Brno. Společné zážitky sbližují

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Brno. Společné zážitky sbližují"

Transkript

1 Brno Společné zážitky sbližují

2 OBSAH DIVADLO AQUAPARK ZÁBAVNÍ PARK ZOO BOWLING MUZEUM FAST FOOD

3 Janáčkovo divadlo Mahenovo divadlo Divadlo Reduta opera činohra reduta balet , Ke každé zakoupené vstupence od nás dostanete druhou vstupenku ZDARMA ve stejné nebo nižší ceně. Sleva se vztahuje pouze na tato představení v divadelní sezóně 2011/2012: Výlet pana Broučka Macbeth Netopýr Lékárník Carmen (balet) Coppélie z Montmartru Sněhurka a sedm trpaslíků Oldřich a Božena Škola žen Ideální manžel Kvak a Žbluňk Pohádka o malém Mozartovi a velkém drakovi Jak dostat maminku do polepšovny Marnie Hvězda stříbrného plátna Liška Bystrouška Elektra Král Richard III. Národní divadlo Brno si vyhrazuje právo na změnu představení, termínu a obsazení. Slevu nelze uplatnit na vstupenky vystavené na fakturu.

4 SLIBNÝ POČÁTEČNÍ ROZVOJ ČESKÉHO DIVADLA ZÁSADNĚ OMEZILO A NÁSLEDNĚ FAKTICKY PŘERUŠILO HUSITSKÉ HNUTÍ. PRVNÍ KAMENNÉ DIVADLO V ČESKU VZNIKLO V PRAZE R.1739 A TO DIVADLO V KOTCÍCH, KDE SE HRÁLO NĚMECKY. JEDINOU HRU V ČESKÉM JAZYCE NĚMEČTÍ HERCI TAK KOMOLILI, ŽE JE DIVÁCI VYPÍSKALI. PRVNÍ DIVADLA, KDE SE PRO- VOZOVALY PRAVIDELNĚ ČESKÉ HRY, BYLA HRABĚCÍ NOSTICOVO DIVADLO A BOUDA ( ). BOUDA VŠAK BYLA STRŽENA KVŮLI DLUHŮM, KTERÉ MMJ. ZPŮSOBILA NIŽŠÍ KVALITA ČESKÉ DIVADELNÍ PRODUKCE, KTERÁ MĚLA ZA NÁSLEDEK MENŠÍ NÁVŠTĚVNOST NEŽ U DIVADEL, KTERÁ HRÁLA NĚMECKY. V ČESKÝCH ZEMÍCH VŽDY MĚLO SVÉ MÍSTO I LOUTKOVÉ DIVADLO, OBLÍBENÁ FIGURKA KAŠPÁRKA Z DOB MATĚJE KOPECKÉHO PROVÁZÍ DĚTI DODNES. K ČESKÝM ZVLÁŠTNOSTEM V OBORU LOUTKOVÉHO DIVADLA TAKÉ PATŘÍ ZALOŽENÍ MEZINÁRODNÍ CELOSVĚTOVÉ LOUTKÁŘSKÉ ORGANIZACE UNIMA (ZAČ. 20ST.) I VZNIK CELOSVĚTOVĚ PRVNÍ VYSOKÉ LOUTKÁŘSKÉ ŠKOLY DNES KALD DAMU. PO POŽÁRU PRAŽSKÉHO NÁRODNÍHO DIVADLA SE MEZI LIDMI VYBRAL ZA 47 DNÍ JEDEN MILIÓN ZLATÝCH NA OBNOVU ZLATÉ KAPLIČKY ZNIČENÉ POŽÁREM. VÍTE, ŽE? ZAČÁTKY ČESKÉHO DIVADLA SPADAJÍ UŽ DO RANÉHO STŘEDOVĚKU. JEDNO Z PŘEDSTAVENÍ OSVOBOZENÉHO DIVADLA NAVŠTÍVIL I TOMÁŠ G. MASARYK POTÉ, CO V+W ODMÍTLI (!) PŘIJET HRÁT JEN PRO JEDNOHO DIVÁKA DO LÁN NEBO NA HRAD. PREZIDENTSKÁ KANCELÁŘ CHTĚLA, ABY SE Z NÁVŠTĚVY PREZIDENTA NEDĚLALA REKLAMA A BYLA PŘIPRAVENA LÓŽE, ALE NADŠENÍ DIVÁCI PŘI PŘÍCHODU PREZIDENTA POVSTALI A DOPROVODILI JEJ NA PŘIPRAVENÉ MÍSTO BOUŘLIVÝM POTLESKEM. V 60. LETECH MINULÉHO STOLETÍ PATŘILO ČESKÉHO DIVADLO PŘEDEVŠÍM DÍKY TZV. DIVADLŮM MALÝCH FOREM KE SVĚTOVÉ ŠPIČCE A TO I PŘES NEJRŮZNĚJŠÍ ZÁKAZY A PERZEKUCE ZE STRANY KOMUNISTICKÉHO REŽIMU. MAHENOVO DIVADLO V BRNĚ BYLO V R.1882 PRVNÍM DIVADLEM NA EVROPSKÉM KONTINENTU VYBAVENÝM ELEKTRICKÝM ŽÁROVKOVÝM OSVĚTLENÍM MÍSTO DOSUD BĚŽNÉHO PLYNOVÉHO. A TO VE MĚSTĚ, KDE PŘITOM NEBYLA ZAVEDENA ELEKTŘINA, TAKŽE JEN PRO POTŘEBY DIVADLA BYLA POSTAVENA MALÁ ELEKTRÁRNIČKA. AUTOREM PROJEKTU ELEKTRICKÉHO OSVĚTLENÍ BYL T. A. EDISON, TEN VŠAK NAVŠTÍVIL BRNO AŽ O PĚTADVACET LET POZDĚJI.

5 Wellness Kuřim aquapark relax masáže fitness centrum restaurace koupaliště , Ke každé zakoupené vstupence od nás dostanete druhou vstupenku ZDARMA ve stejné nebo nižší ceně. Sleva se vztahuje pouze na vstup do areálu aquaparku nebo venkovního koupaliště. Pro milovníky plavání i kondiční plavce jsou připraveny 4 dráhy ve 25 m plaveckém bazénu, pro děti je určen školní bazén s unikátním posuvným dnem, vyřádit se můžete na tobogánu nebo v rekreačním zážitkovém bazénu. V ceně vstupného do aquaparku je parní a vířivá lázeň. Na letní sezonu 2011 pro vás připravujeme znovuotevření venkovního koupaliště v Kuřimi. Novinkou bude ohřev vody ve venkovním bazénu! Parkování je přímo před areálem.

6 ZÁKLADNÍ STYLY PLAVÁNÍ JSOU 4 A TO PRSA, KRAUL, MOTÝLEK (DELFÍN) A ZNAK. NEJRYCHLEJŠÍM STYLEM JE KRAUL. POKUD BYCHOM VZALI JAKO MAXIMÁLNÍ HODNOTU RYCHLOSTI U JEDNOTLIVÝCH STYLŮ 100%, PAK KRAUL JE 100%, MOTÝLEK 93%, ZNAK 89%, PRSA 79%. PRVNÍ DOKLADY O TOM, ŽE SE NAŠI PŘEDCI UMĚLI POHYBOVAT VE VODĚ EXIS- TUJÍ NA SKALNÍCH OBRAZECH PRAVĚKÝCH LIDÍ DATOVANÝCH ASI 7000 LET PŘ.N.L. ODKAZY NA PLAVÁNÍ NAJDETE I V EPOSU O GILGAMEŠOVI NEBO V ILLIADĚ A ODYSSEE. PRVNÍ KNIHA O PLAVÁNÍ VYŠLA ROKU 1538, JEJÍM AUTOREM BYL NĚMECKÝ PRO- FESOR N.WYNMANN. POPRVÉ SE PLAVECKÁ DISCIPLINA OBJEVILA NA NOVODOBÝCH OLYMPIJSKÝCH HRÁCH UŽ V R.1896, ALE NAPŘ. MOTÝLEK BYL ZAŘAZEN MEZI OLYMPIJSKÉ SPORTY AŽ V R.1952 A DÁLKOVÉ PLAVÁNÍ DOKONCE AŽ NA LOH V PEKINGU R NEJRYCHLEJI PLAVAJÍCÍM SAVCEM JE KOSATKA DRAVÁ (ORCINUS ORCA), KTERÁ UPLAVE AŽ 55,5KM/HOD. PŘI PLAVÁNÍ VYDÁTE AŽ 5X VÍCE ENERGIE I SÍLY JAKO NA SUCHU A ZA HODINU AKTIVNÍHO PLAVÁNÍ MŮŽETE SPÁLIT AŽ 2000KJ. VÍTE, ŽE? PRVNÍ PLAVECKÉ ZÁVODY V ČR SE KONALY V ROCE PLAVÁNÍ JE AEROBNÍ AKTIVITA S OPAKOVACÍM CHARAKTEREM. NA ROZDÍL OD JINÝCH SPORTŮ MÁ PLAVÁNÍ OBROVSKOU VÝHODU NEZATĚŽUJE KLOUBY, KOSTI A NEDOCHÁZÍ U NĚJ K OTŘESŮM, TAKŽE SE DO PLAVÁNÍ MOHOU VRHNOUT LIDI BEZ ROZDÍLU VĚKU, VÁHY ČI KONDICE. BĚHEM PLAVÁNÍ ROVNOMĚRNĚ AKTIVUJETE A ZÁROVEŇ POSILUJETE CELÉ TĚLO. VELMI POZITIVNÍ VLIV MÁ PLAVÁNÍ NA DÝCHÁNÍ A CELKOVOU KAPACITU PLIC, DÁLE NA OBĚHOVÝ SYSTÉM, KTERÉMU NAPOMÁHÁ VÝBORNÁ HORIZONTÁLNÍ POLOHA S ODLEHČENÍM VÁHY TĚLA A PŘÍZNIVĚ PŮSOBÍ TAKÉ NA ROZVOJ TERMOREGULAČNÍ SCHOPNOSTI ORGANIZMU, ČÍMŽ TĚLO PŘIROZENĚ OTUŽUJEME. KDYŽ CHCETE ZHUBNOUT, PAK MUSÍTE PLAVAT CO NEJDÉLE, SOUSTŘEDIT SE NA POHYBY, RYTMUS TEMP A PRAVIDELNÉ A SPRÁVNÉ DÝCHÁNÍ. ZDRAVÝ, NEPŘÍLIŠ TRÉNOVANÝ ČLOVĚK BY MĚL BĚHEM JEDNÉ NÁVŠTĚVY BAZÉNU UPLAVAT BEZ PŘESTÁVEK 1KM. TRÉNOVANĚJŠÍ PLAVEC BY MĚL ZVLÁDNOUT KILOMETRY DVA. PLAVÁNÍ JE NEJLEPŠÍ SPORT PRO BUDOUCÍ MAMINKY NEDO- CHÁZÍ PŘI NĚM K OTŘESŮM (SKÁKAT A POTÁPĚT SE NEDOPORUČUJE!), S PŘIBÝVAJÍCÍMI KILY ULEHČUJE MAXIMÁLNĚ POHYB A PŘINÁŠÍ ÚLEVU I POZITIVNÍ IMPULSY BUDOUCÍMU DĚŤÁTKU.

