Základní nastavení přístupového bodu A/G

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Základní nastavení přístupového bodu 802.11A/G"

Transkript

1 3 Základní nastavení přístupového bodu A/G Tento oddíl popisuje základní konfigurační proceduru pro PŘÍSTUPOVÝ BOD A/G. Uvádí se v něm, jak nastavit PŘÍSTUPOVÝ BOD A/G pro bezdrátové připojení a jak zkonfigurovat prostředí místní sítě LAN. Veškeré základní konfigurace je možné provést prostřednictvím standardního webového prohlížeče, jako je například Microsoft Internet Explorer. Z počítače, který byl nastaven podle 2. kapitoly, zadejte IP adresu PŘÍSTUPOVÉHO BODU A/G jako URL v prohlížeči, například Poznámka:IP adresa vašeho počítače musí být ve stejné IP podsíti jako PŘÍSTUPOVÝ BOD A/G. Objeví se domovská stránka PŘÍSTUPOVÉHO BODU A/G. Na pravé straně okna je hlavní nabídka. V ní najdete tyto možnosti: Setup Wizard (Průvodce nastavením), Device Status (Stav zařízení), Advanced Settings (Podrobné nastavení), System Tools (Systémové nástroje) a Help (Nápověda).

2 Log On Pokud se pokusíte vstoupit do některé z konfiguračních položek v nabídce, objeví se výzva k přihlášení, jak je vidět níže. Pokud se přihlašujete poprvé, měli byste použít tovární nastavení hesla. Heslo je vždy zobrazeno jako řetězec teček. Klikněte na tlačítko LOG ON, čímž zahájíte konfiguraci. 3.1 Průvodce nastavením Průvodce nastavením vás provede několika konfiguračními okny, abyste mohli nastavit základní funkční prvky zařízení. Až tyto okna projdete, na posledním z nich zmáčkněte tlačítko FINISH, čímž všechny vaše změny nabudou účinnosti. Viz kapitolu NASTAVENÍ ČASU Po přihlášení se objeví stránka Time Settings (nastavení času). Čas zařízení je automaticky při prvním připojení nastaven na místní čas podle řídícího počítače. Chcete-li čas zařízení upravit, upravte příslušná pole a klikněte na tlačítko NEXT.

3 3.1.2 NASTAVENÍ IP ZAŘÍZENÍ Okno Device IP Settings (nastavení IP zařízení) vám umožní zkonfigurovat IP adresu a podsíť zařízení. Přestože se můžete spolehnout, že DHCP server přidělí PŘÍSTUPOVÉMU BODU A/G IP adresu automaticky, doporučuje se nastavit si ve většině aplikací statickou IP adresu manuálně. Pokud se rozhodnete přidělit IP adresu manuálně, zaškrtněte políčko Assign static IP to this device (Přidělit statickou IP tomuto zařízení) a potom vyplňte následující pole. IP Address a IP Subnet Mask: Výchozí hodnoty jsou a Je důležité vědět, že existují podobné adresy, které spadají do pásma standardních privátních IP adres, a že se jedná o důležitý prvek zabezpečení tohoto zařízení. Díky této privátní IP adrese již zařízení není přístupné (není vidět) z Internetu. Gateway IP Address: Vložte IP adresu vaší výchozí brány. DNS Server: Domain Name System (DNS) je server na Internetu, který překládá logická jména jako například na IP adresy jako Funguje to tak, že žádající zařízení vyšle DNS serveru dotaz týkající se potřebných informací. Pokud váš systémový administrátor žádá, abyste adresy DNS serveru vkládali manuálně, měli byste je vložit sem. Klikněte na Next a dostanete se na další okno. Pokud se rozhodnete, že pro automatické získání IP adresy pro přístupový bod A/G budete používat DHCP Server, zaškrtněte políčko, ve kterém je napsáno Use the DHCP client protocol to

4 automatically get the IP address for this device (Použít protokol klienta DHCP k automatickému získání IP adresy pro toto zařízení). Potom klikněte na Next a dostanete se na další okno. Znovu připomínáme, že je doporučováno, aby váš PŘÍSTUPOVÝ BOD A/G měl přidělenu statickou IP adresu, což vám později usnadní správu zařízení NASTAVENÍ BEZDRÁTOVÉHO PŘIPOJENÍ Network ID (SSID): SSID je síťové jméno, které se používá k identifikaci bezdrátové sítě. SSID musí být totožné pro všechna zařízení v bezdrátové síti (tj. ve stejném BSS). Totožné SSID může mít několik přístupových bodů v síti. Délka SSID je až 32 znaků. Výchozí SSID je wlan. Disable SSID Broadcasting: Přístupový bod periodicky vysílá své SSID a další informace, což klientským stanicím umožňuje dozvědět se o jeho existenci, když hledají přístupové body v bezdrátové síti. Zaškrtněte Disable SSID Broadcasting, pokud nechcete, aby zařízení vysílalo SSID. Regulatory Domain: Ujistěte se prosím, že vaše regulační doména odpovídá vašemu regionu. Výchozí hodnota je FCC. WLAN Mode: Bezdrátový modul spolupracuje se standardy IEEE g a b, a pokud si vyberete 11g/b, je možné připojit klientské stanice jak standardu b, tak g. Pokud si však vyberete 11g, umožníte sice připojení jen klientským stanicím g, ale získáte lepší celkový výkon.

5 802.11a nespolupracuje s b ani s g; pokud si vyberete 11a, bude možné připojit pouze klientské stanice a. Channel: Vyberte kanál z rolovací nabídky. Všechna zařízení v BSS musí používat tentýž kanál. Můžete vybrat Auto a systém pro vás vybere ten nejlepší kanál. Poznámka: Dostupné kanály se v různých zemích liší a závisí také na režimu WLAN. Security Policy: Můžete si vybrat různý způsob zabezpečení, pokud chcete umožnit šifrování autentizace a/nebo dat. WEP WEP vám umožní používat šifrování dat, abyste zlomyslným lidem zabránili dostat se k nim. Umožňuje tři druhy klíčů: 64 (WEP64), 128 (WEP128) a 152 (WEP152) bitů. Můžete si nastavit až čtyři klíče, a to za použití buď formátu ASCII nebo hexadecimálního formátu. Key Settings: Délka klíče WEP64 musí být 5 bajtů, klíč WEP128 je 13 bajtů a klíč WEP152 je 16 bajtů. V případě WEP64 a WEP128 stačí vložit vstupní heslo a kliknout na tlačítko GENERATE, a vygenerují se vám čtyři klíče. Můžete tedy používat snadno zapamatovatelný řetězec znaků jako vstupní heslo, aniž byste si museli pamatovat čtyři klíče. Key Index: Musíte určit, který z těch čtyř klíčů bude aktivní. Jakmile umožníte funkci WEP, ujistěte se prosím, že jak PŘÍSTUPOVÝ BOD A/G, tak bezdrátové klientské stanice používají tentýž klíč. Poznámka: Některé karty bezdrátových klientů umožňují pouze hexadecimální číslice pro klíče WEP. Při konfiguraci klíče WEP je důležité vědět, že klíč WEP128 ASCII může vypadat takto: Zde jest klíč (13 znaků), zatímco klíč WEP128 Hex vypadá třeba takto: b (13 bajtů).

