Historie společnosti stav k 09/2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Historie společnosti stav k 09/2014"

Transkript

1 Historie společnosti stav k 09/2014 První písemná zmínka o Domu na nivě, dnešním sídle kmenového závodu, pochází z roku Od roku 1664 se nachází tato nemovitost v nepřetržitém generačním sledu ve vlastnictví rodiny Welserových. Zpracovávání kovu v kovárně na pánve a později v lisovně zakládá dlouhou tradici rodinného podniku. Vývoj v mezinárodní průmyslový podnik začíná ve druhé polovině 20. století Pět pracovníků i pracovnic u Josefa Welsera Začíná se s výrobou profilů válcovaných za studena. Výroba profilů vznikla z myšlenky, vyrábět ochranná obložení hran bednicích desek pro beton. Místo toho, aby se na výstředníkových lisech v sedmi pracovních operacích lisovala, ohýbala a děrovala, se zrodil nápad, tvářet ochranné obložení hran na strojích pro válcování za studena. Podnik se mění na veřejnou obchodní společnost (v.o.s.). Obchodní radová Waltraud Welser a obchodní rada Josef Welser jsou hlavními společníky. Zřízena první výrobní hala v Ybbsitzu. Výročí 300 let trvání rodinného podniku Welser. Spotřeba výchozího materiálu je ještě těsně pod hranicí tun/rok. Z něho se vyrobilo cca 2 mil. běžných metrů profilů, z toho se asi 2/3 vyvezly. Následuje první rozšiřování haly. Zakládá se vlastní úsek pro konstrukci a výrobu nástrojů a přípravků. Veškeré nástroje a přípravky, potřebné pro výrobu, se od nynějška konstruují a vyrábějí ve vlastním podniku. Spotřeba výchozího materiálu již dosahuje tun/rok. Délka z nich vyrobených profilů představuje již cca 5,5 milionů běžných metrů. Následuje nová kancelářská budova s prostorami pro konstruování. V té době podnik vyrábí již různých průřezů profilů. V podniku se začíná prosazovat elektronické zpracování dat. Finanční účetnictví, mzdová agenda a materiálově technické zásobování jsou prvními pracovišti, využívajícími elektronickou podporu. Namísto století staré značky firmy (klíč) je zavedeno moderní firemní logo. Symbolizuje kontinuální tváření za studena, při němž se z pásového materiálu válcováním vyrábějí profily. Gresten je dalším místem, kde se zakládá podnik a zřizuje výrobní hala. Tím se podařilo, aby starý trh železem v Grestenu opět vstoupil do železářského průmyslu. Welser Profile Historie podniku (1)

2 Množství zpracovaného materiálu se zvýšilo v tomto roce na cca tun. Po zpracování to představuje více než 11 milionů běžných metrů profilů. Založení první prodejní pobočky ve Švýcarsku. Následuje zakládání níže uvedených prodejní poboček a tím zahájení internacionalizace podniku: 1976 ve Spolkové republice Německo 1978 ve Švédsku 1986 v Nizozemí 1987 ve Francii 1988 v Itálii 1990 ve Španělsku 1993 v Anglii 1994 v Maďarsku 2003 v Polsku 2005 v České republice Pokračuje také expanze v Rakousku. V Grestenu vznikají dvě další výrobní haly. Vedle otevřených profilů se složitými průřezy jsou v tomto roce zařazeny do výrobního programu poprvé také svařované profilové trubky. Pro zákaznický servis ve vídeňské aglomeraci je zřízena v centru Vídně kancelář. Postavením tří dalších výrobních hal se již zpracovává tun/rok výchozího materiálu, z něhož se vyrábí více než 24 milionů běžných metrů profilů. Závod Gresten získal železniční přípojku. Od té doby se nezbytný výchozí materiál dováží téměř výhradně ekologicky po železnici. Tím je na silnicích méně o tahačů s přívěsem. V Grestenu jsou postaveny další čtyři výrobní haly. Pozemek areálu podniku (Ybbsitz a Gresten) nyní zaujímá dohromady plochu cca m², přičemž zastavěná plocha v obou lokalitách je cca m². Na celkem 22 vysokovýkonných profilových válcovacích tratích bylo dosud vyrobeno přibližně různých průřezů profilů, jež se používají prakticky v každém důležitém odvětví. Základem tvorby průřezu profilu je vždy individuální přání zákazníka v souladu s jeho problémy, jež je třeba řešit. V podniku je zaměstnáno 670 pracovníků a pracovnic, kteří ročně zpracovávají tun oceli. U příležitosti 25 let trvání firmy v Grestenu následuje výkop, jenž předznamenává největší rozšíření podniku v dosavadní historii firmy. Objemem investic přes 36 mil. Euro vznikají čtyři nové podnikové haly. Tím se zrealizovaly rozsáhlé investice do nových technologií a dodatečných výrobních kapacit, aby poté kdy docházelo ke snižování schopnosti dodávat, bylo možno plnit značné požadavky zákazníků. Pozemek areálu obou závodů zaujímá nyní celkovou plochu m², přičemž z toho je zastavěno cca m². Welser Profile Historie podniku (2)

3 Po velmi krátké stavební době se na podzim zvýší výkonnost železnice v Erlauftalu (přeměna úzkého rozchodu na normální rozchod) a uvede do provozu. Tato investice přináší do vnitropodnikové dopravy novou organizaci veškeré logistiky a opět zdůrazňuje ekologické zaměření podniku. V obou závodech je nyní již zaměstnáno přes 700 pracovníků a pracovnic a na celkem 24 vysokovýkonných profilových válcovacích tratích bylo vyrobeno různých průřezů profilů. V Německu došlo k převzetí dvou podniků, PGH v Bönenu a RP Technik ve Wickede s jeho dceřinou společností RP PURAL GmbH Riedstadt. Koncem roku 1999 se z v.o.s. stává a.s. 100 % v osobním vlastnictví (Josef a Waltraud Welserovi). Předsedkyně dozorčí rady: obchod. radová Waltraud Welser, další členové dozorčí rady: obchod. rada Josef Welser, DDr. Baumann, Dr. Ludwig, p. Forsthuber (podniková rada zaměstnanců), p. Hintersteiner (podniková rada dělníků). Jako předsedové představenstva byli jmenováni obchod. rada Ing. Wolfgang Welser a Ing. Helmut Welser Švýcarsko: 25 let trvání společnosti Welser AG ve Švýcarsku. Německo: nově vytvořenou podnikovou plochou o rozsahu m² skýtá Welser Profile GmbH v Německu nyní stejné výrobní možnosti jako Welser Profile AG v Rakousku. Investice ve výši cca 72 mil. Euro přiblížila zákazníky k výrobě a přinesla jednoznačné logistické výhody pro naše zákazníky ze severní a západní Evropy. Tím došlo k rozšiřování výrobní kapacity na místě nezávislém na kmenových podnicích. Toto strategické rozhodnutí má zásadní význam pro další rozvoj podniku (např. stát se dodavatelem pro subdodavatele automobilového průmyslu). Tím se také účinně vyřešilo podstatné ekologické a nákladové hledisko. Tím se výrazně snížila stále intenzivnější ocelová turistika, čímž se jednak dlouhodobě chrání životní prostředí ale i šetří značné náklady. Rakousko: po pouhých jedenácti měsících výstavby (začátek: 23. října 2000) byly v Grestenu halami dokončeny nové výrobní úseky. Na ploše m². Do tohoto rozvoje výroby byly vloženy investice ve výši cca 30 mil. Euro Na počátku roku byla mimoto v Grestenu ještě dokončena administrativní budova o ploše 744 m². 1. května byla v Polsku založena 10. prodejní pobočka. V listopadu: úspěšné obnovení certifikátu podle procesně zaměřené normy k systému řízení ISO 9001:2000 prostřednictvím Mezinárodní certifikační a posudkové společnosti ÖQS. Celkové množství použitého materiálu činí koncem roku 2003 mezitím cca tun oceli. Statisticky vzato se denně vyrábějí tři nové průřezy. Počet pracovníků a pracovnic se zvýšil na cca Z toho pracuje cca 910 pracovníků a pracovnic v Rakousku, cca 530 v Německu a cca 60 dalších osob na logistickém stanovišti ve Švýcarsku i v devíti prodejních pobočkách po celé Evropě. Welser Profile Historie podniku (3)

