OBEC VELKÉ BŘEZNO OBECNÍHO ÚŘADU VELKÉ BŘEZNO O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM. Vnitřní směrnici č. 1/2012 VYDÁVÁ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "OBEC VELKÉ BŘEZNO OBECNÍHO ÚŘADU VELKÉ BŘEZNO O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM. Vnitřní směrnici č. 1/2012 VYDÁVÁ"

Transkript

1 OBEC VELKÉ BŘEZNO OBECNÍ ÚŘAD VELKÉ BŘEZNO VYDÁVÁ Vnitřní směrnici č. 1/2012 O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM OBECNÍHO ÚŘADU VELKÉ BŘEZNO Březen 2012

2 2 Tajemník Obecního úřadu Velké Březno, v souladu s ustanovením 110 odst. 4 písm. e) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, vydává vnitřní směrnici o SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM U OBECNÍHO ÚŘADU VELKÉ BŘEZNO OBSAH Čl. 1 Úvodní ustanovení Čl. 2 Způsob zveřejňování informací Čl. 3 Způsob podání žádosti o informace Čl. 4 Vyřizování žádostí Čl. 5 Rozhodnutí Čl. 6 Odvolání Čl. 7 Přístup k předpisům Čl. 8 Hrazení nákladů Čl. 9 Výroční zpráva Čl. 10 Schvalování vnitřní směrnice o svobodném přístupu k informacím Čl. 11 Účinnost

3 3 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Cílem této směrnice je upravit organizační a procedurální otázky pro aplikaci zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) v podmínkách Obce Velké Březno (dále je obec ) a Obecního úřadu Velké Březno (dále jen obecní úřad ). (2) Směrnice upravuje postup obce a obecního úřadu při poskytování informací právnickým a fyzickým osobám v souladu se zákonem. (3) Obec a obecní úřad jako povinné subjekty 1 ), jsou povinny zveřejňovat 2 ) tyto informace a) organizační struktura obecního úřadu, b) místo a způsob získávání informací, podávání žádostí a stížností, předkládání návrhů a podnětů či jiných dožádání (dále jen žádost ), c) místo a způsob dodržení rozhodnutí, d) místo, lhůtu a způsob podávání opravných prostředků proti rozhodování orgánů obce, e) požadavky kladené na žadatele při výše uvedených činnostech, f) popis postupů a pravidel při výše uvedených činnostech, g) název formuláře příslušného dané činnosti, místo a způsob jeho získání, h) postup obce a obecního úřadu při vyřizování žádostí, i) přehled nejdůležitějších předpisů, podle nichž obec a obecní úřad zejména jedná a rozhoduje, které stanovují právo na informace, povinnost poskytovat informace a které upravují další práva občanů ve vztahu k obci a obecnímu úřadu včetně informace, kde a kdy jsou předpisy poskytnuty k nahlédnutí, j) sazebník úhrad za poskytování informací, k) výroční zprávu o činnosti obce a obecního úřadu v oblasti poskytování informací za předchozí kalendářní rok. (4) Dalšími informacemi, které obec a obecní úřad zveřejňuje 3 ), jsou usnesení obecního zastupitelstva, obecně závazné vyhlášky, výsledek hospodaření obce za uplynulý rok a rozpočet obce na příslušný kalendářní rok (5) Ostatní informace jsou zveřejňovány podle rozhodnutí orgánů obce a obecního úřadu v rámci kompetencí vymezených zákonem o obcích, jednacím řádem orgánů obce a organizačním řádem obecního úřadu. Čl. 2 Způsob zveřejňování informací (1) Informace jsou zveřejňovány a) na úřední desce obecního úřadu, b) místním rozhlasem, c) v úřadovně obecního úřadu předpisy a zákony k nahlédnutí, výdej tiskopisů a formulářů, d) na vývěskách rozmístěných v obci, 1 ) 2 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. 2 ) 5 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. 3 ) 5 odst. 4 zákona č. 106/1999 Sb.

4 e) na internetových stránkách obce, f) ve Zpravodaji Obce Velké Březno a Valtířov. 4 (2) Na informace v registrech, které nejsou volně přístupné, se nevztahuje povinnost zveřejnění. (3) Zveřejněnou informací ve smyslu této vnitřní směrnice je taková informace, která může být vždy znovu vyhledána a získána. (4) Doprovodné informace nejsou zveřejňovány automaticky, ale jsou poskytovány na základě žádosti právnických nebo fyzických osob. Čl. 3 Způsob podávání žádostí o informace (1) Žádosti mohou být podány písemně, ústně nebo prostřednictvím elektronické pošty. (2) Podání písemných žádostí a žádostí podaných prostřednictvím elektronické pošty je evidováno na obecním úřadě v knize přijatých žádostí. (3) Zaměstnanec obce zařazený do obecního úřadu (dále jen zaměstnanec obecního úřadu ), přijímající písemně podané žádosti tyto neprodleně předá k vyřízení tajemníkovi obecního úřadu. (4) Žádost je podána dnem, kdy ji obdržel obecní úřad. (5) Ústně mohou být žádosti podány zaměstnanci obecního úřadu nebo tajemníkovi obecního úřadu (dále jen tajemník ). Čl. 4 Vyřizování žádostí (1) Žádost je možno vyřídit osobním jednáním, nebo písemně. Formulář žádosti je uveden v příloze č. 1 k této vnitřní směrnici. (2) Ústně lze podat žádost a) telefonicky, b) osobně na obecním úřadu. (3) Písemně lze podat žádost: a) poštou, b) předáním písemné žádosti na podatelnu obecního úřadu, c) na formuláři žádosti o poskytnutí informace (k dispozici na podatelně). (4) Elektronickou poštou lze podat žádost zasláním na elektronickou adresu podatelna@velke-brezno.cz (5) Ústně podané žádosti včetně žádostí podaných telefonicky vyřizují zaměstnanci obecního úřadu v rámci své působnosti v souladu se zákonem.

