Eva Hrušková a Jan Přeučil hrají Horymíra, Křesomysla, chudého studenta a čerta. Vědí si rady s Golemem i se vzpurnými horníky. Projdou se s dětmi po

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Eva Hrušková a Jan Přeučil hrají Horymíra, Křesomysla, chudého studenta a čerta. Vědí si rady s Golemem i se vzpurnými horníky. Projdou se s dětmi po"

Transkript

1 Děti se naučí veselou formou znát a tančit základy nejznámějších českých i světových tanců: polka, mazurka, twist, charleston, letkis, rock and roll, macarena, country, blues a další. Pořad je určený pro zábavu a relaxaci, ale i k rozvíjení základních pohybových schopností. Jednotlivé díly na sebe volně navazují, v každém dalším díle se děti učí nové tance a variace do tanců, které již znají z předchozího dílu. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut/ jeden díl Termín: 4. díl 22. a 23. února 2011 v 9.00 hodin 5. díl 10. března 2011 v 9.00 a hodin 6. díl 12. května 2011 v 9.00 hodin / jeden díl Účinkuje: Divadélko Andromeda-Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stránky:

2 Eva Hrušková a Jan Přeučil hrají Horymíra, Křesomysla, chudého studenta a čerta. Vědí si rady s Golemem i se vzpurnými horníky. Projdou se s dětmi po Starém i Novém Městě Pražském, navštíví Faustův dům, Pražský hrad i Vyšehrad. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 8. února 2011 v hodin Účinkuje: Divadlo Evy Hruškové a Jana Přeučila-Eva Hrušková a Jan Přeučil Webové stránky:

3 Představení je koncipováno tak, aby se při něm bavili i poučili i ti nejmenší diváci, jedná se vlastně o pohádky z naší minulosti. Herci hravou formou přibližují dětem dávné časy našich dějin, příběhy praotce Čecha, kněžny Libuše a silného Bivoje, ale i drama Ctirada a Šárky. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 9. února 2011 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadlo Evy Hruškové a Jana Přeučila-Eva Hrušková a Jan Přeučil Webové stránky:

4 Pohádka o hubaté švadlence Kačence, Kubovi a poťouchlém Raráškovi Vás provede celým rokem. Během jedné hodiny děti zábavnou formou prožijí všechna roční období-jaro, léto, podzim, zimu. Připomenou si lidové zvyky, svátky, tradice, písně i říkadla, která se u nás tradují již celá století. Děti můžou společně s Raráškem čarovat a prožívat tak veselý příběh o lásce Kuby a Kačenky. Pojďme tedy spolu oslavit vítání jara, velikonoce, žně, jarmark, sv. Mikuláše, sv. Lucii a dokonce i Štědrý den. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 55 minut Termín: 10. února v 9.00 a hodin 2011 Účinkuje: Divadlo Ludvík-Jarmila Vlčková, Pavlína Jurková a Lukáš Jurek Webové stánky:

5

6 Výpravné představení pro děti vzniklo podle bajky R. Kiplinga, Sloní mládě, což napovídá, že děti kromě slůněte uvidí i další členy jeho africké rodinky velké loutky sloních rodičů, žirafy, hrocha, krokodýla, opice, pštrosa, papouška a mnoha jiných-menších Ocitnou se tedy v Africe a rovněž uslyší spoustu pěkné muziky. Stanou se svědky dlouhé cesty zvědavého slůněte, které se touží dozvědět, co mívá krokodýl k obědu A navíc se dočkají i ponaučení, což se u bajek stává V našem ponaučení jsme se od předlohy poněkud odchýlili: na rozdíl od slůněte R. Kiplinga, které na svou zvědavost doplácí, jsou děti v naší inscenaci při závěrečné písničce vybízeny: Jen se ptej, ať se všechno dozvíš. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 16. února 2011 v 9.00 a hodin Účinkuje: Studio dell arte-sylva Malinková a Stanislava Kočvarová Webové stánky:

7 Takřka klasická česká pohádka s lakotnou mlynářkou, přitroublým mlynářem, hodnou Bětuškou, živým vodníkem a opravdovým čertem, ve které se mlýnské kolo možná zatočí a dobro nad zlem jako již tradičně zvítězí. Představení je opatřeno zaručeně živou hudbou hranou na opravdové, místy až dřevěné hudební nástroje. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 24. února 2011 v 9.00 a hodin Účinkuje: Divadlo Koňmo-Vít Schuster a Oldřich Hurych Webové stránky:

8 Za devatero horami a devatero lesy žil, byl starý moudrý král. Měl tři syny, matka jim zemřela. Se ztrátou ženy ztratil král chuť také kralovat. Nemohouce se rozhodnout komu předá trůn, vyslal syny na pět let do světa. Kdo z nich toho pozná nejvíce stane se králem. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 1. března 2011 v 9.00 hodin Účinkuje: Loutkové divadlo Já to jsem-víťa Marčík ml. a Adam Berger Webové stránky:

9

10 Zábavný pořad, ve kterém se děti dozví něco o starých zvycích jara, ale také o velikonočních svátcích a tradicích, uslyší písničky a nebude chybět ani velikonoční soutěž. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 7. dubna 2011 v hodin Účinkuje: Divadélko Andromeda-Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stránky:

11 Pomlázka se čepejří, vykřikuje vrabec Čimrarára - a tak je v průběhu představení vysvětleno jemu i dětem, kolik významů mají velikonoční svátky. Vedle pohanského svěcení jara, zavede pořad diváky do starozákonních časů, ukáže souvislosti velikonočních zvyků s Novým zákonem a příběhem Ježíše Krista. Ale právě pohanské zvyky, jejich parodie v městském prostředí a společné zpívání, udržují pořad v hravé dětské rovině. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 13. dubna 2011 v 9.00 hodin Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek Tématické jarní představení, věnované velikonočním svátkům. Humorně laděný příběh se odehrává jednoho jarního odpoledne. Současný mladík Jan usne na louce za vsí a zdá se mu, že začala strašlivá bouřka. Po probuzení jeho ves vypadá úplně jinak-jako by se vrátil čas alespoň o stopadesát let zpátky. Jediné, co zůstalo stejné, je oslava Velikonoc. Děti si mohou vybrat, jestli se Janíček vrátí nakonec zpátky do dnešní doby, nebo zůstane v minulosti. Vhodné pro: 1.-4.ročník ZŠ Doba trvání: 60 minut Termín: 18. dubna 2011 v 9.00 hodin Účinkuje: Liduščino divadlo Praha Webové stránky:

