Seznam změn v programu ESPI9 Verze: Datum:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Seznam změn v programu ESPI9 Verze: Datum:"

Transkript

1 Seznam změn v programu ESPI9 Verze: Datum: Změna Popis Parametry programu - přidána sekce s nastavením pro novou webovou aplikaci. Krajský registr zařízení (původní WebSouhlasy). Je možné nastavit URL adresu aplikace a logo kraje zobrazované v aplikaci. Tato aplikace bude pro vás připravena v průběhu měsíce září. Spisy upraveno generování dokumentu ze šablony v případě, že je spis použit u více zařízení. Při generování odpadů se generují samostatné tabulky pro samostatná IČZ. Do pole IČZ se vypíší všechna IČZ (z jednotlivých zařízení) oddělená čárkou. Spisy v generování dokumentu ze šablony byl přidán nový zástupný znak pro adresu zařízení #ZrzAdresa#. Spisy, zařízení umožněno zasílání dokumentů a spisů do ISOH vytvořených ještě před aktualizací na verzi , tedy typu Historicky spis. U takového dokumentu nejsou vyžadovány povolené odpady, kapacity, katalogizace a provozní řád. Zařízení optimalizace přehledu zařízení pro lepší chování při scrolovaní (pohybu kurzorem shora dolů). Zařízení při provázání spisu a dokumentu v zařízeních se vždy kontroluje ustanovení použité na spisu a dle toho se znovu vyhodnotí a případně přenastaví typ dokumentu. Jedná se o kontrolu, zda má spis Provoz zařízení uvedeno odpovídající ustanovení. Obdobně, zda spis s ustanovením, které povoluje zařízení, není navázán dokument typu Ostatní. Zařízení při vložení záznamu typu Žádost o změnu provozovatele v ochranné lhůtě dojde automaticky k ukončení provozu na staré IČO a vytvoření záznamu zahájení provozu na nové IČO. Zařízení u dokumentů navázaných na zařízení ještě před aktualizací na verzi , tedy typu Historicky spis, doplněn název účastníka řízení do přehledu zařízení. Zařízení ve sloupci provozovatel se zobrazuje firma z nejnovějšího dokumentu s datem právní moci bez ohledu na to, zda daný záznam je zaslaný do ISOH a to pro lepší čitelnost a přehlednost v datech pro uživatele.

2 Zařízení u mobilních zařízeních se sídlem mimo daný kraj se zobrazuje ve sloupci V provozu ikona otazníku. Pokud na ikonu kliknete, zobrazí se vysvětlující text "Informace o provozu zařízení na příloze 22 vyhlášky 383/2001 Sb. se ohlašují u mobilních zařízení dle sídla společnosti. Není tedy možné na základě dat v programu vyhodnotit, zda je v současné době zařízení v provozu nebo mimo provoz. Aktuální stav lze ověřit v Registru zařízení na adrese Zobrazený text zrušíte kliknutím na jakoukoliv jinou část obrazovky. Zařízení při změně data právní moci nebo data platnosti ve spisu se tyto hodnoty automaticky změní i na navázaném dokumentu u zařízení. Nyní se tato aktualizace dělala až při funkci odeslání dokumentu a spisu do ISOH. Parametry programu bylo chybně umožněno mít pro různé uživatele nastaveno rozdílné ukládání spisů (do souborů / do databáze). Toto nastavení musí být společné pro celou aplikaci. Při prvním spuštění programu po aktualizaci budete dotázáni, zda chcete používat složkové nebo databázové ukládání - to je dobré zjistit ještě ve staré verzi. Parametry programu upraveno načítání a ukládání parametrů aplikace při ukončování programu nebo změně uživatele. Spisy - generování dokumentů ze šablon. Nyní fungují zástupné znaky v šabloně bez ohledu na velká a malá písmena. Spisy oprava pořadí přeskakování položek v editačním formuláři při zadávání spisu při stisku klávesy Tab nebo Enter. Spisy, zařízení optimalizace volání jednotlivých webových sužeb při odeslání dat do ISOH tak, aby v určitých případech odesílání nebo odemykání dat nedocházelo k chybám. Zařízení Dokumenty neaktualizoval se datum právní moci na dokumentu dle navázaného spisu u dokumentů typu Ostatní při odeslání do ISOH. Zařízení - při ručním i hromadném vkládání odpadů v evidenci zařízení šlo nastavit O/N i u odpadů, u kterých to jít nesmí (mají zrcadlovou položku v katalogu odpadů). Zařízení při zapisování WGS souřadnic ručně nedošlo k uložení hodnoty, pokud byla použita desetinná tečka místo čárky. Zařízení - vyhodnocení stavu zařízení v přehledu zařízení (barevné kolečko). Pokud bylo zařízení ve stavu znovuzahájení provozu nebo ukončení provozu, tak se zobrazovala chybná ikona stavu.

3 Seznam změn v programu ESPI 9 Verze: Datum: Změna Popis Zařízení dokumenty typu Historický spis je možné příslušnou ikonou vyjmout a přenést k jinému zařízení. Evidence zařízení do dokumentů typu Historický spis bylo v zobrazení doplněno datum právní moci a platnost, pokud u spisu byla tato hodnota vyplněna. Evidence zařízení filtr (F10) je rozšířen o položky Stav odeslání do ISOH (odeslané, neodeslané, stornované), IČO provozovatele (aktuální), IČO provozovatele (včetně historických), Evidence zařízení lze přidávat provozní řády také ve formátu RTF. Program je před odesláním konvertuje do formátu PDF. Evidence zařízení lze zadávat a zobrazovat GPS souřadnice i ve formátu po stupních, minutách a vteřinách (s desetinnou čárkou). Výchozí zobrazení lze zvolit v parametrech programu. Evidence zařízení nová funkce "Aktualizace typu dokumentu dle ustanovení spisu" provede kontrolu navázaných ustanovení na spisu a upraví neodeslaný typ dokumentu na správnou hodnotu dle aktuálně zadaných hodnot. Evidence zařízení oprava adresy a názvu provozovatele zařízení dle RES. Lze opravit buď jednotlivě na dokumentu, nebo hromadně na všech dokumentech. Tato oprava nemění subjekty a ani účastníky řízení na spisu. Oprava se realizuje i na odeslaných datech do ISOH, protože tam se provádí noční synchronizace provozovatelů zařízení se základními registry. Evidence zařízení v programu je nově dostupná klávesová zkratka CTRL+Z, která otevře evidenci zařízení a to z jakéhokoliv místa aplikace. Evidence zařízení ve formuláři pro založení nového zařízení je nově zaškrtávací pole "Rozpracované zařízení bez dosud přiděleného IČZ", které při uložení vyplní jako IČZ "CZ_01234" kde číslo bude maximální číslo z již uložených CZ_ zvýšeno o jedna. Tato funkce slouží pro možnost evidovat navázané informace jako povolené odpady a jiná data i bez znalosti IČZ. Například u mobilních zařízení mimo území kraje. Tato IČZ nelze odeslat do systému ISOH a je potřeba před odesláním nejprve IČZ upravit na správnou hodnotu. Evidence zařízení vyhledání na mapě dle zadané adresy v případě, kdy není jednoznačně zadaná adresa, program zobrazí dotaz a formulář pro její upřesnění. Evidence zařízení, odeslání dat nová kontrola na alespoň jeden vyplněný záznam katalogizace zařízení.

