Společenská odpovědnost v Kooperativě. Rozumíme životu a usilujeme o to, aby byl kvalitnější.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Společenská odpovědnost v Kooperativě. Rozumíme životu a usilujeme o to, aby byl kvalitnější."

Transkript

1 Společenská odpovědnost v Kooperativě Rozumíme životu a usilujeme o to, aby byl kvalitnější.

2 Obsah 1. Úvodní slovo generálního ředitele Co je společenská odpovědnost firem O naší společnosti Dodržujeme etický kodex Zaměstnanci na prvním místě Kooperativa a životní prostředí regionů

3 1 Úvodní slovo generálního ředitele 1

4 Během svého 18letého působení na domácím trhu se Kooperativa stala stabilní, důvěryhodnou a vyhledávanou pojišťovnou. Lidé, kteří Kooperativu znají a zajímají se o ni, dobře vědí, že je nejen úspěšnou pojišťovnou, ale mnoha potřebným také společností prospěšnou. Charitativní činnost a sponzorské aktivity k nám již od samého počátku neodmyslitelně patří. Je tedy naprosto logické, že jsme se v letošním roce rozhodli přihlásit ke společenské odpovědnosti firem, tedy k principům, které ve svém podnikání od vzniku naší pojišťovny uplatňujeme. Byl to Benjamin Franklin, kdo řekl, že nejužitečnější ze všech umění je umění být užitečným. A Kooperativa chce být užitečnou jak pro své klienty, zaměstnance a partnery, tak i pro společnost, ve které svou činnost rozvíjí. Ing. Martin Diviš, MBA předseda představenstva a generální ředitel

5 2 společenská Co je odpovědnost firem 2

6 Společenská odpovědnost firem (z angl. Corporate Social Responsibility) je nepsaný etický kodex, v němž se firmy dobrovolně zavazují k férovému chování vůči svým zaměstnancům, dodavatelům a klientům, k šetrnému chování vůči životnímu prostředí a také k tomu, že budou pomáhat společnosti té země, ve které podnikají. Mezi tyto firmy se řadí také Kooperativa, jedna z vůdčích pojišťoven na českém trhu, která všem zainteresovaným osobám a skupinám předkládá ucelený obrázek o svých aktivitách v oblasti společenské odpovědnosti firem.

7 3 O naší společnosti 3

8 Kooperativa pojišťovna, a. s., Vienna Insurance Group Jsme univerzální pojišťovnou. Klientům nabízíme širokou škálu produktů i ucelený sortiment služeb. Ve svém portfoliu máme neživotní a životní pojištění pro občany i pestrý výběr produktů pro malé, střední a také velké podnikatele. Jsme součástí velké mezinárodní skupiny VIG, která působí ve 23 evropských zemích. K jsme zaměstnávali přes lidí. Klientům jsme k dispozici po celé České republice na více než 300 obchodních místech. Odborná veřejnost nám loni udělila prestižní titul Pojišťovna roku Kooperativa v roce 2008 v číslech: Celkové předepsané pojistné: Kč Zisk po zdanění: Kč

9 4 Dodržujeme etický kodex 4

10 Usnadňujeme život svým klientům Kooperativa je na českém trhu pověstná kvalitní péčí o klienty a jejich potřeby. Nabízíme sjednávání pojištění on-line, přehledné a srozumitelné produkty, které lze přizpůsobit přáním klientů, bezproblémový, rychlý a komplexní servis. Klíčová je pro nás především rychlá likvidace pojistných událostí. V roce 2008 zahájilo provoz Centrum zákaznických potřeb v moderním technologickém parku v Modřicích. Díky digitalizaci pojistně-technické dokumentace se výrazně zrychlilo zpracovávání veškerých klientských požadavků. Pomáháme občanům, kteří ztratili zaměstnání Podpora lidí v nouzi je smyslem činnosti Kooperativy. Neváhali jsme proto podat pomocnou ruku těm, kteří se v souvislosti s ekonomickou krizí ocitli bez zaměstnání. Od 1. dubna 2009 nabízí Kooperativa klientům společnosti ČEZ, kteří se v důsledku ztráty zaměstnání dostali do finančních obtíží, uhrazení tří zálohových plateb za elektřinu.

11 Úspěšně odhalujeme pojistné podvody Úsek interního auditu využívá systém pro detekci a šetření pojistného podvodu. Šetříme tak prostředky pro ty, kteří je skutečně potřebují. Zaměřujeme se však i na odhalování tzv. vnitřních pojistných podvodů, tedy na páchání této trestné činnosti vlastními pracovníky v součinnosti s dalšími osobami. Díky prevenci a důslednému šetření se nám podařilo ušetřit nemalé finanční náklady. Nárůst takto uchráněných částek se v roce 2008 oproti roku 2007 zvýšil o 30 %. Naše produkty jsou srozumitelné Investiční životní pojištění PERSPEKTIVA nabízí přehledné a nízké poplatky. To ocenil i nezávislý časopis Fond Shop, který ho v roce 2007 označil za nejvýhodnější pojištění na českém trhu z hlediska poplatků. Životní pojištění PERSPEKTIVA navíc pravidelně získává ocenění Životní pojištění roku.

12 Zaměřujeme se na kvalitní zdravotní péči V roce 2008 jsme se stali 100% vlastníkem Nemocnice s poliklinikou v Mělníce. V současné době nemocnici proměňujeme v moderní zdravotnické zařízení s vysokým standardem péče o pacienty. Co připravujeme V letošním roce plánujeme zavést metodiku Standard odpovědná firma, která umožňuje měřit efektivitu vynaložených prostředků do neziskového sektoru.

13 5 Zaměstnanci na prvním místě 5

14 Naši zaměstnanci mají nárok na mnoho nefinančních benefitů, např.: zvýhodněné tarify u všech produktů Kooperativy (cestovní pojištění a úrazové pojištění dokonce zcela zdarma) příspěvek na penzijní a životní pojištění stravenky využívání automatů na teplé nápoje za zvýhodněnou cenu dva dny volna navíc pro těhotné ženy zkrácený pracovní úvazek pro ženy po mateřské dovolené zimní i letní dětské tábory příspěvky na zaměstnanecký sportovní klub TRIANGL a zájmovou aktivitu zaměstnanců Kooperativy BowCup týden dovolené navíc tři dny tzv. Sick days hrazenou nadstandardní zdravotnickou péči (rozsah hrazené péče závisí na pracovním zařazení zaměstnance) pravidelné preventivní lékařské prohlídky služební byty se zvýhodněným nájmem (přístup ke služebnímu bytu je limitován přesně danými pravidly)

15 Podporujeme také vzdělávání a profesní rozvoj zaměstnanců: přispíváme na odborné a jazykové vzdělávání pořádáme vlastní kurzy zaměřené na odborná témata i výcvik tzv. měkkých dovedností spolupracujeme s vysokými školami (naši odborníci přednášejí na VŠFS nebo VŠE) podílíme se na přípravách prakticky zaměřených workshopů lektorujeme diplomové práce umožňujeme studentům odbornou praxi ve vybraných úsecích absolventi VŠ se mohou zúčastnit trainee programů Pečujeme o zaměstnance, kteří nás opouštějí Snažíme se pomáhat zaměstnancům, kteří v důsledku restrukturalizace nebo redukce pracovních sil naši společnost opouštějí. Poskytujeme jim odborné konzultace pro hledání nové práce, případně přispíváme na jejich rekvalifikaci.

