BŘEZEN V TRÁVĚ. První týden v březnu. Zpravodaj dětského centra a školky V trávě pro všechny naše příznivce.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "BŘEZEN V TRÁVĚ. První týden v březnu. Zpravodaj dětského centra a školky V trávě pro všechny naše příznivce."

Transkript

1 BŘEZEN V TRÁVĚ Zpravodaj dětského centra a školky V trávě pro všechny naše příznivce. Předcházející měsíc březen uplynul v atmosféře netrpělivého očekávání příchodu prvních jarních, teplých a prosluněných dnů. Kalendářně nám sice jaro začalo, ale počasí tak trochu trucovalo a ne a ne k nám jaro pustit. My jsme se ovšem nenechali odradit a užívali jsme si pestrý program plný jarní tématiky. Rozloučili jsme se se zimou spálením Morany, otevřeli pomyslná vrátka jaru a nadále s napětím očekávali, kdy už nás konečně jaro navštíví. První týden v březnu proběhl nejen v jarním duchu, ale ve znamení všech ročních období. Každý den jsme prožili v jiné roční době připomněli jsme si, jaké měsíce, počasí a typické aktivity patří k jaru, létu, podzimu a zimě. Společně jsme si vyrobili strom ročních období (výtvarné tvoření a techniky několika druhů s různými materiály), na kterém každá větev znázorňuje jeden měsíc a už nám jen zbývá dodat větvičkám lístky s datumy našich narozenin. Svá tělíčka jsme protáhli jógovým Pozdravem slunci, zdokonalili jsme se v hodu vrchním obloukem. V rámci přesunu mezi ročními dobami jsme si zopakovali následující písničky a básničky: Jaro: Léto: Podzim: Zima: Klen, Sedmikráska Voláme sluníčko, haló Listečku dubový, Listopad, Vlaštovičko leť Dva mrazíci, Sněží sněží, Huboval vrabčák Popustili jsme uzdu naší fantazii při poslechu Vivaldiho a jeho Čtvero ročních dob. Zábavu jsme si užili především při hrách jako Čáp ztratil čepičku, Kuličky nebo Kuba řekl. Venku jsme pozorovali, zda se k nám už přeci jen nechystá přijít jaro a dle prvních sněženek to chvílemi vypadalo, že i ano. Následující týden nás ale vyvedl z omylu svou další sněhovou nadílkou

2 V druhém březnovém týdnu nám příroda první jarní kytičky opět schovala pod sněhovou peřinu, a tak jsme si je prohlíželi alespoň v encyklopediích porovnávání tvarů, barev, velikostí. Skládáním origamů jsme si vyrobili kytičky vlastní, kterými jsme následně společně vyzdobili prostory školky (bledule, sněženky, tulipány). Jarně jsme se naladili také novými básničkami a protahovacími cviky. Jaro Podívej se, támhle v trávě, kytička vyrostla právě, čechrá si zelenou sukýnku, protahuje si barevnou hlavinku. K sluníčku lístky natahuje, ještě se ospale protahuje, na louce není jediná, protože jaro už začíná. (dřep, rozhlížet se) (z dřepu do stoje) (stoj snožmo, ruce v bok, kroutit zadečkem) (stoj roznožmo, opatrně naklánět hlavu) (stoj roznožmo, ruce natahovat nad hlavou) (stoj roznožmo, ruce natahovat nad hlavou) (stoj snožmo, hlavou NE ) (stoj snožmo, ruce dělají velká kola před tělem) Sněženka Táta včera na venku, našel první sněženku, vedle petrklíč, zima, už je pryč! Zimo, zimo, už jdi pryč, jaro si už chystá klíč. Otevírá jarní bránu, jmenuje se petrklíč. Potrénovali jsme paměť Kimovou hrou, při které jsme se snažili zapamatovat si co nejvíce předmětů schovaných pod sněhem. Hra na sázení kytiček do záhonu prověřila naši prostorovou orientaci procvičováním předložek místa (před za vedle mezi). Nejvíce nás zajímalo, co se stane se sněhem, až se oteplí. Proto jsme si sami vyzkoušeli formou pokusu, jak se bude sníh chovat, dopřejeme-li mu trochu tepla seznámení s pojmy: tání, vypařování, koloběh vody.

3 Na jednu velkou jarní květinku jsme si zahráli všichni společně při jógovém cvičení s Vejou Třetí březnový týden byl zaměřen především na rozloučení se se zimou a oslavy spojené s vítáním jara. Společně jsme si z přírodnin vyrobili Moranu, jejíž sukni jsme vyzdobili našimi tajnými přáníčky. Věříme, že některá se určitě se zažehnutím celé Morany splnila. Zopakovali jsme si, co všechno potřebují rostlinky, zvířátka i lidé k tomu, aby mohli růst a dále se vyvíjet. Připravou hrášku pro naklíčení jsme si tak sami poskytli možnost dlouhodobě pozorovat, co se s rostlinkou bude dít, než úplně vyroste. Seznámili jsme se s pojmy: zrození, mládí, dospělost, stáří a to také v přirovnání k ročním období. Sami jsme si takový vývoj vyzkoušeli prostřednictvím hry Evoluce nebo hrou na klubající se vajíčka.

