B) SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "B) SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA"

Transkript

1 B) SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B.1 Popis území stavby a) charakteristika stavebního pozemku, Pozemek pro stavbu přeložky vodovodu se nachází na katastrálním území Úpice v ulici Puškinově na parcele ve vlastnictví investora p.p.č. 1541/3. Pozemek je v zastavěné části Úpice. Přístup ke stavbě a parkovací ploše je z místní asfaltové silnice směr Úpice - Trutnov. Stavba na pozemku nebude kulturní památkou a nenachází se v památkové rezervaci nebo její památkové zóně. b) výčet a závěry provedených průzkumů a rozborů (geologický průzkum, hydrogeologický průzkum, stavebně historický průzkum apod.), - stanovení radonového indexu pozemku. - hydrogeologické posouzení pozemku pro realizaci likvidace předčištěných odpadních vod Veškeré splaškové vody, vypouštěné z objektů jsou svedeny jednotnou stoou na městskou čistírnu. - hydrogeologické posouzení pozemku pro realizaci likvidace dešťových vod Dešťové vody ze střech a zpevněných ploch u RD jsou likvidovány zasakem na pozemcích. c) stávající ochranná a bezpečnostní pásma, Pozemkem prochází inženýrské sítě, u kterých je nutno dodržet následující bezpečnostní pásma : Na pozemku se nachází vodovod, splašková kanalizace, nadzemní vedení VN ČEZ, kabelové vedení NN ČEZ, zemní kabelové vedení veřejného osvětlení, zrušený zemní metalický kabel O2, zaměřený průběh zemního metalického kabelu O2, rozvodná síť STL plynovodu a přípojky. Ochranná pásma vodovodních řadů a kanalizačních stok (zákon o vodovodech a kanalizacích č.274/2001 Sb.) Řady a stoky do průměru 500 mm 1,5 m podzemní vedení el. kabelu NN do 1 KV... 1 m d) poloha vzhledem k záplavovému území, poddolovánému území apod., Pozemky pro stavbu se nenachází na poddolovaném ani na svážném území a nejsou nutná žádná opatření. e) vliv stavby na okolní stavby a pozemky, ochrana okolí, vliv stavby na odtokové poměry v území, Stavbou se zlepší zásobování pitnou vodou objektů RD a vyloučí se časté opravy vodovodu. f) požadavky na asanace, demolice, kácení dřevin, Nejsou nutné asanace, demolice. Na pozemku 1541/3 nejsou vzrostlé stromy. g) požadavky na maximální zábory zemědělského půdního fondu nebo pozemků určených k plnění funkce lesa (dočasné / trvalé), Ochrana ZPF - pro stavbu není nutný souhlas s odnětím ze ZPF. Ochrana LP - stavba se nenachází v ochranném pásmu lesa. h) územně technické podmínky (zejména možnost napojení na stávající dopravní a technickou infrastrukturu), Pitná voda je přivedena na stavbu ze stávajícího vodovodního řadu, který bude přeložen. i) věcné a časové vazby stavby, podmiňující, vyvolané, související investice. Nejsou B.2 Celkový popis stavby B.2. l Účel užívání stavby, základní kapacity funkčních jednotek Stavba přeložky vodovodu bude zásobovat stávající objekty pitnou vodou, stávající přípojky budou přepojeny B.2.2 Celkové urbanistické a architektonické řešení a) urbanismus - územní regulace, kompozice prostorového řešení, b) architektonické řešení - kompozice tvarového řešení, materiálové a barevné řešení.

2 B.2.3 Celkové provozní řešení, technologie výroby Jedná se o běžný provoz nejedná se o komerční využití. B.2.4 Bezbariérové užívání stavby Stavba nebrání bezbariérovému přístupu osob. B.2.5 Bezpečnost při užívání stavby Pro stavbu jsou stanoveny požadavky na bezpečnost stavby, zajištění staveniště a výkopů. B.2.6 Základní charakteristika objektů Jako trubní materiál přeložky vodovodního řadu je navrženo tlakové vodovodní potrubí plastové PE D 90 * 8,2, PE 100, SDR 11, délka 158,0 m, odbočky přípojek jsou z PE D 32*3,0, hydrant PE D 90. Vodovodní řad PE D 90 bude přepojen na stávající vodovod T kusem, přípojky budou přepojeny z nového vodovodu navrtacími pasy, uzávěry jsou šoupátka D 32 se zemní zákopovou soupravou typ HAWLE. Stávající nadzemní hydrant bude přepojen potrubím DN 80 a na řadu bude osazeno šoupátko. Průměrná hloubka uložení přeložky vodovodního řadu je 1,2 m. Montážní práce musí být provedeny v souladu s ČSN , , a Dále je nutné dodržovat příslušná ustanovení bezpečnostních předpisů, především vyhl. č. 306/2006 Sb. a zákona č. 428/01 Sb. a 274/01 Sb.. Dále je nutné respektovat ČSN a vše související uvedené v dodatcích norem. Před zahájením zemních prací je investor povinen zajistit vytýčení podzemních vedení, aby nedošlo k jejich poškození nebo k úrazu pracovníků. Trouby budou ukládány do paženého výkopu, do pískového lože tl. 150 mm. Obsyp potrubí do výše 300 mm bude též pískem, se zhutněním po vrstvách a to jen po bocích trub. Nad trubkou nehutnit!!! Po položení a montáži potrubí se provede zkouška těsnosti potrubí dle ČSN , při dodržení technických a bezpečnostních předpisů stanovených těmito normami. Dále bude proveden zásyp vhodným vytěženým materiálem se zhutněním po vrstvách 300mm na 95% PS. B.2.7 Základní charakteristika technických a technologických zařízení Vnitřní rozvody vody nejsou řešeny, stávající vodoměrné sestavy zůstanou stávající. B.2.8 Požárně bezpečnostní řešení B.2.9 Zásady hospodaření s energiemi a) kritéria tepelně technického hodnocení, b) posouzení využití alternativních zdrojů energií.. B.2. l0 Hygienické požadavky na stavby, požadavky na pracovní a komunální prostředí Zásady řešení parametrů stavby (větrání, vytápění, osvětlení, zásobování vodou, odpadů apod.) a dále zásady řešení vlivu stavby na okolí (vibrace, hluk, prašnost apod.). Řešení připomínek a podmínek dotčených správních úřadů uplatněné v rámci zjišťovacího řízení o umístění stavby je uvedeno ve vyjádřeních správců sítí. Posouzení vlivu na jednotlivé složky životního prostředí je provedeno podle platné legislativy v oblasti péče o životní prostředí. B.2.11 Ochrana stavby před negativními účinky vnějšího prostředí a) ochrana před pronikáním radonu z podloží, b) ochrana před bludnými proudy, c) ochrana před technickou seizmicitou, d) ochrana před hlukem, Samotným užíváním vodovodu nevznikají žádné nadměrné hluky. e) protipovodňová opatření, Pozemky se nenachází v zátopovém pásmu. f) ostatní účinky (vliv poddolování, výskyt metanu apod.).

