Detektor obsazení se zpětným hlášením S88-N (inovace duben 2015) Poznámka: Na obr. 1 je vyfotografován prototyp ještě se starým označením.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Detektor obsazení se zpětným hlášením S88-N (inovace duben 2015) Poznámka: Na obr. 1 je vyfotografován prototyp ještě se starým označením."

Transkript

1 DIGI-CZ 210 Detektor obsazení se zpětným hlášením S88-N (inovace duben 2015) Obr. 1 - Nový modul DIGI-CZ 210 Poznámka: Na obr. 1 je vyfotografován prototyp ještě se starým označením. Základní funkce Zařízení umožňuje detekovat obsazenost až osmi úseků na kolejišti a odevzdávat informaci o obsazení pomocí protokolu S88 (sběrnice S88-N). Tato zpětná vazba může být směrovaná do centrály, vybavené vstupem sběrnice S88-N, nebo prostřednictvím obvodu rozhraní do počítače. Také je možné použít převodníky na jiné systémy zpětné vazby (RS-bus systému LENZ, R-bus společnosti ROCO). Poznámka: S88 je označení protokolu, resp. původního typu sběrnice. S88-N se liší pouze použitím standardního ethernetového kabelu a konektorů RJ45 pro propojování modulů. ( Vyhodnocování obsazení úseku probíhá na základě detekce odběru proudu v daném izolovaném úseku. Proud do úseku protéká přes dvojici diod, na které tím vzniká úbytek napětí vyhodnocovaný optočlenem. Optočlen zároveň galvanicky izoluje kolej od sběrnice. To znamená, že vozidlo, které neodebírá žádný proud, nebude detekováno. Aby k tomu nemohlo dojít, doporučujeme osadit všechny vozidla kovovými koly a zabezpečit minimální odběr např. odporem nebo odporovým lakem na nápravě. Doporučovaná hodnota je jeden až několik kω. Rovněž přítomnost dekodéru nebo osvětlení vozu postačuje k jeho detekci. Vyhodnocování polohy funguje stejně pro DCC i pro analogové kolejiště, ale přenos pomocí protokolu S88 je možný jen do digitální centrály nebo do počítače.

2 Připojovací konektory Obr. 2 - Rozmístění připojovacích konektorů modulu DIGI-CZ 210 Červeně jsou označeny standardně osazené konektory, zeleně konektory v rozšířeném provedení. Svorky šroubovacích konektorů pro připojení ke kolejím jsou označeny žlutě (společné, příp. pro sekce) a modře (pro úseky). Červené šipky znázorňují směr přenosu dat. Zapojení konektorů J1 a J2 (RJ-45) pro sběrnici S88-N - přiřazení pinů jednotlivým signálům: 1 + 5V 5 GND 2 DATA 6 LOAD 3 GND 7 RESET 4 CLOCK 8 NC (nezapojený) Obr. 3 Konektor RJ45 pro S88-N Ostatní připojovací body jsou vyvedeny na šroubovací svorkovnice a budou popsány dále. Propojení modulů a centrály Pro propojení používáme klasické Ethernet CAT5 kabely (nepřekřížené), používané pro počítačové sítě. Konektor OUT se připojuje k centrále, do konektoru IN řetězíte další moduly S88-N. Připojení je schematicky znázorněno na obr. 4 znázorněná je centrála NanoX-S88 (DIGI-CZ 003) a detektory obsazení staršího provedení (DIGI-CZ 010). V nové verzi centrály i modulu se na této části zapojení nic nemění.

3 Obr. 4 - Připojení modulů k centrále Napájení Standardně je modul napájen z centrály napětím +5V na pinu 1 výstupního konektoru OUT. Odběr modulu je méně než 1 ma. Přes vstupní konektor IN (pin 1) je toto napětí dále poskytováno následujícím modulům. Pokud je do série zapojené větší množství obvodů, může v závislosti na jejich odběru docházet k úbytku napětí na kabeláži a konektorech. Rovněž zdroje některých centrál neumožní svým výkonem napájení většího množství modulů, zejména pokud mají větší proudový odběr to se však našeho modulu netýká. Na eliminaci tohoto jevu je možné využít doplňkovou svorkovnici VIN vedle konektoru IN, do které lze přivést doplňkové napájení 5V. Při běžném provozu to však není nutné. Svorkovnici je možné osadit na desku i dodatečně, současně je však nutné přidat i ochrannou diodu. Doporučeno pouze pro zkušené, je nutné zabezpečit, aby byla obě napětí shodná a netekl vyrovnávací proud mezi zdroji. Připojení ke kolejišti Již bylo zmíněno, že na vyhodnocování obsazení úseků se používá sledování proudu do izolovaného úseku. Je tedy potřebné mít kolejiště rozdělené na úseky. Na jednodušších kolejištích se obvykle přerušuje jen jedna kolejnice. Řeší se to vedením jedné kolejnice jako průběžné a druhé přerušené ve vybraných místech pomocí izolační spojky nebo přeříznutím kolejnice. Princip je znázorněn na obr. 4, kde jsou tři izolované úseky. Svorka J centrály je připojena do společné svorky dekodéru obsazení, svorka K je na průběžné kolejnici. (Poznámka: Toto není žádná norma ani nutnost, svorky mohou být i opačně, ale na celém kolejišti se doporučuje udělat to stejně výjimky později.) Modul má osm vstupů galvanicky oddělených od sběrnice. Vstupy se vyhodnocují proti jednomu společnému bodu a lze je rozdělit na nezávislé, vzájemně izolované skupiny (na

4 desce DIGI-CZ 010 na dvě, na DIGI-CZ 210 až na čtyři). Deska je z výroby připravená tak, že těchto osm vstupů vyhodnocuje vůči jednomu společnému bodu na obr. 4 je to vstup vodiče J. V praxi se někdy setkáváme s nutností udělat izolované úseky v některých místech na opačné kolejnici. Také je často potřebné vyhodnocovat obsazení úseků ve vratných smyčkách, kde dochází k přepínání polarity kolejí, a tedy nelze zaručit, které svorka centrály (J nebo K) je připojena na kterou kolejnici. Z těchto důvodů můžeme na modulech DIGI-CZ oddělit vybrané svorky od společného přívodu a použít je úplně nezávisle. Plošný spoj je na to připraven. Není potřebné dělat úpravy popsané např. v článku Inovovaný modul DIGI-CZ 210 v případě potřeby umožňuje přidání další svorkovnice (XA - svorky C a D na obr. 2 a obr. 5), čímž je možné vytvořit až čtyři nezávislé sekce, počet úseků v sekcích se dá v jistých mezích volit výběrem přerušených míst. Schématické znázornění je na obr. 5. Svorky jsou číslovány při pohledu na vrch desky. Obr. 5 - Vytváření sekcí na modulu DIGI-CZ 210 Svorky pro jednotlivé úseky jsou označené U1 až U8. Žluté kroužky se symbolem spínače představují místa na desce plošného spoje, kde lze přerušit spoj. Červené kroužky jsou obvody vyhodnocující odběr. Společný vodič je připojený na svorky A anebo B. Přerušením kteréhokoliv z míst S1-S8 získáme dvě nezávislé sekce, stejně jako u starší verze detektoru. Pokud nám tento počet nestačí, přidáme svorky C a D (svorkovnici XA uprostřed) a můžeme pracovat se třemi nebo čtyřmi sekcemi. Na obr. 6 je pohled na spodní stranu desky prototypu a místa kde lze společný spoj přerušit. Místo určené pro přerušení je mezi vodivými ploškami označeno symbolem připomínajícím přesýpací hodiny. V případě potřeby je možné ho opět propojit např. odporem hodnoty 0R ve velikosti SMD 1206.