5 5 (6) Nepovažuje-li žadatel vyřízení ústně podané žádosti za uspokojivé, musí tuto žádost podat písemně. (7) Při vyřizování žádosti osobním jednáním jsou obě strany oprávněny vyžádat sepsání zápisu o závěrech tohoto jednání. Zápis sepíše zaměstnanec obecního úřadu a podepíší všichni účastníci jednání. (8) O ústně podaných žádostech, které není možno vyřídit ihned při jejich podání, sepíše kompetentní zaměstnanec obecního úřadu záznam. Tento záznam podepíše občan podávající žádost a zaměstnanec obecního úřadu. Záznam předá zaměstnanec obecního úřadu tajemníkovi. (9) O způsobu vyřízení žádosti, kterou nebylo možno vyřídit ihned při jejím podání, rozhodne tajemník. (10) V případě žádostí směřujícím k již zveřejněným informacím sdělí zaměstnanec obecního úřadu žadateli údaje umožňující vyhledání a získání zveřejněné informace. Trvá-li žadatel na přímém poskytnutí zveřejněné informace, je tento požadavek považován za nové podání žádosti. (11) V případě žádostí nesrozumitelných, neúplných nebo příliš obecných vyzve zaměstnanec obecního úřadu v zákonem stanovené lhůtě žadatele o upřesnění žádosti. Neupřesní-li žadatel podanou žádost do 30 dnů, je žádost odmítnuta. (12) Žádosti, jejichž vyřízení není v kompetenci zaměstnance obecního úřadu nebo tajemníka se předloží bez zbytečného odkladu k vyřízení zastupitelstvu nebo radě obce (dále jen orgán obce ), do jehož kompetence tyto žádosti náleží. Způsob vyřízení žádosti bude v těchto případech uveden v zápisu z jednání orgánu obce, na kterém byla žádost projednána. (13) Žádosti mohou být v případě potřeby předloženy k odbornému vyjádření příslušnému výboru, zřízenému obecním zastupitelstvem. (14) V případě, že se žádost nevztahuje k působnosti obce nebo obecního úřadu, bude odložena. Tato skutečnost bude žadateli oznámena v zákonné lhůtě. (15) Žádosti o informace tajemník v souladu se zákonem zamítne, jde-li o informace týkající se a) ochrany utajovaných informací, b) ochrany osobnosti a soukromí, c) ochrany osobního tajemství, d) ochrany důvěrnosti majetkových poměrů, e) dalších omezení práva na informace, f) podmínky omezení zákona.

6 6 (16) Lhůty pro vyřizování žádostí jsou a) 7 dní, jestliže věc nepatří do působnosti obecního úřadu a věc se proto odkládá, b) 7 dní, jestliže je požadovaná informace již zveřejněna, c) 7 dní k vyzvání žadatele po obdržení žádosti o doplnění nebo upřesnění žádosti a stanoví mu lhůtu do 30 dnů od doručení výzvy, d) 15 dní pro podání odvolání po obdržení rozhodnutí o odmítnutí informace nebo po marném uplynutí lhůty k jejímu poskytnutí, e) 15 dní pro rozhodnutí odvolacího orgánu. (17) V případě předložení žádosti orgánu obce podle odstavce 12 a v případě předložení žádosti výboru, zřízenému při obecním zastupitelstvu podle odstavce 13, neplatí lhůty pro vyřizování žádosti uvedené v odstavci 16. Čl. 5 Rozhodnutí (1) Pokud orgán obce nebo obecní úřad žádosti zcela nebo zčásti nevyhoví, vydá o tom ve lhůtě pro vyřízení žádosti rozhodnutí s výjimkou případů, kdy je žádost ve smyslu výše uvedených ustanovení odložena. (2) Rozhodnutí se doručuje do vlastních rukou žadatele. Čl. 6 Odvolání (1) Proti rozhodnutí orgánu obce nebo obecního úřadu o odmítnutí žádosti lze podat odvolání ve lhůtě do 15 dnů od doručení rozhodnutí 4 ). (2) Jestliže obecní úřad ve lhůtě pro vyřízení žádosti nevyřídil žádost nebo nevydal rozhodnutí, má se za to, že vydal rozhodnutí, kterým informace odepřel. Proti tomuto rozhodnutí může žadatel podat odvolání do 15 dnů 5 ). (3) Odvolání se podává u obecního úřadu. Čl. 7 Přístup k předpisům Přístup k předpisům obsaženým ve sbírce zákonů, usnesením obecního zastupitelstva, obecně závazným vyhláškám, výsledkům hospodaření obce za uplynulý rok a k rozpočtu obce za příslušný rok je každému umožněn v úředních hodinách v kanceláři obecního úřadu. Čl. 8 Hrazení nákladů (1) Zveřejňování informací podle čl. 2 odst. 1 této vnitřní směrnice provádí obecní úřad na své náklady. 4 ) 16 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. 5 ) 15 odst. 4 zákona č. 106/1999 Sb.

7 7 (2) Při poskytování informací na základě žádosti je obecní úřad oprávněn žádat finanční úhradu odpovídající nákladům spojeným s vyhledáním informací, pořízením kopií, opatřením technických nosičů dat a s doručením informací žadateli. (3) Obecní úřad má povinnost sdělit žadateli při podání žádosti předpokládanou výši úhrady za poskytnutí informace. (4) Obecní úřad si může vymínit vydání informace zaplacením zálohy na předpokládanou výši úhrady za poskytnutí informace. (5) Žadatelé zaplatí požadovanou úhradu nákladů nebo zálohu úhrady nákladů v hotovosti v kanceláři obecního úřadu nebo složenkou na účet obecního úřadu. (6) Sazebník výše úhrad a) cena kopie, je-li informace poskytována formou fotokopie, činí 1. černobílá formát A4 o jednostranná kopie z volných listů 1,50 Kč o oboustranná kopie z volných listů 2,50 Kč o jednostranná kopie z vázaných předloh 2 Kč o oboustranná kopie z vázaných předloh 3 Kč formát A3 o jednostranná kopie z volných listů 2,50 Kč o oboustranná kopie z volných listů 3,50 Kč o jednostranná kopie z vázaných předloh 3 Kč o oboustranná kopie z vázaných předloh 4 Kč 2. barevná formát A4 o jednostranná kopie 12,00 Kč o oboustranná kopie 24,00 Kč formát A3 o jednostranná kopie 18,00 Kč o oboustranná kopie 36,00 Kč, b) cena technického nosiče dat, je-li informace poskytována formou záznamu na technickém nosiči, a to 10 Kč za CD R, c) cena počítačového výstupu, je-li informace poskytována formou počítačového tisku, 1. běžný formát A4 černobílý 1,50 Kč/stránka, 2. běžný formát A4 barevný 2,50 Kč/stránka d) poštovné, je-li informace na vyžádání zasílána poštou, dle sazebníku poštovních služeb, e) osobní náklady, přesáhne-li doba zpracování a vyhledávání informace 1 hod. je výše úhrady za poskytnutí informace paušálně stanovena na 100 Kč za hodinu práce a 50 Kč za každou další započatou půlhodinu. Čl. 9 Výroční zpráva Zpracování výroční zprávy v souladu se zákonem za uplynulý kalendářní rok zajistí starosta.