6 802.1x 802.1x poskytuje uživatelům možnost zapojit server RADIUS k provádění autentizací. Můžete také použít dynamické klíče WEP (64, 128 a 152-bitové) k šifrování dat. Zde nemusíte vkládat klíč WEP manuálně, protože se bude generovat automaticky a dynamicky. WPA-PSK Poznámka: Až ukončíte průvodce konfigurací, musíte zkonfigurovat Nastavení Radiusu (Radius Settings) v Podrobném nastavení (Advanced Settings), abyste funkci 802.1x spustili. Wi-Fi Protected Access (WPA) s Pre-Shared Key (PSK) poskytují lepší zabezpečení než klíče WEP. K autentizaci není zapotřebí RADIUS server, ale musíte kvůli ní vložit sdílený klíč. Šifrovací klíč je generován automaticky a dynamicky. Pre-shared Key: Jedná se o řetězec ASCII složený z 8 až 63 znaků. Ujistěte se prosím, že jak PŘÍSTUPOVÝ BOD A/G, tak bezdrátové klientské stanice používají tentýž klíč. Encryption Type: Existují dva šifrovací typy: TKIP a CCMP (AES). CCMP sice poskytuje lepší zabezpečení než TKIP, ale některé bezdrátové klientské stanice nemusí být vybaveny hardwarem, který tento typ podporuje. Můžete vybrat Both, a tak umožníte, aby se k přístupovému bodu mohli připojit klienti s TKIP i s CCMP.

7 Group Rekey Interval: Skupinový klíč (group key) se používá pro data vysílaná skupinově (multicast) i všesměrově (broadcast) a rekey interval je časové období, během kterého systém pravidelně mění skupinový klíč. Čím je interval kratší, tím lepší je zabezpečení. Rozumná doba je 60 vteřin, což je také výchozí nastavení. WPA Wi-Fi Protected Access (WPA) vyžaduje, aby byl pro autentizaci dostupný RADIUS server, který provede autentizaci (stejně jako u 802.1x), a proto není zapotřebí žádný sdílený klíč. Nastavení Encryption Type a Group Rekey Interval je stejné jako u WPA-PSK UKONČENÍ PRŮVODCE A ULOŽENÍ VAŠÍ KONFIGURACE Když projdete všechny stránky Průvodce, můžete kliknout na tlačítko FINISH, čímž vaše změny začnou platit. Vaše nové nastavení se tak rovněž uloží do trvalé paměti vašeho systému. Blahopřejeme! Nyní můžete začít používat PŘÍSTUPOVÝ BOD A/G. Poznámka: Pokud změníte IP adresu zařízení, po kliknutí na FINISH už nebudete moci komunikovat se svým PŘÍSTUPOVÝM BODEM A/G. K obnovení komunikace musíte změnit IP adresu a potom restartovat svůj počítač.

8 3.2 Podrobné nastavení Záložka Advanced Settings na horní řádce okna vám umožňuje provést změny, které se pro běžné operace obvykle nemusí dělat, kromě změny hesla z výchozího nastavení (což velmi doporučujeme kvůli zabezpečení) NASTAVENÍ HESLA Výchozí nastavení hesla je password. Chcete-li heslo změnit, zmáčkněte tlačítko Password Settings, čímž se dostanete na okno Password Settings. Potom napište současné heslo a po něm dvakrát nové heslo. Vložené znaky se objeví ve formě hvězdiček.

9 3.2.2 MANAGEMENT SYSTÉMU Kliknete-li na tlačítko System Management, můžete zkonfigurovat systémové parametry, které se týkají PŘÍSTUPOVÉHO BODU A/G. Management Utility Port Definition: Standardní nastavení portu pro HTTP Web server a pro utilitu Telnetu může být nahrazena tak, že se do těchto polí vloží nová čísla portů. Management Session Time-out: Toto nastavení specifikuje délku trvání nečinnosti před tím, než se webový prohlížeč nebo správa telnetu ukončí. Výchozí hodnota pro ukončení je 10 minut. UPnP: Funkce Universal Plug and Play (UPnP) umožňuje Windows XP/ME PC objevit tento PŘÍSTUPOVÝ BOD A/G a automaticky ukázat ikonu na obrazovce. Uživatel potom může na ikonu dvakrát kliknout a přímo se k němu dostat (aniž by musel zjišťovat jeho IP adresu). Syslog: Syslog je standard IETF (Internet Engineering Task Force, tedy pracovní skupiny pro internetové standardy) pro zaznamenávání událostí systému (RFC-3164). Když PŘÍSTUPOVÝ BOD A/G zaznamená chybu nebo varovný stav (např. pokus o zalogování s nesprávným heslem), vytvoří se soubor v systémové log tabulce. Chcete-li mít tyto zaznamenané systémové události dostupné k prohlížení na dálku, musíte zaškrtnout položku Enable Syslog a zkonfigurovat IP adresu Syslog daemona. Když to uděláte, PŘÍSTUPOVÝ BOD A/G pošle přes síť zaznamenané události daemonovi pro budoucí použití. Syslog server IP address: IP adresa počítače, na kterém běží Syslog daemon.

10 3.2.3 NASTAVNÍ FILTRACE MAC PŘÍSTUPOVÝ BOD A/G vám umožňuje definovat seznam MAC adres, kterým je povolen nebo zakázán přístup do bezdrátové sítě. Disable MAC address control list: Pokud je tato položka vybrána, nebude provedena žádná filtrace MAC adres. Enable GRANT address control list: Pokud je tato položka vybrána, bude v síti povolen přenos dat pouze z vybraných zařízení. Enable DENY address control list: Pokud je tato položka vybrána, síť odmítne nebo znehodnotí data od vybraných zařízení. Přidat MAC adresu do tabulky je možné tak, že vložíte Mnemonic Name (zkrácený název) a MAC adresu a potom kliknete na ADD. V tabulce bude přehled všech nastavených položek filtrace MAC. Položky je možné odstranit tak, že je zaškrtnete ve sloupci select a potom smáčknete DELETE SELECTED.

11 3.2.4 BEZDRÁTOVÉ PŘIPOJENÍ Beacon Interval: PŘÍSTUPOVÝ BOD A/G pravidelně vysílá signální rámce (beacon frames), aby oznámil svou existenci. Interval takového vysílání ukazuje, jak často jsou rámce přenášeny v časových jednotkách v řádu milisekund. Výchozí nastavení je 100 a platná hodnota by se měla pohybovat mezi 1 a RTS Threshold: RTS/CTS rámce se používají k získání kontroly nad mediem přenosu. Všechny jednosměrné (datové nebo ovládací) rámce větší než specifikovaný RTS práh musí být přeneseny po zahajovacím výměnném RTS/CTS mechanismu. RTS práh by měl mít hodnotu mezi 256 a 2347 bajty, přičemž výchozí nastavení je Pokud parametr změníte, doporučujeme, aby se příliš nelišil od výchozího nastavení. Fragmentation: Jestliže velikost rámce přesáhne práh fragmentace (fragmentation threshold), bude před přenosem fragmentován neboli rozdělen. Tento práh by měl mít hodnotu 256 až 2346 bajtů, přičemž výchozí hodnota je Pokud máte velkou chybovost paketů, měli byste práh fragmentace mírně snížit. DTIM Interval: PŘÍSTUPOVÝ BOD A/G zadržuje pakety stanicím, které pracují v úsporném režimu. Delivery Traffic Indication Message (DTIM) informuje takové stanice, že existují pakety, které čekají, až jimi budou přijaty. DTIM interval určuje, jak často by signální rámec měl obsahovat zprávy DTIM. Hodnota by měla být mezi 1 a 255, přičemž výchozí nastavení je 3.

12 3.2.5 PROVOZNÍ REŽIM Jak již bylo uvedeno v 1. kapitole, PŘÍSTUPOVÝ BOD A/G je možné nastavit do jednoho ze tří těchto režimů: (1) přístupový bod (2) repeater (3) Wireless Distribution System (WDS) Pokud je nastaven jako WDS, je třeba dále zkonfigurovat jméno a MAC adresu dalších příslušných zařízení WDS.