5 Obr. 6 - Prototyp DIGI-CZ 210 zespodu Poznámka: Potisk prototypové desky na obr. 6 ještě neodpovídá označení svorek v tomto článku. Adresace modulů Po připojení na sběrnici S88-N první modul za centrálou automaticky získává adresu 65. Toto nelze uživatelsky měnit. (Prvních 64 adres je v systému vyhrazeno pro zpětná hlášení výhybek.) Jednotlivé vstupy jsou pak označeny jako 65.1, 65.2,, 65.8 (resp. 65/1 až 65/8). Každý další modul bude mít adresu vždy o jednu vyšší. V modulech se nic nenastavuje, vše je pevně dané protokolem sběrnice. Data jsou čtena z registrů sériově. Počet připojitelných modulů je dán centrálou (NanoX-S88: obslouží max. 16 modulů, tj. 128 vstupů), resp. řadičem, který je součástí interfejsu (HSI-88: je pro 62 modulů tj. 496 vstupů). Obr.7 - Přiřazení adresy v programu Train Controller V programu Rocrail je číslování vstupů postupné, první vstup prvního modulu má číslo 512.

6 Volitelná rozšíření modulu Kromě již zmíněných přídavných konektorů VIN pro napájení a XA pro více sekcí je možné zvolit variantu s indikací stavu pomocí LED nebo verzi pro větší zátěž. Verze s LED Deska v této verzi (DIGI-CZ 210-LED) obsahuje osmici SMD LED, které indikují obsazení jednotlivých úseků a je možné je vypnout propojkou (na obr. 1 uprostřed nahoře). Toto je však určeno spíše pro experimenty nebo hledání závad, standardně to modelář asi příliš nevyužije. LED jsou v provedení SMD a není možné je vyvést na panel. (Jsou připojeny přímo na logické integrované obvody CMOS a dlouhé vývody by ovlivňovaly příp. znemožnily jejich činnost.) Verze pro 2A Modul starší verze (DIGI-CZ 010) byl osazován můstkovými usměrňovači B250C1500, která mají povolený maximální proud (podle katalogových listů výrobců) v rozmezí 1000 až 2000 ma. V provedení SMD jsou diodové můstky dostupné pro 800 ma nebo 2000 ma. Rozhodli jsme se proto pro výrobu dvou verzí standardní DIGI-CZ 210 pro maximální proud do jednoho úseku 800 ma a rozšířenou DIGI-CZ 210-2A pro proud 2A. Jedná se o úplně stejné zapojení, pouze jsou použity výkonnější můstky a upravená deska modulu. První verze je doporučovaná pro velikosti N a TT, výkonnější pro H0 a případně větší. Další možnosti Již bylo zmíněno, že použití jednoduchého, spolehlivého a levného detektoru obsazení je vykoupeno úbytkem napětí na diodách. Toto se může na některých lokomotivách projevit zakolísáním rychlosti při přejezdu z vyhodnocovaného úseku do části kolejiště, kde detektor není (a naopak). Na některých lokomotivních dekodérech to lze řešit nastavením CV. Obecně je však lepší vyřešit tento problém tak, že i do nevyhodnocovaných úseků kolejí zařadíme stejné diody, jako jsou ve snímačích obsazení. A je vymalováno. Navíc, tímto způsobem můžeme v budoucnosti přidat detektory obsazení i do těchto míst. Ale někteří modeláři mají panický strach před elektronickými součástkami. Právě pro ně jsme připravili minimoduly DIGI-CZ 206, které obsahují jen dvoupólovou svorku, diodový můstek a odpor. Přívod od boosteru (centrály) se připojí na jednu svorku, vodič ke kolejnici na druhou. Dokonce jsou obě svorky vzájemně zaměnitelné. Tyto minimoduly jsou přizpůsobeny na připojení k zjednodušenému modulu detektoru DIGI-CZ 207 (bez vstupních diodových můstků), který také připravujeme, a později jej mohou k takovýmto úsekům připojit. Technické údaje: DIGI-CZ 010 stávající verze Napájení: +5V ze sběrnice S88-N, nebo zvlášť, odběr méně než 1 ma Rozměry: 100 x 82 x 16 mm (deska 100 x 82 mm) Maximální proud do snímaného úseku ma

7 Varianty osazená deska, stavebnice Dostupná na objednávku, cena 590 Kč. DIGI-CZ 210 nová verze Napájení: +5V ze sběrnice S88-N, nebo zvlášť, odběr méně než 1 ma, (3 ma s 8 x LED) Rozměry: 109 x 50 x 16 mm (deska 100 x 50 mm) Maximální proud do snímaného úseku 800 ma Dostupná na objednávku od dubna 2015, cena 519 Kč. Možná rozšíření: 1. Indikační LED (8 ks, odpojitelné propojkou) indikují obsazení jednotlivých úseků (+50 Kč); 2. Rozšiřující konektor pro 4 sekce (+15 Kč); 3. Přídavný konektor napájení (+25 Kč). DIGI-CZ 210-2A Připravuje se Detektor obsazení se zpětným hlášením S88-N a s diodovými můstky 2A Napájení: +5V ze sběrnice S88-N, nebo zvlášť, odběr méně než 1 ma Rozměry: (stejné, nebo jen o málo větší než DIGI-CZ 210). Maximální proud do snímaného úseku ma Plánovaná dostupnost na objednávku od července 2015, předpokládaná cena 599 Kč. Možná rozšíření: 1. Indikační LED (8 ks, odpojitelné propojkou) indikují obsazení jednotlivých úseků (+50 Kč); 2. Rozšiřující konektor pro 4 sekce (+15 Kč); 3. Přídavný konektor napájení (+25 Kč). DIGI-CZ 206 Připravuje se Bez napájení Minimodul s jedním diodovým můstkem 2A pro použití v úsecích bez detekce obsazení nebo pro připojení k modulu DIGI-CZ 207. Rozměry: mini (max. 30 x 30 mm) Maximální proud do snímaného úseku ma Plánovaná dostupnost na objednávku od července 2015, předpokládaná cena 190 Kč/5 ks. DIGI-CZ 207 Připravuje se Enkodér zpětného hlášení S88-N. (Je bez vstupních diodových můstků, např. pro použití s DIGI-CZ 206.) Napájení: +5V ze sběrnice S88-N, nebo zvlášť Rozměry: (menší než DIGI-CZ 210)

8 Plánovaná dostupnost na objednávku od srpna Cena ještě není stanovena. Modul je použitelný i pro vyhodnocování jiných stavových signálů. Podrobnější popis bude zveřejněn před jeho uvedením na trh. Možná rozšíření: 1. Indikační LED (8 ks, odpojitelné propojkou) indikují obsazení jednotlivých úseků (+50 Kč); 2. Přídavný konektor napájení (+25 Kč).

