Bez Země. Fantazie pro loutku, dva herce-akrobaty, větev, lano, loď, klec, ostrý hák vše trošku zasypáno kouzelným práškem.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Bez Země. Fantazie pro loutku, dva herce-akrobaty, větev, lano, loď, klec, ostrý hák vše trošku zasypáno kouzelným práškem. www.decalages."

Transkript

1 Bez Země Fantazie pro loutku, dva herce-akrobaty, větev, lano, loď, klec, ostrý hák vše trošku zasypáno kouzelným práškem.

2 Bez Země, na motivy Petera Pana od Jamese M. Barrieho "A vy mě pošlete do školy? A pak do práce? A brzy mám být dospělý? Já nechci chodit do školy a učit se o nudných věcech Já se nechci stát dospělým člověkem! A při probuzení cítit, jak mi rostou vousy! Zpátky, nikdo mě nebude mít, nikdo mě neučiní mužem.

3 Toto je příběh malého chlapce, který nechtěl vyrůst... Zůstat dítětem navždy, nevkročit do reality, žít v imaginárním světě, být volný... Být jako Peter je snem spousty dětí i dospělých ( existuje dokonce i tzv. syndrom Petera Pana, který je označením pro lidi, kteří odmítají vyrůst ). Svět který si vytváří je dokonalý, čas v něm není důležitý a každá chvíle je naplněna Dobrodružstvím... V žádném případě jsme se nepokoušeli o adaptaci ani Barrieho románu, ani jeho hry. Nechali jsme se pouze inspirovat některými tématy a postavami a i když se náš příběh samozřejmě nese v duchu Petera Pana, je trochu jiný, je náš...

4 Bez Země je příběh zavěšený kdesi mezi imaginární Zemí a světem opravdu reálným, v neurčeném čase, a neobvyklém místě, které dětství ještě úplně neopustilo... Je to představení pro všechny, srozumitelné ve všech zemích - vizuální, hravé i poetické. Chvílemi vás rozesměje, chvílemi rozpláče, někdy nadchne nebo donutí zamyslet se a občas vás může až zamrazit. Je ztřeštěné, vtipné a zároveň i velmi emotivní. Výrazové prostředky jsou různorodé: loutkoherectví, činohra, akrobacie, hudba, voňavky... Scénografie, osvětlení a kostýmy, civilní i pohádkové, činí tento trochu nereálný svět místy velmi konkrétním, místy velmi abstraktním... Stejně tak nečekané použití některých symbolů (klec, větev, loď a klasické vertikální lano) podněcuje fantazii a umocňuje překvapení. Vzdušná akrobacie na neobvyklých předmětech byla pro akrobaty objevná, ale zároveň je velmi důležitým prvkem, který slouží příběhu a dotváří přesnější vizuální obrázek.

5 Postavy Bez Země Loutka a dva herci Peter je nezměnitelný ve světě, ve kterém žije. Není ani člověk v klasickém slova smyslu ani hrdina, jelikož nechce nebo nemůže vyrůst, a i když se nebojí ničeho, je křehký jako malý chlapec. Peter je představovaný loutkou, protože se jedná o postavu nereálnou, nesmrtelnou a mimo jakoukoliv konkrétní dobu, stejně jako je samotná loutka. Zbylé dvě postavy (Víla a Pirát) jsou, na rozdíl od Petera, reálné, lidské, jsou schopné vnímat věci stejně, jako je vnímáme my, navzdory tomu, že jsou z magického světa. Oni samy, stejně jako jejich činy, vycházejí z představivosti malého dítěte... Víla je v podstatě "dobrá víla", umí létat, září jako hvězda; rozmarná, nevinná, občas vzteklá, je tak maličká, že se v ní může probudit vždy jen jeden cit. Na Petera nedá dopustit, protože je pro něj něco jako jeho matka, milenka i sestra... s Peterem je spojen celý její život. Je zrozena z jeho smíchu, existuje skrze něj... Pirát je obávaný, panovačný, nemilosrdný a zákeřný kapitán, který se rozhodl stát dospělým i se všemi chybami, které sebou dospělost přináší. Je dokonalým ztělesněním zla, tváří se na první pohled vznešeně ale zároveň je zděšený plynutím času. Nejvíce ze všeho se touží pomstít Peterovi, který mu kdysi usekl ruku. Chce se zbavit "nestoudné a pyšné mládeže". Proto je osamocen a bez lásky. Toho si je moc dobře vědom a o to více trpí.

6 Poznámka režisérky Véroniky Joly "Když vyrosteme, přestaneme umět létat, protože už nejsme dostatečně šťastní, nevinní a bez srdce... J.M. Barrie Nejde o to pozastavit se nad faktem, že Peter Pan je příběh o malém chlapci, který nechce vyrůst Neboť pokud se budeme držet vyprávění tak, jak ho napsal James M. Barrie, Peter je dítě, které nemůže vyrůst. Matkou zapomenut, byl se všemi dalšími ztracenými chlapci, uzavřen v dětském světě... Ztraceni, to byli všichni Je to vážně tak lákavé zůstat uzavřený v dětství? A je opravdu tak úchvatné muset se bránit lásce, která zardousí i víly? Muset čelit za každou cenu kapitánově smrtelné nenávisti? Tento příběh vypráví o světě, který odmítá zestárnout, o dětech, co nemohou vyrůst, o ztracených mužích a ženách Mohou létat, jsou šťastní, nevinní, podivní a zároveň zajímaví Ale pozor, jsou také nebezpeční, protože jsou bez srdce. Pro mě to to bylo něco úplně nového, naprosté dobrodružství! Už jsem kdysi pracovala s loutkou a cirkusáky, ale dát tyhle dvě umělecké formy dohromady mi připadalo sice těžké, ale hrozně zajímavé! A taky bylo! Vydali jsme se zcela novou cestou, vedeni chvíli loutkou, chvíli rekvizitami a chvíli herci samotnými, a to s jedním jediný cílem: příběh. Chtěli jsme tam použít magii, akci, humor a hlavně hodně lásky a něhy...

7 Tvůrčí tým Inscenace je výsledkem tvůrčí práce kolektivu: Autoři: Véronic Joly, Seiline Vallée, Salvi Salvatore, podle Petera Pana Jamese M. Barrieho Režie: Véronic Joly Hudba: Daniel Fikejz Loutka: Matěj Němeček a Daniela Klimešová Scénografie: Matěj Němeček Kostýmy: Daniela Klimešová Světelný design: Robert Janč Hrají: Seiline Vallée a Salvi Salvatore Projekt: Décalages - divadlo v pohybu Produkce: ART Prometheus o.s.- Lenka Bočková, Jakub Vedral Koprodukce: Roxy / NOD Představení je věnováno Matějovi Němečkovi... Toto představení vzniklo za podpory Ministerstva kultury České republiky a Hlavního města Prahy.

