ZÁKLADNÍ INFORMACE k podpoře malých projektů v rámci programu ZIEL 3 / CÍL 3. a upřesnění k Realizačnímu dokumentu (RD) PLATNÉ OD 4. 9.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZÁKLADNÍ INFORMACE k podpoře malých projektů v rámci programu ZIEL 3 / CÍL 3. a upřesnění k Realizačnímu dokumentu (RD) PLATNÉ OD 4. 9."

Transkript

1 ZÁKLADNÍ INFORMACE k podpoře malých projektů v rámci programu ZIEL 3 / CÍL 3 a upřesnění k Realizačnímu dokumentu (RD) PLATNÉ OD Zásady pro poskytování podpory V rámci programu Ziel 3 / Cíl 3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Svobodným státem Sasko a Českou republikou poskytují euroregiony na česko-saské hranici dle pravidel stanovených Společným realizačním dokumentem podporu malým projektům přeshraniční spolupráce. Těmito dotačními prostředky mají být podpořeny projekty, které pěstují a intenzifikují přeshraniční informovanost, komunikaci a spolupráci mezi občany, spolky a úřady ve společné dotační oblasti a posilují identifikaci obyvatelstva se společným životním prostorem. Podrobné informace k legislativnímu rámci, oblastem podpory, předmětům podpory, příjemcům podpory a dotačnímu území jsou uvedeny ve společném Realizačním dokumentu k Fondu malých projektů Ziel 3 / Cíl 3. Předpoklady pro poskytnutí dotace Jsou podporovány malé projekty společně realizované českými a německými partnery alespoň dvěma z následujících způsobů: Společné plánování Projekt je připravován oběma přeshraničními partnery společně koordinačními opatřeními (například pravidelnými schůzkami). Partneři jsou do svých přípravných činností vzájemně zapojeni. Společná realizace Projekt je realizován společně oběma partnery ze sousedních zemí. Projektové aktivity jsou na obou stranách hranice obsahově a časově propojeny. Společné financování (RD bod 4.1.3) Toto kritérium hodnotí, zda se na financování aktivit projektu podílejí kooperační partneři z obou stran hranice a jakou měrou. Minimálním požadavkem pro naplnění tohoto kritéria je, že se kooperační partner s nižším podílem na spolufinancování podílí alespoň 30% na prostředcích potřebných ke spolufinancování. Společný personál Český a německý partner poskytnou spolupracující personál pro zajištění projektu. Uplatnění principu Vedoucího partnera U projektů se společným financováním je spolupracujícími partnery zvolen Vedoucí partner, který je zodpovědný za podání žádosti a realizaci projektu. Vedoucí partner nese celkovou organizační, obsahovou a finanční zodpovědnost za projekt a je jediným smluvním partnerem a kontaktní osobou. Spolupracující partneři si mezi sebou smluvně ustanoví modality spolupráce a realizace

2 projektu ve Smlouvě o spolupráci. Doba realizace projektu Doba realizace projektu by neměla překročit jeden rok. Finanční podmínky Celkové výdaje malého projektu nesmějí překročit ,00. Spodní hranice celkových způsobilých výdajů pro projekty podporované z FMP Ziel3/Cíl3 je 1.500,00. Upřesnění LŘV k minimální výši dotace: Minimální výše dotace je 1 000,- EUR. Sazba dotace činí 85% z celkových způsobilých výdajů, maximální výše požadovatelných prostředků je ,00 u společně financovaných projektů. U malých projektů financovaných pouze jednou stranou lze žádat nejvýše ,00. Společné financování projektu je uznáno tehdy, pokud se kooperační partner s nižším podílem na spolufinancování podílí alespoň 30% na prostředcích potřebných ke spolufinancování. Výdaje jsou uznány způsobilými počínaje oficiální registrací žádosti. Tato oficiální registrace je žadateli sdělena na základě pozitivního výsledku hodnocení odborné způsobilosti. Po hodnocení odborné způsobilosti je projekt postoupen schvalování Lokálním řídícím výborem, který rozhodne o jeho podpoře. Na základě jeho rozhodnutí je se žadatelem podepsána smlouva o financování a na její bázi budou žadateli po předložení žádosti o platbu ve schválené procentní sazbě proplaceny způsobilé výdaje. Výše dotace je schvalována i v případě českých projektů v EUR a v téže měně je dotace vyplácena. Český žadatel či projektový partner nese kurzové riziko. Další podrobnosti, zejména ke způsobilým výdajům, jsou rovněž uvedeny v Realizačním dokumentu. Upřesnění LŘV ke způsobilým výdajům RD bod 5.5.7: Pro české žadatele platí, že jednotlivé ceny jsou uznatelné do výše 500,- Kč/ks, ceny celkem do 2500,- EUR. Lhůty pro předkládání žádostí a proces administrace Žádosti o podporu z Fondu malých projektů mohou být předkládány průběžně na příslušném sekretariátu FMP Euroregionu Euregio Egrensis. Dvoujazyčná projektová žádost musí být vyplněna kompletně a její tištěná verze musí být identická s elektronickou. Žádost je předkládána s originálními podpisy a datem. V případě malých projektů se společným financováním předkládá řídící partner společně se žádostí také Smlouvu o spolupráci uzavřenou se svými projektovými partnery. Není-li projekt přeshraničně financován, předkládá žadatel Projektovou žádost podepsanou všemi zúčastněnými projektovými partnery. Na proces hodnocení projektové žádosti je třeba počítat se lhůtou tří měsíců.