Elektronorma N-scale

Elektronorma N-scale Strana: 1 z 5 1. Úvod Tato norma řeší základní požadavky na moduly z hlediska jejich elektrického zapojení a požadavky kladené na vozidla. Dodržováním těchto požadavků je nezbytným předpokladem pro bezproblémové

Více

Moduly zpětné vazby v DCC kolejišti

Moduly zpětné vazby v DCC kolejišti 120419-moduly 006 až 010 Moduly zpětné vazby v DCC kolejišti Vytvořil jsem si sadu vlastních modulů pro řešení zpětné vazby v DCC kolejišti. Z praktických důvodů jsem moduly rozdělil na detektory obsazení

Více

NanoX S88 DIGI CZ 003

NanoX S88 DIGI CZ 003 NanoX S88 DIGI CZ 003 Centrála pro ovládání provozu DCC kolejiště Uživatelský manuál Zpracoval Ing. Pavel Mihula 1 Centrála pro ovládání provozu DCC kolejiště Zařízení umožňuje využívat všechny rozšiřující

Více

Popis zapojení a návod k osazení desky plošných spojů STN-G

Popis zapojení a návod k osazení desky plošných spojů STN-G Popis zapojení a návod k osazení desky plošných spojů STN-G STN-G je aplikací zaměřenou především na detekci obsazenosti a to až 4 izolovaných úseků. Doplňkově ji lze osadit i detektorem přítomnosti DCC

Více

KONEKTOROVÝ BLOK PRO BASLER ACE

KONEKTOROVÝ BLOK PRO BASLER ACE KONEKTOROVÝ BLOK PRO BASLER ACE Katalogový list 02/2018 ATEsystem s.r.o. Studentská 6202/17 708 00 Ostrava-Poruba Česká republika M +420 595 172 720 E atesystem@atesystem.cz W www.atesystem.cz INFORMACE

Více

TDS. LED zobrazovače. 4 sedmisegmentový svítící displej Výška znaku 10 nebo 57 mm Komunikace přes RS července 2012 w w w. p a p o u c h.

TDS. LED zobrazovače. 4 sedmisegmentový svítící displej Výška znaku 10 nebo 57 mm Komunikace přes RS července 2012 w w w. p a p o u c h. LED zobrazovače 4 sedmisegmentový svítící displej Výška znaku 10 nebo 57 mm Komunikace přes RS485 11. července 2012 w w w. p a p o u c h. c o m Katalogový list Vytvořen: 17.12.2004 Poslední aktualizace:

Více

D/A převodník se dvěma napěťovými nebo proudovými výstupy. (0 10 V, 0 5 V, ±10 V, ±5 V, 4 20 ma, 0 20 ma, 0 24 ma)

D/A převodník se dvěma napěťovými nebo proudovými výstupy. (0 10 V, 0 5 V, ±10 V, ±5 V, 4 20 ma, 0 20 ma, 0 24 ma) D/A převodník D/A převodník se dvěma napěťovými nebo proudovými výstupy (0 10 V, 0 5 V, ±10 V, ±5 V, 4 20 ma, 0 20 ma, 0 24 ma) Komunikace linkami RS232 nebo RS485 28. ledna 2016 w w w. p a p o u c h.

Více

ZABABOV TT ČSD. Elektrické zapojení modulů a vlastnosti vozidel. 30. června 2009, verze 2.0

ZABABOV TT ČSD. Elektrické zapojení modulů a vlastnosti vozidel. 30. června 2009, verze 2.0 ZABABOV Elektrické zapojení modulů a vlastnosti vozidel TT ČSD 30. června 2009, verze 2.0 1. Úvod Tento text je souhrnem závazných požadavků kladených na elektrické zapojení modulů a na vozidla. Vychází

Více

10787 Modul zpětného hlášení

10787 Modul zpětného hlášení 10787 Modul zpětného hlášení Stránka 1 z 5 Modul zpětného hlášení Použití Modul zpětného hlášení Art. Nr. 10787 představuje základní stavební prvek, k automatickému provozu Vašeho kolejiště a bezpečnému

Více

TDS101 RS. LED zobrazovač. 4 sedmisegmentový svítící displej Výška znaku 101 mm Komunikace přes RS srpna 2016 w w w. p a p o u c h.

TDS101 RS. LED zobrazovač. 4 sedmisegmentový svítící displej Výška znaku 101 mm Komunikace přes RS srpna 2016 w w w. p a p o u c h. LED zobrazovač 4 sedmisegmentový svítící displej Výška znaku 101 mm Komunikace přes RS485 24. srpna 2016 w w w. p a p o u c h. c o m Katalogový list Vytvořen: 12.4.2016 Poslední aktualizace: 14.4.2016

Více

TABLO MT1. Pohled na modul MT1 TABLO MT1 4.6.1

TABLO MT1. Pohled na modul MT1 TABLO MT1 4.6.1 TABLO MT1 Popis MT1 Řadič MT1 je určen pouze pro spolupráci s ústřednou MU2, MU3 a MU4, které jsou vybaveny rozhraním DN-bus. Základní počet 40 výstupů je rozšiřitelný zásuvnými moduly MT1C po 40 výstupech

Více

SuperCom. Stavebnice PROMOS Line 2. Technický manuál

SuperCom. Stavebnice PROMOS Line 2. Technický manuál ELSACO, Jaselská 77 28000 KOLÍN, CZ tel/fax +420-32-727753 http://www.elsaco.cz mail: elsaco@elsaco.cz Stavebnice PROMOS Line 2 SuperCom Technický manuál 2. 04. 2005 2005 sdružení ELSACO Účelová publikace

Více

4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma. komunikace linkami RS232 nebo RS485

4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma. komunikace linkami RS232 nebo RS485 měřící převodník 4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma komunikace linkami RS232 nebo RS485 13. ledna 2017 w w w. p a p o u c h. c o m 0294.01.02 Katalogový list Vytvořen: 4.5.2007

Více

NanoX 2.5 domácí digitální centrála DCC

NanoX 2.5 domácí digitální centrála DCC NanoX 2.5 domácí digitální centrála DCC původní autor: Paco Cañada přepracoval: ing. Michal Petrilak a Karel Pavlíček Přehled vlastností: řízení až 16-ti nezávislých lokomotiv adresy 0 až 99 a 0100 až

Více

Osvětlení modelového kolejiště Analog / DCC

Osvětlení modelového kolejiště Analog / DCC D V2.0 Osvětlení modelového kolejiště Analog / DCC Popisovaný elektronický modul simuluje činnost veřejného osvětlení pro různé druhy svítidel a osvětlení budov s nepravidelným rozsvěcením jednotlivých

Více

XPortKit. Vývojový kit pro Lantronix XPort. 17. února 2011 w w w. p a p o u c h. c o m (06083)

XPortKit. Vývojový kit pro Lantronix XPort. 17. února 2011 w w w. p a p o u c h. c o m (06083) Vývojový kit pro Lantronix XPort 17. února 2011 w w w. p a p o u c h. c o m 0272.02.00 (06083) XPortKit Katalogový list Vytvořen: 15.5.2006 Poslední aktualizace: 17.2 2011 08:35 Počet stran: 12 2011 Adresa:

Více

OPAKOVAČ PRO SBĚRNICI DN-BUS, KONVERTOR NA OPTICKÉ SPOJE A IZOLÁTOR

OPAKOVAČ PRO SBĚRNICI DN-BUS, KONVERTOR NA OPTICKÉ SPOJE A IZOLÁTOR OPAKOVAČ PRO SBĚRNICI DN-BUS, KONVERTOR NA OPTICKÉ SPOJE A IZOLÁTOR Opakovač je určen pro regeneraci linkových signálů mezi ústřednou a všemi typy modulů DN linky, zvětšuje dosah linky (jeden opakovač

Více

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK typ TENZ2109-5 Výrobu a servis zařízení provádí: ATERM, Nad Hřištěm 206, 765 02 Otrokovice Telefon/Fax: 577 932 759 Mobil: 603 217 899 E-mail: matulik@aterm.cz Internet: http://www.aterm.cz

Více

8AI12 Expanzní modul Návod k obsluze V1.01

8AI12 Expanzní modul Návod k obsluze V1.01 8AI12 Expanzní modul Návod k obsluze V1.01 Obsah 1. Úvod 3 2. Technické údaje 2.1. Elektrické parametry 4 2.2. Rozměry 4 3. Vstupy/výstupy 3.1. Analogové vstupy 5 3.2. Rozhraní I2C 5 3.3. Napájení 5 4.

