Nasazování, poskytování a aktualizace systému Windows Server pomocí systému System Center

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Nasazování, poskytování a aktualizace systému Windows Server pomocí systému System Center"

Transkript

1 Automatizované a centralizované nasazení, poskytování a aktualizace systému Windows Server Nasazení a údržba operačních systémů Windows Server v datových centrech a v prostředí informačních technologií může být náročným úkolem. Zvláště při zohlednění počtu možných konfigurací a obrovského počtu fyzických a virtuálních serverů, jež je nutno spravovat. Tradiční i moderní přístupy k nasazení a aktualizacím serverů často nesplňují požadavky datového centra na funkce nebo na přizpůsobivost počtu serverů, jež je nutno spravovat. Přidejte rostoucí požadavky na virtualizaci mnohých prostředí a mnohé organizace by se mohly ocitnout v situaci, kdy budou muset implementovat různé technologie od různých dodavatelů jen proto, aby splnily jejich okamžité požadavky. Žádoucí je však řešení, které přináší široké možnosti automatizace z centrálního místa a které si poradí s nasazováním, poskytováním a aktualizacemi systémů Windows Server v datovém centru. Nasazování, poskytování a aktualizace systému Windows Server pomocí systému System Center Microsoft System Center poskytuje vysoce flexibilní, automatizovanou sadu možností, které zjednodušují nasazení a udržování serverů Windows Server napříč celým integrovaným systémem správy, který pokrývá fyzickou i virtuální infrastrukturu. Díky možnosti nasadit a konfigurovat servery z libovolného předchozího prostředí, včetně fyzického i virtuálního nasazování, systém System Center značně snížil úsilí, jež je nutné věnovat nasazování a aktualizacím serverů. Díky širokým možnostem distribuce softwaru a komplexní správě jeho aktualizací poskytuje systém System Center nejkomplexnější sadu možností ve své třídě. Hlavní přínos Se systémem System Center získají organizace výhody v následujících oblastech: Snížení nákladů: Snížení nákladů na nasazení operačních systémů v rámci datového centra. Zjednodušení plánování: Zjednodušení plánování aktualizací díky hlubším znalostem a náhledu. Sjednocení sad nástrojů: Sjednocení sad nástrojů pro nasazování, a to jak na straně klienta, tak na straně serveru. Zajištění postupu: Zajišťuje proces nasazení od začátku do konce. Výrazná flexibilita: Poskytuje vysoký stupeň flexibility pro řešení komplexních požadavků podniku. Nativní sady nástrojů: Využití nativních sad nástrojů známých ze systému Windows. Lepší zabezpečení: Lepší zabezpečení během celého procesu nasazení.

2 Základní možnosti Systém System Center nabízí široké možnosti centrálního nasazení, poskytování a aktualizací systému Windows Server v datovém centru. Zjednodušená správa bitových kopií Systém System Center umožňuje organizacím snížit počet bitových kopií systému, které je třeba spravovat, a rovněž poskytuje vyšší flexibilitu při zajištění požadovaného operačního systému, aplikací, aktualizací, oprav a oprav problémů se zabezpečením zařízení v jediné distribuční sadě. Formát aplikace Windows imaging (WIM): Pokrývá formát Windows Imaging (WIM), který je jazykově neutrální a nezávislý na vrstvě HAL (Hardware Abstraction Layer). Oddělení správy: Oddělení správy základní bitové kopie od správy ovladačů zařízení. Katalog ovladačů: Poskytuje upravitelný katalog ovladačů, který umožňuje správcům během nasazování operačního systému za běhu dynamicky nasazovat správné ovladače společnosti Microsoft a třetích stran. Široká flexibilita: Poskytuje širokou flexibilitu při zajišťování požadovaného operačního systému, aplikací, aktualizací, oprav a oprav problémů se zabezpečením v jediné distribuční sadě. Nástroj Task Sequencer systému System Center dodává přesnou kontrolu nad kroky, které jsou automatizovány během nasazování serveru, například nastavením rozdělení místních disků, instalací místních nebo virtuálních aplikací a připojením počítače k doméně. Systém System Center shromažďuje informace a podává zprávy o softwaru nasazeném v rámci celého datového centra. Přesná kontrola nad sekvencováním úkolů nasazení. Systém System Center zajišťuje vysokou úroveň automatizace v libovolném scénáři nasazení. Správa úkolů: Umožňuje správcům snadno přidávat a seskupovat úkoly, definovat pořadí, v němž běží, a definovat kritéria, za nichž má být úkol proveden. Výkonná a obsáhlá sada úkolů: Poskytuje správcům řadu možností nastavení a konfigurací včetně správy disků, konfigurace sítě, automatizovaného připojení domény, restartování počítače, výběr a nasazení ovladače a mnoho dalších. Integrace se sadou Microsoft Deployment Toolkit (MDT): Usnadňuje tvorbu bitových kopií a automatickou instalaci serverů a softwaru a zlepšuje zabezpečení a průběžnou správu konfigurací systému. Vyměnitelná média: Podporuje jak média offline, tak vyměnitelná média. Podpora scénářů: Poskytuje podporu scénářů pro přenášení z počítače do počítače, místní migrace, OEM a PXE. Široké možnosti aktualizací softwaru Systém System Center využívá služby Windows Server Update Services (WSUS) a umožňuje tak efektivní zajišťování aktualizací serverů v rámci celého datového centra. Aktualizace: Podporuje aktualizace produktů společnosti Microsoft, ovladačů hardwaru a systému BIOS.

