Zpravodaj ANR ČR 7/2010 Datum: 15. července 2010

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zpravodaj ANR ČR 7/2010 Datum: 15. července 2010"

Transkript

1 Vážení přátelé, právě jste otevřeli již sedmé - červencové číslo Zpravodaje. Je to prázdninové číslo,tak přejeme příjemné počtení a krásně strávené letní dny. Obsah: Okénko výkonné rady Z valné hromady Představení člena výkonné rady ANR ČR Jana Adáška IFCO 2010 Setkání na Slovensku Projekt Rodiny spolu Akce místních klubů s projektem Rodiny spolu Ze života klubů Představení klubu Čelákovice Okénko pro spolupracující organizace Pozvánky na akce, služby Praktické informace Zajímavosti, odkazy

2 Z valné hromady Dne 25. června 2010 se v Klimentské ulici v Praze uskutečnila mimořádná valná hromada ANR ČR. Valné hromady se zúčastnilo 16 zástupců z 9 místních klubů a členové výkonné a dozorčí rady ANR ČR. Ve stručnosti z programu a témat, která se na valné hromadě probírala a se kterými vás jistě již seznámili předsedové vašich klubů: - odsouhlasení výroční zprávy za rok seznámení se současným chodem ANR ČR - projekt Rodiny spolu - informace o možnosti zřízení středisek (klubů) se samostatným financováním - výše členských příspěvků pro rok 2011 a jejich výběr - projekt z Evropských sociálních fondů s názvem Profesionalizace náhradní rodinné péče - stanovena pravidla pro přijímání podnětů, návrhů a stížností - změny ve stanovách ANR ČR Kompletní zápis z valné hromady je k dispozici v kanceláři ANRČR.

3 Rozhovor s členem výkonné rady ANR ČR Janem Adáškem Začnu trošku z jiného konce jaké je tvé povolání? Pracuji jako finanční rodinný poradce. To znamená, že se zabývám poradenstvím v oblasti spoření, pojištění, investování a úvěry. Když jsi kdysi (nechci použít v mládí:o) uvažoval o rodině, chtěl jsi velkou rodinu? Rodinu jsem si přál. Víc jsem se nad tím začal zamýšlet až v době, kdy jsem si našel svou nynější manželku. Jak tvé představy upravila tvá žena? Shodli jste se nebo jste své plány, co se týče rodiny, postupně slaďovali? Oba jsme chtěli velkou rodinu a myslím, že už před svatbou jsme uvažovali o adopci či pěstounské péči. Jaká byla vaše cesta k náhradnímu rodičovství? Oba s manželkou jsme chodili do ZŠ s dětmi z blízkého dětského domova a to nás nejspíš taky ovlivnilo. První naše myšlenka byla, že až dostavíme rodinný domek, vezmeme si děti právě z tohoto děcáku. Kolik máte dětí a v jakém věku? Dětí máme šest, dvě děti biologické a čtyři v pěstounce. Nejstaršímu biologickému synovi bude 16 let, následuje 14-tiletý přijatý syn a stejně stará biologická dcera. A pak máme podobný trojlístek přijatých dětí v menším vydání: devítiletého syna, devítiletou dceru a osmiletého nejmladšího syna.

4 Vím, že ve vašem regionu dosud fungovalo občanské sdružení, věnující se náhradním rodinám. Povíš nám o něm něco více? Co bylo cílem atd. V roce 2007 jsme založili o.s. náhradních rodin MÁTA sdružující 7 rodin. MÁTA vznikla z naší potřeby setkávat se a taky jako výstup z komunitního plánování sociálních služeb, do kterého jsme se zapojili v našem regionu. Co bylo impulsem k tomu, aby ses stal nejen členem ANR ČR, ale zároveň kandidoval do výkonné rady? Na internetu a prostřednictvím u jsem se zapojil do debaty o problematice a potřebě vzniku celostátní organizace pro náhradní rodiče. Poté jsem se zúčastnil prvního setkání v Praze, v Brně a ustavující schůze ANR ČR. Protože jsem cítil, že podobná organizace může být prospěšná a byl jsem požádán, abych pomohl s rozjezdem organizace, rozhodl jsem se kandidovat do VR. Co si myslíš o uplynulém roce ANR ČR? Myslím, že za ten rok ANR ušla velký kus cesty, spoustu věcí se podařilo, spoustu nepodařilo, plno výzev čeká na vyřešení. Přeji Honzovi a celé jeho rodině jen to nej. BJ

5 IFCO 2010 Mezinárodní konference pěstounské péče Brighton, Anglie Již podruhé se této konference zúčastnili členové ANR ČR, tentokrát ve složení Jana Lexová - místopředsedkyně ANR, Ivo Kraus - člen výkonné rady a Romana Pavlicová - člen dozorčí rady. Mezi 350 účastníky z 26 zemí se tentokrát neztratila ani delegace z České republiky, která byla letos devítičlenná. A tak jsme se v průběhu konference na plenárních zasedáních či workshopech na různá témata potkávali s naším čestným členem Doc. Oldřichem Matouškem, PhDr. Hankou Pazlarovou a dalšími pracovníky neziskových organizací z ČR. Účast na plenárních zasedáních a již zmíněných workshopech byla pro delegáty přínosná zejména rozmanitostí prezentovaných zkušeností z různých koutů světa, ale také sloužila jako inspirace pro naši další práci. Velká pozornost byla jako již tradičně věnována mladým lidem, vyrůstajícím v náhradních rodinách. Tito mají na každé konferenci svůj prostor k vyjádření se na daná témata. Také tentokrát jejich hlasy zazněly a připomněly, že jsou to právě oni, kdo prožívají svůj život v systému náhradní rodinné péče. Zprostředkovali nám svůj úhel pohledu a dali tak cennou zpětnou vazbu. Podařilo se nám navázat kontakty s náhradními rodiči i zástupci neziskových organizací z různých zemí a tak doufáme, že brzy najdeme možnosti, jak je smysluplně využít. Naši zástupci byli požádáni o poskytnutí rozhovoru pro časopis neziskové organizace z Nizozemí, která se zabývá náhradní rodinnou péčí. Podrobnosti přineseme v dalších číslech Zpravodaje. Účast na konferenci byla možná díky Nadaci táta a máma, které děkujeme za finanční podporu a také za zapůjčení vozu k dopravě na konferenci.