7 Lanové centrum PROUD Brno atrakce pro celou rodinu speciální programy pro školy a firmy , brno@lanovecentrum.cz Ke každé zakoupené vstupence od nás dostanete druhou vstupenku ZDARMA ve stejné nebo nižší ceně. Sleva se vztahuje pouze na vstup do areálu Lanového centra PROUD Brno. Lanové centrum PROUD Brno je venkovní areál nabízející programy pro školy, širokou veřejnost a firmy. Program je vhodný pro každého od 10 let. Centrum je postaveno ve shodě s mezinárodně platnými standardy ACCT a jeho instruktoři jsou odborně vyškoleni podle metodiky akreditované MŠMT ČR.

8 LANOVÉ PŘEKÁŽKY JSOU VHODNÝM PROSTŘEDKEM PRO ROZVOJ OBRATNOSTI, SÍLY, ROVNOVÁHY A SCHOPNOSTI ŘEŠIT PROBLÉMY. PROGRAMY OUTDOOROVÝCH AKTIVIT CÍLENĚ POMÁHAJÍ ROZVÍJET TZV. TŘETÍ GRAMOTNOST ROZŠIŘUJE OSOBNOSTNÍ POTENCIÁL A SOCIÁLNÍ DOVEDNOSTI JEDINCE I PRACOVNÍCH TÝMŮ A AKTIVNĚ PŮSOBÍ NA ŽIVOTNÍ STYL ČLOVĚKA. TATO POZITIVNÍ ORIENTACE POMÁHÁ KE ZLEPŠENÍ KVALITY OSOBNÍHO I PRACOVNÍHO ŽIVOTA. LANOVÁ CENTRA JSOU SPORTOVNÍ AREÁLY, KTERÉ TVOŘÍ RŮZNÉ LANOVÉ PŘEKÁŽKY. TY JSOU SESTAVENÉ Z LAN (SYNTETICKÝCH, OCELOVÝCH NEBO PŘÍRODNÍCH), TRÁMKŮ, KULATINY A DALŠÍCH PRVKŮ. PŘEKÁŽKY JSOU ZAVĚŠENY NAD ZEMÍ NA SLOUPECH, V KORUNÁCH STROMŮ NEBO NA JINÝCH KONSTRUKCÍCH A JEJICH PŘEKONÁVÁNÍ SIMULUJE VÝZVY A PROBLÉMY, KTERÉ JE NUTNÉ ŘEŠIT. LANOVÉ PŘEKÁŽKY LZE ROZDĚLIT PODLE TĚCHTO KRITÉRIÍ: PODLE VÝŠKY LANOVÝCH PŘEKÁŽEK NAD ZEMÍ, PODLE TYPU KONSTRUKCE, NA KTERÝCH JSOU PŘEKÁŽKY UKOTVENY, PODLE ZPŮSOBU JIŠTĚNÍ ÚČASTNÍKŮ. VÍTE, ŽE? LANOVÝMI CENTRY V ČR PROJDE AŽ NÁVŠTĚVNÍKŮ/ROK. PŘEKÁŽKY UMÍSTĚNÉ NÍZKO NAD ZEMÍ (CHODIDLA ÚČASTNÍKŮ NEJSOU VÝŠE NEŽ 1,5M NAD ZEMÍ) SE OZNAČUJÍ JAKO NÍZKÉ LANOVÉ PŘEKÁŽKY. U JEJICH VYUŽÍVÁNÍ NENÍ ČASTO POTŘEBNÝ ŽÁDNÝ JISTICÍ SYSTÉM, DOSTAČUJÍCÍ JE TZV. SPOTTING TJ. DŮSLEDNÁ OSOBNÍ POMOC A ZÁCHRANA ZE STRANY OSTATNÍCH ČLENŮ SKUPINY. TENTO TYP PŘEKÁŽEK POSLOUŽÍ ÚČASTNÍKŮM JAKO PRVNÍ KONTAKT S LANOVÝMI PŘEKÁŽKAMI. PŘEKÁŽKY, KTERÉ JSOU INSTALOVANÉ VE VÝŠI OD 1,5 M NAD ZEMÍ JSOU VYSOKÉ LANOVÉ PŘEKÁŽKY. PRO JEJICH PŘEKONÁVÁNÍ UŽ JE NUTNÉ HOROLEZECKÉ VYBAVENÍ A JISTÍCÍ SYSTÉM, KOMBINACE OBOJÍHO ZARUČUJE BEZPEČNOST PRO LEZCE. SEBEJIŠTĚNÍ JE ZÁKLADNÍ PROSTŘEDEK, KTERÝ UMOŽNÍ LEZCI BEZPEČNĚ ZVLÁDNOUT JEDNOTLIVÉ PŘEKÁŽKY. ZNAMENÁ TO V PODSTATĚ AKTIVNÍ STAROST O SVOU VLASTNÍ BEZPEČNOST S POMOCÍ JISTÍCÍCH SETŮ, KTERÉ ÚČASTNÍCI DOSTANOU OD PROVOZOVATELE LANOVÉHO CENTRA PŘED VSTUPEM NA TRASU. HLAVNÍ ZÁSADA, KTERÁ ZDE PLATÍ ZNÍ - V KAŽDÝ OKAMŽIK JE LEZEC PŘIPOJEN K ALESPOŇ JEDNOMU JISTÍCÍMU BODU (A TO I PŘI ZMĚNĚ JIŠTĚNÍ). HLAVNÍM JISTÍCÍM BODEM OBVYKLE BÝVÁ HORIZONTÁLNĚ NATAŽENÉ OCELOVÉ LANO, KTERÉ V RŮZNÉ VÝŠCE NAD PŘEKÁŽKAMI PROCHÁZÍ CELOU TRASOU, A KE KTERÉMU SE ÚČASTNÍCI PO CELOU DOBU JISTÍ.

9 ZOO Brno prohlídky výstavy příměstské letní tábory výukové programy Ke každé zakoupené vstupence od nás dostanete druhou vstupenku ZDARMA ve stejné nebo nižší ceně. Sleva se vztahuje pouze na vstup do areálu ZOO Brno. Brněnská zoologická zahrada chová 1888 zvířat z 351 druhů zástupců ryb, obojživelníků, plazů, ptáků a savců. Chová zástupce všech světadílů kromě Antarktidy. Zapojuje se do projektů na záchranu exotických druhů