13 3.2.6 NASTAVENÍ RADIUSU Radius servery poskytují bezdrátovým klientům centralizované autentizační služby. Je možné nadefinovat dva radius servery: jeden funguje jako hlavní a ten druhý jako záložní. Pro autentizaci uživatele je možné použít dvě metody: jedna je založena na filtraci MAC adres a ta druhá na autentizaci 802.1x EAP. K autentizaci založené na filtrování MAC adres je zapotřebí vytvořit tabulku pro filtraci MAC adres buď v PŘÍSTUPOVÉM BODU A/G (jako je popsáno v kapitole Nastavení filtrace MAC), a/nebo v radius serveru. Při autentizační fázi určité bezdrátové stanice se zjišťuje, zda tabulka pro filtraci MAC adres neobsahuje také MAC adresu příslušného bezdrátového klienta, aby bylo možné určit, zda stanici může být povolen nebo zakázán přístup do sítě. Radius server je možné použít i pro autentizaci 802.1x EAP. IEEE 802.1x je standard institutu IEEE a je založen na kostře, ke které patří stanice, u nichž se provádí autentizace (říká se jim Supplicants), autentizační server (radius server), který poskytuje autentizační služby, a autentizátor, který zajišťuje

14 potřebný překlad a zprostředkování mezi autentizačním serverem a stanicemi. PŘÍSTUPOVÝ BOD A/G funguje jako autentizátor a přenáší autentizační zprávy mezi RADIUS serverem a klientskými zařízeními, u kterých probíhá autentizace. Autentizaci IEEE 802.1x EAP umožníme tak, že jako Security Policy (Metodu zabezpečení) vybereme 802.1x nebo WPA; tento výběr je možné provést ve Wireless Settings (Nastavení bezdrátového připojení) v Setup Wizard (Průvodce nastavením). Enable MAC Address Access Control: Tuto položku zaškrtněte, pokud chcete umožnit přístupovou kontrolu MAC adres prostřednictvím RADIUS serveru. Enable Primary/Secondary Server: Tuto položku zaškrtněte, pokud chcete používat RADIUS autentizaci s nastaveným hlavním/pomocným radius serverem. Pokud jsou vybrány oba dva servery, bude nejprve vyzkoušen hlavní. Server IP: IP adresa RADIUS serveru. Port Number: číslo portu, který váš RADIUS server používá pro autentizaci. Výchozí nastavení je Shared Secret: Tento údaj používá váš RADIUS server v poli Shared Secret (doslova sdílené tajemství ) v protokolových zprávách. Shared Secret nakonfigurované v PŘÍSTUPOVÉM BODU A/G musí odpovídat Shared Secret nastavenému v RADIUS serveru. Shared Secret může obsahovat až 64 alfanumerických znaků. Retry Times: Tento údaj ukazuje, kolikrát se má PŘÍSTUPOVÝ BOD A/G pokusit kontaktovat hlavní server. Reattempt Period: Když se nepodaří kontaktovat RADIUS server, PŘÍSTUPOVÝ BOD A/G se znovu pokusí kontaktovat hlavní server pokaždé za uvedený počet minut.

SPARKLAN WX-7800A - návod k obsluze Verze 1.2

SPARKLAN WX-7800A - návod k obsluze Verze 1.2 Bezdrátový 11ag AP Příručka k rychlé instalaci (návod k obsluze) Verze 1.2 1 i4 Portfolio s.r.o. Obsah 1. Před instalací... 3 2. Instalace hardware... 4 3. Konfigurace nastavení TCP/IP vašeho počítače...

Více

Stručný návod k obsluze Instalace ovladače WLAN USB adaptéru GW- 7200U pro Windows 98SE, ME, 2000 a XP

Stručný návod k obsluze Instalace ovladače WLAN USB adaptéru GW- 7200U pro Windows 98SE, ME, 2000 a XP 82 83 Stručný návod k obsluze Tento stručný instalační návod vás provede instalací bezdrátového USB2.0 adaptéru GW-7200U a jeho programového vybavení. Pro zapojení do bezdrátové sítě musíte provést následující

Více

P-334U. Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g. Příručka k rychlé instalaci

P-334U. Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g. Příručka k rychlé instalaci P-334U Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g Příručka k rychlé instalaci Verze 3.60 1. vydání 5/2006 Přehled P-334U představuje bezdrátový širokopásmový router (podporující normy IEEE

Více

EUSSO GL-2454AP. 108Mbps bezdrátový přístupový bod. Uživatelský manuál

EUSSO GL-2454AP. 108Mbps bezdrátový přístupový bod. Uživatelský manuál EUSSO GL-2454AP 108Mbps bezdrátový přístupový bod Uživatelský manuál 1 Charakteristika produktu Zařízení vyhovuje standardům IEEE 802.11g a 802.11b. Zařízení dosahuje přenosové rychlosti až 54Mbps v 802.11g

Více

SPARKLAN WX-7615A - návod k obsluze. Verze 1.2. 1 i4 Portfolio s.r.o.

SPARKLAN WX-7615A - návod k obsluze. Verze 1.2. 1 i4 Portfolio s.r.o. Bezdrátový 11ag AP router Příručka k rychlé instalaci (návod k obsluze) Verze 1.2 1 i4 Portfolio s.r.o. Obsah 1. Před instalací... 3 2. Instalace hardware... 4 3. Konfigurace nastavení TCP/IP vašeho počítače...

Více

Model: Mbps Wireless 11G+ Access Point UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Model: Mbps Wireless 11G+ Access Point UŽIVATELSKÝ MANUÁL Model: 065-1785 108 Mbps Wireless 11G+ Access Point UŽIVATELSKÝ MANUÁL UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah Úvod 3 Rozhraní 4 Použití webovského rozhraní pro nastavení parametrů AP 5 Current Status 6 Configuration

Více

... Default Gateway (Výchozí brána) DNS Address (DNS adresa) PPPoE User Name (Jméno uživatele) Password (Heslo) PPTP

... Default Gateway (Výchozí brána) DNS Address (DNS adresa) PPPoE User Name (Jméno uživatele) Password (Heslo) PPTP Máte-li uživatelům bez přístupového práva zabránit v přístupu přes váš širokopásmový router WLAN, doporučujeme vám, abyste využili bezpečnostní mechanismus jako třeba WEP či WPA nebo abyste nastavili ID

Více

Uživatelský modul. WiFi STA

Uživatelský modul. WiFi STA Uživatelský modul WiFi STA APLIKAC NÍ PR ÍRUC KA POUŽITÉ SYMBOLY Použité symboly Nebezpečí důležité upozornění, které může mít vliv na bezpečí osoby nebo funkčnost přístroje. Pozor upozornění na možné

Více

Stručný návod k obsluze Instalace ovladače GW-7100U pod Windows 98, ME, 2000 a XP Instalace obslužného programu pod Windows 98, ME, 2000 and XP

Stručný návod k obsluze Instalace ovladače GW-7100U pod Windows 98, ME, 2000 a XP Instalace obslužného programu pod Windows 98, ME, 2000 and XP 57 Česky Stručný návod k obsluze Tento stručný instalační návod vás povede instalací adaptéru GW-7100U a jeho programovým vybavením. Pro zapojení do bezdrátové sítě musíte provést následující kroky: 1.

