Na slovíčko, starostko

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Na slovíčko, starostko"

Transkript

1 Na slovíčko, starostko Vážení občané, dovolte mi sice po delší odmlce přivítat Vás na stránkách našeho Zpravodaje. Skutečnost, že jste nedostali na jaře v obvyklém termínu Zpravodaj do svých domovů, není dána tím, že by se v naší obci nic nedělo. Právě naopak. Na Zpravodaj prostě v záplavě finišování mnoha povinností nezůstal čas. Přesto jste se o všech akcích, konaných obcí nebo ostatními zájmovými skupinami, mohli tradičně dozvědět z rozhlasu nebo na webových stránkách obce. Snad nejvíce práce nám dalo zabrat dokončování kanalizace v obci. To proto, že tyto práce jsou vázány na dotační prostředky, a nesplnění některých z podmínek dotace by mělo za následek vrácení dotace a úhradu za kanalizaci z obecních prostředků. To by však s ohledem na rozpočet obce bylo pro obec likvidní. Problematické právě je i to, že byť musí určité podmínky plnit právě obec, je splnění těchto podmínek vázáno plněním ze strany obyvatel obce. A protože jsme lidé různí, různě i naši obyvatelé k tomuto úkolu přistupují. Někde s kázní a pochopením, jinde je musíme dokonce přesvědčovat. Nicméně věříme, že všechno dobře dopadne. Jsem ráda, že jedna, a to nejdůležitější etapa v rozvoji naší obce, je téměř za námi. Moje poděkování patří všem, kdo jste se na ní podíleli, a to i za pochopení s realizačními pracemi, které nám všem komplikovaly a ztěžovaly život v obci, ať soukromý nebo profesní. Výsledkem je nám ale splnění povinností na vybudování kanalizace a pro občany jistě bezproblémové a kvalitativně vyšší bydlení. Závěrem mi dovolte Vám všem již jenom popřát krásné léto, a doufám, že už bude slunečné a plné krásných zážitků. Přeji Vám, ať si odpočinete každý podle svého. Aktivně, pasivně, s chutí, v ruchu... Prostě přesně podle Vašich představ. A mé zcela poslední díky patří všem, kdo se starají o podporu jména naší obce, ať to jsou dobrovolní hasiči při pomoci povodní postižené obce Troubky, nebo naši mladí mistři ČR ve futsale (sálová kopaná). Všem těm, i které jsem tady necitovala, patří vyslovení mé úcty a poděkování. Každému z nich je za plnění jejich nezištné práce výsledek jejich činností tou nejlepší odměnou, který za to mají. Děkujeme.

2 Likvidace odpadních vod Čelechovice na Hané V obci se dokončuje jedna z největších investičních akcí v historii obce vůbec a to výstavba splaškové kanalizace. Na zkolaudovaných stokách se již majitelé jednotlivých nemovitostí připojují na kanalizaci,uzavíráme smlouvy a připravovali jsme se na poslední dílčí kolaudaci, která proběhla v těchto dnech. Zároveň se dokončily úpravy povrchů komunikací dotčených výstavbou, mimo hlavního tahu, který bude rekonstruovat kraj, jako vlastník. Neustále apelujeme na občany, že již nelze s napojováním otálet, neboť celý projekt končí v červnu a během třetího čtvrtletí budeme SFŽP předkládat závěrečnou zprávu, kde musíme dokázat, že jsme splnili podmínky dotace, mimo jiné i napojením nemovitostí na splaškovou kanalizaci. Nejen z tohoto důvodu však bude obecní úřad vyvíjet tlak na majitele nemovitostí, aby napojení realizovali co nejdříve. Dalším důvodem je i příprava rekonstrukcí všech vozovek v nejbližším období a plánovaná výstavba chodníků. Na kanalizaci naváže i rekonstrukce silnic. Stávající stav je jen dočasný, probíhají velmi intenzivní jednání se zástupci kraje, správy silnic a s projektanty, dokumentace pro vydání stavebního povolení byla zpracována v dubnu, nyní kraj zahájil výběrové řízení na dodavatele a na podzim by měla být zahájena rekonstrukce vozovky. Podmínkou pro realizaci silnic bylo vybudování splaškové kanalizace. Tuto podmínku jsme splnili a tak všichni pevně věříme, že v Čelechovicích dojde k odstranění postrachu všech řidičů tedy kostek tzv. kočičích hlav a i naše obec se bude pyšnit novou silnicí. Po opravě silnic můžeme začít s úpravou veřejné zeleně a těšit se z toho, že se v obci nepráší, není bláto a došlo k výraznému zlepšení občanské vybavenosti. Vzhledem k tomu, že může dojít k posunu v termínech, je třeba se obrnit trpělivostí, neboť letos pravděpodobně nebude celý průtah obcí zrekonstruován, Olomoucký kraj však s investicí ve výši 26 milionů korun na letošní rok počítá a společně uděláme všechno pro to, aby byla rekonstrukce vozovky zahájena. Všechny dílčí kolaudace kanalizace proběhly bez problémů, byly vydávány kolaudační souhlasy a územní souhlasy k domovním přípojkám.

3 A nyní se dostáváme k povinnostem vlastníků nemovitostí. Tou nejzákladnější a i nejdůležitější je, že tam, kde je to technicky možné, je vlastník nemovitosti povinen tuto připojit na kanalizaci. Další povinnosti již víceméně souvisejí s vlastním napojováním, v rámci kterého je třeba zajistit odvedení všech odpadních vod z nemovitosti do splaškové kanalizace. Přitom však důsledně dbát na to, aby ve splaškové kanalizaci nekončily i vody dešťové. Kontrola napojení Kontrolu vlastního napojení nemovitosti na kontrolní šachtičku provádí pověření zastupitelé či členové stavební komise při OÚ. Zde si dovolíme DŮRAZNĚ připomenout důsledné oddělení splaškových vod od dešťových. Ne v každé nemovitosti se dá vše jednoznačně zkontrolovat a pokud by si případně někdo mnul ruce, jak se mu podařilo kontrolu ošálit, je to dle pracovníků vodárenských firem, kteří mají s provozem kanalizací letité zkušenosti, jen dočasný stav. Po vyhodnocení určité doby provozu kanalizace se určí, jak velké množství dešťových (balastních) vod se do splaškové kanalizace dostává a potom, právě pomocí kontrolních šachtiček, se postupně dopátráme až k takovému šikulovi. A nakonec mu dokážeme vypočítat, kolik peněz stálo obec, čili nás všechny, toto jeho chytračení, které mu bude i dodatečně vyfakturováno. Kontrola likvidace splaškových (odpadních) vod Tuto má zcela v kompetenci Vodoprávní úřad. A že ji bude vykonávat, o tom není pochyb.tak velká investiční akce k tomu přímo vyzývá a při jednání s pracovníky tohoto úřadu, ať už při dílčí kolaudaci kanalizace nebo přímo v jejich kanceláři, nám bylo vysvětlováno, jak tato kontrola probíhá. Je jasné, že se Vodoprávní úřad zaměří na nemovitosti, které nebudou napojeny na splaškovou kanalizaci. V první řadě vyzve vlastníka k předložení platné dokumentace od vodotěsné žumpy. Dalším krokem bude žádost o předložení dokladů o legální likvidaci odpadních vod (odvoz fekálním vozem na čistírnu odpadních vod). A určitě nebude dostačující doklad na 1 či 2 vývozy žumpy za rok. Termín napojení na splaškovou kanalizaci - SRPEN 2010 Krátké shrnutí Napojení je možné po splnění těchto podmínek: kolaudace stoky a veřejné části přípojky platný územní souhlas na domovní přípojku

4 kontrola napojení nemovitosti pověřeným zastupitelem nebo členem stavební komise před zahrnutím výkopu odevzdání vyplněné přihlášky k odvádění splaškových vod, smlouvy o odvádění splaškových vod a čestného prohlášení, vše ve dvojím vyhotovení, na obecní úřad ihned po napojení Jarmila Stawaritschová, starostka Hanácká relax oáza - sokolovna V sobotu 9. ledna byla slavnostně otevřena zrekonstruovaná sokolovna. Základní kámen pro stavbu sokolovny byl položen 15. června 1930, koncem téhož roku byla výstavba dokončena. Během následujících let byla budova postupně modernizována a přistavována o čemž se můžeme dočíst v příspěvcích bývalých předsedů TJ v Almanachu Sokola. Přesto sokolovna volala po rekonstrukci. To byl také důvod, proč před necelými dvěma lety společně řešili zastupitelé naší obce a představitelé Tělocvičné jednoty Sokol v Čelechovicích na Hané otázku možnosti získání dotace na rekonstrukci sokolovny. Naše sokolovna byla, je a já pevně věřím, že i bude, využívána nejen ke cvičení členů Sokola, ale také k výuce tělesné výchovy žáků základní školy, k pořádání kulturních a společenských akcí určených pro širokou veřejnost nejen místní, ale i z okolí. Našli jsme společnou řeč a dnes vidíme výsledek. Počátkem února loňského roku jsme předali vyklizenou sokolovnu stavební firmě DOPOSINVEST Bohuslavice, jejíž pracovníci zde odvedli během poměrně krátké doby obrovský kus práce a stavbu v termínu dokončili, takže koncem listopadu 2009 mohla proběhnout úspěšná kolaudace. Dovolte mi také poděkovat starostovi TJ Sokol Ladislavu Dosedělovi za aktivní přístup během celé realizace projektu a všem členům TJ Sokol za to, že nemalou mírou přiložili ruce k dílu především při vystěhování a následném nastěhování veškerého vybavení sokolovny. Sokolovna dnes plně vyhovuje současnému standardu. Architekt Honza Přikryl dokázal citlivou rukou z,,budovy v letech vykouzlit moderní dům. Na celou rekonstrukci dohlížel Ivo Šmehlík coby stavební dozor.

