Praha, Seminář pro příjemce OP VaVpI Výzva ukončování projektů

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Praha, Seminář pro příjemce OP VaVpI Výzva ukončování projektů"

Transkript

1 Praha, Seminář pro příjemce OP VaVpI Výzva ukončování projektů

2 Úvod

3 Program semináře 10:00 10:10 Úvod 10:10 10:30 Závěrečná MZ a přílohy (věcná část), problematické oblasti 10:30 10:45 Vyhodnocení věcného pokroku projektu 10:45 11:10 Závěrečná ŽOZL a její přílohy, problematické oblasti 11:10 11:30 Přestávka 11:30 11:45 Vypořádání dotace 11:45 12:00 Změny v projektu v období udržitelnosti 12:00 12:30 Dotazy a diskuse

4 Závěrečná MZ a přílohy (věcná část), problematické oblasti

5 Závěrečná monitorovací zpráva (ZMZ) a její přílohy Formulář ZMZ v Benefitu 7 Vyplňování se neliší od průběžných MZ. Cílem je popsat poslední monitorovací období Přílohy ZMZ Seznam uveden v Příloze 17j), mj. obsahuje: Doklady k posouzení dosažení předepsaných výstupů projektu. Doklady k posouzení přijatelnosti příjemce. Způsob předložení, termín Osobně, nebo poštou. Doručit ŘO nejpozději do 2 měsíců od ukončení realizace projektu (např => ).

6 ZMZ v Benefitu 7 problematické oblasti Popis Cílem popsat informace za poslední sledované období. Do kapitoly Popis uveďte informaci o nedočerpání části dotace v rozlišení na IV/NIV. Monitorovací indikátory MI Počet subjektů využívajících služeb na podporu komercializace závazný ke k MI Počet nově vytvořených pracovních míst, zaměstnanci VaV - celkem závazný ke konci realizace a k Datum dosažené hodnoty relevantní datum pro danou MZ dle reálně dosažené a vykazované hodnoty MI (pro ZMZ poslední den realizace projektu) Datum cílové hodnoty dle závazku v TA tj. datum ukončení realizace / Doložte na formuláři, který je Přílohou 8g) PPP a PPŽ, pracovní smlouvy, jestliže ještě nebyly doloženy, u vybraného vzorku konkrétní doklady, např. výpisy z interní evidence (smlouvy, licenční, zápisy z jednání apod.). Případné překročení závazné hodnoty MI - do pole Dosažená hodnota uveďte skutečnou hodnotu, do Komentáře k MI popište (dosažená vs. cílová hodnota)

7 ZMZ v Benefitu 7 problematické oblasti Výběrová řízení Proveďte kontrolu úplnosti všech údajů uvedených v popisu VŘ, aktualizujte informace dle skutečnosti. Veškeré uvedené skutečnosti musí souhlasit se ZD a Smlouvou o dílo. Proveďte kontrolu nasmlouvané částky vs. Přehled čerpání, vs. SÚD za celou realizaci projektu. Cena uvedená ve smlouvě s dodavatelem nesmí být překročena. Všechna VŘ musejí být ve stavu: Ukončeno Nenaplněno (např. bagatelní zakázky realizované přímým nákupem, nebo hrazeno z NZV ne však v případě nesrovnalosti) Zrušeno Ve stavu ukončeno - musí být vyplněn dodavatel vč. veškerých údajů. Uveďte a dodejte všechny dodatky smluv (pokud relevantní). Pole popis doplněná provazba na soupisku účetních dokladů u všech VZ (tj. číslo ŽOZL, částka, řádek v soupisce)

8 ZMZ v Benefitu 7 problematické oblasti Klíčové aktivity Promítněte relevantní změny za poslední sledované období. Součet výdajů všech KA (Celkové výdaje, Celkové ZV a Celkové NZV) musí být v souladu s uvedeným rozpočtem projektu a s kap. Přehled financování. Publicita Povinné způsoby zajištění publicity: Stálá informační tabulka (do termínu podání ZMZ) dodejte fotodokumentaci (doporučeno konzultovat) Tisková zpráva k ukončení projektu - zaslat ŘO ke konzultaci

9 ZMZ v Benefitu 7 problematické oblasti Finanční plán Uveďte důvody úpravy FP zdůvodněte změny ve vztahu k poslednímu schválenému FP. FP musí souhlasit s FP, kterým byl předkládán k RoPD (v poměru INV/NEINV). Částky uvedené ve FP musí souhlasit s Přílohou č.16 c) Aktualizací FP a se SÚD. Kontroly Uveďte všechny kontroly projektu ukončené ve sledovaném období, které byly provedené jiným než Řídicím orgánem: Závěrečný externí audit (povinně). Dále např.: AO MF, NKÚ, EÚD, EK, FÚ apod. (pokud relevantní). Změny v projektu Oznamte nepodstatné a informativní změny (proveďte revizi TA). Zapracujte schválené podstatné změny (např. vyčlenění účelu projektu)

10 Přílohy ZMZ Veškeré přílohy, které již byly v průběhu realizace projektu předloženy a neproběhla v nich žádná změna, není třeba znovu předkládat Aktualizovaný rozpočet projektu s vyznačením a zdůvodněním změn. Kompletní dokumentace z realizovaných výběrových řízení je-li relevantní za dané monitorovací období. Doklady prokazující plnění monitorovacích indikátorů Dokládá se soupiska MI - Příloha 8g) PPP a PPŽ. Fotodokumentace dokládající dodržování povinné publicity/propagace projektu je-li relevantní.

11 Přílohy ZMZ Pojistná smlouva na majetek pořizovaný v rámci realizace projektu. Technický popis projektu Aktualizovaný o podstatné změny schválené ŘO OP VaVpI v daném MO a nepodstatné a informativní změny oznamované v rámci ZMZ. Veškeré dokumenty, k jejichž předložení se příjemce zavázal v TA je-li relevantní. Přehled personálního zajištění projektu. Aktualizovaný výpočet finanční mezery. na výši přidělené dotace dle RoPD. Závěrečná auditní zpráva z externího auditu projektu. Příjemce má povinnost po ukončení realizace projektu provést co nejdříve externí audit projektu k datu ukončení realizace projektu a předložit výstupy z tohoto auditu ŘO OP VaVpI tak, aby bylo možné je využít v rámci schvalování závěrečné ŽOZL/MZ. Závěrečné hodnocení věcného pokroku projektu OP VaVpI.

12 Závěrečná Monitorovací zpráva Doklady o přijatelnosti příjemce a partnerů projektu RoPD - Článek XVI. Další povinnosti příjemce, bod 2. Povinnosti příjemce ve vztahu k podmínkám přijatelnosti příjemce (či partnerů) a pravidlům veřejné podpory Seznam dokumentů je uveden v Příloze 17j) Příručky pro žadatele a příjemce Obdobná situace, jako v době podávání projektových žádostí (postupujte dle Přílohy 6e) Příručky pro žadatele a příjemce, část 4.)

13 Závěrečná Monitorovací zpráva Doklady o přijatelnosti příjemce a partnerů projektu veřejná vysoká škola provádějící výzkum a vývoj veřejná výzkumná instituce Subjekt doloží: Čestné prohlášení, že po celou dobu realizace projektu splňoval a nadále bude splňovat podmínky přijatelnosti příjemce dle dané výzvy. Vzor prohlášení poskytne projektový manažer. Výpis z evidence rejstříku trestů právnických osob (originál nebo ověřenou kopii).

14 Závěrečná Monitorovací zpráva Doklady o přijatelnosti příjemce a partnerů projektu ostatní vysoké školy provádějící výzkum a vývoj další výzkumné organizace splňující podmínky definice výzkumné organizace Subjekt doloží: Čestné prohlášení, že splňuje definici výzkumné organizace ve smyslu čl. 2.2 písm. d) Rámce Společenství pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací a zároveň po celou dobu realizace projektu splňoval a nadále bude splňovat podmínky přijatelnosti příjemce dle dané výzvy. Vzor prohlášení poskytne projektový manažer. Výpis z evidence rejstříku trestů právnických osob (originál nebo ověřenou kopii). Doklady potvrzující formální nastavení požadavků vyplývajících z definice výzkumné organizace (stanovy, zakladatelská listina, společenská smlouva apod. Pokud nedošlo ke změně, doložit ČP).