6 Pracovně relaxační výlet na Slovensko V pátek jsme se za doprovodu dešťových kapek vydali do Trenčína na setkání s náhradními rodiči ze Slovenské ANR. Odpoledne a večer jsme věnovali prohlídce města Trenčína, kde právě probíhal filmový festival a den jsme zakončili posezením s večeří v příjemném prostředí restaurace v podhradí, kde jsme podebatovali nejen o klubových věcech, ale taky o našich rodinách. V sobotu jsme vyrazili na Trenčínský hrad. Zástupkyně místního klubu nám dělala průvodkyni nejen v rozsáhlém areálu hradu, ale i v podhradí. Při obědě a odpolední debatě se zmrzlinou jsme naplánovali další společné aktivity a probrali možnosti spolupráce v rámci připravovaného vzdělávacího projektu. Společná akce klubů Valašské Meziříčí, Havířov a Břeclavsko za účasti zástupců slovenských klubů, byla zaměřená nejen na rozhovory o příhraniční spolupráci, ale taky na relaxaci maminek zde přítomných, takže jsme v sobotu domů odjížděly odpočinuté a s načerpanou energií do dalších dnů.

7 RODINY SPOLU Společný projekt Nadačního fondu Albert a Asociace náhradních rodin ČR Nadační fond Albert a Asociace náhradních rodin České republiky od dubna tohoto roku realizují společný projekt s názvem Rodiny spolu. Partnerem projektu je Nadace táta a máma. Díky tomuto projektu mohou rodiny spolu trávit aktivně volný čas. Děkujeme za finanční prostředky, za které realizujeme především vzdělávací a relaxační aktivity pro děti z náhradních rodin, rozvojové aktivity místních klubů ANR ČR a integrační aktivity, to znamená akce pro veřejnost v partnerství s prodejnami Albert. Vzděláváme se, trávíme společně volný čas a je nám dobře!

8 Informace o probíhajícím projektu Rodiny spolu. Realizace projektu Rodiny spolu se přehoupla do své druhé poloviny. Místní kluby dle harmonogramu realizují vzdělávací, integrační a volnočasové aktivity. Rádi bychom Vám zde některé z nich představili a umožnili tak prostřednictvím fotografií nasát atmosféru těchto setkání. Hlavní myšlenka projektu, aby byly rodiny spolu, se nám daří naplňovat a tak si v příloze Zpravodaje můžete prohlédnout seznam chystaných aktivit a také se jich zúčastnit. Jste srdečně zváni! Manager projektu Rodiny spolu, Ing. Ivo Kraus Místní kluby ANR ČR Břeclavsko,Valašské Meziřičí,Pelhřimov a Holešov zvou všechny své členy i členy všech MK ANR ČR, ve dnech na Víkendové setkání ve Strážnici V pátek odpoledne se ubytujeme v autokempingu Strážnice (každý dle svých možností a naturelu,pokoje ve zděných budovách, malé chatky, větší chatky, karavany, stany ). Páteční odpoledne a podvečer není organizován, je možno navštívit blízký zámek (průkazka FOD opravňuje ke vstupu zdarma). Večer plánujeme neformální setkání náhradních rodin při kávě, čaji či vínečku. Děti mohou v průběhu dne využít plaveckého bazénu nebo místních sportovišť. V sobotu během dne podnikneme společnou plavbu po Baťově kanálu, kterou Vám buď celou (dle počtu účastníků) nebo alespoň z části uhradíme z klubových peněz z projektu Rodiny spolu a návštěvu skanzenu. Plánovaný příjezd je v průběhu pátečního odpoledne, nejdříve však od 13.00, hlásit se budeme Barbaře Helešicové na číslo Víkendové setkání je otevřeno i dalším klubům z celé ČR. Nic nebrání tomu se v kempu domluvit a zůstat tam i další den, kolem Strážnice je mnoho zajímavých míst, které je možno navštívit a udělat si hezký rodinný výlet.

9 Proběhlé akce v rámci projektu Rodiny spolu Výlet vláčkem na Hukvaldy - Havířovský klub Výlet na Hukvaldy vláčkem Podhoráčkem začal velmi slibně. Tentokrát se sešlo 43 účastníků. V 10:00 jsme vyjeli z Kozlovic vláčkem,prošli Hukvaldskou oborou a dorazili do hradní restaurace. Začalo pršet, a pro nepřízeň počasí byla prohlídka hradu zrušena. Snad někdy příště! Při zpáteční cestě si děti zahrály na dešťové víly. I když promočen, ale s dobrou náladou se těšíme na další setkání a společné zážitky! Alena Štefková předsedkyně MK Havířov Návštěva hvězdárny-mk Valašské Meziříčí a Holešov Členové MK Valašské Meziříčí a Holešov společně v rámci realizace projektu Rodiny spolu navštívili Hvězdárnu ve Valašském Meziříčí. Ve středu se sešlo 32 dětí a 12 dospělých, aby společně hvězdářským teleskopem pozorovali na noční obloze Venuši, Saturn a další úkazy noční oblohy. Před úplným setměním jsme vyslechli přednášku s prezentací fotografií vesmírných objektů. Jana Lexová předsedkyně MK Valašské Meziříčí

10 Výlet na Karlštejn-Mk Mladá Boleslav Dne klub ANR Mladá Boleslav a spřátelené rodiny ze společnosti ALBERT navštívily jeden z nejznámějších českých hradů - Karlštejn. Prohlédli jsme si II. okruh s krásnou Kaplí Sv. kříže a další zajímavá sakrální místa hradu. Po skončení prohlídky měl každý možnost prohlédnout si okolí, někteří navštívili blízké Muzeum voskových figurín. Zájezd se i přes časovou tíseň vydařil a uskutečnit se mohl jen díky finanční podpoře z projektu Rodiny spolu. Děkujeme. Gábina Adášková, klub ANR Mladá Boleslav Psychologické rodinné sezení s Mgr. Terezií Štokrovou MK Pelhřimov-Ptáčata Druhý prázdninový den byl stejně nádherný jako ten první, nicméně se odlišoval tím, že jsme se jako náhradní rodiny místního klubu ANR ČR sešly ke společnému povídání nad zajímavým tématem, jímž byla Komunikace v rodině. Pozvaná klinická psycholožka paní Mgr. Terezie Štokrová je sama náhradní Maminka, proto jí žádné téma, které si naši rodiče vyberou, není cizí. Sama si s přijatými dětmi prošla nelehkými situacemi a musela řešit mnoho složitých i bolestivých věcí. Možná i proto, byla účast na besed tak mile a překvapivě veliká. Nikdy se nesetkáte s lepším porozuměním a pochopením, než když člověk, který vám o daném tématu povídá, jím sám prošel a na vlastní kůži ho zažil.