8 8 Čl. 10 Schvalování vnitřní směrnice o svobodném přístupu k informacím Vnitřní směrnici o svobodném přístupu k informacím, včetně příloh, případných doplňků a změn schvaluje rada obce. Čl. 11 Účinnost Vnitřní směrnice o svobodném přístupu k informacím, včetně příloh, nabývá účinnosti dnem schválení radou obce. Schváleno radou obce dne usnesením č. Karel Jungbauer tajemník obecního úřadu Mgr. Michal Kulhánek starosta Vyhlášení: Vyvěšeno na úřední desce dne Sejmuto z úřední desky dne

9 9 Příloha č. 1 ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ INFORMACÍ podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů POVINNÝ SUBJEKT: OBEC VELKÉ BŘEZNO, OBECNÍ ÚŘAD VELKÉ BŘEZNO, DĚČÍNSKÁ 211, Velké Březno orgán obce *) : ŽADATEL (viz. 14 odst. 2 zákona 106/1999sb) : Tel.: Fax: Požadované informace: Datum: Podpis žadatele:

10 10 Poučení: 1. Nelze poskytnout informaci, která má povahu a) utajované informace v souladu s 7 zákona, b) obchodního tajemství ve smyslu 9 zákona, c) informace o majetkových poměrech osoby, která není povinným subjektem, podle 10 zákona, d) osobního údaje podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. 2. Povinný subjekt může provést další omezení práva na informace v souladu s 11 a 12 zákona. 3. Povinný subjekt je oprávněn žádat úhradu za poskytnutí informace ve výši stanovené Sazebníkem úhrad za poskytování informací; v případech stanovených tímto sazebníkem je oprávněn žádat rovněž zálohu ve výši 50 % předpokládaných nákladů. *) a) zastupitelstvo obce b) rada obce c) starosta obce d) zvláštní orgán zřízený podle zákona

Obec Doudleby, IČ 00244813, Doudleby 6, 37007 České Budějovice Obecní úřad Doudleby

Obec Doudleby, IČ 00244813, Doudleby 6, 37007 České Budějovice Obecní úřad Doudleby Obec Doudleby, IČ 00244813, Doudleby 6, 37007 České Budějovice Obecní úřad Doudleby Směrnice č. 00/2000 k realizaci zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím ve znění pozdějších změn, v

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO ZAJIŠTĚNÍ PŘÍSTUPU K INFORMACÍM

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO ZAJIŠTĚNÍ PŘÍSTUPU K INFORMACÍM Základní škola Sloup, okres Blansko 679 13 Sloup 200 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO ZAJIŠTĚNÍ PŘÍSTUPU K INFORMACÍM Č.j.: /2005 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 20.února 2006

Více

106/1999 Sb. ZÁKON ze dne 11. května 1999 o svobodném přístupu k informacím Změna: 101/2000 Sb. Změna: 159/2000 Sb. Změna: 39/2001 Sb.

106/1999 Sb. ZÁKON ze dne 11. května 1999 o svobodném přístupu k informacím Změna: 101/2000 Sb. Změna: 159/2000 Sb. Změna: 39/2001 Sb. 106/1999 Sb. ZÁKON ze dne 11. května 1999 o svobodném přístupu k informacím Změna: 101/2000 Sb. Změna: 159/2000 Sb. Změna: 39/2001 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ 1

Více

Pravidla pro poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., v platném znění

Pravidla pro poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., v platném znění Město Blovice VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 2 /2012 Pravidla pro poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., v platném znění Článek 1 Úvodní ustanovení Tato směrnice stanoví pravidla pro poskytování informací

Více

Pravidla pro poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., v platném znění

Pravidla pro poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., v platném znění VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 6 /2006 Pravidla pro poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., v platném znění (Úplné znění ve znění dodatku č. 1 ze dne 26.5.2010, dodatku č. 2 ze dne 21.12.2011 a dodatku

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA KATEŘINICE, okres Vsetín čp. 154, 756 21 RATIBOŘ ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Pedagogická rada projednala dne: 22. 3. 2011 Směrnice nabývá platnosti

Více

OBEC ZBINOHY Zbinohy 13, 588 42 Větrný Jeníkov

OBEC ZBINOHY Zbinohy 13, 588 42 Větrný Jeníkov OBEC ZBINOHY Zbinohy 13, 588 42 Větrný Jeníkov Č.j. : XXXXX NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zbinohy, X.X.2010 Zastupitelstvo obce Zbinohy, jako věcně příslušný správní orgán podle 6 odst. 6 písm.a) zákona

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE (dále jen program )

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE (dále jen program ) Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 Odbor správy majetku V Písku dne: 27.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Souhlas s poskytnutím doplatku na bydlení NÁVRH USNESENÍ Rada města k žádosti Úřadu

Více

Směrnice pro přijímání a vyřizování žádostí o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím

Směrnice pro přijímání a vyřizování žádostí o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím Směrnice pro přijímání a vyřizování žádostí o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím Rada města v Dobřanech schválila svým usnesením č. 2195 ze dne 29.05.2012

Více

Poskytování informací č. 24

Poskytování informací č. 24 Poskytování informací č. 24 ZŠPŠCHOT SŘ 1/2014 Vypracoval: Mgr. Bc. Drahomíra Danielková Pedagogická rada projednala dne 22. ledna 2014 Směrnice nabývá platnosti ode dne 1. února 2014 Směrnice nabývá účinnosti

