Svět audia. Luxman L 590AX: áčko jak má být

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Svět audia. Luxman L 590AX: áčko jak má být"

Transkript

1 Svět audia Luxman L 590AX: áčko jak má být autor: Petr Štefek (Svět audia) Luxman není u nás notoricky známý jako jiní japonští producenti audio techniky, ale přesto patří k nejstarším společnostem a je zpět v plné síle. Dnes bude řeč o jeho nejvyšším modelu integrovaného zesilovače pracujícím v třídě A. Úvod do světa Luxmanu Pokud se řekne Luxman, většina starších čtenářů zpozorní a naopak mladší ročníky pravděpodobně pokrčí lhostejně rameny. Nic to ovšem nezmění na tom, že Luxman má o své místo v síni slávy high endového audia postaráno. Luxman je v oblasti elektroniky jednou z nejstarších japonských společností a její vznik se velmi úzce váže se zavedením veřejného rozhlasu v Japonsku, kde Luxman v roce 1928 uvedl na trh svůj první výrobek v podobě setu rádia s reproduktory. V této době Japonsko rozhodně neplatilo za giganta na poli výroby spotřební elektroniky, která se kupovala především od firem původem z USA nebo Evropy. Legendary "38" series zesilovač SQ 38u, přehrávač D 38u a gramofon PD 171

2 Luxman se od svých počátků vydal cestou výroby svých vlastních elektro součástek a také se etabloval jako jejich dodavatel pro další známé výrobce. Společnost přežila i přes několik zásadních změn až do dnešních dnů, kdy se už firma pyšní skoro 90. letým výročím. V 70. letech minulého století se značka začala etablovat jako prémiový výrobce audia pro ty, kdo bažili po kvalitním zvuku a luxusním výrobku v jednom balení. Primárním cílem firmy byly v té době elektronkové zesilovače nejvyšší kvality, což se ostatně podařilo a připomenout si velmi letmo můžeme např. legendární kombo předzesilovače a koncového zesilovače C 1000/M 2000, pod kterými je podepsán známý britský konstruktér lampových zesilovačů Tim de Paravicini. Ten již nyní pracuje i přes pokročilý věk pro svou vlastní značku lampových zesilovačů EAR, které pro zajímavost poslouchá třeba ex brouk Paul McCartney. Luxman si prošel ale i obdobím, které lesk jeho slávy značně zakalilo, čímž narážím hlavně na spojení s dalším japonský elektro gigantem Alpine, který se orientoval téměř výhradně na levnější spotřební elektroniku. Společnost chtěla v rámci akvizice využít renomé Luxmanu k prodeji levných masových výrobků. Tento strategický krok se ovšem ukázal jako velmi kontraproduktivní a za pár let pohřbil nejen prodeje Luxmanu v horních patrech audio techniky, ale rovněž vyšlo najevo, že v levných přístrojích značka nemá potřebnou komerční sílu na to, aby mohla konkurovat zaběhnutým mainstreamovým výrobkům značek Yamaha nebo Sony. Luxman PD 171 vintage nebo moderna?

3 Legenda ovšem pokračovala dále, když společnost odkoupil japonský investor a Luxman se opět vrátil ke kořenům. To znamenalo opětovnou produkci high endových výrobků. V současné době přivítal Luxman pod křídly čínský holding IAG (International Audio Group), který má ve svém portfoliu další známé britské značky jako Mission, Wharfedale či Audiolab. Aby značka Luxman neztratila prestiž, byl vývoj i výroba ponechána v japonském městě Yokohama, takže se zesilovače i další přístroje mohou svým Made in Japan hrdě hlásit ke svému původu. Ultimativní monobloky Luxman B 1000f Provedení zesilovače Luxman si bez debat zaslouží za provedení absolutorium a nenapadá mě žádný konkurent, který by se dokázal tomu, co vidíme u modelu L 590AX v dané cenové relaci vyrovnat. Snad možná jen japonský rival Accuphase se u vyšších modelů integrovaných zesilovačů dokáže celkovému provedení přiblížit. Precizně provedené příhradové šasi je odolné proti vibracím, což dokladuje i fakt, že Luxman je naprosto imunní vůči jakýmkoli antivibračním podložkám typu Acoustic Revive (ty ovšem spadají spíše do oblasti hi fi voodoo pro maximalisty). Design Luxmanu evokuje doby dávno minulé, ale jen stěží bych si dovolil jej označit jako vintage. Kombinace precizně vyřezaných (CNC) hliníkových prvků jako jsou regulátory hlasitosti, korekce a přepínače či masivní čelní panel. Ten je navíc opatřen kvalitním práškovým vypalovaným lakem.

4 Kapitolou samou o sobě jsou masivní podsvětlené VU metry, které při reprodukci doslova hypnotizují a zároveň poskytují velmi důležitou informaci, jak daleko má zesilovač do limitace. V případě zesilovače ve třídě A s menším výkonem to přijde rozhodně vhod (mezi špičkovými "class A" integrami je tento výkon ale obvyklý např. Accuphase E 600). Vrchní část zesilovače je tvořena masivním broušeným plátem s vyřezanými otvory, kde jsou vsazeny tmavě lakované průduchy chlazení pro koncové stupně. Luxusní a velmi efektní.

5 Pohled pod "kapotu" Dominantou při pohledu do útrob integrovaného zesilovače je velký ručně vinutý 640VA transformátor napájecího zdroje, který není toroidní, jak bývá většinou zvykem, ale je typu EI, který jsme většinou zvyklí vídávat u lampových zesilovačů. Tento typ transformátoru od určitého mezního výkonu nemá tendenci ke skokovému zkreslení, ale zkreslení u něj narůstá lineárně. Napájecí zdroj doplňuje čtveřice elektrolytických kondenzátorů s celkovou kapacitou µf a usměrňovač proudu využívá Shottkyho diody, které se vyznačují především menšími úbytky napětí v propustném směru těchto diod. Typickou záležitostí japonských integrovaných zesilovačů jsou dva zrcadlově orientované koncové stupně. Podobné uspořádání používá kromě Luxmanu např. Yamaha nebo již zmiňovaný Accuphase. Každý koncový stupeň je osazený 3 páry bipolárních tranzistorů.

6 Chloubou Luxmanu je léta pilované ODNF (Only Distortion Negative Feedback), které je zde aktuálně ve verzi 3.0A (novější 4.0 je zatím doménou vlajkové série 900) a podle konstruktérů zajišťuje vysokou rychlost přeběhu signálu, velký frekvenční rozsah a typicky i nízké zkreslení. Luxmany pracující ve třídě AB jsou vybaveny stejným obvodovým řešením. Výkon a vybavení Samotný integrovaný zesilovač disponuje výkonem 2x 30 W ve třídě A, a proto je třeba počítat s tímto faktem při výběru reprosoustav. Typicky se k Luxmanu hodí spíše citlivější reproduktory a reproduktory, jejichž impedance neklesá pod 3 ohmy. V praktickém světě ale téměř nenajdete reproduktory, které by tento integrovaný zesilovače nedokázal rozehrát. A to včetně takových kousků jako jsou např. B&W 803 Diamond. Pro uřízení není až tak podstatný výstupní výkon jako dostatečně dimenzovaná výkonová část (zde 3 páry bipolárních tranzistorů a nízká výstupní impedance zesilovače atd.). Firemní řešení regulace hlasitosti LECUA (LUXMAN Electric Controlled Ultimate Attenuator Waiting Matrix) se stará o maximální souběh obou kanálů a o minimální přeslechy mezi nimi. Informace o poloze regulátoru je zaznamenávána a zpracovávána jednoduchým mikroprocesorem, který pak následně ovládá proudové spínače a reguluje hlasitost.

7 Předchozí vlajková loď Luxmana s označením L 509u využívala poměrně drahého regulátoru Alps RK 501 (sám o sobě stojí asi 700 USD), který byl bez debat špičkovou volbou, která měla do značné míry pozitivní vliv na zvukové výkony tohoto zesilovače, ale v současné době je nedostupný (navíc nepříjemně drahý). Obvodové řešení LECUA zajistí špičkovou regulaci hlasitosti bez nutnosti sáhnout po krokovém regulátoru, který navíc nelze řídit skrze dálkový ovladač.