4 Evidence zařízení, odeslání dat nová kontrola na alespoň jeden vyplněný povolený odpad. Evidence zařízení, odeslání dat nová kontrola na správný formát IČZ. Evidence zařízení, spisů a subjektů nové ikony v pravé horní části pro rychlé přepínání mezi nejpoužívanějšími evidencemi. Realizovatelné kliknutím na ikonu, nebo příslušnou klávesovou zkratkou CTRL+S, CTRL+L, CTRL+Z. Import hlášení z ISPOP nově se při importu zobrazí dotaz pro otevření náhledu hlášení v PDF. Až poté následuje dotaz, zda hlášení importovat. Import hlášení z ISPOP pokud se importuje ohlášení provozu zařízení a v programu již u daného IČZ je neodeslaný záznam vygenerovaný při převodu dat o ohlášení provozu zařízení, dojde k jeho smazání a nahrazení importovaným záznamem. Spisy propojení spisu se zařízením nově otevírá seznam zařízení tak, že nastaví kurzor na zařízení, které má stejné IČZ jako má kód provozovny účastníka řízení, který má zaškrtnuto pole Provozuje. Vložení dokumentu navázaného na spis a to jak ze zařízení, tak ze spisů, aktualizuje nově subjekt, uvedený na spisu s příznakem Provozuje. U stacionárních zařízení upraví adresu dle adresy zařízení a do pole provoz vyplní IČZ zařízení. U mobilních zařízení se provede vyplnění pole provoz na subjektu kódem IČZ ze zařízení a adresa se převezme ze sídla společnosti. Tuto funkci lze spustit i hromadně v servisních nástrojích aplikace. Aktualizace katalogu odpadů dle vyhlášky 93/2016 Sb. Evidence zařízení při aktualizaci se provede smazání ohlášení provozu zařízení u mobilních zařízení se sídlem mimo území kraje. Ohlášení provozu zařízení se ohlašuje krajskému úřadu dle sídla provozovatele a ten tento záznam odesílá do systému ISOH. Evidence zařízení při ručním založení ohlášení provozu zařízení se nově kontroluje, zda se nejedná o mobilní zařízení se sídlem mimo území kraje. V takovém případě nelze založit záznam. Ohlášení provozu zařízení se ohlašuje krajskému úřadu dle sídla provozovatele. Evidence zařízení optimalizace rychlosti při zobrazení seznamu zařízení.

5 Evidence zařízení upraven komfort při hromadném vkládání odpadů možnost přidávat dvojklikem myši Grafika v celém programu došlo ke změně odstínu barev pro kurzorem vybraný řádek a označený řádek v tabulkách z důvodu lepšího vizuálního rozlišení. Spisy detailní náhled pod seznamem spisů nově obsahuje údaje Ukládací znak, Spisovou značka a Číslo jednací oddělení. Evidence zařízení funkce pro nalezení GPS adresy ze zadané adresy v případě posunutí pozice na mapě, nikoliv kliknutí do mapy neaktualizovalo GPS pozici. Evidence zařízení při aktivované funkci hromadného vkládání odpadů do ukončení klávesou ESC se po skončení vkládání neprovedlo znovunačtení seznamu povolených odpadů. Evidence zařízení při ručním založení nového zařízení se mohla chybně vyplnit adresa z předchozího zařízení. Evidence zařízení, odeslání dat pokud kontrola nalezla problém při odesílání dokumentu, po ukončení okna s výsledkem kontroly se kurzor postavil na první záznam v seznamu dokumentů. Nyní správně zůstává na původním záznamu. Generování dokumentu do šablony v případě nahrazování velmi dlouhých textů mohlo dojít k chybě, kterou program zahlásil. Vygenerovaný dokument tedy nebyl celý, nedošlo k nahrazení všech zástupných znaků. Generování dokumentu do šablony v případě, že se do dokumentu generovalo velké množství katalogových čísel, mohlo dojít k chybě a nepřenesly se veškeré odpady. Import hlášení z ISPOP pokud se importuje příloha 22 vyhlášky 383/2001 Sb., ve které je uveden jako provozovatel zařízení subjekt typu fyzická osoba oprávněná k podnikání, nenahrála se informace o provozovateli. Tato data následně nelze odeslat od systému ISOH. Pro tyto případy je dostupná funkce (vpravo u parametru pro zobrazení Historických spisů) na doplnění IČO a adresy provozovatele na konkrétním dokumentu. Funkce je dostupná, jen když je kurzor na dokumentu, u kterého není uvedeno IČO. Import hlášení z ISPOP pokud se importuje příloha 22 vyhlášky 383/2001 Sb., ve které je uvedeno katalogové číslo odpadu s kategorií O/N, import skončil chybou. Přehledy při otevírání nebo ukládání SQL přehledu se nezohledňoval parametr programu Umístění souborů SQL definice. Spisy kurzor nepřeskakoval po stisku klávesy Enter nebo TAB na další pole v logickém pořadí. Spisy pomalé fungování aplikace v evidenci typů řízení (ikona sponka). Spisy, odeslání do ISOH nefungovalo v případě, že v parametrech programu bylo nastaveno databázové ukládání příloh.