Více

NWA-3166. Příručka k rychlé instalaci. Dvoupásmový bezdrátový přístupový bod N třídy business

NWA-3166. Příručka k rychlé instalaci. Dvoupásmový bezdrátový přístupový bod N třídy business Dvoupásmový bezdrátový přístupový bod N třídy business Výchozí nastavení: IP adresa: http://192.168.1.2 Heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci Firmware v3.60 Vydání 4, Leden 2010 Copyright ZyXEL Communications

Více

DWL-G122 AirPlus G TM Vysokorychlostní 802.11g USB bezdrátový adaptér

DWL-G122 AirPlus G TM Vysokorychlostní 802.11g USB bezdrátový adaptér Tento výrobek pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98SE DWL-G122 AirPlus G TM Vysokorychlostní 802.11g USB bezdrátový adaptér Než začnete Musíte mít

Více

BEZDRÁTOVÝ ŠIROKOPÁSMOVÝ ROUTER 11N 300MBPS

BEZDRÁTOVÝ ŠIROKOPÁSMOVÝ ROUTER 11N 300MBPS BEZDRÁTOVÝ ŠIROKOPÁSMOVÝ ROUTER 11N 300MBPS Průvodce rychlou instalací DN-70591 ÚVOD DN-70591 je kombinovaným drátovým/bezdrátovým síťovým zařízení navrženým pro specifické síťové požadavky malých podniků,

Více

Konfigurace WDS režimu u produktů bezdrátových AP a routerů Tenda

Konfigurace WDS režimu u produktů bezdrátových AP a routerů Tenda UŽIVATELSKÝ MANUÁL Konfigurace WDS režimu u produktů bezdrátových AP a routerů Tenda UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah Představení WDS 3 WDS režimy 3 Tenda vs. WDS 4 WDS scénáře 4 WDS přes 2 uzly 4 WDS přes tři

Více

54Mbps bezdrátový router WRT-415. Návod pro rychlou instalaci

54Mbps bezdrátový router WRT-415. Návod pro rychlou instalaci 54Mbps bezdrátový router WRT-415 Návod pro rychlou instalaci 1 Obsah 1 Úvod... 1 1.1 Obsah balení 1 1.2 Systémové požadavky 1 1.3 Vlastnosti zařízení 1 2 Fyzická instalace... 2 2.1 Připojení hardwaru 2

Více

EUSSO GL2454-01. 108Mbps Wireless Network 32-bitový PCMCIA adaptér. Uživatelský manuál

EUSSO GL2454-01. 108Mbps Wireless Network 32-bitový PCMCIA adaptér. Uživatelský manuál EUSSO GL2454-01 108Mbps Wireless Network 32-bitový PCMCIA adaptér Uživatelský manuál 1 Charakteristika produktu Zařízení vyhovuje standardům IEEE 802.11g a 802.11b Dosahuje přenosové rychlosti až 54Mbps

Více

CC&C WA-2204C. Návod k obsluze

CC&C WA-2204C. Návod k obsluze CC&C Máte-li uživatelům bez přístupového práva zabránit v přístupu přes váš přístupový bod WLAN, doporučujeme vám, abyste využili bezpečnostní mechanismus jako třeba WEP či WPA nebo abyste nastavili ID

Více

NBG-417N. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový router N-lite pro domácí užití

NBG-417N. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový router N-lite pro domácí užití Bezdrátový router N-lite pro domácí užití Výchozí nastavení: LAN Port: LAN1 LAN4 IP adresa: http://192.168.1.1 Heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci Verze 1.00 Prosinec 2008 Vydání 1 Copyright 2008.

Více

Popis zapojení jednotlivých provozních režimů WELL WRC3500_V2 WiFi GW/AP/klient/repeater/switch, 54 Mb/s, R-SMA

Popis zapojení jednotlivých provozních režimů WELL WRC3500_V2 WiFi GW/AP/klient/repeater/switch, 54 Mb/s, R-SMA JOYCE ČR, s.r.o., Fakturační adresa: Matzenauerova 8, 616 00 Brno, ČR, Korespondenční adresa: Venhudova 6, 614 00 Brno, ČR IČO: 25317571, DIČ: CZ25317571, Tel.: +420 539 088 010, Fax: +420 539 088 000,

Více

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel)

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel) ČESKY Toto zařízení lze nastavit pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DSL-G664T Bezdrátový ADSL směrovač Než začnete 1. Pokud jste

Více

Air Force One 5. Stručná instalační příručka V1.08

Air Force One 5. Stručná instalační příručka V1.08 Air Force One 5 Stručná instalační příručka V1.08 Úvod Kozumi představuje výkonný bridge třídy Wi-Fi N jako venkovní přípojný bod bezdrátové sítě pro poskytovatele internetu za účelem vykrytí poslední

Více

DWL-G520 AirPlus Xtreme G 2.4 GHz bezdrátový PCI adaptér

DWL-G520 AirPlus Xtreme G 2.4 GHz bezdrátový PCI adaptér Tento výrobek pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98se DWL-G520 AirPlus Xtreme G 2.4 GHz bezdrátový PCI adaptér Než začnete Musíte mít minimálně následující

Více

Rychlá instalační příručka TP-LINK TL-WR741ND

Rychlá instalační příručka TP-LINK TL-WR741ND Rychlá instalační příručka TP-LINK TL-WR741ND Rychlá příručka Vám pomůže správně zapojit a zprovoznit Wi-Fi zařízení TP-LINK TL-WR741ND. Zařízení je nezávislé na použitém operačním systému. Postup zprovoznění

Více

Přístupový bod pro bezdrátovou síť LAN. IEEE 802.11b/g 54Mbps. Uživatelská příručka

Přístupový bod pro bezdrátovou síť LAN. IEEE 802.11b/g 54Mbps. Uživatelská příručka Přístupový bod pro bezdrátovou síť LAN IEEE 802.11b/g 54Mbps Uživatelská příručka i4 Portfolio s.r.o. www.i4shop.net Obsah Kapitola 1 Úvod... 1 1.1 Obsah balení... 2 1.2 Funkce... 2 1.3 Technické parametry...

Více

WAP-4033. LAN/WLAN AP/klient. Uživatelský manuál

WAP-4033. LAN/WLAN AP/klient. Uživatelský manuál WAP-4033 LAN/WLAN AP/klient Obsah: Kapitola 1: Úvod... 3 1.1 Celkový pohled... 3 1.2 Vlastnosti... 4 1.3 Obsah balení... 5 Kapitola 2: Popis zařízení... 5 2.1 Popis předního panelu... 5 2.2 Popis zadního

Více

Návod k obsluze. Příprava. Příručka pro rychlou instalaci přístupového bodu WLAN

Návod k obsluze. Příprava. Příručka pro rychlou instalaci přístupového bodu WLAN Návod k obsluze Máte-li uživatelům bez přístupového práva zabránit v přístupu přes váš přístupový bod WLAN, doporučujeme vám, abyste využili bezpečnostní mechanismus jako třeba WEP či WPA nebo abyste nastavili

Více

Popis zapojení jednotlivých provozních režimů WELL WRC7000N WiFi GW/AP/klient/repeater/switch, 300 Mb/s, R-SMA

Popis zapojení jednotlivých provozních režimů WELL WRC7000N WiFi GW/AP/klient/repeater/switch, 300 Mb/s, R-SMA JOYCE ČR, s.r.o., Fakturační adresa: Venhudova 6, 614 00 Brno, ČR, Korespondenční adresa: Venhudova 6, 614 00 Brno, ČR IČO: 25317571, DIČ: CZ25317571, Tel.: +420 539 088 010, Fax: +420 539 088 000, E-mail:

Více

WAP-5883 Rychlá Instalační Příručka

WAP-5883 Rychlá Instalační Příručka Wireless-N Range Extender WAP-5883 Rychlá Instalační Příručka Copyright 2012 A. Obsah balení a důležitá upozornění Před použitím tohoto Wireless-N Range Extenderu, prosím zkontrolujte obsah balení. Wireless-N

Více

Stručný návod k obsluze Nainstalujte ovladač GW-7100PCI pro Windows 98, ME, 2000 and XP

Stručný návod k obsluze Nainstalujte ovladač GW-7100PCI pro Windows 98, ME, 2000 and XP 38 Česky 39 Česky Stručný návod k obsluze Tento Instalační návod Vás bezpečně provede instalací GW-7100PCI a programového vybavení. Pro zapojení do bezdrátové sítě musíte provést následující kroky: 1.

