Výroční zpráva /občanské sdružení Nad Labem/

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva 2011. /občanské sdružení Nad Labem/"

Transkript

1

2 Výroční zpráva 2011 /občanské sdružení Nad Labem/ I. Občanské sdružení Nad Labem 3 II. Projekt Kulturně-literární revue Pandora O projektu, obsahová koncepce 4 Pandora v datech 5 Pandora č : DĚTSTVÍ 6 Realizace v termínech 10 Personální zajištění, spolupracující organizace a jednotlivci 10 III. Kolokvium Region 11 O projektu 11 Program kolokvia 12 IV. Veřejné prezentace 13 České centrum v Paříži 13 V. Finance 19

3 I. Občanské sdružení Nad Labem Resslova 647/ Ústí nad Labem IČO: Banka: ČSOB, a.s. divize Poštovní spořitelna Číslo účtu: / 0300 Občanské sdružení Nad Labem bylo založeno , poslední změna stanov byla provedena v r a jejím předmětem byla změna sídla sdružení na Resslova 647/27, Ústí nad Labem. V roce 2011 mělo sdružení 4 členy: Vendula Fremlová, Martin Kolář a Kateřina Tošková (předsednictvo) a Jan Tlustý (člen). Činnost sdružení je v souladu s jeho platnými stanovami. Předsednictvo se pravidelně schází a rámcově schvaluje veškeré kroky, jež jsou jeho jménem podnikány, zejm. pokud jde o záležitosti finančního rázu. V roce 2011 Nad Labem realizovalo dva projekty: pokračovalo ve vydávání kulturně-literární revue Pandora a uspořádalo akci s názvem Kolokvium Region. Obě aktivity byly spolufinancovány z grantů Ministerstva kultury ČR.

4 II. Kulturně-literární revue Pandora 2011 O projektu, obsahová koncepce Cílem projektu bylo pokračovat ve vydávání Kulturně-literární revue PANDORA, tj. v průběhu roku 2011 vydat 22. a 23. číslo. Revue Pandora se specializuje na současnou českou literaturu poezii, prózu i drama a její reflexi. Ač vychází v severních Čechách, svou publikační činnost neomezuje pouze na severočeskou literární scénu, ale zejména v posledních číslech obsahově a tematicky zaštiťuje autory celorepublikové i zahraniční a zároveň se významnou měrou podílí na prezentaci současné české literatury v zahraničí. Základní koncepce revue hraničí mezi klasickým periodikem a sborníkem. Více než polovinu obsahu každého čísla tvoří příspěvky (rozhovory, články, studie, ankety) k hlavnímu tématu ty mapují dané téma teoreticky i skrze konkrétní projevy v literatuře a umění. Hlavním kritériem pro výběr tématu je jeho souvislost se současnou českou beletrií: mezi tématy minulých čísel byly např. česko-francouzské přecházení (21/2010), filmová adaptace (20/2010), město (19/2009), láska (18/2009), všednost (16-17/2008) ad. Při výběru beletristických ukázek se neomezujeme na aktuální tvorbu (to, co právě vychází), ale snažíme se postihnout zvolené téma kontinuálně, v literárním vývoji posledních let. Koncepce tematické části časopisu se tedy blíží sborníku. Skladba zbytku čísla odpovídá klasickému literárnímu časopisu: recenze, prezentace výtvarného umění v pravidelných obrazových přílohách a jeho reflexe, dokumentární rubrika Edice a další, vždy je však patrná jejich souvislost s hlavním tématem čísla. V roce 2011 měla redakce v plánu vydat čísla tematicky zaměřená na dětství a region. S ohledem na množství materiálu shromážděného pro číslo o dětství a zároveň vzhledem k omezeným finančním prostředkům se rozhodla vydat jej jako dvojčíslo 22-23/2011 a téma region přesunout do následujícího roku.

5 II. Kulturně-literární revue Pandora 2011 Pandora v datech název periodického tisku: Kulturně-literární revue Pandora ISSN: ISSN evidenční číslo MK ČR: E obsahové zaměření: současná česká literatura (poezie, próza, drama) a její reflexe (recenze, studie, odborné články, rozhovory), primárně zaměřená na region severních Čech, s přesahem místním (do celé ČR i mimo ni hlavně směrem k sousedním zemím) i časovým (do dějin literatury) četnost (periodicita) vydávání: 2 x ročně údaje o regionálních mutacích: bez regionálních mutací vydavatel občanské sdružení - název: Nad Labem, občanské sdružení - adresa sídla: Mgr. Kateřina Tošková o. s. Nad Labem Resslova 647/ Ústí nad Labem - IČO: bankovní spojení: ČSOB Poštovní spořitelna č.ú.: / kontaktní osoba (šéfredaktor): Mgr. Kateřina Tošková tel.: pandora@ .cz

6 II. Kulturně-literární revue Pandora 2011 Pandora / 2011: DĚTSTVÍ editor: Olga Stehlíková Zájem o téma dětství vycházel jak z celospolečenské poptávky, tak zejména z rostoucí produkce nakladatelství specializujících se na tuto část (nejen české) literatury. Cílem tedy bylo zmapovat boom česky psané literatury pro děti (do cca 12 let) v posledních letech včetně souvisejícího bujení dětských nakladatelství. Číslo kromě prezentace ukázek současné literatury pro děti reflektuje její aktuální stav, tj. řeší i související témata, jakými jsou knižní produkce (nakladatelství, podoby současné literární produkce pro děti, inspirace české produkce v zahraničí), analýza vybraných literárních děl (jak se v dětské literatuře promítá stále hojněji uplatňovaný model antihrdiny, současné odvážně nehrdinské postavy, problematizace půdorysu pohádky, resp. dobra a zla), žánrové rozrůznění dětské literatury (fantasy a sci-fi literatura pro děti), ale i recepce a čtenářství ve vztahu ke kognitivní úrovni dětí, a to nejen v oblasti literatury, ale i ve výtvarném umění a filmu. Autorkou konceptu tohoto čísla je editorka Olga Stehlíková, ta zároveň napsala úvodní text s názvem Čas dobra, dobrej čas. Byla oslovena řada teoretiků i literárních historiků, kteří se na danou problematiku specializují, do Pandory tak svými studiemi přispěli Milena Šubrtová ( Aktuální tendence v současné české literatuře pro děti a mládež ), Jaroslav Provazník ( Současná poezie pro děti: nová zlatá éra? ), Josef Prokeš ( Obraz dětství v české próze šedesátých let 20. století ), Luisa Nováková ( Knihy nejen pro děti a jejich čtenáři ) a Svatava Urbanová ( Dialogy Ivy Procházkové v prostoru a čase ). Speciálně pro toto číslo byla zavedena samostatná rubrika pro drama a jeho reflexi u dětského diváka, do níž své texty poskytla Kateřina Lešková-Dolenská, a rovněž rubrika Profil, která představuje jednu z nejvýraznějších osobností v tvorbě pro děti: Petra Nikla. V rubrice s beletristickými texty jsou zastoupeni současní čeští básníci i prozaici tvořící (nejen) pro děti: např. Petr Maděra, Radek Malý, Michal Šanda, Jiří Weinberger, Jiří Dědeček, Svatava Antošová, Tereza Horváthová, Alena Ježková a řada dalších. Otištěn je i unikátní soubor textů básníka Petra Hrušky a kreseb jeho syna Františka.

7

8 Samostatná sekce je věnována dětské tvorbě, kde jsou svými texty zastoupeni autoři ve věku 3 13 let číslo je tak doplněno autentickou dětskou tvorbou, která tvoří opozitum vůči ukázkám z prózy Aleny Ježkové stylizovaných do výpovědi dítěte v témže věku. Stejnou autenticitu sleduje i grafická úprava, v níž byly jako ilustrace použity dětské kresby prostupující celé číslo. Zajímavý exkurz nabízí rubrika výtvarné umění Roman Kameš, výtvarník žijící v Paříži a pravidelně tvořící v Tibetu, poskytl k publikaci soubor kreseb dětí z Ladhaku, které doplnit svou reflexí vlastní didaktické činnosti v tomto vzdáleném koutě světa.

