Směrnice pro poskytování grantů v sociální oblasti na rok 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Směrnice pro poskytování grantů v sociální oblasti na rok 2015"

Transkript

1 Označení dokumentu: S/21/2014 Skartační zn.: A/5 Účinnost od: Typ dokumentu: směrnice Revize/datum: Účinnost do: Stav dokumentu: platná Zveřejnění na www: ano Počet stran/příloh: MĚSTO TŘINEC Jablunkovská 160, Třinec Směrnice pro poskytování grantů v sociální oblasti na rok 2015 Směrnice S/21/2014 S/21/2014 Strana 1(celkem 13 )

2 Revize (změny): Revize č. Popis změny Datum revize Provedl 1 Formální úpravy změna formy dokumentu. 2 Změna znění bodu Přidání bodu S/21/2014 Strana 2(celkem 13 )

3 Obsah Článek 1 Účel...4 Článek 2 Působnost...4 Článek 3 Výklad pojmů a zkratek...4 Článek 4 Postup Vyhlášené dotační programy Příjem žádostí Náležitosti žádosti Kritéria hodnocení žádosti Podmínky pro čerpání a vyúčtování dotace Kontroly a sankční ujednání...11 Článek 5 Vymezení odpovědnosti...12 Článek 6 Schválení a účinnost...13 Článek 7 Přílohy...13 S/21/2014 Strana 3 (celkem 13)

4 Článek 1 Účel Účelem této směrnice je stanovení jednotných a závazných podmínek pro žadatele a příjemce veřejné finanční podpory poskytované z rozpočtu města Třince formou příspěvku jako doplňkového zdroje financování, kterým se bude poskytovatel spolupodílet na realizaci projektů vyhlášených dotačních programů. Článek 2 Působnost Směrnice platí pro všechny žadatele a příjemce dotace z rozpočtu města Třince. Dotace dle této směrnice může obdržet každá právnická a fyzická osoba, která si podala žádost o dotaci a která splňuje podmínky těchto zásad. Dotace nelze poskytnout politickým stranám a politickým hnutím podle zákona č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a hnutích, ve znění pozdějších přepisů. Rovněž je nelze poskytnout příspěvkovým organizacím, jejichž zřizovatelem je město Třinec. Dotace jsou přednostně přiděleny těm žadatelům, kteří svou činností přispívají ke zlepšení sociální situace ve městě Třinci. Příjemce dotace musí být běžně dosažitelný pro širokou veřejnost ve stanovených dnech na určitém místě např. v rámci své pobočky nebo střediska v územním obvodu města Třince nebo případně ve správním obvodu města Třince jako obce s rozšířenou působností, což doloží nájemní či obdobnou smlouvou. Příjemce dotace s tématem dotačního programu A) Podpora, rozvoj a udržení stávajících sociálních služeb musí projekt realizovat v souladu s obecně závaznými právními předpisy v oblasti sociálních služeb (zákon č. 108/2006 Sb. o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon č. 108/2006 Sb. ), včetně prováděcí vyhlášky č. 505/2006 Sb.). Tabulka č. 1 Článek 3 Výklad pojmů a zkratek poskytovatel dotační program dotace grantová komise žadatel příjemce rada města město Třinec tematická oblast vyhlášená Radou města Třince účelově určený peněžní prostředek veřejné finanční podpory komise pro poskytování účelových finančních příspěvků pro sociální oblast na rok 2015 právnická nebo fyzická osoba, která podá žádost o poskytnutí dotace v souladu s těmito zásadami právnická nebo fyzická osoba splňující podmínky uvedené v těchto zásadách, která obdrží dotaci z rozpočtu poskytovatele Rada města Třince S/21/2014 Strana 4 (celkem 13)

5 zastupitelstvo města OSV IA Zastupitelstvo města Třince Odbor sociálních věcí Útvar interního auditu a kontroly 4.1. Vyhlášené dotační programy Článek 4 Postup Podpora, rozvoj a udržení stávajících sociálních služeb (kód A/SS) Jsou určeny na poskytování konkrétních sociálních služeb dle jednotlivých paragrafů zákona o sociálních službách, přičemž se přihlíží ke Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb v městě Třinci pro roky (Na každou sociální službu je nutno podávat novou žádost dle příslušného paragrafu zákona o sociálních službách.) A/SS/1 Služby odborného sociálního poradenství ( 37, odst.3) A/SS/2 Služby sociální péče A/SS/3 Služby sociální prevence Podpora zdravotně postižených občanů (kód B/ZP) Jsou určeny na celoroční či jednotlivé akce pro handicapované občany, přičemž se přihlíží k cílům a opatřením Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v městě Třinci pro roky Maximální výše podpory pro jednu organizaci v rámci tohoto programu je Kč. B/ZP/1 Podpora celoroční pravidelné činnosti i individuálních akcí B/ZP/2 Vytváření podmínek pro integraci handicapovaných občanů, včetně vytváření rovných příležitostí B/ZP/3 Podpora terénní hospicové péče Podpora prevence (kód C/PP) Jsou určeny na podporu prevence v různých sociálních oblastech (návykové látky kriminalita, sociální vyloučení, nezaměstnanost apod.), přičemž se přihlíží k cílům a opatřením Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v městě Třinci pro roky , Strategii protidrogové politiky města Třince na období a Plánu prevence kriminality města Třince na léta Maximální výše podpory pro jednu organizaci v rámci tohoto programu je Kč. C/PP/1 Probační a resocializační programy pro mládež i dospělé C/PP/2 Programy se zaměřením na prevenci sociálního vyloučení C/PP/3 Preventivní programy se zaměřením na drogy a kriminalitu Podpora ostatních aktivit v sociální oblasti (kód D/OČ) Jsou určeny na podporu ostatních činností v sociální oblasti dle potřeb odboru sociálních věcí a rovněž v souladu s cíli a opatřeními Střednědobého plánu sociálních služeb v městě Třinci pro roky a plánem rodinné politiky města Třince pro aktuální období. Maximální výše podpory pro jednu organizaci v rámci tohoto programu je Kč. S/21/2014 Strana 5 (celkem 13)

6 D/OČ/1 Podpora rozvoje dobrovolnictví na území města Třince se zaměřením na posílení kompetencí a kapacity dobrovolníků v organizacích poskytovatelů sociálních služeb a souvisejících aktivit D/OČ/2 Podpora fungující rodiny - podpora prorodinných programů a aktivit pro zkvalitňování rodinných vztahů a posilování rodičovských kompetencí D/OČ/3 Podpora programů na volnočasové aktivity pro seniory 4.2. Příjem žádostí Radou města schválené dotační programy a směrnice budou vyhlášeny a zveřejněny na úřední desce města Třince, na webových stránkách poskytovatele ( v místním tisku a v místní kabelové televizi. Formuláře žádosti lze stáhnout z internetových stránek: Žádost o poskytnutí dotace se podává současně: v tištěné podobě (nebo prostřednictvím datové schránky) a elektronické podobě Forma žádosti v tištěné podobě V tištěné podobě řádně vyplněná a podepsaná v jednom originále s přílohami doporučeně poštou nebo osobně na podatelně města Třince v obálce odesílatele označené (v případě zaslání prostřednictvím datové schránky v jednom originále, kdy v předmětu bude uvedeno Neotvírat žádost o dotaci OSV ): Město Třinec, odbor sociálních věcí, Jablunkovská 160, Třinec 1 název příslušné oblasti dotačního programu a jeho kód plné jméno (název) žadatele a adresa text "Neotvírat žádost o dotaci - OSV" Forma žádosti v elektronické podobě V elektronické podobě pouze řádně vyplněná žádost bez příloh ve formátu.pdf s podpisem statutárního zástupce a ve formátu.xls (bez podpisu) na dotaceosv@trinecko.cz Termín pro podání žádosti Uzávěrka pro podání žádostí je stanovena na do hod. V případě zaslání poštou je rozhodující datum poštovního razítka, v případě zaslání datovou schránkou či osobního doručení čas obdržení žádosti do datové schránky nebo na podatelně města Třince. Žádosti předložené jiným způsobem a po uvedeném termínu nebudou posuzovány Náležitosti žádosti Žádost se podává na předepsaném formuláři (příloha č. 1 směrnice), kdy tento musí být vyplněn v souladu s podmínkami k dotačnímu programu. Podmínky jsou závazné po celou dobu platnosti dotačního programu. V žádosti je nutno uvádět vlastní spoluúčast žadatele. Nedílnou součástí žádosti je popis projektu a níže uvedené povinné přílohy. S/21/2014 Strana 6 (celkem 13)