6 Seznam změn v programu ESPI9 Verze: Datum: Změna Popis Dopravci Import dopravců z ISPOP nová funkce pro zobrazení hlášení ve vizuální podobě čtečka hlášení Evidence dopravců funkce pro odeslání/stornování záznamu v ISOH nově zobrazují dotaz k provedení změny Parametry programu do sekce ostatní byla přidaná nová karta Zařízení, na které můžete nastavit, zda se budou v editoru Zařízení/Dokumenty zobrazovat položky ze spisu jako je číslo spisu, číslo oddělení atp. Spisy propojení spisu se zařízením seznam zařízení na spodní záložce Zařízení je setříděn automaticky podle IČZ, což usnadňuje rychlé vyhledání podle IČZ Spisy v případě odeslaného spisu do systému ISOH je v evidenci ustanovení a odpadů nově aktivní funkce pro zobrazení dokumentu Spisy vytváření dokumentů ze šablon nová možnost v parametrech programu v sekci Ostatní/Odpady a Export v části Generování do programu MS WORD Přenášet i odpady s příznakem "Jen pro vznik". Spisy vytváření dokumentů ze šablon přidány nové zástupné znaky z databáze: #SpiZnacka# pro spisovou značku, #ParcelyZarizeni# pro přenos parcelních čísel evidovaných na zařízení, #OdpadyPridane# pro přenos nově přidaných povolených odpadů na zařízení (při rozšiřování souhlasu), #OdpadyOdebrane# pro přenos odebraných povolených odpadů na zařízení (při změně souhlasu) Zařízení dosazování souřadnic z mapy nově lze přepnout i na letecké snímky (mapy.cz) Zařízení Import zařízení z ISPOP nová funkce pro zobrazení hlášení ve vizuální podobě čtečka hlášení Zařízení import zařízení z ISPOP po importu se kurzor automaticky nastaví na přihrané zařízení a příslušný dokument Zařízení kopie odpadů ze spisu do evidence zařízení Zařízení program si nově pamatuje poslední editovaný záznam v editoru Zařízení a po vstupu se kurzor na tento záznam automaticky nastaví

7 Zařízení při zakládání nového dokumentu (vlastní spis) se nově vytvoří celý spis není tedy nutné spis napřed zadávat do evidence spisů Zařízení v okně pro editaci povolených odpadů byl přidaný počet zobrazených odpadů pro rychlejší kontrolu zadaných dat Obecné program si po vypnutí nepamatoval cestu k RES Spisy vyhledání požadovaného spisu při přechodu z evidence zařízení a to v případě, kdy je nutné změnit období nastavené v programu (původně program při změně období požadovaný spis nevyhledal) Spisy sloupec informující o stavu zaslání hlášení do ISOH; program chybně vyhodnocoval případ, kdy právní moc na spisu byla přesně o 15 dnů nižší než aktuální den v kalendáři Spisy zobrazení ustanovení a povolených odpadů na starších spisech mohlo vyvolat chybovou hlášku Grid index out of range Subjekty opraveno filtrování záznamů podle počátečních písmen a IČ (v některých případech se zobrazovala chybová hláška) Subjekty založení nového subjektu pomocí RES v seznamu firem databáze RES nešlo třídit Zařízení Kontrola MŽP na existenci přiloženého souboru při odeslání dokumentu v zařízeních chybně fungovala u záznamů, které byly již do ISOH odeslány a následně odemčeny k opravě

ESPI9 - export zařízení do MA ISOH

ESPI9 - export zařízení do MA ISOH ESPI9 - export zařízení do MA ISOH Téma: Přenos evidence zařízení a navázaných spisů z ESPI9 do systému MA ISOH Program: ESPI9 Vypracoval: Mgr. Tomáš Čejchan (oddělení technické podpory) Revize: 7.3.2012

Více

Modul IRZ návod k použití

Modul IRZ návod k použití Modul IRZ návod k použití Verze: 2 Datum: 26. 2. 2016 Tento dokument představuje stručný návod na použití modulu IRZ v programu EVI 8. Modul IRZ je určen na evidenci odpadů pro IRZ provozovny a hlášení

Více

Popis a ovládání. Aplikace 602XML Filler

Popis a ovládání. Aplikace 602XML Filler Popis a ovládání Aplikace 602XML Filler Základní okno aplikace 602XML Filler Nástrojová lišta Otevřený formulář Pracovní panel Stavový řádek Kontextová nápověda k formulářovému poli Nástrojová lišta Otevře

Více

Evidence odpadů k 15.únoru

Evidence odpadů k 15.únoru Evidence odpadů k 15.únoru Cílem tohoto dokumentu je popsat základní postupy, které je vhodné provést v programu EVI8 s koncem evidenčního roku. Je zde popsáno uzavření průběžné evidence, vytvoření ročního

Více

DATABÁZE MS ACCESS 2010

DATABÁZE MS ACCESS 2010 DATABÁZE MS ACCESS 2010 KAPITOLA 5 PRAKTICKÁ ČÁST TABULKY POPIS PROSTŘEDÍ Spuštění MS Access nadefinovat název databáze a cestu k uložení databáze POPIS PROSTŘEDÍ Nahoře záložky: Soubor (k uložení souboru,

Více

Přehledy pro Tabulky Hlavním smyslem této nové agendy je jednoduché řazení, filtrování a seskupování dle libovolných sloupců.