10 NEJVĚTŠÍM SAVCEM DNES, ALE PATRNĚ I VŠECH DOB, JE PLEJTVÁK OBROVSKÝ. REKORDNÍ JEDINCI MOHOU DOSAHOVAT AŽ 33,5M DÉLKY A HMOTNOSTI AŽ 190 TUN. OBVYKLÁ DÉLKA JE VŠAK "POUHÝCH" 19-27,5 METRŮ A HMOTNOST TUN. PRAVDĚPODOBNĚ NEJMENŠÍM SAVCEM SVĚTA JE BĚLOZUBKA NEJMENŠÍ. BEZ OCASU TOTIŽ MĚŘÍ 3,6-5,3 CM. OCAS MÍVÁ DLOUHÝ 2,4-2,9 CM. CELKOVÁ PRŮMĚRNÁ DÉLKA VČETNĚ OCÁSKU U TOHOTO HMYZOŽRAVCE BÝVÁ KOLEM 6,5 CM. BĚLOZUBKA NEJMENŠÍ JE I NEJLEHČÍM SAVCEM SVĚTA, PROTOŽE JEJÍ HMOTNOST DOSAHUJE MAXIMÁLNĚ 2,7 G. JE TAK MALÁ, ŽE JE SCHOPNÁ PROLÉZAT CHODBIČKAMI VELKÝCH DRUHŮ ŽÍŽAL. NEJSILNĚJŠÍ KŮŽI ZE VŠECH ZVÍŘAT MÁ HROCH OBOJŽIVELNÝ, JEHOŽ KŮŽE MŮŽE BÝT MÍSTY SILNÁ AŽ 3 CM. HROŠÍ KŮŽE JE PO VYSCHNUTÍ NATOLIK TVRDÁ, ŽE SE DŘÍVE POUŽÍVALA K LEŠTĚNÍ NEJTVRDŠÍHO NEROSTU NA SVĚTĚ - DIAMANTU. NEJMENŠÍ MLÁDĚ V POMĚRU K TĚLU DOSPĚLÉHO JEDINCE MÁ ZHRUBA DVOUMETROVÝ KLOKAN RUDÝ, JEHOŽ MLÁDĚ JE VELKÉ JEN NECELÉ 2 CM. VÍTE, ŽE? NEJSTARŠÍ ZOO V ČESKÉ REPUBLICE VZNIKLA V R V LIBERCI. K NEJDELŠÍM HADŮM NA SVĚTĚ PATŘÍ KRAJTA MŘÍŽKOVANÁ. MŮŽE DOSAHOVAT DÉLKY I PŘES 12 METRŮ, ALE NEJDELŠÍ ZMĚŘENÁ I ZDOKUMENTOVANÁ KRAJTA NA SVĚTĚ BYLA ZABITA ROKU 1912 NA OSTROVĚ CELEBES A MĚŘILA 9,76 M. MOŘSKÁ PLATÝSOVITÁ RYBA PAKAMBALA VELKÁ NEUSTÁLE LEŽÍ NA JEDNÉ STRANĚ A PROTO NA JEJÍM ZCELA ZPLOŠTĚLÉM TĚLE DOŠLO K POSUNUTÍ OČÍ NA LEVOU STRANU TĚLA, KTERÉ JSOU NYNÍ VE VERTIKÁLNÍ POLOZE. RYS IBERSKÝ NEBOLI PARDÁLOVÝ JE NEJOHROŽENĚJŠÍ KOČKOVITÁ ŠELMA NA SVĚTĚ. V PŘÍRODĚ SE VYSKYTUJE UŽ MÉNĚ NEŽ 100 JEDINCŮ A DO DVACETI LET HROZÍ TOMUTO DRUHU ÚPLNÉ VYMŘENÍ. V ROCE 2007 SE MÁLO ZNÁMÝ TVOR Z KMENE ŽELVUŠEK STAL PRVNÍM ZVÍŘETEM, KTERÉ VYDRŽELO NÁROČNÉ PODMÍNKY VE VESMÍRNÉM PROSTORU. ŽELVUŠKY DOKÁŽOU V ANABIÓZE PŘEŽÍT RADIACI AŽ RADŮ (COŽ JE OPROTI ČLOVĚKU VÍCE NEŽ TISÍCINÁSOBEK), VYDRŽÍ ROZPĚTÍ TEPLOT ZHRUBA MINUS 270 DO PLUS 120 STUPŇŮ CELSIA A KROMĚ VAKUA SNESOU I TLAK ŠESTKRÁT VYŠŠÍ, NEŽ JE NA NEJHLUBŠÍM DNĚ OCEÁNU. NA CELÉM SVĚTĚ ŽIJE ASI 400 DRUHŮ ŽENUŠEK A POZOR Z TOHO V ČESKÉ REPUBLICE MÁME 110 DRUHŮ!

11 Bowling Stodola Brno bowling billiard petanque restaurace , Ke každé zakoupené vstupence na dráhu/hodinu bowlingu od nás dostanete druhou vstupenku na dráhu/hodinu bowlingu ZDARMA ve stejné nebo nižší ceně. V období od do je možné slevu uplatnit pouze do 18:00. Na Bowlingu Stodola je Vám k dispozici 8 plně automatizovaných drah AMF. Na každé dráze může hrát až 6 hráčů. Pro firemní akce je možné počítat s kapacitou až 100 lidí. Rádi Vám zorganizujeme firemní turnaj v bowlingu či petanque včetně zajištění pohárů pro vítěze.

12 PRVNÍ STOPY, KTERÉ DOKLADUJÍ EXISTENCI HRY BOWLING, SE VÁŽOU KE STARÉMU EGYPTU DO OBDOBÍ CCA 3200 LET PŘ.N.L. V EVROPĚ SE BOWLING ZPOPULARIZOVAL UŽ VE STŘEDOVĚKU VE 14. ST. VE STARÉ ANGLII, KDY HO KRÁL EDWARD III. UPŘEDNOSTNIL PŘED LUKOSTŘELBOU. DO DNEŠNÍ PODOBY SE PRAVIDLA USTÁLILA KONCEM 19. STOLETÍ V SPOJENÝCH STÁTECH AMERICKÝCH. ZÁKLADNÍ PRAVIDLA HRY JSOU TATO: KAŽDÁ HRA SESTÁVÁ Z DESETI KOL, TZV. FRAME. V KAŽDÉM KOLE (S VÝJIMKOU POSLEDNÍHO) MÁ HRÁČ DVA HODY NA TO, ABY SRAZIL DESET KUŽELEK NA KONCI DRÁHY. V PŘÍPADĚ SRAŽENÍ VŠECH DESETI KUŽELEK PRVNÍM HODEM, TZV. STRIKE, SE DRUHÝ HOD JIŽ NEHÁZÍ A HRAJE DALŠÍ HRÁČ. POKUD SE V DESÁTÉM KOLE HRÁČI PODAŘÍ ALESPOŇ DRUHÝM HODEM SRAZIT VŠECHNY KUŽELKY (TZV. SPARE), HÁZÍ JEŠTĚ JEDNOU, TEDY POTŘETÍ. V PŘÍPADĚ, ŽE V DESÁTÉM KOLE HRÁČ PRVNÍM HODEM VŠECHNY KUŽELKY SHODÍ, MÁ JEŠTĚ DALŠÍ DVA HODY. VÍTĚZÍ SAMOZŘEJMĚ HRÁČ, KTERÝ NAHÁZÍ NEJVÍCE HODŮ. HRA SE VĚTŠINOU HRAJE VE DVOJICI, ALE MOŽNÉ JSOU I TROJICE, ČTVEŘICE ČI CELÁ DRUŽSTVA. VÍTE, ŽE? BOWLINGU SE AKTIVNĚ VĚNUJE 100 MILIONŮ LIDÍ V 90 ZEMÍCH SVĚTA. PRVNÍ BOWLINGOVÁ KOULE PODOBNÁ TÉ DNEŠNÍ BYLA VYROBENA V ROCE KE HŘE SE DNES SE POUŽÍVAJÍ TYTO TYPY KOULÍ: FUN - PRO REKREAČNÍ HRANÍ/ ZÁBAVU/RECESI (VĚTŠINOU S RŮZNÝMI OBRÁZKY NAPŘ. HRACÍ KOSTKY, LEBKY, APOD.) POLYESTEROVÉ - PRO ROVNÉ HRANÍ/DOHAZOVÁNÍ. TAKZVANÁ SPARE BALL (95 % KOULÍ V BOWLINGOVÉM CENTRU). JEJÍ STŘED JE UMÍSTĚN CENTRICKY UVNITŘ KOULE. REAKTIVNÍ - PRO TOČIVÉ HRANÍ, KTERÉ PRO PRVNÍ HOD POUŽÍVÁ VĚTŠINA PROFESIONÁLNÍCH HRÁČŮ. JEJÍ STŘED JE UMÍSTĚN EXCENTRICKY (JE ZE STŘEDU VYCHÝLEN) PŘESNĚ PODLE POŽADAVKŮ KONKRÉTNÍHO HRÁČE. KOULE JSOU TEDY DĚLÁNY NA MÍRU. V R BYLA V MICHIGANU (USA) INSTALOVÁNA PRVNÍ BOWLINGOVÁ DRÁHA S AUTOMATICKÝM ZVEDÁNÍM KUŽELEK. SOUČASNÁ SVĚTOVÁ BOWLINGOVÁ MEGASTAR FIN MIKA KOIVUNIEMI DOKÁZAL 12X PO SOBĚ SHODIT VŠECH 10 KUŽELEK NARÁZ! POKUD SE I VY CHCETE DOSTAT MEZI SVĚTOVOU ŠPIČKU, PAK MUSÍTE HRÁT MINIMÁLNĚ 100 HODIN MĚSÍČNĚ PO DOBU SEDMI AŽ DESETI LET. TAKŽE HÁZET, HÁZET, HÁZET!

13 Technické muzeum v Brně expozice památky výstavy , info@technicalmuseum.cz Ke každé zakoupené vstupence od nás dostanete druhou vstupenku ZDARMA ve stejné nebo nižší ceně. Sleva se vztahuje pouze na vstup do následujících expozic a památek: Technické muzeum v Brně Kovárna v Těšanech Větrný mlýn v Kuželově Vodní mlýn ve Slupi Areál čs. opevnění v Šatově Šlakhamr v Hamrech nad Sázavou Stará huť u Adamova