Více

AD4RS. měřící převodník. 4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma. komunikace linkami RS232 nebo RS485

AD4RS. měřící převodník. 4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma. komunikace linkami RS232 nebo RS485 měřící převodník 4x vstup pro měření unifikovaného signálu 0 10 V, 0 20 ma, 4 20 ma komunikace linkami RS232 nebo RS485. Katalogový list Vytvořen: 4.5.2007 Poslední aktualizace: 15.6 2009 09:58 Počet stran:

Více

TENZOMETRICKÉ PŘEVODNÍKY

TENZOMETRICKÉ PŘEVODNÍKY TENZOMETRICKÉ PŘEVODNÍKY řady TZP s aktivním frekvenčním filtrem www.aterm.cz 1 Obsah 1. Úvod 3 2. Obecný popis tenzometrického převodníku 3 3. Technický popis tenzometrického převodníku 4 4. Nastavení

Více

UC485. Převodník linky RS232 na RS485 nebo RS422 s galvanickým oddělením

UC485. Převodník linky RS232 na RS485 nebo RS422 s galvanickým oddělením Převodník linky RS232 na RS485 nebo RS422 s galvanickým oddělením. Katalogový list Vytvořen: 22.6.2004 Poslední aktualizace: 5.listopadu 2007 08:30 Počet stran: 20 2007 Strana 2 OBSAH Základní informace...

Více

Elektrické vlastnosti modulů Modulová norma všechna měřítka

Elektrické vlastnosti modulů Modulová norma všechna měřítka Strana: 1 ze 5 Rozhraní X1 Slouží pro rozvod napájení kolejí a dalších spotřebičů. Fyzicky je tvořeno 4mm zdířkami a banánky příslušné barvy a vodiči o min. průřezu 1,5mm 2. Osy zdířek rozhraní musí být

Více

Zesilovač indukční smyčky ZIS

Zesilovač indukční smyčky ZIS Zesilovač indukční smyčky ZIS Uživatelská příručka Vydání 1.0 Počet stran: 6 1 Obsah: 1 Úvod... 3 2 Obchodní informace... 3 2.1 Sortiment a objednávání... 3 2.2 Záruka... 3 2.3 Opravy... 3 2.4 Informace

Více

DCC-8Sem-uni DCC programovatelný dekodér pro ovládání světelných návěstidel s osmi výstupy

DCC-8Sem-uni DCC programovatelný dekodér pro ovládání světelných návěstidel s osmi výstupy DCC programovatelný dekodér pro ovládání světelných návěstidel s osmi výstupy Návod k obsluze a nastavení 1 Základní popis: Dekodér je určen pro ovládání světelných návěstidel, možnost nezávisle ovládat

Více

Vlastnosti modulů. Norma pro moduly sekce TT-ČSD

Vlastnosti modulů. Norma pro moduly sekce TT-ČSD Strana: 1 z 5 1. Úvod o Tato norma popisuje nejdůležitější pravidla pro stavbu a provoz modulů normálněrozchodných tratí v modelové velikosti TT. o Jejím cílem je, aby modul postavený kterýmkoli modelářem

Více

Programovatelný časový spínač 1s 68h řízený jednočip. mikroprocesorem v3.0a

Programovatelný časový spínač 1s 68h řízený jednočip. mikroprocesorem v3.0a Programovatelný časový spínač 1s 68h řízený jednočip. mikroprocesorem v3.0a Tato konstrukce představuje časový spínač řízený mikroprocesorem Atmel, jehož hodinový takt je odvozen od přesného krystalového

Více

Důležité poznámky. Z21 Detector. Z21 Detektor obsazení kolejových úseků. Technická data: Obsah balení:

Důležité poznámky. Z21 Detector. Z21 Detektor obsazení kolejových úseků. Technická data: Obsah balení: Důležité poznámky 10808 Z21 Detector Z21 Detektor obsazení kolejových úseků Při výpadku napětí (např. zkratu, nebo nouzového vypnutí), vypadne i napětí detektoru a není dál možné zpětné hlášení. Detektor

Více

4AO12D Expanzní modul Návod k obsluze V1.01

4AO12D Expanzní modul Návod k obsluze V1.01 4AO12D Expanzní modul Návod k obsluze V1.01 Obsah 1. Úvod 3 2. Technické údaje 2.1. Elektrické parametry 4 2.2. Rozměry 4 3. Vstupy/výstupy 3.1. Analogové výstupy 5 3.2. Rozhraní I2C 5 3.3. Napájení 5

Více

PK Design. Uživatelský manuál. Modul LED a LCD displeje s maticovou klávesnicí. Přídavný modul modulárního vývojového systému MVS. v2.

PK Design. Uživatelský manuál. Modul LED a LCD displeje s maticovou klávesnicí. Přídavný modul modulárního vývojového systému MVS. v2. Modul LED a LCD displeje s maticovou klávesnicí v2.0 Přídavný modul modulárního vývojového systému MVS Uživatelský manuál Verze dokumentu 1.0 (01.04.2007) Obsah 1 Upozornění...3 2 Úvod...4 2.1 2.2 2.3

Více

Wie232. Převodník rozhraní Wiegand z bezkontaktních čteček na RS232. 20. června 2011 w w w. p a p o u c h. c o m

Wie232. Převodník rozhraní Wiegand z bezkontaktních čteček na RS232. 20. června 2011 w w w. p a p o u c h. c o m Převodník rozhraní Wiegand z bezkontaktních čteček na RS232 20. června 2011 w w w. p a p o u c h. c o m Katalogový list Vytvořen: 19.1.2010 Poslední aktualizace: 29.7.2010 13:41 Počet stran: 8 2011 Adresa:

Více

PK Design. Uživatelský manuál. Modul 4 LED displejů, klávesnice a LCD rozhraní v1.0. Přídavný modul modulárního vývojového systému MVS

PK Design. Uživatelský manuál. Modul 4 LED displejů, klávesnice a LCD rozhraní v1.0. Přídavný modul modulárního vývojového systému MVS Modul 4 LED displejů, klávesnice a LCD rozhraní v1.0 Přídavný modul modulárního vývojového systému MVS Uživatelský manuál Verze dokumentu 1.0 (19.04.2005) Obsah 1 Upozornění... 3 2 Úvod... 4 2.1 Vlastnosti

Více

PMA-Relay S Polovodičové relé s chladičem, jedno-, dvou- nebo třífázové jmenovitý proud 30 A až 210 A

PMA-Relay S Polovodičové relé s chladičem, jedno-, dvou- nebo třífázové jmenovitý proud 30 A až 210 A PMA a Company of WEST Control Solutions PMA-Relay S Polovodičové relé s chladičem, jedno-, dvou- nebo třífázové jmenovitý proud 30 A až 210 A Vhodné pro odporovou zátěž i infralampy Pracovní napětí 480

Více

Technická data. Upozornění ohledně bezpečnosti

Technická data. Upozornění ohledně bezpečnosti Informace o výrobku Modul pro komunikaci MP-Bus určený pro vyčítání až čtyř prvků dále do řídicího systému po komunikaci MP rozhraní MP-Bus rozhraní MODBUS RU (RS485) aktivní nebo pasivní čidla, příp.

