Jan Doležal; Stanislava Nechvílová, Barbora Čermáková, Petra Vondráčková

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Jan Doležal; Stanislava Nechvílová, Barbora Čermáková, Petra Vondráčková"

Transkript

1 Téma/předmět 1. jednání pracovní skupiny Podnikání a ekonomika SWOT, globální cíl, opatření, specifické cíle Datum :00 Místo Účastníci MěÚ Jablonec nad Nisou Jan Doležal; Stanislava Nechvílová, Barbora Čermáková, Petra Vondráčková ostatní účastníci viz prezenční listina Zapsala: Petra Vondráčková Příští schůzka ZÁPIS: Jan Doležal přivítal účastníky a zahájil program krátkou prezentací. 1. PREZENTACE představení projektu Zpracování integrovaného plánu rozvoje města a jeho souvislostí s aktualizací strategického plánu, objasnění stromu cílů IPRM, profil města prezentace postupu práce pracovní skupiny (sestavení SWOT analýzy, definice globálního cíle, opatření a specifických cílů) prezentace relevantních bodů z Profilu města upozornění na neustálou možnost připomínkování Profilu města 2. TVORBA SWOT ANALÝZY Účastníci byli po krátkém teoretickém úvodu vyzváni k formulaci stručné SWOT analýzy v oblasti podnikání a ekonomiky. Po diskuzi se společně shodli na následujících bodech: Silné stránky Slabé stránky tradice a rozvinutost průmyslu nízká míra nezaměstnanosti (z pohledu města, z pohledu podnikatelů negativum, nemají volnou pracovní sílu) vysoká technologická úroveň průmyslové výroby ekonomická síla subjektů sídlících ve městě velké množství možností kulturního a sportovního vyžití (pro rozvoj cestovního ruchu i pro volný čas zaměstnanců) nerozvinuté průmyslové zóny nedostatečná bytová výstavba vytvářející zázemí pro cílenou pracovní migraci dopravní obslužnost města jako celku i průmyslové zóny nedostatečná kapacita osobního i nákladního dopravního spojení

2 Příležitosti neprovázanost učňovského školství s průmyslem a z toho vyplývající nedostatek kvalifikovaných mladých pracovních sil komunikace města s podnikateli silná aglomerace Jablonec n. N. - Liberec poloha vůči Německu a Polsku lokalizace v Euroregionu Nisa dobrá dopravní dostupnost Prahy Hrozby stárnutí kvalifikované pracovní síly omezení tramvajového spojení s Libercem fyzickogeografické podmínky (reliéf) bránící dalšímu rozvoji průmyslu 3. GLOBÁLNÍ CÍL Po krátkém teoretickém úvodu účastníci navrhli, čeho by chtěli dosáhnout v horizontu let v oblasti Podnikání a ekonomiky. Návrhy vycházely jak ze současné situace v oblasti podnikání, tak i ze strategického plánu (2003 a 2001). dosáhnout systematického ekonomicky stabilního rozvoje rozvinout komunikaci města s podnikateli a s OHK zlepšit podávání informací ze strany města nad úroveň danou legislativou zaměřit se na strategické plánování, technickou asistenci, přípravu objektů a ploch, marketing města zlepšit podmínky v oblasti vzdělanosti, dopravní infrastruktury a bytové výstavby zvýšit diverzifikaci a rozložení průmyslu a celé oblasti podnikání Z navržených bodů byl zformulován globální cíl: Jablonec n. N. jako ekonomicky stabilní město evropského standardu podporující: rozvoj průmyslu a cestovního ruchu koordinaci vzdělávání, rozvoj infrastruktury, rozvoj bydlení, udržitelnost kvalifikované pracovní síly, vnitřní a vnější komunikaci (informovanost podnikatelů) budování zázemí pro zaměstnance, odbourávání bariér pro podnikání, udržitelnost stávajících průmyslových odvětví a rozvoj cestovního ruchu.

3 Návrh PRR: Globální cíl Ukazatelé Způsoby ověření Stát se ekonomicky stabilním městem podporujícím rozvoj tradičních odvětví, cestovního ruchu a podnikatelského prostředí, které zahrnuje kvalitní infrastrukturu, vzdělávání, bydlení, kvalifikovanou pracovní sílu a efektivní komunikaci mezi městem a podnikateli. Počet obyvatel nad 50 tis. Počet absolventů technických oborů Průměrná hrubá měsíční mzda Velikost bytové výstavby Počet osobodnů/rok Evidence obyvatel SOU, SŠ, VOŠ, VŠ ČSÚ ČSÚ 4. OPATŘENÍ Globální cíl byl rozčleněn na následující opatření: 1. Vzdělávání 2. Doprava 3. Infrastruktura 4. Bydlení 5. Pracovní síla 6. Vnitřní a vnější komunikace 7. Podnikatelské zóny 8. Odstraňování bariér pro podnikání 9. Cestovní ruch Poznámka: Jako opatření byla navržena témata, která přesahují do kompetence dalších pracovních skupin. Budou tedy předána jako témata k diskusi příslušným pracovním skupinám. Účastníci projevili nespokojenost nad vyčleněním oblasti cestovního ruchu z kompetence pracovní skupiny Podnikání a ekonomika.

