QUICK N SIMPLE. Studentské vízum a dlouhodobý pobyt

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "QUICK N SIMPLE. Studentské vízum a dlouhodobý pobyt"

Transkript

1 QUICK N SIMPLE Studentské vízum a dlouhodobý pobyt

2 Ahoj, jsi student v České republice (dále ČR) ze zemí mimo Evropskou Unii? Máš studentské vízum? Chceš v ČR zůstat a dále studovat? Nejsi si moc jistý, jak to udělat správně, kdy a kam přesně jít a co přinést? Nestrachuj se Já jsem QUICK N SIMPLE a pomůžu ti! Sleduj.

3 POLICIE ČR A OAMP MVČR Nejprve by jsi měl vědět, že v ČR máme dvě instituce, z nichž jednu po svém příjezdu do tří dnů navštívíš. Odbor cizinecké policie (Policie ČR), kde tě po příjezdu zaregistrují a nahlásíš zde svou adresu. Pokud jsi přijel na krátkodobé turistické vízum platné do 90 dnů (kód C), tvůj pobyt řeší pouze Odbor cizinecké policie. Odbor azylové a migrační politiky (dále jen OAMP), který spadá pod Ministerstvo vnitra České republiky (dále jen MV ČR). Ten navštívíš, pokud jsi přijel na vstupní vízum pro jeden vstup do ČR za účelem převzetí dlouhodobého pobytu (kód DV/R) nebo na dlouhodobé vízum nad 90 dnů obvykle udělované na jeden rok (kód D).

4 JAKÝ TYP VÍZA VLASTNĚ MÁŠ?? Nejprve se podívej do svého pasu, jaké vízum ti bylo vylepeno (pokud jsi ze států, které nemají vízovou povinnost a jsi zde jen na tři měsíce, vízum v pase nehledej)

5 C/VB

6 KÓD C - C/VB Jedná se o krátkodobé vízum na pobyt do 90 dnů. Na vízu máš uveden kód C/VB. Po příjezdu se půjdeš zaregistrovat na Odbor cizinecké policie, a pokud budeš chtít vízum prodloužit, budeš muset opět na Odbor cizinecké policie. Vízum lze prodloužit pouze omezeně a některá víza nelze prodloužit vůbec. Toto není dlouhodobý pobyt a tvůj pobyt neřeší OAMP (MV ČR).

7

8 KÓD D-D/VC Jedná se o dlouhodobé vízum pro pobyt nad 90 dnů a nejčastěji na 1 rok. Po příjezdu se půjdeš zaregistrovat, a to buď na Odbor cizinecké policie, nebo tě může registrovat ubytovatel ( VŠ koleje, hotely). Na OAMP přijdeš jen pokud budeš měnit adresu, školu, a nebo pokud budeš chtít zůstat v ČR déle a podáš si žádost o prodloužení dlouhodobého víza nebo o 1. dlouhodobý pobyt!!!pozor, musíš mít stejnou formu studia, buď akreditované nebo ostatní (neakreditované).

9

10 KÓD D - D/VR Podal jsi žádost o dlouhodobý pobyt na zastupitelském úřadě a dostal jsi do pasu vízum na 1 vstup do ČR. Musíš se dostavit na pracoviště OAMP do 3 pracovních dnů, aby tě mohli zaregistrovat a vyfotit na biometrickou kartu s vyznačenou platností tvého pobytu. Až se bude blížit konec této tvé biometrické karty, dostav se na OAMP. Budeš pobyt prodlužovat. V tu chvíli budeš moci již změnit formu studia z akreditovaného na ostatní (neakreditované) a naopak.

11 TAK TEĎ UŽ BY TO MĚLO BÝT TROCHU JASNĚJŠÍ, NE? Jdeme dál! Chceš v ČR zůstat a dále studovat a máš tedy v pase vízum s kódem D? Můžeš podat žádost o prodloužení dlouhodobého víza nebo o 1. dlouhodobý pobyt přímo v ČR u OAMP! Dbej na to, abys přišel včas. Když budeš prodlužovat dlouhodobé vízum, musíš jej prodloužit 14 dní před koncem platnosti toho stávajícího víza. Pokud máš účel pobytu delší jak 1 rok, budeš žádat o povolení k dlouhodobému pobytu a můžeš přijít i v poslední den platnosti víza. Pokud zapomeneš podat žádost včas, nastanou komplikace, a nejspíš budeš muset odjet domů a začít celý proces od znova.

12 CO JE TŘEBA PŘINÉST? Cestovní doklad (dále CD)- musí být platný a nezničený! Fotografie - dones OAMP svou aktuální fotku, ať si jí můžou nahrát k tvé složce. Pokud ti není ještě 18 let a žádáš o dlouhodobý pobyt, dones OAMP písemný souhlas obou rodičů, že zde můžeš pobývat a studovat. Pokud podáváš žádost o prodloužení dlouhodobého víza, jelikož tvůj účel pobytu je kratší než 1 rok a máš účel Ostatní, při podání musíš doložit kolky v hodnotě 1000kč.

13 DOKLAD O TOM, KDE BYDLÍŠ Vlastníš v ČR byt a bydlíš v něm? Přines OAMP výpis z Katastru nemovitostí (dále jen KN) a je to. Pokud jsi byt teprve koupil, a nejsi ještě uveden jako vlastník v KN, musíš OAMP přinést kupní smlouvu a návrh na vklad do KN. Bydlíš v nájmu? Ukaž OAMP nájemní smlouvu, nebo si můžeš stáhnout z webu jejich formulář Doklad o zajištění ubytování. Oba dokumenty musí být podepsány pronajímatelem, ale na jejich formuláři musí být i ověřený podpis. Podpis ti ověří třeba na poště. OAMP vše ověřuje v KN, pokud tedy ten, kdo ti pronajímá byt, není jako vlastník uveden v KN, musíš jim ukázat ještě smlouvu mezi majitelem bytu a tvým pronajímatelem. Udělají si jen kopii a zase ti jí vrátí. Namísto smlouvy s vlastníkem můžeš donést jeho písemný souhlas s tvým ubytováním.

14 DOKLAD O TOM, KDE BYDLÍŠ Jsi ubytovaný na koleji? Tak to stačí ukázat tvou ubytovací smlouvu. Buď všude podepsaný, a stejně tak, ať je tam podepsaný i ten, kdo ti smlouvu vystavil, jinak není smlouva platná! Zbytek si ověří OAMP. Všude ať je uvedeno, na jaké adrese přesně bydlíš a na jak dlouho jsi tam ubytovaný.