8 Životopisy Véronic JOLY (Fr) - režie Dva roky studovala na Mezinárodní divadelní škole Jacquea Lecoqua Od roku 1996 je členem Théâtre de la Jacquerie a účinkovala ve více než patnácti představeních režírovaných jeho zakladatelem, Alainem Mollotem. Společně s ním pořádala umělecké dílny o neutrální masce a Divadle z reálu Od roku 1999 je součástí uměleckého týmu Comédie de Picardie a spolupracuje na několika představeních. Adaptovala a režírovala " La vie est belle pour les ressuscités" Léonida Andreieva Cabaret Monty-Python podle Flying Cirkus. S ARS ANIMA vytvořila představení " Maux croisés" týkající se problému AIDS, autorsky se podílela a režírovala "Fenêtre sur terre" a " Le Festin Solidaire". Kromě toho, od roku 1991, vytvořila několik představení založených na improvizaci. V roce 1993 vstoupila do LIFI (spolek pro francouzskou improvizaci), kde se roku 2000 stala uměleckou vedoucí. Režíruje již více jak 15 let a spolupracuje s několika francouzskými improvizačními spolky a několika divadelními společnostmi (Le Rire Médecin, Aline...) Roku 2009 hrála v " Rêve d A " v Divadle L Art Eclair a "Premier réveil" v Divadle La Belle Idée. Režírovala "Le 8è jour" pro Festival Jardins en Scène stejně jako další realizaci Cie Art Tout Chaud "Pas de Quartier".

9 Seiline Vallée ( FR ) - herečka a akrobatka, navštěvovala po dva roky Mezinárodní divadelní školu Jacques Lecoq v S. Salvatore Libor Kubeš (CZ) - samouk herec a akrobat, všestranný umělec, začínal jako herec a šermíř ve skupině Seiline Vallée a Salvi Salvatore vytvořili poetické a akrobatické duo v autorské inscenaci Letokruhy. Společně poté Paříži. Její umělecký výraz a herecký projev byly formovány v divadelní škole Studio 34, a prací pod vedením Maxe Naldini. Spolupracovala s El Teatro Nucleo a režisérskými osobnostmi jako jsou Jacques Hadjaje a Luis Jaime Cortez na pouličních představeních, klauniádách a komediích dell arte. Profesorka Lili Dehais ji přivedla k technikám visuté hrazdy, věnuje se také vzdušné akrobacii na šalách, kruhu, vertikálním laně a jiných originálních materiálech. V divadelní praxi prošla celou škálou žánrů od klasického repertoáru (T. Williams, Molière, A.P. Čechov...), přes současný až po fyzické divadlo, pracovala pod vedením režisérů jako jsou například Jacques Connort, Rachid Akbal, Max Naldini, Éric Chatonnier, Philippe Maurice, Jacques Rosner... Od roku 2002 žije v České republice, kde ve své práci kombinuje cirkusové a divadelní výrazové prostředky. Spolupracovala dlouhou dobu s Divadlem Continuo na několika inscenacích ( Život v Peří, Cirkus Distown, Zatměn í a každoročních mezinárodních setkáních Kratochvílení ). Byla také přizvána jako pedagožka - lektorka ke spolupráci s Budilovou divadelní školou, která vyučuje podle metod Jacquea Lecoqa a pořádá umělecké dílny pro uvedení do vzdušné akrobacie pro děti a dospělé. Krumlovští Petrovští a Merlet. Jako šermíř hostoval v Národním divadle a v Divadle na Vinohradech. Pracoval také pod vedením režiséra Václava Martince. Spolu s herečkou Gábinou Berkovou připravil několik dětských loutkových inscenací. Potom pracoval jako loutkoherec, chůdař, muzikant, klaun a akrobat. Ve své práci kombinuje cirkusové a divadelní formy. Věnuje se technikám vzdušné akrobacie na šálách, popruhách, vertikálním laně a jiných originálních materiálech. Jako herec a akrobat se zúčastnil mimo jiné natáčení několika filmů, například Johanka z Arku a Van Helsing. V roce 1999 ho přizvalo ke spolupráci Divadlo Continuo nejdříve na inscenaci Cirkus Vitae. Po jejím uvedení v souboru zůstal až do roku 2006, stal se stálým členem Divadla Continuo a podílel se na všech jeho tehdejších inscenacích (Cirkus Vitae, Mrakavy, Dokud vás sny nerozdělí, Traffic Jam, Život v Peří, Cirkus Distown, Zatmění), speciálních projektech, tvůrčích dílnách i každoročních mezinárodních setkáních Kratochvílení. Mimo jiné pořádá také umělecké dílny pro uvedení do vzdušné akrobacie pro dospělé a děti. založili divadelní soubor Décalages - divadlo v pohybu.

10 Matěj Němeček ( ) výtvarník a divadelník; komiksy čte od šesti, píše od osmi, od devatenácti se věnuje divadlu. V noci spí. Vystudoval loutkovou scénografii na Katedře alternativního a loutkového divadla pražské DAMU. V letech byl v angažmá Loutkohry Jihočeského divadla v Českých Budějovicích, kde vytvořil scénu a loutky k představením Malá čarodějnice, Kuba Kubula a Kuba Kubikula, Fimfárum, Na Draky, Ten náš Betlém, Královna hadů a Dr. Jekyll a Mr. Hyde. V Loutkohře také vzniklo dnes již legendární představení Kašpárek v rohlíku a Kašpárek navždy, pro které vytvořil neopakovatelný vizuální styl. Mezi komiksovou veřejností se zapsal jako autor Johna Doe a nezapadly ani jeho příspěvky do antologií CZekomiks, Kontraband a Pot. Ve spolupráci s Danielou Klimešovou navrhl a realizoval řadu průvodových chůdových představení. Daniela Klimešová narozena v Plzni.Po absolvování střední umělecko-průmyslové školy v Praze( ) se věnovala užité grafice a knižní ilustraci na vyšší odborné škole grafické v Praze. Studium na pražské DAMU na Katedře alternativního divadla ( ) zahájila projektem pouličního průvodového divadla (Rok vodnáře a draka- 2000). Poté navrhovala kostýmy a loutky pro divadlo DISK (I.Olbracht: Nikola Šuhaj- 2002, E.Wolsh: Discopigs- 2003, P.Wais: Dům o tisíci patrech- 2003). Současně se jako vyučující zúčastnila zahraničního loutkové dílny (México- 2000), studijní stáže v severní Itálii (Miláno, Academia de Brera- 2003) a polsko-českého projektu ve Wroclawi (Masakra, teatr PWST- 2003). Vysokoškolské studium ukončila autorským projektem zaměřeným na vzájemnou konfrontaci i výtvarné propojení kostýmu s pohybem performera (Tužba- 2005). Pravidelně spolupracovala s režijní dvojicí SKUTR v divadle Archa (Nickname- 2004, Duší dítě- 2005, Understand- 2005, 8 polib prdel kosům- 2006, Labyrint srdce ráj- 2006, Plačky- 2007) a na dalších klasických i alternativních inscenacích a projektech s různými divadly a festivaly. Kromě scénografie, divadelní a filmové kostýmní tvorby se věnuje volné i užité malbě,fotografii a autorské tvorbě. Daniel Fikejz se narodil 21. června 1954 v Praze jako syn textařky Jiřiny Fikejzové a atleta Jaroslava Fikejze. Od dětství docházel na hodiny klavíru a kompozice k prof. Martě Oberthorové. V roce 1971 založil s kamarády z gymnázia svou první skupinu Yogurt. Roku 1974 byl u vzniku jazz-rockové skupiny Combo FH, kde se stal kapelníkem, hlavním autorem, aranžérem a klávesistou. S touto skupinou nahrál dvě LP pro Panton (Věci 1981 vydáno i firmou CBS France a Situace na střeše 1986) a účastnil se evropských jazzových festivalů. Roku 1978 mu byla od českých kritiků udělena Cena Melodie za původní tvorbu. Od roku 1983 se více zaměřuje na divadelní a filmovou muziku napříč žánry. Píše především scénickou hudbu pro činoherní představení (často k dílům Williama Shakespeara) a spolupracuje s uznávanými režiséry v řadě divadel na území České republiky, Slovenska, Švédska (od 1995 Teatr Sörmland v Nyköpingu), Polska a Francie dohromady má na svém kontě již více než 120 premiér. Zkomponoval také čtyři muzikály a dva balety. Byl pověřen složením hudby k některým multimediálním projektům. Skládá též hudbu ke krátkým filmům a TV šotům, televizní a rozhlasové znělky, atd. Robert Janč narozen , herec, Clown doctor, osvětlovač, technický produkční; studoval na katedře Nonverbálního divadla na pražské HAMU, byl členem souboru TEATR NOVOGO FRONTA (Vagabond Adam Kadmond, Petrouchka, Días de las noches), souboru KREPSKO (Errorism; Twilogy), souboru VerTeDance (Jája a Papus); technický ředitel souboru FARMA V JESKYNI.

