V Í T E J T E v obci

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "V Í T E J T E v obci"

Transkript

1 V Í T E J T E v obci

2

3 Starosta Jan Voldřich / od r. 2002/a místostarostka Mgr. Věra Daňová / od r. 2006/.

4 Obec rozložená na břehu Lipenské přehrady se svými osadami Dolní Vltavice, Muckov, Bližná, Mokrá, Plánička a několika chatovými oblastmi, má kolem 830 obyvatel a bohatou historii.

5 V letošním roce uplyne 740 let od doby první zmínky o obci v roce Tehdejší obce tzv.mokerského újezdu, který dostal zvíkovský purkrabí Hirzo z Klinkerberku od krále Václava IV. za své věrné služby,věnoval cisterciáckému klášteru ve Zlaté Koruně. Vesnice se rozkládala v údolí potoka, jehož vody se po dešti zbarvovaly do černa a tak první název zněl: Na czerne rece.

6

7 DOLNÍ VLTAVICE z roku 1890 Založena Hirzem 1268, V r uděleno Petrem z Rožmberka právo tržní a odúmrtní, v roce 1530 povýšena na městys a v r.1669 podruhé povýšena na město, nadána erbem a oprávněním pořádat pět výročních trhů.

8 DOLNÍ VLTAVICE bylo jedno z nejvýznamnějších míst celého regionu.výhodná byla její poloha na obchodní stezce spojující Krumlov s rakouským Aigenem.Přes řeku Vltavu bylo spojení po dřevěném mostě.

9 VLTAVICKÁ MADONA. V KOSTELE SV.LINHARTA STÁVALA PLASTIKA KRÁSNÉ NEZNÁMÉ SVĚTICE, ŘEZBÁŘSKÁ PRÁCE SKUPINY UMĚLCŮ KOLEM MISTRA PARLÉŘE Z KONCE 14.STOLETÍ. DNES JE ULOŽENA V ALŠOVĚ JIHOČESKÉ GALERII. DALŠÍ DVĚ PODOBNÉ BYSTY Z DOLNÍ VLTAVICE JSOU ULOŽENY V MUZEU V DÜSSELDORFU.

10 V roce 1930 měla naše obec obyvatel

11 P I V O V A R. Do historie obce významným způsobem zasáhl jihočeský stavitel rybníků Jakub Krčín z Jelčan, který vystavěl r v obci pivovar a vytvořil tak jednu z dominant obce. Pivovar sloužil až do roku 1947, kdy byl zrušen a postupně se přešlo na vaření ovocných šťav a výrobu limonád.

12 Ložiska grafitu byla nalezena v r. 1767, kdy je dobývali místní sedláci a používali k mazání dřevěných os kol a jako leštidla. Grafitové doly byly otevřeny v r. 1812, byly ve vlastnictví Schwarzenberků a po několik desetiletí patřily k největším producentům grafitu na světě.

13 JEŠTĚ K TUHOVÝM DOLŮM Vlevo Plavení tuhy 1915 Vpravo- Pracovní ruch 1903

14 Štola Josef Je pozůstatkem důlní těžby, ražena v roce 1897, dlouhá m a sloužila k odvodňování dolů. Její portál ústí nedaleko osady Mokrá.

15 V Černé se narodil 2.února 1850 básník a prozaik Adolf Schimann. Své práce čerpal z horského a lesnického prostředí. Foto z roku 1925

16 Po roce 1945 Naše obec byla osvobozena 6.května 1945 jednotkami americké armády. Na základě dohody vítězných mocností a dekretů presidenta Beneše byli původní obyvatelé německé národnosti vysídleni na území Německa a Rakouska a začíná doosidlování českým a slovenským obyvatelstvem z vnitrozemí.

17 Prvním předsedou MNV v Černé / / byl Jan Fikar. Posledním předsedou MNV / / byl Pavel Molák. Dlouholetý předseda MNV / /, ředitel Základní školy Jaroslav Zimmermann. Místní národní výbor

18 Lipenská přehrada Do života obce významně zasáhla výstavba Lipenské přehrady. Bylo nutno přerušit těžbu tuhy a vybudovat nová těžební pole v prostoru Bližné, zaniklo velké rašeliniště v prostoru podél Vltavy, bylo nutno vykácet a vytěžit mnoho hektarů lesa. Byly zrušeny hřbitovy v Černé a v Dolní Vltavici, která prakticky zanikla. Zanikla však i řada dalších obcí na dnešním katastrálním území Bednáře, Hostínova Lhota, Hubenov, Jámy, Kyselov, Kozí Stráň, Kramolín, Nová Lhota, Raclav, Slavkovice, Rybáře. K tehdejšímu území však patřily i Horní a Dolní Borková, Pestřice a Račín.

19 OBNOVENÍ TĚŽBY TUHY. Náhradou za zatopené Tuhové doly byla otevřena v roce 1958 šachta na Bližné, kde se těžil grafit až do roku 1992.

20 TURISTICKÝ RUCH. V letech se začínala věnovat větší pozornost rozvoji turistického ruchu, když vznikají podél břehu přehrady veřejná tábořiště. V obci nabývají významu VT Jestřábí I až III. A začíná se s výstavbou veřejného tábořiště Olšina na snímku.

21 Naší obec proslavil nejen v Československu, ale i daleko za hranicemi jachting. Jachetní oddíl Černá v Pošumaví se honosí mnoha mistrovskými tituly.

22 Mateřská školka Jednou z velkých akcí osmdesátých let byla výstavba komplexu tří budov, kde byly prostory pro 55 dětí a školní jídelna sloužící též žákům Základní školy. Mateřská škola byla uvedena do provozu v r

23 Období po roce Po listopadu 1989 dochází ke změnám i v naší obci. Vzniká obecní úřad a v pluralitním systému jsou voleny jednotlivé kandidující strany. Prvním starostou se stává ing. Jan Novák, který v této funkci pracuje až do voleb v roce 2002.

24 Výstavba ČOV. Rozmach turistického ruchu znamená nutnost vybudovat v obci čističku odpadních vod. Za pomoci půjčky od státu, ale především dobrým hospodařením, mohla v obci vyrůst ČOV, která je vybavena nejmodernější technologií biologického čištění a snese ta nejpřísnější mezinárodní měřítka.

