pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, pomoci při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, pomoci při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase"

Transkript

1 ADRA, o.p.s. obecně prospěšná společnost IČ: Klikatá 1238/90c, Praha 5 - Jinonice Telefon: adra@adra.cz o udělení pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, pomoci při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Plzeňský kraj 5. března 2015 Č.j.: MV /OP-2014 nebo programu: Organizace má akreditován projekt DC ADRA Plzeň: Dobrovolníci pro dospělé ve zdravotnických zařízeních. Organizace vysílá dobrovolníky do FN Plzeň oddělení sociálních lůžek. Dobrovolníci navštěvují pacienty s neinfekčním charakterem diagnózy: rozhovory, předčítání, hraní společenských her apod. Dobrovolníci mohou využít ergoterapeutické pomůcky. Dobrovolníci svojí činností a návštěvami pomáhají pacientům na lůžkách překonávat odloučení a samotu a lépe snášet nemocniční prostředí. Dobrovolníci musí být starší 15-ti let. Dobrovolníci jsou pojištěni, je s nimi uzavřená smlouva, jsou proškoleni.

2 Sdružení Linka bezpečí spolek IČ: Ústavní 95, Praha 8 Telefon: info@linkabezpeci.cz pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase a pomoci při pořádání kulturních nebo sbírkových charitativních akcí krátkodobá, Česká republika 5. března 2015 Č.j.: MV /OP-2015 Organizace má akreditovaný projekt: Dobrovolníci v Lince bezpečí. Dobrovolnický program je nedílnou součástí provozu organizace. Dobrovolníci budou zapojeni do administrativní, fundraisingových anebo komunikačních aktivit (obálkování, štítkování, kompletace rozesílek, tvorba a aktualizace databází, úprava prezentací apod., sčítání a třídění propagačních a info materiálů, příprava jednorázových akcí, účast na fokusních skupinách, telefonické oslovování dárců, prodej sbírkových předmětů, roznášení propagačních materiálů apod.). Posláním je podpora zaměstnanců kmenového týmu a zvyšování kapacity pro další činnost. Dobrovolníci nebudou poskytovat odbornou intervenci na Lince bezpečí, ani odbornou supervizi komunikačních aktivit. Dobrovolníci jsou pojištění, proškoleni a je s nimi uzavřená smlouva (ústní anebo písemná).

3 Farní charita Česká Lípa církevní právnická osoba IČ: Dubická 992/14, Česká Lípa Telefon: pomoc osobám sociálně slabým, příslušníkům národnostních menšin, osobám trpícím domácím násilím a pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Liberecký kraj 14. května 2015 Č.j.: MV / /OP-2015 Organizace má akreditovaný projekt: Dobrovolnictví jako lidská zkušenost. Cílem projektu je umožnění činnosti zájemcům z řad veřejnosti a zajistit aktivit pro cílové skupiny klientů ve službách charity. Dále šíři informace o dobrovolnictví a aktivitách organizace v okolí dobrovolníka. Umožnit seberealizaci a zkušenosti pro zájemce o dobrovolnickou činnosti. U klientů přispět k jejich integraci do většinové společnosti, umožnit rovné příležitosti pro tyto skupiny obsahů, psychosociální podporu, rozvoj dovedností a kompetencí. Dobrovolníci budou doučovat děti v Azylovém domě Jonáš, dále u pěstounských rodin. Dobrovolníci budou působit v nízkoprahovém zařízení pro romskou mládež Klub Koule. Farní charita Česká Lípa využívá dobrovolníky pouze pro svou potřebu a své klienty. Dobrovolníci jsou pojištění, proškoleni a je s nimi uzavřená písemná smlouva.

4 FOKUS Vysočina spolek IČ: května 365, Havlíčkův Brod Telefon: pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, seniorům, osobám trpícím domácím násilím, pomoc pří péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase, pomoc při ochraně zlepšování životního prostředí, pomoc při péči o zachování kulturního dědictví, při pořádání kulturních nebo sbírkových a charitativních akcí i krátkodobá kraj Vysočina a Pardubický kraj 10. června 2015 Č.j.: MV /OP-2015 Organizace má akreditovaný projekt Manažerská akreditace služby. Cílem projektu je zaštítit programy dobrovolnických center FOKUS Vysočina a zprofesionalizovat sytém nabídky činnosti a zájmu o dobrovolnickou službu. Organizace dobrovolníky vybírá, školí, uzavírá pojištění a smlouvy o výkonu služby, poskytuje informaci o činnosti centra, vydává publikace, semináře a vysílá dobrovolníky do přijímajících organizací, tak aby již s tímto neměly žádné náklady: Přijímajícími organizacemi jsou: FOKUS Vysočina Psychiatrická léčebna Havlíčkův Brod Domov b. Bronislavy Domov důchodů Humpolec, Domov pro seniory Havlíčkův Brod Domov pro seniory Pelhřimov Domov seniorů Drachtinka Hlinsko Město Přibyslav Pečovatelská služba Přibyslav Sociální služby města Havlíčkův Brod Nemocnice Pelhřimov Centrum pro zdravotně postižené Kraje Vysočina, pracoviště Pelhřimov Občanské sdružení Zvoneček Domov seniorů Drachtinka Hlinsko CDS Motýl SONS obl. Pobočka Pelhřimov

5 ní Charita Pelhřimov ní charita Nové Hrady u Skutče Kulturní zařízení města Pelhřimov Městská knihovna Krajská knihovna Vysočiny O.s. Zelené Srdce Středisko ekologické výchovy Mravenec O.s. Hodina H Hlinečánek mateřské centrum Dlaň životu, o.p.s. Centrum Jana XXIII. Dětský domov Nová Ves u Chotěboře Dobrovolníci s klienty vyplňují jejich volný čas před. čtením, malování, hraním společenských her, doprovody do knihoven, výlety, pomocí při tvorbě a realizací tematických a motivačních programů, pomocí při zajišťování jednorázových kulturních akcí a zábavných programů.

6 Občanské sdružení D.R.A.K. spolek IČ: Oblačná 450/I, Liberec Telefon: pomoc osobám zdravotně postiženým, seniorům, pomoc pří péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase, pomoc při uskutečňování rozvojových programů a v rámci operací, projektů a programů mezinárodních organizací a institucí, včetně mezinárodních nevládních organizací i krátkodobá Liberecký kraj 20. dubna 2015 Č.j.: MV /OP-2015 Organizace má akreditovaný program Dobrovolnické centrum D.R.A.K. V rámci tohoto programu dobrovolníci spolupracují s koordinátory programu, organizačně i časově odlehčují pečující rodině, účastní se doprovodných aktivit, jako např. pomáhají s volnočasovými aktivitami pro děti a jejich sourozence, rodiče, seniory a osoby se zdravotním postižením, s organizací a podporou svépomocných setkávání rodin, při přípravě organizace a realizace odpočinkových a relaxačních pobytů pro rodiče s dětmi, seniory a osoby se zdravotním postižením. Na pobytech pomáhají s přípravou pomůcek, s přichystáním prostoru pro semináře, s hlídáním dětí apod. Dobrovolníci doprovázejí děti na kroužky a zajišťují doučování. Organizace počítá ročně s 10 dobrovolníky, kteří jsou proškoleni, pojištěni a je s nimi uzavřená smlouva.

7 P3 People, Planet, Profit, o.p.s. obecně prospěšná společnost IČ: Malátova 659/16, Praha 5 Telefon: info@p-p-p.cz pomoci nezaměstnaným, osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, seniorům, příslušníkům národnostních menšin, imigrantům, osobám po výkonu trestu odnětí svobody, osobám drogově závislým, osobám trpícím domácím násilím a pomoci při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase i krátkodobá Česká republika 15. května 2015 Č.j.: MV /OP-2015 Organizace má akreditovaný projekt Zapojení dobrovolníků do prosazování sociálního podnikání v ČR. Dobrovolníci pomáhají při organizování seminářů a konferencí, podílejí se na psaní článků a příspěvků na web, pomáhají při zveřejňování zpráv na facebooku. Poskytují podporu při práci na odborných textech, zpracovávají podklady pro rešerše o sociálním podnikání v zahraničí a pomáhají s mapováním sociálních podniků v ČR apod. Nejčastějšími dobrovolníky jsou studenti vysoké školy. Organizace počítá ročně s dobrovolníky, kteří jsou proškoleni, pojištěni a je s nimi uzavřená smlouva.

8 DOTYK II, o.p.s., obecně prospěšná společnost IČ: Vysoké Popovice 253 Telefon: o udělení nebo programu: pomoci osobám zdravotně postiženým i krátkodobá Jihomoravský kraj 20. dubna 2015 Č.j.: MV /OP-2015 Organizace má akreditovaný program Dobrovolnický program pro děti s PAS Dobrovolníci v rámci tohoto programu poskytují podporu týmu rané péči, především co se týče organizačního zajištění aktivit pro děti s PAS, které se odehrávají v centrum DOTYK II, o.p.s.. Dobrovolníci pomáhají s přípravou aktivit a zapojují se v jejich průběhu do práce s dětmi. Dále dobrovolníci vyrábí obrázkové komunikační karty pro děti s PAS. Program je určen pro děti s PAS ve věku od 0-7 let z celého Jihomoravského kraje. Dále jsou příjemci služby celé rodiny těchto dětí. Organizace počítá ročně s dobrovolníky, kteří jsou proškoleni, pojištěni a je s nimi uzavřená smlouva.

9 DOTYK II, o.p.s., obecně prospěšná společnost IČ: Vysoké Popovice 253 Telefon: o udělení pomoci osobám zdravotně postiženým i krátkodobá Jihomoravský kraj 20. dubna 2015 Č.j.: MV /OP-2015 Organizace má akreditovaný program Dobrovolnický program pro duševně nemocné Cílem je podpora integrace lidí s duševním onemocněním do společnosti, prostřednictvím společníka / kamaráda z řad dobrovolníků, podpora jejich aktivizace a aktivního trávení volného času. Příjemci dobrovolnici služby jsou lidé s duševním onemocněním schizofrenií z Jihomoravského kraje ve věku let, jejichž onemocnění může způsobit nebo způsobuje bariéry a omezení v komunikaci, vztazích a samostatném plnohodnotném životě. Organizace počítá ročně s dobrovolníky, kteří jsou proškoleni, pojištěni a je s nimi uzavřená smlouva.