3 Katalogy zakázkových aktualizací softwaru: Poskytuje katalogy zakázkových aktualizací softwaru, který podporuje nasazení a aktualizace aplikací třetích stran a zakázkových interních oborových aplikací. Správa klientů prostřednictvím internetu (IBCM): Poskytuje nástroj správy klientů prostřednictvím internetu IBCM (Internet Based Client Management ), který umožňuje zeměpisně rozptýleným uživatelům, kteří se jen zřídka připojují k podnikové síti, bezpečně přijímat aktualizace softwaru prostřednictvím internetu. Analýza ohrožení: Poskytuje automatickou analýzu ohrožení, která zjišťuje nutné opravy. Aktualizace jedním postupem: Poskytuje jediný postup pro aktualizaci fyzických i virtuálních systémů. Opravy virtuálních systémů: Poskytuje možnost oprav virtuálních systémů, které momentálně neběží. Distribuce fyzických i virtuálních aplikací Automatizací distribuce softwaru pomáhá systém System Center eliminovat nedostatky a chyby, k nimž dochází při ruční instalaci aplikací a aktualizací softwaru. Centrální definice a konfigurace: Umožňuje správcům informačních technologií centrálně definovat a konfigurovat způsob a čas běhu aplikací na serverech a eliminuje tak nutnost zásahu uživatele. Cílení, plánování a vytváření zpráv: Explicitní cílení, plánování a vytváření zpráv umožňuje efektivnější a více automatizované nasazování softwaru. Odborná pomoc offline: Poskytuje odbornou pomoc pro práci offline a připojení v malé šířce pásma a zlepšuje tak úspěch při poskytování na servery ve vzdálených nebo rozptýlených datových centrech. Možnost správy požadované konfigurace DCM (Desired Configuration Management) v rámci systému System Center pomáhá identifikovat, kde se konfigurace serveru liší od směrného plánu a pomáhá tak identifikovat a určovat prioritu nápravných opatření. Systém System Center používá informace, které má již k dispozici z datového centra, k výpočtu nejlepšího virtualizačního hostitele pro systém daného hosta a pomáhá tím nasazovat virtuální servery optimálním způsobem. Řídicí panel: Řídicí panel poskytuje okamžitý náhled na stav kompatibility s nabídkou softwaru v rámci datového centra nebo ve vztahu k jednotlivému serveru. Okna údržby: Okna údržby poskytují přesnou kontrolu nad termíny nasazení a aktualizací. Funkce Wake-on LAN: Funkce Wake-on LAN umožňuje provádění plánovaných distribucí i v případě, že jsou cílové servery vypnuté.

4 Rychlé poskytování virtuálních serverů Systém System Center umožňuje rychlé poskytnutí nových virtuálních serverů příslušným hostitelům v rámci datového centra. Knihovna virtuálních stavebních bloků: K usnadnění vytváření a konfigurace nových virtuálních počítačů se používají knihovny virtuálních stavebních bloků, např. virtuálních pevných disků, bitových kopií disků CD a DVD, vlastní nastavení skriptů spouštěných po nasazení, konfigurace hardwaru, bitové kopie ISO a další. Šablony virtuálních systémů: Šablony virtuálních systémů poskytují předdefinované konfigurace pro software hostujících systémů, sítě a hardware a zajišťují tak konzistenci virtuálních serverů. Inteligentní umístění: Inteligentní umístění určuje nejlepšího hostitele pro virtuální server na základě vyhodnocení faktorů, např. dat výkonu, požadavků na zdroje a dalších. Centralizovaná správa: Centralizovaná správa a podpora migrací virtuálních serverů mezi hostitelskými systémy zjednodušuje správu virtuálních systémů. Správa cyklu životnosti virtuálních serverů Správa cyklu životnosti virtuálních serverů automatizuje pracovní postupy virtualizace a činnosti serverů a jejich zatížení. Tím se eliminují skryté chyby a rizika spojené s uváděním nových služeb. Manipulace s úložištěm: Řízením nástrojů pro úložiště, servery, aplikace a správu umožňuje stavbu kompatibilních serverů.* Automatizace: Automatizuje schvalování, klonování, konfiguraci, nasazování a ověřování virtuálních serverů. Správa zálohování: Zajišťuje zálohování, oznamování, rušení a regeneraci aktiv v případech, kdy se virtuální servery stanou nadbytečnými. Identifikace nekompatibilních serverů Díky možnosti správy konfigurace nástroje DCM (Desired Configuration Management) systému System Center mohou organizace rychle identifikovat servery, jejichž konfigurace se odchyluje od žádoucího stavu, což správcům indikuje nutnost zásahu do těchto serverů. Hodnocení serveru: Hodnocení serverů podle sady zavedených konfigurací, např. podle toho, zda je nainstalována a správně nakonfigurována správná verze operačního systému Microsoft Windows. Ověření kompatibility: Ověření kompatibility s aktualizacemi softwaru a nastavením zabezpečení, což pomáhá omezit problémy serverů odchylujících se od žádoucí konfigurace. Využití konfiguračních balíčků: Využití předvolených konfiguračních balíčků společnosti Microsoft, které určují doporučené postupy konfigurace pro různé systémy a zatížení. Vlastní konfigurační balíčky: Správci si mohou přizpůsobit nebo vytvořit vlastní konfigurační balíčky, které budou vyhovovat jejich potřebám. Řídicí panel DCM: Řídicí panel DCM pomáhá správcům označovat požadované a zakázané konfigurace a podávat zprávy o kompatibilitě s požadovanými definicemi konfigurace. Náprava nekompatibilních serverů: Nekompatibilní servery lze rychle napravit nasazením softwaru, skriptů, aktualizací nebo sekvencí úkolů. Řešení správy datových center se systémem System Center Řešení správy datových center se systémem System Center nabízí širší možnosti vzájemné funkční spolupráce, otevřenosti a volby. Rovněž zvyšuje celkový provozní výkon. Klíčové možnosti: Provozní stav a výkon datového centra: Sledování a ověřování stavu a výkonu nejen služeb informačních technologií jako celku, ale i stav a výkon jednotlivých součástí těchto služeb. Konsolidace serverů prostřednictvím virtualizace: Inteligentní konsolidování serverů, které zajišťuje optimální alokaci virtualizovaných hostujících počítačů k hostitelským serverům. Legislativní požadavky a zabezpečení systému Windows Server: Centralizace sledování konfigurací a událostí zabezpečení, která napomáhá vyhovění legislativním požadavkům. Obchodní kontinuita datového centra ve vztahu k zajištění virtualizace: Přizpůsobuje virtualizaci se zálohováním a obnovením a zajišťuje tak nejrychlejší možnou obnovu služeb informačních technologií po neplánovaných výpadcích.

5 Automatizované a centralizované nasazení, poskytování a aktualizace systému Windows Server: Zjednodušení nasazení a údržby všech fyzických a virtuálních serverů Windows Server prostřednictvím integrovaného systému správy. Další informace naleznete na stránce mic-data-centers.aspx * Funkce není poskytována přímo systémem System Center, ale prostřednictvím řešení partnerů, kteří rozšiřují platformu System Center Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Tento datový list slouží pouze pro informační účely. SPOLEČNOST MICROSOFT V TOMTO SHRNUTÍ NEPOSKYTUJE ŽÁDNÉ ZÁRUKY, VÝSLOVNÉ ANI PŘEDPOKLÁDANÉ. Microsoft, Active Directory, Windows, logo Windows a Windows Server System jsou buď registrované ochranné známky nebo ochranné známky společnosti Microsoft Corporation ve Spojených státech amerických a jiných zemích. Všechny ostatní ochranné známky jsou majetkem příslušných vlastníků.

