MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016"

Transkript

1 Odbor správy majetku V Písku dne: : MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy nebytových prostor NÁVRH USNESENÍ dle návrhu v textu Návrh předkládá Mgr. Ing. Jiří Hořánek, 2. místostarosta Návrh zpracoval Ing. Jan Tůma, MPA vedoucí odboru Ing. Václav Kaifer, vedoucí oddělení majetku a veřejných zakázek

2 1) Žádost o povolení podnájmu Návrh usnesení: Rada města a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje podnájem části prostor sloužících k podnikání v objektu čp. 108, Karlova ulice v Písku, jehož nájemcem je na základě nájemní smlouvy ze dne vč. dodatků č. 1-5 společnost DomiCall, s.r.o., se sídlem Písek, Karlova čp. 108, IČ , pro podnájemce spol. Formica Group s.r.o., Rybná 682/14, Praha 1, IČ a Dárky do obálky a.s., Těšnov 1163/5, Praha 1 Nové Město, IČ Důvodová zpráva: Stávající nájemce nebyt. prostoru v objektu čp. 108, Karlova ulice v Písku, o výměře 143,50 m 2, spol. DomiCall, s.r.o., se sídlem Písek, Karlova čp. 108, IČ (provoz callcentra a činnosti potřebné k jeho provozu), žádá o povolení podnájmu části nebyt. prostoru pro spol. Formica Group s.r.o. Rybná 682/14, Praha 1, IČ a Dárky do obálky a.s., Těšnov 1163/5, Praha 1 Nové Město, IČ (pozn. všechny tyto společnosti mají stejného vlastníka). Smlouva o nájmu nebytových prostor ze dne je uzavřena na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 3 měsíce, za úplatu ve výši 1.000,- Kč/m 2 a rok dle koeficientu cenové mapy, pro rok na základě usnesení č. 710/15 rady města ze dne schváleno nájemné ve výši 700,- Kč/m 2 a rok. Žadatelé nemají dluh vůči městu Písku. Povolení podnájmu nepodléhá zveřejnění na úřední desce. Doporučení zpracovatele: Zpracovatel doporučuje podnájem schválit (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Částka z nájemného je příjmem rozpočtu města. Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m). Způsob určení ceny: Na základě usnesení č. 710/15 rady města ze dne Vztah ke strategickému a územnímu plánu: Přílohy: stránka 2 (celkem 25)

3 2) Dodatky ke smlouvám o výpůjčce nemovitostí uzavřené s organizací Naděje Návrh usnesení: Rada města a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje uzavření dodatku č. 1 ke smlouvě o výpůjčce nemovitostí ze dne týkající se objektu čp. 211, Svatoplukova ul. v Písku a dodatku č. 3 o výpůjčce nemovitostí ze dne týkající se objektu čp. 1, Purkratice v Písku s organizací NADĚJE, K Brance 11/19e, Praha 13, IČ , v předloženém znění. Důvodová zpráva: Zpracování dodatků ke smlouvám o výpůjčce bylo iniciováno z důvodu nutného zapracování veřejné podpory. Odbor sociálních věcí zpracoval Pověření města Písek k poskytování služby obecného hospodářského zájmu, konkrétně k zajištění dostupnosti fakultativní služby ubytování jako navazující činnosti k sociálním službám terénní programy, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi a nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. Tyto služby zajišťuje v Písku organizace NADĚJE. V souvislosti s tímto pověřením je vyčíslena vyrovnávací platba, která je stanovena jako celková výše prostředků z veřejných rozpočtů, kterou potřebuje k zajištění dostupnosti poskytování služby (dokrytí provozních nákladů) vedle prostředků, které získává vlastní činností. Vyrovnávací platba je kalkulována s využitím metody kombinace očekávaných a skutečných nákladů a výnosů a to ve výši čistých očekávaných nákladů k zajištění služby. Výpůjčka se zahrnuje do celkové vyrovnávací platby v odpovídající výši tržního nájemného v dané lokalitě. Z tohoto důvodu se také vypouští ze smlouvy ukládání 10% z výnosu do rezervního fondu. Důvodem je to, že bude-li vypůjčitel provozovat Fakultativní službu na základě pověření formou vyrovnávací platby, pak nesmí realizovat zisk, tzn. že rezervní fond nemůže být vytvářen. Z tohoto důvodu odbor správy majetku ve spolupráci s odborem soc. věcí předkládá ke schválení návrh dodatků, které jsou přílohou materiálu. Organizace NADĚJE nemá dluh vůči městu Písek. Doporučení zpracovatele: Zpracovatel doporučuje schválit uzavření výše uvedených dodatků dle návrhu (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m). Způsob určení ceny: Vztah ke strategickému a územnímu plánu: Přílohy: stránka 3 (celkem 25)

4 1) Návrh dodatku č. 1 ke smlouvě o výpůjčce nemovitostí ze dne týkající se objektu čp. 211, Svatoplukova ul. v Písku. 2) Návrh dodatku č. 3 o výpůjčce nemovitostí ze dne týkající se objektu čp. 1, Purkratice v Písku. stránka 4 (celkem 25)

5 Příloha č. 1 Dodatek č. 1 ke smlouvě o výpůjčce nemovitostí, uzavřené podle 2193 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., Občanský zákoník ve znění pozdějších předpisů. I. Smluvní strany Půjčitel: Město Písek adresa pro doručování: Velké náměstí 114/3, Písek zastoupené: Mgr. Evou Vanžurovou, starostkou IČO: (dále jen půjčitel ) a Vypůjčitel: NADĚJE sídlo: K Brance 11/19e, Praha 13 zastoupené: B.Th. Danielem Svobodou IČO: (dále jen vypůjčitel ) Tímto dodatkem se strany smlouvy citované výše dohodly na změně znění výše uvedené smlouvy o výpůjčce nemovitostí. Dosavadní smlouva ze dne se mění a nadále zní takto: V čl. II. se za stávající text celého článku doplňuje: II. Výpůjčka se zahrnuje do vyrovnávací platby v odpovídající výši tržního nájemného v dané lokalitě. Příjemce výpůjčky byl pověřen městem Písek k poskytování služby obecného hospodářského zájmu, konkrétně k fakultativním službám ubytování, jež jsou navazující činností k sociální službě terénní programy a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Tato smlouva je uzavřena v souladu s Rozhodnutím Komise ze dne 20. prosince 2011 o použití článku 106 odst. 2 Smlouvy o fungování Evropské unie na státní podporu ve formě vyrovnávací platby za závazek veřejné služby udělené určitým podnikům pověřeným poskytováním služeb obecného hospodářského zájmu, publikováno v Úředním věstníku Evropské unie L 7 dne , a dotace poskytnutá touto smlouvou je veřejnou podporou slučitelnou s vnitřním trhem. stránka 5 (celkem 25)

6 V čl. V. se vypouští odst. III. ve znění: Smluvní strany se dohodly, že vypůjčitel bude každoročně 10 % z výnosu (vyčísleného na základě skutečně vybraných poplatků za ubytování v daném roce) ukládat do rezervního fondu na údržbu a havárie většího rozsahu, v budoucnu zajišťovaných vypůjčitelem. Tento fond si vypůjčitel za tímto účelem zřídí. Ostatní podmínky smlouvy zůstávají v platnosti. Obě smluvní strany souhlasí se zveřejněním tohoto dodatku. III. Tento dodatek č. 1 nabývá platnosti dnem podpisu. Ze strany půjčitele byl dodatek schválen usnesením rady města Písku č... ze dne.. Tento dodatek č. 1 je vyhotoven ve čtyřech výtiscích s platností originálu, z nichž dvě vyhotovení obdrží vypůjčitel a dvě půjčitel. V Písku dne Město Písek, zastoupené Mgr. Evou Vanžurovou.. NADĚJE, zastoupené B.Th. Danielem Svobodou stránka 6 (celkem 25)