4 5. SPECIFICKÉ CÍLE V rámci každého opatření byly konkretizovány specifické cíle, včetně měřitelných ukazatelů pro jejich dosažení. Opatření 1: Vzdělávání Číslo Charakteristika SC Ukazatel Způsob ověření SC 1.1 Podpořit vytváření kvalifikované (technické) pracovní Počet absolventů technického zaměření SOU, SŠ, VOŠ, VŠ síly v souladu s potřebami regionálního pracovního trhu Počet studentů technického zaměření SOU, SŠ, VOŠ, VŠ Vzdělanostní a oborová struktura ÚP nezaměstnaných 1.2 Zlepšit image technických oborů Udržení absolventů v oboru ÚP, školy 1.3 Podpořit další vzdělávání a rekvalifikaci Počet absolventů programů dalšího Poskytovatelé vzdělávání vzdělání Počet absolventů rekvalifikačních kurzů Poskytovatelé rekvalifikace 1.4 Vytvořit ubytovací kapacity pro vzdělávání Počet lůžek v ubytovacích kapacitách ubytovny pro studenty 1.5 Rozvíjet stávající úspěšné činnosti v oblasti vzdělávání Počet absolventů středních, vyšších odborných a vysokých škol v Jablonci Počet nezaměstnaných absolventů ÚP, školy ÚP 1.6 Využít doplňkovou infrastrukturu pro vzdělanost (zlepšení ekonomických výsledků subjektů v majetku města) 1.7 Vytvořit podmínky pro zahraniční zaměstnance Kurzy výuky českého jazyka Poskytovatel kurzu Účastníci pracovní skupiny navrhli tyto specifické cíle jako témata, která by měla být hlouběji projednávána také na jednání pracovní skupiny ŠKOLSTVÍ A VZDĚLÁVÁNÍ.

5 Opatření 2: Doprava 2.1 Rozvinout základní dopravní infrastrukturu V rámci tohoto opatření proběhla mezi účastníky diskuze nad nejzávažnějšími problémy v oblasti dopravy. Tato témata byla navržena jako možné specifické cíle nebo opatření pracovní skupiny DOPRAVA. Závažnými problémy byly shledány především tyto body: nedostatek parkovacích ploch v průmyslových zónách, obytných částech města velké množství dopravně problematických míst (místa častých dopravních nehod) neexistence závazného generelu dopravy a jeho realizace chybějící dialog s významnými dopravci na území města Opatření 3: Infrastruktura Číslo Charakteristika SC Ukazatel Způsob ověření SC 3.1 Rozvinout plochy pro bydlení, podnikání, průmysl a cestovní ruch 3.2 Rozvinout a zkvalitnit rozvodné sítě (vytvořit koncepci energetiky) 3.3 Podpořit rozvoj multifunkčních obchodních center 3.4 Rozvinout systém komunikace města se subjekty dotčenými změnou infrastruktury Účastníci pracovní skupiny navrhli tyto specifické cíle jako témata, která by měla být hlouběji projednávána na jednání pracovní skupiny URBANISMUS A BYDLENÍ a INFRASTRUKTURA A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. Opatření 4: Bydlení 4.1 Rozvinout ubytovací kapacity pro pracovní sílu 4.2 Vytvořit podmínky pro příchod developerů Účastníci pracovní skupiny navrhli tyto specifické cíle jako témata, která by měla být hlouběji projednávána na jednání pracovní skupiny URBANISMUS A BYDLENÍ..