4 Menším kulturním zážitkem jsme se předběžně ponořili do velikonoční nálady na základě pozvání jsme navštívili velikonoční výstavu v ZŠ Na Beránku, kde jsme si prostřednictvím názorných ukázek připomněli, jak je to se zvířecími rodiči a mláďaty pojmy: slepice-kohout-kuře, ovce-beran-jehně, kozakozel-kůzle aj jsme v odpoledních hodinách společně zapálili letošní první táborák, rozloučili se se zimou a prosili jaro, ať už konečně přijde mezi nás. Zároveň jsme společně oslavili 2. narozeniny centra, zasadili si s rodiči první jarní travičku a vyrobili zápichy Pořádného sněhuláka jsme si postavili těsně před oslavou vítání jara a to jsme ještě netušili, že nás sníh znovu překvapí i několik dní poté. Děkujeme za milé dárečky k narozeninám.

5 V posledním březnovém týdnu jsme se již naplno ponořili do velikonočních tradic a zvyků. Zasadili jsme si osení do námi vyzdobených květináčků, vyfouklá vajíčka jsme zahalili do pestrých barevných kabátků. Sami jsme si připravili těsto na perníková vajíčka, která jsme po upečení taktéž dokrášlovali dle vlastní fantazie Slepička nás přišla prověřit z geometrických tvarů a orientace trénování barev, tvarů (čtverec, kruh, trojúhelník) a předložek místa (nadpod-vedle-vpravo-vlevo). Užili jsme si také narozeninovou oslavu a naučili se novou slepičí písničku. Seznámili jsme se s velikonočními symboly, významy jednotlivých dnů a naučili se velikonoční říkanku. Slepičko má Slepičko má, ty jsi hodná. Já ti dám zrníčko, ty mi dáš vajíčko, to jsi hodná. Hody, hody Hody hody doprovody, dejte vejce malovaný. Nedáte-li malovaný, dejte aspon bílý, slepička vám snese jiný. Za kamny v koutku, na zeleném proutku. Narozeniny V březnu oslavila své páté narozeniny Natálka, které všichni přejeme jen to nejlepší. Ať je i nadále takovou šikulkou a skvělou kamarádkou a dělá radost nejen ona nám, ale především všichni kamarádi jí Přejeme co nejvíce dalších prosmátých dnů.

6 Angličtina trochu opakování a několik nových slovíček 1.týden: Jaro spring Summer léto Autumn podzim Winter zima 2. týden: Flower květina Grass tráva Tree strom There is/there are..tady je/ tady jsou Look at..podívej se na Opakování barev blue, yellow, red, green, black, pink nové barvy brown, violet, white Opakování slovíček k počasí it s sunny, cloudy, rainy, atd Říkanka s ukazováním: Look at the tree, green, green tree// Look at the sun, yellow, yellow sun// Look at the sky, blue, blue sky/ Look at the moon, white, white moon 3. týden Young/old mladý/ starý Baby/ adult dětátko/ dospělý Nově jsme se učily za pomocí vlastní ruky názvy prstů: thumb palec, forefinger ukazováček, middle finger prsteníček, ring finger prsteníček, little finger- malíček Povídali jsme si o fázích dne: morning ráno// afternoon odpoledne// evening - večer Říkanka na prstech ruky: My friend Matt is very fat, My friend Mandy is very handy, My friend Paul is very tall, My friend Jim is very slim, My friend Shiny is very tiny. Slovíčka z říkanky: fat tlustý //handy šikovný// tall vysoký// slim štíhlý// tiny - drobný 4. týden: Veselé Velikonoce Happy Easter Kuře chicken Jehňátko lamb Velikonoční zajíček Easter bunny Písnička s pohybem: Here comes the Easter Bunny Hop, hop, bunny Here comes the Easter Bunny, say hello! (repeat) Happy Easter (hop.hop) Happy Easter (clap, clap) Happy Easter (hop,hop,hop)