7 Příloha č. 2 Dodatek č. 3 ke smlouvě o výpůjčce nemovitostí, uzavřené podle 659 a násl. zákona č. 40/1964 Sb., Občanský zákoník ve znění pozdějších předpisů. I. Smluvní strany Půjčitel: Město Písek adresa pro doručování: Velké náměstí 114/3, Písek zastoupené: Mgr. Evou Vanžurovou, starostkou IČO: (dále jen půjčitel ) a Vypůjčitel: NADĚJE sídlo: K Brance 11/19e, Praha 13 zastoupené: B.Th. Danielem Svobodou IČO: (dále jen vypůjčitel ) Tímto dodatkem se strany smlouvy citované výše dohodly na změně znění výše uvedené smlouvy o výpůjčce nemovitostí. Dosavadní smlouva ze dne se mění a nadále zní takto: V čl. II. se za stávající text celého článku doplňuje: II. Výpůjčka se zahrnuje do vyrovnávací platby v odpovídající výši tržního nájemného v dané lokalitě. Příjemce výpůjčky byl pověřen městem Písek k poskytování služby obecného hospodářského zájmu, konkrétně k fakultativním službám ubytování, jež jsou navazující činností k sociální službě terénní programy a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Tato smlouva je uzavřena v souladu s Rozhodnutím Komise ze dne 20. prosince 2011 o použití článku 106 odst. 2 Smlouvy o fungování Evropské unie na státní podporu ve formě vyrovnávací platby za závazek veřejné služby udělené určitým podnikům pověřeným poskytováním služeb obecného hospodářského zájmu, publikováno v Úředním věstníku Evropské unie L 7 dne , a dotace poskytnutá touto smlouvou je veřejnou podporou slučitelnou s vnitřním trhem. stránka 7 (celkem 25)

8 V čl. V se ruší následující ustanovení: Smluvní strany se dohodly, že vypůjčitel bude každoročně 10 % z výnosu (vyčísleného na základě skutečně vybraných poplatků za ubytování v daném roce) ukládat do rezervního fondu na údržbu a havárie většího rozsahu, v budoucnu zajišťovaných vypůjčitelem. Tento fond si vypůjčitel za tímto účelem zřídí. III. Ostatní podmínky smlouvy zůstávají v platnosti. Obě smluvní strany souhlasí se zveřejněním tohoto dodatku. Tento dodatek č. 3 nabývá platnosti dnem podpisu. Ze strany půjčitele byl dodatek schválen usnesením rady města Písku č... ze dne.. Tento dodatek č. 3 je vyhotoven ve čtyřech výtiscích s platností originálu, z nichž dvě vyhotovení obdrží vypůjčitel a dvě půjčitel. V Písku dne Město Písek, zastoupené Mgr. Evou Vanžurovou.. NADĚJE, zastoupené B.Th. Danielem Svobodou stránka 8 (celkem 25)

9 3) Výpůjčka bývalých kasáren vojenského muničního skladu ve Vráži u Písku Návrh usnesení: Rada města a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje výpůjčku bývalých kasáren vojenského muničního skladu ve Vráži u Písku v k.ú. Horní Ostrovec s budovou čp. 71 na stav. parc. 86 a přilehlého pozemku parc. č. 443/3, v období od , pro Obec Vráž, Stará Vráž č. 8, za účelem konání soustředění mladých hasičů SDH Vráž a okolních sborů SDH, dle přílohy za podmínky, že do tohoto termínu nedojde ke změnám vlastnických vztahů. Důvodová zpráva: Obec Vráž, Stará Vráž č. 8, žádá v termínu od o výpůjčku prostor bývalých kasáren muničního skladu ve Vráži u Písku, za účelem konání soustředění mladých hasičů SDH Vráž a okolních sborů SDH. Žádost je přílohou materiálu. Pokud by to tohoto termínu došlo ke změnám vlastnických vztahů, Obec Vráž by od realizace tohoto soustředění upustila. Záměr byl zveřejněn na úřední desce po dobu 15 dnů k připomínkám občanů k záměru nebyly vzneseny žádné připomínky. Obec Vráž nemá dluh vůči městu Písek. Doporučení zpracovatele: Zpracovatel doporučuje schválit výpůjčku bývalých kasáren muničního skladu ve Vráži u Písku pro Obec Vráž (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m). Způsob určení ceny: Vztah ke strategickému a územnímu plánu: Přílohy: Příloha č. 1 - Žádost Obce Vráž Příloha č. 2 Návrh smlouvy o výpůjčce Příloha č. 3 Charakteristika nebyt. prostor stránka 9 (celkem 25)

10 Příloha č. 1 stránka 10 (celkem 25)

11 Příloha č. 2 Smlouva o výpůjčce prostor sloužících k podnikání č., na které se dohodly smluvní strany: město Písek, Velké náměstí 114, Písek, IČ zastoupené starostkou Mgr. Evou Vanžurovolu (dále jen půjčitel) a obec Vráž, Stará Vráž 8, Vráž, zastoupená starostou Vladimírem Huptychem (dále jen vypůjčitel). I. 1. Půjčitel je vlastníkem bývalých kasáren vojenského muničního skladu ve Vráži u Písku v k.ú. Horní Ostrovec s budovou čp. 71 na stav. parc. 86 a přilehlého pozemku parc. č. 443/3 (dle aktuálního výpisu z LV - viz příloha č. 1, která je nedílnou součástí smlouvy), které jsou předmětem smluvního vztahu, založeného touto smlouvou. 2. Půjčitel touto smlouvou přenechává vypůjčiteli bezplatně k dočasnému užívání tyto nebytové prostory: Charakteristika nebytových prostor (viz příloha č. 2) vybrané místnosti v budově čp. 71 pozemek p. č. 443/1 pozemek p. č. 443/3 Výměra m Prostory budovy jsou zcela vyklizené bez jakéhokoli movitého majetku půjčitele. II. 1. Vypůjčitel může nebytové prostory využívat pouze za účelem konání prázdninového soustředění mládežnických oddílů SDH, přičemž není oprávněn užívat prostory k jiným účelům. 2. Vypůjčitel není oprávněn nebytové prostory nebo jejich část dále pronajmout, nebo jiným způsobem zatížit bez souhlasu půjčitele. 3. Veškeré stavební úpravy je vypůjčitel oprávněn provádět pouze po předchozím souhlasu půjčitele. Případné stavební úpravy a úhradu vložených finančních prostředků řeší příloha č. 3, která je nedílnou součástí této smlouvy. Vypůjčitel přitom není oprávněn požadovat úhradu nákladů vynaložených na provedení změn po skončení výpůjčky. 4. Vypůjčitel odpovídá za dodržování všech zákonných předpisů týkajících se nebytových prostor (bezpečnost, protipožární ochrana, ochrana majetku, změna užívání, apod.) stránka 11 (celkem 25)

12 1. Tato smlouva se uzavírá na dobu určitou s účinností od do III. 2. Půjčitel může tuto smlouvu vypovědět před uplynutím sjednané doby z důvodu porušení povinností vypůjčitele uvedených v čl. II. této smlouvy. 3. Smlouvu lze též ukončit před uplynutím sjednané doby dohodou smluvních stran. IV. 1. Půjčitel prohlašuje, že nebytový prostor je dlouhodobě mimo provoz a tomu odpovídá technický stav zejména rozvodů vody a odpadů a nezavazuje se k zajištění bezvadné funkce rozvodů. 2. Vypůjčitel prohlašuje, že je řádně seznámen se stavem předmětu smlouvy a všemi podmínkami i případnými omezeními užívání vypůjčených prostor a v tomto stavu je přejímá. 3. Vypůjčitel se zavazuje, že vlastními prostředky zamezí shromažďování a skladování odložených věcí mimo vypůjčené prostory. 4. Vypůjčitel bere na vědomí, že část vypůjčeného pozemku je využívána společností Lesy města Písku k průjezdu techniky a vozidel zajištujících lesní hospodářství na sousedním pozemku. Vypůjčitel je povinen umožnit volný průjezd techniky a zajistit bezpečnost účastníků soustředění. 5. Vypůjčitel je povinen zamezit vstupu účastníků mimo prostory vymezené touto smlouvou a nese veškerou zodpovědnost za škody na zdraví či majetku způsobené zanedbáním této povinnosti. 6. Vypůjčitel je povinen respektovat dohodnutý způsob zabezpečení areálu. V. 1. Vypůjčitel se touto smlouvou zavazuje uhradit náklady na dodávku elektrické energie za dobu užívání vypůjčených prostor. 2. Fakturu s vyúčtováním za elektrickou energii a případné další náklady spojené s užíváním prostor obdrží vypůjčitel po ukončení smluvního vztahu a předání prostor půjčiteli. 3. Půjčitel zajistí dodávku těchto energií a služeb: elektrická energie pro společné prostory. 4. Vypůjčitel se zavazuje zajistit na své náklady povinné revize elektrických a ostatních spotřebičů, které umístí do vypůjčených prostor a které používá ke své činnosti. V případě havárie rozvodů vody a odpadů si zajistí náhradní řešení. 5. Revize rozvodů a zařízení, které jsou součástí budovy, zajišťuje půjčitel. VI. 1. Po skončení užívání výpůjčky, nedojde-li k prodloužení smlouvy, je vypůjčitel povinen vypůjčené prostory vyklidit a předat ve stavu, v jakém byly převzaty s přihlédnutím k obvyklému opotřebení, nebylo-li dohodnuto jinak. stránka 12 (celkem 25)