3 B.3 Připojení na technickou infrastrukturu Pitná voda je přivedena do objektů stávajícími přípojkami, které budou přepojeny na přeložku vodovodu. Stávající hydrant bude také přepojen. B.4 Dopravní řešení a) popis dopravního řešení, b) napojení území na stávající dopravní infrastrukturu, Komunikace je napojena na běžnou státní sít komunikací Královehradeckého kraje. c) doprava v klidu, Stavební práce budou probíhat v pracovních dnech v dopolední směně. d) pěší a cyklistické stezky. B.5 Řešení vegetace a souvisejících terénních úprav a) terénní úpravy, b) použité vegetační prvky, Narušený asfalt bude proveden nový. c) biotechnická opatření. B.6 Popis vlivů stavby na životní prostředí a jeho ochrana a) vliv na životní prostředí - ovzduší, hluk, voda, odpady a půda, Z hlediska imisního lze konstatovat, že se stavba nebude významným způsobem podílet na imisním zatížení lokality a to ani z hlediska ročních průměrů tak i maximálních koncentrací. Vlastní stavba v době realizace i po její výstavbě nebude mít negativních vlivů na životní prostředí. Látky ohrožující vody a podloží: Nejsou známy. Odpady z provozu objektu: Budou likvidovány v souladu se zákonem č. 185/2001 Sb., o odpadech, v platném znění, úplné znění zákona je z.č. 106/2005Sb., prostřednictvím oprávněné odborné firmy. Odpady ze stavby: Jsou předmětem odpadového hospodářství stavební firmy. Odpady budou přechodně shromažďovány na určeném místě odděleně na pozemku p.č. 1541/3 podle druhu odpadu a budou průběžně příslušnou prováděcí firmou likvidovány v souladu se zákonem o odpadech. Externí hluk, vibrace, záření: Objekt a jeho užívání není zdrojem těchto zátěží pro životní prostředí. b) vliv na přírodu a krajinu (ochrana dřevin, ochrana památných stromů, ochrana rostlin a živočichů apod.), zachování ekologických funkcí a vazeb v krajině, Na pozemku se nenacházejí vzrostlé stromy a nejsou zde žádné chráněné druhy živočichů. c) vliv na soustavu chráněných území Nátura 2000, d) návrh zohlednění podmínek ze závěru zjišťovacího řízení nebo stanoviska EIA, e) navrhovaná ochranná a bezpečnostní pásma, rozsah omezení a podmínky ochrany podle jiných právních předpisů. Stavba se nenachází v ochranném pásmu památek. B.7 Ochrana obyvatelstva Splnění základních požadavků z hlediska plnění úkolů ochrany obyvatelstva. zákona č.183/2006 Sb., stavební zákon v úplném znění vyhlášky č.135/2001, o územně plánovacích podkladech a územně plánovací dokumentaci. Hodnocení ochrany obyvatelstva Hodnocení ochrany obyvatelstva je provedeno s přihlédnutím k Vyhlášce MV č.380/2002 Sb., k přípravě a provádění úkolů ochrany obyvatelstva, k části šesté, 20, 21, 22. B.8 Zásady organizace výstavby a) potřeby a spotřeby rozhodujících médií a hmot, jejich zajištění, Pro potřeby stavby bude používána voda ze stávajícího rozvodu vody. Odběr el. energie bude ze stávajícího pojistkového a elektroměrového prefa pilíře.

4 Pro hygienické zařízení bude použito chemické WC. Případná lékařská péče je možná u lékaře v Úpici. Pro zabezpečení stavby proti požáru bude mít stavba stanoven protipožární řád s uvedením a zajištěním nezbytného vybavení na stavbě. V případě potřeby požárního zásahu je možno využít Hasičského záchranného sboru. Střežení staveniště se nepředpokládá. Staveniště bude oploceno a objekt pro šatnování a pro skladování drobného stav. materiálu bude zabezpečen. Pro likvidaci odpadů má provádějící firma stanoveny podmínky živnostenským zákonem. Odpady nesmí být skladovány po přechodnou dobu před odvezením na řízenou skládku na otevřeném pozemku staveniště, aby nedocházelo ke znečišťování okolí chráněné krajinné oblasti a nebo kontaminaci terénu, či povrchových a podpovrchových vod. b) odvodnění staveniště, Staveniště nebude speciálně odvodněno a na zem je zakázáno vylévat jakékoliv odpadní, staveništní vody apod. c) napojení staveniště na stávající dopravní a technickou infrastrukturu, Přístup ke stavbě a materiálu je z místní komunikace. d) vliv provádění stavby na okolní stavby a pozemky, Stavba a staveniště nebude mít negativní vliv na sousední pozemky. Staveniště bude provizorně oploceno páskou z důvodu určení rozsahu staveniště a pozemku stavebníka. e) ochrana okolí staveniště a požadavky na související asanace, demolice, kácení dřevin, dtto bod d) f) maximální zábory pro staveniště (dočasné / trvalé), Zábor pro staveniště dočasné do 200 m2 g) maximální produkovaná množství a druhy odpadů a emisí při výstavbě, jejich likvidace, Znehodnocený stav. materiál bude převezen na skládku. h) bilance zemních prací, požadavky na přísun nebo deponie zemin, Mezideponie ornice a výkopku bude na p.p.č. 1541/3. Bilance zemních prací je vyrovnána. Výkopek bude částečně zasypán a odvezen na řízenou skládku. Asfalt bude odvezen mimo staveniště na skládku. i) ochrana životního prostředí při výstavbě. Podmínky pro ochranu životního prostředí jsou popsány v žádosti pro vydání stavebního povolení (ohlášení stavby) a musí být dodržovány, týká se především stavební mechanizace, která musí splňovat technické požadavky k provozování, řádné uskladňování stavebního materiálu včetně jeho zabezpečení. Při výstavbě budou vznikat běžné stavební odpady. Součástí smlouvy mezi investorem a zhotovitelem stavby bude i podmínka, že zhotovitel stavby je zodpovědný za správné nakládání s odpady vznikajícími v průběhu výstavby (včetně odpadů vznikajících činností subdodavatelů na stavbě), včetně jejich následného využití, recyklaci nebo odstranění. Zhotovitel vytvoří na staveništi potřebné podmínky pro třídění a shromažďování jednotlivých druhů odpadů. Podmínky zajišťující ochranu životního prostředí během výstavby : dodavatel stavebních prací zajistí účinnou techniku pro čištění vozovek především v průběhu zemních prací zásoby sypkých stavebních materiálů a ostatních potenciálních zdrojů prašnosti budou minimalizovány celý proces výstavby bude organizačně zajištěn tak, aby maximálně omezoval možnost narušení faktorů pohody, a to zejména v nočních hodinách a ve dnech pracovního klidu vlastní výstavbu organizačně zabezpečit způsobem, který vyloučí možnost narušení faktorů pohody, a to zejména ve dnech pracovního klidu veškeré stavební práce spojené s návozem stavebního a technologického materiálu budou uskutečňovány v obytné zástavbě pouze v denní době v době výstavby její správnou organizací minimalizovat pohyb mechanismů a těžké techniky v blízkosti obytné zástavby a hlučná zařízení (např. kompresory) stínit mobilními akustickými zástěnami pro stavbu bude vypracován Plán opatření pro případ havarijního úniku látek škodlivých vodám podle zákona o vodách, s jehož obsahem budou seznámeni všichni pracovníci stavby v případě havárie bude nezbytné postupovat podle pokynů zpracovaných v havarijním plánu