10 Multikulturní centrum Praha spolek IČ: Náplavní 1, Praha 2 Telefon: mkc@mkc.cz pomoci osobám sociálně slabým, příslušníkům národnostních menšin, imigrantům a pomoci při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Česká republika 20. dubna 2015 Č.j.: MV /OP-2015 Organizace má akreditovaný projekt Dobrovolníci proti předsudkům. Cílem je rozšířit pomocí dobrovolníků dopad kampaní a projektů zaměřených na podporu tolerance a vyvrácení mýtů o migrantech a menšinách žijících v České republice na nejširší veřejnost a omezit extremistické postoje v majoritní společnosti, a to za pomoci opinion makerů učitelů, místních autorit, novinářů, vedoucí organizací atd. Dobrovolníci budou pomáhat s uspořádáním vzdělávacích aktivit, seminářů na celém území České republiky. Dobrovolníci budou pomáhat organizaci pod kvalifikovaným vedením a budou se podílet na přípravě kampaní, výzkumech v terénu i v kanceláři a budou zpracovávat data, pomůžou s administrativou. Organizace počítá ročně s dobrovolníky, kteří jsou proškoleni, pojištěni a je s nimi uzavřená smlouva.

11 Arkáda sociálně psychologické centrum spolek IČ: Husovo nám. 2/4, Písek Telefon: Fax: pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Jihočeský kraj 11. června 2015 Č.j.: MV /OP-2015 Organizace má akreditovaný projekt Program Pět P. Sociálně preventivní volnočasový program je určen dětem od 6 do 15 let, jejichž rodiče (zákonní zástupci) se zařazením do programu souhlasí. Dítě se schází jednou týdně na 2 3 hodiny s dobrovolníkem, který musí být starší 18ti let, projít psychologickými testy a zúčastnit se speciálního výcviku, školení. Program nabízí pomoc dětem mládeže, které sice nepatří do profesionální péče, ale jejich životní dráha je již narušena nějakým sociálním či zdravotním problémem. Dobrovolníky jsou převážně středoškolští studenti. Dobrovolníci tráví s dítětem volný čas návštěvy kina, hřišť apod. Dobrovolníci jsou pojištěni. Organizace je členem Asociace Pět P.

12 Arkáda sociálně psychologické centrum spolek IČ: Husovo nám. 2/4, Písek Telefon: Fax: pomoc nezaměstnaným, osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, seniorům, osobám po výkonu trestu odnětí svobody, osobám drogově závislým a osobám trpícím domácím násilím Jihočeský kraj 11. června 2015 Č.j.: MV /OP-2015 Organizace má akreditovaný projekt Linka důvěry. Linka důvěry je k dispozici každý pracovní den od hod. Telefonní číslo je: Dobrovolníci zajišťují provoz linku od hod a o svátcích. Dobrovolníci jsou vyškoleni ve vedení rozhovoru s člověkem, který pláče, není schopen vyjádřit své pocity, mlčí nebo naopak není k zastavení. Cílem je stabilizovat klientův stav, vyslechnout ho, podpořit a posílit sebevědomí a zprostředkovat pomoc odborníka. Povinností dobrovolníka je i zúčastnit se individuálních či skupinových supervizí a dál se vzdělávat. Organizace má v současnosti stabilizovaný tým vyškolených dobrovolníků. Někteří z dobrovolníků již byli oceněni cenou Křesadlo. Dobrovolníci jsou pojištěni. Akreditace pro oblast služby pomáhá zvyšovat povědomí o potřebnosti práce dobrovolníků v sociální oblasti. Cílem organizace je rozšiřovat služby Linky důvěry pro potřebnou veřejnost.

13 Rodiče a děti Kadaně, občanské sdružení spolek IČ: Chomutovská 1619, Kadaň 1 Telefon: Fax: --- radka@kadan.cz pomoc nezaměstnaným, osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, seniorům, příslušníkům národnostních menšin, imigrantům, osobám po výkonu trestu odnětí svobody, osobám drogově závislým, osobám trpícím domácím násilím a pomoci při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volním čase krátkodobá i Ústecký kraj a Karlovarský kraj 20. dubna 2015 Č.j.: MV /OP-2015 Organizace má akreditovaný program Dobrovolníci pro nízkoprahová zařízení. Tento program je určen pro organizace pracují s cílovou skupinou osoby bez přístřeší, děti a mládež ohrožené společensky nežádoucími jevy, osoby závislé na návykových látkách a jejich rodinní příslušníci. Dobrovolníci musí být starší 18ti let. Převážně se jedná o studenty, pracující dospělé nebo nezaměstnané. Po celou dobu realizace programu dobrovolníci úzce spolupracují s koordinátorem, který zajišťuje poradenství a zpětnou komunikaci. Organizace počítá se zapojením cca 10 dobrovolníků, kteří jsou pravidelně proškolování, jsou pojištění, je s nimi uzavřená smlouva. Dobrovolníkům se poskytuje pravidelná supervize.

14 Domek pro preventivní programy zaměřené na děti, mládež a jejich rodiny (DOMEK) spolek IČ: Česká 4789, Zlín Telefon: Fax: m.forgacova@seznam.cz pomoc při péči děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Zlínský kraj 17. srpna 2015 Č.j.: /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt Program Pět P. Sociálně preventivní volnočasový program je ve určen dětem od 6 do 15 let, jejichž rodiče (zákonní zástupci) se zařazením do programu souhlasí. Dítě se schází jednou týdně na 2 3 hodiny s dobrovolníkem, který musí být starší 18ti let, projít psychologickými testy a zúčastnit se speciálního výcviku, školení. Dobrovolníky jsou převážně studenti. Dobrovolníci tráví s dítětem volný čas návštěvy kina, hřišť apod. Dobrovolníci jsou pojištěni. Organizace program uskutečňuje v rámci krajského města Zlína. Organizace je členem Asociace Pět P.

15 ní charita Hradec Králové církevní právnická osoba IČ: Komenského 266, Hradec Králové Telefon: Fax: pomoc nezaměstnaným, osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, seniorům, osobám po výkonu trestu odnětí svobody, osobám trpícím domácím násilím, pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase, pomoc při pořádání kulturních nebo sbírkových charitativních akcí krátkodobá, Královehradecký kraj 10. srpna 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt program služby ní charity Hradec Králové. Cílem projektu je komplexní řešení zapojení dobrovolníků do sociálních služeb poskytovaných ní charitou Hradec Králové. Dobrovolníci jsou připravování koordinátorem a jsou vysílání do jednotlivých středisek Charity, kde se ve spolupráci s týmem pracovníků pod vedením vedoucího příslušného zařízení podílí na zajišťování pomoci lidem v obtížných životních situacích. Hlavní oblasti pomoci dobrovolníků: pomoc seniorům a lidem se zdravotním postižením zapojení dobrovolníků do činnosti střediska Charitní pečovatelské služby a střediska Charitní ošetřovatelské služby a Střediska rané péče Sluníčko. Pomoc lidem bez domova, klientům služeb azylových domů (Domova pro matky s dětmi a Domu Matky Terezy Středisko sociálních služeb pro lidi bez domova), sociálního šatníku v Hradci králové, Poradny pro lidi v tísni, Intervenčního centra pro osoby ohrožené domácím násilím. Sbírky, kulturní, propagační a benefiční akce ve prospěch programů na pomoc lidem v nouzi a obtížných životních situacích. Dobrovolníci jsou vyhledávání mezi studenty seniory, ženami na mateřské a rodičovské dovolené, nezaměstnanými.

16 Asociace pomáhající lidem s autismem APLA Praha, Střední Čechy, o.s. spolek IČ: Brunnerova 1011/3, Praha 17 Telefon: Fax: --- apla@apla.cz o udělení nebo programu: pomoc osobám zdravotně postiženým a pomoci při pořádání kulturních nebo sbírkových charitativních akcí Česká republika 10. srpna 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt: Pomáháme, Chceme porozumět. Cílovou skupinou pomoci dobrovolníků jsou lidé se zdravotním postižením, konkrétně s poruchou PAS. Dobrovolníci jsou zapojeni do různých oblastní práce s cílovou skupinou v rámci volnočasových aktivit, výletů, filmového klubu, sportu apod. Pomáhají i při jednorázových aktivitách organizačního rázu. Dále jsou zapojeni i do sociálních služeb (soc. rehabilitace, raná péče apod.), avšak nenahrazují sociálního pracovníka, jen jej vhodně doplňují. Dobrovolníci prochází dlouhodobým školením, je s nimi uzavírána smlouva, jsou pojištění a jsou pod supervizí. Dobrovolníci nejčastěji pochází z řad studentů, organizace plánuje zapojit do své činnosti cca 40 dobrovolníků.

17 Rodiče a děti Kadaně, občanské sdružení spolek IČ: Chomutovská 1619, Kadaň 1 Telefon: Fax: --- radka@kadan.cz o udělení pomoc při pořádání kulturních akcí krátkodobá Ústecký kraj 5. srpna 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný program Dobrovolníci pro kulturu. nebo programu: Tento program je určen pro organizace pořádající veřejné akce v regionu Ústecký kraj s cílem rozvoje a podpory kulturního, multikulturního, komunitního a společenského života. Dobrovolníci pomáhají organizaci RADKA Kadaň. Musí být starší 15ti let. Organizace předpokládá využití 30 dobrovolníků ročně. Dobrovolníci budou pomáhat při pořádání různých kulturních akcí. Dobrovolníci budou proškoleni, pojištěni, bude s nimi uzavřena smlouva. Dobrovolníkům je poskytována supervize.

18 Dobrovolnická Regionální Agentura DoRA spolek IČ: Brněnská 14, Plzeň Telefon: o udělení pomoc osobám sociálně slabým, seniorům, osobám zdravotně postiženým, příslušníkům národnostních menši, osobám drogově závislým a pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase krátkodobá i Česká republika 13. srpna 2015 Č.j.:MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt: Dobrovolníci Plzeňského kraje. Organizace bude vysílat dobrovolníky do různých přijímajících organizací v rámci Plzeňského kraje. Organizace bude provádět nábor dobrovolníků, jejich školení, výběr, přípravu, supervizi apod. V současné době má organizace uzavřené smlouvy s následujícími organizacemi: o.s. Motýl, ní charita Klatovy, Domov pokojného stáří, FOD azylový dům, Máta, KOTEC o.s., Point 14, o.s., Domov pro osoby se zdravotním postižením Bystřice n. Úhlavou, FN Plzeň, Městská charita Plzeň Dobrovolníci pomáhají klientům vyplnit volný čas, doprovázení klienty k lékaři, organizují jednorázové akce, asistují při pobytových táborech, pomáhají s organizováním a pořádáním kulturních nebo sportovních akcí, sbírek apod. Dobrovolníci jsou pojištěni, je s nimi uzavřena smlouva.