12

13

14 Hudebně zábavný, ale zároveň výchovný pořad pro děti, zaměřený na ekologická a etická témata současnosti jako je třídění odpadů, ochrana vody a lesů, ochrana zvířat, péče o vlastní zdraví, zvíře není věc, nebuďme na sebe hrubí, humanita a solidarita. Písničky mají moderní aranžmá a děti nenásilnou formou vnímají v písňových textech i v dialozích protagonistů problémy, které nás obklopují a týkají se každého z nás. Pořad je věkově rozdělen do dvou kategorií. 1. kategorie pro 1. a 2. třídu - kostrou pořadu jsou písničky na témata: voda, třídění odpadů, zvíře není hračka, ochrana lesů. Pořad je interaktivní. 2. kategorie pro 3. až 5. třídu - pořad má formu vědomostní soutěže mezi družstvy. Soutěží tři družstva, ale do hry je zapojeno i publikum, které může svoje body přidělovat vybranému družstvu. Několik otázkových okruhů je propojeno písničkami na témata související s ekologií, zdravým životním stylem a také s etikou. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 26. dubna 2011 v hodin 27. dubna 2011 v 9.00 a hodin Účinkuje: Vanda a Standa-Vlaďka Vohralíková a Lukáš Čermák Webové stránky:

15 Nevíte? Poradí Vám cirkusoví klauni! Recept zní: kvalitní informace, kousek humoru, trocha odvahy, špetka skromnosti, malá dávka volného času, větší dávka dobré vůle. Zamícháme a pak Slyšíte to veselé bublání? Vidíte ty pestré barvy? Cítíte tu svěží vůni? To je chuť čisté přírody. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 55 minut Termín: 28.dubna 2011 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadlo Piškot-Miriam a Petr Peškovi Webové stránky:

16 Klauna Hanka a zpěvule Jana v pořadu vtipnou formou přiblíží základy společenského chování - podávání ruky, zdravení, chování u stolu, v divadle i v tramvaji a neopomene ani nošení čepice či žvýkání ve společnosti. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 60 minut Termín: 3. května 2011 v 9.00 hodin Účinkuje: Jana Rychterová a Hanka Strnadová Webové stránky: Princezna Anka z chudé královské chalupy je nezbedná uličnice. Proto ji odnese čert. Neodnese ji však daleko, zanechá ji v lesích v loupežnické chatrči k velké nelibosti loupežníka Bidla. Ten chce Anku poslat domů, ale ta se rozhodne využít příležitosti a zinscenovat své vysvobození. K tomu je ovšem zapotřebí sehnat draka a nějakého prince. Zda se jí to podaří, uvidíte v naší veselé pohádce, ve které je opět spousta písniček. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 10. května 2011 v 9.00 hodin Účinkuje: Divadélko Andromeda-Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stánky:

17 Odborný, výchovně vzdělávací a zábavný pořad pro děti a mládež. Představujeme Vám nový interaktivní pořad, který je tentokrát zaměřený na největší a nejznámější hvězdy současné POP-MUSIC, obohacený o videoprojekci. Naše známá dvojice Milan Parnahaj a Pepa Šlik Vás Vás seznámí s tvorbou slavných hudebních osobností různého žánru. V průběhu pořadu budou probrány ukázky z hudební tvorby muzikantů, jako jsou například B.Hall, B.Brown, R.Charles, Simon-Guffunkel, Elton John či Mike Oldfield. V průběhu pořadu neopomeneme ani na hudební velikány jakými jsou The Doors, Beach Boys, a také kapely Led Zeppelin, Bee Gees, AC/DC a pro mnohé nezapomenutelná ABBA. Věříme, že naším pořadem obohatíme Vaše žáky a studenty o nové a zajímavé informace z oblasti moderní populární hudby. Vhodné pro: 5. ročník ZŠ Doba trvání: 60 minut Termín: 14. dubna 2011 v 9.00 hodin Vstupné: 60,- Kč Účinkuje: Mgr. Milan Parnahaj a Josef Šlik

18 1. Teorie - krátké povídání o záchranné službě a o nouzovém volání na linku umělé dýchání a srdeční masáž včetně ukázky na resuscitačním modelu 2. Nácvik resuscitace - Bojovka Děti se rozdělí na dva týmy. Jeden tým s lektorkou prakticky nacvičuje resuscitaci na modelu. Druhý tým společně s vyučujícím připravuje řešení a odpovědi úkolů, jejichž zadání obdrží na kartičkách, k nim zároveň dostane i příslušné pomůcky - inhalátor pro astmatika, obvazy, trojcípý šátek. Odpovědi a návrhy se zapisují na připravené papíry. Témata a úkoly Bojovky - volání krizových čísel - píchnutí vosy do krku - krvácení z nosu - zlomená noha - popálení ruky, - nevolnost u diabetika - inhalátor pro astmatika, - obvázání hlavy a ruky

19 3. Týmy se prohodí a opakuje se bod Společné zodpovězení a předvedení správných řešení z Bojovky Na otázky odpovídají kapitáni týmů. Lektorka pak každou odpověď upřesní a provede řešení. Vítězný tým získá Diplom pro záchranáře. Celá třída pak dostane Osvědčení pro záchranáře. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 90 minut Termín: v průběhu celého školního roku Přednáší: Bc. Laďka Kalašová, Dis

Pohádka o hubaté švadlence Kačence, Kubovi a poťouchlém Raráškovi Vás provede celým rokem. Během jedné hodiny děti zábavnou formou prožijí všechna roční období-jaro, léto, podzim, zimu. Připomenou si lidové

Více

Tradičně netradičně podaný tradiční příběh se smyslem pro humor, který je nám vlastní, vlastně jsem chtěl říct, nechte se překvapit, stojí to za to!