Více

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK typ TZA1xxxx s proudovým aktivním výstupem www.aterm.cz 1 Obsah 1. Úvod 3 2. Obecný popis tenzometrického převodníku 4 3. Technický popis tenzometrického převodníku 4 4. Nastavení

Více

Převodník sériového rozhraní RS-485 na mnohavidové optické vlákno ELO E171 Uživatelský manuál

Převodník sériového rozhraní RS-485 na mnohavidové optické vlákno ELO E171 Uživatelský manuál Převodník sériového rozhraní RS-485 na mnohavidové optické vlákno ELO E171 Uživatelský manuál 1.0 Úvod...3 1.1 Použití převodníku...3 2.0 Principy činnosti...3 3.0 Instalace...3 3.1 Připojení rozhraní

Více

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK TENZ2426MAX www.aterm.cz 1 1. Úvod Tento výrobek byl zkonstruován podle současného stavu techniky a odpovídá platným evropským a národním normám a směrnicím. U výrobku byla doložena

Více

QuidoDuplex RS. Sada pro přenos 4 nebo 8mi dvoustavových signálů obousměrně přes RS485 nebo RS června 2011 w w w. p a p o u c h.

QuidoDuplex RS. Sada pro přenos 4 nebo 8mi dvoustavových signálů obousměrně přes RS485 nebo RS června 2011 w w w. p a p o u c h. Sada pro přenos 4 nebo 8mi dvoustavových signálů obousměrně přes RS485 nebo RS232 3. června 2011 w w w. p a p o u c h. c o m Q uidoduplex RS Katalogový list Vytvořen: 25.1.2008 Poslední aktualizace: 3.6

Více

GFK-2004-CZ Listopad Rozměry pouzdra (šířka x výška x hloubka) Připojení. Skladovací teplota -25 C až +85 C.

GFK-2004-CZ Listopad Rozměry pouzdra (šířka x výška x hloubka) Připojení. Skladovací teplota -25 C až +85 C. Modul slouží pro výstup digitálních signálů 24 Vss. Specifikace modulu Rozměry pouzdra (šířka x výška x hloubka) Připojení 48,8 mm x 120 mm x 71,5 mm dvou-, tří- a čtyřdrátové Provozní teplota -25 C až

Více

MULTIFUNKČNÍ ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKA MGU 800

MULTIFUNKČNÍ ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKA MGU 800 MULTIFUNKČNÍ ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKA MGU800 Pro zobrazení, záznam a vyhodnocení fyzikálních veličin (výška hladiny, teplota, průtok apod.) 3,5'' TFT dotykový displej, české menu Libovolné kombinace proudových,

Více

ZABABOV Elektrické zapojení modulů

ZABABOV Elektrické zapojení modulů ZABABOV Elektrické zapojení modulů H0-ČSD 2.února 2007, verze 2.3 1 1 Úvod Tento text je souhrnem závazných požadavků a doporučení kladených na elektrické zapojení modulů. Vycházejí nejen z nutnosti vzájemné

Více

TIO. výkonový člen systému TQS. 1x přepínací kontakt relé. 1x vstupní kontakt. komunikace RS září 2004 w w w. p a p o u c h.

TIO. výkonový člen systému TQS. 1x přepínací kontakt relé. 1x vstupní kontakt. komunikace RS září 2004 w w w. p a p o u c h. výkonový člen systému TQS 1x přepínací kontakt relé 1x vstupní kontakt komunikace RS485 30. září 2004 w w w. p a p o u c h. c o m 0042 T I O Katalogový list Vytvořen: 30.9.2004 Poslední aktualizace: 30.9.2004

Více

POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU. Dobíječ SM. Podrobnější technické informace jsou uvedeny v Technickém popisu T73311.

POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU. Dobíječ SM. Podrobnější technické informace jsou uvedeny v Technickém popisu T73311. Označení: Název: POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU Dobíječ SM OJ: TNU Datum: 04.2008 Datum: Počet stran: (bez příloh) 4 P 73311 Útvar: TEO Zpracoval: Ing.Dittrich V. Schválil: Počet příloh: 2 OBSAH

Více

Ovladač příslušenství - XbusTCO

Ovladač příslušenství - XbusTCO V Ovladač příslušenství - XbusTCO A Úvod XbusTCO je vytvořen k ovládání příslušenství vybaveného DCC dekodéry z Optického ovládacího panelu (Tablero de Control Óptico / Turnout controller Optical) s použitím

Více

Volitelný port RS485/RS422 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Volitelný port RS485/RS422 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Volitelný port RS485/RS422 UŽIVATELSKÝ MANUÁL POUŽITÉ SYMBOLY Použité symboly Nebezpečí důležité upozornění, které může mít vliv na bezpečí osoby nebo funkčnost přístroje. Pozor upozornění na možné problémy,

Více

Centrála DCC NanoX-S88

Centrála DCC NanoX-S88 http://www.honzikovyvlacky.cz/2011/11/07/centrala-dcc-nanox-s88/ Centrála DCC NanoX-S88 Autor: Jindřich Fučík Vydáno: 7.11.2011 Na semináři Digitalizace železničních modelů a kolejiště (ZDE) předvedl lektor

Více

Technické podmínky a návod k použití detektoru GR31

Technické podmínky a návod k použití detektoru GR31 Technické podmínky a návod k použití detektoru GR31 Detektory GR31 jsou určeny pro detekci výbušných plynů a par hořlavých látek ve vnitřních prostorách jako jsou např kotelny, technologické provozy, prostory

Více

Programovatelná zobrazovací jednotka PDU

Programovatelná zobrazovací jednotka PDU Programovatelná zobrazovací jednotka PDU Pro měření a zobrazování fyzikálních veličin (výška hladiny, teplota, průtok apod.) Pro připojení hladinoměrů s proudovým nebo napěťovým výstupem (např. CLM, ULM,

Více

ELEKTRONICKÉ MODULY. Souprava přepínání videosignálů. Princip zapojení:

ELEKTRONICKÉ MODULY. Souprava přepínání videosignálů. Princip zapojení: Souprava přepínání videosignálů. Vyprojektovaný systém kamerového dohledu, kde byl DVR umístěn mimo dosah ostrahy objektu a přístup ostrahy do tohoto systému se předpokládal prostřednictvím datové sítě

Více

GFK-2005-CZ Prosinec Rozměry pouzdra (šířka x výška x hloubka) Připojení. Provozní teplota -25 C až +55 C. Skladovací teplota -25 C až +85 C

GFK-2005-CZ Prosinec Rozměry pouzdra (šířka x výška x hloubka) Připojení. Provozní teplota -25 C až +55 C. Skladovací teplota -25 C až +85 C Výstup 24 Vss, negativní logika, 0,5 A, 2 body Modul slouží pro výstup digitálních signálů 24 Vss. Specifikace modulu Rozměry pouzdra (šířka x výška x hloubka) Připojení 12,2 mm x 120 mm x 71,5 mm dvou-,

Více

PK Design. Modul USB2xxR-MLW20 v1.0. Uživatelský manuál. Přídavný modul modulárního vývojového systému MVS. Verze dokumentu 1.0 (05.04.