4 Spuštění kontinuálního procesu rozsáhlého rozvoje podniku směrem Welser 2014 (350 let firmy Welser, bez přerušení po 11 generací jako rodinný podnik v Ybbsitzu). 8. června umírá zakladatel a spolumajitel firmy Welser OHG a později Welser Profile AG, obchod. rada Josef Welser ve věku 82 let. Založení prodejní pobočky v Praze pro distribuční oblast Česko. Přijetí společností Welser Beteiligungs GmbH Německo a RP Technik GmbH do rozsahu maticové certifikace. Prodej společnosti RP Pural GmbH (dceřiná společnost firmy RP Technik). Zřízení prostorů pro školení a trénink na uvolněné kancelářské ploše firmy RP Technik (Edisonstraße 4). Výstavba přístřešku haly 5-7 (1.320 m²) v závodě v Grestnu Skupina má v součastnosti více než zaměstnanců je počet realizovaných různých průřezů profilů. Prodej posiluje i v zemích východní Evropy a v Rusku. Welser Profile se tak poprvé prezentuje na stavebním veletrhu Mosbuild v Moskvě prosince 2006 je naše společnost auditorována na pracovištích v Rakousku a Německu dle OHSAS (ochrana zdraví při práci a systému řízení bezpečnosti) a je úspěšně certifikována prostřednictvím AUVA. Logistické centrum v Hornu (Švýcarsko) je rozšířeno o halu 3 a 4. V Grestnu je nově vybudována hala 5a se zastavěnou plochou m² a přístřešek hal 1-2 (480 m²). V oblasti trhu a řízení inovací jsou stanovena nová měřítka. Centrální úkol - snaha o redukci CO 2 prostřednictvím stavby lehkých profilů a prosazováním technologií a produktů v souladu s ochranou životního prostředí. Upřednostňování nových technologií a postupů ekonomickým ale i ekologickým myšlenkám, snížení nákladů a hmotnosti a to současně zvýšením funkčnosti V Bönenu následuje startovní výstřel pro rozšíření závodu. Na celkové ploše m² má být zřízeno devět dalších výrobních hal a jedna kancelářská budova se sociálním zařízením. Celkový projekt je rozdělen do dvou etap. V první etapě (2007/2008) je rozšířen sklad svitků hala 16. Nově jsou postaveny výrobní haly a budova pro kanceláře a sociální zařízení. Celkově zastavěná plocha 1.stavebního úseku činí ,54 m². Z ekologických důvodů je v Grestnu vybudován přístřešek pro kontejnery s odpady u haly 5 v rozsahu 580 m². Dále jsou vybudovány přístřešky u hal 1-2 (1.360 m²) a u hal (2.900 m²). Welser Profile Historie podniku (4)

5 2008 Spotřeba vstupních materiálů činí tun / rok. Více než 55 vysokovýkonnostních profilových válcovacich tratí až s 55 stupni formování zaměstnanců ve skupině společnosti Welser Profile. Pro zlepšení ekologické rovnováhy, bude integrován do současného systemu řízení systém environmentálního managementu. V listopadu probíhá certifikační audit v Rakousku a Německu, v souladu s ISO 14001:2004, prostřednictvím Quality Austria. S půdorysnou plochou o rozměru přibližně m² vzniká u RP Technik další hala. Od konce prosince je v provozu fotovoltaická střecha, čímž je vyráběn hodnotný proud, který napájí místní síť. V Grestnu se rozšiřuje Welser Profile o dalších m² s výstavbou haly 5b Výrobní haly 3 a 4 závodu v Grestenu budou rozšířeny (3.140 m²). V dubnu bude uvedena do provozu nová hala RP Technik. Globální hospodářská krize vede také ve skupině podniků Welser Profile k propadu v obratu. Nejvíce zasažené je stavební odvětví v řadě s dalšími postihnutými odvětvími jako jsou vnitřní výstavba a stavební konstrukce. Společnost využívá krize jako šanci pro zlepšení opatření a k dalším vzdělávacím aktivitám Aby byla zajištěna stálost rodinného podniku, bude skupina podniků 11. října 2010 restukturalizována. Welser Profile AG v Ybbsitzu (Rakousko) bude změněno na Welser Profile Austria GmbH. Welser Profile GmbH v Bönenu (Německo) bude zapsáno do obchodního rejstříku jako Welser Profile Deutschland GmbH. Jednatelé společnosti Welser Profile Austria GmbH: KR Waltraud Welser, KR Ing. Wolfgang Welser, KR Ing. Helmut Welser, KR Bernd Wehling. Jednatelé společnosti Welser Profile Deutschland GmbH: KR Ing. Wolfgang Welser, Mag. Thomas Welser, KR Bernd Wehling. 1.Ledna 2011 je skupina společností integrována do soukromé nadace Josefa a Waltraud Welser. V místě sídla firmy Ybbsitz je budovaná administrativní a sociální budova s fotovoltaickým zařízením. V závodě v Grestenu jsou budovány Haly 7A a 7B se sociální částí, budova pro chlazení hal 1-4 a hlavní přípoj pro dálkové vytápění hal Na základě plynulého růstu výroby je dále budován výrobní závod v Bönen. Haly 17 a 18 se rozšiřují, hala 19 se nově staví (rozšíření o m 2 ). Kr. Ing Wolfgang Welser odstupuje po více jak 40 letech úspěšného spolupůsobení na utváření rodinného podniku ze své funkce jenatele společnosti. Zůstává však nadále společníkem a tím je stále spojen se společností. Jeho synové Andreas a Thomas Welserovi přebírají závazky ve vedení společnosti. V Turecku (Istanbul) je založeno obchodní zastoupení. Welser Profile Historie podniku (5)

6 dubna 2013 přejímá RP Technik esco-systémovou oblast FERRO-WIC. Od září se všechny zakázky realizují přes nově založenou odbytovou společnost Welser Profile GmbH. Jednatelé společnosti jsou zde Thomas Welser, Andreas Welser a Oliver Sonst. Díky špičkové mezinárodní síti získává Welser v důsledku zvýšení prodejních aktivit dobrý přístup k projektům v oblasti arabských zemí. V Rusku (Moskva) je založeno obchodní zastoupení. Doposud vyrobených různých průřezů profilů je prokazatelným důkazem výkonnosti společnosti Výrobní závod v Grestenu je zvětšen Haly 5-7 jsou rozšířeny o m². Výročí 350 let Welser je příležitost pro velkou oslavu spolupracovníků, obchodních partnerů a společníků. Welser Profile Historie podniku (6)