5 Ráda bych také ocenila manažerskou práci firmy BM asistent, neboť samotný proces od myšlenky rekonstrukce až po samotné a úspěšné dokončení a slavnostní otevření je velmi dlouhý a náročný. Ani dobrý nápad však nelze uskutečnit bez potřebných financí. Rekonstrukce sokolovny si vyžádala téměř 26 milionů korun. Naše obec získala dotační prostředky z Evropské unie, z Regionálního operačního programu Regionu soudržnosti Střední Morava ve výši téměř 23 milionů korun. Zbylá část byla uhrazena z prostředků obce. Do Hanácké relax oázy se zase vrací život. Po úspěšné plesové sezóně se zde konalo několik vydařených akcí, za zmínku stojí posezení s důchodci, které tradičně organizuje Sbor pro občanské záležitosti, v dubnu jsme ve zrekonstruovaných prostorách opět přivítali velký dechový orchestr Základní umělecké školy na tradičním aprílovém koncertu, který byl spojen s jarní výstavou a také jsme připravili zábavné odpoledne pro celou rodinu s názvem,,hanácké relax odpoledne aneb hébni prdeló, kde si mohli malí i velcí zasportovat, nechat namasírovat tělo, vyzkoušet laserovou střelnici, nebo třeba jen zahrát hru,,člověče nezlob se. V areálu sokolovny bylo nainstalováno dětské městečko, které slouží našim nejmenším, využívá ho i školka a mateřské centrum Krteček. Občané potřebují místo, kde se dá kulturně oddychnout, bavit se, zasportovat si a tak zapomenout na každodenní starosti, které nám život přináší. Přála bych si, aby tím místem byla naše Hanácká relax oáza. Nyní se musíme postarat o to, abychom tuto sokolovnu co nejčastěji naplnili kvalitními a přitažlivými akcemi. Úspěch naší nové Hanácké relax oázy bude zároveň úspěchem našich občanů, protože kulturní, společenský a sportovní oddych je nesmírně důležitý a potřebný. Jarmila Stawaritschová, starostka Zprávy ze zastupitelstva Rekonstrukce krajských vozovek Rekonstrukce průtahu bude rozdělena do etap, podle posledního jednání by se mělo začít od křižovatky Kostelec Stařechovice Kaple, I.etapa by měla končit u pekárny a v příštím roce bude rekonstrukce dokončena. Zároveň s rekonstrukcí vozovky by mělo dojít k opravě případně nové výstavbě chodníků. Pak můžeme začít s úpravou veřejné zeleně a těšit se z toho, že se v obci nepráší, není bláto a došlo k výraznému zlepšení občanské vybavenosti.

6 Oprava vozovky si opět vyžádá uzavírky, omezení dopravy, ale pak budeme mít novou silnici. Místní chodníky a komunikace Usilujeme nejen o rekonstrukci hlavního tahu přes obec, ale zaměřili jsme se také na místní komunikace a chodníky, které již před výstavbou kanalizace byly ve velmi nevyhovujícím stavu. Máme podanou žádost do Regionálního operačního programu. Z vlastních zdrojů obce bude velmi těžké takovou akci financovat. Vodohospodářská infrastruktura v místní části Kaple Obec požádala Olomoucký kraj o dotaci z fondu na výstavbu vodohospodářské infrastruktury, konkrétně na výstavbu nového vodovodního přivaděče pro místní část Kaple. V současné době je tato místní část napájena vodou ze Slatinek, dochází však k poklesu tlaku a především by nový přivaděč vyřešil zásobování pitnou vodou v areálu bývalého družstva, kde se majitelé nemovitostí potýkají se závadnou vodou ve studni. Dotace byla přidělena. Nyní probíhá výběrové řízení na dodavatele, stavební práce by měly být zahájeny ještě letos. Kanalizace Kaple a Studenec Čeká nás také odkanalizování obou místních částí, jak Kaple tak Studence. Co se týká místní části Kaple, podala obec žádost o dotaci. Ve Studenci nyní řešíme projekt, a to nejen na splaškovou kanalizaci, ale také na chodníky. Rádi bychom měli letos vydané stavební povolení na tyto akce. Pak se můžeme začít poohlížet po vhodném dotačním titulu. Výměna prosklené plochy ve škole Ani v letošním roce jsme bohužel neuspěli se žádostí o dotaci na výměnu prosklené plochy v aule základní školy z Programu obnovy venkova Olomouckého kraje. Důvodem je příliš mnoho žádostí a málo financí. Budeme hledat další vhodný dotační titul a věříme, že se nám časem podaří vyměnit okna na nové budově školy, zateplit a udělat fasádu. Ukliďme svět V dubnu jsme opět organizovali akci,,ukliďme svět.přestože se sešla asi jen dvacítka dobrovolníků, udělali jsme velký kus práce, posbírali spoustu

7 odpadků, které pak Správa silnic odvezla na skládku. Všem, kteří pomáhali, patří poděkování. Audit hospodaření obce V květnu provedli pracovníci krajského úřadu závěrečné přezkoumání hospodaření za rok 2009, bez závad. Sběr nebezpečného odpadu Druhou květnovou sobotu byly přistaveny kontejnery na velkoobjemový a nebezpečný odpad a občané tak měli možnost zbavit se všeho nepotřebného. Přesto všechno se pořád potýkáme s problémem nepořádku u kontejnerů na tříděný odpad. Stále si někteří občané pletou toto místo se skládkou a volně odloží cokoliv. Pracovníci obce pak musí odpad uklízet, protože se nedaří hříšníka chytit, což je velká škoda, neboť by se taková situace řešila ve správním řízení pokutou. Stížnost na parkování autobusu v Kapli Zastupitelstvo se také zabývalo stížností občana z Kaple na nevhodné parkování autobusu. Po jednání se zástupci dopravce a dopravního inspektorátu jsme se dohodli, že bude u kapličky vyhrazeno parkoviště pro autobus. Ani toto řešení nakonec nebylo nejvhodnější, proto konečným řešením je skutečnost, že autobus na Kapli parkovat nebude. Poskytoval elektrické energie a plynu Obec Čelechovice na Hané změnila na základě předložené výhodné nabídky poskytovatele elektrické energie a plynu, všechny obecní budovy včetně školy, domu s chráněnými byty a sokolovny přešly pod společnost Centropol. Parlamentní volby V květnu se konaly parlamentní volby, v našich třech okrscích proběhly bez problémů. Účast na volbách byla 64,29 %, přišlo 650 voličů z celkového počtu Největší účast byla na Kapli a to 74,34%. Výsledky voleb jsou uveřejněny na úřední desce, případně je lze najít na internetu. Povodňová situace Troubky Letošní květnové velmi deštivé počasí opět způsobilo některým obcím velké problémy. Obci Troubky jsme poskytli materiální pomoc v podobě čistících

8 prostředků, které byly předány přímo na krizový štáb v Troubkách 19. května. O tři dny později, 22. května se mělo ve Studenci konat okrskové cvičení hasičů 10. okrsku, toto cvičení bylo nakonec zrušeno a hasiči z Čelechovic a ze Studence odjeli odstraňovat následky povodní přímo do Troubek. Rychle zareagovali na vzniklou situaci, spojili se s krizovým štábem a pomohli s úklidem. Okrskové cvičení se uskutečnilo v náhradním termínu 5. června ve Studenci. Krátké informace Inventarizační komise provedla inventarizaci obecního majetku movitého i nemovitého, bez závad. Byl zveřejněn záměr na prodej bytového domu Pod Hrází čp. 38, stávající nájemníci obdrželi konkrétní návrhy na odkup, kdy se musí k nabídce do 6 měsíců vyjádřit. Zastupitelstvo již schválilo prodej 4 bytů. Byl vypsán záměr na prodej domu č.p. 95 na pozemku p.č. 131/3 v k.ú. Čelechovice na Hané za účelem rekonstrukce. Zájemci se mohou přihlásit do 30. srpna. Zastupitelstvo obce schválilo Zadání pro vypracování změny č. 3 územního plánu obce Čelechovice na Hané Byla vydána Obecně závazná vyhláška 1/2010, kterou se mění a doplňuje OZV 2/2006. Dle této vyhlášky je splatnost za domovní odpad do kalendářního roku. Byla vydána Obecně závazná vyhláška 2/2010, která legislativně upravuje vyhlášku o dani z nemovitostí, koeficient zůstává. Byl zveřejněn nález opuštěné věci veřejnou vyhláškou, jedná se o tzv.,,plavisko Byl zveřejněn nález opuštěné věci veřejnou vyhláškou, jedná se o,,boží muka

9 Byla schválena výroční zprávu obecně prospěšné společnosti TRILOBIT o. p. s. za rok Došlo k podpisu Smlouvy o společném postupu zadavatelů mezi obcí a Olomouckým krajem při výběru dodavatele veřejné zakázky,,silnice III/44930 Čelechovice na Hané průtah, I. etapa. Stalo se Sociologický průzkum na kvalitu života v obci Pro zjištění názorů obyvatel obce na kvalitu života v obci provedly studentky Ekonomicko správní fakulty Masarykovy univerzity v Brně Renata Kopečná a Tereza Vlčková sociologický průzkum ve formě dotazníku. Dotazování provedly při příležitosti Aprílového koncertu 10. dubna 2010, který se konal v místní sokolovně. Průzkumu se celkem zúčastnilo 57 obyvatel obce s nadpoloviční účastí žen (32). Většina dotazovaných je z části Čelechovice (47), 8 respondentů ze Studence a 2 z Kaple. Z hlediska věkové struktury se nám podařilo oslovit nejvíce obyvatel v kategorii 30 až 59 let, dotazovaných do 29 let je 6 a dotazovaných nad 60 let je 12. Mezi slova, která obyvatele napadnou jako první ve spojitosti s obcí patří: Trilobit, kočičí hlavy, cukrovar, blízkost PV, Cikáni, problémy s Romy, bordel, válka a středověk, špatná silnice a prach, binec a zápach, spokojený život, mé rodiště, domov, lomy a Kosíř, nešťastná dědina, kanalizace, vesničko má středisková, drkotálek, rodina a přátelé. Z průzkumu jsme dále zjistili, že většina obyvatel nechodí na zasedání zastupitelstva nikdy nebo jen občas. Zato voleb do zastupitelstva se obyvatelé účastní a v nadcházejících volbách budou dotazovaní volit buď stávající představitele nebo se ještě ohledně volby budou rozhodovat. Dotazovaní se shodují, že představitelé obce se snaží najít řešení problémů soužití obyvatel. Naprostá většina dotazovaných uvádí, že třídí odpad a s počtem kontejnerů v obci jsou také spokojeni. Pokud se podíváme na to, co respondenti v obci oceňují, je to především dobrá poloha a dostupnost větších měst (33 %), společenský a spolkový život (16,5 %) a stejně tak přírodní kvality (16,5 %). Nejvíce nespokojeni jsou se stavem a údržbou komunikací (47 %), mezilidskými vztahy (19 %) a životním prostředím (17 %).