5 na plochách zařízení stavenišť nebudou skladovány látky škodlivé vodám včetně zásob PHM pro stavební mechanismy stavební mechanismy budou vybaveny dostatečným množstvím sanačních prostředků pro případnou likvidaci úniků ropných látek všechny mechanismy, které se budou pohybovat na staveništi musí být v dokonalém technickém stavu nezbytné bude je kontrolovat zejména z hlediska možných úkapů ropných látek - kontrola bude prováděna pravidelně, vždy před zahájením prací v těchto územích v průběhu krátkodobé odstávky mechanismů budou tyto podloženy těsnými vanami pro případné zachycení uniklých produktů v případě úniku ropných nebo jiných závadných látek bude kontaminovaná zemina neprodleně odstraněna, odvezena a uložena na lokalitě určené k těmto účelům budou specifikovány prostory pro shromažďování nebezpečných odpadů a případných ostatních látek škodlivých vodám ze všech uvažovaných aktivit v rámci stavby uvažovaného záměru tyto budou ukládány pouze ve vybraných a označených prostorách v souladu s legislativou v oblasti ochrany vod a odpadovém hospodářství zhotovitel stavby vytvoří v rámci zařízení staveniště podmínky pro třídění a shromažďování jednotlivých druhů odpadů v souladu se stávajícími předpisy v oblasti odpadového hospodářství o vznikajících odpadech v průběhu stavby a způsobu jejich odstranění bude vedena odpovídající evidence smluvně zajistit odstranění odpadů pouze se subjekty oprávněnými k této činnosti v rámci žádosti o užívání stavby předložit specifikaci druhů a množství odpadů vzniklých v procesu výstavby a doložit způsob jejich odstranění Provádění stavby se nepředpokládá v nepřetržitém provozu, ale předpokládá se prodloužený provoz s možností výstavby o sobotách a nedělích. Na staveništi nesmí být umývány stavební mechanizmy a při vymývání míchačky, její obsah nesmí být vylit na zem. j) zásady bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi, posouzení potřeby koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci podle jiných právních předpisů 5), Z hlediska bezpečnosti a ochrany zdraví bude na stavbě zaveden řádný informační systém. Bližší minimální požadavky na bezpečnost a ochranu zdraví při práci na staveništi upravuje NV č. 591/2006 Sb. Zhotovitel (dodavatel stavby) zajistí koordinátora bezpečnosti práce a ochrany zdraví při práci na staveništi Zhotovitel při uspořádání staveniště dbá, aby byly dodrženy požadavky na pracoviště stanovené zvláštním předpisem (NV č. 101/2005 Sb., o podrobnějších požadavcích na pracoviště) a aby staveniště vyhovovalo obecným požadavků na výstavbu podle zvláštního předpisu (vyhláška č. 137/1998 Sb., o obecných technických požadavcích na výstavbu) a dalším požadavkům na staveniště. Zhotovitel je povinen osoby pracující na stavbě prokazatelně proškolit z BOZ. k) úpravy pro bezbariérové užívání výstavbou dotčených staveb, Není uvažováno. 1) zásady pro dopravní inženýrská opatření, Bude zajištěno informačním systémem (informační tabulky se zákazem vstupu), vytyčením a ohraničením staveniště. m) stanovení speciálních podmínek pro provádění stavby (provádění stavby za provozu, opatření proti účinkům vnějšího prostředí při výstavbě apod.), Bezpečnost třetích osob bude jednak zajištěna informačním systémem (informační tabulky se zákazem vstupu), vytyčením a ohraničením, případným oplocením staveniště jak trvalého tak i dočasného. Veškeré otevřené výkopy musí být zajištěny ohrazením, aby nedošlo k pádu do výkopu. n) postup výstavby, rozhodující dílčí termíny. Projektová dokumentace 010/ 2014 Povolení stavby 012/ 2014 Zahájení stavby dle investora Souhlas s užíváním stavby dtto Trutnov, říjen 2014 Vypracovala :ing. Jaroslava Marková

Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy

Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy Šablona: Název: Téma: Autor: Číslo: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 60. B - souhrnná technická zpráva Souhrnná

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B.1. POPIS ÚZEMÍ STAVBY a) Charakteristika stavebního pozemku Stavba se nachází v nezastavěné části obce Kupařovice. b) Výčet a závěry provedených průzkumů a rozborů Stavba

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Seznam příloh B. Souhrnné technické zprávy: B.1 POPIS ÚZEMÍ STAVBY B.2 CELKOVÝ POPIS STAVBY B.3 PŘIPOJENÍ NA TECHNICKOU INFRASTRUKTURU B.4. DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ B.5 ŘEŠENÍ VEGETACE

Více

Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení. Dokumentace obsahuje části:

Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení. Dokumentace obsahuje části: Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení Dokumentace obsahuje části: A B C D E Průvodní zpráva Souhrnná technická zpráva

Více

Příloha č. 1 vyhlášky č. 499/2006,. o dokumentaci staveb ve znění vyhlášky č. 62/2013 Sb.

Příloha č. 1 vyhlášky č. 499/2006,. o dokumentaci staveb ve znění vyhlášky č. 62/2013 Sb. Příloha č. 1 vyhlášky č. 499/2006., o dokumentaci staveb ve znění vyhlášky č. 62/2013 Sb. Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení Dokumentace obsahuje části: A

Více

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb.

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby Dokumentace obsahuje části: A Průvodní zpráva B Souhrnná technická zpráva C Situační výkresy D

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Ing. Jaromír Benka Krnovská 27, 746 01 Opava B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Název Investor : Vnitřní stavební úpravy 2.NP pavilonu E - hematologické ambulance : Slezská nemocnice v Opavě, příspěvková organizace

Více

B. Souhrnná technická zpráva

B. Souhrnná technická zpráva PROJEKTOVÝ ATELIÉR, KOPÍROVACÍ SLUŽBY HAVLÍČKŮV BROD TEL. 569 430 547 FAX 569 430 547 B. Souhrnná technická zpráva Zakázka č. : 13 028 Název akce : Oplocení u školy Wolkerova, Havlíčkův Brod Místo akce

Více

B souhrnná technická zpráva

B souhrnná technická zpráva B souhrnná technická zpráva AKCE: Plynovodní a vodovodní přípojka pro objekt č.p. 224 v Rousínově, ul. Tyršova INVESTOR: Město Rousínov, Sušilovo náměstí 56, 683 01 Rousínov MÍSTO STAVBY: Rousínov, k.ú.

Více

1 Identifikační údaje... 3 2 Celkový popis stavby... 4 2.1 Účel užívaní stavby, základní kapacity funkčních jednotek... 4 2.2 Celkové urbanistické a

1 Identifikační údaje... 3 2 Celkový popis stavby... 4 2.1 Účel užívaní stavby, základní kapacity funkčních jednotek... 4 2.2 Celkové urbanistické a Obsah: Strana: 1 Identifikační údaje... 3 2 Celkový popis stavby... 4 2.1 Účel užívaní stavby, základní kapacity funkčních jednotek... 4 2.2 Celkové urbanistické a architektonické řešení... 4 2.2.1 Urbanismus...