15 POTVRZENÍ O STUDIU Tady dávej pozor, na jak dlouho ti škola potvrzení vystaví. Pokud ti škola vystaví potvrzení např. od do , budeš mít také pobyt do Stejně jako potvrzení o studiu, měj platné i zdravotní pojištění. Pokud doneseš pojištění s platností do a potvrzení o studiu do , budeš mít pobyt jen do

16 ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ Je třeba, aby bylo komplexní a uzavřené na dobu předpokládaného pobytu. Nejlépe, pokud bude na stejnou dobu platnosti potvrzení o studiu, aby nedošlo ke zkrácení pobytu. Můžeš mít zdravotní pojištění zahrnuté ve svém stipendiu, o tom dones doklad, který musí být v českém jazyce.

17 FINANCE Na 1 rok potřebuješ mít na účtu částku Kč. Pokud je ti méně než 18 let, stačí ti polovina. Máš účet v české bance? Stačí výpis z účtu s konečným zůstatkem a s razítkem banky. Máš zahraniční účet? Dones originál a úředně ověřený překlad + prokaž, že máš k tomuto účtu kartu. Máš mezinárodně uznávanou kartu platnou na území ČR? Stačí i ta, ale na požádání bude chtít OAMP i výpis z účtu.

18 JAKOU FORMU MAJÍ DOKUMENTY PŘI PODÁNÍ ŽÁDOSTI? Kromě CD a fotografie nesmí být starší 180 dnů! Nesmíš ukázat jen kopie, OAMP potřebuje vidět originál, kopii si udělají sami. Můžeš přinést úředně ověřené kopie (dělá to třeba pošta). Dokumenty musí být čitelné, nezničené a tvé osobní údaje musí být správné - správné datum narození, jméno, číslo CD. Pokud chceš v ČR zůstat rok, tak i tvé dokumenty musí být platné na tuto dobu, jinak ti pobyt mohou zkrátit. Když prokážeš, že máš málo financí k pobytu, mohou tvou žádost zamítnout!! Dokumenty jsou určené pro MV ČR nebo OAMP. Pokud bude uvedeno jinak, jsou pro OAMP neplatné. Např. pokud bude na tvém výpise z účtu uvedeno, že je vydán pro Policii ČR, nepřijmou jej. Všechny dokumenty musí být v ČJ nebo přeložené do ČJ.

19 TAK CO, VŠE JE JASNÉ? HURÁ A JDE SE PODAT ŽÁDOST VARIANTA A Jsi prostě dobrý a sehnal jsi všechny potřebné dokumenty? Pokud bude vše v pořádku, OAMP ti žádost přijme a maximálně do 30 dnů bude o tvé žádosti rozhodnuto. Pokud se jedná o tvou první žádost, nebo měníš účel, bude rozhodnuto do 60 dnů. Potom už jen sleduj webové stránky zda je tvá žádost mezi povolenými a objednej se na OAMP na snímání biometrických údajů. Při výdeji biometrické karty předložíš kolky v hodnotě 2500 kč.

20 TAK CO, VŠE JE JASNÉ? HURÁ A JDE SE PODAT ŽÁDOST VARIANTA B Nestíháš sehnat všechny potřebné dokumenty? Nevadí, přijď třeba jen s vyplněnou žádostí a CD, a OAMP ti na přepážce vše vysvětlí a dají ti lhůtu, do kdy jim vše potřebné přineseš. Počítej ale s tím, že se celé řízení trochu pozdrží a nebude rozhodnuto do 30 dnů (nebo 60).

21 ABY NEBYLY PROBLÉMY. Nechej OAMP na sebe aktuální kontakt, kdyby bylo potřeba do tvé žádosti něco doplnit, nebo by ti volali, že je tvůj pobyt povolen. Informuj OAMP o své aktuální adrese, případně jim sděl adresu, na kterou ti mají posílat písemnosti. Měj označenou schránku svým jménem, jinak ti pošta nic nedoručí. Budeš déle mimo ČR? Informuj o tom OAMP a domluv se s nějakým kamarádem, aby ti vybíral poštovní schránku, nebo mu dej plnou moc, aby za tebe mohl jednat na úřadech.

22 NEMŮŽEŠ SE DOSTAVIT? MÁŠ SPOUSTU PRÁCE SE STUDIEM A NESTÍHÁŠ? NEVADÍ, I PRO TEBE JE TU ŘEŠENÍ. Žádost můžeš poslat prostřednictvím pošty. Hlídej ale, aby se jednalo o doporučenou zásilku a ty jsi dostal od pošty potvrzení. Adresuj to vždy MV ČR nebo OAMP. Pokud jako adresáta uvedeš někoho jiného, třeba Policii ČR, tvé psaní k OAMP nedorazí. OAMP a Policie ČR jsou dvě rozdílné instituce!!! Pokud podáváš 1. žádost o dlouhodobý pobyt nebo měníš účel pobytu, přijď do 5 dnů své podání na poště osobně potvrdit na OAMP. Jinak ti toto podání neuznají a vrátí ti žádost zpět.

23 NEMÁŠ RÁD FRONTY? Objednej se na tel. čísle a domluv si schůzku na konkrétní den a čas. Prosím, vezmi v potaz, že některé měsíce je OAMP velmi oblíbeným úřadem a každý je chce vidět, nejvíce přes léto a před Vánocemi, domluv si tedy schůzku alespoň 14 dní dopředu

24 KDE NAJÍT UŽITEČNÉ INFORMACE Nejvíce informací nalezneš na webových stránkách Pokud je tvůj dotaz složité právní povahy či vyžaduje komplexní řešení a asistenci, kontaktuj subjekt, který poskytuje poradenství (nevládní organizace nebo advokátní kanceláře).

Zaměstnáváte vědecko-výzkumné pracovníky ze zahraničí? Markéta Doležalová EURAXESS Centrum Praha

Zaměstnáváte vědecko-výzkumné pracovníky ze zahraničí? Markéta Doležalová EURAXESS Centrum Praha Zaměstnáváte vědecko-výzkumné pracovníky ze zahraničí? 12. 2. 2012 Markéta Doležalová EURAXESS Centrum Praha Kdo jsme? EURAXESS - Celoevropská síť servisních center (Koordinátorem je evropská komise, od

Více

SLUČOVÁNÍ RODINY. Praktické informace. pro azylanty a držitele doplňkové ochrany: SLUČOVÁNÍ RODINY

SLUČOVÁNÍ RODINY. Praktické informace. pro azylanty a držitele doplňkové ochrany: SLUČOVÁNÍ RODINY SLUČOVÁNÍ RODINY Praktické informace pro azylanty a držitele doplňkové ochrany: SLUČOVÁNÍ RODINY 1/ KDO MŮŽE POŽÁDAT O SLOUČENÍ RODINY?? Rodinný příslušník cizince, který v ČR už pobývá a má zde status