Tradičně netradičně podaný tradiční příběh se smyslem pro humor, který je nám vlastní, vlastně jsem chtěl říct, nechte se překvapit, stojí to za to! Věděli jsme, že inscenovat dílo Zdeňka Svěráka nebude snadné. Jakmile však Eva Peřinová dokončila scénu a Honza Zrzavý zhudebnil texty Martina Kudličky, bylo jasné, že jsme na nejlepší cestě k další povedené

Více

Vhodné pro: 2.-4. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 13. dubna 2011 v 9.00 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek

Vhodné pro: 2.-4. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 13. dubna 2011 v 9.00 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek Děti se naučí veselou formou znát a tančit základy nejznámějších českých i světových tanců: polka, mazurka, twist, charleston, letkis, rock and roll, macarena, country, blues a další. Pořad je určený pro

Více

D ti se nau í veselou formou znát a tan it základy nejznám jších eských i sv tových tanc

D ti se nau í veselou formou znát a tan it základy nejznám jších eských i sv tových tanc Děti se naučí veselou formou znát a tančit základy nejznámějších českých i světových tanců: polka, mazurka, twist, charleston, letkis, rock and roll, macarena, country, blues a další. Pořad je určený pro

Více

: 1. - 5. 50 17. 10.30 12. 10.30 50,- K

: 1. - 5. 50 17. 10.30 12. 10.30 50,- K Dti se nauí veselou formou znát a tanit základy nejznámjších eských i svtových tanc: polka, mazurka, twist, charleston, letkis, rock and roll, macarena, country, blues a další. Poad je urený pro zábavu

Více

Veselá indiánská babička Akraj Avotašam vypráví příběh z indiánské vesnice Woo-mood-shaan, kde lstivý Šaman-Klaman-Oklahoman chce dosáhnout svých tužeb za pomoci zla, chamtivosti, lži a závisti. Indiánské

Více

Vhodné pro: 5. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 6. ledna 2011 v 10.30 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek

Vhodné pro: 5. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 6. ledna 2011 v 10.30 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek Děti se naučí veselou formou znát a tančit základy nejznámějších českých i světových tanců: polka, mazurka, twist, charleston, letkis, rock and roll, macarena, country, blues a další. Pořad je určený pro

Více

V pořadu se děti přenesou do dřívějších dob, kdy ještě v období adventu chodily po vesnicích různé maškary - jako třeba Barborky, Lucky, Mikuláška, Ambrož a Perechta. Dozví se o starých zvycích, poslechnou

Více

Vhodné pro: 6. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 9. listopadu 2010 v 10.30 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek

Vhodné pro: 6. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 9. listopadu 2010 v 10.30 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek Bajka je, když zvířata jednají jako lidé, protože když lidé jednají jako zvířata, tak o tom radši nepíšeme, říkával Jan Werich. Jaký je osud bajky? Jak se vyvíjela do dnešních dnů? Co nám může říci? A

Více

Vhodné pro: ročník ZŠ

Vhodné pro: ročník ZŠ Děti se naučí veselou formou znát a tančit základy nejznámějších českých i světových tanců: polka, mazurka, twist, charleston, letkis, rock and roll, macarena, country, blues a další. Pořad je určený pro

Více

Vhodné pro: 6.-9. ročník ZŠ Doba trvání: 60 minut Termín: 14. dubna 2011 v 9.00 hodin Vstupné: 60,- Kč Účinkuje: Mgr. Milan Parnahaj a Josef Šlik

Vhodné pro: 6.-9. ročník ZŠ Doba trvání: 60 minut Termín: 14. dubna 2011 v 9.00 hodin Vstupné: 60,- Kč Účinkuje: Mgr. Milan Parnahaj a Josef Šlik Odborný, výchovně vzdělávací a zábavný pořad pro děti a mládež. Představujeme Vám nový interaktivní pořad, který je tentokrát zaměřený na největší a nejznámější hvězdy současné POP-MUSIC, obohacený o videoprojekci.

Více

Vhodné pro: 6.-9. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 24. března 2011 v 9.00 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek

Vhodné pro: 6.-9. ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: 24. března 2011 v 9.00 hodin Vstupné: 50,- Kč Účinkuje: Poetik-Dana Matějková a Jan Hájek Pořad vypráví o Odysseových dobrodružstvích, seznamuje s antickými hrdiny, vyzdvihuje jejich etické vlastnosti, statečnost, spravedlnost a touhu po vítězství. Program seznámí žáky i se jmény bohů, se kterými

Více

Kód předmětu: MSBP_PC1

Kód předmětu: MSBP_PC1 PRAKTICKÉ ČINNOSTI 1 Kód předmětu: MSBP_PC1 O čem si budeme povídat? Obecně o pracovních činnostech Legislativní rovina předškolního vzdělávání Školský zákon 561/2004 RVP pro předškolní vzdělávání ŠVP

Více

Zpravodaj 11. Podzim 2014

Zpravodaj 11. Podzim 2014 Zpravodaj 11 Podzim 2014 Milé děti, milé paní učitelky, pane řediteli, srdečně vás pozdravujeme z Brna i ze Strážnice. Naše řady se rozrůstají, posíláte nám zajímavé zprávy i fotografie o své práci v projektu

Více

ZŠ 45 9. 2013 9.00 10.30 50,- K

ZŠ 45 9. 2013 9.00 10.30 50,- K "Kvak, kvak... co se na mě tak díváte?! Já jsem princ!", prohlásí jednoho dne rozmazlený žabí chlapeček a uteče od maminky a tatínka za princeznou do světa, kde číhají žabí nepřátelé: hadi, ježci, ale

Více

CZ 1.07/1.4.00/21.1962. Základní škola, Lubnice, okres Znojmo, příspěvková organizace. Lubnice 20, 671 07 Uherčice, okres Znojmo, IČO 49438026

CZ 1.07/1.4.00/21.1962. Základní škola, Lubnice, okres Znojmo, příspěvková organizace. Lubnice 20, 671 07 Uherčice, okres Znojmo, IČO 49438026 CZ 1.07/1.4.00/21.1962 Základní škola, Lubnice, okres Znojmo, příspěvková organizace Lubnice 20, 671 07 Uherčice, okres Znojmo, IČO 49438026 Tel.515298438, e-mail: zslub@mboxzn.cz Číslo DUM: VY_32_INOVACE_