Více

akvo pros.r.o. KALOJEM ANENSKÁ STUDÁNKA, DOMOV U STUDÁNKY BPV JTSK DOMOV U STUDÁNKY, ČP. 41, ANENSKÁ STUDÁNKA ANENSKÁ STUDÁNKA (600377)

akvo pros.r.o. KALOJEM ANENSKÁ STUDÁNKA, DOMOV U STUDÁNKY BPV JTSK DOMOV U STUDÁNKY, ČP. 41, ANENSKÁ STUDÁNKA ANENSKÁ STUDÁNKA (600377) 3 2 1 REVIZE DATUM SCHVÁLIL VÝŠKOVÝ SYSTÉM POLOHOVÝ SYSTÉM VYPRACOVAL INVEST OR KATAS TR AKCE MIROSLAV ŠPATENKA BPV JTSK KONTROLOVAL MIROSLAV ŠPATENKA. ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT MGR. JAN HORKEL DOMOV U STUDÁNKY,

Více

B. Souhrnná technická zpráva

B. Souhrnná technická zpráva B.1 Popis území stavby a) Charakteristika stavebního pozemku Rovinatý pozemek. B. Souhrnná technická zpráva b) Výčet a závěry provedených průzkumů a rozborů (geologický průzkum, hydrogeologický průzkum,

Více

ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA

ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA Název akce: ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA zřízení nových učeben rozdělením stávající učebny č.104 Habrmanova čp.130, HRADEC KRÁLOVÉ 2 Investor : Základní umělecká škola, Habrmanova 130, Hradec Králové Zak. číslo:

Více

5. Zajištění bezpečnosti provozu stavby při jejím užívání

5. Zajištění bezpečnosti provozu stavby při jejím užívání OBSAH 1. Popis stavby a) zdůvodnění výběru stavebního pozemku b) zhodnocení staveniště c) zásady urbanistického, architektonického a výtvarného řešení d) zásady technického řešení (zejména řešení dispozičního,

Více

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B.1 Popis území stavby a) charakteristika stavebního pozemku, Daný pozemek s ohledem na účel využití není v rozporu s regulativy územního plánu. -Charakteristika území stavby-

Více

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA VÝSTAVBA CHODNÍKU PODÉL UL. HÁJECKÁ, HOSTIVICE - BŘVE. investor: Město Hostivice, Husovo náměstí 13, Hostivice akce:

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA VÝSTAVBA CHODNÍKU PODÉL UL. HÁJECKÁ, HOSTIVICE - BŘVE. investor: Město Hostivice, Husovo náměstí 13, Hostivice akce: vedoucí projektant zodp. projektant vypracoval kontroloval Ing. Pohořelý Ing. Pohořelý Šturcová Ing. Sedlák investor: Město Hostivice, Husovo náměstí 13, 253 80 Hostivice akce: VÝSTAVBA CHODNÍKU PODÉL

Více

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Dokumentace pro ohlášení stavby Akce : Modernizace teplovodu Náchod, p.č. 1118/1, 1118/4 Investor : Obchodní akademie Náchod Projektant : JOSTA s.r.o., Palachova 1742, 547 01

Více

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA. B.1 Popis území stavby

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA. B.1 Popis území stavby B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B.1 Popis území stavby a) charakteristika stavebních pozemků stavební práce budou prováděny na pozemku: st. p. č. 162 a částečně na pozemcích p. č. 123/1 a 123/2 za účelem montážních

Více

B) SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B) SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Ing. Libor Barvínek, projektov,á činnost ve výstavbě ul. Vrbová 655, Ústí nad Orlicí 562 01 tel. 465 52 36 69, mobil 776 841 104 e- mail: barvinek@cominnet.cz Akce: Investor: Místo: Stupeň: Stavební úpravy

Více

NEDOSTATKY V OBSAHU DOKUMENTACÍ ZPRACOVANÉ AUTORIZOVANÝMI OSOBAMI PRO POTŘEBY ÚZEMNÍHO ŘÍZENÍ

NEDOSTATKY V OBSAHU DOKUMENTACÍ ZPRACOVANÉ AUTORIZOVANÝMI OSOBAMI PRO POTŘEBY ÚZEMNÍHO ŘÍZENÍ NEDOSTATKY V OBSAHU DOKUMENTACÍ ZPRACOVANÉ AUTORIZOVANÝMI OSOBAMI PRO POTŘEBY ÚZEMNÍHO ŘÍZENÍ 158 SZ Vybrané činnosti ve výstavbě Vybrané činnosti ve výstavbě (1) Vybrané činnosti, jejichž výsledek ovlivňuje

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA ÚŽICE - VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ Název akce : Část: Stupeň PD : Místo stavby : Stavební úřad : Investor PD : Projektant: Rekonstrukce veřejného osvětlení v ul.jarní, Dolní, Horní,

Více

TOVÉŘ ZA HUMNY DEŠŤOVÁ KANALIZACE

TOVÉŘ ZA HUMNY DEŠŤOVÁ KANALIZACE TOVÉŘ ZA HUMNY DEŠŤOVÁ KANALIZACE B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: 1. Popis území stavby... 2 1.1 Charakteristika místa stavby... 2 1.2 Provedené průzkumy... 2 1.3 Stávající ochranná a bezpečnostní

Více

B-Souhrnná technická zpráva

B-Souhrnná technická zpráva B-Souhrnná technická zpráva Název stavby: Stavebník: Projektant: Autorizovaný projektant: Kraj: Okres: Stupeň dokumentace: Způsob provádění stavby: NOVÉ CHODNÍKY V OBCI OHAŘE Obec Ohaře Ohaře 45 281 30

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B.1 Popis území stavby a) charakteristika stavebního pozemku: Stavba se nachází v zastavěném území obce Patokryje. Území stavby je mírně svažité až svažité sklonem k západu.

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE p r o s t a v e b n í p o v o l e n í a p r o v á d ě n í s t a v b y

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE p r o s t a v e b n í p o v o l e n í a p r o v á d ě n í s t a v b y PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE p r o s t a v e b n í p o v o l e n í a p r o v á d ě n í s t a v b y Oprava střechy empírové budovy s průjezdem (příhrádku) v areálu Hradu Svojanov INVESTOR: Město Polička Palackého

Více

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Ing. Renata Novotná, projektová a inženýrská kancelář Blahoslavova 93/17, 360 09 Karlovy Vary Mob.: 605 210 771, e-mail: rena.novotna@email.cz IČ: 61792829 PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Zpracovatel

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B.1 Popis území stavby a) Charakteristika stavebního pozemku Lokalita se nachází v oblasti s individuálním bydlením. Stavební pozemek se nachází ve svahu jehož sklon umožňuje

Více

B. Souhrnná technická zpráva

B. Souhrnná technická zpráva Název stavby: STŘEDOČESKÉ INOVAČNÍ CENTRUM ZLATNÍKY HODKOVICE (SIC) Místo stavby: průmyslová zóna Hodkovice obec Zlatníky Hodkovice kraj Středočeský, okres Praha-západ katastrální území Hodkovice u Zlatníků

Více

B. Souhrnná technická zpráva. 2. Mechanická odolnost a stabilita Není nutné prokazovat. Jedná se o inženýrskou podzemní stavbu.