14 BRNĚNSKÉ TECHNICKÉ MUZEUM DLOUHOU DOBU FUNGOVALO JAKO POBOČKA NÁRODNÍHO TECHNICKÉHO MUZEA V PRAZE A PLNĚ SE OSAMOSTATNILO TEPRVE 1. LEDNA V TECHNICKÉM MUZEU V BRNĚ NAJDETE RARITU - SVĚTELNOU PANORÁMU, KTERÁ BYLA OBLÍBENOU ATRAKCÍ UŽ NA PŘELOMU 19. A 20. STOLETÍ A DNES JE JEDNÍM Z POSLEDNÍCH, DOPOSUD PROVOZUSCHOPNÝCH ORIGINÁLŮ V EVROPĚ. TENTO PROHLÍŽECÍ PŘÍSTROJ MŮŽE VYUŽÍT AŽ 25 DIVÁKŮ SOUČASNĚ. K NEJZNÁMĚJŠÍM GALERIÍM MODERNÍHO UMĚNÍ PATŘÍ NEWYORSKÉ MUZEUM SOLOMONA R. GUGGENHEIMA, KTERÉ VZNIKLO Z PŮVODNĚ SOUKROMÉ SBÍRKY TOHOTO AMERICKÉHO MILIONÁŘE V R MUZEUM SÍDLÍ V ATRAKTIVNÍ BÍLÉ BUDOVĚ NETRADIČNÍHO SPIRÁLOVITÉHO TVARU A MÁ DNES ŘADU POBOČEK PO CELÉM SVĚTĚ, V EVROPĚ MŮŽETE JEHO EXPOZICE NAVŠTÍVIT V BENÁTKÁCH, BILBAO NEBO BERLÍNĚ. V MASSACHUSETTS (USA) EXISTUJE OD R MUZEUM ZAMĚŘENÉ NA SHROMAŽĎOVÁNÍ A VYSTAVOVÁNÍ ŠPATNÉHO UMĚNÍ VE VŠECH JEHO PODOBÁCH, TAKŽE DNES ZDE MŮŽETE SHLÉDNOUT AŽ 250 EXPONÁTŮ SKUTEČNĚ ŠPATNÉ KVALITY. VÍTE, ŽE? NEJSTARŠÍ SZERSZNIKOVO MUZEUM U NÁS VZNIKLO V R.1802 V TĚŠÍNĚ. PAŘÍŽSKÝ LOUVRE, PATŘÍ NEJEN K NEJVĚTŠÍM NA SVĚTĚ, STAL SE TAKÉ JEDNÍM Z PRVNÍCH MUZEÍ ZPŘÍSTUPNĚNÝCH VEŘEJNOSTI A TO V R V DOBĚ VELKÉ FRANCOUZSKÉ REVOLUCE. PRÁVĚ ZDE NAJDETE PATRNĚ NEJSLAVNĚJŠÍ PORTRÉT NA SVĚTĚ, SLAVNOU MONU LISU ZV. GIOCONDA OD LEONARDA DA VINCIHO. V NEW DELHI (INDIE) MAJÍ MUZEUM, V NĚMŽ NÁVŠTĚVNÍKŮM UKAZUJÍ VÝVOJ TOALETY OD ROKU 2500 PŘ. N. L. AŽ DO SOUČASNOSTI. SBÍRKY PETROHRADSKÉ ERMITÁŽE PATŘÍ K NEJROZSÁHLEJŠÍM NA SVĚTĚ A ČÍTAJÍ NA 3 MILIONY POLOŽEK. TO JE V PARADOXNÍM KONTRASTU S PŮVODEM SLOVA ERMITÁŽ, KTERÉ POCHÁZÍ Z FRANCOUZSKÉHO HERMITAGE A ZNAMENÁ POUSTEVNA. VĚHLAS ČESKÉHO RODÁKA BATI ŠÍŘÍ NEJEN JEHO OBCHODNÍ ZNAČKA, ALE I BAŤOVO MUZEUM OBUVI V TORONTU (KANADA), KTERÉ SE PYŠNÍ VÍCE NEŽ 10 TISÍCI PÁRY BOT. NALEZNETE ZDE VŠE OD EGYPTSKÝCH SANDÁLŮ VYROBENÝCH Z PAPYRU AŽ PO MOKASÍNY PRO ELVISE PRESLEYHO. V MUZEU PŘEHLEDNĚ LÍČÍ 4,5 TISÍCE LET STAROU HISTORII VÝVOJE A VÝROBY OBUVI. OFICIÁLNĚ NEJMENŠÍM MUZEEM V ČR JE MUZEUM VAH V KŘENOVĚ NA DOMAŽLICKU, JEHO EXPOZICI MOHOU NARÁZ SHLÉDNOUT MAXIMÁLNĚ 4 LIDÉ.

15 Podklady k projektu f. Domino_karticka 20x20.indd :11

16 MILIÓNTÝ HAMBURGER PRODALA SPOLEČNOST MCDONALD S JIŽ V ROCE V ROCE 1993, KDY BYL V MCDONALD S PROVEDEN POSLEDNÍ SOUČET PRODANÝCH HAMBURGERŮ, SE JICH NA CELÉM SVĚTĚ PRODALO JIŽ 95 MILIARD! MCDONALD S JE NA ŠPICI RESTAURACÍ FAST FOODOVÉHO TYPU I DÍKY STÁLÉ PODPOŘE INICIATIVY A NÁPADŮ JAK SVÝCH ZAMĚSTNANCŮ, TAK I FRANŠÍZOVÝCH SPOLUPRACOVNÍKŮ. PRVNÍ MACFISH VYMYSLEL V R LOU CROEN ZE STÁTA OHIO (USA) A TO PRO ZÁKAZNÍKY Z ŘAD ŘÍMSKÝCH KATOLÍKŮ, KTEŘÍ V PÁTEK NEMOHLI JÍST MASO. TENTO TAH MU ZVEDL OBRAT JEN V PÁTEK O USD. SENDVIČ BIG MAC PRO STRÁVNÍKY S VELKOU CHUTÍ K JÍDLU JE V NABÍDCE JIŽ OD R. 1967, A TO DÍKY JIMOVI DELLIGATTI Z PITSBURGU (PENSYLVÁNIE, USA). POSTAVIČKA RONALDA MCDONALDA PROVÁZÍ DĚSTKÉ STRÁVNÍKY OD R. 1963, KDY JI VYMYSLELI JOHN GIBBON A OSCAR GOLDSTEIN JAKO LÁKADLO PRO DĚTI DO SVÉ RESTAURACE VE WASHINGTONU (USA). V AMERICKÉM STÁTĚ ILLINOIS VZNIKLA V ROCE 1961 HAMBURGER UNIVERZITY. DNES JIŽ MÁ POBOČKY V 7 RŮZNÝCH ZEMÍCH A JEJÍ ABSOLVENTI ZÍSKAJÍ TITUL BAKALÁŘ HAMBURGEROLOGIE. V ROCE 1967 SE MCDONALD S STALA MEZINÁRODNÍ SPOLEČNOSTÍ, PRVNÍ RESTAURACE MCDONALD S BYLA OTEVŘENA V R NEBOŤ OTEVŘELA SVOJE PRVNÍ POBOČKY MIMO ÚZEMÍ USA A TO V KANADĚ A V PORTORIKU. KAŽDÝ DEN NAVŠTÍVÍ RESTAURACE MCDONALD S V PRŮMĚRU TÉMĚŘ 50 MILIÓNŮ ZÁKAZNÍKŮ A JEJÍ ZASTOUPENÍ NAJDETE JIŽ VE 119 ZEMÍCH NA PĚTI KONTINENTECH. ZA NEJSEVERNĚJŠÍ RESTAURACÍ MCDONALD S SE VYDEJTE DO FINSKÉHO ROVANIEMI LEŽÍCÍHO NA POLÁRNÍM KRUHU. NAOPAK NEJJIŽNĚJI POLOŽENÁ RESTAURACE SE NACHÁZÍ V GISBORNE NA NOVÉM ZÉLANDU. V ROCE 1984 BYLA ZALOŽENA DĚTSKÁ NADACE RONALDA MCDONALDA (RMHC), KTERÁ VZNIKLA NA PAMÁTKU ZAKLADATELE MCDONALD S CORPORATION RAYE KROCE. TATO ORGANIZACE SE V ROCE 1996 SPOJILA SE SÍTÍ DOMŮ RONALDA MCDONALDA A SPOLEČNĚ SE ZAMĚŘUJÍ NA ŘEŠENÍ ZÁVAŽNÝCH PROBLÉMŮ DĚTÍ VČETNĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE, LÉKAŘSKÉHO VÝZKUMU, PREVENCE SEBEVRAŽD MLADISTVÍCH ČI ZNEUŽÍVÁNÍ DĚTÍ. KROMĚ TOHO VĚNUJÍ PROSTŘEDKY NA JEDINEČNÉ VZDĚLÁVACÍ PROJEKTY A UDĚLUJÍ GRANTY NEZISKOVÝM ORGANIZACÍM. POBOČEK RMHC JE DNES 181 A NAJDETE JE V 48 ZEMÍCH, DOMY RONALDA MCDONALDA JSOU ROZESETY DOSLOVA PO CELÉM SVĚTĚ (CELKEM 240), DENNĚ V NICH NACHÁZÍ ÚTĚCHU VÍCE NEŽ 3000 RODIN.

17 PRAVIDLA POUŽITÍ SLEVOVÝCH KUPÓNŮ: Prosím čtěte pozorně, abyste předešli případným nedorozuměním! 1. Slevové kupóny jsou platné do a jsou přenosné. 2. Informační brožura obsahuje celkem 20x slevový kupón a počet kupónů použitých najednou není omezen. 3. Informace o možnostech a podmínkách pro uplatnění slev u každého provozovatele naleznete na jeho stránce v této informační brožuře. 4. Pravidla použití nelze měnit a slevové kupóny, které jsou součástí této informační brožury nelze kombinovat s jinými akcemi nebo slevami daných provozovatelů. 5. Využití slevových kupónů je podmíněno volnou kapacitou zařízení, proto si ve vlastním zájmu vstupenky rezervujte předem na telefonních číslech příslušných zařízení. 6. Při nedodržení některého z pravidel vám sleva nemusí být poskytnuta. 7. Provozovatelé si vyhrazují právo na změnu cen a časových rozvrhů. 8. Domino Team s.r.o. je nezávislým distributorem této informační brožury, proto své připomínky týkající se jednotlivých provozů sdělujte, prosím, na telefonních číslech příslušných zařízení.