7 Co nás čeká v dubnu? Plavání nám začíná nový kurz plavání. Prosíme zapsané plaváčky o uhrazení kurzu v hotovosti nejpozději do Všichni dosavadní plaváčci jsou neskutečně šikovní a prokazují veliké pokroky ve svých dovednostech a schopnostech. Takže s chutí do dalších vodních radovánek Divadlo po nějakém čase opět vyrazíme za kulturou do metropole. Čeká nás představení Pejsek a kočička v divadle Minor. Prosíme, NEPŘEHLÉDNĚTE! Návrat k lesním úterkům. Vzhledem k tomu, že se nám po dlouhé zimě začíná vylepšovat počasí, čekají nás opět úterní dopoledne v přírodě. Děti, které přijdou do školky před 8:30 si zde budou moci zkrátit čekání na ostatní kamarády volnou hrou a nabízenými aktivitami. Později přicházející broučci budou zůstávat rovnou venku a kolem 9:00 všichni společně vyrazíme za poznáváním okolí a dle počasí také na vzdálenější výlety za zvířátky či zábavou. Prosíme rodiče o vhodné oblečení a obuv dětí na naše výpravy. Svačinka včetně pitného režimu bud zajištěna vždy od nás. Výsledky ankety. V předešlém měsíci proběhla mezi rodiči anketa ohledně stravování ve školce. Výsledky jsou takové, že drtivá většina rodičů projevila zájem o stávajícího dodavatele. Na základě této skutečnosti tudíž nenastane žádná změna a nadále budeme obědy odebírat od firmy JaJ. Kroužky. Jak jste jistě postřehli, nějakou dobu nám nyní chyběla Hanka Brabencová a tudíž odpadal kroužek gymnastiky. Bylo to z toho důvodu, že nás (rozumějte, celou ČR) Hanička s kolegyněmi reprezentovaly v synchronizovaném bruslení na mistrovství světa v USA. Více si můžete o nich přečíst zde: Náhrady za chybějící lekce budou v brzké době vyvěsené ve školce. Přebírání a předávání dětí. Prosíme rodiče, aby co nejvíce omezili čas strávený v šatně dětí. Šatna je malá, a když v ní pobývá více nás dospělých, kteří přece jen zabíráme více místa než děti, tak tu je pak opravdu plno Konzultace. S rostoucím počtem dětí ve školce se množí počet různých dotazů a otázek týkajících se výchovy a vývoje vašich dítek, jejich chování, schopností, či naopak speciálních požadavků na přístup učitelek k dětem, za což jsme samozřejmě rády a rády také Vám vše zodpovíme. Nelze to bohužel ale v době oběda či jiných exponovaných chvílích, kdy nás potřebují mít k dispozici vaše děti. Prosíme, domluvte si osobně, mailem, či telefonicky konzultaci se Zuzkou, která se Vám ráda bude věnovat Něco jiného jsou samozřejmě rychlé aktuální informace týkající se zdravotního stavu, vyzvedávání dětí a podobně, ty samozřejmě nám sdělujte, kdy je to potřeba :-) Omluvy, náhrady. Ještě jednou prosíme o respektování časů, do kterých lze dítko odhlásit z docházky do školky nebo na dílničky, což je do 17:00 hod předchozího dne, v případě akutní nemoci do 8:00. Náhrady za řádně omluvené absence si prosím ohlídejte sami, a domlouvejte v co nejkratším termínu, pokud možno ještě ten samý týden, a to se Zuzkou. Náhrady za absence měsíc a více staré opravdu není v našich silách evidovat. Náhrady lze uskutečnit pouze tehdy, pokud je ve školce volné místo, nelze je žádným způsobem nárokovat. Přednost má nahrazování akutních nemocí před jinými důvody. Děkujeme za pochopení.

CO SE DĚJE VE TŘÍDĚ RARÁŠKŮ

CO SE DĚJE VE TŘÍDĚ RARÁŠKŮ CO SE DĚJE VE TŘÍDĚ RARÁŠKŮ Hřej, sluníčko, hřej (1.4.- 5.4. 2019) Dítě a jeho tělo Florbalový trénink byl věnován rozvíjení fyzické zdatnosti dětí a koordinaci oka a ruky při střelby do brány V tělocvične

Více

NEWSLETTER DUBEN 2017

NEWSLETTER DUBEN 2017 NEWSLETTER DUBEN 2017 BŘEZEN V měsíci, kdy přichází první jarní den, už bylo na všech patrné těšení se na prodloužený pobyt venku. Podařilo se nám toho v posledním týdnu tohoto měsíce vrchovatě. Než došlo

Více

Základní škola praktická, Liberecká 31, Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace. Číslo

Základní škola praktická, Liberecká 31, Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace. Číslo VY_32_Inovace_07_16_jaro.notebook March 23, 2013 Pořadové číslo a název projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2671 "Učení nás baví" ROČNÍ DOBY JARO Škola Základní škola praktická, Liberecká 31, Jablonec nad Nisou,

Více

Multiglot www.multiglot.eu 2010 Ludmila Černá

Multiglot www.multiglot.eu 2010 Ludmila Černá Lekce 6: Úvod roční období V dnešní lekci si budeme o jaru. Jaro je první roční období, přichází po zimě. Na jaře se oteplí, protože naše Země se dostává blíže ke Sluníčku. Sníh roztaje a všude kolem se

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček duben 2018 Naše velikonoční výzdoba. Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Informace o platbě

Více

Základní škola a Mateřská škola Tetčice, okres Brno venkov, příspěvková organizace, Palackého 52, Tetčice. Odloučené pracoviště: Mateřská škola

Základní škola a Mateřská škola Tetčice, okres Brno venkov, příspěvková organizace, Palackého 52, Tetčice. Odloučené pracoviště: Mateřská škola Základní škola a Mateřská škola Tetčice, okres Brno venkov, příspěvková organizace, Palackého 52, Tetčice Odloučené pracoviště: Mateřská škola Tyršova 304 Tetčice 664 17 Názvy měsíčních tematických celků

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček únor 2018 Děti z MŠ Brouček sportují. Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Informace o platbě

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2018 K+M+B PF 2018 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Informace o platbě obdržíte

Více

Chytrá sovička. školkovský časopísek BŘEZEN

Chytrá sovička. školkovský časopísek BŘEZEN Chytrá sovička školkovský časopísek BŘEZEN Váţení rodiče. 23.4. v dopoledních hodinách půjdeme na pěvecké představení (obdoba Hodiny zpěvu - Uhlíř) do Metropolu, které je vhodné pro děti od 5-ti let. Protože