B. Souhrnná technická zpráva. 2. Mechanická odolnost a stabilita Není nutné prokazovat. Jedná se o inženýrskou podzemní stavbu. B. Souhrnná technická zpráva 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení Jedná se o inženýrskou podzemní stavbu. 2. Mechanická odolnost a stabilita Není nutné prokazovat. Jedná se o inženýrskou

Více

Jedná se o přípravu území pro výstavbu RD, přičemž výstavba RD není předmětem této dokumentace.

Jedná se o přípravu území pro výstavbu RD, přičemž výstavba RD není předmětem této dokumentace. OBSAH 1. Charakteristika území a stavebního pozemku a) poloha v obci - zastavěná část - nezastavěná část obce b) údaje o vydané (schválené) územně plánovací dokumentaci c) údaje o souladu záměru s územně

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU POŽÁRNÍ ZBROJNICE NA ST.P.Č. 40, K.Ú. STUDÁNKA U TACHOVA A.B

STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU POŽÁRNÍ ZBROJNICE NA ST.P.Č. 40, K.Ú. STUDÁNKA U TACHOVA A.B A Průvodní zpráva A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě a) název stavby, STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU POŽÁRNÍ ZBROJNICE NA ST.P.Č. 40, K.Ú. STUDÁNKA U TACHOVA b) místo stavby (adresa, čísla popisná,

Více

Paroubkovská kaplička v Sadské DOKUMENTACE KE STAVEBNÍMU POVOLENÍ. Město Sadská Palackého nám Sadská

Paroubkovská kaplička v Sadské DOKUMENTACE KE STAVEBNÍMU POVOLENÍ. Město Sadská Palackého nám Sadská STUPĚŇ: DOKUMENTACE KE STAVEBNÍMU POVOLENÍ STAVBA: Paroubkovská kaplička v Sadské INVESTOR/ZADAVATEL: SCHVÁLIL, DATUM: Město Sadská Palackého nám. 1 289 12 Sadská GENERÁLNÍ PROJEKTANT: HIP: Ing. Jan Vinař

Více

ZATEPLENÍ OBJEKTU MATEŘSKÉ ŠKOLY JOSEFA HORY 4097/31

ZATEPLENÍ OBJEKTU MATEŘSKÉ ŠKOLY JOSEFA HORY 4097/31 INGPRO CZ s.r.o., Na Náspu 3057, 466 01 Jablonec nad Nisou Tel. 483 713 989, 602 736 361, e-mail: ingpro@ingprocz.com, IČO 254 293 29 INVESTOR: Statutární město Jablonec nad Nisou, Mírové nám.3100/19,

Více

OPRAVA A ÚDRŽBA MÍSTNÍ KOMUNIKACE BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ UL. CIHELNÍ A UL. POD TÁBORSKÝM VRCHEM

OPRAVA A ÚDRŽBA MÍSTNÍ KOMUNIKACE BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ UL. CIHELNÍ A UL. POD TÁBORSKÝM VRCHEM Ing. Miroslav Ouzký Huntířov 191 405 02 Akce: Stavebník: OPRAVA A ÚDRŽBA MÍSTNÍ KOMUNIKACE BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ UL. CIHELNÍ A UL. POD TÁBORSKÝM VRCHEM MĚSTO BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ Zakázka č. 284/2015 NÁMĚSTÍ

Více

Osazení poštovních schránek Husova , Nový Bor

Osazení poštovních schránek Husova , Nový Bor A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA D 1.1. a) TECHNICKÁ ZPRÁVA Osazení poštovních schránek Husova 91315, Nový Bor Nový Bor, duben 2019 Kamila Vojtová projektování pozemních staveb U Vodárny

Více

Obsah dokumentace: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C. SITUAČNÍ VÝKRESY D. DOKUMENTACE OBJEKTŮ A TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ E. DOKLADOVÁ ČÁST B.1 Popis území stavby B.2 Celkový

Více

499/2006 Sb. f) dokumentace pro provádění stavby a VYHLÁŠKA. ze dne 10. listopadu 2006. g) dokumentace skutečného provedení stavby.

499/2006 Sb. f) dokumentace pro provádění stavby a VYHLÁŠKA. ze dne 10. listopadu 2006. g) dokumentace skutečného provedení stavby. 499/2006 Sb. f) dokumentace pro provádění stavby a VYHLÁŠKA ze dne 10. listopadu 2006 g) dokumentace skutečného provedení stavby. o dokumentaci staveb Změna: 62/2013 Sb. (2) Tato vyhláška dále stanoví

Více

A. B. - PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

A. B. - PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA DIPROS s.r.o. Výtisk číslo : Plánská 5, 301 00 Plzeň Počet listů : 7 A. B. - PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA NÁZEV STAVBY : VÝSTAVBA NOVÉHO OPLOCENÍ U HŘBITOVA V BOLEVCI INVESTOR : SPRÁVA HŘBITOVŮ

Více

B.1 POPIS ÚZEMÍ STAVBY... 3 B.2 CELKOVÝ POPIS STAVBY... 3. B.2.4 Bezbariérové užívání stavby... 4

B.1 POPIS ÚZEMÍ STAVBY... 3 B.2 CELKOVÝ POPIS STAVBY... 3. B.2.4 Bezbariérové užívání stavby... 4 Obsah B.1 POPIS ÚZEMÍ STAVBY... 3 B.2 CELKOVÝ POPIS STAVBY... 3 B.2.1 Účel užívání stavby, základní kapacity funkčních jednotek... 3 B.2.2 Celkové urbanistické a architektonické řešení... 3 B.2.3 Celkové

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 08.1

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 08.1 SO 08.1.doc Datum: leden 2013 Projekt Paré MĚLČANY - KANALIZACE ČÁST Dokumentace stavebních objektů Měřítko SO/PS SO 08 PŘÍPOJKY VODY K ČS 01, ČS 02 Stupeň ZD Příloha Číslo přílohy Revize TECHNICKÁ ZPRÁVA

Více

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA TEXTOVÁ ČÁST PD dle 2,3 vyhl. 499/2006 Sb. B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ÚPRAVY STŘECHY PAVILONU PRIMÁTŮ ZOO HODONÍN Vypracoval: PROST Hodonín s.r.o. Brněnská 3497, Hodonín Datum: prosinec 2015

Více

B.1. Souhrnná technická zpráva 05/2015

B.1. Souhrnná technická zpráva 05/2015 Obsah B.1. Popis území stavby... 2 a) Charakteristika stavebního pozemku... 2 b) Výčet provedených průzkumů a podkladů... 2 c) Stávající ochranná a bezpečnostní pásma... 2 d) Poloha vzhledem k záplavovému

Více

E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY Název akce: STAVEBNÍ ÚPRAVY VSTUPNÍCH PROSTORŮ Řešovská 515-519, Praha 8 - Bohnice Investor: Bytové družstvo Řešovská Praha 8 - Bohnice, Řešovská 516/7 IČ: 24720500 Zhotovitel projektové dokumentace: CERTIGO

Více

D.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA POV

D.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA POV Soběnov dostavba kanalizace Projektová dokumentace pro realizaci stavby D.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA POV Obsah : 1. TECHNICKÁ ZPRÁVA POV... 2 2.1. CHARAKTERISTIKA STAVENIŠTĚ... 2 2.2. ROZSAH STAVENIŠTĚ... 2 2.3.