11 Veliký dík patří nejen NF Albert, který tuto aktivitu finančně podpořil, ale patří také o.s.pěstounské rodiny kraje Vysočina, které zdarma, pro naše setkání, zapůjčilo své prostory. Těšíme na další setkání a společné zážitky. Monika Dietrichová - předsedkyně MK Pelhřimov Ptáčata Hiporelaxace a hodiny jezdectví-mk Čelákovice Nebylo snadné nalézt vhodnou aktivitu, kterou bychom napasovali do kategorie vzdělávání, neboť věk našich dětí v klubu je poměrně odlišný a máme hodně malých dětí. Nakonec jsme se shodli, že koníčci jsou to pravé ořechové. Podařilo se nám v Českém ráji, kousek od našeho penzionu, kde jsme trávili společné tři dny, najít vhodnou stáj. K dispozici jsme měli tři opravdu velké koně (zvláště těm malým se zdáli obrovští). U těch nejmenších jsme kladli pouze důraz na to, aby se zbavili počátečního strachu, uvolnili se a jízdu si jen tak užili. hiporelaxace zcela splnila svůj účel. Na koně jsme posadili dokonce i nejmladšího člena našeho klubu, 13-měsíčního Davídka:o) U starších dětí jsme již požadovali trošku více. Chtěli jsme, aby se za tu chvíli seznámili alespoň se základy jezdectví. Tzn. například, jak se na koně sedá, jak se na něm správně sedí (netušíte, jak těžké je donutit děti, aby chvíli udržely rovná záda!) nebo v závěru, jak z něj slézt, aby přežil jezdec i kůň! Díky projektu Rodiny spolu jsme strávili nejen příjemné chvíle, ale pro všechny děti (bez ohledu na věk) to mělo velký přínos! Bára Jungerová - předsedkyně MK Čelákovice

12 Ze života klubů MK Čelákovice Předsedkyně klubu Bára Jungrová vedoucí mediální skupiny koordinátorka projektu Rodiny spolu Přiznám se, že jak mi jindy výřečnost nechybí, tak vzhledem ke krátké historii klubu toho vlastně není mnoho co povědět. Impuls k vytvoření vlastního klubu (do té doby jsme byly členky klubu Kukačka) dala moje dlouholetá kamarádka Jana (dnes již trojnásobná maminka pěstounka). Pravda, od myšlenky k realizaci jsme si daly dost na čas (několik měsíců), ale dnes máme již šest členů. Do letních prázdnin jsme zatím stihli pouze jediné setkání, ale od září plánujeme pravidelné akce. Zázemí nám poskytuje místní mateřské centrum, kde nám vycházejí maximálně vstříc. V té souvislosti mě vždy napadá, že se o nás starají jako o vlastní :o) Tímto jim samozřejmě patří velké díky. Díky projektu Albert se nám také podařilo uskutečnit první společný pobyt. Měli jsme jediný cíl vzájemně se trošku více poznat. Domnívám se, že ten společně strávený čas zcela předčil naše očekávání. Byl jednoduše úžasný. Co nám přinese nejbližší budoucnost, se teprve uvidí. Nemáme žádné velké plány nebo vize. Chceme jednoduše mít možnost se vídat a sdílet naše radosti i starosti na té nelehké cestě náhradního rodičovství. BJ

13 Školící a terapeutické zařízení Fondu ohrožených dětí CHABAJDA si Vám dovoluje nabídnout dva termíny pro poradensko - relaxační pobyt. Plánovaný průběh poradensko-relaxačního pobytu lze zobrazit v několika hlavních oblastech: (změna programu vyhrazena) odborné přednášky spojené s diskusí na téma Aktivita a kvalita našeho života, výchovná specifika dětí v náhradní rodinné péči, vývojová psychologie, specifika péče a výchovy dítěte romského původu besedy s odborníky nad aktuálními problémy náhradních rodin - právník, psycholog, pedagog, workshopy - získání praktických dovedností při práci s dětmi - tvůrčí práce rodičů a dětí, posilování vzájemného vztahu, vytvoření prostoru pro vyniknutí schopností a dovedností jak dítěte, tak i rodičů relaxační aktivity pro rodiče - cvičení, masáže volnočasové aktivity - doprovodný program pro děti celodenní aktivita pro dospělé věnovaná posílení sebevědomí a obrany před syndromem vyhoření účastníky volená doplňková aktivita - výlet do okolí nebo po Praze, sportovní program,... Termín: srpna 2010 Termín: srpna 2010 Kapacita: 30 osob Stravování: plná penze (první služba večeře, poslední služba oběd) Příloha zpravodaje 7/2010 * Seznam plánovaných akcí v rámci projektu Rodiny spolu za finanční podporu děkujeme Nadaci táta a máma

Centrum pro dítě a rodinu Valika

Centrum pro dítě a rodinu Valika Centrum pro dítě a rodinu Valika VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 0 1. Úvodní slovo Vážení přátelé, dostává se Vám do rukou první výroční zpráva Centra pro dítě a rodinu Valika, o.s. Přestože se zpráva nazývá

Více

Zpravodaj ANR ČR 5/2010

Zpravodaj ANR ČR 5/2010 Vážení přátelé, dostává se Vám do rukou páté vydání zpravodaje v roce 2010. V tomto čísle bychom Vás rádi informovali o změnách v organizaci a projektových záměrech. Obsah: Organizační změny v ANR ČR Tisková

Více

Výroční zpráva za rok Rodina u nás, o.s.

Výroční zpráva za rok Rodina u nás, o.s. Výroční zpráva za rok 2015 Rodina u nás, o.s. 1 O nás Občanské sdružení Rodina u nás bylo založeno 21. 6. 2013, s cílem poskytovat doprovázení a služby v oblasti náhradní rodinné péče. Naše služby se snažíme

Více

Mgr. Renata Hrochová VÝROČNÍ ZPRÁVA

Mgr. Renata Hrochová VÝROČNÍ ZPRÁVA Mgr. Renata Hrochová VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2016 OBSAH: Kdo jsem Dohody o výkonu PP Práce s rodinou Víkendové pobyty Poradenství v rámci výkonu SPO Stěžejní cíle k realizaci v roce 2016 Zpráva o hospodaření

Více

Náhradní rodiny Ústeckého kraje, občanské sdružení

Náhradní rodiny Ústeckého kraje, občanské sdružení Náhradní rodiny Ústeckého kraje, občanské sdružení Výroční zpráva za školní rok 2011 V Peruci dne 31.1.2012 Zpracoval: Ing. Ivo Kraus, hospodář sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ ROK 2011 Část

Více

MOTTO: Věříme, že všechny děti mají právo na milující rodinu.