11 Fotografie Bez Země foto: Miroslav Halada

12 Základní technické a jiné podmínky Ubytování: Stravování: Místo: Potřeby sálu nebo šapita: Prostor pro představení: Potřebná výška k zavěšení: Povrch: Možný čas uvedení: Příprava: Deinstalace: V případě hraní mimo Prahu ubytování pro 5 osob ve dvou dvoulůžkových a jednom jednolůžkovém pokoji s vlastním sociálním zařízením. Diety nebo zajištění stravy (minimálně snídaně) s možností vegetariánské varianty jídla. Možnost vjezdu a bezpečného (ideálně hlídaného) parkování s dodávkou 7 bodů k zavěšení s nosností 150 Kg + 2 body k zavěšení s nosností 20 kg (více viz Plán jevištní instalace); black box 10 x 8 m (možnost přizpůsobit velikost prostoru menší) Minimálně 6,5 m pevný a rovný; na podlaze natažený baletizol kdykoliv cca 10 hodin (včetně instalace světel a zvuku) cca 4 hodiny Další: Možnost přístupu na toaletu a k tekoucí vodě (umyvadlo nebo sprcha) před a po představení. Pomoc dvou techniků během instalace i deinstalace.

13 Technické požadavky Světla: 6 x PAR 64 (CP 62) 2 x PAR 64 (CP 61) 17 x PC 1kW + klapky + rámečky 2 x PC nebo Fresnel 2kW + klapky + rámečky 2 x PAR 36 3 x Profile 50 3 x stativ min. 1,5m 4 x pozemní stativ Dimmer 24 stmívatelných okruhů 2,3kW Háky a safety lanka pro všechna světla. Zvuk: 2x MD přehrávač včetně autopauzy (po předchozí konzultaci možno i 2x CD přehrávač) PA výkonově odpovídající prostoru, ideálně s oddělenými páry předních a zadních reproduktorů (s možností střídavě hrát do obou či pouze jednoho páru) + subwoofer pro diváků například přední repro: 2x 500W full range + 2x 500W sub přes crossover, zadní repro 2x 500W full range mix min. 4x mono linkový vstup pro MD, 2x nezávislý stereo main/sub group výstup (pro přední a zadní repro) 31 pásmový stereo grafický ekvalizér na FOH

14 Plán jevištní instalace

15 Décalages Divadlo v pohybu Česko - francouzský divadelní soubor Décalages - Divadlo v pohybu sídlící v Praze, založený Seiline Vallée a Salvim Salvatore v roce Tvorba divadla se opírá o poetický vizuální jazyk, který je směsicí vzdušné akrobacie, hudby, tance, scénografie a činohry. V práci souboru, jenž svá představení hraje v nejrůznějších evropských zemích, kde se setkává s ostatními umělci, hraje velmi významnou roli právě prolínání žánrů a kultur. Posedlost -tragicko-komické představení kombinující prvky divadla, tance a vzdušné akrobacie na provazové stěně, které zkoumá krajní meze vztahu muže a ženy. Režie: Irina Andreeva (RU) TaBALADA -pouliční představení - nevšední, visuální, akrobatické a hudební, hrané na alegorickém voze s konstrukcí pro závěsnou akrobacii. Cirkus, divadlo a zpěv. Režie: Zoja Mikotová (CZ) Foto: A. Dobrovodský Foto: M. Rosendorf

16 Kontakt Produkce: ART Prometheus o.s. Sokolovská 104 / Praha 8 Judita Hoffmanová Juditah@artprometheus.cz Gsm: Tél: Fax: Jakub Vedral jakub@artprometheus.cz office@artprometheus.cz

TaBALADA. Pouliční představení česko francouzského souboru. DÉCALAGES Divadlo v pohybu

TaBALADA. Pouliční představení česko francouzského souboru. DÉCALAGES Divadlo v pohybu TaBALADA Pouliční představení česko francouzského souboru DÉCALAGES Divadlo v pohybu POPIS PROJEKTU Autoři projektu: Premiéra: Seiline Vallée & Salvi Salvatore, Décalages Divadlo v pohybu Inscenace byla

Více

Décalages je česko francouzský divadelní soubor, sídlící v Praze, založený Seiline Vallée a Salvim Salvatorem.

Décalages je česko francouzský divadelní soubor, sídlící v Praze, založený Seiline Vallée a Salvim Salvatorem. Soubor: Décalages je česko francouzský divadelní soubor, sídlící v Praze, založený Seiline Vallée a Salvim Salvatorem. Tito dva herci tvořili mimo jiné po mnoho let neodmyslitelnou součást Divadla Continuo.

Více

CAMILLE poetické fyzické divadlo

CAMILLE poetické fyzické divadlo Autorský projekt Lucie Škandíkové a Veroniky Riedlbauchové CAMILLE poetické fyzické divadlo To je ona? Ano. Vypadá velice mladě. Kolik jí je? A už mu stojí modelem, jo? To nevíte? Rodin ji přece požádal,

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

vernisáž uvede Mgr. Čeněk Hlavatý a hudebně doprovodí skupina Milánosz

vernisáž uvede Mgr. Čeněk Hlavatý a hudebně doprovodí skupina Milánosz Mělnické kulturní Tisková zpráva 2. 3. 2016 SILVIA GAJDOŠÍKOVÁ-BELIS: OBRAZY ZPOD KŮRY Dřevěné plastiky, objekty, intarzie a komiks galerie Ve Věži Mělník otevřeno denně mimo pondělí 14 23 h vstup volný

Více

Nasvícení divadelní inscenace Písně, básně, balady

Nasvícení divadelní inscenace Písně, básně, balady JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Ateliér divadelního manažerství a jevištní technologie Jevištní technologie Nasvícení divadelní inscenace Písně, básně, balady Absolventský projekt

Více

MEZINÁRODNÍ FESTIVAL SKUPOVA PLZEŇ INTERNATIONAL 28.8. 6.9.2015 NABÍDKA WORKSHOPŮ A MASTERCLASS

MEZINÁRODNÍ FESTIVAL SKUPOVA PLZEŇ INTERNATIONAL 28.8. 6.9.2015 NABÍDKA WORKSHOPŮ A MASTERCLASS MEZINÁRODNÍ FESTIVAL SKUPOVA PLZEŇ INTERNATIONAL 28.8. 6.9.2015 NABÍDKA WORKSHOPŮ A MASTERCLASS KONTAKT: DIVADLO ALFA PLZEŇ JAKUB HORA, ředitel divadla - jakub.hora@divadloalfa.cz 3.9.2015 Divadlo Alfa

Více

Byl jednou jeden. d o m e č e k. O tom, co se může stát, když jeden si hraje a druhý chce spát.