8 Zadní strana zesilovače je osazena vstupy a výstupy. K dispozici je kromě hromady linkových (RCA) vstupů i dvojice symetrických vstupů pro zdroje, jako jsou CD/SACD přehrávače nebo streamery. Vítaným bonusem je kvalitní gramofonový předzesilovač, který zvládne obsloužit MM/MC přenosky a podle některých testů dokáže nadmíru dobře obsloužit i gramofony v cenové hladině okolo Kč. U konkurence (Accuphase) si na kvalitní gramofonový předzesilovače musíte připlatit zhruba Kč, což je významná úspora. Japonci berou slovo integrovaný zesilovač velmi vážně a Luxman osazuje své výtvory opravdu vším, co byste si mohli přát. K dispozici jsou i korekce basů a výšek, které puristé neuvidí rádi, ale některým nahrávkám jednoznačně pomáhají. Jejich aktivace se nijak negativně nepodepisuje na výsledném zvuku. Příznivci sluchátkového poslechu si také přijdou na své díky kvalitnímu sluchátkovému zesilovači, který bez problému uřídí téměř libovolná sluchátka.

9 Pro fanoušky filmů a majitele ozvučení domácího kina může být velký přínosem možnost oddělení předzesilovače a koncového zesilovače, který je následně možné využít pro hlavní pár reprosoustav a řídit jej skrze AV receiver bez toho, aniž byste byli nuceni přepojit byť jediný kabel, než si opět pustíte své oblíbené album. Podobně je tomu v případě subwooferu u stereo poslechu, kde je praktické využít kvalitní pre out Luxmanu. Suma sumárum zde máme vše, co bychom si kdy mohli od integrovaného zesilovače přát a k tomu vše v luxusním precizním sestavení.

10 Jak hraje správné áčko? Luxman L 590AX není zesilovač, který by vás po prvním zapnutí zaujal svým basovým fundamentem nebo efektností reprodukce. Na první poslech působí značně nenápadně, ale po několika minutách již není potřeba sám sobě pracně obhajovat, proč jste utratili takovou částku za integrovaný zesilovač. To nejlepší ze sebe začne vydávat až po zhruba 20 minutách zahřátí. Tyto změny jsou spíše subtilní, kdy se zvuk celkově uvolní a výšky přestanou mít i ten nejmenší náznak zrnitosti. Mám rád povedené zesilovače třídy A právě pro jejich bezprecedentní zobrazení středového pásma a nejvyšších frekvencí. Integrovaný zesilovač Luxman L 590AX je jedním z těchto vyvolených, kteří to umí a navíc velmi dobře. Nemá zde smysl předstírat, že jde o naprosto univerzální all rounder, který vyhoví vysokým nárokům na reprodukci u každého hudebního žánru. Výhody třídy A zde vyplouvají na povrch v celé své kráse a dovolí nám nahlédnout hluboko do nahrávky a zároveň nám Luxman do uší netlačí detaily a nedostatky nahrávky násilným způsobem, kdy se nám po hodině reprodukce dostaví poslechová únava. Nenásilná detailnost je to, oč tady běží. Kvalitní nahrávky Luxman ukáže v celé své kráse a špatné neodsoudí ihned do zapomnění. Luxman ale není ani vzdáleně hřejivě promíjejícím zesilovačem.

11 Áčkový Luxman exceluje u akustických žánrů a klasiky. Posloucháte rádi starý jazz nebo blues? Pak jste na správné adrese. Starší nahrávky Milese Davise nebo Herbieho Hancocka dokáže Luxman přenést se vší atmosférou 60. let do vašeho pokoje. Při reprodukci živého koncertu Four & More (MFSL SACD) Milese Davise s hostujícími veličinami jako jsou George Coleman nebo zmiňovaný Herbie Hancock spolehlivě usadí do sedačky i ty členy rodiny, které jinak nechává jazz zcela chladnými. Pokud zavřete oči, lze si téměř představit halu Lincolnova Centra a jednotlivé protagonisty koncertu, kteří jsou vyobrazeni s laserovou přesností. S tím souvisí schopnost Luxmanu věrně zobrazit a rozvrhnout jednotlivé elementy hudební scény. Zobrazuje je bez nějakého přehnaného rozmachu a většina informací se k nám dostává z prostoru mezi reproduktory. Na druhou stranu zaujme zobrazení svou hloubkou, kdy lze velmi snadno rozlišit, který nástroj se u živého koncertu nacházel v jaké vzdálenosti od posluchače. Markantní je to u dobrých záznamu komorních orchestrů u klasické hudby, kde např. Juliano Carmignola Late Vivaldi Concertos na SACD (Sony) je opravdu lahůdková záležitost, která vám nedovolí jen tak odejít.

12 Podobně nakládá Luxman se skvělými nahrávkami moderní doby pod labely ECM nebo ACT. Namátkou jmenuje např. Esbjörn Svensson Trio s albem 301 nebo Renaud García Fons a jeho skvělé album Oriental Bass. Luxman k vám dokáže přenést emoce, které jsou v hudbě ukryté, což považuji u high endu za stěžejní vlastnost pro každý komponent této cenové kategorie. Luxman na to jde velmi rafinovaně a jeho zvuk se rozhodně nedá označit za zabarvený nebo lampově teplý. Schopnost zaujmout zde není dosažena přehnanou eufoničností, která vás po čase začne nudit, což se zdá jako jednoznačné plus testovaného zesilovače. Luxman si zaslouží absolutorium za přirozené, dlouhé a ničím neomezené doznívání neamplifikovaných akustických nástrojů nebo bicích v dobře nahraných záznamech hudby. To velmi úzce souvisí s atmosférou, kterou dokáže Luxman při poslechu vytvořit. Přestanete spěchat a možná i odložíte návštěvu přátel nebo zapomenete na věci, které byly ještě před minutou velmi důležité. Co tím chci říci je, že pokud spěcháte, může být zapnutí Luxmanu a založení vašeho oblíbené CD do přehrávače opravdu lákavým svodem k tomu nedorazit tam, kam jste původně plánovali. Všechny ty superlativy by mohly navodit dojem, že Luxman L 590AX je nejlepší integrovaný zesilovač, jaký si můžete koupit, a v podstatě nemá chyby. Jako všechno má ovšem i Luxman své slabé stránky, které mu můžete nebo nemusíte odpustit. To bude záležet převážně na vašich hudebních preferencích. Pokud jsem kolem něčeho prozatím chodil po špičkách, je to

13 podání spodního pásma, které nemá takový drive a razanci, jako je tomu u špičkových integrovaných zesilovačů ve třídě AB. Aby nedošlo k mýlce, musím říct, že Luxman hraje velmi nízko a co u podání spodních oktáv zaujme, je jejich přesnost, rychlost a schopnost věrně přenést témbr akustických nástrojů pohybujících se v nejspodnějších oktávách. To oceníte např. při reprodukci akustické basy nebo harfy či koncertního křídla. Pokud si ovšem pustíte takové Def Leppard a jejich majstrštyk Hysteria, začnete najednou nervózně poposedávat a něco vám začne chybět. Relativně skromně výkonově dimenzovanému Luxmanu ve třídě A chybí ve srovnání se zesilovači Luxman ve třídě AB nebo lesklým Burmesterem 082 (rovněž AB) drive pro tento typ hudby. Zde nejde o přesnost nebo vyznění barvy nástroje či délku doznívání, tady jde prostě o hard rockový nářez, který na tyhle klady zesilovače už z principu nehraje.

14 Podobně je tomu u dalších hardrockových nebo metalových alb, které jsou nepokrytě odhaleny v jejich zvukové nekvalitě a zároveň nám zde chybí ono pumpování a rytmika dobrých zesilovačů ve třídě AB. Pokud jste metalista nebo bigbíťák, bude lepší svou pozornost zaměřit jiným směrem, nebo počítat s tím, že si často budete pomáhat integrovanými korekcemi, které tento problém výrazně potlačí, avšak zcela neeliminují. Podobně, i když s menším dopadem, na mě působilo podání Daft Punk a Random Access Memories, kde se občas syntetizátory dostanou do nejspodnějších oktáv. Zkušebně jsem poslouchal i rocková alba jako Caravanserai či Abraxas z dílny kytarového mága Santany a výše uvedená tvrzení neplatí v globále pro rock a jeho odnože, ale skutečně spíše pro ty nejtvrdší žánry.