9 Kromě zmíněných příspěvků Pandora opět obsahuje hravou rubrika Pan Dora, tentokrát v feminní mutaci jako Paní Dora, dokumentární Edici dětských nakladatelství, Reflexi o pojetí dětství ve středověku i o didaktice výtvarného umění a pochopitelně Recenze. Výpravně vyvedené dvojčíslo necílí primárně na dětského čtenáře, ale na dospělé, kteří si ještě rádi hrají tomu je přizpůsobena i obálka s potiskem tabulovou barvou, na níž lze přiloženou křídou čmárat stejně jako za dob před interaktivními tabulemi. Podnítit ke hře má i přiložená vytřihovánka v podobě papírového divadélka s motivem Červené karkulky.

10 II. Kulturně-literární revue Pandora 2011 Realizace v termínech Projekt Kulturně-literární revue Pandora 2011 byl realizován v průběhu celého roku nejprve byly shromažďovány textové i obrazové příspěvky, ty poté prošly redakční úpravou a sazbou a v závěru roku bylo dvojčíslo vytištěno. Personální zajištění, spolupracující organizace a jednotlivci Na realizaci dvojčísla / 2011 se podílela redakce ve složení Kateřina Tošková (šéfredaktor), Olga Stehlíková (editor), Jan Tlustý, Martin Kolář a Jiří Koten (redaktoři).

11 III. Kolokvium Region O projektu Cílem projektu bylo uspořádat vědecké kolokvium k tématu region, tj. za účasti českých i vybraných zahraničních hostů, zejm. bohemistů, iniciovat odbornou diskusi o regionu v literatuře a umění. Veřejně přístupné kolokvium bylo realizováno dne pod hlavičkou občanského sdružení Nad Labem a ve spolupráci s Univerzitou J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, která pro něj poskytla prostory a technické vybavení. Kolokvia se aktivně účastnila více než desítka přednášejících, mezi jinými např. doc. Zbyněk Fišer, Roman Kameš, Mgr. Zuzana Vráblová, Mgr. Jan Tlustý, Ph.D., či MgA. Adéla Hrušková. Každý přednesl příspěvek na téma vážící se k regionu či periferii v literatuře či výtvarném umění a rozproudil diskuzi, která často přecházela v řešení obecných otázek, jež si kolokvium vytklo za cíl. Tyto otázky vycházely z proměn jak v literární realitě, tak i v myšlení o literatuře, stejným proměnám byl proto podroben i samotný pojem region. Přítomní diskutovali nad jeho obsahem a duchovním rozměrem, způsoby vymezení i nad samotnými hranicemi a jejich překračováním. Výstupem kolokvia bude recenzovaná kolektivní monografie obsahující příspěvky účastníků kolokvia, která bude v tištěné podobě vydána na počátku roku 2012 aktuálně probíhá překlad příspěvků do angličtiny, bude následovat sazba české a poté i anglické verze a vydání. Publikace bude distribuována do krajských knihoven, na vybraná bohemistická pracoviště, včetně zahraničních, a na vyžádání dalším zájemcům z řad odborné i širší veřejnosti.

12 III. Kolokvium Region Program kolokvia Region a periferie v literatuře a umění /kolokvium/ termín konání: středa od místo konání: budova Pedagogické fakulty UJEP malá zasedací místnost č. 504 České mládeže 8, Ústí nad Labem program: uvítání Mgr. Martin Kolář, Ph.D.: Region, identita a diference Mgr. Kateřina Tošková: Retrospektiva české uvažování o metodologii literární regionalistiky ve 2. polovině 20. století doc. PhDr. Zbyněk Fišer, Ph.D.: Estetika regionalismu v prózách Jiřího Kratochvila jako překladatelský problém Roman Kameš, M.A.: Region ve Francii přestávka Mgr. Kateřina Kováčová: Petr Hruška a jeho básnický region Mgr. Zuzana Vráblová: Petr Nikl mezi literaturou a výtvarným uměním MgA. Adéla Hrušková, BcA. Romana Veselá: Dvě roviny utvářející regionální uměleckou scénu Mgr. Terezie Petišková: Vyhraněnost regionálního výtvarného jazyka a soběstačnosti kulturního prostoru Mgr. Jan Tlustý, Ph.D.: Regionální prostor ve světle teorie fikčních světů Mgr. Pavel Horký: Pražský prostor v prózách Emila Hakla

13 IV. Veřejné prezentace Součástí aktivit o. s. Nad Labem jsou pravidelné prezentace vydaných čísel revue Pandora, které probíhají formou literárních večerů s autorským čtením. V roce 2011 proběhla pouze jedna taková akce, přičemž další je plánována na leden České centrum, Paříž V předchozím roce bylo vydáno číslo 21/2010 s tématem česko-francouzské přecházení, které mapovalo česko-francouzský literární prostor v beletrii, teorii i výtvarném umění. Za tento počin si Pandora vysloužila pozvání do Českého centra v Paříži, kde bylo toto číslo 19. října 2011 prezentováno. Literární večer byl spojen s představením tvorby Jana Vladislava, kterou do francouzštiny překládá Xavier Galmiche, a publikace grafik Terry Haass vydané v pařížské Revue K. Večera se účastnilo téměř 60 návštěvníků a Pandora vzbudila velmi pozitivní reakce.

14 V. Finance O. s. Nad Labem v roce 2011 realizovalo dva projekty: vydávání Kulturně-literární revue Pandora 2011 a Kolokvium Region. Obě akce byly spolufinancovány z grantu Ministerstva kultury ČR. Přehled příjmů a výdajů o. s. Nad Labem v roce 2011 specifikace příjmy výdaje zůstatek - zůstatek pokladny k ,40 - zůstatek na bank. účtu k ,90 - příjmy z hlavní činnosti (příjmy z prodeje) , ,30 - členské poplatky 4 800, ,30 - dotace MK ČR - Kolokvium Region , ,30 - dotace MmUL - revue Pandora , ,30 - úroky 9, , ,20 - služby: výroba a tisk, grafická úprava, propagace, překlady , ,20 - honoráře (DPP) , ,80 - srážková daň 1 890, ,80 - materiální náklady 1 461, ,80 - ostatní , ,80 Celkem , ,00 Rozdíl příjmů a výdajů ,10