Více

Návod k použití. Bezdrátový Access Point (přístupový bod) RWAP-54 21.18.1653-1 -

Návod k použití. Bezdrátový Access Point (přístupový bod) RWAP-54 21.18.1653-1 - Návod k použití Bezdrátový Access Point (přístupový bod) RWAP-54 21.18.1653-1 - Obsah 1 ÚVOD...3 1.1 Balení...3 1.2 Vlastnosti...3 1.3 Specifikace...3 1.4 Popis...4 2 Připojení Access pointu...6 3 Konfigurace...6

Více

Wireless-N Range Extender WAP Rychlá instalační příručka

Wireless-N Range Extender WAP Rychlá instalační příručka Wireless-N Range Extender WAP-5884 Rychlá instalační příručka A. Obsah balení a důležitá upozornění Před použitím tohoto Wireless-N Range Extenderu, prosím zkontrolujte obsah balení. * 1 - Wireless-N Range

Více

NÁVOD K OBSLUZE ARC Wireless: SplitStation5 (+ iflex2 - vnitřní AP 2,4 GHz vč. 3 dbi antény)

NÁVOD K OBSLUZE ARC Wireless: SplitStation5 (+ iflex2 - vnitřní AP 2,4 GHz vč. 3 dbi antény) NÁVOD K OBSLUZE ARC Wireless: SplitStation5 (+ iflex2 - vnitřní AP 2,4 GHz vč. 3 dbi antény) 1. Popis produktu ARC FreeStation 5 je produkt, který přináší bezkonkurenční cenu v poměru s výkonem. Má integrovanou

Více

Uživatelský modul. WiFi SSID Switch

Uživatelský modul. WiFi SSID Switch Uživatelský modul WiFi SSID Switch APLIKAC NÍ PR ÍRUC KA POUŽITÉ SYMBOLY Použité symboly Nebezpečí Důležité upozornění, jež může mít vliv na bezpečí osoby či funkčnost přístroje. Pozor Upozornění na možné

Více

Balení obsahuje: Bezdrátový-G VPN Router s zesilovačem dosahu Instalační CD-ROM Uživatelskou příručku na CD-ROMu Síťová kabel Síťový napájecí adapter

Balení obsahuje: Bezdrátový-G VPN Router s zesilovačem dosahu Instalační CD-ROM Uživatelskou příručku na CD-ROMu Síťová kabel Síťový napájecí adapter Balení obsahuje: Bezdrátový-G VPN Router s zesilovačem dosahu Instalační CD-ROM Uživatelskou příručku na CD-ROMu Síťová kabel Síťový napájecí adapter Rychlý průvodce instalací Registrační kartu Jsou dva

Více

Rychlý průvodce instalací

Rychlý průvodce instalací Rychlý průvodce instalací Wireless Super-G BroadBand Multimedia Router NetPassage 28G Hotspot Potřebné příslušenství pro provozování Hotspotu Router Tiskárna USB klávesnice 1. WAN port pro připojení RJ45

Více

Úvod. Obsah balení. Technické údaje. Doplňkové technické údaje. Instalace zařízení. Instalace programového vybavení. Česky

Úvod. Obsah balení. Technické údaje. Doplňkové technické údaje. Instalace zařízení. Instalace programového vybavení. Česky PR001/PR001UK PR010/PR010UK PR101/PR101UK PR110/PR110UK Parallel Print Server USB 2.0 Print Server Wireless Parallel Print Server 54 Mbps Wireless USB 2.0 Print Server 54 Mbps Úvod Děkujeme, že jste si

Více

VoIP telefon Gigaset A580IP

VoIP telefon Gigaset A580IP VoIP telefon Gigaset A580IP Návod na instalaci a nastavení V tomto návodu popisujeme nastavení telefonu Gigaset A580IP. Instalace voip telefonu : Po vybalení z krabice telefon složíme podle přiloženého

Více

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE!

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! Tento dodatek k uživatelské příručce obsahuje postup nastavení USB portu pro ADSL modem CellPipe 22A-BX-CZ Verze 1.0 01/2004 Úvod Vážený zákazníku, tento text popisuje

Více

WABOX 201 Příručka pro rychlou instalaci

WABOX 201 Příručka pro rychlou instalaci WABOX 201 Příručka pro rychlou instalaci revize 2.2 Chcete-li zabránit neoprávněným uživatelům v přístupu na váš WiFi Access Point WLAN - WABOX, doporučujeme vám, abyste použili bezpečnostní mechanismus

Více

J M K UP 009 IP KAMERA T865. Uživatelská příručka. Stručný průvodce instalací

J M K UP 009 IP KAMERA T865. Uživatelská příručka. Stručný průvodce instalací J M K UP 009 IP KAMERA T865 Uživatelská příručka Stručný průvodce instalací T865 IP kamera Stručný průvodce instalací Připojení k síti Připojte síťový kabel do příslušné zásuvky vzadu na kameře. Použijte

Více

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka ZMODO NVR KIT Instalační příručka KROK 1 1. Zkontrolujte si obsah balení ZMODO NVR Kitu: NVR server 4 x IP kamera Napájecí adaptéry pro IP kamery LAN kabel CD se softwarem Příručka ( ke stažení na www.umax.cz)

Více

DWL-G650 AirPlus Xtreme G 2.4 GHz bezdrátový Cardbus adaptér

DWL-G650 AirPlus Xtreme G 2.4 GHz bezdrátový Cardbus adaptér This product works with the following operating system software: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98SE DWL-G650 AirPlus Xtreme G 2.4 GHz bezdrátový Cardbus adaptér Než začnete Musíte mít minimálně

Více

Nastavení MS Windows XP pro připojení k eduroam

Nastavení MS Windows XP pro připojení k eduroam Stránka 1 Nastavení MS Windows XP pro připojení k eduroam Následující návod stručně popisuje, jak nastavit přístup do bezdrátové sítě pomocí protokolu 802.1X ve Windows XP (české verzi). Prvním krokem

Více

Bezdrátové routery LTE & UMTS datové a hlasové brány

Bezdrátové routery LTE & UMTS datové a hlasové brány Bezdrátové routery LTE & UMTS datové a hlasové brány Jak na to? Základní nastavení www.2n.cz 1. Základní nastavení V tomto dokumentu si popíšeme jak jednoduše nastavit základní funkci 2N SpeedRoute nebo

Více

Návod na nastavení bezdrátového routeru Asus WL-520g Deluxe v režimu klient

Návod na nastavení bezdrátového routeru Asus WL-520g Deluxe v režimu klient Návod na nastavení bezdrátového routeru Asus WL-520g Deluxe v režimu klient Příprava k nastavení Příprava k nastavení Ethernet port routeru označený 1 spojíme UTP kabelem s ethernetovým portem počítače.