15 Suma sumárum jde po zvukové stránce o velmi vydařené integrované áčko, které má rádo především jazz, rock, blues či klasiku a odnože těchto žánrů. Právě v těchto vodách jsou přítomny většinou i zvukově nejpovedenější nahrávky. Většinou dynamicky ploché nahrávky metalových či hardrockových skupin jsou vykresleny v celé své nahotě, ale na rozdíl od špičkových zesilovačů ve třídě AB nejsou zachráněny dostatečným pumpováním na basech. Luxman L 590AX a reproduktory Pokud se rozhodnete jít do studia a vydat přes Kč za integrovaný zesilovač, máte buď vše velmi dobře promyšlené a víte, čeho chcete dosáhnout, v opačném případě se řítíte přímou cestou do problémů a zbytečných ztrát způsobených následným prodejem takto drahých komponent. Luxmanem deklarovaných 30 W na kanál v 8 Ohmech je velmi konzervativní údaj a některé testy ukazují až trojnásobek (pravděpodobně již ve třídě AB). I přes tento fakt je potřebné počítat s tím, že pro podobný zesilovač je nutné vybírat reproduktory s rozumem, citem a také vlastním poslechem.

16 Luxman L 590AX velmi dobře spolupracoval např. s povedenými reproduktory z dílny zemřelého (čest jeho památce) Franco Serblina pod označením Accordo. Tam, kde se s těmito reproduktory nižší model L 550AX už ve velmi vypjatých situacích a ve vyšších než obyklých hlasitostechch trápil, vyšší model integrovaného zesilovače L 590AX dodal reprodukci potřebný šmrnc a drive. Luxman je díky perfektní transparentnosti vhodným partnerem, který dokáže benefitovat ze špičkové výškové kaloty (Ragnar Lian) a v této kombinaci jde o opravdu lahůdkovou záležitost pro milovníky neamplifikované hudby a menších orchestrálních těles. Franco Serblin Accordo jsou reproduktory, které bezpečně odhalí nectnosti reprodukčního řetězce na středních a vysokých frekvencích, ale na druhou stranu díky svým skromným rozměrům i přes velmi rychlé a extrémně dobře prokreslené basy se tyto skvosty nesnaží fušovat do řemesla plnohodnotným nebo lépe řečeno velkoobjemovým reprosoustavám. Poslechových prostor v panelákových bytech je více než dost, a tak ne každý potřebuje nebo si může dovolit vzhledem k prostorovým dispozicím mít doma velkoobjemové reprosoustavy. Pokud ano, je hřích toho nevyužít. Luxman jsem měl šanci slyšet malou chvíli na Harbeth M40.1 a B&W 803 Diamond. V obou případech to zesilovač ustál se ctí, ale jeho charakteru a možnostem přeci jen odpovídaly lépe britské reprosoustavy Harbeth M40.1, které i přes relativně nízkou citlivost 86 db nevykazovaly při běžné poslechové hlasitostí omezení dynamiky nebo nedostatek kontroly na spodních oktávách. B&W 803 Diamond již Luxman zvládá o poznání méně přesvědčivě, a to i přes fakt, že výrobce deklaruje citlivost 90 db. Impedance ovšem klesá v některých případech až na 3 Ohmy, a to už může znamenat pro relativně skromně dimenzovanou výkonovou část

17 problém. Celkově se nedalo říci (na rozdíl od Harbeth), že by člověk chtěl cíleně u podobné sestavy setrvávat příliš dlouho. Kontrola nad reprosoustavami ani charakter Luxmanu zmiňovaným Diamondům příliš neseděl. Nechci tím říci, že B&W 803 Diamond jsou špatné reprosoustavy, jen pro dosažení maximálních výkonnostních met potřebují poměrně výkonné zesilovače ve třídě AB (nejlépe opravdu silné monobloky ve třídě AB). Případným majitelům nebo koupěchtivým zájemcům bych doručil hledat ve vodách britských výrobců reprosoustav, jako jsou Spendor nebo Harbeth. Ověřenou kombinací je i poměrně vzácná souhra s malými uměleckými skvosty Franco Serblin Accordo, které ovšem nevyhoví každému díky omezeným možnostem reprodukce ve spodních oktávách. Poměrně exotickou, ale velmi příjemnou možností, jak ušetřit, jsou reproduktory ukrajinské značky Contrast, které společně s Luxmanem tvoří také velmi dobře poslouchatelnou kombinaci a díky vysoké citlivosti je áčko uřídí bez sebemenších problémů. Závěr Stojí za to? Luxman L 590AX je v mnoha ohledech výjimečný zesilovač, který do značné míry boří zažité mýty o tom, že tranzistorová Áčka hrají teple a hodí se pouze pro malé a nenáročné reprosoustavy. Luxman má bezesporu i přes relativně skrovný papírový výkon (2x30W v 8 Ohmech) ve svých silách, aby uřídil i plnohodnotné reprosoustavy typu Harbeth M40.1 nebo B&W 803 Diamond. Zároveň vás Luxman neošidí o nic ze zobrazení středního pásma a na nejvyšších frekvencích je maximálně transparentní, což dokazovalo jeho souznění s italskými klenoty Franco Serblin Accordo.

18 Luxman pouze lehounce otepluje reprodukci středního pásma, ale i přes tento fakt ho lze řadit spíše k neutrálním zesilovačům. Uchu lahodí také lehké zvýraznění nejvyšších frekvencí, které mají zásluhu na tom, že Luxman dokáže bez zbytečného karnevalu zobrazit v dobrých nahrávkách velmi přehledně zvukovou scénu a jednotlivé nástroje téměř s laserovou přesností. Na druhou stranu má L 590AX jisté rezervy v objemu a důrazu na spodních oktávách, kde nejlepší zesilovače ve třídě AB umí více. Luxman to ovšem kontruje přesností a rychlostí basových linek, což je u určitých typů hudby (především té akustické) velmi opojné. Luxman na vás dokáže přenést auru zakouřeného jazzového klubu spolu s jemnými detaily, které můžete slyšet jen přes ty nejlepší integrované zesilovače. Konstruktéři dokázali dát modelu L 590AX do vínku velmi vyvážený poměr schopností, a tak dokáže zobrazit věrně i ty nejmenší detaily a zároveň vás bavit při poslechu dlouhé hodiny. Nedejte se ovšem ošálit tím, že koupí tohoto zesilovače se přenesete automaticky do jiné zvukové ligy, neboť Luxman k sobě nárokuje i adekvátní komponenty v podobě CD/SACD přehrávače, gramofonu či streameru a v neposlední řadě také dobré reprosoustavy. Požadovaná částka za tento zesilovač rozhodně není ničím, nad čím by našinec mohl jen tak mávnout rukou, a tak se vyplatí tohoto japonce zhodnotit na vlastní uši. Mimo mimořádně kvalitně řemeslně odvedeného provedení má zesilovač k dispozici také kvalitní gramofonový předzesilovač, který např. u konkurenčního Accuphase bude stát dobrých Kč navíc v podobě volitelného modulu.

19 Integrovaný zesilovač Luxman L 590AX není bez chyb, ale s klidným srdcem mohu prohlásit, že jde o velmi zdařilý produkt, který nikoho svými výkony nemůže urazit a fanoušky akustické hudby a klasiky může doslova nadchnout a dlouhou dobu nepustit. Nebudu se pouštět na tenký led prohlášeními, že jde o integrovaný zesilovač na pořád, ale pro překonání laťky, kterou tento integrovaný zesilovač nastavil, budete muset sáhnout do kapsy podstatně, ale opravdu podstatně hlouběji. Není to sice nejlepší integrovaný zesilovač, který si můžete za peníze koupit, ale je jedním z mála přístrojů v této kategorii, které stojí opravdu za pozornost. Ostatně nic takového jako nejlepší integrovaný zesilovač ani neexistuje. Nesmíme zapomenout na nově příchozí rivaly Luxmanu L 590AX, jako je Accuphase E 600 či Ayre AX 5, které mají ambice pořádně zamíchat na nejvyšších příčkách seznamu bitvy o nejlepší integrovaný zesilovač. Snad je v testu již brzy poznáme podrobněji. Plusy + Výborný zvuk (třída A) + Bezprecedentní provedení a design + Výborný gramofonový předzesilovač + Vybavenost zesilovače celkově Minusy Některé konkurenční zesilovače mají lepší basy (včetně LUXMAN L 507uX) Cena v době testování: cca Kč s DPH