Více

MOŽNOST ZAMĚSTNÁVÁNÍ ZAHRANIČNÍCH PRACOVNÍKŮ Z UKRAJINY (ZELINÁŘSKÉ DNY 2018)

MOŽNOST ZAMĚSTNÁVÁNÍ ZAHRANIČNÍCH PRACOVNÍKŮ Z UKRAJINY (ZELINÁŘSKÉ DNY 2018) 29.1.2018 MOŽNOST ZAMĚSTNÁVÁNÍ ZAHRANIČNÍCH PRACOVNÍKŮ Z UKRAJINY (ZELINÁŘSKÉ DNY 2018) OBSAH SOUČASNÉ MOŽNOSTI ZAMĚSTNÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ ZE ZAHRANIČÍ PROJEKT ZVLÁŠTNÍ POSTUPY PRO PRACOVNÍKY DO ZEMĚDĚLSTVÍ

Více

ZAMĚSTNÁVÁNÍ CIZINCŮ Z TŘETÍCH ZEMÍ

ZAMĚSTNÁVÁNÍ CIZINCŮ Z TŘETÍCH ZEMÍ HOSPODÁŘSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY ČESKÉ REPUBLIKY ZAMĚSTNÁVÁNÍ CIZINCŮ Z TŘETÍCH ZEMÍ duben 2018 Hospodářská komora České republiky nestátní instituce, ovlivňující hospodářskou politiku

Více

EURAXESS Pracovní příležitosti a možnosti cest do zahraničí, informace pro hostující vědce

EURAXESS Pracovní příležitosti a možnosti cest do zahraničí, informace pro hostující vědce EURAXESS Pracovní příležitosti a možnosti cest do zahraničí, informace pro hostující vědce ČVUT, Praha 20.2.2014 Mgr. Zuzana Dobešová Co je EURAXESS? o celoevropská síť servisních center od roku 2003 40

Více

Katalog OneNet. Manuál pro přihlášení do aplikace

Katalog OneNet. Manuál pro přihlášení do aplikace Katalog OneNet Manuál pro přihlášení do aplikace Obsah Co potřebuješ, než začneš pracovat s Katalogem OneNet...................................................................... 3 Již registrovaný uživatel

Více

JAKÉ JSOU DÁVKY HMOTNÉ NOUZE???

JAKÉ JSOU DÁVKY HMOTNÉ NOUZE??? Informační příručka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 JAKÉ JSOU DÁVKY HMOTNÉ NOUZE??? Projekt "Podpora uživatelů drog při uplatnění na trhu práce" Tento projekt je financován Evropským sociálním fondem - Operačním

Více

ŽIVOTNÍ SITUACE. Cestovní pas se strojově čitelnými údaji a nosičem dat - tzv. e-pas. Pojmenování (název) životní situace

ŽIVOTNÍ SITUACE. Cestovní pas se strojově čitelnými údaji a nosičem dat - tzv. e-pas. Pojmenování (název) životní situace ŽIVOTNÍ SITUACE Pojmenování (název) životní situace Základní informace k životní situaci Kde, kdy a s kým lze věc vyřídit Cestovní pas se strojově čitelnými údaji a nosičem dat - tzv. e-pas Cestovní pas

Více

JAK TO CHODÍ NA PRACÁKU???

JAK TO CHODÍ NA PRACÁKU??? Informační příručka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 JAK TO CHODÍ NA PRACÁKU??? Projekt "Podpora uživatelů drog při uplatnění na trhu práce" Tento projekt je financován Evropským sociálním fondem - Operačním programem

Více

Přijímací řízení se blíží co musím vědět

Přijímací řízení se blíží co musím vědět Přijímací řízení se blíží co musím vědět Hlásím se do maturitního oboru Od školního roku 2016/2017 se změnila organizace i průběh přijímacího řízení ve středních školách. Hlavní změnou je zavedení povinné

Více

Milý organizátore Akce Památky, Kontakt pro dotazy a jiné

Milý organizátore Akce Památky, Kontakt pro dotazy a jiné Milý organizátore Akce Památky, děkujeme ti, že jsi se rozhodl/a pořádat brontosauří víkendovku na pomoc památkám a že jsi ji zařadil/a pod program Akce Památky. Věříme, že naše spolupráce bude vzájemně

Více

SPRÁVNÍ POPLATKY žádost o vydání povolení k trvalému pobytu

SPRÁVNÍ POPLATKY žádost o vydání povolení k trvalému pobytu Přehled změn provedených novelou zákona o pobytu cizinců s účinností od 31.7.2019 (zákonem č. 176/2019 Sb., kterým se mění zákon č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých

Více

POBYT V JINÉM STÁTĚ EU

POBYT V JINÉM STÁTĚ EU POBYT V JINÉM STÁTĚ EU 2010 Ing. Andrea Sikorová, Ph.D. 1 Pobyt v jiném státě EU V této kapitole se dozvíte: Instituce, které Vám pomohou s vyřízením Vašeho pobytu v jiné členské zemi EU. K čemu slouží

Více

PROGRAM LLP/ERASMUS. Průvodce studenta pro studijní pobyt v zahraničí. Pokud si s něčím nebudeš vědět rady, kontaktuj nás, my ti poradíme!

PROGRAM LLP/ERASMUS. Průvodce studenta pro studijní pobyt v zahraničí. Pokud si s něčím nebudeš vědět rady, kontaktuj nás, my ti poradíme! PROGRAM LLP/ERASMUS Průvodce studenta pro studijní pobyt v zahraničí Pokud si s něčím nebudeš vědět rady, kontaktuj nás, my ti poradíme! Bc. Jana Mlynáriková koordinátor programu LLP/Erasmus pro studentské

Více

Trvalý pobyt pro cizince na území Čr

Trvalý pobyt pro cizince na území Čr CZ Trvalý pobyt pro cizince Čr CZ Trvalý pobyt pro cizince ČR Trvalý pobyt je pobytový status pro cizince, který splní zákonné podmínky. Může být umožněn na základě: Povolení k pobytu pro občany ze zemí

Více

Kde mohou pracovat lidé s postižením?

Kde mohou pracovat lidé s postižením? Kde mohou pracovat lidé s postižením? 30 Chráněné dílny Lidé s postižením pracují v chráněných dílnách. Většina lidí, kteří pracují v chráněných dílnách jsou lidé s postižením. V chráněné dílně ale také

Více

Co je Czech POINT? Co to znamená pro občana?