15 Závěrečná Monitorovací zpráva Doklady o přijatelnosti příjemce a partnerů projektu Vnitřní předpisy prokazující zakotvení povinnosti reinvestice zisku do činnosti kam směřuje podpora z OP VaVpI (stanovy, zakladatelská listina, společenská smlouva apod. Pokud nedošlo ke změně, doložit ČP). Doklady, že příjemce má účetně oddělené hospodářské a nehospodářské činnosti a nedochází k financování hospodářských činností z činností nehospodářských (stanovy, zakladatelská listina, společenská smlouva apod. Pokud nedošlo ke změně, doložit ČP). Doklady potvrzující nemožnost podniků, které mohou uplatňovat vliv na takovýto subjekt, uplatňování přednostního přístupu k infrastruktuře tohoto subjektu nebo k výsledkům vytvořeným tímto subjektem (stanovy, zakladatelská listina, společenská smlouva apod. Pokud nedošlo ke změně, doložit ČP). Doklady potvrzující, že hlavním účelem příjemce je: (stanovy, zakladatelská listina, společenská smlouva apod. Pokud nedošlo ke změně, doložit ČP) a) provádět základní výzkum, aplikovaný výzkum nebo experimentální vývoj; b) šířit výsledky činností uvedených pod písm. a) prostřednictvím výuky, publikování, nebo převodu technologií.

16 Závěrečná Monitorovací zpráva Doklady o přijatelnosti příjemce a partnerů projektu Doklady potvrzující některou z těchto podmínek: spolupráce příjemce s propojenými podniky za poslední 2 účetní období nepřesahovala 15 % celkové spolupráce se všemi podniky (ČP); v případě, že prohlášení není možné v dobré víře učinit doloží podklady potvrzující: (výroční zpráva, zpráva o vztazích mezi ovládanou a ovládající osobou, případně další dodané dokumenty) spolupráci s dvěma dalšími nepropojenými podniky v rozsahu 10% míry spolupráce s propojenými podniky; byla dle ustanovení 82 zákona o obchodních korporacích (90/2012 Sb.) vytvořena Zpráva o vztazích. Doklady prokazující, že podíl činností ve VaV a souvisejících na všech činnostech subjektu, přičemž tento podíl musí přesahovat 50 % po dobu minimálně 2 po sobě jdoucích předcházejících uzavřených účetních období - ve formě přehledné tabulky. Doklady prokazující skutečnosti, že nehospodářské činnosti ve VaV a související představují alespoň 10 % z celkových činností subjektu s tím, že celkové náklady na tuto činnost jsou současně nejméně 10 mil. Kč ročně - ve formě přehledné tabulky.

17 Vyhodnocení věcného pokroku projektu

18 Vyhodnocení věcného pokroku příloha Závěrečné monitorovací zprávy vzor Příloha 17 q) Příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI (dostupné na stránkách Části: 1. Celkové cíle projektu (kapitola I TA) 2. Očekávané výstupy projektu (kapitola II TA) 3. Plány v době udržitelnosti projektu (kapitoly I, III a IV TA) 4. Další komentáře

19 Ukončování projektů Závěrečné hodnocení věcného pokroku projektu OP VaVpI Celkové cíle projektu (kapitola I TA) Naplnění účelu projektu (byl účel projektu naplněn v rozsahu, jak je definován v technickém popisu) Naplnění cílů (do jaké míry byly cíle ve fázi realizace projektu skutečně naplněny) projděte Vaše TA a ke každému cíli uveďte: zda byl naplněn/v jakém stavu je jeho plnění pokud je v kap. I TA uvedena kvantifikace, pak ji srovnejte s dosaženou hodnotou byl dodržen celkový harmonogram / hlavní milníky Cílem projektu je vytvoření funkčního systému transferu technologií Cíle bylo dosaženo v plné míře. Systém transferu technologií je na instituci nastaven, centrum je zprovozněno a poskytuje své služby...

20 Ukončování projektů Závěrečné hodnocení věcného pokroku projektu OP VaVpI Očekávané výstupy projektu (kapitola II TA) vyhodnocení jednotlivých odborných aktivit u každé aktivity uveďte výslovně: zda bylo dosaženo všech výstupů dle současné schválené verze TA. Pokud nebylo výstupů doposud dosaženo, uveďte zdůvodnění takového stavu. specifikujte způsob doložení výstupů byl dodržen časový harmonogram pro jejich realizaci, včetně dílčích milníků (konec aktivit dle TA) doložte provazbu výstupů na monitorovací indikátory pokud bylo dodažení výstupů doloženo v monitorovací zprávě, uvěďte odkaz na přílušnou zprávu

21 Závěrečné hodnocení věcného pokroku projektu OP VaVpI - příkady Revize/aktualizace/vytvoření interních směrnic a metodiky Ano, byly vytvořeny směrnice... V účinnost uvedeny ke dni... (Dosažení a reálné parametry naplnění výstupu, harmonogram) Proškolení projektového týmu a rozvoj znalostí v oblasti TT Pracovníci prošly vzdělávacími kurzy dle plánu školení daných pozic. Dosáhly potřebných znalostí a jsou plně kompetentní k výkonu své pracovní náplně. Mezi klíčové absolvované kurzy patří... (Dosažení a reálné parametry) Všech výstupů bylo dosaženo v rámci schváleného harmonogramu. (Hmg.) Zahájení pilotního provozu Pilotní provoz centra byl zahájen ke dni... Počet uzavřených licenčních smluv, počet přihlášených patentů, počet založených spin-off... Doložte tak, aby byla informace ověřitelná (název výsledku, číslo přihlášky atd.) Splnění všech závazků uvedených v TA.

22 Ukončování projektů Závěrečné hodnocení věcného pokroku projektu OP VaVpI Plány v době udržitelnosti projektu (Kap. I, III a IV TA) Závazky v TA Příjemce je povinen po celou dobu udržitelnosti projektu zachovat projekt ke stanovenému účelu. Nesmí dojít ke změně vlastnictví pořízeného majetku ani k jiné podstatné změně ovlivňující povahu projektu nebo prováděcí podmínky či k úplnému zastavení činnosti, jež je předmětem projektu. V době udržitelnosti projektu nesmí být rozsah realizačního týmu zredukován do takové míry, aby byla ohrožena funkčnost (a tím i udržitelnost) projektu.

23 Ukončování projektů Závěrečné hodnocení věcného pokroku projektu OP VaVpI Plánované cíle v rámci fáze udržitelnosti projektu Vycházejte z činností, které byly definovány v TA ave kterých plánuje příjemce pokračovat Uveďte cíle, které máte v TA, a jejichž splnění spadá do období udržitelnosti, např. k , pokud takové existují Můžete vycházet např. z vyhodnocení Vašeho pilotního provozu. Byl v rámci realizace projektu definován specifický směr, na který se má CTT v plánu zaměřit? Uvedením plánu nevzniká nový závazek.

24 Ukončování projektů Závěrečné hodnocení věcného pokroku projektu OP VaVpI Zhodnocení personální náročnosti provozu CTT/KTT Přímá návaznost na závazek v TA Při jaké redukci realizačního týmu již očekáváte ohrožení funkčnosti centra? Spolupráce s partnery projektu Pokud máte nějaké postřehy, které by jste na toto téma chtěli sdělit ŘO, pak zde je prostor Strategie a obchodní model centra TT Uveďte pouze pokud jste zaznamenali potřebu aktualizovat strategii a obchodní model uvedený v TA.