16 Pečujeme o seniory Pracovníkům, kteří odešli do důchodu, i nadále poskytujeme některé zaměstnanecké výhody. Mají například nárok na zvýhodněné tarify u vybraných produktů. Připravujeme pro ně speciální program pro volný čas, pořádáme pro ně zájezdy za poznáním a kulturou, spojené s exkurzí do některého z provozů firmy. Seniorům (stejně jako maminkám na mateřské dovolené) pravidelně zasíláme firemní časopis Smaragd. Co připravujeme Od letošního roku budeme zaměstnanecké benefity poskytovat ve formě bodů. Zaměstnanec si sám vybere benefit, který za své body získá. Mezi zaměstnanci Centra zákaznické podpory jsme v roce 2008 úspěšně vyzkoušeli pilotní projekt kafetérií, který byl kompenzací za problémy spojené se stěhováním do nového objektu.

17 6 Kooperativa a životní prostředí 6

18 Chráníme životní prostředí Snažíme se, aby prostředí, ve kterém žijeme a pracujeme, bylo co nejlepší. Ve všech vlastních budovách například třídíme odpad. Od roku 2009 jsme navíc začali se separací odpadů i v kancelářích umístěných v pronajatých budovách. Ve všech kancelářích postupně zavádíme klimatizaci bez freonů. Část našeho vozového parku tvoří tzv. zelená linie značky TOYOTA. Jde o automobily vyráběné z ekologicky zpracovaných materiálů a z materiálů snadno recyklovatelných. Používáme recyklovatelné náplně do tiskových strojů, ekologicky likvidujeme také použité tonnery. Naše externí úklidová služba používá ekologické čisticí prostředky. Podporujeme alternativní a obnovitelné energie Od roku 2009 poskytujeme zvýhodněné ceny pro pojištění fotovoltaických, větrných a jiných elektráren, a to pro případ živelních pohrom, vandalismu, zastavení provozu nebo odcizení.

19 Šetříme přírodní zdroje Na všech pracovištích mají zaměstnanci k dispozici barely s pitnou vodou. Využíváme moderní technologie zajišťující ekologicky i ekonomicky šetrné vytápění budov, ohřev vody a optimalizaci spotřeby elektřiny v budovách, které spravujeme. Co připravujeme Chceme dlouhodobě snižovat emise uhlíku, proto budeme svou uhlíkovou stopu pravidelně měřit. Naším cílem je získat certifikát Zelená kancelář. Chceme efektivněji spotřebovávat papír. Začínáme proto s využíváním elektronické komunikace s klienty. To znamená, že místo klasické poštovní poukázky posíláme klientům výzvy formou SMS zpráv. Dále připravujeme výzvu k ekologickému chování umístěnou v zápatí elektronické pošty, která bude apelovat na omezování tisku ů. Určena bude nejen našim zaměstnancům, ale i lidem, s nimiž zaměstnanci v rámci pracovního styku komunikují.

20 7 Pomáháme regionům 7

21 Přispíváme na údržbu infrastruktury a na ekologické projekty Městu Český Krumlov jsme pomohli vyřešit problém s odpadem, který v letní sezoně produkují vodáci. V rámci projektu jsme tak ve městě podél obou břehů Vltavy nechali rozmístit odpadkové koše na tříděný odpad. Finančně přispíváme na úpravu chodníků a cest v okolí našich pracovišť Podporujeme vzdělávání dětí a mládeže Děti jsou naše budoucnost. A nejen ty nejmenší. Kromě finanční podpory základních škol NOVÝ PORG podporujeme i vysoké školy jako VŠFS a VŠE, kterým poskytujeme nejen finance, ale i cenné know-how. Naši odborníci přednášejí a lektorují na katedrách pojišťovnictví, zařizujeme odborné stáže a podílíme se rovněž na vedení a konzultacích diplomových prací.

22 8 8

23 Jsme členy klubu firemních dárců DONÁTOR při občanském sdružení Fórum dárců V souladu se strategií naší společnosti se v oblasti charity a pomoci neziskovému sektoru soustředíme na tyto oblasti: PREVENCE Jako pojišťovna řešíme především následky všech možných nehod, proto se logicky snažíme jim předcházet. Prevence k naší činnosti neodmyslitelně patří. HANDICAPOVANÍ Již ve svém ústředním sloganu říkáme, že Kooperativa je pojišťovna pro život, jaký je. Nikdy jsme neváhali podat pomocnou ruku potřebným. Pomáhat handicapovaným je pro nás tedy zcela přirozené.

24 EKOLOGIE Jako velká a moderní firma si dobře uvědomujeme svou spoluzodpovědnost za ochranu přírodních zdrojů. Pomáháme obětem dopravních nehod Dlouhodobě podporujeme Dětskou dopravní nadaci. Tato nadace finančně přispívá dětem, které v důsledku dopravní nehody přišly o některého z rodičů. Usnadňujeme život handicapovaným Kromě toho, že odebíráme kancelářské potřeby z chráněných dílen a zaměstnáváme handicapované, poskytujeme držitelům průkazu ZTP a ZTP-P výrazné slevy a zvýhodnění u vybraných produktů (např. u pojištění motorových vozidel, pojištění domácnosti, pojištění rodinného domu a pojištění bytové jednotky a pojištění odpovědnosti zaměstnance za škodu způsobenou zaměstnavateli).

25 Handicapovaným u vybraných produktů nabízíme např. tyto výhody a slevy: v pojištění je zahrnuta i úhrada příjezdu technika v případe havárie, jeho práce do 30 minut, nebo odtah do 50 km, automaticky je pojištěn vozík nebo jiné rehabilitační či zdravotnické pomůcky, automaticky je pojištěn asistenční nebo vodicí pes, automaticky jsou pojištěny dopravní mechanismy v budově i v domácnosti, které handicapovanému zajišťují životní standard. Podporujeme organizace, které pomáhají handicapovaným Jsme dlouhodobým partnerem Pomocných tlapek, o. p. s. Tato společnost se zabývá výchovou a výcvikem asistenčních psů. V roce 2007 jsme zahájili netradiční sponzorský hudebně-charitativní projekt Čechomor Kooperativa Tour. Jde o koncerty hudební skupiny Čechomor, na kterých jsou Pomocné tlapky představeny divákům a ti pak mají možnost tuto společnost finančně podpořit buď zasíláním DMS, nebo nákupem vystavených reklamních předmětů.