6 Opatření 5: Pracovní síla 5.1 Vytvořit podmínky pro příchod potřebné pracovní Kapacita ubytoven síly (využít pracovní síly v rámci Euroregionu Nisa) 5.3 Podpořit vzdělávání pracovní síly Počet účastníků kurzů dalšího vzdělávání 5.4 Podpořit kvalitní rekvalifikační kurzy Počet realizovaných rekvalifikačních kurzů Počet absolventů, kteří získali zaměstnání v oblasti svérekvalifikace Opatření 6: Vnitřní a vnější komunikace 6.1 Zajistit dostatečnou informovanost o pracovní síle Počet a kvalita poskytnutých informací (vzdělanost, kvalifikace, věk apod.) 6.2 Nastavit systém pravidelné komunikace mezi městem Počet jednání a podnikatelskou sférou Zastoupení podnikatelů v pracovních skupinách města Benchmarking 6.3 Zlepšit informovanost o službách zajišťovaných subjekty v majetku města Počet informačních materiálů jednotlivých subjektů Počet partnerských projektů 6.4 Vytvořit pozitivní image města Vypracovaný marketingový plán města Opatření 7: Podnikatelské zóny 7.1 Podporovat rozvoj a kvalitu průmyslových zón Analýza stavu a potenciálu růstu pro podnikatelské aktivity průmyslových zón 7.2 Vytvořit technologické a vývojové centrum Účastníci vedli debatu na téma rozvoje průmyslových zón a příchodu nových investorů a shodli se, že spíše než výstavba nových průmyslových zón, na které nejsou v Jablonci prostory, by se měl rozvoj týkat zkvalitňování zón současných. Město by se mělo také zaměřit na podporu vědy a výzkumu, malého a středního podnikání, např. formou podnikatelských inkubátorů (viz specifický cíl 8.2).

7 Opatření 8: Podpora podnikání a odbourávání bariér 8.1 Vytvářet optimální legislativní prostředí pro Počet vyhlášek vydaných městem podnikání majících vliv na podnikání 8.2 Podporovat malé a střední nově vznikající Podnikatelský inkubátor podniky 8.3 Vytvořit systém grantové a investiční politiky Množství a struktura vyčerpaných financí z celkového objemu finančních prostředků na granty a investice Zápis z jednání Opatření 9: Cestovní ruch 9.1 Využít místních turistických specifik a polohy města pro rozvoj cestovního ruchu 9.2 Zakomponovat rozvoj cestovního ruchu Jablonce n. N. do národního cestovního ruchu 9.3 Dbát o kvalitu služeb, bezpečnost, veřejný pořádek a čistotu města Účastníci pracovní skupiny navrhli tyto specifické cíle jako témata, která by měla být hlouběji projednávána na jednání pracovní skupiny KULTURA, SPORT A CESTOVNÍ RUCH. 5. ZÁVĚR Účastníci pracovní skupiny byli informováni o možnosti vkládání projektových záměrů do formuláře umístěného na internetových stránkách města a o možnosti získání pomoci při jeho vyplňování. Z důvodu zvládnutí veškeré náplně prvního kola jednání pracovní skupiny v rámci jedné schůzky, bude další jednání probíhat v průběhu srpna.

Datum :00:00. MěÚ Jablonec nad Nisou. Jan Doležal, Petra Vondráčková, Stanislava Nechvílová. ostatní účastníci viz prezenční listina

Datum :00:00. MěÚ Jablonec nad Nisou. Jan Doležal, Petra Vondráčková, Stanislava Nechvílová. ostatní účastníci viz prezenční listina Téma/předmět 1. jednání pracovní skupiny Urbanismus a bydlení SWOT, globální cíl, opatření, specifické cíle Datum 23.7.2007 14:00:00 Místo Účastníci MěÚ Jablonec nad Nisou Jan Doležal, Petra Vondráčková,

Více

Datum 23.07.2007 09:00. MěÚ Jablonec nad Nisou. Stanislava Nechvílová, Petra Vondráčková. ostatní účastníci viz prezenční listina.

Datum 23.07.2007 09:00. MěÚ Jablonec nad Nisou. Stanislava Nechvílová, Petra Vondráčková. ostatní účastníci viz prezenční listina. Téma/předmět 1. jednání pracovní skupiny Školství a vzdělávání SWOT, globální cíl, opatření, specifické cíle Datum 23.07.2007 09:00 Místo Účastníci Jablonec nad Nisou Stanislava Nechvílová, Petra Vondráčková

Více

Datum :00. MěÚ Jablonec nad Nisou. Stanislava Nechvílová, Jan Doležal, Petra Vondráčková. ostatní účastníci viz prezenční listina

Datum :00. MěÚ Jablonec nad Nisou. Stanislava Nechvílová, Jan Doležal, Petra Vondráčková. ostatní účastníci viz prezenční listina Téma/předmět 1. jednání pracovní skupiny Infrastruktura a životní prostředí SWOT, globální cíl, opatření, specifické cíle Datum 1.8.2007 09:00 Místo Účastníci MěÚ Jablonec nad Nisou Stanislava Nechvílová,

Více

Z Á P I S ze dne

Z Á P I S ze dne Z Á P I S ze dne 8. 4. 2014 Pracovní skupina: Ekonomická udržitelnost, zaměstnanost, školství, vzdělávání 14:00 16:00 Program: 1. Diskuze k SWOT analýze a návrhové části rámcové strategie Přítomni: dle

Více

Metodika předcházení a řešení důsledků zmenšování obcí a měst. Ukázka aplikace metodiky na příkladu města Jeseník

Metodika předcházení a řešení důsledků zmenšování obcí a měst. Ukázka aplikace metodiky na příkladu města Jeseník Metodika předcházení a řešení důsledků zmenšování obcí a měst Ukázka aplikace metodiky na příkladu města Jeseník GaREP, spol. s r.o., Brno, prosinec 2015 OBSAH 1. PŘEHLED PŘÍČIN ZMENŠOVÁNÍ MĚSTA... 3 2.