7 4.3.1 Povinné přílohy Povinnými přílohami žádosti jsou: doklad o právní subjektivitě žadatele (např. výpis z rejstříku evidovaných právnických osob, stanovy apod.), ověřená kopie dokladu o volbě nebo jmenování statutárního zástupce, případně písemné zmocnění v originále či ověřené kopii k zastupování (v případě změn je nutné znovu předložit k podpisu smlouvy), kopie rozhodnutí o registraci poskytovatele sociálních služeb (případně kopie žádosti o registraci), pokud je poskytovatelem sociálních služeb, a kopie rozhodnutí o registraci nestátního zdravotnického zařízení, pokud je zdravotnickou organizací, potvrzení banky o zřízení účtu u peněžního ústavu nebo kopie smlouvy o založení běžného účtu u peněžního ústavu, výroční (hodnotící) zpráva o činnosti organizace z posledního období, ceník poskytovaných služeb v případě, že jsou služby poskytovány za úplatu, dokument o vlastnictví nebo smlouva o užívacím vztahu k nemovitosti, ve které bude projekt realizován. Dostatečným dokladem je rovněž smlouva o smlouvě budoucí, pokud žadatel bude podávat více žádostí, lze požadované doklady (pokud jsou stejné) přiložit pouze k jedné ze žádostí, ale pak je nutno v každé další žádosti uvést písemně odkaz na kód programu a název projektu, ke kterému jsou prvotní doklady přiloženy Další náležitosti a podmínky žádosti V případě potřeby si poskytovatel může tyto doklady (povinné přílohy) vyžádat také k nahlédnutí v originále nebo ověřené kopii. Pokud žádost nebude úplná nebo údaje v ní nebudou odpovídat skutečnosti, bude žadatel em vyzván k doplnění skutečností ve lhůtě do 3 pracovních dnů ode den vyzvání. Žadatel je povinen předložit potřebná doplnění způsobem, který bude stanoven v u (elektronickou formou nebo písemně). Pokud žadatel přes výzvu nedostatky žádosti neodstraní ve stanovené lhůtě, bude žádost z dalšího řízení vyřazena. Poskytovatel dotace si vyhrazuje právo vyžádat si od žadatele další potřebné doklady či dokumenty k prokázání účelu žádaných finančních prostředků, k financování projektu i ke kvalitě služby Kritéria hodnocení žádosti Splnění veškerých formálních náležitostí. Výsledky veřejnoprávní kontroly dle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon č. 320/2001 Sb. ) monitoringu odboru SV či předběžné kontroly odboru SV na dotace poskytnuté v minulosti (posouzení rozpočtu ve vztahu k obsahu projektu z hlediska efektivity, hospodárnosti a účelnosti). V případě čerpání dotace a nedoložení vyúčtování věrohodným způsobem, bude toto projednáno v grantové komisi a pak předloženo radě města s návrhem na vyřazení žádosti nebo nepřiznání dotace. S/21/2014 Strana 7 (celkem 13)

8 Soulad s potřebami v dané dotační oblasti tj. soulad s cíli aktualizovaného Střednědobého (komunitního) plánu rozvoje sociálních služeb v městě Třinci pro roky a dalšími strategickými dokumenty města Třince. Výsledky monitorování minulých projektů s ohledem na kvalitu poskytovaných služeb. Aktivita organizací při získávání finančních prostředků z jiných zdrojů (státní dotace, dotace z jiných obcí, krajské dotace, nadace, sponzoři, evropské fondy apod.) Podmínky pro čerpání a vyúčtování dotace Podmínky poskytnutí Předpokladem poskytnutí dotace je vyrovnání veškerých závazků k rozpočtu města Třince, tedy i řádně a včas předloženého vyúčtování dotace či vyčíslené vratky dotace nebo sankce, pokud byla v předchozích letech udělena. Před předložením řádného a včasného vyúčtování dříve poskytnutých dotací ze strany příjemce nemůže být dotace poskytnuta. Dotaci nelze poskytnout, pokud by jejich poskytnutím byla překročena hranice podpory de minimis. Na poskytnutí dotace ani odůvodnění nepřiznání dotace není právní nárok. Dotace je poskytnuta na základě Smlouvy o poskytnutí účelové dotace bezhotovostním převodem na účet žadatele příjemce. Dotace je vyplacena jednorázově nebo ve splátkách na daný kalendářní rok. Příjemce dotace je povinen použít poskytnuté finanční prostředky pouze na úhradu provozních nákladů přímo souvisejících s přihlášeným projektem a dle smlouvy. Lze jej čerpat v běžném roce od dne zahájení projektu, nejdříve od , do posledního dne jeho ukončení, nejpozději do Provozní náklady musí být účetně evidované, identifikovatelné, ověřitelné a podložené originálními dokumenty. Přidělená dotace musí být řádně proúčtována v účetnictví daného subjektu a její čerpání na daný projekt analyticky oddělen. Poskytnutá dotace je ve smyslu zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů (zákon o finanční kontrole) ve znění pozdějších předpisů, veřejnou finanční podporou a vztahují se na ni všechna ustanovení tohoto zákona. Příjemce dotace odpovídá za její použití v souladu s účely, pro které byla poskytnuta. Za neoprávněné použití nebo zadržení dotace je proti příjemci postupováno podle zákona 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů. To však nevylučuje i jiné sankce Neuznatelné výdaje Z poskytnuté dotace nelze hradit: výdaje investičního charakteru a opravy, pohoštění, stravování, rauty, dary, vyjma potravin či hotových jídel, které tvoří podstatu předmětu projektu, dotace jiným právnickým nebo fyzickým osobám, rekondiční a relaxační pobyty (mimo program B/ZP), pořízení dlouhodobého a krátkodobého finančního majetku, ztráty devizových kurzů, nájemné s následnou koupí (leasing), splátky finančních závazků a leasingové splátky, S/21/2014 Strana 8 (celkem 13)

