Situace eskaluje: Sestřelený Boeing 777 letu MH17 má otevřít cestu k vyhlášení bezletové zóny nad Ukrajinou, kterou by zajišťovalo NATO!

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Situace eskaluje: Sestřelený Boeing 777 letu MH17 má otevřít cestu k vyhlášení bezletové zóny nad Ukrajinou, kterou by zajišťovalo NATO!"

Transkript

1 Situace eskaluje: Sestřelený Boeing 777 letu MH17 má otevřít cestu k vyhlášení bezletové zóny nad Ukrajinou, kterou by zajišťovalo NATO! Sestřelený Boeing 777 letu MH17 má otevřít cestu k vyhlášení bezletové zóny nad Ukrajinou, kterou by zajišťovalo NATO! Přeprogramoval někdo letadlu GPS navigační software? Shodné indicie s letem MH370! Cílem útoku měl být Putin? Letadlo bylo plné mrtvol už za letu? V Holandsku už volají po invazi NATO na Ukrajinu! Tak to netrvalo dlouho. Jako blesk z čistého nebe přichází další pokus a cesta, jak dostat na Ukrajinu jednotky a ozbrojené síly NATO jinak, než vstupem Ukrajiny do NATO. Na Ukrajině byl sestřelen dopravní letoun Malajských Aerolinií [1]. Ano, schyluje se tady k libyjskému scénáři, tedy k tomu, že západní politici řeknou, že vzdušný prostor nad Ukrajinou není bezpečný, že tento prostor ohrožují teroristé, protože v této chvíli, dámy a pánové, už nejde o lokální konflikt mezi Kyjevem a proruskými povstalci, nyní už se jedná o mezinárodní konflikt, neboť bylo sestřeleno dopravní letadlo třetí země s pasažéry mnoha zemí, tedy jde už o věc, která překračuje po právní stránce vnitřní záležitosti Ukrajiny. Je úplně jedno v této chvíli, kdo bude ze sestřelení stroje obviněn, protože je to úplně nepodstatné. Mezinárodní společenství prohlásí, že vzdušný prostor Ukrajiny není už bezpečný, že Kyjev není schopen zabezpečit svůj vzdušný prostor a Kyjev požádá NATO o pomoc s vytvořením bezletove zóny nad východem Ukrajiny a tato bezletová zóna se poté zneužije (po vzoru Libye) k zahájení náletů letadly NATO na pozice pro-ruských povstalců. Tuto bezletovou zónu ale nemá Kyjev sám jak vytvořit nebo dokonce udržet, protože nedisponuje prostředky pro zničení protiletadlových mobilních komplexů rozmístěných na východě Ukrajiny, které jsou v držení povstalců, vlastních ukrajinských vojáků, kteří dezertovali i s toutou technikou anebo údajných ruských ozbojenců, takže pomoc od NATO bude nezbytná.

2 [FOTO] Protiletadlový komplex BUK, který byl údajně pro sestřelení letu MH17 použit Co bude následovat? Dají se očekávat následující události: Kyjev a západní země označí za původce sestřelu letadla pro-ruské separatisty. Ti to odmítnou, spolu s nimi i Rusko. To však nezabrání tomu, aby Kyjev nepožádal NATO o vytvoření a zajištění bezpečného nebe nad Ukrajinou, což bude znamenat, že letadla NATO spolu s personálem dostanou úkol v rámci boje proti mezinárodnímu terorismu chránit vzdušný prostor Ukrajiny. Dobře si všimněte, Kyjev nemohl požádat NATO o vojenskou podporu dokud šlo pouze o lokální konflikt odehrávající se mezi Kyjevem a východem země. Ale nyní je všechno jinak. Došlo k sestřelení letadla cizí země a už tedy nejde o lokální konflikt, ale o mezinárodní terorismus. A to znamená zelený signál pro NATO, že může vstoupit na území Ukrajiny, protože když jde o ochranu mezinárodní bezpečnosti a boje proti terorismu, NATO nemá problém s vysláním vojáků do třetích zemí, i když nejsou členy NATO. Chytře vymyšlené. Bílý dům tady rozehrál velkou partii. Za každou cenu chce vojáky NATO dostat na Ukrajinu do blízkosti ruských hranic. Tahle nebezpečná hra, která má zatáhnout Rusko do války se západem, začíná nabírat hrozivě nebezpečné obrysy. Kde a kdy se to proboha zastaví? Washington potřebuje válku za každou cenu, aby zachránil dolar. Rusko chce na Kubě obnovit vojenskou přítomnost, hrozí i nasazením balistických raket na Kubě, dnes Ukrajina sestřelí dopravní letadlo, aby mohla obvinit separatisty a získat tak mezinárodní vojenskou pomoc a ochranu od NATO. [VIDEO] Záběry z místa dopadu letadla Co když dojde k tomu, že v bezletové zóně nad východem Ukrajiny potom NATO sestřelí ruské letadlo, které třeba ani nebude v bezletove zóně ale jen v její blízkosti? Jak zareaguje Rusko na takový nepřátelský akt? Začne bombardovat pozice NATO na Ukrajině? Vyšle trestné stíhačky, aby sestřelily několik letadel NATO? Tohle není už žádná legrace, tohle, co se tady začíná odehrávat, to je cesta k otevřenému válečnému konfliktu v Evropě. Situaci budeme na AE News nadále sledovat. UPDATE: Prezident Porošenko označil pád letadla za akt terorismu.

3 Na palubě cestovaly více než 3 desítky Američanů, uvedla CNN. Později to však dementovala. Podle odborníka [2] má raketové komplexy schopné sestřelení letadla z výšky 10 km k dispozici jen ukrajinská a ruská armáda v oblasti, nikoliv povstalci! Velká Británie požádala o mimořádné zasedání Rady Bezpečnosti OSN. Letový vzdušný prostor nad celou Ukrajinou byl uzavřen pro veškerý civilní provoz až do odvolání. Uniklé video pořízené jen pár minut po pádu letadla šokovalo širokou veřejnost, video je ke zhlédnutí zde. Španělský dispečer prozradil, že let MH17 doprovázely ukrajinské stíhačky, Kyjev oznámil pád stroje moc brzy. Amatérské video vnáší pochybnosti o sestřelení stroje raketou, letadlo vybuchlo až po dopadu. Video zde. Na internet se dostaly necenzurované drastické záběry obětí zříceného letu MH17. Video zde není pro děti!! Zajímavost: Hrozivé znamení čísla 7 Všimli jste si číselné symboliky celé tragédie? Let MH17, letadlo Boeing 777, zřítilo se dne tohoto roku 2014, když sečtete čísla roku 2014, dostanete opět číslo 7. A to není celé, letadlo se zřítilo v 16:20 místního času, tedy v průběhu 17. hodiny onoho dne. Jsou lidé, kteří věří, že čísla mají souvislost s velkými katastrofami. Otázkou ale je, zda-li jde pouze o shodu náhod anebo o smysl pro černý humor toho, kdo za sestřelením letadla stojí i takovýchto detailů je dobré si všímat. Proč se stroj odchýlil z letového kurzu? Let MH17 měl velkou navigační odchylku od běžného letového koridoru nad Ukrajinou [3]. Než stroj vstoupil do letového prostoru Ukrajiny, kopíroval let běžně obvyklou letovou trasu. Odchylovat se začal náhle až nad Ukrajinou. Tady se opět dostáváme ke kauze letu MH370 z března tohoto roku. Pokud opravdu má Boeing 777 po softwarové stránce nějaký heartbleed bug, programovací zneužitelnou chybu ve Fly-by-Wire systému letadla, která umožňuje útočníkovi na dálku pozměnit letovou dráhu stroje anebo v tichosti překalibrovat GPS navigační software letadla, potom je naprosto logické, proč stroj změnil svoji trasu narozdíl od všech před ním letících letadel v koridoru.