3 Rozhodnutí o podpoře projektu činí Lokální řídící výbor Euregia Egrensis. Příslušné termíny jsou zveřejňovány na internetových stránkách Euregia Egrensis. Oficiální sdělení rozhodnutí o podpoře projektu Na základě rozhodnutí Lokálního řídícího výboru uzavře příslušný sekretariát FMP se Žadatelem / Vedoucím partnerem soukromoprávní smlouvu o financování nebo mu sdělí zamítnutí kofinancování. Platební modality Dotace je vyplácena zpětně (projekt je předfinancován z prostředků jeho nositele) a výhradně na základě předložení uhrazených originálních dokladů příslušnému sekretariátu FMP Euregia Egrensis. V případě projektů se společným financováním předkládají spolupracující partneři svá dílčí vyúčtování složená z vlastních uhrazených originálních dokladů příslušnému sekretariátu FMP Euregia Egrensis. Uskutečněné výdaje budou Žadateli / Vedoucímu partnerovi proplaceny příslušným sekretariátem FMP po přezkoumání způsobilosti. V případě společně financovaných projektů převede řídící partner adekvátní část dotačních prostředků svým projektovým partnerům. Upřesnění LŘV k modalitám vyplácení: Pro realizaci českých schválených projektů se zálohové platby neposkytují, konečný uživatel realizuje projekt plně ze svých zdrojů. Finanční příspěvek z Fondu bude konečnému uživateli proplacen až po ukončení realizace projektu na základě Žádosti o platbu za projekt (proplacení skutečně vynaložených způsobilých výdajů). Kontrolu provádí Administrátor a schvaluje Správce. Publicita Obecné zásady publicity Informační a propagační opatření realizovaná konečným uživatelem musí bezpodmínečně obsahovat následující údaje 1: - Symbol (vlajku)eu v souladu s grafickým manuálem 2 - standardní text odkazující na Evropskou unii a Evropský fond pro regionální rozvoj ve znění: Spolufinancováno Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj - ( Kofinanziert durch die Europäische Union aus dem Europäischen Fonds für regionale Entwicklung ) - Slogan zdůrazňující přínos intervence Společenství ve znění: Investice do vaší budoucnosti ( Investitionen in Ihre Zukunft ) - Logo Správce programu Euregia Egrensis. Logo je ke stažení na - Logo programu přeshraniční spolupráce Cíl 3 Česká republika Svobodný stát Sasko Logo je ke stažení na Pokud se jedná o malé propagační předměty typu tužka, postačí jako výraz spolufinancování Evropské unie pouze symbol (vlajka) EU + text Evropská unie 1 Tyto údaje jsou povinné podle Nařízení Komise (ES) č. 1828/ Grafický manuál je k dispozici na adrese a některé jeho zásady jsou uvedeny v následující poznámce.

4 Kontrola V průběhu realizace může být každý projekt zkontrolován příslušným sekretariátem FMP. Je prováděna kontrola realizace projektu na místě, aby mohlo být potvrzeno, že projekt je realizován v souladu se žádostí. Uzavření projektu Konečný uživatel (nebo partner projektu) je povinen předložit do 30 dnů po ukončení projektu a po uzavření smlouvy, tj. po splnění obou těchto podmínek, resp. po splnění poslední z nich. Administrátorovi Závěrečnou zprávu za projekt a tabulky vyúčtování v tištěné a elektronické verzi na předepsaných formulářích. Součástí této Závěrečné zprávy za projekt je vyúčtování projektu. Spolu se Závěrečnou zprávou za projekt tedy konečný uživatel předloží i Žádost o platbu za projekt. Tato žádost o platbu, která je součástí Závěrečné zprávy za projekt, musí být doložena relevantními doklady, např. kopiemi a originály účetních dokladů 3, uhrazených faktur, bankovními výpisy apod. Administrátor provede kontrolu 100% způsobilosti výdajů. V případě společně financovaných projektů: Vedoucí partner požádá v průběhu tří měsíců po ukončení realizace projektu o proplacení prostředků ERDF, u svého Poskytovatele dotace. K žádosti o proplacení je nutné přiložit osvědčení o způsobilosti výdajů za výdaje uskutečněné partnerem projektu, které vystaví Administrátor partnera projektu, dvojjazyčnou stručnou zprávu o pokroku celého projektu, na závěr projektu dvojjazyčnou závěrečnou zprávu a souhrnnou soupisku účetních dokladů všech uskutečněných výdajů kooperačních partnerů. Proplácení probíhá vůči Vedoucímu partnerovi na principu náhrady. Poskytovatel dotace kontroluje žádost o platbu a doručené podklady a vyplácí dotační prostředky Vedoucímu partnerovi podle výsledků své kontroly. Povinné přílohy projektové žádosti: Stanovy (pokud jsou relevantní) Kopie potvrzení o registraci Doklad o oprávněnosti zastupování žadatelské organizace jednajícím zástupcem (není-li patrno z výpisu registrace) Čestné prohlášení Žadatele / Vedoucího partnera Souhlas se zpracováním údajů Pokud se JEDNÁ o společný projekt, je nutné navíc doložit: Čestné prohlášení kooperačního partnera projektu Prohlášení spolupracujících partnerů Smlouva o spolupráci Přílohy, které jsou vyžadovány pouze pro projekty se stavebními pracemi: Jedno vyhotovení schválené projektové dokumentace pro stavební povolení, připravené podle českého platného zákona. Stavební povolení s nabytím právní moci nebo jiný analogický dokument 4, 3 Konečný uživatel předloží kopie účetních dokladů a originály dokladů (budou orazítkovány a vráceny). Administrátor bude vyžadovat ke kopiím dokumentů Čestné prohlášení o shodnosti kopií předložených účetních dokladů s jejich originály zaúčtovanými analyticky v účetnictví konečného uživatele. 4 Všechny projekty musí mít stavební povolení nebo jiný analogický dokument a vyřešené vlastnické otázky, aby se mohl projekt uvažovat jako připravený pro realizaci.