10 Z nabízených možností se dotazovaní shodli, že by nejvíce uvítali další obchod (26 %), dráhy pro in-line brusle či skateboard (20,5 %) či další dětské hřiště (14,5 %). Na otázku, zda by byli ochotni zapojit se do práce na rozvoji obce, odpověděla většina dotazovaných kladně, někteří by se ale rozhodli až podle konkrétní činnosti. 37 % respondentů by k odstěhování z obce nedonutilo nic, pro 30,5 % by důvodem byla pracovní nabídka či studium v jiném městě, zajímavých je také 18 % pro špatné mezilidské vztahy. Práci či studium jako důvod ke stěhování uváděla hlavně věková skupina do 39ti let. Naopak respondenti ve stáří 50 a více let jako důvody uváděli rodinné důvody, zejména řešení bytové situace při ovdovění. V dotazníku jsme rovněž nechali prostor pro názory občanů, kde se mohli vyjádřit k čemukoliv. Tuto možnost využil jen málokdo, přesto pár výroků uvádíme: Fandím naší paní starostce. Konečně se to hnulo. Nesouhlasím s rozhodnutím města - přestěhovat k nám Romy. Uvítala bych více informací na webových stránkách obce. Výběr z anketních otázek a odpovědí Jaký konkrétní důvod by Vás přiměl k odstěhování z obce? nic by mě nepřimělo k odstěhovaní 37,5% nedostačující možnosti volnočasových aktivit a společenského vyžití 3,5% špatné sousedské vztahy 18,0% nedostatek služeb v obci 3,5% pracovní nabídka či studium v jiném místě 30,5% jiné důvody 7% Mezi jiné důvody patřilo převážně řešení osobní bytové situace či rodinné důvody (ovdovění).

11 Co na životě v obci oceňujete? mezilidské vztahy 3% kvalitní bydlení 5,50% úroveň životního prostředí 4% péče obce o občany 9% společenský či spolkový život 16,50% dobré podmínky pro sport a rekreaci 12,50% přírodní kvality 16,5% dobrou polohu a dopravní dostupnost větších měst 33% Účastníte se voleb do zastupitelstva? občas 5 ne 10 ano 42

12 Víte, koho budete volit v dalších volbách do zastupitelstva? ještě nevím 21 jiné kanditáty 2 stávající představitele 24 Co z daných možností byste v obci nejvíce uvítali? další obchod 26% turistickou ubytovnu 2% vyhrazená místa pro venčení psů 8% dráhy pro in-line brusle či skateboard 20,5% další hospůdku 10% dětské hřiště (prolézačky, houpačky, skluzavky) 14,5% kvalitně vybavenou posilovnu 8% jiné 11% Jako jiné lidé uváděli: cyklostezka, autobusová zastávka ve Studenci, koupaliště, multifunkční sportoviště.

13 Jak představitelé obce řeší problémy soužití obyvatel? nevím 9 snaží se najít řešení 41 nezajímají se o problémy 2 výborně 4 Třídíte odpad? ne 1 ano 56 Zdá se Vám množství kontejnerů v obci dostačující? ne 13 ano 43

14 S čím jste v obci nespokojeni? s péčí o občany se společenským či spolkovým životem 1% 3% s mezilidskými vztahy 19% se službami obce s bydlením 0% 2% s životním prostředím 17% se stavem a údržbou komunikací 47% s dopravní obsluhou jiné 6% 5% Jako jiné lidé uváděli: nepořádek, moc Romů, údržba veřejných prostor. Byli byste ochotni se zapojit do práce na rozvoji obce, kdyby Vás o to někdo požádal? nevím, záleží na konkrétní situaci 21 ne 1 ano 35

15 Ve které části obce žijete? Studenec 8 Čelechovice 47 Kaple 2 Aprílový koncert Fanfáry žesťů přivítaly jaro v Čelechovicích tak zněl titulek článku v regionálních novinách. A věru ano. Mohutné tóny Dechového orchestru Základní umělecké školy Vl. Ambroze z Prostějova spolu s písničkami žáků základní školy a místního pěveckého zazněly v nově zrekonstruované sokolovně a potěšily všechny, kteří přišli 10. dubna sváteční naladění na již tradiční Aprílový koncert. Pěkný zážitek dovršila i jarní výstava umístěná v nových prostorách sokolovny. Obdiv sklízely nejen obrazy pana Antonína Pírka, jemné výšivky paní Evy Sedláčkové, paličkovaná krása paní Jaroslavy Skopalové, ale i sbírka zápalkových etiket z let pana Vladimíra Prchala, malovaná vajíčka paní Tamary Výmolové a pletené výrobky z papírových ruliček našich šikovných čelechovických žen. Na výstavě byly také k shlédnutí veselé a nápadité práce žáků ZŠ Čelechovice. Poděkování patří všem, kteří ve svém volném čase připravili tento hudební a estetický zážitek a přispěli tak k pěknému sobotnímu odpoledni. Jana Fajmonová Mistři ČR Velkou radost nám v březnu udělali malí fotbalisté, kteří pod vedením trenéra J. Spanilého získali v sobotu 20. března Titul Mistr České republiky starší přípravky ve futsale (sálová kopaná). Vyhráli mistrovský turnaj v Trutnově, porazili přesvědčivě všechny soupeře a jen jedinkrát remizovali. Poděkování za obětavou práci patří trenérovi J. Spanilému.

16 Venkovní oddechový areál V pátek 16. dubna se uskutečnilo za domem chráněného bydlení slavnostní otevření nově zrekonstruovaného venkovního areálu. Tento venkovní areál byl vybudován tak, aby jej mohli využívat jak obyvatelé 48 chráněných bytových jednotek, tak i občané obce. Přístup do areálu je z vedlejšího vchodu domu chráněného bydlení a pro občany Čelechovic je volný přístup ze strany od školy. Nevyužívaná plocha se začala od loňského října pomalu proměňovat na příjemný relaxačně - oddechový areál plný zeleně, zákoutí k odpočinku i hrám. Středem celého areálu je dřevěný altán, ve kterém je umístěný hrací stůl na stolní hru Člověče nezlob se. Před altánem je vybudována venkovní šachovnice a naproti ní ruské kuželky. V areálu najdete také přírodní ohniště. Zrekonstruovaný areál je bezbariérový a je v něm rozmístěno několik laveček k odpočinku. Úprava venkovního areálu přišla na 1,100 milionů korun. Sto tisíc uvolnila ze svého rozpočtu obec a milion ze státního rozpočtu pomohl sehnat poslanec Parlamentu ČR Radim Fiala. Doufám, že tento relaxačně - oddechový areál, který je propojený se základní školou, budou využívat nejenom senioři, ale i omladina a maminky s dětmi. Marcela Halová, ředitelka obecně prospěšné společnosti TRILOBIT Nepotřebné věci potřebným lidem Diakonie Broumov je občanským sdružením, jehož posláním je pomoc lidem, kteří se z různých důvodů ocitli v krizové situaci na okraji společnosti. Díky pochopení a pomoci desítek tisíc dárců, sbírá použité dětské, dámské a pánské ošacení, lůžkoviny, ručníky, utěrky i záclony. Z domácích potřeb černé i bílé nádobí, skleničky dobře zabalené, peří, péřové i vatové přikrývky, polštáře, deky, spací pytle a látky (minimálně 1m) i veškerou nepoškozenou obuv. Darováním nepotřebných oděvů a dalších věcí uvolníte místo ve své skříni, pomůžete šetřit životní prostředí a umožníte další využití staršího oblečení. V naší obci proběhla sbírka pro Diakonii Broumov v pátek 18. června Za pomoc všem, kteří věnovali věci na pomoc druhým, děkujeme. Jana Fajmonová

17 Pradědova galerie Po zdařilých výletech do Horizontu a Kroměříže jsme navštívili Pradědovu galerii i Halouzků do Jiříkova. Co nás čekalo? Viděli jsme největší betlem v Evropě, tajemnou komnatu, realizaci největšího vyřezávaného obrazu na světě, čtyři Guinessovy rekordy, 200 vyřezávaných soch, které byly rozptýleny po celém areálu. Děti si mohly sáhnout na tříhlavého draka, velkého krokodýla nebo se povozit na kolotoči s vyřezávanými zvířaty. Výlet se uskutečnil 17. června Komise péče o občany a TRILOBIT o. p. s. Pyžamová párty Ve čtvrtek 17. června 2010 se předškolní děti loučily s mateřskou školou. Všechny pracovnice MŠ jim připravily zábavné odpoledne, které začalo posledním zvoněním a průvodem obcí. Děti i pracovnice MŠ vše pojaly netradiční formou všichni byli v pyžamech s čepičkou na hlavě a budíky, nebo hudebními nástroji v ruce, aby nás všichni nejenom viděli, ale i slyšeli. Čepičky se jmény budou dětem připomínat jejich odchod z MŠ. Pyžamový průvod měl několik zastávek v obchodě, na obecním úřadě, návštěva nemocných kamarádů, loučení s odcházejícím panem školníkem, TRILOBIT. Průvod byl ukončen malým občerstvením v místním pohostinství. Všude jsme byli uvítáni s velkou radostí a děti dostávaly odměny. Další průběh zábavného odpoledne probíhal v MŠ, kde děti čekaly samé zábavné a příjemné zážitky soutěže, večeře, sprchování, vypouštění létajících lampionových přání a nakonec to nejlepší, stezka odvahy, kterou všechny děti zvládly.a závěr samozřejmě spaní bez maminek v MŠ. Velký zážitek to byl nejen pro děti, ale i pracovnice MŠ, pro které největší odměnou ráno byl zářivý úsměv dětí. Všichni mladší kamarádi i celý kolektiv pracovnic MŠ přeje budoucím prvňáčkům šťastný start do nového školního roku. Pavla Hlostová Pravoslavná církevní obce Čelechovice na Hané navštívili vrcholní představitelé Pravoslavné církve v českých zemích a na Slovensku. V týdnu od do sloužili v pravoslavné kapli Sv. Trojice v Čelechovicích na Hané liturgie nejvyšší představitelé Pravoslavné církve v českých zemích a na Slovensku. Svoje poděkování za finanční podporu státních a EU fondů pod gescí Státního zemědělského intervenčního fondu při rekonstrukci střechy a obnovu