25 Ukončování projektů Závěrečné hodnocení věcného pokroku projektu OP VaVpI Další komentáře Pokud je pro správné vyhodnocení projektu třeba uvést jakoukoliv informaci, která není nikde jinde uvedena. Pole může zůstat prázdné

26 Vyhodnocení věcného pokroku projektu - proces vyplnění a odevzdání ZMZ se všemi přílohami, včetně Závěrečného hodnocení věcného pokroku projektu. zodpovězení případných dotazů ze strany ŘO pro doplnění informací uvedených v příloze 17q) účast na oponentuře projektu, pokud bude ze strany ŘO vyhodnocena oponentura jako nutný krok (pokud věcné hodnocení objeví nový problém) Protokol o definitivním přiznání podpory z OP VaVpI

27 Závěrečná ŽOZL a její přílohy, problematické oblasti

28 Závěrečná žádost o platbu Důležité pojmy: Datum ukončení realizace projektu = nejpozdější datum pro vznik způsobilých výdajů Datum finančního ukončení projektu = nejpozdější datum pro úhradu způsobilých výdajů = datum schválení závěrečné ŽOZL a zároveň nejpozději do data Problematické oblasti: Formulář žádosti o platbu - ve zdůvodnění uvádějte proč žádáte/nežádáte o předfinancování. Částka může být kladná/0/záporná. Finanční plán v ZMZ - vyplněn dle Oznámení o pozastavení/snížení/nevyplacení části dotace; v rámci administrace ZMZ je nutné aktualizovat částku nevyčerpané dotace (vratku dotace, předfinancování) Doporučení: uvádět vratky předfinancování vždy jako změnu FP do kapitoly změn v projektu v MZ (nepodstatná změna). Rozpočet v ZMZ vyplněn dle Oznámení o pozastavení/snížení/nevyplacení části dotace; příjemce nepromítá nedočerpanou dotaci do rozpočtu

29 Závěrečná žádost o platbu Formulář aktualizovaný rozpočet - přidejte sloupec Skutečnost za poslední rok realizace projektu. Částka rozpočtu ve sloupci Aktualizovaný vždy odpovídá schválené maximální částce v RoPD snížené o pozastavení/snížení/nevyplacení části dotace/snížení na základě rozhodnutí FÚ (historické nesrovnalosti). Dále uveďte za sloupce CELKEM sloupec Celkem skutečnost a doplňte zde i sloupec Rozdíl (částka představuje rozdíl mezi přidělenou maximální částkou dotace a nárokovaným vyúčtováním v rámci jednotlivých ŽOZL, tedy sloupcem Celkem skutečnost). Předpokladem je, že částky za jednotlivé uplynulé roky vždy odpovídají schváleným způsobilým výdajům ze strany ŘO.

30 Formulář aktualizovaný rozpočet

31 Závěrečná žádost o platbu Formulář aktualizace finančního plánu dokládá se ve 2 verzích (snížená/plná verze dle RoPD) předfinancování projektu musí odpovídat maximální částce dotace snížené o vratku platby předfinancování, pokud byla v projektu realizována, případně o částku, o kterou si příjemce nepožádá.

32 Závěrečná Žádost o platbu přílohy (Příloha č. 17j)) Roční zúčtování způsobilých výdajů superhrubé mzdy a čerpání dovolené (do data ukončení realizace projektu) Kopie dokladu o bezdlužnosti instituce vůči správě sociálního zabezpečení a jednotlivým zdravotním pojišťovnám Přehled celkové výše úroků vygenerovaných z dotačních prostředků od přijetí první platby předfinancování

33 Závěrečná Žádost o platbu přílohy (Příloha č. 17j)) Podklady pro prokázání skutečné částky vyúčtování dotčeného potvrzeným podezřením na nesrovnalost např. platební výměr, oznámení o prominutí apod. Přiznání k dani z přidané hodnoty za poslední celý rok realizace. Seznam osob oprávněných k podpisu dokumentů v rámci projektu OP VaVpI v případě, kdy jen nutné prodloužit platnost podpisových vzorů

34 Vypořádání dotace

35 Vratka nevyužité platby předfinancování Před koncem příslušného roku je zaslána příjemci výzva k vrácení nevyužité platby předfinancování, na základě které příjemce provede revizi stavu čerpání, tj. stavu zůstatku proplacených prostředků na účtu vzhledem k předpokládané výši čerpání do konce roku. V případě, kdy příjemce zjistí, že část poskytnutých prostředků do konce roku nevyužije, tak prostředky vrátí na výdajový účet MŠMT /0710 z důvodu jejich dalšího využití v OP VaVpI. Příjemce je povinen zaslat příslušnému finančnímu manažerovi em oznámení o zasílané platbě, a to pokud možno 5 pracovních dnů před zasláním finančních prostředků na výše uvedený účet ministerstva. V oznámení příjemce uvede celkovou výši zasílaných prostředků, specifikaci výše investic a výše neinvestic. Finanční prostředky musí být na účtu MŠMT připsány nejpozději tzn., že příjemce musí dát platební příkaz nejpozději V případě, že by příjemce nevrátil nevyčerpanou platbu předfinancování na výdajový účet do konce kalendářního roku, a v roce následujícím by tuto platbu vrátil jako nevyužitou dotaci, pak by musel tyto navrácené finanční prostředky odvést na depozitní účet MŠMT a OP VaVpI s nimi již nemůže v následujícím roce disponovat.

36 Vratka nevyužité dotace dle vyhlášky č. 52/2008 Sb. Příjemce je povinen po ukončení realizace projektu provést finanční vypořádání, dle vyhlášky č. 52/2008 Sb., upravující zásady a termíny finančního vypořádání vztahů se státním rozpočtem. Finanční vypořádání spočívá v zaslání vyplněného formuláře a ve vrácení nevyužitých finančních prostředků dotace zpět poskytovateli, tj. ŘO OP VaVpI. Ukončením projektu se pro účely finančního vypořádání rozumí datum uplynutí lhůty pro podání námitky příjemcem proti závěrečnému formuláři F1 (Potvrzení, že projektové výdaje splňují všechny podmínky způsobilosti), nebo datum odeslání odpovědi na námitku proti závěrečnému formuláři F1 příjemci, podle toho, co nastane později. Nejzazší termín pro finanční vypořádání je stanoven vyhláškou na 15. února roku následujícího po roce, ve kterém byl projekt ukončen. ŘO však s ohledem na administrativní proces, zejména kvůli kontrole a přípravě souhrnných podkladů, stanovuje termín pro odeslání formuláře 15. ledna roku následujícího po roce, ve kterém byl projekt ukončen. Formulář finančního vypořádání předkládá příjemce ŘO souhrnně za všechny projekty OP VaVpI dohromady. Formuláře jsou přílohou vyhlášky a jejich výběr se řídí právní formou příjemce.

37 Vratka nevyužité dotace dle vyhlášky č. 52/2008 Sb. Termín pro vrácení nevyužitých finančních prostředků dotace, tj. provedení vratky dotace je stanoven ŘO do 31. ledna roku následujícího po roce, ve kterém byl projekt ukončen. Na rozdíl od formuláře, který příjemce předkládá souhrnně za všechny projekty, je nutné provést vratku zvlášť za každý jednotlivý projekt. Vratka nevyužité dotace bude uskutečněna platebním příkazem na depozitní účet MŠMT č /0710. Zároveň je příjemce povinen alespoň 1 pracovní den před zasláním finančních prostředků odeslat avízo o zasílané platbě na elektronickou adresu rozpocet.opvavpi@msmt.cz. Příjemce odesílá avízo zvlášť za každý jednotlivý projekt.

38 Vratka úroků generovaných z dotace Příjemce má povinnost vést evidenci úroků generovaných na projektového účtu od obdržení první platby předfinancování, do dne zaslání výzvy k vrácení úroků generovaných z dotace ze strany ŘO. Tabulka celkové výše úroků generovaných z projektového účtu je povinnou přílohou závěrečné žádosti o platbu (ZŽOP). Finanční manažer nejpozději po schválení vratky nevyužité dotace dle finančního vypořádání zašle příjemci em výzvu k zaslání úroků generovaných z dotace na projektovém účtu příjemce na příjmový účet MŠMT /0710. Příjemce je povinen zaslat platbu s prostředky nejpozději do 5 pracovních dnů od zaslání výzvy. Zároveň je povinen alespoň 1 pracovní den před zasláním finančních prostředků zaslat FM avízo. Příjemce uvede výši vrácených prostředků navýšenou o úroky vygenerované po poslední aktualizaci výše uvedené evidence úroků. Pokud příjemce nedodrží výše uvedený termín pro převedení úroků generovaných z dotace, FM ho opětovně vyzve. Pokud ani po opětovném vyzvání příjemce nedodrží termín pro zaslání prostředků, může se jednat o neoprávněné zadržování finančních prostředků a tudíž i o porušení rozpočtové kázně dle zákona č. 218/2000 Sb.