13 2. Nevyklidí-li vypůjčitel nebytové prostory v dohodnutém termínu, nejpozději však do tří měsíců od konce doby zapůjčení, je půjčitel oprávněn nebytové prostory vyklidit na vlastní náklady a náklady na vyklizení a skladování pak následně vymáhat právní cestou. Na písemnou výzvu je vypůjčitel povinen vyklizené věci vyzvednout. 3. Vypůjčitel je povinen uzavřít pojistnou smlouvu na předmět smlouvy na odpovědnost za škodu způsobenou třetím osobám a odpovědnost na věcech převzatých. V případě nedodržení této podmínky se vystavuje riziku finanční sankce ze strany půjčitele, případně ukončení smluvního vztahu. Vypůjčitel se zavazuje doložit půjčiteli kopii výše uvedené pojistné smlouvy a to nejpozději ke dni předání vypůjčených prostor k užívání. VII. 1. Tato smlouva je vyhotovena ve čtyřech výtiscích s platností originálu, z nichž každá smluvní strana obdrží dva výtisky. 2. Tuto smlouvu je možno měnit pouze písemnými dodatky. 3. Obě smluvní strany souhlasí se zveřejněním této smlouvy. 4. Rozsah smlouvy souhlasí s usnesením rady města Písku č. ze dne V Písku dne.. vypůjčitel.. půjčitel Vyvěšeno na úřední desku dne: Sejmuto z úřední desky dne: Schváleno v radě města dne: stránka 13 (celkem 25)

14 Příloha č. 3 stránka 14 (celkem 25)

15 4) Žádost o snížení nájmu za pronájem nebytových prostor v objektu čp. 155, 156, Putimská ulice v Písku Návrh usnesení: Rada města a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje snížení nájmu na 200,- Kč/m 2 a rok za pronájem nebytových prostor v objektu čp. 155, 156, Putimská ul. v Písku, pro nájemce Dům dětí a mládeže, Švantlova 2394, Písek, IČ V kladném případě pověřuje odbor SM zveřejněním záměru města na snížení nájemného na úřední desku na dobu 15 dnů a nebudou-li žádné připomínky, pověřuje starostku města podpisem dodatku k nájemní smlouvě ze dne Důvodová zpráva: Stávající nájemce části nebyt. prostor o výměře 231,92 m 2 v objektu čp. 155, 156, Putimská ul. v Písku, žádá o snížení nájemného ze 400,- Kč/m 2 /rok na 200,- Kč/m 2 /rok. Stávající nájemní smlouva je uzavřena na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 3 měsíce, za roční nájemné ,- Kč, tj. 400,- Kč/m 2 /rok dle usnesení rady města č. 140/08 ze dne Pozn. koeficient cenové mapy pro tuto lokalitu činí 800,- Kč/m 2 /rok. Nájemce nemá dluh vůči městu Písek. Doporučení zpracovatele: Zpracovatel nedoporučuje snížení ročního nájemného, neboť ani současná cena ve výši 400,- Kč/m 2 /rok neodpovídá koeficientu cenové mapy pro tuto lokalitu (usnesení c). Vztah k rozpočtu: Částka z nájemného je příjmem rozpočtu města. Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m). Způsob určení ceny: Dle usnesení rady města č. 140/08 ze dne Vztah ke strategickému a územnímu plánu: Přílohy: Žádost nájemce stránka 15 (celkem 25)

16 stránka 16 (celkem 25)

17 5) Výpůjčka budovy čp. 131, Fr. Šrámka v Písku Návrh usnesení: Rada města a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje uzavření smlouvy o výpůjčce části budovy čp. 131, Fr. Šrámka v Písku, o výměře cca 230 m 2, která je součástí pozemku stavební parcely parc. č. 175 k.ú. Písek, pro Soukromou vyšší odbornou školu filmovou s.r.o., se sídlem Lipová alej 2068, Písek, IČ , v termínu od za účelem výstavy fotografií a promítání školních filmů u příležitostí oslav 20 let filmové školy v Písku a pověřuje starostku města podpisem smlouvy. Důvodová zpráva: Soukromá vyšší odborná škola filmová s.r.o., se sídlem Lipová alej 2068, Písek, IČ , žádá o výpůjčku části budovy čp. 131, Fr. Šrámka v Písku, o výměře cca 230 m 2 v termínu od za účelem výstavy fotografií a promítání školních filmů u příležitostí oslav 20 let filmové školy v Písku. Jedná se o vestibul objektu, dvůr a parkán, dvorní nebytové prostory bývalá sborovna, bývalá učebna dramatické výchovy viz. příloha č. 2. Záměr města byl zveřejněn na úřední desku na dobu 15 dnů k připomínkám občanů k záměru nepřišly žádné připomínky. Soukromá vyšší odborná škola filmová s.r.o. nemá dluh vůči městu Písek. Doporučení zpracovatele: Zpracovatel doporučuje schválit výpůjčku na dobu určitou od a zároveň doporučuje odstoupit od uzavření smlouvy o kauci na nebytový prostor dle pravidel pro nájem nemovitostí schválených radou města dne , č. usnesení 325/05, kde se stanoví, že u výpůjčky se bude požadovat složení záloh případně paušálu za 3 měsíce, neboť se jedná o krátkodobou smlouvu (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m). Způsob určení ceny: Koeficient cenové mapy pro tuto lokalitu činí 1.000,- Kč/m 2 a rok. Vztah ke strategickému a územnímu plánu: Přílohy: 1) Žádost žadatele 2) Situace stránka 17 (celkem 25)

18 Příloha č. 1 stránka 18 (celkem 25)

19 Příloha č. 2 stránka 19 (celkem 25)

20 6) Žádost o ukončení smlouvy o nájmu nebytových prostor v objektu čp. 143, Kocínova ulice v Písku Návrh usnesení: Rada města a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje ukončení nájemního vztahu dohodou ke dni s nájemcem. V kladném případě pověřuje ředitelku DBS města Písku podpisem dohody o ukončení smlouvy o pronájmu nebyt. prostor. Důvodová zpráva: Stávající nájemce nebyt. prostor v objektu čp. 143, Kocínova ul. v Písku (opravna obuvi), žádá o ukončení nájemního vztahu dohodou ke dni ze zdravotních důvodů. Smlouva o nájmu nebytových prostor ze dne je uzavřena na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 3 měsíce, za úplatu ve výši 642,- Kč/m 2 a rok, tj ,- Kč/rok (45 m 2 ). Žádost o ukončení nájmu byla přijata v měsíci dubnu, smluvní vztah tedy končí ke dni Pan Ťupa nemá dluh vůči městu Písek. Stanovisko DSB města Písku: doporučuje ukončit nájem nebytového prostoru dohodou ke dni vzhledem ke zdravotnímu stavu nájemce a vzhledem k věku nájemce (79 let). Doporučení zpracovatele: Zpracovatel doporučuje schválit ukončení nájemního vztahu dohodou ke dni na základě stanoviska DBS města Písku (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Částka z nájemného je příjmem rozpočtu města. Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m). Způsob určení ceny: Vztah ke strategickému a územnímu plánu: Přílohy: stránka 20 (celkem 25)