5 Doklad prokazující vlastnické právo žadatele k nemovitostem, na nichž budou stavební práce prováděny Veškeré nemovitosti (pozemky, budovy), na nichž budou prováděny stavební práce, musí být až na výjimky uvedené níže ve vlastnictví žadatele. K prokázání vlastnictví je nutné předložit výpis z katastru nemovitostí a snímek z katastrální mapy ne starší než 3 měsíce od podání projektové žádosti. Toto se netýká projektů zaměřených na silnice II. a III. třídy a místní komunikace, u kterých vlastnické právo automaticky vyplývá z 9 zákona č. 13/1997 a není nutné jej tedy prokazovat. Výjimka z povinnosti vlastnit nemovitost, na níž budou stavební práce prováděny, se týká: - projektů zaměřených na vybudování/modernizaci/rekonstrukci cyklostezek - ostatních projektů v případě, že je vlastníkem nemovitosti některý z následujících subjektů: stát, obec, kraj, jimi založená nebo zřízená organizace, státní podnik nebo církev. V obou těchto případech ovšem musí žadatel doložit kromě výpisu z katastru nemovitostí a snímku z katastrální mapy, které nejsou starší než 3 měsíce od podání projektové žádosti také nájemní smlouvu, která je uzavřena s vlastníkem nemovitosti na dobu udržitelnosti projektu (tj. na dobu realizace projektu a dalších pěti let od ukončení realizace projektu) a tato smlouva nesmí být vypověditelná. Tyto doklady opět není nutné předkládat v případě projektů zaměřených na silnice II. a III. třídy a místní komunikace. Další informace k přílohám žádosti: Pokud to bude žadatel považovat za vhodné, může přiložit dodatečné mapy nebo náčrty popisující projekt a zdůrazňující jeho význam pro příhraniční oblast. V rámci odborného hodnocení mohou být vyžádány další podklady.

ZÁKLADNÍ INFORMACE k podpoře malých projektů v rámci programu ZIEL 3 / CÍL 3. a upřesnění k Realizačnímu dokumentu (RD)

ZÁKLADNÍ INFORMACE k podpoře malých projektů v rámci programu ZIEL 3 / CÍL 3. a upřesnění k Realizačnímu dokumentu (RD) ZÁKLADNÍ INFORMACE k podpoře malých projektů v rámci programu ZIEL 3 / CÍL 3 a upřesnění k Realizačnímu dokumentu (RD) Zásady pro poskytování podpory V rámci programu Ziel 3 / Cíl 3 na podporu přeshraniční

Více

METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU. Příručka pro české kooperační partnery podávání žádosti

METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU. Příručka pro české kooperační partnery podávání žádosti METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU programu Cíl 3/Ziel 3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2007-2013 Příručka pro české kooperační partnery podávání žádosti

Více

Program přeshraniční spolupráce Česká republika Svobodný stát Bavorsko Cíl EÚS Dispoziční fond

Program přeshraniční spolupráce Česká republika Svobodný stát Bavorsko Cíl EÚS Dispoziční fond Program přeshraniční spolupráce Česká republika Svobodný stát Bavorsko Cíl EÚS 2014-2020 Dispoziční fond Správa Dispozičního fondu Správcem fondu je Euroregion Šumava jihozápadní Čechy. Aktivity Správce

Více

Poskytnutí dotace, žádosti o platbu, finanční toky

Poskytnutí dotace, žádosti o platbu, finanční toky Poskytnutí dotace, žádosti o platbu, finanční toky Seminář k Programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Olomouc, 19. listopadu 2007 Seminář je spolufinancován EU Realizace

Více

Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2007-2013

Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2007-2013 Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2007-2013 Žádost a přílohy p českých žadatelů 19. 3. 2009, Liberec Konzultace Doporučujeme konzultovat

Více

Publicita. Společný technický sekretariát

Publicita. Společný technický sekretariát Publicita Společný technický sekretariát Obsah 1. Všeobecné požadavky EK 2. Publicita na úrovni projektu 3. Publicita na úrovni programu 1. Všeobecné požadavky EK veřejnost musí být informována o podpoře

Více

Náležitosti dokladování a pokyny k vyúčtování FMP ČR-Sasko

Náležitosti dokladování a pokyny k vyúčtování FMP ČR-Sasko Náležitosti dokladování a pokyny k vyúčtování FMP ČR-Sasko 2014-2020 Uznatelnost výdajů začíná dnem registrace projektové žádosti (do rozhodnutí Řídícího výboru jsou však takovéto výdaje realizovány na

Více

mezi (dále jen FMP-projektový partner )

mezi (dále jen FMP-projektový partner ) SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE mezi Euregio Egrensis, Regionální sdružení obcí a měst se sídlem: Na Vyhlídce 53, 360 01 Karlovy Vary IČ: 47 72 22 66 bankovní spojení: číslo účtu 43-3229530257/0100 Komerční

Více

Evropské dotace pro obce Přeshraniční spolupráce

Evropské dotace pro obce Přeshraniční spolupráce Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraničníspolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2007-2013 Evropské dotace pro obce Přeshraniční spolupráce 11. 10. 1 2011, Liberec Podmínky pro poskytnutí

Více

Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci v roce 2019

Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci v roce 2019 Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci v roce 2019 Číslo a název oblasti podpory: 8. Životní prostředí Číslo a název programu: 8.1 Podpora ekologické

Více

Příloha č. 2 Podrobných postupů administrace drobných příspěvků. Povinné přílohy V 36 PPADP 1.0

Příloha č. 2 Podrobných postupů administrace drobných příspěvků. Povinné přílohy V 36 PPADP 1.0 Příloha č. 2 Podrobných postupů administrace drobných příspěvků V 36 PPADP 1.0 OBSAH 1. Základní požadavky na náležitosti a termíny předkládání povinných příloh... 3 2. předkládané spolu s žádostí o drobný

Více

Povinné přílohy k projektové žádosti pro české partnery

Povinné přílohy k projektové žádosti pro české partnery Cíl 3 Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Povinné přílohy k projektové žádosti pro české partnery 17. června 2009 Povinné přílohy pro všechny projekty Prezentace

Více

SMLOUVA O P OSKYTNUTÍ DOTACE

SMLOUVA O P OSKYTNUTÍ DOTACE SMLOUVA O P OSKYTNUTÍ DOTACE mezi Euregio Egrensis, Regionální sdružení obcí a měst se sídlem: Na Vyhlídce 53, 360 01 Karlovy Vary IČ: 47 72 22 66 bankovní spojení: číslo účtu 43-3229530257/0100 Komerční

Více

Seminář k vyúčtování dotací poskytnutých v rámci dotačního programu

Seminář k vyúčtování dotací poskytnutých v rámci dotačního programu Seminář k vyúčtování dotací poskytnutých v rámci dotačního programu Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2015 a Muzejní noci a noci kostelů 2015 v Jihomoravském kraji Důležité termíny

Více

Program 4.4 PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč

Program 4.4 PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč Program 4.4 PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.4 PROGRAM

Více

Povinné přílohy k projektové žádosti pro české partnery

Povinné přílohy k projektové žádosti pro české partnery Cíl 3 Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Povinné přílohy k projektové žádosti pro české partnery 13. května 2008 Povinné přílohy pro všechny projekty Prezentace

Více

Smlouva o financování z Fondu mikroprojektů regionu Praděd v rámci programu Iniciativy Společenství INTERREG III A Česká republika Polsko č..