Co je Czech POINT? Co to znamená pro občana? Co je Czech POINT? Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, tedy Czech POINT je projektem, jehož cílem je zredukovat přílišnou byrokracii ve vztahu občan veřejná správa. V současnosti musí občan

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/21.O288 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_57 Jméno autora: Pischová Třída/ročník: PVS 1

Více

ZAHRANIČNÍ PRACOVNÍCI V PROJEKTECH. Mgr. Viktória Bodnárová, Sychrov, 20.05.2011

ZAHRANIČNÍ PRACOVNÍCI V PROJEKTECH. Mgr. Viktória Bodnárová, Sychrov, 20.05.2011 ZAHRANIČNÍ PRACOVNÍCI V PROJEKTECH Mgr. Viktória Bodnárová, Sychrov, 20.05.2011 EURAXESS Česká republika www.euraxess.cz Poskytujeme informace, poradenství a asistenci ohledně následujících témat: vstupní

Více

PRŮVODCE VÝMĚNOU ZÁSTAVY

PRŮVODCE VÝMĚNOU ZÁSTAVY PRŮVODCE VÝMĚNOU ZÁSTAVY Vážená klientko, vážený kliente, v přílohách tohoto dokumentu jsou Vám k dispozici potřebné podklady pro realizaci výměny zástavy. Nejdříve Vám ale doporučujeme seznámit se s tím,

Více

Potřebujete nový cestovní pas nebo občanský průkaz?

Potřebujete nový cestovní pas nebo občanský průkaz? Potřebujete nový cestovní pas nebo občanský průkaz? Cestovní doklady Konec platnosti zápisu dětí do CD. Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 444/2009, které je závazné pro všechny státy

Více

Zaměstnávání cizinců v ČR 31.3.2012 ACERT KONFERENCE BŘEZEN 2012

Zaměstnávání cizinců v ČR 31.3.2012 ACERT KONFERENCE BŘEZEN 2012 Zaměstnávání cizinců v ČR 31.3.2012 ACERT KONFERENCE BŘEZEN 2012 Úvod - legislativa Zákony upravující pobyt cizinců na území ČR: z.č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění; z.č. 262/2006 Sb.,

Více

Dohoda o výměně bytů

Dohoda o výměně bytů Dohoda o výměně bytů uzavřená ve smyslu ust. 715 občanského zákoníku mezi níže uvedenými účastníky výměny bytů: 1. Směnitel:...rod.č.:... je nájemcem...pokojového bytu č:...kategorie:...v...poschodí..

Více

Projekt České centrum pro mobilitu v letech 2008-2011 finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.

Projekt České centrum pro mobilitu v letech 2008-2011 finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO. Doporučený postup pro přijímání vědecko-výzkumných pracovníků ze třetích zemí Projekt České centrum pro mobilitu v letech 2008-2011 finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci

Více

Stěhuji se, kam změnu (ne)hlásit?

Stěhuji se, kam změnu (ne)hlásit? Stěhuji se, kam změnu (ne)hlásit? Už od poloviny roku 2012 se můžete spolehnout na tzv. základní registry, které zajišťují, že už nemusíte obíhat všechny úřady a hlásit změnu na každém úřadě zvlášť. Většina

Více

Stěhuji se, kam změnu (ne)hlásit?

Stěhuji se, kam změnu (ne)hlásit? Stěhuji se, kam změnu (ne)hlásit? Už od poloviny roku 2012 se můžete spolehnout na tzv. základní registry, které zajišťují, že už nemusíte obíhat všechny úřady a hlásit změnu na každém úřadě zvlášť. Většina

Více

Pokud byste měli jakékoliv otázky na naši organizaci nebo si nejste jistí, jestli se týkají jen Buddy Programu, potom piš na info@buddysystem.

Pokud byste měli jakékoliv otázky na naši organizaci nebo si nejste jistí, jestli se týkají jen Buddy Programu, potom piš na info@buddysystem. BUDDY PROGRAM JAK BÝT SPRÁVNÝM BUDDIEKEM Ještě jednou Ti jménem naší organizace organizace ESN VŠE Praha Buddy System o. s. gratulujeme k získání Buddyho. Pevně věříme, že si spolu budete rozumět a semestr

Více

Zaměstnáváte vědecko-výzkumné pracovníky ze zahraničí? Třešť, 25. 4. 2012

Zaměstnáváte vědecko-výzkumné pracovníky ze zahraničí? Třešť, 25. 4. 2012 Zaměstnáváte vědecko-výzkumné pracovníky ze zahraničí? Třešť, 25. 4. 2012 Kdo jsme? EURAXESS Česká republika Součást Střediska společných činností AV ČR, v. v. i. Finanční podpora Ministerstva školství,

Více

Doporučuji si vytisknout výzvu a postupně si odškrtávat a dělat hromádku s dokumenty.

Doporučuji si vytisknout výzvu a postupně si odškrtávat a dělat hromádku s dokumenty. Základní principy Kdo může žádat: Právní forma Spolek s hlavní činností v oblasti sportu, a to minimálně 2 roky k datu podání, sportovní klub nebo tělovýchovná jednota Žadatel je bezúhonný (nebyl pravomocně

Více

Manuál pro úplnou registraci klienta

Manuál pro úplnou registraci klienta Manuál pro úplnou registraci klienta 1 1. Načtěte si stránky www.maxitip.cz a vpravo nahoře vyberte ZAREGISTRUJTE SE. 2. Otevře se Vám registrační formulář. 2 3. První zadáte přihlašovací údaje: Přihlašovací

Více

JAK VYPLNIT PŘIHLÁŠKU KE STUDIU NA STŘEDNÍ ŠKOLE

JAK VYPLNIT PŘIHLÁŠKU KE STUDIU NA STŘEDNÍ ŠKOLE JAK VYPLNIT PŘIHLÁŠKU KE STUDIU NA STŘEDNÍ ŠKOLE Střední odborná škola veterinární, mechanizační a zahradnická a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Rudolfovská 9, České Budějovice, 37 6 09

Více

PRAKTICKÝ POSTUP PŘI ŘEŠENÍ DLOUHODOBÝCH POBYTOVÝCH OPRÁVNĚNÍ ZA ÚČELEM STUDIA, O NĚŽ JE ŽÁDÁNO MIMO ÚZEMÍ ČESKÉ REPUBLIKY

PRAKTICKÝ POSTUP PŘI ŘEŠENÍ DLOUHODOBÝCH POBYTOVÝCH OPRÁVNĚNÍ ZA ÚČELEM STUDIA, O NĚŽ JE ŽÁDÁNO MIMO ÚZEMÍ ČESKÉ REPUBLIKY PRAKTICKÝ POSTUP PŘI ŘEŠENÍ DLOUHODOBÝCH POBYTOVÝCH OPRÁVNĚNÍ ZA ÚČELEM STUDIA, O NĚŽ JE ŽÁDÁNO MIMO ÚZEMÍ ČESKÉ REPUBLIKY I. FÁZE PROCESU PŘED PODÁNÍM ŽÁDOSTI I.1. Oprávněná osoba O pobytové oprávnění