Výroční zpráva 2012H

Výroční zpráva 2012H Výroční zpráva společnosti AZ KLIMA a. s. za hospodářské období 2012H (1.4.2012 31.3.2013) 1. Úvodní slovo generálního ředitele: Vznik společnosti AZ KLIMA a.s. (původní název BWY Czech a.s.) je výsledkem

Více

Výroční zpráva 2013H

Výroční zpráva 2013H Výroční zpráva společnosti AZ KLIMA a. s. za hospodářské období 2013H (1.4.2013 31.3.2014) 1. Úvodní slovo ředitele společnosti: Společnosti AZ KLIMA a.s. dokončila proces změny vlastnické struktury a

Více

vstříc novým zítřkům!

vstříc novým zítřkům! Z minulosti od první až po čtvrtou generaci: stále než 100 letou tradicí od převozu nákladů rodinná společnost, s více koňskými povozy až k 4600 přepravním jednotkám od původního konceptu k evropskému

Více

MEKOS GROUP a.s. Výroční zpráva 2008

MEKOS GROUP a.s. Výroční zpráva 2008 MEKOS GROUP a.s. Výroční zpráva 2008 OBSAH 3 I. Profil společnosti 5 13 III. Firemní dokumenty 17 IV. Referenční stavby 3 I. Profil společnosti MEKOS GROUP a.s. 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Obchodní firma: Právní

Více

Výroční zpráva 2014H

Výroční zpráva 2014H Výroční zpráva společnosti AZ KLIMA a. s. za hospodářské období 2014H (1.4.2014 31.3.2015) 1. Úvodní slovo ředitele společnosti: Společnosti AZ KLIMA a.s. ukončila další z úspěšných hospodářských roků

Více

Dáváme. životu profil. www.welser.com

Dáváme. životu profil. www.welser.com Dáváme životu profil www.welser.com Udáváme směr ve formování profilů. Závod Ybbsitz (A) Závod Gresten (A) 2 Založení rodinného podniku Welser se datuje již do roku 1664. Co začalo kdysi kovárnou se zaměřením

Více

Vítejte v ORANŽOVÉM světě KONCERN GEBRÜDER WEISS

Vítejte v ORANŽOVÉM světě KONCERN GEBRÜDER WEISS Vítejte v ORANŽOVÉM světě KONCERN GEBRÜDER WEISS Nejlepší přepravní a logistické služby z Evropy ... a po celém světě. Kapacity pro zdolání každého vrcholu. Logistická řešení, která dávají křídla. Efektivita

Více

...od STODOLY ke SVĚTOVÉ JEDNIČCE...

...od STODOLY ke SVĚTOVÉ JEDNIČCE... ...od STODOLY ke SVĚTOVÉ JEDNIČCE... 20 let ve vývoji společnosti STOMIX PŘED ZALOŽENÍM Ing. Milan Ševčík - STOMIX 6.5.1993 založení společnosti NA TRH UVEDEN VLASTNÍ ZATEPLOVACÍ SYSTÉM Výrobna i sklad

Více

ADVANCED WORLD TRANSPORT

ADVANCED WORLD TRANSPORT ADVANCED WORLD TRANSPORT STOJÍME NA PEVNÝCH ZÁKLADECH 1952 2010 vznik společností OKD, Doprava a Čechofracht spojení zkušeností z různých oblastí dopravy a logistiky a vytvoření jedné silné entity pod

Více

hsf System a. s Výroční zpráva v ostravě dne Zpracoval: Ing. Jan Hasík

hsf System a. s Výroční zpráva v ostravě dne Zpracoval: Ing. Jan Hasík hsf System a. s. 2015 Výroční zpráva v ostravě dne 27. 5. 2016 Zpracoval: Ing. Jan Hasík 2015 Výroční zpráva Obsah 1. Úvod... 3 1.1. Vývoj společnosti HSF System a. s....3 1.2. Personál společnosti...4

Více

Zisk (před zdaněním) stoupl o 10,4 procenta na 133,44 mil. EUR. Koncernové pojistné poprvé převýšilo 2,5 mld. EUR

Zisk (před zdaněním) stoupl o 10,4 procenta na 133,44 mil. EUR. Koncernové pojistné poprvé převýšilo 2,5 mld. EUR Č. 09/2010 20. května 2010 Vienna Insurance Group v 1. čtvrtletí 2010: Nejlepší čtvrtletí v dějinách podniku Zisk (před zdaněním) stoupl o 10,4 procenta na 133,44 mil. EUR Koncernové pojistné poprvé převýšilo

Více

Tisková zpráva. OVB Holding AG: Výrazně lepší výsledek

Tisková zpráva. OVB Holding AG: Výrazně lepší výsledek Strana 1 ze 5 OVB Holding AG: Výrazně lepší výsledek Další posílení prodejního potenciálu: Růst finančních poradců, zákazníků a nových smluv Trvale pozitivní vývoj obchodu v segmentu jižní a západní Evropy

Více

MEKOS GROUP a.s. Výroční zpráva 2009

MEKOS GROUP a.s. Výroční zpráva 2009 MEKOS GROUP a.s. Výroční zpráva 2009 OBSAH 3 I. Profil společnosti 5 14 III. Firemní dokumenty 18 IV. Referenční stavby 3 I. Profil společnosti MEKOS GROUP a.s. 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Obchodní firma: Právní

Více

SMC Váš partner pro automatizaci

SMC Váš partner pro automatizaci SMC Váš partner pro automatizaci SMC celosvětový lídr v automatizaci S 32% podílem na globálním trhu jsme předními světovými odborníky v oboru pneumatiky. Jsme silným partnerem pro průmysl a vytváříme

Více

Recyklace je ekologická a ekonomická. Recyklace šetří zdroje surovin

Recyklace je ekologická a ekonomická. Recyklace šetří zdroje surovin Sklo zůstává sklem Recyklace je ekologická a ekonomická Zákazníci dávají dnes přednost výrobkům šetrným k životnímu prostředí. Sklo jednoznačně překonává ostatní obalové materiály, protože se vynikajícím

Více

Kienbaum International Praha, 05. října 2011. Aktuální situace v odměňování v ČR ve srovnání se západní, východní a střední Evropou

Kienbaum International Praha, 05. října 2011. Aktuální situace v odměňování v ČR ve srovnání se západní, východní a střední Evropou Kienbaum International Praha, 05. října 2011 Aktuální situace v odměňování v ČR ve srovnání se západní, východní a střední Evropou Agenda 1. O nás» Představení společnosti Kienbaum 2. Odměňování v České

Více

6. CZ-NACE 17 - VÝROBA PAPÍRU A VÝROBKŮ Z PAPÍRU

6. CZ-NACE 17 - VÝROBA PAPÍRU A VÝROBKŮ Z PAPÍRU 6. - VÝROBA PAPÍRU A VÝROBKŮ Z PAPÍRU Výroba papíru a výrobků z papíru 6.1 Charakteristika odvětví Odvětví CZ-NACE Výroba papíru a výrobků z papíru - celulózopapírenský průmysl patří dlouhodobě k perspektivním