Více

Plán školní rok

Plán školní rok Plán školní rok 2016 2017 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Čtvrtek Zahájení školního roku, 27.9. Úterý Plyšáčkův den jednu plyšovou hračku 29. 9. Čtvrtek Maňáskové divadlo Šternberk - 45,--Kč, 8:45

Více

ZIMA V TRÁVĚ PROSINEC, LEDEN

ZIMA V TRÁVĚ PROSINEC, LEDEN ZIMA V TRÁVĚ PROSINEC, LEDEN Zpravodaj dětského centra a školky V trávě pro všechny naše příznivce. V prosinci jsme se - jak jinak věnovali adventnímu času, přivítali jsme mikulášskou výpravu, ozdobili

Více

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Vznik a provoz veřejné dětské skupiny Želvičky CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_035/0001664 Adresa zařízení: Karla Šebora 3, 250 01 Brandýs nad Labem Provozovatel:

Více

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými.

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. Celoroční projekt MŠ Sluníčko na rok 2010-2011 Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. ŠVP usiluje v souladu RVP o vytváření klíčových kompetencí: - Kompetence k učení

Více

Časopis MŠ. Říjen 2015

Časopis MŠ. Říjen 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Říjen 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

Časopis MŠ. Duben 2016

Časopis MŠ. Duben 2016 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Duben 2016 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

MĚSÍC KNIHY - Staré pověsti české v rámci projektu Celé Česko čte dětem. VÍTÁNÍ JARA Pověst o Krokovi a jeho dcerách (konec zimy, vítání jara)

MĚSÍC KNIHY - Staré pověsti české v rámci projektu Celé Česko čte dětem. VÍTÁNÍ JARA Pověst o Krokovi a jeho dcerách (konec zimy, vítání jara) INTEGROVANÝ BLOK: JARO ŤUKÁ NA VRÁTKA TÉMA Z POHÁDKY DO POHÁDKY PODTÉMA MĚSÍC KNIHY - Staré pověsti české v rámci projektu Celé Česko čte dětem slovesné umění, kultura, divadlo pozitivní vztah Národní

Více

AJ - Angličtina pro začátečníky

AJ - Angličtina pro začátečníky AJ - Angličtina pro začátečníky KAPITOLA: 1, LEKCE:1 METODICKÁ PŘÍPRAVA ONLINE jazyky angličtina pro samouky, s.r.o., info@onlinejazyky OSNOVA ČAS TÉMATA POPIS ČINNOSTI POMŮCKY ŠKOLA ŠKOLA 2 LIDÉ POZDRAVY

Více

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme Leden u nás ve školce Integrovaný blok: Čas splněných přání - zima Tematické celky: Sněží, sněží, mráz kolem běží Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme V lednu k nám do školky zavítala Paní Zima a s

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Motto: Všichni bez rozdílu jsme součástí přírody Platnost dokumentu: 4 roky od 1.9.2012

Více

Obsah VI. DOVÁDĚNÍ VE SNĚHU - ÚNOR... 4 2. ÚNORA "DOVÁDĚNÍ VE SNĚHU" - JAK SE ČLOVĚK NARODÍ A ROSTE... 4

Obsah VI. DOVÁDĚNÍ VE SNĚHU - ÚNOR... 4 2. ÚNORA DOVÁDĚNÍ VE SNĚHU - JAK SE ČLOVĚK NARODÍ A ROSTE... 4 Obsah Obsah... 1 VI. DOVÁDĚNÍ VE SNĚHU - ÚNOR... 4 2. ÚNORA "DOVÁDĚNÍ VE SNĚHU" - JAK SE ČLOVĚK NARODÍ A ROSTE... 4 A) Básnička s pohybem - ČJ - Človíček... 4 B) Aktivita - Miminko... 4 C) Tvorba s dětmi

Více

CO VYPRÁVĚJÍ KORUNY STROMŮ. aneb Barevné dny a eko-dny v mateřské škole

CO VYPRÁVĚJÍ KORUNY STROMŮ. aneb Barevné dny a eko-dny v mateřské škole CO VYPRÁVĚJÍ KORUNY STROMŮ aneb Barevné dny a eko-dny v mateřské škole Projekt pro školní rok 2011/2012 Charakteristika projektu: Projekt bude rozvíjet environmentální výchovu, v souvislosti se čtyřmi

Více

Rozloučení se školkou- přípravy, zahradní hrátky, spaní

Rozloučení se školkou- přípravy, zahradní hrátky, spaní Úkoly předškoláčka, jsou pro nás hračka.. Než půjdu do školy -" minimum předškoláka". Vyzkoušejte si Předškoláci převzato www.predskolaci.cz Písničky a říkanky ze školky Další říkadla, popěvky... na doma

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Září měsíc přátelství a seznamování seznamujeme se - hrajeme seznamovací hry ve třídě i na školním hřišti (prvňáčci), povídáme si, jak jsme prožili prázdniny

Více

Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary

Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary 1. Identifikační údaje Oficiální název : Školní vzdělávací program pro

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno Školní rok: 2017/2018 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno 616 00 I. Provoz mateřské školy - pondělí pátek 7,00-17,00 hod. - je možné předem dohodnout individuální dobu vyzvednutí

Více

POHYBY S ŘÍKADLY: Teď si pěkně lehneme (leh na zem) už se ani nehneme. Pojedeme na kole (leh nohama jako šlapeme na kole) dojedeme ke škole.