MOTTO: Věříme, že všechny děti mají právo na milující rodinu. Výroční zpráva 2009 MOTTO: Věříme, že všechny děti mají právo na milující rodinu. 1 OBSAH: Asociace náhradních rodin 3 Místní kluby 8 Pracovní skupiny 14 Spolupráce 16 Projekty 17 Hospodaření organizace

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah : 1. Cíle sdružení 2. Zpráva o činnosti 3. Finanční zpráva 4. Koncepce sdružení a jeho cíle na rok 2011 5. Poděkování 6. Sídlo a kontakty Cíle sdružení Od 27.4.2009 jsme občanské

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Občanské sdružení pro přátele, rodiče a děti s poruchou autistického spektra, Plzeň, Plzeňský kraj www.autismusprocit.cz NÁŠ TÝM! Irena Vítovcová Mgr. Alena Siváková Barbora

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 název organizace: organizační forma: sídlo: Rodinné centrum ROUTA, o.s. občanské sdružení Prokopa Holého 1269, Čelákovice 250 88 provozovna RC: prostory MC Čelákovice Stankovského 1650,

Více

MANUÁL NA ZALOŽENÍ MÍSTNÍHO KLUBU. Asociace náhradních rodin České republiky

MANUÁL NA ZALOŽENÍ MÍSTNÍHO KLUBU. Asociace náhradních rodin České republiky MANUÁL NA ZALOŽENÍ MÍSTNÍHO KLUBU Asociace náhradních rodin České republiky Úvod: Kluby náhradních rodičů, adoptivních i pěstounských, jsou velmi důležité a mohou nám pomoct vyřešit některé problémy, které

Více

Nadcházející události

Nadcházející události Červenec - Srpen 2016 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátele Waldorfu, poslední víkend před zahájením školního roku se konal adaptační pobyt rodin budoucích prvňáčků. Jeho vyvrcholením

Více

Výroční zpráva 2011. Asociace náhradních rodin České republiky. MOTTO: Věříme, že všechny děti mají právo na milující rodinu.

Výroční zpráva 2011. Asociace náhradních rodin České republiky. MOTTO: Věříme, že všechny děti mají právo na milující rodinu. Výroční zpráva 2011 Asociace náhradních rodin České republiky MOTTO: Věříme, že všechny děti mají právo na milující rodinu. 1 OBSAH: Asociace náhradních rodin 3 Statutární orgány 6 Pracovní skupiny 7 Místní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ VII/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboňje součástí Národní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2018

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2018 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2018 Občanské sdružení pro přátele, rodiče a děti s poruchou autistického spektra, Plzeň, Plzeňský kraj www.autismusprocit.cz NÁŠ TÝM! Irena Vítovcová předsedkyně, ředitelka spolku

Více

Rodinné centrum MOZAIKA o.s.

Rodinné centrum MOZAIKA o.s. Rodinné centrum MOZAIKA o.s. nezisková organizace Mgr. Alena Ptáčková Ing. Bc. Jana Kovaříková Co naše skupina chtěla? rodinné bezbariérové centrum pro místní obyvatele místo setkávání pro aktivity, vzdělání,

Více

Výroční zpráva za rok Rodina u nás, o.s.

Výroční zpráva za rok Rodina u nás, o.s. Výroční zpráva za rok 2014 Rodina u nás, o.s. 1 O nás Občanské sdružení Rodina u nás bylo založeno 21. 6. 2013, s cílem poskytovat doprovázení a služby v oblasti náhradní rodinné péče. Naše služby se snažíme

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZAPSANÉHO SPOLKU ITY 2013 Cíle ITY Náš spolek tvoří tým speciálních pedagogů s dlouholetou praxí v edukaci osob s poruchou autistického spektra a mentálním postižením od předškolního věku

Více

1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružující rodiče, děti s poruchou autistického spektra (PAS), jejich přátele, odborníky a příznivce.

1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružující rodiče, děti s poruchou autistického spektra (PAS), jejich přátele, odborníky a příznivce. Stanovy občanského sdružení Čl. 1. Název a sídlo Název: ADAM Autistické děti a my (dále jen "sdružení") Sídlo: Dlouhá třída 79/1101, Havířov, PSČ 736 01 Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolné,

Více

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 INFORMAČNÍ LETÁK LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 LÉTO Cupy - hupy, pravda je to, po jaru, že máme léto. Slunko hřeje, slunko pálí, ani chvilku nezahálí, všude smíchu je a ruchu - léto přišlo! Hejsa! Chuchu! Ohlédnutí

Více

Standard č. 1. Cíle a způsoby činnosti pověřené osoby. Schválil: Mgr. Bc. Romana Svobodová, ředitelka organizace

Standard č. 1. Cíle a způsoby činnosti pověřené osoby. Schválil: Mgr. Bc. Romana Svobodová, ředitelka organizace Standard č. 1 Cíle a způsoby činnosti pověřené osoby Vydal: Mgr. Bc. Romana Svobodová Schválil: Mgr. Bc. Romana Svobodová, ředitelka organizace Datum: 11. 12. 2014 Revize č.: Stran: 1-5 Kritérium 1a Pověřená

Více

Výroční zpráva ABC o.p.s. Jsme lidé, kteří když mohou, tak pomohou. Pevně věříme, že takových je víc.

Výroční zpráva ABC o.p.s. Jsme lidé, kteří když mohou, tak pomohou. Pevně věříme, že takových je víc. Výroční zpráva 2014 Jsme lidé, kteří když mohou, tak pomohou. Pevně věříme, že takových je víc. ABC o.p.s. Telefon 720 183 128 Karola Šmidkeho 1823/9 708 00 Ostrava - Poruba www.autistickedite.cz info@abc-ops.cz

Více

Centrum podpory náhradní rodinné péče II 9/2015 1/2019

Centrum podpory náhradní rodinné péče II 9/2015 1/2019 Centrum podpory náhradní rodinné péče II 9/2015 1/2019 Věduna Bubleová Celostátní konference 17. 1. 2019 Popis projektu Centrum podpory NRP II Popis projektu Centrum podpory náhradní rodinné péče II (dále

Více

Zpravodaj ANR ČR 6/2010 Datum: 15.června 2010

Zpravodaj ANR ČR 6/2010 Datum: 15.června 2010 Vážení přátelé, dostává se Vám do rukou červnové již šesté číslo zpravodaje Asociace náhradních rodin. Doufáme, že si i tentokrát najdete chvilku a začtete se do informací o dění nejen v asociaci. Současně