39 Změny v projektu v období udržitelnosti

40 Změny v projektu v období udržitelnosti 1) Před datem schválení závěrečného vyúčtování: od data ukončení realizace projektu do data schválení závěrečného vyúčtování. oznámení podstatných změn vztahujících se k období realizace projektu a jejich administrace probíhá stejně jako v době realizace projektu. nad rámec změn uvedených v bodě 2) (viz dále) se dále jedná zejména o přesuny v rozpočtu (v rámci daných kapitol rozpočtu i mezi nimi).

41 Změny v projektu v období udržitelnosti 2) Po datu schválení závěrečného vyúčtování od data schválení závěrečného vyúčtování do uplynutí pětiletého období udržitelnosti projektu. kategorizace změn (dle jejich závažnosti) se nemění. o všech změnách, kromě závažných podstatných změn, informuje příjemce v rámci Monitorovací zprávy o zajištění udržitelnosti projektu.

42 Změny v projektu v období udržitelnosti závažné podstatné změny, změny mající dopad na povinnosti příjemce vyplývající z Rozhodnutí o poskytnutí dotace a skutečnosti ovlivňující údaje uvedené v Rozhodnutí o poskytnutí dotace jsou oznamovány stejně jako v době realizace projektu, tzn. písemně, vždy bez zbytečného odkladu a předem. Následná administrace všech změn probíhá stejně jako v době realizace projektu. k závažným podstatným změnám, které vyžadují Dodatek k Rozhodnutí o poskytnutí dotace, může docházet jen ve výjimečných případech. Takovéto změny musí být nepředvídatelné, adekvátně zdůvodněné, neměnící účel dotace a nesmí vyvolávat porušení rozpočtové kázně.

43 Změny v projektu v období udržitelnosti pokud by méně závažná podstatná změna mohla mít vliv na účel dotace nebo by mohla vyvolat závažnou podstatnou změnu, je příjemce povinen tuto změnu oznámit stejně jako závažnou podstatnou změnu. příjemce může před vlastním oznámením danou změnu jedenkrát konzultovat s ŘO.

44 Změny v projektu v období udržitelnosti Příklad závažné podstatné změny (vyžadujících Dodatek k Rozhodnutí o poskytnutí dotace): změna cílové hodnoty MI (dle TA) k (pro projekty končící před ). V případě nejasností při klasifikaci změn, zejména při rozlišení mezi nepodstatnou a podstatnou změnou, doporučuje ŘO OP VaVpI příjemcům charakter změn konzultovat.

45 Děkujeme za Vaši pozornost!

Praha, Seminář pro příjemce PO 4, OP VaVpI

Praha, Seminář pro příjemce PO 4, OP VaVpI Praha, 6. 3. 2014 Seminář pro příjemce PO 4, OP VaVpI Úvod Program semináře 10:00 10:15 Úvod 10:15 10:35 Vyhodnocení věcného pokroku projektu 10:35 11:05 Závěrečná MZ a přílohy (věcná část), problematické

Více

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Seznam příloh závěrečné monitorovací zprávy a závěrečné žádosti o platbu

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Seznam příloh závěrečné monitorovací zprávy a závěrečné žádosti o platbu PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Seznam příloh závěrečné monitorovací zprávy a závěrečné žádosti o platbu Verze č. 1.4 Účinnost od 17. 12. 2015 Příloha č. 17j) SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ

Více

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU Verze č. 1.3 Účinnost od 22. 6. 2015 SEZNAM ZMĚN Část Změny v textu oproti

Více

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU Verze č. 1.2 Účinnost od 10. 7. 2014 SEZNAM ZMĚN Část Změny v textu oproti

Více

Seminář pro příjemce Výzvy 1.4, 2.4 OP VaVpI. Praha, Úvod

Seminář pro příjemce Výzvy 1.4, 2.4 OP VaVpI. Praha, Úvod Seminář pro příjemce Výzvy 1.4, 2.4 OP VaVpI Praha, 30. 1. 2015 Úvod 1 Program semináře 10:00 10:10 Úvod 10:10 10:40 Závěrečná MZ a přílohy (věcná část), problematické oblasti 10:40 11:00 Vyhodnocení věcného

Více

Praha, Seminář pro příjemce Výzvy PO 1 a 2, OP VaVpI

Praha, Seminář pro příjemce Výzvy PO 1 a 2, OP VaVpI Praha, 22. 10. 2013 Seminář pro příjemce Výzvy PO 1 a 2, OP VaVpI Úvod Program semináře 10:00 10:15 Úvod 10:15 10:45 Vyhodnocení splnění závazků a sankce za jejich nesplnění v souvislosti s aktualizací

Více

Seminář pro příjemce PO 1 a 2, OP VaVpI. Praha, Úvod

Seminář pro příjemce PO 1 a 2, OP VaVpI. Praha, Úvod Seminář pro příjemce PO 1 a 2, OP VaVpI Praha, 22. 9. 2015 Úvod 1 Program semináře 10:00 10:15 Úvod 10:15 10:30 Snížené odvody za nenaplnění závazných MI 10:30 10:45 Vyhodnocení věcného pokroku projektu

Více

Postupy uvedené v kapitole Financování ex-ante se doplňují následovně:

Postupy uvedené v kapitole Financování ex-ante se doplňují následovně: Metodický pokyn č. 9 k Příručce pro příjemce OP VaVpI 2007 2013, verze 4.0 Tímto metodickým pokynem s účinností od 20. 3. 2012 se doplňují postupy uvedené v kapitole 5.1.7 Financování ex-ante a 5.4 Monitorování

Více

Seminář pro příjemce Výzvy 3.4 OP VaVpI. Praha, Úvod

Seminář pro příjemce Výzvy 3.4 OP VaVpI. Praha, Úvod Seminář pro příjemce Výzvy 3.4 OP VaVpI Praha, 2. 10. 2015 Úvod 1 Program semináře 10:00 10:10 Úvod 10:10 10:40 Závěrečná žádost o platbu a její přílohy 10:40 10:55 Problematika spolufinancování EDS v

Více

Zásady pro prodlužování termínů realizace projektů v rámci ROP Střední Morava

Zásady pro prodlužování termínů realizace projektů v rámci ROP Střední Morava Bod č. 7 Tisk č. 344-VRR15 P03 Zásady pro prodlužování termínů realizace projektů 1 Bod č. 7 Tisk č. 344-VRR15 P03.1 Zásady pro prodlužování termínů realizace projektů v rámci ROP Střední Morava verze

Více

PŘÍLOHA č. 28 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI ZAJIŠTĚNÍ 15% SPOLUFINANCOVÁNÍ V PROJEKTECH REALIZOVANÝCH V RÁMCI PO 4

PŘÍLOHA č. 28 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI ZAJIŠTĚNÍ 15% SPOLUFINANCOVÁNÍ V PROJEKTECH REALIZOVANÝCH V RÁMCI PO 4 PŘÍLOHA č. 28 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI ZAJIŠTĚNÍ 15% SPOLUFINANCOVÁNÍ V PROJEKTECH REALIZOVANÝCH V RÁMCI PO 4 Verze č. 3.0 Účinnost od 17. 7. 2015 SEZNAM ZMĚN Část Změny v textu oproti

Více

Podmínky vyplývající z právního aktu. Seminář pro příjemce výzva č. 36 Praha

Podmínky vyplývající z právního aktu. Seminář pro příjemce výzva č. 36 Praha Podmínky vyplývající z právního aktu Seminář pro příjemce výzva č. 36 Praha 19. 4. 2013 Obsah prezentace 1. Rozhodnutí o poskytnutí dotace 2. Část I a II RoPD - povinnosti 3. Část III RoPD platební podmínky

Více

POKYNY PRO PŘÍJEMCE - ZMĚNOVÉ ŘÍZENÍ U REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ PROGRAMU CENTRA KOMPETENCE

POKYNY PRO PŘÍJEMCE - ZMĚNOVÉ ŘÍZENÍ U REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ PROGRAMU CENTRA KOMPETENCE Č.j. TACR/4949/2012 POKYNY PRO PŘÍJEMCE - ZMĚNOVÉ ŘÍZENÍ U REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ PROGRAMU CENTRA KOMPETENCE Zveřejněno dne: 28. 6. 2012 Schválila: Ing. Lucie Rosecká Dne 28. 6. 2012 Verze číslo: 1 OBSAH

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009 Typy monitorovacích zpráv a) průběžné monitorovací zprávy předkládají se v průběhu