4 [MAPA] Let MH17 zcela plynule opustil běžný letový koridor narozdíl od všech předchozích letů, nikdo neví proč Pokud došlo k dálkovému překalibrování GPS navigace v letounu, znamená to, že byl stroj úmyslně naveden nad území povstalců. Je naprosto vyloučené, aby za tímto stála jenom kyjevská vláda anebo dokonce povstalci. Zde musely v takovém případě zasáhnout americké zpravodajské služby, dost možná tytéž služby, které dodnes stojí za naprosto bezprecedentním únosem letu MH370 z jara tohoto roku. Překalibrování GPS prostřednictvím falešného pozičního vysílače umístěného v letadle letícím v závěsu? Už včera zazněly zprávy, že v blízkosti letu MH17 se nacházely ukrajinské stíhačky, že v dosahu stroje letělo i jiné další letadlo, které ho sledovalo celou dobu [4]. To by potvrzovalo teorii o elektronickém útoku na letoun, konkrétně na jeho GPS systém. Jak je totiž už nějakou dobu známo, signál GPS se dá snadno fejkovat, kdy zařízení z vašeho přijímače nezískává údaje ze skutečných satelitů, ale z vysílače útočníka ve vaší rádiové blízkosti. Tým studentů z Texasu dokázal takto převzít kontrolu nad jachtou za 80 milónů dolarů, text je zde. Pokud vám spadla brada, že tohle dokázali studentíci z Texasu, tak si jen těžko představíte, co asi dokážou americké tajné služby s neomezenými rozpočty. Útok spočívá ve zranitelném designu GPS systému, který nepoužívá zabezpečenou identitu vysílače (podobně zranitelná je GSM síť, ale u ní je to spíš úmyslný záměr, aby orgány státního režimu mohly v případě potřeby fejkovat BTS věže a odposlouchávat sledované osoby, které často mění telefony a čísla). Pokud je takto zranitelná GPS síť, stačí vyslat do vzduchu letadlo s vysílačem falešného GPS signálu a pokud bude letadlo v blízkosti sledovaného stroje, napadené letadlo začne přebírat GPS signály od nejsilnějšího zdroje GPS údajů v blízkosti, tedy z falešného vysílače umístěného na palubě letadla letícího v závěsu pár kilometrů za ním. Napadený stroj poté můžete odklonit naprosto kamkoliv, bez vědomí pilotů, neboť na displeji GPS navigace v kokpitu žádnou odchylku od kurzu neuvidi, protože navigace získává překalibrované GPS souřadnice od útočníka v reálném čase. I

5 proto je zde podezření, že stejný útok na GPS mohl proběhnout i při únosu stroje MH370 v březnu, kdy piloti ani potom nemohli tušit, že jejich GPS modul v letadle sice ukazuje původní trasu směrem na Thajsko, ale ve skutečnosti už stroj letí úplně jinam. Navíc to bylo v noci, takže i kdyby se stroj otočil pětkrát kolem dokola nad mořem, tak nic neuvidí, tedy s výjimkou Měsíce a hvězd, ale pokud je vysoká oblačnost, piloti neuvidí opravdu nic. Pokud ale jde o odchylku z letového kurzu nad Ukrajinou, která není prudká a velmi výrazná, nemají piloti šanci ani za dne zjistit, že stroj letí fyzicky trochu jinam, než kam ukazuje teď už falešně GPS navigace, která přebírá podvržené a překalibrované GPS souřadnice z falešného GPS vysílače. Zvláště, když stroj letí ve výšce přes 10 kilometrů. Letadlo s Vladimírem Putinem (let SO351) vracejícím se z fotbalového šampionátu v Brazílii letělo ve vzdálenosti jen pár kilometrů od letu MH17, důkaz na letové mapě. Strašlivé zděšení v Kremlu: Ukrajina chtěla ve skutečnosti sestřelit Putinovo letadlo! Celá kauza letu MH17 začíná nabírat děsivé obrysy. Zdá se, že západní mocnosti ve spolupráci s Ukrajinou chtěli spáchat atentát na hlavu Ruské federace a sestřelit jeho stroj nad územím povstalců, čímž by se zahladily stopy. To by vysvětlovalo odklon letu SO351 i letu MH17 mimo obvyklé trasy na trasu společnou. Teorie o zfalšování GPS signálu v blízkosti obou strojů začíná dávat smysl. Původně měl být nad území povstalců naveden jen Putinův let SO351, ale zfalšovaný signál GPS po vstupu do ukrajinského vzdušného prostoru zachytil i GPS letový modul letu MH17.

6 [MAPA] Let MAS17 (MH17) letí jen o pár vteřin před letem SO351 (s Putinem na palubě) Ukrajinská protiletadlová jednotka tak sestřelila první letadlo ve výšce 10 km na radaru, protože neočekávala v oblasti jiné dopravní letadlo, jen Putina a jeho let SO351. Let MH17 ale vstoupil do ukrajinského letového prostoru o malou chvíli dříve, doslova jen o několik málo sekund dříve, než let SO351 s Putinem na palubě. Putinovo stroj má navíc nebezpečně podobný nátěr jako malajský dopravce. Španělský letový dispečer už dříve uvedl, že v blízkosti letu MH17 letěly ukrajinské stíhačky. Ty logicky mohly nést vysílačku falešného GPS signálu a doprovázet obě letadla celou dobu ihned po vstupu do ukrajinského vzdušného prostoru, aby je pomocí falešného GPS signálu navedly do oblasti povstalců. [FOTO] Spletli se ukrajinští zaměřovači protiletadlového komplexu BUK, když zaměřovali cíl? Tohle naprosto mění všechno, co jsme dosud o této tragédii na Ukrajině vědeli. Putin měl být dnes po smrti a na jeho místo měl v Rusku nastoupit nějaký pro-západní politik formátu Jelcina. Smrt Putina by položila BRICS, posílila by dolar, resp. snížilo by se ohrožení dolaru ze strany Ruska a jeho kroků k de-dolarizaci trhů, možná by nový šéf Kremlu i vrátil Krym Ukrajině. Místní svědci tvrdí, že dopadlá těla pasažérů velmi intenzivně zapáchala a byla bez krve! Včera se začaly objevovat zprávy podložené výpověďmi místních obyvatel, že těla pasažérů dopadla z oblohy na zem již ve značném stádiu rozkladu doprovázeném velmi silným zápachem. To potvrdil i šéf povstalců Strelkov pro agenturu AP, že těla nebyla čerstvá, což jako voják jistě dokaže kvalifikovaně posoudit, protože o mrtvoly z bojů s ukrajinskou armádou určitě nouzi nemá. Zprávu poté uvedla i americká stanice ABC [5]. [VIDEO] V čase 2:30 vypovídá svědek o dopadu těla, které strašně zapáchalo a bylo bez krve Je zde snad nějaká souvislost se zmizelým strojem letu MH370 z března tohoto roku, který podle oficiálních zpráv skončil na dně Indického oceánu? Byl stroj MH17 vlastně původní let MH370 z