Více

CZ DLOUHODOBÉ POBYTY

CZ DLOUHODOBÉ POBYTY DLOUHODOBÉ POBYTY DLOUHODOBÉ POBYTY POVINNÉ PODMÍNKY ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ SOCIÁLNÍ POJIŠTĚNÍ DŮCHODOVÉ NEMOCENSKÉ POJIŠTĚNÍ PRACOVNÍ POVOLENÍ ŽIVNOSTENSKÝ LIST S JAKÝMI ÚŘADY SE CIZINEC S DLOUHODOBÝM POBYTEM

Více

10% z každé zaplacené objednávky

10% z každé zaplacené objednávky V tomto manuálu tě podrobně seznámíme s provizním systémem Bastard.cz. Dozvíš se, jak se registrovat, kde najdeš bannery pro vložení na svůj web, kolik sis aktuálně vydělal a jak zažádat o vyplacení provize.

Více

01. Identifikační kód PDY Kód životní situace SC Pojmenování (název) životní situace. Hlášení trvalého pobytu

01. Identifikační kód PDY Kód životní situace SC Pojmenování (název) životní situace. Hlášení trvalého pobytu 01. Identifikační kód PDY00003 02. Kód životní situace SC00003 03. Pojmenování (název) životní situace Hlášení trvalého pobytu 04. Základní informace k životní situaci Občan České republiky může mít jen

Více

Hotel Collect Vítá vás Expedia

Hotel Collect Vítá vás Expedia Vítá vás Expedia Vítá vás Expedia Děkujeme, že jste se rozhodli pro spolupráci se skupinou Expedia, které patří mezinárodní síť předních značek cestovních služeb. Velmi nás těší, že vás můžeme přivítat

Více

Pracoviště Czech POINT - ověřené výstupy z informačního systému veřejné správy

Pracoviště Czech POINT - ověřené výstupy z informačního systému veřejné správy Pracoviště Czech POINT - ověřené výstupy z informačního systému veřejné správy 03. Pojmenování (název) životní situace Pracoviště Czech POINT - ověřené výstupy z informačního systému veřejné správy 04.

Více

Cestovní doklady. Kdo a za jakých podmínek. Jak a kam se obrátit. Cestovní pas se vydává:

Cestovní doklady. Kdo a za jakých podmínek. Jak a kam se obrátit. Cestovní pas se vydává: Cestovní doklady Cestovní pas se vydává: ve lhůtě 30 dnů, je-li žádost podána u zastupitelského úřadu, ve lhůtě 120 dnů, ve lhůtě 6 pracovních dnů, pokud občan požádá o vydání cestovního pasu v kratší

Více

I.Úvod. II. Podání žádosti o vydání licence strojvedoucího

I.Úvod. II. Podání žádosti o vydání licence strojvedoucího *crdux006qmlw* CRDUX006QMLW 121 06 Praha 2 - Vinohrady Č.j.: DUCR-4898/14/Fo Metodický pokyn pro získání licence strojvedoucího k řízení drážního vozidla na dráze celostátní a regionální a průkazu způsobilosti

Více

Podmínky pro podávání žádostí o přijetí dítěte k docházce dětských jeslí pro následující školní rok

Podmínky pro podávání žádostí o přijetí dítěte k docházce dětských jeslí pro následující školní rok Podmínky pro podávání žádostí o přijetí dítěte k docházce dětských jeslí pro následující školní rok Vážení rodiče, příjem přihlášek do dětských jeslí (dále jen jesle ) pro současný školní rok (1.9. 31.8.)

Více

Podmínky pro podávání žádostí o přijetí dítěte k docházce do mateřské školy

Podmínky pro podávání žádostí o přijetí dítěte k docházce do mateřské školy Podmínky pro podávání žádostí o přijetí dítěte k docházce do mateřské školy platné 1.9.2016 Vážení zákonní zástupci dítěte, příjem přihlášek do oddělení mateřské školy vedené při školském zařízení Základní

Více

1. Možnosti pobytu cizinců na území ČR ve vztahu k přístupu na trh práce

1. Možnosti pobytu cizinců na území ČR ve vztahu k přístupu na trh práce 1. Možnosti pobytu cizinců na území ČR ve vztahu k přístupu na trh práce Tento materiál má výhradně informativní charakter a poskytuje pouze obecný orientační přehled dané problematiky Cizinec může na

Více

PRAVIDLA PRO UŽIVATELE Aktivizačních a rozvojových programů (dále jen AR programy)

PRAVIDLA PRO UŽIVATELE Aktivizačních a rozvojových programů (dále jen AR programy) SPOLU Olomouc SPOLU Olomouc, z. s. I Středisko podpory integrace Dolní náměstí 38, 779 00 Olomouc Tel: 585 237 194, e-mail: arp@spoluolomouc.cz, web: www.spoluolomouc.cz PRAVIDLA PRO UŽIVATELE Aktivizačních

Více

Financování bydlení. Na co se připravit při financování bydlení. Finance pro rodinu

Financování bydlení. Na co se připravit při financování bydlení. Finance pro rodinu Financování bydlení Na co se připravit při financování bydlení Finance pro rodinu 2019 1 Obsah Úvod... 3 Co mám na mysli pod pojmem financováním bydlení?... 4 Jak probíhá první schůzka?... 4 Jak schůzka

Více

Informace pro veřejné instituce v i s omezeným vjezdem Od 1. září bude ve městě Brně zaveden nový systém a regulace vjezdu do nejužšího centra. Mapa í systému Pionýrská Park Lužánky Kotlářská Traubova

Více

Výše některých správních poplatků podle zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, v platném znění

Výše některých správních poplatků podle zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, v platném znění Výše některých správních poplatků podle zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, v platném znění Občanství (položka 8) a) Vydání osvědčení nebo potvrzení o státním občanství České republiky - Kč

Více

Expedia Traveler Preference Vítá vás Expedia

Expedia Traveler Preference Vítá vás Expedia Vítá vás Expedia Vítá vás Expedia Děkujeme, že jste se rozhodli pro spolupráci se skupinou Expedia, které patří mezinárodní síť předních značek cestovních služeb. Velmi nás těší, že vás můžeme přivítat

Více

CHCI PRACOVAT V ČESKÉ REPUBLICE

CHCI PRACOVAT V ČESKÉ REPUBLICE CHCI PRACOVAT V ČESKÉ REPUBLICE CHCI PRACOVAT V ČESKÉ REPUBLICE Kdo například nepotřebuje povolení k zaměstnání? Jakou má povolení k zaměstnání platnost? Kdy a kde požádat o prodloužení povolení k zaměstnání?