Více

1. Obecná konfigurace autentizace osob. 2. Konfigurace klienta Windows Vista

1. Obecná konfigurace autentizace osob. 2. Konfigurace klienta Windows Vista 1. Obecná konfigurace autentizace osob K autentizaci jakéhokoliv bezdrátového klienta k bezdrátové síti ISS-COP v Brně je nutné nastavit následující parametry. SSID pro učitele: ISSCOP_V1 SSID pro studenty:

Více

Další vlastnosti. Úvod. Specifikace karty Sweex Wireless LAN PCI Card 140 Nitro XM (LW142) Obsah balení. Další vlastnosti

Další vlastnosti. Úvod. Specifikace karty Sweex Wireless LAN PCI Card 140 Nitro XM (LW142) Obsah balení. Další vlastnosti LW141 Sweex Wireless LAN PC Card 140 Nitro XM LW142 Sweex Wireless LAN PCI Card 140 Nitro XM LW143 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adaptor 140 Nitro XM Úvod Děkujeme vám za zakoupení tohoto produktu společnosti

Více

Univerzální WiFi opakovač TL-WA854RE, 300 Mb/s. Obj. č.: 10 79 305

Univerzální WiFi opakovač TL-WA854RE, 300 Mb/s. Obj. č.: 10 79 305 Výrobek je možné provozovat v následujících zemích: AT BG BY CA CZ DE DK EE ES FI FR GB GR HU IE IT LT LV MT NL NO PL PT RU SE SK TR UA Univerzální WiFi opakovač TL-WA854RE, 300 Mb/s Obecné zásady Označením

Více

DI-784 11a/11g dvoupásmový 108Mb/s bezdrátový směrovač. 5V DC Power Adapter

DI-784 11a/11g dvoupásmový 108Mb/s bezdrátový směrovač. 5V DC Power Adapter Toto zařízení lze nakonfigurovat pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DI-784 11a/11g Dvoupásmový 108Mb/s bezdrátový směrovač Než začnete

Více

NASTAVENÍ WDS REŽIMU NA ROUTERECH TENDA S BROADCOM CHIPSETEM

NASTAVENÍ WDS REŽIMU NA ROUTERECH TENDA S BROADCOM CHIPSETEM NASTAVENÍ WDS REŽIMU NA ROUTERECH TENDA S BROADCOM CHIPSETEM K dispozici jsou dvě verze manuálu: A) Stručný manuál B) Podrobný manuál včetně printscreenů A) Stručný manuál Nastavení AP2: 1) Změňte IP adresu

Více

STRUČNÝ NÁVOD K POUŽITÍ

STRUČNÝ NÁVOD K POUŽITÍ STRUČNÝ NÁVOD K POUŽITÍ REPOTEC RP-IP0613 Úvod Bandwidth manager REPOTEC (dále jen BM) je levný a jednoduchý omezovač rychlosti pro jakékoliv sítě založené na protokolu TCP/IP. Velice snadno se ovládá

Více

Návod na nastavení sítě Eduroam v prostorách 3.LF

Návod na nastavení sítě Eduroam v prostorách 3.LF Návod na nastavení sítě Eduroam v prostorách 3.LF Kvalita připojení je závislá i na kvalitě vysílačů. Nejspolehlivěji fungují vysílače v 6. patře budovy. 1. Nastavení hesla pro Eduroam Nejprve musíte mít

Více

Budka / krmítko s vestavěnou IP kamerou BC-xxx / KC-xxx Konfigurace síťových parametrů IP kamery

Budka / krmítko s vestavěnou IP kamerou BC-xxx / KC-xxx Konfigurace síťových parametrů IP kamery Budka / krmítko s vestavěnou IP kamerou BC-xxx / KC-xxx Konfigurace síťových parametrů IP kamery Přístup ke kameře v LAN Upozornění: Dříve, než umístíte budku s kamerou do terénu, nakonfigurujte si ji

Více

IP kamera NCC800 NCC800WL. Instalační průvodce

IP kamera NCC800 NCC800WL. Instalační průvodce IP kamera NCC800 NCC800WL Instalační průvodce 1. Nejprve stanovte typ zařízení. 2. Pokud je zařízení možné napájet pomocí PoE (Power over Ethernet), jednoduše připojte kameru pomocí Ethernet kabelu. 3.

Více

ZYXEL P-660HN-T3A. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL

ZYXEL P-660HN-T3A. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL nastavení modemu ZYXEL P-660HN-T3A Jsme rádi, že jste se rozhodli pro službu GoInternet. V následujících krocích vás provedeme nastavením modemu. Doporučujeme si tento dokument stáhnout do svého počítače,

Více

108Mbps Wlireless 11G+ PCI-Card. Instalační manuál P/N:065-1795

108Mbps Wlireless 11G+ PCI-Card. Instalační manuál P/N:065-1795 108Mbps Wlireless 11G+ PCI-Card Instalační manuál P/N:065-1795 108Mbps Wireless 11G+ PCI-Card Instalační manuál > Zapněte váš počítač > Vložte Wireless 11G+ PCI-kartu do volného 32-bit PCI slotu. Instalace

Více

ADW-4401B. Bezdrátový Ethernet/ADSL router. Uživatelský manuál

ADW-4401B. Bezdrátový Ethernet/ADSL router. Uživatelský manuál ADW-4401B Bezdrátový Ethernet/ADSL router Uživatelský manuál Obsah: Kapitola 1: Úvod... 3 1.1 Celkový pohled... 3 1.2 Vlastnosti... 3 1.3 Obsah balení... 3 Kapitola 2: Popis zařízení... 4 2.1 Popis předního

Více

Česká verze. Instalace hardwaru. Instalace ve Windows XP a Vista

Česká verze. Instalace hardwaru. Instalace ve Windows XP a Vista Česká verze Sweex LW312 - Bezdrátový LAN PCI adaptér 300 Mb/s Bezdrátový LAN PCI adaptér 300Mb/s nevystavujte nadměrným teplotám. Zařízení nenechávejte na přímém slunečním světle a v blízkosti topných

Více

DI-624+ 2.4 GHz bezdrátový směrovač AirPlus G+

DI-624+ 2.4 GHz bezdrátový směrovač AirPlus G+ Tento přístroj lze nastavit pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DI-624+ 2.4 GHz bezdrátový směrovač AirPlus G+ Než začnete 1. Pokud

Více

Nastavení MS Windows XP pro připojení k eduroam

Nastavení MS Windows XP pro připojení k eduroam Nastavení MS Windows XP pro připojení k eduroam Následující návod stručně popisuje, jak nastavit přístup do bezdrátové sítě pomocí protokolu 802.1X ve Windows XP (české verzi). Prvním krokem je instalace

Více

Ovládání přístupového bodu 802.11A/G. informace o zařízení:

Ovládání přístupového bodu 802.11A/G. informace o zařízení: 4 Ovládání přístupového bodu 802.11A/G Tato kapitola rozebírá další prvky ovládání vašeho PŘÍSTUPOVÉHO BODU 802.11A/G: Zjišťování informací o zařízení Prozkoumávání System Logu Tabulka bezdrátových klientů

Více

1820 série NVR Instalační průvodce

1820 série NVR Instalační průvodce 1820 série NVR Instalační průvodce 1. Představení produktu Kedacom NVR série 1820 je komplexní řešení pro video dohled a nahrávání videa. NVR řady 1820 podporují Open Network Video Interface Forum (ONVIF)

Více

Informační manuál PŘIPOJENÍ K WIFI ČZU (zaměstnanci)

Informační manuál PŘIPOJENÍ K WIFI ČZU (zaměstnanci) Informační manuál PŘIPOJENÍ K WIFI ČZU (zaměstnanci) ODBOR INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ Středisko správy HW a SW 1 Nastavení hesla v Intranetu Po přihlášení do intranetu klikněte na Personália

Více

NAS 323 NAS jako VPN Server

NAS 323 NAS jako VPN Server NAS 323 NAS jako VPN Server Naučte se používat NAS jako VPN server A S U S T O R C O L L E G E CÍLE KURZU V tomto kurzu se naučíte: 1. Nastavit ASUSTOR NAS jako VPN server a připojit se k němu z počítačů

Více

DWL-G122 bezdrátový USB adaptér. Pokud některá z výše uvedených položek chybí, kontaktujte prodejce.