Více

Postup výroby drátu válcováním. Předmět Strojírenská technologie

Postup výroby drátu válcováním. Předmět Strojírenská technologie Předmět Strojírenská technologie Úvod Popis výrobku: Drát je hutní výrobek, který je nejčastěji kruhovitého průřezu. Vyrábět se může dvěma způsoby a) Válcováním b) Tažením Dráty jsou vyráběny především

Více

Představení společnosti AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o. a mateřského koncernu ENERGIE AG Oberösterreich

Představení společnosti AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o. a mateřského koncernu ENERGIE AG Oberösterreich Představení společnosti AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o. a mateřského koncernu ENERGIE AG Oberösterreich Energie AG Oberösterreich INFRASTRUKTURNÍ KONCERN ČÍSLO 1 Mateřský koncern ENERGIE AG Oberösterreich

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 HISTORIE EU 2010 Ing. Andrea Sikorová, Ph.D. 1 Historie EU V této kapitole

Více

Solidní vývoj hospodářského výsledku - zisk (před zdaněním, konsolidovaný) zhruba 340 mil. EUR

Solidní vývoj hospodářského výsledku - zisk (před zdaněním, konsolidovaný) zhruba 340 mil. EUR Č. 28/2009 10. listopadu 2009 Vienna Insurance Group v 1. až 3. čtvrtletí 2009: Koncernové pojistné převýšilo 6 mld. EUR Solidní vývoj hospodářského výsledku - zisk (před zdaněním, konsolidovaný) zhruba

Více

Firemní údaje Kiekert AG Přehled o podnikání

Firemní údaje Kiekert AG Přehled o podnikání Firemní údaje Kiekert AG Přehled o podnikání Jméno: Kiekert AG Očekávaný obrat v obchodním roce 2017: 880 milionů Euro Počet zaměstnanců: 6.500 Výrobní závody: 8: Německo, Korea, Česko, USA, Mexiko, Čína,

Více

Příspěvek pana Joachima Schäfera, jednatele veletržní společnosti Messe Düsseldorf GmbH, k evropským tiskovým konferencím konaným před zahájením veletrhů wire 2010 a Tube 2010 V termínu 12. až 16. dubna

Více

Spolehlivý partner v oblasti zpracování plechu ORGANIZACE

Spolehlivý partner v oblasti zpracování plechu ORGANIZACE KASPER KOVO ORGANIZACE Historie 1992 založení firmy v Úpici 1996 zaměření se na zpracování plechu ve spolupráci s evropskými firmami 1999 instalace prvního laseru 2001 přestěhování do nového areálu v Trutnově

Více

MEKOS GROUP a.s. Výroční zpráva 2007

MEKOS GROUP a.s. Výroční zpráva 2007 MEKOS GROUP a.s. Výroční zpráva 2007 OBSAH 3 I. Profil společnosti 5 13 III. Firemní dokumenty 17 IV. Referenční stavby 3 I. Profil společnosti MEKOS GROUP a.s. 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Obchodní firma: Právní

Více

ThyssenKrupp Materials Austria GmbH

ThyssenKrupp Materials Austria GmbH GmbH Organizace koncernu Business Area Materials Services 2 Historie společnosti TKMA 3 Centrála Vídeň - Freudenauer Hafen Plocha hal 8.000 m² Administrativní plocha 1.200 m² 69 pracovníků 17 pásových

Více

Hybná síla. Evoluce. Ocelové pilové pásy na dřevo

Hybná síla. Evoluce. Ocelové pilové pásy na dřevo Hybná síla. Evoluce. Ocelové pilové pásy na dřevo Ocelové pilové pásy na dřevo Úvod Ocelové pilové pásy na dřevo 02 / 03 Evoluce se nikdy nezastaví. Ocelové pásy Bohlerstrip pro pásové pily na dřevo. Nová

Více

IBC SOLAR Podnik s tradicí

IBC SOLAR Podnik s tradicí IBC SOLAR Mezinárodní specialista na fotovoltaiku IBC SOLAR Podnik s tradicí 1982: Založen jako inženýrská kancelář IBC Solartechnik 1986: Iniciátor každoročních FV sympozií 2000: Přeměna na IBC SOLAR

Více

PROFIL SPOLEČNOSTI. Výrobce sekundárních ocelových konstrukcí Výrobce ocelových tenkostěnných profilů tvarovaných za studena

PROFIL SPOLEČNOSTI. Výrobce sekundárních ocelových konstrukcí Výrobce ocelových tenkostěnných profilů tvarovaných za studena PROFIL SPOLEČNOSTI Výrobce sekundárních ocelových konstrukcí Výrobce ocelových tenkostěnných profilů tvarovaných za studena voestalpine Profilform s.r.o. www.voestalpine.com/profilform-cz 1 PŘEDNÍ ČESKÝ

Více

Činíme zdánlivě nemožné možným

Činíme zdánlivě nemožné možným Investice do budoucnosti. Činíme zdánlivě nemožné možným Více než 1800 zaměstnanců ve třech výrobních závodech Ybbsitz (A), Gresten (A) a Bönen (D) a v obchodních pobočkách denně zajišťuje optimální realizaci

Více

Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek

Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek Regionální zastoupení Náš závazek ve 30 zemích Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek po celém světě. Toto vyjádření je podpořeno - ve více než 50 pobočkách

Více

Koncernové pojistné stouplo o zhruba 8 procent na 4,6 mld. EUR

Koncernové pojistné stouplo o zhruba 8 procent na 4,6 mld. EUR Č. 16/2010 19. srpna 2010 Vienna Insurance Group v 1. pololetí 2010: Koncernové pojistné stouplo o zhruba 8 procent na 4,6 mld. EUR Zisk (před zdaněním) navzdory rozsáhlým škodám v důsledku živelných pohrom

Více

Náš zákazník Henkel. Centrální uzel pro složité přepravní úkoly

Náš zákazník Henkel. Centrální uzel pro složité přepravní úkoly Náš zákazník Henkel Centrální uzel pro složité přepravní úkoly Shrnutí Přeprava zboží z různých míst v Evropě zákazníkům v Bulharsku, Rumunsku, Srbsku nebo Chorvatsku po nejjednodušší trase, v různých

Více

Výroční zpráva. GRANETTE & STAROREŽNÁ Distilleries a.s.