9 tvorba kapitálového jmění (zisku), pokuty, poplatky, sankce, náklady za právní služby a zastoupení, úroky z úvěru, odpisy majetku, cestovní náklady, které nevyplývají z typu poskytované služby a nesouvisejí s obsahem předkládaného projektu a typu služby, cestovné nad rámec zákona č. 262/2006 Sb. v platném znění, alkohol a tabákové výrobky, odměny statutárním orgánům právnických osob, členské příspěvky v jiných institucích, nákupy pozemků nebo budov, nespecifikované výdaje (tzn. výdaje, které nelze účetně doložit), stravenky a další nefinanční benefity organizace (dárkové poukazy na zboží a služby apod.) Míra spoluúčasti Dotace musí být vždy kryta s finanční spoluúčastí příjemce ve výši nejméně 10% z poskytnuté dotace. Slouží k realizaci výše uvedených tematických programů v sociální oblasti. Minimální míra spoluúčasti poskytovatele na financování nových sociálních služeb, které jsou v souladu se Střednědobým (komunitním) plánem rozvoje sociálních služeb v městě Třinci pro roky : odborné sociální poradenství min. 30 % z oprávněné provozní ztráty, pobytové sociální služby min. 30 % z oprávněné provozní ztráty, ambulantní sociální služby min. 25 % z oprávněné provozní ztráty, terénní sociální služby min. 20 % z oprávněné provozní ztráty. Oprávněnou provozní ztrátou se rozumí rozdíl mezi celkovými rozpočtovanými náklady dané sociální služby a rozpočtovanými úhradami uživatelů včetně rozpočtovaných jiných zdrojů (např. úhrady zdravotních pojišťoven, dotace úřadu práce, tržby z vlastní činnosti, dary apod.) vyjma dotací ze státního rozpočtu poskytnutých dle zákona o sociálních službách, přičemž musí být zachována podmínka přiměřenosti a hospodárnosti rozpočtovaných nákladů sociální služby a jejich srovnatelnosti pro daný druh sociální služby v rámci příslušného území, vyplývající z Metodiky MPSV ČR Formuláře vyúčtování dotace Po ukončení realizace projektu zpracuje příjemce dotace závěrečné vyhodnocení a vyúčtování na předepsaných formulářích dle přílohy č. 2 této směrnice včetně identifikačních údajů a předloží je odboru SV v termínu uvedeném ve smlouvě. Formuláře Vyúčtování 2015 jsou: Formulář č. 1 - Vyúčtování poskytnuté účelové dotace v sociální oblasti z rozpočtu města Třince pro rok 2015 (List Formulář č. 1B) Formulář č. 2 - Přehled o čerpání dotace poskytnuté z rozpočtu města Třince ke smlouvě (List Formulář č. 2B). Do tohoto formuláře je nutné zapisovat účetní doklady dle obsahového členění, tzn. seřadit zvlášť všechny doklady týkající se např. DDHM (uvést jejich součet), poté např. kancelářské potřeby (uvést jejich S/21/2014 Strana 9 (celkem 13)

10 součet), dále např. elektrická energie (uvést jejich součet) atd. Tabulka musí končit součtem všech položek. Formulář č. 3 - Závěrečné vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté z rozpočtu města Třince ke smlouvě dle jednotlivých položek (List Formulář č. 3B). Formulář č. 4 - Oznámení o vrácení nevyčerpaných finančních prostředků na účet poskytovatele dotace (v případě nevyčerpání finančních prostředků dotace či vyčíslení vrátky dotace nebo sankce) (List Formulář č. 4B). Tento formulář slouží jako avízo vrátky nevyčerpaných finančních prostředků dotace. V případě, že příjemce nevyčerpá veškeré finanční prostředky dotace, odešle vyplněný formulář na dotaceosv@trinecko.cz. Veškeré vyplněné formuláře (č. 1-4) budou opatřeny jménem zpracovatele, jeho telefonickým kontaktem, jménem a podpisem statutárního zástupce, včetně razítka a data Náležitosti účetních dokladů K vyúčtování budou přijímány pouze kopie originálních účetních dokladů, které se vztahují k čerpání dotace. V těchto dokladech bude rozepsáno množství zboží nebo služeb, počet jednotek, cena za jednotku a celková cena. Tak, aby bylo zřejmé, z čeho byla odvozena částka na faktuře a zda je to v souladu s účelem použití prostředků specifikovaným ve smlouvě. Originály všech účetních dokladů (dle konkrétního projektu) budou uloženy u příjemce dotace k nahlédnutí kontrolním orgánům, tj. pracovníkům Útvaru interního auditu a kontroly MěÚ Třinec. Jednotlivé prvotní doklady budou označeny textem Dotace OSV Třinec včetně uvedení evidenčního čísla smlouvy. Na účetních dokladech, které jsou z dotace financovány jen částečně, je nutno vždy uvést i přesnou částku hrazenou z dotace. Teprve po řádném označení na originálech dokladů budou vyhotoveny jejich kopie. V případě dokladu za ubytování je povinen příjemce dotace rozčlenit cenu za ubytování a za stravování zvlášť. Při prokazování oprávněnosti cestovních dokladů musí být doložen účel cesty (např. přihláška do soutěže, potvrzení pořadatele akce, pozvánka na akci nebo leták o akci). K vyúčtování cestovních nákladů spojených s přepravou osob zajišťované přepravcem, budou přijímány faktury za přepravu a jízdenky. V případě vyúčtování cestovních nákladů spojených s použitím osobního vozidla předloží příjemce náležitosti dle platných právních předpisů (např. zákoník práce nebo vnitřní směrnice organizace o poskytování cestovních náhrad). K vyúčtování dotace je nutno předložit veškeré doklady vztahující se k dotaci. Např. ke každému daňovému dokladu (paragonu) bude přiložen výdajový pokladní doklad, ke každé přijaté faktuře výpis z bankovního účtu. Na kopiích bankovních výpisů budou vyznačeny zřetelně částky hrazené z dotace. V případě, že předmětem vyúčtování budou mzdové náklady a zákonné odvody (sociální a zdravotní pojištění), tak bude k vyúčtování připojen tabulkový přehled těchto nákladů dle jednotlivých zaměstnanců, dále budou doloženy účetní doklady (např. mzdovou sestavu nebo výplatní lístek, přiložen výpis z bankovního účtu a pracovní smlouvy platné pro příslušný rok). U vyúčtování ostatních osobních nákladů (DPP, DPČ) budou doloženy rovněž příslušné dohody. Bližší podmínky vyúčtování budou uvedeny ve smlouvě Ostatní podmínky vyúčtování V případě, že příjemci vznikne oprávněně nárok na odpočet daně z přidané hodnoty v souladu s ustanovením 72 a 73 zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané S/21/2014 Strana 10 (celkem 13)