Svět audia. Luxman L-507uX: univerzální voják

Svět audia. Luxman L-507uX: univerzální voják Svět audia Luxman L-507uX: univerzální voják autor: Petr Štefek (Svět audia) 23.1.2015 Minulý rok jsme si vzali do parády vlajkový model integrovaných zesilovačů Luxman ve třídě A a nyní přichází řada

Více

Maloobchodní ceník Luxman

Maloobchodní ceník Luxman Maloobchodní ceník Luxman Červen 2015 INTEGROVANÉ ZESILOVAČE L-590AX 215 870 Kč Trvalý výstupní výkon čistá třída A: Více než 30 W + 30 W (8 Ω), více než 60 W + 60 W (4 Ω) L-507uX 165 500 Kč Trvalý výstupní

Více

Svět audia. Luxman L-590AX MarkII: áčko bez chyb

Svět audia. Luxman L-590AX MarkII: áčko bez chyb Svět audia Luxman L-590AX MarkII: áčko bez chyb autor: Petr Štefek 10.2015 Jako jeden z prvních v Evropě jsem měl možnost exkluzivně vyzkoušet zbrusu nový model integrovaného zesilovače Luxman L-590AX

Více

VINCENT - HIGH END KOMPONENTY

VINCENT - HIGH END KOMPONENTY TUNERY STU 1 Hybridní tuner, 30 předvoleb, AM,FM, RDS, Kovové Dálkové ovládání 17 990 Kč STU 2 Hybridní tuner, 30 předvoleb, AM,FM, RDS, Kovové Dálkové ovládání 19 990 Kč STU 3 Tranzistorový tuner, 30

Více

Kód Produkt Referenční Jednotka

Kód Produkt Referenční Jednotka Kód Produkt Referenční Jednotka Předzesilovače Phono EQ.2 42 750 Kč ks Phono module RCA NOVINKA - předzesilovač pro MM a MC přenosky s externím napájecím zdrojem, vstupní impedance fixní pro MM přenosky

Více

DENON 100leté výročí Letos v říjnu je tomu již 100 let od doby, kdy se začala psát historie firmy stojící za značkou DENON. Americký obchodník pan Frederick Whitney Horn tehdy v Japonské Jokohamě založil

Více

Ceník platný od STRANA 8 STRANA 2

Ceník platný od STRANA 8 STRANA 2 NORMA audio elektronika www.normaudio.com Ceník platný od 5.1.2016 STRANA 8 XAVIAN ELECTRONICS s.r.o., Za Mlýnem 114, 253 01 Hostivice Praha západ PŘEDZESILOVAČE REVO SC SERIES REVO SC-2 LN referenční

Více

xxx pár připravujeme - podzim 2016

xxx pár připravujeme - podzim 2016 Ceník AQ 4/2016 Reprosoustavy AQ Passion line Passion 485 000,- pár Vlajková loď, nekompromisní osazení nejvyššími modely reproduktorů Scan-Speak. Modelovaná sendvičová ozvučnice, korpus je vyztužen unikátními

Více

Svět audia. Luxman DA-06: USB převodník pro náročné

Svět audia. Luxman DA-06: USB převodník pro náročné Svět audia Luxman DA-06: USB převodník pro náročné autor: Petr Štefek (Svět audia) 21.5.2015 Luxman na našich stránkách poměrně zdomácněl, což je především zásluha skvělého přístupu dovozce, který neváhá

Více

Stakohome Network s.r.o., tel.: +420 226 517 522, +420 776 780 373, stakohome@stakohome.cz www.inteligentni-byt.cz, www.stakohome.

Stakohome Network s.r.o., tel.: +420 226 517 522, +420 776 780 373, stakohome@stakohome.cz www.inteligentni-byt.cz, www.stakohome. LR4G 6 PRVKŮ SYSTÉM 2 PANELŮ LR3G TŘÍPASMOVÝ PANEL LR8G DVOUPÁSMOVÝ PANEL Jako vlajková loď řady reproduktorů Stealth Acoustics je LR4g prvním neviditelným reproduktorem, který se začleňuje do designu

Více

Svět audia. Luxman M 900u: první dojem

Svět audia. Luxman M 900u: první dojem Svět audia Luxman M 900u: první dojem autor: Petr Štefek (Svět audia) 1.10.2014 Měli jsme možnost si exkluzivně vyzkoušet, co umí zbrusu nový koncový zesilovač Luxman M 900u, který měli možnost dosud zkusit

Více

labrador line labrador 21 labrador 29

labrador line labrador 21 labrador 29 Řada Labrador je připravena pro velmi náročného posluchače a je konstruována tak, aby vyhověla i nejpřísnějším požadavkům. Samozřejmostí je sandwichová konstrukce ozvučnice, ta u nové řady Labrador používá

Více

Integrovaný zesilovač A-S1100

Integrovaný zesilovač A-S1100 Integrovaný zesilovač A-S1100 Zesilujeme vášeň pro hudbu Představujeme zesilovač A-S1100, nový integrovaný zesilovač nejvyšší třídy, jehož cílem je věrné zachycení a reprodukce zvuku z různých hudebních

Více

Značka BUXTON se od svých počátků věnuje vývoji a výrobě špičkových sluchátek pro širokou veřejnost. Sluchátka svou věrnou reprodukcí a dynamikou

Značka BUXTON se od svých počátků věnuje vývoji a výrobě špičkových sluchátek pro širokou veřejnost. Sluchátka svou věrnou reprodukcí a dynamikou Značka BUXTON se od svých počátků věnuje vývoji a výrobě špičkových sluchátek pro širokou veřejnost. Sluchátka svou věrnou reprodukcí a dynamikou překračují hranice, na které jste v této cenové kategorii

Více

Vstupní citlivost: 0,75 V RMS / 47 k Ω při 30 W

Vstupní citlivost: 0,75 V RMS / 47 k Ω při 30 W MODEL TECHNICKÉ SPECIFIKACE OCENĚNÍ MOC KČ Integrované zesilovače Integrovaný zesilovač s výkonem 2 x 50 W osazený elektronkami KR KT88. Osvědčená konstrukce hybridního zesilovače, kdy předzesilovač je

Více

Elektronkový zesilovač ELZES 2x5a. Návod k obsluze

Elektronkový zesilovač ELZES 2x5a. Návod k obsluze Elektronkový zesilovač ELZES 2x5a Návod k obsluze 1 Popis zařízení Jedná se o stereofonní versi elektronkového zesilovače třídy A. Jeden kanál je osazen elektronkou PCL 86 (trioda a pentoda v jedné baňce)

Více

Elektrostatická sluchátka. Ceník Změna cen vyhrazena

Elektrostatická sluchátka. Ceník Změna cen vyhrazena Elektrostatická sluchátka Ceník 10-2018 Změna cen vyhrazena ALTEI spol. s r.o., U háje 29, 147 00 Praha 4, Česká republika Tel.: (+420) 222 721 501; (+420) 222 728 335; e-mail: info@altei.cz IČO 25637274,

Více

Obchodní ceník. Srpen 2018

Obchodní ceník. Srpen 2018 Srpen 2018 Obchodní ceník Srpen 2018 Oficiální dovozce: HIFI-GUIDE s.r.o. Email: info@hifi-guide.cz www.hifi-guide.cz Vedená u Městského soudu v Praze, složka C 219286, zapsaná 9. prosince 2013 1/5 VINTAGE

Více

Ceník Quadral/Aurum Září 2014. M8+ P8 Black

Ceník Quadral/Aurum Září 2014. M8+ P8 Black Ceník Quadral/Aurum Září 2014 M8+ P8 Popis C3 - /Choco oak/light oak C5 DA - /Choco oak/light oak A3 - /Choco oak/light oak A5 - /Choco oak/light oak STEREO KOMPONENTY Řada AURUM CD přehrávač, analogový

Více

SE JEN NA HUDBU SE SLUCHÁTKY BUXTON

SE JEN NA HUDBU SE SLUCHÁTKY BUXTON Značce BUXTON se podařilo i přes relativně krátkou historii pevně zakotvit na trhu s prémiovými sluchátky Značka BUXTON se od svých počátků věnuje vývoji a výrobě špičkových sluchátek pro širokou veřejnost.