Více

Platné znění částí zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů

Platné znění částí zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Platné znění částí zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrhovaných změn a doplnění k 1. lednu 2014

Více

PŘÍKLAD: ŽÁDOST OBYVATELE NA ZRUŠENÍ TRVALÉHO POBYTU

PŘÍKLAD: ŽÁDOST OBYVATELE NA ZRUŠENÍ TRVALÉHO POBYTU PŘÍKLAD: ŽÁDOST OBYVATELE NA ZRUŠENÍ TRVALÉHO POBYTU Adresováno komu: Obecní úřad Staňkovice Ohlašovna evidence obyvatel Staňkovice č.p.30 285 04 Staňkovice; V................. dne................. Žádost

Více

WEBTRANSFER česky REGISTRACE

WEBTRANSFER česky REGISTRACE WEBTRANSFER česky REGISTRACE Oficiální stránka Webtransfer Mikroúvěry od lidí k lidem (P2P) PŮJČÍ POSKYTOVATELÉ SPLÁCÍ ZÁJEMCI O projektu Je to platforma pro poskytování mikropůjček (mikroúvěrů) tzv. Peer

Více

Žádost subjektu údajů o omezení zpracování osobních údajů

Žádost subjektu údajů o omezení zpracování osobních údajů Žádost subjektu údajů o omezení zpracování osobních údajů V souladu s článkem 18 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů

Více

Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE

Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE Článek 1 Základní ustanovení 1. Studenti Soukromé vysoké školy ekonomické

Více

Jak vytvořit Osobní a profesní profil v Google Sites

Jak vytvořit Osobní a profesní profil v Google Sites Jak vytvořit Osobní a profesní profil v Google Sites Co je Osobní a profesní profil? Při ucházení se o zaměstnání ti Osobní a profesní profil pomůže prezentovat tvé zájmy, dovednosti, vzdělání a pracovní

Více

Proces vnitropodnikového převodu zaměstnance / lokalizace statutárního orgánu podle projektu

Proces vnitropodnikového převodu zaměstnance / lokalizace statutárního orgánu podle projektu Přílohy projektu Fast Track Proces vnitropodnikového převodu zaměstnance / lokalizace statutárního orgánu podle projektu Vnitropodnikový převod zaměstnance Společnost projedná s krajskou pobočkou ÚP podrobnosti

Více

Pracoviště Czech POINT - ověřené výpisy z centrálních registrů

Pracoviště Czech POINT - ověřené výpisy z centrálních registrů Pracoviště Czech POINT - ověřené výpisy z centrálních registrů 03. Pojmenování (název) životní situace Pracoviště Czech POINT - ověřené výpisy z centrálních registrů 04. Základní informace k životní situaci

Více

Žádost subjektu údajů o přístup k osobním údajů

Žádost subjektu údajů o přístup k osobním údajů Žádost subjektu údajů o přístup k osobním údajů V souladu s článkem 15 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném

Více

UCHAZEČ O STUDIUM PŘIHLÁŠKA KE STUDIU

UCHAZEČ O STUDIUM PŘIHLÁŠKA KE STUDIU PŘIHLÁŠKA KE STUDIU UCHAZEČ O STUDIUM Jsem uchazeč ze Slovenska. Při vyplňování elektronické přihlášky mám problém s vyplněním údajů o střední škole (KKOV, IZO) a bez vyplněného údaje nemohu přihlášku

Více

1. Možnosti pobytu cizinců na území ČR ve vztahu k přístupu na trh práce

1. Možnosti pobytu cizinců na území ČR ve vztahu k přístupu na trh práce 1. Možnosti pobytu cizinců na území ČR ve vztahu k přístupu na trh práce Cizinec může na území ČR pobývat na základě: 1. Bezvízového pobytu občané třetích států 2. Krátkodobého víza občané třetích států

Více

I N F O R M A C E. Pověřené útvary, kterými jsou všechny celní úřady v České republice (nikoliv

I N F O R M A C E. Pověřené útvary, kterými jsou všechny celní úřady v České republice (nikoliv I N F O R M A C E o způsobu registrace hospodářských subjektů a přidělování registračního a identifikačního čísla (EORI) pro celní účely v rámci Evropské unie S účinností od 1. 7. 2009 byla v Evropské

Více

Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE

Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE Vyhláška rektora pro studium a stáže studentů Soukromé vysoké školy ekonomické Znojmo v zahraničí a zahraničních studentů na SVŠE Článek 1 Základní ustanovení 1. Studenti Soukromé vysoké školy ekonomické

Více

5. Kde lze Listinné akcie odevzdat? Kde může akcionář sdělit číslo svého majetkového účtu?

5. Kde lze Listinné akcie odevzdat? Kde může akcionář sdělit číslo svého majetkového účtu? ČASTO KLADENÉ OTÁZKY V SOUVISLOSTI S PŘEMĚNOU LISTINNÝCH AKCIÍ NA ZAKNIHOVANÉ AKCIE 1. Proč dochází k přeměně listinných akcií na zaknihované akcie? Odpověď: O přeměně všech listinných akcií, případně

Více

O b c h o d n í p o d m í n k y c e s t o v n í k a n c e l á ř e S u n a t u r s. r. o.

O b c h o d n í p o d m í n k y c e s t o v n í k a n c e l á ř e S u n a t u r s. r. o. O b c h o d n í p o d m í n k y c e s t o v n í k a n c e l á ř e S u n a t u r s. r. o. I. Úvodní ustanovení Cestovní kancelář Sunatur s.r.o. (dále jen "CK Sunatur") nabízí jak vlastní zájezdy, tj. zájezdy

Více

Pokyny pro vypracování závěrečné práce

Pokyny pro vypracování závěrečné práce Pokyny pro vypracování závěrečné práce Co je závěrečná práce? Závěrečná práce je rozsáhlejší text na téma, které si sám zvolíš podle svých zájmů. Závěrečná práce (a její obhajoba v červnu) by měla sloužit

Více

47. Společné evropské politiky podpory a pomoci, evropské strukturální, investiční a obdobné fondy

47. Společné evropské politiky podpory a pomoci, evropské strukturální, investiční a obdobné fondy OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ na služební místo vrchního ministerského rady v oddělení metodiky a kontroly; toto služební místo je zařazeno v odboru fondů Evropské unie v oblasti vnitřních věcí

Více

FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL

FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL MANUÁL PRO VYPLNĚNÍ ŽÁDOSTI GRANT INDIVIDUÁLNÍ MOBILITY STUDENTŮ Tento manuál je určen žadatelům o grant individuální mobility z Fondu pro