18 vnější fasády kaple Sv. Trojice vyjádřil dne vladyka Simeon, arcibiskup olomoucko-brněnský a dne vladyka Krištof, arcibiskup a metropolita Pravoslavné církve v českých zemích a na Slovensku. Velkou podporu při zpracování projektu poskytlo církevní obci pracovníci Regionu Haná. Oba vrcholní představitelé zdůraznili, že kaple Sv. Trojice v Čelechovicích na Hané je nejen jednou z 89 staveb geniálního architekta, malíře a bohoslovce archimandrity Andreje Kolomackého, ale je naprosto unikátní stavbou z hlediska historie vzniku. Byla založena roku 1941 a dokončena za vrcholícího útlaku národně sociálních německých okupantů v době heydrichiády. Jak řekl metropolita Krištof, byla výrazem víry místních obyvatel, nejen pravoslavných rodin, které se na stavbě podílely, že fašistické zlo bude překonáno. Liturgie se zúčastnilo i několik pamětníků založení a výstavby kaple. Obnova zpustošené, vykradené kaple byla jistě zadostiučiněním pro pamětníky a závazkem pro nastupující generace, aby byla kaple Sv. Trojice dále udržována. Nástěnné malby a vynikající akustika jsou skutečným kulturním dědictvím, na jehož zachování jsou státní a EU dotace zaměřeny. Poděkování patří i stavební firmě p. Kastnera z Kostelce na Hané, která provedla práce v požadované kvalitě a v termínu. Liturgie se zúčastnila také starostka Čelechovic na Hané Jarmila Stawaritschová, které sdělil metropolita další záměry zvelebení okolí kaple, a pěvecký sbor z ženského pravoslavného monastýru ve Vilémově. Sestry z Vilémova jsou kvalifikované malířky a výtvarnice. V rámci další spolupráce zajistil metropolita Krištof, že v nejbližší době sestry z Vilémova vyčistí a vyzlatí údaje na základním kameni. Svíticí fasáda a střecha kaple Sv. Trojice je ozdobou vesnice. Věříme, že další spolupráce církevní obce, obce, regionu i dalších osob a organizací bude prospěšná pro všechny občany. RNDR. Helena Křepelková Poznačte si Srpen Tradice Hané folklorní vystoupení souboru Klas Září Zahradní slavnost

19 Čtení pro naše seniory JAK SE CHRÁNIT PŘED OKRADENÍM Peníze, doklady i klíče noste v příruční uzavřené tašce nebo kabelce vždy odděleně. Berte si jen tolik peněz, kolik skutečně potřebujete. Peněženku uložte na dno nebo do spodní části kabelky nebo nákupní tašky. Kabelku nebo tašku přes rameno nenechávejte viset na zádech, ale mějte ji stále na očích a chraňte ji rukama na boku nebo na břiše. Kabelku nebo tašku nepokládejte v obchodech na police a nenechávejte ji v nákupním vozíku. Nikdy ji neodkládejte s oděvem v šatně kina, divadla, restaurace, ani v čekárně u lékaře či na úřadech. Vyhýbejte se návalům mnoha lidí, tlačenice nahrává zlodějům a okradení může proběhnout bez povšimnutí. Když v tramvaji nebo autobusu čtete, mějte své příruční zavazadlo pořád pod kontrolou. Ve vlaku si vybírejte kupé, kde už sedí další cestující a nenechávejte svá zavazadla bez dozoru. Při výběru peněz z bankomatu si hlídejte soukromí. Dávejte pozor, jestli vás někdo nesleduje příliš z blízka. Vybírání z bankomatů uvnitř bank či spořitelen je spolehlivější. Na ulici doporučujeme vybírat peníze za asistence někoho, koho znáte a důvěřujete mu. Nikdy se před nikým nechlubte svými úsporami nebo cennostmi, nepůjčujte cizím lidem peníze, neplaťte žádné zálohy podomním prodejcům. JAK PŘEDCHÁZET RIZIKU PŘEPADENÍ Vyhýbejte se odlehlým, nepřehledným a neosvětleným

20 místům. Choďte raději frekventovanějšími ulicemi. Kabelku nebo tašku noste v ruce či na rameni směrem do ulice, aby vám ji z vozovky nemohl někdo vytrhnout a ukrást. Chce-li vám někdo kabelku ukrást, nebraňte se za každou cenu. Zdraví nebo dokonce život jsou cennější než peníze! Po chodníku choďte raději dále od vchodů domů, kde by mohl číhat případný pachatel a mohl by vás vtáhnout dovnitř. Při vstupování do domu se pozorně rozhlédněte a nevcházejte tam s někým neznámým. Také ve výtahu nejezděte s někým, koho neznáte. Raději počkejte na výtah prázdný. Nepřijímejte doprovod nabízený neznámými lidmi, i kdyby vypadali důvěryhodně. Ochota pomocníka může být jen záminkou k tomu, aby se dostal do vašeho bytu a tam vás okradl třeba i za použití násilí. Kdybyste měli pocit, že vás někdo sleduje, snažte se co nejrychleji dostat na místo, kde je nějaký obchod nebo více lidí, mezi nimiž budete bezpečnější. Kdyby vás někdo napadl, křičte i tehdy, když v blízkosti nikoho nevidíte. Mohl by vás uslyšet někdo za rohem a přispěchat na pomoc. V případě nutnosti můžete pro svou ochranu použít sprej (deodorant, lak na vlasy nebo slzný plyn), který nosíte v tašce či kabelce. Pachatele tím překvapíte, možná i odradíte a sami tak získáte čas na přivolání pomoci. Spuštění vašeho osobního alarmu může útočníka vylekat a přimět ho k útěku. Snažte se vyhnout čekání na liduprázdné zastávce hromadné dopravy, především v časně ranních nebo pozdně večerních hodinách. V prázdné tramvaji nebo autobusu si sedejte co nejblíže k řidiči. Jeho blízkost může případného lupiče od zlého

21 úmyslu odradit nebo vám v případě obtěžování či napadení řidič rychleji pomůže. JAK SE VYHNOUT PODVODU Podvodníci využívají různé záminky a lsti, aby se dostali k vašim penězům. Chtějí vniknout do vašeho bytu a pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů jak vás okrást. Nedůvěřujte neznámým lidem, nikoho cizího nevpouštějte do svého bytu. Nikdy hned neotvírejte dveře, nevíte-li, kdo je za nimi. Pořiďte si panoramatické kukátko, které vám umožní dobře si návštěvníka prohlédnout. Instalujte si na dveře bezpečnostní řetízek, který udrží dveře jen pootevřené, a tak můžete některé věci vyřídit bezpečněji. Zvoní-li opravář, pracovník úřadu či jiných služeb (odpočet plynu, apod.) nechte si předložit jeho služební průkaz, nebo ještě lépe zavolejte na úřad nebo instituci, na kterou se pracovník odvolává. V případě jakýchkoliv pochybností trvejte na tom, že o nabízenou službu nestojíte. Nepodléhejte lákavé vidině snadného zbohatnutí. Podomní nabídky výher v loterii nebo výhodných koupí odmítejte v naprosté většině jde o podvod. Udržujte dobré vztahy se sousedy v domě. Napište si jejich telefonní čísla, v případě potřeby bývá jejich pomoc nejrychlejší. Důležitá telefonní čísla (policie, lékař, hasiči, aj.) mějte viditelně blízko telefonu, abyste mohli co nejrychleji přivolat pomoc. Nepodvolujte se nátlaku ze strany rodinných příslušníků, natož cizích lidí, k podpisu závažných dokumentů např. k převedení bytu, domu nebo chaty nebo poskytnutí

22 peněžních půjček. Vše si v klidu a pečlivě promyslete. Závažná rozhodnutí o vašem majetku konzultujte s právníkem, nechte si poradit od dalších věrohodných osob. Většina institucí a nevládních organizací, která poskytuje pomoc seniorům, nabízí i bezplatnou právní poradnu. JAK ZABEZPEČIT MAJETEK Zamykejte vstupní dveře a zavírejte okna vždy, když opouštíte domácnost, i když jdete třeba jen na chvíli k sousedce nebo na krátký nákup. Pootevřená balkónová okna nebo větrací okénka jsou pro zloděje-bytaře velkým lákadlem. Venkovní, bytové i balkónové dveře v noci zamykejte, i když jste doma. Bezpečnost bytu zvýšíte instalací bezpečnostních dveří nebo různých mechanických zábranných prostředků jako jsou např. bezpečnostní štít a profilová cylindrická vložka, vrchní přídavný zámek, příčná a celoplošná dveřní závora, pojistka dveřních závěsů jako zábrana proti vysazení dveří. Okna lze opatřit různými typy mříží apod. Moderní technika nabízí také využití domácího videotelefonu s elektronickým ovládáním vstupních dveří (např. u rodinných domků, v nové panelové výstavbě). Opouštíte-li byt nebo dům na delší čas (např. jedete na chatu nebo rekreaci), nezatahujte rolety a žaluzie, nevypínejte přívod elektřiny. Snažte se udržovat dojem, že jste stále přítomni. Vhodná je výpomoc mezi sousedy, mohou vám byt kontrolovat a pravidelně vybírat schránku. Můžete si pořídit elektronické spínací zařízení, které podle nastavení rozsvítí světla, zapne rozhlasový přijímač, televizi, apod. Opět tak vytváříte zdání, že jste doma. Pro případ, že byste přesto byli vykradeni, je vhodné mít

23 vyfotografovány cenné věci, sepsaná výrobní čísla, apod. Tyto informace pomohou policii v pátrání a usnadní vaše jednání s pojišťovnami při likvidaci pojistné události. Stejně postupujte i u zabezpečení rekreačních obydlí. Nezapomínejte zamykat svůj automobil. Můžete ho vybavit přídavným zařízením pro uzamčení řadící páky nebo volantu. Je možné si opatřit i elektronické alarmy či imobilizéry zapalování. Všem, nejen našim seniorům, přejeme bezpečné žití v naší obci. S některými informacemi seznamte i své děti. Vážená veřejnosti Velice rád bych Vás touto formou za muzeum kočárů v Čechách pod Kosířem požádal o pomoc k získání fotografií či pohledů nebo i jiných tisků s tématikou kočárů jak z různých akcí, tak také i z pohřbů. Můžou to být originály nebo kopie, které buď propůjčíte a nebo věnujete se svým jménem, pro uspořádání mimořádné výstavy v galerii tiskovin v muzeu kočárů v Čechách po Kosířem na téma: "Pohled do minulosti, aneb jací byli a jak žili naši předkové" S úctou a poděkováním za všechny generace Václav Obr info na: tel Zápůjčky nebo dary zasílejte na adresu: Muzeum kočárů nám. Svobody 377 Čechy po Kosířem Vaclav.obr@seznam.cz

24 Jarní otvírání, venkovní oddechový areál Jarní otvírání, venkovní oddechový areál Jarní otvírání, venkovní oddechový areál Dobrovolní hasiči před odjezdem Hanácké relax odpoledne Hanáckérelax odpoledne

JAK SE CHRÁNIT PŘED. Rady pro zvýšení bezpečnosti seniorů

JAK SE CHRÁNIT PŘED. Rady pro zvýšení bezpečnosti seniorů JAK SE CHRÁNIT PŘED Rady pro zvýšení bezpečnosti seniorů Jak se chránit před okradením Peníze, doklady i klíče noste v příruční uzavřené tašce nebo kabelce vždy odděleně. Berte si jen tolik peněz, kolik

Více

Peníze, doklady i klíče noste v příruční uzavřené tašce nebo kabelce vždy odděleně. Berte si jen tolik peněz, kolik skutečně potřebujete.