26 Stejně jako v minulých letech budeme i v roce 2009 pomáhat společnosti Pomocné tlapky s profesionální propagací její činnosti. V současné době poskytujeme Pomocným tlapkám své know-how pro tvorbu nové firemní identity, a navíc celý tento proces financujeme. Dlouhodobě spolupracujeme s Národní radou zdravotně postižených. V rámci této spolupráce jsme vytvořili již zmíněné speciální produkty pro handicapované. Co připravujeme? Vánoce a charita O Vánocích bychom měli myslet na druhé, především však na. Místo dárků pro klienty chceme uspořené prostředky věnovat na charitu. Vrcholový a střední management bude mít od roku 2009 možnost věnovat část prostředků určených na nákup dárků pro klienty a obchodní partnery vybraným neziskovým společnostem.

27 Den pro lepší život V roce 2009 hodláme rozšířit pomoc regionům a neziskovým organizacím prostřednictvím tzv. firemního dobrovolnictví. Jde o formu dárcovství, kdy firma místo peněz daruje čas a schopnosti svých zaměstnanců na veřejně prospěšný projekt. Zaměstnanci svou prací, znalostmi a nasazením pomohou vybranému veřejně prospěšnému projektu a firma uhradí náklady s tím spojené. Takový komunitní den chceme ve vybraných regionech uspořádat dvakrát do roka. Zapojit by se do něj měli i pracovníci vrcholového managementu společnosti. V roce 2009 jsme se stali exkluzivním pojistitelem celorepublikového programu firemního dobrovolnictví zapojimse.cz, jehož iniciátorem je Fórum dárců. Do programu se v loňském roce zapojilo na 3000 dobrovolníků z více než 20 firem podnikajících v České republice.

Bližší informace naleznete na intranetu společnosti O 2 v sekci Zaměstnanci. Průvodce výhodami. našich zaměstnanců

Bližší informace naleznete na intranetu společnosti O 2 v sekci Zaměstnanci. Průvodce výhodami. našich zaměstnanců Bližší informace naleznete na intranetu společnosti O 2 v sekci Zaměstnanci. Průvodce výhodami našich zaměstnanců Chceme vám pomoci zorientovat se v nabídce benefitů, které můžete jako zaměstnanec O 2

Více

Průvodce výhodami. našich zaměstnanců

Průvodce výhodami. našich zaměstnanců Průvodce výhodami našich zaměstnanců Chceme vám pomoci zorientovat se v nabídce benefitů, které můžete jako zaměstnanec O 2 využít. Přinášíme jednoduchého kapesního průvodce, ve kterém jsou všechny výhody

Více

Kapesní průvodce. benefity zaměstnanců

Kapesní průvodce. benefity zaměstnanců Kapesní průvodce benefity zaměstnanců Chceme vám pomoci zorientovat se v nabídce benefitů, které můžete jako nový zaměstnanec O 2 využít. Přinášíme jednoduchého kapesního průvodce, ve kterém jsou všechny

Více

PREZENTACE. KOOPERATIVA pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group PROGRAM TRAINEE 2009

PREZENTACE. KOOPERATIVA pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group PROGRAM TRAINEE 2009 PREZENTACE KOOPERATIVA pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group PROGRAM TRAINEE 2009 Základní data společnosti Kooperativa je druhá největší pojišťovna v České republice, a to jak v životním, tak v neživotním

Více

Pojištění transportu > Pojištění přepravy > Pojištění lodí a letadel

Pojištění transportu > Pojištění přepravy > Pojištění lodí a letadel Kdo jsme? INSIA pro své klienty poskytuje kompletní služby na klíč > vypracování analýzy stávajících pojištění > výběr a doporučení nejvhodnějšího pojistitele > zajistíme uzavření pojistných smluv za výhodných

Více

FÓRUM UDRŽITELNÉHO ROZVOJE 2018

FÓRUM UDRŽITELNÉHO ROZVOJE 2018 0 FÓRUM UDRŽITELNÉHO ROZVOJE 2018 SPOLEČNĚ, SOUBĚŽNĚ, MIMOBĚŽNĚ? FORMY SPOLUPRÁCE PRO UDRŽITELNÝ ROZVOJ 4. prosince 2018 Michaela Chaloupková členka představenstva, leader udržitelného rozvoje Skupiny

Více

ČESKÁ PODNIKATELSKÁ POJIŠŤOVNA NABÍDKA PRODUKTŮ. A je to pojištěno! 841 444 555 www.cpp.cz. o společnosti. pojištění. vozidel. cestovní.

ČESKÁ PODNIKATELSKÁ POJIŠŤOVNA NABÍDKA PRODUKTŮ. A je to pojištěno! 841 444 555 www.cpp.cz. o společnosti. pojištění. vozidel. cestovní. 841 444 555 www.cpp.cz NABÍDKA PRODUKTŮ ČESKÁ PODNIKATELSKÁ POJIŠŤOVNA O společnosti Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group je univerzální pojišťovnou poskytující komplexní pojistné

Více

SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR

SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR Nejvýznamnější zaměstnavatelský svaz Jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů a podnikatelů v České republice i v

Více

PERSPEKTIVNÍ ZAMĚSTNAVATEL

PERSPEKTIVNÍ ZAMĚSTNAVATEL PERSPEKTIVNÍ ZAMĚSTNAVATEL Společnost Lovochemie, a.s. je významným zaměstnavatelem Ústeckého kraje. Svým zaměstnancům poskytujeme zázemí stabilní a prosperující společnosti. Pro posílení motivace, spokojenosti

Více

POJIŠTĚNÍ (soukromá) produktová zvýhodnění

POJIŠTĚNÍ (soukromá) produktová zvýhodnění POJIŠTĚNÍ (soukromá) produktová zvýhodnění pojištění majetku a odpovědnosti občanů, pojištění motorových vozidel, cestovní pojištění (metodická pomůcka) Praha 2018 schváleno Představenstvem OSŽ dne 6.2.2018

Více

Celospolečenská odpovědnost v praxi výrobního podniku

Celospolečenská odpovědnost v praxi výrobního podniku Celospolečenská odpovědnost v praxi výrobního podniku Barum Continental, spol. s r. o. Otrokovice Ing. Libor Láznička, Ph.D. Kunín 5. 12. 2012 Celospolečenská odpovědnost v praxi výrobního podniku Všeobecné

Více

OBSAH 1. ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ...11

OBSAH 1. ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ...11 Obsah 3 OBSAH 1. ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ...11 Slovníček ke kapitolám 1 až 3...12 Použité zkratky...18 1.1 POTŘEBUJEME, CHCEME NEBO NECHCEME PERSONÁLNÍ STRATEGIE?...19 1.1.1 Strategie rozvoje lidských zdrojů

Více

PROSTOR PRO VÁŠ SVĚT. 7let. pro vás

PROSTOR PRO VÁŠ SVĚT. 7let. pro vás PROSTOR PRO VÁŠ SVĚT 7let pro vás Kdo jsme Jsme obecně prospěšná společnost PROSTOR PRO z Hradce Králové. V našem městě působíme od roku 2000. Jsme lidé se zodpovědným přístupem nabízející tvůrčí prostor

Více

ZPRÁVA O SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI ROK 2014

ZPRÁVA O SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI ROK 2014 ZPRÁVA O SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI ROK 2014 O SPOLEČNOSTI PSG - International a.s. je moderní a dynamicky se rozvíjející skupina, která působí na trhu v České republice i v zahraničí od svého založení v

Více

Zpráva o společenské odpovědnosti za rok 2011. Pivovary Staropramen a.s.