Byl jednou jeden. d o m e č e k. O tom, co se může stát, když jeden si hraje a druhý chce spát. Byl jednou jeden d o m e č e k Pohádkový příběh pro nejmenší s písničkami Petra Skoumala O tom, co se může stát, když jeden si hraje a druhý chce spát. O tom, co se může stát, když jeden se mračí a druhý

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2016 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2016... 3 2.1 Nová inscenace Miluji tě jak po smrti... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH

Více

Nabídka divadelních představení pro střední školy

Nabídka divadelních představení pro střední školy Nabídka divadelních představení pro střední školy Skupinové slevy pro školy Setkání a besedy s režiséry před představením Kulturní centrum ZAHRADA Malenická 1784, Praha 11 www.kczahrada.cz Ředitelská lóže

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Kroužek divadelních ochotníků Hvozdná Datum vytvoření 19.9.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Už více než sto let hrají ochotníci ve Hvozdné divadlo. Způsob

Více

přicházíme k Vám s nabídkou dětských pohádek a příběhů herce Martina Sochora. tentokrát o Davidu a Goliáši scénář a režie, hraje: Martin Sochor

přicházíme k Vám s nabídkou dětských pohádek a příběhů herce Martina Sochora. tentokrát o Davidu a Goliáši scénář a režie, hraje: Martin Sochor Dobrý den, přicházíme k Vám s nabídkou dětských pohádek a příběhů herce Martina Sochora. tentokrát o Davidu a Goliáši scénář a režie, hraje: Martin Sochor Hravé a veselé činoherně - mimické představení.

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2015 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2015... 3 2.1 Nová inscenace Dvojí domov / z Čepa... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH DOTACÍ

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast BRNO - divadla Datum vytvoření 27. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehled brněnských divadelních scén Způsob využití Rozšíření základního učiva v

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 OBSAH Co je DDS?...3 Co je soubor KLAP?...4 Kdo si hraje s DDS?...5 Skupiny DDS 6 Repertoár DDS.7-9 Odehraná představení ve Švandově divadle...10-11

Více

3 Tomáš Petříček Tomáš Petříček (Beroun, Česká republika) Tomáš Petříček již od dětství inklinoval k výtvarné tvorbě. Na berounském gymnáziu ho ovlivnil výtvarník Jaroslav Goldmann, zejména svými názory

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 OBSAH Co je DDS?...3 Co je soubor KLAP?...4 Kdo si hraje s DDS?...5 Skupiny DDS......6 Repertoár DDS v roce 2017......7-9 Repertoár souboru KLAP v roce

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA

MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA Czech Dance Benefit Society o.s. uvádí MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA NABÍDKA PARTNERSTVÍ PRO ČESKOU PREMIÉRU O PROJEKTU GHETTO 1577 Výlučnost projektu Projekt současného tanečního divadla

Více

AVANTGARDA. Tato divadla byla protipólem tradičních kamenných divadel V představeních se objevují klaunské výstupy

AVANTGARDA. Tato divadla byla protipólem tradičních kamenných divadel V představeních se objevují klaunské výstupy OSVOBOZENÉ DIVADLO POČÁTKY SOUBORU Počátky Osvobozeného divadla sahají do 20. let minulého století, kdy byl založeno sdružení literárních a divadelních umělců s názvem Devětsil (podzim 1920). Mezi členy

Více

Dobrdodinska Ballet VÁNOČNÍ BALETNÍ POHÁDKY

Dobrdodinska Ballet VÁNOČNÍ BALETNÍ POHÁDKY Dobrdodinska Ballet Dance Theatre VÁNOČNÍ BALETNÍ POHÁDKY Vánoce a advent jsou časem kouzel a pohádek Nechte se unést kouzlem vánoční pohádkové atmosféry kde taneční postavy zatančí na krásnou hudbu své

Více

Tisková zpráva k slavnostnímu zahájení provozu světelné instalace na jižní fasádě Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze

Tisková zpráva k slavnostnímu zahájení provozu světelné instalace na jižní fasádě Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta elektrotechnická Technická 2, 166 27 Praha 6 Praha 15. února 2016 Tisková zpráva k slavnostnímu zahájení provozu světelné instalace na jižní fasádě Fakulty

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

Festival amatérského divadla Kladno 2015

Festival amatérského divadla Kladno 2015 Festival amatérského divadla Kladno 2015 4. ročník, 24. 26. dubna 2015 Přihláška Festival amatérského divadla Kladno Obecné podmínky účasti Informace o inscenaci, škole/souboru Technické požadavky ní osoba

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2014 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2014... 3 2.1 Nová inscenace Peklo / Dantovské variace... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH

Více

Veřejné diskuze o kultuře a jejich problémech ve městě: open space / platforma pro dialog skrz kultrurní obcí, městskou samosprávou a veřejností

Veřejné diskuze o kultuře a jejich problémech ve městě: open space / platforma pro dialog skrz kultrurní obcí, městskou samosprávou a veřejností Projekt Platforma nezřizované kultury v Českých Budějovicích: Rok realizace projektu 2012 Hlavní aktivity projektu: Festivalový koncept SLAVIE ožije: festival místní spolkové a nezřizované kultury v Českých

Více

CZECH THEATRE 1x ročně Časopis vychází v angličtině a představuje české divadlo zahraniční divadelní veřejnosti.

CZECH THEATRE 1x ročně Časopis vychází v angličtině a představuje české divadlo zahraniční divadelní veřejnosti. ČASOPISY ODEBÍRANÉ KNIHOVNOU DÚ V ROCE 2019 Seznam časopisů obsahuje abecedně seřazený soupis titulů, které budou k dispozici v knihovně Divadelního ústavu v roce 2019. Soupis je rozdělen do tří částí

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Umělecký šéf: Jiří Honzírek. Produkce: Klára Mišunová

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Umělecký šéf: Jiří Honzírek. Produkce: Klára Mišunová ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Divadlo Feste je nezávislé profesionální divadlo. Ve svých inscenacích se zaměřuje na nejednoznačná témata společensko-politických diskusí. Jedná se o jediné nezávislé divadlo u nás, které

Více

V roce 2018 oslaví Divadlo Drak šedesáté výročí od svého vzniku. Oslavy tohoto významného jubilea budou probíhat v průběhu celého roku.