18 Domino Team s.r.o., Lidická 23 a, Brno , Cena informační brožury je 699,- Kč (v ceně není zahrnuto poštovné ve výši 50,- Kč) created by, Zakoupením této informační brožury přispíváte na: Domov pro osoby se zdravotním postižením BARBORKA ,

VSTUPENKU ZDARMA AQUA CZECH 2012/2013 JIHOČESKÝ KRAJ. Ke každé zakoupené vstupence od nás dostanete druhou

VSTUPENKU ZDARMA AQUA CZECH 2012/2013 JIHOČESKÝ KRAJ. Ke každé zakoupené vstupence od nás dostanete druhou AQUA CZECH 2012/2013 JIHOČESKÝ KRAJ Ke každé zakoupené vstupence od nás dostanete druhou VSTUPENKU ZDARMA ve stejné, nebo nižší ceně na vstup do areálu hotelového aquaparku. NABÍZÍME NÁVŠTĚVNÍKŮM CELOROČNÍ

Více

13 - Projekt výstavby lanových parků MonkeyPark Špindlerův Mlýn MonkeyPark 21. června 2006 nejdelší lanový park v Krkonoších. MonkeyPark, MonkeyPark

13 - Projekt výstavby lanových parků MonkeyPark Špindlerův Mlýn MonkeyPark 21. června 2006 nejdelší lanový park v Krkonoších. MonkeyPark, MonkeyPark 13 - Projekt výstavby lanových parků MonkeyPark Špindlerův Mlýn Společnost První bobová s.r.o. se vždy cítila průkopníkem nových trendů v oblasti volnočasových aktivit. Až po výstavbě bobové dráhy Špindlerův

Více

Tygři jsou obligátní masožravci. Dávají přednost lovu velkých kopytníků, často zabíjejí divoká prasata, a občas jelena.

Tygři jsou obligátní masožravci. Dávají přednost lovu velkých kopytníků, často zabíjejí divoká prasata, a občas jelena. Dominik Dufek Třída: 7.C Datum: 7.3 2013 Zeměpisné rozšíření: Čína Zajímavosti: poslední volně žijící jedinec tohoto poddruhu byl spatřen v roce 1994 a proto se má za to, že tygr jihočínský ve volné přírodě

Více

AQUAPARK MORAVSKÁ TŘEBOVÁ 4 SEZÓNY V NOVÉM HÁVU

AQUAPARK MORAVSKÁ TŘEBOVÁ 4 SEZÓNY V NOVÉM HÁVU AQUAPARK MORAVSKÁ TŘEBOVÁ 4 SEZÓNY V NOVÉM HÁVU Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér Město Moravská Třebová se nachází na 49 45 severní šířky a 16 40 východní délky, sice v Pardubickém

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. říjen prosinec 2012

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. říjen prosinec 2012 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY říjen prosinec 2012 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495

Více

PRímEstské tábory se školkou

PRímEstské tábory se školkou PRímEstské tábory se školkou Stejně jako v letech 2007, 2008, 2009, 2010 připravujeme pro Vaše děti Příměstské tábory Sluníčka se školkou 2011. PŘÍMĚSTSKÉ TÁBORY SLUNÍČKA SE ŠKOLKOU VE ŽLUTÝCH LÁZNÍCH

Více

ADRENALINOVÉ ATRAKCE PRONÁJEM

ADRENALINOVÉ ATRAKCE PRONÁJEM ADRENALINOVÉ ATRAKCE PRONÁJEM Tomáš Vavřina, IČ: 02997053 ADRENALIN 30 Horolezecká stěna VZHŮRU DO OBLAK Malá mobilní horolezecká stěna, typu skládačka, je určena pro děti i dospělé. Na stěně se může pohybovat

Více

Školní výlet s aktivitami = Offpark Sušice

Školní výlet s aktivitami = Offpark Sušice Školní výlet s aktivitami = Offpark Sušice Offpark je první volnočasové outdoorové centrum na Šumavě, které nabízí celou řadu sportovního a lehce adrenalinového vyžití. Zážitkové aktivity jsou soustředěny

Více

MOJE MĚSTO LIBEREC. VÝZNAMNÁ VÝROČÍ let v EU, 30 let svobody, 100 let se zvířaty. 28. ročník. Název týmu: Jména a příjmení:

MOJE MĚSTO LIBEREC. VÝZNAMNÁ VÝROČÍ let v EU, 30 let svobody, 100 let se zvířaty. 28. ročník. Název týmu: Jména a příjmení: MOJE MĚSTO LIBEREC 28. ročník VÝZNAMNÁ VÝROČÍ 2019 15 let v EU, 30 let svobody, 100 let se zvířaty Název týmu: Jména a příjmení: Kategorie - vaši kategorii zvýrazněte a) 6. - 7. třída, prima sekunda b)

Více

LOUTKY ZNOVU NA SCÉNĚ

LOUTKY ZNOVU NA SCÉNĚ LOUTKY ZNOVU NA SCÉNĚ Už několik let probíhá v centru Šternberka rekonstrukce významné barokní památky bývalého augustiniánského kláštera. Od založení v době vrcholného středověku až do josefínských reforem

Více

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla pondělí 30. listopadu 2009 v 11 hodin v hlavním foyeru Národního divadla ředitel Národního divadla: Ondřej Černý vedoucí odboru vnějších

Více

Úchvatný svět loutek v Lešné u Valašského Meziříčí

Úchvatný svět loutek v Lešné u Valašského Meziříčí TISKOVÁ ZPRÁVA Dne: 19. dubna 2013 Místo: Zámek Lešná - Valašské Meziříčí Organizace: Muzeum regionu Valašsko, příspěvková organizace Zlínského kraje Úchvatný svět loutek v Lešné u Valašského Meziříčí

Více

Zřízení Registru muzeí a galerií a vybudování Národní sítě muzeí

Zřízení Registru muzeí a galerií a vybudování Národní sítě muzeí Zřízení Registru muzeí a galerií a vybudování Národní sítě muzeí Příspěvek pro seminář NOVÁ KONCEPCE ROZVOJE MUZEJNICTVÍ A JEJÍ ROZVOJOVÝ POTENCIÁL PRO GALERIE A JEJICH ZŘIZOVATELE Veletržní palác, 13.

Více

Mimoškolní výchova a vzdělávání, pořádání kurzů, školení, včetně lektorské činnosti

Mimoškolní výchova a vzdělávání, pořádání kurzů, školení, včetně lektorské činnosti Otázka: Podnikatelský plán Předmět: Ekonomie Přidal(a): TerezaNieseznam.cz Podnikatelský plán: Mimoškolní výchova a vzdělávání, pořádání kurzů, školení, včetně lektorské činnosti Zpracovala: Tereza Niedźwiedźová,

Více

Turistická chata ve Špindlerově Mlýně

Turistická chata ve Špindlerově Mlýně Turistická chata ve Špindlerově Mlýně Nově zrekonstruovaná Turistická chata ve Špindlerově Mlýně nabízí velmi levné a stylové ubytování v srdci lyžařského areálu Svatý Petr. Cena od 150,-Kč na osobu. -

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2011

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2011 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY září prosinec 2011 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512

Více

ADRENALIN 35. Mobilní lanový park. Technické požadavky na prostor: Plocha o průměru 10 m.

ADRENALIN 35. Mobilní lanový park. Technické požadavky na prostor: Plocha o průměru 10 m. ADRENALIN 35 Mobilní lanový park rovnováha Mobilní lanový park Pořádáte den dětí, slavnost či jinou akci a nemáte kotvení pro nízké lanové překážky? Naše mobilní lanové centrum z nízkých lanových překážek

Více

Hudební festivaly přináší státu dvakrát více než činí státní dotace

Hudební festivaly přináší státu dvakrát více než činí státní dotace Hudební festivaly přináší státu dvakrát více než činí státní dotace Díky deseti hudebním festivalům, členům Asociaci hudebních festivalů České republiky, utratili návštěvníci v městech konání festivalů

Více

Bazén a sauna přímo za domem? Pohodlně ne kole cyklotrasy

Bazén a sauna přímo za domem? Pohodlně ne kole cyklotrasy Bazén a sauna přímo za domem? Plavecký bazén Sportovního centra Univerzity Karlovy v Praze Hostivaři je určen především pro potřeby studentů. K dispozici je plavecký bazén 25m se 6ti drahami a sauna. Pro

Více

PRÁZDNINY V MUZEU 1. 7. 31. 8. 2012

PRÁZDNINY V MUZEU 1. 7. 31. 8. 2012 PRÁZDNINY V MUZEU 1. 7. 31. 8. 2012 pro organizované skupiny, příměstské tábory, DD, kolektivy dětí a mládeže atd. www.muzeumhk.cz Stezky muzejní budovou 1) Stezky po muzeu Účastníci tohoto putování muzejní

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 OBZOR. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 OBZOR. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 OBZOR Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Výlet autobusem do Varny Chcete navštívit DELFINÁRIUM? Sraz: Odjezd: Příjezd do Varny: Program zahrnuje: Odjezd z Varny: Předpokládaný návrat:

Více

VÍTEJTE V BÁJEČNÉM SVĚTĚ ZVÍŘAT ZVÍŘATA JSOU VŠUDE KOLEM NÁS!

VÍTEJTE V BÁJEČNÉM SVĚTĚ ZVÍŘAT ZVÍŘATA JSOU VŠUDE KOLEM NÁS! VÍTEJTE V BÁJEČNÉM SVĚTĚ ZVÍŘAT ZVÍŘATA JSOU VŠUDE KOLEM NÁS! Zvířata žijí na souši, ve vzduchu i ve vodě. Chodí, plazí se, běhají, skáčou, létají a plavou, ať je den, nebo noc. SAVCI Na planetě žije více

Více

Týden 31. 5. - 6. 6. 2014

Týden 31. 5. - 6. 6. 2014 správný cíl Vaší cesty Týden 31. 5. - 6. 6. 2014 Milovníci grilování mohou vyrazit do nově zrekonstruovaných Šimkových sadů v Hradci Králové. Tento týden sem byly znovu instalovány tři venkovní grily.

Více

Česká asociace Sport pro všechny KOMISE REKREAČNÍCH SPORTŮ

Česká asociace Sport pro všechny KOMISE REKREAČNÍCH SPORTŮ Česká asociace Sport pro všechny KOMISE REKREAČNÍCH SPORTŮ Zpracoval: Komise rekreačních sportů MR ČASPV 2017 Závazná pravidla pro soutěže ČASPV 1 Historie MÖLKKY: Úvod Mölkky (molkky) je původně finská

Více

Velbloudice dostanou na Vánoce nového samce

Velbloudice dostanou na Vánoce nového samce Strana 1 / 1 Velbloudice dostanou na Vánoce nového samce Dva roky a osm měsíců starý samec Dred dorazil včera do Zoo Brno z polské Lodže. Nahradí tak šestnáctiletého samce Rómea, který byl v Brně v deponaci

Více

Letní provoz otevřeno denně mimo pondělí 9:30-12:30 a 13:00-17:00 hod.