Smlouva o financování z Fondu mikroprojektů regionu Praděd v rámci programu Iniciativy Společenství INTERREG III A Česká republika Polsko č.. Smlouva o financování z Fondu mikroprojektů regionu Praděd v rámci programu Iniciativy Společenství INTERREG III A Česká republika Polsko č.. Euroregion Praděd česká část se sídlem: Nádražní 389, Vrbno

Více

Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2007-2013

Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2007-2013 Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2007-2013 Doporučen ení 21. 8. 2008, Liberec Je váš projektový záměr opravdu přeshraniční? Opravdu

Více

Pravidla pro hodnocení žádostí a poskytování dotací v rámci Programu obnovy městské památkové zóny Chomutov

Pravidla pro hodnocení žádostí a poskytování dotací v rámci Programu obnovy městské památkové zóny Chomutov SMĚRNICE ZSMCH Platnost od: 1.7.2017 Číslo: 008/07-17 Autor dokumentu: Zastupitelstvo města Chomutova Správce dokumentu: vedoucí odboru ekonomiky Název dokumentu: Pravidla pro hodnocení žádostí a poskytování

Více

Postupy uvedené v kapitole Financování ex-ante se doplňují následovně:

Postupy uvedené v kapitole Financování ex-ante se doplňují následovně: Metodický pokyn č. 9 k Příručce pro příjemce OP VaVpI 2007 2013, verze 4.0 Tímto metodickým pokynem s účinností od 20. 3. 2012 se doplňují postupy uvedené v kapitole 5.1.7 Financování ex-ante a 5.4 Monitorování

Více

Seminář pro nově zvolené starosty 8. a 24. ledna 2019, Krajský úřad Plzeňského kraje

Seminář pro nově zvolené starosty 8. a 24. ledna 2019, Krajský úřad Plzeňského kraje PROGRAM PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÁ REPUBLIKA SVOBODNÝ STÁT BAVORSKO CÍL EÚS 2014-2020 Ing. Jan Přibáň, MBA Seminář pro nově zvolené starosty 8. a 24. ledna 2019, Krajský úřad Plzeňského kraje www.by-cz.eu

Více

Statutární město Jablonec nad Nisou. vyhlašuje Program obnovy městské památkové zóny Jablonec nad Nisou pro rok 2016

Statutární město Jablonec nad Nisou. vyhlašuje Program obnovy městské památkové zóny Jablonec nad Nisou pro rok 2016 Statutární město Jablonec nad Nisou vyhlašuje Program obnovy městské památkové zóny Jablonec nad Nisou pro rok 2016 1. Identifikace Název programu: Podporovaná aktivita: Celkový finanční objem určený pro

Více

PROGRAM MĚSTA FULNEKU URČENÝ K FINANCOVÁNÍ POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY JAKO SLUŽBY SOCIÁLNÍ NA ROK 2016

PROGRAM MĚSTA FULNEKU URČENÝ K FINANCOVÁNÍ POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY JAKO SLUŽBY SOCIÁLNÍ NA ROK 2016 PROGRAM MĚSTA FULNEKU URČENÝ K FINANCOVÁNÍ POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY JAKO SLUŽBY SOCIÁLNÍ NA ROK 2016 I. Název programu Program města Fulneku určený k financování poskytování pečovatelské služby

Více

PATRES Školící program

PATRES Školící program Evropská územní spolupráce Roman Kamarýt ENVIROS, s.r.o. 1 Financován z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Projekty jsou podporovány prostřednictvím OP: Přeshraniční spolupráce Nadnárodní spolupráce

Více

Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč

Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT

Více

Podpora komunitního života na venkově 2019 ZDE Podpora komunitního života na území MAS SERVISO Číslo výzvy 2019/1

Podpora komunitního života na venkově 2019 ZDE Podpora komunitního života na území MAS SERVISO Číslo výzvy 2019/1 SERVISO, o. p. s., (dále také MAS SERVISO), Komenského náměstí 17, 41 115 Třebívlice, IČ: 25457799, DIČ: CZ25457799, vyhlašuje 1. výzvu k předkládání žádostí o podporu Program rozvoje Ústeckého kraje Program

Více

Příručka k informačním a komunikačním předpisům

Příručka k informačním a komunikačním předpisům Příručka k informačním a komunikačním předpisům Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2014 2020 v rámci cíle Evropská územní spolupráce Kód CCI: 2014TC16RFCB017

Více

Dotační program obce Bludov na rok 2019

Dotační program obce Bludov na rok 2019 Dotační program obce Bludov na rok 2019 Úvod Zastupitelstvo obce Bludov rozhodlo vyčlenit část rozpočtových příjmů obce na rozvoj občanské společnosti v obci Bludov. Zastupitelstvo si je vědomo důležitosti

Více

Přeshraniční spolupráce, příklady projektů

Přeshraniční spolupráce, příklady projektů Přeshraniční spolupráce, příklady projektů Jana Vojtková, Společný technický sekretariát (JTS) Seminář pro příjemce Jihlava, 18. května 2009 Nabídka aktivit JTS určená pro žadatele: (nejčastěji využívaná)

Více

INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY

INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRACOVNI PŘEKLAD Finanční mechanismus EHP a Norský finanční mechanismus 2004-2009 (1.revize- 26.ledna 2006) Obsah 1. OBECNĚ... 3 1.1 CO JE TO INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT?...3 1.2 OPRÁVNĚNÍ ŽADATELÉ...3 1.3 PODÍL

Více

Program 4.3 SPECIFICKÁ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč

Program 4.3 SPECIFICKÁ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci ,- Kč Program 4.3 SPECIFICKÁ PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.3 SPECIFICKÁ