25 Současnou dominantou obce je kostel Neposkvrněného početí Panny Marie, z roku 1799 a v r zvětšen a postavena nová věž.

26 Tato dominanta vypadala před rokem 1989 takto:

27 Socha z období před r stávala na různých místech v obci. V roce 2007 byla zrestaurována. Socha sv. Jana Nepomuckého. Státem chráněný objekt.

28 Přírodní rezervace. V katastrálních územích naší obce se nachází tři přírodní rezervace: Pláničský rybník / 15, 17 ha/ viz foto Kyselovský les / 6, 79 ha / Rašeliniště Borková / 47,48 ha/

29 Přírodní památky. Na území obce bylo dále vyhlášeno pět přírodních památek: Velké Bahno / 85,76 ha/ Slavkovické louky /27 ha / Kotlina pod Pláničským rybníkem / 10 ha/ Olšina v Novolhotském lese / 55 ha / Muckovské vápencové lomy / 3,38 ha/ Dále se zde nachází čtyři památné stromy, z toho tři lípy a jeden dub. Dvě lípy, velkolistá i malolistá byly vysázeny u kaple Stiny na Dolní Vltavici v r a ve výšce 130 cm nad zemí činí jejich obvod kmene 600 a 589 cm. U lípy velkolisté na Raclavi je obvod kmene dokonce 612 cm. Na Raclavi se nachází i dub s obvodem 360 cm.

30 KAPLE STINY Nachází se u Dolní Vltavice a je to státem chráněný objekt. Vystavěna v roce 1648, nejprve jako dřevěná.

31 Muckovské vápencové lomy. V lesíku poblíž osady Muckov, kde se komorovým způsobem těžil čistý krystalický vápenec, vznikla unikátní lokalita. Ceněná je i z hlediska přírodovědného, neboť je významným shromaždištěm a zimovištěm netopýrů.

32 ZÁKLADNÍ ŠKOLA. Budova Základní školy pro 1 5. ročník z roku V roce 2007 byla provedena rekonstrukce budovy, zejména nová střecha.

33 Bytový dům. Nutnost zajistit byty pro mladé rodiny přiměla obec k výstavbě bytového domu, ve kterém je 12 bytových jednotek a potřebné prostory pro Obecní knihovnu.

34 Občanská vybavenost. Na základě údajů posledního sčítání je v obci celkem 180 domů, z toho trvale obydlených je 146. Bytů je 347 a trvale obydlených 298. V posledním období se trvalá pozornost věnuje rekonstrukcím a zvelebení zejména obecních bytových jednotek,kterých má obec 93.

35 Podstatné vylepšení nastalo v kempu V Olšinách po roce V Olšinách.

36 Sbor dobrovolných hasičů v obci. Hasiči již mnoho let pořádají a spolupořádají řadu akcí v obci.

37 SKAUTSKÝ ODDÍL - BERUŠKY Patří mezi aktivní spolky v obci.

38 FOTBAL V OBCI ZATÍM ŽIJE

39 Pro zdraví Vedle jachtingu a fotbalu je k dispozici i posilovna. Zde se cvičí jednou týdně i aerobik a relaxační uvolňovací cviky.

40 Velikonoční a vánoční akce. Zdobení velikonočního stromu Rozsvícení vánočního stromu

41 MÁJOVÉ AKCE. V předvečer 1.máje se předvádějí čarodějnice se svými reji. Pravidelně se již mnoho let staví obecní májka.

42 TRADIČNÍ OBECNÍ AKCE VÍTÁNÍ DĚTÍ probíhá pravidelně již mnoho let. SETKÁNÍ SE SENIORY teprve v posledních létech

43 V rámci Léta je během hlavní sezony pořádána velká řada akcí hudebních, sportovních, divadelních, filmových a dalších. V posledních letech se stal populární tzv. LIPNO FEST, z něhož je i ukázka. LÉTO V ČERNÉ V POŠUMAVÍ.

44 POMYSLNÝ STŘED OBCE. PO ROCE 1989 UTRPĚL NEJVĚTŠÍ ŠKODY PIVOVAR / SODOVKÁRNA/.

45 POHLEDY NA OBEC. V obci je v provozu v sezoně Letní kino. Tobogán na pláži OASA.

46 POHLEDY NA OBEC. Infopoint u Muckovských lomů. Cyklistická stezka, směr Muckov.

47 POHLEDY NA OBEC. Pouťové atrakce v sezoně. Projekt možné budoucí rekreační zóny.

48 SETKÁNÍ NA HRANICI. S představiteli Aigenu v létě a při přebírání Betlémského světla Kyselov.

49 VSTUPUJEME DO : Evropské unie Schengenu

50 HRY BAREVNÝCH. Vybrané družstvo zástupců naší obce již několik let reprezentuje obec při tzv. Hrách barevných. V roce 2008 se tyto hry budou konat v Černé v Pošumaví.

51 Nová silnice. V roce 2007 byla dokončena silnice 1/39, která přinesla podstatné vylepšení celkového vzhledu při vjezdu do obce.

52 DALŠÍ VÝSTAVBA Na začátku obce v lokalitě Malé Lipno pokračuje na 13 parcelách nová výstavba rodinných domků.

53 Když je horké léto. Velká obecní pláž, pláž u malého Lipna, pláž OASA i další soukromé pláže jsou v teplých dnech obleženy turisty.