Acronis. Lukáš Valenta lukas.valenta@acronis.cz www.acronis.cz

Acronis. Lukáš Valenta lukas.valenta@acronis.cz www.acronis.cz Acronis Lukáš Valenta lukas.valenta@acronis.cz www.acronis.cz Acronis Kdo jsme? Společnost se sídlem v USA Zálohovací software Software pro ochranu proti haváriím Nástroje pro správu disků Nástroje pro

Více

ešení pro správu klientských počítač a mobilní tisk Číslo dokumentu:

ešení pro správu klientských počítač a mobilní tisk Číslo dokumentu: ešení pro správu klientských počítač a mobilní tisk Číslo dokumentu: 410173-221 Leden 2006 Obsah 1 ešení pro správu klientských počítač Konfigurace a nasazení....................... 1 2 Správa a aktualizace

Více

Řešení pro správu klientů a mobilní tisk

Řešení pro správu klientů a mobilní tisk Řešení pro správu klientů a mobilní tisk Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation

Více

Zkušenosti z průběhu nasazení virtualizace a nástrojů pro správu infrastruktury v IT prostředí České správy sociálního zabezpečení

Zkušenosti z průběhu nasazení virtualizace a nástrojů pro správu infrastruktury v IT prostředí České správy sociálního zabezpečení Zkušenosti z průběhu nasazení virtualizace a nástrojů pro správu infrastruktury v IT prostředí České správy sociálního zabezpečení Konference ISSS, Hradec Králové, 5. 4. 2011 Michal Osif, Senior Architect

Více

Správa a tisk Uživatelská příručka

Správa a tisk Uživatelská příručka Správa a tisk Uživatelská příručka Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Intel a Centrino jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Intel Corporation nebo

Více

Řešení pro správu klientů a mobilní tisk

Řešení pro správu klientů a mobilní tisk Řešení pro správu klientů a mobilní tisk Uživatelská příručka (c) Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je v USA registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation

Více

Nejčastější dotazy pro řešení Symantec System Recovery 2011

Nejčastější dotazy pro řešení Symantec System Recovery 2011 Nejčastější dotazy pro řešení Symantec System Recovery 2011 Obnova vašeho systému kdykoli, kamkoli a během několika minut Co je Symantec System Recovery? Symantec System Recovery 2011, dříve známý jako

Více

Správa a tisk Uživatelská příručka

Správa a tisk Uživatelská příručka Správa a tisk Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Intel a Centrino jsou registrované ochranné

Více

ZÁLOHOVÁNÍ. OBNOVOVÁNÍ. SYMANTEC JE SYMANTEC JE

ZÁLOHOVÁNÍ. OBNOVOVÁNÍ. SYMANTEC JE SYMANTEC JE SYMANTEC JE ZÁLOHOVÁNÍ. Symantec nyní dodává rychlou, důvěryhodnou ucelenou datovou a systémovou ochranu pro virtuální i fyzické systémy. SYMANTEC JE OBNOVOVÁNÍ. Virtualizace serverů je Připojte se k rostoucímu

Více

CA AppLogic platforma typu cloud pro podnikové aplikace

CA AppLogic platforma typu cloud pro podnikové aplikace INFORMACE O PRODUKTU: CA AppLogic CA AppLogic platforma typu cloud pro podnikové aplikace agility made possible CA AppLogic je platforma na klíč založená na technologii cloud computing, která pomáhá podnikům

Více

Daniela Lišková Solution Specialist Windows Client. daniela.liskova@microsoft.com

Daniela Lišková Solution Specialist Windows Client. daniela.liskova@microsoft.com DESKTOP: Windows Vista Daniela Lišková Solution Specialist Windows Client daniela.liskova@microsoft.com TCO desktopů analýzy spol. Gartner Téměř 80% všech nákladů v IT vzniká po nákupu tj. na správě, opravě,

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Projekt je realizován v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurence schopnost, který je spolufinancován

Více

Správa stanic a uživatelského desktopu

Správa stanic a uživatelského desktopu Správa stanic a uživatelského desktopu Petr Řehoř, S.ICZ a.s. 2014 1 Správa stanic v rámci DVZ Slouží pro Zajištění opakovatelné výsledné konfigurace nových a reinstalovaných stanic Převod uživatelských

Více

Microsoft SharePoint Portal Server 2003. Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR

Microsoft SharePoint Portal Server 2003. Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR Microsoft SharePoint Portal Server 2003 Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR Přehled Země: Česká republika Odvětví: Velkoobchod Profil zákazníka

Více

Implementace vysoce dostupné virtualizované IT infrastruktury

Implementace vysoce dostupné virtualizované IT infrastruktury Implementace vysoce dostupné virtualizované IT infrastruktury Společnost AŽD Praha nabízí ve svém portfoliu řadu profesionálních systémů řízení provozu a zajištění jeho bezpečnosti. Stejnou filosofii se

Více

Úvod 17 ČÁST 1. Kapitola 1: Principy návrhu doménové struktury služby Active Directory 21

Úvod 17 ČÁST 1. Kapitola 1: Principy návrhu doménové struktury služby Active Directory 21 Úvod 17 Proč číst tuto knihu? 18 ČÁST 1 Kapitola 1: Principy návrhu doménové struktury služby Active Directory 21 Kritéria návrhu doménové struktury služby Active Directory 22 Schéma 23 Aspekty návrhu

Více

Zálohování a obnova dat

Zálohování a obnova dat Zálohování a obnova dat Rychlá záloha a obnovení dat StorageCraft nabízí sadu nástrojů a služeb, které pomáhají obnovit data, kdykoli, kdekoli a za jakékoliv situace. Skvěle doplňuje antivirovou ochranu

Více

Program vyhodnocení rizik a stavu pro službu Active Directory a Microsoft Online Services

Program vyhodnocení rizik a stavu pro službu Active Directory a Microsoft Online Services DATASHEET Program vyhodnocení rizik a stavu pro službu Active Directory a Microsoft Online Services Získejte klíčový náhled do zdraví vaší adresářové služby a maximalizujte výkonnost vašich IT zařízení

Více

Symantec Backup Exec System Recovery

Symantec Backup Exec System Recovery Standard kompletní obnovy systému Windows na úrovni Gold Přehled Symantec Backup Exec System Recovery 7.0 je komplexní řešení diskového systému obnovy pro servery, stolní počítače a přenosné počítače s

Více

Extrémně silné zabezpečení mobilního přístupu do sítě.