Více

Směrnice ředitele školy o svobodném přístupu k informacím

Směrnice ředitele školy o svobodném přístupu k informacím Směrnice ředitele školy o svobodném přístupu k informacím 1. Úvod Tato směrnice upravuje organizační a procedurální otázky realizace zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím a dalších

Více

Město Lipník nad Bečvou

Město Lipník nad Bečvou Ev.č.: VS 1/2016 Město Lipník nad Bečvou Směrnice o poskytování informací Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Tato směrnice upravuje postup při poskytování informací městem Lipník nad Bečvou a jeho orgány (dále

Více

171/2012 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna rozpočtových pravidel

171/2012 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna rozpočtových pravidel 171/2012 Sb. ZÁKON ze dne 26. dubna 2012, kterým se mění zákon č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších předpisů, a

Více

Obecně závazná vyhláška městyse Netvořice

Obecně závazná vyhláška městyse Netvořice Městys Netvořice Obecně závazná vyhláška městyse Netvořice č.2/2015 o poplatku za komunální odpad Zastupitelstvo městyse Netvořice se na svém zasedání dne 12.2.2015 usneslo vydat na základě 17 odst. 2

Více

SMĚRNICE Vyřizování stížností a petic SM 01/2008. Datum vydání: 8.1.2008 SM 01/2008

SMĚRNICE Vyřizování stížností a petic SM 01/2008. Datum vydání: 8.1.2008 SM 01/2008 Vydání č.: 1 Strana 1 / 10 VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A PETIC SM 01/2008 Účinnost od: 9.1.2008 Číslo dle rozdělovníku: 1 Funkce : Jméno : Datum : Podpis : Zpracoval : Tajemnice Mgr. Blanka Zmítková RM usn.č.

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov.

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov. MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV Č. j. MUTI 6127/2016/ODŽÚ/Dv-2 V Tišnově, 2. 5. 2016 Vyřizuje: Oprávněná úřední osoba: Luboš Dvořáček Tel.: 549 439

Více

OBEC PŘIBYSLAVICE. Zastupitelstvo obce Přibyslavice. Obecně závazná vyhláška. Obce Přibyslavice Č. 1/2015

OBEC PŘIBYSLAVICE. Zastupitelstvo obce Přibyslavice. Obecně závazná vyhláška. Obce Přibyslavice Č. 1/2015 OBEC PŘIBYSLAVICE Zastupitelstvo obce Přibyslavice Obecně závazná vyhláška Obce Přibyslavice Č. 1/2015 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

Tržní řád Obce Boháňka

Tržní řád Obce Boháňka Tržní řád Obce Boháňka Nařízení Obce Boháňka č. 1/2014 Zastupitelstvo obce Boháňka se na svém zasedání dne 11. 3. 2014 usnesením č. 2 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU Rada Karlovarského kraje (dále jen rada ) se usnesla na těchto Pravidlech pro

Více

Metodický pokyn č. 45. ke změně Pokynů pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v souvislosti s novelou zákona o veřejných zakázkách

Metodický pokyn č. 45. ke změně Pokynů pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v souvislosti s novelou zákona o veřejných zakázkách ke změně Pokynů pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v souvislosti s novelou zákona o veřejných zakázkách Platnost: od 1.4.2012 ~ 2 ~ Řídícího orgánu Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod

Více

Veřejnoprávní smlouva o výkonu sociálně - právní ochrany dětí

Veřejnoprávní smlouva o výkonu sociálně - právní ochrany dětí Veřejnoprávní smlouva o výkonu sociálně - právní ochrany dětí Na základě usnesení Rady města Slavkov u Brna ze dne 21.01.2015, číslo usnesení 139/6/RM/2015 a Zastupitelstva obce Kobeřice u Brna ze dne

Více

Obec Štědrá. Zřizovací listina

Obec Štědrá. Zřizovací listina Obec Štědrá Zřizovací listina Usnesením zastupitelstva obce č.j. 33/02/01 ze dne 9. 9. 2002 Obec Štědrá zřizuje s účinností od 1. 1. 2003 v souladu s 84 odst. 2 písm. e) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích

Více

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady Čl. 1 Obecná ustanovení 1. Tato směrnice upravuje postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu specifikovaných v 6, 12, 18

Více

Směrnice č. 1/2005 Rady města Žďáru nad Sázavou,

Směrnice č. 1/2005 Rady města Žďáru nad Sázavou, Směrnice č. 1/2005 Rady města Žďáru nad Sázavou, kterou se stanovují pravidla pro vyřizování stížností a peticí Rada města Žďár nad Sázavou schválila dne 20.6.2005 dle 102 odst. 2 písm. b) a n) zákona

Více

Vzor pro poskytnutí dotace na vodohospodářskou infrastrukturu

Vzor pro poskytnutí dotace na vodohospodářskou infrastrukturu Vzor pro poskytnutí dotace na vodohospodářskou infrastrukturu evidenční číslo smlouvy Poskytovatele: S-./ /. Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu Středočeského kraje

Více

Statutární město Děčín a Magistrát města Děčín Mírové náměstí 1175/5, 405 38 Děčín IV

Statutární město Děčín a Magistrát města Děčín Mírové náměstí 1175/5, 405 38 Děčín IV Statutární město Děčín a Magistrát města Děčín Mírové náměstí 1175/5, 405 38 Děčín IV SMĚRNICE č. 38 2 O POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ PODLE ZÁKONA č. 106/1999 Sb., O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM Ze dne: 3.