19 ní charita Trutnov církevní právnická osoba IČ: Dřevařská 339, Trutnov Telefon: pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým a seniorům Královehradecký kraj 6. srpna 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt Michaela. Přínosem projektu je zkvalitnění života, zmírnění osamělosti a integraci do společnosti klientů ní charity Trutnov, tak i dalších přijímajících organizací: Barevné domky Hejnice Občanské sdružení Malý princ, agentura pro komplexní péči o zdravotně postižené RIAPS Trutnov Stacionář Domov sv. Josefa Žireč Domov pro seniory Trutnov Domov s pečovatelskou službou Trutnov Klub vozíčkářů Trutnov Bukovina o.s. Krkonošský curlingový klub Trutnov a další Dobrovolníci jsou převážně středoškoláci, pomáhají klientům s volnočasovými aktivitami, pomáhají při pořádání různých kulturních, společenských, sportovních anebo charitativních akcích. Organizačně i časově odlehčují pečující rodině nebo instituci - doprovodné dobrovolné aktivity. Dobrovolníci jsou pojištěni, proškoleni a je s nimi uzavřena smlouva.

20 ní charita Trutnov církevní právnická osoba IČ: Dřevařská 339, Trutnov Telefon: pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volním čase Královehradecký kraj 6. srpna 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt Štěpán. Posláním je pomoci s vytvářením smysluplných volnočasových aktivit v zařízeních pro děti a mládež, doučování, pomoc s adaptací a integrací dětí mezi vrstevníky, preventivně působit proti sociálnímu vyloučení dětí a mládeže a eliminovat patosociální chování. Pomoc dobrovolníků při organizaci výletů, kulturních nebo sportovních akcí apod. Dobrovolníci působí jako v ní charitě Trutnov, tak i v dalších přijímajících organizacích: Mateřské centrum Karolínka, o.s. Most k životu o.p.s. Mateřská školka speciální, Na Struze 124, Trutnov RIAPS Shelter a další Dobrovolníci jsou většinou středoškoláci, jsou vyškoleni, pojištěni a je s nimi sepsaná smlouva.

21 Transparency International Česká republika, o.p.s., obecně prospěšná společnost IČ: Sokolovská 260/143, Praha 8 Telefon: posta@transparency.cz pomoci při uskutečňování rozvojových programů a v rámci operací, projektů a program mezinárodních organizací a institucí, včetně nevládních organizací hl. m. Praha 7. srpna 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt Společně proti korupci. Program se zaměřuje na spolupráci s angažovanými mladými lidmi, kteří se o problematiku korupce, nakládání s veřejnými prostředky a transparentnosti veřejné správy zajímají. Podílejí se na realizaci mezinárodní projektů formou přípravy rešerší a podkladů pro analytické materiály a studie. V rámci veřejných akcí jde o pomoc při zajištění prezence, distribuci informačních materiálů, zpracování hodnotících dotazníků podle zadání osoby odpovědné za realizaci projektu. Dobrovolníci jsou většinou vysokoškoláci, jsou vyškoleni, pojištěni a je s nimi sepsaná smlouva.

22 Transparency International Česká republika, o.p.s., obecně prospěšná společnost IČ: Sokolovská 260/143, Praha 8 Telefon: posta@transparency.cz o udělení pomoci při uskutečňování rozvojových programů a v rámci operací, projektů a program mezinárodních organizací a institucí, včetně nevládních organizací hl. m. Praha,, Hradec Králové, České Budějovice, Olomouc, Liberec 7. srpna 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt Projekt PAKT Protikorupční akademický klub transparentnosti. Cílem projektu je zvýšení zájmu a angažovanosti ve veřejném dění u mladých lidí, zvýšení jejich kompetence v oblasti sledování a ovlivňování lokálních aktivit. Dobrovolnická služba zahrnuje podporu projektu zaměřeného na volnočasovu práci mladých lidí, kteří se chtějí zapojit do veřejného života v 5 městech České republiky. Hlavní náplní dobrovolníků je koordinace činnosti studentského klubu, pořádání setkání studentského klubu, kompletace podkladů pro zpracování případové studie. Dobrovolník je v úzkém kontaktu s osobou odpovědnou za realizaci projektu. Dobrovolníci jsou většinou vysokoškoláci, jsou vyškoleni, pojištěni a je s nimi sepsaná smlouva.

23 Transparency International Česká republika, o.p.s., obecně prospěšná společnost IČ: Sokolovská 260/143, Praha 8 Telefon: posta@transparency.cz pomoci osobám sociálně slabým, příslušníkům národnostních menšin a pomoci při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Česká republika 7. srpna 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt Obchod s bídou. Cílem projektu je monitorovat průběh komunálních volem v roce 2014, sledovat možné protizákonné praktiky a účinně proti nim zasáhnout. V další fázi je cílem vypracováni analýz, které mají popsat vztah mezi volební korupcí, a následným hospodařením územních samosprávních celků právě ve vztahu k sociálně slabým obyvatelům Poslední fáze počítá s pořádáním seminářů. Zapojení dobrovolníků bude ve druhé a třetí fázi projektu zejména při přípravě podkladů pro analýzy a pomoc s přípravou seminářů. Dobrovolníci jsou většinou vysokoškoláci, jsou vyškoleni, pojištěni a je s nimi sepsaná smlouva.

24 Sdružení na pomoc dětem s handicapy, z.ú. ústav IČ: Vlčkova 1067/12, Praha 9 Černý Most Telefon: , Fax: motylek@motylek.org pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, příslušníkům národnostních menšin a pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase krátkodobá a Česká republika 5. října 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 V rámci organizace působí dobrovolníci v projektu: Dobrovolníci v Komunitním centru Motýlek. Dobrovolníci působí pod dohledem pracovníků Komunitního centra v následujících programech: Centrum denních služeb služba je určena dětem se zdravotním postižením ve věku od 2 do 18 let z Prahy a blízkého okolí. Jsou to děti s mentálním postižením, děti s kombinovaným postižením, děti s autismem. Cílem je umožnit těmto dětem trávit čas s ostatními dětmi a umožnit jim rozvíjet jejich zájmy a dovednosti. Obsahem projektu jsou muzikoterapie, canisterapie, plavání dětí s rodiči, odpolední kluby (výtvarné a sportovní aktivity, volná či organizovaná hra), apod. Nízkoprahový klub pro děti a mládež Pacific nabízí služby dětem a mládeži od 6 do 18 let z pražského sídliště Černý Most, kteří se nacházejí v nepříznivé sociální situaci. Dobrovolníci v nízkoprahovém klubu pomáhají pracovníkům při organizaci různých her, akcí a výletů. U dětí, které mají zájem, pomáhají dobrovolníci v klubu i při doučování. Mateřské centrum Motýlek projekt nabízí podporu rodičům s dětmi do 6 let věku. Rodiny mají možnost setkávání v hernách, odpočinku a vzdělávání. Aktivity MC Motýlek: dopolední integrované herny s programem, školička, keramika, individuální logopedie pro děti, výuka angličtiny pro rodiče včetně zajištění hlídání dětí, kurz práce s počítačem pro rodiče, relaxační malování, divadélka, půjčovna literatury, hraček a didaktických pomůcek, přednášky a besedy pro rodiče. Pravidelně v tomto programu pomáhá průměrně 30 dobrovolníků. Dobrovolníky jsou především studenti, lidé v produktivním věku (maminky na mateřské, pracující i nezaměstnaní).

25 Mateřské a rodinné centrum Krůček Svitavy, z.s. spolek IČ: Wolkerova alej 92/18, Svitavy Telefon: bara.havova01@seznam.cz o udělení pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, příslušníkům národnostních menšin a pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase krátkodobá a Pardubický kraj 7. října 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt: Dobrovolnické centrum Krůček. Organizace bude vysílat dobrovolníky především v rámci města Svitavy na pomoc dětem a rodinám při vyplňování jejich volného času, dále pak při např. návštěvách úřadů, realizace jednorázových aktivit apod. Dobrovolníci budou působit v: Azylový dům pro matky s dětmi ZŠ a MŠ ve Svitavách SVČ Tramtáryje Svitavy Gymnázium Svitavy Město Svitavy Kafé Rošambo MC Krůček Dobrovolníci budou proškoleni, pojištěni a bude s nimi uzavřená smlouva. Organizace předpokládá 50 dobrovolníků. Dobrovolníky jsou především studenti, lidé v produktivním věku (maminky na mateřské, pracující i nezaměstnaní).

26 Klub dvojčat a vícerčat Morava, o.s. spolek IČ: Náves Svobody 48, Olomouc Telefon: dvojcata@dvojcata.net o udělení pomoc zdravotně postiženým a pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Olomoucký kraj 7. října 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt: Asistent do rodiny s dvojčaty a vícerčaty. Činnost dobrovolníka spočívá v přímé asistenci rodičů dvojčat a vícerčat po dobu 2-3 hodiny týdny. Dobrovolník děti nehlídá, pouze asistuje za přítomnosti rodičů. Dobrovolník nabízí ty druhé ruce, které 1 rodiči při péči o 2 děti najednou chybí. Cílem programu je ulevit rodině v péči o dvojčata a vícerčata formou: asistenci při volnočasových aktivitách, doprovodu k lékaři nebo na rehabilitační cvičení, výpomoci a asistence doma v rodině a při školní přípravě. Dobrovolník pomáhá rodinám s dvojčaty a vícerčaty od jejich narození po věk 8 let, které bydlí v Olomouci a okolí. Dobrovolníci budou proškoleni, pojištěni a bude s nimi uzavřená smlouva. Organizace předpokládá 15 dobrovolníků. Dobrovolníky jsou především studenti a senioři.

27 Sbor Jednoty bratrské v Ivančicích církevní právnická osoba IČ: Sportovní 1498/9, Ivančice Telefon: zahrada@jbivancice.cz o udělení pomoc osobám zdravotně postižným a seniorům Ivančice 7. října 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt: Dobrovolnická činnost v příspěvkové organizaci Nemocnice Ivančice. Dobrovolníci pomáhají v LDN v Nemocnici Ivančice při volnočasových aktivitách: tj. čtení, povídání si s pacienty apod. Dobrovolníci docházejí podle svých možností za konkrétními pacienty, o návštěvě informují příslušné zdravotní sestry. Dobrovolníci jsou označeni vizitkou. Dobrovolníci budou proškoleni, pojištěni a bude s nimi uzavřená smlouva. Organizace předpokládá 5 dobrovolníků. Dobrovolníky jsou především studenti a senioři.