7 března naplněný mrtvolami z onoho letu na jaře, které někdo skladoval celou dobu v lednici pro tuto akci na Ukrajině? Kde se ale potom nachází původní let MH17 s pasažéry? Zní to neuvěřitelně, ale fakt je, že lidská těla jsou plná krve a když z velké výšky dopadnou na zem, zanechají po dopadu velmi nepřehlédnutelné krvavé tratoliště a rozhodně neprodukují hnilobný zápach, který provází rozklad těl až po několika dnech. Zbarvení pokožky těl neodpovídá popáleninám ale hemoragické dekompozici! Jak upozornil redakci AE News jeden z naších čtenářů, který se představil jako člověk, který pracuje na patologii jedné z pražských nemocnic, podle jeho názoru záběry na tomto videu zachycují lidská těla zhruba 4 až 8 dnů po smrti v závislosti na teplotě prostředí, ovšem pokud byla těla držena v mrazících boxech, mohou být stará i několik měsíců. Těla jednoznačně prý nenesou stopy popálenin, černé a hnědé skvrny nejsou podle jeho názoru popáleniny ale jsou naopak typickými důkazy tzv. hemoragické dekompozice, tedy rozkladu krve a tkání naplněných rozkládající se krví. My jen dodáváme, že sedačky s mrtvými těly jsou naprosto nepoškozené ohněm nebo žárem, jejich poškození je pouze mechanické, tedy způsobené deformací po dopadu na zem. Mrtvá těla v sedačkách v pokročilém stupni rozkladu tak potvrzují svědectví místních obyvatel na Ukrajině, že těla po dopadu na zem hnilobně zapáchala nepopsatelným způsobem a nevytékala z nich žádná krev, což je možné jen u mrtvol v pokročilém stádiu rozkladu. Děkujeme našemu čtenáři za tuto věcnou indicii, je vidět, že počet nesrovnalostí v této kauze začíná narůstat. Dámská kabelka s obrovskými nůžkami! Jak se dostaly na palubu letadla? Jeden z pozorných čtenářů našeho serveru v diskusi pod tímto videem upozornil na další nesrovnalost, všiml si totiž, že na videu v čase 1:23 je záběr na dámskou kabelku s velkými nůžkami na papír uvnitř. Jak se proboha někdo mohl dostat na palubu stroje s takovou věcí v kabelce? Kovové nůžky pochopitelně předletovou kontrolou neprojdou, rentgen a detektor kovů je při odbavení okamžitě objeví. Hlasový záznam rozhovoru dvou separatistů o sestřelení letu MH17, který má sloužit jako usvědčovací důkaz o vině povstalců, a který médiím poskytl Kyjev jako materiál získaný ukrajinskou zpravodajskou službou SBU, je podvrh! Přinášíme další důkaz o tom, že let MH17 je ve skutečnosti zřejmě jenom false flag, který má separatisty na Ukrajině označit za mezinárodní teroristy a díky obětem z třetích zemí tak otevřít cestu pro vstup vojsk NATO na území Ukrajiny v rámci mírové mise a boje proti mezinárodnímu terorismu, neboť to je jediný důvod, pro který členské země NATO jsou ochotné vysílat své jednotky do cizích nečlenských zemí. USA navíc chtějí Evropu s Ruskem rozeštvat proti sobě, neboť v poslední době se Evropa už nechtěla podílet na dalších amerických sankcích proti Rusku. Nyní ale opět stojí

8 celá Evropa po boku USA proti Rusku v jedné disciplinované lajně. Máme tady analýzu audio souboru, který poskytl médiím Kyjev. Ten má zachycovat rozhovor mezi povstalci a jejich ruským velitelem o tom, že sestřelili dopravní letadlo. Záznam neustále opakuje ve zprávách TV Nova i Česká Televize. Jenže jde o podvrh. [VIDEO] Analýza audio souboru, který obsahuje údajný rozhovor separatistů o sestřelení letu MH17 Audio soubor byl totiž podle analýzy vytvořen o den dříve, než došlo k sestřelení letu MH17, tedy Opět tedy máme další střípek skládanky, kterou už teď regulérně můžeme označit za false flag a pokus o vytvoření další kopie 11. září, tedy záminky pro vojenské operace namířené proti Rusku. Rozmístění vojsk NATO na Ukrajině v boji proti teroristům na východě v první fázi, zinscenování dalšího Tonkinského incidentu v druhé fázi a nakonec rozpoutání války s Ruskem v cestě za záchranou dolaru. Televize NOVA šíří dezinformaci, video s padajícím letadlem z nebe není Boeing 777 letu MH17 ale zásobovací Antonov AN-26 sestřelený separatisty před týdnem nedaleko Doněcku. Jak funguje novinařina reportérů TV Nova, nad tím zůstáva rozum stát, pokud ovšen nejde o úmysl a šablonovité šíření propagandy ze strachu, aby tato komerční televize nepřišla o vysílací licenci, kdyby nedejbože začala o některých věcech informovat objektivně. Už druhý den ve svých zprávách pouští níže uvedené video s padajícím letadlem z nebe, kterému hoří jeden motor. Vypadá to efektně, video je skutečné, není to fake, ale má to jednu chybu. Video je totiž už týden staré a zobrazuje pád sestřeleného zásobovacího letounu AN-26 ukrajinské armády nedaleko Doněcku. [VIDEO] Pád sestřeleného ukrajinského Antonovu AN-26 z minulého týdne, omylem na YouTube vydávaný za let MH17 I bez této informace si pozorný divák jistě všimne, že stroj je mnohem menší a kratší, než Boeing 777 a navíc padající letadlo má vojenské tmavé zbarvení spodních ploch. Je zarážející, že mainstream televize si neověřuje původ videí, které potom prezentuje národu v Televizních Novinách jako něco jiného, než co na obrazovce skutečně je k vidění. Zvedá se opona, představení začíná: Největší holandský deník vyzval vládu k tomu, aby iniciovala v NATO jednání vedoucí k invazi vojsk NATO na území Ukrajiny kvůli ochraně trosek a obětí letu MH17!

9 [FOTO] Už je toho dost! Deníku došla trpělivost, volá po invazi vojsk NATO na Ukrajinu Jak jsme předpovídali na AE News, tak se skutečnost naplňuje. Výzvy ke vstupu vojsk NATO na území Ukrajiny se už začaly právě objevovat, dnes poprvé zazněly z největšího holandského deníku

10 De Telegraaf. Invaze NATO by podle deníku měla jednou pro vždy vyřešit občanskou válku na Ukrajině a zároveň by vojáci NATO měli dopadnout pachatele, kteří stojí za sestřelem letu MH17. Nadcházející týden přinese velké události. Schyluje se k válce v Evropě. Poláci se vylodili v Oděse s těžkou vojenskou techniku, je to první členská země NATO se svými vojáky na Ukrajině [6]. Předehra (záminka sestřelu civilního letadla) zapůsobila na veřejné mínění v Evropě znamenitě (stejně jako pád dvojčat WTC v New Yorku zapůsobil během 9/11 na Američany, aby s radostí potom odsouhlasili Bushovi dvě války proti padouchům ), a to znamená, že pro vstup NATO na Ukrajinu žádná z členských zemí NATO si teď protestovat nedovolí. O tohle právě někomu šlo. Povstalcům na Ukrajině nebo Rusku ale určitě ne. V.K.

I. Základní informace. II. Útok. III. Konspirační teorie

I. Základní informace. II. Útok. III. Konspirační teorie I. Základní informace II. Útok III. Konspirační teorie I. ZÁKLADNÍ INFORMACE Co je to terorismus? je užití násilí nebo hrozby násilím s cílem zastrašit protivníka je v posledních letech celosvětový problém

Více

Tento článek je polský pohled na válku, kterou se v Evropě snaží rozpoutat USA.