Více

MĚSTO HANUŠOVICE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2014 O ZÁKAZU ŽEBRÁNÍ NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ

MĚSTO HANUŠOVICE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2014 O ZÁKAZU ŽEBRÁNÍ NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ MĚSTO HANUŠOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2014 O ZÁKAZU ŽEBRÁNÍ NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ Zastupitelstvo města Hanušovice se na svém zasedání dne 15.12.2014 2014 usnesením č. 28/2014 usneslo vydat na

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.06.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.06.2015 Kancelář úřadu V Písku dne: 15.06.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.06.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh Pravidel pro přijímání a vyřizování petic a stížností NÁVRH USNESENÍ Rada města návrh

Více

Městský úřad Krnov, Odbor sociální, oddělení sociálních služeb a sociální pomoci, Vodní 1, 794 01 Krnov

Městský úřad Krnov, Odbor sociální, oddělení sociálních služeb a sociální pomoci, Vodní 1, 794 01 Krnov Městský úřad Krnov, Odbor sociální, oddělení sociálních služeb a sociální pomoci, Vodní 1, 794 01 Krnov Žádost o ustanovení zvláštního příjemce dávky důchodového pojištění dle 10 a 118 zákona č. 582/1991

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V ČEHOVICÍCH ---------------------------------------------------------------------

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V ČEHOVICÍCH --------------------------------------------------------------------- ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V ČEHOVICÍCH --------------------------------------------------------------------- ÚVODNÍ USTANOVENÍ Organizační řád je součástí vnitřního organizačního a kontrolního systému

Více

Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ

Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ ORGANIZAČNÍ ŘÁD Úřadu Městské části Praha - Ďáblice Obsah: 1) Úvodní

Více

Pan. Věc: Poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb. - k Vašemu dopisu ze dne 6.9.2015. Vážený pane,

Pan. Věc: Poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb. - k Vašemu dopisu ze dne 6.9.2015. Vážený pane, Obecní úřad Olešnice v Orlických horách tel: 494 660 163 IČ: 00275174 DIČ: CZ00275174 email: obecniurad@olesnice.net V Olešnici v Orlických horách dne 10.9.2015 Pan K Vaší zn. ZIOUPOVY 58 Věc: Poskytnutí

Více

Závěrečný účet za rok 2014. Obec Bílichov

Závěrečný účet za rok 2014. Obec Bílichov Závěrečný účet za rok 2014 Obec Bílichov zpracovaný na základě 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Vyvěšeno: 10.6.2015 Sejmuto: 25.6.2015

Více

uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto smlouvu o poskytnutí dotace:

uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto smlouvu o poskytnutí dotace: VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE NA AKCI Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších právních předpisů, a se zákonem

Více

Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (pro rok 2013)

Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (pro rok 2013) Domov klidného stáří v Žinkovech, přísp.org. Poskytování informací Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (pro rok 2013) Preambule

Více

Obec Vlasatice. SMĚRNICE č. 1 / 2015. Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Vlasatice

Obec Vlasatice. SMĚRNICE č. 1 / 2015. Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Vlasatice Obec Vlasatice SMĚRNICE č. 1 / 2015 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Vlasatice O b s a h: I. Úvodní ustanovení, účel dotací II. Vymezení pojmů III. Druhy dotací IV. Příjemci dotací V. Náležitosti

Více

OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 1/2011

OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o místním poplatku ze psů Zastupitelstvo obce Vysočany se na svém zasedání dne 23.02.2011 usnesením č.3/2011/26 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů

117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů 117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady ) Správce programu: Určená banka: Ministerstvo pro místní rozvoj (dále jen

Více

Vyřizování žádostí o poskytnutí informací Náležitosti žádosti jsou:

Vyřizování žádostí o poskytnutí informací Náležitosti žádosti jsou: Postup pro podání a vyřízení žádosti o poskytnutí informací dle zákona 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Povinnost poskytovat informace se

Více

Městský úřad Česká Lípa Odbor dopravy a občanskosprávních agend náměstí T. G. Masaryka č.p. 1, 470 36 Česká Lípa

Městský úřad Česká Lípa Odbor dopravy a občanskosprávních agend náměstí T. G. Masaryka č.p. 1, 470 36 Česká Lípa Městský úřad Česká Lípa Odbor dopravy a občanskosprávních agend náměstí T. G. Masaryka č.p. 1, 470 36 Česká Lípa 280.3.2 S/5 Adresáti dle rozdělovníku Vaše žádost zn.: bez značky Vaše žádost ze dne: 08.03.2016

Více

Masarykův onkologický ústav

Masarykův onkologický ústav Informace dle 5 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění (dále jen zákon o svobodném přístupu k informacím ) 1. Název Masarykův onkologický ústav 2. Důvod a způsob založení povinného

Více

ZMĚNA STUDIJNÍHO A ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE

ZMĚNA STUDIJNÍHO A ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a 5 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 28. dubna 2006

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Zakázka je zadaná podle 12 odst. 3 a 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů. Dalšími ustanoveními zákona č. 137/2006 Sb. není zadávací

Více

Spisový a skartační řád. č. 13/2006/SŘ

Spisový a skartační řád. č. 13/2006/SŘ Spisový a skartační řád č. 13/2006/SŘ V Novém Městě nad Metují dne 31. 8. 2006 Strana 1 (celkem 9) Spisový a skartační řád Střední školy, (dále jen školy) Obsah 1. Úvodní ustanovení 2. Příjem dokumentů

Více

Adresa školy: Základní škola Mladá Boleslav, Václavkova 1082

Adresa školy: Základní škola Mladá Boleslav, Václavkova 1082 č.j. 032 / 2007 Základní škola Mladá Boleslav Václavkova 1082 SMĚRNICE K VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Adresa školy: Základní škola Mladá Boleslav, Václavkova 1082 Václavkova 1082 293 01 Mladá Boleslav IČO: 750

Více

Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov. Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016. Základní ustanovení

Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov. Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016. Základní ustanovení Příloha č.2. Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016 1. Právní předpisy a dokumenty Základní ustanovení Podpora poskytovaná

Více

Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy. Praha, 11. června 2012

Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy. Praha, 11. června 2012 Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy Praha, 11. června 2012 Program Legislativa 1. Zákon č. 167/2012 Sb., kterým se mění zákon č. 499/2004 Sb., o archivnictví

Více

MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy

MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy Jednání zastupitelstva města dne: 08. 04. 2015 Věc: Odměny uvolněným a neuvolněným členům zastupitelstva a další odměny Předkládá: Ing. Eva Burešová, starostka

Více

Obecně závazná vyhláška obce Leskovec nad Moravicí č. 1/2010,

Obecně závazná vyhláška obce Leskovec nad Moravicí č. 1/2010, Obecně závazná vyhláška obce Leskovec nad Moravicí č. 1/2010, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce

Více

739 39 Lučina č.p. 1

739 39 Lučina č.p. 1 739 39 Lučina č.p. 1 Směrnice pro zadávání veřejných zakázek obce Lučina Datum: 2011 Zpracoval: Schvalovací doložka: Ing. Dagmar Veselá, místostarostka Toto znění směrnice pro zadávání veřejných zakázek

Více

*MEJAX008QQJL* VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY STANOVENÍ PŘECHODNÉ ÚPRAVY PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH

*MEJAX008QQJL* VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY STANOVENÍ PŘECHODNÉ ÚPRAVY PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH MĚSTSKÝ ÚŘAD JABLUNKOV Odbor dopravy Dukelská 144, 739 91 Jablunkov, tel.: 558 340 680, fax.: 558 340 619, e-mail: doprava@jablunkov.cz VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: NAŠE ČJ.: MEJA 10810/2016 NAŠE SP. ZN.: SPI

Více

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA STŘEDNÍ HANÁ VYHLAŠUJE VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V SOULADU SE STRATEGICKÝM PLÁNEM LEADER STŘEDNÍ HANÁ A S PRAVIDLY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA, OSA IV. LEADER IDENTIFIKACE MAS Název

Více

Městská nemocnice Ostrava příspěvková organizace. Řád č.3/2010. Nemocniční 20, 728 80 Ostrava T 596 191 111 F 596 618 781 1/6.

Městská nemocnice Ostrava příspěvková organizace. Řád č.3/2010. Nemocniční 20, 728 80 Ostrava T 596 191 111 F 596 618 781 1/6. 1/6 Obsah 1 Účel... 3 2 Rozsah působnosti... 3 3 Použité zkratky... 3 4 Základní pojmy... 3 5 Vypůjčování a vrácení dokumentů... 4 5.1 Absenční výpůjčky... 5 5.2 Meziknihovní výpůjční služby... 5 5.3 Mezinárodní

Více

OBEC HORNÍ MĚSTO Spisový řád

OBEC HORNÍ MĚSTO Spisový řád OBEC HORNÍ MĚSTO Spisový řád Obsah: 1. Úvodní ustanovení 2. Příjem dokumentů 3. Evidence dokumentů 4. Vyřizování dokumentů 5. Podepisování dokumentů a užití razítek 6. Odesílání dokumentů 7. Ukládání dokumentů

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA NÁCHODA

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA NÁCHODA SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA NÁCHODA Smlouva č.: SMF/94/2016 kterou v souladu s ustanovením 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění, s ustanovením 10a zákona č.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly MEUV 6228/2013 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly Organizační řád městského úřadu vychází ze zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) v platném znění. Tento vnitřní předpis schválila Rada města

Více

Město Mariánské Lázně

Město Mariánské Lázně Město Mariánské Lázně Pravidla pro poskytování dotací na sportovní činnost Město Mariánské Lázně rozhodlo dne 11.12.2012 usnesením zastupitelstva města č. ZM/481/12 vydat tato Pravidla pro poskytování

Více

Stanovy spolku. I. Úvodní ustanovení. 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s.

Stanovy spolku. I. Úvodní ustanovení. 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s. Stanovy spolku I. Úvodní ustanovení 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s. (dále jen spolek ). 2. Sídlo spolku : Třebestovice, Kerská 160, PSČ : 289 12, Česká republika 3. KLUB

Více

Ž Á D O S T O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE Z ROZPOČTU MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE 2016/2017 OBECNÁ ČÁST

Ž Á D O S T O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE Z ROZPOČTU MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE 2016/2017 OBECNÁ ČÁST Příloha č. 2 Dotačního programu Ž Á D O S T O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE Z ROZPOČTU MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Dotační program Podpora aktivit v oblasti prevence rizikových projevů chování u dětí a mládeže

Více

1. Orgány ZO jsou voleny z členů ZO. 2. Do orgánů ZO mohou být voleni jen členové ZO starší 18 let.

1. Orgány ZO jsou voleny z členů ZO. 2. Do orgánů ZO mohou být voleni jen členové ZO starší 18 let. JEDNACÍ ŘÁD ZO OSŽ Praha Masarykovo nádraží I. Úvodní ustanovení Čl. 1. Jednací řád Základní organizace odborového sdružení železničářů Praha Masarykovo nádraží (dále jen ZO) upravuje postup orgánů ZO

Více

MČ Praha-Zličín, Tylovická 207, 155 21 Praha Zličín

MČ Praha-Zličín, Tylovická 207, 155 21 Praha Zličín MČ Praha-Zličín, Tylovická 207, 155 21 Praha Zličín vyhlašuje usnesením Zastupitelstva MČ Praha Zličín ze dne 16.12.2015 PROGRAM PODPORY VYUŽITÍ VOLNÉHO ČASU DĚTÍ A MLÁDEŽE MČ PRAHA - ZLIČÍN Vyhlášené

Více

Určení platu ředitelům škol a školských zařízení zřizovaných statutárním městem Chomutov

Určení platu ředitelům škol a školských zařízení zřizovaných statutárním městem Chomutov SMĚRNICE RSMCH Platnost od: 1.1.2015 Aktualizace: Autor dokumentu: Správce dokumentu: Číslo: 023/09-14 Rada statutárního města Chomutova vedoucí Odboru školství Název dokumentu: Určení platu ředitelům

Více

SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU

SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU Smlouva č.: SMF/3/2016 kterou v souladu s ustanovením 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů

Více

Pravidla pronájmu bytů v majetku statutárního města Brna svěřených městské části Brno-Královo Pole

Pravidla pronájmu bytů v majetku statutárního města Brna svěřených městské části Brno-Královo Pole Pravidla pronájmu bytů v majetku statutárního města Brna svěřených městské části Brno-Královo Pole Článek 1 Úvod V souladu s čl. 2 odst. 1 Pravidel pronájmu bytů v domech v majetku statutárního města Brna