28 ní charita Jičín církevní právnická osoba IČ: Na Jihu 553, Jičín Telefon: Fax: pomoc při péči o děti, mládež v jejich volném čase Královehradecký kraj, Liberecký kraj 5. října 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt: Pět P. Sociálně preventivní volnočasový program je určen dětem od 6 do 15 let, jejichž rodiče (zákonní zástupci) se zařazením do programu souhlasí. Dítě se schází jednou týdně na 2 3 hodiny s dobrovolníkem, který musí být starší 18ti let, projít psychologickými testy a zúčastnit se speciálního výcviku, školení. Dobrovolníky jsou převážně studenti. Dobrovolníci tráví s dítětem volný čas návštěvy kina, hřišť apod. Dobrovolníci jsou odborně proškoleni, supervidováni, pojištěni a je s nimi uzavřená smlouva.

29 ní charita Jičín církevní právnická osoba IČ: Na Jihu 553, Jičín Telefon: Fax: o udělení pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, seniorům a pomoci při pořádání kulturních nebo sbírkových akcí Královehradecký kraj, Liberecký kraj 5. října 2015 Č.j.: MV- MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt: K 2. Dobrovolníci v tomto programu dávají osobám se zdravotním znevýhodněním naději a podporu. Pomáhají jím s vytvářením smysluplných aktivit v zařízeních pro seniory apod.: Charitní pečovatelská služba v Kopidlně, Libáni a Vysokém Veselí Život bez barier Nová Paka o.s. Dobrovolníci doprovází klienty na výlety, kulturní nebo sportovní akce. Pomáhají se zajišťováním materiální pomoci a sociálního šatníku. Program především nabízí dobrovolnickou pomoc a podporu osamělým seniorům, kteří nemají například možnost pravidelného kontaktu s rodinou nebo blízkými a mají omezené možnosti trávení volného času. Program funguje na principu dlouhodobějšího vztahu mezi dobrovolníkem a jedním klientem nebo skupinou klientů. Dobrovolníci jsou pojištěni, proškoleni a je s nimi uzavřená smlouva.

30 ní charita Jičín církevní právnická osoba IČ: Na Jihu 553, Jičín Telefon: Fax: --- o udělení pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase a pomoc při kulturních a sbírkových akcích krátkodobá, Královehradecký kraj, Liberecký kraj 5. října 2015 Č.j.: MV- MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt: B 612. Hlavním smyslem ho programu je získat děti pro činorodé a smysluplné trávení volného času, pomocí dobrovolníků plánovat a realizovat přitažlivé volnočasové aktivity v zařízeních pro děti mládež a vzájemně rozšiřovat své obzory. Prostřednictvím aktivních dobrovolníků získávají děti pozitivní vzor, nový úhel pohledu na životní hodnoty a možnosti, jak trávit volný čas. Přijímající NZDM EXIT v Jičíně nízkoprahové zařízení pro děti a mládež NZDM PoHoDa v Hořicích nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Centrum Sasanka služby pro rodiny s dětmi Organizace dává přednost dobrovolníkům starším 18 let (možnost je již od 16 let). Dobrovolníci jsou proškoleni, pojištěni je s nimi uzavřená smlouva.

31 ní charita Jičín církevní právnická osoba IČ: Na Jihu 553, Jičín Telefon: Fax: pomoc osobám zdravotně postiženým a seniorům Královehradecký kraj, Liberecký kraj 5. října 2015 Č.j.: MV- MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt: BN 80. Přijímající ní nemocnice Jičín Dobrovolníci v tomto programu dávají nemocným svůj čas. Nemocné navštěvují pravidelně a dlouhodobě, stávají se tak společníky, kteří naslouchají, povídají si s pacienty, předčítají, hrají společenské hry. Charakter činnosti se podobá běžné návštěvě. Pokud zdravotní stav pacienta dovolí, je možní i doprovod v rámci areálu na procházku, na vyšetření apod. Někteří dobrovolníci se mohou spolupodílet na rukodělných činnostech pacientů. Dále dobrovolníci mohou měnit výzdobu nemocnice, účastnit se na charitativních sbírkách apod. Dobrovolníci jsou proškoleni, pojištěni je s nimi uzavřená smlouva. Organizace předpokládá cca 15 dobrovolníků ročně.

32 Hestia, o.s. spolek IČ: Na Poříčí 12, Praha 1 Telefon: Fax: o udělení hestia@hest.cz pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Česká republika 7. října 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt: Program 3G- Tři generace. Cílem je především podpora činnosti mezi generaci 50+ a dětmi. Náplní jejích setkání budou převážně volnočasové aktivity, kterým se společně dítě a dobrovolník věnují, případně doprovod na organizované volnočasové aktivity. Dobrovolník se nezapojuje do řešení způsobu výchovy v rodině. Průběžně je program doplňován společenskými volnočasovými aktivitami pro děti i dobrovolníky. Program nabízí dobrovolníky ve věku 50+ rodinám se školními nebo i předškolními dětmi, které nemají své vlastní prarodiče anebo nemají možnost se s nimi pravidelně setkávat, a kteří ociťují nedostatek mezigeneračního vztahu či potřebují pomoc s činnostmi okolo dětí. Dobrovolník se setkává s dítětem min. 6 měsíců, a to 1-2 týdně dle vzájemné dohody. Dobrovolníci jsou proškoleni je s nimi uzavřena smlouva, jsou pojištěni.

33 Hestia, o.s. spolek IČ: Na Poříčí 12, Praha 1 Telefon: Fax: o udělení nebo programu: hestia@hest.cz pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Česká republika 7. října 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný program: Ty a já dobrovolnictví pro děti v NRP. Program Ty a já byl založen, jako obdoba programu Pět P. Náplní jsou setkání dvojice dobrovolník a dítě v náhradní rodinné péči. Na setkání převažují volnočasové aktivity, kterým se společně dítě a dobrovolník věnují, případně doprovod na organizované volnočasové aktivity. Dobrovolník se nezapojuje do řešení způsobu výchovy v rodině. Průběžně je program doplňován společenskými volnočasovými aktivitami pro děti i dobrovolníky. Kamarádských vztah s dobrovolníkem rozšiřuje dítěti základnu jeho vztahů, posiluje sebevědomí a sebedůvěru. Dobrovolník se setkává s dítětem min. 6 měsíců, a to 1-2 týdně dle vzájemné dohody. Dobrovolníci jsou proškoleni, je s nimi uzavřena smlouva, jsou pojištěni.

34 ŽIVOT 90 spolek IČ: Karolíny Světlé 18, Praha 1 Telefon: Fax: sekretariat@zivot90.cz pomoc seniorům dlouhodobé i krátkodobé Česká republika 5. října 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt: Dobrovolnické centrum ŽIVOTA 90. Cílem projektu je zlepšit psychosociální podmínky seniorů a zdravotně postižených osob prostřednictvím specificky zaměřených krátkodobých a dlouhodobých dobrovolnických programů aktivizačního, edukačního a volnočasového charakteru. Jedná se o programy, které jsou určeny výhradně pro seniory a zdravotně postižené, kteří využívají sociálně zdravotní služby poskytované občanským sdružením ŽIVOT 90. Dobrovolníci se mohou zapojit do následujících činnosti: Pomoc při zajišťování různých akcí ŽIVOTA 90 Pomoc při zajišťování jednoduchý administrativních činností souvisejících s aktivizačními a edukačními aktivitami Aktivní účast na módních přehlídkách Doprovázení seniorů a zdravotně postižených na akcích pořádaných ŽIVOTEM 90 Pomoc při realizaci alternativních terapií jóga apod. Pomoc s realizací edukačních aktivit (jazykové kurzy apod.) Pomoc s realizací výuky na PC Pomoc při organizování společenských setkání v rámci ŽIVOTA 90 apod.

35 Sdružení pro integraci a migraci, o.p.s. obecně prospěšná společnost IČ: Baranova 33, Praha 3 Telefon: Fax: poradna@refug.cz pomoc národnostním menšinám a imigrantům, pořádání kulturních akcí Česká republika 7. října 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt: Dobrovolníci v SIMI. Dobrovolníci v organizaci pracují na různých aktivitách, a jejich působení se odvíjí od jejich zájmů a aktuálních potřeb Sdružení pro integraci a migraci. Především pomáhají dobrovolníci s osobní asistencí klientům při jednání s úřady, vyřizování dokumentů, trávení volného času, zapojení klienta do českého prostředí formou setkávání, společných aktivit, nácvik češtiny. Těmto dobrovolníkům je věnovaná péči ze strany koordinátory dobrovolníků, mají supervize, mohou jim být zprostředkované volné vstupenky do kina Bio Oko, na výstavy v Rudolfinu a v Muzeu hl. m. Prahy. Dále dobrovolníci sbírají podklady pro monitoring o stavu ochrany lidských práv v zemích původu cizinců klientů organizace. Dobrovolníci rovněž vypomáhají při prezentačních akcí organizace koncert, výstavy, večery pro dárce, zajišťování multikulturních večerů, prezentačních akcí apod.

36 ADRA, o.p.s. obecně prospěšná společnost IČ: Klikatá 1238/90c, Praha 5 - Jinonice Telefon: Fax: adra@adra.cz pomoc osobám zdravotně postiženým a seniorům hl. m. Praha 5. října 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt DC ADRA Praha: ADRA pomáhá zdravotně postiženým a seniorům v Praze. Posláním programu je podpora seniorů a zdravotně postižených formou dobrovolnictví. DC ADRA Praha kontaktuje potencionální příjemce dobrovolníků programu a na základě konkrétních potřeb příjemců, vyhlašuje nábor dobrovolníků. Ve spolupráci s přijímajícími organizacemi organizuje příjem a školení dobrovolníků. Dobrovolníkům je poskytovaná supervize. Organizace vysílá dobrovolníky do následujících přijímajících organizací: Nemocnice na Františku Všeobecná fakultní nemocnice v Praze Poskytovanými službami v rámci tohoto programu jsou: volnočasové aktivity: konverzace, doprovod, četba, hraní společenských her, výtvarná dílna, divadlo, filmový klub, společné vaření apod.). Dobrovolníci nenahrazují odborné pracovníky, jejich cílem je přispět setkáními se seniory a zdravotně postiženými k naplnění jejich psychosociálních potřeb.