Více

Výkonnost Karlovarského kraje, její řešení a vliv na tvorbu pracovních míst. 28. dubna 2012, České Budějovice

Výkonnost Karlovarského kraje, její řešení a vliv na tvorbu pracovních míst. 28. dubna 2012, České Budějovice Výkonnost Karlovarského kraje, její řešení a vliv na tvorbu pracovních míst 28. dubna 2012, České Budějovice Vývoj HDP v KV kraji V polovině 90 let patřil KV kraj k bohatším krajům V dalších letech ale

Více

Opatření A1 - Zvýšení konkurenceschopnosti ekonomiky a podpora podnikatelského prostředí. Vize

Opatření A1 - Zvýšení konkurenceschopnosti ekonomiky a podpora podnikatelského prostředí. Vize Opatření A1 - Zvýšení konkurenceschopnosti ekonomiky a podpora podnikatelského prostředí Vize Liberecký kraj je moderní atraktivní konkurenceschopný region rozvíjející se v souladu s principy udržitelného

Více

Zápis I. jednání Pracovní skupiny Ekonomika a podnikání

Zápis I. jednání Pracovní skupiny Ekonomika a podnikání Zápis I. jednání Pracovní skupiny Ekonomika a podnikání Dne: 16. ledna 2014, zasedací místnost zastupitelstva města, Městský úřad Kopřivnice Přítomni: dle prezenční listiny Příloha č. 2 1/1 Úvodní slovo

Více

Strategie regionálního rozvoje ČR 2021+

Strategie regionálního rozvoje ČR 2021+ MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Obsah příspěvku Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Strategie regionálního rozvoje ČR 2021+ Akční plán Strategie regionálního rozvoje ČR 2019-2020 Národní

Více

Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná. Podrobné generové vyhodnocení cílů strategického plánu

Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná. Podrobné generové vyhodnocení cílů strategického plánu Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná Strategický plán ekonomického rozvoje statutárního města Karviná byl schválen 22. 1. 2008 a aktualizován v roce 2011 zastupitelstvem v počtu

Více

Strategický cíl 3. Prosperita

Strategický cíl 3. Prosperita Prosperující město 3.1 Služby města pro podnikání a investice zajišťující příliv investic a podporu podnikatelských aktivit 3.2 Pracovní příležitosti bez bariér cílem zlepšit možnosti účasti na trhu práce

Více

Strategický plán města Frýdlant

Strategický plán města Frýdlant C. GLOBÁLNÍ SWOT ANALÝZA Globální SWOT analýza je zásadním analytickým výstupem, který v dalším procesu tvorby strategického plánu slouží jako výchozí podklad pro formulaci návrhových cílů a aktivit. Jednotlivé

Více

Aktualizace KPS, oblast podnikání

Aktualizace KPS, oblast podnikání Připraveno pro: Oblastní hospodářská komora Aktualizace KPS, oblast podnikání Datum: Místo: Předkládá: 2011-11-23 Hotel Vitality Vendryně Ing. Marian Razima, HRAT, s.r.o. Aktualizace KPS, oblast podnikání

Více

Strategie rozvoje přeshraniční spolupráce oblasti Smrčiny/Fichtelgebirge

Strategie rozvoje přeshraniční spolupráce oblasti Smrčiny/Fichtelgebirge Strategie rozvoje přeshraniční spolupráce oblasti Smrčiny/Fichtelgebirge Spolufinancováno Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Prezentace - 5.11.2012 Analýza

Více

Program rozvoje Jihomoravského kraje na období 2010 2013 VZDĚLÁVACÍ MODUL. Strategické řízení Význam PRJMK v řízení kraje

Program rozvoje Jihomoravského kraje na období 2010 2013 VZDĚLÁVACÍ MODUL. Strategické řízení Význam PRJMK v řízení kraje Program rozvoje Jihomoravského kraje na období 2010 2013 VZDĚLÁVACÍ MODUL Strategické řízení Význam PRJMK v řízení kraje 10. prosince 2009 Hlavní body Strategie, cíl strategického řízení Implementace strategie

Více

NÁVRHOVÁ ČÁST. Zpracování Strategického plánu rozvoje města Příbram na období let