Více

PŘÍLOHA č. 17a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Monitorovací zpráva o realizaci projektu OP VaVpI

PŘÍLOHA č. 17a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Monitorovací zpráva o realizaci projektu OP VaVpI PŘÍLOHA č. 17a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Monitorovací zpráva o realizaci projektu OP VaVpI Monitorovací zpráva o realizaci projektu Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace Monitorovací

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Tuto Monitorovací zprávu je třeba zaslat v tištěné a elektronické podobě (na CD nebo disketě) poskytovateli finanční

Více

PŘÍLOHA č. 28 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI ZAJIŠTĚNÍ 15% SPOLUFINANCOVÁNÍ V PROJEKTECH REALIZOVANÝCH V RÁMCI PO 4

PŘÍLOHA č. 28 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI ZAJIŠTĚNÍ 15% SPOLUFINANCOVÁNÍ V PROJEKTECH REALIZOVANÝCH V RÁMCI PO 4 PŘÍLOHA č. 28 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI ZAJIŠTĚNÍ 15% SPOLUFINANCOVÁNÍ V PROJEKTECH REALIZOVANÝCH V RÁMCI PO 4 SEZNAM ZMĚN Část Změny v textu oproti verzi 1.1 Celý dokument Změna finančního

Více

proč není možné tuto lhůtu splatnosti nastavit, nemusí mu znovu tuto skutečnost doporučovat. 1 / 5

proč není možné tuto lhůtu splatnosti nastavit, nemusí mu znovu tuto skutečnost doporučovat. 1 / 5 Metodický pokyn č. 5 k Příručce pro příjemce OP VaVpI 2007 2013, verze 4.0 Tímto metodickým pokynem s účinností od 15. 2. 2012 se doplňuje a upřesňuje kapitola 5.1.1.3 Možnost finančního postihu za neplnění

Více

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací zpráva o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Tuto Monitorovací zprávu je třeba zaslat v tištěné podobě) poskytovateli finanční podpory. 1. Údaje o projektu

Více

ZPRÁVA O REALIZACI. Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR

ZPRÁVA O REALIZACI. Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR ZPRÁVA O REALIZACI Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR Změny rozpočtu projektu I. Změny rozpočtu: rozpočet nelze po schválení navýšit! čerpání prostředků v rámci jednotlivých

Více

Seminář pro příjemce Realizace projektů Výzva č. 6, č. 7 a č. 10

Seminář pro příjemce Realizace projektů Výzva č. 6, č. 7 a č. 10 Seminář pro příjemce Realizace projektů 12. 12. 2016 Výzva č. 6, č. 7 a č. 10 Obsah prezentace I Důležité dokumenty Řízení projektu Změny projektu Ukládání dokumentace Kontroly Monitorovací zpráva Přílohy

Více

PŘÍLOHA č. 40 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI

PŘÍLOHA č. 40 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI PŘÍLOHA č. 40 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Seznam příloh monitorovací zprávy o zajištění udržitelnosti projektu pro PO 3 (výzvy 1.3, 2.3, 3.3 a 4.3) Verze č. 1.2 Účinnost od 17. 12. 2015 SEZNAM

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ Praha 19. 4. 2013 Přílohy monitorovací zprávy ex ante dokument doložit 1 Podpisové vzory 1 x originál 2 Soupiska účetních dokladů s nepřímými náklady 1 x originál

Více

1 / 7. 1 V jednotlivých výzvách může být stanoveno i pozdější datum pro vznik způsobilých výdajů.

1 / 7. 1 V jednotlivých výzvách může být stanoveno i pozdější datum pro vznik způsobilých výdajů. Metodický pokyn č. 29 k Příručce pro příjemce OP VaVpI 2007 2013, verze 5.0 Tímto metodickým pokynem se s účinností od 11. 9. 2014 aktualizují postupy uvedené v Příručce pro příjemce OP VaVpI 2007-2013,

Více

POKYNY PRO PŘÍJEMCE PROGRAM ALFA, OMEGA

POKYNY PRO PŘÍJEMCE PROGRAM ALFA, OMEGA č. j.: TACR/8803/2012 POKYNY PRO PŘÍJEMCE ZMĚNOVÉ ŘÍZENÍ U REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ PROGRAM ALFA, OMEGA Zveřejněno dne: 1. 10. 2012 Schválil/a: Lenka Pilátová, vedoucí oddělení realizace projektů Dne: 1.

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 5. 4. 2011

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 5. 4. 2011 Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ Praha 5. 4. 2011 Obsah prezentace Předkládané účetní doklady Přílohy monitorovací zprávy - 1) Podpisové vzory - 2) Soupiska účetních dokladů - 3) Pracovní výkazy

Více

PŘÍLOHA č. 23w) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Technický popis pro PO 1 Výzva č. 2.1

PŘÍLOHA č. 23w) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Technický popis pro PO 1 Výzva č. 2.1 PŘÍLOHA č. 23w) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Technický popis pro PO 1 Výzva č. 2.1 Verze 1.0 Účinnost od 30. 4. 2014 Technický popis projektu PO 1 Výzva č. 2.1 Datum vypracování: dd/mm/yyyy

Více

REALIZACE PROJEKTŮ. 29. října 2008 Ostrava Ing. Hana Myšková. Datum: Místo: Prezentuje:

REALIZACE PROJEKTŮ. 29. října 2008 Ostrava Ing. Hana Myšková. Datum: Místo: Prezentuje: REALIZACE PROJEKTŮ Datum: Místo: Prezentuje: 29. října 2008 Ostrava Ing. Hana Myšková OBSAH Povinnosti příjemce dotace Monitoring projektu Změny v projektu POVINNOSTI PŘÍJEMCE DOTACE Plnit závazky, které

Více

MONITOROVÁNÍ PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVY. Praha 27. 5. 2010 a 22. 6. 2010

MONITOROVÁNÍ PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVY. Praha 27. 5. 2010 a 22. 6. 2010 MONITOROVÁNÍ PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVY Praha 27. 5. 2010 a 22. 6. 2010 TYPY MONITOROVACÍCH ZPRÁV zpráva o zahájení realizace projektu (ZZRP) průběžná monitorovací zpráva (PMZ) závěrečná monitorovací

Více

PŘÍLOHA č. 1p) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 1 a 2 OP VaVpI, číslo výzvy 3.

PŘÍLOHA č. 1p) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 1 a 2 OP VaVpI, číslo výzvy 3. PŘÍLOHA č. 1p) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Pravidla způsobilosti výdajů pro prioritní osu 1 a 2 OP VaVpI, číslo výzvy 3.2 Verze č. 1.0 Účinnost od 15. 5. 2015 Pravidla způsobilosti výdajů

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu v rámci ROP NUTS 2 Střední Čechy - část B

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu v rámci ROP NUTS 2 Střední Čechy - část B MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu v rámci ROP NUTS 2 Střední Čechy - část B Monitorovací zprávu (část A i B), včetně příloh je třeba odevzdat v tištěné a elektronické podobě poskytovateli dotace.

Více

Seminář pro příjemce OP VaVpI Výzva 3.4. Praha, Úvod

Seminář pro příjemce OP VaVpI Výzva 3.4. Praha, Úvod Seminář pro příjemce OP VaVpI Výzva 3.4 Praha, 15. 1. 2015 Úvod 1 Program semináře 10:00 10:10 Úvod 10:10 10:30 nejčastější chyby 10:30 10:50 Žádost o platbu nejčastější chyby 10:50 11:10 Podstatné změny

Více

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací zpráva o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. Údaje o projektu a Monitorovací zprávě Registrační číslo projektu CZ.1.07/.. /. Název projektu Číslo prioritní

Více

9. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

9. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 9. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 21.10.2014 Bod pořadu jednání: 37. Název : Důvod předložení: Zpracoval: Žádost o prominutí odvodu za porušení rozpočtové kázně v projektu Klíč k příležitostem

Více

PŘÍLOHA č. 40 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI

PŘÍLOHA č. 40 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI PŘÍLOHA č. 40 příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Seznam příloh monitorovací zprávy o zajištění udržitelnosti projektu pro PO 3 (výzvy 1.3, 2.3, 3.3 a 4.3) Verze č. 1.3 Účinnost od 5. 2. 2016 SEZNAM

Více

Všeobecná pravidla pro poskytnutí dotace v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013

Všeobecná pravidla pro poskytnutí dotace v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Příloha č. 1 Všeobecná pravidla pro poskytnutí dotace v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 (dále jen Pravidla ) 1. Splnění účelu projektu Příjemce

Více

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací zpráva o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. Údaje o projektu a Monitorovací zprávě Registrační číslo projektu CZ.1.07/.. /. Název projektu Číslo prioritní

Více

PŘÍLOHA č. 6m) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvy v prioritní ose 3, číslo výzvy 8.