V roce 2018 oslaví Divadlo Drak šedesáté výročí od svého vzniku. Oslavy tohoto významného jubilea budou probíhat v průběhu celého roku. V roce 2018 oslaví Divadlo Drak šedesáté výročí od svého vzniku. Oslavy tohoto významného jubilea budou probíhat v průběhu celého roku. Jednotlivé akce a plánované projekty bychom Vám rádi představili

Více

420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem

420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem Tisková zpráva 420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem Letošní 23. ročník festivalu současného tance a pohybového divadla Tanec Brno nabídne pozoruhodný program. Představíme

Více

Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Dramatická výchova. PRŮŘEZOVÁ TÉMATA Rozvoj poznávacích, komunikačních a sociálních dovedností dětí

Dramatická výchova. PRŮŘEZOVÁ TÉMATA Rozvoj poznávacích, komunikačních a sociálních dovedností dětí Dramatická výchova ročník 1 Dramatická výchova a její postavení v oboru předškolní a mimoškolní pedagogika Nonverbální komunikace, pohyb a pantomima charakterizuje cíle a prostředky oboru dramatická výchova

Více

INFORMAČNÍ BROŽURA K PROJEKTU LOUTKA JAKO NÁSTROJ VZDĚLÁVÁNÍ

INFORMAČNÍ BROŽURA K PROJEKTU LOUTKA JAKO NÁSTROJ VZDĚLÁVÁNÍ INFORMAČNÍ BROŽURA K PROJEKTU LOUTKA JAKO NÁSTROJ VZDĚLÁVÁNÍ CZ. 1.07/1.3.44/02.0052 www.theatrludem.cz a http://loutka-jako-nastroj-vzdelavani.webnode.cz/ Obsah 1Závazná přihláška na semináře Loutka jako

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

SEZNAM ČESKÝCH ČASOPISŮ ODEBÍRANÝCH KNIHOVNOU DÚ k 1. lednu 2017

SEZNAM ČESKÝCH ČASOPISŮ ODEBÍRANÝCH KNIHOVNOU DÚ k 1. lednu 2017 ČASOPISY ODEBÍRANÉ KNIHOVNOU DÚ V ROCE 2017 Seznam časopisů obsahuje abecedně seřazený soupis titulů, které budou k dispozici v knihovně Divadelního ústavu v roce 2017. Soupis je rozdělen do tří částí

Více

Anotace: Zdeněk Svěrák: Radovanovy radovánky pracovní listy Ověření ve výuce: Předmět: Český jazyk čtení Ročník: 2. Klíčová slova: prozaik,

Anotace: Zdeněk Svěrák: Radovanovy radovánky pracovní listy Ověření ve výuce: Předmět: Český jazyk čtení Ročník: 2. Klíčová slova: prozaik, Anotace: Zdeněk Svěrák: Radovanovy radovánky pracovní listy Ověření ve výuce: 26.3.2012 Předmět: Český jazyk čtení Ročník: 2. Klíčová slova: prozaik, moderní pohádka, próza Anotace: tento DUM názorně a

Více

Novodobá světová premiéra znovuobjevené opery A r g i p p o od Antonia Vivaldiho

Novodobá světová premiéra znovuobjevené opery A r g i p p o od Antonia Vivaldiho Novodobá světová premiéra znovuobjevené opery A r g i p p o od Antonia Vivaldiho Společný projekt barokního souboru Hof-Musici a občanského sdružení Teatro alla Moda, pod záštitou paní Livie Klausové a

Více

VY_32_INOVACE_07_DIVADLO A JEHO ŽÁNRY_34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název

VY_32_INOVACE_07_DIVADLO A JEHO ŽÁNRY_34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název VY_32_INOVACE_07_DIVADLO A JEHO ŽÁNRY_34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/21.2400

Více

SEZNAM ČESKÝCH ČASOPISŮ ODEBÍRANÝCH KNIHOVNOU DÚ k 1. lednu 2015

SEZNAM ČESKÝCH ČASOPISŮ ODEBÍRANÝCH KNIHOVNOU DÚ k 1. lednu 2015 ČASOPISY ODEBÍRANÉ KNIHOVNOU DÚ V ROCE 2015 Seznam časopisů obsahuje abecedně seřazený soupis titulů, které budou k dispozici v knihovně Divadelního ústavu v roce 2015. Soupis je rozdělen do tří částí

Více

Zveřejnění údajů o čerpání účelových prostředků na specifický vysokoškolský výzkum JAMU za rok 2018

Zveřejnění údajů o čerpání účelových prostředků na specifický vysokoškolský výzkum JAMU za rok 2018 Zveřejnění údajů o čerpání účelových prostředků na specifický vysokoškolský výzkum JAMU za rok 2018 dle čl. 3 Pravidel pro poskytování podpory pro specifický vysokoškolský výzkum Přiznaná celková podpora

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Datum vytvoření 22.11.2012 Ročník Stručný obsah Způsob využití Autor Kód Režisérské osobnosti Slováckého divadla v Uherském Hradišti Čtvrtý Režisérské

Více

Buskers fest 2013 festival pouličního umění

Buskers fest 2013 festival pouličního umění Buskers fest 2013 festival pouličního umění České Budějovice 27. 28. 6. 2013 Busking je označení pro jakékoli pouliční vystupování ať už hudební, divadelní či třeba artistické. Vystupující člověk se nazývá

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA (IV. ročníku) festivalu TANEC DĚTEM 2011

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA (IV. ročníku) festivalu TANEC DĚTEM 2011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA (IV. ročníku) festivalu TANEC DĚTEM 2011 Poprvé vznikla myšlenka tanečního festivalu určeného pro mladé diváky již v roce 2004, kdy byl zahájen festival TANEC PRAHA symbolicky na Den Dětí

Více

Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA A DIVADLO

AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA A DIVADLO Ateliér audiovizuální tvorby a divadla, bakalářské studium Ročník: ové: 1. Grafika na PC 0 2 0 z 1 0 2 0 z 1 Gruna Technika a technologie videotvorby 0 2 0 z 1 0 2 0 z 1 Vlašín, externí ped. Tvůrčí fotografie

Více

Bc. Barbora Kocianová Katedra produkce DAMU 22. 5. 2014. Dotazníkové šetření k Noci divadel 2013

Bc. Barbora Kocianová Katedra produkce DAMU 22. 5. 2014. Dotazníkové šetření k Noci divadel 2013 Bc. Barbora Kocianová Katedra produkce DAMU 22. 5. 2014 Dotazníkové šetření k Noci divadel 2013 Dotazníky k Noci divadel 2013 byly vytvořeny Annou Černou, absolventkou Katedry sociologie FF UK. Jejich

Více

činí BODOVÁ HODNOTA DÍLA /BHD/: Audiovizuální dílo (režie): 100

činí BODOVÁ HODNOTA DÍLA /BHD/: Audiovizuální dílo (režie): 100 PŘÍLOHA č. 2 BODOVÉ HODNOTY DĚL: A. Pro rozúčtování odměn za užití děl při kabelovém přenosu v České republice (čl. 5.1. rozúčtovacího řádu), paušálních odměn za užití děl českých autorů při kabelových