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009. Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009. Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009 Vážení členové a přátelé občanského sdružení Autistický svět dětí & dospělých,

Více

květen-červen 2014 TENTO ZPRAVODAJ JE FINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

květen-červen 2014 TENTO ZPRAVODAJ JE FINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY květen-červen 2014 TENTO ZPRAVODAJ JE FINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Co se děje v projektu. Drazí přátelé, máme tu závěr. Rok a půl utekl neskutečně rychle a

Více

VALNÁ HROMADA ASOCIACE VYSOKOŠKOLSKÝCH PORADCŮ V Praze dne 29/01/2019, 14:00 16:00 hodin

VALNÁ HROMADA ASOCIACE VYSOKOŠKOLSKÝCH PORADCŮ V Praze dne 29/01/2019, 14:00 16:00 hodin VALNÁ HROMADA ASOCIACE VYSOKOŠKOLSKÝCH PORADCŮ V Praze dne 29/01/2019, 14:00 16:00 hodin Zápis z jednání 0. Organizační záležitosti Valné hromady se zúčastnilo 15 přítomných, resp. 14 řádných členů Asociace.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 Aprílový rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, duben 2005 Podzimní rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, říjen 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým

Více

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ SWEETSEN FEST 011 FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Festival Sweetsen fest letos trhal rekordy. Jak v počtu návštěvníků, tak ve vybrané částce pro charitativní organizace.

Více

- Organizace volnočasových, kulturních a sportovních aktivit pro děti s PAS a jejích rodičů

- Organizace volnočasových, kulturních a sportovních aktivit pro děti s PAS a jejích rodičů Stanovy spolku Čl. 1. Název a sídlo Název: ADAM - autistické děti a my, z.s. (dále jen "spolek") Sídlo: Mozartova 1092/2, 736 01 Havířov - Podlesí Čl. 2 Doba trvání spolku Spolek je založen na dobu neurčitou.

Více

Zpráva o činnosti za rok 2012

Zpráva o činnosti za rok 2012 Zpráva o činnosti za rok 2012 Ústí nad Labem 28.2.2013 Květoslava Votrubcová generální sponzor 1 Občanské sdružení ELIXÍR o.s., registrované 5.12.2008, IČO 25676112, provozuje od 5.5.2009 Klub a komunitní

Více

Výroční zpráva 2010. Asociace náhradních rodin České republiky. MOTTO: Věříme, že všechny děti mají právo na milující rodinu.

Výroční zpráva 2010. Asociace náhradních rodin České republiky. MOTTO: Věříme, že všechny děti mají právo na milující rodinu. Výroční zpráva 2010 Asociace náhradních rodin České republiky MOTTO: Věříme, že všechny děti mají právo na milující rodinu. 1 OBSAH: Asociace náhradních rodin 3 Statutární orgány 6 Pracovní skupiny 8 Místní

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN 2011. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK

INFORMAČNÍ BULLETIN 2011. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK INFORMAČNÍ BULLETIN 2011 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK OBSAH : I. INFORMACE O OBČANSKÉM SDRUŽENÍ I.1 Kontaktní adresy I.2 Základní cíle a předmět činnosti II. INFORMACE O ČINNOSTI

Více

Willík - občanské sdružení rodičů a přátel dětí s Williamsovým syndromem

Willík - občanské sdružení rodičů a přátel dětí s Williamsovým syndromem Výroční zpráva 2008 Willík - občanské sdružení rodičů a přátel dětí s Williamsovým syndromem Občanské sdružení Willík bylo založeno z iniciativy rodičů dětí s Williamsovým syndromem v roce 2006. Cílem

Více

Lesní mateřská škola Svatošky z. s.

Lesní mateřská škola Svatošky z. s. Lesní mateřská škola Svatošky z. s. Výroční zpráva za období od 3. 2. 2015 do 31. 12. 2015 Vznik a cíle Spolek Lesní mateřská škola Svatošky byl založen z iniciativy rodičů. Cílem spolku je provozovat

Více

Zpravodaj ANR ČR 6/2010 Datum: 15.června 2010

Zpravodaj ANR ČR 6/2010 Datum: 15.června 2010 Vážení přátelé, dostává se Vám do rukou červnové již šesté číslo zpravodaje. Přejeme příjemné počtení. Obsah: Okénko výkonné rady Pozvánka na valnou hromadu Pravidla pro účastníky VH Představení místopředsedkyně

Více

Projekt Zdravé město Valašské Meziříčí a místní Agenda 21. Plán zlepšování v roce 2016

Projekt Zdravé město Valašské Meziříčí a místní Agenda 21. Plán zlepšování v roce 2016 Projekt Zdravé město Valašské Meziříčí a místní Agenda 21 Plán zlepšování v roce 2016 Cíl: Udržet a prohlubovat kvalitu projektu Zdravé Město Valašské Meziříčí a komunikaci se všemi, kteří jsou do projektu

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Výroční zpráva za rok 2006

Výroční zpráva za rok 2006 Výroční zpráva za rok 2006 Genea sdružení pro rodinu 1. Slovo předsedy výkonné rady Třetí rok činnosti občanského sdružení Genea-sdružení pro rodinu, nemohu nazvat jinak než rokem stagnace, ne-li regrese.

Více

Občanské sdružení Květina

Občanské sdružení Květina Občanské sdružení Květina Jeníkov 74, Oldřichov u Duchcova, 417 24 Tel.: +420 721 568 898,, IČO: 27038645 e-mail: oskvetina@centrum.cz, www.oskvetina.ic.cz Výroční zpráva za rok 2007 1/1 Obsah Výroční

Více

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních 7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen 2019 Domov Srdce v dlaních V měsíci září narozeniny slaví: 2. září Tomašová Jana 13. září Špidlenová Jadwiga 15. září Soukupová Ludmila 16. září Polidová Alena 19.

Více

NA SPRÁVNÉ CESTĚ. realizace projektu 1.3.2012 28.02.2014. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

NA SPRÁVNÉ CESTĚ. realizace projektu 1.3.2012 28.02.2014. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. NA SPRÁVNÉ CESTĚ realizace projektu 1.3.2012 28.02.2014 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE STRUČNÝ OBSAH PROJEKTU Obsahem

Více

Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Frýdek-Místek 2. pol. 2018

Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Frýdek-Místek 2. pol. 2018 Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Frýdek- 2. pol. 2018 http://pestouni.slezskadiakonie.cz/ Vážení pěstouni, s nadcházejícím školním rokem Vám opět nabízíme

Více

CENTRUM PRO DÍTĚ A RODINU VALIKA, Z. S.