NÁVRHOVÁ ČÁST. Zpracování Strategického plánu rozvoje města Příbram na období let NÁVRHOVÁ ČÁST Zpracování Strategického plánu rozvoje města Příbram na období let 2014-2020 2014 Doc. Ing. Lubor Hruška, Ph.D. a kolektiv PROCES Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. a 1 Dokument zpracovala

Více

2008-2010 PŘÍLOHA 3: PROVÁZANOST OPATŘENÍ PRIORIT PROGRAMU S VYBRANÝMI KONCEPCEMI A PLÁNY KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

2008-2010 PŘÍLOHA 3: PROVÁZANOST OPATŘENÍ PRIORIT PROGRAMU S VYBRANÝMI KONCEPCEMI A PLÁNY KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Program rozvoje Královéhradeckého 2008-2010 I. Priorita Podnikání a zaměstnanost Priority / opatření PRK A) Podpora stávajících firem jako stabilizujícího prvku regionální ekonomiky a zaměstnanosti 1.

Více

1 ÚVOD. KONCEPT INTEGROVANÉHO PLÁNU ROZVOJE MĚSTA JABLONCE NAD NISOU Tématická oblast I: Cestovní ruch

1 ÚVOD. KONCEPT INTEGROVANÉHO PLÁNU ROZVOJE MĚSTA JABLONCE NAD NISOU Tématická oblast I: Cestovní ruch 1 ÚVOD Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) představuje portfolio vzájemně obsahově a časově provázaných projektů, které směřují k dosažení společného cíle s ohledem na problematické otázky vymezené ve

Více

Ing. Aleš Calábek, MBA GHC regio s.r.o.

Ing. Aleš Calábek, MBA GHC regio s.r.o. Ing. Aleš Calábek, MBA GHC regio s.r.o. Veřejné projednání integrované strategie rozvoje území Šternberk 15. 1. 2014 1. Úvod 2. SWOT analýza území 3. Dotazníkové šetření 4. Akční plán Následující SWOT

Více

Představení aktivit Olomouckého kraje v oblasti podpory zaměstnanosti. 2. prosinec 2013, Olomouc

Představení aktivit Olomouckého kraje v oblasti podpory zaměstnanosti. 2. prosinec 2013, Olomouc Představení aktivit Olomouckého kraje v oblasti podpory zaměstnanosti 2. prosinec 2013, Olomouc Struktura prezentace Základní charakteristika Olomouckého kraje Možnosti a kompetence krajské samosprávy

Více

Aktuální situace na trhu práce v Jihomoravském kraji. Nová role úřadů práce.

Aktuální situace na trhu práce v Jihomoravském kraji. Nová role úřadů práce. Aktuální situace na trhu práce v Jihomoravském kraji. Nová role úřadů práce. Úřad práce ČR krajská pobočka v Brně Ing. Josef Bürger Vedoucí oddělení zaměstnanosti josef.burger@bm.mpsv.cz Obsah prezentace

Více

Integrovaná strategie rozvoje regionu Krkonoše

Integrovaná strategie rozvoje regionu Krkonoše Integrovaná strategie rozvoje regionu Krkonoše Pracovní skupina Cestovní ruch 18. 12. 2012 ISRR Krkonoše Cíl: analyzovat aktuální situace regionu Krkonoše identifikovat rozvojové problémy Krkonoš navrhnout

Více

Strategie rozvoje města a jeho inovační potenciál

Strategie rozvoje města a jeho inovační potenciál Strategie rozvoje města a jeho inovační potenciál PhDr. Milan Turba Útvar rozvoje hl. m. Prahy Odbor strategické koncepce Smart specialisation strategies in Czech and Slovak Regions Brno, 14. května 2012

Více

Strategický plán rozvoje města

Strategický plán rozvoje města Strategický plán rozvoje města SWOT analýza Název projektu: Registrační číslo projektu: Město Hodonín plánuje s veřejností CZ.03.4.74/0.0/0.0/16_033/0002829 Obsah Obsah... 2 1 SWOT analýza... 3 2 1 SWOT

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE NOVÉHO MĚSTA NA MORAVĚ STRATEGIE MĚSTA

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE NOVÉHO MĚSTA NA MORAVĚ STRATEGIE MĚSTA STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE NOVÉHO MĚSTA NA MORAVĚ STRATEGIE MĚSTA Finální verze prosinec 2008 OBSAH: 1. ÚVOD... 4 2. STRATEGICKÁ VIZE MĚSTA... 5 3. STRATEGICKÉ CÍLE... 6 3 1. ÚVOD Nezbytnou součástí Strategického

Více

Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy na léta 2008-2015 - Příloha č. 3. Příloha č. 3 - Komunikace s veřejností

Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy na léta 2008-2015 - Příloha č. 3. Příloha č. 3 - Komunikace s veřejností Příloha č. 3 - Komunikace s veřejností 1 OBSAH 1. Výzva k předkládání návrhů projektů... 3 2. Informace o přípravě IPRM... 6 3. Veřejné projednání IPRM - pozvánka... 11 4. Veřejné projednání IPRM - prezentace...