Více

Obchodní ceník SRPEN 2015

Obchodní ceník SRPEN 2015 Srpen 2015 Obchodní ceník SRPEN 2015 Oficiální dovozce: HIFI-GUIDE s.r.o. Sídlo: Za potokem 46/1, 106 00 Praha 10 Email: info@hifi-guide.cz www.hifi-guide.cz Michal Tůma, tel: 724 368 355 1/6 SERIE 501

Více

Elektrostatická sluchátka. Ceník Změna cen vyhrazena

Elektrostatická sluchátka. Ceník Změna cen vyhrazena Elektrostatická sluchátka Ceník 3-2019 Změna cen vyhrazena ALTEI spol. s r.o., U háje 29, 147 00 Praha 4, Česká republika Tel.: (+420) 222 721 501; (+420) 222 728 335; e-mail: info@altei.cz IČO 25637274,

Více

Červenec Obchodní ceník ČERVENEC /6

Červenec Obchodní ceník ČERVENEC /6 Červenec 2016 Obchodní ceník ČERVENEC 2016 1/6 SERIE 503 REFERENCE SPECIFIKACE, BARVA MOC UD-503 černá, stříbrná 27 990 KS Teac UD-503 je USB-DA převodník s 11,2MHz DSD a 384kHz/32 Bit PCM integrovaným

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO KOMBA RB2 a RB3. Richter Bass

UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO KOMBA RB2 a RB3. Richter Bass UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO KOMBA RB a RB Richter Bass Děkujeme Vám, že jste se rozhodli zakoupit výrobek britské firmy Laney. Jedná se o výrobce s dlouholetou tradicí a bohatou historií, jejíž kořeny spadají

Více

- externí phono předzesilovač v ceně nějakých 10 000,- už poskytne lepší výsledek

- externí phono předzesilovač v ceně nějakých 10 000,- už poskytne lepší výsledek Denon PMA-2010AE Co se vám vybaví, řekneme-li Denon? Minimálně v poslední dekádě plus mínus pár let to asi u většiny budou dostupné dvoukanálové přístroje slušné kvality a také masivní aktivita směrem

Více

Nový integrovaný zesilovač NuVista 800 kombinuje technologie z několika období elektroniky v nebývalém a mimořádném spojení.

Nový integrovaný zesilovač NuVista 800 kombinuje technologie z několika období elektroniky v nebývalém a mimořádném spojení. TISKOVÁ ZPRÁVA Červen 2014. Praha / Wembley, Velká Británie. Integrovaný zesilovač Musical Fidelity NuVista 800. Nový integrovaný zesilovač NuVista 800 kombinuje technologie z několika období elektroniky

Více

Obchodní ceník ZÁŘÍ 2015. Září 2015. Oficiální dovozce: HIFI-GUIDE s.r.o. Sídlo: Za potokem 46/1, 106 00 Praha 10

Obchodní ceník ZÁŘÍ 2015. Září 2015. Oficiální dovozce: HIFI-GUIDE s.r.o. Sídlo: Za potokem 46/1, 106 00 Praha 10 Září 2015 Obchodní ceník ZÁŘÍ 2015 Oficiální dovozce: HIFI-GUIDE s.r.o. Sídlo: Za potokem 46/1, 106 00 raha 10 Email: info@hifi-guide.cz www.hifi-guide.cz Michal Tůma, tel: 724 368 355 HIFI-GUIDE s.r.o.,

Více

NA2750. Automobilový přehrávač DVD a CD disků a souborů MP3

NA2750. Automobilový přehrávač DVD a CD disků a souborů MP3 NA2750 Automobilový přehrávač DVD a CD disků a souborů MP3 Dotykový displej 6,8 USB konektor Vstup pro SD kartu Vstup pro externí zařízení Uživatelská příručka 1 Obsah Ukázka základního ovládání Demo...

Více

R series The Last Edition HiFi komponenty MOC Limitovaná poslední kolekce 30 setů legerdární R série

R series The Last Edition HiFi komponenty MOC Limitovaná poslední kolekce 30 setů legerdární R série HV series PA 3000 HV MP 3000 HV High End komponenty integrovaný zesilovač plně symetrické konstrukce, unikátní konstrukce s trvalým výkonem 300Wx2/8Ω nebo 500Wx2/4Ω; volitelný procesor kalibrace místnosti

Více

Mikrofony Lewitt série MTP

Mikrofony Lewitt série MTP Mikrofony Lewitt série MTP (MTP 240 DM/DMs, MTP 250 DM/DMs, MTP 340 CM/CMs, MTP 350 CM/CMs, MTP 440 DM, MTP 540 DM/DMs, MTP 740 CM, MTP 840 DM, MTP 940 CM) Uživatelský manuál Úvod Děkujeme Vám, že jste

Více

DNP-F109 (10 490 Kč ) Síťový přehrávač s Ethernetovým a WiFi připojením

DNP-F109 (10 490 Kč ) Síťový přehrávač s Ethernetovým a WiFi připojením DENON F-109 Úspěšný minisystém F-107 složený ze samostatných komponentů má nyní svého nástupce řadu F-109. Novinkou je využití takzvaného plně digitálního konceptu, kdy jsou D/A převodníky umístěny v receiveru.

Více

Obchodní ceník ČERVENEC 2016

Obchodní ceník ČERVENEC 2016 Červenec 2016 Obchodní ceník ČERVENEC 2016 Oficiální dovozce: HIFI-GUIDE s.r.o. Sídlo: Za potokem 46/1, 106 00 Praha 10 Email: info@hifi-guide.cz www.hifi-guide.cz Aleš Fučík, tel: 724 119 673 Vedená u

Více

INTEGROVANÉ ZESILOVAČE

INTEGROVANÉ ZESILOVAČE CENÍK PRODUKTŮ 2018 INTEGROVANÉ ZESILOVAČE Cena vč. DPH (Kč) X-i50 BT ks 10.790,- Integrovaný stereo zesilovač 2 x 50 W/8, integrovaný Bluetooth modul, X-i75 ks 15.930,- Integrovaný stereo zesilovač 2

Více

Sound Passion. Maloobchodní ceník GENELEC. Prosinec 2013

Sound Passion. Maloobchodní ceník GENELEC. Prosinec 2013 Sound Passion Maloobchodní ceník GENELEC Prosinec 2013 Výhradní zastoupení výrobků GENELEC Home Audio pro území ČR Perfect Sound Group s.r.o. Čerčanská 640/30 140 00 Praha 4 - Krč tel: +420 272 658 390

Více

Ze sterea na prostorový zvuk během několika vteřin

Ze sterea na prostorový zvuk během několika vteřin Předprodejní letáček pro země: Česká republika () Philips SoundBar Reproduktor Soundbar Bezdrátové prostorový zvuk 4.1 CH Bluetooth aptx, AAC a NFC 2 vstupy HDMI a výstup HDMI ARC Prostorová kalibrace

Více

ŘADA DELTA. AV předzesilovač - procesor CLASSÉ SSP-800

ŘADA DELTA. AV předzesilovač - procesor CLASSÉ SSP-800 Firmu Classé založil na počátku osmdesátých let minulého století Mike Viglas. V podstatě jej k tomu vedla nespokojenost s kvalitou přístrojů které byly tehdy na trhu nabízeny. Proto nabídl těm kdo mají

Více

Výhradním dovozcem značky Mac Audio do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák (

Výhradním dovozcem značky Mac Audio do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák ( Vážený zákazníku MAC AUDIA, Před samotnou instalací zesilovače si prosím přečtěte celý uživatelský manuál. 1. TECHNICKÁ DATA Max. výstupní výkon (1kHz sinusový šum 2:8, B+=14,4V) Jmenovitý výstupní výkon

Více

Obsah. 1. Popis produktu. 2. Nejdůležitější vlastnosti produktu a obsah balení Nejdůležitější vlastnosti produktu Specifikace Obsah balení

Obsah. 1. Popis produktu. 2. Nejdůležitější vlastnosti produktu a obsah balení Nejdůležitější vlastnosti produktu Specifikace Obsah balení Obsah 1. Popis produktu 2. Nejdůležitější vlastnosti produktu a obsah balení Nejdůležitější vlastnosti produktu Specifikace Obsah balení 3. Popis jednotlivých součástí Popis předního panelu Popis zadního