PK Design. Modul USB2xxR-MLW20 v1.0. Uživatelský manuál. Přídavný modul modulárního vývojového systému MVS. Verze dokumentu 1.0 (05.04. Modul USB2xxR-MLW20 v1.0 Přídavný modul modulárního vývojového systému MVS Uživatelský manuál Verze dokumentu 1.0 (05.04.2007) Obsah 1 Upozornění...3 2 Úvod...4 2.1 Vlastnosti modulu...4 2.2 Použití modulu...4

Více

Technická dokumentace PŘEVODNÍK TEPLOTY. typ Tepl2178_50C_10V. ve skříňce DIN35.

Technická dokumentace PŘEVODNÍK TEPLOTY. typ Tepl2178_50C_10V. ve skříňce DIN35. PŘEVODNÍK TEPLOTY typ Tepl2178_50C_10V ve skříňce DIN35 www.aterm.cz 1 1. Úvod Tento výrobek byl zkonstruován podle současného stavu techniky a odpovídá platným evropským a národním normám a směrnicím.

Více

DCC-2SEM-uni DCC dekodér pro ovládání světelných návěstidel

DCC-2SEM-uni DCC dekodér pro ovládání světelných návěstidel DCC-2SEM-uni DCC dekodér pro ovládání světelných návěstidel Návod k obsluze a nastavení 1 Připojení dekodéru na napájecí napětí a DCC signál z centrály. Jako zdroj pro napájení doporučuji použít napájecí

Více

Převodník MM 6012 AC DC

Převodník MM 6012 AC DC MM GROUP, s.r.o. Pikartská 7, areál VVUÚ, 76 00 Ostrava Radvanice, Česká republika Tel: +420 596 232 0 Fax: +420 596 232 23 GSM: +420 602 70 63 e-mail: mmgroup@mmgroup.cz www.mmgroup.cz Převodník MM 602

Více

Obsah. Zobrazovací a ovládací prvky na čelním panelu. Účel použití. Elektrické zapojení. Obr : Binární vstupní / výstupní modul 07 DC 92

Obsah. Zobrazovací a ovládací prvky na čelním panelu. Účel použití. Elektrické zapojení. Obr : Binární vstupní / výstupní modul 07 DC 92 4.8 Binární vstupní / výstupní modul 07 DC 9 3 konfigurovatelných binárních vstupů / výstupů, 4 V DC, galvanicky oddělených po skupinách, výstupy zatížitelné 500 ma, CS31 - linie 1 3 4 1 Obr. 4.8-1: Binární

Více

4IOT-SEN-01 Sensor pro IoT aplikace Technická dokumentace

4IOT-SEN-01 Sensor pro IoT aplikace Technická dokumentace Sensor pro IoT aplikace Technická dokumentace WWW.4IOTECH.COM 2018 4IOTECH s.r.o. Stránka 1 z 12 Technický popis 4IOT-SEN-01 je zařízení vyvinuté společností 4IOTECH s.r.o. speciálně do průmyslového prostředí.

Více

s přístroji s rozhraním PPS2 V objednávce uvádějte počet, název a typové označení. Příklad: 30 ovladačů QAX33.1

s přístroji s rozhraním PPS2 V objednávce uvádějte počet, název a typové označení. Příklad: 30 ovladačů QAX33.1 s 1 642 Ovladač do místnosti s rozhraním PPS2 pro použití s přístroji Desigo RX s přístroji s rozhraním PPS2 QAX33.1 Snímání teploty v místnosti Změna požadované hodnoty teploty v místnosti Kolébkové tlačítko

Více

Programovatelná zobrazovací jednotka PDU

Programovatelná zobrazovací jednotka PDU Programovatelná zobrazovací jednotka PDU Pro měření a zobrazování fyzikálních veličin (výška hladiny, teplota, průtok apod.) Pro připojení hladinoměrů s proudovým nebo napěťovým výstupem (např. CLM, DLM,

Více

TRONIC řada 2000 Regulátor klimatizační jednotky T2008F. Komunikační modul KOM USB. Uživatelská a referenční příručka SYSTÉM TRONIC 2000

TRONIC řada 2000 Regulátor klimatizační jednotky T2008F. Komunikační modul KOM USB. Uživatelská a referenční příručka SYSTÉM TRONIC 2000 Komunikační modul KOM USB Uživatelská a referenční příručka SYSTÉM TRONIC 2000 TRONIC CONTROL 2008 Ing. Pavel Lašťovka verze: 1.0 říjen 2008 1 Historie revizí: 1.0 základní verze 2 Obsah: 1 Výrobek...4

Více

Quido RS 2/16 OC. 2 vstupy pro kontakt 16 digitálních výstupů 1 teploměr -55 až +125 C komunikace přes RS485 nebo RS232

Quido RS 2/16 OC. 2 vstupy pro kontakt 16 digitálních výstupů 1 teploměr -55 až +125 C komunikace přes RS485 nebo RS232 první zapojení dokumentace hardwaru 2 vstupy pro kontakt 16 digitálních výstupů 1 teploměr -55 až +125 C komunikace přes RS485 nebo RS232 20. října 2010 w w w. p a p o u c h. c o m 0315.01.01 Q uido RS

Více

Osvětlení modelového kolejiště Analog

Osvětlení modelového kolejiště Analog A V1.0 Osvětlení modelového kolejiště Analog Popisovaný elektronický modul simuluje činnost veřejného osvětlení pro různé druhy svítidel a osvětlení budov s nepravidelným rozsvěcením jednotlivých světel.

Více

GFK-1913-CZ Prosinec 2001. Rozměry pouzdra (šířka x výška x hloubka) Připojení. Skladovací teplota -25 C až +85 C.

GFK-1913-CZ Prosinec 2001. Rozměry pouzdra (šířka x výška x hloubka) Připojení. Skladovací teplota -25 C až +85 C. Modul slouží pro výstup digitálních signálů 24 Vss. Specifikace modulu Rozměry pouzdra (šířka x výška x hloubka) Připojení 48,8 mm x 120 mm x 71,5 mm dvou- a třídrátové Provozní teplota -25 C až +55 C

Více

Technické podmínky a návod k použití detektoru GR31

Technické podmínky a návod k použití detektoru GR31 Technické podmínky a návod k použití detektoru GR31 Detektory GR31 jsou určeny pro detekci výbušných plynů a par hořlavých látek ve vnitřních prostorách jako jsou např kotelny, technologické provozy, prostory

Více

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK typ TZA3xxxx s proudovým aktivním výstupem www.aterm.cz 1 Obsah 1. Úvod 3 2. Obecný popis tenzometrického převodníku 4 3. Technický popis tenzometrického převodníku 4 4. Nastavení

Více

TECOMAT TC700 ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE K MODULU UC-7201. 1. vydání - červen 2004

TECOMAT TC700 ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE K MODULU UC-7201. 1. vydání - červen 2004 TECOMAT TC700 ZÁKLADNÍ DOKUMENTACE K MODULU UC-7201 1. vydání - červen 2004 Podrobná uživatelská dokumentace je k dispozici v elektronické podobě na CD INFO, lze ji také objednat v tištěné podobě - název

Více

Osvětlení modelového kolejiště Analog / DCC

Osvětlení modelového kolejiště Analog / DCC D V3.0 Osvětlení modelového kolejiště Analog / DCC Popisovaný elektronický modul simuluje činnost veřejného osvětlení pro různé druhy svítidel a osvětlení budov s nepravidelným rozsvěcením jednotlivých

Více

MXIO. Kompaktní I/O modul. Shrnutí. Použití Kompaktní I/O modul pro sběr dat a řízení procesů. Funkce. Technické údaje

MXIO. Kompaktní I/O modul. Shrnutí. Použití Kompaktní I/O modul pro sběr dat a řízení procesů. Funkce. Technické údaje MXIO Kompaktní I/O modul Shrnutí Kompaktní I/O modul MXIO je mikroprocesorem řízený komunikativní modul se skladbou I/O optimalizovanou pro aplikace VVK a domovní techniky. Modul komunikuje po sběrnici

Více

Obsah. Zobrazovací a ovládací prvky na čelním panelu. Účel použití. Elektrické zapojení. Obr. 4.7-1: Binární vstupní / výstupní modul 07 DC 91

Obsah. Zobrazovací a ovládací prvky na čelním panelu. Účel použití. Elektrické zapojení. Obr. 4.7-1: Binární vstupní / výstupní modul 07 DC 91 4.7 Binární vstupní / výstupní modul 16 binárních vstupů, 8 binárních výstupů, 8 konfigurovatelných binárních vstupů / výstupů, 4 V DC, CS31 - linie 1 3 Advant Controller 31 I/O Unit ERR Test 4 1 Obr.

