Program přeshraniční spolupráce Interreg V-A Česká republika Polsko

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Program přeshraniční spolupráce Interreg V-A Česká republika Polsko"

Transkript

1 Program přeshraniční spolupráce Interreg V-A Česká republika Polsko seminář Podpora mezinárodních projektů, 5. dubna 2016, Krajský úřad Královéhradeckého kraje

2 Stručná rekapitulace OPPS Česká republika Polsko Program patří mezi 2 nejúspěšnější programy ze všech 60 evropských přeshraničních programů! Značný zájem o program a vysoký počet schválených projektů. Velmi nízký počet nesrovnalostí (žádné programové ani projektové kauzy). Účelně nastavená implementační struktura. Přehledná metodika programu. Značné úspory z projektů i z administrace programu. (opakované využití u nových projektů) Omezený počet pracovníků zabývajících se programem. (všechny stupně implementační struktury) Výrazný úspěch subjektů z Královéhradeckého kraje 100 velkých projektů 320 mikroprojektů Objem evropské dotace více než 2,4 miliardy Kč! (částka bez následných úspor, korekcí a dotací ze státního rozpočtu ČR)

3 Programové období , zařazení programu Interreg V-A ČR - Polsko V programovém období došlo v ČR k omezení počtu dotačních programů i výše finanční alokace. V rámci tematické koncentrace došlo i k omezení okruhu témat - negativní dopad zejména na oblast cestovního ruchu, kulturních a volnočasových aktivit, lokálních silnic apod. Cíl Evropská územní spolupráce však představuje oblast, kam EU nadále soustřeďuje pozornost, neboť bližší spolupráce regionů a odstraňování hranic představují silné nástroje zvyšování konkurenceschopnosti. Evropská územní spolupráce je realizována přeshraničními, nadnárodními a meziregionálními programy. Význam Evropské územní spolupráce v programovém období : Už ne jeden ze tří cílů evropské kohezní politiky, ale jeden ze dvou cílů. Zvýšení finanční alokace pro programy cíle Evropská územní spolupráce.

4 Interreg V-A Česká republika Polsko pro programové období (resp. 2023)

5 Implementační struktura (beze změny oproti programovému období ) Řídící a koordinační instituce Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Řídící orgán (+ Ministerstvo regionálního rozvoje a infrastruktury Polské republiky - Národní orgán) Regionální instituce Společný sekretariát (JS), Olomouc Regionální subjekt pro region Královéhradeckého kraje - Královéhradecký kraj Centrum pro regionální rozvoj ČR - pobočka pro NUTS II Severovýchod Hradec Králové Euroregion Glacensis, správce a administrátor Fondu mikroprojektů pro region Královéhradeckého kraje, Rychnov nad Kněžnou

6 Územní vymezení (beze změny oproti programovému období ) ČR - kraje: Polsko vojvodství: Královéhradecký Liberecký Pardubický Olomoucký Moravskoslezský Dolnoslezské vojvodství (část území) podregion jeleniogórski, wałbrzyski a podregion wrocławski (okres strzeliński) Opolské vojvodství podregion nyski a opolski Slezské vojvodství (část území) podregion bielski, rybnicki a podregion tyski (okres pszczyński)

7 Tematické cíle (TC), investiční priority => prioritní osy V rámci tematické koncentrace v programovém období vyvíjela přípravná skupina programu značné úsilí o zařazení všech vhodných a potřebných témat. Některé aktivity je opět možno realizovat i v rámci Fondu mikroprojektů, který i nadále představuje podstatnou a významnou část programu (projekty face to face ). TC 5: Investiční priorita 5b: Podpora investic zaměřených na řešení konkrétních rizik, zajištěním odolnosti vůči katastrofám a vývojem systémů krizového řízení Prioritní osa 1: Společné řízení rizik TC 8: Investiční priorita 8b: Podpora růstu podporujícího zaměstnanost rozvojem vnitřního potenciálu jako součásti území strategie pro konkrétní oblasti, včetně přeměny upadajících průmyslových oblastí a zlepšení dostupnosti a rozvoje zvláštních přírodních a kulturních zdrojů Prioritní osa 2: Rozvoj potenciálu přírodních a kulturních zdrojů pro podporu zaměstnanosti TC 10: Investiční priorita 10: Investice do vzdělávání, odborné přípravy a školení za účelem získávání dovedností a celoživotního učení: vypracováním a naplňováním společných programů vzdělávání, odborné přípravy a školení Prioritní osa 3: Vzdělávání a kvalifikace TC 11: Investiční priorita 11: Posilování institucionální kapacity orgánů veřejné správy a zúčastněných subjektů a účinné veřejné správy: podporou právní a správní spolupráce a spolupráce mezi občany a institucemi Prioritní osa 4: Spolupráce institucí a komunit

8 Prioritní osa 1: Společné řízení rizik Podporované aktivity: Investice do rozvoje společných či propojených systémů prevence, monitoringu, reakce a odstraňování následků rizik. Investiční opatření směřující ke zvýšení schopnosti záchranných a bezpečnostních složek efektivně zasahovat po obou stranách hranice. Společná odborná příprava pracovníků záchranných/bezpečnostních složek a útvarů krizového řízení zaměřená na posílení přeshraniční akceschopnosti.

9 Prioritní osa 1: Společné řízení rizik Oprávnění příjemci: Orgány veřejné správy, jejich svazky a sdružení: organizační složka státu, svazek obcí, obec nebo městská část územně členěného statutárního města, kraj, zájmové sdružení právnických osob euroregiony. Organizace zřizované a zakládané orgány veřejné správy: společnost s ručením omezeným, akciová společnost, státní podnik, příspěvková organizace. Nestátní neziskové organizace, pokud jsou součástí integrovaného záchranného systému nebo systému krizového řízení: obecně prospěšná společnost, ústav, spolek, pobočný spolek. Hlavní cílové skupiny: Obyvatelé společného regionu, samosprávy, podnikatelské subjekty, návštěvníci regionu.

10 Prioritní osa 2: Rozvoj potenciálu přírodních a kulturních zdrojů pro podporu zaměstnanosti (možno realizovat i mikroprojekty v Euroregionu Glacensis) Podporované aktivity: Zachování a obnova kulturních a přírodních atraktivit, směřující k jejich využití pro udržitelný rozvoj společného pohraničí. Podpora využití nehmotného kulturního dědictví. Infrastrukturní opatření pro přeshraniční zpřístupnění a využívání kulturního a přírodního dědictví příhraničního regionu. Společná informační, marketingová a propagační opatření v oblasti využití přírodních a kulturních zdrojů. Studie, strategie, plány směřující k využití přírodních a kulturních zdrojů.