Více

P10 VÝKONOVÝ ZESILOVAČ MANUÁL

P10 VÝKONOVÝ ZESILOVAČ MANUÁL P10 VÝKONOVÝ ZESILOVAČ MANUÁL 1 Gratulujeme k rozhodnutí stát se hrdým majitelem integrovaného zesilovače Plinius P10. Tento manuál Vám pomůže lépe porozumět ovládání Vašeho zesilovače a poskytne Vám veškeré

Více

Maloobchodní ceník Burmester

Maloobchodní ceník Burmester Maloobchodní ceník Burmester Listopad 2013 Výhradní zastoupení výrobků Burmester pro území ČR a SK Perfect Sound Group s.r.o. Čerčanská 640/30 140 00 Praha 4 - Krč tel: +420 272 658 390 ludvik.zabak@perfectsoundgroup.cz

Více

M10. Reproduktory M série. Uživatelský návod

M10. Reproduktory M série. Uživatelský návod M10 Reproduktory M série Uživatelský návod 1 Bezpečný provoz Polk specifikuje doporučený rozsah jmenovitého výstupního výkonu zesilovače pro každý pasivní (ne aktivní) reproduktor. Tato hodnota je typicky

Více

INTEGROVANÝ ZESILOVAČ - MANUÁL

INTEGROVANÝ ZESILOVAČ - MANUÁL 9100 INTEGROVANÝ ZESILOVAČ - MANUÁL 1 Gratulujeme k rozhodnutí stát se hrdým majitelem integrovaného zesilovače Plinius 9100. Tento manuál Vám pomůže lépe porozumět ovládání Vašeho zesilovače a poskytne

Více

Pokud je váš zesilovač máprovozní napětí 120V, zapojte dodaný síťový kabel

Pokud je váš zesilovač máprovozní napětí 120V, zapojte dodaný síťový kabel www.fishman.cz Začínáme Zde jsou některé základní tipy pro nastavení, které vám pomohou dostat jdeš. Chcete-li ovládat Loudbox Mini bezpečně, přečtěte si prosím celý návod k použití, a to zejména Důležité

Více

Výhradním dovozcem značky Mac Audio do České Republiky je Ahifi s.r.o. (

Výhradním dovozcem značky Mac Audio do České Republiky je Ahifi s.r.o. ( VÁŽENÝ ZÁKAZNÍKU MAC AUDIA, Gratulujeme vám k zakoupení auto HiFi zesilovače EDITION S TWO / EDITION S TWO LIMITED. Použití Toto zařízení lze využít pouze v motorových vozidlech s 12V napěťovým zdrojem

Více

resident dj 4-kanálový mixážní pult

resident dj 4-kanálový mixážní pult resident dj 4-kanálový mixážní pult 10028788 10028789 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám

Více

Akustika. Cesta zvuku od hudebního nástroje přes nahrávací a reprodukční řetězec k posluchači

Akustika. Cesta zvuku od hudebního nástroje přes nahrávací a reprodukční řetězec k posluchači Akustika Cesta zvuku od hudebního nástroje přes nahrávací a reprodukční řetězec k posluchači Vzdělávání v rámci projektu Rozvoj výzkumného potenciálu JAMU Princip zvukařiny x s c T R Q O L M Poslech nebo

Více

Sony Hi-Res audio. AVITSmart elektronika pro náročné

Sony Hi-Res audio. AVITSmart elektronika pro náročné Pokročilé zpracování a precizní provedení umožňují špičkový poslech hudby. Užijte si díky zvuku s vysokým rozlišením ty nejjemnější zvukové nuance zvukové kvality. Vášeň pro hudbu prostupuje všemi prvky

Více

Souprava SET 840 S Vlastnosti

Souprava SET 840 S Vlastnosti Souprava SET 840 S Kompenzační pomůcka s audio výstupem a indukční smyčkou EZT 3011 a je určena pro spojení s klasickými sluchadly nebo běžnými sluchátky. Vlastnosti Bezdrátový přenos pomocí rádiových

Více

BEZDRÁTOVÝ A MODULÁRNÍ AUDIO SYSTÉM

BEZDRÁTOVÝ A MODULÁRNÍ AUDIO SYSTÉM BEZDRÁTOVÝ A MODULÁRNÍ AUDIO SYSTÉM SKANDINÁVSKÝ DESIGN Výrobky EC Living představují čistý skandinávský design a inženýrství. Jsou navrženy, zkonstruovány a vyrobeny v Norsku. Charakteristická kombinace

Více

YAMAHA R-N602. Copyright Hotline:

YAMAHA R-N602. Copyright   Hotline: YAMAHA R-N602 Kód: Výrobce: Záruční doba: P02066 YAMAHA 24 měsíců Užijte si stereoposlech z jakéhokoli digitálního nebo analogového zdroje audiosignálu. Tento nový stereofonní přijímač je vybavený LAN

Více

Gratulujeme vám k zakoupení vašeho nového zesilovače GLADEN.

Gratulujeme vám k zakoupení vašeho nového zesilovače GLADEN. Gratulujeme vám k zakoupení vašeho nového zesilovače GLADEN. Kvalita zapojení může ovlivnit výkonost zesilovače. Proto si před samotnou instalací zesilovače pečlivě přečtěte příbalovou informaci a držte

Více

A - Aktivní sestavy. Sestava A1

A - Aktivní sestavy. Sestava A1 Všechny uvedené sestavy lze připojit přímo do libovolného přehrávače, jako např. HiFi, notebook, MP3 přehrávač, CD player, mobil, TV a jiné. Redukce a audio kabely jsou poskytovány zdarma. O vhodnosti

Více

Výhradním dovozcem značky Mac Audio do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák (

Výhradním dovozcem značky Mac Audio do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák ( Výhradním dovozcem značky Mac Audio do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák (www.ahifi.cz) Při sestavování instalačních manuálů jsme závislí na poskytnutých informacích výrobců určitých typů automobilů.

Více

Mikrofony Lewitt série MTP

Mikrofony Lewitt série MTP Mikrofony Lewitt série MTP (MTP 240 DM/DMs, MTP 340 CM/CMs, MTP 440 DM, MTP 540 DM/DMs, MTP 840 DM, MTP 940 CM) Uživatelský manuál Úvod Děkujeme Vám, že jste si vybrali výrobek firmy LEWITT. V tomto uživatelském

Více

Výhradním dovozcem značky Mac Audio do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák (

Výhradním dovozcem značky Mac Audio do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák ( Vážený zákazníku MAC AUDIA, Před samotnou instalací zesilovače si prosím přečtěte celý uživatelský manuál. 1. TECHNICKÁ DATA MPExlusive 4.0 XL Stereo / Můstek Max. výstupní výkon (1kHz sinusový šum 2:8,

Více

MX-1400 DSP. Uživatelská příručka a návod k obsluze. Výhradní dovozce. Showmarket s. r. o., Na Javorce 179, Davle, 252 06 www.showmarket.

MX-1400 DSP. Uživatelská příručka a návod k obsluze. Výhradní dovozce. Showmarket s. r. o., Na Javorce 179, Davle, 252 06 www.showmarket. MX-1400 DSP Uživatelská příručka a návod k obsluze Výhradní dovozce. Showmarket s. r. o., Na Javorce 179, Davle, 252 06 www.showmarket.cz Bezpečnostní pokyny: Mixážní pult MX 1400/MX 1400 DSP jsou elektrická

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL AUDIO PARTNER s.r.o.

UŽIVATELSKÝ MANUÁL AUDIO PARTNER s.r.o. UŽIVATELSKÝ MANUÁL DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY VÝSTRAHA NEBEZPEČÍ ELEKTRICKÉHO ŠOKU, NEOTVÍREJTE SYMBOL BLESKU SE ŠIPKOU V ROVNOSTRANNÉM TROJÚHELNÍKU SLOUŽÍ K UPOZORNĚNÍ UŽIVATELE NA PŘÍTOMNOST NEIZOLOVANÉHO

Více

Co se stane, když firma, která dělá 700W zesilovače vyrábí i sluchátka?

Co se stane, když firma, která dělá 700W zesilovače vyrábí i sluchátka? Co se stane, když firma, která dělá 700W zesilovače vyrábí i sluchátka? AV Forums, autor: Ed Selley, 1. března 2014 Úvod Na letošní hifi show v Bristolu bylo k vidění méně sluchátek než v předchozích letech.