Tento článek je polský pohled na válku, kterou se v Evropě snaží rozpoutat USA. Vyvolání války v Evropě je způsobem, jak si USA upevní pozici světového hegemona. Aneb jak se na mezinárodní situaci dívají obyčejní Poláci. NATO jako fikce! Vyvolání války v Evropě je způsobem, jak si

Více

Velvyslance zastřelil člen jeho ochranky, který byl přidělen k jeho ochraně tureckou tajnou službou.

Velvyslance zastřelil člen jeho ochranky, který byl přidělen k jeho ochraně tureckou tajnou službou. VIDEO: Ruského velvyslance v Turecku zastřelil člen turecké tajné služby! Erdogan mluvil po telefonické lince s Putinem a snažil se uhasit hrozbu ruské vojenské odvety! VIDEO: Ruského velvyslance v Turecku

Více

Global Hawk je špionážní továrna na křídlech.

Global Hawk je špionážní továrna na křídlech. Přelety amerických dronů nad kukaččími hnízdy v Evropě. Sledování ruské vojenské komunikace je dalším krokem k válečnému konfliktu? Tady jde spíš o válku proti evropskému obyvatelstvu! Přelety amerických

Více

GPS Manuál. Tato příručka je vánoční dárkem Orlíků pro oddíl.

GPS Manuál. Tato příručka je vánoční dárkem Orlíků pro oddíl. GPS Manuál Tato příručka je vánoční dárkem Orlíků pro oddíl. Obsah Co je to GPS... 3 Jak to funguje GPS... 4 HOLUX FunTrek 132... 6 Základní ovládání... 6 Jak vyhledat GPS bod... 7 Hledání uložené kešky...

Více

Geoinformační technologie

Geoinformační technologie Geoinformační technologie Globáln lní navigační a polohové družicov icové systémy Výukový materiál pro gymnázia a ostatní střední školy Gymnázium, Praha 6, Nad Alejí 1952 Vytvořeno v rámci projektu SIPVZ

Více

Mír a bezpečnost v roce 2019: Přehled činností EU a výhled do budoucna

Mír a bezpečnost v roce 2019: Přehled činností EU a výhled do budoucna Mír a bezpečnost v roce 2019: Přehled činností EU a výhled do budoucna (Peace and Security in 2019: Overview of EU action and outlook for the future) Zdroj: https://www.europarl.europa.eu/regdata/etudes/stud/2019/637894/eprs_stu(2019)6378

Více

GV: člověk a společnost, jazyk a jazyková komunikace OV: společenskovědní vzdělávání / občanský vzdělávací základ, jazykové vzdělávání a komunikace

GV: člověk a společnost, jazyk a jazyková komunikace OV: společenskovědní vzdělávání / občanský vzdělávací základ, jazykové vzdělávání a komunikace aktivita Trojí identita ANOTACE: Prostřednictvím aktivity si žáci uvědomí snadnost manipulace mediálním sdělením a potřebu ověřovat si informace z více zdrojů. Žáci jsou rozdělení do tří skupin. Každé

Více

1. fáze studené války II.

1. fáze studené války II. 1. fáze studené války II. 1. berlínská krize 24. červen 1948-12. květen 1949 Německo i Berlín rozděleny na čtyři okupační zóny Po válce však došlo k rozkolům v otázce dalšího směřování Německa mezi SSSR

Více

KAPITOLY Z POLITOLOGIE A PRÁVA NATO

KAPITOLY Z POLITOLOGIE A PRÁVA NATO KAPITOLY Z POLITOLOGIE A PRÁVA NATO HISTORIE ORGANIZACE Organizace Severoatlantické smlouvy, kromě zkratky NATO se užívá i zkratka OTAN (francouzská zkratka) vojensko-politická organizace zemí Evropy a

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce:

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, 277 11 Neratovice, tel.: 315 682 314, IČO: 683 834 95, IZO: 110 450 639 Ředitelství školy: Spojovací 632, 277 11 Neratovice tel.:

Více

Štětinův výrok v Evropském parlamentu, že EU je ve válce s Ruskem, vyvolal prudkou reakci a už padlo první trestní oznámení!

Štětinův výrok v Evropském parlamentu, že EU je ve válce s Ruskem, vyvolal prudkou reakci a už padlo první trestní oznámení! Štětinův výrok v Evropském parlamentu, že EU je ve válce s Ruskem, vyvolal prudkou reakci a už padlo první trestní oznámení! Štětinův výrok v Evropském parlamentu, že EU je ve válce s Ruskem, vyvolal prudkou

Více

II. SV boje operace Barbarossa

II. SV boje operace Barbarossa Zimní válka napadení Finska SSSR 11/1939 3/1940 tuhé boje, Finové donuceni požádat o příměří Rudá armáda obrovské ztráty (200 tis. vojáků, 2200 tanků a letadel) Německo získává přesvědčení, že SSSR není

Více

Automatizace řízení letového provozu

Automatizace řízení letového provozu CENA DĚKANA Automatizace řízení letového provozu Autor: Jakub Kolář 30.12.2014 Strana 1 ze 5 Úvod Minimální horizontální rozstup je 5NM (9,2 km) v celém sektoru LKAA FIR, výjimku tvoří okruh 50NM (92 km)

Více

Ing. Jiří Fejfar, Ph.D. GNSS. Globální navigační satelitní systémy

Ing. Jiří Fejfar, Ph.D. GNSS. Globální navigační satelitní systémy Ing. Jiří Fejfar, Ph.D. GNSS Globální navigační satelitní systémy Kapitola 1: Globální navigační systémy (Geostacionární) satelity strana 2 Kapitola 1: Globální navigační systémy Složky GNSS Kosmická složka

Více

Vladimir Putin na tiskové konferenci.

Vladimir Putin na tiskové konferenci. VIDEO: Vladimir Putin si utahoval z amerického mainstreamu, zprávy o Trumpovi a prostitutkách v Moskvě označil za politickou zbraň. V USA jsou síly, které se budou snažit delegitimizovat Trumpovo prezidentství!

Více

USA v 50. a 60.letech

USA v 50. a 60.letech USA v 50. a 60.letech Anotace:výkladová prezentace věnující se Spojeným státům americkým po druhé světové válce. (politický systém, období studené války, karibská krize, 2.berlínská krize) Dětský diagnostický

Více

Ruská FSB: Islámský stát je projektem Obamovo tajné bezpečnostní protiteroristické komise, která se prezidentovi vymkla z podkontroly!

Ruská FSB: Islámský stát je projektem Obamovo tajné bezpečnostní protiteroristické komise, která se prezidentovi vymkla z podkontroly! AE News Alternativní zpravodajství a komentáře na aktuální témata z našeho (ro)zvráceného světa http://aeronet.cz/news Ruská FSB: Islámský stát je projektem Obamovo tajné bezpečnostní protiteroristické

Více

10. funkční období. Informace o působení nasaditelného spojovacího modulu v operaci NATO Active Fence v Turecké republice

10. funkční období. Informace o působení nasaditelného spojovacího modulu v operaci NATO Active Fence v Turecké republice 109 10. funkční období 109 Informace o působení nasaditelného spojovacího modulu v operaci NATO Active Fence v Turecké republice 2015 Návrh U S N E S E N Í S e n á t u P a r l a m e n t u České republiky

Více

leden 2013 PROGRAMOVÉ TIPY

leden 2013 PROGRAMOVÉ TIPY leden 2013 PROGRAMOVÉ TIPY PREMIÉROVÉ SERIÁLY 2 SkANdÁL 2. SÉRIE dva díly se vysílají ve čtvrtek 29. ledna ve Seriál Skandál se vrací! druhá řada slibuje další a mnohem temnější tajemství. Olivia a její

Více

Seznam objektů diverzních skupin informačního boje. Rádio Svobodná Evropa se věnuje trollingu zejména v diskusích na zpravodajských serverech v Rusku.