POHYBY S ŘÍKADLY: Teď si pěkně lehneme (leh na zem) už se ani nehneme. Pojedeme na kole (leh nohama jako šlapeme na kole) dojedeme ke škole. POHYBY S ŘÍKADLY: Dupy, dupy, dupáníčko (silně dupeme) to je malé zlobeníčko. Jako čerti v pekle, chováme se vztekle. (dupeme, skáčeme, děláme ble ble) Teď si pěkně lehneme (leh na zem) už se ani nehneme.

Více

Celoroční plán školní družiny 2016/2017. Celoroční plán je otevřený dokument, který lze během školního roku upravovat.

Celoroční plán školní družiny 2016/2017. Celoroční plán je otevřený dokument, který lze během školního roku upravovat. Celoroční plán školní družiny 2016/2017 Celoroční plán je otevřený dokument, který lze během školního roku upravovat. Tento dokument obsahuje aktivity pro všechny oddělení školní družiny, oddělení spolu

Více

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Tematický plán školní družiny 2016/2017 II. oddělení Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Děti bude kaţdý měsíc provázet jiná pohádka, z které si vţdy vytvoří obrázek. V červnu bude

Více

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni NEWSLETTER ÚNOR 2017 Leden byl v tomto roce skutečně měsíc plný ledu. Děti si toto počasí užívaly a bylo krásné pozorovat je, jak najednou zapomněly na únavu a zimu. Běhaly, bobovaly, během chvíle měly

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

BŘEZEN V TRÁVĚ. Jak to všechno bylo? Zpravodaj dětského centra a školky V trávě pro všechny naše příznivce.

BŘEZEN V TRÁVĚ. Jak to všechno bylo? Zpravodaj dětského centra a školky V trávě pro všechny naše příznivce. BŘEZEN V TRÁVĚ Zpravodaj dětského centra a školky V trávě pro všechny naše příznivce. Březen jsme prožívali převážně jako malí umělci a to v oborech hudebních, výtvarných i divadelních. Celý měsíc jsme

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací práce Školní rok 2016 / 2017 4. oddělení Téma: 10 schodů k zábavě Vychovatelé: Mgr. Janka Pelánová, Mgr. Zuzana Fiedlerová ZÁŘÍ Vzájemná komunikace Seznámení s ročním

Více

Časopis MŠ. Březen 2016

Časopis MŠ. Březen 2016 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Březen 2016 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte:

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte: OBJEVUJEME SVĚT KOLEM NÁS Plán výchovy a péče DS. Záměrem tohoto plánu výchovy a péče je rozvoj psychické, fyzické a sociální samostatnosti dětí. Rozvíjet poznávání prostředí kolem nich, naučit je dovednostem

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček duben 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček květen 2014 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Dodatek č. 1: Výuka anglického jazyka od 1.ročníku č.j.: 385/2007

Dodatek č. 1: Výuka anglického jazyka od 1.ročníku č.j.: 385/2007 Dodatek č. 1: Výuka anglického jazyka od 1.ročníku č.j.: 385/2007 Ve školním roce 2012/2013 bude zahájena výuka anglického jazyka od 1.ročníku. ad 4.1. Tabulace učebního plánu 1. stupně Vyučovací předmět

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací Školní rok 2016 / 2017 1. a 5. oddělení Téma: Cesta napříč kouzelnou přírodou Vychovatelé: Magdalena Skálová, Jana Balounová Září Vstup do kouzelného světa zvířat a přírody

Více

Informační občasník Mateřské školy Ročov

Informační občasník Mateřské školy Ročov Informační občasník Mateřské školy Ročov č. 1 září 2014 Přivítání všech dětí v MŠ proběhlo 1. 9. 2014. Na děti ve školce čekalo malé překvapení. Třídní seznam dětí i se značkami najdete na nástěnce v šatně

Více

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Albrechtícek Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Jako každý rok, i letos byl květen měsícem výletů a akcí. Každá třída si svoje celodenní výlety plánuje sama, jedna akce však byla pro všechny děti společná,

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček září 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platby budou prováděny

Více

Chit Chat 1 - Lekce 3

Chit Chat 1 - Lekce 3 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_lekce.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit [æ dog] a dog pes [æ kæt] a cat kočka [æ 'ræbit] a

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS

Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS Předmět vymezení: Dětská skupina Břežánek Obsah : 1. Úvod 2. Charakteristika, složení skupiny 3. Věcné podmínky 4. Psychosociální podmínky 5.

Více

Plán výchovy a péče Dětská skupina Janinka

Plán výchovy a péče Dětská skupina Janinka Plán výchovy a péče Dětská skupina Janinka,, SVĚT KOLEM NÁS Předmět vymezení: Dětská skupina Janinka 1 Obsah: 1. Úvod 2. Charakteristika, složení skupiny 3. Věcné podmínky 4. Psychosociální podmínky 5.