Více

Program školního roku 2016 2017

Program školního roku 2016 2017 Základní škola a mateřská škola, Praskačka, Praskačka 60, 503 33 Praskačka tel.: 495 588 126 zspraskacka@seznam.cz www.zspraskacka.cz Program školního roku 2016 2017 SOUTĚŽE A PROGRAMY : Program MŠMT:

Více

Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 30/12

Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 30/12 Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 30/12 Název materiálu: Testování žáků 8. a 9. tříd Hudba artificiální a nonartificiální Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík ANOTACE Škola: Základní škola Brno, Jana Babáka

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Začátky představení, pořadů a

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Začátky představení, pořadů a Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Začátky představení, pořadů a hudebních programů jsou stanoveny na 9.00 a 10.30 hodin.

Více

Celoroční plán akcí 2015/2016

Celoroční plán akcí 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

( ) 2.4.4 Kreslení grafů funkcí metodou dělení definičního oboru I. Předpoklady: 2401, 2208

( ) 2.4.4 Kreslení grafů funkcí metodou dělení definičního oboru I. Předpoklady: 2401, 2208 .. Kreslení grafů funkcí metodou dělení definičního oboru I Předpoklady: 01, 08 Opakování: Pokud jsme při řešení nerovnic potřebovali vynásobit nerovnici výrazem, nemohli jsme postupovat pro všechna čísla

Více

VY_12_INOVACE_Hv1_24 Základní škola a mateřská škola Herálec, Herálec 38, 582 55; IČ: 70987882; tel.: 569445137

VY_12_INOVACE_Hv1_24 Základní škola a mateřská škola Herálec, Herálec 38, 582 55; IČ: 70987882; tel.: 569445137 Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: ŠKOLA PRO ŽIVOT Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2362 Kód: 01.02 Pořadové číslo materiálu: 24 I/2 Inovace a zkvalitnění výuky

Více

Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace. Výukový materiál

Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace. Výukový materiál Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2887 Název projektu: Učíme lépe a moderněji OP VK 1.4 Výukový materiál Číslo DUMu/Název DUMu:

Více

www.zlinskedumy.cz Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ Název školy Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Autor

www.zlinskedumy.cz Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ Název školy Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Autor Název projektu Číslo projektu Název školy Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Cílová skupina Anotace Vybavení, pomůcky Inovace výuky

Více

Základní škola Náchod Plhov: ŠVP Klíče k životu

Základní škola Náchod Plhov: ŠVP Klíče k životu VZDĚLÁVACÍ OBLAST: VZDĚLÁVACÍ OBOR: PŘEDMĚT: ČLOVĚK A JEHO SVĚT PRVOUKA PRVOUKA - 1. RNÍK Téma, učivo Rozvíjené kompetence, očekávané výstupy Mezipředmětové vztahy Poznámky Škola Jsem školák Naše škola,

Více

Klima školy - varianta pro žáky

Klima školy - varianta pro žáky Základní škola Sedmikráska, o.p.s. Klima školy - varianta pro žáky výsledek dotazníkového šetření Název dotazníku: Klima školy žáci 5. - 9. ročník Datum: 08. 03. 2016 Graf 1: Celkový přehled školy Přehled

Více

Název DUM: VY_32_INOVACE_2B_4_Počítačové_pirátství Vyučovací předmět: Informatika

Název DUM: VY_32_INOVACE_2B_4_Počítačové_pirátství Vyučovací předmět: Informatika Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Téma sady: Informatika pro sedmý až osmý ročník Název DUM: VY_32_INOVACE_2B_4_Počítačové_pirátství Vyučovací

Více

PRAHA, STÁTNÍ SYMBOLY

PRAHA, STÁTNÍ SYMBOLY PRAHA, STÁTNÍ SYMBOLY Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/21.2165 Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice 20.9.2011 Anotace Prezentace Prahy památky, korunovační

Více

Přírodověda ve 3. a 4. ročníku s následným výtvarným zobrazením stromu

Přírodověda ve 3. a 4. ročníku s následným výtvarným zobrazením stromu Přírodověda ve 3. a 4. ročníku s následným výtvarným zobrazením stromu Téma: Stromy Cíl: 1. Naučit žáky rozpoznávat listnaté stromy (lesní) 2. Naučit žáky správnému zobrazování stromu Potřeby k výuce:

Více

Symfonický orchestr pracovní listy

Symfonický orchestr pracovní listy Symfonický orchestr pracovní listy Číslo projektu Kódování materiálu Označení materiálu Název školy Autor Anotace Předmět Tematická oblast Téma Očekávané výstupy Klíčová slova Druh učebního materiálu Ročník

Více

Příloha č. 1 Dotazník pro pedagogy mateřských škol. Příloha č. 2 Dotazník pro rodiče dětí v předčtenářském období

Příloha č. 1 Dotazník pro pedagogy mateřských škol. Příloha č. 2 Dotazník pro rodiče dětí v předčtenářském období PŘÍLOHY Seznam příloh: Příloha č. 1 Dotazník pro pedagogy mateřských škol Příloha č. 2 Dotazník pro rodiče dětí v předčtenářském období Příloha č. 1 DOTAZNÍK PRO PEDAGOGY MATEŘSKÝCH ŠKOL vzor Vážené paní

Více

Komunikační strategie. Ing. Jaroslav Martinek

Komunikační strategie. Ing. Jaroslav Martinek Komunikační strategie Ing. Jaroslav Martinek Struktura prezentace 1.SUMP a Komunikační strategie 2.Každý má jiný úhel pohledu 3.Město Nymburk a Město s dobrou adresou 4.Závěrem P.S. Omluva: budu se věnovat

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA KMENE ŤAPÁČ

VÝROČNÍ ZPRÁVA KMENE ŤAPÁČ Kmen Ťapáč Liga lesní moudrosti Zázvorkova 1999, Praha 13 - Lužiny www.tapac.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA KMENE ŤAPÁČ ROK 2015 Tento dokument obsahuje výroční zprávu kmene Ťapáč za uplynulý rok. Jsou zde uvedeny

Více

Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod. Název : VY_32_INOVACE_3A_19_Slovní druhy

Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod. Název : VY_32_INOVACE_3A_19_Slovní druhy Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Lenka Meierová Název : VY_32_INOVACE_3A_19_Slovní druhy Téma: Český jazyk 3. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1431

Více

Nabídkový katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek.