54 V naší obci provozuje svou činnost řada firem a soukromníků, je zde mnoho zařízení s občerstvením, možností ubytování, relaxace a odpočinku, provozují se mnohé další aktivity. Vše najdete na:

55 Slunce zapadá nad naší krajinou.

56

Obec Černá v Pošumaví

Obec Černá v Pošumaví Obec Černá v Pošumaví Počet obyvatel (2014): 825 Katastrální plocha (ha): 5047,2 Počet místních částí: 6 Názvy místních částí: Černá v Pošumaví, Bližná, Dolní Vltavice, Mokrá, Muckov, Plánička www.cernavposumavi.cz

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_129 Datum: 11.3.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_129 Datum: 11.3. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

Libín. Vybavenost obce Požární zbrojnice Hostinec Hřiště Knihovna Hřbitov Ubytování

Libín. Vybavenost obce Požární zbrojnice Hostinec Hřiště Knihovna Hřbitov Ubytování Libín Zpracováno v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Požární

Více

DOLNÍ VLTAVICE / německy Untermoldau /

DOLNÍ VLTAVICE / německy Untermoldau / ZDROJ: DOLNÍ VLTAVICE / německy Untermoldau / www.zanikleobce.cz www.mapy.cz historické 1836 1852 + základní Kronika obce Černá v Pošumaví www.cernavposumavi.cz Šumava Baset 2003 Lipno online Kategorie:

Více

POUTNÍ MÍSTO PANNY MARIE VE SKÁLE

POUTNÍ MÍSTO PANNY MARIE VE SKÁLE Městys Spálov Městys Spálov leží v oblasti přírodního parku Oderské vrchy na hranici krajů Moravskoslezského a Olomouckého. Z Ostravy i Olomouce se k nám dostanete pohodlně za necelou hodinku a rázem se

Více

Historické památky. 4 kapličky Marie Sněžné Přešťovice 3 domy (selské baroko) Přešťovice

Historické památky. 4 kapličky Marie Sněžné Přešťovice 3 domy (selské baroko) Přešťovice Historické památky Objekt 4 kapličky Marie Sněžné 3 domy (selské baroko) keltské pohřebiště 2 kapličky Skály kaplička Jana Nepuckého Kuřimany 6 kapliček židovský hřbitov 3 Boží muka lidová architektura

Více

České Budějovice Dvořiště Lomnice Rožmberk Třeboň Č.B.

České Budějovice Dvořiště Lomnice Rožmberk Třeboň Č.B. Cyklovýlet č. 6 České Budějovice Dvořiště Lomnice Rožmberk Třeboň Č.B. Trasa : Č.B. pravý břeh Vltavy Hrdějovice Borek Dvořiště Lomnice Rožmberk Stará Hlína Třeboň rybník Svět Zvíkov Kaliště Dobrá Voda

Více

Strategický rozvojový plán Obce Ústí

Strategický rozvojový plán Obce Ústí Strategický rozvojový plán Obce Ústí Schváleno zastupitelstvem obce dne: Zpracovatel: PL realizace s. r. o, v XI/2015 Obsah 1 Základní údaje o obci 2 1.1 Základní údaje 2 1.2 Identifikační a kontaktní

Více

Zliv Základní informace Zliv 1421 ha 3635 256 obyv/km2 3718 261 obyv/km2 Město Zliv Charakteristika

Zliv Základní informace Zliv 1421 ha 3635 256 obyv/km2 3718 261 obyv/km2 Město Zliv Charakteristika Zliv zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Požární

Více

Zjištění a vyhodnocení udržitelného rozvoje území (Zpracováno v souladu s požadavky 4, odst. 1, části. 1. bodu b) vyhlášky č. 500/2006 Sb.

Zjištění a vyhodnocení udržitelného rozvoje území (Zpracováno v souladu s požadavky 4, odst. 1, části. 1. bodu b) vyhlášky č. 500/2006 Sb. Střížov zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Požární

Více

Církevní památky Regionu Slezská brána

Církevní památky Regionu Slezská brána Církevní památky Regionu Slezská brána Řepiště Šenov Sedliště Paskov Vratimov Václavovice Kaňovice Žabeň Region Slezská brána Úvodní slovo Řepiště Velikost území,01 Počet obyvatel 1 705 Mírová 17 739 31

Více

VÝVOJ ZNAKU OBCE ČERNÁ V POŠUMAVÍ

VÝVOJ ZNAKU OBCE ČERNÁ V POŠUMAVÍ VÝVOJ ZNAKU OBCE ČERNÁ V POŠUMAVÍ Černá v Pošumaví po roce 1945 žádný znak nepoužívala. Nikdo se s touto otázkou vlastně ani nezabýval. Teprve po roce 1989 se začalo uvažovat o možnosti mít svůj vlastní

Více

Stará štola Antona Paduánského.

Stará štola Antona Paduánského. Stará štola Antona Paduánského. Ústí štoly se nachází v horní části obce Vyhne v blízkosti silnice. Štola otvírala stejně jmenovanou žílu Anton jihozápadním směrem. Ve výklenku nad portálem štoly je umístěna

Více

Zliv Základní informace Zliv 1421 ha 3561 250,6 obyv/km2 Město Zliv Charakteristika

Zliv Základní informace Zliv 1421 ha 3561 250,6 obyv/km2 Město Zliv Charakteristika Zliv Zpracováno v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Požární

Více

Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech

Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Zpracováno v rámci projektu " Vzdělávání pro konkurenceschopnost - konkurenceschopnost pro

Více

1. Mapa Vlašimska a okolí.

1. Mapa Vlašimska a okolí. Obrazová příloha 1. Mapa Vlašimska a okolí. 2. František Kupka (1848): Blaničtí rytíři (dřevoryt). 3. Julius Mařák (1882): Blaník olejomalba z prezidentské lóže Národního divadla v Praze. 4. Zápisník okrašlovacího

Více

Doplňkový výpis jevů, závad a střetu za městský obvod Ústí nad Labem Severní Terasa

Doplňkový výpis jevů, závad a střetu za městský obvod Ústí nad Labem Severní Terasa Doplňkový výpis jevů, závad a střetu za městský obvod Ústí nad Labem Severní Terasa zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických

Více

Doplňkový výpis jevů, závad a střetu za městský obvod Ústí nad Labem - Neštěmice

Doplňkový výpis jevů, závad a střetu za městský obvod Ústí nad Labem - Neštěmice Stránka č. 1 z 5 Doplňkový výpis jevů, závad a střetu za městský obvod Ústí nad Labem - Neštěmice zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně

Více

Doplňkový výpis jevů, závad a střetu za městský obvod Ústí nad Labem - Střekov

Doplňkový výpis jevů, závad a střetu za městský obvod Ústí nad Labem - Střekov Stránka č. 1 z 5 Doplňkový výpis jevů, závad a střetu za městský obvod Ústí nad Labem - Střekov zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně

Více

HOSTINNÉ. Trasa č. 2 Obrazy. 16,5 km. Trasa:

HOSTINNÉ. Trasa č. 2 Obrazy. 16,5 km. Trasa: HOSTINNÉ Trasa č. 2 Obrazy Trasa: Značení KČT: 16,5 km Hostinné Chotěvice (4,5 km) Chotěvice Nové Zámky (9 km) Nové Zámky Hostinné (3 km) (trasa vlakové nádr. Hostinné až most v Debrném bez značení) Občerstvení:

Více

OBEC KAMENNÝ ÚJEZD MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VESNICE NA OBDOBÍ

OBEC KAMENNÝ ÚJEZD MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VESNICE NA OBDOBÍ OBEC KAMENNÝ ÚJEZD MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VESNICE NA OBDOBÍ 2016-2018 Schváleno Zastupitelstvem Obce Kamenný Újezd dne : 9.12.2015 č.j. ZO-7/VI/2015 Starostka obce Ing. Šebelková Jitka Místostarosta obce

Více

TR Severozápadní Čechy TO Krušné hory a Podkrušnohoří TO České Švýcarsko. Iveta Hennetmairová

TR Severozápadní Čechy TO Krušné hory a Podkrušnohoří TO České Švýcarsko. Iveta Hennetmairová TR Severozápadní Čechy TO Krušné hory a Podkrušnohoří TO České Švýcarsko Iveta Hennetmairová Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno

Více

06382 KARVINÁ - Fryštát 15-44

06382 KARVINÁ - Fryštát 15-44 06382 KARVINÁ - Fryštát 15-44 Město Fryštát, t.j. historické jádro Karviné, bylo založeno v 1. polovině 14. století na mírném návrší nad potokem Mlýnkou. V jižní části jeho oválné půdorysné dispozice je

Více

1, Jste spokojeni s podobou naší obce? Újezd Zbečno? ano 2 5 spíše ano 21 29 spíše ne 8 19 3 ne 2 9 1

1, Jste spokojeni s podobou naší obce? Újezd Zbečno? ano 2 5 spíše ano 21 29 spíše ne 8 19 3 ne 2 9 1 Celkem odevzdáno: 109 dotazníků 5 bez udání bydliště 38 Újezd 66 Zbečno 39 spíše osobní názor, 64 spíše názor celé domácnosti 1, Jste spokojeni s podobou naší obce? ano 2 5 spíše ano 21 29 spíše ne 8 19

Více

R A D S L A V / německy Rathschlag /

R A D S L A V / německy Rathschlag / ZDROJ: R A D S L A V / německy Rathschlag / Historický lexikon obcí 2005 www.genea.cz www.zanikleobce.cz www.mapy.cz historická 1836 1852 + základní Kronika obce Černá v Pošumaví www.cernavposumavi.cz

Více

tripsforaday.com Kvilda, Strážný Kvilda (Šumava), Česká Republika Cyklo trasa 42,180 km Mapa

tripsforaday.com Kvilda, Strážný Kvilda (Šumava), Česká Republika Cyklo trasa 42,180 km Mapa tripsforaday.com Kvilda, Strážný Kvilda (Šumava), Česká Republika Cyklo trasa Mapa 42,180 km Střední 374 m tripsforaday.com Kvilda (Šumava), Česká Republika Itinerář Parkoviště na Kvildě pod sjezdovkou

Více

NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU,,Prachaticko a Blans ký les VE DNECH 28.-31.8.2008

NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU,,Prachaticko a Blans ký les VE DNECH 28.-31.8.2008 NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU,,Prachaticko a Blans ký les VE DNECH 28.-31.8.2008 Určeno pro pěší turistiku, cykloturistiku (silnice, trek, MTB) Ubytování: 3 noci s polopenzí v penzionu Ingrid ve Lhenicích

Více

ÚZEMNÍ PLÁN ČERNÁ V POŠUMAVÍ

ÚZEMNÍ PLÁN ČERNÁ V POŠUMAVÍ PROJEKTOVÝ ATELIÉR AD s.r.o. Ing. arch. Jaroslav DANĚK Husova 4, České Budějovice 370 01, tel. 387 311 238, mobil 605 277 998 ÚZEMNÍ PLÁN ČERNÁ V POŠUMAVÍ Vyhodnocení vlivů na udržitelný rozvoj území podle

Více

POSUDOV / Stüblern POSUDOV. Posudovský mlýn FRYMBURK POSUDOV FRYMBURK

POSUDOV / Stüblern POSUDOV. Posudovský mlýn FRYMBURK POSUDOV FRYMBURK POSUDOV Posudovský mlýn POSUDOV / Stüblern Vesnička rovněž poprvé zmíněná v rožmberském urbáři z roku 1379. Prošla podobným osudem jako další vsi sdružené v minulosti pod obcí Hruštice. Do posudovského

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Název obce: Útěchovice Počet částí obce: 1 Počet katastrálních území: 1 Výměra obce: 624 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 66 Hustota obyvatel:

Více

Kempy na Vltavě ( kontakt, popis)

Kempy na Vltavě ( kontakt, popis) Kempy na Vltavě ( kontakt, popis) Zahrádky - Borová Lada ( ř. km 413 ) Kontakt: OÚ Borová Lada, čp. 38, Borová Lada, tel. /fax: 388 434 135 Popis: rozlehlé přírodní tábořiště na travnatých svazích při

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Malečov zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Název obce: Žirovnice Počet částí obce: 6 Počet katastrálních území: 6 Výměra obce: 4440 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 3070 Hustota obyvatel: 69 obyv/km

Více

Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech

Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Zpracováno v rámci projektu " Vzdělávání pro konkurenceschopnost - konkurenceschopnost pro

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_128 Datum: 7.3.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_128 Datum: 7.3. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

ZÁCHRANA ZE ZAMRZLÉ VODNÍ PLOCHY

ZÁCHRANA ZE ZAMRZLÉ VODNÍ PLOCHY Mezinárodní teoreticko-praktický seminář ZÁCHRANA ZE ZAMRZLÉ VODNÍ PLOCHY KDY: 4. 2. 2017 (9.00 17.00) KDE: Výcvikové středisko Vodní záchranné služby ČČK v Dolní Vltavici Program: 09.30 12.30 Teoretická

Více

Průvodce "Průvodce Jižní Čechy"

Průvodce Průvodce Jižní Čechy Kratochvíle Zámek 49 3'30.55"N 14 10'3.17"E Zámek Kratochvíle je renesanční perlou italského stavitelství v jižních Čechách. Zámek se nachází asi 2 kilometry severozápadně od města netolic na Prachaticku.