Více

Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program č. 4.4 - PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.4

Více

Článek 1 Důvod a účel podpory

Článek 1 Důvod a účel podpory 1/5 Město vyhlašuje dotační program na rok 2017 - na účel stanovený zvláštním právním předpisem tj. na 108/2006 Sb. Správcem dotačního programu je odbor sociálních věcí a zdravotnictví. Článek 1 Důvod

Více

Statutární město Jablonec nad Nisou. vyhlašuje Program obnovy městské památkové zóny Jablonec nad Nisou pro rok 2019

Statutární město Jablonec nad Nisou. vyhlašuje Program obnovy městské památkové zóny Jablonec nad Nisou pro rok 2019 Statutární město Jablonec nad Nisou vyhlašuje Program obnovy městské památkové zóny Jablonec nad Nisou pro rok 2019 1. Identifikace Název programu: Podporovaná aktivita: Celkový finanční objem určený pro

Více

Statutární město Jablonec nad Nisou. vyhlašuje Program podpory výstavby technické infrastruktury pro rok 2017

Statutární město Jablonec nad Nisou. vyhlašuje Program podpory výstavby technické infrastruktury pro rok 2017 Statutární město Jablonec nad Nisou vyhlašuje Program podpory výstavby technické infrastruktury pro rok 2017 1. Identifikace Program: Podporovaná aktivita: Celkový finanční objem určený pro tento vyhlášený

Více

Pravidla pro žadatele a příjemce dotačního programu Podpora spolkové činnosti na venkově investiční projekty 2018

Pravidla pro žadatele a příjemce dotačního programu Podpora spolkové činnosti na venkově investiční projekty 2018 I. Účel dotačního programu Cílem programu je vytvářet a zlepšovat technické podmínky k zabezpečení činnosti nestátních neziskových organizací ve venkovských oblastech Plzeňského kraje. Poskytnuté finanční

Více

P R A V I D L A. pro poskytování dotací z prostředků na nájemné při. Programu podpory volnočasových a vzdělávacích aktivit.

P R A V I D L A. pro poskytování dotací z prostředků na nájemné při. Programu podpory volnočasových a vzdělávacích aktivit. P R A V I D L A pro poskytování dotací z prostředků na nájemné při Programu podpory volnočasových a vzdělávacích aktivit v roce 2019 Obsah I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ... 2 II. OBECNÁ USTANOVENÍ... 2 a) Oprávněný

Více

Statutární město Chomutov

Statutární město Chomutov Statutární město Chomutov vyhlašuje Program obnovy městské památkové zóny Chomutov pro rok 2017 Schváleno: usn. ZM 074/17 ze dne 19.06.2017 1. Identifikace Název programu: Program obnovy městské památkové

Více

OP Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko Česká republika Seminář pro žadatele Jemnice

OP Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko Česká republika Seminář pro žadatele Jemnice OP Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko Česká republika 2007 2013 Seminář pro žadatele Jemnice 14. 1. 2010 Gabriela Grycová Regionální koordinátor OP AT-CZ Krajský úřad kraje Vysočina Zodpovědné orgány

Více

Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2019 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2019

Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2019 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2019 Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2019 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2019 Město Horažďovice vyhlašuje na základě usnesení Rady města

Více

Dotační program obce Bludov na rok 2017

Dotační program obce Bludov na rok 2017 Dotační program obce Bludov na rok 2017 Úvod Zastupitelstvo obce Bludov rozhodlo vyčlenit část rozpočtových příjmů obce na rozvoj občanské společnosti v obci Bludov. Zastupitelstvo si je vědomo důležitosti

Více

Postupy pro žadatele Fond na přípravu projektů. Program švýcarsko české spolupráce

Postupy pro žadatele Fond na přípravu projektů. Program švýcarsko české spolupráce Postupy pro žadatele Fond na přípravu projektů Program švýcarsko české spolupráce Platné od 15.2. 2010 SEZNAM ZKRATEK CFCU Centrální finanční a kontraktační jednotka (SO 902 MF) CZP Centrum pro zahraniční

Více

SEZNAM JEDNOTLIVÝCH PŘÍLOH ŽÁDOSTI. Povinně součástí Předběžné žádosti o podporu 1. kolo hodnocení (Ano/Ne) Název přílohy

SEZNAM JEDNOTLIVÝCH PŘÍLOH ŽÁDOSTI. Povinně součástí Předběžné žádosti o podporu 1. kolo hodnocení (Ano/Ne) Název přílohy Upřesnění požadovaných příloh žádosti o podporu v rámci výzev pro specifický cíl 2.3 Zlepšení řízení dopravního provozu a zvyšování bezpečnosti dopravního provozu, část: ITS na dálnicích a silnicích I.

Více

Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro rok 2005 na kofinancování přípravy a realizace cyklotras a cyklostezek v kraji Vysočina. ze dne 20. 9.

Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro rok 2005 na kofinancování přípravy a realizace cyklotras a cyklostezek v kraji Vysočina. ze dne 20. 9. Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro rok 2005 na kofinancování přípravy a realizace cyklotras a cyklostezek v kraji Vysočina ze dne 20. 9. 2005 č. 16/05 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Zastupitelstvo kraje

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA. Článek 1 Úvodní ustanovení

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA. Článek 1 Úvodní ustanovení ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA Článek 1 Úvodní ustanovení Mimořádná dotace z rozpočtových prostředků Města Tišnova je v souladu s těmito zákony a dalšími předpisy: a)

Více

Všeobecná pravidla pro poskytnutí dotace v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013

Všeobecná pravidla pro poskytnutí dotace v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Příloha č. 1 Všeobecná pravidla pro poskytnutí dotace v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 (dále jen Pravidla ) 1. Splnění účelu projektu Příjemce

Více

Příručka k informačním a komunikačním předpisům

Příručka k informačním a komunikačním předpisům Příručka k informačním a komunikačním předpisům Program spolupráce na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2014 2020 v rámci cíle Evropská územní spolupráce Kód

Více

Metodický pokyn č. 32. k možnosti využití zálohových plateb u projektů z 19. kola výzvy