Více

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná Infolisty Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a Jesle Písečná ÚNOR 2018 1 Klienti DSOZP Písečná opět navštívili tělocvičnu, kde si vyzkoušeli svoji soutěživost a zdatnost. Pod vánočním stromečkem

Více

ŘEČOVÁ PREVENCE. Milí rodiče,

ŘEČOVÁ PREVENCE. Milí rodiče, VÍTEJTE VE ŠKOLCE! NOVINKY PRO RODIČE Vítejte zpět ve školce! V měsíci září jsme si zvykali na každodenní školní docházku a děti se seznámily s novými třídami, učiteli a kamarády. ŘEČOVÁ PREVENCE Milí

Více

Mateřská škola Oáza v Praze 12. Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání

Mateřská škola Oáza v Praze 12. Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání Mateřská škola Oáza v Praze 12 Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání Název: Zvídálkovo putování Naše motto: JARO, LÉTO, PODZIM, ZIMA Jaro chystá radovánky, pro naše kluky i holky Léto sluncem

Více

DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE : Září Informativní schůzka pro rodiče 16,00 obě třídy

DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE : Září Informativní schůzka pro rodiče 16,00 obě třídy DIVADLA A DALŠÍ AKCE MŠ LOUŇOVICE 2016-2017: Září 8. 9. Informativní schůzka pro rodiče 16,00 obě třídy 16. 9. Divadelní představení pohádky,,skřítek, který to nevzdal Divadlo,,100 dortíků Říjen 5. 10.

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček únor 2017 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platba bude provedena

Více

Naší mateřské škole se říká:

Naší mateřské škole se říká: Naší mateřské škole se říká: Každá třída má svojí barevnou kombinaci, se kterou ladí výmalba tříd, barevné dekorace a doplňky. Barvě tříd odpovídají i pytle v šatnách na ukládání osobních věcí. U každé

Více

Březen 1t - Příchod jara - Klíče Spoj vždy 2 stejné tvary klíčů a vybarvi je. Jaké geometrické tvary na klíčích vidíš? Veronika Baudyšová, Ing. Arch.

Březen 1t - Příchod jara - Klíče Spoj vždy 2 stejné tvary klíčů a vybarvi je. Jaké geometrické tvary na klíčích vidíš? Veronika Baudyšová, Ing. Arch. Březen 1t - Příchod jara - Klíče Spoj vždy 2 stejné tvary klíčů a vybarvi je. Jaké geometrické tvary na klíčích vidíš? Veronika Baudyšová, Ing. Arch. Zdeněk Baudyš Březen 1t - Příchod jara - Spirály Namaluj

Více

ROČNÍ PLÁN ŠD

ROČNÍ PLÁN ŠD ROČNÍ PLÁN ŠD 2018 2019 Vychovatelky: 1. oddělení A4 Bartlová Jana vedoucí vychovatelka 2. oddělení A3 Kratochvílová Jana 3. oddělení A7 Lhotáková Petra 4. oddělení A 10 Janoušová Jana 5. oddělení A5 Bc.

Více

Časopis MŠ. Červen 2016

Časopis MŠ. Červen 2016 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Červen 2016 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice ze školy i mateřinky časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice 13. ČÍSLO duben 2018 Ve čtvrtek 15. března se v naší škole uskutečnila soutěž o nejkrásnější písemný projev. Žáci byli rozděleni

Více

Časopis MŠ. Listopad 2015

Časopis MŠ. Listopad 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Listopad 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239

Více

Celoroční plán školní družiny

Celoroční plán školní družiny Mateřská a Základní škola Hronov -Velký Dřevíč, okres Náchod Celoroční plán školní družiny Jaro, Léto, podzim, zima v družině je vždycky prima! Školní rok 2017 /2018 CELOROČNÍ PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ DRUŽINY

Více

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 Divadlo v MŠ divadlo Silesia Ostrava pohádka Byla jednou koťata 2.9.2015 v 9:00 hod. všechny třídy MŠ Schůze výboru KPŠ 8.9.2015 v 15:00 hod. Výbor KPŠ

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček květen 2019 Jaro na louce. Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Telefon pevná linka: 416 539 112 Mobilní telefon:721 352 355 e-mail: msbroucek@seznam.cz

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2012 2013 ZÁŘÍ Září klepe na vrátka! Konečně se otevřely dveře školky. Děti se nemohly dočkat a do školky se moc těšily. Pomáhaly s adaptací nově příchozích dětí,

Více

Evropský projektový den v Mateřské škole Kly

Evropský projektový den v Mateřské škole Kly Evropský projektový den v Mateřské škole Kly Eva Zemanová, ředitelka školy a kolektiv učitelek MŠ Kly Úvod Dne 30. 10. 2012 proběhl v naší mateřské škole Projektový den. Celým dnem nás provázela včelka

Více

Leden. Úkoly na celý měsíc: Úkoly na jednotlivé týdny: Určovat hlavní znaky zimního období mráz, led, sníh. Bezpečnost dětí v zimním období

Leden. Úkoly na celý měsíc: Úkoly na jednotlivé týdny: Určovat hlavní znaky zimního období mráz, led, sníh. Bezpečnost dětí v zimním období Leden Určovat hlavní znaky zimního období mráz, led, sníh Bezpečnost dětí v zimním období Oblékání v zimě jak se chová naše tělo, když je zima - kterou částí vnímáme zimu - jak se zahřejeme Příroda v zimě

Více

2015 LEDEN BŘEZEN. Písek

2015 LEDEN BŘEZEN. Písek 2015 LEDEN BŘEZEN Písek 1 SLOVO ŘEDITELKY Vážení a milí, ráda bych Vám představila další číslo našeho zpravodaje. V tomto čísle představíme různé akce za období leden-březen 2015. Letošní zima je již za

Více

PRÁZDNINY V TRÁVĚ. O čem vlastně celé prázdniny byly? Zpravodaj dětského centra a školky V trávě pro všechny naše příznivce.