Extrémně silné zabezpečení mobilního přístupu do sítě. Extrémně silné zabezpečení mobilního přístupu do sítě. ESET Secure Authentication (ESA) poskytuje silné ověření oprávnění přístupu do firemní sítě a k jejímu obsahu. Jedná se o mobilní řešení, které používá

Více

Virtualizace aplikačních serverů na vzdálených lokalitách ČSSZ radikálně zvýšila jejich dostupnost

Virtualizace aplikačních serverů na vzdálených lokalitách ČSSZ radikálně zvýšila jejich dostupnost Virtualizace aplikačních serverů na vzdálených lokalitách ČSSZ radikálně zvýšila jejich dostupnost Přehled Země: Česká republika Odvětví: ČSSZ je samostatnou rozpočtovou organizací podřízenou Ministerstvu

Více

Cloud Slovník pojmů. J. Vrzal, verze 0.9

Cloud Slovník pojmů. J. Vrzal, verze 0.9 Cloud Slovník pojmů J. Vrzal, verze 0.9 Typické poskytované služby SaaS (Software as a Service): software jako služba Poskytování softwarové aplikace prostřednictvím internetu tak, že aplikace běží na

Více

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Office, e-mail, sdílení dokumentů, videokonference

Více

Co je Symantec pcanywhere 12.0? Hlavní výhody Snadné a bezpečné vzdálené připojení Hodnota Důvěra

Co je Symantec pcanywhere 12.0? Hlavní výhody Snadné a bezpečné vzdálené připojení Hodnota Důvěra Symantec pcanywhere 12.0 Špičkové řešení vzdáleného ovládání pro odbornou pomoc a řešení problémů Co je Symantec pcanywhere 12.0? Symantec pcanywhere, přední světové řešení vzdáleného ovládání*, pomáhá

Více

Příloha č. 1 k Č.j.: OOP/10039/2-2011 Specifikace zařízení

Příloha č. 1 k Č.j.: OOP/10039/2-2011 Specifikace zařízení Příloha č. 1 k Č.j.: OOP/10039/2-2011 Specifikace zařízení Zadavatel požaduje dodávku 16 kusů serverů a 4kusů síťových datových úložišť. Servery se požadují bez dodání operačního systému. Specifikace minimálních

Více

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Office, e-mail, sdílení dokumentů, videokonference

Více

Windows Server 2012. Novinky. Petr Špetlík Cloud & Server PTA

Windows Server 2012. Novinky. Petr Špetlík Cloud & Server PTA Windows Server 2012 Novinky Petr Špetlík Cloud & Server PTA TOP Hotel Praha Více než virtualizace Síla mnoha serverů, jednoduchost jednoho Každá aplikace, Jakýkoliv Cloud 7. 8. 3. 2012 2 Moderní Pracovní

Více

Optimalizace struktury serveru

Optimalizace struktury serveru Osvědčené postupy pro snížení provozních nákladů na informační technologie (IT) Výtah Tento dokument obsahuje informace pro technické řídicí pracovníky a manažery IT. Popisuje způsoby, kterými mohou organizace

Více

Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů

Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů Vzdálená správa v cloudu až pro 250 počítačů S pomocí ESET Cloud Administratoru můžete řídit zabezpečení vaší podnikové sítě bez nutnosti nákupu, instalace nebo údržby dalšího hardwaru. Řešení je poskytováno

Více

Efektivní a zabezpečená platforma pro váš hybridní cloud

Efektivní a zabezpečená platforma pro váš hybridní cloud TECHNICKÝ LIST Efektivní a zabezpečená platforma pro váš hybridní cloud STRUČNÝ PŘEHLED Řešení VMware vsphere, přední platforma v odvětví pro virtualizaci a cloud, je efektivní a zabezpečená platforma

Více

IBM Virtualizace. Virtualizace

IBM Virtualizace. Virtualizace IBM Virtualizace Virtualizace 2 Virtualizace Chystáte se virtualizovat? Vybíráte vhodnou platformu? IBM pro Vás připravila virtualizační balíčky, které uspokojí Vaše technické potřeby a umožní Vám soustředit

Více

Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o.

Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o. Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o. Platnost dokumentu: 14. ledna 2015 Datum vypracování: 8. ledna 2015 Datum schválení: 13. ledna 2015 Vypracoval: Schválil: Bc. Adéla Wosková, Ing. Jaroslav

Více

Portfolio úložišť WD pro datová centra Kapacitní úložiště prošlo vývojem

Portfolio úložišť WD pro datová centra Kapacitní úložiště prošlo vývojem Kapacitní úložiště, které posune váš výkon k inovacím. WD a logo WD jsou registrované ochranné známky společnosti Western Digital Technologies, Inc. v USA a dalších zemích; WD Ae, WD Re+, WD Re, WD Se,

Více

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Office, e-mail, sdílení dokumentů, videokonference

Více

edice Windows 10 je pro vás nejvhodnější? Firemní prostředí Kancelářské a uživatelské prostředí Správa a nasazení Home Pro Enterprise Education

edice Windows 10 je pro vás nejvhodnější? Firemní prostředí Kancelářské a uživatelské prostředí Správa a nasazení Home Pro Enterprise Education Firemní prostředí Kancelářské a uživatelské prostředí Dobře známé a produktivní uživatelské prostředí Home Pro Enterprise Education Continuum pro telefony 1 Cortana 2 Windows Ink 3 Nabídka Start a živé

Více

Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11

Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11 Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11 RYCHLÝ ÚVODNÍ LIST NOVELL Při instalaci nové verze systému SUSE Linux Enterprise 11 postupujte podle následujících pokynů. Tento dokument obsahuje

Více

Symantec Backup Exec System Recovery Nejvyšší standard úplného obnovení systémů Windows

Symantec Backup Exec System Recovery Nejvyšší standard úplného obnovení systémů Windows Nejvyšší standard úplného obnovení systémů Windows Přehled Software Symantec Backup Exec System Recovery 8 je úplné diskové řešení obnovení systému pro servery a stolní a přenosné počítače s operačním

Více

Sjednotit, zjednodušit, posílit. posílit. Rackové servery Cisco UCS C-Series. Obchodní přehled