Více

Malý LEADER pro ORLICKO , Žamberk

Malý LEADER pro ORLICKO , Žamberk Malý LEADER pro ORLICKO 2. 8. 2018, Žamberk Program semináře 1. Informace o podpoře projektů a zaměření podpory; Harmonogram výzvy 2. Specifikace žadatelů 3. Podporované oblasti 4. Nepodporované oblasti/nezpůsobilé

Více

Život v zahraničí Dokumenty

Život v zahraničí Dokumenty - Obecně Kde můžu najít formulář pro? Zeptat se, kde můžu najít folmulář Kdy byl váš [dokument] vydaný? Ptát se, kdy byl dokument vydaný Kde byl váš [dokument] vydaný? Ptát se, kde vyl dokument vydaný

Více

Kontrolní seznam před odjezdem. Supporting European Mobility for Employment

Kontrolní seznam před odjezdem. Supporting European Mobility for Employment Supporting European Mobility for Employment Kontrolní seznam před odjezdem Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá výlučně autor. Publikace

Více

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ *MABSX004477U* Siwiecova 2 130 00 Praha 3 Č.j.: ABS 415/2019 V Praze dne 15. ledna 2019 Počet listů: 5 Přílohy: 2/6 OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ na služební místo vrchní referent/rada - archivář

Více

Žádost. Obec s rozšířenou působností

Žádost. Obec s rozšířenou působností Obec s rozšířenou působností Kraj Žádost o poskytnutí příspěvku na zachování a obnovu kulturní památky z programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností 1. Žadatel

Více

ŽÁDOST O GRANT HL. MĚSTA PRAHY vlastníkům památkově významných objektů v roce

ŽÁDOST O GRANT HL. MĚSTA PRAHY vlastníkům památkově významných objektů v roce HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor kultury památkové péče a cestovního ruchu PID ŽÁDOST O GRANT HL. MĚSTA PRAHY vlastníkům památkově významných objektů v roce 2007 II. kolo 2008 Žadatel

Více

Rodná čísla Novelizace zákonů Datové schránky. Peter Garláthy

Rodná čísla Novelizace zákonů Datové schránky. Peter Garláthy Rodná čísla Novelizace zákonů Datové schránky Peter Garláthy 26.11.2009 1 Předání sestav rodných čísel V případě sestav rodných čísel v elektronické podobě je nutné popisovat CD názvem výdejového místa,

Více

Obec s rozšířenou působností. Kraj. Žádost

Obec s rozšířenou působností. Kraj. Žádost Obec s rozšířenou působností. Kraj. Žádost o poskytnutí příspěvku na zachování a obnovu kulturní památky z programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností 1. Akce

Více

Život v zahraničí Dokumenty

Život v zahraničí Dokumenty - Obecně Kde můžu najít formulář pro? Kde můžu najít formulář pro? Zeptat se, kde můžu najít folmulář Kdy byl váš [dokument] vydaný? Ptát se, kdy byl dokument vydaný Kde byl váš [dokument] vydaný? Ptát

Více

Č.j.: ABS 8192/2018 R V Praze dne 16. listopadu 2018 Počet lisů: 5 Přílohy: 2/6

Č.j.: ABS 8192/2018 R V Praze dne 16. listopadu 2018 Počet lisů: 5 Přílohy: 2/6 Siwiecova 2 130 00 Praha 3 *MABSX0042B6X* Č.j.: ABS 8192/2018 R V Praze dne 16. listopadu 2018 Počet lisů: 5 Přílohy: 2/6 OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ na služební místo odborný rada - archivář

Více

Směrnice. Proděkan pro studium a pedagogickou činnost

Směrnice. Proděkan pro studium a pedagogickou činnost Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu do bakalářského a navazujícího magisterského anglického studijního programu Informatics and System Engineering pro akademický rok 2019/2020

Více

Žádost o dotaci je nutno podat ve lhůtě pro podání žádostí o dotaci, která je stanovena v Programu

Žádost o dotaci je nutno podat ve lhůtě pro podání žádostí o dotaci, která je stanovena v Programu Metodický pokyn k podávání žádostí o dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy z Programu 2015 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu Žádost o dotaci je nutno podat

Více

Evidenční číslo: Ulice: Číslo popisné: PSČ: Obec: Okres: Pošta: Korespondenční adresa Adresát: Ulice: Číslo popisné: PSČ: Obec: Okres: Pošta:

Evidenční číslo: Ulice: Číslo popisné: PSČ: Obec: Okres: Pošta: Korespondenční adresa Adresát: Ulice: Číslo popisné: PSČ: Obec: Okres: Pošta: Příloha č. 2c k Programu 2015 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu kultury a obnovy památek Žádost o poskytnutí dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy z Programu

Více

Manuál pro studenty. Obsah

Manuál pro studenty. Obsah Manuál pro studenty Studovat můžete v čase, který Vám vyhovuje a z jakéhokoliv prostředí. Náklady na cestovné a ubytování tímto ušetříte! Kurz Vás nebude nic stát! Počet kurzů bude záviset jen na Vás.

Více

Statutární město Jablonec nad Nisou. vyhlašuje Program obnovy městské památkové zóny Jablonec nad Nisou pro rok 2016

Statutární město Jablonec nad Nisou. vyhlašuje Program obnovy městské památkové zóny Jablonec nad Nisou pro rok 2016 Statutární město Jablonec nad Nisou vyhlašuje Program obnovy městské památkové zóny Jablonec nad Nisou pro rok 2016 1. Identifikace Název programu: Podporovaná aktivita: Celkový finanční objem určený pro

Více

Vydávání občanských průkazů 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Vydávání občanských průkazů 4. Základní informace k

Vydávání občanských průkazů 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Vydávání občanských průkazů 4. Základní informace k Vydávání občanských průkazů 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Vydávání občanských průkazů 4. Základní informace k životní situaci Občanský průkaz (dále jen OP) je povinen

Více

III. Základní ustanovení

III. Základní ustanovení Realizace Koncepce navýšení kapacity Ministerstva zahraničních věcí České republiky a Ministerstva vnitra České republiky za účelem vyřízenívyššího množství žádostí o zaměstnanecké karty III. Základní

Více

PRAVIDLA PRO UŽIVATELE. Aktivizačních a rozvojových programů - dále jen AR programy

PRAVIDLA PRO UŽIVATELE. Aktivizačních a rozvojových programů - dále jen AR programy PRAVIDLA PRO UŽIVATELE Aktivizačních a rozvojových programů - dále jen AR programy 1. Když nemůžu přijít, musím se omluvit Jak to mám udělat: Nejpozději 1 den dopředu zavolám, pošlu SMS nebo napíšu email,