PRÁZDNINY V TRÁVĚ. O čem vlastně celé prázdniny byly? Zpravodaj dětského centra a školky V trávě pro všechny naše příznivce. PRÁZDNINY V TRÁVĚ Zpravodaj dětského centra a školky V trávě pro všechny naše příznivce. Měsíce červenec a srpen obohatily především správné letní radovánky. Téměř každý týden jsme si užívali v trochu

Více

Pohádkové jaro časopis pro děti 2016/2017

Pohádkové jaro časopis pro děti 2016/2017 Pohádkové jaro časopis pro děti 2016/2017 Ahoj milé děti, vážení rodiče, po dost vydatné zimě k nám přichází jaro a s ním také vydání dalšího čísla časopisu naší mateřské školy. I jarní výtisk časopisu

Více

MŠ KOMENSKÉHO DOTAZNÍK PRO RODIČE VYJÁDŘENÍ K JEDNOTL.BODŮM

MŠ KOMENSKÉHO DOTAZNÍK PRO RODIČE VYJÁDŘENÍ K JEDNOTL.BODŮM MŠ KOMENSKÉHO DOTAZNÍK PRO RODIČE VYJÁDŘENÍ K JEDNOTL.BODŮM Nejsme spokojeni s: častým stěhováním dětí do jiné třídy (spaní) provozní důvody - nemoc pedagogů, čerpání ŘD doba odpočinku na lehátku - předškoláci

Více

Školní rok 2017 /2018

Školní rok 2017 /2018 ECOLE TCHEQUE SANS FRONTIERES DE GENEVE Školní rok 2017 /2018 Zápis 11. 4. 2018 Mladší předškoláci Téma: Jaro a jarní kytičky 1) Úvodní básnička: Je tu středa 2) Rozpočítadlo: Na pasece dva pařízky - počasí

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník září říjen a. Pč - Skládačky z papíru pejsek, kočička (příloha 1 a 2) b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písní 3. Tělovýchovná - Seznamovací

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK PODZIM Vážení rodiče, v letošním školním roce Vám nabízíme, pro naši školku novou formu, předávání informací Vám, rodičům. K nástěnkám v šatně, informacím ve vývěsce na náměstí,

Více

Náš zpravodaj Březen 2015

Náš zpravodaj Březen 2015 Třetí vydání Jedna, dvě, tři! Nastalo jaro, přicházejí Velikonoce a my se můžeme pochlubit třetím vydáním Našeho zpravodaje. Na úvod jej můžeme popsat přídavnými jmény: jarní, lehké, radostné. Trochu se

Více

ÚNOR. Z pohádky do pohádky - popis pohádkových postav. Literární. Estetická Pč Vv Hv

ÚNOR. Z pohádky do pohádky - popis pohádkových postav. Literární. Estetická Pč Vv Hv 1. ročník a. - Skládání z papíru Vlaštovky a origami - Výroba masek na Masopust b. - Souměrná kresba - Otisk c. - Tradiční lidové písně 2. - Četba na pokračování 3. - Opičí dráha v tělocvičně - Školka

Více

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI představuje letní adaptační kurz pro žáky z Vietnamu i z Čech PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI 11. 8. 15. 8. 2014 Jizerské hory penzion U Kačáka Obsah: 1. Cíl projektu 2. Realizace projektu Přípravná

Více

Akce školy 2015/2016

Akce školy 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem p.o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

Se skřítky po planetě Zemi

Se skřítky po planetě Zemi Se skřítky po planetě Zemi Projekt je zaměřen na získávání poznatků týkajících se života na planetě Zemi. Děti celým rokem budou provázet čtyři skřítci, kteří je hravou formou seznámí s obměnami ročních

Více

Chit Chat 1 - Lekce 4

Chit Chat 1 - Lekce 4 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_lekce.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit happy šťastný sad smutný hungry hladový thirsty žíznivý

Více

9+1: Zajímavosti a kuriozity jarních tradic

9+1: Zajímavosti a kuriozity jarních tradic 9+1: Zajímavosti a kuriozity jarních tradic Jaro. Pro mnohé nejhezčí z ročních období. Příroda se probouzí z dlouhého zimního spánku, ožívá a rozkvétá, z bílého kabátku se převléká do nádherně sytých barev.