Více

RTT21. str. GB-2. str. GB-3 SOUČÁSTKY / TLAČÍTKA

RTT21. str. GB-2. str. GB-3 SOUČÁSTKY / TLAČÍTKA RTT21 str. GB2 SOUČÁSTKY / TLAČÍTKA 1. talíř gramofonu 2. osa gramofonu 3. adaptér 45rpm 4. páčka pro zdvihání ramínka 5. ramínko 6. zdířka pro sluchátka 7. ovládání rychlosti 8. kontrolka zapojení ke

Více

Výhradním dovozcem značky Mac Audio do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák (

Výhradním dovozcem značky Mac Audio do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák ( Vážený zákazníku MAC AUDIA, Před samotnou instalací zesilovače si prosím přečtěte celý uživatelský manuál. 1. TECHNICKÁ DATA MPExlusive 2.0 XL Stereo / Můstek Max. výstupní výkon (1kHz sinusový šum 2:8,

Více

Vydal Historický radioklub československý. Všechna práva vyhrazena.

Vydal Historický radioklub československý. Všechna práva vyhrazena. SN č. 6/1988 Telefunken 341W (Přelouč, 1931-32) Zpracoval: Ing. Miroslav Beran Tento servisní návod navazuje na SN č. 5/1988, neboť rozhlasový přijímač T 341W je v mnohém podobný či shodný s typem T 340W.

Více

+ i jakožto čistě komerční produkt přehraje lecjaká sluchátka s cenou kolem 10ti tisíc

+ i jakožto čistě komerční produkt přehraje lecjaká sluchátka s cenou kolem 10ti tisíc Bowers&Wilkins P5 Proč se vůbec pustí jeden z nejznámějších výrobců reproduktorových soustav do výroby sluchátek? Kdo ví, patrně proto, že ví, že může uspět a co je ještě lepší, tato premisa se skutečně

Více

INTEGROVANÝ ZESILOVAČ - MANUÁL

INTEGROVANÝ ZESILOVAČ - MANUÁL 9200 INTEGROVANÝ ZESILOVAČ - MANUÁL 1 Gratulujeme k rozhodnutí stát se hrdým majitelem integrovaného zesilovače Plinius 9200. Tento manuál Vám pomůže lépe porozumět ovládání Vašeho zesilovače a poskytne

Více

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití KS-IF200 FM modulátor Návod k použití Děkujeme, že jste si koupili výrobek JVC. Před použitím přístroje si pečlivě přečtěte tento návod k použití a uschovejte ho pro pozdější použití. Ujištění: Přístroj

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (černý), (buk), (stříbrný)

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (černý), (buk), (stříbrný) NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 30 02 24 (černý), 33 02 76 (buk), 33 03 44 (stříbrný) Aktivní superhloubkový reproduktor (anglicky subwoofer ) pro domácí kino nebo divadlo - sice s poměrně malými kompaktními

Více

Katalog.indd 1 14.07.12 19:09

Katalog.indd 1 14.07.12 19:09 Katalog.indd 1 14.07.12 19:09 Jsme specializovanou firmou v prodeji Akustických Materiálů, absorpčních panelů, mobilních paravanů, plexisklových zástěn a jiných designových doplňků. Naše výrobky byly navrženy

Více

Obchodní ceník ČERVEN 2015

Obchodní ceník ČERVEN 2015 ČERVEN 2015 Obchodní ceník ČERVEN 2015 Oficiální dovozce: HIFI-GUIDE s.r.o. Sídlo: Za potokem 46/1, 106 00 Praha 10 Email: info@hifi-guide.cz www.hifi-guide.cz Michal Tůma, tel: 724 368 355 ADDON Active

Více

Element Series. Co znamená ELEMENT?

Element Series. Co znamená ELEMENT? Element Amplifier Co znamená ELEMENT? Element bude ucelená modelová řada zesilovačů a komponentů Elac s neobyčejně příznivým poměrem vlastností a ceny, která je určena pro spořivé zákazníky. Element přináší

Více

Ceník modelů řady QX najdete zde Představení série QX

Ceník modelů řady QX najdete zde   Představení série QX Firma Mission byla založena v roce 1977, takže je na trhu již více než 40 let. Její produkty patří do tzv. britské školy zvuku, která v 70 tých letech minulého století udávala tón a dodnes je toto období

Více

Uživatelský manuál MEI 100. Bezdrátový In Ear odposlechový systém Audio Partner s.r.o.

Uživatelský manuál MEI 100. Bezdrátový In Ear odposlechový systém Audio Partner s.r.o. Uživatelský manuál MEI 100 Bezdrátový In Ear odposlechový systém Součásti balení: Funkce vysílače MEI-100: Přední panel: 1) Zdířka pro sluchátka 2) Ovladání hlasitosti odposlechu (otočením doleva snížení

Více

Nová řada 800. Přehled modelů:

Nová řada 800. Přehled modelů: Nová řada 800 Firma Bowers & Wilkins, která bude v příštím roce slavit 50 let od svého založení, uvádí na trh novou generaci řady 800 tedy novou kolekci svých referenčních reprosoustav. Uvedení nové generace

Více

LABRADOR 175 LABRADOR 165. set AQ LABRADOR

LABRADOR 175 LABRADOR 165. set AQ LABRADOR LABRADOR 175 LABRADOR 165 Velice kvalitní center určený k umístění na televize velkých úhlopříček. Díky svým rozměrům a vzhledu se velice dobře uplatní i u LCD a PDP obrazovek. Kompletně osazen měniči

Více

10.4.2014. Ceník AQ. s DPH. Reprosoustavy AQ MOC jedn popis

10.4.2014. Ceník AQ. s DPH. Reprosoustavy AQ MOC jedn popis Ceník AQ 10.4.2014 Reprosoustavy AQ MOC jedn popis Donna line vyrábí se ve všech provedení dýh AQ Donna Prima 123 800,- pár 3-pásmová reprosoustava, bassreflex, dlouhodobý/krátkodobý výkon 120 W/180W,

Více

Maloobchodní ceník Burmester

Maloobchodní ceník Burmester Maloobchodní ceník Burmester Duben 202 Výhradní zastoupení výrobků Burmester pro území ČR a SK Perfect Sound Group s.r.o. Leopoldova 238 49 00 Praha 4 - Chodov tel: +420 272 658 390 fax: +420 272 658 390

Více

ZVUKOVÉ PŘEHRÁVAČE A NAHRÁVAČE

ZVUKOVÉ PŘEHRÁVAČE A NAHRÁVAČE ZVUKOVÉ PŘEHRÁVAČE A NAHRÁVAČE představují zajímavý typ produktů, který měl a má vliv na formy distribuce a kvalitu adopce mnoha tvůrčích projevů. Je užitečné sledovat jejich funkční a stylový vývoj od

Více

Maloobchodní ceník FYNE Audio

Maloobchodní ceník FYNE Audio EXPERIENCE FYNE AUDIO Maloobchodní ceník FYNE Audio Stránka z 5 F series Audiophile range / Made in UK barva balení MOC/kus RP F.2 Contemporary 359 900 Větší bratr modelu F.0, s větším zvukem vhodným do

Více

AudioWorld. S námi ovládáte světlo. ABB s.r.o. Elektro-Praga

AudioWorld. S námi ovládáte světlo. ABB s.r.o. Elektro-Praga AudioWorld S námi ovládáte světlo ABB s.r.o. Elektro-Praga Nová generace přístrojů Doba, kdy jste si pro ozvučení místností ve Vašem domě museli pořídit několik rozhlasových příjímačů nebo dalších přístrojů,

Více

OZV - běžné ozvučení - ozvučovací systém TOA-APART

OZV - běžné ozvučení - ozvučovací systém TOA-APART 008.2.1.10 - systémy ozvučení T-A konc. cena dealer. cena moje cena VM-2120 Systémový řídicí zesilovač-ústředna 120W ** *** Kč ** *** Kč ** *** Kč 081 43106 5 zón - lze rozšířit, zatížitelnost RMS: 120W/100V,

Více

Výhradním dovozcem značky Gladen do České Republiky je Ahifi s.r.o. (

Výhradním dovozcem značky Gladen do České Republiky je Ahifi s.r.o. ( RC 90c2-2-kanálový vysokovýkonnostní zesilovač TŘÍDA AB - Napěťový zdroj MOS-FET - Stabilní při 2 ohmovém stereu v každém kanálu a 4 ohmovém můstkovém režimu - Variabilní přepínatelný filtr spodní propusti