15 Výroční zprávu zpracovala Mgr. Kateřina Tošková (předseda o. s. Nad Labem, šéfredaktor revue Pandora) 9. ledna 2012

16 Peněžní deník peněžní prostředky příjmy neovlivňující základ daně výdaje neovlivňující základ daně datum číslo dokladu popis operace hotovost - pokladna bankovní účet příjmy členské příjmy výdaje zůstatek příjmy výdaje zůstatek hl. činnost dotace úroky hl. činnost honoráře příspěvky stav k ,40 89,70 1,40 89, BV-01/11 K. Tošková - členský příspěvek 1,40 100,00 189,70 100, BV-02/11 M. Kolář - členský příspěvek 1,40 100,00 289,70 100, BV-03/11 V. Fremlová - členský příspěvek 1,40 100,00 389,70 100, BV-04/11 J. Tlustý - členský příspěvek 1,40 100,00 489,70 100, BV-05/11 poplatek za Max kartu 1,40 22,00 467,70 22, BV-06/11 poplatky za vedení účtu 1,40 36,00 431,70 36, BV-07/11 úroky 1,40 0,01 431,71 0, BV-08/11 K. Tošková - členský příspěvek 1,40 100,00 531,71 100, BV-09/11 M. Kolář - členský příspěvek 1,40 100,00 631,71 100, BV-10/11 J. Tlustý - členský příspěvek 1,40 100,00 731,71 100, BV-11/11 V. Fremlová - členský příspěvek 1,40 100,00 831,71 100, BV-12/11 poplatek za Max kartu 1,40 22,00 809,71 22, BV-13/11 poplatky za vedení účtu 1,40 20,00 789,71 20, BV-14/11 úroky 1,40 0,02 789,73 0, PD-01/11 prodej Pandor 1 200, ,40 789, , PD-02/11 poštovné - BigMag 80, ,40 789,73 80, PD-03/11 poštovné - autorské výtisky 698,00 423,40 789,73 698, BV-15/11 K. Tošková - členský příspěvek 423,40 100,00 889,73 100, BV-16/11 M. Kolář - členský příspěvek 423,40 100,00 989,73 100, BV-17/11 J. Tlustý - členský příspěvek 423,40 100, ,73 100, BV-18/11 V. Fremlová - členský příspěvek 423,40 100, ,73 100, BV-19/11 MK - dotace Pandora 423, , , , BV-20/11 poplatky za vedení účtu 423,40 25, ,73 25, BV-21/11 poplatek za Max kartu 423,40 22, ,73 22, PD-04/11 poštovné - FÚ 26,00 397, ,73 26, BV-22/11 úroky 397,40 1, ,02 1, BV-23/11 K. Tošková - členský příspěvek 397,40 100, ,02 100, BV-24/11 M. Kolář - členský příspěvek 397,40 100, ,02 100, BV-25/11 J. Tlustý - členský příspěvek 397,40 100, ,02 100, BV-26/11 V. Fremlová - členský příspěvek 397,40 100, ,02 100, BV-27/11 poplatek za Max kartu 397,40 22, ,02 22, BV-28/11 úroky 397,40 0, ,98 0, BV-29/11 poplatky za vedení účtu 397,40 20, ,98 20, BV-30/11 K. Tošková - členský příspěvek 397,40 100, ,98 100, BV-31/11 M. Kolář - členský příspěvek 397,40 100, ,98 100, BV-32/11 J. Tlustý - členský příspěvek 397,40 100, ,98 100,00 397, , BV-33/11 V. Fremlová - členský příspěvek 397,40 100, ,98 100, BV-34/11 poplatek za Max kartu 397,40 22, ,98 22, BV-35/11 poplatky za vedení účtu 397,40 20, ,98 20, BV-36/11 úroky 397,40 0, ,86 0, BV-37/11 K. Tošková - členský příspěvek 397,40 100, ,86 100, BV-38/11 M. Kolář - členský příspěvek 397,40 100, ,86 100, BV-39/11 J. Tlustý - členský příspěvek 397,40 100, ,86 100, BV-40/11 V. Fremlová - členský příspěvek 397,40 100, ,86 100, BV-41/11 poplatky za vedení účtu 397,40 20, ,86 20, BV-42/11 poplatek za Max kartu 397,40 22, ,86 22, BV-43/11 úroky 397,40 0, ,71 0, BV-44/11 K. Tošková - členský příspěvek 397,40 100, ,71 100, BV-45/11 M. Kolář - členský příspěvek 397,40 100, ,71 100, BV-46/11 J. Tlustý - členský příspěvek 397,40 100, ,71 100, BV-47/11 V. Fremlová - členský příspěvek 397,40 100, ,71 100, BV-48/11 poplatek za Max kartu 397,40 22, ,71 22, BV-49/11 poplatky za vedení účtu 397,40 20, ,71 20,00 výdaje srážková daň materiální náklady ostatní

17 31.7. BV-50/11 úroky 397,40 0, ,59 0, BV-51/11 MK - dotace Region 397, , , , BV-52/11 K. Tošková - členský příspěvek 397,40 100, ,59 100, BV-53/11 M. Kolář - členský příspěvek 397,40 100, ,59 100, BV-54/11 J. Tlustý - členský příspěvek 397,40 100, ,59 100, BV-55/11 V. Fremlová - členský příspěvek 397,40 100, ,59 100, PD-05/11 poštovné - recenzní výtisky 91,00 306, ,59 91, PD-06/11 poštovné - FÚ 26,00 280, ,59 26, PD-07/11 poštovné - dobírka J. Peroutka 96,00 184, ,59 96, BV-56/11 poplatky za vedení účtu 184,40 25, ,59 25, BV-57/11 poplatek za Max kartu 184,40 22, ,59 22, PD-08/11 (VF-02/11) J. Peroutka - dobírka za prodej Pandory 198,00 382, ,59 198, BV-58/11 úroky 382,40 1, ,66 1, DF-01/11 Obaly Kredo - úhrada došlé faktury 382,40 761, ,66 761, VF-01/11 M. Macáková - úhrada vydané faktury 382,40 169, ,66 169, PD-09/11 výběr hotovosti 9 600, , , , PD-10/11 vklad do pokladny - spolufinancování , , , PD-11/11 občerstvení na kolokvium 310, , ,66 310,00 PD-12/11 Zbyněk Fišer - honorář za vystoupení na 7.9. (DPP kolokviu 01/11) 1 700, , , ,00 PD-13/11 Zuzana Vráblová - honorář za vystoupení na 7.9. (DPP kolokviu 02/11) 2 550, , , ,00 PD-14/11 Roman Kameš - honorář za vystoupení na 7.9. (DPP kolokviu 03/11) 5 525, , , , VF-03/11 E. Marešová - úhrada vydané faktury ,48 139, ,66 139, BV-59/11 K. Tošková - členský příspěvek ,48 100, ,66 100, VF-04/11 D. Nedělníková - úhrada došlé faktury ,48 230, ,66 230, BV-60/11 výběr hotovosti , , , , BV-61/11 poplatek za Max kartu ,48 26, ,66 26, BV-62/11 M. Kolář - členský příspěvek ,48 100, ,66 100, BV-63/11 J. Tlustý - členský příspěvek ,48 100, ,66 100, BV-64/11 V. Fremlová - členský příspěvek ,48 100, ,66 100, BV-65/11 poplatek vedení účtu ,48 37, ,66 37, BV-66/11 poplatek za Max kartu ,48 22, ,66 22, BV-67/11 zúčtování úroků ,48 1, ,68 1, BV-68/11 K. Tošková - členský příspěvek ,48 100, ,68 100, PD-15/11 poštovné - výtisky do ČC Paříž 791, , ,68 791, PD-16/11 Lepíky.cz - dobírka 700, , ,68 700, BV-69/11 M. Kolář - členský příspěvek ,48 100, ,68 100, BV-70/11 J. Tlustý - členský příspěvek ,48 100, ,68 100, BV-71/11 V. Fremlová - členský příspěvek ,48 100, ,68 100, PD-17/11 prodej Pandory - České centrum Paříž 2 600, , , , BV-72/11 poplatek za Max kartu ,48 22, ,68 22, PD-18/11 poštovné - autorské výtisky 657, , ,68 657, BV-73/11 poplatek vedení účtu ,48 20, ,68 20, BV-74/11 zúčtování úroků ,48 1, ,70 1, PD-19/11 poštovné - žádost na MK ČR 43, , ,70 43, DF-02/11 Togga - sazba Pandory , , , , DF-03/11 Internet.cz - platba za doménu Pandory , , , , PD-20/11 poštovné - recenzní výtisky 278, , ,70 278, BV-75/11 K. Tošková - členský příspěvek ,48 100, ,70 100, BV-76/11 M. Kolář - členský příspěvek ,48 100, ,70 100, BV-77/11 J. Tlustý - členský příspěvek ,48 100, ,70 100, BV-78/11 V. Fremlová - členský příspěvek ,48 100, ,70 100, BV-79/11 poplatek za vedení účtu ,48 24, ,70 24, BV-80/11 poplatek za Max kartu ,48 22, ,70 22, BV-81/11 zúčtování úroků ,48 0, ,66 0,96

18 BV-82/11 K. Tošková - členský příspěvek ,48 100, ,66 100, VF-05/11 UJEP - sazba a tisk monografie , , , , BV-83/11 M. Kolář - členský příspěvek ,48 100, ,66 100, BV-84/11 J. Tlustý - členský příspěvek ,48 100, ,66 100, BV-85/11 poplatek za Max kartu ,48 22, ,66 22, BV-86/11 V. Fremlová - členský příspěvek ,48 100, ,66 100, VF-06/11 UJEP - FV za překlady , , , , DF-04/11 B. Lungová - FD překlady , , , , DF-05/11 Togga - tisk Pandory , , , , DF-06/11 Togga - sazba Pandory , , , , DF-07/11 Togga - monografie , , , , BV-87/11 srážková daň , , , , DPP 04/11 DPP - M. Kolář ,48 935,00 209,66 935, BV-88/11 srážková daň ,48 165,00 44,66 165, BV-89/11 úroky ,48 0,96 45,62 0, BV-90/11 poplatky za vedení účtu ,48 44,00 1,62 44,00 PD-21/ (DPP DPP - O. Stehlíková 6 545, ,48 1, ,00 05/11) PD-22/ (DPP DPP - P. Horký ,00 89,48 1, ,00 06/11) 1,62 součet , ,0 88, , ,0-88, , , ,0 9, , , , , ,0 stav k pokladna 0,00 banka 1, , ,00 rozdíl příjmů a výdajů 0,00 rozdíl nedaňových příjmů a výdajů ,08 Nad Labem, o. s. IČ:

Výroční zpráva 2012. /občanské sdružení Nad Labem/

Výroční zpráva 2012. /občanské sdružení Nad Labem/ Výroční zpráva 2012 /občanské sdružení Nad Labem/ I. Občanské sdružení Nad Labem 3 II. Projekt Kulturně-literární revue Pandora 2012 4 O projektu, obsahová koncepce 4 Pandora v datech 5 Pandora č. 24-25:

Více

21: ČESKO-FRANCOUZSKÉ PŘECHÁZENÍ

21: ČESKO-FRANCOUZSKÉ PŘECHÁZENÍ Výroční zpráva 2010 /občanské sdružení Nad Labem/ I. Občanské sdružení Nad Labem 3 II. Projekt Kulturně-literární revue Pandora 2010 4 O projektu, obsahová koncepce 4 Pandora v datech 5 Pandora č. 20:

Více

Výroční zpráva 2009. /občanské sdružení Nad Labem/

Výroční zpráva 2009. /občanské sdružení Nad Labem/ 1 Výroční zpráva 2009 /občanské sdružení Nad Labem/ I. Občanské sdružení Nad Labem 3 II. Projekt Kulturně-literární revue Pandora 09 4 O projektu, obsahová koncepce 4 Pandora v datech 5 Pandora č. 18:

Více

Výroční zpráva 2008. /občanské sdružení Nad Labem/

Výroční zpráva 2008. /občanské sdružení Nad Labem/ 1 Výroční zpráva 2008 /občanské sdružení Nad Labem/ I. Občanské sdružení Nad Labem 3 II. Projekt Kulturně-literární revue Pandora 2008 5 O projektu 5 Pandora v datech 6 Obsahové zaměření Pandory 7 Pandora

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2014 Příloha č. 6 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2014 SÍDLO SPOLEČNOSTI: DIVADLO AHA!, o. p. s. U Stadionu 1414/10 289 22 Lysá nad Labem REGISTRACE SPOLEČNOSTI: Městský soud

Více

POZVÁNKA NA KONFERENCI

POZVÁNKA NA KONFERENCI POZVÁNKA NA KONFERENCI 10. 11. 11. 11. 2016 Pořádají: Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Fakulta výrobních technologií a managementu Fakulta sociálně ekonomická České vysoké učení technické v Praze

Více

S M Ě R N I C E D Ě K A N A Č. 3 / EDIČNÍ A PUBLIKAČNÍ ČINNOST FAKULTY UMĚNÍ A DESIGNU UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

S M Ě R N I C E D Ě K A N A Č. 3 / EDIČNÍ A PUBLIKAČNÍ ČINNOST FAKULTY UMĚNÍ A DESIGNU UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM S M Ě R N I C E D Ě K A N A Č. 3 / 2 0 1 2 EDIČNÍ A PUBLIKAČNÍ ČINNOST FAKULTY UMĚNÍ A DESIGNU UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM S M Ě R N I C E P R O F U D U J E P Platná od: 1. 12. 2012 Zpracoval:

Více

EDIČNÍ A PUBLIKAČNÍ ČINNOST NA PF UJEP

EDIČNÍ A PUBLIKAČNÍ ČINNOST NA PF UJEP Pedagogická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Směrnice děkana PF UJEP Ústí n. L. č. 5/2018 EDIČNÍ A PUBLIKAČNÍ ČINNOST NA PF UJEP I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ a) Pravidla ediční a publikační

Více

NAŠE SPOLEČNÁ PŘÍTOMNOST I

NAŠE SPOLEČNÁ PŘÍTOMNOST I AC TA U N I V ER SI TAT IS C AROLINAE PHILOSOPHICA ET HISTORICA 1/2009 STUDIA SOCIOLOGICA XVI NAŠE SPOLEČNÁ PŘÍTOMNOST I Miloslav Lapka, Jan Vávra, Jiří Šubrt UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE NAKLADATELSTVÍ

Více

Příloha 2: České pedagogické odborné časopisy (stav k červenci 2011) 1

Příloha 2: České pedagogické odborné časopisy (stav k červenci 2011) 1 150 Příloha 2: České pedagogické odborné časopisy (stav k červenci 2011) 1 Vydavatel Rok založení Periodicita Vydavatelství Univerzity Palackého v Olomouci fakulta UK v Praze Česká pedagogická společnost,

Více

Společenské vědy ve vzdělávání

Společenské vědy ve vzdělávání UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI PEDAGOGICKÁ FAKULTA Katedra společenských věd Žižkovo nám. 5, Olomouc 77140 pořádá 25. 26. dubna 2012 II. mezinárodní vědeckou konferenci s oborově didaktickým zaměřením

Více

PODPORA INTERNÍCH VĚDECKÝCH A TVŮRČÍCH GRANTŮ PRACOVIŠŤ PF UJEP

PODPORA INTERNÍCH VĚDECKÝCH A TVŮRČÍCH GRANTŮ PRACOVIŠŤ PF UJEP Pedagogická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Směrnice děkana PF UJEP Ústí n. L. č. 2/2015 PODPORA INTERNÍCH VĚDECKÝCH A TVŮRČÍCH GRANTŮ PRACOVIŠŤ PF UJEP I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA PRÁVNICKÁ FAKULTA. SMĚRNICE DĚKANA č. 3/2015 O EDIČNÍ ČINNOSTI

MASARYKOVA UNIVERZITA PRÁVNICKÁ FAKULTA. SMĚRNICE DĚKANA č. 3/2015 O EDIČNÍ ČINNOSTI MASARYKOVA UNIVERZITA PRÁVNICKÁ FAKULTA SMĚRNICE DĚKANA č. 3/2015 O EDIČNÍ ČINNOSTI Den vydání: 16. února 2015 Platnost: 16. února 2015 Účinnost: 16. února 2015 Směrnice děkana Právnické fakulty Masarykovy

Více

O P A T Ř E N Í D Ě K A N A Č. 5 /

O P A T Ř E N Í D Ě K A N A Č. 5 / Univerzita Karlova v Praze 116 39 Praha 1-Nové Město Pedagogická fakulta M. D. Rettigové č. 4 IČ: 00216208, DIČ: CZ00216208 O P A T Ř E N Í D Ě K A N A Č. 5 / 2 0 1 2 ČJ. 428/2012 Zpracoval: děkanka fakulty

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 6. 12. 2017 bod programu: 17 věc: Rozdělení finančních prostředků v oblasti kultury v roce 2018 instituce každoročně podporované důvod předložení: Zákon

Více

HODNOTA V LITERATUŘE PRO DĚTI A MLÁDEŽ

HODNOTA V LITERATUŘE PRO DĚTI A MLÁDEŽ HODNOTA V LITERATUŘE PRO DĚTI A MLÁDEŽ, Tišnov, 17. ledna 2019 JAK SE CÍTETE JAKO UČITEL VYBÍRAJÍCÍ KNIHY PRO SVÉ ŽÁKY? Teorie a kritika literatury pro děti a mládež Svatava Urbanová Milena Šubrtová Jaroslav

Více

Témata maturitních prací / profilová část maturitní zkoušky 2015/2016

Témata maturitních prací / profilová část maturitní zkoušky 2015/2016 Témata maturitních prací / profilová část maturitní zkoušky 2015/2016 Téma č. 1 Vytvoření edice na libovolné téma v rámci zavedeného nakladatelství - Vyjmenujte všechna významná nakladatelství, která v

Více

Asociace vysokoškolských poradců, o.s.