Seznam objektů diverzních skupin informačního boje. Rádio Svobodná Evropa se věnuje trollingu zejména v diskusích na zpravodajských serverech v Rusku. Známe seznam českých diverzních objektů využívaných k informační válce proti Rusku! Český rozhlas na špici trollingu! Unikly snad dokumenty jaderného výzkumu? Známe seznam českých diverzních objektů využívaných

Více

[VIDEO] Američané vyslali na Ukrajinu jednotku 173. výsadkové brigády, příprava na válku s Ruskem začala

[VIDEO] Američané vyslali na Ukrajinu jednotku 173. výsadkové brigády, příprava na válku s Ruskem začala USA zahájily rozmisťování svých vojsk na Ukrajině, ruští hackeři získali seznam vojenských instruktorů, mezi nimi jsou i dva Slováci. České odvody se urychlí! Džeržinského ohlašovací zákon o trvalém pobytu

Více

ODPOSLECHU A JEHO DETEKCE V SÍTI S

ODPOSLECHU A JEHO DETEKCE V SÍTI S PROBLÉM NELEGÁLN LNÍHO ODPOSLECHU A JEHO DETEKCE V SÍTI S GSM A UMTS Pavel Bezpalec, Michal Kašík Katedra telekomunikační techniky FEL, ČVUT v Praze 1 Shrnutí Protokoly standardu GSM jsou známy i dobře

Více

Odpověď ministra zahraničí Ruské federace Sergeje Lavrova na otázku ruských médií ohledně ukrajinské krize, Dušanbe, 30.

Odpověď ministra zahraničí Ruské federace Sergeje Lavrova na otázku ruských médií ohledně ukrajinské krize, Dušanbe, 30. Odpověď ministra zahraničí Ruské federace Sergeje Lavrova na otázku ruských médií ohledně ukrajinské krize, Dušanbe, 30. července, 2014 Otázka: Minsk nabídl platformou pro jednání mezi ukrajinskými stranami.

Více

Mgr. Blanka Šteindlerová

Mgr. Blanka Šteindlerová Identifikátor materiálu EU: ICT 3 59 Anotace Autor Jazyk Vzdělávací oblast Vzdělávací obor ICT = Předmět / téma Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Prezentace stručně seznamuje s příčinami, průběhem

Více

GV: člověk a společnost, jazyk a jazyková komunikace OV: společenskovědní vzdělávání / občanský vzdělávací základ, jazykové vzdělávání a komunikace

GV: člověk a společnost, jazyk a jazyková komunikace OV: společenskovědní vzdělávání / občanský vzdělávací základ, jazykové vzdělávání a komunikace aktivita Co je na fotografii? ANOTACE: Prostřednictvím aktivity si žáci uvědomí snadnost zneužití fotografie k manipulaci s příjemcem. Dostanou fotografii a zodpoví jednoduché otázky směřující k tomu,

Více

Postoje občanů ČR k NATO a USA

Postoje občanů ČR k NATO a USA Tisková konference pořádaná v rámci 15. výročí vstupu České republiky do NATO Postoje občanů ČR k NATO a USA CEVRO Institut, úterý 11. března 2014 Pozadí a cíle výzkumu V souvislosti s 15. výročím vstupu

Více

Kinematika Trajektorie pohybu, charakteristiky pohybu Mirek Kubera

Kinematika Trajektorie pohybu, charakteristiky pohybu Mirek Kubera Kinematika Mirek Kubera Výstup RVP: Klíčová slova: žák užívá základní kinematické vztahy při řešení problémů a úloh o pohybech rovnoměrných a rovnoměrně zrychlených/zpomalených trajektorie, rychlost, GPS,

Více

Opakovaná lež... Doznání k podvodu?

Opakovaná lež... Doznání k podvodu? Další ruská invaze na Ukrajinu? Kolikátá už? Satelitní snímky ukazují jediné: Na důkazech nesejde, Rusko je viník tak jako tak. Schwarzenberg s Kalouskem touží po válce Severoatlantická aliance zveřejnila

Více

1. Historie ŘLP. Pavel Kovář

1. Historie ŘLP. Pavel Kovář 1. Historie ŘLP Pavel Kovář kovar@fel.cvut.cz Historie ŘLP 1903 první let bratři Wrightové doba experimentů, letadla neprocházela žádným testováním, piloti bez licence 1914 1918 první světová válka rozvoj

Více

Tragédie ruského letadla na Sinaji

Tragédie ruského letadla na Sinaji Tragédie ruského letadla na Sinaji 2.11.2015 ČT 24 str. 1 21:31 Horizont 23 minut po startu se letoun se 224 lidmi na palubě rozpadl ve vzduchu. Nepřežil nikdo. Tolik o katastrofě víme. Aerolinky tvrdí,

Více

LETECKÉ MAPY. Přednášející: LUKAS WÜNSCH

LETECKÉ MAPY. Přednášející: LUKAS WÜNSCH LETECKÉ MAPY Přednášející: LUKAS WÜNSCH LICENCE SOUKROMÉHO PILOTA, ZKOUŠKY DOPRAVNÍHO PILOTA KLUZÁKY (VĚTRONĚ) OD ROKU 1989, UL LETOUNY, MOTOROVÉ LETOUNY AEROKLUB ROUDNICE NAD LABEM 2003-2014 ČESKÉ AEROLINIE

Více

Gymnázium Dr. J. Pekaře Mladá Boleslav. GPSIII. ročník. SOUČASNÉ VÁLEČNÉ KONFLIKTY VE SVĚTĚ referát. Jméno a příjmení: Michal Záveský

Gymnázium Dr. J. Pekaře Mladá Boleslav. GPSIII. ročník. SOUČASNÉ VÁLEČNÉ KONFLIKTY VE SVĚTĚ referát. Jméno a příjmení: Michal Záveský Gymnázium Dr. J. Pekaře Mladá Boleslav GPSIII. ročník SOUČASNÉ VÁLEČNÉ KONFLIKTY VE SVĚTĚ referát Jméno a příjmení: Michal Záveský Třída: 3. B Datum: 28.3.2017 I Současné válečné konflikty ve světě Obecná

Více

Principy GPS mapování

Principy GPS mapování Principy GPS mapování Irena Smolová GPS GPS = globální družicový navigační systém určení polohy kdekoliv na zemském povrchu, bez ohledu na počasí a na dobu, kdy se provádí měření Vývoj systému GPS původně

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 HISTORIE EU 2010 Ing. Andrea Sikorová, Ph.D. 1 Historie EU V této kapitole

Více

Adolf Hitler. Kdo rozpoutal válku...