Více

Výhradním dovozcem značky Gladen do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák (

Výhradním dovozcem značky Gladen do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák ( Instalace V případě, že jste se rozhodli zesilovače nainstalovat sami, prosím, pečlivě si přečtěte uživatelskou příručku a postupujte po jednotlivých krocích. Příprava pro montáž Před samotnou montáží

Více

Výhradním dovozcem značky Mac Audio do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák (

Výhradním dovozcem značky Mac Audio do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák ( Vážený zákazníku MAC AUDIA, Před samotnou instalací zesilovače si prosím přečtěte celý uživatelský manuál. 1. TECHNICKÁ DATA Stereo / Můstek Max. výstupní výkon (1kHz sinusový šum 2:8, B+=14,4V) 4 x 300W

Více

Laboratorní zdroj HANTEK PPS2116A

Laboratorní zdroj HANTEK PPS2116A Laboratorní zdroj HANTEK PPS2116A 1. Instrukce Tento zdroj má integrovanou analogovou a digitální kontrolní technologii najednou v novém víceúčelovém zdroji energie. Má jak vysokou stabilitu analogového

Více

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka SCC124 Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V Uživatelská příručka Před prvním použitím si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce tlačítek na

Více

Hi Fi Voice LUXMAN M 800A. autor: Daniel Březina (Hi Fi Voice) 13.04.2014

Hi Fi Voice LUXMAN M 800A. autor: Daniel Březina (Hi Fi Voice) 13.04.2014 Hi Fi Voice LUXMAN M 800A autor: Daniel Březina (Hi Fi Voice) 13.04.2014 Japonskou značku Luxman asi netřeba blíže představovat, měla od roku 1925 dost času se zapsat do všeobecného povědomí. Patří tak

Více

T-400X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor

T-400X Návod na obsluhu. 2.1 počítačový multimediální reproduktor T-400X Návod na obsluhu 2.1 počítačový multimediální reproduktor UPOZORNĚNÍ: Nevystavujte zařízení vysoké teplotě nebo nadměrné vlhkosti, stříkající nebo kapající vodě/dešti. Zabraňte pádu a neúměrnému

Více

Výhradním dovozcem značky SinusTec do České Republiky je Ahifi s.r.o. (

Výhradním dovozcem značky SinusTec do České Republiky je Ahifi s.r.o. ( Vážený zákazníku, Rádi bychom vám pogratulovali k zakoupení vašeho nového výkonového zesilovače o špičkové kvalitě. Pro zaručení využívání všech možných funkcí si prosím pozorně přečtěte následující instalační

Více

PASIVNÍ REPROSOUSTAVY

PASIVNÍ REPROSOUSTAVY CENÍK PRODUKTŮ 2015 PASIVNÍ REPROSOUSTAVY Cena vč. DPH (Kč) EVP-X SERIES Provedení černý odolný koberec EVP-X12 12" 2pásmová, 55 20 khz (± 3 db), 8, vstupy: 2x 6,3mm jack + 2x speakon, 6.490,- 250/500/1000

Více

Výhradním dovozcem značky Mac Audio do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák (

Výhradním dovozcem značky Mac Audio do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák ( Jakmile produkt doslouží, laskavě jej zlikvidujte na recyklačních místech ve vašem okolí. Vážený zákazníku MAC AUDIA, Před používáním zesilovače si prosím pečlivě přečtěte celý instalační manuál. 1. TECHNICKÁ

Více

Maloobchodní ceník ELAC. Únor 2015

Maloobchodní ceník ELAC. Únor 2015 Maloobchodní ceník ELAC Únor 2015 objednací kód popis barevné provedení MOC včetně DPH a PHE Poznámka SERIES 4PI Kombinaci přímo vyzařovaného zvuku spolu s všesměrovou charakteristikou 4 Pi Plus 2 nelze

Více

DAC. DVD Přehrávač. Avarice - 2 - S/PDIF in. S/PDIF out

DAC. DVD Přehrávač. Avarice - 2 - S/PDIF in. S/PDIF out AVARICE Uživatelská příručka Úvod Avarice je zařízení určeno primárně pro majitele DA převodníků, digitálních zesilovačů, digitálních výhybek a dalších přístrojů, ve kterých dochází k digitálně analogové

Více

Maloobchodní ceník. VOICE Spółka z o.o. ul. Mostowa 4, Cieszyn

Maloobchodní ceník. VOICE Spółka z o.o. ul. Mostowa 4, Cieszyn ul. Mostowa 4, 43-400 Cieszyn www.voice-audio.cz Maloobchodní ceník 07.2018 ŘADA K3 Barevné provedení Anthracite Charcoal Opium K3 INTEGROVANÝ ZESILOVAČ 43 790 Kč Díky elegantnímu designu a přítomnosti

Více

Výhradním dovozcem značky Gladen do České Republiky je Ahifi s.r.o. (

Výhradním dovozcem značky Gladen do České Republiky je Ahifi s.r.o. ( XL 250c2 / XL 275c2 Dvoukanálový vysokovýkonný zesilovač TŘÍDA AB Napěťový zdroj MOS-FET FULL Stabilní při 2 ohmovém stereu na kanál a 4 ohmovém můstkovém módu (XL 275c2) Stabilní při 1 ohmovém stereu

Více

S10. Jednoduše výrazný a stylový. Vydání - Září, 2006. Vždy příjemný společník

S10. Jednoduše výrazný a stylový. Vydání - Září, 2006. Vždy příjemný společník Jednoduše výrazný a stylový Vždy příjemný společník Vydání - Září, 2006 Varianty modelů S10 1GB / S10 2GB * Varianty barev Černá a Bílá Intuitivní iriver D-Click System 17.5g, ultra lehký přehrávač Dodáván

Více

HiFi-zesilnovač AUX / BT.

HiFi-zesilnovač AUX / BT. HiFi-zesilnovač AUX / BT 10008978 10008979 http://www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 05 51

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 05 51 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 35 05 51 Systém prostorového zvuku (5.1-kanálový) mivoc HXA 5000 pro domácí kino s aktivním superhloubkovým reproduktorem (anglicky subwooferem ) - sice s malými kompaktními rozměry,

Více

LUXMAN L-505u. Hi-Fi Voice

LUXMAN L-505u. Hi-Fi Voice Hi-Fi Voice LUXMAN L-505u Označení Made in Japan si vydobylo za dlouhá léta pozici puncu kvality (i když by se i zde našly čestné výjimky). U značky Luxman to pak platí dvojnásob však už i v České republice

Více

MALÉ KYTAROVÉ KOMBO - MANUÁL

MALÉ KYTAROVÉ KOMBO - MANUÁL TECHNICKÉ ÚDAJE Napájení Napájecí napětí : 230 V +5% / -10%, střídavé 50 Hz Příkon : max. 100 VA Jištění : tavná trubičková pojistka T 1A / 250 V Kytarový vstup Jmenovité vstupní napětí : 80~400 mv RMS

Více

Krypton. Nepřekonatelný Quickie

Krypton. Nepřekonatelný Quickie Krypton Nepřekonatelný Quickie jednoduše nepřekonatelný Již od začátku vývoje nové produktové řady aktivních vozíků nám bylo jasné, že další vývoj vyžaduje něco zvláštního. Naším posláním bylo vyrobit

Více

Line 500 Reference. Line 4Pi. Line 400. Line AIR-X. Ceník reprosoustav a příslušenství Elac platný od 23. 10. 2015. Black HGL 30500 Walnut HGL 30502

Line 500 Reference. Line 4Pi. Line 400. Line AIR-X. Ceník reprosoustav a příslušenství Elac platný od 23. 10. 2015. Black HGL 30500 Walnut HGL 30502 Line 500 Reference FS 509 VX-JET Black HGL 30500 Walnut HGL 30502 Čtyřpásmová podlahová reprosoutava s volitelným nastavením vyzařovací charakteristiky, ozvučnice bassreflex. Osazení: 1x unikátní měnič

Více

Výhradním dovozcem značky Renegade do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák (

Výhradním dovozcem značky Renegade do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák ( Před započetím instalace nebo prvním spuštěním tohoto zařízení si prosím přečtěte uživatelský manuál. SPECIFIKACE Výstupní výkon RMS REN1000S Mk3 1 x 225 W @ 4 Ohmech 1 x 425 W @ 2 Ohmech Maximální výstupní

Více