11 hodnoty, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon č. 235/2004 Sb. ), předloží k vyúčtování projektu částku bez DPH. V případě, že příjemce obdrží dotaci na spotřebu energií, na níž mu vznikne přeplatek, je povinen tento vrátit (a zároveň vyplnit Formulář č. 4B) v poměrné výši k vyúčtované dotaci (např. vyúčtuje-li ve Formuláři č. 3B spotřebu energií v poměru přijatá dotace k vlastním zdrojům 30:70, pak z přeplatku odvede 30 % do rozpočtu města Třince). V případě neuskutečnění či nevyužití poukázaných finančních prostředků musí být tyto finanční prostředky vráceny zpět na běžný účet města Třince případně hotovostně do jeho pokladny, a to do 30 dnů ode dne, kdy se příjemce dozvěděl o nekonání akce, nebo o tom, že příspěvek nevyužije, nejpozději však do termínu vyúčtování projektu. V případě předčasného ukončení projektu do 30 dnů po ukončení projektu včetně podání avíza poskytovateli. V případě vrácených peněz je nutno doložit doklad o vrácení (výpis z banky, příp. příjmový pokladní doklad z pokladny poskytovatele) a poskytovateli předat avízo o vrácení dotace. Z poskytnuté dotace lze rovněž hradit zdravotní a ozdravné pobyty pro občany s trvalým pobytem v Třinci, a to konkrétně zdravotně handicapovaným členům registrovaným ve spolcích či jiných organizacích nebo uživatelům ambulantních sociálních služeb pro zdravotně handicapované (mimo poradny). Výše dotace bude vázána na počet účastníků a počet dnů trvání pobytové akce. Rovněž zásadní podmínkou je, že na občana města Třince nebude čerpána dotace na tento pobyt u jiného subjektu, který je taktéž příjemcem dotace z rozpočtu města Třince (nelze čerpat na stejného občana ve více organizacích. Tato skutečnost bude doložena při vyúčtování čestným prohlášením, že účastník je občanem města Třince a že nečerpal z dotace na tento druh pobytu u jiného subjektu, který je rovněž příjemcem dotace z rozpočtu města Třince. U občana registrovaného ve spolku či jiné organizace předložení dokladu o úhradě členského příspěvku pro daný rok, dále pak výše uvedené čestné prohlášení. Nedodržení těchto podmínek bude důvodem pro vrácení poměrné části dotace. Příjemce dotace má za povinnost uvádět při propagaci programu město Třinec jako poskytovatele dotace a dále při jednorázové akci v dostatečném předstihu na ni předložit odboru sociálních věcí upoutávku (letáček, plakát). Schválením žádosti a přidělením grantu souhlasí Rada města s užíváním loga města Třinec k propagaci programu či akce a není třeba dále žádat o schválení žádosti o užívání znaku dle směrnice č. 5/2005. Příjemce je oprávněn podat žádost o změnu smlouvy formou dodatku nejpozději do O změně smlouvy rozhoduje Zastupitelstvo města Třince na svém zasedání Kontroly a sankční ujednání V případě použití příspěvku v rozporu se stanoveným účelem sjednaným ve smlouvě nebo při prodlení s vyúčtováním je poskytovatel oprávněn od smlouvy odstoupit a příjemce dotace je povinen poskytnutou dotaci či její poměrnou část vrátit poskytovateli na jeho účet, a to nejpozději do 30 dnů od stanoveného termínu vyúčtování. V případě, že dojde k prodlení s vrácením dotace delším jednoho měsíce od stanoveného termínu vyúčtování, bude finanční částka vymáhána soudní cestou. Odvod za porušení se stanoví za toto méně závažné porušení povinností ve smyslu 22 odst. 5 zákona č. 250/2000Sb., následujícím procentním rozmezím: do 7 kalendářních dnů 5 % poskytnuté dotace S/21/2014 Strana 11 (celkem 13)

12 od 8 do 30 kalendářních dnů 10 % poskytnuté dotace od 31 do 50 kalendářních dnů 20 % poskytnuté dotace Příjemce dotace umožní poskytovateli průběžně monitorovat a kontrolovat realizaci projektu dle přílohy č. 3 Pravidla pro kontrolu a monitoring. Pololetní monitorovací zprávy, které budou příjemci zaslány, je příjemce povinen vyplnit a zaslat odboru sociálních věcí města Třince do Příjemce je povinen písemně nejpozději do 8 dnů oznámit odboru sociálních věcí města Třince každou změnu, která je pro plnění smlouvy podstatná. Odvod za porušení této povinnosti se stanoví za toto méně závažné porušení povinností ve smyslu 22 odst. 5 zákona č. 250/2000 Sb., ve výši 2 % z poskytnuté dotace. Odbor SV a Útvar interního auditu a kontroly jsou oprávněni kontrolovat správnost použití poskytnutých finančních prostředků. Bude-li zjištěno, že příspěvek není řádně používán a podmínky smlouvy nejsou plněny, navrhne odbor SV postup směřující k nápravě, případně k odnětí příspěvku a jeho vrácení. Pracovníci odboru SV provedou kontrolu úplnosti a formální správnosti předložených účetních dokladů a dodržení účelovosti použitých finančních prostředků. Případné nesrovnalosti se projeví v hodnocení žádosti pro následující období. Za splnění účelu čerpaných finančních prostředků zodpovídá statutární zástupce žadatele. Poskytovatel dotace v souladu se zákonem č. 320/2001 Sb., si vyhrazuje právo provést kontrolu hospodaření s veřejnými prostředky z poskytnuté dotace, zejména soulad účelu použití finančních prostředků se smlouvou, a požadovat při kontrole předložení všech potřebných účetních a jiných dokladů. Kontrolu mohou provést kontrolou pověření zaměstnanci města Třince zařazení do Městského úřadu města Třince, členové Finančního výboru zastupitelstva města Třince, popřípadě další kontrolní orgány zřízené městem Třinec. Nedodržení podmínek smlouvy a zásad, nedodržení nebo porušení podmínek vyhlášeného dotačního programu budou poskytovatelem klasifikovány jako porušení rozpočtové kázně podle 22 odst. 2 zákona č. 250/2000 Sb. Článek 5 Vymezení odpovědnosti 5.1. Za věcně správnou, úplnou a ve stanoveném termínu podanou žádost zodpovídá příjemce Za kontrolu věcné správnosti žádostí, kontrolu jejich úplnosti a kompletnosti odpovídá OSV Za přípravu podkladů pro jednání grantová komise odpovídá OSV Za posoužení jednotlivých žádostí a zpracování návrhu na poskytnutí dotace předkládaného radě města zodpovídá grantová komise O poskytnutí dotace na návrh rady města rozhoduje zastupitelstvo města Za přípravu smluv o poskytnutí dotací zodpovídá OSV Za splnění účelu čerpaných finančních prostředků zodpovídá příjemce Za zaslání pololetní monitorovací zprávy zodpovídá příjemce Za průběžnou kontrolu a monitoring souladu využití dotace s uzavřenou smlouvou zodpovídá OSV Za pravdivost a správnost vyúčtování zodpovídá příjemce Za kontrolu vyúčtování zodpovídá OSV. S/21/2014 Strana 12 (celkem 13)

13 Článek 6 Schválení a účinnost 6.1. Tato směrnice byla schválena na 139. schůzi Rady města Třince, usnesením č. 2014/ Směrnice nabývá účinnosti dne Zpracoval: Mgr. Ellen Raszková Schválil: RNDr. Věra Palkovská Datum: Datum: Podpis: Mgr. Ellen Raszková v. r. Podpis: RNDr. Věra Palkovská v. r. Příloha č. 1 Žádost o dotaci Příloha č. 2 Formuláře vyúčtování Článek 7 Přílohy Příloha č. 3 Pravidla pro kontrolu a monitoring S/21/2014 Strana 13 (celkem 13)

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TŘINCE NA PROGRAMY V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRO ROK 2014

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TŘINCE NA PROGRAMY V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRO ROK 2014 Směrnice č. 19/ ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA TŘINCE NA PROGRAMY V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRO ROK 2014 Realizace Zásad pro žadatele a příjemce účelové dotace poskytované na základě vyhlášených

Více

M Ě S T O J A B L U N K O V

M Ě S T O J A B L U N K O V M Ě S T O J A B L U N K O V Zásady pro poskytování účelových neinvestičních dotací z rozpočtu města na projekty a aktivity v kulturní a sportovní oblasti Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Dotace poskytované podle

Více

Zásady pro program Podpora v oblasti kulturních a sportovních aktivit z rozpočtu města Třince na rok 2014

Zásady pro program Podpora v oblasti kulturních a sportovních aktivit z rozpočtu města Třince na rok 2014 MĚSTO TŘINEC Zásady pro program Podpora v oblasti kulturních a sportovních aktivit z rozpočtu města Třince na rok 2014 Účinnost od: 18.11.2013 Účinnost do: 31.12.2014 Schváleno: Radou města Třince dne