Adolf Hitler. Kdo rozpoutal válku... DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA Adolf Hitler Kdo rozpoutal válku... Začátek války (1939-1945) EVROPA Německo USA Itálie V. Británie Maďarsko Bojovali proti SSSR... Rumunsko Bulharsko Slovensko (a dalších 47 států)

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborně technickém zjišťování příčin letecké nehody letounu Z-142, OK-LNM v katastru obce Pohořalka, okr. Chrudim dne 7.12.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborně technickém zjišťování příčin letecké nehody letounu Z-142, OK-LNM v katastru obce Pohořalka, okr. Chrudim dne 7.12. ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 503/03/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborně technickém zjišťování příčin letecké nehody letounu Z-142, OK-LNM

Více

Mezi světovými válkami

Mezi světovými válkami Mezi světovými válkami První světová válka byla velkým mezníkem v lidských dějinách především v Evropě dalekosáhlé změny důsledkem poválečného uspořádání je druhá světová válka Pařížská mírová konference

Více

https://vimeo.com/

https://vimeo.com/ Člověk v tísni doplatil v Doněcku na politické výroky Jaromíra Štětiny v EU proti Rusku a separatistům na Ukrajině. Neziskovka přišla o akreditaci a čelí obvinění ze špionáže. Známe podrobnosti! Člověk

Více

Neděle, 19. března 2017 / Vanja Džurič

Neděle, 19. března 2017 / Vanja Džurič Neděle, 19. března 2017 / Vanja Džurič Srbští přestavitelé a kosovští Srbové si připomněli výročí etnických nepokojů na Kosovu v březnu 2004 Vládní činitelé ze Srbska a místní kosovští Srbové se v pátek

Více

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. zpravy@nova.

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. zpravy@nova. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz Přihlášení» Registrace» reklama Vaše náměty 606 09 09 09 zpravy@nova.cz Hledat článek, osobnost Hledat článek, osobnost Hledat

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Mgr. Alena Hynčicová Tematický celek: 20. století Cílová skupina: I. ročník SŠ Anotace: Materiál má podobu pracovního listu s úlohami, pomocí nichž se žáci seznámí s významnou událostí druhé světové

Více

Analýza manipulativních technik na vybraných českých serverech Výzkumná zpráva

Analýza manipulativních technik na vybraných českých serverech Výzkumná zpráva Analýza manipulativních technik na vybraných českých serverech Výzkumná zpráva Miloš Gregor (mgregor@fss.muni.cz), Petra Vejvodová (vejvodov@fss.muni.cz) Sledované servery: parlamentnilisty.cz, ac24.cz,

Více

KDY DO NATO VSTOUPILA ČR =? TOTALITA =? NEUTRALITA =? PROPAGANDA =? ŽELEZNÁ OPONA =?

KDY DO NATO VSTOUPILA ČR =? TOTALITA =? NEUTRALITA =? PROPAGANDA =? ŽELEZNÁ OPONA =? STUDENÁ VÁLKA V EVROPĚ STUDENÁ VÁLKA Studená válka = období napětí mezi SSSR a USA, kdy hrozilo vypuknutí třetí světové války (od blokády Berlína do r. 1989). 1949 SSSR vyrobil první atomovou bombu, později

Více

Obrana pojetí a aktuální vývoj. Ing. Eduard Bakoš, Ph.D.

Obrana pojetí a aktuální vývoj. Ing. Eduard Bakoš, Ph.D. Obrana pojetí a aktuální vývoj Ing. Eduard Bakoš, Ph.D. 1 Literatura Relevantní legislativa a dokumenty viz dále (Ústava, Bezpečnostní strategie, resortní zákony) webové stránky příslušných institucí (např.

Více

East European Information Centre, z.s.

East European Information Centre, z.s. East European Information Centre, z.s. Ruská vojska na Ukrajině O tom jak to funguje. Velení a organizace ruských vojsk na Ukrajině. Jaká je skutečnost a jak je to prezentováno navenek. Úvod: Následující

Více

VY_32_INOVACE_D5_20_10. Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

VY_32_INOVACE_D5_20_10. Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_D5_20_10 Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT I. SVĚTOV TOVÁ VÁLKA VY_32_INOVACE_D5_20_10 Anotace: materiál obsahuje 3 úvodní listy, 11 listů prezentace Šablona:

Více

Další zoufalý pokus o poškození Aeronetu nevyšel, bylo však prý zjištěno, že nejsme Rusové! Aneb gól do vlastní brány neziskovek?

Další zoufalý pokus o poškození Aeronetu nevyšel, bylo však prý zjištěno, že nejsme Rusové! Aneb gól do vlastní brány neziskovek? AE News Alternativní zpravodajství a komentáře na aktuální témata z našeho (ro)zvráceného světa http://aeronet.cz/news Další zoufalý pokus o poškození Aeronetu nevyšel, bylo však prý zjištěno, že nejsme

Více

Vznik a vývoj USA v 19. století. Eva Mrkvičková, 4. B

Vznik a vývoj USA v 19. století. Eva Mrkvičková, 4. B Vznik a vývoj USA v 19. století Eva Mrkvičková, 4. B Vznik 13 britských kolonií na V pobřeží S farmářství, těžba dřeva, rybolov J plantážnictví otroci Kolonie - zdroj levných surovin, odbytiště výrobků

Více

NÁVRH ZPRÁVY. CS Jednotná v rozmanitosti CS. Evropský parlament 2016/2030(INI)

NÁVRH ZPRÁVY. CS Jednotná v rozmanitosti CS. Evropský parlament 2016/2030(INI) Evropský parlament 2014-2019 Výbor pro zahraniční věci 2016/2030(INI) 2.5.2016 NÁVRH ZPRÁVY o strategické komunikaci EU pro boj s propagandou, kterou proti ní vedou třetí strany (2016/2030(INI)) Výbor

Více

První z dotazů se týká nezávislosti společnosti Mafra a odpověď pana velvyslance je doslova jako ze žurnálu:

První z dotazů se týká nezávislosti společnosti Mafra a odpověď pana velvyslance je doslova jako ze žurnálu: Z deníčku amerického protektora Schapira: Novináři Mafry na mně udělali dojem. Nediskutuji s lidmi, kteří nečtou oficiální zpravodajství. Kdo kritizuje americkou politiku, je troll! Z deníčku amerického

Více

VY_12_INOVACE_108. Válka v Tichomoří. Pro žáky 9. ročníku ZŠ. Moderní doba. Listopad 2011 Mgr. Regina Kokešová

VY_12_INOVACE_108. Válka v Tichomoří. Pro žáky 9. ročníku ZŠ. Moderní doba. Listopad 2011 Mgr. Regina Kokešová VY_12_INOVACE_108 Válka v Tichomoří Pro žáky 9. ročníku ZŠ Člověk a společnost Dějepis Moderní doba Listopad 2011 Mgr. Regina Kokešová Určeno k prezentaci nového učiva. Rozvíjí čtenářskou a informační

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Projekt je realizován v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurence

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin vážného incidentu letounu PIPER Pa 28, pozn. zn. OK- DEV, Sokolnice dne

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin vážného incidentu letounu PIPER Pa 28, pozn. zn. OK- DEV, Sokolnice dne ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 110/03/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin vážného incidentu letounu PIPER Pa 28, pozn. zn.