Zpráva o společenské odpovědnosti za rok 2011. Pivovary Staropramen a.s. Zpráva o společenské odpovědnosti za rok 2011 Pivovary Staropramen a.s. Úvodní slovo generálního ředitele Být úspěšný znamená závazek a odpovědnost V poslední době se pojem CSR, nebo-li společenská odpovědnost

Více

NADACE ČESKÉ POŠTY. Výroční zpráva

NADACE ČESKÉ POŠTY. Výroční zpráva NADACE ČESKÉ POŠTY Výroční zpráva 2017 Obsah dokumentu 1 Úvodní slovo předsedy správní rady 3 2 Základní údaje o Nadaci České pošty 4 3 Orgány Nadace České pošty k 31. 12. 2017 5 4 Nadace České pošty v

Více

Členství v důležitých organizacích

Členství v důležitých organizacích Press kit Lídr českého pojistného trhu Sídlo: Spálená 75/16, Praha 1, 113 04 Klientský servis: 841 114 114 Adresa centrály: Na Pankráci 123, Praha 4, 140 21 www.ceskapojistovna.cz www.facebook.com/ceskapojistovna

Více

Listopad 2015 Jméno Příjmení funkce

Listopad 2015 Jméno Příjmení funkce ENERGETICKÉ ÚSPORY 2. VLNA INVESTIČNÍHO ROZVOJE MĚST A OBCÍ Listopad 2015 Jméno Příjmení funkce ENERGETICKÉ ÚSPORY PŘINÁŠÍ DO ČR V PODOBĚ ALTERNATIVNÍHO SCHÉMATU 80 MLD. KČ EVROPSKÝCH A NÁRODNÍCH PROSTŘEDKŮ

Více

Udržitelný rozvoj ve Skupině ČSOB. způsob našeho podnikání

Udržitelný rozvoj ve Skupině ČSOB. způsob našeho podnikání ve Skupině způsob našeho podnikání životní komunitu Skupina je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v ČR je součástí mezinárodní bankopojišťovací Skupiny KBC je dlouhodobou jedničkou ve financování

Více

Strategický plán NESEHNUTÍ

Strategický plán NESEHNUTÍ Strategický plán NESEHNUTÍ 2017-2022 NESEHNUTÍ (NEzávislé Sociálně Ekologické HNUTÍ) svoboda zodpovědnost angažovanost Jsme sociálně-ekologická nevládní organizace. Cílem našich ekologických a lidskoprávních

Více

SPRÁVCE POJIŠTĚNÍ A INVESTIC

SPRÁVCE POJIŠTĚNÍ A INVESTIC SPRÁVCE POJIŠTĚNÍ A INVESTIC Profesionální servis pro podnikání s budoucností. Ing. David Malík, předseda představenstva Seznamte se s námi 1993 vytvoření samostatného jednatelství v Opavě a první zprostředkovatel

Více

Práce na Evropském účetním dvoře

Práce na Evropském účetním dvoře Práce na Evropském účetním dvoře Práce, která má skutečný smysl Atraktivní balíček Odborná příprava a karierní rozvoj Jak pracujeme Co říkají naši zaměstnanci Platové podmínky Zaměstnanecké výhody Ostatní

Více

Pojišťovací makléř vyšší stupeň odborné způsobilosti

Pojišťovací makléř vyšší stupeň odborné způsobilosti Hlavní cíle programu Úspěšným absolvováním programu si poradci rozšíří kvalifikaci v pojišťovnictví. Díky kurzu získají znalosti pro získání vyššího stupeň a po složení zkoušky ČNB budou moci působit jako

Více

Pojišťovací makléř současnost a budoucnost. 17.10.2013, Bratislava

Pojišťovací makléř současnost a budoucnost. 17.10.2013, Bratislava Pojišťovací makléř současnost a budoucnost 17.10.2013, Bratislava Obsah Aktuální situace na pojišťovacím trhu ČR Pojišťovací zprostředkovatelé a legislativa Pojišťovací makléř základní principy práce,

Více

Vítáme Vás v České pojišťovně! Prezentace pro nové spolupracovníky

Vítáme Vás v České pojišťovně! Prezentace pro nové spolupracovníky Vítáme Vás v České pojišťovně! Prezentace pro nové spolupracovníky Program Představení České pojišťovny Organizační struktura ČP Proces adaptace v ČP Komunikace a informace Společnosti ČP Group Generali

Více

Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s.

Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s. Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s. Naše činnost Medializace a propagace dobrovolnictví Vyhledávání dobrovolníků a jejich výcvik Koordinace dobrovolnictví Spolupráce s přijímajícími organizacemi Realizace

Více

KOMORA SOCIÁLNÍCH PODNIKŮ

KOMORA SOCIÁLNÍCH PODNIKŮ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST KOMERČNÍ SFÉRY Ing. Milan Venclík, MBA SPOLEČENSKY ODPOVĚDNÁ FIRMA Společenská odpovědnost firem (Corporate SocialResponsibility CSR) se stala fenoménem současné doby. Přestože

Více

Společenská odpovědnost v KPMG Česká republika kpmg.cz

Společenská odpovědnost v KPMG Česká republika kpmg.cz Společenská odpovědnost v KPMG Česká republika kpmg.cz KPMG v České republice 2 Společenská odpovědnost v KPMG Česká republika Staráme se o dění kolem nás. Společenská odpovědnost je součástí naší firemní

Více

Metodické listy pro první soustředění kombinovaného studia předmětu POJIŠTĚNÍ FYZICKÝCH OSOB A JEJICH MAJETKU

Metodické listy pro první soustředění kombinovaného studia předmětu POJIŠTĚNÍ FYZICKÝCH OSOB A JEJICH MAJETKU Metodické listy pro první soustředění kombinovaného studia PFO Metodické listy pro II.semestr 1. Rekapitulace, celkové shrnutí přednášek I.semestru, pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění majetku živelní

Více

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte.