Více

Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010

Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010 Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 109.21.10 Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010 v rámci V. programu Podpora MČ v sociální oblasti

Více

1. O B E C N Á Č Á S T

1. O B E C N Á Č Á S T Podmínky výběrového řízení pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostravy, městského obvodu Radvanice a Bartovice na rok 2019 1. O B E C N Á Č Á S T I. Podmínky pro poskytování

Více

Vyhlášení Programu na podporu projektů v sociální oblasti ve městě Třinec na rok 2016

Vyhlášení Programu na podporu projektů v sociální oblasti ve městě Třinec na rok 2016 Vyhlášení Programu na podporu projektů v sociální oblasti ve městě Třinec na rok 2016 I. Název dotačního programu: Program na podporu projektů v sociální oblasti ve městě Třinec na rok 2016 (dále jen program)

Více

Městská část Praha 12 Písková ul. 830/25, Praha 4

Městská část Praha 12 Písková ul. 830/25, Praha 4 Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 101.01.09 Městská část Praha 12 Písková ul. 830/25, 143 12 Praha 4 vyhlašuje výběrové řízení na podporu projektů v sociální oblasti pro rok 2010 v souladu

Více

Vyhlášení Programu na podporu projektů v sociální oblasti ve městě Třinec na rok 2017

Vyhlášení Programu na podporu projektů v sociální oblasti ve městě Třinec na rok 2017 Vyhlášení Programu na podporu projektů v sociální oblasti ve městě Třinec na rok 2017 I. Název dotačního programu: Program na podporu projektů v sociální oblasti ve městě Třinec na rok 2017 (dále jen program)

Více

Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostrava, městského obvodu Hrabová. I. Úvodní ustanovení

Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostrava, městského obvodu Hrabová. I. Úvodní ustanovení Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostrava, městského obvodu Hrabová I. Úvodní ustanovení 1. Zastupitelstvo městského obvodu Hrabová rozhodlo o stanovení oblastí pro

Více

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Městského obvodu Plzeň 2 Slovany

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Městského obvodu Plzeň 2 Slovany Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Městského obvodu Plzeň 2 Slovany 1. Základní principy 1.1. Poskytování peněžních prostředků (dále jen dotace ) z rozpočtu Městského obvodu Plzeň 2 Slovany (dále

Více

Pro účely těchto pravidel a podmínek: a) žadatelem o dotaci se rozumí poskytovatel sociálních služeb, registrovaný podle

Pro účely těchto pravidel a podmínek: a) žadatelem o dotaci se rozumí poskytovatel sociálních služeb, registrovaný podle Pravidla a podmínky pro poskytnutí dotace hlavního města Prahy v sociální oblasti pro rok 2010 prostřednictvím Městské části Praha 16 V. Program Podpora městských částí v sociální oblasti Městská část

Více

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program )

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program ) PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program ) I. OBECNĚ ZÁVAZNÁ PRAVIDLA 1. Tento program slouží pro stanovení

Více

Zásady a metodika pro poskytování individuálních dotací z rozpočtu města Vítkova v sociální oblasti Obsah

Zásady a metodika pro poskytování individuálních dotací z rozpočtu města Vítkova v sociální oblasti Obsah Zásady a metodika pro poskytování individuálních dotací z rozpočtu města Vítkova v sociální oblasti Obsah I. Úvodní ustanovení... 2 II. Zdroje... 2 III. Použití prostředků... 2 IV. Žadatelé o dotaci...

Více

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti Městská část Praha 1 vyhlašuje II. kolo výběrového řízení grantového programu: JEDNIČKA PRO ROK 2012 - podpora MHMP v sociální oblasti Dotace se vztahuje na následující druhy sociálních služeb: Pečovatelská

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Město Nejdek náměstí Karla IV. 239, 362 21 Nejdek Telefon 353 240 111 ZASTUPITELSTVO MĚSTA PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Zpracoval Vydal Alena Kynclová, vedoucí OE Zastupitelstvo

Více

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE Z ROZPOČTU V ROCE 2017 (dále jen program )

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE Z ROZPOČTU V ROCE 2017 (dále jen program ) PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE Z ROZPOČTU V ROCE 2017 (dále jen program ) I. OBECNĚ ZÁVAZNÁ PRAVIDLA 1. Tento program slouží ke stanovení podmínek pro

Více

Metodická pomoc pro příjemce příspěvků z rozpočtu Města Šternberka INTERNÍ AUDIT

Metodická pomoc pro příjemce příspěvků z rozpočtu Města Šternberka INTERNÍ AUDIT Metodická pomoc pro příjemce příspěvků z rozpočtu Města Šternberka INTERNÍ AUDIT Obsah: 1. Kontrola příspěvků z rozpočtu města, obsahová náplň smlouvy, sankce 2. Směrnice S 61-08 Zásady pro poskytování

Více

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice OBEC ŽELEŠICE Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice Účinnost od: 7.2.2014 Zástupce obce - poskytovatele: Ing. Jiří Kvasnička, starosta obce Želešice 1 Článek I Základní

Více

MĚSTO BENEŠOV Rada města PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z GRANTOVÉHO FONDU MĚSTA BENEŠOV

MĚSTO BENEŠOV Rada města PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z GRANTOVÉHO FONDU MĚSTA BENEŠOV MĚSTO BENEŠOV Rada města PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z GRANTOVÉHO FONDU MĚSTA BENEŠOV Účinnost: 01.01.2010 1 Obsah: strana: Článek I Legislativní rámec 3 Článek II Základní pojmy 3 Článek III. Účel

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ z rozpočtu města Žlutice v oblasti kultury, sportu a společenského života Zastupitelstvo města Žlutice (dále jen zastupitelstvo města) se usneslo na těchto Pravidlech pro

Více

Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2014.

Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2014. Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2014. Městská část Praha 21 vyhlašuje grantový program pro rok 2014 na podporu dvou druhů sociálních služeb

Více

KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA

KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA Pravidla a podmínky pro podávání žádostí, rozhodování a udělování grantů v sociální oblasti města Kolína pro rok 2014 (Pravidla) Platnost a účinnost od: 14.

Více

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2016 (dále jen program )

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2016 (dále jen program ) PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2016 (dále jen program ) I. OBECNĚ ZÁVAZNÁ PRAVIDLA 1. Tento program slouží pro stanovení

Více

M Ě S T O J A B L U N K O V

M Ě S T O J A B L U N K O V M Ě S T O J A B L U N K O V Zásady pro poskytování účelových neinvestičních dotací z rozpočtu města na projekty a aktivity v sociální oblasti Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Dotace poskytované podle těchto

Více

Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2013

Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2013 Pravidla a podmínky pro poskytnutí grantu městskou částí Praha 22 v sociální oblasti pro rok 2013 v rámci J5 programu Podpora financování sociálních služeb na úrovni městských částí HMP Městská část Praha

Více

Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2013.

Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2013. Pravidla a podmínky grantového řízení Městské části Praha 21 v oblasti sociálních služeb pro rok 2013. Městská část Praha 21 vyhlašuje grantový program pro rok 2013 na podporu dvou druhů sociálních služeb

Více

Podmínky dotačního programu

Podmínky dotačního programu I. Název dotačního programu Podpora rodinných aktivit v roce 2019. Podmínky dotačního programu Podpora rodinných aktivit v roce 2019 II. Vyhlašovatel programu a poskytovatel dotace Vyhlašovatelem programu

Více

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory 1/7 Město vyhlašuje dotační program. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem poskytnutí dotace je finanční podpora žadatele na účely spojené s činností v oblasti sociální, na účely související s činností

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé a dorost

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé a dorost Příloha usnesení č. Usn RMC 0126/2016 Rady Městské části Praha 8 ze dne 2. 3. 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé

Více

DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2019

DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2019 MĚSTO VARNSDORF DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2019 Schváleno: Radou města Varnsdorf dne 20.09.2018 usnesením č. 405/2018/1 1 Dotační program města Varnsdorf pro rok 2019 (zásady pro poskytování

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů Zásady dotačního programu na podporu sociálních služeb definovaných v zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění, v Královéhradeckém kraji v roce 2012. I. Úvodní ustanovení Nestátní neziskové

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Účel dotace

I. Úvodní ustanovení. II. Účel dotace PRAVIDLA A PODMÍNKY pro poskytování dotace z rozpočtu města Fulneku určené k financování poskytování pečovatelské služby na území města Fulneku jako služby sociální I. Úvodní ustanovení 1. Dotací se rozumí

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení 1. Účelem těchto Pravidel je stanovit jednotný postup při poskytování dotací z

Více

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Kadaně na činnost a projekt pro ostatní žadatele čl. I Úvod 1. Tento program je výzvou k podávání žádostí o poskytnutí dotace z rozpočtu města Kadaně na

Více

Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2017

Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2017 Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2017 I. Název dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2017. II. Vyhlašovatel

Více

MĚSTO TURNOV ANTONÍNA DVOŘÁKA 335 DOTAČNÍ STATUT MĚSTA TURNOV

MĚSTO TURNOV ANTONÍNA DVOŘÁKA 335 DOTAČNÍ STATUT MĚSTA TURNOV MĚSTO TURNOV ANTONÍNA DVOŘÁKA 335 DOTAČNÍ STATUT MĚSTA TURNOV 1. Preambule 1.1. Dotační statut města Turnov upravuje poskytování dotací, které jsou určeny na všestranný rozvoj území města a potřeb jeho

Více

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program Město Krupka na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne 3.12.2018 vyhlašuje Dotační program Program se řídí,, Zásadami pro poskytování neinvestiční dotace z rozpočtu města Krupka schválenými

Více

Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2019

Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2019 Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2019 I. Název dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2019. II. Vyhlašovatel

Více

Město Rokytnice nad Jizerou

Město Rokytnice nad Jizerou Město Rokytnice nad Jizerou ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ (GRANTŮ) Z ROZPOČTU MĚSTA ROKYTNICE NAD JIZEROU na kulturní a sportovní akce, volnočasové aktivity, vzdělávání, činnost zájmových

Více

PRAVIDLA pro poskytování dotací Městys Kunvald

PRAVIDLA pro poskytování dotací Městys Kunvald PRAVIDLA pro poskytování dotací Městys Kunvald Číslo dokumentu: S 0116 Vydání č.: 02 Platnost od: 12. 02. 2016 Účinnost od: 01. 03. 2016 Zpracoval: Ing. Josef Paďour Dne: 10. 02. 2016 Podpis: Schválil:

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Městský obvod Pardubice IV

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Městský obvod Pardubice IV STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Městský obvod Pardubice IV SMĚRNICE Č. 3/2015 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTSKÉHO OBVODU PARDUBICE IV Poskytování dotací z Programu podpory sportu, volného času

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA ČÁST A SPOLEČNÁ USTANOVENÍ I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ II. 1. Poskytování a použití dotací se řídí obecně závaznými předpisy, zejména: zákonem

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na dlouhodobě organizovanou sportovní výchovu mládeže

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na dlouhodobě organizovanou sportovní výchovu mládeže Příloha usnesení č. Usn RMC 0080/2018 Rady Městské části Praha 8 ze dne 7. března 2018 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na dlouhodobě organizovanou sportovní výchovu

Více

Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast Kdo může žádat o dotaci

Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast Kdo může žádat o dotaci Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast 2016 Tato pravidla jsou závazná pro všechny uchazeče. Účelem pravidel je: - poskytnout informace o výběrovém řízení - pomoci předkladatelům

Více

METODIKA města Kroměříže pro poskytování dotací

METODIKA města Kroměříže pro poskytování dotací METODIKA města Kroměříže pro verze 1.1 platnost od zpracoval Město Kroměříž Odbor kanceláře úřadu Velké náměstí 115/1 767 01 Kroměříž Obsah dokumentu Obsah dokumentu...2 Popis dotačních programů...3 Dotace

Více

PROGRAM MĚSTA FULNEKU URČENÝ K FINANCOVÁNÍ POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY JAKO SLUŽBY SOCIÁLNÍ NA ROK 2016

PROGRAM MĚSTA FULNEKU URČENÝ K FINANCOVÁNÍ POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY JAKO SLUŽBY SOCIÁLNÍ NA ROK 2016 PROGRAM MĚSTA FULNEKU URČENÝ K FINANCOVÁNÍ POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY JAKO SLUŽBY SOCIÁLNÍ NA ROK 2016 I. Název programu Program města Fulneku určený k financování poskytování pečovatelské služby

Více

Pravidla pro poskytnutí grantu MČ Praha 1 JEDNIČKA PRO ROK 2015 sociální oblast. 1. Kdo může žádat o grant

Pravidla pro poskytnutí grantu MČ Praha 1 JEDNIČKA PRO ROK 2015 sociální oblast. 1. Kdo může žádat o grant Pravidla pro poskytnutí grantu MČ Praha 1 JEDNIČKA PRO ROK 2015 sociální oblast Tato pravidla jsou závazná pro všechny uchazeče. Účelem pravidel je: - poskytnout informace o výběrovém řízení - pomoci předkladatelům

Více

Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část

Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část - O grant se mohou ucházet všechny subjekty, které jsou poskytovateli sociálních služeb, mají oprávnění k poskytování sociálních služeb (registraci) a/nebo

Více

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program Město Krupka na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne 3.12.2018 vyhlašuje Dotační program Program se řídí,, Zásadami pro poskytování neinvestiční dotace z rozpočtu města Krupka schválenými

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTOVATELŮM REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTOVATELŮM REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTOVATELŮM REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zásady pro poskytování dotací poskytovatelům registrovaných sociálních služeb z rozpočtu města Vyškova upravují, v návaznosti

Více

Program pro poskytování dotací v oblasti prevence kriminality města Česká Lípa

Program pro poskytování dotací v oblasti prevence kriminality města Česká Lípa Program pro poskytování dotací v oblasti prevence kriminality města Česká Lípa na rok 2015 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH

Více

KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA

KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci v sociální oblasti města Kolína pro rok 2017 (Pravidla) Platnost od: 12. 06. 2017 Účinnost od:

Více

Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2019

Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2019 Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2019 1 Na základě usnesení Zastupitelstva města Litoměřice č... ze dne. vyhlašuje město Litoměřice výzvu pro poskytovatele sociálních služeb na předkládání

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé a dorost

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé a dorost Příloha usnesení č. Usn RMC 0079/2018 Rady městské části Praha 8 ze dne 7. března 2018 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů Zásady dotačního programu na podporu sociálních služeb definovaných v zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění, v Královéhradeckém kraji v roce 2010. I. Úvodní ustanovení Nestátní neziskové

Více

Dotační program vyhlášený městem Rosice

Dotační program vyhlášený městem Rosice Dotační program vyhlášený městem Rosice Podpora poskytování sociálních služeb v souladu s ustanovením 105 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, pro rok 2016. 1 Právní

Více

Směrnice č. 1/2015 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Jíkev Čl. I Úvodní ustanovení Čl. II Žádost o dotaci