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA ING. MILADA VLČKOVÁ KANCELÁŘ: DOLNÍ BRÁNA 47, 741 01 NOVÝ JIČÍN LUČNÍ 5, 741 01 NOVÝ JIČÍN IČ 06351409 MOBIL: 775 711 416 / E-MAIL: MILADAVLCKOVA@GMAIL.COM B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce : Dětské hřiště

Více

REGENERACE ZELENĚ V OBCI ŽABEŇ A + B PRŮVODNÍ ZPRÁVA A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA VYPRACOVALA

REGENERACE ZELENĚ V OBCI ŽABEŇ A + B PRŮVODNÍ ZPRÁVA A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA VYPRACOVALA REGENERACE ZELENĚ V OBCI ŽABEŇ A + B PRŮVODNÍ ZPRÁVA A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA VYPRACOVALA Jeronýmova 425, 738 01 Frýdek Místek IČ 73211141 05-2018 A PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje

Více

Přístřešek v odpočinkové zóně

Přístřešek v odpočinkové zóně Přístřešek v odpočinkové zóně DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ Objednatel: Obec Slatina, Slatina č.p. 50, 410 02 Lovosice 2 Datum: leden 2017 A PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE A.1.1 Údaje o stavbě

Více

Obsah dokumentace: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C. SITUAČNÍ VÝKRESY D. DOKUMENTACE OBJEKTŮ A TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ E. DOKLADOVÁ ČÁST B.1 Popis území stavby B.2 Celkový

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Název akce: Oplocení hřbitova - jižní strana na parcele č. 292/1, k.ú. Horní Jelení Investor: Město Horní Jelení náměstí Komenského 114, 53 374 Horní Jelení DOKUMENTACE PRO VYDÁNÍ ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ A

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce : PROVOZNÍ BUDOVA SPÚ ( č.p.245) Stavební úpravy osazení požárních dveří Stupeň dokumentace : Dokumentace pro ohlášení stavby (DSP) Investor : Česká

Více

E. Zásady organizace výstavby

E. Zásady organizace výstavby E. Zásady organizace výstavby Technická zpráva a) informace o rozsahu a stavu staveniště, předpokládané úpravy staveniště, jeho oplocení, trvalé deponie a mezideponie, příjezdy a přístupy na staveniště

Více

A Průvodní zpráva. A. 1 Identifikační údaje. A. 1.1 Údaje o stavbě

A Průvodní zpráva. A. 1 Identifikační údaje. A. 1.1 Údaje o stavbě A Průvodní zpráva A. 1 Identifikační údaje A. 1.1 Údaje o stavbě a) název stavby, Objekt: Veřejné osvětlení b) místo stavby (adresa, čísla popisná, katastrální území, parcelní čísla pozemků), Místo : k.ú.

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Investor: Stavba: Statutární město Prostějov, nám. T.G. Masaryka 130/14, 79601 Prostějov, IČ 00288659 ROZŠÍŘENÍ BIOKORIDORU HLOUČELA, I.ETAPA - KOMUNIKACE Místo stavby: k.ú. Čechovice u Prostějova (618853)

Více

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY Stavba : Prodloužení kanalizace v k.ú. Střítež u Milevska ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY Stupeň: DSP Datum : 01/2019 1 OBSAH ÚVOD 3 PODKLADY 3 1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 3 1.A ROZSAH A USPOŘÁDÁNÍ STAVENIŠTĚ 3 1.B

Více

Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o změně využití území

Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o změně využití území Příloha č. 2 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o změně využití území okumentace obsahuje části: okumentace musí vždy obsahovat části až s tím, že rozsah jednotlivých

Více

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA ENERGO-STEEL spol. s r.o. IČ: 15502546 Sídlo: Vřesinská 66/54, 708 00 Ostrava-Poruba, Česká republika Tel./Fax: 599 527 327 Http://www.energo.cz Mobil: 777 723 344, 608 553 344 E-mail: energo@energo.cz

Více

PLATNÁ ZNĚNÍ DOTČENÝCH USTANOVENÍ JEDNOTLIVÝCH PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN ČÁST PRVNÍ

PLATNÁ ZNĚNÍ DOTČENÝCH USTANOVENÍ JEDNOTLIVÝCH PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN ČÁST PRVNÍ IV PLATNÁ ZNĚNÍ DOTČENÝCH USTANOVENÍ JEDNOTLIVÝCH PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN ČÁST PRVNÍ Vyhláška č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb, ve znění vyhlášky č. 62/2013 Sb., s vyznačením

Více

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA PD Protierozní mez Kuřimany B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA D o k u m e n t a c e p r o o h l á š e n í s t a v b y D o k u m e n t a c e p r o p r o v e d e n í s t a v b y S O 1 0 1 P R O T I E R O Z N Í

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Identifikace stavby Název stavby:

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Identifikace stavby Název stavby: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Identifikace stavby Název stavby: Místo stavby: Katastrální území: Kraj / okres: Charakter stavby: Identifikace stavebníka Název stavebníka: Sídlo stavebníka:

Více

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje: název stavby: VODOVODNÍ PŘÍPOJKA PRO OBJEKT f. SRDÍNKO (č.kat. 2340/4) Benešov ul. Jana Nohy místo, k.ú.: městský úřad, kraj (okres): Benešov,

Více

c) dokumentace pro vydání rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území,

c) dokumentace pro vydání rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území, 499/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 10. listopadu 2006 o dokumentaci staveb Změna: 62/2013 Sb. Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 193 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební

Více

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA citováno 1.7.2013 499/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 10. listopadu 2006 o dokumentaci staveb Změna: 62/2013 Sb. Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 193 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a

Více

C. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

C. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. POPIS STAVBY Zhodnocení staveniště: staveniště je vhodné pro uvažované rozšíření hřbitova. Stavební pozemek je rovinatý, porostlý náletovými travinami, které budou před

Více

499/2006 Sb. 12 písm. a) až ed) stavebního zákona nebo, projektové dokumentace pro vydání stavebního povolení, VYHLÁŠKA. ze dne 10.

499/2006 Sb. 12 písm. a) až ed) stavebního zákona nebo, projektové dokumentace pro vydání stavebního povolení, VYHLÁŠKA. ze dne 10. 499/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 10. listopadu 2006 12 písm. a) až ed) stavebního zákona nebo, projektové dokumentace pro vydání stavebního povolení, f)stavební řízení, dokumentace pro provádění stavby a o

Více

E1 - Technická zpráva ZOV

E1 - Technická zpráva ZOV E1 - Technická zpráva ZOV Obsah: a) Základní řešení zařízení staveniště - informace o rozsahu a stavu staveniště - předpokládané úpravy staveniště - oplocení - trvalé deponie a mezideponie - příjezdy a

Více

B. - SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. - SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce : VÝMĚNA PÁLENÉ KRYTINY NA BUDOVĚ DOMOVA MLÁDEŽE Stupeň : Dokumentace stavby Investor : Jihomoravský kraj, Žerotínovo nám. 499/3, Veveří, Brno, 60200 B. - SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA datum : srpen 2015

Více

DRUPOS HB, s.r.o. Svojsíkova 333, Chotěboř 583 01 Tel./fax.: 569 641473, e-mail: drupos@tiscali.cz