DWL-G122 bezdrátový USB adaptér. Pokud některá z výše uvedených položek chybí, kontaktujte prodejce. Tento výrobek pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98SE DWL-G122 AirPlus G TM Vysokorychlostní 802.11g USB bezdrátový adaptér Než začnete Musíte mít

Více

Nastavení MS Windows XP (SP2) pro připojení k eduroam na UTIA AVCR

Nastavení MS Windows XP (SP2) pro připojení k eduroam na UTIA AVCR Nastavení MS Windows XP (SP2) pro připojení k eduroam na UTIA AVCR Nežli začnete číst tento návod, měli byste znát své přihlašovací jméno a heslo pro síť Eduroam. Tyto informace Vám poskytne Výpočetní

Více

Enterprise Network Center

Enterprise Network Center Centralizovaný systém pro správu síťových zařízení Výchozí nastavení: Uživatelské jméno: root Heslo: root Příručka k rychlé instalaci Verze 1.2 Vydání 1, 03/2011 Copyright 2011. Všechna práva vyhrazena.

Více

Návod k nastavení routeru AirLive GW-300R/NAS

Návod k nastavení routeru AirLive GW-300R/NAS Návod k nastavení routeru AirLive GW-300R/NAS Obsah : 0 Úvodní obrazovka strana 2 1 Základní nastavení strana 2 1.1 Nastavení hesla strana 3 1.2 Časové pásmo strana 4 1.3 Nastavení připojení internetu

Více

SIPURA telefonní adaptér Model: SPA-2100 Instalační a konfigurační příručka 1/6 Krok 1: Síťové požadavky instalace 1. Prosím, zkontrolujte, zda balení obsahuje následující věci: A). Sipura SPA-2100 B).

Více

o DHCP Client (Klient DHCP) o Static IP (Statická IP) IP Address (IP adresa)... Subnet Mask(Maska podsíte)...

o DHCP Client (Klient DHCP) o Static IP (Statická IP) IP Address (IP adresa)... Subnet Mask(Maska podsíte)... WA-2204A-TX Autorizovaný prodejce v ČR: Aktuální informace o produktu a nejnovější verze firmware naleznete na www.zcomax.cz. 2004-2007 atlantis datacom s.r.o. Obsah příručky si neklade nároky na úplnost

Více

WABOX 203 Příručka pro rychlou instalaci

WABOX 203 Příručka pro rychlou instalaci WABOX 203 Příručka pro rychlou instalaci revize 1.0.203 Příprava pro úspěšné nainstalování a otestování WABOXu potřebujete následující vybavení: 1. Počítač s tímto funkčním síťovým rozhraním: - adaptér

Více

Návod k nastavení routeru AirLive WN-220R

Návod k nastavení routeru AirLive WN-220R Návod k nastavení routeru AirLive WN-220R Obsah : 1 Pomocník nastavení Wizard strana 2 2 Pokročilé nastavení sítě strana 4 3 Pokročilé nastavení pravidel strana 6 4 Pokročilé nastavení bezpečnosti strana

Více

LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Pokud jakákoliv z výše uvedených položek chybí, obraťte se na prodejnu, ve které jste zařízení zakoupili.

LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Pokud jakákoliv z výše uvedených položek chybí, obraťte se na prodejnu, ve které jste zařízení zakoupili. LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps Úvod Děkujeme Vám za zakoupení Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Tento bezdrátový adaptér pro LAN umožňuje bezpečné, jednoduché a rychlé připojení k bezdrátové

Více

TP-LINK TL-WR741N. Zapojení routeru. LED indikace

TP-LINK TL-WR741N. Zapojení routeru. LED indikace TP-LINK TL-WR741N Velkou výhodou routeru od společnosti TP-LINK je, že všechny jejich modely mají prakticky stejné administrační rozhraní, proto se dá říct, že tento návod bude platit na všechny jejich

Více

PŘÍRUČKA SÍŤOVÝCH APLIKACÍ

PŘÍRUČKA SÍŤOVÝCH APLIKACÍ PŘÍRUČKA SÍŤOVÝCH APLIKACÍ Uložení protokolu tisku na síť Verze 0 CZE Definice poznámek V celé Příručce uživatele používáme následující ikony: Poznámky uvádějí, jak reagovat na situaci, která může nastat,

Více

registrace Fyzické (tj. MAC) adresy

registrace Fyzické (tj. MAC) adresy zjištění MAC (Fyzické) adresy Stiskněte současně + R (nebo myší zvolte Start Spustit...) Do okna Spustit zadejte cmd /K ipconfig /all. V seznamu, který uvidíte, vyhledejte sekci Adaptér sítě Ethernet Připojení

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. Tenda W301R Wireless-N Broadband Router

INSTALAČNÍ MANUÁL. Tenda W301R Wireless-N Broadband Router INSTALAČNÍ MANUÁL Tenda W301R Wireless-N Broadband Router Před připojením zařízení k PC si prosím prostudujte následující pokyny. Neručíme za škody vzniklé nedodržením pokynů k instalaci a obsluze zařízení.

Více

Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení.

Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení. Instalace Připojení zařízení POZN Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení. Pomocí ethernetového síťového kabelu připojte WAN-port vašeho routeru k LAN-portu modemu.

Více

Instalace. Připojení zařízení. Vypněte všechna připojená síťová zařízení, včetně vašeho PC, modemu a routeru.

Instalace. Připojení zařízení. Vypněte všechna připojená síťová zařízení, včetně vašeho PC, modemu a routeru. Instalace Připojení zařízení Vypněte všechna připojená síťová zařízení, včetně vašeho PC, modemu a routeru. Pomocí ethernetového síťového kabelu připojte WAN-port vašeho routeru k LAN-portu modemu. Pomocí

Více

EUSSO GL-2454RT. 108Mbps bezdrátový BROADBAND ROUTER (širokopásmový směrovač) Uživatelský manuál

EUSSO GL-2454RT. 108Mbps bezdrátový BROADBAND ROUTER (širokopásmový směrovač) Uživatelský manuál EUSSO GL-2454RT 108Mbps bezdrátový BROADBAND ROUTER (širokopásmový směrovač) Uživatelský manuál Obsah 1 Charakteristika produktu...3 2 Požadavky na systém...3 3 Použití broadband routeru...3 4 Popis 108Mbps

Více

Stručný návod pro nastavení routeru COMPEX NP15-C

Stručný návod pro nastavení routeru COMPEX NP15-C Stručný návod pro nastavení routeru COMPEX NP15-C Předpokládáme, že máte router ve výchozím nestavení, pokud si nejste jisti, v jakém stavu router je, proveďte hardwarový reset routeru do továrního nastavení

Více

Topologie počítačových sítí Topologie = popisuje způsob zapojení sítí, jejich architekturu adt 1) Sběrnicová topologie (BUS)

Topologie počítačových sítí Topologie = popisuje způsob zapojení sítí, jejich architekturu adt 1) Sběrnicová topologie (BUS) Počítačové sítě Je to spojení dvou a více uzlů (uzel = počítač nebo další síť), za pomoci pasivních a aktivních prvků při čemž toto spojení nám umožňuje = sdílení technických prostředků, sdílení dat, vzdálenou