21 7) Smlouva o budoucí smlouvě o úschově Návrh usnesení: Rada města a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje Smlouvu o budoucí smlouvě o úschově mezi Městem Písek, Velké náměstí 114 a Okresním soudem v Písku, Velké náměstí 121, vč. přílohy č. 1 Smlouva o úschově dle přílohy. Důvodová zpráva: Vzhledem k podávaným návrhům Města Písek na nařízení výkonu rozhodnutí vyklizením nemovité věci, stavby, bytu nebo místnosti povinného a v souvislosti s institutem výkonu rozhodnutí vyklizením, Okresní soud v Písku žádá Město Písek o zajištění prostor vhodných pro úschovu vyklizených movitých věcí a v této souvislosti pak uzavření rámcové smlouvy o úschově movitých věcí mezi Městem Písek jako schovatelem a Okresním soudem v Písku jako uschovatelem. Do současné doby Okresní soud v Písku uskladňoval vystěhované věci za tichého souhlasu majitele v krytu civilní obrany, který není v majetku města Písku (majetek státu, spravuje ho ČR Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových). Tento úřad se na Okresní soud obrátil s návrhem na placení nájemného. Vzhledem ke skutečnosti, že má tyto povinnosti (úschovy zabavených věcí) ze zákona obec, obrátil se Okresní soud v Písku na město Písek se žádostí o vytipování vhodných prostor v majetku města. Byly vytipované prostory v k.ú. Horní Ostrovec, č. parcely st. 151, o výměře 339 m 2 (viz. situace). Smlouva o budoucí smlouvě o úschově vč. přílohy č. I. Smlouva o úschově je přílohou materiálu. Návrh výše uvedené smlouvy byl zkontrolován a odsouhlasen kanceláří úřadu městského úřadu Písek. Doporučení zpracovatele: Zpracovatel doporučuje schválit Smlouvu o budoucí smlouvě o úschově vč. přílohy č. I. Smlouva o úschově dle přílohy (usnesení a). Vztah k rozpočtu: Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích ve znění pozdějších předpisů - 39 odst. 1 a 2, 102 odst. 2 písm. m). Způsob určení ceny: Vztah ke strategickému a územnímu plánu: Přílohy: 1) Smlouva o budoucí smlouvě o úschově vč. přílohy I. Smlouva o úschově 2) Situace stránka 21 (celkem 25)

22 1. Město Písek si vyhrazuje právo smlouvu neuzavřít, a to v kterékoli fázi jednání, zejména pokud nebudou získána potřebná schválení orgány města Písek či jakákoli další schválení, která vyplývají z dalších právních předpisů. 2. Pokud město Písek nestanovilo nebo nebylo ujednáno jinak, město Písek právně jedná jen v písemné formě a jednání v jiné formě město Písek nezavazuje. 3. Město Písek vylučuje přijetí návrhu na uzavření smlouvy s jakýmkoli dodatkem či odchylkou, a odpověď na nabídku s dodatkem či odchylkou se tedy nepovažuje za přijetí nabídky. SMLOUVA O BUDOUCÍ SMLOUVĚ O ÚSCHOVĚ tuto smlouvu uzavřely dne... podle ust a násl. zákona č. 89/2012, občanský zákoník (dále jen občanský zákoník), následující smluvní strany: (dále jen smlouva ) Město Písek, Velké náměstí 114, Písek, IČ zastoupené starostkou Mgr. Evou Vanžurovou (dále jako zavázaný ) a Okresní soud v Písku, Velké náměstí 121, Písek zast.... (dále jako oprávněný ) I. Předmětem této smlouvy je závazek zavázaného uzavírat s oprávněným, za podmínek této smlouvy, smlouvy o úschově, a to s obsahem stanoveným v Příloze I. této smlouvy (dále jen smlouva o úschově ). Zavázaný se zavazuje uzavřít s oprávněným smlouvu o úschově, a to vždy bez zbytečného odkladu poté, co bude nařízen Okresním soudem v Písku výkon rozhodnutí vyklizením, a bude nezbytné uschovat vyklizené movité věci. Oprávněný je oprávněn písemně vyzývat zavázaného k opakovanému uzavírání jednotlivých smluv o úschově po dobu tří let od podpisu této smlouvy oběma stranami. II. Pokud dojde ke změně okolností, z nichž strany při vzniku závazku z této smlouvy vycházely do té míry, že nelze rozumně požadovat uzavření smlouvy o úschově, povinnost uzavřít smlouvu o úschově zaniká. Strana, která se o této podstatné změně okolností dozví, toto neprodleně oznámí straně druhé. Pokud takto neučiní, nahradí druhé straně škodu vzniklou z tohoto prodlení, či opomenutí. Prvý odstavec článku II. se nepoužije, pokud byla změna okolností způsobena jednáním či opomenutím jedné ze stran k tíži druhé strany. Tato smlouva nabývá účinnosti dnem podpisu oběma smluvními stranami. III. Tato smlouva může být měněna a doplňována pouze formou písemných dodatků podepsaných oběma smluvními stranami. Tato smlouva se řídí právem České republiky. stránka 22 (celkem 25)

23 Tato smlouva je vyhotovena ve dvou originálech, z nichž každá ze smluvních stran obdrží po jednom originále. Pokud oddělitelné ustanovení této smlouvy je nebo se stane neplatným či nevynutitelným, nemá to vliv na platnost zbývajících ustanovení této smlouvy. V takovém případě se strany této smlouvy zavazují uzavřít do 5 pracovních dnů od výzvy druhé ze stran této smlouvy dodatek k této smlouvě nahrazující oddělitelné ustanovení této smlouvy, které je neplatné či nevynutitelné, platným a vynutitelným ustanovením odpovídajícím účelu takto nahrazovaného ustanovení. Odpověď strany této smlouvy, ve smyslu 1740 (3) NOZ, s dodatkem nebo odchylkou, která podstatně nemění podmínky nabídky, není přijetím nabídky na uzavření této smlouvy. Smluvní strany po přečtení této smlouvy prohlašují, že souhlasí s jejím obsahem, že tato smlouva byla sepsána vážně, určitě, srozumitelně a na základě jejich pravé a svobodné vůle, na důkaz čehož připojují své podpisy. Tato smlouva byla uzavřena v den uvedený v záhlaví této smlouvy Zavázaný Oprávněný PŘÍLOHA I. SMLOUVA O ÚSCHOVĚ tuto smlouvu uzavřely dne... podle ust a násl. zákona č. 89/2012, občanský zákoník (dále jen občanský zákoník), následující smluvní strany: (dále jen smlouva ) Okresní soud v Písku, Velké náměstí 121, Písek zast.... (dále jako uschovatel ) a Město Písek, zast. Domovní a bytovou správou města Písku, se sídlem Fügnerovo náměstí 42, Písek, IČ , zast. ředitelkou Ing. Zdeňkou Šartnerovou (dále jako schovatel ) I. Uschovatel předal schovateli a schovatel od uschovatele převzal do úschovy movité věci specifikované v příloze A, která je součástí této smlouvy. Schovatel podpisem této smlouvy potvrzuje, že od uschovatele převzal do úschovy věci specifikované v příloze A. Schovatel se zavazuje věci specifikované v příloze A od uschovatele převzít a pro stránka 23 (celkem 25)

24 uschovatele opatrovat po dobu a za podmínek ujednaných v této smlouvě. II. Schovatel se zavazuje věci specifikované v příloze A této smlouvy opatrovat tak, že je uzamkne do prostor (jiná stavba) v katastrálním území Horní Ostrovec, číslo parcely st. 151, o výměře 339 m², nemovitosti zapsané na listu vlastnictví č. LV 263 pro okres Písek, obec Ostrovec, katastrální území Horní Ostrovec, pečlivě, jak to odpovídá jejich povaze a možnostem schovatele, aby na nich nevznikla škoda. III. Schovatel se zavazuje po uplynutí doby úschovy věci specifikované v příloze A této smlouvy uschovateli vrátit. Požádá-li o to uschovatel, schovatel je povinen vrátit ji před uplynutím ujednané doby úschovy. Schovatel se zavazuje věci specifikované v příloze A této smlouvy uschovateli vrátit, bez zbytečného odkladu poté, kdy bude o ně uschovatelem písemně požádán. IV. Tato smlouva se uzavírá na dobu 12 měsíců ode dne podpisu této smlouvy. V. Veškeré změny a doplňky této smlouvy musí být provedeny písemně, a to ve formě číslovaných dodatků k této smlouvě, které musí být podepsány oběma smluvními stranami. Tato smlouva nabývá platnosti a účinnosti dnem jejího podpisu oběma smluvními stranami. Práva a povinnosti smluvních stran touto smlouvou výslovně neupravené, budou řešeny dle příslušných ustanovení občanského zákoníku a dalších obecně závazných právních předpisů. Tato smlouva je vyhotovena ve dvou stejnopisech s platností originálu, přičemž každá ze smluvních stran obdrží po jednom vyhotovení. Smluvní strany prohlašují, že tuto smlouvu před jejím podpisem přečetly, že byla uzavřena po vzájemném projednání, podle jejich pravé a svobodné vůle a nikoliv v tísni a za nápadně nevýhodných podmínek. S jejím obsahem souhlasí a na důkaz toho ji opatřují svými vlastnoručními podpisy. Tato smlouva byla uzavřena v den uvedený v záhlaví této smlouvy Uschovatel Schovatel stránka 24 (celkem 25)