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2011 2012 Září Hola, hola školka volá! Začal nový školní rok a dveře naší mateřské školy se opět otevřely. S dětmi, které mateřskou školu již navštěvovaly jsme

Více

Výuka IVT pro MŠ. Autor: Mgr. Lenka Justrová. Datum (období) tvorby: 3. 1. 30. 1. 2013. Ročník: MATEŘSKÉ ŠKOLY. Vzdělávací oblast:

Výuka IVT pro MŠ. Autor: Mgr. Lenka Justrová. Datum (období) tvorby: 3. 1. 30. 1. 2013. Ročník: MATEŘSKÉ ŠKOLY. Vzdělávací oblast: Výuka IVT pro MŠ Autor: Mgr. Lenka Justrová Datum (období) tvorby: 3. 1. 30. 1. 2013 Ročník: MATEŘSKÉ ŠKOLY Vzdělávací oblast: JARO Anotace: Děti se seznámí s ročním obdobím JARO. Připomenou si, jaké změny

Více

Časově tematický plán školní družiny na školní rok 2017/2018

Časově tematický plán školní družiny na školní rok 2017/2018 Časově tematický plán školní družiny na školní rok 2017/2018 Září: Naše škola, družina, naše město Bezpečná cesta do školy a ze školy Seznámení se školou, školní družinou, režimem dne, bezpečností Pravidla

Více

ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Letošní rok je ve znamení lesa, tak se totiž jmenuje naše nové celoroční téma. Protože kousek lesa máme i na naší krásné školní zahradě, mohli jsme toto téma prožívat naplno hned od

Více

Těšíme se na Vás 1. září!

Těšíme se na Vás 1. září! DS Milí příznivci Labyrinthu, děkujeme za zájem o projekt Open School Space a laboratorní školu Labyrinth. Vašeho zájmu si velmi ceníme, a proto Vás prostřednictvím newsletteru pravidelně informujeme o

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2019 Přejeme mnoho pohody v nastávajícím roce, rodičům hodné děti a dětem hodné rodiče. Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112

Více

Říjen v naší mateřské škole. PROCHÁZKA LESEM S MUZIKOU aneb muzika hrou

Říjen v naší mateřské škole. PROCHÁZKA LESEM S MUZIKOU aneb muzika hrou Říjen v naší mateřské škole Druhý měsíc tohoto školního roku nám přinesl mnoho nezapomenutelných zážitků. Naši předškoláci zúčastnili 3. ročníku "Vítání nových občánků", na kterém přivítali své zatím ještě

Více

ZÁŘÍ JSME JEDNA RODINA ŠKOLNÍ DRUŽINA

ZÁŘÍ JSME JEDNA RODINA ŠKOLNÍ DRUŽINA ZÁŘÍ JSME JEDNA RODINA ŠKOLNÍ DRUŽINA pracovně technická činnost obkreslujeme podle šablony estetická zájmová činnost vyrábění obrázků libovolná technika přírodovědná zájmová činnost prohlížení encyklopedie

Více

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely. Březen 2017

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely. Březen 2017 Albrechtícek Březen 2017 Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Toto vydání Albrechtíčku bude zaměřeno na začínající jaro a oslavy jarních svátků. Ve školce nás opět navštívilo divadlo, tentokrát s názvem

Více

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Učíme se, kreslíme: Celoroční projekt MRAVENCI Pozorujeme: Celoroční projekt MRAVENCI Stavíme, stříháme,

Více

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku

Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Tematický plán školní družiny 2019/2020 II. oddělení Z POHÁDKY DO POHÁDKY vytváříme si svou pohádkovou knížku Děti bude každý měsíc provázet jiná pohádka, z které si vždy vytvoří obrázek. V červnu bude

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček březen 2018 Karneval ve školce. Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Informace o platbě obdržíte

Více

ROČNÍ PLÁN DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY

ROČNÍ PLÁN DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN III. oddělení Lucie Nováková vychovatelka MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA SPOLEČNÁ CESTA POZNÁVÁNÍ A PŘÁTELSTVÍ ŠKOLNÍ

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček březen 2016 Eskymáci ve školce Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček říjen 2012 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby Platby stravného 16.10.

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček červen 2016 Kočárkový vozový park ve školce, příprava k projektovému učení. Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu

Více

Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016

Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MOKRÉ LAZCE příspěvková organizace Hájová 98 747 62 Mokré Lazce, okres Opava Celoroční plán pro I. oddělení ŠD pro šk. r. 2015/2016 Příloha ŠVP pro Školní družinu v Mokrých Lazcích. Specifické

Více

PŘÍPRAVNÁ TŘÍDA ZÁMĚREM PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY JE: VÝCHOVNÝ A VZDĚLÁVACÍ OBSAH PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY DEN V PŘÍPRAVNÉ TŘÍDĚ:

PŘÍPRAVNÁ TŘÍDA ZÁMĚREM PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY JE: VÝCHOVNÝ A VZDĚLÁVACÍ OBSAH PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY DEN V PŘÍPRAVNÉ TŘÍDĚ: PŘÍPRAVNÁ TŘÍDA Přípravná třída je zřizována pouze pro děti s odkladem školní docházky. Jejím úkolem je vyrovnat nerovnoměrný vývoj dítěte. Obsahem vzdělávání je prohlubování návyků sebeobsluhy a hygieny,

Více

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII Poznáváme své děti V červnu 2014 jsme získaly finanční prostředky z dotace v oblasti výchovy a vzdělávání Městského úřadu v Příbrami na projekt s názvem Poznáváme své děti. V rámci této dotace na naší

Více