Nabídkový katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Nabídkový katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání,

Více

Anotace: Arnošt Goldflam: Tatínek není k zahození pracovní listy Ověření ve výuce: 7.9.2012 Předmět: Český jazyk čtení Ročník: 2.

Anotace: Arnošt Goldflam: Tatínek není k zahození pracovní listy Ověření ve výuce: 7.9.2012 Předmět: Český jazyk čtení Ročník: 2. Anotace: Arnošt Goldflam: Tatínek není k zahození pracovní listy Ověření ve výuce: 7.9.2012 Předmět: Český jazyk čtení Ročník: 2. Klíčová slova: prozaik, moderní pohádka, próza Anotace: tento výukový materiál

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 9/2015 Vážení rodiče, v dnešním newsletteru najdete krásné fotky z červnového divadelního představení v divadle Minor Emil und die Detektive, důležité

Více

Název vzdělávacího materiálu: Úvod do dějepisu písemné, hmotné a obrazové prameny.

Název vzdělávacího materiálu: Úvod do dějepisu písemné, hmotné a obrazové prameny. Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Téma sady: Dějepis pro 6. 7. ročník Název DUM: VY_32_INOVACE_4B_10_Úvod do dějepisu_ písemné_hmotné_a_obrazové_

Více

DUM téma: KALK Výrobek sestavy

DUM téma: KALK Výrobek sestavy DUM téma: KALK Výrobek sestavy ze sady: 2 tematický okruh sady: Příprava výroby a ruční programování CNC ze šablony: 6 Příprava a zadání projektu Určeno pro : 3 a 4 ročník vzdělávací obor: 23-41-M/01 Strojírenství

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LEDEN 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Fotbalový oddíl FC

Více

Environmentální plán ZŠ Senohraby školní rok 2015/2016

Environmentální plán ZŠ Senohraby školní rok 2015/2016 Environmentální plán ZŠ Senohraby školní rok 2015/2016 Měsíc Ročník Co Typ Září 1. Příroda v okolí školy 2. Obec (krajina v okolí, orientace na mapě) 3. Péče o zebřičky ** seznámení Péče o želvu** - seznámení

Více

Základní škola a Mateřská škola Kolinec, příspěvková organizace. Organizace školního roku 2012/2013

Základní škola a Mateřská škola Kolinec, příspěvková organizace. Organizace školního roku 2012/2013 Základní škola a Mateřská škola Kolinec, příspěvková organizace Organizace školního roku 2012/2013 Základní termíny: Zahájení vyučování 3. září 2012. Podzimní prázdniny 25. a 26. října 2012. Vánoční prázdniny

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: Šablona: Název materiálu: Tematická oblast: Autor: CZ.1.07/1.4.00/21.3569 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím

Více

I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.

I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti. Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:,,ŠKOLA PRO ŽIVOT Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2362 Kód: 01.02 Pořadové číslo materiálu: 26 I/2 Inovace a zkvalitnění výuky

Více

1.3.1 Kruhový pohyb. Předpoklady: 1105

1.3.1 Kruhový pohyb. Předpoklady: 1105 .. Kruhový pohyb Předpoklady: 05 Předměty kolem nás se pohybují různými způsoby. Nejde pouze o přímočaré nebo křivočaré posuvné pohyby. Velmi často se předměty otáčí (a některé se přitom pohybují zároveň

Více

Pohádka vypráví o tom, jak Pejsek Romí a Ko ka Jar í spolu hospoda í a chystají se do divadla za svými kamarády. To ale Ko

Pohádka vypráví o tom, jak Pejsek Romí a Ko ka Jar í spolu hospoda í a chystají se do divadla za svými kamarády. To ale Ko Pohádka vypráví o tom, jak Pejsek Romí a Kočička Jarčí spolu hospodaří a chystají se do divadla za svými kamarády. To ale Kočička netuší, že nejprve musí Pejska naučit, jak se má v divadle chovat, vhodně

Více

KATALOG PŘEDSTAVENÍ. PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ, STŘEDNÍ ŠKOLY a ODBORNÁ UČILIŠTĚ JARO 2016. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře

KATALOG PŘEDSTAVENÍ. PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ, STŘEDNÍ ŠKOLY a ODBORNÁ UČILIŠTĚ JARO 2016. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ, STŘEDNÍ ŠKOLY a ODBORNÁ UČILIŠTĚ JARO 2016 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128, 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz POŘAD PRO 8. a 9. TŘÍDY

Více

Název VZM: KRAJ PRAHA Autor: Mgr. Lenka Nováková Očekávaný výstup: umí se orientovat v mapě

Název VZM: KRAJ PRAHA Autor: Mgr. Lenka Nováková Očekávaný výstup: umí se orientovat v mapě Název VZM: KRAJ PRAHA Autor: Mgr. Lenka Nováková Očekávaný výstup: umí se orientovat v mapě Prahy, zná části Prahy a nejznámější pražské památky Časový nárok: 45 min. Pomůcky: interaktivní tabule, datový

Více

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY JARO 2015. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY JARO 2015. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY JARO 2015 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128, 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz POŘAD PRO II. STUPEŇ ZŠ a STŘEDNÍ ŠKOLY

Více

NABÍDKA PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE

NABÍDKA PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE NABÍDKA PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE 2014 Basketbalový klub BASKET ACADEMY LOUNY Představujeme vám nově založený sportovní klub BASKET ACADEMY LOUNY, který navazuje na téměř dvacetiletou tradici basketbalu v

Více

MÍSTO, KDE ŽIJEME. - domov, orientace v místě bydliště (plány). - škola bezpečná cesta do školy.