Více

Autorizujícímu orgánu: Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 Ž Á D O S T

Autorizujícímu orgánu: Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 Ž Á D O S T Autorizujícímu orgánu: Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 Místo pro otisk podacího razítka Místo pro nalepení kolkových známek (spodním dílem bez oddělení horního

Více

Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona o katastru nemovitostí (katastrální zákon) (tisk 778)

Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona o katastru nemovitostí (katastrální zákon) (tisk 778) Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona o katastru nemovitostí (katastrální zákon) (tisk 778) Návrh na zamítnutí návrhu zákona nebyl podán. A. Pozměňovací návrhy obsažené v usnesení zemědělského

Více

2. Vzory dokladů vydávaných cizincům

2. Vzory dokladů vydávaných cizincům 2. Vzory dokladů vydávaných cizincům POBYT OBČANA TŘETÍHO STÁTU Délka pobytu Typ dokladu Vzor dokladu Do 90 dnů Krátkodobé vízum Víza mají podobu štítků nalepených v cestovním pase. V rubrice Typ víza

Více

Zaměstnávání cizinců v knihovnách případová studie SVK PK. Konference knihovny současnosti 2014 Olomouc 09. 11. 09. 2014

Zaměstnávání cizinců v knihovnách případová studie SVK PK. Konference knihovny současnosti 2014 Olomouc 09. 11. 09. 2014 Zaměstnávání cizinců v knihovnách případová studie SVK PK Konference knihovny současnosti 2014 Olomouc 09. 11. 09. 2014 Osnova Úvod Legislativa Statistiky Zaměstnavatel Zaměstnanec Osnova Rady, tipy, doporučení

Více

ŽÁDOST o zařazení do programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností

ŽÁDOST o zařazení do programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností církev obec spolky kraj jiné Identifikace žádosti PID ORP: vyplní ORP Identifikace žádosti PID MK: vyplní MK Obec s rozšířenou působností: Opava Kraj: Moravskoslezský Ministerstvo kultury ČR, Maltézské

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Pro kombinované turistické pobyty (Rusko-Pobaltí-Rusko atd.), kdy se navštíví RF dvakrát, je zapotřebí vízum pro dva vjezdy.

Pro kombinované turistické pobyty (Rusko-Pobaltí-Rusko atd.), kdy se navštíví RF dvakrát, je zapotřebí vízum pro dva vjezdy. 1. Obecná pravidla získání ruských víz K vjezdu do Ruské federace občané České republiky musí mít vízum, vystavené konzulárním oddělením RF v Praze, které naše cestovní agentura MORAVIA CONTACT po dohodě

Více

Chráněné bydlení Chráněné bydlení je pobytová sociální služba Společnosti DUHA. asistenti

Chráněné bydlení Chráněné bydlení je pobytová sociální služba Společnosti DUHA. asistenti Chráněné bydlení Chráněné bydlení je pobytová sociální služba Společnosti DUHA. Služba nabízí bydlení v bytech po Praze. Služba mne může podpořit v zodpovědnosti za moji domácnost a za můj život. Ve službě

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 30. října 2013 č. 818 Zásady pro poskytování dotací z rozpočtové kapitoly Ministerstva vnitra ve prospěch obcí prostřednictvím krajů na zajištění bydlení

Více

Obec s rozšířenou působností. Kraj. Žádost

Obec s rozšířenou působností. Kraj. Žádost Obec s rozšířenou působností. Kraj. Žádost o zařazení do programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností v roce 2012 1. Akce obnovy kulturní památky Název akce obnovy:

Více

ODBOR SPRÁVNÍ A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD, Městského úřadu Rychnov nad Kněžnou, odd. OP. EO CD

ODBOR SPRÁVNÍ A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD, Městského úřadu Rychnov nad Kněžnou, odd. OP. EO CD ODBOR SPRÁVNÍ A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD, Městského úřadu Rychnov nad Kněžnou, odd. OP. EO CD OBČANSKÉ PRŮKAZY Občanský průkaz je veřejná listina, kterou občan prokazuje své jméno, příjmení, rodné číslo, podobu

Více

Město Beroun Rada města

Město Beroun Rada města Město Beroun Rada města PRAVIDLA PRO VYDÁVÁNÍ PARKOVACÍCH KARET Rada města Beroun se usnesla dne 12. 12. 2018 vydat v souvislosti s Nařízením č. 5/2011, o vymezení oblastí placeného stání motorových vozidel,

Více

PROJEKT ZVLÁŠTNÍ POSTUPY PRO PRACOVNÍKY V ZEMĚDĚLSTVÍ A POTRAVINÁŘSTVÍ Z UKRAJINY

PROJEKT ZVLÁŠTNÍ POSTUPY PRO PRACOVNÍKY V ZEMĚDĚLSTVÍ A POTRAVINÁŘSTVÍ Z UKRAJINY 9.1.2018 PROJEKT ZVLÁŠTNÍ POSTUPY PRO PRACOVNÍKY V ZEMĚDĚLSTVÍ A POTRAVINÁŘSTVÍ Z UKRAJINY OBSAH VÝCHODISKA PROJEKTU PARAMETRY PROJEKTU IMPLEMENTUJÍCÍ SUBJEKTY DALŠÍ CHARAKTERISTIKY PROJEKTU SCHÉMA POSTUPU

Více

Několik slov o službě Trvaly-pobyt.Cz.

Několik slov o službě Trvaly-pobyt.Cz. Několik slov o službě Trvaly-pobyt.Cz. Komu poskytnete adresu trvalého pobytu? Pro koho je služba určena?... 3 Kde poskytujete adresu pro trvalý pobyt? Jste vlastník nemovitosti?... 3 Je to legální?...

Více

On-line dražební systém EDEN návod k použití

On-line dražební systém EDEN návod k použití On-line dražební systém EDEN návod k použití Obsah dokumentu 1. Registrace uživatele...2 2. Verifikace (ověření) e-mailu...3 3. Zapomenuté heslo...3 4. Přihlášení uživatele...4 5. Změna hesla...5 6. Přehled

Více

VÍZA A PRACOVNÍ POVOLENÍ PRO INVESTORY - 2. vydání. (včetně režimu pro členské země EU)

VÍZA A PRACOVNÍ POVOLENÍ PRO INVESTORY - 2. vydání. (včetně režimu pro členské země EU) VÍZA A PRACOVNÍ POVOLENÍ PRO INVESTORY - 2. vydání (včetně režimu pro členské země EU) Obsah 1 Země mimo EU 1.1 Resumé 1.2 Krátkodobá víza 1.2.1 Letištní a průjezdní vízum 1.2.2 Vízum k pobytu do 90 dnů

Více