Přehledy pro Tabulky Hlavním smyslem této nové agendy je jednoduché řazení, filtrování a seskupování dle libovolných sloupců. Přehledy pro Tabulky V programu CONTACT Professional 5 naleznete u firem, osob a obchodních případů záložku Tabulka. Tuto záložku lze rozmnožit, přejmenovat a sloupce je možné definovat dle vlastních požadavků

Více

SKLAD ODPADŮ modul MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ Vedení evidence MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍ K VYUŽÍVÁNÍ NEBO ODSTRAŇOVÁNÍ ODPADŮ

SKLAD ODPADŮ modul MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ Vedení evidence MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍ K VYUŽÍVÁNÍ NEBO ODSTRAŇOVÁNÍ ODPADŮ SKLAD ODPADŮ modul MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ Vedení evidence MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍ K VYUŽÍVÁNÍ NEBO ODSTRAŇOVÁNÍ ODPADŮ Obsah dokumentu Tento dokument popisuje a vysvětluje specifické činnosti vedení evidence v programu

Více

Úvod. Program ZK EANPRINT. Základní vlastnosti programu. Co program vyžaduje. Určení programu. Jak program spustit. Uživatelská dokumentace programu

Úvod. Program ZK EANPRINT. Základní vlastnosti programu. Co program vyžaduje. Určení programu. Jak program spustit. Uživatelská dokumentace programu sq Program ZK EANPRINT verze 1.20 Uživatelská dokumentace programu Úvod Základní vlastnosti programu Jednoduchost ovládání - umožňuje obsluhu i málo zkušeným uživatelům bez nutnosti většího zaškolování.

Více

Outdoor Expert. Uživatelský manuál. Verze aplikace: OutdoorExpert_Manual.docx 1 /

Outdoor Expert. Uživatelský manuál. Verze aplikace: OutdoorExpert_Manual.docx 1 / Outdoor Expert Uživatelský manuál Verze aplikace: 1.0 28. 12. 2014 OutdoorExpert_Manual.docx 1 / 35 2015-01-01 Obsah 1 ÚVOD... 3 2 POPIS FUNKČNOSTÍ APLIKACE... 3 2.1 SPUŠTĚNÍ APLIKACE... 3 2.2 ZALOŽENÍ

Více

Zpracování evidence odpadů za rok 2015

Zpracování evidence odpadů za rok 2015 Zpracování evidence odpadů za rok 2015 Program: EVI 8 Obec, ESPI 8 Datum: 22.12.2015 Vypracoval: Tomáš Čejchan Obsah 1. Úvod... 2 2. Legislativní změny... 3 2.1. Ohlašování zařízení... 3 2.2. Zpracování

Více

Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE

Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE ICZ a.s. Správa a řízení dokumentů Na hřebenech II 1718/10 147 00 Praha 4 Tel.: +420-222 271 111 Fax: +420-222 271 112 Internet: www.i.cz Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE Vypracoval

Více

Metodické pokyny pro zpracování evidence za rok 2009 v programu EVI 9 - importy dat z ORP

Metodické pokyny pro zpracování evidence za rok 2009 v programu EVI 9 - importy dat z ORP Metodické pokyny pro zpracování evidence za rok 2009 v programu EVI 9 - importy dat z ORP Vypracoval: Tomáš Čejchan Dne: 5. května 2010 INISOFT s. r. o. tel. +420 485 102 698 IČ: 25417657 Společnost je

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Databox CONTACT 6 základní operace programu

Databox CONTACT 6 základní operace programu Databox CONTACT 6 základní operace programu Tento program slouží k evidenci firem, kontaktů a správě souvisejících obchodních aktivit a procesů. Obsahuje systém inteligentního třídění, plánování času a

Více

Práce s programem IIS Ekonom

Práce s programem IIS Ekonom Práce s programem IIS Ekonom Obsah 1 Ovládání programu IIS Ekonom... 2 1.1 Ovládání přes hlavní nabídku... 2 1.2 Panel nástrojů a funkční klávesy... 2 2 Přihlašovací dialog... 4 3 Úvodní obrazovka... 4

Více

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál

Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek. Uživatelský manuál Evidence přítomnosti dětí a pečovatelek Uživatelský manuál Obsah První spuštění, přihlašování... 3 První spuštění... 3 Přihlášení... 5 Agenda Osoby... 6 Vytvoření nové osoby... 6 Tabletová aplikace...

Více

Racionální hnojení Zpráva o výsledcích AZZP

Racionální hnojení Zpráva o výsledcích AZZP Racionální hnojení Zpráva o výsledcích AZZP Sitewell s.r.o. Tomáš Marek Zákazník: Ministerstvo zemědělství České republiky Řešitel: SITEWELL s.r.o. www.sitewell.cz Táborská 31, 140 00 Praha 4 tel. +420

Více

1 Filozofie knihy jízd

1 Filozofie knihy jízd Návod k obsluze knihy jízd v rozhraní RealTimeGPSLocator.com 1 Filozofie knihy jízd...1 2 Funkce knihy jízd...1 2.1 Oblíbená místa...2 2.2 Nastavení vozidel...3 2.3 Údaje vozidel sledované firmy...3 2.4

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod a spouštění SW Palstat CAQ... 2 2.1.1 Návaznost na další SW moduly Palstat CAQ... 2 2.2 Přihlášení do programu... 2 2.2.1 Stanovení přístupu a práv uživatele... 2 2.2.2 Spuštění

Více

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz DODATEK č. 1 20.1.2012 OBSAH OBSAH... 48 C. PRÁCE SE SYSTÉMEM... 49 C.1 ÚVODNÍ OBRAZOVKA PO PŘIHLÁŠENÍ... 49 C.2 NASTAVENÍ VLASTNÍCH ÚDAJŮ... 50 a. Nastavení Uživatele... 50 b. Nastavení Systému... 51

Více

Obsah. při vyšetření pacienta. GDT souboru do programu COSMED Omnia GDT souboru z programu COSMED Omnia a zobrazení výsledků měření v programu MEDICUS

Obsah. při vyšetření pacienta. GDT souboru do programu COSMED Omnia GDT souboru z programu COSMED Omnia a zobrazení výsledků měření v programu MEDICUS Obsah Napojení...3 programu COSMED Omnia Nastavení...3 MEDICUS Přidání...3 externího programu COSMED Omnia Přidání...4 ikony do panelu nástrojů Nastavení...5 COSMED Omnia Postup...5 při vyšetření pacienta