Peníze, doklady i klíče noste v příruční uzavřené tašce nebo kabelce vždy odděleně. Berte si jen tolik peněz, kolik skutečně potřebujete. Když víte, co vás může ohrozit, mátě větší šanci se bránit. Proto zveřejňujeme několik užitečných rad, jak se chránit před okradením. Právě na skupinu seniorů se podvodníci zaměřují a využívají toho, že

Více

BEZPEČÍ PRO SENIORY DESATERO

BEZPEČÍ PRO SENIORY DESATERO BEZPEČÍ PRO SENIORY DESATERO 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Peníze, doklady i klíče noste v příruční uzavřené tašce nebo kabelce vždy odděleně. Berte si vždy tolik peněz, kolik potřebujete. Peněženku uložte vždy

Více

Jak se chovat v silničním provozu.

Jak se chovat v silničním provozu. Jak se chovat v silničním provozu. V dopravním provozu buďte pozorní. Při přecházení přes vozovku využívejte pokud možno přechody se světelnou signalizací a vyznačené přechody. Při snížené viditelnosti

Více

Dovolená MUDR. Jan Kulhánek

Dovolená MUDR. Jan Kulhánek Zpravodaj Obecního úřadu Jestřabí Lhota Občasník číslo 3/2008 Aktuality Dovolená MUDR. Jan Kulhánek Zástup MUDR.Blechová, Kolín, Pražská 92 - tel. 321726923 Ordinace: PÁTEK 18.07. KOLÍN 7,30-12,00 PONDĚLÍ

Více

Policie České republiky. Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje. senioři a kriminalita

Policie České republiky. Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje. senioři a kriminalita Policie České republiky Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje senioři a kriminalita Jihočeský kraj základní údaje rozloha 10 056 km 2 počet obyvatel 630 063 62 obyvatel/km 2 počet obcí 623 délka

Více

S pozdravem a přáním pevného zdraví. JUDr. Michal Hašek Váš hejtman Jihomoravského kraje

S pozdravem a přáním pevného zdraví. JUDr. Michal Hašek Váš hejtman Jihomoravského kraje Starší lidé jsou ve vyšší míře ohroženi majetkovou i násilnou trestnou činností, při níž se mohou stát oběťmi domácího násilí, podvodného jednání či různých forem zneužívání. Proto je nutné zvyšovat pocit

Více

DOTAZNÍK pro občany obce Pržno

DOTAZNÍK pro občany obce Pržno DOTAZNÍK pro občany obce Pržno Milí občané Pržna, do rukou se Vám dostává dotazník, který si klade za cíl zjistit, jak si Vy občané obce Pržno představujete svoji obec, kde vidíte její problémy a kam si

Více

OBECNÍ ZPRAVODAJ. Doubravčice, 3. 3. 2008 JARNÍ ÚKLID. obec Doubravčice zve všechny dobrovolníky ke společnému jarnímu úklidu odpadků

OBECNÍ ZPRAVODAJ. Doubravčice, 3. 3. 2008 JARNÍ ÚKLID. obec Doubravčice zve všechny dobrovolníky ke společnému jarnímu úklidu odpadků OBECNÍ ZPRAVODAJ Doubravčice, 3. 3. 2008 číslo 8 JARNÍ ÚKLID obec Doubravčice zve všechny dobrovolníky ke společnému jarnímu úklidu odpadků v sobotu 29. března 2008 ve 14 hod. V sobotu 29. března 2008

Více

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ PRO TVORBU PROGRAMU ROZVOJE OBCÍ VINAŘE

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ PRO TVORBU PROGRAMU ROZVOJE OBCÍ VINAŘE Obec Vinaře DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ PRO TVORBU PROGRAMU ROZVOJE OBCÍ VINAŘE a VINICE Vážení spoluobčané, Zastupitelstvo obce v současné době zpracovává Program rozvoje obce, ve kterém chce stanovit priority

Více

N O V O S E D E L S K Ý S P I S E K

N O V O S E D E L S K Ý S P I S E K N O V O S E D E L S K Ý S P I S E K Vážení přátelé, jarní vydání Novosedelského spisku poskytuje informace z jednání zastupitelstva obce Novosedly nad Nežárkou v únoru a březnu 2008. Ve druhé části zpravodaje

Více

OBČASNÍK OBECNÍHO ÚŘADU

OBČASNÍK OBECNÍHO ÚŘADU OBČASNÍK OBECNÍHO ÚŘADU Zpravodaj vydává obec Tovéř, zpracování: Marta Šubrtová 731 900 647, martasubrtova@seznam.cz UDÁLO SE V LEDNU, ÚNORU, BŘEZNU tříkrálová sbírka Tradiční tříkrálová sbírka organizovaná

Více

5. Ve které části Blatce bydlíte

5. Ve které části Blatce bydlíte Vážení občané, v současné době probíhají práce na zpracování dokumentu Strategický plán rozvoje obce Blatec pro období 2015 2025. Zpracování tohoto dokumentu je pro správný rozvoj naší obce nezbytné, ať

Více

Vážení spoluobčané, Termín pro odevzdání vyplněného dotazníku je do Děkujeme Vám za spolupráci a projevený zájem.

Vážení spoluobčané, Termín pro odevzdání vyplněného dotazníku je do Děkujeme Vám za spolupráci a projevený zájem. Vážení spoluobčané, naše obec začala v současné době zpracovávat svůj program rozvoje, ve kterém chceme vyjasnit priority rozvoje obce a rozvrhnout jednotlivé rozvojové činnosti na nejbližší roky. Program

Více

5. Jaké aktivity nebo služby a pro koho by se měly v obci nově zavést (prosím doplňte ve tvaru "pro koho - druh aktivity, služby")?

5. Jaké aktivity nebo služby a pro koho by se měly v obci nově zavést (prosím doplňte ve tvaru pro koho - druh aktivity, služby)? Dotazník pro občany obce Životice u Nového Jičína Vážení spoluobčané, předkládáme Vám tento anonymní dotazník, neboť stojíme o to zjistit, jaký máte názor na budoucí rozvoj a směřování naší obce. Jeho

Více

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY OKRESNÍ ŘEDITELSTVÍ Z N O J M O

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY OKRESNÍ ŘEDITELSTVÍ Z N O J M O - Nikdy neotvírejte dveře, nevíte-li, kdo je za nimi. - Do bytu vpusťte pouze ty, které dobře znáte nebo se vám důvěryhodně prokáží a sdělí vám, proč přichází. Cizí lidi nikdy nevpouštějte do bytu! - I

Více

VYHODNOCENÍ ANKETY ÚZEMNÍ ROZVOJ OBCE MALENOVICE 21. 5. 2015

VYHODNOCENÍ ANKETY ÚZEMNÍ ROZVOJ OBCE MALENOVICE 21. 5. 2015 VYHODNOCENÍ ANKETY ÚZEMNÍ ROZVOJ OBCE MALENOVICE 21. 5. 2015 ÚVOD Anketa měla pomoci zmapovat názory a požadavky malenovických občanů ve vztahu k budoucímu územnímu rozvoji obce. Každý občan zapsaný na

Více

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Růžová VÝSTUPY Z VEŘEJNÝCH PROJEDNÁVÁNÍ VČETNĚ VÝSTUPŮ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Růžová VÝSTUPY Z VEŘEJNÝCH PROJEDNÁVÁNÍ VČETNĚ VÝSTUPŮ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Růžová VÝSTUPY Z VEŘEJNÝCH PROJEDNÁVÁNÍ VČETNĚ VÝSTUPŮ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ 1 Veřejná projednávání Strategického plánu obce Růžová Výstupy: 1) První veřejné projednávání

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření v obci Osíčko

Vyhodnocení dotazníkového šetření v obci Osíčko Vyhodnocení dotazníkového šetření v obci Osíčko Celkem bylo rozdáno 192 dotazníků občanům obce Osíčko (ve věku nad 18 let), odevzdáno bylo 84 vyplněných dotazníků, což představuje návratnost 43, 8 %. 1.

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ CELKEM SE ZAPOJILO 65 RESPONDENTŮ

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ CELKEM SE ZAPOJILO 65 RESPONDENTŮ VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ CELKEM SE ZAPOJILO 65 RESPONDENTŮ 1. Co se Vám na Vaší obci nejvíce líbí? (zatrhněte maximálně 2 možnosti) 1) 3. blízkost přírody 57 87,7% 2) 2. příznivé životní 21 32,3% prostředí

Více

Vyhodnocení akce Dotazník pro občany obce Milonice

Vyhodnocení akce Dotazník pro občany obce Milonice Dotazník pro občany obce Milonice - / - Vyhodnocení akce Dotazník pro občany obce Milonice. ledna, Milonice Vážení občané, Na následujících stranách si tak můžete prohlédnout výsledek dotazníkové akce,

Více

Město Řevnice. Závěrečný účet města za rok 2015

Město Řevnice. Závěrečný účet města za rok 2015 Město Řevnice Závěrečný účet města za rok 2015 sestavený ke dni 3. 6. 2016 Údaje o organizaci Název: Město Řevnice Adresa: nám. Krále Jiřího z Poděbrad 74 252 30 Řevnice IČ: 00241636 Právní forma: OBEC

Více

Závěrečný účet města za rok 2011

Závěrečný účet města za rok 2011 Závěrečný účet města za rok 2011 Rozpočet pro rok 2011 byl schválen na 1. zasedání zastupitelstva města Rychvaldu dne 15.12.2010 v celkové výši 73 760 tis. Kč. Před projednáním byl rozpočet zveřejněn na

Více

Kvalita života, vzhled obcí a životní prostředí

Kvalita života, vzhled obcí a životní prostředí Název obce, za kterou vyplňuji dotazník: Kvalita života, vzhled obcí a životní prostředí 1) Ve vztahu k obci, kde žijete, pracujete, případně podnikáte, se považujete za: spokojeného občana za člověka,

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE za r. 2008

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE za r. 2008 Obec Ostopovice, U Kaple 5, Ostopovice 664 49 IČO 00282294 ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE za r. 2008 Rozpočet a jeho plnění v Kč PŘÍJMY Schválený Rozpočet Skutečnost rozpočet po úpravách Daňové příjmy 11 111 000

Více

Program obnovy venkova obec Březnice

Program obnovy venkova obec Březnice Program obnovy venkova obec Březnice 2015 2020 Program 1 Rozvoj osvěty kultury, výchovy a společenského života Trvalá podpora činnosti místních spolků, zájmových kroužků a sdružení (TJ Sokol, SK Březnice,

Více

Šaroun M., Žilka L., Ing. Štefanová Z., Ing. Končický Milan, Šafka P., Janáček S, Havlíčková H.