PŘÍLOHA č. 6m) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvy v prioritní ose 3, číslo výzvy 8. PŘÍLOHA č. 6m) příruček pro e a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvy v prioritní ose 3, číslo výzvy 8.3) Příloha č. 6m) SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvy v prioritní

Více

VZOR FORMULÁŘE DRUHÉ ČÁSTI MONITOROVACÍ ZPRÁVY (PRŮBĚŽNÉ I ZÁVĚREČNÉ)

VZOR FORMULÁŘE DRUHÉ ČÁSTI MONITOROVACÍ ZPRÁVY (PRŮBĚŽNÉ I ZÁVĚREČNÉ) VZOR FORMULÁŘE DRUHÉ ČÁSTI MONITOROVACÍ ZPRÁVY (PRŮBĚŽNÉ I ZÁVĚREČNÉ) Druhou část monitorovací zprávy o realizaci projektu je třeba vyplnit ve formátu.doc (MS Word), vytisknout a odeslat společně s první

Více

ZPRÁVA O REALIZACI ŽÁDOST O PLATBU

ZPRÁVA O REALIZACI ŽÁDOST O PLATBU ZPRÁVA O REALIZACI ŽÁDOST O PLATBU Prioritní osa 4 Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti OP PPR Změny rozpočtu projektu Změny rozpočtu: rozpočet nelze po schválení navýšit! čerpání prostředků v

Více

Věcné změny v Příručce pro žadatele verze 10 proti verzi 9

Věcné změny v Příručce pro žadatele verze 10 proti verzi 9 Věcné změny v Příručce pro žadatele verze 10 proti verzi 9 3.3.1 3.4.1 3.4.3 KAPITOLA ZMĚNA v případě, že se jedná o sdružení a asociace škol (tj. např. občanská sdružení zřízená podle zákona č. 83/1990

Více

Instrukce k vyúčtování dotací

Instrukce k vyúčtování dotací Instrukce k vyúčtování dotací poskytnutých v rámci dotačního řízení Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky a pro finanční vypořádání účelových neinvestičních dotací ze státního rozpočtu na realizaci

Více

PŘÍLOHA Č. 14 VZOR MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 12

PŘÍLOHA Č. 14 VZOR MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 12 PŘÍLOHA Č. 14 VZOR MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 12 Etapová/závěrečná monitorovací zpráva o realizaci projektu/hlášení o pokroku 1 předkládá

Více

Administrativa projektu Oborová knihovna zemědělského aplikovaného výzkumu, reg. č. CZ.1.05/3.2.00/12.0236. Ing. Jana Mazánková 6. 3.

Administrativa projektu Oborová knihovna zemědělského aplikovaného výzkumu, reg. č. CZ.1.05/3.2.00/12.0236. Ing. Jana Mazánková 6. 3. Setkání členů konsorcia SLARA Administrativa projektu Oborová knihovna zemědělského aplikovaného výzkumu, reg. č. CZ.1.05/3.2.00/12.0236 Ing. Jana Mazánková 6. 3. 2014 Obsah prezentace Úvodní představení

Více

Udržitelnost projektu. Projektové a finanční řízení - pokročilí

Udržitelnost projektu. Projektové a finanční řízení - pokročilí Udržitelnost projektu Projektové a finanční řízení - pokročilí Požadavky na udržitelnost Udržitelnost projektu 5 let od finančního ukončení projektu Provoz výsledků projektu v daném rozsahu a účelu, aktivity,

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 2.5 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 37 PŘÍLOHA Č. 7 PODMÍNKY STANOVENÍ VÝDAJŮ NA FINANCOVÁNÍ AKCE ORGANIZAČNÍ SLOŽKY

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ z rozpočtu města Žlutice v oblasti kultury, sportu a společenského života Zastupitelstvo města Žlutice (dále jen zastupitelstvo města) se usneslo na těchto Pravidlech pro

Více

Otázky a odpovědi ze semináře pro příjemce OP VaVpI na téma využití úspor (10. a )

Otázky a odpovědi ze semináře pro příjemce OP VaVpI na téma využití úspor (10. a ) Otázky a odpovědi ze semináře pro příjemce OP VaVpI na téma využití úspor (10. a 11. 7. 2014) 1) Jak dlouho bude trvat administrace změny, když příjemce předloží podklady v termínu 31. 7. 2014? Do 30 dnů.

Více

Finanční část monitorovací zprávy. Ing. Petra Kalinová

Finanční část monitorovací zprávy. Ing. Petra Kalinová Finanční část monitorovací zprávy Ing. Petra Kalinová Obsah Přímé a nepřímé náklady Přílohy monitorovací zprávy Zadání žádosti o platbu Podezření na porušení rozpočtové kázně Přímé a nepřímé náklady Přímé

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD SPECIFICKÝ CÍL 4.1 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 68 PŘÍLOHA Č. 2D KRÁCENÍ PENĚŽNÍCH PROSTŘEDKŮ PŘI

Více

Ing. JANA WINTEROVÁ, MPA ředitelka odboru CERA Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Karmelitská 7, 118 12, Praha 1

Ing. JANA WINTEROVÁ, MPA ředitelka odboru CERA Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Karmelitská 7, 118 12, Praha 1 Ing. JANA WINTEROVÁ, MPA ředitelka odboru CERA Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Karmelitská 7, 118 12, Praha 1 Č. j.: MSMT-21796/2013-5 V Praze dne 12. prosince 2013 Vážený pane magistře,

Více

Dotační program ke stabilizaci vybraných zdravotnických nelékařských pracovníků ve směnném provozu METODIKA

Dotační program ke stabilizaci vybraných zdravotnických nelékařských pracovníků ve směnném provozu METODIKA Dotační program ke stabilizaci vybraných zdravotnických nelékařských pracovníků ve směnném provozu METODIKA pro žadatele o poskytnutí státní dotace v rámci dotačního programu 1. Úvodní ustanovení Ministerstvo

Více

INFORMAČNÍ LISTY OP VK

INFORMAČNÍ LISTY OP VK Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor grantů a dotací INFORMAČNÍ LISTY OP VK Vydání č. 3/2011 Obsah 1. Čerpání dovolené u dohod o pracovní činnosti (DPČ)... 2 2. Nákup služeb souvisejících s realizací

Více

ZPRÁVA O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU

ZPRÁVA O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU ZPRÁVA O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU Pozor! Jedná se o VZOR monitorovacího hlášení / zprávy. Pro vyplnění použijte elektronickou aplikaci PUD, kterou naleznete na webových stránkách www.rrmoravskoslezsko.cz

Více

Pravidla pro hodnocení žádostí a poskytování dotací v rámci Programu obnovy městské památkové zóny Chomutov

Pravidla pro hodnocení žádostí a poskytování dotací v rámci Programu obnovy městské památkové zóny Chomutov SMĚRNICE ZSMCH Platnost od: 1.7.2017 Číslo: 008/07-17 Autor dokumentu: Zastupitelstvo města Chomutova Správce dokumentu: vedoucí odboru ekonomiky Název dokumentu: Pravidla pro hodnocení žádostí a poskytování

Více

PŘÍLOHA č. 6n) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvu 3.2 v prioritní ose 2)

PŘÍLOHA č. 6n) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvu 3.2 v prioritní ose 2) PŘÍLOHA č. 6n) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvu 3.2 v prioritní ose 2) Verze č. 1.0 Účinnost od 15. 5. 2015 Příloha č. 6n) SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝCH PROJEKTŮ CLLD

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝCH PROJEKTŮ CLLD INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝCH PROJEKTŮ CLLD SPECIFICKÝ CÍL 4.1 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 68 PŘÍLOHA Č. 2H KRÁCENÍ PENĚŽNÍCH PROSTŘEDKŮ PŘI PORUŠENÍ