Více

Festival amatérského divadla Kladno 2017

Festival amatérského divadla Kladno 2017 Festival amatérského divadla Kladno 2017 6. ročník, 21. 23. dubna 2017 Přihláška Festival amatérského divadla Kladno Obecné podmínky účasti Informace o inscenaci, škole/souboru Technické požadavky ní osoba

Více

KAŠPÁRKOVY POŘADY. 1. Kašpárek v rohlíku - Koncert LIVE jevištní koncertní show. DJ Kashpaarek. pojízdná koncertní show. speciální diskotéka

KAŠPÁRKOVY POŘADY. 1. Kašpárek v rohlíku - Koncert LIVE jevištní koncertní show. DJ Kashpaarek. pojízdná koncertní show. speciální diskotéka ZÁKLADNÍ ORIENTAČNÍ NABÍDKA PRO POŘADATELE 2015 1. Kašpárek v rohlíku - Koncert LIVE jevištní koncertní show - za účasti hostujících umělců (závisí na časových možnostech jednotlivých aktérů): Milan Cais

Více

PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK. ZS: Seminář k praxi I (Jindra) (Jindra) LAB. Seminář dramaturgie a režie v DaV (Klíč) (Jindra)

PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK. ZS: Seminář k praxi I (Jindra) (Jindra) LAB. Seminář dramaturgie a režie v DaV (Klíč) (Jindra) AK. ROK 07/8 Ročník:. BC Vedoucí ročníku: MgA. Kamila Konývková Kostřicová 8.0-0.00 0.5 -.5.00 -.0 LS: Organizace festivalu Sítko + Organizace festivalu Sítko Obecná psychologie Seminář dramaturgie a režie

Více

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti. PROGRAM PRO DĚTI ČTVRTEK, 3. května Divadlo J. K. Tyla 9:00 10:00 Animo TV Oblíbené večerníčky 1 (české znění) Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

Více

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. Pedagog. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru. Vstupní kurz - dílna DaV 4 dny

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. Pedagog. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru. Vstupní kurz - dílna DaV 4 dny DRAMATICKÁ VÝCHOVA Ateliér divadla a výchovy, bakalářské studium 1. MgA. Kamila Konývková Kostřicová Vstupní kurz - dílna DaV 4 dny z 1 Klíč a pedagogové ADaV Divadlo a výchova 2 2 1 z 2 2 2 1 zk 2 Konývka

Více

životopis Petr Nikl se narodil 8.11. 1960 Jeho otec je akademický malíř, matka pracuje jako návrhářka hraček Petr Nikl vystudoval Střední

životopis Petr Nikl se narodil 8.11. 1960 Jeho otec je akademický malíř, matka pracuje jako návrhářka hraček Petr Nikl vystudoval Střední Petr Nikl životopis Petr Nikl se narodil 8.11. 1960 Jeho otec je akademický malíř, matka pracuje jako návrhářka hraček Petr Nikl vystudoval Střední uměleckoprůmyslovou školu v Uherském Hradišti. V r. 1980

Více

činí BODOVÁ HODNOTA DÍLA /BHD/: Audiovizuální dílo (režie): 100

činí BODOVÁ HODNOTA DÍLA /BHD/: Audiovizuální dílo (režie): 100 PŘÍLOHA č. 2 BODOVÉ HODNOTY DĚL: A. Pro rozúčtování odměn za užití děl při kabelovém přenosu v České republice (čl. 5.1. rozúčtovacího řádu), paušálních odměn za užití děl českých autorů při kabelových

Více

Kulturní instituce. Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby. IS1 SŠJS Tábor 2014/2015

Kulturní instituce. Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby. IS1 SŠJS Tábor 2014/2015 Kulturní instituce Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby IS1 SŠJS Tábor 2014/2015 Divadla O Divadlo je výkonné čili múzické umění, při němž herci (případně zpěváci a tanečníci)

Více

NABÍDKA PROJEKTŮ. Studia DAMÚZA PŘEDSTAVENÍ A PROJEKTY PRO SEZÓNU 2009 / 2010

NABÍDKA PROJEKTŮ. Studia DAMÚZA PŘEDSTAVENÍ A PROJEKTY PRO SEZÓNU 2009 / 2010 NABÍDKA PROJEKTŮ Studia DAMÚZA PŘEDSTAVENÍ A PROJEKTY PRO SEZÓNU 2009 / 2010 Studio DAMÚZA Divadlo pro příští generace působí na divadelní scéně již od roku 1999. Bylo spjato se stejnojmenným prostorem

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Datum vytvoření 1.9.2012 Ročník Stručný obsah Způsob využití Autor Kód Česká divadelní ocenění Čtvrtý Nejznámější česká divadelní ocenění Práce v divadelním

Více

SCÉNOGRAFIE. Pedagog. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru

SCÉNOGRAFIE. Pedagog. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru Ateliér scénografie, bakalářské studium 1. prof. Mgr. Ján Zavarský Scénografie 0 4 4 klz 4 0 4 4 klz 4 Zavarský Kostým 0 4 4 klz 4 0 4 4 klz 4 Bláhová Kresba, malba 0 4 0 klz 2 0 4 0 klz 2 Miklošková Modelování

Více

Literárně-dramatický obor ve školním roce Výroční zpráva z LDO

Literárně-dramatický obor ve školním roce Výroční zpráva z LDO Literárně-dramatický obor ve školním roce 2010 2011 Výroční zpráva z LDO Nejmladší ţáci z Přípravné dramatické výchovy se tradičně zabývali dramatizacemi jednoduchých umělých i lidových textů, se kterými

Více

PŘÍBĚHOVÁ DÍLNA- první pravidelný storytellingový workshop v Brně!Motto: Vyprávějme nejen hlavou, ale i patou.

PŘÍBĚHOVÁ DÍLNA- první pravidelný storytellingový workshop v Brně!Motto: Vyprávějme nejen hlavou, ale i patou. Nabídka storytellingových komorních workshop jaro 2016 Praha i Brno Brno Industra, Masná 9, areál MrazírenRovner, Brno začátek v druhé půlce dubna přihlašování do: 11. 4. na adresu dominika.sindelkova@story-telling.cz

Více

BODOVÉ HODNOTY UŽITÍ DĚL:

BODOVÉ HODNOTY UŽITÍ DĚL: PŘÍLOHA č. 2 BODOVÉ HODNOTY UŽITÍ DĚL: A. BODOVÁ HODNOTA DÍLA ( BHD ) pro rozúčtování odměn za užití děl při kabelovém přenosu v České republice (čl. 5.1. rozúčtovacího řádu), 85 % odměn vybraných od výrobců

Více

Vendulka Burger Dílně C neutrální maskou, Učitelé hudební nauky Lektor Bc. Ondřej Tichý

Vendulka Burger Dílně C neutrální maskou, Učitelé hudební nauky Lektor Bc. Ondřej Tichý Účastníci kurzu literárně dramatického oboru (dále LDO) si vybrali vždy jednu ze tří konkrétních dílen a věnovali se po většinu času jejímu tematickému zaměření. Dílna A Komunikace pohybem, kterou vedla

Více

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA 2 Základy teorie vysvětlí pojem dramatická výchova, předmět dramatické výchovy, její vztah k dramatické výchovy charakterizuje její kontext a využití ve estetické