Sjednotit, zjednodušit, posílit. posílit. Rackové servery Cisco UCS C-Series. Obchodní přehled Rackové servery Cisco UCS C-Series Obchodní přehled Sjednotit, Sjednotit, zjednodušit, zjednodušit, posílit posílit AT Computers, 26.10.2010 Tomáš Chott ciscosupport@atcomp.cz UCS C- Series v1.0 2009 Cisco

Více

Bezpečná autentizace přístupu do firemní sítě

Bezpečná autentizace přístupu do firemní sítě Bezpečná autentizace přístupu do firemní sítě ESET Secure Authentication (ESA) poskytuje silné ověření oprávnění přístupu do firemní sítě a k jejímu obsahu. Jedná se o mobilní řešení, které používá dvoufaktorové

Více

Symantec Backup Exec 2012

Symantec Backup Exec 2012 Lepší zálohování pro všechny Informace o produktu: Zálohování a obnova po havárii Přehled je jeden ucelený produkt, který sjednocuje virtuální i fyzická prostředí, zjednodušuje zálohování i obnovu po havárii

Více

Důvěryhodná výpočetní základna -DVZ

Důvěryhodná výpočetní základna -DVZ Důvěryhodná výpočetní základna -DVZ Petr Krůček, ICZ a. s. 12. 4. 2010, Hradec Králové 1 Důvěryhodná výpočetní základna -DVZ Bezpečná platforma budoucnosti Komplexní řešení zabezpečené výpočetní infrastruktury

Více

Vysvětlení zadávací dokumentace č. 3

Vysvětlení zadávací dokumentace č. 3 Vysvětlení zadávací dokumentace č. 3 na dotazy možných účastníků VoZP - ZD Zajištění HW a dlouhodobé podpory infrastruktury Intel pro VoZP ČR Dotaz -1 Zadavatel v rámci Zadávací dokumentace používá pojmy

Více

Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo

Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo Jedna budova. Různí uživatelé. Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo Desigo Control Point navržen pro zjednodušení správy technologií budov Budovy nejsou jen pouhé

Více

Důvěryhodná výpočetní základna v prostředí rozsáhlých IS státní správy

Důvěryhodná výpočetní základna v prostředí rozsáhlých IS státní správy Důvěryhodná výpočetní základna v prostředí rozsáhlých IS státní správy Petr Řehoř, S.ICZ a.s. 25. září 2014 1 Důvěryhodná výpočetní základna Vlastní metodika pro návrh a implementaci počítačové infrastruktury

Více

TSM for Virtual Environments Data Protection for VMware v6.3. Ondřej Bláha CEE+R Tivoli Storage Team Leader. TSM architektura. 2012 IBM Corporation

TSM for Virtual Environments Data Protection for VMware v6.3. Ondřej Bláha CEE+R Tivoli Storage Team Leader. TSM architektura. 2012 IBM Corporation TSM for Virtual Environments Data Protection for VMware v6.3 Ondřej Bláha CEE+R Tivoli Storage Team Leader TSM architektura 2012 IBM Corporation Tradiční zálohování a obnova dat ze strany virtuálního stroje

Více

Místo plastu lidská dlaň

Místo plastu lidská dlaň PalmSecure Bezkontaktní biometrická identifikace osob pomocí obrazu krevního řečiště y Místo plastu lidská dlaň FUJITSU TECHNOLOGY SOLUTIONS s.r.o. V Parku 22 148 00 Praha 4 End User Services Ing. Martin

Více

Systém Windows Server 2008 R2 Hyper-V a Migrace za provozu

Systém Windows Server 2008 R2 Hyper-V a Migrace za provozu Systém Windows Server 2008 R2 Hyper-V a Migrace za provozu Dokument White Paper Publikováno: srpen 2009 Jedná se o předběžný dokument, který se může před uvedením komerční verze popisovaného softwaru významně

Více

Příručka Síťová komunikace Řada stolních počítačů Evo Řada pracovních stanic Evo

Příručka Síťová komunikace Řada stolních počítačů Evo Řada pracovních stanic Evo b Příručka Síťová komunikace Řada stolních počítačů Evo Řada pracovních stanic Evo Číslo dokumentu: 177922-224 květen 2002 Tato příručka obsahuje definice a pokyny k použití funkcí řadiče síťového rozhraní

Více

Zálohování v MS Windows 10

Zálohování v MS Windows 10 Zálohování v MS Windows 10 Historie souborů Způsob zálohování jako v MS Windows 8.1 Nastavení Aktualizace a zabezpečení Zálohování nebo Ovládací panely Systém a zabezpečení - Historie souborů Přidat jednotku

Více

Aktualizace a zabezpečení systémů Windows

Aktualizace a zabezpečení systémů Windows Aktualizace a zabezpečení systémů Windows Microsoft Windows Server Update Services 2006, Microsoft Corporation Česká republika Aktualizace a zabezpečení systémů Windows pomocí služby Microsoft Windows

Více

Část 1. Technická specifikace. Posílení ochrany demokratické společnosti proti terorismu a extremismu

Část 1. Technická specifikace. Posílení ochrany demokratické společnosti proti terorismu a extremismu příloha č. 1 k PPR-15689-2/ČJ-2013-990656 Část 1 Technická specifikace Posílení ochrany demokratické společnosti proti terorismu a extremismu Předmět Veřejné zakázky: Řešení pro dodání speciálního SW pro

Více

Cloud Computing pro státní správu v praxi. Martin Vondrouš - Software602, a.s. Pavel Kovář - T-Systems Czech Republic a.s.

Cloud Computing pro státní správu v praxi. Martin Vondrouš - Software602, a.s. Pavel Kovář - T-Systems Czech Republic a.s. Cloud Computing pro státní správu v praxi Martin Vondrouš - Software602, a.s. Pavel Kovář - T-Systems Czech Republic a.s. Portál SecuStamp.com Proč vznikl portál SecuStamp.com Na trhu chybělo» Jednoduché

Více

IBM Cloud computing. Petr Leština Client IT Architect. Jak postavit enterprise cloud na klíč. 2011 IBM Corporation

IBM Cloud computing. Petr Leština Client IT Architect. Jak postavit enterprise cloud na klíč. 2011 IBM Corporation IBM Cloud computing Jak postavit enterprise cloud na klíč Petr Leština Client IT Architect Agenda Úvod Architektura privátního cloudu (IaaS a PaaS) Smart Cabinet pro provoz cloud infrastruktury Závěr Cloud

Více

Velkoformátový skener Xerox 7742 Prospekt. Velkoformátový skener. Jednoduché barevné a černobílé skenování

Velkoformátový skener Xerox 7742 Prospekt. Velkoformátový skener. Jednoduché barevné a černobílé skenování Velkoformátový skener Xerox 774 Prospekt Velkoformátový skener Xerox 774 Jednoduché barevné a černobílé skenování Osvědčená spolehlivost a kvalita při skenování velkoformátových dokumentů Velkoformátový

Více

LINUX - INSTALACE & KONFIGURACE

LINUX - INSTALACE & KONFIGURACE LINUX - INSTALACE & KONFIGURACE LINUX - INSTALACE & KONFIGURACE Školení zaměřené na instalaci a správu systému. Účastník získá praktické znalosti vhodné pro instalaci a správu operačního systému na serveru.