25 Příloha č. 2 stránka 25 (celkem 25)

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015 Odbor správy majetku V Písku dne: 26.08.2013 14.12.2011: 02.04.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy nebytových prostor NÁVRH USNESENÍ dle návrhu

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.04.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.04.2013 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne 14.12.2011 12.04.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.04.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy nebytových prostor NÁVRH USNESENÍ

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 25.09.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.03.2012

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.03.2012 Odbor vnitřních věcí V Písku dne: 12.03.2012 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.03.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na uzavření dohody o započtení pohledávky ve výši 11.250,- Kč a návrh

Více

Dodatek č. 1 ke Smlouvě o nájmu ze dne 23. 07. 2008

Dodatek č. 1 ke Smlouvě o nájmu ze dne 23. 07. 2008 Dodatek č. 1 ke Smlouvě o nájmu ze dne 23. 07. 2008 I. Smluvní strany 1. Město Boskovice, IČO: 00279978, se sídlem Městský úřad Boskovice, Masarykovo náměstí 4/2, 680 18 Boskovice, okres Blansko a (jako

Více

Pachtovní smlouva. pachtovní smlouvu :

Pachtovní smlouva. pachtovní smlouvu : Pachtovní smlouva uzavřená níže psaného dne, měsíce a roku ve smyslu ust. 2332 a násl. a zejména 2345 a násl, občanského zákoníku mezi propachtovatelem díl Obec Studená, nám. Sv. J. Nepomuckého 18, 378

Více

SMLOUVA O VÝPŮJČCE čj. BS 2 10/P - 2016

SMLOUVA O VÝPŮJČCE čj. BS 2 10/P - 2016 SMLOUVA O VÝPŮJČCE čj. BS 2 10/P - 2016 Bytová správa Ministerstva vnitra, s.p.o. se sídlem: Na Pankráci 1623/72, 140 00 Praha 4 - Nusle zastoupená: Ing. Miroslavem Boháčem, ředitelem IČO: 65737393 DIČ:

Více

UPRAVENÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016

UPRAVENÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016 Domovní a bytová správa města Písku V Písku dne: 30.05.2016 UPRAVENÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Řešení nájemních vztahů k bytům. NÁVRH USNESENÍ Dle jednotlivých

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-022-043-15. Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI. ze dne 25.5.2015. Rada městské části

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-022-043-15. Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI. ze dne 25.5.2015. Rada městské části Rada městské části 1. s c h v a l u j e MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-022-043-15 ze dne 25.5.2015 Dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se spolkem BMI dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo se

Více

Uzavření Dohody o uznání dluhu se splátkovým kalendářem s panem R. D.

Uzavření Dohody o uznání dluhu se splátkovým kalendářem s panem R. D. Materiál číslo: 18 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 25.04.2016 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.04.2016

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.04.2016 Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 06.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.04.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Využití pronájmu částí pozemků parc. č. 1592/10, č. 1593/28 a č. 1560/11

Více

Příloha č. 11 usnesení 53. Rady města Stříbra ze dne 02.09.2013. Smlouva o výpůjčce

Příloha č. 11 usnesení 53. Rady města Stříbra ze dne 02.09.2013. Smlouva o výpůjčce Smlouva o výpůjčce uzavřená ve smyslu ustanovení 659 a násl. zákona č. 40 / 1964 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi smluvními stranami, kterými

Více

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva č. 1/2015 o poskytnutí dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Na základě usnesení zastupitelstva obce Čáslavsko

Více

PACHTOVNÍ a NÁJEMNÍ SMLOUVA. DOHODA O ÚHRADĚ POHLEDÁVEK uzavřená dle ust. 2332 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

PACHTOVNÍ a NÁJEMNÍ SMLOUVA. DOHODA O ÚHRADĚ POHLEDÁVEK uzavřená dle ust. 2332 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník MMPr/SML/0156/2015 PACHTOVNÍ a NÁJEMNÍ SMLOUVA a DOHODA O ÚHRADĚ POHLEDÁVEK uzavřená dle ust. 2332 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Statutární město Přerov IČ 00301825 DIČ CZ00301825 se

Více

Smlouva o výpůjčce č. OŠKMS/18/05

Smlouva o výpůjčce č. OŠKMS/18/05 Smlouva o výpůjčce č. OŠKMS/18/05 uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ust. 659 a násl. zák. č. 40/1964 Sb. občanského zákoníku, v platném znění, mezi účastníky: 1 Město Břeclav Nám. T G. Masaryka

Více

Uzavření Dohody o uznání dluhu se splátkovým kalendářem s R. a Z. P.

Uzavření Dohody o uznání dluhu se splátkovým kalendářem s R. a Z. P. Materiál číslo: 16 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 27.06.2016 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

Městská část Praha - Kunratice. Tělocvičná jednota Sokol Kunratice SMLOUVA O VÝPŮJČCE

Městská část Praha - Kunratice. Tělocvičná jednota Sokol Kunratice SMLOUVA O VÝPŮJČCE 16 007 2 00 Městská část Praha - Kunratice a Tělocvičná jednota Sokol Kunratice SMLOUVA O VÝPŮJČCE TATO SMLOUVA O VÝPŮJČCE BYLA UZAVŘENA DLE UST. 2193-2200 ZÁK. Č. 89/2012 SB. OBČANSKÝ ZÁKONÍK, V PLATNÉM

Více

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ )

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ ) KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ ) I. Smluvní strany Česká republika - Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje Sídlo:

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 150 ze dne 09.03.2015

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 150 ze dne 09.03.2015 č.j.: 175/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 150 ze dne 09.03.2015 Schválení partnerství MČ Praha 3 v projektu Revitalizace a obnova historické části lokality Olšanského hřbitova

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS 1) pan paní: narozen narozena: bydliště: v textu této smlouvy dále jen osoba a 2) organizace: Sociální služby města České Lípy, příspěvková organizace

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 352/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 309 ze dne 11.05.2016 Uzavření Smlouvy o zajištění péče o děti mezi Městskou částí Praha 3 a organizací NOVÁ TROJKA, z. s. Rada

Více

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah:

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah: VYHLAŠUJE ZÁMĚR Evid. č. záměru: EKO/032/12 Vyvěšeno: 14. 6. 2012 Zpracoval odbor: ekonomický Uzávěrka: 16. 7. 2012 Zodpovídá: Mgr. Blanka Semelová Telefon: 577 043 655 Obsah: Zlínský kraj vyhlašuje záměr

Více

Kupní smlouva uzavřená ve smyslu ust. 2079 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění, mezi smluvními stranami

Kupní smlouva uzavřená ve smyslu ust. 2079 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění, mezi smluvními stranami Kupní smlouva uzavřená ve smyslu ust. 2079 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění, mezi smluvními stranami 1. statutární město Frýdek-Místek, se sídlem Frýdek-Místek, Radniční 1148,

Více

DOHODA O SPOLUPRÁCI. č. OLP/xxx/2015 č. XXXXXXXXXX č.xxxxxxxxxx

DOHODA O SPOLUPRÁCI. č. OLP/xxx/2015 č. XXXXXXXXXX č.xxxxxxxxxx DOHODA O SPOLUPRÁCI č. OLP/xxx/2015 č. XXXXXXXXXX č.xxxxxxxxxx uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle 1746 odst. 2 zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen dohoda ) mezi účastníky:

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 520 ze dne 15.07.2015

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 520 ze dne 15.07.2015 č.j.: 551/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 520 ze dne 15.07.2015 Pronájem části pozemku parc. č. 3606/6 v k.ú. Žižkov a návrh nájemní smlouvy k pronájmu části pozemku parc.