11 Prioritní osa 2: Rozvoj potenciálu přírodních a kulturních zdrojů pro podporu zaměstnanosti (možno realizovat i mikroprojekty v Euroregionu Glacensis) Oprávnění příjemci: Orgány veřejné správy, jejich svazky a sdružení: organizační složka státu, svazek obcí, obec nebo městská část územně členěného statutárního města, kraj, zájmové sdružení právnických osob euroregiony. Organizace zřizované a zakládané orgány veřejné správy: společnost s ručením omezeným, akciová společnost, státní podnik, příspěvková organizace. Nestátní neziskové organizace: nadace, nadační fond, obecně prospěšná společnost, ústav, sdružení (svaz, spolek, společnost, klub aj.), spolek, organizační jednotka sdružení, pobočný spolek. Evropské seskupení pro územní spolupráci. Církve a náboženské spolky: církevní organizace, evidované církevní právnické osoby, svazy církví a náboženských společností. Asociace a sdružení působící v oblasti cestovního ruchu: zájmové sdružení, stavovská organizace profesní komora, komora (s výjimkou profesních komor), zájmové sdružení právnických osob. Hlavní cílové skupiny: Obyvatelé společného regionu, návštěvníci regionu, samosprávy turisticky významných lokalit, podnikatelské subjekty v cestovním ruchu a na něj navázaných odvětví.

12 Prioritní osa 3: Vzdělávání a kvalifikace Podporované aktivity: Příprava a realizace společného vzdělávání (ne základní školy). Spolupráce mezi vzdělávacími institucemi a institucemi na trhu práce (ne základní školy). Rozvoj jazykového vzdělávání v rámci školského systému.

13 Prioritní osa 3: Vzdělávání a kvalifikace Oprávnění příjemci: Orgány veřejné správy, jejich svazky a sdružení: organizační složka státu, svazek obcí, obec nebo městská část územně členěného statutárního města, kraj, zájmové sdružení právnických osob euroregiony. Organizace zřizované a zakládané orgány veřejné správy: společnost s ručením omezeným, akciová společnost, státní podnik, příspěvková organizace, veřejné výzkumné instituce. Vzdělávací instituce včetně vysokých škol: vysoká škola, školská právnická osoba, církevní organizace. Hospodářské a profesní komory, svazy a sdružení: zájmové sdružení, stavovská organizace - profesní komora, komora (s výjimkou profesních komor), zájmové sdružení právnických osob. Nestátní neziskové organizace: nadace, nadační fond, obecně prospěšná společnost, ústav, sdružení (svaz, spolek, společnost, klub aj.), spolek, organizační jednotka sdružení, pobočný spolek. Evropské seskupení pro územní spolupráci. Hlavní cílové skupiny: Žáci a studenti primárního, sekundárního (a postsekundárního) a terciérního vzdělávání, pedagogičtí pracovníci, zaměstnavatelé a jejich organizace, instituce trhu práce.

14 Prioritní osa 4: Spolupráce institucí a komunit (možno realizovat i mikroprojekty v Euroregionu Glacensis) Podporované aktivity: Opatření směřující k posilování integrace na lokální úrovni, spolupráce občanské společnosti a další aktivity přispívající ke kohezi na lokální úrovni. (vzhledem ke svému charakteru jsou tyto aktivity určeny pro realizaci zejména v rámci Fondu mikroprojektů) Rozvoj spolupráce institucí veřejné správy. Vytváření a rozvoj přeshraničních kooperačních sítí, včetně spolupráce NNO a sociálních a hospodářských partnerů.

15 Prioritní osa 4: Spolupráce institucí a komunit (možno realizovat i mikroprojekty v Euroregionu Glacensis) Oprávnění příjemci: Orgány veřejné správy, jejich svazky a sdružení: organizační složka státu, Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, veřejnoprávní instituce (ČT, ČRo, ČTK), svazek obcí, obec nebo městská část územně členěného statutárního města, kraj, zastupitelský orgán jiných států. Organizace zřizované a zakládané orgány veřejné správy: společnost s ručením omezeným, akciová společnost, státní podnik, příspěvková organizace, veřejné výzkumné instituce. Hospodářské a profesní komory, svazy a sdružení: zájmové sdružení, stavovská organizace - profesní komora, komora (s výjimkou profesních komor), zájmové sdružení právnických osob, evropské hospodářské zájmové sdružení. Vzdělávací instituce včetně vysokých škol: vysoká škola, školská právnická osoba. Nestátní neziskové organizace: nadace, nadační fond, obecně prospěšná společnost, ústav, sdružení (svaz, spolek, společnost, klub aj.), spolek, organizační jednotka sdružení, pobočný spolek. Evropské seskupení pro územní spolupráci. Církve a náboženské spolky: církevní organizace, evidované církevní právnické osoby, svazy církví a náboženských společností. Hlavní cílové skupiny: Obyvatelé společného regionu, samospráva, NNO, návštěvníci regionu, podnikatelské subjekty.

16 Finanční alokace z Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF) Fond mikroprojektů: vyhrazeno 20% z celé alokace, Euroregion Glacensis mikroprojekty v PO 2 a 4. Strategické silniční projekty: příjem žádostí ve zvláštním režimu byl ukončen dne (alokováno 51,1 mil. EUR). Vlajkové projekty: příjem žádostí ve zvláštním režimu byl ukončen dne (alokováno 21,5 mil. EUR). Celé podporované území nebo jeho podstatná část. Strategický význam pro přeshraniční spolupráci, systémová řešení a komplexní řešení problémů. Monitorovací výbor programu již podpořil 2 vlajkové projekty spolupráce českých a polských policejních ředitelství a spolupráce českých a polských hasičských záchranných sborů. Maximální alokace na vlajkové projekty

17 Spolufinancování, systém financování Spolufinancování ze zdrojů ERDF ve výši max. 85 % způsobilých výdajů. V ČR dále spolufinancování ze státního rozpočtu ve výši max. 5 % způsobilých výdajů pro vybrané subjekty (pouze u velkých projektů, ne v rámci Fondu mikroprojektů): organizační složky státu a příspěvkové organizace státu právnické osoby vykonávající činnost škol a školských zařízení zapsané ve školském rejstříku územní samosprávné celky a jejich příspěvkové organizace veřejné vysoké školy a výzkumné organizace soukromoprávní subjekty vykonávající veřejně prospěšnou činnost (oblasti vydefinovány v kap. 2.F Příručky pro žadatele) Financování formou ex-post plateb. Minimální výše dotace z ERDF, délka realizace projektů, udržitelnost Prioritní osy 1, 3 a 4: min EUR za celý projekt. Prioritní osa 2: min EUR za celý projekt. (u této prioritní osy nesmí souvislý prvek infrastruktury převýšit částku 5 mil. EUR) Doporučovaná délka realizace projektů: cca 2 až 4 roky. Udržitelnost: 5 let od skončení realizace projektu. Mikroprojekty v Euroregionu Glacensis odlišné podmínky.