Asociace vysokoškolských poradců, o.s. Asociace vysokoškolských poradců, o.s. Výroční zpráva o činnosti 2009 Obsah 1. Základní údaje 2. Činnost asociace 2.1. Odborná činnost 2.1.1. Nábor členské základny 2.1.2. Výroční konference 2.1.3. Uspořádání

Více

PERIODICKÝ TISK 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE

PERIODICKÝ TISK 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE PERIODICKÝ TISK 2017 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE NÁRODNÍ INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO KULTURU CENTRUM INFORMACÍ A STATISTIK KULTURY www.nipos-mk.cz PERIODICKÝ

Více

PERIODICKÝ TISK 2016 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE

PERIODICKÝ TISK 2016 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE PERIODICKÝ TISK 2016 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE NÁRODNÍ INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO KULTURU CENTRUM INFORMACÍ A STATISTIK KULTURY www.nipos-mk.cz PERIODICKÝ

Více

Vážené kolegyně, vážení kolegové! Cílem konference s mezinárodní účastí je diskuse nad aktuálními problémy vzdělávání učitelů primární a preprimární p

Vážené kolegyně, vážení kolegové! Cílem konference s mezinárodní účastí je diskuse nad aktuálními problémy vzdělávání učitelů primární a preprimární p Univerzita Palackého v Olomouci Pedagogická fakulta Katedra primární pedagogiky si Vás dovoluje pozvat na konferenci s mezinárodní účastí ZA KVALITOU VZDĚLÁVÁNÍ UČITELŮ PRIMÁRNÍ A PREPRIMÁRNÍ PEDAGOGIKY

Více

Příloha č. 3 k usnesení Rady HMP č. 811 ze dne 22. 4. 2014

Příloha č. 3 k usnesení Rady HMP č. 811 ze dne 22. 4. 2014 Příloha č. 3 k usnesení Rady HMP č. 811 ze dne 22. 4. 2014 Celoměstské programy podpory aktivit národnostních menšin na území hl. m. Prahy pro rok 2014 2001 Bělorusové PAHONIA 27038491 Překlad z běloruštiny

Více

PODPORA INTERNÍCH VĚDECKÝCH A TVŮRČÍCH PROJEKTŮ NA PRACOVIŠTÍCH PF UJEP

PODPORA INTERNÍCH VĚDECKÝCH A TVŮRČÍCH PROJEKTŮ NA PRACOVIŠTÍCH PF UJEP Pedagogická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Směrnice děkana PF UJEP Ústí nad Labem č. 1/2019 PODPORA INTERNÍCH VĚDECKÝCH A TVŮRČÍCH PROJEKTŮ NA PRACOVIŠTÍCH PF UJEP I. ÚVODNÍ

Více

Seznam projektových workshopů a vzdělávacích akcí konaných mimo PF JU

Seznam projektových workshopů a vzdělávacích akcí konaných mimo PF JU Seznam projektových workshopů a vzdělávacích akcí konaných mimo PF JU Název projektu: Čeština v praxi Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/07.0254 W 2010/1 Název akce: Základy redakční práce I. Garanti akce: doc. PhDr.

Více

Význam periodika AUC Philosophica et Historica Studia Sociologica v dějinách české sociologie

Význam periodika AUC Philosophica et Historica Studia Sociologica v dějinách české sociologie Význam periodika AUC Philosophica et Historica Studia Sociologica v dějinách české sociologie Konference Sociologické Kateřina Holubová, Adéla Javůrková, rozhledy, rozvahy, rozpravy Renáta Topinková, Praha,

Více

Rozvoj čtenářské gramotnosti ve Zlínském kraji. Návrh projektu k implementaci KAP I

Rozvoj čtenářské gramotnosti ve Zlínském kraji. Návrh projektu k implementaci KAP I Rozvoj čtenářské gramotnosti ve Zlínském kraji. Návrh projektu k implementaci KAP I Obsahová náplň návrh klíčových aktivit Východiska Požadavky na rozvoj celoživotního čtenářství Výsledky českých žáků

Více

Směrnice děkana č. 21/2013 KRITÉRIA HABILITAČNÍHO A JMENOVACÍHO ŘÍZENÍ NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ

Směrnice děkana č. 21/2013 KRITÉRIA HABILITAČNÍHO A JMENOVACÍHO ŘÍZENÍ NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ Č. j. OU-3272/45-203 Směrnice děkana č. 2/203 KRITÉRIA HABILITAČNÍHO A JMENOVACÍHO ŘÍZENÍ NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ Článek Úvodní ustanovení V souladu s 72 75 zákona č. /998

Více

Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Fakultě umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Fakultě umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Směrnice děkana č. 1/2015 Habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem na Fakultě umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Fakulta umění a designu Univerzity

Více

Příloha č. 3 k usnesení Rady HMP č. 1376 ze dne 9. 6. 2015

Příloha č. 3 k usnesení Rady HMP č. 1376 ze dne 9. 6. 2015 Příloha č. 3 k usnesení Rady HMP č. 1376 ze dne 9. 6. 2015 Celoměstské programy podpory aktivit národnostních menšin na území hl. m. Prahy pro rok 2015 Program č. 2 - Publikační činnost související se

Více

Č. 4 / 2 0 1 2. Ediční činnost na Přírodovědecké fakultě UJEP. Směrnice schválena Ediční radou UJEP dne: 11. 12. 2012

Č. 4 / 2 0 1 2. Ediční činnost na Přírodovědecké fakultě UJEP. Směrnice schválena Ediční radou UJEP dne: 11. 12. 2012 S M Ě R N I C E D Ě K A N A P ř F U J E P Č. 4 / 2 0 1 2 Ediční činnost na Přírodovědecké fakultě UJEP Směrnice schválena Ediční radou UJEP dne: 11. 12. 2012 Směrnice projednána Vědeckou radou PřF UJEP

Více

Zápis z náhradní členské schůze ČAPV konané při příležitostí XXVI. výroční konference na FHS UTB dne 13. září 2018 od hodin

Zápis z náhradní členské schůze ČAPV konané při příležitostí XXVI. výroční konference na FHS UTB dne 13. září 2018 od hodin Zápis z náhradní členské schůze ČAPV konané při příležitostí XXVI. výroční konference na FHS UTB dne 13. září 2018 od 18.30 hodin Jedná se o náhradní členskou schůzi svolanou výborem ČAPV 30 minut po rozpuštění

Více

Jak se dělá kniha. Exkurze ve firmě Albatros Media Brno

Jak se dělá kniha. Exkurze ve firmě Albatros Media Brno Jak se dělá kniha Exkurze ve firmě Albatros Media Brno Datum konání: 8. 12. 2017 Místo konání: Albatros Media Brno (Příkop 4) Přednášející: Libor Pácl Počet účastníků: 15 Zpracovala: Kateřina Granátová

Více

Finanční situace ČSSI k 31.12.2001

Finanční situace ČSSI k 31.12.2001 Finanční situace ČSSI k 31.12.2001 Pokladna Brno 11 892 Kč České Budějovice 3 000 Kč Hradec Králové 1 490 Kč Liberec 1 068 Kč Ostrava 1 363 Kč Plzeň 11 606 Kč Praha 31 841 Kč Stav na bankovním účtu ČS

Více

Výroční zpráva o činnosti. Občanského sdružení Ochrana kvality ovzduší

Výroční zpráva o činnosti. Občanského sdružení Ochrana kvality ovzduší Výroční zpráva o činnosti Občanského sdružení Ochrana kvality ovzduší za rok 2010 Praha, leden 2011 Výroční zpráva o činnosti Občanského sdružení Ochrana kvality ovzduší za rok 2010 Občanské sdružení OCHRANA

Více

Na podporu aktivit v NB, z.s.

Na podporu aktivit v NB, z.s. Na podporu aktivit v NB, z.s. podporuje aktivní činnost obyvatel v oblastech využití volného času a vzdělávání neziskovky.novybydzov.cz Sídlo: Masarykovo náměstí 1, 504 01 Nový Bydžov IČ: 674 42 013 Bankovní

Více

Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy ( LF2 > Pečovat o literaturu

Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (  LF2 > Pečovat o literaturu Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Pečovat o literaturu Pečovat o literaturu Dalším z hostů Vědecké konference bude Olga Stehlíková, básnířka a kritička,

Více

Práce s čítankovými texty s využitím dramatické výchovy na 1. stupni ZŠ

Práce s čítankovými texty s využitím dramatické výchovy na 1. stupni ZŠ R e š e r š e (Dokumentografická jednorázová rešerše) Práce s čítankovými texty s využitím dramatické výchovy na 1. stupni ZŠ Vypracovala: Krajská vědecká knihovna, příspěvková organizace Rumjancevova

Více

germanistiky Katedra Filozofická fakulta Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Filozofická fakulta UJEP

germanistiky Katedra Filozofická fakulta Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Filozofická fakulta UJEP Městské Filozofická fakulta UJEP www.ff.ujep.cz Katedra germanistiky FF UJEP Pasteurova 13 400 96 Ústí n./l. ul. České mláděže ul. Klíšská UJEP MHD Mánesovy Sady B. Smetany Mírové náměstí Hlavní Katedra