Více

Nájemní smlouvu. Preambule

Nájemní smlouvu. Preambule Institut klinické a experimentální medicíny státní příspěvková organizace, zřizovací listina č.j. 17268-II/2012 ze dne 29.května 2012 se sídlem Vídeňská 1958/9, 140 21 Praha 4 IČ: 00023001, DIČ: CZ00023001

Více

Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX

Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX Na základě usnesení Rady obce Benešovice, ze dne XX.XX.2012 č. XX/XX/2012 a usnesení Rady města Stříbra, ze dne XX.XX.2012 č. XX/XX/2012 uzavírají podle 63 odst. 1

Více

Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015. Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014

Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015. Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015 Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Povinnosti kraje Zajišťuje dostupnost poskytování sociálních služeb na svém území v souladu

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 248/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 227 ze dne 26.03.2014 Návrh dohody o narovnání za bezdůvodné obohacení užívání bez právního důvodu, a to pozemku parc. č. 1451/3

Více

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů I. Smluvní strany Masarykova univerzita Filozofická fakulta se sídlem, 602 00 Brno zastoupená prof. PhDr. Milanem Polem, CSc., děkanem Filozofické

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.11.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.11.2015 Kancelář úřadu V Písku dne: 04.11.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.11.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Schválení Smlouvy o zajištění pracovnělékařských služeb mezi Městem Písek a MUDr. Ivo Dokulilem,

Více

Žádost o pronájem jiného bytu větší za menší podle usnesení RHMP č.0989 ze dne 8.6.2004

Žádost o pronájem jiného bytu větší za menší podle usnesení RHMP č.0989 ze dne 8.6.2004 HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR EVIDENCE, SPRÁVY A VYUŽITÍ MAJETKU PID Místo pro razítko podatelny nevyplňovat Žádost o pronájem jiného bytu větší za menší podle usnesení RHMP č.0989

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 433/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 407 ze dne 08.06.2015 Uzavření Smlouvy o nájmu školních nebytových prostor mezi Městskou částí Praha 3 a Základní školou, Praha

Více

KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená dle 588 a následujících občanského zákoníku. Článek I. Smluvní strany

KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená dle 588 a následujících občanského zákoníku. Článek I. Smluvní strany STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA KUPNÍ SMLOUVA uzavřená dle 588 a následujících občanského zákoníku *MMOPP00E8OYE* Článek I. Smluvní strany Prodávající: Statutární město Opava Se sídlem: Opava, Horní náměstí 69,

Více

SMLOUVA O VÝPŮJČCE Č. [ ]

SMLOUVA O VÝPŮJČCE Č. [ ] SMLOUVA O VÝPŮJČCE Č. [ ] obchodní společnost P2P finance CZ s.r.o., IČ: 03114147, se sídlem U Libeňského pivovaru 63/2, 180 00 Praha 8 Libeň, zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze,

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 08.12.2011

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 08.12.2011 Odbor sociálních věcí a zdravotnictví V Písku dne: 04.11.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 08.12.2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na poskytnutí finančních příspěvků na sociální účely

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.12.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.12.2015 Odbor správy majetku V Písku dne: 02.12.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.12.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu

Více

Smlouvu o budoucí směnné smlouvě :

Smlouvu o budoucí směnné smlouvě : Smlouva o budoucí směnné smlouvě Smluvní strany AVENPORT s.r.o. IČ: 248 40 947 DIČ: CZ248 40 947 se sídlem 150 00 Praha 5, Radlická 663/28 zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze

Více

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Strana první. NZ [ ]/[ ] N [ ]/[ ] Notářský zápis sepsaný dne [ ] (slovy: [ ])[jméno a příjmení], notářem v [ ], na adrese

Více

Nájemní smlouva. se v souladu s ustanovením paragrafu 663 a násl. Občanského zákoníku, dohodli na uzavření této smlouvy :

Nájemní smlouva. se v souladu s ustanovením paragrafu 663 a násl. Občanského zákoníku, dohodli na uzavření této smlouvy : Nájemní smlouva Pronajímatel : Bydliště: Datum narození: a ( dále jen pronajímatel ) : Bydliště: Datum narození: Číslo pasu: ( dále jen nájemce ) se v souladu s ustanovením paragrafu 663 a násl. Občanského

Více

Žádost o pronájem jiného bytu menší za větší podle usnesení RHMP č.0989 ze dne 8.6.2004

Žádost o pronájem jiného bytu menší za větší podle usnesení RHMP č.0989 ze dne 8.6.2004 HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR EVIDENCE, SPRÁVY A VYUŽITÍ MAJETKU PID Místo pro razítko podatelny nevyplňovat Žádost o pronájem jiného bytu menší za větší podle usnesení RHMP č.0989

Více

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2011 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2011-2 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 3 (5) Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek vydaný k zabezpečení 8 nařízení vlády č. 462/2000

Více

Usnesení. z 3. zasedání Rady města Jirkov, které se konalo dne 18.1.2016 od 13:00 hodin v kanceláři místostarosty

Usnesení. z 3. zasedání Rady města Jirkov, které se konalo dne 18.1.2016 od 13:00 hodin v kanceláři místostarosty Usnesení z 3. zasedání Rady města Jirkov, které se konalo dne 18.1.2016 od 13:00 hodin v kanceláři místostarosty 1/3/RM/2016 Kontrola plnění usnesení splněná usnesení č. 28/40/RM/2015, 8/1/RM/2016. 2/3/RM/2016

Více

Smlouva o zřízení věcného břemene

Smlouva o zřízení věcného břemene Příloha č. 1 Smlouva o zřízení věcného břemene k provedení ust. 24 odst. 4 zákona č. 458/2000 Sb., energetický zákon (dále jen energetický zákon ), ve znění pozdějších předpisů, a v souladu s ust. 1257

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 718/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 660 ze dne 27.08.2014 Sloučení příspěvkových organizací Pečovatelská služba Praha 3 a Ošetřovatelský domov Praha 3 a změna zřizovací

Více

Smlouva o podnájmu prostoru sloužícího k podnikání a o nájmu pozemků

Smlouva o podnájmu prostoru sloužícího k podnikání a o nájmu pozemků Smlouva o podnájmu prostoru sloužícího k podnikání a o nájmu pozemků uzavřená dle ust. 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v aktuálním znění (dále jen občanský zákoník ) Obec Velemín

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 30.04.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 14.05.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy nebytových prostor NÁVRH USNESENÍ dle návrhu v textu Návrh předkládá

Více

USNESENÍ z 27. schůze Rady města Lovosice (RM) dne 05.11.2014 od 13:00 hodin v zasedací místnosti MěÚ Lovosice

USNESENÍ z 27. schůze Rady města Lovosice (RM) dne 05.11.2014 od 13:00 hodin v zasedací místnosti MěÚ Lovosice USNESENÍ z 27. schůze Rady města Lovosice (RM) dne 05.11.2014 od 13:00 hodin v zasedací místnosti MěÚ Lovosice Přítomni: Bc. Lenka Lízlová, Vladimíra Nováková, Jan Piegl, Jan Janda, Jana Vernerová, Milan

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.04.2016

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.04.2016 Odbor správy majetku V Písku dne: 24.03.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.04.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Poskytnutí bytů formou výběrového řízení NÁVRH USNESENÍ dle návrhu v textu Návrh

Více

Rada města Kraslic. Soupis usnesení

Rada města Kraslic. Soupis usnesení Město Kraslice Náměstí 28. října 1438, 358 20 Kraslice Soupis usnesení z 84. schůze Rady města Kraslic, která se uskutečnila mimo řádný termín dne 03.07.2014 v 15 hodin v malé zasedací síni Městského úřadu

Více

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře OBEC BŘEZOVÁ BŘEZOVÁ 106, 747 44 BŘEZOVÁ U VÍTKOVA, IČ: 00299880, TEL.: 556 307 017, email: starosta@obec-brezova.cz OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

Více

ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů

ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů senátní tisk č. 88 5. funkční období ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I

Více

Udržovací práce odvodnění a drenáž Provozního domu ve Slaníku.

Udržovací práce odvodnění a drenáž Provozního domu ve Slaníku. Obec Slaník, Slaník č. 55, Strakonice 386 01 tel. 383 326 768, e-mail: ou@obec-slanik.cz VÝZVA k veřejné zakázce malého rozsahu na stavební práce Udržovací práce odvodnění a drenáž Provozního domu ve Slaníku.