37 Dobrovolnické centrum, o.s. spolek IČ: Prokopa Diviše 5, Ústí nad Labem Telefon: Fax: o udělení pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Ústecký kraj 7. října 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný program Kompas. Tento program zahájil svou činnost v roce 2004, kdy v Dobrovolnickém centu vznikla potřeba nabídnout znevýhodněným dětem další a jinou formu pomoci zaměřenou na skupinovou činnost a posilování principů obsažených i v názvu programu, jako jsou KOMunikace, PArtnerství a Spolupráce. Organizace poskytuje tento program jako součást Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi spolu s programem Pět P a terénní sociální prací. V rámci tohoto programu se dva dospělí vyškolení dobrovolníci věnují skupince šesti dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí či s různými handicapy. Skupiny se pravidelně schází každý týden v určený den na 2-3 hodiny po dobu čtyř až pěti měsíců. Cílem a smyslem je nabídnout dětem, pod vedením dvojice dobrovolníků, zábavu a přátelství v malém kolektivu. Naplnit volný čas takovým způsobem, který děti a dobrovolníky osloví, zaujme a podpoří jejich sociální dovednosti. Mohou to být výlety, exkurze, hry, soutěže apod. Dobrovolníky jsou nejčastěji studenti, musí být starší 18 let.

38 Salesiánská provincie Praha a její školská právnická osoba Salesiánské středisko mládeže dům dětí a mládeže Brno - Žabovřesky církevní právnická osoba IČ: Foersterova 2, Brno Telefon: Fax: ---- stredisko@brno.sdb.cz pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Česká republika 2. října 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt Program rozvoje dobrovolnictví v SaSM Brno Žabovřesky. Středisko je určeno dětem a mládeži bez rozdílu původu nebo náboženství. Jeho posláním je přispívat k rozvoji osobnosti dětí a mládeže nabídkou programů a činností pro smysluplné využití jejich volného času. Zvláštní pozornost je věnovaná kategorii školního věku a dospívajícím, nabízeny jsou ale i aktivity pro dospělé. Dobrovolníci spolupracují na konkrétních úkolech a programech, přinášejí nové nápady a svou přítomností animují prostředí, ve kterém působí, proto jsou v salesiánském prostředí nazývání animátoři. Dobrovolníci působí v organizaci již od 90. let pomoc při vedení kroužků, pomoc při pobytových akcí, příležitostné akce, stavba táborových základen, apod. Organizace má každoročně cca 60 dobrovolníků a využívá je pouze pro svou potřebu, pro své aktivity, programy.

39 Amalthea, o.s. spolek IČ: Husova 199, Pardubice 3 Telefon: Fax: - amalthea@amalthea.cz o udělení pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase krátkodobá, Pardubický kraj 7. října 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný program: Dobrovolnictví v Amalthea. Tento program vznikl sloučením dvou projektu: Dobrovolníci v Centru náhradní rodinné péče a Dobrovolníci pro ohroženou rodinu. Dobrovolníci se zapojují do následujících služeb a aktivit: Odpolední klub Podpůrný program Setkání náhradních rodin Příjemcem činnosti jsou děti v pěstounské/osvojitelské péči, potažmo celé náhradní rodiny, které pocházejí z celého Pardubického kraje. Pomoc dobrovolníka spočívá zejména v nácviku péče o domácnost, pomoc s nácvikem péče o dítě a jeho školní přípravou, podpora posílení dovednosti rodičů, pomoc se zprostředkováním volného času dítěte, podpora začlenění rodiny do komunity apod. Dobrovolníci jsou většinou studenti. Dobrovolníci je proškoleni, pojištění, jsou s nimi uzavřené smlouva, a je jim poskytována pravidelná supervize.

40 ADRA, o.p.s. obecně prospěšná společnost IČ: Klikatá 1238/90c, Praha 5 Telefon: Fax: adra@adra.cz o udělení pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Ostrava 5. října 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt DC ADRA Ostrava: Dobrovolníci v sociálních a zdravotnických zařízeních pro děti a v pěstounských rodinách. Organizace vysílá v rámci tohoto akreditovaného programu dobrovolníky do následujících přijímajících organizací: Dětské centrum Domeček Fakultní nemocnice Ostrava Městská nemocnice Ostrava a pěstounské rodiny nebo programu: Dobrovolníci si s dětmi čtou, povídají, hrají si s nimi, doučují je, navštěvují kulturní akce apod. Také pomáhají při organizaci jednorázových akcích. Cílem je pro skupinu dětí naplnění jejich psychosociálních potřeb. Posláním dobrovolníka je fungovat jako přátelský a empatický společník. Dobrovolníky se stávají většinou ženy studující střední, vyšší odborné nebo vysoké školy. Dobrovolníci jsou vyškoleni, pojištěni a je s nimi uzavřená smlouva.

41 ADRA, o.p.s. Obecně prospěšná společnost IČ: Klikatá 1238/90c, Praha 5 Telefon: Fax: adra@adra.cz pomoc osobám zdravotně postiženým Moravskoslezský kraj 5. října 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt DC ADRA Ostrava: Dobrovolníci v zařízeních poskytujících sociální služby pro osoby se zdravotním postižením a v nemocnicích. Organizace vysílá v rámci tohoto akreditovaného programu dobrovolníky do následujících přijímajících organizací: Čtyřlístek centrum pro osoby se zdravotním postižením Domov na Liščině Domov barevný svět Domov Beruška Stacionář Třebechovice Centrum pracovních činností Městská nemocnice Ostrava Fakultní nemocnice Ostrava a další Dobrovolníci se stávají tzv. zdravým kamarádem, který uživateli zařízení přibližuje svět zvenčí, svět mimo zařízení. Tím pomáhá snižovat sociální vyloučení uživatelů zařízení. V nemocnicích dobrovolníci pomáhají zaplnit pacientům volný čas, aby se necítili osaměle, izolovaně. Dobrovolníci si s klienty čtou, povídají apod. Také pomáhají při organizaci jednorázových akcích. Posláním dobrovolníka je fungovat jako přátelský a empatický společník. Dobrovolníci jsou vyškoleni, pojištěni a je s nimi uzavřená smlouva.

42 Dobrovolnické centrum, o.s. spolek IČ: Prokopa Diviše 5, Ústí nad Labem Telefon: Fax: pomoc při péči o zachování kulturního dědictví a pomoc při pořádání kulturních akcí Ústecký kraj 7. října 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt: Dobrovolnická služba v muzeu a knihovně. Organizace bude vysílat dobrovolníky do organizací: Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem, příspěvková organizace Collegium Bohemikum, o.p.s. Muzeum města Ústí nad Labem Dobrovolníci se budou podílet na zájmových a doplňkových službách přijímajících organizací v rámci dlouhodobé služby. Budou pro svou práci náležitě vyškoleni se zaměřením na hlavní činnost přijímajících organizací a svůj výkon služby. Dobrovolníci se mohou podílet na průzkumech vedených směrem k uživatelům služeb přijímajících organizací, budou zpracovávat různé dotazníky, mohou být doprovodem koordinátora či jiného pracovníka knihovny v rámci přednášek pro veřejnost, především škol. Dále se mohou podílet na zajišťování různých kulturních akcí, připravovat podklady pro tiskové mediální výstupy, mohou pomáhat při zajišťování odborných přednášek. Mohou se podílet na základní informační službě v rámci prostor, výstav apod., mohou se podílet na přípravě a zabezpečení výstav, zabezpečení distribuce muzejních publikací, v rámci administrace a dokumentace sbírek apod.

43 Apoštolská církev Varndsdorf církevní právnická osoba IČ: Kostelní 2262, Varnsdorf Telefon: Fax: pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Varnsdorf 8. října 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt: Dobrovolníci pro doučování jako součást ho centra Strakapoud. Záměrem projektu je vzdělávání dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí ve Varnsdorfu. Podporou vzdělávání v rodinách eliminovat existující znevýhodnění (nepřipravenost při nástupu do školy, jazykové bariéry, nevyhovující bytové zázemí ) dětí a do budoucna přispět k lepší zaměstnavatelnosti. Cílem je zlepšení školních výsledků doučovaných dětí a přecházení předčasnému ukončení školní docházky. Dále navázání užší spolupráce se školami a působení na rodinné prostředí doučovaných dětí, které by vedlo ke změně postojů rodičů ke vzdělání a jejich aktivnější zapojení do přípravy dětí na vyučování a vytvoření adekvátního domácího zázemí na přípravu dětí do školy. Dobrovolníky jsou převážně studenti, nezaměstnaní anebo senioři. Dobrovolníci dokládají výpis z rejstříku trestů, jsou proškoleni, pojištěni a je s nimi uzavřená smlouva.

44 Apoštolská církev Varndsdorf církevní právnická osoba IČ: Kostelní 2262, Varnsdorf Telefon: Fax: o udělení pomoc osobám zdravotně postiženým Varnsdorf 8. října 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt: Dobrovolníci v nemocnici. Projekt realizuje centrum Strakapoud. nebo programu: Cílem projektu je zlepšení kvality života a podpora pacientů, kteří jsou hospitalizovanými na oddělení LDN Varnsdorf. Dobrovolníkem může být např. senior, nezaměstnaný anebo student, starší 15 let. Dobrovolníci tráví s pacienty jejich volný čas různými volnočasovými aktivitami: povídání si, vycházky, poslech hudby, hraní her, výtvarná dílna apod.

45 In Báze,z.s. spolek IČ: Legerova 50, Praha 2 Telefon: Fax: - info@inbaze.cz pomoc nezaměstnaným, osobám sociálně slabým, seniorům, příslušníkům národnostních menšin, imigrantům, pomoc při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase Česká republika 5. října 2015 Č.j.: MV /OBP-2015 Organizace má akreditovaný projekt: Dobrovolníci v InBázi. InBáze se věnuje integračním aktivitám v rámci komunitních a sociálních programů pro migranty a českou veřejnost, které jsou realizovány v komunitním centru v Praze a v komunitním centru Rakovice. Dobrovolníci se v organizaci podílí na setkávání multikulturní skupiny Kruhy, zúčastňují se programů skupin a přispívají k jejich vytváření. Dále se podílejí na jazykovém vzdělávání migrantů, ve spolupráci se sociálním oddělením organizace dobrovolníci pomáhají klientům při hledání práce, doprovodu na úřady apod. Systematicky pracují s dětmi migrantů, pořádají celodenní a víkendové akce, letní tábory a zaměřují se také na doučování dětí. Dobrovolníci se podílí na organizaci multikulturního festivalu Refufest, apod. Dobrovolníci jsou proškoleni, pojištěni a je s nimi uzavřená smlouva.

adra@adra.cz http://www.adra.cz pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, pomoci při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase

adra@adra.cz http://www.adra.cz pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, pomoci při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase ADRA, o.p.s. obecně prospěšná společnost IČ: 61388122 Klikatá 1238/90c, 158 00 Praha 5 - Jinonice Telefon: 257 090 641 adra@adra.cz o udělení http://www.adra.cz pomoc osobám sociálně slabým, zdravotně

Více

Sociální agentura, o.p.s.