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Výroční zpráva 2014 Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Dalajláma Občanské sdružení PROHANDICAP Telefon: 474 653 502 U Dubu 1562 431 11 Jirkov

Více

Městská část Praha Dolní Chabry Návrh rozpočtu na rok 2009

Městská část Praha Dolní Chabry Návrh rozpočtu na rok 2009 Výdaje rozpočtu: Neinvestiční výdaje Městská část Praha Dolní Chabry Návrh rozpočtu na rok 2009 Kap. 02 městská infrastruktura 3722 5169 odvoz odpadů 200 000 veřejná zeleň 3745 5171 opravy a údržba - veřejná

Více

ZKUŠENOST K VALITA TRADICE

ZKUŠENOST K VALITA TRADICE ZKUŠENOST K VALITA TRADICE VOP CZ - patříme k nejvýznamnějším výrobcům a poskytovatelům servisu v oblasti obrany a bezpečnosti v České republice. VOP CZ - jsme tým lidí připravených splnit vaše požadavky

Více

SKUPINA AWT SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST A DOBROVOLNICTVÍ

SKUPINA AWT SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST A DOBROVOLNICTVÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST A DOBROVOLNICTVÍ Co přinese Evropský rok dobrovolnictví? Zastoupení Evropské komise v ČR, Praha, 15. 2. 2011 PROFIL Jeden z klíčových hráčů na trhu dopravy a logistiky ve střední

Více

www.zlinskedumy.cz Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ

www.zlinskedumy.cz Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ Název projektu Číslo projektu Název školy Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ CZ.1.07/1.5.00/34.0748

Více

Jednání valné hromady Českomoravské elektrotechnické asociace

Jednání valné hromady Českomoravské elektrotechnické asociace Jednání valné hromady Českomoravské elektrotechnické asociace Lednice 21. 5. 2015 Ing. Ladislav Friedrich, CSc., generální ředitel Oborová zdravotní pojišťovna zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví

Více

Zaměstnanecké benefity. 21. květen 2018

Zaměstnanecké benefity. 21. květen 2018 Zaměstnanecké benefity 21. květen 2018 Obsah: 1. Proč jsou benefity důležité 2. Co jsou zaměstnanecké benefity 3. Benefity v příspěvkových organizacích 4. Aktuální legislativní situace v oblasti benefitů

Více

Výroční zpráva. RG RYCON z.s. Obsah: Základní údaje o RG RYCON z.s. Činnost spolku v roce Plány do roku 2016

Výroční zpráva. RG RYCON z.s. Obsah: Základní údaje o RG RYCON z.s. Činnost spolku v roce Plány do roku 2016 Výroční zpráva RG RYCON z.s. 2015 Obsah: Základní údaje o RG RYCON z.s. Činnost spolku v roce 2015 Zpráva o hospodaření v roce 2015 Plány do roku 2016 Základní údaje o RG RYCON z.s. RG RYCON z.s. vznikl

Více

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, O.P.S. škodu, pojištění majetku živelní pojištění, pojištění proti krádeži vloupáním a

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, O.P.S. škodu, pojištění majetku živelní pojištění, pojištění proti krádeži vloupáním a VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, O.P.S. Pojištění fyzických osob a jejich majetku 2 Metodické listy pro II.semestr 1. Rekapitulace, celkové shrnutí přednášek I.semestru, pojištění odpovědnosti za škodu,

Více

Výroční zpráva za rok Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče

Výroční zpráva za rok Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Výroční zpráva za rok 2017 Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Obsah Úvodní slovo. 3 Veřejný závazek 4 Základní činnosti dle zákona č. 108/2006 7 Finanční zpráva. 8 Personální

Více

Situace a nové trendy v oblasti benefitů v ČR a jejich daňová optimalizace

Situace a nové trendy v oblasti benefitů v ČR a jejich daňová optimalizace Situace a nové trendy v oblasti benefitů v ČR a jejich daňová optimalizace Martina Wolfová 6 May 2003 Jana Kořínková Situace a nové trendy v oblasti zaměstnaneckých výhod (benefitů) v ČR současná situace

Více

Společenská odpovědnost organizace jako další nástroj strategického řízení

Společenská odpovědnost organizace jako další nástroj strategického řízení Očekávání Společenská odpovědnost organizace jako další nástroj Prezentace: co to je Společenská odpovědnost stručný popis metodiky pro zavedení do úřadu Práce ve skupinkách sběr námětů a návrhů pro další

Více

2.5 Příjmy ze závislé činnosti ( 6 ZDP)

2.5 Příjmy ze závislé činnosti ( 6 ZDP) 2.5 Příjmy ze závislé činnosti ( 6 ZDP) Příjmy ze závislé činnosti jsou zejména: - příjmy z pracovněprávního nebo obdobného poměru, v nichž poplatník při výkonu práce je povinen dbát příkazu plátce ( 6

Více

Bezpečnostní poradenství. www.cstconsulting.cz

Bezpečnostní poradenství. www.cstconsulting.cz Bezpečnostní poradenství KDO JSME? Nezávislí bezpečnostní poradci CST Consulting s.r.o. vzniklo na základě myšlenky přiblížit profesionální nezávislý poradenský servis nejen velkým korporacím, které tradičně

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA BENEFITY

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA BENEFITY ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA BENEFITY Výsledky průzkumu - dotazníkové šetření Praha, říjen 2016 Tato zpráva byla vytvořena pro potřebu jednání sociálních partnerů s vazbou na koncepční novelu zákoníku práce v souladu

Více

Úvodní slovo. Vznik organizace. Poslání a cíle

Úvodní slovo. Vznik organizace. Poslání a cíle ÚSTÍ NAD LABEM Úvodní slovo Uplynulý rok 2014 byl pro nás náročnou zkouškou vše kompletně zvládnout, starosti o chráněnou dílnu, odborné sociální poradenství, tlumočnické služby a též i o pokračující projekty

Více

POJIŠTĚNÍ. Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město. Ing. Miroslava Kořínková III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

POJIŠTĚNÍ. Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město. Ing. Miroslava Kořínková III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město CZ.1.07/1.5.00/34.1007 Ing. Miroslava Kořínková III/2 Inovace

Více

www.ipfin.co.uk Finanční vzdělávání v International Personal Finance

www.ipfin.co.uk Finanční vzdělávání v International Personal Finance Finanční vzdělávání v International Personal Finance International Personal Finance Kdo jsme? mezinárodní finanční společnost obsluhujeme 2.5 miliónu zákazníků v Polsku, České republice, Maďarsku, Rumunsku,

Více

Pojištění majetku a osob

Pojištění majetku a osob Pojištění majetku a osob Účel pojištění Pojištění ochrana občanů a organizací v podobě finanč. zabezpečení před nepříznivým dopadem nahodilých škodních /pojistných/událostí /např. závážná onemocnění, invalidita,

Více

Nabídka cestovního pojištění

Nabídka cestovního pojištění Oddělení: Produktový management cestovní pojištění Země: Česká republika Nabídka cestovního pojištění V-tour s.r.o. Praha 5/28/2014 Cestovní pojištění Generali Pojišťovna a.s. Generali Pojišťovna a.s.