Více

Opatření obecné povahy č. 3/2011

Opatření obecné povahy č. 3/2011 Opatření obecné povahy č. 3/2011 ÚZEMNÍ PLÁN VIMPERK Správní orgán Město Vimperk Steinbrenerova 6, 385 17 Vimperk o vydání rozhodlo zastupitelstvo obce dne 27.06.2011 usnesení č. 186 nabytí účinnosti dne

Více

STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY

STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY M Ě S T O K L A D R U B Y Nám. Republiky 89, 349 61 Kladruby u Stříbra, IČ 00259888 tel. 374 616 711, fax 374 631 090, e-mail : obec@kladruby.cz STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY Obsah: Obsah 1 Informace

Více

ČESKÝ KRUMLOV. Tereza Išková

ČESKÝ KRUMLOV. Tereza Išková ČESKÝ KRUMLOV Tereza Išková ČESKÝ KRUMLOV Pohlednicový pohled na město Český Krumlov. 2 HISTORIE MĚSTA ČESKÝ KRUMLOV Jméno města Krumlov je odvozováno z německého výrazu "Krumme Aue", který je překládán

Více

8. Za památnými stromy Újezdu nad Lesy a Klánovic

8. Za památnými stromy Újezdu nad Lesy a Klánovic VLASTIVÌDNÉ VYCHÁZKY PRAHOU 8. Za památnými stromy Újezdu nad Lesy a Klánovic Celková délka trasy: 5,5 km Poèet stromù: 4 Trasa vycházky Hranice chránìného území Památný strom Významný nepamátný strom

Více

Barokní. perly Třeboňska na kole.

Barokní. perly Třeboňska na kole. Barokní perly Třeboňska na kole www.itrebon.cz Baroko v krajině Třeboňska Třeboňská rybniční krajina, protkaná sítí vodních kanálů, s rašeliništi a borovými lesy, je většinou vnímána jako dílo renesančních

Více

PROGRAM ROZVOJE OBCE ŽERANOVICE

PROGRAM ROZVOJE OBCE ŽERANOVICE PROGRAM ROZVOJE OBCE ŽERANOVICE NA OBDOBÍ LET 2015-2020 Tento dokument schválilo Zastupitelstvo obce Žeranovice na svém 9. zasedání dne 8. ledna 2016 usnesením č. 9/5. Platnost od 8. ledna 2016. PROGRAM

Více

Regionální muzeum v Českém Krumlově

Regionální muzeum v Českém Krumlově 04/2016 Regionální muzeum v Českém Krumlově Měsíční muzejní zpravodaj NEWSLETTER Prosinec 2016 RYCHLÝ PŘEHLED Adolf Born aneb Jak vzniká poštovní známka Hvězdy stříbrného plátna WORKSHOPY: Vánoční polaz

Více

ZÁCHRANA ZE ZAMRZLÉ VODNÍ PLOCHY

ZÁCHRANA ZE ZAMRZLÉ VODNÍ PLOCHY pokyny pro účastníky a přednášející mezinárodní teoreticko-praktický seminář ZÁCHRANA ZE ZAMRZLÉ VODNÍ PLOCHY KDY: 30. 1. 2015 (9.00 17.00) KDE: Výcvikové centrum Vodní záchranné služby ČČK v Dolní Vltavici

Více

CO SE KDY V OPATOVICÍCH ŠUSTLO (sestavil Josef Matěásko)

CO SE KDY V OPATOVICÍCH ŠUSTLO (sestavil Josef Matěásko) CO SE KDY V OPATOVICÍCH ŠUSTLO (sestavil Josef Matěásko) ROK: UDÁLOST: 1073 Zmíňka o poustce Mikulcově 1086 založen klášter za Vratislava II. 1163 klášter navštívil král Vladislav 1227 v klášteře pochován

Více

Strategický plán rozvoje městyse Jedovnice

Strategický plán rozvoje městyse Jedovnice Strategický plán rozvoje městyse Jedovnice Únor 2019 Městys Jedovnice leží v Jihomoravském kraj, okresu Blansko, v krásném prostředí Moravského krasu. Katastrální území je 14,2 km 2 a k 31. 12. 2018 má

Více

1 ÚVOD. Program rozvoje obce Povrly na období 2008 až 2023

1 ÚVOD. Program rozvoje obce Povrly na období 2008 až 2023 STRATEGIE ROZVOJE OBCE POVRLY NA OBDOBÍ 2008 až 2023 Schváleno zastupitelstvem obce Povrly dne 20.12.2007 1 ÚVOD Cíl dokumentu a komu je dokument určen Strategie rozvoje obce je základním strategickým

Více

1. Hrad a zámek Český Krumlov 2. Hradní muzeum Český Krumlov

1. Hrad a zámek Český Krumlov 2. Hradní muzeum Český Krumlov Českokrumlovsko Český Krumlov vám pro poznávací a tematicky zaměřené výlety nabízí nepřeberné množství cílů. Největším lákadlem města je jeho bohatá historie a s ní spojené architektonické památky zdejší

Více

Doplňkový výpis jevů, závad a střetu za městský obvod Ústí nad Labem - město

Doplňkový výpis jevů, závad a střetu za městský obvod Ústí nad Labem - město Doplňkový výpis jevů, závad a střetu za městský obvod Ústí nad Labem - město zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Chuderov