Více

PODNIKATELSKÉ FÓRUM ÚSTECKÝ KRAJ

PODNIKATELSKÉ FÓRUM ÚSTECKÝ KRAJ PODNIKATELSKÉ FÓRUM ÚSTECKÝ KRAJ REGION 4.0 Příležitosti a hrozby čtvrté průmyslové revoluce Práce 4.0 PhDr. Martin Klika, MBA, DBA náměstek hejtmana Ústeckého kraje Obsah prezentace A. Výchozí situace

Více

Integrovaná strategie rozvoje regionu Krkonoše

Integrovaná strategie rozvoje regionu Krkonoše Integrovaná strategie rozvoje regionu Krkonoše Pracovní skupina Ekonomika a lidské zdroje 18. 12. 2012 ISRR Krkonoše Cíl: analyzovat aktuální situace regionu Krkonoše identifikovat rozvojové problémy Krkonoš

Více

Strategické dokumenty JMK

Strategické dokumenty JMK Strategické dokumenty JMK Koncepční dokumenty Jihomoravského kraje a jejich vzájemné vazby Dílčí koncepce Dlouhodobý záměr vzdělávání a vzdělávací soustavy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Koncepce

Více

Strategie zaměstnanosti Královéhradeckého kraje Hradec Králové

Strategie zaměstnanosti Královéhradeckého kraje Hradec Králové Strategie zaměstnanosti Královéhradeckého kraje 10. 12. 2018 Hradec Králové Program jednání 10:00 10:10 Úvodní informace 10:10 11:00 Pracovní část prioritní oblasti 11:00 11:45 Pracovní část - vize 11:45

Více

Evropská unie. Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D. Fondy Evropské unie

Evropská unie. Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D. Fondy Evropské unie Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D. Fondy Evropské unie Fondy Evropské unie Fondy EU představují hlavní nástroj realizace evropské politiky hospodářské a sociální soudržnosti. Jejich prostřednictvím

Více

Kraj: Plzeňský kraj. Pořadí významnosti prioritní oblasti pro kraj (1,2, ) Vazba na regionální strategický dokument.

Kraj: Plzeňský kraj. Pořadí významnosti prioritní oblasti pro kraj (1,2, ) Vazba na regionální strategický dokument. Určení prioritních oblastí a identifikace hlavních oblastí podpory s uvedením vazby na Integrované hlavní směry strategie Evropa 2020 a na regionální strategické y Kraj: Plzeňský kraj Prioritní oblast

Více

Celková SWOT analýza. Silné stránky

Celková SWOT analýza. Silné stránky Celková SWOT analýza Komplexní metodu kvalitativního hodnocení území přestavuje tzv. SWOT analýza. Uceleným způsobem integruje poznatky získané standardními analytickými postupy. Principem SWOT analýzy

Více

SPOLEČNÁ SNÍDANĚ zástupců firem s vedením kraje a města v Kopřivnici

SPOLEČNÁ SNÍDANĚ zástupců firem s vedením kraje a města v Kopřivnici SPOLEČNÁ SNÍDANĚ zástupců firem s vedením kraje a města v Kopřivnici Zpracoval(a): Datum: Priority MSK 2016-2020 Záměry vedení kraje období 2016-2020 Podpora investic (domácí i zahraniční) Rozšiřování

Více

SWOT Analýza. BM region o.p.s. 1

SWOT Analýza. BM region o.p.s. 1 SWOT ANALÝZA BM region o.p.s. 1 OBSAH OBSAH... 2 ÚVOD... 2 1. OBYVATELSTVO A OBČANSKÁ VYBAVENOST... 3 2. TECHNICKÁ A DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA... 4 3. PODNIKÁNÍ... 5 4. CESTOVNÍ RUCH... 6 ÚVOD SWOT analýza

Více

Ochrana práv duševního vlastnictví v Operačních programech MŠMT

Ochrana práv duševního vlastnictví v Operačních programech MŠMT Ochrana práv duševního vlastnictví v Operačních programech MŠMT Petr Prášek Obsah Úvod Politika MŠMT v oblasti IPR OP VK OP VaVpI Vize pro nové programové období Východiska Strategie hospodářského rozvoje

Více

I T I integrované teritoriální investice Plzeňské metropolitní oblasti. Erich Beneš Útvar koordinace evropských projektů města Plzně, p. o.