Více

Pravidla pro poskytování institucionální podpory na podporu účasti v projektech mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji

Pravidla pro poskytování institucionální podpory na podporu účasti v projektech mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji Pravidla pro poskytování institucionální podpory na podporu účasti v projektech mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje

Více

M E T O D I K A. pro zpracování. Obsah závěrečné zprávy

M E T O D I K A. pro zpracování. Obsah závěrečné zprávy 5. 1. 2016 M E T O D I K A pro zpracování Závěrečné zprávy o využití přidělených finančních prostředků určených na připravenost poskytovatele zdravotnické záchranné služby na řešení mimořádných událostí

Více

Seminář pro příjemce finanční podpory z I. výzvy OP VK v Jihočeském kraji pro oblast podpory 3.2

Seminář pro příjemce finanční podpory z I. výzvy OP VK v Jihočeském kraji pro oblast podpory 3.2 Seminář pro příjemce finanční podpory z I. výzvy OP VK v Jihočeském kraji pro oblast podpory 3.2 VÝTAH Z FINANČNÍCH PRAVIDEL OP VK - VYSVĚTLENÍ NĚKTERÝCH POJMŮ - VĚCNÉ ZMĚNY V TEXTU PŘÍRUČKY PRO PŘÍJEMCE

Více

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR 2007 2013. Pravidla k vyúčtování a proplacení dotačních prostředků v rámci 22. kola. Ing. Tomáš Kolář

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR 2007 2013. Pravidla k vyúčtování a proplacení dotačních prostředků v rámci 22. kola. Ing. Tomáš Kolář PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR 2007 2013 Pravidla k vyúčtování a proplacení dotačních prostředků v rámci 22. kola Ing. Tomáš Kolář Žádost o proplacení výdajů projektu pouze 22. kolo Pravidla - Žádost o proplacení

Více

Změny v Pokynech pro žadatele se týkají pouze doplnění nové přílohy č. 9 - Závazný upřesňující pokyn k zadávání veřejných zakázek.

Změny v Pokynech pro žadatele se týkají pouze doplnění nové přílohy č. 9 - Závazný upřesňující pokyn k zadávání veřejných zakázek. Pokyny pro žadatele změny provedené k 7.8.2015: Provedené změny v Pokynech pro žadatele se týkají rozšíření platnosti této verze i pro nově vyhlašované výzvy č. 14 a 15 pro oblasti podpory 1.3 a 2.2. Pokyny

Více

PŘÍLOHA č. 1k) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 7.3

PŘÍLOHA č. 1k) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 7.3 PŘÍLOHA č. 1k) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 7.3 Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro Výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit Omezení způsobilosti:

Více

I) VÝZVA. - předkládání individuálních projektových žádostí 16.11. 2009

I) VÝZVA. - předkládání individuálních projektových žádostí 16.11. 2009 Informační schůzka k Integrovanému plánu rozvoje města m Chrudim financovaného z EU I) VÝZVA - předkládání individuálních projektových žádostí 16.11. 2009 Město Chrudim dle podmínek projektu IPRM Chrudim

Více

PRAVIDLA PROGRAMU. Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR. EVROPSKÁ UNIE Evropské strukturální a

PRAVIDLA PROGRAMU. Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR. EVROPSKÁ UNIE Evropské strukturální a PRAVIDLA PROGRAMU Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR Obsah prezentace Řízení projektu (Zahájení projektu, Realizace projektu, Ukončení projektu, Změny projektu) Publicita

Více

VÝZVA 3.2 K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI PO2 OP VaVpI. Rozvoj výzkumných kapacit podpořených VaV center

VÝZVA 3.2 K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI PO2 OP VaVpI. Rozvoj výzkumných kapacit podpořených VaV center Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky Řídicí orgán OP VaVpI VÝZVA 3.2 K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI PO2 OP VaVpI Rozvoj výzkumných kapacit podpořených VaV center Identifikace výzvy

Více

PŘÍLOHA č. 6o) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvy v prioritní ose 3, číslo výzvy 9.

PŘÍLOHA č. 6o) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvy v prioritní ose 3, číslo výzvy 9. PŘÍLOHA č. 6o) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvy v prioritní ose 3, číslo výzvy 9.3) Verze č. 1.0 Účinnost od 15. 5. 2015 Příloha č. 6o) SEZNAM PŘÍLOH

Více

Ţádost o poskytnutí dotace z Programu podpory zahraniční spolupráce města Český Krumlov

Ţádost o poskytnutí dotace z Programu podpory zahraniční spolupráce města Český Krumlov Ţádost o poskytnutí dotace z Programu podpory zahraniční spolupráce města Český Krumlov Podmínkou pro přijetí žádosti je dodržení Pravidel pro poskytování dotací z rozpočtu města Český Krumlov Údaje vpisujte

Více

Příloha č. 2 Podrobných postupů administrace drobných příspěvků. Povinné přílohy V 36 PPADP 1.0

Příloha č. 2 Podrobných postupů administrace drobných příspěvků. Povinné přílohy V 36 PPADP 1.0 Příloha č. 2 Podrobných postupů administrace drobných příspěvků V 36 PPADP 1.0 OBSAH 1. Základní požadavky na náležitosti a termíny předkládání povinných příloh... 3 2. předkládané spolu s žádostí o drobný

Více

Metodický pokyn č. 32. k možnosti využití zálohových plateb u projektů z 19. kola výzvy

Metodický pokyn č. 32. k možnosti využití zálohových plateb u projektů z 19. kola výzvy k možnosti využití zálohových plateb u projektů z 19. kola výzvy Účinnost od: 15.10. 2010 ~ 1 ~ Řídícího orgánu Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod platný pro všechny subjekty zapojené

Více

Seminář pro příjemce. Veřejná podpora. Program semináře :35 13:00 Diskuse. 10:00 10:05 Úvod VŘ / ŘO

Seminář pro příjemce. Veřejná podpora. Program semináře :35 13:00 Diskuse. 10:00 10:05 Úvod VŘ / ŘO Program semináře Seminář pro příjemce 10:00 10:05 Úvod VŘ / ŘO 10:05 11:00 Úvodní slovo a prezentace ÚOHS 11:00 11:45 OP VaVpI změny a novinky 11:45 12:15 Přestávka 12:15 12:35 OP VVV plánované režimy

Více

II. Výklad pojmů. 2. Dotací se rozumí finanční prostředky ze státního rozpočtu přidělené příjemci za podmínek stanovených v této Metodice.

II. Výklad pojmů. 2. Dotací se rozumí finanční prostředky ze státního rozpočtu přidělené příjemci za podmínek stanovených v této Metodice. Metodika Ministerstva práce a sociálních věcí pro poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu za účelem podpory administrace krajských projektů OP PMP I. Úvodní ustanovení, zaměření dotační podpory

Více

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ Č.j.: 8457/2008-41 ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE OP VK) vyhlašuje PRŮBĚŽNOU

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení

Čl. I. Úvodní ustanovení KARLOVARSKÝ KRAJ RADA KRAJE PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE - ODBOR ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

Více

působnosti Ministerstva zdravotnictví za účelem zajištění jejich krizové připravenosti (dále

působnosti Ministerstva zdravotnictví za účelem zajištění jejich krizové připravenosti (dále 5. 1. 2016 B. Metodika pro zpracování Závěrečné zprávy o využití přidělených finančních prostředků vyčleněných ze státního rozpočtu organizacím v přímé řídící působnosti Ministerstva zdravotnictví za účelem

Více

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Město Albrechtice v sociální oblasti

Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Město Albrechtice v sociální oblasti Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Město Albrechtice v sociální oblasti čl. I Úvod 1. Účelem těchto zásad je stanovit jednotný postup při poskytování finančních prostředků z rozpočtu města

Více

Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy IROP v MAS České středohoří

Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy IROP v MAS České středohoří Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy IROP v MAS České středohoří Sociální podnikání Trnková Alena Tel.č. 775 678 525 1 Program: 1) Informace o vyhlášené výzvě MAS ČS v IROP 2) Pravidla a povinnosti

Více

SMĚRNICE MŽP č. 9/2013

SMĚRNICE MŽP č. 9/2013 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ SMĚRNICE MŽP č. 9/2013 V Praze dne 13.6.2013 Č. j.: 38821/ENV/13 2924/M/13 o poskytování finančních prostředků v rámci programu Nová zelená úsporám 2013 Ministerstvo životního