Letní provoz otevřeno denně mimo pondělí 9:30-12:30 a 13:00-17:00 hod. +420 603 485 388 infomeu@budyne.cz Letní provoz 1. 4. - 31. 10. otevřeno denně mimo pondělí 9:30-12:30 a 13:00-17:00 hod. Zimní provoz 1. 11. - 31. 3. Vodní hrad i Jandovo muzeum jsou uzavřeny! Je možno

Více

Úspěch mentálně postižených sportovců. aneb. III. Světové letní speciální olympijské hry Athény 2011

Úspěch mentálně postižených sportovců. aneb. III. Světové letní speciální olympijské hry Athény 2011 Úspěch mentálně postižených sportovců aneb III. Světové letní speciální olympijské hry Athény 2011 Myslím, že málokdo z nás zaznamenal, že se konaly Světové letní speciální olympijské hry. Ve stínu moha

Více

PROPOZICE. Přebor Záběhlice A. České Amatérské Bowlingové Ligy ABL. 7.ročník 2006 jaro

PROPOZICE. Přebor Záběhlice A. České Amatérské Bowlingové Ligy ABL. 7.ročník 2006 jaro PROPOZICE České Amatérské Bowlingové Ligy ABL 7.ročník 2006 jaro Přebor Záběhlice A Praha, 6.2. 2006 Základní pravidla 1. Pořadatel soutěže Bowling Magazín ČR SILVER LANE PRODUCTION s.r.o. Cukrovarnická

Více

Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás!

Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás! Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás! MECENÁŠSKÝ KLUB Foto: Pavel Hejný Filantropie Láska ke kultuře, úcta k historii, ale především touha pomáhat, to vše spojuje naše mecenáše.

Více

Příměstský tábor je určen pro všechny děti ve věku 5-11 let, které se rády zapojují do různých ať už známých či méně známých aktivit.

Příměstský tábor je určen pro všechny děti ve věku 5-11 let, které se rády zapojují do různých ať už známých či méně známých aktivit. Proč příměstský tábor? Je to výborná varianta pro děti, které nejsou ještě příliš zvyklé na odloučení od rodičů. Zajistíme Vám hlídání po dobu vaši pracovní doby a nejen zabavíme vaše děti, ale naučíme

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. leden červen 2013

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. leden červen 2013 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro leden červen 2013 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 495

Více

Hummer Camp 2011. II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora. Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20

Hummer Camp 2011. II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora. Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20 Hummer Camp 2011 II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20 O Tvrzi Tvrz HUMMER je stálý přírodní zábavní park ve středověkém stylu pro celou

Více

Marketing atraktivit Marketing dlouhodobě udržitelného rozvoje Marketing ubytovacích služeb. Marketing cestovních kanceláří

Marketing atraktivit Marketing dlouhodobě udržitelného rozvoje Marketing ubytovacích služeb. Marketing cestovních kanceláří Marketing atraktivit Vybrané aplikace marketingu cestovního ruchu: Marketing atraktivit Marketing destinací Marketing dlouhodobě udržitelného rozvoje Marketing ubytovacích služeb Marketing lodní a letecká

Více

Tipy na výlety v Lungau s letní kartou LungauCard nebo Salcburskou kartou

Tipy na výlety v Lungau s letní kartou LungauCard nebo Salcburskou kartou Tipy na výlety v Lungau s letní kartou LungauCard nebo Salcburskou kartou S kartou "LungauCard" můžete navštívit různé přírodní a kulturní zajímavosti, lanovky, koupaliště atd. v regionu Lungau na jihu

Více

AQUAPARK VE ŠPINDLEROVĚ MLÝNĚ

AQUAPARK VE ŠPINDLEROVĚ MLÝNĚ AQUAPARK VE ŠPINDLEROVĚ MLÝNĚ Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér Kdo by neznal naše lyžařské středisko Špindlerův Mlýn? Nachází se v Krkonoších a celé leží na území Krkonošského

Více

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku!

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! www.sport-jedlova.cz fb: Adrenalin park Jedlová tel.: 722 233 322, e-mail: simona@sport-jedlova.cz, bara@sport-jedlova.cz

Více

Příměstský tábor je určen pro všechny děti ve věku 5-11 let, které se rády zapojují do různých ať už známých či méně známých aktivit.

Příměstský tábor je určen pro všechny děti ve věku 5-11 let, které se rády zapojují do různých ať už známých či méně známých aktivit. Proč příměstský tábor? Je to výborná varianta pro děti, které nejsou ještě příliš zvyklé na odloučení od rodičů. Zajistíme Vám hlídání po dobu vaši pracovní doby a nejen zabavíme vaše děti, ale naučíme

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 60

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 60 MATERIÁL BEZ OSOBNÍCH ÚDA J Ů SPORTIS,příspěvková organizace, Horní 22, 591 01 Žďár nad Sázavou MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 60 DNE: 13.2.2017 JEDNACÍ ČÍSLO: 949/2017/SPORTIS NÁZEV: Návrh opatření v Relaačním

Více

PRÁZDNINY 2012 Stažení na www.lyckopis.717.cz ZDARMA! Přeji Vám za celou redakci příjemné čtení!

PRÁZDNINY 2012 Stažení na www.lyckopis.717.cz ZDARMA! Přeji Vám za celou redakci příjemné čtení! PRÁZDNINY 2012 Stažení na www.lyckopis.717.cz ZDARMA! Přeji Vám za celou redakci příjemné čtení! Zábavu najdete na samostatných stránkách na konci časopisu, abyste si ji mohli vytisknout a vyluštit! Čtěte!

Více

Karta Hochkönig Card

Karta Hochkönig Card Karta Hochkönig Card S kartou "Hochkönig Card" můžete zdarma navštívit různé přírodní a kulturní zajímavosti, lanovky, koupaliště atd. v regionu Hochkönig s městečky Maria Alm, Dienten a Mühlbach. Kartu

Více

ÚVOD ČLOVĚČE NEZLOB SE SE

ÚVOD ČLOVĚČE NEZLOB SE SE HRY PRO DĚTI ÚVOD Vážení přátelé, ale hlavně děti, především pro Vás jsme vytvořili dětskou řadu našich velkých provedení společenských her. Kromě oblíbených a známých her jako člověče nezlob se, kroket,

Více

ALTERNATIVNÍ SPORTOVNÍ HRY I.

ALTERNATIVNÍ SPORTOVNÍ HRY I. ALTERNATIVNÍ SPORTOVNÍ HRY I. Vytvořeno v rámci projektu Gymnázium Sušice Brána vzdělávání II Autor: Mgr. Jaroslav Babka Škola: Gymnázium Sušice Předmět: Tělesná výchova Datum vytvoření: březen 2014 Třída:

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast BRNO - divadla Datum vytvoření 27. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehled brněnských divadelních scén Způsob využití Rozšíření základního učiva v

Více

Dejme dětem prostor utvářet město!

Dejme dětem prostor utvářet město! Dejme dětem prostor utvářet město! první město dětí v ČR ožije na 3 týdny o letních prázdninách postaveno v zastřešené hale s přilehlým venkovním areálem veřejně přístupné 5 dní v týdnu od 10-17 hod. Do

Více

Zlín (nejenom) na víkend. Bc. Ľudmila Vašková Bc. David Klouda

Zlín (nejenom) na víkend. Bc. Ľudmila Vašková Bc. David Klouda Zlín (nejenom) na víkend Insight Zlín má mnoho atrakcí, a je zajímavý i pro několikadenní pobyty. Turisté však získají představu o tom, co se dá ve Zlíně dělat, až po návštěvě turistického centra Našim

Více

Výstava kamélií v Kroměříži Kamélie v novém

Výstava kamélií v Kroměříži Kamélie v novém Výstava kamélií v Kroměříži Kamélie v novém Velmi cennou součástí sbírky rostlin pěstovaných v Květné zahradě v Kroměříži je také kolekce kamélií čítající 40 vzrostlých stromů a stejný počet menších rostlin

Více

Vítáme Vás v rekreačním areálu Stříbrný rybník

Vítáme Vás v rekreačním areálu Stříbrný rybník Stříbrný rybník Vítáme Vás v rekreačním areálu Stříbrný rybník Na pomezí Přírodního parku řeky Orlice a Novohradeckých lesů U největšího z rybníků v okolí Hradce Králové Adrenalin park Vodní centrum Celoroční

Více

NOVÉ TRENDY VE VODNÍCH ATRAKCÍCH II. část

NOVÉ TRENDY VE VODNÍCH ATRAKCÍCH II. část NOVÉ TRENDY VE VODNÍCH ATRAKCÍCH II. část Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér Nové trendy ve vodních atrakcích I. část Nafukovací atrakce U nás dosud málo využitou možností jsou

Více

Vytvořit tvář člověka je pro antropologa pořád velké dobrodružství

Vytvořit tvář člověka je pro antropologa pořád velké dobrodružství Vytvořit tvář člověka je pro antropologa pořád velké dobrodružství Vytvořit tvář člověka je pro antropologa pořád velké dobrodružství 9. 8. 2011; autor: Marie Kohoutová; rubrika: Rozhovory & portréty Několik

Více

VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE

VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE Kde nás najdete BOSKOVICKO a MORAVSKÝ KRAS Boskovice leží na střední Moravě asi 40 km severně od Brna na hranici mezi Boskovickou brázdou a Drahanskou vrchovinou