18 Nadále značný zájem o program Interreg V-A ČR - Polsko! I v programovém období přetrvává značný zájem o přeshraniční program. (omezené možnosti u ostatních programů - cestovní ruch, kulturní a volnočasové aktivity, lokální silnice) U prvních otevřených výzev (prioritní osy 2, 3 a 4) několikanásobný převis (předložené projekty/alokace), zejména PO 2 - nutná pečlivá příprava projektových žádostí, využívání konzultací, seminářů apod. Značný zájem i o strategické silniční projekty, naopak menší zájem o vlajkové projekty. (nutnost realizace aktivit v celém podporovaném území nebo v jeho podstatné části) První otevřená výzva v prioritní ose 1 - pravděpodobně druhé pololetí Druhé otevřené výzvy v prioritních osách 2, 3 a 4 - pravděpodobně na přelomu 2016/2017. První výzva v rámci Fondu mikroprojektů - pravděpodobně konec dubna Naopak malý zájem a nízká úspěšnost subjektů z Královéhradeckého kraje o programy nadnárodní a meziregionální spolupráce výzva pro programové období !

19 Evropské seskupení pro územní spolupráci (ESÚS) nová dimenze přeshraniční spolupráce ESÚS je nástrojem pro usnadnění přeshraniční, nadnárodní a meziregionální spolupráce. Právní forma ESÚS, která je stanovena Nařízením Evropského parlamentu a Rady EU, umožňuje vytvořit seskupení subjektů a organizací z více států EU, sloužící pro rozvoj daného území. Na rozdíl od struktur, v jejichž rámci se mezinárodní spolupráce odehrávala v předchozích letech (na základě partnerských smluv a dohod mezi jednotlivými organizacemi ČR a ostatních států EU), mají ESÚS právní subjektivitu. ESÚS je novinkou v tom smyslu, že umožňuje vznik seskupení, aniž by předtím bylo třeba podepsat mezinárodní dohodu a ratifikovat ji národními parlamenty (členské státy dávají pouze svůj souhlas s účastí členů ze svého území). ESÚS, jejichž členy se mohou stát samosprávné celky odlišných velikostí i kompetencí, představují významný krok směrem k ověření funkčnosti konceptu víceúrovňové správy v přeshraničním prostředí. Doposud bylo v rámci EU založeno 46 ESÚS (zdroj: Výbor regionů), velký počet ESÚS je v přípravné fázi.

20 Evropská seskupení pro územní spolupráci a evropské regiony z pohledu ČR 1. ESÚS TRITIA, 2. Evropský region Dunaj - Vltava, 3. ESÚS Novum

21 ESÚS Novum Zástupci 4 českých krajů (Královéhradecký, Pardubický, Liberecký, a Olomoucký), Dolnoslezského vojvodství a 2 euroregionů (Glacensis česká a polská část, Nisa česká a polská část) zahájili v roce 2010 diskusi o přípravě ESÚS, neboť regiony, kde působí uvedené subjekty, sbližuje a spojuje podobný hospodářský rozvoj, podobný jazyk, geografické a přírodní podmínky, současná aktivní spolupráce mezi partnery na obou stranách hranice apod. Počet obyvatel území ESÚS Novum přes 5 milionů. ESÚS Novum bude využívat Strategii integrované spolupráce česko-polského příhraničí, na jejíž tvorbě se v rámci česko-polského projektu v programovém období podíleli všichni členové ESÚS Novum. ESÚS Novum bylo zaregistrováno dne Sídlo ESÚS Novum - Jelenia Góra (Jelení Hora), Polsko. Logo projektu Strategie integrované spolupráce česko-polského příhraničí symbolicky vyjadřuje 4 významné hory na českopolské hranici nebo v její blízkosti v území partnerů projektu. Od západu k východu: Ještěd, Sněžka, Králický Sněžník a Praděd.

22 Role regionálního subjektu Královéhradecký kraj se jako regionální subjekt prostřednictvím dvou regionálních expertů podílí na vymezených činnostech v daném regionu. Regionální experti zejména: Poskytují žadatelům osobní konzultace a telefonické nebo ové poradenství. Pořádají semináře, jejichž cílem je zpřístupnit program co nejširšímu okruhu potencionálních žadatelů a konzultační dny, kde je formou individuálních konzultací řešena již konkrétní odborná problematika. Cíleně oslovují vhodné potencionální žadatele, napomáhají s výběrem vhodného přeshraničního partnera. Účastní se hodnocení projektových žádostí. Aktualizují problematiku programu na krajských webových stránkách. Propagují program mezi odbornou i laickou veřejností (informační letáky, publikace, účast na konferencích, seminářích, workshopech apod., články pro média, propagační předměty apod.). Regionální experti průběžně spolupracují s Řídícím orgánem programu (Ministerstvo pro místní rozvoj ČR), Společným sekretariátem Olomouc, Euroregionem Glacensis a dalšími subjekty v ČR i v Polsku. Aktivity regionálních expertů podporuje projekt Technická pomoc.