Sociální agentura, o.p.s. Sociální agentura, o.p.s. obecně prospěšná společnost IČ: 26540495 Varšavská 688/40 400 03 Ústí nad Labem Telefon: 475200094 info@socialniagentua.cz www.socialniagentrua.cz udělení pomoc osobám sociálně

Více

MOŽNOSTI DOBROVOLNICTVÍ V REGIONECH

MOŽNOSTI DOBROVOLNICTVÍ V REGIONECH MOŽNOSTI DOBROVOLNICTVÍ V REGIONECH informace o tématu dobrovolnictví: http://www.hest.cz/ informační portál o dobrovolnictví v ČR všeobecné nabídky dobrovolnictví: http://databaze.dobrovolnik.cz/ široká

Více

2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina

2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina Odborná konference s workshopem Rozvoj dobrovolnictví v ČR 2.5 Příklady dobré praxe: FOKUS Vysočina Andrea Kozojedová, Iveta Krčálová, DiS. FOKUS Vysočina Dobrovolnická centra Web: http://accendo.cz E-mail:

Více

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Plán rozvoje sociálních služeb se řídí zákony: zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách zákon

Více

Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s.

Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s. Adorea dobrovolnické centrum Vsetín,o.s. Naše činnost Medializace a propagace dobrovolnictví Vyhledávání dobrovolníků a jejich výcvik Koordinace dobrovolnictví Spolupráce s přijímajícími organizacemi Realizace

Více

Seznam žádostí o dotaci pro oblast dobrovolnické služby na rok 2016, které splnily formální požadavky

Seznam žádostí o dotaci pro oblast dobrovolnické služby na rok 2016, které splnily formální požadavky Seznam žádostí o dotaci pro oblast dobrovolnické služby na rok 2016, které splnily formální požadavky Pč. Název organizace Název projektu 1 Adorea-dobrovolnické centrum Vsetín, Dobrovolníci v nemocnici

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

Dobrovolnické centrum, o. s.

Dobrovolnické centrum, o. s. Dobrovolnické centrum, o. s. 2015 Spolek Dobrovolnické centrum vytváří a poskytuje profesionální zázemí dobrovolníkům a propaguje dobrovolnictví jako přirozenou součást života. Rok vzniku: 1999 Jsme nestátní

Více

Podpora lidí s PAS osobní asistencí

Podpora lidí s PAS osobní asistencí Asociace pomáhající lidem s autismem APLA-JM o.s. Podpora lidí s PAS osobní asistencí Ing. Tomáš Dostál Mgr. Pavla Krňávková APLA-JM o.s. Vznik v roce 2002 z iniciativy rodičů dětí s autismem, odborníků

Více

Osobní asistence (Pardubice) ano Sociální rehabilitace - PC učebna ne Provozní místnost - Setkávání bez bariér ne 53100

Osobní asistence (Pardubice) ano Sociální rehabilitace - PC učebna ne Provozní místnost - Setkávání bez bariér ne 53100 Výsledky dotačnícho řízení z Programu podpory v sociální oblasti na rok Poř. číslo IČ Žadatel dotace Název projektu/účel 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby

Více

Schválená částka dotace v Kč. Číslo usnesení RMZ/ZMZ. 1 ABAPO, s.r.o ABAPO osobní asistence /12Z/

Schválená částka dotace v Kč. Číslo usnesení RMZ/ZMZ. 1 ABAPO, s.r.o ABAPO osobní asistence /12Z/ Přehled schválených a vyplacených dotací ze Sociálního fondu statutárního města Zlína (v souladu s uzavřenými smlouvami o poskytnutí v roce 2016) - registrované sociální služby a primární podpora rodin

Více

ČÁST 5 - CÍLE A OPATŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINA ETNICKÉ MENŠINY: 5.1 Udržení stávajících sociálních služeb terénních a ambulantních

ČÁST 5 - CÍLE A OPATŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINA ETNICKÉ MENŠINY: 5.1 Udržení stávajících sociálních služeb terénních a ambulantních ČÁST 5 - CÍLE A OPATŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINA ETNICKÉ MENŠINY: Název Cíle: Popis a zdůvodnění Cíle: Na která zjištění z analýz cíl reaguje Seznam opatření, které vedou k naplnění Cíle: 5.1 Udržení stávajících

Více

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA BLANSKO PRO ROK 2012 Cílová skupina: Senioři Cíl 1 Podpora stávajících služeb Opatření 1.1 Odborné sociální poradenství - Naplněno.

Více

Název projektu: Komplexní odborná terénní a ambulantní pomoc ohroženým rodinám s dětmi na území města Česká Lípa 8 / / /

Název projektu: Komplexní odborná terénní a ambulantní pomoc ohroženým rodinám s dětmi na území města Česká Lípa 8 / / / Granty 2014 návrh výboru pro sociální politiku mimořádné řízení Poř. č.: 1. Žadatel: Centrum pro zdravotně postižené Libereckého kraje, o. p. s. Zahradní 415/10 Liberec listiny) ze dne: O 485 KS Ústí nad

Více

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zdroj: 1) Webové stránky poskytovatelů 2) Registr poskytovatelů sociálních služeb k datu 16.10.2015 3) Informace od poskytovatelů sociálních

Více

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb:

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb: 1. Základní informace o sociálních službách: V lednu roku 2007 vstoupil v platnost zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, který upravuje podmínky poskytování pomoci a podpory fyzickým osobám v nepříznivé

Více

Diakonie ČCE středisko Vsetín

Diakonie ČCE středisko Vsetín Diakonie ČCE středisko Vsetín církevní právnická osoba IČ: 73633178 Strmá 34/2, 755 01 Vsetín Telefon: 571 420 617 Číslo rozhodnutí o udělení vsetin@diakonie.cz www.diakonievsetin.cz pomoc osobám sociálně

Více

Dobrovolnictví jako cesta k inkluzi Mgr. Eva Urbanovská Mgr. Eliška Vymazalová Dobrovolník je člověk, který si dostatečně věří v tom, že může sám změnit věci, se kterými není spokojen. Je to člověk, který

Více

Strategie podpory rozvoje dobrovolnictví Ústeckého kraje

Strategie podpory rozvoje dobrovolnictví Ústeckého kraje Ústeckého kraje 2019 2020 Dvouletá podpora dobrovolnických center Ústeckého kraje v sociální oblasti Předkládá: RADA dobrovolnických center Ústeckého a Karlovarského kraje (neformální rada, přehled členů

Více

Schválená částka na sociální službu v Kč. Celková schválená částka dotace v Kč. Datum schválení dotace. Číslo usnesení RMZ/ZMZ

Schválená částka na sociální službu v Kč. Celková schválená částka dotace v Kč. Datum schválení dotace. Číslo usnesení RMZ/ZMZ Přehled schválených a vyplacených dotací ze Sociálního fondu statutárního města Zlína (v souladu s uzavřenými smlouvami o poskytnutí dotace v roce 2017) - registrované sociální služby Č. Příjemce dotace

Více

Člověk v tísni, o.p.s.

Člověk v tísni, o.p.s. Člověk v tísni, o.p.s. Čím se zabýváme Humanitární a rozvojová pomoc (přírodní katastrofy/ Skutečný dárek) Podpora lidských práv (podpora občanské společnosti v zemích s totalitním režimem, filmový festival

Více

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka 2016 2019) Obsah 1) Základní síť sociálních služeb ORP Jablonec nad Nisou... 2 2) Rozdělení sociálních služeb dle

Více

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit výzvy 034/03_16_047/CLLD_15_01_271 Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Řeckokatolická charita

Řeckokatolická charita Řeckokatolická charita Výroční zpráva 2009 Charitní služba je založena na respektování, ochraně a rozvíjení přirozených práv každého člověka a na křesťanském pojetí etických hodnot, zakotvených v Písmu

Více

Vzdělávání a podpora osvojitelských a pěstounských rodin 2 46 2 131 000 1 491 000 1 321 000 924 700

Vzdělávání a podpora osvojitelských a pěstounských rodin 2 46 2 131 000 1 491 000 1 321 000 924 700 Název žadatele Obec Z as tř eš. Název projektu Uznané organizace Příloha č. 2 Do t. Ob l. Po čet bo dů Celkový rozpočet Požadovaná dotace Požadavek po odečtení zbyt. nákl. Přidělená dotace HoSt Home -

Více

Monitoring plnění opatření z KP

Monitoring plnění opatření z KP Příloha A stav k 31. 8. 2014 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA ČESKÁ LÍPA Monitoring plnění opatření z KP ZJIŠTĚNÍ STAVU PLNĚNÍ číslo opatření název opatření plánované období realizace stav plnění

Více

Občanské sdružení D.R.A.K.

Občanské sdružení D.R.A.K. Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s.

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s. AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN DOMINO cz, o. p. s. KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN JE JEDNÍM

Více

Oblastní charita Trutnov

Oblastní charita Trutnov ní charita Trutnov církevní právnická osoba IČ: 43465439 Dřevařská 339, 541 03 Trutnov Telefon: 499817366 Fax: --- oblastni.charita.trutnov@seznam.cz www.charitatrutnov.cz pomoc osobám sociálně slabým,

Více

Poř. číslo IČ Příjemce dotace/ žadatel Název projektu/účel

Poř. číslo IČ Příjemce dotace/ žadatel Název projektu/účel Program podpory v sociální oblasti na Výše finančních prostředků na : Kč 5 758 800,00 Poř. číslo IČ Příjemce dotace/ žadatel Název projektu/účel 1 26647214 Amalthea o.s. Podpora pro rodinu a dítě NE 0

Více

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH 1. ÚVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 3. VZNIK A POSLÁNÍ 4. PROJEKTY 5. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 6. PODĚKOVÁNÍ 7. FINANČNÍ PODPORA 8. SPOLUPRÁCE A PODPORA 1. ÚVODNÍ SLOVO Vážené čtenářky,

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce:

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, 277 11 Neratovice, tel.: 315 682 314, IČO: 683 834 95, IZO: 110 450 639 Ředitelství školy: Spojovací 632, 277 11 Neratovice tel.:

Více

Příloha č. 1 k usnesení Rady HMP č. 520 ze dne 17. 3. 2015

Příloha č. 1 k usnesení Rady HMP č. 520 ze dne 17. 3. 2015 Příloha č. 1 k usnesení Rady HMP č. 520 ze dne 17. 3. 2015 Rodinná politika 2015 Žadatel/ název žadatele dle evidence IČO Název projektu Evid. číslo Podprogram Granty do 200 000 Kč grantu Alternativa 50+,