CENTRUM PRO DÍTĚ A RODINU VALIKA, Z. S. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 CENTRUM PRO DÍTĚ A RODINU VALIKA, Z. S. ÚVODNÍ SLOVO Vážení přátelé, dámy a pánové, rok se s rokem sešel, a tak Vám předkládáme další výroční zprávu. Rok 2016 byl v Centru pro dítě

Více

Asociace náhradních rodin 1. Statutární orgány 6. Pracovní skupiny 7. Místní kluby 9. Projekty 16. Zaměstnanci 19. Hospodaření organizace 21

Asociace náhradních rodin 1. Statutární orgány 6. Pracovní skupiny 7. Místní kluby 9. Projekty 16. Zaměstnanci 19. Hospodaření organizace 21 Výroční zpráva 2012 OBSAH: Asociace náhradních rodin 1 Statutární orgány 6 Pracovní skupiny 7 Místní kluby 9 Projekty 16 Zaměstnanci 19 Hospodaření organizace 21 Podporují nás. 23 Spolupráce 25 Asociace

Více

Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Karviná, Orlová 2. pol. 2017

Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Karviná, Orlová 2. pol. 2017 Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka, Orlová 2. pol. 2017 http://pestouni.slezskadiakonie.cz/ Vážení pěstouni, v tomto katalogu Vám předkládáme nabídku vzdělávacích

Více

Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010

Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010 Občanské sdružení Bezva prázdniny IČO: 270 55 175 www.bezvaprazdniny.cz info@bezvaprazdniny.cz Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010 1. Vznik Občanského sdružení Bezva prázdniny

Více

RODINNÉ CENTRUM CHVALETICE

RODINNÉ CENTRUM CHVALETICE STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ RODINNÉ CENTRUM CHVALETICE 1. Sídlo sdružení: U Stadionu 240, 533 12 Chvaletice čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 2. Název sdružení: Občanské sdružení Rodinné

Více

Nabídka vybraných pořadů

Nabídka vybraných pořadů Hvězdárna Valašské Meziříčí, p. o. Vsetínská 78 757 01 Valašské Meziříčí Nabídka vybraných pořadů Pro 1. stupeň základních škol Pro zvídavé školáčky jsme připravili řadu naučných programů a besed zaměřených

Více

NGO Market 2013. Závěrečná zpráva

NGO Market 2013. Závěrečná zpráva NGO Market 2013 Závěrečná zpráva { 2 } Úvodní slovo organizátorů Vážení přátelé NGO Marketu, čtrnáctý ročník veletrhu neziskovek je za námi a my bychom tímto chtěli poděkovat všem partnerům, neziskovkám

Více

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ,

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

Práce s rodičovskou skupinou

Práce s rodičovskou skupinou Zkvalitnění a rozšíření speciálně pedagogických a psychologických služeb pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami, registrační číslo projektu: CZ. 1.07/1.2.08/04.0006 Práce s rodičovskou skupinou

Více

Výroční zpráva. ISIS sdružení pro pomoc dětem bez domova. za rok 2006

Výroční zpráva. ISIS sdružení pro pomoc dětem bez domova. za rok 2006 Výroční zpráva ISIS sdružení pro pomoc dětem bez domova za rok 2006 1 Obsah : 1. Základní údaje 2. Členská základna 3. Důležitá jednání o. s. 4. Projekty o. s. ISIS 5. Hospodaření o. s. 6. Poskytovatelé

Více

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII Poznáváme své děti V červnu 2014 jsme získaly finanční prostředky z dotace v oblasti výchovy a vzdělávání Městského úřadu v Příbrami na projekt s názvem Poznáváme své děti. V rámci této dotace na naší

Více

Civipolis, o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013 Úvodní slovo

Civipolis, o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013 Úvodní slovo Civipolis, o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013 Úvodní slovo Obecně prospěšná společnost vznikla na konci roku 2011 s cílem oživovat a otevírat veřejný prostor. Odtud také náš slogan Otevíráme veřejný prostor,

Více

Před akcí proběhla v mateřském centru anketa s tématikou rodiny, jejího fungování či rozpadu rodiny.

Před akcí proběhla v mateřském centru anketa s tématikou rodiny, jejího fungování či rozpadu rodiny. Zpráva z akce: Klubíčko světel aneb Světýlko do každé rodiny Den konání: sobota 18. 5. 2013 Místo konání: Hanácké náměstí Akce se konala v rámci projektu Klubíčko světel aneb Světýlko do každé rodiny spolufinancovaného

Více

Projekt Profesionalizace systému náhradní rodinné péče v ČR. Realizuje Asociace náhradních rodin ČR ve spolupráci s Asociáciou náhradných rodin

Projekt Profesionalizace systému náhradní rodinné péče v ČR. Realizuje Asociace náhradních rodin ČR ve spolupráci s Asociáciou náhradných rodin Projekt Profesionalizace systému náhradní rodinné péče v ČR Realizuje Asociace náhradních rodin ČR ve spolupráci s Asociáciou náhradných rodin Asociace NR ČR Vznikla v r. 2009 V současné době funguje 18

Více

obecně prospěšné společnosti EUTIS

obecně prospěšné společnosti EUTIS 1. výroční zpráva obecně prospěšné společnosti EUTIS za období 11. 8. 31. 12. 2005 Vypracovali a předkládají: Jan Závěšický, Reda Ifrah Ve Žďáře nad Sázavou červen 2006 předseda správní rady, ředitel OBSAH:

Více

Stanovy občanského sdružení Mezigenerace, o.s. čl. I. Název a sídlo sdružení. čl. II. Charakter sdružení

Stanovy občanského sdružení Mezigenerace, o.s. čl. I. Název a sídlo sdružení. čl. II. Charakter sdružení Stanovy občanského sdružení Mezigenerace, o.s. čl. I. Název a sídlo sdružení Název občanského sdružení je: Mezigenerace, o.s. Sdružení sídlí na adrese Brno, Klusáčkova č. p. 490/1, 602 00. čl. II. Charakter

Více

Espediente. středisko pro prevenci, poradenství a pomoc, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA. profesionalita s lidským přístupem.

Espediente. středisko pro prevenci, poradenství a pomoc, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA. profesionalita s lidským přístupem. Espediente středisko pro prevenci, poradenství a pomoc, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 profesionalita s lidským přístupem www.espediente.cz Kontaktní údaje Název organizace: ESPEDIENTE - středisko pro prevenci,

Více

TEMATICKÉ SOUSTŘEDĚNÍ I.