23 Semináře pro žadatele Konzultační dny

24 Další informace: Publikace o realizaci OPPS ČR Polsko v Královéhradeckém kraji: Informace o akcích připravovaných v Hradci Králové k novému programovému období (zejména k programu Interreg V-A ČR Polsko a k dalším programům Evropské územní spolupráce): Děkuji za pozornost. Ing. Roman Klíma Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací, oddělení evropských grantů Krajský úřad Královéhradeckého kraje telefon: , rklima@kr-kralovehradecky.cz

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Program přeshraniční spolupráce ČR-Polsko MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR AKTUÁLNÍ MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ OBNOVY A UCHOVÁNÍ KULTURNÍHO DĚDICTVÍ, Liberec, 10.12.2014 Obsah prezentace Ohlédnutí za programovým

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Program přeshraniční spolupráce ČR-Polsko možnosti pro města a obce MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Příležitosti pro města a obce v období 2014-2020, Hradec Králové 24.10.2014 Obsah prezentace Územní

Více

Evropské seskupení pro územní spolupráci (ESÚS) nová dimenze přeshraniční spolupráce. FÓRUM POLSKO-ČESKÉHO POHRANIČÍ října 2014, Kudowa Zdrój

Evropské seskupení pro územní spolupráci (ESÚS) nová dimenze přeshraniční spolupráce. FÓRUM POLSKO-ČESKÉHO POHRANIČÍ října 2014, Kudowa Zdrój Evropské seskupení pro územní spolupráci (ESÚS) nová dimenze přeshraniční spolupráce FÓRUM POLSKO-ČESKÉHO POHRANIČÍ 2. 3. října 2014, Kudowa Zdrój Evropské seskupení pro územní spolupráci Evropská komise

Více

Přehled vhodných českých žadatelů podle investičních priorit v programu INTERREG V-A Rakousko Česká republika

Přehled vhodných českých žadatelů podle investičních priorit v programu INTERREG V-A Rakousko Česká republika Přehled vhodných českých žadatelů podle investičních priorit v programu INTERREG V-A Rakousko Česká republika PRIORITNÍ OSA 1 POSÍLENÍ VÝZKUMU, TECHNOLOGICKÉHO ROZVOJE A INOVACÍ INVESTIČNÍ PRIORITA 1A

Více

Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007-2013

Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007-2013 Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007-2013 Dotace pro obce - projekty mezinárodní spolupráce, 25. září 2012, Krajský úřad Královéhradeckého kraje Představení

Více

Přehled vhodných českých žadatelů podle investičních priorit. v programu INTERREG V-A Rakousko Česká republika

Přehled vhodných českých žadatelů podle investičních priorit. v programu INTERREG V-A Rakousko Česká republika Přehled vhodných českých žadatelů podle investičních priorit v programu INTERREG V-A Rakousko Česká republika PRIORITNÍ OSA 1 POSÍLENÍ VÝZKUMU, TECHNOLOGICKÉHO ROZVOJE A INOVACÍ INVESTIČNÍ PRIORITA 1A

Více

Interreg V A Česká republika - Polsko. Podpora kulturních a vzdělávacích projektů Liberec,

Interreg V A Česká republika - Polsko. Podpora kulturních a vzdělávacích projektů Liberec, Interreg V A Česká republika - Polsko Podpora kulturních a vzdělávacích projektů Liberec, 9. 11. 2017 PŘESHRANIČNÍ PROGRAMY Interreg V-A Česká republika Polsko (2014-2020) Územní vymezení (CZ-PL) ČR: Liberecký,

Více

INTERREG V-A Česká republika - Polsko

INTERREG V-A Česká republika - Polsko INTERREG V-A Česká republika - Polsko Fond mikroprojektů 2014-2020 v Euroregionu Silesia Seminář pro potenciální žadatele Opava, 15. 6. 2016 5 programů přeshraniční spolupráce v ČR v období 2014-2020 INTERREG

Více

OP přeshraniční spolupráce ČR Polsko. Seminář Dotace pro obce, , Hradec Králové Víceúčelový sál Centra celoživotního vzdělávání

OP přeshraniční spolupráce ČR Polsko. Seminář Dotace pro obce, , Hradec Králové Víceúčelový sál Centra celoživotního vzdělávání OP přeshraniční spolupráce ČR Polsko Seminář Dotace pro obce, 21.10.2014, Hradec Králové Víceúčelový sál Centra celoživotního vzdělávání Rekapitulace Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika

Více

Evropské dotace pro obce Přeshraniční spolupráce

Evropské dotace pro obce Přeshraniční spolupráce Cíl 3 Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Evropské dotace pro obce Přeshraniční spolupráce 11.10.2011 Přeshraniční spolupráce Projekty přeshraniční spolupráce

Více

Fond mikroprojektů v Euroregionu Praděd v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko

Fond mikroprojektů v Euroregionu Praděd v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko Fond mikroprojektů v Euroregionu Praděd v období 2014-2020 v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko 1 Program Interreg V-A Česká republika - Polsko Program se zaměřuje na podporu spolupráce

Více

Operační program přeshraniční spolupráce ČR- Polsko pro období , Liberec

Operační program přeshraniční spolupráce ČR- Polsko pro období , Liberec Operační program přeshraniční spolupráce ČR- Polsko pro období 2007-2013 Podmínky zejména pro české partnery 13.5.2008, Liberec Obsah prezentací semináře Pojmy, zkratky Všeobecné cíle programu, vhodnost

Více

Dotační tituly pro střední školy

Dotační tituly pro střední školy Dotační tituly pro střední školy Centrum podpory a rozvoje podnikání NDK Ing. Kateřina Vašková Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování VÝZVA č.02_16_035 Vyhlášení výzvy 20.12.2016 v Praze

Více

Výroční konference Centra 2017 Interreg V-A CZ-PL Olomouc,

Výroční konference Centra 2017 Interreg V-A CZ-PL Olomouc, Výroční konference Centra 2017 Interreg V-A CZ-PL Olomouc, 4.12.2017 Program Interreg V-A CZ-PL Program umožňuje financování přeshraničních projektů v českopolském příhraničí. Je řízen Ministerstvem pro

Více

Vhodní příjemci dotace v české části programového území

Vhodní příjemci dotace v české části programového území Vhodní příjemci dotace v české části programového území Prioritní osa 1 Podpora přizpůsobení se změně klimatu, předcházení rizikům a řízení rizik Investiční priorita 5b) - Podpora investic zaměřených na

Více

Program přeshraniční spolupráce INTERREG ČR PL

Program přeshraniční spolupráce INTERREG ČR PL Program přeshraniční spolupráce INTERREG ČR PL příležitost pro projekty spolupráce škol (i neziskových organizací) na území MAS Region HANÁ Ing. Jaroslav Brzák Konice 7.12.2016 Interreg V-A Česká republika

Více

Program přeshraniční spolupráce 2007-2013 Česká republika Polská republika. Základní podmínky

Program přeshraniční spolupráce 2007-2013 Česká republika Polská republika. Základní podmínky Program přeshraniční spolupráce 2007-2013 Česká republika Polská republika Základní podmínky Seminář Cíl 3 - programy přeshraniční spolupráce Liberec, 22. června 2007 Společný technický sekretariát (JTS)

Více

Základní informace o programu

Základní informace o programu Cíl 3 Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Základní informace o programu 12. října 2010 Přeshraniční spolupráce Projekty přeshraniční spolupráce důležité