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2013 V Praze, dne 10.01. 2013 Jakub Stich ředitel Divadla AHA!, o. p. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2013 SÍDLO SPOLE ČNOSTI: DIVADLO AHA!, o. p. s. U Stadionu 1414/10 289

Více

Nadační fond Jana Pernera Sídlo: Pardubice, Studentská 95, 532 10 IČO: 4815 9034. Výroční zpráva o činnosti Nadačního fondu Jana Pernera za rok 2006

Nadační fond Jana Pernera Sídlo: Pardubice, Studentská 95, 532 10 IČO: 4815 9034. Výroční zpráva o činnosti Nadačního fondu Jana Pernera za rok 2006 Nadační fond Jana Pernera Sídlo: Pardubice, Studentská 95, 532 10 IČO: 4815 9034 Výroční zpráva o činnosti Nadačního fondu Jana Pernera za rok 2006 květen 2007 Obsah: Poslání a cíle 3 Činnost v roce 2006

Více

KURZ VYBRANÉ PROBLÉMY KOGNITIVNÍ VĚDY (KA 17)

KURZ VYBRANÉ PROBLÉMY KOGNITIVNÍ VĚDY (KA 17) KURZ VYBRANÉ PROBLÉMY KOGNITIVNÍ VĚDY (KA 17) 1. Úvod Cílem kurzu bylo získání ucelených znalostí o základních problémech kognitivní vědy, o metodách výzkumu lidského mozku, a to zejména o výzkumu korelace

Více

textová část časopisu I.

textová část časopisu I. Číslo projektu: Název projektu: Subjekt: Označení materiálu (přílohy): CZ.1.07/1.1.24/02.0118 Polygrafie v praxi Albrechtova střední škola, Český Těšín, p.o. Prezentace textová část časopisu I. Autor:

Více

Vzájemným pohledem. V očeh drugega. Česko-slovinské a slovinsko-české styky ve 20. století. Češko-slovenski in slovensko-češki stiki v 20.

Vzájemným pohledem. V očeh drugega. Česko-slovinské a slovinsko-české styky ve 20. století. Češko-slovenski in slovensko-češki stiki v 20. Národní knihovna České republiky Slovanská knihovna Vzájemným pohledem Česko-slovinské a slovinsko-české styky ve 20. století V očeh drugega Češko-slovenski in slovensko-češki stiki v 20. stoletju Monografie

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 655/2016. č. 607 ze dne Vyhlášení literární soutěže SEIFERTŮV ŽIŽKOV

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 655/2016. č. 607 ze dne Vyhlášení literární soutěže SEIFERTŮV ŽIŽKOV č.j.: 655/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 607 ze dne 31.08.2016 Vyhlášení literární soutěže SEIFERTŮV ŽIŽKOV Rada městské části I. s o u h l a s í II. 1. s vyhlášením literární

Více

Management informačních fondů

Management informačních fondů Management informačních fondů Trh informačních pramenů 1 Trh informačních pramenů specifický segment trhu uspokojování potřeb a požadavků původců a uživatelů obchodní vztahy konkurenční prostředí, dosažení

Více

Projekty utváření pozitivního postoje dětí k pohybovým aktivitám

Projekty utváření pozitivního postoje dětí k pohybovým aktivitám Projekty utváření pozitivního postoje dětí k pohybovým aktivitám Markéta Švamberk Šauerová Pavel Tilinger Václav Hošek Vysoká škola tělesné výchovy a sportu PALESTRA, spol. s r.o. Projekty utváření pozitivního

Více

Základní školy a víceletá gymnázia. Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311

Základní školy a víceletá gymnázia. Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311 Základní školy a víceletá gymnázia Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311 Oddělení pro dospělé hrabuvka@kmo.cz tel.: 599 522 300 Dr. Martínka 4 700 30 Ostrava-Hrabůvka ODDĚLENÍ

Více

Ediční činnost Fakulty sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně

Ediční činnost Fakulty sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně Opatření děkana č. 2/2005 Ediční činnost Fakulty sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o

Více

Postgraduální výuka na akreditovaných pracovištích a v IPVZ

Postgraduální výuka na akreditovaných pracovištích a v IPVZ Postgraduální výuka na akreditovaných pracovištích a v IPVZ Koordinátor: prof. RNDr. Libuše Kolářová, CSc. doc. MUDr. Filip Růžička, PhD V. Výroční zasedání společnosti pro lékařskou mikrobiologii České

Více

Žádost o podporu kinematografie

Žádost o podporu kinematografie Žádost o podporu kinematografie podaná podle zákona č. 496/2012 Sb., o audiovizuálních dílech a podpoře kinematografie a bude uveřejněna na webových stránkách Státního fondu kinematografie podle tohoto

Více

Seriál - definice. Informační fondy 1. Pokračující zdroj. Seriály - zásady identifikačního popisu

Seriál - definice. Informační fondy 1. Pokračující zdroj. Seriály - zásady identifikačního popisu Seriál - definice Informační fondy 1 Seriály - zásady identifikačního popisu Publikace na jakémkoliv médiu, vydávaná v částech po sobě následujících, obvykle s označením posloupnosti (zpravidla číselným

Více

Pokladní zpráva České archivní společnosti za období od 1. ledna 2015 do 31. prosince 2015

Pokladní zpráva České archivní společnosti za období od 1. ledna 2015 do 31. prosince 2015 Pokladní zpráva České archivní společnosti za období od 1. ledna 2015 do 31. prosince 2015 Česká archivní společnost v uplynulém roce hospodařila podle rozpočtu schváleného valnou hromadou, která proběhla

Více

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 1/2012 konaného dne

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 1/2012 konaného dne Přítomni: Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 1/2012 konaného dne 31. 1. 2012 1. Stanislav Hanuš 7. Oldřich Sedlák 2. Rudolf Chloupek 8. Zdeněk Dobrý (předseda) 3. Jaroslav

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2009 Zpracovala: Jitka Heltová Strana 1 (celkem 8) Charakteristika sdružení Adresa:

Více

Civipolis, o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013 Úvodní slovo

Civipolis, o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013 Úvodní slovo Civipolis, o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013 Úvodní slovo Obecně prospěšná společnost vznikla na konci roku 2011 s cílem oživovat a otevírat veřejný prostor. Odtud také náš slogan Otevíráme veřejný prostor,

Více

ZAŘAZENÍ PUBLIKACE DO

ZAŘAZENÍ PUBLIKACE DO ZAŘAZENÍ PUBLIKACE DO SPRÁVNÉHO DRUHU DOKUMENTU ASEP/RIV KDE NALEZNU INFORMACE O ZAŘAZENÍ DOKUMENTU? RIV Popis údajů RIV pro rok 2010 http://www.vyzkum.cz/frontclanek.aspx?idsekce=986 (pdf dole) ASEP v

Více

PROGRAM ZASEDÁNÍ. ANO NE ZDRŽELO SE Výsledek hlasování 8 0 0

PROGRAM ZASEDÁNÍ. ANO NE ZDRŽELO SE Výsledek hlasování 8 0 0 Z Á P I S z 24. zasedání VALNÉ HROMADY dobrovolného svazku obcí MIKROREGION IVANČICKO konané dne 7. října 2008 v 16:00 hod. v zasedací místnosti obecního úřadu Hlína Přítomni : viz presenční listina Omluveni

Více

Směrnice rektorky č. 3/2018

Směrnice rektorky č. 3/2018 VYSOKÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ, o. p. s. se sídlem v Praze 5, Duškova 7, PSČ: 150 00 Směrnice rektorky č. 3/2018 ke stanovení oblastí vnitřního hodnocení na VŠZ, o. p. s. pro kalendářní roky 2018-2021 Vydáno

Více

Rostliny v suchých oblastech a klimatická změna

Rostliny v suchých oblastech a klimatická změna Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta Lednice Zemědělský výzkum, spol s r o, se sídlem v Troubsku Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická OSEVA vývoj a výzkum sro, se sídlem v Zubří

Více

Doktorský studijní obor Didaktika literatury. 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury

Doktorský studijní obor Didaktika literatury. 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury Obsah 1 Organizace doktorského studijního oboru Didaktika literatury... 1 1.1 Shrnutí požadovaných studijních aktivit včetně jejich kreditového ohodnocení... 2 1.2 Charakteristika a kreditové ohodnocení