Výroční zpráva. GRANETTE & STAROREŽNÁ Distilleries a.s. Výroční zpráva GRANETTE & STAROREŽNÁ Distilleries a.s. 2014 Obsah I. Úvodní slovo ředitele společnosti II. Profil společnosti Základní údaje o společnosti Orgány společnosti Hlavní ukazatele společnosti

Více

DOKOnAlé TlAKOVé lití 2012 www.power-cast.com

DOKOnAlé TlAKOVé lití 2012 www.power-cast.com Dokonalé tlakové lití 2012 Tlakové lití TAK VZNIKAJÍ TVARY TLAKOVÉ LITÍ. Tlakové lití je účinný průmyslový postup lití pro masovou výrobu dílů. K tlakovému lití se zpravidla používají kovy jako zinek,

Více

2. Stavební firma. Předmět podnikání stavebních firem

2. Stavební firma. Předmět podnikání stavebních firem 2. Stavební firma Klíčová slova: Stavební firma, právní formy podnikání, hlavní a podpůrné činnosti stavební firmy, funkce stavební firmy, strategie stavební firmy. Anotace textu: Obsahem textu je seznámení

Více

obchod servis kooperace

obchod servis kooperace obchod servis kooperace FAVEX, s.r.o. působí na trhu s hutním materiálem již od roku 1994, společnost má česko-belgické majitele, kteří přinášejí do jejího rozvoje stále nové impulzy a investice obchodní

Více

ZAJIŠŤOVÁNÍ DODÁVEK ROPY PRO STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPU

ZAJIŠŤOVÁNÍ DODÁVEK ROPY PRO STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPU ZAJIŠŤOVÁNÍ DODÁVEK ROPY PRO STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPU (ROLE SPOLEČNOSTI MERO ČR, A.S. V OBLASTI ENERGETICKÉ BEZPEČNOSTI ČESKÉ REPUBLIKY) Dr. Libor LUKÁŠEK, Ph.D. člen představenstva MERO ČR, a.s. ředitel

Více

Profil společnosti. Heluz cihlářský průmysl v. o. s. nová generace stavebního systému. vývoj firmy. ocenění a kvalita

Profil společnosti. Heluz cihlářský průmysl v. o. s. nová generace stavebního systému. vývoj firmy. ocenění a kvalita Profil společnosti Heluz cihlářský průmysl v. o. s. nová generace stavebního systému vývoj firmy ocenění a kvalita HELUZ komplexní systém český výrobce s tradicí od roku 1876 Nová generace stavebního systému

Více

LUKOIL POSKYTUJÍ MOBILITU MILIO- NŮM LIDÍ NA CELÉM SVĚTĚ A DENNĚ SE SPOLEHLIVĚ OSVĚDČUJÍ VE VŠECH OBLASTECH SVÉHO POUŽITÍ.

LUKOIL POSKYTUJÍ MOBILITU MILIO- NŮM LIDÍ NA CELÉM SVĚTĚ A DENNĚ SE SPOLEHLIVĚ OSVĚDČUJÍ VE VŠECH OBLASTECH SVÉHO POUŽITÍ. LUKOIL LUBRICANTS MAZIVA LUKOIL POSKYTUJÍ MOBILITU MILIO- NŮM LIDÍ NA CELÉM SVĚTĚ A DENNĚ SE SPOLEHLIVĚ OSVĚDČUJÍ VE VŠECH OBLASTECH SVÉHO POUŽITÍ. Pravidelné laboratorní kontroly a kompetentní vývojové

Více

Koncernové pojistné poprvé přesáhlo 8 mld. EUR. Zisk (před zdaněním): 441,25 milionů EUR překonal vynikající výsledek roku 2007

Koncernové pojistné poprvé přesáhlo 8 mld. EUR. Zisk (před zdaněním): 441,25 milionů EUR překonal vynikající výsledek roku 2007 Č. 04/2010 31. března 2010 Vienna Insurance Group v roce 2009 podle IFRS: Koncernové pojistné poprvé přesáhlo 8 mld. EUR Zisk (před zdaněním): 441,25 milionů EUR překonal vynikající výsledek roku 2007

Více

3. Způsoby výroby normalizovaných polotovarů

3. Způsoby výroby normalizovaných polotovarů 3. Způsoby výroby normalizovaných polotovarů Polotovary vyráběné tvářením Tvářením vyrábíme hutní polotovary. Hutní polotovary se vyrábí různých průřezů a v různé rozměrové a geometrické přesnosti. Vyrábí

Více

Mzdy vrcholových manažerů v největších světových korporacích vzrostly o 5,5%

Mzdy vrcholových manažerů v největších světových korporacích vzrostly o 5,5% Mzdy vrcholových manažerů v největších světových korporacích vzrostly o 5,5% Odměny vysoce postavených manažerů v Top 100 firmách Celosvětový průměrný příjem nejvýše postavených manažerů v korporacích

Více

Výroční zpráva. GRANETTE & STAROREŽNÁ Distilleries a.s.

Výroční zpráva. GRANETTE & STAROREŽNÁ Distilleries a.s. Výroční zpráva GRANETTE & STAROREŽNÁ Distilleries a.s. 2013 Obsah I. Úvodní slovo ředitele společnosti II. Profil společnosti Základní údaje o společnosti Orgány společnosti Hlavní ukazatele společnosti

Více

Poradenství pro snižování nákladů. Vaše úspory jsou naše starost!

Poradenství pro snižování nákladů. Vaše úspory jsou naše starost! Poradenství pro snižování nákladů Vaše úspory jsou naše starost! KDO JSME EZ Trade Center pomáhá firmám SNÍŽIT provozní NÁKLADY, čímž jim umožňuje dosáhnout VÝZNAMNÝCH ÚSPOR, které se odráží v NÁRŮSTU

Více

Prezentace společnosti

Prezentace společnosti Prezentace společnosti CS Cargo je nejrychlěji se rozvíjející logistickou skupinou regionu CEE CS Cargo patří k vedoucím firmám v odvětví dopravy a logistiky v regionu střední a východní Evropy Se sídlem

Více

AREÁL MOŠNOV (MOŠNOV, ČESKÁ REPUBLIKA) RAVANTINO, s.r.o. LEO MINOR GROUP, s.r.o.

AREÁL MOŠNOV (MOŠNOV, ČESKÁ REPUBLIKA) RAVANTINO, s.r.o. LEO MINOR GROUP, s.r.o. (MOŠNOV, ČESKÁ REPUBLIKA) RAVANTINO, s.r.o. LEO MINOR GROUP, s.r.o. 2014 Obsah ZÁKLADNÍ INFORMACE...3 LOKALIZACE...4 DOPRAVNĚ TECHNICKÉ INFORMACE O LOKALITĚ...5 SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ 1:25 000...6 SITUACE

Více

13. 5. 2009 Vienna Insurance Group v 1. čtvrtletí 2009 navazuje na vynikající výsledek roku 2008

13. 5. 2009 Vienna Insurance Group v 1. čtvrtletí 2009 navazuje na vynikající výsledek roku 2008 Stránka č. 1 z 5 Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group Hlavní strana O firmě Tiskové zprávy Tiskové zprávy 13. 5. Vienna Insurance Group v 1. čtvrtletí navazuje na vynikající výsledek roku

Více

Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2017

Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2017 REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 15. března 2018 Fortuna Entertainment Group N.V. Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2017 Amsterdam - Společnost Fortuna Entertainment Group N. V. oznamuje své předběžné

Více

Prof. Dr. h.c. WINFRIED VAHLAND PŘEDSEDA PŘEDSTAVENSTVA

Prof. Dr. h.c. WINFRIED VAHLAND PŘEDSEDA PŘEDSTAVENSTVA Prof. Dr. h.c. WINFRIED VAHLAND PŘEDSEDA PŘEDSTAVENSTVA Ženevský autosalon 2013 2 Prof. Dr. h. c. Winfried Vahland, předseda představenstva ŠKODA AUTO, Výroční tisková konference 20. března 2013 Nové trhy,