DRUPOS HB, s.r.o. Svojsíkova 333, Chotěboř 583 01 Tel./fax.: 569 641473, e-mail: drupos@tiscali.cz DRUPOS HB, s.r.o. Svojsíkova 333, Chotěboř 583 01 Tel./fax.: 569 641473, e-mail: drupos@tiscali.cz A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva Název akce: KONTEJNERY PRO TŘÍDĚNÝ ODPAD ŽDÍREC NAD DOUBRAVOU

Více

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA 499/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 10. listopadu 2006 o dokumentaci staveb Změna: 62/2013 Sb. Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 193 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební

Více

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA 499/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 10. listopadu 2006 o dokumentaci staveb Změna: 62/2013 Sb. Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 193 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební

Více

ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU Č.P. 332 AŽ 337 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU Č.P. 332 AŽ 337 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU Č.P. 332 AŽ 337 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY Místo stavby : Ralsko Ploužnice č.p. 332 až 337 st.p.č. 56/1-4, 57/1-4, 58/1-4 Investor : Město Ralsko

Více

VÝMĚNA STÁVAJÍCÍCH VÝPLNÍ OTVORŮ. PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Část A, B

VÝMĚNA STÁVAJÍCÍCH VÝPLNÍ OTVORŮ. PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Část A, B VÝMĚNA STÁVAJÍCÍCH VÝPLNÍ OTVORŮ PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Část A, B DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY Dle vyhlášky 405/2017 Sb. Objednatel: Se sídlem: Zhotovitel: Místo podnikání (provozovna):

Více

OBNOVA SCHODIŠTĚ KE KOSTELU MLADÉ BUKY p.p.č. 175/6

OBNOVA SCHODIŠTĚ KE KOSTELU MLADÉ BUKY p.p.č. 175/6 OBNOVA SCHODIŠTĚ KE KOSTELU MLADÉ BUKY p.p.č. 175/6 TEXTOVÁ ČÁST 05/2015 Tektum spol. s r.o. Horská 72, 541 01 Trutnov IČ 47454024 DIČ CZ47454024 tel.: 499811229 e-mail: tektum@tektum.cz A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA k dokumentaci pro vydání rozhodnutí o umístění stavby Název stavby : Rozšíření vodovodu v Jeseníku nad Odrou Místo stavby : Jeseník nad Odrou Stupeň dokumentace : Dokumentace

Více

INŽENÝRSKÉ SÍTĚ PRO VÝSTAVBU RODINNÝCH DOMŮ

INŽENÝRSKÉ SÍTĚ PRO VÝSTAVBU RODINNÝCH DOMŮ Akce : INŽENÝRSKÉ SÍTĚ PRO VÝSTAVBU RODINNÝCH DOMŮ NA FARÁCH, NOVÝ HRÁDEK Investor : MĚSTYS NOVÝ HRÁDEK, Náměstí 28, 549 22 NOVÝ HRÁDEK Stupeň : Dokumentace k provedení stavby Číslo zak.: 4571 A. PRŮVODNÍ

Více

Košumberk - zpřístupnění hradu pěší lávkou DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY. Město Luže nám. Plukovníka Josefa Koukala 1, Luže

Košumberk - zpřístupnění hradu pěší lávkou DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY. Město Luže nám. Plukovníka Josefa Koukala 1, Luže STUPĚŇ: DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY STAVBA: Košumberk - zpřístupnění hradu pěší lávkou INVESTOR/ZADAVATEL: SCHVÁLIL, DATUM: Město Luže nám. Plukovníka Josefa Koukala 1, 538 54 Luže GENERÁLNÍ PROJEKTANT:

Více

SO01 STAVEBNÍ ÚPRAVY B.M.H

SO01 STAVEBNÍ ÚPRAVY B.M.H A. Průvodní zpráva 1. Charakteristika území a stavebního pozemku a) poloha v obci zastavěná část nezastavěná část obce, Řešený stávající skladovací objekt se nachází v centrální zastavěné části obce Hrádek

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení 1.1 ZHODNOCENÍ STAVENIŠTĚ: staveniště je vhodné pro uvažované rozšíření hřbitova. Stavební pozemek je rovinatý,

Více

VYHLÁŠKA. ze dne 28. února 2013, kterou se mění vyhláška č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb

VYHLÁŠKA. ze dne 28. února 2013, kterou se mění vyhláška č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb VYHLÁŠKA ze dne 28. února 2013, kterou se mění vyhláška č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 193 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu

Více

3. NAPOJENÍ STAVENIŠTĚ NA ZDROJE VODY, ELEKTŘINY, ODVODNĚNÍ STAVENIŠTĚ 4 5. USPOŘÁDÁNÍ A BEZPEČNOST STAVENIŠTĚ Z HLEDISKA OCHRANY VEŘEJNÝCH ZÁJMŮ 4

3. NAPOJENÍ STAVENIŠTĚ NA ZDROJE VODY, ELEKTŘINY, ODVODNĚNÍ STAVENIŠTĚ 4 5. USPOŘÁDÁNÍ A BEZPEČNOST STAVENIŠTĚ Z HLEDISKA OCHRANY VEŘEJNÝCH ZÁJMŮ 4 strana 2 1. Informace o rozsahu a stavu staveniště, předpokládané úpravy staveniště, jeho oplocení, trvalé deponie a mezideponie, příjezdy a přístupy na staveniště 3 1.1. INFORMACE O ROZSAHU A STAVU STAVENIŠTĚ

Více

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne 2013, kterou se mění vyhláška č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne 2013, kterou se mění vyhláška č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb II. Návrh VYHLÁŠKA ze dne 2013, kterou se mění vyhláška č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 193 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. A.1.1 Údaje o stavbě:

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. A.1.1 Údaje o stavbě: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE A.1.1 Údaje o stavbě: Název stavby: Stavební úprava objektu s prodejnou potravin Místo stavby: parc. č. 1043, k. ú. Voznice Předmět projektové dokumentace: Stavební

Více

Zásady organizace výstavby

Zásady organizace výstavby Zásady organizace výstavby Stavba : Místo : místní komunikace v obci Pouzdřany Katastrální území : Pouzdřany (okres Břeclav); 726729 Investor : Obec Pouzdřany Zhotovitel dokumentace : Viadesigne s.r.o.

Více

KOMUNITNÍ KOMPOSTÁRNA SVITAVY IO05 PŘÍPOJKA NN A AREÁLOVÉ ROZVODY NN zakázkové číslo : 34/2012/DPS DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY.

KOMUNITNÍ KOMPOSTÁRNA SVITAVY IO05 PŘÍPOJKA NN A AREÁLOVÉ ROZVODY NN zakázkové číslo : 34/2012/DPS DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY. DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY Technická zpráva Obsah : a) popis inženýrského objektu, jeho funkčního a technického řešení,... 2 b) požadavky na vybavení,... 3 c) napojení na stávající technickou infrastrukturu,...