Více

Věc: Plán činnosti na rok 2016

Věc: Plán činnosti na rok 2016 Centrum experimentálního divadla Zelný trh 9, 602 00 Brno tel./ fax: 542 210 200 Věc: Plán činnosti na rok 2016 Naše značka / vyřizuje Vaše číslo V Brně dne Vodičková 23. 11. 2015 počet premiér: 17 + 1

Více

AUDIO ANIMACE POSTPRODUKCE &VIDEO

AUDIO ANIMACE POSTPRODUKCE &VIDEO ANIMACE POSTPRODUKCE &VIDEO AUDIO vybrané reference Animal Music / Sto Zvířat, AIG Lincoln, Beafour-Ipsen International, B.I.G. Prague, Boomerang Publishing / Unilever, department of Design, EmiFilm /

Více

info informace pro učitele Archa.školám doprovodný materiál k představení současného tance Simulante bande Milí učitelé,

info informace pro učitele Archa.školám doprovodný materiál k představení současného tance Simulante bande Milí učitelé, informace pro učitele info Milí učitelé, držíte v ruce, které jste buď se svými žáky už zhlédli, nebo se na něj v nejbližší době chystáte zavítat. Cílem těchto doprovodných materiálů je podpořit zážitek

Více

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA 2 Základy teorie vysvětlí pojem dramatická výchova, dramatické výchovy charakterizuje její kontext a využití ve výchově a vzdělávání; vymezí obsah dramatické

Více

06 so Sněhurka klasická pohádka o zlé královně, Sněhurce a sedmi trpaslících uvádí Dětské studio Malého divadla / v MD

06 so Sněhurka klasická pohádka o zlé královně, Sněhurce a sedmi trpaslících uvádí Dětské studio Malého divadla / v MD leden 2018 01 po Novoroční galakoncert k 25. výročí vzniku České republiky Bohemia cuvée aneb Proč bychom si nepřipili 17.00 v DK 06 so Sněhurka klasická pohádka o zlé královně, Sněhurce a sedmi trpaslících

Více

Labutí jezero / A. Egerházi P. I. Čajkovskij / soubor baletu balet / v DK sk. S Dramaturgický úvod od ve foyer DK Metropol

Labutí jezero / A. Egerházi P. I. Čajkovskij / soubor baletu balet / v DK sk. S Dramaturgický úvod od ve foyer DK Metropol JIHOČESKÉ DIVADLO - ÚNOR 2016 01 po Zakletý princ / V. Hřímalý / soubor opery komická opera / 19.00 v JD sk. 2 II. premiéra 02 út Archa naděje / M. Vačkář, A. Březina, J. Ornest / soubor činohry velký

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městská divadla pražská Datum vytvoření 27. 4. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Historie Městských divadel pražských Způsob využití Rozšíření základního

Více

OBSAH I. ROZVAHA 12-15 II. VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY 16-18 III. PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE 19-22

OBSAH I. ROZVAHA 12-15 II. VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY 16-18 III. PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE 19-22 OBSAH OBSAH 1 SLOVO ŘEDITELKY KARLOVARSKÉHO MĚSTSKÉHO DIVADLA, O.P.S. 2 ZÁKLADNÍ ÚDAJE KARLOVARSKÉHO MĚSTSKÉHO DIVADLA, O.P.S. 3 ČINOHRA KARLOVARSKÉHO MĚSTSKÉHO DIVADLA 4-5 NÁVŠTĚVNOST KARLOVARSKÉHO MĚSTSKÉHO

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0802 Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_20_06. Mgr. Jana Sedláčková janasedl@centrum.

CZ.1.07/1.5.00/34.0802 Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_20_06. Mgr. Jana Sedláčková janasedl@centrum. Průvodka Číslo projektu Název projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0802 Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 12 Číslo a název šablony klíčové aktivity 10 Název DUMu Offenbach J. Pořadí DUMu v sadě 6 8 Vedoucí skupiny/sady

Více

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Obchodní Centrum KVĚTEN 2011 AKCE Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Za kouzelným světem pohádek se lidé mohou nyní vydat do Strakonic. Ve čtvrtek 24. března tam začíná 46. ročník loutkářské

Více

Název Kód Sem. Př. Cv. Ss. Uk. Kr. Typ Pedagog. Dějiny světového divadla III DAAZX03 ZS zk 3 P Cejpek, V.; Šotkovský, J.; Trtílek, P.

Název Kód Sem. Př. Cv. Ss. Uk. Kr. Typ Pedagog. Dějiny světového divadla III DAAZX03 ZS zk 3 P Cejpek, V.; Šotkovský, J.; Trtílek, P. ČINOHERNÍ REŽIE Ateliér dramaturgie a režie, bakalářské studium Ročník: 1. Vedoucí ateliéru: prof. Mgr. Petr Oslzlý Vedoucí ročníku: prof. MgA. Ivo Krobot POVINNÉ PŘEDMĚTY Dějiny světového divadla III

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1,

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, Newsletter Baletu Národního divadla 107 BŘEZEN 2019 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Další premiéra je tu a nám zbývá poslední

Více

Interaktivní divadelní představení

Interaktivní divadelní představení Interaktivní divadelní představení Motivace Rozhodly jsme se na základě našich různých zkušeností s divadlem a názorů na něj, které se v určitých místech protínají, posunout od verbální kritiky k vytvoření

Více

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru: Macková R. a pedagogové ADaV z zk 2 Konývka

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru: Macková R. a pedagogové ADaV z zk 2 Konývka DRAMATICKÁ VÝCHOVA Ateliér divadla a výchovy, bakalářské studium Ročník: 1. Vedoucí ročníku: MgA. Radka Macková Vstupní kurz - dílna DaV Divadlo a výchova dramaturgie a režie v DaV Úvod do studia kultury

Více

22. ročník celostátního festivalu studentské umělecké tvořivosti Náchodská Prima sezóna květen 2019

22. ročník celostátního festivalu studentské umělecké tvořivosti Náchodská Prima sezóna květen 2019 Program NPS 2019 22. ročník celostátního festivalu studentské umělecké tvořivosti Náchodská Prima sezóna 13. - 17. květen 2019 Pondělí 13. května 11.30 NAHLÉDNUTÍ DO NÁCHODSKÉ HISTORIE - pouliční divadlo

Více

Výroční zpráva 2011 Farma v jeskyni

Výroční zpráva 2011 Farma v jeskyni Výroční zpráva 2011 Farma v jeskyni Farma v jeskyni Farma v jeskyni je mezinárodní divadelní studio, zaměřené na tvorbu, vývoj a výzkum lidského výrazu. Definuje se vztahy mezi já ty, tělo hlas, kultura

Více

ŽONGLÉR. Úvod WWW.ZONGLEROS.CZ. Jsme občanské sdružení (spolek) zabývající se především aktivitami Nového a sociálního cirkusu

ŽONGLÉR. Úvod WWW.ZONGLEROS.CZ. Jsme občanské sdružení (spolek) zabývající se především aktivitami Nového a sociálního cirkusu ŽONGLÉR Úvod Jsme občanské sdružení (spolek) zabývající se především aktivitami Nového a sociálního cirkusu WWW.ZONGLEROS.CZ Popis Občanské sdružení ŽONGLÉR bylo zaloţeno v únoru roku 2011. Sdruţení navazuje