Více

Ohlašování údajů pro vodní bilanci nápověda a příručka pro uživatele

Ohlašování údajů pro vodní bilanci nápověda a příručka pro uživatele Ohlašování údajů pro vodní bilanci nápověda a příručka pro uživatele Toto je příručka pro uživatele aplikace Ohlašování údajů pro vodní bilanci. Obsah Obsah...1 O aplikaci...2 Úvodní stránka...3 Přihlášení...4

Více

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ NÁVOD PRO APLIKACI 1 Obsah: 1. Prvotní spuštění aplikace Část monitoring insolvenčního rejstříku 2. Hlavní okno 3. Monitorované subjekty 3.1 Skupiny monitorovaných subjektů

Více

1 Tabulky Příklad 3 Access 2010

1 Tabulky Příklad 3 Access 2010 TÉMA: Vytvoření tabulky v návrhovém zobrazení Pro společnost Naše zahrada je třeba vytvořit databázi pro evidenci objednávek o konkrétní struktuře tabulek. Do databáze je potřeba ještě přidat tabulku Platby,

Více

Manuál k programu ProBaze SKLAD

Manuál k programu ProBaze SKLAD Manuál k programu ProBaze SKLAD Obsah Formulář pro přihlášení k MS SQL serveru... 2 Formulář požadavky... 3 Formuláře ve čtečce... 4 Snímání dílů:... 4 Listování mezi díly na samostatném formuláři:...

Více

MPV ŠKOLENÍ UŽIVATELŮ SYSTÉMU

MPV ŠKOLENÍ UŽIVATELŮ SYSTÉMU MPV ŠKOLENÍ UŽIVATELŮ SYSTÉMU Verze dokumentu: Verze 01 1 OBSAH POJMY APMP vs. MPV....................................................... 03 OBECNÉ INFORMACE A TERMINOLOGIE........................................

Více

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál DPD CZ Obsah 1. Úvod... 3 2. Přihlášení... 3 Přihlášení... 3 Nový uživatel, zapomenuté heslo... 5 3. Nastavení... 6 Nastavení uživatele... 6 Nastavení bankovních účtů...

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka fakultního informačního systému NETFEI, určeného pro evidenci odborných praxí studentů FEI VŠB - TU Ostrava pro roli Garant OBSAH Obecné informace... 2 Firmy... 3 Témata praxí... 4

Více

27 Evidence kasiček. Popis modulu. Záložka Organizované sbírky

27 Evidence kasiček. Popis modulu. Záložka Organizované sbírky 27 Evidence kasiček Uživatelský modul Evidence kasiček realizuje evidenci všech pořádaných sbírek, jednotlivých kasiček sbírky, dále pak evidenci výběrů kasiček s návazností na pokladnu (příjem výběru

Více

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Technologické postupy práce

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Odborně způsobilá osoba verze 1.0 1 z 19 Obsah 1. Seznam zkratek...3 2. Přehled změn manuálu...3 3. Úvod...4 4. Popis Registru OZO...5 4.1.

Více

Hlavní okno aplikace

Hlavní okno aplikace Hlavní okno aplikace Ovládací prvky mapy Základní ovládací panel Panely pro ovládání jednotlivých funkcí aplikace jsou zobrazeny/skryty po kliknutí na záhlaví příslušného panelu. Vrstvy Seznam vrstev slouží

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

Metodické pokyny pro zpracování evidence za rok 2010 v programu EVI 8 Obec a ESPI 8

Metodické pokyny pro zpracování evidence za rok 2010 v programu EVI 8 Obec a ESPI 8 1 Metodické pokyny pro zpracování evidence za rok 2010 v programu EVI 8 Obec a ESPI 8 Petr Grusman INISOFT s.r.o. 3.1.2011 Obsah Úvod... 3 Aktualizace programu EVI 8 a ESPI 8... 4 Přehled změn v programu

Více

Konec roku, tvorba hlášení o odpadech. Uzavření průběžné evidence konec roku

Konec roku, tvorba hlášení o odpadech. Uzavření průběžné evidence konec roku Konec roku, tvorba hlášení o odpadech Téma: Pokyny pro uživatele programu EVI 8 s koncem evidenčního roku Program: EVI 8 Vypracoval: Mgr. Tomáš Čejchan (oddělení technické podpory) Revize: 29.12.2014 Cílem

Více

Tento dokument je určen oprávněným uživatelům programového vybavení Avensio Software za těchto podmínek:

Tento dokument je určen oprávněným uživatelům programového vybavení Avensio Software za těchto podmínek: FKSP (sociální fond) 1 Tento dokument je určen oprávněným uživatelům programového vybavení Avensio Software za těchto podmínek: 1. Celý text musí být ponechán v původním znění bez úprav a se zahrnutím

Více

Uživatelská příručka pro ředitele škol

Uživatelská příručka pro ředitele škol Národní šetření výsledků žáků v počátečním vzdělávání Uživatelská příručka pro ředitele škol Název souboru: Modul IDM - Uživatelská příručka pro ředitele škol V2.doc Strana 1 Obsah 1 Úvod... 3 2 Přihlášení

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Výrobce verze 1.0 1 z 37 Obsah 1. Seznam zkratek... 3 2. Přehled změn manuálu... 3 3. Úvod... 4 4. Popis Registru OZO... 5 4.1. Uživatelské

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Rejstřík Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Úvod Správcovská aplikace slouží k vytvoření vstupního a zašifrovaného souboru pro odečtovou

Více

EVI 8 - Autovraky Přehled plnění cílů opětovného použití

EVI 8 - Autovraky Přehled plnění cílů opětovného použití EVI 8 - Autovraky Přehled plnění cílů opětovného použití 18. 10. 2016 V tomto dokumentu představujeme novou tiskovou sestavu a doprovodné funkce v programu EVI 8 (modul Autovraky) pro možnost sledování

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

ZINGO - Uživatelský manuál teamleader

ZINGO - Uživatelský manuál teamleader ZINGO - Uživatelský manuál teamleader Veškerá práva k využívání tohoto dokumentu a v něm uvedených značek jsou vyhrazena. Kopírování nebo rozšiřování kterékoli části tohoto dokumentu se povoluje pouze

Více

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Rejstřík Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Úvod Správcovská aplikace slouží k vytvoření vstupního a zašifrovaného souboru pro odečtovou

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE. Manuál. Uživatele aplikace informačního systému pro

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE. Manuál. Uživatele aplikace informačního systému pro Manuál Uživatele aplikace informačního systému pro zjišťování údajů a vypracování Přehledu o předběžném odhadu nákladů na obnovu majetku sloužícího k zabezpečení základních funkcí v území Karlovarského

Více

E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ

E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ Reda e-nabídka představuje mocný nástroj, díky kterému mohou naši registrovaní klienti přímo z prostředí e-shopu partner.reda.cz vytvářet vlastní produktové nabídky pro své zákazníky.