Směrnice č. 1/2015 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Jíkev Čl. I Úvodní ustanovení Čl. II Žádost o dotaci Směrnice č. 1/2015 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Jíkev Čl. I Úvodní ustanovení 1. Dotací se pro účely těchto pravidel rozumí finanční prostředky poskytnuté dle ustanovení 85 písm. c)

Více

OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ

OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ 1) Preambule a) Dotační statut obce Všeň (dále jen dotace) upravuje poskytování dotací, které jsou určeny na všestranný rozvoj území obce a potřeb jeho občanů. Směřování

Více

Program pro poskytování dotací z rozpočtu Města Broumova v roce 2017

Program pro poskytování dotací z rozpočtu Města Broumova v roce 2017 Program pro poskytování dotací z rozpočtu Města Broumova v roce 2017 Článek 1 Účel, na který mohou být peněžní prostředky poskytnuty Dotace je určena na podporu projektů se zaměřením na veřejně prospěšnou

Více

SMĚRNICE Č. 2/2015 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA PARDUBICE

SMĚRNICE Č. 2/2015 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA PARDUBICE Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic SMĚRNICE Č. 2/2015 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA PARDUBICE Zastupitelstvo města Pardubic, v souladu s ustanovením

Více

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Město Albrechtice v sociální oblasti

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Město Albrechtice v sociální oblasti Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Město Albrechtice v sociální oblasti čl. I Úvod 1. Účelem těchto zásad je stanovit jednotný postup při poskytování finančních prostředků z rozpočtu města

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace Smluvní strany Poskytovatel: Název : Město Jirkov se sídlem : nám. Dr. E. Beneše 1, 431 11 Jirkov zastoupen : Ing. Radkem Štejnarem, starostou města Jirkov IČ

Více

RADA MĚSTA KOLÍNA. Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci v oblasti sociální prevence města Kolína pro rok 2017 (Pravidla)

RADA MĚSTA KOLÍNA. Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci v oblasti sociální prevence města Kolína pro rok 2017 (Pravidla) RADA MĚSTA KOLÍNA Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci v oblasti sociální prevence města Kolína pro rok 2017 (Pravidla) 7.8.2017 Platnost od: 8.8.2017 Účinnost od: 8.8.2017 Zpracoval:

Více

Program na podporu sportovních aktivit v roce 2016

Program na podporu sportovních aktivit v roce 2016 Program na podporu sportovních aktivit v roce 2016 1. Název programu Program na podporu sportovních aktivit v rámci Městského obvodu Pardubice II v roce 2016. 2. Jednotlivé dotační tituly V dalších bodec

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (mikrograntu) z rozpočtu Městské části Praha 8

Podmínky pro poskytnutí dotace (mikrograntu) z rozpočtu Městské části Praha 8 Příloha č. 1 usnesení č. Usn RMC 0464/2016 Rady městské části Praha 8 ze dne 13.7. 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace (mikrograntu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na zvelebování vzhledu vnitrobloků

Více

PODMÍNKY PRO OBLAST RODINNÁ POLITIKA (kód SVZ/RP)

PODMÍNKY PRO OBLAST RODINNÁ POLITIKA (kód SVZ/RP) PODMÍNKY PRO OBLAST RODINNÁ POLITIKA (kód SVZ/RP) I. Účel poskytnutí peněžních prostředků 1. Výběrové řízení na poskytování peněžních prostředků z rozpočtu statutárního města Ostravy na rok 2018 v dotační

Více

Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice

Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice Obec Šestajovice Husova 60 250 92 Šestajovice Směrnice č. 1 / 2015 Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice Čl. 1 Základní ustanovení 1. Hlavním posláním

Více

ROZHODNUTÍ č. o poskytnutí neinvestiční dotace z kapitoly 313 - MPSV státního rozpočtu na rok 2006. na projekt

ROZHODNUTÍ č. o poskytnutí neinvestiční dotace z kapitoly 313 - MPSV státního rozpočtu na rok 2006. na projekt MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Odbor sociálních služeb vydává podle 14 zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších

Více

KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA. Platnost od: 14.04.2015 Účinnost od: 15.05.2015 Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA. Platnost od: 14.04.2015 Účinnost od: 15.05.2015 Odbor sociálních věcí a zdravotnictví KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci v sociální oblasti města Kolína pro rok 2015 (Pravidla) Platnost od: 14.04.2015 Účinnost od:

Více

Zásady pro poskytování finanční podpory z rozpočtu obce Sopotnice

Zásady pro poskytování finanční podpory z rozpočtu obce Sopotnice Obec Sopotnice Sopotnice 273 561 15 Sopotnice Zásady pro poskytování finanční podpory z rozpočtu obce Sopotnice I. Úvodní ustanovení 1. Tyto zásady upravují jednotný procesní postup a podmínky poskytování

Více

Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim

Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim Zastupitelstvo města Toužim se usneslo na těchto pravidlech pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim (dále jen Pravidla

Více

METODIKA města Kroměříže pro poskytování dotací

METODIKA města Kroměříže pro poskytování dotací METODIKA města Kroměříže pro verze 1.2 platnost od zpracoval Město Kroměříž Odbor kanceláře úřadu Velké náměstí 115/1 767 01 Kroměříž Obsah dokumentu Obsah dokumentu... 2 Popis dotačních programů... 3

Více

MĚSTO ZUBŘÍ. Programová podpora z rozpočtu města Zubří pro rok Preambule. 2. Všeobecná ustanovení

MĚSTO ZUBŘÍ. Programová podpora z rozpočtu města Zubří pro rok Preambule. 2. Všeobecná ustanovení MĚSTO ZUBŘÍ Programová podpora z rozpočtu města Zubří pro rok 2019 1. Preambule 1.1. Prostředky z Programové podpory z rozpočtu města Zubří pro rok 2019 (dále jen PP ) jsou určeny na podporu projektů zaměřených

Více

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních a návazných služeb v roce 2016 (Pravidla)

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních a návazných služeb v roce 2016 (Pravidla) Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních a návazných služeb v roce 2016 (Pravidla) Platnost od: 22.02.2016 Účinnost od: 23.02.2016 Zpracoval: Odbor sociálních

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení

Čl. I. Úvodní ustanovení KARLOVARSKÝ KRAJ RADA KRAJE PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE - ODBOR ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

Více

Statutární město Děčín. Dotační program. Podpora aktivit v oblasti kultury v roce 2019

Statutární město Děčín. Dotační program. Podpora aktivit v oblasti kultury v roce 2019 Statutární město Děčín Dotační program Podpora aktivit v oblasti kultury v roce 2019 Dotační program statutárního města Děčín Podpora aktivit v oblasti kultury v roce 2019 (dále jen dotační program ) schválilo

Více

PŘÍLOHA č. 3 Programu

PŘÍLOHA č. 3 Programu Návrh PŘÍLOHA č. 3 Programu Sdělení zvýšení závazného ukazatele Oslovení, zastupitelstvo Moravskoslezského kraje dne usnesením č. rozhodlo Vaší příspěvkové organizaci dle 28 odst. 4 zákona č. 250/2000

Více

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních aktivit v roce 2016 (Pravidla)

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních aktivit v roce 2016 (Pravidla) Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních aktivit v roce 2016 (Pravidla) Platnost od: 22.02.2016 Účinnost od: 23.02.2016 Zpracoval: Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Více

MĚSTO VARNSDORF GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2015

MĚSTO VARNSDORF GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2015 MĚSTO VARNSDORF GRANTOVÝ PROGRAM MĚSTA VARNSDORF PRO ROK 2015 Schváleno: Radou města Varnsdorf dne 27.11.2014 usnesením č. 414/2014 1 Grantový program města Varnsdorf pro rok 2015 (zásady pro poskytování