Více

Technická koncepce inovovaných výstražníků LED firmy Betamont Zvolen

Technická koncepce inovovaných výstražníků LED firmy Betamont Zvolen Technická koncepce inovovaných výstražníků LED firmy Betamont Zvolen František Gonda, Betamont s.r.o. Zvolen, Ivan Konečný, KAE FEL ZČU Plzeň Jedním z výrobků firmy Betamont Zvolen s.r.o. který firma vyvinula

Více

NÁVOD K OBSLUZE. ústředna CS-484E-3

NÁVOD K OBSLUZE. ústředna CS-484E-3 NÁVOD K OBSLUZE ústředna CS-484E-3 OBSAH 1. Popis 2. Technické informace 3. Čelní panel 4. Stabilizační interval 5. Zobrazení a inicializace alarmů 6. Funkce "FAULT" 7. Instalace a údržba 8. Upozornění

Více

UC485P. Převodník RS232 na RS485 nebo RS422. Průmyslové provedení s krytím

UC485P. Převodník RS232 na RS485 nebo RS422. Průmyslové provedení s krytím Převodník RS232 na RS485 nebo RS422 Průmyslové provedení s krytím. UC485P Katalogový list Vytvořen: 21.1.2005 Poslední aktualizace: 5.5 2008 12:30 Počet stran: 16 2008 Strana 2 UC485P OBSAH Základní informace...

Více

Selec4. Čtyřnásobný přepínač RS232. Přepínání řídicími signály RS232 nebo externími vstupy. 25. listopadu 2011 w w w. p a p o u c h. c o m v.

Selec4. Čtyřnásobný přepínač RS232. Přepínání řídicími signály RS232 nebo externími vstupy. 25. listopadu 2011 w w w. p a p o u c h. c o m v. Čtyřnásobný přepínač RS232 Přepínání řídicími signály RS232 nebo externími vstupy 25. listopadu 2011 w w w. p a p o u c h. c o m v. 10044 Selec4 Katalogový list Vytvořen: 31.10.2007 Poslední aktualizace:

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD ISP SAVER. identifikační snímač pro kontrolu přístupu

MONTÁŽNÍ NÁVOD ISP SAVER. identifikační snímač pro kontrolu přístupu MONTÁŽNÍ NÁVOD ISP SAVER OBSAH 1 Technické parametry... 3 2 Popis kontaktů... 4 2.1 Zadní strana snímače... 4 2.2 Přední strana snímače... 4 3 Schéma snímače... 5 4 Schéma instalační krabice... 5 5 Návod

Více

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK S DIGITÁLNÍM NULOVÁNÍM typ TENZ 2215 ve skříňce DIN35 www.aterm.cz 1 1. ÚVOD...3 2. OBECNÝ POPIS TENZOMETRICKÉHO PŘEVODNÍKU...4 3. TECHNICKÝ POPIS TENZOMETRICKÉHO PŘEVODNÍKU...4

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD ISP PRIME. identifikační snímač pro kontrolu přístupu

MONTÁŽNÍ NÁVOD ISP PRIME. identifikační snímač pro kontrolu přístupu MONTÁŽNÍ NÁVOD ISP PRIME OBSAH 1 Technické parametry... 3 2 Popis snímače... 4 2.1 Popis svorek ISP... 4 2.2 Popis snímače... 5 2.3 Popis DIPů... 5 3 Montáž snímače... 6 4 Příklady zapojení snímače ISP

Více

dokument E03 Programovatelná řídicí stanice TRONIC 2008 E přídavné moduly Uživatelská příručka SYSTÉM TRONIC 2000 TRONIC CONTROL 2008

dokument E03 Programovatelná řídicí stanice TRONIC 2008 E přídavné moduly Uživatelská příručka SYSTÉM TRONIC 2000 TRONIC CONTROL 2008 dokument E03 přídavné moduly Uživatelská příručka SYSTÉM TRONIC 2000 TRONIC CONTROL 2008 Ing. Josef Helvich verze: 1.0, říjen 2008 Historie revizí Předchozí dokument T2008E - Technická příručka : Verze

Více

Mikropočítačová vstupně/výstupní jednotka pro řízení tepelných modelů. Zdeněk Oborný

Mikropočítačová vstupně/výstupní jednotka pro řízení tepelných modelů. Zdeněk Oborný Mikropočítačová vstupně/výstupní jednotka pro řízení tepelných modelů Zdeněk Oborný Freescale 2013 1. Obecné vlastnosti Cílem bylo vytvořit zařízení, které by sloužilo jako modernizovaná náhrada stávající

Více

GFK-1904-CZ Duben Rozměry pouzdra (šířka x výška x hloubka) Připojení. Skladovací teplota -25 C až +85 C. Provozní vlhkost. Skladovací vlhkost

GFK-1904-CZ Duben Rozměry pouzdra (šířka x výška x hloubka) Připojení. Skladovací teplota -25 C až +85 C. Provozní vlhkost. Skladovací vlhkost Modul slouží pro výstup digitálních signálů 24 Vss. Specifikace modulu Rozměry pouzdra (šířka x výška x hloubka) Připojení 12,2 mm x 120 mm x 71,5 mm dvou- a třídrátové Provozní teplota -25 C až +55 C

Více

MXIO. Kompaktní I/O modul. Shrnutí. Použití Kompaktní I/O modul pro sběr dat a řízení procesů. Funkce

MXIO. Kompaktní I/O modul. Shrnutí. Použití Kompaktní I/O modul pro sběr dat a řízení procesů. Funkce MXIO Kompaktní I/O modul Shrnutí Kompaktní I/O modul MXIO je mikroprocesorem řízený komunikativní modul se skladbou I/O optimalizovanou pro aplikace VVK a domovní techniky. Modul komunikuje po sběrnici

Více

Střední průmyslová škola elektrotechniky a informatiky, Ostrava VÝROBNÍ DOKUMENTACE

Střední průmyslová škola elektrotechniky a informatiky, Ostrava VÝROBNÍ DOKUMENTACE Střední průmyslová škola elektrotechniky a informatiky, Ostrava Číslo dokumentace: VÝROBNÍ DOKUMENTACE Jméno a příjmení: Třída: E2B Název výrobku: Interface/osmibitová vstupní periferie pro mikropočítač

Více

Spínání zátěže v režimu ZELENÝ BONUS : : :

Spínání zátěže v režimu ZELENÝ BONUS : : : Tel +420 241 933 339 Mob +420 725 037 608 Fax +420 241 933 332 E-mail daniel.matejka@lgsystem.cz Website www.lgsystem.cz Spínání zátěže v režimu ZELENÝ BONUS Princip účtování vyrobené energie z obnovitelných

Více

NAPÁJECÍ MODUL MN1 ZDROJ MN1 4.7.1

NAPÁJECÍ MODUL MN1 ZDROJ MN1 4.7.1 NAPÁJECÍ MODUL Popis Modul slouží k posílení napájecí soustavy systému Dominus Millennium. Zajišťuje vysokou účinnost a nízké oteplení díky moderní konstrukci dobře odrušeného spínaného zdroje. Umožňuje

Více

P232/485. Převodník RS232 na RS485. Příručka uživatele AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA

P232/485. Převodník RS232 na RS485. Příručka uživatele AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA P232/485 Převodník RS232 na RS485 Příručka uživatele R AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Střešovická 49, 162 00 Praha 6, e-mail: s o f c o n @ s o f c o n. c z tel./fax : 220 610 348 / 220 180 454, http :// w w w.