TEMATICKÉ SOUSTŘEDĚNÍ I. Pozvánka na TEMATICKÉ SOUSTŘEDĚNÍ I. Milí přátelé, studenti, pedagogové, srdečně Vás zveme na zajímavé víkendové soustředění, které pořádají Hvězdárna Valašské Meziříčí, p. o. a Krajská hvezdáreň v Ţiline

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 ANNUAL REPORT 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 ANNUAL REPORT 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 ANNUAL REPORT 2009 Ve Vsetíně, dne 29. ledna 2010 Adresa: Jiráskova 1817, 755 01 Vsetín, CZ www.dantien.webnode.cz dantienvsetin@gmail.com Telefon: +420 603 833 326 Základní údaje o

Více

Výroční zpráva Výkon pěstounské péče VPP

Výroční zpráva Výkon pěstounské péče VPP Výroční zpráva 2017 - Výkon pěstounské péče VPP Trojlístek - centrum pro děti a rodinu Kamenice nad Lipou, p.o. získal v roce 2013 od Krajského úřadu Kraje Vysočina pověření k výkonu sociálně právní ochrany

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ II/ 2013 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Zpráva o činnosti za rok 2014

Zpráva o činnosti za rok 2014 Zpráva o činnosti za rok 2014 Ústí nad Labem 28.2.2015 Květoslava Votrubcová generální sponzor 1 Občanské sdružení ELIXÍR o. s., registrované 5.12.2008, IČO 25676112, provozuje od 5.5.2009 Klub seniorů

Více

Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci

Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci Příloha č. 3 kroniky obce Ludgeřovice za rok 2009 Vítání jara na Vrablovci Bylo to v pátek 24. dubna 2009 v sále místní hospody, pořádal Klub důchodců Vrablovec.

Více

Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Frýdek-Místek 1. pol. 2018

Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Frýdek-Místek 1. pol. 2018 Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka 1. pol. 2018 http://pestouni.slezskadiakonie.cz/ Vážení pěstouni, v tomto katalogu Vám předkládáme nabídku vzdělávacích

Více

Zpráva o činnosti za rok 2013

Zpráva o činnosti za rok 2013 Zpráva o činnosti za rok 2013 Ústí nad Labem 28.2.2014 Květoslava Votrubcová generální sponzor 1 Občanské sdružení ELIXÍR o. s., registrované 5.12.2008, IČO 25676112, provozuje od 5.5.2009 Klub seniorů

Více

ENERGY CENTRE Č. BUDĚJOVICE

ENERGY CENTRE Č. BUDĚJOVICE ENERGY CENTRE Č. BUDĚJOVICE Zpráva o činnostech leden až březen 2013 OBSAH: 1. Aktuální projekty (chronologicky): Číslo strany: 1.1 Seminář Povinné energetické průkazy budov od ledna 2013 a rekonstrukce

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah: 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Kruh rodiny, o. p. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA Kruh rodiny, o. p. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Kruh rodiny, o. p. s. KRUH RODINY, o. p. s. Sídlo společnosti: Prosecká 64, 190 00 Praha 9 IČ: 2083094 www.kruh-rodiny.cz Správní rada Předsedkyně: Ing. Helena Svárovská Člen: Monika

Více

Sdružení VIA. Výroční zpráva 2005

Sdružení VIA. Výroční zpráva 2005 Sdružení VIA Výroční zpráva 2005 Úvodní slovo Milí přátelé, rádi bychom Vám na následujících stránkách představili Sdružení VIA neziskovou organizaci, která vznikla v listopadu 2005. Sdružení VIA bylo

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 Organizace školního roku 2008/2009 Zahájení školního roku 1. září 2008 Ukončení 1.pololetí 29. ledna 2009 Ukončení 2. pololetí 29. června 2009 PRÁZDNINY Podzimní prázdniny

Více

Doučovací klub EUROTOPIA.CZ, o.p.s. Souhrnná zpráva za období březen srpen 2017

Doučovací klub EUROTOPIA.CZ, o.p.s. Souhrnná zpráva za období březen srpen 2017 Projekt: Podpora inkluzivního vzdělávání v Krnově CZ.02.3.61/0.0/0.0/15_007/0000170 Doučovací klub EUROTOPIA.CZ, o.p.s. Souhrnná zpráva za období březen srpen 2017 Úspěšně pokračujeme v doučování dětí

Více

Aktuální nabídka vzdělávacích programů pro rok 2019

Aktuální nabídka vzdělávacích programů pro rok 2019 Služby pro pěstounské rodiny Přemyslova 1618/12 Havířov Podlesí 736 01 Aktuální nabídka vzdělávacích programů pro rok 2019 Využití arteterapeutických technik při výchově dětí v pěstounské péči Přítomní

Více

Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein

Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein HOSPIC V MOSTĚ, O.P.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein Obecně prospěšná společnost byla založena 7.dubna 2000 a 28. července 2000 byla zapsána

Více

ŠKOLNÍ ROK 2013/2014

ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O PLNĚNÍ MINIMÁLNÍHO PREVENTIVNÍHO PROGRAMU ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy, pro kterou platí tento MPP ZŠ Vodňany Alešova, 50 389 01 Vodňany Jméno a příjmení

Více

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 O NÁS Naše cíle a poslání poskytovat rodinám podporu a informace o dvojčatech a vícerčatech, např. o jejich vývoji a

Více

V Ř E S K O V Á K květen 2009

V Ř E S K O V Á K květen 2009 V Ř E S K O V Á K květen 2009 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, v úvodním slovu vás chci pochválit za dovoz dřevního odpadu ke spálení. Tentokrát se tam nacházel skutečně jen spalitelný odpad. Věřím, že

Více

1 z 5 24.7.2013 14:22

1 z 5 24.7.2013 14:22 1 z 5 24.7.2013 14:22 Česky English Česká republika Česká republika - památky, kultura, kina, galerie, výstavy, zábava, příroda, sport, Unesco Úvod Česká republika Praha Aktuálně Města a obce Ubytování

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

Prezentace SPO v Elrond o.p.s. Kdo jsme a co děláme?