Více

KOLEKTIVNÍ SMLOUVU na období od 1. 1. 2012 do 31. 3. 2014

KOLEKTIVNÍ SMLOUVU na období od 1. 1. 2012 do 31. 3. 2014 Česká republika GENERÁLNÍ FINANČNÍ ŘEDITELSTVÍ se sídlem Lazarská 15/7, 117 22 Praha 1-Nové Město IČ: 72080043 zastoupené Ing. Janem Knížkem, generálním ředitelem (dále jen zaměstnavatel ) na straně jedné

Více

Čj: Prv6/14 Zápis z ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Přeckov, č.6

Čj: Prv6/14 Zápis z ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Přeckov, č.6 Čj: Prv6/14 Zápis z ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Přeckov, č.6 Místo konání: Budova obecního úřadu Zahájení zasedání dne 3. 11. 2014 v 19 hod. Počet přítomných členů : Karel Slavík, Josef Náhlík,

Více

118/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ

118/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ 118/2000 Sb. ZÁKON ze dne 6. dubna 2000 o ochraně zaměstnanců při platební neschopnosti zaměstnavatele a o změně některých zákonů Změna: 436/2004 Sb. Změna: 73/2006 Sb. Změna: 296/2007 Sb. Změna: 217/2009

Více

Telefónica O2 Czech Republic, a.s. člen dozorčí rady. Smlouva o výkonu funkce člena dozorčí rady

Telefónica O2 Czech Republic, a.s. člen dozorčí rady. Smlouva o výkonu funkce člena dozorčí rady DNE Telefónica O2 Czech Republic, a.s. a člen dozorčí rady Smlouva o výkonu funkce člena dozorčí rady OBSAH: 1. Povinnosti Člena dozorčí rady...3 2. Povinnosti Společnosti...4 3. Závěrečná ustanovení...5

Více

Základní škola, Jablonec nad Nisou, Liberecká 1734/31, příspěvková organizace

Základní škola, Jablonec nad Nisou, Liberecká 1734/31, příspěvková organizace Základní škola, Jablonec nad Nisou, Liberecká 1734/31, příspěvková organizace Organizační řád školy Č. j. PRO/1/2012 Spisový znak: A 20 Skartační lhůta: A 10 Vypracoval/a: Mgr. Fronika Burešová, ředitelka

Více

Směrnice o zadávání zakázek malého rozsahu

Směrnice o zadávání zakázek malého rozsahu Směrnice o zadávání zakázek malého rozsahu O B E C RADKOVA LHOTA o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1.1. Tato směrnice, jako vnitřní předpis obce Radkova Lhota,

Více

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01 Město Moravská Třebová 1 Druh předpisu: Název předpisu: Pravidla Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01 Platnost od: 22.06.2015 Účinnost od:

Více

Informační brožura. Střední škola technická Most Velebudice, Dělnická 21, příspěvková organizace. Střední škole technické.

Informační brožura. Střední škola technická Most Velebudice, Dělnická 21, příspěvková organizace. Střední škole technické. Střední škola technická Most Velebudice, Dělnická 21, příspěvková organizace Č.j.: 33/2009-SŘ Informační brožura o Střední škole technické Most Velebudice, Dělnická 21, příspěvková organizace (dále jen

Více

Platné znění části zákona s vyznačením navrhovaných změn a doplnění. Zákon č. 239/2013 Sb. ČÁST PRVNÍ

Platné znění části zákona s vyznačením navrhovaných změn a doplnění. Zákon č. 239/2013 Sb. ČÁST PRVNÍ Platné znění části zákona s vyznačením navrhovaných změn a doplnění V. Zákon č. 239/2013 Sb. ČÁST PRVNÍ Změna zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích Čl. I Zákon č. 56/2001 Sb., o

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více

Směrnice Rady města č. 2/2011

Směrnice Rady města č. 2/2011 1 Směrnice Rady města č. 2/2011 PRO VYŘIZOVÁNÍ A EVIDENCI STÍŽNOSTÍ, PETIC, KVALIFIKOVANÉ ŽÁDOSTI, HROMADNÉ PŘIPOMÍNKY A MÍSTNÍHO REFERENDA (TJ. PODÁNÍ PRÁVNICKÝCH A FYZICKÝCH OSOB - DÁLE JEN PODÁNÍ) Vyřizování

Více

nálezu Ústavního soudu č. 123/2010 Sb., zákonů č. 375/2011 Sb. a č. 167/2012 Sb.

nálezu Ústavního soudu č. 123/2010 Sb., zákonů č. 375/2011 Sb. a č. 167/2012 Sb. 106/1999 Sb. ZÁKON ze dne 11. května 1999 o svobodném přístupu k informacím ve znění zákonů č. 101/2000 Sb., č. 159/2000 Sb., č. 39/2001 Sb., č. 413/2005 Sb., č. 61/2006 Sb., č. 110/2007 Sb., č. 32/2008

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 5. 9. 2013. Mgr. Pavla Tvrdoňová. Odbor správy majetku

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 5. 9. 2013. Mgr. Pavla Tvrdoňová. Odbor správy majetku MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 5. 9. 2013 Bod programu: 6 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Mgr. Pavla Tvrdoňová Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč,

Více

Výzva pro předkládání ţádostí v rámci ROP SV oblast podpory 5.1

Výzva pro předkládání ţádostí v rámci ROP SV oblast podpory 5.1 Výzva pro předkládání ţádostí v rámci ROP SV oblast podpory 5.1 Datum zveřejnění: 10. 1. 2011 ~ 1 ~ REGIONÁLNÍ RADA REGIONU SOUDRŢNOSTI SEVEROVÝCHOD VYHLAŠUJE VÝZVU PRO PŘEDKLÁDÁNÍ ŢÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ

Více

STATUT RADY PRO VEŘEJNÝ DOHLED NAD AUDITEM konsolidovaná verze ve znění Dodatku č. 1 ze dne 11. 8. 2015. Článek 1 Úvodní ustanovení

STATUT RADY PRO VEŘEJNÝ DOHLED NAD AUDITEM konsolidovaná verze ve znění Dodatku č. 1 ze dne 11. 8. 2015. Článek 1 Úvodní ustanovení STATUT RADY PRO VEŘEJNÝ DOHLED NAD AUDITEM konsolidovaná verze ve znění Dodatku č. 1 ze dne 11. 8. 2015 V souladu se zákonem č. 93/2009 Sb., o auditorech, vydává Rada pro veřejný dohled nad auditem tento