Více

PŘÍRODNÍ ZDROJE, J E J I C H O C H R A N A A V Y U Ž Í V Á N Í

PŘÍRODNÍ ZDROJE, J E J I C H O C H R A N A A V Y U Ž Í V Á N Í PŘÍRODNÍ ZDROJE, J E J I C H O C H R A N A A V Y U Ž Í V Á N Í C V I Č E N Í 2 Hodnocení přírodních zdrojů v okolí bydliště za obec Téma jednotlivec zpracování ke zkoušce jak jsou využívány zdroje (vodní

Více

Interreg V-A Česká republika - Polsko

Interreg V-A Česká republika - Polsko Interreg V-A Česká republika - Polsko Studijní cesta zastupitelů Královéhradeckého kraje do Dolního Slezska 5. 6. dubna 2018 Stručná rekapitulace OPPS Česká republika Polsko 2007-2013 Program byl zařazen

Více

Evropská územní spolupráce. Programy přeshraniční spolupráce 2014-2020

Evropská územní spolupráce. Programy přeshraniční spolupráce 2014-2020 Evropská územní spolupráce Programy přeshraniční spolupráce 2014-2020 Financování společenských funkcí lesů, možnosti podpory EVVO z národních a evropských zdrojů 24. 6. 2015, Mazurova chalupa, Hoděšovice

Více

Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko

Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období 2014-2020 v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko Alokace pro FMP 2014-2020 Alokace pro Fond mikroprojektů bude opět 20% finančních prostředků

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Program přeshraniční spolupráce SVOBODNÝ STÁT SASKO ČESKÁ REPUBLIKA 2014-2020 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Stanislav Rataj Ústí nad Labem 20. 11. 2014 Obsah prezentace kohezní politika EU a Cíl 2:

Více

Projektovéřízení I. Ing. Romana Hanáková

Projektovéřízení I. Ing. Romana Hanáková Projektovéřízení I. Ing. Romana Hanáková 1) Regionální politika 2) Strukturální fondy 3) Operační programy 2007 2013 4) Projektová žádost 5) Aktuální stav čerpání 6) Problémy s Operačními programy strana

Více

Interreg V-A Česká republika Polsko

Interreg V-A Česká republika Polsko Interreg V-A Česká republika Polsko Školení pro žadatele, Hradec Králové, 24. listopadu 2017 Stručná rekapitulace OPPS Česká republika Polsko 2007-2013 Program byl zařazen mezi 2 nejúspěšnější programy

Více

Představení Programu přeshraniční spolupráce ČR-Polsko

Představení Programu přeshraniční spolupráce ČR-Polsko Představení Programu přeshraniční spolupráce ČR-Polsko Desáté zasedání Regionální stálé konference pro území Olomouckého kraje dne 14. září 2017 Cíle přeshraniční spolupráce Evropská územní spolupráce

Více

Programy přeshraniční spolupráce

Programy přeshraniční spolupráce Programy přeshraniční spolupráce Seminář Dotace pro obce Ostrava, 30. 9. 2015 5 programů přeshraniční spolupráce v ČR v období 2014-2020 INTERREG V-A Česká republika Polsko INTERREG V-A Slovenská republika

Více

Přeshraniční BURZA PARTNERŮ Slavonice

Přeshraniční BURZA PARTNERŮ Slavonice Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko Česká republika 2007 2013 (OP AT-CZ) Přeshraniční BURZA PARTNERŮ Slavonice 21. 4. 2010 Mgr. Gabriela Grycová Odbor regionálního rozvoje Krajský úřad kraje Vysočina

Více

Evropská územní spolupráce v Centru pro regionální rozvoj České republiky

Evropská územní spolupráce v Centru pro regionální rozvoj České republiky Evropská územní spolupráce v Centru pro regionální rozvoj České republiky Ing. Pavla Pudová, vedoucí oddělení pro NUTS II Střední Morava odbor Evropské územní spolupráce Historie EÚS v rámci Centra Předvstupní

Více

Mgr. Miroslav Smejkal Odbor rozvoje Krajský úřad Pardubického kraje seminář Dotační možnosti pro obce duben 2019

Mgr. Miroslav Smejkal Odbor rozvoje Krajský úřad Pardubického kraje seminář Dotační možnosti pro obce duben 2019 INTERREG V-A ČESKÁ REPUBLIKA POLSKO AKTUÁLNÍ MOŽNOSTI ČERPÁNÍ DOTACÍ PRO OBCE Mgr. Miroslav Smejkal Odbor rozvoje Krajský úřad Pardubického kraje seminář Dotační možnosti pro obce duben 2019 INTERREG V-A

Více

Program přeshraniční spolupráce Česká republika Svobodný stát Bavorsko Cíl EÚS 2014-2020

Program přeshraniční spolupráce Česká republika Svobodný stát Bavorsko Cíl EÚS 2014-2020 Program přeshraniční spolupráce Česká republika Svobodný stát Bavorsko Cíl EÚS 2014-2020 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Dotace pro obce Plzeň 27.01.2015 ING. VERONIKA BERANOVÁ Obsah prezentace Podpora

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Program Evropské územní spolupráce RAKOUSKO ČESKÁ REPUBLIKA 2014-2020 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Evropské fondy 2014-2020: Jednoduše pro lidi Brno 4.12.2014 Obsah prezentace kohezní politika EU

Více

Programy cíle Evropská územní spolupráce MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR

Programy cíle Evropská územní spolupráce MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Programy cíle Evropská územní spolupráce MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Evropské fondy 2014 2020: Jednoduše pro lidi, Praha, 18. 11. 2014 Obsah prezentace 1. Základní informace o programech Evropské

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Telč 14. 2. 2011

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Telč 14. 2. 2011 Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko Česká republika 2007 2013 (OP AT-CZ) SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Telč 14. 2. 2011 Mgr. Gabriela Grycová Odbor regionálního rozvoje Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava

Více

Výzva pro předkládání žádostí v rámci ROP SV oblast podpory 3.1

Výzva pro předkládání žádostí v rámci ROP SV oblast podpory 3.1 Výzva pro předkládání žádostí v rámci ROP SV oblast podpory 3.1 Datum zveřejnění: 28. 5. 2010 ~ 1 ~ Výzva pro předkládání žádostí v rámci ROP SV REGIONÁLNÍ RADA REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD VYHLAŠUJE

Více

INTERREG IIIA Česká republika Polská republika. Liberec

INTERREG IIIA Česká republika Polská republika. Liberec INTERREG IIIA Česká republika Polská republika Liberec 3. 3. 2005 1 Institucionální zabezpečení programu Řídící orgán (ČR) Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) Národní orgán (PL) - Ministerstvo hospodářství