Více

TÉMATA KVALIFIKAČNÍCH PRACÍ

TÉMATA KVALIFIKAČNÍCH PRACÍ TÉMATA KVALIFIKAČNÍCH PRACÍ Mgr. Jana Adámková, Ph.D. Bakalářské studium v prezenční a kombinované formě 1. Substituce vedlejších vět v publicistických textech 2. Syntaktická analýza vybraných psaných

Více

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Bc. Marcela Vlachová. Dostupné z www.soes.cz.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Bc. Marcela Vlachová. Dostupné z www.soes.cz. Číslo projektu Název školy Předmět Tematický okruh CZ.1.07/1.5.00/34.0852 Střední škola cestovního ruchu, s. r. o., Benešov Účetnictví Daňová evidence Téma Peněžní deník Ročník 2. Autor Ing. Bc. Marcela

Více

SMĚRNICE DĚKANA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY č. 2 / 2019

SMĚRNICE DĚKANA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY č. 2 / 2019 I SMĚRNICE DĚKANA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY č. 2 / 2019 Ediční činnost na Přírodovědecké fakultě Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem doc. RNDr. Michal Varady, Ph.D., děkan Platná od: 13. 5. 2019 Zpracovali:

Více

P 7311 Anglistika-amerikanistika ANGLICKÁ A AMERICKÁ LITERATURA

P 7311 Anglistika-amerikanistika ANGLICKÁ A AMERICKÁ LITERATURA P 7311 Anglistika-amerikanistika ANGLICKÁ A AMERICKÁ LITERATURA Vstupní požadavky Uchazeč o studium by měl být absolventem magisterského studia nejlépe anglofonních literatur nebo příbuzného oboru (anglistiky,

Více

Čl. 3 Koordinace SVOČ Koordinací realizace SVOČ je pověřen prorektor pro vědu a výzkum v součinnosti s proděkany pro vědu a výzkum fakult.

Čl. 3 Koordinace SVOČ Koordinací realizace SVOČ je pověřen prorektor pro vědu a výzkum v součinnosti s proděkany pro vědu a výzkum fakult. 16. Pokyn rektora Policejní akademie České republiky v Praze, ze dne 2. prosince 2016 kterým se vydává Organizace studentské vědecké a odborné činnosti na Policejní akademii ČR v Praze Čl. 1 Poslání studentské

Více

Prezidium Exekutorské komory České republiky Na Pankráci Praha 4. V Praze dne

Prezidium Exekutorské komory České republiky Na Pankráci Praha 4. V Praze dne Prezidium Exekutorské komory České republiky Na Pankráci 58 140 00 Praha 4 V Praze dne 04.09.2015 Věc: Návrh na změnu Statut redakční rady časopisu Komorní listy Vážené prezidium, dovoluji si Vám předložit

Více

P 7311 Anglistika-amerikanistika ANGLICKÁ A AMERICKÁ LITERATURA Vstupní požadavky Uchazeč o studium by měl být absolventem magisterského studia

P 7311 Anglistika-amerikanistika ANGLICKÁ A AMERICKÁ LITERATURA Vstupní požadavky Uchazeč o studium by měl být absolventem magisterského studia P 7311 Anglistika-amerikanistika ANGLICKÁ A AMERICKÁ LITERATURA Vstupní požadavky Uchazeč o studium by měl být absolventem magisterského studia nejlépe anglofonních literatur nebo příbuzného oboru (anglistiky,

Více

Zápis č. 10 z jednání Finančního výboru Města Buštěhrad konaného dne

Zápis č. 10 z jednání Finančního výboru Města Buštěhrad konaného dne Zápis č. 10 z jednání Finančního výboru Města Buštěhrad konaného dne 2. 3. 2016 Přítomni: Linda Libertinová, ing. Jitka Menclová, ing. Jiří Janouškovec, ing. Luděk Zámyslický. Omluveni: Jiří Kratochvíl

Více

Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám

Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám VY_32_INOVACE_ČJM4_4460_ZEM Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: III/2 Datum vytvoření:

Více

Zápis z valné hromady Společnosti pro dějiny Němců v Čechách, která se uskutečnila 30. května 2013 v Ústí nad Labem.

Zápis z valné hromady Společnosti pro dějiny Němců v Čechách, která se uskutečnila 30. května 2013 v Ústí nad Labem. Zápis z valné hromady Společnosti pro dějiny Němců v Čechách, která se uskutečnila 30. května 2013 v Ústí nad Labem. ----- ----- ----- Předsedkyně Společnosti přivítala přítomné. Byla zvolena mandátová

Více

Zpráva o činnosti Vydavatelství Univerzity Pardubice za rok /5

Zpráva o činnosti Vydavatelství Univerzity Pardubice za rok /5 Zpráva o činnosti Vydavatelství Univerzity Pardubice za rok 2017 1/5 Úvod Činnost Vydavatelství Univerzity Pardubice (dále jen vydavatelství) je vymezena zejména zákonem č. 111/1998 Sb. o vysokých školách,

Více

Ročník 2019 částka zpřístupněna 29. srpna OBSAH: 18. Směrnice o ediční činnosti (platnost 29. srpna 2019, účinnost 1.

Ročník 2019 částka zpřístupněna 29. srpna OBSAH: 18. Směrnice o ediční činnosti (platnost 29. srpna 2019, účinnost 1. L I S T JAMU Ročník 2019 částka zpřístupněna 29. srpna 2019 OBSAH: 18. Směrnice o ediční činnosti (platnost 29. srpna 2019, účinnost 1. září 2019) SMĚRNICE ze dne 28. srpna 2019 o ediční činnosti Rektor

Více

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 6/2015 Zásady vydávání, podpory, výroby a distribuce časopisů na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze Čl. 1 Úvodní ustanovení

Více

PRAVIDLA PRO VYDÁVÁNÍ RADNIČNÍHO ZPRAVODAJE

PRAVIDLA PRO VYDÁVÁNÍ RADNIČNÍHO ZPRAVODAJE PRAVIDLA PRO VYDÁVÁNÍ RADNIČNÍHO ZPRAVODAJE I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1. Vydavatelem Radničního zpravodaje (dále RZ) je město Litoměřice. 2. RZ je registrován u Ministerstva kultury pod evidenčním číslem

Více

Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3-4

Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3-4 Květen 2011 Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3-4 HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Projekt Prezentace a propagace církevních památek a kulturně-historického

Více

TÉMATA KVALIFIKAČNÍCH PRACÍ

TÉMATA KVALIFIKAČNÍCH PRACÍ TÉMATA KVALIFIKAČNÍCH PRACÍ Mgr. Dana Cibáková, Ph.D. Témata bakalářských prací (prezenční a kombinované studium): 1. Možnosti využití a práce s prozaickým textem v prostředí mateřské školy 2. Možnosti

Více

GRAMOTNOST VE ŠKOLE doc. Ing. Vladimír Jehlička, CSc., MUDr. Zdeněk Fink,

GRAMOTNOST VE ŠKOLE doc. Ing. Vladimír Jehlička, CSc., MUDr. Zdeněk Fink, Katedra českého jazyka a literatury Pedagogická fakulta Univerzity Hradec Králové ve spolupráci s Českou pedagogickou společností pořádá vědeckou konferenci GRAMOTNOST VE ŠKOLE Cílem konference spolupořádané

Více

Směrnice. rektorky č. 4/2013. VYSOKÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ, o. p. s. se sídlem v Praze 5, Duškova 7, PSČ: 150 00

Směrnice. rektorky č. 4/2013. VYSOKÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ, o. p. s. se sídlem v Praze 5, Duškova 7, PSČ: 150 00 VYSOKÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ, o. p. s. se sídlem v Praze 5, Duškova 7, PSČ: 150 00 Směrnice rektorky č. 4/2013 ke stanovení oblastí vnitřního hodnocení na VŠZ, o. p. s. pro akademické roky 2014/2017 a jmenování

Více

STANOVY občanského sdružení Postřeh. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení

STANOVY občanského sdružení Postřeh. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení STANOVY občanského sdružení Postřeh čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1) Název sdružení je: Postřeh (dále jen sdružení ); 2) Sídlo sdružení: Opavská 680, 747 41 Hradec nad Moravicí 3)

Více

Seriál - definice. Seriály. Pokračující zdroj. zásady identifikačního popisu

Seriál - definice. Seriály. Pokračující zdroj. zásady identifikačního popisu Seriál - definice Seriály zásady identifikačního popisu Publikace na jakémkoliv médiu, vydávaná v částech po sobě následujících, obvykle s označením posloupnosti (zpravidla číselným nebo chronologickým),