Prezentace SPO v Elrond o.p.s. Kdo jsme a co děláme? Prezentace SPO v Kdo jsme a co děláme? Naše motto: Nejdůležitější lidé na světě jsou DĚTI. partner pro vzdělávání Váš Historie Naše společnost Elrond vznikla 21. února 2007 jako občanské sdružení s názvem

Více

Výroční zpráva. www.myaktivity.cz. My. Aktivity o.p.s

Výroční zpráva. www.myaktivity.cz. My. Aktivity o.p.s Výroční zpráva My. Aktivity o.p.s 2012 obecně prospěšná společnost je neziskovou organizací, jež vyhledává, vytváří a podporuje občanské, vzdělávací, kulturní a volnočasové aktivity přispívající ke zkvalitnění

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 - Bwindi Orphans, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 - Bwindi Orphans, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 2 ÚVODEM Občanské sdružení Bwindi Orphans bylo založeno v roce 2006 a výroční zpráva za rok 2007 je tedy první v naší historii. Koncem roku 2006 jsme měli v péči 30 dětí a během roku

Více

VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY PRO PĚSTOUNY

VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY PRO PĚSTOUNY VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY PRO PĚSTOUNY Vzdělávání bude realizováno při počtu 12 a více zájemců. Maximální počet je 16 účastníků. Jeden vzdělávací modul je 8 vzdělávacích hodin. Vzdělávání bude probíhat v prostorách

Více

Pozvánka. Koučink ve výchově a vzdělávání

Pozvánka. Koučink ve výchově a vzdělávání Pozvánka Kurz: Koučink ve výchově a vzdělávání v rámci projektu Bildungskooperationen in der Grenzregion Spolupráce v přeshraničním regionu v oblasti vzdělávání BIG číslo projektu: ATCZ5 Realizace kurzu:

Více

Výroční zpráva za rok 2005

Výroční zpráva za rok 2005 Výroční zpráva za rok 2005 Genea sdružení pro rodinu 1. Slovo předsedy výkonné rady Od začátku činnosti občanského sdružení Genea-sdružení pro rodinu uplynul již více než jeden rok. Sdružení bylo registrováno

Více

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ III/ 2017

ZPRAVODAJ. ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ III/ 2017 ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA a MA 21 TŘEBOŇ III/ 2017 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí

Více

Výroční zpráva 2009. Celonárodní organizace příbuzných duševně nemocných

Výroční zpráva 2009. Celonárodní organizace příbuzných duševně nemocných Celonárodní organizace příbuzných duševně nemocných Výroční zpráva 2009 SYMPATHEA, o. p. s. Bulharská 26 101 00 Praha 10 - Vršovice tel.: +420 776 061 541 www.sympathea.cz e-mail: sympathea@sympathea.cz

Více

Výroční zpráva. Pro rodinu cz, z.s. U Lesa 869/34b, Karviná- Ráj

Výroční zpráva. Pro rodinu cz, z.s. U Lesa 869/34b, Karviná- Ráj Výroční zpráva Pro rodinu cz, z.s. U Lesa 869/34b, Karviná- Ráj 734 01 Obsah: Úvodní slovo Základní informace Organizace z.s. Vymezení činnosti Činnost a aktivity z.s. od jeho vzniku Finanční zpráva Plán

Více

PLÁN ROZVOJE VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V ZADNÍ TŘEBANI Zpracovatelé: ing. Jan Bartoň DiS., RNDr. Petr Mareš Ph.D., ing. arch. Šárka Sodomková, Mgr.

PLÁN ROZVOJE VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V ZADNÍ TŘEBANI Zpracovatelé: ing. Jan Bartoň DiS., RNDr. Petr Mareš Ph.D., ing. arch. Šárka Sodomková, Mgr. PLÁN ROZVOJE VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V ZADNÍ TŘEBANI Zpracovatelé: ing. Jan Bartoň DiS., RNDr. Petr Mareš Ph.D., ing. arch. Šárka Sodomková, Mgr. Jiří Stockmann Aktuálně: CO SE DĚLO NA VEŘEJNÉM SETKÁNÍ

Více

Bilanční diagnostika 3. národní seminář

Bilanční diagnostika 3. národní seminář Bilanční diagnostika 3. národní seminář 20. - 21. 6. 2013, Kutná Hora Zpráva z jednání + fotodokumentace Třetí a závěrečný národní seminář k problematice bilanční diagnostiky se opět uskutečnil v hotelu

Více

Výroční zpráva za rok 2008

Výroční zpráva za rok 2008 Výroční zpráva za rok 2008 Základní údaje: Název organizace: Právní forma: Sídlo: Bankovní účet: ZÁBLESK - sdružení rodičů a přátel hluchoslepých dětí občanské sdružení Lubina 338, 742 21 Kopřivnice 1771452309

Více

ZÁPIS ZE DRUHÉHO A TŘETÍHO SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY PRO EVVO A POLYTECHNIKU

ZÁPIS ZE DRUHÉHO A TŘETÍHO SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY PRO EVVO A POLYTECHNIKU ZÁPIS ZE DRUHÉHO A TŘETÍHO SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY PRO EVVO A POLYTECHNIKU k projektu MAP Českolipsko a Novoborsko II CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008645 Místo: DDM Smetanka, Nový Bor Datum a Čas: 06. 12.

Více

Vltavan Čechy svaz vltavanských spolků, z. s. IČ

Vltavan Čechy svaz vltavanských spolků, z. s. IČ Vltavan Čechy svaz vltavanských spolků, z. s. IČ 701 06 495 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2015 Vltavan Čechy svaz vltavanských spolků, z. s., zapsaný ve spolkovém rejstříku Městského soudu v Praze, v oddílu L,

Více

Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka

Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka Intenzivní výcvik sociálních dovedností 30. 5. 2. 6. 2011, Rekreační středisko Nová Louka Rekreační středisko Nová Louka Intenzivní výcvik sociálních dovedností (dále jen výcvik) je jednou z klíčových

Více

Občanské sdružení Janus Výroční zpráva za rok 2014

Občanské sdružení Janus Výroční zpráva za rok 2014 Občanské sdružení Janus Výroční zpráva za rok 2014 Registrace u MV ČR pod č. j. VS/1-1/73945/08-R dne 15. 12. 2008 Sídlo: Popkova 1005, 664 34 Kuřim Klientské centrum a kancelář: Novobranská 14, 602 00

Více

Známe vítěze jubilejního ročníku Dětského činu roku! Dětský čin roku 2014 vyvrcholil slavnostním oceněním vítězů

Známe vítěze jubilejního ročníku Dětského činu roku! Dětský čin roku 2014 vyvrcholil slavnostním oceněním vítězů Známe vítěze jubilejního ročníku Dětského činu roku! Dětský čin roku 2014 vyvrcholil slavnostním oceněním vítězů Brožíkova síň Staroměstské radnice v Praze patřila první prosincový čtvrtek dětským hrdinům,

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ X/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboňje součástí Národní sítě

Více