Více

Elektronická evidence tržeb (EET)

Elektronická evidence tržeb (EET) Úvod Elektronická evidence tržeb (EET) Podle zákona o evidenci tržeb 112/2016 Sb. (ZoET) byla do Money doplněna funkčnost evidování tržeb. V navigátoru přibyl nový modul EET, který obsahuje dva uzly: Účtenky

Více

26 Evidence pošty. Popis modulu. Záložka Evidence pošty

26 Evidence pošty. Popis modulu. Záložka Evidence pošty 26 Evidence pošty Uživatelský modul Evidence pošty realizuje podrobnou evidenci všech došlých a odesílaných poštovních zásilek s možností přidělovat tyto zásilky uživatelům informačního systému k vyřízení,

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

Přehled úprav aplikace e-spis LITE verze

Přehled úprav aplikace e-spis LITE verze Přehled úprav aplikace e-spis LITE verze 3.0.0 3.1.0.7 Pro zákazníky, kteří již provozují aplikaci e-spis LITE, je níže uveden přehled změn od verze 2.6.18 do verze 3.1.0.7. Hlavní novinky Technologické

Více

1 Příručka používání Google Apps

1 Příručka používání Google Apps 1 Příručka používání Google Apps Tento manuál vznikl pro účel seznámení se základní funkčností balíku Google Apps a má za úkol Vás seznámit s principy používání jednotlivých služeb (Gmail, Kalendáře, Disk).

Více

DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015

DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015 DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015 verze 15.05.2 25.5.2015 Kontrola neobsazených čísel Oprava chyby při kontrole neobsazených čísel v případě duplicitních čísel faktur. verze 15.05.1 02.5.2015 Režim

Více

ISPOP 2012 STRUČNÝ PRŮVODCE PRO VYPLNĚNÍ FORMULÁŘE IRZ. pro ohlašování v roce 2012 (data za ohlašovací rok 2011) verze 1.0

ISPOP 2012 STRUČNÝ PRŮVODCE PRO VYPLNĚNÍ FORMULÁŘE IRZ. pro ohlašování v roce 2012 (data za ohlašovací rok 2011) verze 1.0 ISPOP 2012 STRUČNÝ PRŮVODCE PRO VYPLNĚNÍ FORMULÁŘE IRZ pro ohlašování v roce 2012 (data za ohlašovací rok 2011) verze 1.0 leden 2012 Obsah Seznam zkratek... 2 1. Základní informace k formuláři F_IRZ Hlášení

Více

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a. Strana 1 z 9

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a.   Strana 1 z 9 Nový design ESO9 E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 z 9 Úvod... 3 Popis změn... 4 Horní lišta... 4 Strom činností... 5 Prostřední rám... 7 Horní lišta...

Více

Nápověda pro vyplnění elektronického formuláře Oznámení o provedení asanace vytěženého jehličnatého dříví

Nápověda pro vyplnění elektronického formuláře Oznámení o provedení asanace vytěženého jehličnatého dříví Nápověda pro vyplnění elektronického formuláře Oznámení o provedení asanace vytěženého jehličnatého dříví Nápověda pro vyplnění elektronického formuláře Oznámení o provedení asanace vytěženého jehličnatého

Více

návod Bidvest dealer 4

návod Bidvest dealer 4 návod Bidvest dealer 4 Nové menu Synchronizace pro data a odesílání objednávek Synchronizace dat Nyní je několik způsobů synchronizace: pro data, pro kalendáře a zprávy, pro soubory a kontrolu stavu objednávek.

Více

Modul Periodická fakturace

Modul Periodická fakturace Modul Periodická fakturace účetnictví pro živnostníky a malé společnosti O I P... 1 On-line...1 Off-line...1 M P... 3 Přínos pro uživatele... 3 P... 3 Karta nastavení vzoru periodického dokladu... 4 Záložka

Více

Kontextové dokumenty

Kontextové dokumenty Příručka uživatele systému Museion Kontextové dokumenty Autorská práva Copyright 2012-2015 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována na základě

Více

Příručka pro editaci kontaktů na eagri

Příručka pro editaci kontaktů na eagri Obsah Úvod... 1 Uživatel a subjekt... 1 Kontakty... 1 Validace hodnoty kontaktu... 2 GPS souřadnice... 3 Datová schránka... 3 Adresy... 3 Speciální PSČ... 4 Adresy s P.O. Box... 4 Klíč pro WS... 4 Uživatelé...

Více

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2015

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2015 CUZAK Uživatelská příručka Verze 2.0 2015 Copyright 2015 Altair CUZAK s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

Formulář NÚV v programu PPP4

Formulář NÚV v programu PPP4 Formulář NÚV v programu PPP4 Verze programu: 4.2.1.0 Datum: 16. 5. 2017 1. Nastavení programu PPP4 V programu je nutné nastavit: 1. cestu k programu Form Filler 602 (tento program musí mít každý uživatel

Více

Příručka pro používání portálu EOBCAN.CZ

Příručka pro používání portálu EOBCAN.CZ Příručka pro používání portálu EOBCAN.CZ verze 1.2 ze dne 26. 2. 2012 Obsah Přihlášení do portálu EOBCAN.CZ...2 Jednotlivé moduly aplikace...2 Evidence...2 Úplný import dat...2 Aktualizační import dat...2

Více

NÁVOD NA ZPRACOVÁNÍ A ODESLÁNÍ

NÁVOD NA ZPRACOVÁNÍ A ODESLÁNÍ NÁVOD NA ZPRACOVÁNÍ A ODESLÁNÍ ELEKTRONICKÉHO FORMULÁŘE EVIDENČNÍHO LISTU VYSÍLACÍ STANICE BEZDRÁTOVÉHO MÍSTNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU (BMIS) I. Zpracování elektronického formuláře Pro vyplňování formuláře