Šaroun M., Žilka L., Ing. Štefanová Z., Ing. Končický Milan, Šafka P., Janáček S, Havlíčková H. Zápis z veřejného zasedání Obecního zastupitelstva obce Petrovice, konaného dne 14.3.2007 v zasedací místnosti Obecního úřadu, od 18.30 hod. ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Rozvojový dokument - výsledky

Rozvojový dokument - výsledky , Rozvojový dokument - výsledky Vyhodnocení dotazníku pro přípravu a tvorbu programu rozvoje obce (Strategický rozvojový dokument obce 2019 2024) I. Základní údaje 1. Počet vydaných dotazníků: 768 kusů

Více

Usnesení. bere na vědomí kontrolu plnění usnesení Rady města Němčice nad Hanou viz. písemný materiál

Usnesení. bere na vědomí kontrolu plnění usnesení Rady města Němčice nad Hanou viz. písemný materiál Usnesení ze 30. zasedání Rady města Němčice nad Hanou, ve volebním období 2014-2018, které se uskuteční ve středu 21.10.2015 v 17:00 hodin v kanceláři starostky města Němčice nad Hanou 1. Zahájení, schválení

Více

Městská policie Napajedla představuje. rady. /nejen/ seniorům

Městská policie Napajedla představuje. rady. /nejen/ seniorům Městská policie Napajedla představuje rady /nejen/ seniorům Bezpečně v domě 2 Bezpečně v bytě 3-5 Bezpečně na ulici 6-7 Bezpečně cestovat 8 Když se něco přihodí 9-11 Důležité kontakty 12 1 Bezpečně v domě...

Více

OÚ JEDLÍ tel.: Jedlí

OÚ JEDLÍ tel.: Jedlí OÚ JEDLÍ tel.: 583 440 622 Jedlí 16 ou.jedli@cbox.cz 789 92 Jedlí http://jedli.zabrezsko.cz Vážení občané obce Jedlí, po letních prázdninách a dovolených jsme pro Vás připravili další vydání JEDELSKÉHO

Více

V Ř E S K O V Á K Březen 2014

V Ř E S K O V Á K Březen 2014 V Ř E S K O V Á K Březen 2014 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, na internetových stránkách obce byly zveřejněny podmínky na připojení nemovitosti na splaškovou kanalizaci, podmínky jsou též v písemné formě

Více

Spokojenost s nabídkou služeb

Spokojenost s nabídkou služeb Výsledky dotazníkového šetření: Před tím, než si přečtete výsledky dotazníkového šetření, bych Vám chtěla velmi poděkovat za ochotu při vyplňování dotazníku a cenné nápady a připomínky. S pozdravem Jana

Více

E-názor Výsledky 1. vlny. Kamenice nad Lipou Podzim 2015

E-názor Výsledky 1. vlny. Kamenice nad Lipou Podzim 2015 E-názor Výsledky 1. vlny Kamenice nad Lipou Podzim 2015 Základní informace Projekt E-názor má za cíl pomoci obcím zajistit dostupnost a reprezentativnost názorů obyvatel prostřednictvím elektronického

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ. Věk respondentů (%)

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ. Věk respondentů (%) VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Na podzim 2014 probíhalo dotazníkové šetření mezi obyvateli města, jehož cílem bylo zjistit názory obyvatel na kvalitu života ve městě. S nabídkou zapojení byli osloveni

Více

Rozpočet na rok 2015. a)příjmy. Daňové příjmy celkem: 13 979 650,00

Rozpočet na rok 2015. a)příjmy. Daňové příjmy celkem: 13 979 650,00 Rozpočet na rok 2015 a)příjmy paragraf RS položka RS rok 2015 návrh název 1111 Daň z příjmů fyz. osob ze záv.činnosti 2 800 000,00 1112 Daň z příjmů fyz. osob ze sam. výděl. činn. 380 000,00 1113 Daň z

Více

Plán rozvoje obce Červená Voda - veřejnost. Analýza výsledků dotazníkového průzkumu. Zpracováno dne

Plán rozvoje obce Červená Voda - veřejnost. Analýza výsledků dotazníkového průzkumu. Zpracováno dne Plán rozvoje obce Červená Voda - veřejnost Analýza výsledků dotazníkového průzkumu. Zpracováno dne 12. 4. 2016. Dotazníkový průzkum byl zpracován na základě metodického doporučení Ministerstva pro místní

Více

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Obec Hvozdná JUBILANTI ZÁŘÍ 2016 Marcela Urbancová, 70 let Hodně zdraví, štěstí a spokojenosti přeje Obec Hvozdná. POZVÁNKA V pátek 30. 9. 2016 se koná zasedání zastupitelstva

Více

Město Řevnice. Závěrečný účet města za rok 2012

Město Řevnice. Závěrečný účet města za rok 2012 Město Řevnice Závěrečný účet města za rok 2012 Květen 2013 Vypracoval: Jan Kadlec vedoucí ekonomického odboru 1. Inventarizace majetku Inventarizace majetku města byla provedena na základě nařízení starosty

Více

Zápis. z 24. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bukovinka konaného dne v 18 hodin v zasedací místnosti Společenského domu v Bukovince

Zápis. z 24. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bukovinka konaného dne v 18 hodin v zasedací místnosti Společenského domu v Bukovince Zápis z 24. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bukovinka konaného dne 27. 12. 2017 v 18 hodin v zasedací místnosti Společenského domu v Bukovince Starosta obce zahájil veřejné zasedání v 18.02 hodin

Více

Shrnutí výsledků názorového průzkumu, srpen 2015

Shrnutí výsledků názorového průzkumu, srpen 2015 Zpracovala Agora Central Europe, o.p.s. Petra Rezka 12, 140 00 Praha 4 Tel.: (+420) 261 222 914 web: www.agora-ce.cz Shrnutí výsledků názorového průzkumu, srpen 2015 Zpráva je postavena především na grafické

Více

VYHODNOCENÍ ANKETY - PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL OBCE POHOŘÍ

VYHODNOCENÍ ANKETY - PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL OBCE POHOŘÍ VYHODNOCENÍ ANKETY - PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL OBCE POHOŘÍ Celkem bylo odevzdáno I. Úroveň bydlení 59 dotazníků 1.Máte zájem zlepšit svou současnou bytovou situaci? Ano 26 45% Ne 32 55% Nehodnoceno 1 1a.

Více

ZPRAVODAJ OBCE DOLNÍ MORAVA

ZPRAVODAJ OBCE DOLNÍ MORAVA ZPRAVODAJ OBCE DOLNÍ MORAVA červen 2018 Číslo: 6/2018 ZDARMA Vstupy na atrakce Resortu Dolní Morava ZDARMA pro místní občany. Zájemci o volné vstupy si musí vyzvednout na obecním úřadě kartu s nabitými

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva obce Paseky nad Jizerou, které se uskutečnilo ve čtvrtek 18. srpna 2011 od hod na obecním úřadě

Zápis z jednání Zastupitelstva obce Paseky nad Jizerou, které se uskutečnilo ve čtvrtek 18. srpna 2011 od hod na obecním úřadě Zápis z jednání Zastupitelstva obce Paseky nad Jizerou, které se uskutečnilo ve čtvrtek 18. srpna 2011 od 19.30 hod na obecním úřadě Přítomni: Omluvena: H. Růžičková, J. Soukup, Ing. A. Koucký, M. Řípa,

Více

Čerpání rozpočtu výdajů

Čerpání rozpočtu výdajů Čerpání rozpočtu výdajů upravený rozpočet skutečnost I. hledisko třídění výdajů 1. kapitálové výdaje 3 169 000,00 Kč 3 256 551,05 Kč 102,76 % 2. běžné (provozní) výdaje 90 484 120,00 Kč 85 427 565,46 Kč

Více

07 / 2015 ZPRÁVY ZE ZASTUPITELSTVA

07 / 2015 ZPRÁVY ZE ZASTUPITELSTVA Blzecký občasník 07 / 2015 ZPRÁVY ZE ZASTUPITELSTVA V neděli 20.9.2015 na svém zasedání zastupitelstvo obce schválilo poukázání částky 14 688,- Kč Dobrovolnému svazku obcí Blanicko Otavského regionu za

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa

Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa se nachází na sídlišti Severní Terasa v Ústí nad Labem. Sociální služby jsou v tomto objektu

Více

Ž E N K L A V S K É INFORMACE PRO OBČANY

Ž E N K L A V S K É INFORMACE PRO OBČANY OBECNÍ ÚŘAD ŽENKLAVA VYDÁVÁ Ž E N K L A V S K É INFORMACE PRO OBČANY srpen září 2016 INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU 1. Oznamujeme občanům, že od 1. 9. 2016 bude opět otevřena obecní restaurace u KD s otevírací

Více

1-zcela spokojen 2-spokojen 3-spíše spokojen 4-nespokojen 5-nemohu posoudit

1-zcela spokojen 2-spokojen 3-spíše spokojen 4-nespokojen 5-nemohu posoudit 1-zcela spokojen 2-spokojen 3-spíše spokojen 4-nespokojen -nemohu posoudit 1. Jaký je Váš názor na čistotu a celkový vzhled obce? 4 3 2 1 2. Jste spokojen s komunikací Obecního úřadu s občany? 3 3 2 2

Více

Poslední valná hromada se konala 14. února roku 2003 v hasičské zbrojnici v Kateřinicích.