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 Speciální základní škola a Praktická škola Trmice Fűgnerova 22 400 04 1 Identifikátor materiálu:

Více

DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA PROTEKTORÁT ČECHY A MORAVA OSVOBOZENÍ IV. ČÁST

DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA PROTEKTORÁT ČECHY A MORAVA OSVOBOZENÍ IV. ČÁST DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA PROTEKTORÁT ČECHY A MORAVA OSVOBOZENÍ IV. ČÁST OSVOBOZENÍ ČESKOSLOVENSKA Osvobozování začalo od východu a trvalo zhruba 7 měsíců. Začalo v září 1944 KARPATSKO-DUKELSKOU OPERACÍ, ve

Více

Č.j.: 7/03/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu. letounu Jak 40, EW letiště Praha dne 6. ledna 2003

Č.j.: 7/03/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu. letounu Jak 40, EW letiště Praha dne 6. ledna 2003 ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 7/03/ZZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu Jak 40, EW 88161 letiště Praha

Více

Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Ing. Hana Šmídová Název materiálu:

Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Ing. Hana Šmídová Název materiálu: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Ing. Hana Šmídová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_INTERNET_P2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

Obsah. Kapitola 1 Co je GPS Kapitola 2 Typy přijímačů GPS Kapitola 3 Automobilová navigace Úvod... 7

Obsah. Kapitola 1 Co je GPS Kapitola 2 Typy přijímačů GPS Kapitola 3 Automobilová navigace Úvod... 7 Obsah Úvod......................................................... 7 Kapitola 1 Co je GPS..................................................... 9 Jak GPS funguje.......................................................

Více

MeteoTV. televizní informační kanál o počasí

MeteoTV. televizní informační kanál o počasí MeteoTV televizní informační kanál o počasí Informace o počasí počasí jak ho neznáte jedna z nejvyhledávanějších informací vůbec potřebná pro veškeré oblasti lidského života práce, sport, doprava, zdraví,

Více

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. zpravy@nova.

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. zpravy@nova. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz Přihlášení» Registrace» reklama Vaše náměty 606 09 09 09 zpravy@nova.cz Hledat článek, osobnost Hledat článek, osobnost Hledat

Více

POROVNÁNÍ JEDNOTLIVÝCH SYSTÉMŮ

POROVNÁNÍ JEDNOTLIVÝCH SYSTÉMŮ RUP 01b POROVNÁNÍ JEDNOTLIVÝCH SYSTÉMŮ Časoměrné systémy: Výhody: Vysoká přesnost polohy (metry) (díky vysoké přesnosti měření časového zpoždění signálů), nenáročné antény, nízké výkony vysílačů Nevýhoda:

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.:96/05/ZZ. Praha Červen ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových PRAHA 99

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.:96/05/ZZ. Praha Červen ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových PRAHA 99 ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.:96/05/ZZ 1 Výtisk č. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letadla Piper PA 28-180, poznávací

Více

2012, Brno Ing.Tomáš Mikita, Ph.D. Geodézie a pozemková evidence

2012, Brno Ing.Tomáš Mikita, Ph.D. Geodézie a pozemková evidence 2012, Brno Ing.Tomáš Mikita, Ph.D. Geodézie a pozemková evidence Přednáška č.10 GNSS GNSS Globální navigační satelitní systémy slouží k určení polohy libovolného počtu uživatelů i objektů v reálném čase

Více

Osnova. 1. První ropný šok. 2. Druhý ropný šok. 3. Třetí ropný šok

Osnova. 1. První ropný šok. 2. Druhý ropný šok. 3. Třetí ropný šok 12. Ropné šoky RB Osnova 1. První ropný šok 2. Druhý ropný šok 3. Třetí ropný šok Ropné šoky na časové ose První ropná krize první šok V 50. a 60. letech prožívá západní Evropa období výrazného hospodářského

Více

ČÁST I DÍL 6 - HLAVA 1 PŘEDPIS L 8168

ČÁST I DÍL 6 - HLAVA 1 PŘEDPIS L 8168 ČÁST I DÍL 6 - HLAVA 1 PŘEDPIS L 8168 DÍL 6 POSTUPY VYČKÁVÁNÍ HLAVA 1 KRITÉRIA VYČKÁVÁNÍ 1.1 VŠEOBECNĚ 1.1.1 Aby bylo zajištěno, že letadlo zůstane v ochranných prostorech vyčkávání, musí pilot použít

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Karviná Nové Město, tř. Družby 1383 Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola

Více

Informace versus dezinformace. PhDr. Lucie Strašíková Říjen 2017

Informace versus dezinformace. PhDr. Lucie Strašíková Říjen 2017 Informace versus dezinformace PhDr. Lucie Strašíková Říjen 2017 Informační exploze 90. léta 20. století Práce s informacemi měla pravidla Doba informační exploze Nelze sledovat všechny informační toky

Více

ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99. ZZ-08-036 Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99. ZZ-08-036 Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 ZZ-08-036 Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin vzniku incidentu letounu Cessna 172, poznávací značky

Více

První světová válka ve filmu pracovní list k filmovým ukázkám

První světová válka ve filmu pracovní list k filmovým ukázkám První světová válka ve filmu pracovní list k filmovým ukázkám 1. Přiřaďte žánr k uvedeným filmovým ukázkám: a) Den, kdy začala první světová válka (2012). b) Atentát na vévodu Františka Ferdinanda d Este

Více

VY_32_INOVACE_DEJ-1.MA-17_Studena_valka_a_zelezna_opona. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno

VY_32_INOVACE_DEJ-1.MA-17_Studena_valka_a_zelezna_opona. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor CZ.1.07/1.5.00/34.0581 VY_32_INOVACE_DEJ-1.MA-17_Studena_valka_a_zelezna_opona Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Mgr. Alena Šimonovská

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Cessna C 172S poznávací značky OK-COK na letišti Praha Letňany

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Cessna C 172S poznávací značky OK-COK na letišti Praha Letňany ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ-11-573 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Cessna C 172S poznávací značky OK-COK na

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162. U Lesa, Karviná - Ráj

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162. U Lesa, Karviná - Ráj Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 4) U Lesa, Karviná

Více

Summit Severoatlantické aliance ve Varšavě a ve Walesu. Bc. Michaela Moravcová

Summit Severoatlantické aliance ve Varšavě a ve Walesu. Bc. Michaela Moravcová Ochrana & Bezpečnost 2017, ročník VI., č. 1 (jaro) (2017_B_05), ISSN 1805-5656 Vydává: Ochrana a bezpečnost o. s. IČ: 22746986, Lamačova 825/11, 152 00 Praha 5 http://ochab.ezin.cz, ochab@email.cz Summit

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Karviná Nové Město, tř. Družby 1383 Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola

Více

Češi odmítají výstavbu mešit

Češi odmítají výstavbu mešit Češi odmítají výstavbu mešit S náboženskými konflikty, které byly mnohdy příčinou velkého krveprolití, se potýká lidstvo odnepaměti. Nejinak je tomu i v současnosti, kdy např. na Blízkém východě přetrvávají

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Suchoj SU 29, poznávací značky OK HXA, na letišti Skuteč dne 7. 9.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Suchoj SU 29, poznávací značky OK HXA, na letišti Skuteč dne 7. 9. ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 CZ - 13-504 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu typu Suchoj SU 29, poznávací značky OK HXA,

Více

První světová válka Vznik Československého státu

První světová válka Vznik Československého státu První světová válka Vznik Československého státu 1 První světová válka Vznik Československého státu záminkou k vypuknutí 1. SV koncem června v Sarajevu její pravou příčinou byly spory mezi velmocemi a

Více

CESTA K PRVNÍ SVĚTOVÉ VÁLCE

CESTA K PRVNÍ SVĚTOVÉ VÁLCE CESTA K PRVNÍ SVĚTOVÉ VÁLCE Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_16_13 Tématický celek: Historie a umění Autor: Miroslav

Více

Případ č.4. Okolnosti případu:

Případ č.4. Okolnosti případu: Případ č.4 : Velitel vojenské jednotky na okupovaném území vydává následující rozkaz: "Vzhledem k tomu, že během minulých dnů došlo k několika útokům proti našim muničním skladům a základnám, nařizuji,

Více

SSOS_ON_3.09 NATO. Číslo a název projektu Číslo a název šablony

SSOS_ON_3.09 NATO. Číslo a název projektu Číslo a název šablony Číslo a název projektu Číslo a název šablony DUM číslo a název CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT SSOS_ON_3.09

Více

Hodnocení zpravodajství

Hodnocení zpravodajství Hodnocení zpravodajství Připraveno exkluzivně pro Českou televizi Březen 2013 TNS Aisa 1 Pozadí výzkumu 2 Pozadí výzkumu Výzkum byl realizován prostřednictvím panelu domácností mymap, dotazování probíhalo

Více

Kodex leteckého modeláře

Kodex leteckého modeláře Kodex leteckého modeláře Svazu modelářů České republiky (dále jen SMČR ), s vědomím, že k jeho základním povinnostem patří vést své členy při modelářské činnosti k předcházení škodám na zdraví, majetku

Více

KONTROLNÍ SEZNAM STRAN PŘEDPIS POSTUPY PRO LETOVÉ NAVIGAČNÍ SLUŽBY (L 4444) Strana Datum Strana Datum Změna č. 2/ČR a Oprava č.

KONTROLNÍ SEZNAM STRAN PŘEDPIS POSTUPY PRO LETOVÉ NAVIGAČNÍ SLUŽBY (L 4444) Strana Datum Strana Datum Změna č. 2/ČR a Oprava č. KONTROLNÍ SEZNAM STRAN PŘEDPIS POSTUPY PRO LETOVÉ NAVIGAČNÍ SLUŽBY (L 4444) Strana Datum Strana Datum i až v vi až vii viii až ix 1-1 / 1-2 1-3 až 1-5 1-6 až 1-8 1-9 až 1-10 1-11 1-12 1-13 / 1-14 a Oprava

Více

Proč by ruská letadla vůbec nereagovala na varování, pokud k nim opravdu došlo?

Proč by ruská letadla vůbec nereagovala na varování, pokud k nim opravdu došlo? ROZHOVOR: Vojenský analytik Štefec zcela vážně: Sestřelení ruského letadla Tureckem, členem NATO, je válečný akt. Američané o tom museli vědět. Z toho se může vyvinout velice ošklivá situace Sestřelení

Více

Monitoring uživatelů zkušenosti z praxe Proč monitorovat? Kde monitorovat? Příklady z praxe.

Monitoring uživatelů zkušenosti z praxe Proč monitorovat? Kde monitorovat? Příklady z praxe. Monitoring uživatelů zkušenosti z praxe Proč monitorovat? Kde monitorovat? Příklady z praxe. Autor: Martin Ondráček, Product Director SODATSW spol. s r. o., Horní 32, Brno, Czech Republic O nás - SODATSW

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.: 409/05/ZZ Výtisk č. 1. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letadla EV-97 EUROSTAR dne 26.8.2005

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Č.j.: 409/05/ZZ Výtisk č. 1. o odborném zjišťování příčin letecké nehody letadla EV-97 EUROSTAR dne 26.8.2005 ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 409/05/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letadla EV-97 EUROSTAR

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letadla B S ve FIR Praha

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letadla B S ve FIR Praha ÚSTAV PRO ODBORNÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 413/06/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letadla B 737-73S ve FIR Praha 18.

Více

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama.

Vaše náměty. Počasí. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz. Přihlášení» Registrace» reklama. TN.cz Prásk.tv Nova.cz Novaplus.cz Voyo.cz FANDA.tv Krásná.cz Doma.cz Blog.cz Přihlášení» Registrace» reklama Vaše náměty 606 09 09 09 zpravy@nova.cz Hledat článek, osobnost Hledat článek, osobnost Hledat

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu Piper PA-28A-161 poznávací značky OK-AKA dne

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu Piper PA-28A-161 poznávací značky OK-AKA dne ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.:227/04/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin incidentu letounu Piper PA-28A-161

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Mgr. Alena Hynčicová Tematický celek: 20. století Cílová skupina: I. ročník SŠ Anotace: Materiál má podobu pracovního listu s úlohou, pomocí nichž se žáci seznámí s největší leteckou bitvou průběhu

Více

Přehled zpráv 20.3.2014-21.3.2014

Přehled zpráv 20.3.2014-21.3.2014 Přehled zpráv 20.3.2014-21.3.2014 Českolipský deník Dobré rozhodnutí... 2 21.3.2014 Českolipský deník str. 2 Českolipsko Lípa dá milion porodnici, aby vytvořila pocit domova... 2 21.3.2014 Českolipský

Více

ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ÚSTAV PRO ODBORNĚ TECHNICKÉ ZJIŠŤOVÁNÍ PŘÍČIN LETECKÝCH NEHOD Beranových 130 199 01 PRAHA 99 Č.j.: 44 /05/ZZ Výtisk č. 1 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o odborném zjišťování příčin letecké nehody letadla BE 35 Beechcraft

Více

14404/18 ADD 1 REV 1 1 RELEX LIMITE CS

14404/18 ADD 1 REV 1 1 RELEX LIMITE CS Rada Evropské unie Brusel 25. ledna 2019 (OR. en) 14404/18 ADD 1 REV 1 LIMITE PV CONS 61 RELEX 977 NÁVRH ZÁPISU Z JEDNÁNÍ RADA EVROPSKÉ UNIE (Zahraniční věci) 19. a 20. listopadu 2018 14404/18 ADD 1 REV

Více

Datum: 17. 5. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.

Datum: 17. 5. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34. Datum: 17. 5. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.1013 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_351 Škola: Akademie - VOŠ, Gymn. a SOŠUP Světlá nad

Více

METODOLOGIE. Sběr dat proběhl prostřednictvím internetového dotazníku (CAWI) na internetovém panelu agenturou STEM/MARK

METODOLOGIE. Sběr dat proběhl prostřednictvím internetového dotazníku (CAWI) na internetovém panelu agenturou STEM/MARK Důvěra médiím METODOLOGIE Sběr dat proběhl prostřednictvím internetového dotazníku (CAWI) na internetovém panelu agenturou STEM/MARK Terénní sběr dat: 15.... Cílová skupina: internetová populace ČR, 15-5

Více

Zákon o obranném rozpočtu pro fiskální rok 2017

Zákon o obranném rozpočtu pro fiskální rok 2017 Pro autorizaci výdajů ve fiskálním roce 2017 na vojenské aktivity Ministerstva obrany, akvizice vojenských systémů, stanovení počtu vojenského personálu a další účely se Senát a Sněmovna reprezentantů

Více

32. díl ASTRAEA aneb dopravní letadlo bez pilota

32. díl ASTRAEA aneb dopravní letadlo bez pilota 32. díl ASTRAEA aneb dopravní letadlo bez pilota Každá letecká nehoda nutně upoutá pozornost, jde-li navíc o tragickou událost, vyvolá i silnou emocionální odezvu. Proto tomu nebylo jinak ani v případě

Více

Základní informace o ukrajinských novinách, rádiových a televizních kanálech, internetových portálech

Základní informace o ukrajinských novinách, rádiových a televizních kanálech, internetových portálech Základní informace o ukrajinských novinách, rádiových a televizních kanálech, internetových portálech Na Ukrajině existuje velké množství regionálních a několik celostátních novin. Ve srovnání s ČR zde

Více