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Chuderov Rozbor udržitelného rozvoje území obce Chuderov zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

PROGRAM OBNOVY OBCE DOBRČICE

PROGRAM OBNOVY OBCE DOBRČICE PROGRAM OBNOVY OBCE DOBRČICE NA OBDOBÍ 2009 2013 OBSAH ÚVOD... 3 1. Souhrnná charakteristika obce Dobrčice... 4 1.1. Obyvatelstvo... 5 1.2. Občanská vybavenost, služby a sociální zázemí... 5 1.3. Bydlení

Více

NADACE PRO OBNOVU CÍRKEVNÍCH PAMÁTEK DĚKANSTVÍ ZNOJEMSKÉHO

NADACE PRO OBNOVU CÍRKEVNÍCH PAMÁTEK DĚKANSTVÍ ZNOJEMSKÉHO STROM ROKU STROM ŽIVOTA NAVRHOVATELÉ: OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POPICE CHARLESE SEALSFIELDA SPRÁVA NÁRODNÍHO PARKU PODYJÍ NADACE PRO OBNOVU CÍRKEVNÍCH PAMÁTEK DĚKANSTVÍ ZNOJEMSKÉHO Popické lípy Druh stromů: Lípa

Více

Program rozvoje obce Holetín na období 2013-2018 OBEC HOLETÍN. Schváleno usnesením obce č. 6/2012

Program rozvoje obce Holetín na období 2013-2018 OBEC HOLETÍN. Schváleno usnesením obce č. 6/2012 OBEC HOLETÍN Schváleno usnesením obce č. 6/2012 Obec Holetín je tvořena třemi místními částmi Horní Holetín, Dolní Holetín, Horní Babákov. Středem obce Holetín prochází silnice II. třídy č. 355 o délce

Více

Seznam příloh. Příloha č. 6 Fotografie města Boskovice a jeho okolí V

Seznam příloh. Příloha č. 6 Fotografie města Boskovice a jeho okolí V PŘÍLOHY Seznam příloh Příloha č. 1 - Terénní výzkum (Rozhovor se starosty a s místními obyvateli obcí) Příloha č. 2 Fotografie města Boskovice I Příloha č. 3 Fotografie města Boskovice a jeho okolí II

Více

REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II JIHOZÁPAD. výtah

REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II JIHOZÁPAD. výtah REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II JIHOZÁPAD výtah Aktualizováno červen 2015 Stručný výčet zpracovaných projektů do ROP NUTS II JZ: Zakázka Zadavatel Název programu Rekonstrukce ulice Pod Zámkem v Rudolfově

Více

Popis. Délka trasy. 46 km. Průběh trasy

Popis. Délka trasy. 46 km. Průběh trasy Trasa č. 5 Popis Délka trasy Průběh trasy Náročnost Putování za vínem Vydejte se poznat krásy zdejšího půvabného kraje po vinařských stezkách. Trasa je dobře sjízdná, přehledná a rovinatá a po krátkých

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Petrovice

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Petrovice Stránka č. 1 z 9 Rozbor udržitelného rozvoje území obce Petrovice zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Velké Březno

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Velké Březno Rozbor udržitelného rozvoje území obce Velké Březno zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území obce návrh 06/2014 Nové Dvory

Rozbor udržitelného rozvoje území obce návrh 06/2014 Nové Dvory Rozbor udržitelného rozvoje území obce návrh 06/2014 Nové Dvory zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou

Více

MEZINÁRODNÍ PRAKTICKÝ SEMINÁŘ vyproštění - záchrana ze zamrzlé vodní plochy. 22. února 2014 od hod., Dolní Vltavice

MEZINÁRODNÍ PRAKTICKÝ SEMINÁŘ vyproštění - záchrana ze zamrzlé vodní plochy. 22. února 2014 od hod., Dolní Vltavice MEZINÁRODNÍ PRAKTICKÝ SEMINÁŘ vyproštění - záchrana ze zamrzlé vodní plochy 22. února 2014 od 10.00 hod., Dolní Vltavice I. Organizátor semináře MS VZS ČČK Český Krumlov, Lipenská vodní záchranná služba

Více

Kronika obce Nová Ves Příloha

Kronika obce Nová Ves Příloha Indikační skica Stabilního katastru obce z roku 1842, kterou pro potřeby finančního úřadu v Brandýse nad Labem v tehdejším Kouřimském kraji zhotovili adjunkt Franz Lizius a geometr Anton Matchinger. Indikační

Více

Knížecí Pláně, okr. Prachatice, Jihočeský kraj

Knížecí Pláně, okr. Prachatice, Jihočeský kraj stránka 1 z 14 Knížecí Pláně, okr. Prachatice, Jihočeský kraj Zaniklá dřevorubecká vesnice Fürstenhut (19. a 20. století) Zaniklá ves Fürstenhut na Šumavě je působivou připomínkou tragických událostí moderních

Více

Rozmístění památných stromů a alejí s památnými stromy. Zdroj: Drusop AOPK ČR.

Rozmístění památných stromů a alejí s památnými stromy. Zdroj: Drusop AOPK ČR. Památné stromy správního obvodu Čelákovic Čelákovice jako pověřený obecní úřad zajišťují na svém správním území (zahrnujícím Čelákovice, Lázně Toušeň, Mochov, Nehvizdy, Svémyslice, Vyšehořovice a Zeleneč)

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Název obce: Počátky Počet částí obce: 6 Počet katastrálních území: 6 Výměra obce: 3084 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 2657 Hustota obyvatel: 86 obyv/km

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území městyse Lukavec zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

MESTO PAM. NAZEV VE DNECH EHD OTEVRENA PAM. POPIS

MESTO PAM. NAZEV VE DNECH EHD OTEVRENA PAM. POPIS MESTO PAM. NAZEV VE DNECH EHD OTEVRENA PAM. POPIS Zámek netradiční dispozice tvaru kruhové výseče s renesančním arkádovým nádvořím a věží. Nejhodnotnější interiéry zámku s rokokovými nástěnnými malbami