Více

Vymezení podporovaných aktivit

Vymezení podporovaných aktivit I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Vymezení podporovaných aktivit pro předkládání žádostí o finanční podporu v rámci globálního grantu Jihomoravského kraje v OP VK Oblast podpory 1.2

Více

NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014

NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014 NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014 SYSTÉMOVÉ PRIORITY Priorita č. 1 Nastavení procesů komunitního plánování sociálních služeb na úrovni ORP Tišnov

Více

ZÁMĚRY TKS 2016. charita záměr realizátor cílová skupina. Charitní dům pro seniory Hnojník

ZÁMĚRY TKS 2016. charita záměr realizátor cílová skupina. Charitní dům pro seniory Hnojník ZÁMĚRY TKS 2016 charita záměr realizátor cílová skupina požadovaná částka Charita sv. Alexandra Podpora osob se, vybavenost chráněných dílen chráněné dílny a sociální Charity sv. Alexandra osoby zdravotně

Více

Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Sociální služby pro rodiny s dětmi (program Podpora pro rodinu a dítě)

Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Sociální služby pro rodiny s dětmi (program Podpora pro rodinu a dítě) Program podpory v sociální oblasti 2017 ŽADATELÉ: Poř. číslo IČ Žadatel dotace Název projektu/účel 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi ne

Více

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH 1. ÚVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 3. VZNIK A POSLÁNÍ 4. PROJEKTY 5. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 6. PODĚKOVÁNÍ 7. FINANČNÍ PODPORA 8. SPOLUPRÁCE A PODPORA 1. ÚVODNÍ SLOVO Vážené čtenářky,

Více

IČ Žadatel dotace Název projektu/účel ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

IČ Žadatel dotace Název projektu/účel ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Přehled příjemců dotací z Programu podpory v soc. a zdrav. oblasti 2019 - registrované sociální služby ŽADATELÉ: 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické Zpráva o naplňování cílů a opatření komunitních plánů v lokalitách Olomouckého kraje za rok 2013 Název komunitního plánu 2. Komunitní plán sociálních služeb města Kojetína na období let 2012-2016 Časová

Více

Analýza poskytovaných sociálních služeb ve správním území pro děti ohrožené na výchově a děti obtížně vychovatelné.

Analýza poskytovaných sociálních služeb ve správním území pro děti ohrožené na výchově a děti obtížně vychovatelné. Město Jičín Městský úřad Jičín odbor ch věcí a zdravotnictví Analýza poskytovaných ch služeb ve správním území pro děti ohrožené na výchově a děti obtížně vychovatelné. Pracovní skupina KP pro děti ohrožené

Více

Vnitřní předpis ITY z.s. č. 1/2017

Vnitřní předpis ITY z.s. č. 1/2017 Vnitřní předpis č. 1/2017 1. Cíle a předmět činnosti spolku 2. Organizační řád 3. Kompetence pracovníků v sociální službě 4. Práva a povinnosti zaměstnanců 5. Nouzové a havarijních situace 6. Závěrečné

Více

Centrum sociálně zdravotních služeb. Ředitel: PhDr. Jindřich Kadlec

Centrum sociálně zdravotních služeb. Ředitel: PhDr. Jindřich Kadlec Centrum sociálně zdravotních služeb Ředitel: PhDr. Jindřich Kadlec Praha 6 - Bendova 1121 / 5 tel. 235 314 141, fax 235 300 474 Úvodem Centrum sociálně zdravotních služeb (dále CSZS) je samostatná příspěvková

Více

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY 2016 2020 1 Akční plán je prováděcím dokumentem Komunitního plánu sociálních služeb města 2016 2020 (dále KPSS). Je každoročně zpracováván pro

Více

ORGANIZACE DOBROVOLNICKÉHO PROGRAMU V OBLASTNÍ NEMOCNICI KLADNO

ORGANIZACE DOBROVOLNICKÉHO PROGRAMU V OBLASTNÍ NEMOCNICI KLADNO Metodický pokyn Oblastní nemocnice Kladno, a.s. Číslo MP 012 Vydání 4 nemocnice Středočeského kraje Datum 1.10.2012 1.12.2017 ORGANIZACE DOBROVOLNICKÉHO PROGRAMU V OBLASTNÍ NEMOCNICI KLADNO Platnost dokumentu

Více

Rozdělení finančních prostředků ve výši Kč JEDNIČKA PRO ROK 2008 podpora MHMP v sociální oblasti

Rozdělení finančních prostředků ve výši Kč JEDNIČKA PRO ROK 2008 podpora MHMP v sociální oblasti Příloha k usnesení Zastupitelstva MČ číslo U08_0226 ze dne 26. 06 2008: Rozdělení finančních prostředků ve výši 654 000 Kč JEDNIČKA PRO ROK 2008 podpora MHMP v sociální oblasti Č í s l o P r o j e k t

Více

Dobrovolníci v sociálních zařízeních MS kraje 692 134 189 000 občanské sdružení

Dobrovolníci v sociálních zařízeních MS kraje 692 134 189 000 občanské sdružení Strana 1 Neposkytnutí účelových neinvestičních dotací z rozpočtu Moravskoslezského kraje na rok 2005 nestátním neziskovým organizacím poskytujícím na území Moravskoslezského kraje sociální služby seniorům

Více

Výchozí stav sítě sociálních služeb pro Karlovarský kraj

Výchozí stav sítě sociálních služeb pro Karlovarský kraj Příloha č. 2 : Ince o poskytovateli Výchozí stav sítě sociálních služeb pro Karlovarský kraj Identifikace IČO Druh Kapacita Farní charita Aš 3160752 64839991 azylové domy Domov sv. Zdislavy pro matky s

Více

Výroční zpráva "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza

Výroční zpráva V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva 2014 "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2014 Dobrovolnické centrum

Více

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce 2015 - za jednotlivé oblasti sociální péče

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce 2015 - za jednotlivé oblasti sociální péče Oblast péče o seniory Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na Domov pro seniory Dobětice, p.o. Domov pro seniory Dobětice, p.o. Domov pro seniory Severní Terasa, p.o. 20 let s vámi - oslavy 20. výročí

Více

ambulance@ditekrize. cz 241 48 41 49 problem@ditekrize.cz Linka Bezpečí 800155555 bezplatné hovory krizove.centrum@osprevent.

ambulance@ditekrize. cz 241 48 41 49 problem@ditekrize.cz Linka Bezpečí 800155555 bezplatné hovory krizove.centrum@osprevent. Celá republika 241 480 511 ambulance@ditekrize. 241 48 41 49 problem@ditekrize. životních situacích životních situacích krizová pomoc, diagnostika, terapie, poradenství Linka Bezpečí 800155555 bezplatné

Více

Program Pět P. Marie Forgáčová. koordinátorka programu

Program Pět P. Marie Forgáčová. koordinátorka programu Program Pět P Marie Forgáčová koordinátorka programu Co je to dobrovolnictví? Dobrovolnictví je svobodně zvolená činnost, konaná ve prospěch druhých bez nároku na odměnu. Přirozený projev občanské zralosti.

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Datum konání: 1. 6. 2016, 13:00 hod-15:15 hod. Místo konání: ÚMČ Praha 10, Vršovická

Více

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na Oblast péče o seniory (služby) Dům pokojného stáří svaté Ludmily 68 040 Dům pokojného stáří sv.ludmily zvl.rež. 105 360 Opora Pečovatelská služba OPORA 611 220

Více

Služby sociální péče a služby sociální prevence

Služby sociální péče a služby sociální prevence Služby sociální péče a služby sociální prevence Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů upravuje tyto formy sociálních služeb: Podle typu sociální situace rozlišujeme

Více

Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2013

Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2013 Výroční zpráva 2013 Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2013 Dobrovolnické centrum Pardubice, o. s. je nezisková organizace založená a registrovaná 9. 11. 2010 Ministerstvem vnitra ČR.

Více

Čerpání finančních prostředků v projektech ESF Karel Vít

Čerpání finančních prostředků v projektech ESF Karel Vít Čerpání finančních prostředků v projektech ESF Karel Vít ředitel odboru implementace programů ESF, Ministerstvo práce a sociálních věcí Pár čísel úvodem 182,5 26,78 97,5 42,3 280,0 23,8 51,9 (2/3) Náš

Více

Dotace KHK

Dotace KHK Dotace z rozpočtu Královéhradeckého kraje pro rok 2016 na podporu definovaných v zákoně č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů 6115340 Alžběta Limberská - Domácí péče Jičín

Více

Raná péče v ČR-preventivní komunitní služba pro rodiny dětí s postižením. Mgr. Pavla Matyášová Společnost pro ranou péči 3. března 2012, Olomouc

Raná péče v ČR-preventivní komunitní služba pro rodiny dětí s postižením. Mgr. Pavla Matyášová Společnost pro ranou péči 3. března 2012, Olomouc Raná péče v ČR-preventivní komunitní služba pro rodiny dětí s postižením Mgr. Pavla Matyášová Společnost pro ranou péči 3. března 2012, Olomouc V ČR raná péče v systému sociálních služeb Raná péče je terénní

Více

Výpis žádostí ze systému edotace

Výpis žádostí ze systému edotace Výpis žádostí ze systému edotace Název dotačního titulu: dotace na sociální služby (MPSV dofinancování) ID: ZZ01591-01 Identifikátor Žadatel IČO/RČ Název projektu Požadovaná částka ZZ01591.0213 ZZ01591.0214

Více

Výroční zpráva 2012. PhDr. J. Tošner

Výroční zpráva 2012. PhDr. J. Tošner Výroční zpráva 2012 Dobrovolnictví není oběť, ale přirozený projev občanské zralosti. Přináší konkrétní pomoc tomu, kdo ji potřebuje, zároveň poskytuje dobrovolníkovi pocit smysluplnosti, je zdrojem nových

Více

Dobrovolnické centrum, o.s.

Dobrovolnické centrum, o.s. Dobrovolnické centrum, o.s. IČ: 70225842 Prokopa Diviše 5, 400 01 Ústí nad Labem Telefon: 475216684 Fax: 475216684 dcul@seznam.cz www.dcul.cz pomoc při péči o zachování kulturního dědictví a pomoc při

Více

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3 Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Azylové domy ( 57)... 3 1.2 Centra denních služeb ( 45)... 3 1.3 Denní stacionáře ( 46)... 3 1.4 Domovy pro osoby se zdravotním postižením ( 48)... 3 1.5 Domovy pro seniory ( 49)...