Více

VMWARE CLOUD FOUNDATION: INTEGROVANÁ PLATFORMA HYBRIDNÍHO CLOUDU TECHNICKÝ DOKUMENT LISTOPAD 2017

VMWARE CLOUD FOUNDATION: INTEGROVANÁ PLATFORMA HYBRIDNÍHO CLOUDU TECHNICKÝ DOKUMENT LISTOPAD 2017 : INTEGROVANÁ PLATFORMA HYBRIDNÍHO CLOUDU TECHNICKÝ DOKUMENT LISTOPAD 2017 Obsah Souhrnný přehled 3 Jedna architektura pro hybridní cloud 4 Představení řešení VMware Cloud Foundation 4 Místní nasazení

Více

Z internetu do nemocnice bezpečně a snadno

Z internetu do nemocnice bezpečně a snadno Z internetu do nemocnice bezpečně a snadno Petr Hron, S.ICZ a.s. 2014 1 Z internetu do nemocnice bezpečně a snadno Identifikace problému Co je k tomu potřeba Bezpečný vzdálený přístup Bezpečnostní architektura

Více

ČÁST 1 ÚVOD. Instalace operačního systému 21 Aktualizace operačního systému 57 Příkazový řádek 77 Windows Script Host 103 ČÁST 2 ŘEŠENÍ

ČÁST 1 ÚVOD. Instalace operačního systému 21 Aktualizace operačního systému 57 Příkazový řádek 77 Windows Script Host 103 ČÁST 2 ŘEŠENÍ Stručný obsah ČÁST 1 ÚVOD Instalace operačního systému 21 Aktualizace operačního systému 57 Příkazový řádek 77 Windows Script Host 103 ČÁST 2 ŘEŠENÍ Uživatelé a skupiny 117 Soubory a složky 199 Správa

Více

Windows 2008 R2 - úvod. Lumír Návrat

Windows 2008 R2 - úvod. Lumír Návrat Windows 2008 R2 - úvod Lumír Návrat Operační systémy Windows Stručný přehled Klientské OS Windows 95, 98, ME Windows NT Windows 2000 Windows XP Windows Vista Windows 7 Windows 8 Windows 8.1 Windows 10

Více

Jak být online a ušetřit? Ing. Ondřej Helar

Jak být online a ušetřit? Ing. Ondřej Helar Jak být online a ušetřit? Ing. Ondřej Helar Obsah Co znamená být online ve škole? Rizika online přístupu Skryté náklady na straně školy Jak snížit rizika a náklady? Koncepce SaaS (Software as a Service)

Více

IT 3. Projekt centrálního zálohovacího systému v ČSOB Pojišťovně. Michal Mikulík. špička v každém směru

IT 3. Projekt centrálního zálohovacího systému v ČSOB Pojišťovně. Michal Mikulík. špička v každém směru Projekt centrálního zálohovacího systému v ČSOB Pojišťovně Michal Mikulík špička v každém směru Krátce o DELTAX Systems a.s. významný systémový integrátor technologická infrastruktura TOP 10 SI 2003, 2005,

Více

Distribuce IT systému z důvodu minimalizace rizik a nasazení platformy linux

Distribuce IT systému z důvodu minimalizace rizik a nasazení platformy linux Distribuce IT systému z důvodu minimalizace rizik a nasazení platformy linux Identifikace důležitých částí a rizik IT systému 2/58 Identifikace důležitých částí a rizik IT systému Dostupnost 3/58 Identifikace

Více

Pokročilé zálohování a monitoring ve virtuálním prostředí

Pokročilé zálohování a monitoring ve virtuálním prostředí Pokročilé zálohování a monitoring ve virtuálním prostředí Vladimír Jelen Channel Manager CZ, SK, HU +420 777 200 350 vladimir.jelen@veeam.com Veeam Backup & Replication pro VMware a Hyper-V Ochrana dat

Více

Identity Manager 4. Poskytujte okamžitý přístup ke zdrojům v rámci celého podniku

Identity Manager 4. Poskytujte okamžitý přístup ke zdrojům v rámci celého podniku Produktový leták Identity Manager 4 Ve vašem podniku probíhá neustálý boj s časově náročnými manuálně prováděnými procesy a strmě rostoucími náklady na obsluhu přístupů ke zdrojům v rámci celých systémů,

Více

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 4

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. 4 Zadavatel: Sídlem: Česká republika Ministerstvo zemědělství Těšnov 17, 117 05 Praha 1 Česká republika Název veřejné zakázky: OBNOVA CENTRÁLNÍ HW INFRASTRUKTURY V DATOVÉM CENTRU Evidenční číslo veřejné

Více

Konsolidace nemocničních informačních systémů v prostředí cloud infrastruktury

Konsolidace nemocničních informačních systémů v prostředí cloud infrastruktury 18. října 2011 ehealth Days Konsolidace nemocničních informačních systémů v prostředí cloud infrastruktury Petr Siblík Rostoucí nároky na ICT Správa a bezpečnost IT Komplexnost IT Mobilita pacientů Požadavky

Více

Ope p r e a r čn č í s ys y té t m é y y Windo d w o s Stručný přehled

Ope p r e a r čn č í s ys y té t m é y y Windo d w o s Stručný přehled Windows 2008 R2 - úvod Jan Žák Operační systémy Windows Stručný přehled Klientské OS Windows 95, 98, ME Windows NT Windows 2000 Windows XP Windows Vista Windows 7 Windows CE, Windows Mobile Windows Phone

Více

Efektivní provoz koncových stanic

Efektivní provoz koncových stanic Efektivní provoz koncových stanic Jan Vávra SSP Datacenter Trendy a výzvy Trend a situace Více starostí Co chtějí uživatelé Překvapivě více pracovat. IT. Co udělá? Musí reagovat. Různorodá zařízení, mobilita,