Více

Účelové určení a podmínky použití neinvestičních dotací poskytnutých v oblasti sportu (dále jen Účelové určení) Článek I

Účelové určení a podmínky použití neinvestičních dotací poskytnutých v oblasti sportu (dále jen Účelové určení) Článek I Účelové určení a podmínky použití neinvestičních dotací poskytnutých v oblasti sportu (dále jen Účelové určení) Článek I Úvodní ustanovení 1. V případě schválených projektů v rámci sportovní reprezentace

Více

Barometr CVO 2008. 21.května 2008. Tisková konference, Praha, hotel Adria Prezentuje Jiří Solucev, obchodní ředitel Arval CZ

Barometr CVO 2008. 21.května 2008. Tisková konference, Praha, hotel Adria Prezentuje Jiří Solucev, obchodní ředitel Arval CZ Barometr CVO 2008 21.května 2008 Tisková konference, Praha, hotel Adria Prezentuje Jiří Solucev, obchodní ředitel Arval CZ Kontext a cíle ARVAL zahájil výzkum Corporate Vehicle Observatory v roce 2003

Více

Vliv prorodinné strategie a rovnováhy pracovního a soukromého života na spokojenost a angažovanost zaměstnanců DPD CZ

Vliv prorodinné strategie a rovnováhy pracovního a soukromého života na spokojenost a angažovanost zaměstnanců DPD CZ Vliv prorodinné strategie a rovnováhy pracovního a soukromého života na spokojenost a angažovanost zaměstnanců DPD CZ OBSAH Představení DPD CZ Od personální práce k prorodinně orientované firemní kultuře

Více

Pojištění dopravců a zasílatelů. Inovované flotilové pojištění

Pojištění dopravců a zasílatelů. Inovované flotilové pojištění Pojištění dopravců a zasílatelů Inovované flotilové pojištění Dopravci a zasílatelé Se zvyšujícími se objemy a hodnotami přepravovaného zboží dochází k nárůstu dopravních rizik, kterým jsou provozovatelé

Více

ČSOB Municipální program. specializované služby pro obce, města a kraje. Setkání starostů Ústeckého kraje, Terezín 3.3.2009

ČSOB Municipální program. specializované služby pro obce, města a kraje. Setkání starostů Ústeckého kraje, Terezín 3.3.2009 ČSOB Municipální program specializované služby pro obce, města a kraje Setkání starostů Ústeckého kraje, Terezín 3.3.2009 Obsah 1. Municipální program 2. Poradenství EU fondy 3. Komunální financování 3.1.

Více

Městská část Praha Dolní Chabry

Městská část Praha Dolní Chabry Výdaje rozpočtu: Neinvestiční výdaje Městská část Praha Dolní Chabry Kap. 02 městská infrastruktura Schválený rozpočet na rok 2008 3722 5169 odvoz odpadů 200 000 veřejná zeleň 3745 5171 opravy a údržba

Více

Výroční zpráva. spolku RG RYCON. Obsah: Základní údaje o Spolku RG RYCON. Činnost Spolku v roce Plány do roku 2016

Výroční zpráva. spolku RG RYCON. Obsah: Základní údaje o Spolku RG RYCON. Činnost Spolku v roce Plány do roku 2016 Výroční zpráva spolku RG RYCON 2014 Obsah: Základní údaje o Spolku RG RYCON Činnost Spolku v roce 2015 Zpráva o hospodaření v roce 2015 Plány do roku 2016 Základní údaje o spolku RG RYCON Spolek RG RYCON

Více

Zaměstnanecké benefity na konci ekonomické krize

Zaměstnanecké benefity na konci ekonomické krize Zaměstnanecké benefity na konci ekonomické krize Kateřina Štěrbová ředitelka ING Employee benefits ČR 28. srpna 2014, Praha www.ingpojistovna.cz Historie výzkumu v oblasti zaměstnaneckých výhod V červenci

Více

CESTOVNÍHO POJIŠTĚNÍ PRO KLIENTY CK Jana Gazárková Bavariatour.cz

CESTOVNÍHO POJIŠTĚNÍ PRO KLIENTY CK Jana Gazárková Bavariatour.cz CESTOVNÍHO POJIŠTĚNÍ PRO KLIENTY CK Jana Gazárková Bavariatour.cz Obsah: 1. Pojištění pro klienty cestovní kanceláře str. 2 2. Komentáře k pojištění str. 3 3. Správa a servis cestovního pojištění str.

Více

E-učebnice Ekonomika snadno a rychle POJIŠŤOVNICTVÍ

E-učebnice Ekonomika snadno a rychle POJIŠŤOVNICTVÍ E-učebnice Ekonomika snadno a rychle POJIŠŤOVNICTVÍ - ekonomický obor řešící minimalizaci rizik ekonomických i neekonomických činností člověka - stránky pojištění: etická stránka (= princip solidarity)

Více

Hospic sv. Alžběty o.p.s.

Hospic sv. Alžběty o.p.s. Hospic sv. Alžběty o.p.s. Obecně prospěšná společnost Hospic sv. Alžběty o.p.s. se sídlem Kamenná 207/36, 639 00 Brno, IČ: 26604582, je zapsána do rejstříku obecně prospěšných společností, jenž je veden

Více

Výroční zpráva za rok Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče

Výroční zpráva za rok Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Výroční zpráva za rok 2016 Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Obsah Úvodní slovo. 3 Veřejný závazek 4 Základní činnosti dle zákona č. 108/2006 7 Finanční zpráva. 8 Personální

Více

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI Ústí nad Orlicí druhá polovina října 2013 Litomyšl

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI Ústí nad Orlicí druhá polovina října 2013 Litomyšl +420 461 031 821 BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI 16. 10. 2013 Ústí nad Orlicí druhá polovina října 2013 Litomyšl Organizace - název Kontaktní osoba e-mail, telefon Krátké představení organizace

Více

Příloha č. 1. Česká pojišťovna a.s. zdarma k POV nebo jen HAV

Příloha č. 1. Česká pojišťovna a.s. zdarma k POV nebo jen HAV Příloha č. 1 Česká pojišťovna a.s. Asistenční služby: ČP Asistent z +420 224 557 004 ze +420 224 557 004 telefonické tlumočení: Varianty Asistence "POHODA Klasik": Asistence "POHODA Speciál": Pohoda Speciál

Více

První zelená síť Vodafone Příklad dobré praxe?

První zelená síť Vodafone Příklad dobré praxe? První zelená síť Vodafone Příklad dobré praxe? Kateřina Husová, Senior Specialist Corporate Responsibility Konference Budoucnost, kterou chceme 15.3.2012 v NTK Praha-Dejvice Jak funguje telekomunikační

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Jules a Jim o. s. Jules a Jim o. s., Krkonošská 6, Praha 2, IČ:

VÝROČNÍ ZPRÁVA Jules a Jim o. s. Jules a Jim o. s., Krkonošská 6, Praha 2, IČ: VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Jules a Jim o. s. Kontaktní údaje: Název organizace: Jules a Jim o. s. Adresa sídla: Krkonošská 6, Praha 2, 120 00 Telefonní kontakt: 605 831285 (Martin Kozel, ředitel) E-mail: info@julesajim.cz

Více

TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI

TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE PROVOZNĚ EKONOMICKÁ FAKULTA OBOR PROVOZ A EKONOMIKA KATEDRA OBCHODU A FINANCÍ TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI Hodnocení efektivnosti mediální reklamy na obchodní činnost podniku