Více

IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy

IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy Uživatelská příručka použití aplikace Ministerstvo zemědělství IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy: Uživatelská

Více

Úvod do filtrace, Quick filtr

Úvod do filtrace, Quick filtr Příručka uživatele systému Památkový katalog Úvod do filtrace, Quick filtr verze 1.x.x Autorská práva Copyright 2015 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy

Více

Práce s programem IIS Ekonom

Práce s programem IIS Ekonom Práce s programem IIS Ekonom Obsah 1 Ovládání programu IIS Ekonom... 2 1.1 Ovládání přes hlavní nabídku... 2 1.2 Panel nástrojů a funkční klávesy... 2 2 Přihlašovací dialog... 4 3 Úvodní obrazovka... 4

Více

Uživatelský manuál. Verze 1.0.3 -1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz

Uživatelský manuál. Verze 1.0.3 -1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz Uživatelský manuál Verze 1.0.3 ICT Br@ins s.r.o., Fryčovice č. p. 105, 739 45 IČ: 28650891, DIČ: CZ28650891-1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz 1. Spuštění systému 4 2. Přihlášení

Více

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2014

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2014 CUZAK Uživatelská příručka Verze 2.0 2014 Copyright 2014 Altair Software s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

Příručka uživatele systému Museion. Quick filtr

Příručka uživatele systému Museion. Quick filtr Příručka uživatele systému Museion Quick filtr Autorská práva Copyright 2015 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována na základě licencí, které

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ PRASAT PRO DŽPZ

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ PRASAT PRO DŽPZ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ PRASAT PRO DŽPZ (Hlášení denních stavů kategorií prasat) Autor: Solitea Business Solutions s.r.o. Projekt: Integrovaný zemědělský registr Poslední aktualizace: 6.10.2016

Více

Databáze prodejců. Tlačítka. Vytvoří kartu nového prodejce (Alt+N); Změní vybraného prodejce Uloží nového prodejce nebo změnu (Alt+U);

Databáze prodejců. Tlačítka. Vytvoří kartu nového prodejce (Alt+N); Změní vybraného prodejce Uloží nového prodejce nebo změnu (Alt+U); Databáze prodejců Tlačítka Vytvoří kartu nového prodejce (Alt+N); Změní vybraného prodejce (Alt+E); Uloží nového prodejce nebo změnu (Alt+U); Při zakládání nového prodejce zadejte jeho číslo (musí to být

Více

Nápověda pro Service Desk

Nápověda pro Service Desk Nápověda pro Service Desk Service Desk společnosti SUMA s.r.o. je pomocná aplikace sloužící k hlášení chyb, požadavků, dotazů a k jejich následnému řešení za pomocí uživatelů Suma Servis Sector. Doporučený

Více

Poté se zobrazí evidenční karta nově podávaného dokumentu. Nyní je nutno vyplnit informace o zasílaném dokumentu.

Poté se zobrazí evidenční karta nově podávaného dokumentu. Nyní je nutno vyplnit informace o zasílaném dokumentu. Podání vlastního dokumentu Klikněte na ikonu Podání vlastního dokumentu. Zobrazí se okno "Zadejte identifikátor dokumentu". Vygenerujte identifikátor pomocí tlačítka GENEROVAT. Poté se zobrazí evidenční

Více

ISPOP 2016 MANUÁL K VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ PRO OHLAŠOVÁNÍ ÚDAJŮ PRO VODNÍ BILANCI

ISPOP 2016 MANUÁL K VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ PRO OHLAŠOVÁNÍ ÚDAJŮ PRO VODNÍ BILANCI ISPOP 2016 MANUÁL K VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ PRO OHLAŠOVÁNÍ ÚDAJŮ PRO VODNÍ BILANCI 22, odst. 2, zákona č. 254/2001 Sb., o vodách a vyhl. č. 431/2001 Sb., přílohy 1-4 Odběr podzemní vody ( 10 vyhl. č. 431/2001

Více

1. Podmínky chodu aplikace

1. Podmínky chodu aplikace 1 / 15 1. Podmínky chodu aplikace Licenční instalace určení pro značku, lokální instalace, nebo síťová licencovaná MAS serverem. 1.1. Instalace podpory MicroCat na lokální stanici Na dané stanici musí

Více

Uživatelský manuál. Verze 1.0.4 -1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz

Uživatelský manuál. Verze 1.0.4 -1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz Uživatelský manuál Verze 1.0.4 ICT Br@ins s.r.o., Fryčovice č. p. 105, 739 45 IČ: 28650891, DIČ: CZ28650891-1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz 1. Spuštění systému 4 2. Přihlášení

Více

Nastavení funkce pro Elektronickou evidenci tržeb EET v programu Aconto

Nastavení funkce pro Elektronickou evidenci tržeb EET v programu Aconto Nastavení funkce pro Elektronickou evidenci tržeb EET v programu Aconto Povinnost elektronicky evidovat tržby (dále EET) lze nastavit pro evidenci Pokladna v modulu Evidence a pro program Kasa. Po nastavení

Více

Agentura ochrany přírody a krajiny ČR Odbor vývoje a správy aplikací

Agentura ochrany přírody a krajiny ČR Odbor vývoje a správy aplikací Agentura ochrany přírody a krajiny ČR Odbor vývoje a správy aplikací Manuál k editační části aplikace Stavby v CHKO autor: Ladislav Matouš datum: 14.3.2014 verze dokumentu: 0.7 1 1 Obsah 1.1 Prohlížení

Více

Postupy práce se šablonami IS MPP

Postupy práce se šablonami IS MPP Postupy práce se šablonami IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Postupy práce se šablonami IS MPP Modul

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

1. Elektronická hlášení a objednávky

1. Elektronická hlášení a objednávky 1. Elektronická hlášení a objednávky 1.1. Známky Tato část portálu farmáře slouží k objednávání nových ušních známek a duplikátů ušních známek. 1.1.1. Nové známky (skot, ovce, kozy) Po kliknutí na tuto

Více

ZSF web a intranet manuál

ZSF web a intranet manuál ZSF web a intranet manuál Verze pro školení 11.7.2013. Návody - Jak udělat...? WYSIWYG editor TinyMCE Takto vypadá prostředí WYSIWYG editoru TinyMCE Jak formátovat strukturu stránky? Nadpis, podnadpis,

Více

Elektronická evidence tržeb v KelSQL / KelEXPRESS / KelMINI

Elektronická evidence tržeb v KelSQL / KelEXPRESS / KelMINI Elektronická evidence tržeb v KelSQL / KelEXPRESS / KelMINI (dále jen KelSQL) Základní informace o EET získáte na etrzby.cz, tento návod Vás provede nezbytnými kroky od získání certifikátu, přes prvotní

Více

Manuál k ovládání aplikace INFOwin.