Více

KOMBINOVANÁ PŘEPRAVA CHARAKTERISTIKA A ROZDĚLENÍ

KOMBINOVANÁ PŘEPRAVA CHARAKTERISTIKA A ROZDĚLENÍ INOVACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH ZAMĚŘENÉ NA VYUŽÍVÁNÍ ENERGETICKÝCH ZDROJŮ PRO 21. STOLETÍ A NA JEJICH DOPAD NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ CZ.1.07/1.1.00/08.0010 KOMBINOVANÁ PŘEPRAVA CHARAKTERISTIKA

Více

Koncernové pojistné stabilní s výškou 8,2 miliard EUR (plus 1,2 procenta)

Koncernové pojistné stabilní s výškou 8,2 miliard EUR (plus 1,2 procenta) Č. 02/2010 26. ledna 2010 Vienna Insurance Group v roce 2009: 1 Stabilita i během složitého období Koncernové pojistné stabilní s výškou 8,2 miliard EUR (plus 1,2 procenta) Zisk koncernu (před zdaněním)

Více

1 TVÁŘENÍ. Tváření se provádí : klidným působením sil (válcováním, lisováním), rázem (kování za studena a za tepla).

1 TVÁŘENÍ. Tváření se provádí : klidným působením sil (válcováním, lisováním), rázem (kování za studena a za tepla). 1 TVÁŘENÍ Mechanické zpracování kovů, při kterém se působením vnějších sil mění tvar předmětů, aniž se poruší materiál dochází k tvalému přemisťování částic hmoty. Tváření se provádí : klidným působením

Více

Klíčová finanční data 2012

Klíčová finanční data 2012 Klíčová finanční data 2012 Skupina ŠKODA AUTO dodávky zákazníkům v ročním porovnání 2012 2011 939 202 879 184 Skupina ŠKODA AUTO tržby celkem v ročním porovnání (mil. Kč) 2012 2011 262 649 252 562 Skupina

Více

PROFIL SPOLEČNOSTI CZ

PROFIL SPOLEČNOSTI CZ CZ PROFIL SPOLEČNOSTI ZAJIŠTĚNÍ VAŠÍ VÝROBNÍ KAPACITY Pokud dnes někdo chce hospodárně a spolehlivě vyrábět kabelovou konfekci, může to provést pouze pomocí moderní strojní technologie. Thonauer nabízí

Více

Český systém kvality služeb. Konference o cestovního ruchu a památkách ve městech, obcích a regionech Kutná Hora 17. dubna 2013, MMR ČR

Český systém kvality služeb. Konference o cestovního ruchu a památkách ve městech, obcích a regionech Kutná Hora 17. dubna 2013, MMR ČR Český systém kvality služeb Konference o cestovního ruchu a památkách ve městech, obcích a regionech Kutná Hora 17. dubna 2013, MMR ČR Kvalita služeb, konkurenceschopnost ČR a odvětví cestovního ruchu

Více

Představení společnosti AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o. a mateřského koncernu ENERGIE AG Oberösterreich

Představení společnosti AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o. a mateřského koncernu ENERGIE AG Oberösterreich Představení společnosti AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o. a mateřského koncernu ENERGIE AG Oberösterreich Mateřský koncern ENERGIE AG Oberösterreich AVE CZ je dceřinou společností předního rakouského

Více

ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost. Výchova k občanství 6-9. ročník III

ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost. Výchova k občanství 6-9. ročník III ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství 6-9. ročník III2-12-04 Výchova k občanství EVROPSKÁ UNIE - Historie Mgr. Vilém Nejezchleb Evropská unie http://www.euroesprit.org/ EU - HISTORIE

Více

Vnitř ní informace. ČEZ kupuje projekt 600MW větrné farmy v Rumunsku

Vnitř ní informace. ČEZ kupuje projekt 600MW větrné farmy v Rumunsku ČEZ, a. s. IČ 45274649 Vnitř ní informace ČEZ kupuje projekt 600MW větrné farmy v Rumunsku Skupina ČEZ a společnost Continental Wind Partners LLC včera večer uzavřely prodej projektu výstavby sousedících

Více

Vlastnická struktura českých stavebních společností

Vlastnická struktura českých stavebních společností Vlastnická struktura českých stavebních společností 126MPO - Management podniku Bc. Jan Veleba Právní formy vlastnictví podniku a) podniky jednotlivce (živnosti) b) obchodní společnosti (osobní) c) obchodní

Více

Kvalita made in Germany.

Kvalita made in Germany. Viega. Vždy o krok napřed! CZ 3/15 Ceník 2015 Změny vyhrazeny. Kvalita made in Germany. Podniková centrála Viega GmbH &Co. KG v Attendornu II Kvalita made in Germany. Nejmodernější výroba. Existují věci,

Více

Cesta k zavedení managementu společenské odpovědnosti, aneb jak na to praxe Krajského úřadu Jihomoravského kraje

Cesta k zavedení managementu společenské odpovědnosti, aneb jak na to praxe Krajského úřadu Jihomoravského kraje Cesta k zavedení managementu společenské odpovědnosti, aneb jak na to praxe Krajského úřadu Jihomoravského kraje 1. ročník konference: Společenská odpovědnost v organizacích veřejné správy, 19. 11. 2013,

Více

Vynález, který změnil svět

Vynález, který změnil svět Společnost Carrier, vybudovaná na vynálezu Willise Carriera, který v roce 1902 postavil moderní klimatizaci, je přední světový dodavatel topenářských, klimatizačních a chladících řešení. Společnost Carrier

Více

ETL-Ekotherm a.s. TECHNOLOGICKÁ ZAŘÍZENÍ PRO KOTELNY A PŘEDÁVACÍ STANICE TEPELNÁ ČERPADLA VÝSTAVBA SOLÁRNÍCH FOTOVOLTAICKÝCH ELEKTRÁREN

ETL-Ekotherm a.s. TECHNOLOGICKÁ ZAŘÍZENÍ PRO KOTELNY A PŘEDÁVACÍ STANICE TEPELNÁ ČERPADLA VÝSTAVBA SOLÁRNÍCH FOTOVOLTAICKÝCH ELEKTRÁREN ETL-Ekotherm a.s. TECHNOLOGICKÁ ZAŘÍZENÍ PRO KOTELNY A PŘEDÁVACÍ STANICE TEPELNÁ ČERPADLA VÝSTAVBA SOLÁRNÍCH FOTOVOLTAICKÝCH ELEKTRÁREN Profil společnosti Historie, reference Vážení obchodní přátelé, společnost

Více

I přes zhoršené podmínky v loňském roce si Viessmann Group nadále buduje svou pozici na trhu

I přes zhoršené podmínky v loňském roce si Viessmann Group nadále buduje svou pozici na trhu I přes zhoršené podmínky v loňském roce si Viessmann Group nadále buduje svou pozici na trhu I přes nesnadné tržní podmínky si společnost Viessmann Group v roce 2015 dokázala nadále budovat svou pozici

Více

DONAUCHEM s.r.o. Za Žoskou 377 288 02 Nymburk ZPRÁVA O VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ, BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ ZA ROK 2012

DONAUCHEM s.r.o. Za Žoskou 377 288 02 Nymburk ZPRÁVA O VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ, BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ ZA ROK 2012 DONAUCHEM s.r.o. Za Žoskou 377 288 02 Nymburk ZPRÁVA O VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ, BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ ZA ROK 2012 Obsah Prohlášení o přijetí a dodržování principů RC 3 Úvod 4 Životní prostředí