Více

P-660HN-TxA. Instalační příručka. Bezdrátová brána 802.11n ADSL2+ se 4 porty

P-660HN-TxA. Instalační příručka. Bezdrátová brána 802.11n ADSL2+ se 4 porty Bezdrátová brána 802.11n ADSL2+ se 4 porty Firmware v3.0 Vydání 1, 6/2010 Výchozí nastavení: IP adresa: http://10.0.0.138 Heslo: admin Instalační příručka Copyright 2010. Všechna práva vyhrazena. Obsah

Více

i-tec WPOINT - WiFi Repeater 300Mbps WPS (WPOINT-REPEAT) Manuál

i-tec WPOINT - WiFi Repeater 300Mbps WPS (WPOINT-REPEAT) Manuál i-tec WPOINT - WiFi Repeater 300Mbps WPS (WPOINT-REPEAT) Manuál Úvod WPOINT - WiFi Repeater je kombinované zařízení pro využití v bezdrátových sítích (standardu 802.11 b/g/n) i kabelových sítích (Ethernet

Více

LAN adaptér. Návod k použití

LAN adaptér. Návod k použití LAN adaptér Návod k použití Popis adaptéru Adaptér je určen k propojení loggeru řady S/Rxxxx a PC počítače pomocí sítě Ethernet. V případě vzniku alarmu na loggeru umí LAN adaptér vyslat informační e-mail

Více

EW-7416APn V2 & EW-7415PDn Průvodce instalací pro Macintosh

EW-7416APn V2 & EW-7415PDn Průvodce instalací pro Macintosh EW-7416APn V2 & EW-7415PDn Průvodce instalací pro Macintosh 09-2012 / v2.0 0 Začínáme Předtím, než začnete tento přístupový bod používat, prosím zkontrolujte, zda v balení nechybí žádná položka a pokud

Více

Vložte disk Sweex CD-ROM do CD mechaniky a klikněte na Drivers and Software (Ovladače a software).

Vložte disk Sweex CD-ROM do CD mechaniky a klikněte na Drivers and Software (Ovladače a software). LW056V2 Sweex bezdrátový LAN Cardbus adaptér 54 Mbps Úvod Nevystavujte bezdrátový Cardbus adaptér 54 Mbps nadměrným teplotám. Neumísťujte zařízení na přímé sluneční světlo ani do blízkosti zdrojů tepla.

Více

P-660HN-TxA. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátová brána 802.11n ADSL2+ se 4 porty

P-660HN-TxA. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátová brána 802.11n ADSL2+ se 4 porty Bezdrátová brána 802.11n ADSL2+ se 4 porty Firmware v3.0 Vydání 1, 6/2010 Výchozí nastavení: IP adresa: http://192.168.1.1 Heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci Copyright 2010. Všechna práva vyhrazena.

Více

Instalační manuál. 1. Instalace hardwaru

Instalační manuál. 1. Instalace hardwaru Instalační manuál Tipy: Pokud je to nezbytné, resetujte kameru. Najděte na spodní nebo zadní straně tlačítko "RESET" a přidržte jej na 10 sekund, zatímco je zapnuté napájení. 1. Instalace hardwaru 1.1

Více

ZYXEL P-660HW-T3 v2. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL

ZYXEL P-660HW-T3 v2. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL nastavení modemu ZYXEL P-660HW-T3 v2 Jsme rádi, že jste se rozhodli pro službu GoInternet. V následujících krocích vás provedeme nastavením modemu. Doporučujeme si tento dokument stáhnout do svého počítače,

Více

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND.

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND. Instalace V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND. Připojení zařízení Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení. Vypněte všechna

Více

Uživatelská příručka k síťovému projektoru

Uživatelská příručka k síťovému projektoru Uživatelská příručka k síťovému projektoru Obsah Příprava...3 Připojení projektoru k vašemu počítači...3 Kabelové připojení... 3 Dálkové ovládání projektoru pomocí webového prohlížeče...5 Podporované rozlišení...7

Více

příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně.

příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně. Poznámka 1. Model produktu zobrazený v této příručce je Archer C7 a slouží jako příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně. Připojení hardwaru Vypněte váš modem (jestliže má záložní

Více

DWL-2000AP+ Než začnete. Kontrola obsahu dodávky

DWL-2000AP+ Než začnete. Kontrola obsahu dodávky Tento přístroj lze nastavit pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DWL-2000AP+ D-Link AirPlus G+ Bezdrátový přístupový bod Než začnete

Více

Návod na nastavení klienta pro připojení k WiFi síti SPŠE Brno

Návod na nastavení klienta pro připojení k WiFi síti SPŠE Brno Návod na nastavení klienta pro připojení k WiFi síti SPŠE Brno V Brně dne 20.září 2009 Bc. Jiří Žiška, Ing. Jan Šafář 1. Obecná konfigurace autentizace osob K autentizaci jakéhokoliv bezdrátového klienta

Více

1. Revize formátu Wiegand - přechod z 26bit na 34bit 2. Dodatečně vytvořené číslo portu a typ modelu pro IP kameru

1. Revize formátu Wiegand - přechod z 26bit na 34bit 2. Dodatečně vytvořené číslo portu a typ modelu pro IP kameru 1. Revize formátu Wiegand - přechod z 26bit na 34bit 2. Dodatečně vytvořené číslo portu a typ modelu pro IP kameru WEBPASS webová rychlá konfigurační příručka.....1 1. Jak se dostat na WEBPASS webovou

Více

DP-G321AirPlus TM G bezdrátový víceportový tiskový server. Napájecí adaptér 5 V ss, 2.5 A

DP-G321AirPlus TM G bezdrátový víceportový tiskový server. Napájecí adaptér 5 V ss, 2.5 A Toto zařízení lze nakonfigurovat pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 7.0 Než začnete AirPlus G 802.11g/2.4 GHz bezdrátový víceportový tiskový

Více

Obsah. Návod k použití DAP-1160 VERZE 1.0

Obsah. Návod k použití DAP-1160 VERZE 1.0 Obsah Návod k použití DAP-1160 VERZE 1.0 Obsah Obsah Popis produktu...4 Obsah dodávky...4 Systémové požadavky...4 Úvod...5 Vlastnosti...6 Popis hardwaru...7 Konektory...7 LED indikátory...8 Konfigurace...9

Více

Vaše uživatelský manuál ZYXEL PRESTIGE 320W http://cs.yourpdfguides.com/dref/2426637

Vaše uživatelský manuál ZYXEL PRESTIGE 320W http://cs.yourpdfguides.com/dref/2426637 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro ZYXEL PRESTIGE 320W. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se ZYXEL PRESTIGE 320W v

Více

Zapojení: UPC modem -> Router AirLive WL-5460 v2 - > 1x PC 1x notebook po WIFI

Zapojení: UPC modem -> Router AirLive WL-5460 v2 - > 1x PC 1x notebook po WIFI WL-5460AP v2 Zapojení: UPC modem -> Router AirLive WL-5460 v2 - > 1x PC 1x notebook po WIFI Nejde nastavit Router! Výchozí IP adresa je 192.168.100.252 Aby ses k tomu nastavení dostal, musíš si v PC ručně

Více

NWD310N. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový PCI adaptér N. Verze 1.00 Vydání 1 Říjen 2007. Copyright 2007. Všechna práva vyhrazena.

NWD310N. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový PCI adaptér N. Verze 1.00 Vydání 1 Říjen 2007. Copyright 2007. Všechna práva vyhrazena. Bezdrátový PCI adaptér N Příručka k rychlé instalaci Verze 1.00 Vydání 1 Říjen 2007 Copyright 2007. Všechna práva vyhrazena. Obsah Základní informace...1 1 Instalace softwaru...1 2 Instalace hardwaru...4

Více