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. vyhlašuje 32. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. vyhlašuje 32. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 32. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu INFRASTRUKTURA STŘEDNÍCH ŠKOL A VYŠŠÍCH ODBORNÝCH ŠKOL

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změny v 47. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změny v 47. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 47. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu INFRASTRUKTURA ZÁKLADNÍCH ŠKOL (SVL) Přehled změn

Více

OP Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko Česká republika Seminář pro žadatele Jemnice

OP Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko Česká republika Seminář pro žadatele Jemnice OP Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko Česká republika 2007 2013 Seminář pro žadatele Jemnice 14. 1. 2010 Gabriela Grycová Regionální koordinátor OP AT-CZ Krajský úřad kraje Vysočina Zodpovědné orgány

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Třebíč

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Třebíč Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko Česká republika 2007 2013 (OP AT-CZ) SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Třebíč 22. 6. 2010 Mgr. Gabriela Grycová Odbor regionálního rozvoje Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava

Více

PATRES Školící program

PATRES Školící program Evropská územní spolupráce Roman Kamarýt ENVIROS, s.r.o. 1 Financován z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Projekty jsou podporovány prostřednictvím OP: Přeshraniční spolupráce Nadnárodní spolupráce

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změny v 32. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změny v 32. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 32. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu INFRASTRUKTURA STŘEDNÍCH ŠKOL A VYŠŠÍCH ODBORNÝCH

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změny v 56. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změny v 56. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 56. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu INFRASTRUKTURA PRO ZÁJMOVÉ, NEFORMÁLNÍ A CELOŽIVOTNÍ

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změny v 57. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změny v 57. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 57. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu INFRASTRUKTURA PRO ZÁJMOVÉ, NEFORMÁLNÍ A CELOŽIVOTNÍ

Více

,.2007, Liberec

,.2007, Liberec Cíl l 3 Operační program přeshranip eshraniční spolupráce ČR- Polsko pro období 2007-2013 2013 14.12.2007,.2007, Liberec Prioritní osy Prioritní osa I. Posilování dostupnosti, ochrana životního prostředí

Více

Řízená výzva pro předkládání ţádostí v rámci ROP SV oblast podpory 3.1

Řízená výzva pro předkládání ţádostí v rámci ROP SV oblast podpory 3.1 Řízená výzva pro předkládání ţádostí v rámci ROP SV oblast podpory 3.1 9. listopadu 2009 REGIONÁLNÍ RADA REGIONU SOUDRŢNOSTI SEVEROVÝCHOD VYHLAŠUJE ŘÍZENOU VÝZVU PRO PŘEDKLÁDÁNÍ ŢÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. vyhlašuje 46. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. vyhlašuje 46. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 46. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu INFRASTRUKTURA ZÁKLADNÍCH ŠKOL Identifikace výzvy Operační

Více

Dotační zpravodaj. č. 3/2015

Dotační zpravodaj. č. 3/2015 Dotační zpravodaj č. 3/2015 Aktuální informace o dění ve světě dotací z fondů EU Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje nám. Krále Jiřího z Poděbrad 478/33, 350 02 Cheb, Tel: 354 426 140 IČO: 48

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změny v 33. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změny v 33. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 33. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu INFRASTRUKTURA STŘEDNÍCH ŠKOL A VYŠŠÍCH ODBORNÝCH

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 66. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ - INTEGROVANÉ PROJEKTY

Více

Zpráva o čerpání dotačních prostředků z operačních programů za Ústecký kraj v porovnání s ČR

Zpráva o čerpání dotačních prostředků z operačních programů za Ústecký kraj v porovnání s ČR Zpráva o čerpání dotačních prostředků z operačních programů za Ústecký kraj v porovnání s ČR Za období: 2014-2018 Leden 2019 REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE ÚSTECKÉHO KRAJE II Obsah Úvod... 4 Metodika... 4

Více

FOND MALÝCH PROJEKTŮ SR ČR. REGION BÍLÉ KARPATY Zdeněk Mikel Zlín, konference cestovního ruchu Východní Moravy

FOND MALÝCH PROJEKTŮ SR ČR. REGION BÍLÉ KARPATY Zdeněk Mikel Zlín, konference cestovního ruchu Východní Moravy FOND MALÝCH PROJEKTŮ 2014-2020 SR ČR REGION BÍLÉ KARPATY Zdeněk Mikel 28. 2. 2017 Zlín, konference cestovního ruchu Východní Moravy 1 Obsah prezentace Region Bílé Karpaty (RBK) retro 2007+ základní informace

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. vyhlašuje 57. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. vyhlašuje 57. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 57. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu INFRASTRUKTURA PRO ZÁJMOVÉ, NEFORMÁLNÍ A CELOŽIVOTNÍ

Více

Brno,

Brno, 2014 2020 Brno, 7.10.2015 programové území tematické zaměření programu 2014-2020 alokace programu 2014-2020 základní parametry programu harmonogram přípravy a výzvy programu 2 PROGRAMOVÉ ÚZEMÍ AT - CZ

Více

Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd. Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A

Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd. Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS 2007-2013 a nového programu Interreg V-A 2014-2020 Priority programu OPPS Prioritní osa 1: Posilování dostupnosti, ochrana

Více

CÍL EÚS 2014-2020 PROGRAM OBSAH PŘÍKLADY

CÍL EÚS 2014-2020 PROGRAM OBSAH PŘÍKLADY CÍL EÚS 2014-2020 PROGRAM OBSAH PŘÍKLADY Dr. Johannes Hartl www.by-cz.eu Cíl EÚS Česká republika Svobodný stát Bavorsko 2014 2020 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj CÍL EÚS 2014 2020 CO

Více

PROGRAM PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÁ REPUBLIKA SVOBODNÝ STÁT BAVORSKO CÍL EÚS

PROGRAM PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÁ REPUBLIKA SVOBODNÝ STÁT BAVORSKO CÍL EÚS PROGRAM PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÁ REPUBLIKA SVOBODNÝ STÁT BAVORSKO CÍL EÚS 2014-2020 Ing. Jan Přibáň, MBA Výroční konference CRR ČR NUTS II Jihozápad, Plzeň, 1. 12. 2017 www.by-cz.eu Ziel ETZ Freistaat

Více

Specifika programu, příklady projektů

Specifika programu, příklady projektů Specifika programu, příklady projektů Seminář k Programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Bielsko-Biała, 30. října 2007 Seminář je spolufinancován EU OPPS programem spolupráce

Více

Program spolupráce INTERREG V-A Rakousko -Česká republika obecné informace

Program spolupráce INTERREG V-A Rakousko -Česká republika obecné informace Program spolupráce INTERREG V-A Rakousko -Česká republika 2014-2020 obecné informace Dotační území ČR: Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, Jihomoravský kraj Rakousko: Horní Rakousko, Dolní Rakousko, Vídeň (NUTS

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. vyhlašuje 88. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. vyhlašuje 88. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 88. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu INFRASTRUKTURA PRO PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ (SVL) II. Identifikace

Více

Společný regionální operační program Aktuální stav a výhledy čerpání ze zdrojů opatření 3.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Ing.