Více

Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor dopravní správy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno

Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor dopravní správy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor dopravní správy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno O P A T Ř E N Í O B E C N É P O V A H Y - N Á V R H S t a n o v e n í m í s t n í ú p r a v y p r o v o z u n

Více

SOCIÁLNÍ PROGRAM OBCE LHOTKA NAD LABEM pro poskytování dotací z rozpočtu obce v roce 2015

SOCIÁLNÍ PROGRAM OBCE LHOTKA NAD LABEM pro poskytování dotací z rozpočtu obce v roce 2015 Obec Lhotka nad Labem Lhotka nad Labem 22 IČ: 00526126 e-mail: obec@lhotkanadlabem.cz SOCIÁLNÍ PROGRAM OBCE LHOTKA NAD LABEM pro poskytování dotací z rozpočtu obce v roce 2015 Zastupitelstvo obce Lhotka

Více

OBEC VŠECHOVICE Zastupitelstvo obce Všechovice Obecně závazná vyhláška obce Všechovice č. 1/2015

OBEC VŠECHOVICE Zastupitelstvo obce Všechovice Obecně závazná vyhláška obce Všechovice č. 1/2015 OBEC VŠECHOVICE Zastupitelstvo obce Všechovice Obecně závazná vyhláška obce Všechovice č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

SMĚRNICE - OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ

SMĚRNICE - OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ SMĚRNICE - OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ Obec: Staré Hradiště Adresa: Staré Hradiště 155 533 52 Staré Hradiště Směrnici zpracovala: Lucie Kotrčová Směrnici schválil: starosta obce Ing. Miroslav Čepčář Směrnice

Více

Nařízení vlády č. 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osobních překážek v práci

Nařízení vlády č. 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osobních překážek v práci Nařízení vlády č. 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osobních překážek v práci (ze dne 12. prosince 2006) Vláda nařizuje podle 199 odst. 2 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník

Více

Žádost o prodej nemovitostí

Žádost o prodej nemovitostí ve vlastnictví Města Suchdol n.l.. Manžel - manželka.... Právnická osoba: Název a sídlo..... IČ:.. Odpovědný zástupce:. telefon :. e-mail. adresa. V. dne. Poučení pro žadatele o prodej nemovitostí ve vlastnictví

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Zastupitelstvo města Nová Role dle usnesení č. 10/02-4) ze dne 30. 12. 2015 a dle 85 odst. c zákona 128/2000 Sb., o obcích, rozhodlo o přidělení

Více

R e k l a m a č n í. Čl. I. Předmět reklamace

R e k l a m a č n í. Čl. I. Předmět reklamace mbank S.A., organizační složka, se sídlem Sokolovská 668/136d, 186 00 Praha 8, IČ: 27943445, dále jen mbank, vydává (s odkazem na ustanovení 11 odst. 5 zákona č. 21/1992 Sb. o bankách) za účelem informování

Více

Smlouva o spolupráci

Smlouva o spolupráci Smlouva o spolupráci Firma VIDA, občanské sdružení adresa Kamenická 25, 170 00, Praha 7 VIDA centrum, Poštovní 239, 269 45 Rakovník, Mgr. Pavla Malafová IČO 266 366 54 dále jen jako smluvní partner a firma

Více

PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015

PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015 PRAVIDLA PRO DOTAČNÍ PODPORU V PROGRAMU PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015 SCHVÁLENÁ USNESENÍM RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 Č.

Více

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE U DOTAČNÍHO TITULU Č. 3

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE U DOTAČNÍHO TITULU Č. 3 VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE U DOTAČNÍHO TITULU Č. 3 Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších právních předpisů,

Více

Adresa příslušného úřadu: ČÁST A

Adresa příslušného úřadu: ČÁST A Adresa příslušného úřadu: Obecní úřad Štěpánov Stavební úřad Horní 444/7, Štěpánov u Olomouce tel. 585 387 267, 725 862 122 e-mail: stavebni@stepv.cz Věc: ŽÁDOST O ZMĚNU STAVBY PŘED DOKONČENÍM podle ustvení

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS MAS Labské skály Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 1 CESTOVNÍ RUCH A VOLNÝ ČAS Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) 4.Hlavní opatření III. Název opatření resp.podopatření:

Více

Směrnice o schvalování účetní závěrky

Směrnice o schvalování účetní závěrky Město Česká Kamenice, náměstí Míru 219, Česká Kamenice Směrnice o schvalování účetní závěrky Zpracovatel: Městský úřad Česká Kamenice Finanční odbor Předkladatel: Městský úřad Česká Kamenice Finanční odbor

Více

Přijímací řízení ve školním roce 2012/2013 - Informace pro vycházející žáky a zákonné zástupce

Přijímací řízení ve školním roce 2012/2013 - Informace pro vycházející žáky a zákonné zástupce Přijímací řízení ve školním roce 2012/2013 - Informace pro vycházející žáky a zákonné zástupce Přijímací řízení ke vzdělávání ve středních školách a konzervatořích (dále jen SŠ ) se řídí, mimo jiné, následujícími

Více

VZOR SMLOUVY SMLOUVU O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE. Smluvní strany. (dále jen smlouva ) K REALIZACI PROJEKTU. Krajský úřad

VZOR SMLOUVY SMLOUVU O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE. Smluvní strany. (dále jen smlouva ) K REALIZACI PROJEKTU. Krajský úřad VZOR SMLOUVY Krajský úřad Číslo smlouvy u poskytovatele: Číslo smlouvy u příjemce: 13/SML SMLOUVA O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE uzavřená v souladu s ust. 159 odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb., správní

Více

PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA

PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA č. j.: TACR/14666/2014 PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA Schválil/a: Lenka Pilátová, vedoucí oddělení realizace

Více

Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do projektu Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji

Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do projektu Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do projektu Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji Popis projektu Projekt Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji připravil

Více

Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy

Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy I. Základní ustanovení 1. Poskytování a použití dotací se řídí obecně

Více

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu Příloha č. 2 usnesení vlády ze dne 13. května 2015 č. 348 Pravidla pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu I.

Více