Více

KUBB HRA PRO VŠECHNY. Pravidla světového šampionátu

KUBB HRA PRO VŠECHNY. Pravidla světového šampionátu KU HR PRO VŠECHNY Pravidla světového šampionátu KU HR TRDIC Kubb je speciální hra pocházející z ostrova Gotland, části Švédska nacházející se uprostřed altického moře. Datum vzniku Kubbu je sice již zaneseno

Více

Tereza Břeclav, příspěvková organizace Pod Zámkem 2881/5, Břeclav ===================================================================

Tereza Břeclav, příspěvková organizace Pod Zámkem 2881/5, Břeclav =================================================================== Město Břeclav Odbor sociálních věcí a školství nám. TGM 3 Břeclav vyřizuje : Kamila Rausová V Břeclavi dne 1.11.2018 Věc : Předložení platných ceníků Tereza Břeclav, příspěvková organizace Dovolujeme si

Více

HRA PRO MALÉ I VELKÉ HRA O MNOHA ÚROVNÍCH ZÁBAVNÉ UČENÍ HROU. Klasické pexeso

HRA PRO MALÉ I VELKÉ HRA O MNOHA ÚROVNÍCH ZÁBAVNÉ UČENÍ HROU. Klasické pexeso HRA PRO MALÉ I VELKÉ HRA O MNOHA ÚROVNÍCH ZÁBAVNÉ UČENÍ HROU Klasické pexeso Společný grafický symbol Trojice, která patří k sobě Pexetrio : didaktická a zábavná hra. Hra Pexetrio plně naplňuje heslo Jana

Více

Divadelní produkce inscenace TANEČNÍ MARATON NA STEEL PIER v Divadle na Orlí

Divadelní produkce inscenace TANEČNÍ MARATON NA STEEL PIER v Divadle na Orlí JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Ateliér divadelního manažerství a jevištní technologie Studijní obor: Divadelní manažerství Divadelní produkce inscenace TANEČNÍ MARATON NA STEEL

Více

11. EDBF MISTROVSTVÍ EVROPY DRAČÍCH LODÍ 11 TH EDBF EUROPEAN DRAGON BOAT NATIONS CHAMPIONSHIPS. Praha Račice 24. 27.7.2014

11. EDBF MISTROVSTVÍ EVROPY DRAČÍCH LODÍ 11 TH EDBF EUROPEAN DRAGON BOAT NATIONS CHAMPIONSHIPS. Praha Račice 24. 27.7.2014 11. EDBF MISTROVSTVÍ EVROPY DRAČÍCH LODÍ 11 TH EDBF EUROPEAN DRAGON BOAT NATIONS CHAMPIONSHIPS Praha Račice 24. 27.7.2014 ÚVOD Vážené dámy, vážení pánové! Po úspěšném evropském šampionátu dračích lodí

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. leden červen 2012

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. leden červen 2012 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY leden červen 2012 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512

Více

SIGNAPUR. Hotel Marina Bay Sands

SIGNAPUR. Hotel Marina Bay Sands SIGNAPUR Hotel Marina Bay Sands Luxusní hotel Marina Bay Sands patří s nejatraktivnějším bazénem a nejšílenější terasou na světě mezi nejdražší hotely světa. Luxusní a hotel Marina Bay Sands leží trochu

Více

ÚSPĚCHY LIBERCE V EVROPSKÝCH SOUVISLOSTECH

ÚSPĚCHY LIBERCE V EVROPSKÝCH SOUVISLOSTECH MOJE MĚSTO LIBEREC 27. ročník ÚSPĚCHY LIBERCE V EVROPSKÝCH SOUVISLOSTECH Název týmu: Jména a příjmení: Kategorie - vaši kategorii zvýrazněte a) 6. - 7. třída, prima sekunda b) 8. - 9. třída, tercie kvarta

Více

Poznáváme své město a jeho okolí

Poznáváme své město a jeho okolí ČINNOST družiny na měsíc březen Poznáváme své město a jeho okolí Navštěvujeme historické památky naší země, muzea a výstavy 6. 3. Tvoření pro maminky (DDM Lublaňská, Praha 2) I. a III. oddělení (2. A,

Více

Není Lešná jako Lešná

Není Lešná jako Lešná TISKOVÁ ZPRÁVA Dne: 13. 7. 2012 Místo: Zámek Lešná Valašské Meziříčí Organizace: Muzeum regionu Valašsko, příspěvková organizace Zlínského kraje Není Lešná jako Lešná Rarita Zlínského kraje způsobuje turistům

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Knihy 46867 Negativy 14101 Pozitivy 110 Stereodiapozitivy 9700 Mapy 761 Filmy 478 MGF-Video 279 Rukopisy 249 Firemní literatura 4806 CD-R 306 Plakáty 784 Celkem 78441

Více

Projekt KURA KURA vstupuje do další etapy

Projekt KURA KURA vstupuje do další etapy Strana 1 / 1 Projekt KURA KURA vstupuje do další etapy Po čtyřech letech překonávání překážek indonéské byrokracie se podařilo vedení brněnské zoologické zahrady a její partnerské indonéské nadaci získat

Více

TEORIE HER

TEORIE HER TEORIE HER 15. 10. 2014 HRA HRA Definice Hra je činnost jednoho či více lidí, která nemusí mít konkrétní smysl, ale přitom má za cíl radost či relaxaci. HRA Definice Hra je činnost jednoho či více lidí,

Více

Publikování digitalizovaných sbírek online.

Publikování digitalizovaných sbírek online. Publikování digitalizovaných sbírek online. Možnosti, příklady. Ivana Havlíková Národní muzeum - Centrum pro prezentaci kulturního dědictví Postupné fáze digitalizace Krok 1 vstup dat Krok 2 správa, uložení,

Více

Masarykova jubilejní základní škola a mateřská škola, Černilov

Masarykova jubilejní základní škola a mateřská škola, Černilov Masarykova jubilejní základní škola a mateřská škola, Černilov Škola byla postavena v letech 1930 1931 podle projektu ing. arch. Oldřicha Lisky z Hradce Králové. Na základě přípisu tehdejšího pana prezidenta

Více

EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS. Ročník: 6. Téma: Ročník: HMYZOŽRAVCI, 6. LETOUNI, HLODAVCI. Autor: Mgr. Martina Kopecká

EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS. Ročník: 6. Téma: Ročník: HMYZOŽRAVCI, 6. LETOUNI, HLODAVCI. Autor: Mgr. Martina Kopecká Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace Pražská 2817, 276 01 Mělník www.zsjm-me.cz tel.: 315 623 015 EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS EKOLOGICKÝ Tematický celek: PŘÍRODOPIS LES Tématický

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 Speciální základní škola a Praktická škola Trmice Fűgnerova 22 400 04 1 Identifikátor materiálu:

Více

VODNÍ RÁJ V JIHLAVĚ. Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér

VODNÍ RÁJ V JIHLAVĚ. Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér VODNÍ RÁJ V JIHLAVĚ Ing. Milan Šmíd, Bazény a wellness s.r.o., projektový ateliér Sjedete-li na 112 km z dálnice D1 a vydáte se spojkou směrem od Havlíčkova Brodu k Jihlavě, první, co na okraji Jihlavy

Více

Tipy na výlety v Lungau s letní kartou LungauCard nebo Salcburskou kartou

Tipy na výlety v Lungau s letní kartou LungauCard nebo Salcburskou kartou Tipy na výlety v Lungau s letní kartou LungauCard nebo Salcburskou kartou S kartou "LungauCard" můžete navštívit různé přírodní a kulturní zajímavosti, lanovky, koupaliště atd. v regionu Lungau na jihu

Více

Zpracovala Agora CE, o.p.s. Petra Rezka 12, Praha 4 Tel.: (+420) web:

Zpracovala Agora CE, o.p.s. Petra Rezka 12, Praha 4 Tel.: (+420) web: Zpracovala Agora CE, o.p.s. Petra Rezka 12, 140 00 Praha 4 Tel.: (+420) 261 222 914 web: www.agora-ce.cz Obsah: 1. Charakteristika respondentů zapojených do ankety 2. Charakteristika a spokojenost se současným

Více

Výroční zpráva Výroční zpráva Náš turnaj z. s. Tel: Voroněžská 28

Výroční zpráva Výroční zpráva Náš turnaj z. s. Tel: Voroněžská 28 Výroční zpráva 2016 Úvodní slovo Milí přátelé, rok 2016 je v našich očích považován rokem úspěšným především díky usilovné činnosti všech členů spolku. Tento rok se nám opět podařilo úspěšně navýšit počet

Více

Basketbalová pravidla

Basketbalová pravidla Basketbalová pravidla Basketbal patří mezi nejrozšířenější sportovní hry na světě jeho pravidla se řadí mezi nejsložitější a nejrozsáhlejší Pravidla basketbalu jsou nejčastěji se měnící, což souvisí s

Více

TIC BRNO. Brněnské podzemí

TIC BRNO. Brněnské podzemí TIC BRNO Brněnské podzemí Brněnské podzemí Jen několik měst v České republice se může pochlubit tak výjimečným fenoménem, jakým je rozsáhlý labyrint podzemních chodeb, tunelů, štol, krypt a sklepů. Věděli

Více

Dopřejte Vaší lásce luxus!

Dopřejte Vaší lásce luxus! Dopřejte Vaší lásce luxus! Budete ubytováni v jedné z nejúžasnějších historických budov jižní Moravy. Dům Pánů z Vizovic je zařazen mezi kulturní památky a představuje tak ideální místo pro Váš romantický

Více

1. Varianta prohlídkový zámek + galerie. 2. Varianta prohlídkový zámek + hotel. 3. Varianta prohlídkový zámek + seniorský program

1. Varianta prohlídkový zámek + galerie. 2. Varianta prohlídkový zámek + hotel. 3. Varianta prohlídkový zámek + seniorský program Zámek Brtnice Program investora pro vyhledávací studii k jednotlivým variantám využití zámku v Brtnici. 1. Varianta prohlídkový zámek + galerie Využití celého zámku jako universálního turistického cíle

Více

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku!