Poslední valná hromada se konala 14. února roku 2003 v hasičské zbrojnici v Kateřinicích. Vážení bratři a setry, vážení hosté. je tady skoro polovina roku roku 2005. Je tedy ten správný čas zhodnotit uplynulý rok, bilancujeme úspěchy i neúspěchy a zamyslet se na rokem letošním. Poslední valná

Více

Projekt. Kanalizace a ČOV obce Mouřínov

Projekt. Kanalizace a ČOV obce Mouřínov Projekt Kanalizace a ČOV obce Mouřínov je spolufinancován Evropskou unií. Poskytovatel: Dotační program: Oblast podpory: Ministerstvo životního prostředí Operační program Životní prostředí Prioritní osa:

Více

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strážkovice, vyjadřující předpokládaný vývoj

Více

Zápis. ze 17. zasedání Zastupitelstva obce Libňatov, které se konalo dne od hodin v kulturním domě.

Zápis. ze 17. zasedání Zastupitelstva obce Libňatov, které se konalo dne od hodin v kulturním domě. Zápis ze 17. zasedání Zastupitelstva obce Libňatov, které se konalo dne 11. 4. 2017 od 19.30 hodin v kulturním domě. Program: 1. Zpráva starosty 2. Schválení účetní závěrky obce za rok 2016 3. Schválení

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE DOLNÍ ŽANDOV za rok 2015

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE DOLNÍ ŽANDOV za rok 2015 ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE DOLNÍ ŽANDOV za rok 2015 1. Hospodaření Obce Dolní Žandov (dále jen Obec) v roce 2015 Rozpočtové hospodaření Obce v roce 2015 bylo zahájeno rozpočtovým provizoriem (schváleno usnesením

Více

1. Ověřovatelé zápisu Ověřovateli zápisu byly jmenování Michal Dolanský, Vladimír Kopecký

1. Ověřovatelé zápisu Ověřovateli zápisu byly jmenování Michal Dolanský, Vladimír Kopecký Zápis č. 2 z veřejného zasedání zastupitelstva obce konané dne 17. 12. 2018 Přítomní členové ZO: viz. prezenční listina Omluveni: -- Hosté: viz. prezenční listina Zasedání zastupitelstva obce zahájila

Více

obec Olbramice 4. veřejné zasedání zastupitelstva obce Olbramice dne 8. června 2015 Ověřovatelé: Ladislav Kopřiva Dušan Dutszák

obec Olbramice 4. veřejné zasedání zastupitelstva obce Olbramice dne 8. června 2015 Ověřovatelé: Ladislav Kopřiva Dušan Dutszák obec Olbramice 4. veřejné zasedání zastupitelstva obce Olbramice dne 8. června 2015 Ověřovatelé: Ladislav Kopřiva Dušan Dutszák Zapisovatel: Dagmar Křupková Přítomni: Omluveni: Vítězslav Bednář Ing. Iva

Více

DOTAZNÍK Rozvoj obce KAŠAVA do roku 2021

DOTAZNÍK Rozvoj obce KAŠAVA do roku 2021 DOTAZNÍK Rozvoj obce KAŠAVA do roku 2021 Počet odevzdaných dotazníků: 67 Jak hodnotíte následující oblasti v obci Kašava? Komunikace obecního úřadu s občany celkem odpovědí: 59 1 30 50,8% 2 23 39,0% 3

Více

Lukavický speciál. Vážení a milí spoluobčané,

Lukavický speciál. Vážení a milí spoluobčané, Lukavický speciál Vážení a milí spoluobčané, Srpen 2018 dostává se Vám do rukou zhodnocení funkčního období zastupitelstva obce za léta 2014 2018. Do něj jsme vstupovali s představou celé řady změn zejména

Více

Číslo 35., říjen 2015. Starosta obce informuje:

Číslo 35., říjen 2015. Starosta obce informuje: Číslo 35., říjen 2015 Starosta obce informuje: Vážení občané, zdravím Vás jménem Zastupitelstva obce Chudčice i jménem svým. Ve 34. čísle našeho zpravodaje jsem Vás informoval o záměru obce realizovat

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 15.února 2017 usnesením

Více

V Ř E S K O V Á K únor 2007

V Ř E S K O V Á K únor 2007 V Ř E S K O V Á K únor 2007 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, s blížícím se jarem vás opět vyzývám, abyste nepálili odpad na svých zahradách. Co se týká dřevního odpadu z prořezání stromů, opět nabízíme

Více

Zápis z veřejného zasedání č. 11 / 04

Zápis z veřejného zasedání č. 11 / 04 Zápis z veřejného zasedání č. 11 / 04 Dne 16.8.2004 se v 19.30 hod konalo v budově obecního úřadu veřejné zasedání obecního zastupitelstva na Hlíně. Přítomni : p.sliacky, p.dostalý,p.vašulín, p. Koudelný,

Více

Z pravodaj. č. 5/ 2009 R A D Ě T I C E K V Ě T E N. Volby do Evropského parlamentu

Z pravodaj. č. 5/ 2009 R A D Ě T I C E K V Ě T E N. Volby do Evropského parlamentu Z pravodaj č. 5/ 2009 R A D Ě T I C E K V Ě T E N I n f o r m a č n í o b č a s n í k O b e c n í h o ú ř a d u R a d ě t i c e Volby do Evropského parlamentu Ve dnech 5.až 7. června se v zemích Evropské

Více

Závěrečný účet města Vratimova za rok 2013

Závěrečný účet města Vratimova za rok 2013 Závěrečný účet města Vratimova za rok 2013 Město Vratimov hospodařilo v roce 2013 dle schváleného rozpočtu ve výši 128.267.012,- Kč, který byl v průběhu roku dle potřeby upraven na 129.278.243,95 Kč. Příjmy:

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE KRÁSENSKO ZA ROK 2009

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE KRÁSENSKO ZA ROK 2009 ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE KRÁSENSKO ZA ROK 2009 ÚDAJE O OBCI Adresa : OBEC KRÁSENSKO, Krásensko 123, 683 04 Drnovice Telefonické spojení : starostka obce : 517 385 463, mobil : 604 280 416 účetní obce : 517

Více

E-názor Výsledky 1. vlny. České Budějovice Podzim 2015

E-názor Výsledky 1. vlny. České Budějovice Podzim 2015 E-názor Výsledky 1. vlny České Budějovice Podzim 2015 Základní informace Projekt E-názor má za cíl pomoci obcím zajistit dostupnost a reprezentativnost názorů obyvatel prostřednictvím elektronického sociologického

Více

Strategický rozvojový plán obce Rokytno. (místní části Rokytno, Bohumileč, Drahoš a Zástava)

Strategický rozvojový plán obce Rokytno. (místní části Rokytno, Bohumileč, Drahoš a Zástava) Strategický rozvojový plán obce Rokytno (místní části Rokytno, Bohumileč, Drahoš a Zástava) Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Rokytno, vyjadřující předpokládaný

Více

ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 10-12/2010 ANEB. Obecní úřad Chodouň. Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. O B S A H

ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 10-12/2010 ANEB. Obecní úřad Chodouň. Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. O B S A H Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. 10-12/2010 ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ ANEB CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK O B S A H 1. OZNÁMENÍ OÚ 1.1. Nové zastupitelstvo si zvolilo starostu a 2 místostarosty 1.2. Poděkování

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE KRÁSENSKO ZA ROK 2011

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE KRÁSENSKO ZA ROK 2011 ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE KRÁSENSKO ZA ROK 2011 ÚDAJE O OBCI Adresa : OBEC KRÁSENSKO, Krásensko 123, 683 04 Drnovice Telefonické spojení : starostka obce : 517 385 463, mobil : 604 280 416 účetní obce : 517

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009. Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009. Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009 Vážení členové a přátelé občanského sdružení Autistický svět dětí & dospělých,

Více

výše příjmů v Kč Daň z příjmů práv. osob za obce 680 000,-- Správní poplatky 220 000,-- Odvod výtěžku z provozování loterií 80 000,--

výše příjmů v Kč Daň z příjmů práv. osob za obce 680 000,-- Správní poplatky 220 000,-- Odvod výtěžku z provozování loterií 80 000,-- ROZPOČET MĚSTSKÉ ČÁSTI BRNO-BOSONOHY NA ROK 2008 Příjmy výše příjmů v Kč Daň z příjmů práv. osob za obce 680 000,-- Správní poplatky 220 000,-- Odvod výtěžku z provozování loterií 80 000,-- MÍSTNÍ POPLATKY

Více

dohodu o budoucí smlouvě o výpůjčce podle 659 a násl. Občanského zákona

dohodu o budoucí smlouvě o výpůjčce podle 659 a násl. Občanského zákona Zastupitelstvo obce Kostomlaty nad Labem se na svém 1. letošním zasedání uložilo zveřejnit v Kostomlatských novinách smlouvu o výpůjčce kanalizace mezi Obcí Kostomlaty a VaK Nymburk. Obě smlouvy jak smlouvu

Více

Návrh rozpočtu městyse Netvořice na rok 2016 sestavený v Kč

Návrh rozpočtu městyse Netvořice na rok 2016 sestavený v Kč Návrh rozpočtu městyse Netvořice na rok 2016 sestavený v Kč Příjmy v Kč: OD PA POL: Návrh rozpočtu 2016: Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkč.požitků 1111 2 650 000 Daň z příjmů fyzických

Více

Čistá Jizera město Turnov Nudvojovice

Čistá Jizera město Turnov Nudvojovice VODOHOSPODÁŘSKÉ SDRUŽENÍ TURNOV Antonína Dvořáka 287 511 01 Turnov VHS Turnov 2010 Na investiční akci se podíleli: Investor: Vodohospodářské sdružení Turnov Spolufinancující subjekt: Město Turnov Generální

Více

Zjišťování spokojenosti. s poskytovanou službou

Zjišťování spokojenosti. s poskytovanou službou Zjišťování spokojenosti s poskytovanou službou v roce 2018 Souhrnná zpráva Obsah I. Úvod II. Metodika a analýza sběru dat III. Analýza dat IV. Hlavní poznatky a nastínění problémů pro další řešení 1) Vyhodnocení

Více

Závěrečný účet obce VESELÁ za rok 2017

Závěrečný účet obce VESELÁ za rok 2017 Účetní jednotka: Obec Veselá IČ: 00259195 Sídlo: Veselá č.p.69, 33701 Rokycany Závěrečný účet obce VESELÁ za rok 2017 ( 17 zákona č. 250/2000Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných

Více

Náměty a připomínky zasílejte na : obec@hrusova.cz, petarda.zp@seznam.cz

Náměty a připomínky zasílejte na : obec@hrusova.cz, petarda.zp@seznam.cz KVĚTEN 2013 Rok 2013 KONTEJNERY, TŘÍDĚNÍ ODPADŮ Po obci bylo změněno rozmístění kontejnerů na tříděný odpad. Vznikla nová sběrná místa: za Starou hospodou (plast) a u močidla (plast, sklo). Stará, již

Více

Názory občanů sídla LÁNY

Názory občanů sídla LÁNY Názory občanů sídla LÁNY III. díi Zpracovali : Spojené ateliéry KA, M. A. A. T. Odborný garant: Ing. arch. Jirovský Martin, Ph. D. Počet dotazovaných osob pro sídlo Lány: 4 osob z celkového počtu 46 lidí

Více

Slovo starosty. Číslo 2, červen 2012 OBSAH. Němčičské čtení. Číslo 2, červen 201 2. Milí spoluobčané!