Více

Ochrana dat v pojišťovnictví

Ochrana dat v pojišťovnictví Ochrana dat v pojišťovnictví Praha 30.01.2019 Ing. Petr Brabenec, MBA, Kooperativa, a.s. Vienna Insurance Group Česká podnikatelská pojišťovna, a.s. Vienna Insurance Group 1 Obsah Subjekty údajů v pojišťovně

Více

Včasné odškodnění pomáhá OZP k rychlému návratu do aktivního života

Včasné odškodnění pomáhá OZP k rychlému návratu do aktivního života Včasné odškodnění pomáhá OZP k rychlému návratu do aktivního života konference Talent a co dál? IV., Praha 7.11.2012 JUDr. Jana Ritterová O nás Česká pojišťovna a.s. založena r.1827 Jednoduchost, rychlost,

Více

STRATEGIE ROZVOJE KANCELÁŘE VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV NA ROKY

STRATEGIE ROZVOJE KANCELÁŘE VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV NA ROKY STRATEGIE ROZVOJE KANCELÁŘE VEŘEJNÉHO OCHRÁNCE PRÁV NA ROKY 2016 2021 II Úkolem Kanceláře veřejného ochránce práv (dále jen Kancelář ), je poskytovat ochránci servis a podporu nezbytnou k naplnění poslání,

Více

8 kroků k zákaznické orientaci ve veřejné správě a certifikace zákaznické orientace

8 kroků k zákaznické orientaci ve veřejné správě a certifikace zákaznické orientace Pomáháme městům a obcím, manažerům a lidem v organizacích na cestě ke zlepšování kvality služeb, řízení, komunikace a rozvoje zaměstnanců. www.mvsprojekt.cz 8 kroků k zákaznické orientaci 8 kroků k zákaznické

Více

1. Úvod. Společnost GLOBAL ASSISTANCE zajišťuje:

1. Úvod. Společnost GLOBAL ASSISTANCE zajišťuje: 1. Úvod GLOBAL ASSISTANCE a.s. je společnost, která je součástí mezinárodního koncernu VIENNA INSURANCE GROUP. Tato skupina je přední pojišťovací skupina v Rakousku a jedna z předních pojišťoven v regionu

Více

Etický kodex pracovníků v Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Šneček

Etický kodex pracovníků v Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Šneček Etický kodex pracovníků v Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Šneček Platnost a účinnost: od 1.1.2015 Vypracovala: Marie Vondráčková Schválila: Funkce: MUDr. Jana Tytlová ředitelka Počet stran:

Více

Jak změna legislativy ovlivnila přístup spol. Siemens

Jak změna legislativy ovlivnila přístup spol. Siemens Jak změna legislativy ovlivnila přístup spol. Siemens Seminář: Vše pro zaměstnávání postižených Mgr. Natálie Kafková HR Business Partner 7.2.2013 Siemens v České republice Siemens v České republice Nedílná

Více

Základní údaje o pojišťovně

Základní údaje o pojišťovně Informace o pojišťovně podle 82 odst. 7 zákona č. 277/2009 Sb., o pojišťovnictví (ZPOJ), v souladu s ustanovením 29 až 31 vyhlášky České národní banky č. 434/2009 Sb., která provádí některá ustanovení

Více

CONCIERGE Unique Concept

CONCIERGE Unique Concept CONCIERGE Unique Concept CONCIERGE UNIQUE CONCEPT Virtuální svět budoucnosti vypráví o životě bez starostí. CONCIERGE Unique Concept nabízí takový svět již nyní. Svět, ve kterém je na dosah vše, co si

Více

Ing. David Malík, výkonný manažer

Ing. David Malík, výkonný manažer SPRÁVCE POJIŠTĚNÍ A INVESTIC Profesionální servis pro podnikání s budoucností. Ing. David Malík, výkonný manažer Seznamte se s námi 1993 vytvoření samostatného jednatelství v Opavě první zprostředkovatel

Více

38 - odbor sociálních věcí a zdravotnictví Úvodní komentář:

38 - odbor sociálních věcí a zdravotnictví Úvodní komentář: 38 - odbor sociálních věcí a zdravotnictví Úvodní komentář: V odboru sociálních věcí a zdravotnictví nenastaly v průběhu roku 2005 žádné organizační ani závažné legislativní změny, které by měly vazbu

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek:

Více

1 FIREMNÍ DOBROVOLNICTVÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH CHARITY OSTRAVA 2 POSLÁNÍ Posláním Charity Ostrava je poskytování sociální, zdravotní a humanitární pomoci lidem v nouzi, bez ohledu na jejich vyznání, rasu

Více

C 1. VYUŽITÍ DOTACE DLE ROZPO

C 1. VYUŽITÍ DOTACE DLE ROZPO Část C 1. VYUŽITÍ DOTACE DLE ROZPOČTOVÉ SKLADBY 1 POLOŽKA Č. NÁZEV A POPIS 5011 Platy zaměstnanců v pracovním poměru Včetně odměn zahrnovaných do prostředků na platy. 5021 Ostatní osobní výdaje Zahrnuje

Více

Ekonomika Úvod do světa práce. Ing. Ježková Eva

Ekonomika Úvod do světa práce. Ing. Ježková Eva Ekonomika Úvod do světa práce Ing. Ježková Eva Tento materiál vznikl v projektu Inovace ve vzdělávání na naší škole v rámci projektu EU peníze středním školám OP 1.5. Vzdělání pro konkurenceschopnost..

Více

Obsah. Zkratky a úplné názvy předpisů použitých v publikaci... 10 Úvod... 13 1 VÝZNAM ZAMĚSTNANECKÝCH BENEFITŮ... 15

Obsah. Zkratky a úplné názvy předpisů použitých v publikaci... 10 Úvod... 13 1 VÝZNAM ZAMĚSTNANECKÝCH BENEFITŮ... 15 Obsah Zkratky a úplné názvy předpisů použitých v publikaci.................... 10 Úvod........................................................... 13 1 VÝZNAM ZAMĚSTNANECKÝCH BENEFITŮ....................

Více

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 O NÁS Naše cíle a poslání poskytovat rodinám podporu a informace o dvojčatech a vícerčatech, např. o jejich vývoji a

Více

ČSOB Municipální program. specializované služby pro obce, města a kraje. Setkání starostů Olomouckého kraje 20.1.2009

ČSOB Municipální program. specializované služby pro obce, města a kraje. Setkání starostů Olomouckého kraje 20.1.2009 ČSOB Municipální program specializované služby pro obce, města a kraje Setkání starostů Olomouckého kraje 20.1.2009 Obsah 1. Municipální program 2. Cash pooling fiktivní 3. Poradenství EU fondy 4. Komunální

Více

Strategie, nástroje a možnosti státu při podpoře uplatnění starších pracovníků v důsledku stárnutí populace 7.11.2014 7.11.2007777

Strategie, nástroje a možnosti státu při podpoře uplatnění starších pracovníků v důsledku stárnutí populace 7.11.2014 7.11.2007777 Strategie, nástroje a možnosti státu při podpoře uplatnění starších pracovníků v důsledku stárnutí populace 7.11.2014 7.11.2007777 Obsah Demografický vývoj v České republice Národní akční plán podporující