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! www.sport-jedlova.cz fb: Adrenalin park Jedlová tel.: 722 233 322, e-mail: simona@sport-jedlova.cz, bara@sport-jedlova.cz

Více

PRÁZDNINY V MUZEU 2. 7. 31. 8. 2013

PRÁZDNINY V MUZEU 2. 7. 31. 8. 2013 PRÁZDNINY V MUZEU 2. 7. 31. 8. 2013 pro organizované skupiny, příměstské tábory, DD, kolektivy dětí a mládeže a rodiče s dětmi Projekt byl podpořen Královéhradeckým krajem www.muzeumhk.cz Interaktivní

Více

Dělení dvojciferným dělitelem 15. 11. 2011

Dělení dvojciferným dělitelem 15. 11. 2011 Dělení dvojciferným dělitelem 15. 11. 2011 Kuchařová Markéta, Kalinová Eva ZŠ Dědina, 5.B 1. Zopakovat na příkladu dělení jednociferným dělitelem (se kterým se žáci již seznámili), jak se který člen nazývá.

Více

V ítejte na Čapím hnízdě

V ítejte na Čapím hnízdě V ítejte na Čapím hnízdě v r e s o rt u, k d e s e Va š e s n y s ta n o u s ku t eč n os t í Hotel Čapí hnízdo Stylové ubytování s kapacitou 3 dvoulůžkových pokojů Možnost propojení dvou sousedních pokojů

Více

Masérská a lázeňská péče

Masérská a lázeňská péče Masérská a lázeňská péče VY_32_INOVACE_181 AUTOR: Mgr. Andrea Továrková ANOTACE: Prezentace slouží k seznámení s historií sportovní a rekondiční masáže. KLÍČOVÁ SLOVA: Starověk, Středověk, Novověk. Historie

Více

Projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC zastoupen VUT v Brně, Dětský domov Dagmar a agentura Entity. pořádají

Projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC zastoupen VUT v Brně, Dětský domov Dagmar a agentura Entity. pořádají Projekt BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC zastoupen VUT v Brně, Dětský domov Dagmar a agentura Entity pořádají 8. ročník mezinárodní, integrační akce Setkání bez hranic 2014, plavecké show pro děti z dětských

Více

HRACÍ ŘÁD. 1. Každý člen klubu má právo pouze na jednu rezervaci v délce 60 minut a jednotlivou

HRACÍ ŘÁD. 1. Každý člen klubu má právo pouze na jednu rezervaci v délce 60 minut a jednotlivou HRACÍ ŘÁD 1. Každý člen klubu má právo pouze na jednu rezervaci v délce 60 minut a jednotlivou rezervaci lze provést max. s předstihem 6 dní. 2. Teprve po ukončení hry je možné provést další rezervaci,

Více

Číslo výrobku: Sada na pétanque. Návod na hraní. Tchibo GmbH D Hamburg 95091AB2X3VIII

Číslo výrobku: Sada na pétanque. Návod na hraní. Tchibo GmbH D Hamburg 95091AB2X3VIII Číslo výrobku: 358 480 Sada na pétanque cs Návod na hraní Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 950912X3VIII 2017-10 Vážení zákazníci, pétanque je jedna z nejpopulárnějších her, založená na vrhání koulí, v jižní

Více

Území podél toku řek Ohře a Rolavy nebylo možné před územním vyjasněním a před realizací páteřních dopravních staveb nadmístního významu využívat pro

Území podél toku řek Ohře a Rolavy nebylo možné před územním vyjasněním a před realizací páteřních dopravních staveb nadmístního významu využívat pro Karlovy Vary 12.11.2009 Území podél toku řek Ohře a Rolavy nebylo možné před územním vyjasněním a před realizací páteřních dopravních staveb nadmístního významu využívat pro další odpovídající investice

Více

Jabok Vyšší odborná škola sociálně pedagogická a teologická. Plavání. Náhradní program pro kombinované studium

Jabok Vyšší odborná škola sociálně pedagogická a teologická. Plavání. Náhradní program pro kombinované studium Jabok Vyšší odborná škola sociálně pedagogická a teologická Plavání Náhradní program pro kombinované studium Co nás čeká Proč je na Jaboku plavání k čemu by mělo vést Vaše asociace, když se řekne plavání

Více

Danube Challenge Cup Gerasdorf První ročník 2012 7 červen - 8 červen 2014

Danube Challenge Cup Gerasdorf První ročník 2012 7 červen - 8 červen 2014 Danube Challenge Cup Gerasdorf První ročník 2012 7 červen - 8 červen 2014 Danube Challenge Cup Počet týmů: 74 Number of games: 5 Kategorie: mladší přípravka, starší přípravka, mladší žáci, starší žáci

Více

ZŠA MŠNOVÁCEREKEV LEPŠÍVÝUKA V NOVÉCEREKVI

ZŠA MŠNOVÁCEREKEV LEPŠÍVÝUKA V NOVÉCEREKVI Tento výukový materiál vznikl v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. ZŠA MŠNOVÁCEREKEV LEPŠÍVÝUKA V NOVÉCEREKVI Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3771 Základní škola

Více

Termín: Čtvrtek 18. prosince 2014

Termín: Čtvrtek 18. prosince 2014 Termín: Čtvrtek 18. prosince 2014 Cena: 600,- za dopravu + vstupné (dle zájmu): Schönbrunn ZOO (panda, koala) Hofburg Dům motýlů Albertina galerie - podrobné informace a ceny vstupenek viz příloha letáku

Více

Pétanque. První oficiální pravidla pétanque byla vydána roku 1907 a první dlouhodobá soutěž byla uspořádána roku 1910 ve Francii.

Pétanque. První oficiální pravidla pétanque byla vydána roku 1907 a první dlouhodobá soutěž byla uspořádána roku 1910 ve Francii. 1 Pétanque Pétanque je francouzská společenská hra pro dvě 1-3 členná družstva, která se snaží umístit koule co nejblíže k cíli, který tvoří dřevěná kulička, tzv. prasátko. Princip hry je velmi jednoduchý,

Více

Nový Wellness & Sport Hotel v CHKO Železné Hory, Pardubický kraj

Nový Wellness & Sport Hotel v CHKO Železné Hory, Pardubický kraj ZÁKLADNÍ INFORMAČNÍ MEMORANDUM Nový Wellness & Sport Hotel v CHKO Železné Hory, Pardubický kraj Management Contract Smlouva o řízení Česká republika Zpracoval Labartt Hospitality s.r.o. (Pouze pro určené

Více

RELAXAČNÍ A REGENERAČNÍ CENTRUM HLUBOKÁ NAD VLTAVOU. aktuality

RELAXAČNÍ A REGENERAČNÍ CENTRUM HLUBOKÁ NAD VLTAVOU. aktuality aktuality Le t n í Ak č n í Ce n y Je d n o r á z o v ý c h Vs t u p ů vstup do Relaxačního a Regeneračního Centra zahrnuje neomezené využití bazénu, vířivky, solné jeskyně, klimatizovaného fitness a saunového

Více

15 Lze obarvit moře?

15 Lze obarvit moře? Lze obarvit moře? 15 Pomůcky Papír, tužka, kalkulačka Úvod Nejen v matematice, ale i v jiných oborech (fyzika, chemie, biologie) se pracuje s údaji, k jejichž zápisu se používají velká čísla (tj. čísla,

Více

Aktuality z Centra Černý Most 09/10

Aktuality z Centra Černý Most 09/10 Aktuality z Centra Černý Most 09/10 Informace o stavbě nového CČM V další fázi příprav zcela nového Centra Černý Most se hlavní stavba rozšíří na podstatnou část stávajících parkovacích ploch (parkoviště

Více

NÁRODNÍ MUZEUM PŘEDSTAVUJE NOVOU TVÁŘ

NÁRODNÍ MUZEUM PŘEDSTAVUJE NOVOU TVÁŘ NÁRODNÍ MUZEUM PŘEDSTAVUJE NOVOU TVÁŘ Praha 18. 7. 2018 JEDNOTA V PESTROSTI Základní koncept: prezentovat bohatství sbírek a tradice muzea, ale ukázat i nové pohledy a přístupy. Největší výstavní projekt

Více

Projekt Lidé v akci.

Projekt Lidé v akci. Projekt 2014 - Lidé v akci. Městské evropské informační středisko Hustopeče nad Bečvou uspořádalo v roce 2014 několik akcí, které byly zaměřeny na děti i na dospělé. Cílem všech akcí bylo v široké veřejnosti

Více

Charakteristika předmětu:

Charakteristika předmětu: Vzdělávací oblast : Vyučovací předmět: Volitelné předměty Člověk a společnost Historický seminář Charakteristika předmětu: Vzdělávací obsah: Základem vzdělávacího obsahu předmětu Historický seminář je

Více

Habermaaß-hra 4748A /4287N a jeden poklad

Habermaaß-hra 4748A /4287N a jeden poklad CZ Habermaaß-hra 4748A /4287N 1000 a jeden poklad 1000 a jeden poklad Dobrodružná hra na motivy pohádek 1000 a jedné noci pro 2-4 hráče od 5 do 99 let. Obsahuje základní variantu pro mladší hráče. Autor:

Více

GOLF HOTEL WELLNESS KONGRESOVÉ CENTRUM RESTAURACE

GOLF HOTEL WELLNESS KONGRESOVÉ CENTRUM RESTAURACE GOLF HOTEL WELLNESS KONGRESOVÉ CENTRUM RESTAURACE GOLFOVÉ HŘIŠTĚ V kouzelném údolí mezi městem Kuřim a obcí Jinačovice se rozkládá 27 jamkové mistrovské hřiště s 6 jamkovou akademií, osvětleným driving

Více