Více

ROZŠÍŘENÍ ČOV + ČKV JIH LETIŠTĚ PRAHA RUZYNĚ

ROZŠÍŘENÍ ČOV + ČKV JIH LETIŠTĚ PRAHA RUZYNĚ B - SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA DOKUMENTACE SKUTEČNÉHO PROVEDENÍ STAVBY ROZŠÍŘENÍ ČOV + ČKV JIH LETIŠTĚ PRAHA RUZYNĚ OBSAH: 1. Celkový popis stavby 2. Zhodnocení stávajícího stavebně technického stavu 3.

Více

Rozsah a obsah projektové dokumentace pro ohlášení stavby uvedené v 104 odst. 1 písm. a) až e) stavebního zákona nebo pro vydání stavebního povolení

Rozsah a obsah projektové dokumentace pro ohlášení stavby uvedené v 104 odst. 1 písm. a) až e) stavebního zákona nebo pro vydání stavebního povolení Příloha č. 5 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Rozsah a obsah projektové dokumentace pro ohlášení stavby uvedené v 104 odst. 1 písm. a) až e) stavebního zákona nebo pro vydání stavebního povolení Projektová dokumentace

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 5 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne...... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ ÚZEMÍ podle ustanovení 86 ve spojení s 80

Více

Zásady organizace výstavby

Zásady organizace výstavby OBSAH: 1 INFORMACE O STAVENIŠTI 2 1.1 ROZSAH A STAV STAVENIŠTĚ 2 1.2 ÚPRAVY STAVENIŠTĚ 2 1.3 OPLOCENÍ STAVENIŠTĚ 2 1.4 PŘÍJEZDY A PŘÍSTUPY NA STAVENIŠTĚ 2 1.5 DEPONIE A MEZIDEPONIE 2 2 VÝZNAMNÉ SÍTĚ TECHNICKÉ

Více

DRUPOS HB, s.r.o. Příčná 260, Havlíčkův Brod Tel./fax.: , B. Souhrnná technická zpráva

DRUPOS HB, s.r.o. Příčná 260, Havlíčkův Brod Tel./fax.: ,   B. Souhrnná technická zpráva DRUPOS HB, s.r.o. Příčná 260, 580 01 Havlíčkův Brod Tel./fax.: 569 429 432, e-mail: drupos@iol.cz A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva C. Přehledná mapa E. Zásady organizace výstavby Název akce:

Více

d) Poloha vzhledem k záplavovému území, poddolovanému území apod.

d) Poloha vzhledem k záplavovému území, poddolovanému území apod. Obsah: B.1. Popis území stavby...3 B.2. Celkový popis stavby...4 B.2.1. Účel, užívání stavby, základní kapacity funkčních jednotek...4 B.2.2. Celkové urbanistické a architektonické řešení...4 B.2.3. Celkové

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT ZÁSADY TVORBY VÝKRESŮ POZEMNÍCH STAVEB II.

CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT ZÁSADY TVORBY VÝKRESŮ POZEMNÍCH STAVEB II. Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT ZÁSADY TVORBY VÝKRESŮ POZEMNÍCH STAVEB II. Autor

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce: ÚP ČR - Pardubice výstavba budovy a školicího střediska Sportovní hala a přilehlé zpevněné plochy Stupeň PD: Ohlášení odstranění stavby Datum: 04/2013 ArcDesign s.r.o.

Více

B. - SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. - SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. - SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA K DOKUMENTACI PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ OPRAVY SOCIÁLNÍHO ZAŘÍZENÍ SOKOL ČESKÁ SKALICE ST.P.Č. 793/1 A 792/3 V K.Ú. ČESKÁ SKALICE 1 SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA K DOKUMENTACI PRO

Více

Projektová dokumentace obsahuje části:

Projektová dokumentace obsahuje části: Příloha č. 5 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Rozsah a obsah projektové dokumentace pro ohlášení stavby uvedené v 104 odst. 1 písm. a) až e) stavebního zákona, pro vydání stavebního povolení, k uzavření veřejnoprávní

Více

SOUHRNNÁ ZPRÁVA. HERNÍ PRVKY Lazsko SOUHRNNÁ ZPRÁVA - B. Architekt: Zodpovědný projektant:

SOUHRNNÁ ZPRÁVA. HERNÍ PRVKY Lazsko SOUHRNNÁ ZPRÁVA - B. Architekt: Zodpovědný projektant: SOUHRNNÁ ZPRÁVA HERNÍ PRVKY Lazsko Architekt: Zodpovědný projektant: Vypracoval: Kontroloval: Bc. Jan Černý Místo stavby: Lazsko Investor: Lazsko 52, 262 31 Milín Název stavby: HERNÍ PRVKY Lazsko parcely

Více

Revitalizace vodního toku. Legislativa, výkresová dokumentace

Revitalizace vodního toku. Legislativa, výkresová dokumentace Revitalizace vodního toku Legislativa, výkresová dokumentace Vyhláška 499/2006 Sb o dokumentaci staveb Dokumentace pro vydání rozhodnutí o UMÍSTĚNÍ STAVBY (příloha č. 1) Dokumentace pro vydání rozhodnutí

Více

FOTBALOVÉ HŘIŠTĚ DOLNÍ BOJANOVICE REKONSTRUKCE B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA ÚZEMNÍ ŘÍZENÍ - 1 -

FOTBALOVÉ HŘIŠTĚ DOLNÍ BOJANOVICE REKONSTRUKCE B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA ÚZEMNÍ ŘÍZENÍ - 1 - FOTBALOVÉ HŘIŠTĚ DOLNÍ BOJANOVICE REKONSTRUKCE ÚZEMNÍ ŘÍZENÍ B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Brno: 09/2016 Zpracovatel: Ing.arch. Zdeněk JANSKÝ Ing. Tomáš JANSKÝ, Ing.arch.Perglová Iveta - 1 - B.1. Popis

Více

Rozsah a obsah dokumentace pro vydání společného územního rozhodnutí a stavebního povolení

Rozsah a obsah dokumentace pro vydání společného územního rozhodnutí a stavebního povolení Rozsah a obsah dokumentace pro vydání společného územního rozhodnutí a stavebního povolení Příloha č. 4 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Společná dokumentace obsahuje části: A B C D E Průvodní zpráva Souhrnná

Více

OBJEKT NA CIKORCE 1740, PRAHA 12

OBJEKT NA CIKORCE 1740, PRAHA 12 OBJEKT NA CIKORCE 1740, PRAHA 12 B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Zpracovatel: RHM Projekt, spol. s r.o. Převoznická 304/4 143 00 Praha 12 Modřany IČ: 496 17 389 DIČ: CZ 496 17 389 RHM Projekt, spol. s r.o.

Více

Příloha č. 3. Technická zpráva ZOV

Příloha č. 3. Technická zpráva ZOV Příloha č. 3 Obsah: a) Základní řešení zařízení staveniště - informace o rozsahu a stavu staveniště - předpokládané úpravy staveniště - oplocení - trvalé deponie a mezideponie - příjezdy a přístupy na

Více

B.Souhrnná technická zpráva

B.Souhrnná technická zpráva B SOUHRNNÁTECHNICKAZPRÁVA B.Souhrnná technická zpráva Rodínný dům dokumentace pro ohlášení stavby ( r?' I#' Il-l' r, + Praha, Leden 2CY 7 B. SOUHRNNÁTECHNICKAZPRÁVA B. SOUHRNNÁTECHNICKÁZPRÁVA B.1 Popis

Více