Více

Zásady pro poskytování mimořádných účelových dotací z odvodů z loterií a jiných podobných her 1. O B E C N Á Č Á S T

Zásady pro poskytování mimořádných účelových dotací z odvodů z loterií a jiných podobných her 1. O B E C N Á Č Á S T I. Úvodní ustanovení Zásady pro poskytování mimořádných účelových dotací z odvodů z loterií a jiných podobných her 1. O B E C N Á Č Á S T Zásady 1. Zastupitelstvo města Ostravy rozhodlo svým usnesením

Více

VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE

VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, a se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních

Více

Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2017

Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2017 Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2017 1 Na základě usnesení Zastupitelstva města Litoměřice č... ze dne. vyhlašuje město Litoměřice výzvu pro poskytovatele sociálních služeb na předkládání

Více

Obecně závazné zásady poskytování finančních příspěvků - dotací na aktivity v sociálně-zdravotní oblasti ve městě Králův Dvůr

Obecně závazné zásady poskytování finančních příspěvků - dotací na aktivity v sociálně-zdravotní oblasti ve městě Králův Dvůr Obecně závazné zásady poskytování finančních příspěvků - dotací na aktivity v sociálně-zdravotní oblasti ve městě Králův Dvůr I. Všeobecná ustanovení 1. Poskytování finančních příspěvků dotací v sociální

Více

Článek 1 Důvod a účel podpory

Článek 1 Důvod a účel podpory 1/5 Město vyhlašuje dotační program na rok 2017 - na účel stanovený zvláštním právním předpisem tj. na 108/2006 Sb. Správcem dotačního programu je odbor sociálních věcí a zdravotnictví. Článek 1 Důvod

Více

OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK

OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK Město Humpolec 2016 Dotační program OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK Žádost o poskytnutí finanční dotace ČÁST A/ Obecné údaje o žadateli Dotační program OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK Žádost o poskytnutí dotace z

Více

ROZHODNUTÍ č. o poskytnutí neinvestiční dotace z kapitoly MPSV státního rozpočtu ČR na rok 2005. na projekt

ROZHODNUTÍ č. o poskytnutí neinvestiční dotace z kapitoly MPSV státního rozpočtu ČR na rok 2005. na projekt MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ ČR vydává podle 14 zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších předpisů ROZHODNUTÍ

Více

Podmínky dotačního programu Podpora kultury ve městě Znojmě v roce 2019

Podmínky dotačního programu Podpora kultury ve městě Znojmě v roce 2019 Podmínky dotačního programu Podpora kultury ve městě Znojmě v roce 2019 I. Název dotačního programu Podpora kultury ve městě Znojmě v roce 2019. II. Vyhlašovatel programu a poskytovatel dotace Vyhlašovatelem

Více

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Chýně

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Chýně Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Chýně I. Základní ustanovení 1.1. Účelem těchto zásad je stanovení jednotného postupu při poskytování finančních prostředků z rozpočtu obce Chýně ve smyslu

Více

Postup při administraci žádostí: Obsah žádosti: Kritéria posouzení: Povinnosti příjemce finančního příspěvku:

Postup při administraci žádostí: Obsah žádosti: Kritéria posouzení: Povinnosti příjemce finančního příspěvku: MĚSTO DESNÁ Rada města 468 61 Desná v Jizerských horách, Krkonošská 318, Tel. 483 337 941, Fax. 483 337 953, Mobil:737248436 e-mail : epodatelna@mesto-desna.cz Pravidla pro poskytování finančních příspěvků

Více

Zásady poskytování dotací z rozpočtu Plzeňského kraje pro oblast podpory sociálních služeb v rámci gesce odboru sociálních věcí I.

Zásady poskytování dotací z rozpočtu Plzeňského kraje pro oblast podpory sociálních služeb v rámci gesce odboru sociálních věcí I. Zásady poskytování dotací z rozpočtu Plzeňského kraje pro oblast podpory sociálních služeb v rámci gesce odboru sociálních věcí I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Plzeňský kraj v souladu se zákonem č. 250/2006 Sb.,

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ÚČELOVÉ DOTACE Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY *MMOPP007K68H*

STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ÚČELOVÉ DOTACE Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY *MMOPP007K68H* STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA *MMOPP007K68H* SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ÚČELOVÉ DOTACE Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY uzavřená dle ust. 1746 z.č. 89/2012 Sb., Občanského zákoníku Článek I. SMLUVNÍ STRANY Poskytovatel

Více

Město Frýdlant nad Ostravicí

Město Frýdlant nad Ostravicí Město Frýdlant nad Ostravicí Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu města Frýdlant nad Ostravicí v působnosti oddělení sociálních věcí (dále jen Zásady) Zásady pro poskytování dotací právnickým a fyzickým

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti volnočasových nesportovních aktivit dětí a mládeže

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti volnočasových nesportovních aktivit dětí a mládeže Příloha usnesení č. Usn RMC 0192/2019 Rady městské části Praha 8 ze dne 15. dubna.2019 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti volnočasových nesportovních aktivit

Více

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Brna pro vyhlášené programy

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Brna pro vyhlášené programy Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Brna pro vyhlášené programy ve znění změn a doplnění schválených na schůzi RMB č. R7/087 konané dne 8. 11. 2016 a ve znění změn a doplnění schválených na

Více

Město Týn nad Vltavou. nám. Míru 2, Týn nad Vltavou. Dotační program zpracovala:

Město Týn nad Vltavou. nám. Míru 2, Týn nad Vltavou. Dotační program zpracovala: Dotační program města Týn nad Vltavou na podporu sociálních služeb poskytovaných obyvatelům s trvalým pobytem v Týně nad Vltavou (včetně přidružených obcí) Jednotka: Adresa: Město Týn nad Vltavou nám.

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na dofinancování evropských vzdělávacích projektů. ze dne č.

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na dofinancování evropských vzdělávacích projektů. ze dne č. Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na dofinancování evropských vzdělávacích projektů ze dne 17. 12. 2014 č. 14/14 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Pravidla Rady Kraje Vysočina

Více

Program na podporu kulturních a společenských aktivit v roce 2016

Program na podporu kulturních a společenských aktivit v roce 2016 Program na podporu kulturních a společenských aktivit v roce 2016 1. Název programu Program na podporu kulturních a společenských aktivit v roce 2016 v oblasti - taneční - hudební - divadelní - přednáškové

Více

Informace pro žadatele a příjemce Podpora komunitního života na venkově pro rok 2019

Informace pro žadatele a příjemce Podpora komunitního života na venkově pro rok 2019 Informace pro žadatele a příjemce Podpora komunitního života na venkově pro rok 2019 1. Informace o podpoře projektů Podpora komunitního života na venkově pro území MAS Český sever je financována z Programu

Více

V Z O R. V E Ř E J N O P R Á V N Í S M L O U V A o poskytnutí dotace z rozpočtu města Luby (dále jen smlouva) Článek I.

V Z O R. V E Ř E J N O P R Á V N Í S M L O U V A o poskytnutí dotace z rozpočtu města Luby (dále jen smlouva) Článek I. Příloha č. 2 pravidel Evidenční číslo smlouvy: V Z O R V E Ř E J N O P R Á V N Í S M L O U V A o poskytnutí dotace z rozpočtu města Luby (dále jen smlouva) Smlouva se uzavírá mezi: Město Luby Sídlo: nám.

Více