Více

Koncept centrálního monitoringu a IP správy sítě

Koncept centrálního monitoringu a IP správy sítě Koncept centrálního monitoringu a IP správy sítě Implementace prostředí MoNet a AddNet Jindřich Šavel 31/5/2013 NOVICOM s.r.o. 2012 2013 Novicom All rights s.r.o. reserved. All rights reserved www.novicom.cz,

Více

Sjednocení dohledových systémů a CMDB

Sjednocení dohledových systémů a CMDB Řízení dodávky IT služeb v enterprise společnosti Sjednocení dohledových systémů a CMDB Václav Souček, ČEZ ICT Services, a.s. Jaroslav Jičínský, AutoCont CZ, a.s. 26. Ledna 2012 Agenda Úvod Výchozí stav

Více

Elektronická technická dokumentace Bc. Lukáš Procházka

Elektronická technická dokumentace Bc. Lukáš Procházka 19, 20. hodina Elektronická technická dokumentace Bc. Lukáš Procházka Téma: elektronická dokumentace, výhody elektronické dokumentace 1) Test: textová dokumentace (10-18 hodina) + úvod do technické dokumentace

Více

Migrace na Windows 7 pomocí CA IT Client Automation. Tomáš Hrubý, AutoCont CZ tomas.hruby@autocont.cz 17.2.2011

Migrace na Windows 7 pomocí CA IT Client Automation. Tomáš Hrubý, AutoCont CZ tomas.hruby@autocont.cz 17.2.2011 Migrace na Windows 7 pomocí CA IT Client Automation Tomáš Hrubý, AutoCont CZ tomas.hruby@autocont.cz 17.2.2011 Krátké seznámení se společností AutoCont CZ a.s. česká soukromá společnost holdingového uspořádání

Více

VirtualBox desktopová virtualizace. Zdeněk Merta

VirtualBox desktopová virtualizace. Zdeněk Merta VirtualBox desktopová virtualizace Zdeněk Merta 15.3.2009 VirtualBox dektopová virtualizace Stránka 2 ze 14 VirtualBox Multiplatformní virtualizační nástroj. Částečně založen na virtualizačním nástroji

Více

Výzva na podání nabídek na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva na podání nabídek na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva na podání nabídek na veřejnou zakázku malého rozsahu Dodávka 2 ks serveru a 1 ks diskového pole pro virtuální desktopy ID zakázky: P16V00000464 Datum: 22.11.2016 Vyřizuje: Mgr. Radek Vojkůvka, Odbor

Více

Petr Vlk KPCS CZ. WUG Days října 2016

Petr Vlk KPCS CZ. WUG Days října 2016 Petr Vlk KPCS CZ WUG Days 2016 8. října 2016 Nástroj pro moderní dobu Rychlost Flexibilita Komplexita Rychlé nastavení Rychlejší řešení problémů Inovace každý den Podpora současných nástrojů Vlastní řešení

Více

Informační Systém pro Psychiatrii HIPPO

Informační Systém pro Psychiatrii HIPPO Informační Systém pro Psychiatrii HIPPO Informace, doporučení a nutná nastavení pro zajištění správné funkce Pinel Plus v OS Windows a Linux Ochranné známky HIPPO je registrovaná ochranná známka společnosti

Více

INTERNÍ TECHNICKÝ STANDARD ITS

INTERNÍ TECHNICKÝ STANDARD ITS Vypracoval/Ersteller Gestor/Fachgarant Schválil/Genehmigt Listů/Blätter Příloh/Anlagen Mgr. Rešl EO VF 5 Směrnice platí pro všechny závody ŠkodaAuto. Obsah: 1. Použité zkratky 2. Plánování a nákup IT 3.

Více

Lukáš Valenta +420 724 739 057 lukas.valenta@acronis.cz. Acronis Presentation www.acronis.cz 1

Lukáš Valenta +420 724 739 057 lukas.valenta@acronis.cz. Acronis Presentation www.acronis.cz 1 Lukáš Valenta +420 724 739 057 lukas.valenta@acronis.cz Acronis Presentation www.acronis.cz 1 Physical, Virtual, Cloud (PVC) Fyzické prostředí Windows a Linux operační systémy, servery a pracovní stanice

Více

CA Configuration Automation

CA Configuration Automation SPECIFIKACE PRODUKTU: CA Configuration Automation CA Configuration Automation agility made possible Cílem softwaru CA Configuration Automation je snížení nákladů a zvýšení efektivity IT prostřednictvím

Více

Fides Software Storage Client

Fides Software Storage Client Trade FIDES, a.s. Fides Software Storage Client 1.0.2.0 (aktualizace - 4/2014) Popis programu Manuál správce systému 2 Fides Software Storage Client manuál správce Obsah 1 Úvod...3 1.1 Popis software...3

Více

Hardening ICT platforem: teorie nebo praxe. Pavel Hejduk ČEZ ICT Services, a. s.

Hardening ICT platforem: teorie nebo praxe. Pavel Hejduk ČEZ ICT Services, a. s. Hardening ICT platforem: teorie nebo praxe Pavel Hejduk ČEZ ICT Services, a. s. Agenda ICT prostředí ČEZ ICT Services a. s. Hardening ICT platforem - definice Obvyklý přístup a jeho omezení zhodnocení

Více

Téma 10: Správa hardwarových zařízení a ovladačů II

Téma 10: Správa hardwarových zařízení a ovladačů II Téma 10: Správa hardwarových zařízení a ovladačů II 1 Teoretické znalosti V tomto cvičení budete detailněji pracovat se Správcem zařízení a nastavením ovladačů zařízení hardware. Správce zařízení S tímto

Více

Hodinový rozpis kurzu Správce počítačové sítě (100 hod.)

Hodinový rozpis kurzu Správce počítačové sítě (100 hod.) Hodinový rozpis kurzu Správce počítačové sítě (100 hod.) Předmět: Bezpečnost a ochrana zdraví při práci (1 v.h.) 1. VYUČOVACÍ HODINA BOZP Předmět: Základní pojmy a principy sítí (6 v.h.) 2. VYUČOVACÍ HODINA

Více

Bosch Video Management System Zabezpečení budoucnosti pomocí technologie IP

Bosch Video Management System Zabezpečení budoucnosti pomocí technologie IP Bosch Video Management System Zabezpečení budoucnosti pomocí technologie IP Zabezpečení videodat přes síť IP Spojení všech součástí Systém Bosch Video Management System (VMS) slouží ke správě IP a digitálních

Více

BrightStor ARCserve Backup r11.5. - Michal Opatřil - Consultant - michal.opatril@ca.com

BrightStor ARCserve Backup r11.5. - Michal Opatřil - Consultant - michal.opatril@ca.com BrightStor ARCserve Backup r11.5 - Michal Opatřil - Consultant - michal.opatril@ca.com Co je ARCserve Backup? -Spolehlivý a jednoduchý Backup a Restore -S podporou široké škály hardwaru -S managementem

Více

RadioBase 3 Databázový subsystém pro správu dat vysílačů plošného pokrytí

RadioBase 3 Databázový subsystém pro správu dat vysílačů plošného pokrytí Databázový subsystém pro správu dat vysílačů plošného pokrytí RadioBase je datový subsystém pro ukládání a správu dat vysílačů plošného pokrytí zejména pro služby analogové a digitální televize a rozhlasu.