MÍSTO, KDE ŽIJEME. - domov, orientace v místě bydliště (plány). - škola bezpečná cesta do školy. MÍSTO, KDE ŽIJEME - vyznačí v jednoduchém plánu místo svého bydliště a školy, cestu na určené místo a rozliší možná nebezpečí v nejbližším okolí - domov, orientace v místě bydliště (plány). - škola bezpečná

Více

Karel Jaromír Erben - Zlatovláska

Karel Jaromír Erben - Zlatovláska Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/21.2581 Číslo DUM: VY_12_INOVACE_29 Autor: Jana Paulusová Fišerová Datum: 24.03. 2012 Ročník: 3. Vzdělávací oblast: Vzdělávací

Více

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013 Výsledky testování školy Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy Školní rok 2012/2013 Základní škola Ústí nad Orlicí, Komenského 11 Termín zkoušky:

Více

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2010 - I.termín

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2010 - I.termín MATEMATIKA Obor: 79-41-K/81 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: Vítáme vás na gymnáziu Omská a přejeme úspěšné vyřešení všech úloh. Úlohy můžete řešit v libovolném pořadí. V matematice pracujeme s čísly

Více

Aktivity Komunitní školy na ZŠ a MŠ Lingua Universal s.r.o., Sovova 2 Litoměřice

Aktivity Komunitní školy na ZŠ a MŠ Lingua Universal s.r.o., Sovova 2 Litoměřice Aktivity Komunitní školy na ZŠ a MŠ Lingua Universal s.r.o., Sovova 2 Litoměřice Čarodějnice na ZŠ a MŠ Lingua Universal Ve středu 30. dubna jsme pro děti základní a mateřské školy připravili,,slet čarodějnic.

Více

STRUKTUROVANÉ UČENÍ. Příklady vzdělávací práce u žáků s poruchami autistického spektra v naší škole

STRUKTUROVANÉ UČENÍ. Příklady vzdělávací práce u žáků s poruchami autistického spektra v naší škole STRUKTUROVANÉ UČENÍ Příklady vzdělávací práce u žáků s poruchami autistického spektra v naší škole STRUKTUROVANÉ UČENÍ V naší škole využíváme při vzdělávání žáků s PAS metodiku práce nazvanou strukturované

Více

VDO občanská společnost svého bydliště a školy,cestu na. a škola - výchova dem. určené místo a rozliší možná. škola

VDO občanská společnost svého bydliště a školy,cestu na. a škola - výchova dem. určené místo a rozliší možná. škola Prvouka - 1. ročník Vyznačí v jednoduchém plánu místo domov VDO občanská společnost svého bydliště a školy,cestu na škola a škola - výchova dem. určené místo a rozliší možná osobní bezpečí občana v rámci

Více

Kurz Instruktor, rádce oddílu 2016

Kurz Instruktor, rádce oddílu 2016 Vzdělávací středisko MAJÁK Kurz Instruktor, rádce oddílu 2016 Pro zájemce jsou připraveny 2 kurzy. Cíl: 1. kurzu je poskytnout účastníkům základní znalosti z oblasti pedagogiky a psychologie, informace

Více

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií VY_32_INOVACE_33_12 Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávací oblast Vzdělávání v informačních a komunikačních

Více

Příloha č. 1. Rozhovor Česká školní inspekce Karlovy Vary průvodní dopis. Vážená paní inspektorko,

Příloha č. 1. Rozhovor Česká školní inspekce Karlovy Vary průvodní dopis. Vážená paní inspektorko, Příloha č. 1 Rozhovor Česká školní inspekce Karlovy Vary průvodní dopis Vážená paní inspektorko, obracím se na Vás s žádostí o pomoc při realizaci své diplomové práce v rámci studia managementu vzdělávání.

Více

OPERA, OPERETA, MUZIKÁL

OPERA, OPERETA, MUZIKÁL OPERA, OPERETA, MUZIKÁL Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková Datum (období) tvorby: 27.8. 2012 Ročník: šestý Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2.stupni ZŠ Anotace: Žáci se seznámí podrobně s hudebními útvary

Více

Diferenciální počet funkcí jedné proměnné

Diferenciální počet funkcí jedné proměnné Diferenciální počet funkcí jedné proměnné 1 Diferenciální počet funkcí jedné proměnné - Úvod Diferenciální počet funkcí jedné proměnné - úvod V přírodě se neustále dějí změny. Naší snahou je nalézt příčiny

Více

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013

Výsledky testování školy. Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy. Školní rok 2012/2013 Výsledky testování školy Druhá celoplošná generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základní školy Školní rok 2012/2013 Gymnázium, Šternberk, Horní náměstí 5 Termín zkoušky: 13.

Více

VĚSTNÍK ANNO JMK 4/2016

VĚSTNÍK ANNO JMK 4/2016 VĚSTNÍK ANNO JMK 4/2016 Vážení přátelé, jaro je tady! Posun času s mnohými z nás trochu zamával, ale máme večer dlouho světlo, zahrádky volají, všechno jen kvete. A je tu i další jarní číslo našeho Věstníku

Více

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Téma sady: VY_12_INOVACE_1A_Čtení _na_1.stupni Název DUM: VY_12_INOVACE_1A_11_O_kůzlatech Vyučovací předmět:

Více

= musíme dát pozor na: jmenovatel 2a, zda je a = 0 výraz pod odmocninou, zda je > 0, < 0, = 0 (pak je jediný kořen)

= musíme dát pozor na: jmenovatel 2a, zda je a = 0 výraz pod odmocninou, zda je > 0, < 0, = 0 (pak je jediný kořen) .8.7 Kvadratické rovnice s parametrem Předpoklady: 507, 803 Pedagogická poznámka: Na první pohled asi každého zarazí, že takřka celá hodina je psána jako příklady a studenti by ji měli vypracovat samostatně.

Více

ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE (WORKSHOP)

ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE (WORKSHOP) ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE (WORKSHOP) PROJEKT METODIK Realizace: září 2012 až červen 2014 Cíl: Podpora předmětových komisí a metodiků Co Vás dnes čeká? 1. Workshopy na školách 2. Mobilní aplikace 3. Přestávka

Více

CZ.1.07/1.1.02/03.0064

CZ.1.07/1.1.02/03.0064 Materiál pro domácí VY_07_Vla5E_1 přípravu žáků: Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu Registrační číslo

Více

Petr Zahrádka režie. Robert Nebřenský mistr

Petr Zahrádka režie. Robert Nebřenský mistr Čtyři kontejnery Šaolinu Hongkongský dok, 70. léta. Uprostřed místnosti připomínající sklad stojí náš hrdina, který se chce dát do učení k mistrovi Šaolinu. Ten se mu ovšem vysměje hned poté, co mu mladý

Více

Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie I.

Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie I. Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie I. Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Lidské aktivity a životní prostředí

Více

Organizační styl našich soutěží.

Organizační styl našich soutěží. Organizační styl našich soutěží. Dlouhodobé indivividuální soutěže - dvouhra a čtyřhra muži a ženy + smíšená čtyřhra. Základem všech naší organizace jsou dlouhodobé soutěže. Pořádány jsou již od roku 2012.

Více

Astronomie 1 ... 3. Dopiš do správných míst schématu vývoje hvězdy následující pojmy: bílý trpaslík, černá díra, globule, neutronová hvězda, obr

Astronomie 1 ... 3. Dopiš do správných míst schématu vývoje hvězdy následující pojmy: bílý trpaslík, černá díra, globule, neutronová hvězda, obr Astronomie Autor: Miroslav Randa. Poloměr Slunce je přibližně stokrát větší než poloměr Země. Kolikrát je větší objem Slunce než objem Země? Poloměr Země je 6 78 km.. Doplňovačka se skrytou tajenkou nejvzdálenější

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVEN 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Diaklub Slavičín

Více

Matematika a její aplikace. Matematika a její aplikace

Matematika a její aplikace. Matematika a její aplikace Šablona č. 5, sada č. 2 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Matematika a její aplikace Matematika a její aplikace Početní operace násobení a dělení Téma Násobení a dělení čísly 2, 3, 4, 5

Více

Název DUM: VY_32_INOVACE_6B_17_Austrálie_rostlinstvo_živočišstvo_zajímavosti

Název DUM: VY_32_INOVACE_6B_17_Austrálie_rostlinstvo_živočišstvo_zajímavosti Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Téma sady: Zeměpis 6. 7. Název DUM: VY_32_INOVACE_6B_17_Austrálie_rostlinstvo_živočišstvo_zajímavosti Vyučovací

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita IV. Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Téma IV.. Kvadratické funkce, rovnice a nerovnice

Více

Domácí úkol DU01_2p MAT 4AE, 4AC, 4AI

Domácí úkol DU01_2p MAT 4AE, 4AC, 4AI Příklad 1: Domácí úkol DU01_p MAT 4AE, 4AC, 4AI Osm spolužáků (Adam, Bára, Cyril, Dan, Eva, Filip, Gábina a Hana) se má seřadit za sebou tak, aby Eva byly první a Dan předposlední. Příklad : V dodávce

Více

GYMNÁZIUM, OLOMOUC, ČAJKOVSKÉHO 9 Kriteria hodnocení pro 1. kolo přijímacích zkoušek pro školní rok 2016/17

GYMNÁZIUM, OLOMOUC, ČAJKOVSKÉHO 9 Kriteria hodnocení pro 1. kolo přijímacích zkoušek pro školní rok 2016/17 GYMNÁZIUM, OLOMOUC, ČAJKOVSKÉHO 9 Kriteria hodnocení pro 1. kolo přijímacích zkoušek pro školní rok 2016/17 Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 se zapojilo do Pokusného ověřování organizace přijímacího řízení

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Téma: MEIII - 2.3.5.1 Historie Windows stanic Obor: Mechanik Elektronik Ročník: 3. Zpracoval(a): Bc. Martin Fojtík Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010 Projekt

Více

Název projektu: OP VK 1.4 60610221 I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í

Název projektu: OP VK 1.4 60610221 I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Název projektu: OP VK 1.4 60610221 I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Projekt: EU peníze školám - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách

Více

o činnosti a hospodaření v roce 2015

o činnosti a hospodaření v roce 2015 o činnosti a hospodaření v roce 2015 SÍDLO: Chomutov 3, Pod lesem 4939, 430 03 IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO: 22832734 E-MAIL: sancezit@seznam.cz WEBOVÉ STRÁNKY: www.hennlichova.cz/sance_zit ČÍSLO ÚČTU: KB 43-58493000267/0100

Více

Mateřská škola, Praha 8, Bojasova 1 Bojasova 1/1242, 182 00 Praha 8

Mateřská škola, Praha 8, Bojasova 1 Bojasova 1/1242, 182 00 Praha 8 Mateřská škola, Praha 8, Bojasova 1 Bojasova 1/1242, 182 00 Praha 8 Telefon: 286 884 253 E-mail: msbojasova@seznam.cz www.msbojasova.cz ZÁKLADNÍ INFORMACE O MATEŘSKÉ ŠKOLE Zřizovatel: MČ Praha 8 Právní

Více

MŠ 50 5. 2012 9.00 50,- K

MŠ 50 5. 2012 9.00 50,- K Představení začíná klaunskými výstupy klasického střihu v moderní úpravě. Řada komických výstupů okořeněná šarmem hlavních představitelů rozesmává diváky každého věku. Pak jsou diváci vtaženi do pomíjivého

Více

{ } 9.1.9 Kombinace II. Předpoklady: 9108. =. Vypiš všechny dvoučlenné kombinace sestavené z těchto pěti prvků. Urči počet kombinací pomocí vzorce.

{ } 9.1.9 Kombinace II. Předpoklady: 9108. =. Vypiš všechny dvoučlenné kombinace sestavené z těchto pěti prvků. Urči počet kombinací pomocí vzorce. 9.1.9 Kombinace II Předpoklady: 9108 Př. 1: Je dána pěti prvková množina: M { a; b; c; d; e} =. Vypiš všechny dvoučlenné kombinace sestavené z těchto pěti prvků. Urči počet kombinací pomocí vzorce. Vypisujeme

Více

PTÁCI. Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/21.2165. Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice 22.8.

PTÁCI. Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/21.2165. Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice 22.8. PTÁCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/21.2165 Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice 22.8.2011 Anotace Prezentace stálých, stěhovaných a domácích zvířat.