Více

Prodej komerční nemovitosti č.p. 443 Dolní Dobrouč

Prodej komerční nemovitosti č.p. 443 Dolní Dobrouč Prodej komerční nemovitosti č.p. 443 Dolní Dobrouč Obec: Dolní Dobrouč Katastrální území: Dolní Dobrouč Okres: Kraj: Ústí nad Orlicí Pardubický ZÁKLADNÍ INFORMACE Cena prodejní: Poloha objektu: 10 600

Více

Jankov. Charakteristika

Jankov. Charakteristika Jankov Zpracováno v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Knihovna

Více

Vypracoval: David Berka

Vypracoval: David Berka Vypracoval: David Berka Hlavní město: České Budějovice Počet obyvatel: 637 300 (počítáno 1.1. 2015) Rozloha: 10 056 km2 Hejtman: Jiří Zimola Nejvyšší bod: Plechý (1 378 m) Vlajka: Znak: kraj Vysočina,

Více

Půjčovna elektroskútrů

Půjčovna elektroskútrů Líbila se vám vyjížďka? Vyzkoušejte i další E.ON e-půjčovny v turisticky zajímavých lokalitách: e-šumava Lipno nad Vltavou Kaplice Žďár nad Sázavou Brno a Moravský kras Pasohlávky České Budějovice Třebíč

Více

Architektonická studie rezidenční vily Zadní Výtoň. Prodej stavebního pozemku

Architektonická studie rezidenční vily Zadní Výtoň. Prodej stavebního pozemku ARCHITEKTI Architektonická studie rezidenční vily Zadní Výtoň Na pozemek je navržen jednopodlažní objekt s podkrovím a jedním polosuterenem, který v maximální míře využívá jak svažitosti pozemku, tak jeho

Více

PROGRAM ROZVOJE OBCE KVÍTKOV NA OBDOBÍ LET

PROGRAM ROZVOJE OBCE KVÍTKOV NA OBDOBÍ LET PROGRAM ROZVOJE OBCE KVÍTKOV NA OBDOBÍ LET 2015-2020 Úvod Program rozvoje obce Kvítkov můžeme definovat jako strategický koncepční materiál, jehož cílem je vymezit hlavní oblasti v rámci rozvoje obce v

Více

4. část - červen až srpen

4. část - červen až srpen Přílohy kroniky 2014 4. část - červen až srpen Krásné Údolí Přílohu vytvořil : Martin Frank ( říjen 2014 ) 4. část - Strana 1 / celkem stran 30 Přílohu vytvořil : Martin Frank ( říjen 2014 ) 4. část -

Více

ZÁCHRANA ZE ZAMRZLÉ VODNÍ PLOCHY

ZÁCHRANA ZE ZAMRZLÉ VODNÍ PLOCHY dovolujeme si vás pozvat na mezinárodní teoreticko-praktický seminář ZÁCHRANA ZE ZAMRZLÉ VODNÍ PLOCHY KDY: 7. 2. 2015 (9.30 16.30) KDE: Výcvikové centrum Vodní záchranné služby ČČK v Dolní Vltavici Program:

Více

List1. Stránka 1. Příloha č. 25 Turistické atraktivity. Atraktivita. Rozhledna Čebínka výška 30 m

List1. Stránka 1. Příloha č. 25 Turistické atraktivity. Atraktivita. Rozhledna Čebínka výška 30 m Příloha č. 25 Turistické atraktivity Obec Čebín Drásov Hradčany Malhostovice Sentice Rozhledna Čebínka výška 30 m Atraktivita Přírodní amfiteátr v bývalém lomu Na kamínce - hraje se zde divadlo VKP Lesní

Více

Záměry obcí na období 2014-2020

Záměry obcí na období 2014-2020 Pořadové číslo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Žadatel Obec Hamry (CHR) Záměry obcí na období 2014-2020 Projekt Oprava místních komunikací Oprava veřejného osvětlení Zateplení ZŠ Rekonstrukce dětského hřiště Rekonstrukce

Více

www.vyletynaden.cz ČB, Bavorovice, ZOO, Nám. ČB České Budějovice a okolí, Česká Republika 23,790 km Cyklo trasa Mapa

www.vyletynaden.cz ČB, Bavorovice, ZOO, Nám. ČB České Budějovice a okolí, Česká Republika 23,790 km Cyklo trasa Mapa www.vyletynaden.cz ČB, Bavorovice, ZOO, Nám. ČB České Budějovice a okolí, Česká Republika Cyklo trasa 23,790 km Snadná 29 m Mapa www.vyletynaden.cz Itinerář České Budějovice a okolí, Česká Republika Náměstí

Více

PROGRAM REGENERACE MĚSTSKÉ PAMÁTKOVÉ ZÓNY HOŘICE NA ŠUMAVĚ II. ETAPA PRO ROKY 2014 2018

PROGRAM REGENERACE MĚSTSKÉ PAMÁTKOVÉ ZÓNY HOŘICE NA ŠUMAVĚ II. ETAPA PRO ROKY 2014 2018 PROGRAM REGENERACE MĚSTSKÉ PAMÁTKOVÉ ZÓNY HOŘICE NA ŠUMAVĚ II. ETAPA PRO ROKY 2014 2018 Obec Hořice na Šumavě květen 2013 Zpracovala Ing. arch. Dagmar Buzu za spolupráce Martina Madeje, starosty obce -

Více

Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383

Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383 Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383 Projekt OP VK oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3526 Název projektu:

Více

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DĚTENICE za období 2010-2014

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DĚTENICE za období 2010-2014 ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DĚTENICE za období 2010-2014 na základě ustanovení 55 odst.1 zákona č.183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů (dále jen: stavební

Více

Chráněná krajinná oblast Český les. Bělá nad Radbuzou, červen 2014

Chráněná krajinná oblast Český les. Bělá nad Radbuzou, červen 2014 Chráněná krajinná oblast Český les Bělá nad Radbuzou, červen 2014 CHKO Český les ochrana přírody Vyhlášení: 1. 8. 2005 Rozloha: 473 km2 Kraj: Plzeňský Okresy: Domažlice a Tachov CHKO Český les ochrana

Více

PUTOVÁNÍ S LOKOMOTIVOU BEZ KOLEJÍ

PUTOVÁNÍ S LOKOMOTIVOU BEZ KOLEJÍ PUTOVÁNÍ S LOKOMOTIVOU BEZ KOLEJÍ 28. 5.2016 Pojďte si protáhnout údolím řeky CELKOVÁ TRASA: 14,4 KM START 1 - ŠERPOVÉ (14,4 KM) Filipova Huť (rozcestí) Modrava (po zelené značce) Hradlový most Rechle

Více

Nová Ves Nachází se asi 3,5 km na severovýchod od Olešníka. Prochází zde silnice II/105. Je zde evidováno 24 adres. Trvale zde žije 29 obyvatel.