Společný regionální operační program Aktuální stav a výhledy čerpání ze zdrojů opatření 3.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Ing. Společný regionální operační program Aktuální stav a výhledy čerpání ze zdrojů opatření 3.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Ing. Olga Nováková Struktura příspěvku 1. Společný regionální operační program

Více

Program spolupráce Česká republika Svobodný stát Sasko 2014 2020. Výroční konference 26. února 2015

Program spolupráce Česká republika Svobodný stát Sasko 2014 2020. Výroční konference 26. února 2015 Program spolupráce Česká republika Svobodný stát Sasko 2014 2020 Výroční konference 26. února 2015 Na podporu přeshraniční spolupráce 2014 2020 v rámci cíle Evropská územní spolupráce Obsah Programové

Více

Evropská územní spolupráce v Centru pro regionální rozvoj České republiky

Evropská územní spolupráce v Centru pro regionální rozvoj České republiky Evropská územní spolupráce v Centru pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Weingärtnerová, vedoucí oddělení administrace a kontroly projektů EÚS odbor Evropské územní spolupráce Výroční konference

Více

Euroregion Glacensis

Euroregion Glacensis Euroregion Glacensis Vznik Euroregionu Glacensis Euroregion byl založen podpisem smlouvy o vytvoření českopolského Euroregionu Glacensis 5.12.1996 v Hradci Králové. V letošním roce Euroregion Glacensis

Více

Regionální operační program Severovýchod

Regionální operační program Severovýchod Regionální operační program Severovýchod Přehled priorit a opatření Duben 2007 Prioritní osy programu Prioritní osa 1 - Rozvoj dopravní infrastruktury... 2 Prioritní osa 2 - Rozvoj městských a venkovských

Více

SC 2.4 IROP Vzdělávání Praha

SC 2.4 IROP Vzdělávání Praha SC 2.4 IROP Vzdělávání 12. 4. 2016 Praha Prezentace obsahuje informace aktuální k datu 12. 4. 2016. Změny vyhrazeny. Finální podoba informací pro dané aktivity bude zveřejněna s vyhlášením výzvy. 2 IROP

Více

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí 1) Úvod do oblasti dotací 2) Programy na podporu rozvoje cestovního ruchu I. Regionální operační program NUTS II SV

Více

Specifika programu, příklady projektů

Specifika programu, příklady projektů Specifika programu, příklady projektů Seminář k Programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Olomouc, 19. listopadu Seminář je spolufinancován EU OPPS programem spolupráce

Více

Role Olomouckého kraje při implementaci programu INTERREG V-A ČR-Polsko

Role Olomouckého kraje při implementaci programu INTERREG V-A ČR-Polsko Role Olomouckého kraje při implementaci programu INTERREG V-A ČR-Polsko Seminář Jak na přeshraniční projekty s Polskem v období 2014-2020, Olomouc, 3. 6. 2015 Obsah prezentace Role Olomouckého kraje při

Více

Vítáme Vás. www.rda-rk.cz. Zvýšení absorpční kapacity příhraničí pro plánovací období 2014-2020

Vítáme Vás. www.rda-rk.cz. Zvýšení absorpční kapacity příhraničí pro plánovací období 2014-2020 Zvýšení absorpční kapacity příhraničí pro plánovací období 2014-2020 Vítáme Vás Projekt je spolufinancován z prostředků ERDF prostřednictvím Euroregionu Glacensis. www.rda-rk.cz Zvýšení absorpční kapacity

Více

2. PŘEHLED OTEVŘENÝCH VÝZEV DLE OPERAČNÍCH PROGRAMŮ

2. PŘEHLED OTEVŘENÝCH VÝZEV DLE OPERAČNÍCH PROGRAMŮ 2. PŘEHLED OTEVŘENÝCH VÝZEV DLE OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Tab. 1 - OTEVŘENÉ VÝZVY V OP DOPRAVA Řídící orgán OP Doprava harmonogram naleznete na http://www.opd.cz/cz/informace-pro-zadatele Tab. 2 - OTEVŘENÉ VÝZVY

Více

Finanční zdroje euroregionů v období

Finanční zdroje euroregionů v období Finanční zdroje euroregionů v období 2007-2013 Cíle regionální politiky 2007-2013 V období 2007-2013 sleduje regionální politika tři cíle, k jejichž dosažení má v evropském střednědobém rozpočtovém rámci

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Květen 2017 (data k 2.5.)

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Květen 2017 (data k 2.5.) MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Květen 217 (data k 2.5.) K 2.5.217 bylo v České republice vyhlášeno 974 výzev, z toho 53 bylo již ukončeno. Největší převisy alokací v ukončených

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Program spolupráce RAKOUSKO ČESKÁ REPUBLIKA 2014-2020 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RECOM CZ-AT Brno, 11.3.2015 Obsah prezentace programové území tematické zaměření programu 2014-2020 alokace programu

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 08 V31 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Programy Evropské územní spolupráce INTERREG EUROPE, INTERREG CENTRAL EUROPE a INTERREG DANUBE

Programy Evropské územní spolupráce INTERREG EUROPE, INTERREG CENTRAL EUROPE a INTERREG DANUBE Programy Evropské územní spolupráce INTERREG EUROPE, INTERREG CENTRAL EUROPE a INTERREG DANUBE MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Praha 4. 12. 2017 Kohezní politika - alokace Cíl 1: Investice pro růst a

Více

Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika. Fond mikroprojektů

Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika. Fond mikroprojektů Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika Zhodnocení období 2007 2013 a příprava na období 2014-2020 Fond mikroprojektů Ostrava, 16. 10. 2014 Fond mikroprojektů OPPS ČR

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Červenec 2019 (data k 1.7.)