Manuál k ovládání aplikace INFOwin. Manuál k ovládání aplikace INFOwin. Základní práce s formuláři je ve všech modulech totožná. Vybereme tedy například formulář Pokladní kniha korunová na kterém si funkce ukážeme. Po zápisech se lze pohybovat

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Správce výrobce verze 1.0 1 z 24 Obsah 1. Seznam zkratek... 3 2. Přehled změn manuálu... 3 3. Úvod... 4 4. Popis Registru OZO... 5 4.1. Uživatelské

Více

ZŠ ÚnO, Bratří Čapků 1332

ZŠ ÚnO, Bratří Čapků 1332 MS Excel 2002 Grada - po spuštění je třeba kliknout do středu obrazovky - v dalším dialogovém okně (Přihlášení) vybrat uživatele, zřídit Nového uživatele nebo zvolit variantu Bez přihlášení (pro anonymní

Více

ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL nastavení a práce v ESO9 PAM

ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL nastavení a práce v ESO9 PAM ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL nastavení a práce v ESO9 PAM Zpracoval: Zavadilová Marcela U Mlýna 2305/22, 141 00Praha 4 Záběhlice Dne: 5.9.2017 tel.: +420 228 809 000 e-mail: info@eso9.cz Revize: Jitka Geršlová

Více

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele.

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 1. Vstup do aplikace Na adrese: http://i.statnisprava.cz 2. První stránka aplikace 1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 2. Poté budete přesměrováni na stránku

Více

Návod pro vložení nabídky účastníkem do eaukční síně v prostředí eaukčního sw PROebiz

Návod pro vložení nabídky účastníkem do eaukční síně v prostředí eaukčního sw PROebiz Návod pro vložení nabídky účastníkem do eaukční síně v prostředí eaukčního sw PROebiz Zkrácený návod vás provede vyplněním (odesláním) přihlášky, přihlášením se a vložením nabídky do eaukční síně. V případě

Více

AC FORM FILLER. aplikace pro podání žádosti o poskytnutí finančního příspěvku. Verze 1.0

AC FORM FILLER. aplikace pro podání žádosti o poskytnutí finančního příspěvku. Verze 1.0 aplikace pro podání žádosti o poskytnutí finančního příspěvku Verze 1.0 2013 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento dokument obsahuje informace důvěrného charakteru a informace v něm obsažené

Více

PŘÍKAZ K ZADÁNÍ SEPA PLATBY V APLIKACI MULTICASH KB

PŘÍKAZ K ZADÁNÍ SEPA PLATBY V APLIKACI MULTICASH KB V rámci instalace MultiCash KB je SEPA modul její součástí od poloviny roku 2010 (v3.21 a vyšší). Dodavatel softwaru (fy. MD Praha) doporučuje minimálně verzi 3.22 a vyšší. Pokud máte verzi nižší, kontaktujte

Více

Zaměstnanecký portál nastavení a práce v ESO9 PAM

Zaměstnanecký portál nastavení a práce v ESO9 PAM Zaměstnanecký portál nastavení a práce v ESO9 PAM Zpracoval: Zavadilová Marcela U Mlýna 2305/22, 141 00 Praha 4 Záběhlice Dne: 5.9.2017 tel.: +420 228 809 000 e-mail: info@eso9.cz Revize: Jitka Geršlová

Více

CGMesky. Rozšiřující služba

CGMesky. Rozšiřující služba CGMesky Rozšiřující služba Návod Dokumentace Poslední aktualizace: 15.7.2015 CGMesky Služba CGMesky umožňuje odesílat textové SMS zprávy přímo z prostředí Vašeho programu. Rychle a efektivně můžete informovat

Více

Formuláře. Téma 3.2. Řešený příklad č Zadání: V databázi formulare_a_sestavy.accdb vytvořte formulář pro tabulku student.

Formuláře. Téma 3.2. Řešený příklad č Zadání: V databázi formulare_a_sestavy.accdb vytvořte formulář pro tabulku student. Téma 3.2 Formuláře Formuláře usnadňují zadávání, zobrazování, upravování nebo odstraňování dat z tabulky nebo z výsledku dotazu. Do formuláře lze vybrat jen určitá pole z tabulky, která obsahuje mnoho

Více

Postup pro přihlášení k EET

Postup pro přihlášení k EET Postup pro přihlášení k EET Krok 1. autentizační údaje Žádost o autentizační údaje neboli přihlašovací jméno a heslo. Přihlásit se o ně můžete na daňovém portálu MF http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/eet/eet_sluzby.faces,

Více

Prohlížení a editace externích předmětů

Prohlížení a editace externích předmětů Prohlížení a editace externích předmětů 1. Spuštění modulu Externí předměty 2. Popis prostředí a ovládacích prvků 2.1. Rozbalovací seznamy 2.3. Seznamy 2.3.1. Definice předmětů 2.3.2. Vypsané předměty

Více

Návod Démos24plus verze 2012

Návod Démos24plus verze 2012 Návod Démos24plus verze 2012 Přihlášení Démos24Plus Zadat uživatele Zadat heslo Vybrat si jazykovou verzi Přehled Přidat panel (okno) Zmenšení Zobrazit vše Zavřít okno Obnovení původního vzhledu Možnost

Více