Více

Představujeme KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS

Představujeme KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS Představujeme KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS 1 Obchodní faktory a jejich dopad na IT AKCESCHOPNOST Jednejte rychle, pohotově a flexibilně 66 % vlastníků firem považuje akceschopnost za svou prioritu

Více

KAPITOLA 1 Instalace Exchange Server 2003 19

KAPITOLA 1 Instalace Exchange Server 2003 19 Obsah Úvod 17 Poděkování 18 KAPITOLA 1 Instalace Exchange Server 2003 19 Příprava instalace 20 Co vše instalace serveru Exchange 2003 ovlivňuje 20 Požadavky na instalaci 21 Exchange Server 2003 a Active

Více

1.05 Informační systémy a technologie

1.05 Informační systémy a technologie Vypracoval Gestor Schválil Listů Příloh D. Marek(EOS/2) EOS VS 7 Směrnice platí pro všechny závody ŠKODA AUTO. Obsah: 1. Použité pojmy a zkratky 2. Plánování IT 3. Pořízení IT 4. Dodání IT 5. Provoz a

Více

EMC RecoverPoint. Jan Teuschel EMC Czech Republic GAPP, Copyright 2015 EMC Corporation. All rights reserved.

EMC RecoverPoint. Jan Teuschel EMC Czech Republic GAPP, Copyright 2015 EMC Corporation. All rights reserved. EMC RecoverPoint Jan Teuschel EMC Czech Republic GAPP, 25.3.2015 1 EMC RecoverPoint kontinuální ochrana Zachycení každé změny, obnova k libovolnému bodu zpracování Minimalizace RPO & RTO 3:27PM 8AM 10AM

Více

PŘÍLOHA Č. 2 RÁMCOVÉ SMLOUVY SEZNAM SLUŽEB A JEJICH CEN 1. Rozložení subjektů Počet počítačů Počet organizací % malé subjekty 100 6200 97 střední subjekty 1000 180 2.5 velké subjekty 10000 30 0.5 Úroveň

Více

Desktop systémy Microsoft Windows

Desktop systémy Microsoft Windows Desktop systémy Microsoft Windows IW1/XMW1 2018/2019 Peter Solár solar@pocitacoveskoleni.cz Fakulta Informačních Technologií Vysoké Učení Technické v Brně Božetěchova 2, 612 66 Brno Revize 10. 12. 2018

Více

Příloha č. 3: Technické zadání zakázky Instalace a služby pro technologické centrum MÚ Pohořelice

Příloha č. 3: Technické zadání zakázky Instalace a služby pro technologické centrum MÚ Pohořelice Příloha č. 3: Technické zadání zakázky Instalace a služby pro technologické centrum MÚ Pohořelice Účelem veřejné zakázky je vybudování, provoz a údržba infrastruktury pro provozování aplikací a služeb

Více

VÝPOČETNĚ NÁROČNÉ APLIKACE S VYUŽITÍM VIRTUALIZACE PRACOVNÍCH STANIC NA BÁZI INTEGRACE TECHNOLOGIÍ MICROSOFT VDI A SUN RAY

VÝPOČETNĚ NÁROČNÉ APLIKACE S VYUŽITÍM VIRTUALIZACE PRACOVNÍCH STANIC NA BÁZI INTEGRACE TECHNOLOGIÍ MICROSOFT VDI A SUN RAY VÝPOČETNĚ NÁROČNÉ APLIKACE S VYUŽITÍM VIRTUALIZACE PRACOVNÍCH STANIC NA BÁZI INTEGRACE TECHNOLOGIÍ MICROSOFT VDI A SUN RAY Ivo Martiník, David Bochenek VŠB-Technická univerzita Ostrava Ekonomická fakulta

Více

KAPITOLA 1 Úvod do zkoušky VMware Certified Professional pro vsphere 25. KAPITOLA 2 Úvod do serverové virtualizace a řady produktů VMware 43

KAPITOLA 1 Úvod do zkoušky VMware Certified Professional pro vsphere 25. KAPITOLA 2 Úvod do serverové virtualizace a řady produktů VMware 43 Stručný obsah KAPITOLA 1 Úvod do zkoušky VMware Certified Professional pro vsphere 25 KAPITOLA 2 Úvod do serverové virtualizace a řady produktů VMware 43 KAPITOLA 3 Instalace, upgrade a konfigurace serveru

Více

Informační Systém PINEL plus

Informační Systém PINEL plus Informační Systém PINEL plus Informace, doporučení a nutná nastavení pro zajištění správné funkce PINEL plus v OS Windows a Linux Ochranné známky HIPPO je registrovaná ochranná známka společnosti HIPPO,

Více

Slovník pro Acronis True Image 2017

Slovník pro Acronis True Image 2017 Slovník pro Acronis True Image 2017 A Acronis Secure Zone Spolehlivý diskový oddíl určený k zálohování (str. 172) na pevném disku. Výhody: Umožňuje obnovení disku na stejný disk, kde je umístěna záloha

Více

1.05 Informační systémy a technologie

1.05 Informační systémy a technologie Vypracoval Gestor Schválil Listů Příloh D. Marek(EOS/2) EOS VS 5 Směrnice platí pro všechny závody ŠKODA AUTO. Obsah: 1. Použité pojmy a zkratky 2. Plánování IT 3. Pořízení IT 4. Dodání IT 5. Provoz a

Více

Moderní infrastruktura základ egovernmentu

Moderní infrastruktura základ egovernmentu Moderní infrastruktura základ egovernmentu www.huawei.com Tomáš Zloch tomas.zloch@huawei.com Úspory vs vyšší požadavky Snaha šetřit vs Požadavky na moderní služby Page 2 Vize... Digitalizace Centralizace

Více