Více

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH

Více

ZPŮSOB PŘEDKLÁDÁNÍ ZPRÁVY O ZAHÁJENÍ REALIZACE PROJEKTU

ZPŮSOB PŘEDKLÁDÁNÍ ZPRÁVY O ZAHÁJENÍ REALIZACE PROJEKTU POKYNY K VYPLNĚNÍ ZPRÁVY O ZAHÁJENÍ REALIZACE PROJEKTU financovaného v rámci Operačního programu Praha - Adaptabilita verze 1.1 platnost od 1. března 2011 ZPŮSOB PŘEDKLÁDÁNÍ ZPRÁVY O ZAHÁJENÍ REALIZACE

Více

Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit

Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit Příloha B: Omezení způsobilosti: Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit Způsobilé výdaje (ZV) musí splňovat obecné principy způsobilosti výdajů z hlediska času, umístění

Více

Seminář pro příjemce. Postup pro vyplnění monitorovací zprávy Výzva č. 6, 7 a 10

Seminář pro příjemce. Postup pro vyplnění monitorovací zprávy Výzva č. 6, 7 a 10 Seminář pro příjemce Postup pro vyplnění monitorovací zprávy 12.12.2016 Výzva č. 6, 7 a 10 Monitorovací zpráva I II.1 Realizované klíčové aktivity projektu stav klíčové aktivity: plánována vs. realizována

Více

Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim

Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim Zastupitelstvo města Toužim se usneslo na těchto pravidlech pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim (dále jen Pravidla

Více

PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3

PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3 PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3 Verze č. 1.2 Účinnost od 27. 4. 2015 SEZNAM ZMĚN Část Změny v textu oproti verzi 1.1 4.2 Spotřeba energie

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI ZÁVĚREČNÁ ŽÁDOST O PLATBU PROTOKOL ZÁVĚREČNÉHO VYHODNOCENÍ AKCE

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI ZÁVĚREČNÁ ŽÁDOST O PLATBU PROTOKOL ZÁVĚREČNÉHO VYHODNOCENÍ AKCE ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI ZÁVĚREČNÁ ŽÁDOST O PLATBU PROTOKOL ZÁVĚREČNÉHO VYHODNOCENÍ AKCE Verze vydání: 2 Datum účinnosti: 14. 12. 2017 I. Základní informace Cílem Závěrečné zprávy o realizaci ( ZZoR

Více

PŘÍRUČKA PRO PŘÍJEMCE ZMĚNOVÉ ŘÍZENÍ U REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ PROGRAM BETA. č. j.: TACR/9322/2012. Zveřejněno dne:

PŘÍRUČKA PRO PŘÍJEMCE ZMĚNOVÉ ŘÍZENÍ U REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ PROGRAM BETA. č. j.: TACR/9322/2012. Zveřejněno dne: č. j.: TACR/9322/2012 PŘÍRUČKA PRO PŘÍJEMCE ZMĚNOVÉ ŘÍZENÍ U REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ PROGRAM BETA Zveřejněno dne: 14. 11. 2012 Schválil/a: Rut Bízková Dne: 14. 11. 2012 Verze: 1 Stránka 1 z 13 Typy změn

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 27. 9. 2011

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 27. 9. 2011 Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ Praha 27. 9. 2011 Přílohy monitorovací zprávy ex ante No. dokument počty vzory 1 Podpisové vzory přikládáno k ZZRP 1 x originál www.esfcr.cz 2 Soupiska účetních

Více

Změny v projektech (výzva č. 36 / 1.2. OP LZZ) Seminář pro příjemce

Změny v projektech (výzva č. 36 / 1.2. OP LZZ) Seminář pro příjemce Změny v projektech (výzva č. 36 / 1.2. OP LZZ) Seminář pro příjemce Obsah prezentace 1. Důležité informace pro provádění změn 2. Nepodstatné změny projektu 3. Podstatné změny projektu 1. Důležité informace

Více

PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3

PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3 PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3 Tato příloha obsahuje orientační seznam dokladů, které bude nutné doložit k prokázání způsobilého výdaje.

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ. Praha 27. 5. 2010/22.6.2010

Seminář pro příjemce OP LZZ. Praha 27. 5. 2010/22.6.2010 Seminář pro příjemce OP LZZ finanční č část MZ Praha 27. 5. 2010/22.6.2010 Obsah prezentace Přílohy monitorovací zprávy - 1) Podpisové vzory - 2) Soupiska účetních dokladů - 3) Předkládané účetní doklady

Více

Vnitřní řád České Federace Kendó. Pravidla čerpání dotací v ČFK

Vnitřní řád České Federace Kendó. Pravidla čerpání dotací v ČFK Vnitřní řád České Federace Kendó sekce XIII. Pravidla čerpání dotací v ČFK (ze dne 22.2.2016) Obsah 1. Všeobecná ustanovení 2. Dotační program v ČFK 3. Podmínky poskytnutí dotace 4. Projektová dokumentace

Více

Město Týn nad Vltavou. nám. Míru 2, Týn nad Vltavou. Dotační program zpracovala:

Město Týn nad Vltavou. nám. Míru 2, Týn nad Vltavou. Dotační program zpracovala: Dotační program města Týn nad Vltavou na podporu sociálních služeb poskytovaných obyvatelům s trvalým pobytem v Týně nad Vltavou (včetně přidružených obcí) Jednotka: Adresa: Město Týn nad Vltavou nám.

Více

Výroční konference. Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Výroční konference. Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výroční konference Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ukončení realizace projektu Realizace projektu končí datem uvedeným v právním aktu o poskytnutí dotace (Rozhodnutí/Smlouva/Opatření)

Více

3.2.5 Dokládání životopisů klíčových pracovníků realizačního týmu projektu

3.2.5 Dokládání životopisů klíčových pracovníků realizačního týmu projektu Věcné změny v textu Příručky pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, verze 9 oproti předcházející verzi 8. KAPITOLA 3.2.5 Dokládání životopisů klíčových

Více

Způsobilé výdaje pro období 2007-2013 OPPS ČR-PR a zkušenosti z realizace projektů

Způsobilé výdaje pro období 2007-2013 OPPS ČR-PR a zkušenosti z realizace projektů Centrum pro regionální rozvoj ČR Způsobilé výdaje pro období 2007-2013 OPPS ČR-PR a zkušenosti z realizace projektů Vinohradská 46, 120 21 Praha 2 tel.: +420 221 580 201 fax: +420 221 580 284 e-mail: crr@crr.cz

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ROZVOJ KRNOVSKA SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE SCHVÁLENÉ PŘES MAS. 2. výzva v Programovém rámci PRV

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ROZVOJ KRNOVSKA SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE SCHVÁLENÉ PŘES MAS. 2. výzva v Programovém rámci PRV MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ROZVOJ KRNOVSKA SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE SCHVÁLENÉ PŘES MAS 2. výzva v Programovém rámci PRV Program semináře: 1. Administrace ŽoD na RO SZIF 2. Výběrové/zadávací řízení, cenový marketing

Více

ZPRÁVA O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU

ZPRÁVA O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU ZPRÁVA O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU Pozor! Jedná se o VZOR monitorovacího hlášení / zprávy. Pro vyplnění použijte aktuální formuláře k vyplnění, které naleznete na webových stránkách www.rr-moravskoslezsko.cz

Více

Projekt CzechEkoSystem

Projekt CzechEkoSystem Projekt CzechEkoSystem Ing. Lucie Vrtišová Ing. Michaela Kočnerová Projektový manažer I Projektový manažer Cíle projektu CzechEkoSystem Projekt CzechEkoSystem je zaměřen na efektivní rozvoj prostřednictvím

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA ZJEDNODUŠENÁ ŽÁDOST O PLATBU. finanční část

MONITOROVACÍ ZPRÁVA ZJEDNODUŠENÁ ŽÁDOST O PLATBU. finanční část MONITOROVACÍ ZPRÁVA A ZJEDNODUŠENÁ ŽÁDOST O PLATBU (MZ a ZjŽoP) finanční část MONITOROVACÍ ZPRÁVA (MZ) finanční část - Přílohy MZ - Zjednodušená žádost o platbu (ZjŽoP) - Vyúčtování dotace dle vyhlášky

Více

Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu:

Více