Více

PROFIL společnosti heluz cihlářský průmysl v. o. s. nová generace STAVEBNÍHO SYSTÉMU vývoj FIRMY

PROFIL společnosti heluz cihlářský průmysl v. o. s. nová generace STAVEBNÍHO SYSTÉMU vývoj FIRMY PROFIL společnosti heluz cihlářský průmysl v. o. s. nová generace STAVEBNÍHO SYSTÉMU vývoj FIRMY oceněná KVALITA heluz KOMPLEXNÍ SYSTÉM Nová generace stavebního systému Společnost HELUZ cihlářský průmysl

Více

19. CZ-NACE 31 - VÝROBA NÁBYTKU

19. CZ-NACE 31 - VÝROBA NÁBYTKU 19. - VÝROBA NÁBYTKU Výroba nábytku 19.1 Charakteristika odvětví Odvětví výroba nábytku používá k výrobě jako hlavní surovinu předem zpracované (upravené) dříví nebo dřevařské výrobky, zejména aglomerované

Více

Vlastnická struktura českých stavebních společností

Vlastnická struktura českých stavebních společností Vlastnická struktura českých stavebních společností ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební - Katedra ekonomiky a řízení ve stavebnictví Bc. Klára Kukačová 1.11.2018 Právní formy vlastnictví

Více

MEZINÁRODNÍ ASPEKTY. Mgr. Pavla Šimoníková

MEZINÁRODNÍ ASPEKTY. Mgr. Pavla Šimoníková MEZINÁRODNÍ ASPEKTY Mgr. Pavla Šimoníková 1. Globální rozměr podnikání prostřednictvím internetu 2. Povaha smluvního partnera 3. Mezinárodní prvek 4. Volba práva 5. Volba sudiště 6. Ochrana osobních údajů

Více

Připraveni na budoucí výzvy

Připraveni na budoucí výzvy Růst podpořený efektivitou a stabilitou Připraveni na budoucí výzvy Schwertberg/Rakousko říjen 2012. Po rekordním obratu v hospodářském roce 2011/2012 dokázala společnost ENGEL v prvním pololetí současného

Více

Štítkování elektrospotřebičů. 3.12.2009 Martin Sailer generální ředitel

Štítkování elektrospotřebičů. 3.12.2009 Martin Sailer generální ředitel Štítkování elektrospotřebičů 3.12.2009 Martin Sailer generální ředitel CECED CECED - Conseil Europeen de la Construction d Appareils Domestiques European Committee of Manufacturers of Domestic Equipment)

Více

PST Ostrava. Copyright PST Ostrava, a.s. All Rights Reserved

PST Ostrava. Copyright PST Ostrava, a.s. All Rights Reserved PST Ostrava Copyright PST Ostrava, a.s. All Rights Reserved Aktualizace 29.2.2008 PST Ostrava profil 1991 Založení PST Ostrava současným majitelem 2000 Získání Certifikátu ISO 9002/2001 na poskytování

Více

Všechno pod kontrolou

Všechno pod kontrolou Všechno pod kontrolou Sociální odpovědnost Stěžejními pilíři sociální udržitelnosti ve společnosti Vetropack jsou: dodržovaný kodex správy a řízení podniku (Corporate Governance), závazný, transparentní

Více

BKB. BKB Metal, a.s. O b s a h : I. Základní údaje a charakteristika společnosti BKB Metal, a.s. II.

BKB. BKB Metal, a.s. O b s a h : I. Základní údaje a charakteristika společnosti BKB Metal, a.s. II. Výroční zpráva za rok 2013 O b s a h : I. Základní údaje a charakteristika společnosti II. III. Orgány společnosti Hlavní předmět činnosti společnosti IV. Výkony a zisky po zdanění v letech 1996 až 2013

Více

SEVERNÍ PORÝNÍ-VESTFÁLSKO HOSPODÁŘSKÉ CENTRUM V SRDCI EVROPY

SEVERNÍ PORÝNÍ-VESTFÁLSKO HOSPODÁŘSKÉ CENTRUM V SRDCI EVROPY SEVERNÍ PORÝNÍ-VESTFÁLSKO HOSPODÁŘSKÉ CENTRUM V SRDCI EVROPY SPV SILNÉ, DYNAMICKÉ A VE STŘEDU EVROPY Základní data Rozloha 34 112 km 2 Počet obyvatel 17,9 mil. Hustota zalidnění 524 os./km 2 HDP 694,3

Více

E-SHOPY vs. SKLADOVÉ NEMOVITOSTI ZÓNA LOGISTIKA

E-SHOPY vs. SKLADOVÉ NEMOVITOSTI ZÓNA LOGISTIKA E-SHOPY vs. SKLADOVÉ NEMOVITOSTI 23.03.2016 ZÓNA LOGISTIKA 108 AGENCY ZAMĚŘENÍ NA KOMERČNÍ NEMOVITOSTI Průmyslové nemovitosti Kanceláře a maloobchod Správa nemovitostí Investiční příležitosti Marketing

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Číslo šablony: Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek: Anotace: Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 CZ.1.07/1.5.00/34.0410

Více

Klíčová finanční data 2013

Klíčová finanční data 2013 Klíčová finanční data 2013 Skupina ŠKODA AUTO dodávky zákazníkům v ročním porovnání 2013 920 750 2012 939 202 Skupina ŠKODA AUTO tržby celkem v ročním porovnání (mil. Kč) 2013 2012 268 500 262 649 Skupina

Více

Mezi hlavní aktivity firmy patří

Mezi hlavní aktivity firmy patří ocelové spojení s Evropu Společnost CARGONET s.r.o. byla založena v roce 1998 s hlavním cílem poskytovat kvalitní dopravní služby. Za necelých 10 let se podařilo takovou firnu vybudovat. V současnosti

Více

Počtvrté za sebou nejlepší výsledek v historii koncernu Oberbank

Počtvrté za sebou nejlepší výsledek v historii koncernu Oberbank TISKOVÁ ZPRÁVA Praha, 22. května 2014: Bilanční tisková konference koncernu Oberbank AG Počtvrté za sebou nejlepší výsledek v historii koncernu Oberbank Podrobné výsledky: hospodářský výsledek po zdanění

Více

Vývoj ekologického zemědělství ve světě

Vývoj ekologického zemědělství ve světě Vývoj ekologického zemědělství ve světě Ekologické zemědělství se ve světě stále více rozšiřuje a výměra ekologicky obhospodařovaných ploch ve světě každoročně narůstá. Ke konci roku 2013 (dle pravidelného

Více

UBIMET JELIKOŽ POČASÍ JE DŮLEŽITÉ NA CELÉM SVĚTĚ

UBIMET JELIKOŽ POČASÍ JE DŮLEŽITÉ NA CELÉM SVĚTĚ UBIMET JELIKOŽ POČASÍ JE DŮLEŽITÉ NA CELÉM SVĚTĚ UBIMET struktura podniku INMETAS AG Holding (Švýcarsko) UBIMET Int. AG INMETAS GmbH Rakousko - Vídeň Engelberg - Švýcarsko UBIMET Maďarsko UBIMET Polsko