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0880 Digitální učební materiály www.skolalipa.cz. III/ 2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0880 Digitální učební materiály www.skolalipa.cz. III/ 2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Označení materiálu: Typ materiálu: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA: Nové kritické vydání Máje Karla Hynka Máchy

TISKOVÁ ZPRÁVA: Nové kritické vydání Máje Karla Hynka Máchy TISKOVÁ ZPRÁVA: Nové kritické vydání Máje Karla Hynka Máchy Praha 21. 6. 2019 Po více jak šedesáti letech od posledního akademického vydání nejznámější básně české moderní poezie, Máje Karla Hynka Máchy,

Více

KVALITA ŽIVOTA 2013. prof. RNDr. Vladimír Ira, CSc. (Geografický ústav SAV, Bratislava)

KVALITA ŽIVOTA 2013. prof. RNDr. Vladimír Ira, CSc. (Geografický ústav SAV, Bratislava) 1. cirkulář KVALITA ŽIVOTA 2013 Katedra geografie, FP TU v Liberci Vás zve na česko-slovenskou vědeckou konferenci KVALITA ŽIVOTA 2013, která se bude konat 4. a 5. prosince 2013 v Liberci, pod záštitou

Více

Základy redakční práce. Eva Dibuszová Vydavatelství VŠCHT Praha ICT Press E-mail: eva.dibuszova@vscht.cz Tel: 220 44 3071

Základy redakční práce. Eva Dibuszová Vydavatelství VŠCHT Praha ICT Press E-mail: eva.dibuszova@vscht.cz Tel: 220 44 3071 Základy redakční práce Eva Dibuszová Vydavatelství VŠCHT Praha ICT Press E-mail: eva.dibuszova@vscht.cz Tel: 220 44 3071 Vydavatelský blok Jak funguje vydavatelství Ekonomické minimum Základní právní normy

Více

STUDIJNÍ A VĚDECKÁ KNIHOVNA V HRADCI KRÁLOVÉ Hradecká 1250, 500 03 http://www.svkhk.cz

STUDIJNÍ A VĚDECKÁ KNIHOVNA V HRADCI KRÁLOVÉ Hradecká 1250, 500 03 http://www.svkhk.cz STUDIJNÍ A VĚDECKÁ KNIHOVNA V HRADCI KRÁLOVÉ Hradecká 1250, 500 03 http://www.svkhk.cz ve spolupráci s Katedrou českého jazyka a literatury Univerzity Hradec Králové Vás srdečně zve na další přednášku

Více

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 5/2016 Změna opatření děkana č. 23/2015, Přiznávání a vyplácení účelových stipendií a stipendií hrazených ze stipendijního fondu na žádost

Více

1. Academia : výroční sborník s kompletní bibliografií. Vydání 1. Praha: Academia, stran. ISBN:

1. Academia : výroční sborník s kompletní bibliografií. Vydání 1. Praha: Academia, stran. ISBN: BIBLIOGRAFIE VYDANÉ V ČR ZA ROK 2016 2 1. Academia 1966-2016: výroční sborník s kompletní bibliografií. Vydání 1. Praha: Academia, 2016. 338 stran. ISBN: 978-80-200-2548-7. Academia (nakladatelství); nakladatelství

Více

základní pojmy z redakční přípravy periodického tisku II.

základní pojmy z redakční přípravy periodického tisku II. Číslo projektu: Název projektu: Subjekt: Označení materiálu (přílohy): CZ.1.07/1.1.24/02.0118 Polygrafie v praxi Albrechtova střední škola, Český Těšín, p.o. Prezentace základní pojmy z redakční přípravy

Více

Ateliér Grafický design Témata prací pro akademický rok 2017/2018 Prezenční forma studia BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

Ateliér Grafický design Témata prací pro akademický rok 2017/2018 Prezenční forma studia BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Ateliér Grafický design Témata prací pro akademický rok 2017/2018 Prezenční forma studia BAKALÁŘSKÉ PRÁCE 1) Medailon osobnosti z oboru GD Shromáždění dat a informací o životě a díle zvoleného autora,

Více

HYDROLOGIE MALÉHO POVODÍ 2014

HYDROLOGIE MALÉHO POVODÍ 2014 Pozvánka na konferenci s mezinárodní účastí HYDROLOGIE MALÉHO POVODÍ 2014 Pořádající organizace Ústav pro hydrodynamiku AV ČR, v.v.i., Praha Česká vědeckotechnická vodohospodářská společnost, Praha Ústav

Více

Nadační fond Jana Pernera Sídlo: Pardubice, Studentská 95, IČO: Výroční zpráva o činnosti Nadačního fondu Jana Pernera za rok 2008

Nadační fond Jana Pernera Sídlo: Pardubice, Studentská 95, IČO: Výroční zpráva o činnosti Nadačního fondu Jana Pernera za rok 2008 Příloha k bodu 4 Nadační fond Jana Pernera Sídlo: Pardubice, Studentská 95, 532 10 IČO: 4815 9034 Výroční zpráva o činnosti Nadačního fondu Jana Pernera za rok 2008 květen 2009 Obsah: Poslání a cíle 3

Více

Výroční zpráva. obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA

Výroční zpráva. obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA Období: 2005 1. Identifikační údaje: 1.1. Název firmy: LABYRINT BOHEMIA 1.2. Právní forma: obecně prospěšná společnost Obecně prospěšná společnost

Více

Knihovna/Knižnica. pokračování tradice. Jana Fojtíková Oddělení doplňování zahraničních dokumentů Národní knihovna České republiky

Knihovna/Knižnica. pokračování tradice. Jana Fojtíková Oddělení doplňování zahraničních dokumentů Národní knihovna České republiky Knihovna/Knižnica pokračování tradice Jana Fojtíková Oddělení doplňování zahraničních dokumentů Národní knihovna České republiky Kliknutím lze upravit styl předlohy. Vznik a poslání projektu Smlouva mezi

Více

Zápis z jednání Valné hromady

Zápis z jednání Valné hromady Zápis z jednání Valné hromady Místo konání: Dne: Městský úřad v Žamberku, zasedací místnost 14.04.2010, od 15.00 hodin Účastníci: Ing. Oldřich Žďárský, Ing. Josef Paďour, Ing. Dana Hubálková, Jan Vychplná

Více

Metodický pokyn ke kvantifikaci pracovních činností akademických pracovníků FTK UP Olomouc

Metodický pokyn ke kvantifikaci pracovních činností akademických pracovníků FTK UP Olomouc UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FAKULTA TĚLESNÉ KULTURY METODICKÝ POKYN DĚKANA Metodický pokyn ke kvantifikaci pracovních činností akademických pracovníků FTK UP Olomouc OBSAH: Kvantifikace pracovních

Více

Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY

Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY NÁZEV A SÍDLO Název: Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj Sídlo: Pelnářova 302, 34401 Domažlice CÍLE A ÚČEL ZALOŽENÍ Cílem spolku a společným zájmem

Více

Základní údaje o Nadačním fondu Uran (dále jen fond )

Základní údaje o Nadačním fondu Uran (dále jen fond ) Výroční zpráva za rok 2014 Základní údaje o Nadačním fondu Uran (dále jen fond ) Vznik fondu: 17. října 2014 Zápis do nadačního rejstříku vedeného Městským soudem v Praze, oddíl N, vložka 1 181: 10. prosince

Více

Výroční zpráva. obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA

Výroční zpráva. obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti LABYRINT BOHEMIA Období: 2004 1. Identifikační údaje: 1.1. Název firmy: LABYRINT BOHEMIA 1.2. Právní forma: obecně prospěšná společnost Obecně prospěšná společnost

Více

Specifický výzkum 2018

Specifický výzkum 2018 Specifický výzkum 2018 Předpisy Směrnice MU č. 3/2015 Grantová agentura MU (GA MU) Příloha č. 1 směrnice MU č. 3/2015 Opatření děkana PrF MU č. 7/2017 (preference PrF pro projekty specifického výzkumu)

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0649. Sada vyučovacích příkladů ze základů účetnictví pro OA

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0649. Sada vyučovacích příkladů ze základů účetnictví pro OA Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Název školy: Střední zdravotnická škola a Obchodní akademie, Rumburk, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0649

Více