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Červenec 2019 (data k 1.7.) MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Červenec 219 (data k 1.7.) Čerpání dotací EU v České republice K 1.7.219 bylo v České republice vyhlášeno 4 94 výzev, z toho 3 379 bylo již ukončeno.

Více

Školství MAS Region HANÁ

Školství MAS Region HANÁ Školství MAS Region HANÁ VIZE Materiální vybavení škol odpovídající 21. století, kvalitní pracovní podmínky pro pedagogy k zajištění moderní výuky, zlepšení podmínek i pro nepedagogické pracovníky škol.

Více

MV ČR Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016. ESFR ČR - OP Zaměstnanost - Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce

MV ČR Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016. ESFR ČR - OP Zaměstnanost - Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce Aktuální výzvy: Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016 MV ČR Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce OP Zaměstnanost Podpora sociálního podnikání Deinstitucionalizace sociálních

Více

Integrovaný regionální operační program

Integrovaný regionální operační program Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky 9.2.2016 Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy v rámci IROP Integrovaný regionální operační program

Více

Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika Česká republika 2014 2020

Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika Česká republika 2014 2020 Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika Česká republika 2014 2020 Evropské fondy 2014-2020: Jednoduše pro lidi Ostrava 11. 12. 2014 Programy Evropské územní spolupráce Cíl 2: Evropská

Více

Evropská územní spolupráce v Centru pro regionální rozvoj České republiky

Evropská územní spolupráce v Centru pro regionální rozvoj České republiky Evropská územní spolupráce v Centru pro regionální rozvoj České republiky Interreg V-A Rakousko Česká republika Mgr. Radim Herčík vedoucí oddělení JS Rakousko ČR odbor Evropské územní spolupráce Obsah

Více

Podpora rozvoje území Moravskoslezského kraje současnost a budoucnost

Podpora rozvoje území Moravskoslezského kraje současnost a budoucnost Podpora rozvoje území Moravskoslezského kraje současnost a budoucnost Martin Sikora, náměstek hejtmana kraje Klimkovice, 10. června 2014 Formy podpory rozvoje území v Moravskoslezském kraji: Nefinanční

Více

Evropská územní spolupráce v Centru pro regionální rozvoj České republiky

Evropská územní spolupráce v Centru pro regionální rozvoj České republiky Evropská územní spolupráce v Centru pro regionální rozvoj České republiky Ing. Petra Marková vedoucí oddělení pro NUTS II Severovýchod odbor Evropské územní spolupráce Historie EÚS v rámci Centra Předvstupní

Více

Integrovaný regionální operační program

Integrovaný regionální operační program Integrovaný regionální operační program Konference Regenerace brownfieldů v Jihomoravském kraji 2018 28. 2. 2018, Brno Centrum pro regionální rozvoj České republiky Státní příspěvková organizace zřízená

Více

Aktivní příprava Královéhradeckého kraje podpora pro čerpání dotací z EU 2014+

Aktivní příprava Královéhradeckého kraje podpora pro čerpání dotací z EU 2014+ Aktivní příprava Královéhradeckého kraje podpora pro čerpání dotací z EU 2014+ Příležitosti pro region v období 2014 2020 Zita Kučerová Příležitosti pro region 2014 2020 v rámci projektu Příprava Královéhradeckého

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Včetně přehledu čerpání dotací EU ve vybraných územních jednotkách Královéhradeckého kraje Květen 218 (data k 2.5.) Čerpání dotací EU v České republice

Více

Ing. Martin Tlapa Náměstek MPO ČR

Ing. Martin Tlapa Náměstek MPO ČR Financování výzkumu a inovací z fondů EU a ČR v létech 2007-2013 2013 Ing. Martin Tlapa Náměstek MPO ČR Strukturální fondy pro výzkum a inovace OP Podnikání a inovace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

Fond mikroprojektů v Euroregionu Silesia

Fond mikroprojektů v Euroregionu Silesia Fond mikroprojektů v Euroregionu Silesia programu INTERREG V-A Česká republika Polsko Směrnice pro žadatele Verze 0 Platná od. OBSAH Vymezení pojmů... 4 Seznam zkratek... 8 1. Fond mikroprojektů... 9 1.1

Více

Realizace Fondu mikroprojektů v Euroregionu Praděd

Realizace Fondu mikroprojektů v Euroregionu Praděd FOND MIKROPROJEKTŮ Realizace Fondu mikroprojektů v Euroregionu Praděd Obsah prezentace: 1. Stručně o programu Fond mikroprojektů 2. Stav realizace Fondu k 31. 12. 2011 3. Příprava na nové programové období

Více

Operační programy na revitalizace brownfields období 2014 2020. ARR Agentura regionálního rozvoje, spol. s r.o. Ing. Jana Davidová

Operační programy na revitalizace brownfields období 2014 2020. ARR Agentura regionálního rozvoje, spol. s r.o. Ing. Jana Davidová Operační programy na revitalizace brownfields období 2014 2020 ARR Agentura regionálního rozvoje, spol. s r.o. Ing. Jana Davidová Operační programy Program rozvoje venkova (PRV) Operační program životní

Více

Nové programovací období co nás čeká

Nové programovací období co nás čeká Vědecko-výzkumný ústav Centrum pro vědu a výzkum, z.ú. Nové programovací období co nás čeká doc. Ing. Lubor Hruška, Ph.D. lubor.hruska@accendo.cz Nový přístup EU k období 2014 2020 preferovány integrované

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

IROP. Mgr. Richard Hubl Úřad Regionální rady Jihovýchod

IROP. Mgr. Richard Hubl Úřad Regionální rady Jihovýchod IROP Mgr. Richard Hubl Úřad Regionální rady Jihovýchod Jsme na dotacích závislí? Podpořené projekty ROP JV a podpora brownfieldů Osa 2 Podpora udržitelného cestovního ruchu Celkem podpořeno 4 projektů

Více

Hlavní typy příjemců. Základní právní listin upravující fungování. Prioritní osa (PO) Způsobilí příjemci v polské části Programu

Hlavní typy příjemců. Základní právní listin upravující fungování. Prioritní osa (PO) Způsobilí příjemci v polské části Programu Způsobilí příjemci v polské části Programu Vedoucí partner nebo partner projektu musejí náležet do jedné z níže uvedených kategorií institucí, tj. musejí být: a) státní institucí (vládní), regionální nebo

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 08 V31 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Praha, 9. prosince 2015

Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Praha, 9. prosince 2015 XVIII. celostátní finanční konference Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Praha, 9. prosince 2015 Základní informace o OP VVV Základní východiska Důraz na Specifická doporučení Rady pro ČR intervence

Více