Metodický pokyn č. 32. k možnosti využití zálohových plateb u projektů z 19. kola výzvy k možnosti využití zálohových plateb u projektů z 19. kola výzvy Účinnost od: 15.10. 2010 ~ 1 ~ Řídícího orgánu Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod platný pro všechny subjekty zapojené

Více

Příručka k informačním a komunikačním předpisům

Příručka k informačním a komunikačním předpisům Příručka k informačním a komunikačním předpisům Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2014 2020 v rámci cíle Evropská územní spolupráce Kód CCI: 2014TC16RFCB017

Více

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku Zastupitelstvo Kraje Vysočina Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku Opatření Programu rozvoje kraje 4.3 Trvale udržitelný rozvoj lesního hospodářství

Více

Výzva č. 14/2016. k předkládání žádostí o poskytnutí podpory

Výzva č. 14/2016. k předkládání žádostí o poskytnutí podpory Výzva č. 14/2016 k předkládání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Národního programu Životní prostředí Ministerstvo životního prostředí (dále jen MŽP ) vyhlašuje prostřednictvím Státního fondu životního

Více

I. Obecná ustanovení. II. Poskytovatel a příjemce dotace

I. Obecná ustanovení. II. Poskytovatel a příjemce dotace VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE z rozpočtu města Milevska na rok 2016 č. sml./2016 uzavřená ve smyslu 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů a 10a odst.

Více

Průvodce pro zájemce o dotaci z PRV část 3. aneb. Co následuje po vybrání projektu Výběrovou komisí a schválení Programovým výborem?

Průvodce pro zájemce o dotaci z PRV část 3. aneb. Co následuje po vybrání projektu Výběrovou komisí a schválení Programovým výborem? Průvodce pro zájemce o dotaci z PRV část 3. aneb Co následuje po vybrání projektu Výběrovou komisí a schválení Programovým výborem? Obsah Podpis Dohody o poskytnutí dotace Výběrové řízení Realizace a administrace

Více

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu 1. Identifikace výzvy Číslo kola výzvy: 01 kontinuální Celková částka

Více

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku Zastupitelstvo Kraje V ysočina Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku Opatření Programu rozvoje kraje 4.3 Trvale udržitelný rozvoj lesního hospodářství

Více

Fond malých projektů Interreg VA Sasko-ČR

Fond malých projektů Interreg VA Sasko-ČR VÝROČNÍ KONFERENCE CRR ČR - NUTS II Severozápad 30. 11. 2017 Univerzita J. E. Purkyně, Ústí nad Labem Fond malých projektů Interreg VA Sasko-ČR 2014-2020 1 Společný Fond malých projektů Interreg VA, Sasko-ČR

Více

Seznam povinných příloh k žádosti o FP na mikroprojekt

Seznam povinných příloh k žádosti o FP na mikroprojekt Seznam povinných příloh k žádosti o FP na mikroprojekt Poř. č. Popis 1 2a) Rozpočet mikroprojektu Dokumentace o organizaci (čeští žadatelé) Podrobný rozpočet mikroprojektu předložený na formuláři předepsaném

Více

Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program č. 4.4 - SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ 1. Číslo a název programu: 4.4 -

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTYSE MOHELNO

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTYSE MOHELNO PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTYSE MOHELNO ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Cíl úpravy (1) Tato pravidla upravují jednotný postup pro poskytování finančních prostředků formou dotace z

Více

Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu:

Více

Povinné přílohy k projektové žádosti pro české partnery

Povinné přílohy k projektové žádosti pro české partnery Cíl 3 Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Povinné přílohy k projektové žádosti pro české partnery 20. února 2008 1 Povinné přílohy pro všechny projekty 1.

Více

PŘÍLOHA Č. 14 VZOR MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 12

PŘÍLOHA Č. 14 VZOR MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 12 PŘÍLOHA Č. 14 VZOR MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 12 Etapová/závěrečná monitorovací zpráva o realizaci projektu/hlášení o pokroku 1 předkládá

Více

Dotační program města Česká Lípa pro oblast dětí, mládeže a vzdělávání, podoblast vzdělávání dospělých v roce 2016

Dotační program města Česká Lípa pro oblast dětí, mládeže a vzdělávání, podoblast vzdělávání dospělých v roce 2016 1/5 Město vyhlašuje dotační program pro oblast dětí, mládeže a vzdělávání, podoblast vzdělávání. Správcem dotačního programu je odbor organizační, oddělení školství a cestovního ruchu. Čl. 1 Důvod a účel

Více

FOND MALÝCH PROJEKTŮ SR ČR. REGION BÍLÉ KARPATY Zdeněk Mikel Zlín, konference cestovního ruchu Východní Moravy

FOND MALÝCH PROJEKTŮ SR ČR. REGION BÍLÉ KARPATY Zdeněk Mikel Zlín, konference cestovního ruchu Východní Moravy FOND MALÝCH PROJEKTŮ 2014-2020 SR ČR REGION BÍLÉ KARPATY Zdeněk Mikel 28. 2. 2017 Zlín, konference cestovního ruchu Východní Moravy 1 Obsah prezentace Region Bílé Karpaty (RBK) retro 2007+ základní informace

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ PODMÍNKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ PODMÍNKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ PODMÍNKY veřejné zakázky malého rozsahu na služby: Manažerské řízení projektu OPŽP - Rozšíření ČOV Řevnice a kanalizačních řadů Zadavatel, Město Řevnice, se sídlem Nám.