Více

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 MĚSTO JESENÍK SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 O DIGITÁLNÍ TECHNICKÉ MAPĚ MĚSTA Vydal: Rada města Jeseník Číslo usnesení (č. jednací): Č. u. 3740 Nabývá platnosti: 16.12.2013 Nabývá účinnosti: 01.01.2014

Více

OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD

OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Zastupitelstvo obce se na svém zasedání dne 21.05.2014 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ PEDAGOGA PRO DĚTI, ŽÁKY A STUDENTY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM V SOUKROMÝCH A CÍRKEVNÍCH ŠKOLÁCH NA ROK 2010 Č. j.: 24 525/2009-61 V Praze dne 17. prosince

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Veřejná zakázka: Úvěrový rámec na předfinancování a spolufinancování projektů zadávaná v otevřeném řízení podle

Více

Usnesení z 35. jednání Rady MČ Praha-Zličín, které se konalo dne 9. 5. 2016 na Úřadě MČ Praha-Zličín

Usnesení z 35. jednání Rady MČ Praha-Zličín, které se konalo dne 9. 5. 2016 na Úřadě MČ Praha-Zličín Usnesení z 35. jednání Rady MČ Praha-Zličín, které se konalo dne 9. 5. 2016 na Úřadě MČ Praha-Zličín K jednotlivým bodům programu: 35.1. Program podpory využití volného času dětí a mládeže - změna termínů

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.04.2011

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.04.2011 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 31.03.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.04.2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ

Více

SYSTÉM FINANČNÍ PODPORY SPORTU MĚSTA MĚLNÍK

SYSTÉM FINANČNÍ PODPORY SPORTU MĚSTA MĚLNÍK SYSTÉM FINANČNÍ PODPORY SPORTU MĚSTA MĚLNÍK Systém finanční podpory je jedním z hlavních nástrojů města, kterým podporuje rozvoj sportu a tělovýchovy na svém území. Hlavním zdrojem je rozpočet města, který

Více

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele,

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele, Doporučení MMR k postupu zadavatelů při zpracování odůvodnění účelnosti veřejné zakázky, při stanovení obchodních podmínek pro veřejné zakázky na stavební práce a při vymezení podrobností předmětu veřejné

Více

Zodpovídá: Ing. Smrčka

Zodpovídá: Ing. Smrčka č. 337 Rada města doporučuje zastupitelstvu města schválit záměr prodeje pozemků ppč. 415/2 o výměře 27 m 2, ppč. 415/1 o výměře 462 m 2, stpč. 408 o výměře 911 m 2 a stpč. 409 o výměře 221 m 2, tj. celkem

Více

Smlouva o výpůjčce a darování č. Uzavřená podle ustanovení 2193 a násl. a zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

Smlouva o výpůjčce a darování č. Uzavřená podle ustanovení 2193 a násl. a zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Smlouva o výpůjčce a darování č. Uzavřená podle ustanovení 2193 a násl. a zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Smluvní strany: Jméno, příjmení, titul: Číslo občanského průkazu: Adresa bydliště: Tel.:

Více

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze Zápis z členské schůze BYTOVÉHO DRUŽSTVA NA KORÁBĚ, IČO 29154634 se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 8 Den konání : 9. 6. 2014 Místo konání: prostory sušárny v suterénu domu Na Korábě 362/4,

Více

Rada města bere na vědomí kontrolu usnesení z jednání rady města č. 37/2005.

Rada města bere na vědomí kontrolu usnesení z jednání rady města č. 37/2005. USNESENÍ ze zasedání Rady města Rýmařova č. 38 konaného v řádném termínu, dne 14.2.2005 1663/38/05 Rada města bere na vědomí kontrolu usnesení z jednání rady města č. 37/2005. 1664/38/05 a) Rada města

Více

ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015

ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Rada městské části Brno-Židenice ZMČ 7/6 ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Název: Aktualizace znění přílohy č. 1 a přílohy č. 2 obecně závazné vyhlášky

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍ ASISTENCE Evidenční číslo smlouvy:.. kterou podle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách uzavřeli:

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍ ASISTENCE Evidenční číslo smlouvy:.. kterou podle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách uzavřeli: Charita Vsetín Horní náměstí 135, 755 01 Vsetín, tel: 571 411 709 e-mail: vsetin@vsetin.charita.cz; www.vsetin.caritas.cz IČO: 44740778, účet: KB 563344851/0100 SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍ ASISTENCE Evidenční

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 423 ze dne 08.06.2015

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 423 ze dne 08.06.2015 č.j.: 451/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 423 ze dne 08.06.2015 Smlouva o výpůjčce pozemku parc.č. 528 v k.ú. Žižkov při Husitské ulici od hl. města Prahy k zajištění plynové

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená podle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, mezi smluvními stranami

OBCHODNÍ PODMÍNKY KUPNÍ SMLOUVA. uzavřená podle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, mezi smluvními stranami OBCHODNÍ PODMÍNKY KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, mezi smluvními stranami Prodávající: Sídlo: zastoupený : Právní forma: IČ: DIČ: Bankovní spojení: Číslo

Více

U S N E S E N Í z jednání Rady města Kynšperk nad Ohří dne 20. července 2011

U S N E S E N Í z jednání Rady města Kynšperk nad Ohří dne 20. července 2011 U S N E S E N Í z jednání Rady města Kynšperk nad Ohří dne 20. července 2011 č. 228 u p r a v e n á v e r z e rozpočtové opatření č. 3/2011/Rada města, vzájemně kompenzovatelné položkové a paragrafové

Více

č.j. 9 E 94/2012-183 U S N E S E N Í

č.j. 9 E 94/2012-183 U S N E S E N Í č.j. 9 E 94/2012-183 U S N E S E N Í Okresní soud ve Vyškově rozhodl samosoudcem Mgr. Silvií Knollovou ve věci výkonu rozhodnutí zpeněžením majetku zůstavitelky JUDr. Hany Kabelkové, nar. 5.9.1943, zemř.

Více

Smlouva na provedení evaluace projektu Vzdělávejte se pro růst!

Smlouva na provedení evaluace projektu Vzdělávejte se pro růst! Smlouva na provedení evaluace projektu Vzdělávejte se pro růst! uzavřená podle 269 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále též jen obchodní zákoník ) a zákona

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 5. zasedání zastupitelstva města dne: 28.5.2015 Bod pořadu jednání: Majetkoprávní operace MO Liberec - Vratislavice nad Nisou Zpracoval: odbor, oddělení: Městský

Více

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Místní akční skupina ORLICKO M A S Divišova 669, 564 01 Žamberk Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Fiche č. 5 Moderní zemědělské podnikání Č. Příloha Forma Kontrola Povinné přílohy 1.

Více

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ MIMO ZASEDÁNÍ SROMÁŽDĚNÍ. členů Společenství vlastníků jednotek Hlivická

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ MIMO ZASEDÁNÍ SROMÁŽDĚNÍ. členů Společenství vlastníků jednotek Hlivická VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ MIMO ZASEDÁNÍ SROMÁŽDĚNÍ členů Společenství vlastníků jednotek Hlivická Statutární orgán Společenství vlastníků jednotek Hlivická, se sídlem Hlivická 424/8, 181 00 Praha 8 - Bohnice,

Více

Předkládá Věra Houšková vedoucí HSO 3. Prodej pozemku p.č. 1835/39 s rekreační chatou č.ev. 41 v Kabátech

Předkládá Věra Houšková vedoucí HSO 3. Prodej pozemku p.č. 1835/39 s rekreační chatou č.ev. 41 v Kabátech Předkládá Věra Houšková vedoucí HSO 3. Prodej pozemku p.č. 1835/39 s rekreační chatou č.ev. 41 v Kabátech Na základě usnesení ZM č. 6/2014 byl zveřejněn záměr prodeje pozemku p.č. 1835/39 s rekreační chatou

Více

Domov se zvláštním režimem OASA STANDARD č.4. Domov se zvláštním režimem OASA

Domov se zvláštním režimem OASA STANDARD č.4. Domov se zvláštním režimem OASA Domov se zvláštním režimem OASA Provozovatel: Pečovatelská služba OASA Opava, o.p.s. Sídlo: Raduň, Poštovní 239, 74761, IČ 26839857, Spisová značka: O 181 vedená u rejstříkového soudu v Ostravě Číslo registrované

Více

SMLOUVA. o poskytnutí osobní asistence

SMLOUVA. o poskytnutí osobní asistence SMLOUVA o poskytnutí osobní asistence Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i 1) Pan/paní...(jméno a příjmení), nar.... (datum narození), bydliště..., rodné číslo..., kontaktní telefon... v textu

Více

ZŘIZOVACÍ LISTINA SPRÁVA BYTOVÝCH OBJEKTŮ PRAHA MODŘANY

ZŘIZOVACÍ LISTINA SPRÁVA BYTOVÝCH OBJEKTŮ PRAHA MODŘANY Příloha usnesení Zastupitelstva městské části Praha 12 č. 96/2012 Zastupitelstvo městské části Praha 12 na základě ustanovení zákona č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů,

Více

Obec Krhová. Hlavní 205, 756 63 Krhová, IČ: 1265750. ZÁPIS ZE SCHŮZE RADY OBCE KRHOVÁ č. 1. KONANÉ DNE 10.11.2014 od 17.00 hod.