Více

Občanské sdružení Madio. Výroční zpráva. Výroční zpráva. Občanské sdružení Madio

Občanské sdružení Madio. Výroční zpráva. Výroční zpráva. Občanské sdružení Madio Výroční zpráva Výroční zpráva 2010 Obsah Úvodem... 3 Hlavní události v roce... 3 Preventivní programy... 4 Áčko... 4 Firmy... 4 Finance... 5 Poděkování... 6 Kontakty... 7 Strana 2 Úvodem Vážení čtenáři,

Více

RENOMIA AGRO VÁŠ PORADCE V POJIŠTĚNÍ ZELINÁŘSKÉ DNY SKALSKÝ DVŮR

RENOMIA AGRO VÁŠ PORADCE V POJIŠTĚNÍ ZELINÁŘSKÉ DNY SKALSKÝ DVŮR VÁŠ PORADCE V POJIŠTĚNÍ ZELINÁŘSKÉ DNY SKALSKÝ DVŮR 29. - 30.1. 2018 Marie Zachová Martin Šelepa RENOMIA GROUP O NÁS Jsme největší pojišťovací makléř v České republice a spravujeme více než 9 mld. pojistného

Více

Tematické okruhy bakalářských prací pro akademický rok 2014/15. Katedra podnikání a managementu

Tematické okruhy bakalářských prací pro akademický rok 2014/15. Katedra podnikání a managementu Tematické okruhy bakalářských prací pro akademický rok 2014/15 Katedra a managementu prof. Ing Zdeněk Mikoláš, CSc. Rodinné doc. Ing. Jiří Cienciala, CSc. Rozvoj klíčových kompetencí podnikatelů a manažerů

Více

PREZENTACE. Nezávislého odborového svazu Policie České republiky. Zdeněk Bartoň

PREZENTACE. Nezávislého odborového svazu Policie České republiky. Zdeněk Bartoň PREZENTACE Nezávislého odborového svazu Policie České republiky Zdeněk Bartoň Kdo jsme? Nezávislý odborový svaz Policie České republiky (dále jen "NOS PČR") je registrován jako odborová organizace od 19.

Více

Úvodní slovo generálního ředitele

Úvodní slovo generálního ředitele Profil společnosti Současná společnost Pivovary Staropramen s.r.o. vznikla 1. 2. 2013 v důsledku fúze společností Pivovary Staropramen a.s. a společnosti Molson Coors Czech s.r.o., na kterou přešlo jmění

Více

Cesta slunce o.s. www.cesta-slunce.cz. Výroční zpráva

Cesta slunce o.s. www.cesta-slunce.cz. Výroční zpráva Cesta slunce o.s. www.cesta-slunce.cz Výroční zpráva 2014 Občanské sdružení Cesta slunce Občanské sdružení Cesta slunce založili rodiče těžce postižených dětí 12. dubna 2005 jako neziskovou organizaci,

Více

ČSOB Doplňkové penzijní spoření

ČSOB Doplňkové penzijní spoření Nabídka doplňkové penzijního spoření připravená na základě zákona č. 427/2011 Sb. v platném znění a v souladu se všemi dalšími závaznými principy vyplývajícími z právního řádu České republiky. ČSOB Doplňkové

Více

SATUM CZECH s.r.o. město Lysou nad Labem. Kalkulace pojistného programu společnosti. pro ÚNOR 2016

SATUM CZECH s.r.o. město Lysou nad Labem. Kalkulace pojistného programu společnosti. pro ÚNOR 2016 Kalkulace pojistného programu společnosti SATUM CZECH s.r.o. pro město Lysou nad Labem ÚNOR 2016 SATUM CZECH s.r.o. Porážková 1424/ 20 702 00 Ostrava, Moravská Ostrava Tento dokument je určen pouze pro

Více

BAROMETR ZDRAVOTNICTVÍ 2019

BAROMETR ZDRAVOTNICTVÍ 2019 Zvyšování bezpečnosti, kvality a efektivity ve zdravotnictví Průzkum mezi řediteli nemocnic ve Slovenské republice a v České republice BAROMETR ZDRAVOTNICTVÍ 2019 METODIKA PRŮZKUMU Sběr dat Kvantitativní

Více

Souhrnné informace k pojistnému programu Pojištění vozidel Struktura smluv

Souhrnné informace k pojistnému programu Pojištění vozidel Struktura smluv Souhrnné informace k pojistnému programu Pojištění vozidel Struktura smluv 1. Rámcová smlouva Ministerstvo práce a sociálních věcí v roli pověřeného centrálního zadavatele má v úmyslu uzavřít v souladu

Více

Členství v důležitých organizacích

Členství v důležitých organizacích Press kit Lídr českého pojistného trhu Sídlo: Spálená 75/16, Praha 1, 113 04 Klientský servis: 841 114 114 Adresa centrály: Na Pankráci 123, Praha 4, 140 21 www.ceskapojistovna.cz www.facebook.com/ceskapojistovna

Více

Benefitní program Odbory Plus

Benefitní program Odbory Plus Benefitní program Odbory Plus 1. Představení - vize a fungování - lidé stojící za programem (Tým Odbory Plus) 2. Současná nabídka a úspěchy - slevy na produkty a služby běžné spotřeby - srovnání nabídek

Více

Podpora zdraví na pracovišti

Podpora zdraví na pracovišti Podpora zdraví na pracovišti (praxe Nestlé Česko s.r.o.) N. Geisler-personální oddělní, T. Vlčková -NHW projektový specialista, 13.12.2012 Naše značky Kategorie Čokoládové cukrovinky Nečokoládové cukrovinky

Více

AQUEL Credit, s.r.o. dceřiná společnost AQUEL Bohemia. Press kit

AQUEL Credit, s.r.o. dceřiná společnost AQUEL Bohemia. Press kit dceřiná společnost AQUEL Bohemia Press kit Leden 2012 Obsah: 1. AQUEL GROUP 3 2. AQUEL Credit pojištění, finance, hypotéky 5 3. Partneři divize AQUEL Credit 7 4. CREDIT Max exkluzivní fond pro investiční

Více

ENERGETIKA CHYTRÝCH MĚST VE ZNAMENÍ INOVATIVNÍCH A ENERGETICKY ÚSPORNÝCH ŘEŠENÍ PETR ŠTULC

ENERGETIKA CHYTRÝCH MĚST VE ZNAMENÍ INOVATIVNÍCH A ENERGETICKY ÚSPORNÝCH ŘEŠENÍ PETR ŠTULC ENERGETIKA CHYTRÝCH MĚST VE ZNAMENÍ INOVATIVNÍCH A ENERGETICKY ÚSPORNÝCH ŘEŠENÍ PETR ŠTULC TRENDY NOVÉ ENERGETIKY A POTŘEBY CHYTRÝCH MĚST 75 % vyprodukované energie v EU je spotřebováno ve ENERGETIKA městech

Více