Více

STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO (2023) SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE - VÝZVA MAS č. 2

STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO (2023) SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE - VÝZVA MAS č. 2 STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO 2014-2020 (2023) SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE - VÝZVA MAS č. 2 Programu rozvoje venkova na období 2014 2020 Důležité termíny Termíny pro kontrolu

Více

Směrnice pro žadatele FMP Euroregionu Těšínské Slezsko Śląsk Cieszyński

Směrnice pro žadatele FMP Euroregionu Těšínské Slezsko Śląsk Cieszyński Dohoda o spolupráci na projektu realizovaného z prostředků Fondu mikroprojektů Euroregionu Těšínské Slezsko Śląsk Cieszyński Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika

Více

Projektová žádost a přílohy pro žadatele z České republiky 12. října 2010

Projektová žádost a přílohy pro žadatele z České republiky 12. října 2010 Cíl 3 Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Projektová žádost a přílohy pro žadatele z České republiky 12. října 2010 1 Projektová žádost vyplnění formuláře

Více

Čl. 1 Důvod a účel podpory

Čl. 1 Důvod a účel podpory 1/5 Město vyhlašuje dotační program pro oblast dětí, mládeže a vzdělávání, podoblast rozvoj. Správcem dotačního programu je odbor organizační, oddělení školství a cestovního ruchu. Čl. 1 Důvod a účel podpory

Více

ŘO IROP SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SC Centrum pro regionální rozvoj

ŘO IROP SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SC Centrum pro regionální rozvoj ŘO IROP SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SC 4.2 12. 10. 2017 Centrum pro regionální rozvoj 6. VÝZVA IROP PŘÍPRAVNÉ PODPŮRNÉ ČINNOSTI, PROVOZNÍ A ANIMAČNÍ ČINNOSTI MAS SC 4.2 datum vyhlášení

Více

DOKUMENTACE PROGRAMU 134 610 ZÁCHRANA A OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK POŠKOZENÝCH ŽIVELNÝMI POHROMAMI

DOKUMENTACE PROGRAMU 134 610 ZÁCHRANA A OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK POŠKOZENÝCH ŽIVELNÝMI POHROMAMI DOKUMENTACE PROGRAMU 134 610 ZÁCHRANA A OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK POŠKOZENÝCH ŽIVELNÝMI POHROMAMI Říjen 2013 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Podprogram 134V611 - Podpora obnovy kulturních památek v majetku státu...

Více

POVINNÉ PŘÍLOHY K ŽÁDOSTI O PLATBU V OPPI

POVINNÉ PŘÍLOHY K ŽÁDOSTI O PLATBU V OPPI POVINNÉ PŘÍLOHY K ŽÁDOSTI O PLATBU V OPPI Povinné přílohy k Žádosti o platbu všech dotačních programů podpory: - kopie účetních dokladů a dokladů o úhradě - kopie kupních smluv a kopie smluv o dílo (s

Více

OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ

OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ 1) Preambule a) Dotační statut obce Všeň (dále jen dotace) upravuje poskytování dotací, které jsou určeny na všestranný rozvoj území obce a potřeb jeho občanů. Směřování

Více

Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2016 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2016

Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2016 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2016 Pravidla dotačního programu města Horažďovice pro rok 2016 Podpora volnočasových aktivit a podpora činnosti neziskových organizací v roce 2016 Město Horažďovice vyhlašuje na základě usnesení Rady města

Více

I) VÝZVA. - předkládání individuálních projektových žádostí 16.11. 2009

I) VÝZVA. - předkládání individuálních projektových žádostí 16.11. 2009 Informační schůzka k Integrovanému plánu rozvoje města m Chrudim financovaného z EU I) VÝZVA - předkládání individuálních projektových žádostí 16.11. 2009 Město Chrudim dle podmínek projektu IPRM Chrudim

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ MIMOŘÁDNÝCH DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TIŠNOVA Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Mimořádná dotace z rozpočtových prostředků Města Tišnova je v souladu s těmito zákony a dalšími předpisy:

Více

Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Opatření 2.2. programu Iniciativy INTERREG III A ČR - Polsko

Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Opatření 2.2. programu Iniciativy INTERREG III A ČR - Polsko Poskytovatel : Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky (MMR) Zastoupené Euroregionem Praděd česká část Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Opatření 2.2. programu Iniciativy INTERREG III A ČR -

Více

Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 (OPPS ČR - PR 2007 2013) Seminář pro žadatele 1. 10.

Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 (OPPS ČR - PR 2007 2013) Seminář pro žadatele 1. 10. Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 (OPPS ČR - PR 2007 2013) Změny a podmínky předkládání projektu v OPPS ČR - PR 2007-2013 Seminář pro žadatele 1. 10. 2008

Více

PŘÍLOHY ŽÁDOSTI Iniciativy Společenství INTERREG III A Česká republika Svobodný stát Sasko. 3.března 2005 Krajský úřad Libereckého kraje

PŘÍLOHY ŽÁDOSTI Iniciativy Společenství INTERREG III A Česká republika Svobodný stát Sasko. 3.března 2005 Krajský úřad Libereckého kraje PŘÍLOHY ŽÁDOSTI Iniciativy Společenství INTERREG III A Česká republika Svobodný stát Sasko 3.března 2005 Krajský úřad Libereckého kraje PŘÍLOHY K ŽÁDOSTI číslo přílohy/ název přílohy/počet listů podpis

Více

Obecní úřad Staré Hamry

Obecní úřad Staré Hamry Obecní úřad Staré Hamry GRANTOVÝ PROGRAM OBCE STARÉ HAMRY Schválen ZO dne: 22. 5. 2017 Účinnost od: 22. 5. 2017 Grantový program obce Staré Hamry (dále také jen Grantový program ) schválilo Zastupitelstvo

Více

Výzva č. 15/2016. k předkládání žádostí o poskytnutí podpory

Výzva č. 15/2016. k předkládání žádostí o poskytnutí podpory Výzva č. 15/2016 k předkládání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Národního programu Životní prostředí Ministerstvo životního prostředí (dále jen MŽP ) vyhlašuje prostřednictvím Státního fondu životního

Více

Otevřená výzva pro předkládání záměrů individuálních projektů k udělení grantu z Programu švýcarsko-české spolupráce

Otevřená výzva pro předkládání záměrů individuálních projektů k udělení grantu z Programu švýcarsko-české spolupráce Otevřená výzva pro předkládání záměrů individuálních projektů k udělení grantu z Programu švýcarsko-české Ministerstvo financí České republiky ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí České

Více

Malý LEADER pro ORLICKO , Žamberk

Malý LEADER pro ORLICKO , Žamberk Malý LEADER pro ORLICKO 2. 8. 2018, Žamberk Program semináře 1. Informace o podpoře projektů a zaměření podpory; Harmonogram výzvy 2. Specifikace žadatelů 3. Podporované oblasti 4. Nepodporované oblasti/nezpůsobilé