Více

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče Oblast péče o seniory Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na a služby blízké službám sociálním v roce 2012 - za jednotlivé oblasti sociální péče v Kč Domov pro seniory Severní Terasa, p.o. Aktivizace

Více

ZÁMĚRY TKS 13. charita záměr realizátor cílová skupina. Podpora provozu Noclehárny sv. Martina Noclehárna sv. Martina osoby bez přístřeší

ZÁMĚRY TKS 13. charita záměr realizátor cílová skupina. Podpora provozu Noclehárny sv. Martina Noclehárna sv. Martina osoby bez přístřeší ZÁMĚRY TKS 13 charita záměr realizátor cílová skupina požadovaná částka Podpora provozu Noclehárny sv. Martina Noclehárna sv. Martina osoby bez přístřeší Charita Bohumín Podpora Charitního domu pokojného

Více

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Zahájení poskyt. služby: září 2001 Nízkoprahové zařízení pro (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Charakteristika: NZDM je zčásti služba terénní, která se zaměřuje na práci v přirozeném prostředí

Více

flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti

flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti informace v prezentaci jsou aktuální k 1. 10. 2014 flexibilní mosty v sociálních službách Historie a poslání Ponton

Více

Ministerstvo vnitra ODBOR PREVENCE KRIMINALITY PRAHA

Ministerstvo vnitra ODBOR PREVENCE KRIMINALITY PRAHA Ministerstvo vnitra ODBOR PREVENCE KRIMINALITY PRAHA Statistický přehled o udělených akreditacích vysílajícím organizacím k výkonu dobrovolnické služby dle zákona č. 198/ Sb., o dobrovolnické službě a

Více

systému péče o ohrožené děti

systému péče o ohrožené děti Seminář pro členy krajských koordinačních skupin k transformaci systému péče o ohrožené děti Transformace a sjednocení Síť služeb Transformace stávajících služeb systému péče o ohrožené děti Benešov 13.

Více

Monitoring plnění KP

Monitoring plnění KP Příloha A stav k 19. 3. 2013 číslo opatření KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA ČESKÁ LÍPA Monitoring plnění KP název opatření plánované období realizace ZJIŠTĚNÍ STAVU PLNĚNÍ stav plnění zásadní důvody

Více

ZÁKLADNÍ KROKY K INTEGRACI CIZINCŮ

ZÁKLADNÍ KROKY K INTEGRACI CIZINCŮ ZÁKLADNÍ KROKY K INTEGRACI CIZINCŮ PORADNA PRO INTEGRACI Poradna pro integraci, občanské sdružení již 11 let pomáhá uprchlíkům s přiznaným azylem a dalším cizincům, kteří na území ČR dlouhodobě žijí, s

Více

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Výstupy v roce 37 odborné sociální poradenství Cíl C.7 Optimalizace sítě odborného sociálního poradenství Cíl D.1 Zajistit síť krizových poradenských

Více

Celkové plánované náklady projektu v Kč. Požadované prostředky 2. kolo 2015 v Kč. Veřejná podpora de minimis. Schválená dotace v 1.

Celkové plánované náklady projektu v Kč. Požadované prostředky 2. kolo 2015 v Kč. Veřejná podpora de minimis. Schválená dotace v 1. Příloha č. 1 usnesení č. 1 Program podpory v sociální oblasti - 2. kolo 2. kolo kole 2. kole v z kola kolo 1 26647214 Amalthea o.s. Sociální služby pro rodiny s dětmi v programech Podpora pro rodinu a

Více

6. Zařízení sociálních služeb

6. Zařízení sociálních služeb 6. Zařízení sociálních Hlavním smyslem sociálních je zajištění pomoci při péči o vlastní osobu, zajištění stravování, ubytování, pomoci při zabezpečení chodu domácnosti, ošetřování, pomoc s výchovou, poradenství,

Více

Služby společné více oblastem a ostatní služby

Služby společné více oblastem a ostatní služby Občanská poradna Plzeň Probační a mediační služba Plzeň Dobrovolníci Plzeňského kraje DoRA Volnočasové centrum pro děti, mládež, dospělé a seniory DoRA Přednášková a edukační činnost Mamma HELP Plzeň Agentura

Více

Centrum péče o duševní zdraví Hradec Králové

Centrum péče o duševní zdraví Hradec Králové Centrum péče o duševní zdraví Hradec Králové jsme nestátní, nezdravotnické zařízení denních aktivit provozované Centrem pro integraci osob se zdravotním postižením Královéhradeckého kraje, o.p.s. Adresa

Více

Příloha č. 3 Priority a opatření veřejné finanční podpory města Tišnova pro oblast sociálních služeb na období 2013-2014

Příloha č. 3 Priority a opatření veřejné finanční podpory města Tišnova pro oblast sociálních služeb na období 2013-2014 Priorita č. 1 Opatření 1. 1 Opatření 1. 2 PLÁN VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY MĚSTA TIŠNOVA - oblast sociálních služeb 2013 2014 Nastavení procesů komunitního plánování sociálních služeb na úrovni ORP Tišnov

Více

Zákon o dobrovolnické službě. Dobrovolnická služba (a)

Zákon o dobrovolnické službě. Dobrovolnická služba (a) Zákon o dobrovolnické službě číslo 198/2002 Jiři Pstružina PROSPECTUS M2.1.1 Zákon o dobrovolnické službě 1 Dobrovolnická služba (a) Činnost v sociální oblasti (nezaměstnaní, sociálně slabí, zdravotně

Více

Realizační plán rozvoje sociálních služeb na rok 2016

Realizační plán rozvoje sociálních služeb na rok 2016 Realizační plán rozvoje sociálních služeb na rok 2016 Cíl 1. Podpora řešení bytové problematiky v regionu Opatření 1.1. Zpracování koncepce sociálního bydlení v Rokycanech Město Rokycany schválilo svoji

Více

Zpráva o činnosti pobočky ADRA Česká Lípa za rok 2010

Zpráva o činnosti pobočky ADRA Česká Lípa za rok 2010 Zpráva o činnosti pobočky ADRA Česká Lípa za rok 2010 1. Úvod Pobočka ADRA vznikla jako 10. pobočka ADRY v ČR v roce 2009 a je součástí Občanského sdružení ADRA se sídlem v Praze. V současné době má ADRA

Více

Dotace - I. kolo rok 2008

Dotace - I. kolo rok 2008 Dotace - I. kolo rok 2008 Název organizace Název projektu Dotace v Kč Adorea-dobrovolnické centrum Vsetín, o.s. Pomoc nezaměstnaným, osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým, seniorům, příslušníkům

Více

Sociální služby pro osoby se zdravotním postižením

Sociální služby pro osoby se zdravotním postižením Sociální služby pro osoby se zdravotním Osoby s mentálním Osoby s tělesným Osoby s duševním onemocněním Osoby s chronickým onemocněním Osoby se sluchovým Osoby se zrakovým Osoby s kombinovaným Osoby s

Více

Zápis z výjezdního semináře

Zápis z výjezdního semináře Zápis z výjezdního semináře MANAŽERSKÉHO TÝMU v rámci projektu Společné plánování udržitelné sítě sociálních služeb v Ostravě (CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006590) DATUM: 22. - 23. 3. 2018 MÍSTO KONÁNÍ:

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2011

Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2011 Příloha usnesení Rady městské části Praha 12 č. 43.22.11 Zpráva o naplňování Komunitního plánu rozvoje sociálních služeb v městské části Praha 12 v roce 2011 Radě městské části Praha 12 je předkládána

Více

Dobrovolnictví v sociálních službách

Dobrovolnictví v sociálních službách Dobrovolnictví v sociálních službách listopad 2012 Ing. Daniela Lusková Štěpánka Lusková Obsah 1 Úvod... 3 2 Dobrovolnictví obecně... 3 2 Dobrovolnictví externích subjektů vysílající dobrovolníky do sociálních

Více

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz ZO ČSOP Vlašim Český svaz ochránců přírody Vlašim je občanské sdružení, které se od roku 1990 věnuje péči o přírodu a krajinu Podblanicka. Věnujeme se praktické ochraně přírody (péči o přírodovědně cenné

Více

Příloha č. 1. Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve statutárním městě Opava

Příloha č. 1. Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve statutárním městě Opava Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve statutárním městě Opava 2016 ÚVOD Manuál pro vykazování ukazatelů v sociálních službách a souvisejících aktivitách ve

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

Přehled žádostí o zařazení sociální služby do základní sítě kraje

Přehled žádostí o zařazení sociální služby do základní sítě kraje Přehled žádostí o zařazení sociální služby do základní sítě kraje Příloha č. 3 IČO Název poskytovatele Identifikátor Druh služby 26681471 Centrum D8 o.p.s. 3478916 odborné sociální poradenství 62209256

Více

Hodnocení projektů přihlášených do Programu rozvoje sociálních služeb v Moravskoslezském kraji na rok 2012

Hodnocení projektů přihlášených do Programu rozvoje sociálních služeb v Moravskoslezském kraji na rok 2012 Hodnocení projektů přihlášených do Programu rozvoje sociálních služeb v Moravskoslezském kraji na rok Poř. č. Č. žádosti Kód dotačníh o titulu Celkové % Právní uznatelné spoluúčast Požadovaná Název žadatele

Více

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče Oblast péče o seniory (služby) Dům pokojného stáří svaté Ludmily 80 000 Dům pokojného stáří sv.ludmily zvl.rež. 82 000 Opora Pečovatelská služba OPORA 603 000 Opora Domácí hospicová péče OPORA 210 000

Více

Komunitní plánování sociálních služeb na Domažlicku

Komunitní plánování sociálních služeb na Domažlicku Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. Obsah: I. Smysl realizačního

Více

Strategická část. stručná verze. k připomínkování

Strategická část. stručná verze. k připomínkování Strategická část stručná verze k připomínkování Vznik strategie, návaznost na ostatní dokumenty Strategická část Komunitního plánování sociálních služeb na území místní akční skupiny Chance in Nature Local

Více

ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier

ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier HISTORIE A SOUČASNOST OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ŽIVOT BEZ BARIÉR Registrace sdružení 10. února 2004 Účel vzniku podpora integrace zdravotně

Více

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na Oblast péče o seniory Domov pro seniory Dobětice, p.o. zavádění konceptu Kinestetické mobilizace 7 000 Domov pro seniory Dobětice, p.o. Čtyři roční období - s

Více

S AGRESÍ A ŠIKANOU VE STŘEDU I JINDY A JAK? Martina Bártová Petra Tučková Příspěvek na konferenci Kam kráčí(š) primární prevence? Praha 2008 OBSAH PŘÍSPĚVKU: seznámení s profesní dráhou preventisty seznámení

Více