Více

Malý kompaktní I/O modul

Malý kompaktní I/O modul MMIO Malý kompaktní I/O modul Shrnutí Malý kompaktní I/O modul MMIO je mikroprocesorem řízený komunikativní modul se skladbou I/O optimalizovanou pro řízení fancoilů a malých VZT jednotek. Modul komunikuje

Více

Katalogový list. Parametry. Obecný přehled. Funkce. Instalace. Poznámky. Řešení pro inteligentní budovy

Katalogový list. Parametry. Obecný přehled. Funkce. Instalace. Poznámky. Řešení pro inteligentní budovy Parametry Obecný přehled Elektrické parametry: Vstupní napětí 220 VAC ± 10 % Frekvence 50 Hz ± 2 % Spotřeba energie se zátěží Méně než 10 W Výstupní kanál Výstupní proud každého kanálu Proud celkem v kanálu

Více

Modul univerzálních analogových vstupů R560. Shrnutí

Modul univerzálních analogových vstupů R560. Shrnutí R560 Modul univerzálních analogových vstupů Shrnutí Modul analogových vstupů R560 je mikroprocesorem řízený, komunikativní modul s osmi vstupy s volitelným rozsahem (napětí, odpor, teplota, proudová smyčka).

Více

R095, R096 Převodník M-bus / RS232

R095, R096 Převodník M-bus / RS232 R095, R096 Převodník M-bus / RS232 Shrnutí R095 a R096 jsou mikroprocesorové převodníky rozhraní M-Bus pro odečty měřičů energií na rozhraní RS232. Převodníky mají automatické přepínání rychlostí, vzájemné

Více

Založeno 1990 Modem MRS32 Uživatelská dokumentace Tel.: 541 248 813-812 IČ: 00567809 DIČ: CZ00567809 Fax: 541 248 814 Zápis v OR vedeným Krajským soudem v Brně, Certifikace E-mail: ais@ais-brno.cz oddíl

Více

Snímač napětí lana. Popis. Poznámky. Měřící rozsahy. Použití. Pro ochranu proti přetížení

Snímač napětí lana. Popis. Poznámky. Měřící rozsahy. Použití. Pro ochranu proti přetížení Kraft Druck T emperatur Schalten Snímač napětí lana Pro ochranu proti přetížení Popis U mnoha aplikací se musí napětí lana pečlivě a kontinuálně hlídat. Obvyklým způsobem bývá použití snímače síly, který

Více

ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKA

ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKA ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKA TYP 2107 Technická dokumentace Výrobce: Ing.Radomír Matulík,Nad Hřištěm 206, 765 02 Otrokovice, http://www.aterm.cz 1 1. Obecný popis Zobrazovací jednotka typ 2107 je určena pro zobrazení

Více

Lankový vodič, s kabelovou dutinkou s plastovým límcem dle DIN 46228/4

Lankový vodič, s kabelovou dutinkou s plastovým límcem dle DIN 46228/4 11.3. EXTEÍ VSTUPÍ A VÝSTUPÍ MODULY Externí I/O moduly na DI lištu se širokým sortimentem vstupních a výstupních obvodů (viz tabulka dále) se připojují k periferním modulům IB-7310, IB-7311, OS-7410, OS-7411

Více

VSTUPNÍ VÝSTUPNÍ ROZSAHY

VSTUPNÍ VÝSTUPNÍ ROZSAHY Univerzální vysokonapěťový oddělovací modul VariTrans P 29 000 P0 ní signály ±30 mv až ±1000 V ±20 ma, ±10 V nebo 0(4)..20 ma Pracovní napětí až 1000 V ac/dc Přesnost 0,1 nebo 0,2 % z rozsahu Zkušební

Více

TENZOMETRICKÝ KOMPARÁTOR

TENZOMETRICKÝ KOMPARÁTOR TENZOMETRICKÝ KOMPARÁTOR typ TENZ2305 www.aterm.cz 1 1. Úvod Tento výrobek byl zkonstruován podle současného stavu techniky a odpovídá platným evropským a národním normám a směrnicím. U výrobku byla doložena

Více

Rozměry Typ montáže (dbejte pokynů od strany ) Jmenovitá spínací vzdálenost s n Zaručená spínací vzdálenost s a. Spínací

Rozměry Typ montáže (dbejte pokynů od strany ) Jmenovitá spínací vzdálenost s n Zaručená spínací vzdálenost s a. Spínací Jmenovitá spínací s n Zaručená spínací s a Indukční 2 mm 0...1, mm DC 2-drát s n 2 mm, 4 mm 4 mm 0...3,2 mm 17 17 9 9 40.5 40.5 LED LED Poznámky k typovému označení BES...-M01 Diagnostický výstup. Monitorování

Více

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK typ TZD13526 www.aterm.cz 1 1. Úvod Tento výrobek byl zkonstruován podle současného stavu techniky a odpovídá platným evropským a národním normám a směrnicím. U výrobku byla doložena

Více

Osvětlení modelového kolejiště Analog

Osvětlení modelového kolejiště Analog A V3.0 Popisovaný elektronický modul simuluje činnost veřejného osvětlení pro různé druhy svítidel a osvětlení budov s nepravidelným rozsvěcením jednotlivých světel. Stejnosměrné napájení modulu je v širokém

Více

LD232. Prodloužení RS232. Sada k prodloužení linky RS232 až na 1200 m s galvanickým oddělením. 11. července 2011 w w w. p a p o u c h.

LD232. Prodloužení RS232. Sada k prodloužení linky RS232 až na 1200 m s galvanickým oddělením. 11. července 2011 w w w. p a p o u c h. Prodloužení RS232 Sada k prodloužení linky RS232 až na 1200 m s galvanickým oddělením 11. července 2011 w w w. p a p o u c h. c o m Katalogový list Vytvořen: 5.9.2005 Poslední aktualizace: 11.7.2011 9:45

Více

PCKIT LPT MODUL SBĚRNICE IOBUS PRO PC LPT. Příručka uživatele. Střešovická 49, Praha 6, s o f c o s o f c o n.

PCKIT LPT MODUL SBĚRNICE IOBUS PRO PC LPT. Příručka uživatele. Střešovická 49, Praha 6,   s o f c o s o f c o n. PCKIT LPT MODUL SBĚRNICE IOBUS PRO PC LPT Příručka uživatele Střešovická 49, 162 00 Praha 6, e-mail: s o f c o n @ s o f c o n. c z tel./fax : (02) 20 61 03 48 / (02) 20 18 04 54, http :// w w w. s o f

Více