Více

Plán umělecké činnosti na rok 2013 Divadlo Radost příspěvková organizace Bratislavská 32, Brno

Plán umělecké činnosti na rok 2013 Divadlo Radost příspěvková organizace Bratislavská 32, Brno 1 Plán umělecké činnosti na rok 2013 Divadlo Radost příspěvková organizace Bratislavská 32, 602 00 Brno V kalendářním roce 2013 plánuje Divadlo Radost šest premiér, které se uskuteční i s ohledem na snížený

Více

Pět let Dětského studia v divadle Ponec. Dětské studio divadla Ponec

Pět let Dětského studia v divadle Ponec. Dětské studio divadla Ponec Pět let Dětského studia v divadle Ponec Dětské studio divadla Ponec září 2004-2009 1 Tanec Praha a divadlo Ponec Tanec Praha o.s. je nevládní neziskovou organizací občanským sdružením, které vzniklo v

Více

dramatická výchova - specializace Gymnázium a SOŠ pedagogická, Znojmo Mgr. Ladislava Vrbková Ped. lyceum 2. C 12 žáků

dramatická výchova - specializace Gymnázium a SOŠ pedagogická, Znojmo Mgr. Ladislava Vrbková Ped. lyceum 2. C 12 žáků NÁZEV/TÉMA: Divadlo Vyučovací předmět: Škola: Učitel: Třída + počet žáků: Časová jednotka: 2 vyučovací hodiny 90 minut dramatická výchova - specializace Gymnázium a SOŠ pedagogická, Znojmo Mgr. Ladislava

Více

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ SWEETSEN FEST 011 FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Festival Sweetsen fest letos trhal rekordy. Jak v počtu návštěvníků, tak ve vybrané částce pro charitativní organizace.

Více

Copyright 2010 MADE IN CZ production www.madeincz-production.cz

Copyright 2010 MADE IN CZ production www.madeincz-production.cz PRESS PACK uvádí Česká republika 2010 Žánr Délka Druh Zvuk Jazyk Scénář a Režie Asistentni režie Kamera Hudba Zvuk Výkonný producent PR manager Hrají Radka Honza Jarda Vendy Mira Petr Pavlína hudební 103

Více

Tisková konference v Mahenově divadle

Tisková konference v Mahenově divadle Ludvík Aškenazy, Jan Borna Jak jsem se ztratil aneb Malá Vánoční povídka Vánoční zázrak Režie: Dramaturgie: Dramaturgická spolupráce: Scéna a kostýmy: Hudba: Pěvecké nastudování: Loutky: Animace loutek:

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní scény v 80. letech Datum vytvoření 22. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah 80. léta 20. století přinesla změny v divadle. Způsob využití Rozšíření

Více

VY_32_INOVACE_01 Formy populární hudby_39

VY_32_INOVACE_01 Formy populární hudby_39 VY_32_INOVACE_01 Formy populární hudby_39 Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ITC ve slušovské škole Číslo projektu

Více

o klukovi, který neuměl zlobit

o klukovi, který neuměl zlobit Pracovní list k inscenaci o klukovi, který neuměl zlobit o klukovi, který neuměl zlobit 1) nahlédni za oponu / pročti komiks Diváci se pohodlně usazují do svých sedaček a čekají, až se ozve třetí zvonění,

Více

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR Základ oboru: Cír. a pedagogové ADaV Divadlo a výchova. z 1

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR Základ oboru: Cír. a pedagogové ADaV Divadlo a výchova. z 1 DRAMATICKÁ VÝCHOVA Ateliér divadla a výchovy, bakalářské studium Ročník: 1. Vedoucí ročníku: BcA. Jakub Cír DDVZ101 Vstupní kurz - dílna DaV 4 dny z 1 Cír. a pedagogové ADaV DDVZ102 DDVL102 Divadlo a výchova

Více

NOVÁ KONCEPCE KATEDRY PANTOMIMY

NOVÁ KONCEPCE KATEDRY PANTOMIMY NOVÁ KONCEPCE KATEDRY PANTOMIMY FILOSOFIE VÝUKY Záměrem nové filozofie katedry pantomimy je navázat na silnou tradici české pantomimy, kterou zastupují osobnosti L.Fialka, B.Hybner, C.Turba, B.Polívka

Více

Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v hodin Keith Hurd. Deštivé dny

Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v hodin Keith Hurd. Deštivé dny Podzimní divadelní předplatné 2013 Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v 19.00 hodin Keith Hurd Deštivé dny Americké drama Denny a Joey jsou přáteli od dětství,

Více

Projekty v roce 2009

Projekty v roce 2009 Projekty v roce 2009 Popis obrazu / Bildbeschreibung (Identita 2) Osmdesátdevět Trenažér jedné revoluce (Identita 3) Marie Restituta / Nemocnice na kraji Říše (Identita 5) Be Free! - Divadlo etnické čistky

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

OBŘÍ LOUTKY V PLZNI

OBŘÍ LOUTKY V PLZNI OBŘÍ LOUTKY V PLZNI 28. 30. 8. 2015 VÝSLEDKY PRŮZKUMU OHLASŮ ÚČASTNÍKŮ Obří loutky Carros De Foc v ulicích Evropského hlavního města kultury 2015 Jako poctu tradici plzeňskému loutkářství, do které spadají

Více

Veškeré uvedené výpovědi jsou autentické.

Veškeré uvedené výpovědi jsou autentické. Nejisté domovy V České republice vyrůstá v pěstounské péči více než deset tisíc dětí. Z nich přibližně tři čtvrtiny jsou v péči svých příbuzných. V ústavní péči žije téměř devět tisíc dětí. Mnohé děti

Více

DIVADELNÍ DRAMATURGIE

DIVADELNÍ DRAMATURGIE 1. prof. PhDr. Josef Kovalčuk Principy režie a dramaturgie Režijně-dramaturgický seminář 2 0 2 zk 2 2 0 2 zk 2 Kovalčuk, Horoščák 0 4 2 klz 4 0 4 2 klz 4 Rychlík, Kovalčuk III IV Interpretace textů současné

Více

KATALOG KARLOVSKÝCH AKTIVIT Nabídka doprovodných akcí

KATALOG KARLOVSKÝCH AKTIVIT Nabídka doprovodných akcí KATALOG KARLOVSKÝCH AKTIVIT Nabídka doprovodných akcí EXKLUZIVNÍ AKCE STVOŘENÉ NA MÍRU PRO OSLAVY 700. VÝROČÍ NAROZENÍ KARLA IV. V ROZSAHU OD AKTIVIT PODPORUJÍCÍ CESTOVNÍ RUCH AŽ PO JEDINEČNÁ UMĚLECKÁ

Více

Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu Druh interaktivity Cílová skupina

Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu Druh interaktivity Cílová skupina Identifikátor materiálu: EU - 4-51, poezie-próza, spisovatel-ilustátor, divadlo Tématická oblast: český jazyk - literatura 1. ročníku Materiál obsahuje dva pracovní listy. Ţáci rozlišují poezii, prózu

Více