Více

S M L O U V A - VZOR

S M L O U V A - VZOR Příloha č. 7 k Pravidlům dotačního programu města České Budějovice na podporu oblasti v roce 201x S M L O U V A - VZOR o poskytnutí dotace statutárního města České Budějovice na kofinancování projektu

Více

Povinné přílohy k projektové žádosti pro polské partnery

Povinné přílohy k projektové žádosti pro polské partnery Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Povinné přílohy k projektové žádosti pro polské partnery Liberec, 17.6.2009 Přílohy: Obsah Každý partner předkládá své

Více

Program 8.4 Podpora dlouhodobé práce s mládeží v oblasti životního prostředí a zemědělství

Program 8.4 Podpora dlouhodobé práce s mládeží v oblasti životního prostředí a zemědělství Program 8.4 Podpora dlouhodobé práce s mládeží v oblasti životního prostředí a zemědělství Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 8. Životní prostředí a zemědělství

Více

Metodický pokyn k podprogramu Výstavba technické infrastruktury v oblastech se strategickou průmyslovou zónou (117D162)

Metodický pokyn k podprogramu Výstavba technické infrastruktury v oblastech se strategickou průmyslovou zónou (117D162) Metodický pokyn k podprogramu Výstavba technické infrastruktury v oblastech se strategickou průmyslovou zónou (117D162) Metodický pokyn je závazným materiálem pro žadatele při přípravě a pro příjemce při

Více

Seminář pro příjemce finanční podpory z I. výzvy OP VK v Jihočeském kraji pro oblast podpory 3.2

Seminář pro příjemce finanční podpory z I. výzvy OP VK v Jihočeském kraji pro oblast podpory 3.2 Seminář pro příjemce finanční podpory z I. výzvy OP VK v Jihočeském kraji pro oblast podpory 3.2 VÝTAH Z FINANČNÍCH PRAVIDEL OP VK - VYSVĚTLENÍ NĚKTERÝCH POJMŮ - VĚCNÉ ZMĚNY V TEXTU PŘÍRUČKY PRO PŘÍJEMCE

Více

DOTAČNÍ PROGRAM VÝZNAMNÉ SPORTOVNÍ AKCE 2017

DOTAČNÍ PROGRAM VÝZNAMNÉ SPORTOVNÍ AKCE 2017 DOTAČNÍ PROGRAM VÝZNAMNÉ SPORTOVNÍ AKCE 2017 Významné sportovní akce 2017 NÁZEV PROGRAMU: Sportem je pro účely tohoto programu každá forma tělesné činnosti, která si prostřednictvím organizované i neorganizované

Více

Smlouva o dotaci. Celníci a pašeráci v Trojzemí 0970.01/090913/CZ.4/1/03

Smlouva o dotaci. Celníci a pašeráci v Trojzemí 0970.01/090913/CZ.4/1/03 Smlouva o dotaci mezi Město Hrádek nad Nisou Horní náměstí 73 46334 Hrádek nad Nisou zastoupeným Bc. Josefem Horinkou, starostou města dále jen příjemce dotace a mezi Euroregion Nisa regionální sdružení

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU NA SLUŽBY Administrace projektu CZ.2.16/3.1.00/24023 Pražská infrastruktura pro strukturní biologii a metabolomiku Nejedná se o zakázku dle zákona

Více

Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Martina Meierová tel: , mobil: ;

Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Martina Meierová tel: , mobil: ; Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT

Více

OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ

OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ 1) Preambule a) Dotační statut obce Všeň (dále jen dotace) upravuje poskytování dotací, které jsou určeny na všestranný rozvoj území obce a potřeb jeho občanů. Směřování

Více

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu zdravotnictví, tělovýchovy a sportu, Podprogramu: Sport handicapovaných

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu zdravotnictví, tělovýchovy a sportu, Podprogramu: Sport handicapovaných Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu zdravotnictví, tělovýchovy a sportu, Podprogramu: Sport handicapovaných Číslo a název programu: 3 Program resortu zdravotnictví, tělovýchovy a sportu

Více

příjemce. se sídlem/bydliště: zastoupený/á: IČ/Datum narození: ověřeno dle občanského průkazu č..

příjemce. se sídlem/bydliště: zastoupený/á: IČ/Datum narození: ověřeno dle občanského průkazu č.. S m l o u v a o p o s k y t n u t í účelové dotace z Dotačního programu města Hrádek nad Nisou pro rok 2015, Podprogram. schválená Radou/Zastupitelstvem města Hrádek nad Nisou dne usnesením č. Smluvní

Více

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU Verze č. 1.3 Účinnost od 22. 6. 2015 SEZNAM ZMĚN Část Změny v textu oproti

Více

Návrh SFŽP Smlouvu o poskytnutí dotace z rozpočtu kraj (otevřený dotační titul) uzavírá

Návrh SFŽP Smlouvu o poskytnutí dotace z rozpočtu kraj (otevřený dotační titul) uzavírá Návrh SFŽP Smlouvu o poskytnutí dotace z rozpočtu kraj (otevřený dotační titul) uzavírá podle ustanovení 10a odst. 3 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů jako smlouva veřejnoprávní

Více

Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod

Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod PŘÍLOHA Č. 2 MONITOROVACÍ HLÁŠENÍ / ZPRÁVA Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod Monitorovací hlášení/etapová/závěrečná zpráva s žádostí o platbu/monitorovací zpráva o zajištění udržitelnosti projektu

Více

FOND MALÝCH PROJEKTŮ Rakousko Česká republika. Seminář pro žadatele 18. června 2018 Brno

FOND MALÝCH PROJEKTŮ Rakousko Česká republika. Seminář pro žadatele 18. června 2018 Brno FOND MALÝCH PROJEKTŮ Rakousko Česká republika Seminář pro žadatele 18. června 2018 Brno 1 Obsah semináře Základní dokumenty FMP materiály ke stažení Programové území Vhodní žadatelé Podporované typy projektů

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA ČÁST A SPOLEČNÁ USTANOVENÍ I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ II. 1. Poskytování a použití dotací se řídí obecně závaznými předpisy, zejména: zákonem

Více