Více

Dopravní úloha. Jiří Neubauer. Katedra ekonometrie FEM UO Brno

Dopravní úloha. Jiří Neubauer. Katedra ekonometrie FEM UO Brno Přednáška č. 9 Katedra ekonometrie FEM UO Brno Distribuční úlohy Budeme se zabývat 2 typy distribučních úloh dopravní úloha přiřazovací problém Dopravní úloha V dopravním problému se v typickém případě

Více

Světový den bez tabáku Národní sítě Zdravých měst ČR připravily na jednotné standardizované obaly Cesta za čistým vzduchem

Světový den bez tabáku Národní sítě Zdravých měst ČR připravily na jednotné standardizované obaly Cesta za čistým vzduchem Světový den bez tabáku 31. květen Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Závěrečná zpráva 2016 Kampaň byla podpořena v rámci dotace na projekt Zdravé město Jihlava 2016 z rozpočtu Kraje Vysočina na podporu

Více

ZŠ 45 21. 2013 10.30 50,- K

ZŠ 45 21. 2013 10.30 50,- K Představení je jedinečnou skládankou loutkového divadla, činohry, neverbálního divadla a muzikálu. Přesto působí kompaktním a přirozeným dojmem. Celková koncepce pohádky výrazně pracuje s dětskou fantazií

Více

MZDOVÉ ÚČETNICTVÍ. vzdělávací program je akreditován MŠMT č.j. - 28872/2015-1/641

MZDOVÉ ÚČETNICTVÍ. vzdělávací program je akreditován MŠMT č.j. - 28872/2015-1/641 MZDOVÉ ÚČETNICTVÍ vzdělávací program je akreditován MŠMT č.j. - 28872/2015-1/641 9. 6. 1. 7. 2016 MZDOVÉ ÚČETNICTVÍ Vzdělávací program akreditován MŠMT č.j. - 28872/2015-1/641 v rozsahu: 81 hodin teoretické

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

Etická výchova. Příloha k ŠVP ZV Škola hrou

Etická výchova. Příloha k ŠVP ZV Škola hrou Příloha k ŠVP ZV Škola hrou Etická výchova Etická výchova je doplňující vzdělávací obor, který je zaměřen na systematickém a metodicky propracovaném osvojování sociálních dovedností u žáků na základě zážitkové

Více

Datum: 7. 10. 2011. Ročník: 3. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět. Vzdělávací obor: Téma: Čtení o ježkovi

Datum: 7. 10. 2011. Ročník: 3. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět. Vzdělávací obor: Téma: Čtení o ježkovi Autor: Diana Kotová Datum: 7. 10. 2011 Ročník: 3. Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Člověk a jeho svět Člověk a jeho svět Rozmanitost přírody Čtení o ježkovi Anotace: Pracovní

Více

Hudební výchova - 6. ročník

Hudební výchova - 6. ročník Poslechové činnosti Rozlišování zpěvních hlasů Poznávání hudebních nástrojů Hudební výrazové prostředky (P,V, P - rytmus, melodie, tempo, barva, dynamika) Hudba na jevišti - opera, opereta, balet, muzikál

Více

Otokar Březina, S. K. Neumann

Otokar Březina, S. K. Neumann Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 Otokar

Více

František Gellner a jeho dílo analýza básní

František Gellner a jeho dílo analýza básní František Gellner a jeho dílo analýza básní Mgr. Eva Mužná Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0229 Šablona: III/2 Č. materiálu: VY_32_INOVACE_151

Více

Roční prováděcí plán na rok 2014-2015 ŠKOLKA PRO VŠECHNY

Roční prováděcí plán na rok 2014-2015 ŠKOLKA PRO VŠECHNY Roční prováděcí plán na rok 2014-2015 Mateřská škola Hostinné, Tyršovy sady 676, Hostinné ŠKOLKA PRO VŠECHNY číslo jednací: 16/2014 projednáno na pedagogické radě: 27.8.2014 razítko, podpis ředitelky 1

Více

13. 8. 9. 10. 2015 DEPO2015. Výsledky průzkumu ohlasů účastníků EVALUACE A MONITORING PROJEKTU PLZEŇ 2015

13. 8. 9. 10. 2015 DEPO2015. Výsledky průzkumu ohlasů účastníků EVALUACE A MONITORING PROJEKTU PLZEŇ 2015 13. 8. 9. 10. 2015 DEPO2015 Výsledky průzkumu ohlasů účastníků EVALUACE A MONITORING PROJEKTU PLZEŇ 2015 zábavná cesta historií pro všechny, kteří si chtějí hrát Interaktivní výstava pro děti na motivy

Více

21 vlastivěda dum Hlavní město Praha.notebook. February 05, 2014

21 vlastivěda dum Hlavní město Praha.notebook. February 05, 2014 1 21 vlastivěda dum Hlavní město Praha.notebook February 05, 2014 HLAVNÍ MĚSTO PRAHA http://commons.wikimedia.org/wiki/file%3aprague_castle_from_vltava_bank.jpg 2 1 kraj Hlavní město Praha http://commons.wikimedia.org/wiki/file%3ahlavn%c3%ad_mesto_praha_in_czech_republic.svg

Více

Příloha č. 4 ČESKÝ JAZYK LITERÁRNÍ VÝCHOVA

Příloha č. 4 ČESKÝ JAZYK LITERÁRNÍ VÝCHOVA Na základě vlastních zážitků tvoří krátký mluvený projev Žák vyjadřuje své dojmy z četby a zaznamenává je Respektuje základní pravidla rozhovoru Plynule čte s porozuměním texty přiměřeného rozsahu a náročnosti

Více

VY_52_INOVACE_2NOV37. Autor: Mgr. Jakub Novák. Datum: 5. 9. 2012 Ročník: 8. a 9.

VY_52_INOVACE_2NOV37. Autor: Mgr. Jakub Novák. Datum: 5. 9. 2012 Ročník: 8. a 9. VY_52_INOVACE_2NOV37 Autor: Mgr. Jakub Novák Datum: 5. 9. 2012 Ročník: 8. a 9. Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Fyzika Tematický okruh: Elektromagnetické a světelné děje Téma: Měření

Více