Slovo starosty. Číslo 2, červen 2012 OBSAH. Němčičské čtení. Číslo 2, červen 201 2. Milí spoluobčané! Číslo 2, červen 2012 OBSAH Slovo starosty Milí spoluobčané! Jako již tradičně vás vítám na stránkách našeho zpravodaje, druhého letošního Němčičského čtení. Úvodem mi dovolte poděkovat členům místního

Více

Dotazníkové šetření potřeb veřejnosti a uživatelů sociálních služeb ve městě Příboře 2017

Dotazníkové šetření potřeb veřejnosti a uživatelů sociálních služeb ve městě Příboře 2017 Dotazníkové šetření potřeb veřejnosti a uživatelů sociálních služeb ve městě Příboře 2017 Zpracoval Institut Komunitního rozvoje, z.s. Obsah Úvod... 2 1. Základní informace... 2 2. Výsledky dotazníkového

Více

Město Řevnice. Závěrečný účet města za rok 2011

Město Řevnice. Závěrečný účet města za rok 2011 Město Řevnice Závěrečný účet města za rok 2011 Květen 2012 Vypracoval: Jan Kadlec vedoucí ekonomického odboru 1. Inventarizace majetku Inventarizace majetku města byla provedena na základě nařízení starosty

Více

Z Á P I S. ad 2) PROGRAM

Z Á P I S. ad 2) PROGRAM Z Á P I S z 23. veřejného zasedání zastupitelstva městyse (ZM) Nepomyšl, konaného dne 26.10.2012 od 19.00 hodin do 20.51 hodin v zasedací místnosti úřadu městyse Přítomni: Josef Lněníček, Pavel Bartuška,

Více

Zápis č. 18 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne

Zápis č. 18 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne Zápis č. 18 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne 13.10.2016 Přítomni: Uhrová Ivana, Netolička Zdeněk, Vrbka Roman, Vejmělková Jana, Ing. Macek Jan, Gric Jiří, Koukal Ladislav,

Více

Oznámení o zveřejnění závěrečného účtu města Velká Bíteš za rok 2016

Oznámení o zveřejnění závěrečného účtu města Velká Bíteš za rok 2016 Oznámení o zveřejnění závěrečného účtu města Velká Bíteš za rok 2016 ( 17 zákona č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů) Předkládá: Pokorná Věra vedoucí

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE KRÁSENSKO ZA ROK 2010

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE KRÁSENSKO ZA ROK 2010 ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE KRÁSENSKO ZA ROK 2010 ÚDAJE O OBCI Adresa : OBEC KRÁSENSKO, Krásensko 123, 683 04 Drnovice Telefonické spojení : starostka obce : 517 385 463, mobil : 604 280 416 účetní obce : 517

Více

Závěrečný účet obce Lukavice za rok 2018

Závěrečný účet obce Lukavice za rok 2018 OBEC LUKAVICE IČO: 00279200 Závěrečný účet obce Lukavice za rok 2018 V souladu s 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů. Údaje o obci: Oficiální

Více

Město Řevnice. Závěrečný účet města za rok 2017

Město Řevnice. Závěrečný účet města za rok 2017 Město Řevnice Závěrečný účet města za rok 2017 Údaje o organizaci: Název: Město Řevnice Adresa: nám. Krále Jiřího z Poděbrad 74 252 30 Řevnice IČ: 00241636 Právní forma: OBEC nebo městská část hlavního

Více

Zápis z veřejné schůze ZO Zdětín, konané dne 13. 12. 2006 od 19.00 hod v zasedací místnosti OÚ.

Zápis z veřejné schůze ZO Zdětín, konané dne 13. 12. 2006 od 19.00 hod v zasedací místnosti OÚ. Zápis z veřejné schůze ZO Zdětín, konané dne 13. 12. 2006 od 19.00 hod v zasedací místnosti OÚ. Přítomni : Němeček, Davídková, Macháčková, Hoření, Matuna, Pařízek, ing. Vesecký, Procházka Omluveni : Švarcová

Více

Závěrečný účet Městyse Žernov za rok 2015

Závěrečný účet Městyse Žernov za rok 2015 Závěrečný účet Městyse Žernov za rok 2015 ( 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů) Údaje o obci: Adresa: Městys Žernov, Žernov 112, 552 03 Česká

Více

Zápis č. 17 ze zasedání Zastupitelstva obce Doubek, konaného dne 11.12.2013, od 18:00 hodin

Zápis č. 17 ze zasedání Zastupitelstva obce Doubek, konaného dne 11.12.2013, od 18:00 hodin Obec Doubek Zastupitelstvo obce Doubek Zápis č. 17 ze zasedání Zastupitelstva obce Doubek, konaného dne 11.12.2013, od 18:00 hodin Přítomni: Pospíšil, Čížková, Čadil, Glaser, Lacina, Winzberger Určení

Více

Průměrné hodnocení (středová hodnota 2,5) Městský úřad a rada města 2,01 2,00 Životní prostředí a odpadové hospodářství 2,15 2,18 2,28 2,45

Průměrné hodnocení (středová hodnota 2,5) Městský úřad a rada města 2,01 2,00 Životní prostředí a odpadové hospodářství 2,15 2,18 2,28 2,45 Výsledky ankety spokojenosti a postojů občanů Nového Strašecí 2013 Letos na jaře se konal druhý ročník této ankety. Jak dopadla a lze zaznamenat nějaký posun v odpovědích oproti loňskému roku? Reprezentativní

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Lidická

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Lidická 2013 Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Lidická Městský úřad Kyjov Odbor rozvoje města Ing. Věra Pekárková Masarykovo nám. 30 697 01 Kyjov 1060 1061 1062 1063 1026 1024 1025 1128 1129 1130 1131

Více

Výsledky dotazníkového šetření k Integrované strategii 2014 2020 pro území MAS Valašsko Horní Vsacko Počet obcí: 8 Celkový počet odpovědí: 420

Výsledky dotazníkového šetření k Integrované strategii 2014 2020 pro území MAS Valašsko Horní Vsacko Počet obcí: 8 Celkový počet odpovědí: 420 Výsledky dotazníkového šetření k Integrované strategii 2014 2020 pro území MAS Valašsko Horní Vsacko Počet obcí: 8 Celkový počet odpovědí: 420 1. Název obce Vašeho bydliště: Velké Karlovice 65 15% Karolinka

Více

Zápis č. 8/2016 Ze zasedání Zastupitelstva obce Třebovle konaného dne na Obecním úřadě ve Třebovli. Zahájení zasedání zastupitelstva

Zápis č. 8/2016 Ze zasedání Zastupitelstva obce Třebovle konaného dne na Obecním úřadě ve Třebovli. Zahájení zasedání zastupitelstva Zápis L.B. 14.12.2016 24.12.2016 Strana 1(celkem8) Zápis č. 8/2016 Ze zasedání Zastupitelstva obce Třebovle konaného dne 14.12.2016 na Obecním úřadě ve Třebovli Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání

Více

MĚSTO ČERVENÝ KOSTELEC PROGRAM

MĚSTO ČERVENÝ KOSTELEC PROGRAM Zastupitelstvo a rada - ADW MĚSTO ČERVENÝ KOSTELEC PROGRAM 3. řádné jednání Rady města, konané dne 8.2.2012 kancelář starosty 1. (10) Městský kamerový a dohlížecí systém Červený Kostelec 2. (1) Červený

Více

Město Řevnice. Závěrečný účet města za rok 2013

Město Řevnice. Závěrečný účet města za rok 2013 Město Řevnice Závěrečný účet města za rok 2013 Květen 2014 Vypracoval: Ing. Vladislav Tilsch vedoucí ekonomického odboru 1. Inventarizace majetku Inventarizace majetku města byla provedena na základě nařízení

Více

SHRNUTÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ PRO RODINNÉ PŘÍSLUŠNÍKY UŽIVATELŮ SLUŽEB ÚTVARU SLUŽEB SOCIÁLNÍ PÉČE A ÚTVARU HOSPICOVÝCH A

SHRNUTÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ PRO RODINNÉ PŘÍSLUŠNÍKY UŽIVATELŮ SLUŽEB ÚTVARU SLUŽEB SOCIÁLNÍ PÉČE A ÚTVARU HOSPICOVÝCH A CHARITA OSTRAVA Kořenského 17 703 00 Ostrava-Vítkovice SHRNUTÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ PRO RODINNÉ PŘÍSLUŠNÍKY UŽIVATELŮ SLUŽEB ÚTVARU SLUŽEB SOCIÁLNÍ PÉČE A ÚTVARU HOSPICOVÝCH A PEČOVATELSKÝCH SLUŽEB CHARITY

Více

Zasedání zastupitelstva obce Vysoká u Příbramě č. 11 dne 16. 9. 2014

Zasedání zastupitelstva obce Vysoká u Příbramě č. 11 dne 16. 9. 2014 Zasedání zastupitelstva obce Vysoká u Příbramě č. 11 dne 16. 9. 2014 Program: 1. Zahájení a kontrola přijatých usnesení, 2. Dílčí informace o hospodaření obce k 31. 8. 2014, 3. Majetkoprávní vyrovnání

Více

Zápis č. 5/2017 Ze zasedání Zastupitelstva obce Třebovle konaného dne na Obecním úřadě ve Třebovli. Zahájení zasedání zastupitelstva

Zápis č. 5/2017 Ze zasedání Zastupitelstva obce Třebovle konaného dne na Obecním úřadě ve Třebovli. Zahájení zasedání zastupitelstva Zápis L.B. 21.09.2017 30.09.2017 Strana 1(celkem7) Zápis č. 5/2017 Ze zasedání Zastupitelstva obce Třebovle konaného dne 21.09.2017 na Obecním úřadě ve Třebovli Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání

Více

Zápis č. 29 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne

Zápis č. 29 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne Zápis č. 29 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne 28.6.2018 Přítomni: Uhrová Ivana, Netolička Zdeněk, Ing. Macek Jan, Koukal Ladislav, Ing. Mastný Martin, Koukal Antonín, Vejmělková

Více