I T I integrované teritoriální investice Plzeňské metropolitní oblasti. Erich Beneš Útvar koordinace evropských projektů města Plzně, p. o. I T I integrované teritoriální investice Plzeňské metropolitní oblasti Erich Beneš Útvar koordinace evropských projektů města Plzně, p. o. Vymezení Plzeňské metropolitní oblasti Způsob vymezení: multikriteriální

Více

Co je koncept SMART CITY?

Co je koncept SMART CITY? Co je koncept SMART CITY? V Evropě je koncepce Smart City reakcí na značnou urbanizaci a do značné míry také dalším vývojovým krokem regionální politiky EU, která se doposavad soustředila na podporu regionů

Více

Současná situace. Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR. Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje

Současná situace. Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR. Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje Současná situace Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje Nízká úroveň vzdělanosti Neexistence veřejné vysoké školy a výzkumných center

Více

Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji

Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji Poloha mikroregionu v rámci ČR a HK kraje Novobydžovsko Mikroregion Novobydžovsko Novobydžovsko a Program rozvoje Královéhradeckého kraje 2008-2010 (PRK) Strategie

Více

Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled

Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled Prioritní osa 1 (PO 1) Sociokulturní život města Strategický cíl PO 1 - Město nabízející bohaté možnosti využití volného času

Více

Regionální inovační strategie důležitý faktor rozvoje Zlínského kraje

Regionální inovační strategie důležitý faktor rozvoje Zlínského kraje Regionální inovační strategie důležitý faktor rozvoje Zlínského kraje Ing. Jaroslav Drozd náměstek hejtmana Zlínského kraje Kde leží Zlínský kraj Kde leží Zlínský kraj Obecné informace o kraji Počet obyvatel:

Více

Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje. Kanceláře zmocněnce vlády pro MSK, ÚK a KVK

Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje. Kanceláře zmocněnce vlády pro MSK, ÚK a KVK Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje Kanceláře zmocněnce vlády pro MSK, ÚK a KVK 1 Vymezení pomoci strukturálně postiženým krajům ( MSK, ÚK a KVK)

Více

město Planá nad Lužnicí

město Planá nad Lužnicí STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA PLANÁ NAD LUŽNICÍ SWOT ANALÝZA PRACOVNÍ VERZE URČENÁ K VEŘEJNÉMU PŘIPOMÍNKOVÁNÍ TATO VERZE NEPROŠLA JEŠTĚ KONEČNOU JAZYKOVOU KOREKTUROU. 1 OBSAH ZPRACOVATEL:... 3 SWOT ANALÝZA...

Více

Jak nás vidí OECD. Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.cz www.vsb.cz 2014

Jak nás vidí OECD. Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.cz www.vsb.cz 2014 Jak nás vidí OECD Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.cz www.vsb.cz 2014 Autoři studie Jaana Puukka, FR/FI Maite Martinez, ES Patrick Dubarle, FR Andrea Hofer, OECD Tomas Karlsson,

Více

STRATEGICKÝ PLÁN UDRŽITELNÉHO ROZVOJE MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 8 NA OBDOBÍ 2017 2026

STRATEGICKÝ PLÁN UDRŽITELNÉHO ROZVOJE MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 8 NA OBDOBÍ 2017 2026 STRATEGICKÝ PLÁN UDRŽITELNÉHO ROZVOJE MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 8 NA OBDOBÍ 2017 2026 Ing. Radek Fujak expert v oblasti strategického plánování a prostorových analýz PROCES - Centrum pro rozvoj obcí a regionů,

Více

STRATEGICKÝ PLÁN UDRŽITELNÉHO ROZVOJE MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 8 NA OBDOBÍ

STRATEGICKÝ PLÁN UDRŽITELNÉHO ROZVOJE MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 8 NA OBDOBÍ PROCES - Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. Švabinského 1749/19, Ostrava STRATEGICKÝ PLÁN UDRŽITELNÉHO ROZVOJE MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 8 NA OBDOBÍ 2017 2026 Doc. Ing. Lubor Hruška, Ph.D. Ing. Radek

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE LIBOUCHEC NA OBDOBÍ veřejné projednání

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE LIBOUCHEC NA OBDOBÍ veřejné projednání STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE LIBOUCHEC NA OBDOBÍ 2016-2026 veřejné projednání 18.5.2016 Program jednání Úvod, uvítání Informace o vytištěné verzi Návrhu Strategického plánu Informace o možnosti podávat

Více

Úvodní informace. Závěrečná konference Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Pobeskydí. Úvodní informace. Úvodní informace.