Více

Aktuální nabídka volných nemovitostí společnosti SCHOTT ve Valašském Meziříčí

Aktuální nabídka volných nemovitostí společnosti SCHOTT ve Valašském Meziříčí Aktuální nabídka volných nemovitostí společnosti SCHOTT ve Valašském Meziříčí ČESKÁ REPUBLIKA PL DE SK A Vydání třetí, květen 205 SCHOTT je mezinárodní technologický koncern s hlavním sídlem v Mainzu (Německo),

Více

ŘÍZENÍ KREDITNÍHO RIZIKA VE SKUPINĚ UNIPETROL

ŘÍZENÍ KREDITNÍHO RIZIKA VE SKUPINĚ UNIPETROL ŘÍZENÍ KREDITNÍHO RIZIKA VE SKUPINĚ UNIPETROL Diskusní seminář - Česká Treasury Asociace 28. dubna 2009 Aleš Kolman ved. odboru finančnířízení, UNIPETROL SERVICES, s.r.o. ales.kolman@unipetrol.cz Představení

Více

MSFN Hodnocení firem aneb co to znamená úspěšná firma. 2018/2019 Marek Trabalka

MSFN Hodnocení firem aneb co to znamená úspěšná firma. 2018/2019 Marek Trabalka MSFN Hodnocení firem aneb co to znamená úspěšná firma 2018/2019 Marek Trabalka Hodnocení firem Subjektivní Objektivní číselné vyjádření (CF, roční obrat) Kombinace Úspěch a hodnocení firmy Dosažení určitého

Více

DOPRAVNÍ POLITIKA A STATISTIKA DOPRAVY

DOPRAVNÍ POLITIKA A STATISTIKA DOPRAVY DOPRAVNÍ POLITIKA A STATISTIKA DOPRAVY Co to je dopravní politika deklaruje co stát (EU atd.) musí a chce v oblasti dopravy udělat vytváří se na delší plánovací období (např. ČR 2007 2013, EU 2001 2010)

Více

HISTORIE.

HISTORIE. HISTORIE 1995 1998 1999 2002 2009 2015 Jsme dynamickou, rychle se vyvíjející společností prioritou je spokojený zákazník individuální a vysoce profesionální přístup 1995 Rodinná firma s 8 zaměstnanci v

Více

Hodnocení naplňování programu "Responsible Care - Odpovědné podnikání v chemii" ve společnosti DONAUCHEM s.r.o. v roce 2014.

Hodnocení naplňování programu Responsible Care - Odpovědné podnikání v chemii ve společnosti DONAUCHEM s.r.o. v roce 2014. Strana 1/5 Program Responsible Care (dále jen "RC") je dobrovolná, celosvětově přijatá a rozvíjená iniciativa chemického průmyslu, zaměřená na podporu udržitelného rozvoje vstřícným zvyšováním bezpečnosti

Více

Nové trendy v oplocení a branách

Nové trendy v oplocení a branách Heras International Nové trendy v oplocení a branách Sídlo společnosti Heras v Holandsku Oplocení a brány, zkušenosti již od roku 1952 Heras svým stálým vývojem celkového řešení, činí Vaše prostory bezpečnějšími.

Více

SWOT analýza dopravní infrastruktury MSK. Zahraniční projekty VLC. Materiálové toky Doplňkový průzkum

SWOT analýza dopravní infrastruktury MSK. Zahraniční projekty VLC. Materiálové toky Doplňkový průzkum SWOT analýza dopravní infrastruktury MSK Zahraniční projekty VLC Materiálové toky Doplňkový průzkum Co je Veřejné logistické centrum? Veřejné logistické centrum (VLC) je definováno jako ohraničený prostor,

Více

Náš zákazník Daikin. Distribuce snadno

Náš zákazník Daikin. Distribuce snadno Náš zákazník Daikin Distribuce snadno 20 000 zásilek, 15 zemí, jeden globální logistický partner Jak můžeme doručit 20 000 zásilek za rok zákazníkům v 15 různých zemích? Před tímto náročným úkolem stála

Více

ENERGETIKA BUDOV V EVROPSKÉM KONTEXTU. Petr Sopoliga ENVIROS, s.r.o., Praha

ENERGETIKA BUDOV V EVROPSKÉM KONTEXTU. Petr Sopoliga ENVIROS, s.r.o., Praha ENERGETIKA BUDOV V EVROPSKÉM KONTEXTU Petr Sopoliga ENVIROS, s.r.o., Praha Obsah Důvody pro novelizace směrnic Směrnice 2010/31/EU o energetické náročnosti budov (EPBD II) Připravovaná novelizace směrnice

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA

VÝROČNÍ ZPRÁVA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008 2008 I. ÚVODNÍ SLOVO P EDSEDY P EDSTAVENSTVA Rok 2008 byl pro Libereckou IS, a.s. především rokem ladění vztahů se svým hlavním zákazníkem, tedy statutárním městem Liberec. Dynamický

Více

Popis certifikačního postupu SM - ISO 9001, SM - ISO 14001, SM - ISO/TS 29001, SM - OHSAS a SM - ISO 50001

Popis certifikačního postupu SM - ISO 9001, SM - ISO 14001, SM - ISO/TS 29001, SM - OHSAS a SM - ISO 50001 Certifikační postup systému managementu dle normy ISO 9001, ISO 14001, ISO TS 29001, OHSAS 18001 nebo ISO 50001 se skládá z následujících fází: příprava nabídky a smlouvy, příprava auditu, provedení auditu

Více

OBSAH. KOVOLIT, a.s. I Výroční zpráva 2013 I

OBSAH. KOVOLIT, a.s. I Výroční zpráva 2013 I 2013 OBSAH Organizační struktura Certifikace jakosti Historie společnosti Zpráva představenstva Zpráva dozorčí rady Zpráva nezávislého auditora Zpráva auditora k výroční zprávě Vývoj ukazatelů v letech

Více

Inteligentní a energeticky úsporný pohon

Inteligentní a energeticky úsporný pohon Logo spoločnosti - JPG rozlíšenie 200x200 pxl. Názov spoločnosti: Wittmann Battenfeld CZ, spol. s r.o. Komodita:(vypísať slovom) Vstrekovacie lisy a periférne zariadenia Základné informácie o spoločnosti:

Více

Informační memorandum k nemovitosti. Skladová hala nájem nemovitosti Říčany u Prahy

Informační memorandum k nemovitosti. Skladová hala nájem nemovitosti Říčany u Prahy Informační memorandum k nemovitosti Skladová hala nájem nemovitosti Říčany u Prahy Obsah 1) POPIS NEMOVITOSTI.. 3 A) ADRESA. 3 B) PŘEDMĚT NÁJMU.. 3 C) POPIS LOKALITY. 3 D) DOPRAVNÍ SITUACE.. 3 E) POPIS

Více

MODEL ZAMĚSTNANOSTI A PŘEPRAVY

MODEL ZAMĚSTNANOSTI A PŘEPRAVY MODEL ZAMĚSTNANOSTI A PŘEPRAVY Kateřina Pojkarová Anotace:Článek se zabývá vzájemnými vazbami, které spojují počet zaměstnaných osob a osobní přepravu vyjádřenou jako celek i samostatně pro různé druhy

Více