Nová Ves Nachází se asi 3,5 km na severovýchod od Olešníka. Prochází zde silnice II/105. Je zde evidováno 24 adres. Trvale zde žije 29 obyvatel. Olešník Zpracováno v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Požární

Více

ZMIZELÉ DUBÍ 8.díl Bývalá kaple a škola v Bystřici

ZMIZELÉ DUBÍ 8.díl Bývalá kaple a škola v Bystřici ZMIZELÉ DUBÍ 8.díl Bývalá kaple a škola v Bystřici Dnes předkládám k porovnání dva skládané snímky Bystřice. Jsou na nich zachycena stejná místa s odstupem cca 90 let. Na skládaných pohledech vidíme v

Více

PROJEKTY MĚSTA HLUBOKÁ NAD VLTAVOU

PROJEKTY MĚSTA HLUBOKÁ NAD VLTAVOU PROJEKTY MĚSTA HLUBOKÁ NAD VLTAVOU 2011 1 Obnova kaple Sv. Jana Nepomuckého v Municích Město Hluboká nad Vltavou získalo prostřednictvím Místní akční skupiny Hlubocko Lišovsko dotaci ve výši 332 688,-

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Lukavec zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Zubrnice

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Zubrnice Rozbor udržitelného rozvoje území obce Zubrnice zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Trmice. Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Trmice. Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Stránka č. 1 z 8 Rozbor udržitelného rozvoje území obce Trmice zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Obec Věrovany. Strategický plán rozvoje obce Věrovany pro období 2016-2020

Obec Věrovany. Strategický plán rozvoje obce Věrovany pro období 2016-2020 Obec Věrovany Strategický plán rozvoje obce Věrovany pro období 2016-2020 1 Obsah STRATEGICKÝ PLÁN... 3 STRUČNÁ CHARAKTERISTIKA OBCE... 3 1. Charakteristika obce Věrovany... 3 Základní údaje... 3 Geografická

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Homole u Panny

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Homole u Panny Rozbor udržitelného rozvoje území obce Homole u Panny zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Vratimov. Václavovice

Vratimov. Václavovice Vratimov Václavovice Vratimov je spolu s místní části Horní Datyně největším sídlem Regionu Slezská brána s téměř 7 tis. obyvateli. Za město byl prohlášen v r. 960. Zachoval si mnohá příjemná přírodní

Více

HOSTINNÉ. Trasa č. 3 Okolo Hostinného. 6,5 km Hostinné Poštovní Dvůr Hostinné. Trasa:

HOSTINNÉ. Trasa č. 3 Okolo Hostinného. 6,5 km Hostinné Poštovní Dvůr Hostinné. Trasa: HOSTINNÉ Trasa č. 3 Okolo Hostinného Trasa: Značení KČT: Občerstvení: Poznámky: 6,5 km Hostinné Poštovní Dvůr Hostinné (značeny počáteční 2 km) v letních měsících u splavu při dešti jsou stezky kluzké

Více

Místní Agenda 21 v obci Křižánky. Kaiserštejnský palác Praha

Místní Agenda 21 v obci Křižánky. Kaiserštejnský palác Praha Místní Agenda 21 v obci Křižánky Kaiserštejnský palác Praha 20.11. 2012 Krátké představení obce Křižánky leží u severovýchodní hranice Kraje Vysočina asi 20 km od Nového Města na Moravě Krátké představení

Více

Výroční zpráva. za rok. Novoveský okrašlovací spolek, občanské sdružení Nová Ves nad Nisou

Výroční zpráva. za rok. Novoveský okrašlovací spolek, občanské sdružení Nová Ves nad Nisou Novoveský okrašlovací spolek, občanské sdružení Nová Ves nad Nisou Výroční zpráva za rok 2009 1. Základní informace 2. Činnost spolku v roce 2009 3. Hospodaření sdružení v roce 2009 1. Základní informace

Více

Seznam zajímavých lokalit v katastru města Strakonic stav k 10/2015.

Seznam zajímavých lokalit v katastru města Strakonic stav k 10/2015. Seznam zajímavých lokalit v katastru města Strakonic stav k 10/2015. Tento dokument obsahuje seznam zajímavých přírodních lokalit, které je možno lokalizovat v katastru města Strakonice v souvislosti s

Více

Naučná stezka - 14 zastavení na Praze 14

Naučná stezka - 14 zastavení na Praze 14 Zastavení první... Hloubětín Na místě Hloubětína žili lidé již v 10. století. Jméno obce historické prameny spojují s postavou vladyky Hlupoty. Dnešní podobu získal Hloubětín až v roce 1907. K Praze byl

Více

ÚPRAVA OKOLÍ MARIÁNSKÉHO SLOUPU

ÚPRAVA OKOLÍ MARIÁNSKÉHO SLOUPU ÚPRAVA OKOLÍ MARIÁNSKÉHO SLOUPU Most, nároží ul. Josefa Skupy a tř. Budovatelů, p.p.č. 3858 Původní stav Park o výměře 0,54 ha se nachází ve středu města na okraji zástavby bytových domů sídlištního charakteru.

Více

Jak stará je obec Lodín?

Jak stará je obec Lodín? Obec Lodín Jak stará je obec Lodín? V letošním roce uplynulo 943 let od první zmínky o naší obci. Vůbec první písemná zmínka o obci Lodín je z roku 1073. Z dob knížete Vratislava II...LODÍN JE FAKT HODNĚ

Více