Obec Krhová. Hlavní 205, 756 63 Krhová, IČ: 1265750. ZÁPIS ZE SCHŮZE RADY OBCE KRHOVÁ č. 1. KONANÉ DNE 10.11.2014 od 17.00 hod. Obec Krhová Hlavní 205, 756 63 Krhová, IČ: 1265750 ZÁPIS ZE SCHŮZE RADY OBCE KRHOVÁ č. 1 KONANÉ DNE 10.11.2014 od 17.00 hod. POČET PŘÍTOMNÝCH ČLENŮ RADY OBCE KRHOVÁ Sylva Kristková - přítomna Ing. Alois

Více

U S N E S E N Í z jednání Rady města Kynšperk nad Ohří dne 2. března 2011

U S N E S E N Í z jednání Rady města Kynšperk nad Ohří dne 2. března 2011 U S N E S E N Í z jednání Rady města Kynšperk nad Ohří dne 2. března 2011 č. 55 u p r a v e n á v e r z e 1. neschvaluje Oblastní odbočce Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých se sídlem v Karlových

Více

Zápis ze schůze Rady města Vimperk ze dne 24.11.2014

Zápis ze schůze Rady města Vimperk ze dne 24.11.2014 Zápis ze schůze Rady města Vimperk ze dne 24.11.2014 Přítomni: Omluveni: Hosté: Ing. Jaroslava Martanová, Ing. Jiří Cais, Ing. Karel Hudeček, Stanislav Hlava Ing. Bohumil Petrášek Zdeněk Ženíšek, tajemník

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Rady městské části č. 226 ze dne 10.04.2013 ZŠ K Lučinám - výměna dlažby na chodbách s c h v a l u j e

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Rady městské části č. 226 ze dne 10.04.2013 ZŠ K Lučinám - výměna dlažby na chodbách s c h v a l u j e č.j.: 245/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Pro schůzi Rady městské části U S N E S E N Í č. 226 ze dne 10.04.2013 ZŠ K Lučinám - výměna dlažby na chodbách Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1. provedení

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov.

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov. MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV Č. j. MUTI 6127/2016/ODŽÚ/Dv-1 V Tišnově, 8. 3. 2016 Vyřizuje: Oprávněná úřední osoba: Luboš Dvořáček Tel.: 549 439

Více

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Toužim Ulice: Sídliště 428 PSČ, obec: 364 01 Toužim V... dne...... Věc: ŽÁDOST O OVĚŘENÍ ZJEDNODUŠENÉ DOKUMENTACE (PASPORTU) STAVBY podle ustanovení 125 odst.

Více

U S N E S E N Í. 3. Zpráva o činnosti Rady města Kojetína (ústně)

U S N E S E N Í. 3. Zpráva o činnosti Rady města Kojetína (ústně) 1 U S N E S E N Í z 9. zasedání Zastupitelstva města Kojetína, konaného dne 15. prosince 2015 v 16:00 hodin v sále Vzdělávacího a informačního centra Kojetín, Masarykovo náměstí 8, Kojetín 3. Zpráva o

Více

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1 k Vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Ulice: PSČ, obec: V.... dne..... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů ZADAVATEL: Armádní Servisní, příspěvková organizace Sídlem: Podbabská 1589/1, 160 00 Praha 6 - Dejvice Jednající: Ing. MBA Dagmar Kynclová, ředitelka IČ: 604 60 580 Veřejná zakázka: Zateplení obvodového

Více

Smlouva o poskytování pečovatelské služby

Smlouva o poskytování pečovatelské služby Smlouva o poskytování pečovatelské služby Evidenční číslo: Poskytovatel: Charita sv. Anežky Otrokovice Telefon: Na Uličce 1617 IČ: 46276262 a Uživatel: 76502 Otrokovice zastoupený objednatelem (zákonným

Více

SMLOUVA O REZERVACI NEMOVITOSTI č.

SMLOUVA O REZERVACI NEMOVITOSTI č. SMLOUVA O REZERVACI NEMOVITOSTI č. 1. EUFI - Projekt Chýně Na Vyhlídce s.r.o. a IČ: 27 23 68 71, DIČ: CZ 27 23 68 71, se sídlem: Hostivice, K Chýni 1250, PSČ: 253 01, bankovní spojení: 197799409/0300,

Více

Rada města Kraslic. Soupis usnesení

Rada města Kraslic. Soupis usnesení Město Kraslice Náměstí 28. října 1438, 358 20 Kraslice Soupis usnesení z 1. schůze Rady města Kraslic, která se uskutečnila mimo řádný termín dne 12.11.2014 v 15.30 hodin v malé zasedací síni Městského

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R-160-004-14 ze dne 2.6.2014

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R-160-004-14 ze dne 2.6.2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-160-004-14 ze dne 2.6.2014 Dodatek č. 1 ke kupní smlouvě mezi MČ Praha 12 a společností Kuchař & Thein s.r.o. ze dne 9.4.2014 Rada městské části 1.

Více

MEDICINÁLNÍ PLYNY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE. k veřejné zakázce. zjednodušené podlimitní řízení. Vše k veřejným zakázkám

MEDICINÁLNÍ PLYNY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE. k veřejné zakázce. zjednodušené podlimitní řízení. Vše k veřejným zakázkám Veřejná zakázka: Medicinální plyny Zadavatel: Nemocnice s poliklinikou Karviná - Ráj, příspěvková organizace Vše k veřejným zakázkám VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE k veřejné zakázce MEDICINÁLNÍ

Více

MAJETKOPRÁVNÍ ÚKONY:

MAJETKOPRÁVNÍ ÚKONY: RADA MĚSTA SCHVALUJE : Příloha č. 01 usnesení 3 Rady města Stříbra ze dne 15.02016 MAJETKOPRÁVNÍ ÚKONY: I. NÁVRH NA VÝPOVĚĎ Z NÁJEMNÍ SMLOUVY: město Stříbro v souladu s nájemní smlouvu ze dne 17.09.2013

Více

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu MĚSTSKÝ ÚŘAD TÁBOR Odbor dopravy Žižkovo náměstí 2 390 15 Tábor Telefon: +420 381 486 111 Fax: +420 381 486 100 E-mail: posta@mu.tabor.cz

Více

VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PŘEVODU OPRÁVNĚNÝM OSOBÁM A PRÁVNÍM NÁSTUPCŮM PODLE ZÁKONA

VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PŘEVODU OPRÁVNĚNÝM OSOBÁM A PRÁVNÍM NÁSTUPCŮM PODLE ZÁKONA VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PŘEVODU OPRÁVNĚNÝM OSOBÁM A PRÁVNÍM NÁSTUPCŮM PODLE ZÁKONA č. 229/1991 Sb., V ÚPLNÉM ZNĚNÍ (ZÁKON O PŮDĚ), UVEŘEJNĚNÁ STÁTNÍM POZEMKOVÝM ÚŘADEM DNE 19. 9. 2016 1) Oprávněné

Více

D O D A T E K č. 1 ke smlouvě o dílo č. 9/2015/504203

D O D A T E K č. 1 ke smlouvě o dílo č. 9/2015/504203 D O D A T E K č. 1 ke smlouvě o dílo č. 9/2015/504203 uzavřený podle ustanovení 2586 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku mezi smluvními stranami (dále jen NOZ ) Objednatel: Fakturační adresa: Česká

Více

Delegace naleznou v příloze dokument COM(2016) 426 final. Příloha: COM(2016) 426 final. 10749/16 bl DGB 2B

Delegace naleznou v příloze dokument COM(2016) 426 final. Příloha: COM(2016) 426 final. 10749/16 bl DGB 2B Rada Evropské unie Brusel 29. června 2016 (OR. en) Interinstitucionální spis: 2016/0196 (NLE) 10749/16 PROBA 12 RELEX 576 AGRI 380 NÁVRH Odesílatel: Datum přijetí: 28. června 2016 Příjemce: Č. dok. Komise:

Více

SMLOUVA O BUDOUCÍ SMLOUVĚ O DÍLO

SMLOUVA O BUDOUCÍ SMLOUVĚ O DÍLO SMLOUVA O BUDOUCÍ SMLOUVĚ O DÍLO č. /.. dle 1785 a násl. zák.č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále též OZ ) Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely smluvní strany: Obchodní společnost MS Haus s.r.o.

Více