Úvodní informace. Závěrečná konference Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Pobeskydí. Úvodní informace. Úvodní informace. Závěrečná konference Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Pobeskydí Třanovice, 27. 4. 2015 Úvodní informace Posláním (misí) této strategie je přispět k všestrannému rozvoji Pobeskydí prostřednictvím

Více

Veřejná správa a její odraz ve Strategii regionálního rozvoje

Veřejná správa a její odraz ve Strategii regionálního rozvoje Veřejná správa a její odraz ve Strategii regionálního rozvoje 2014-2020 Strategie regionálního rozvoje ČR pro období 2014 2020 (SRR) je základním koncepčním dokumentem v oblasti regionálního rozvoje. Dle

Více

Seznam referencí. Sykora Swiss Consulting CZ, s. r.o. 2007-2012. Marketingová studie cestovního ruchu Sokolovska

Seznam referencí. Sykora Swiss Consulting CZ, s. r.o. 2007-2012. Marketingová studie cestovního ruchu Sokolovska Seznam referencí Sykora Swiss Consulting CZ, s. r.o. 2007-2012 Zadavatel: Město Sokolov, IČ 295586 Marketingová studie cestovního ruchu Sokolovska Zpracování potřebných podkladů a dokumentů pro vytvoření

Více

SWOT ANALÝZA 126MSFN

SWOT ANALÝZA 126MSFN SWOT ANALÝZA 126MSFN 8.11.2016 Zbyněk Škoda SWOT analýza -obsah 1. Základní informace a princip metody 2. Vnější a vnitřní faktory 3. Užitečnétipy a příklady z praxe SWOT analýza I. ZÁKLADNÍ INFORMACE

Více

CzechInvest Programové období 2014+ Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

CzechInvest Programové období 2014+ Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost CzechInvest Programové období 2014+ Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Důraz na rozvojové podpory + počátek inovační podpory OPPI

Více

Zápis I. jednání Pracovní skupiny Doprava, infrastruktura a ŽP

Zápis I. jednání Pracovní skupiny Doprava, infrastruktura a ŽP Zápis I. jednání Pracovní skupiny Doprava, infrastruktura a ŽP Dne: 15. ledna 2014, zasedací místnost zastupitelstva města, Městský úřad Kopřivnice Přítomni: dle prezenční listiny Příloha č. 2 1/1 Úvodní

Více

Strategie regionálního rozvoje optikou místní ekonomiky

Strategie regionálního rozvoje optikou místní ekonomiky Strategie regionálního rozvoje 2021+ optikou místní ekonomiky 1 Strategie regionálního rozvoje jako nástroj regionální politiky Resortní strategie Krajské strategie SRR ČR 21+ Integrované strategie v území

Více

Řešení. Východiska řešení. Rizika

Řešení. Východiska řešení. Rizika Podpora ze strukturálních fondů EU jako významný faktor rozvoje českých podniků Operační program Podnikání a Inovace podpora českým podnikům v průběhu sedmi let nového programovacího období Ing. Pavel

Více

F Ó R U M Z D R A V É H O M Ě S T A 2 0 1 2 V Ý S L E D K Y

F Ó R U M Z D R A V É H O M Ě S T A 2 0 1 2 V Ý S L E D K Y D Ů V O D O V Á Z P R Á V A - P O D K L A D P R O V E D E N Í M Ě S T A OVĚŘENÉ PROBLÉMY MĚSTA JILEMNICE V ROCE 2012 (výstup z fóra Zdravého města Jilemnice ověřený veřejnou anketou) Návrh problémů: Na

Více

Katalog investičních příležitostí (KIP) Regionální přístup přípravy nabídek investorům. Ing. Patrik Reichl, MBA Zlín,

Katalog investičních příležitostí (KIP) Regionální přístup přípravy nabídek investorům. Ing. Patrik Reichl, MBA Zlín, Katalog investičních příležitostí (KIP) Regionální přístup přípravy nabídek investorům Ing. Patrik Reichl, MBA Zlín, 15. 3. 2016 Nový přístup přípravy podkladů pro investory Generování investičních projektů

Více

5.1 Dokončit základní skelet cyklostezek 4, ,5 5.2 Zlepšovat kvalitu a vybavení cyklostezek 4, , ,5

5.1 Dokončit základní skelet cyklostezek 4, ,5 5.2 Zlepšovat kvalitu a vybavení cyklostezek 4, , ,5 Strategický plán města České Budějovice Strategický plán města České Budějovice byl schválen 4. 9. 2008 zastupitelstvem města o počtu 45 členů, z toho bylo 11 žen tj. 24%. Podrobné generové vyhodnocení

Více

Strategie rozvoje zaměstnanosti Karlovarského kraje. návrh. Karlovarská agentura rozvoje podnikání, p.o. Ing. Vlastimil Veselý

Strategie rozvoje zaměstnanosti Karlovarského kraje. návrh. Karlovarská agentura rozvoje podnikání, p.o. Ing. Vlastimil Veselý Strategie rozvoje zaměstnanosti Karlovarského kraje návrh Karlovarská agentura rozvoje podnikání, p.o. Ing. Vlastimil Veselý Důvody 1. Snaha čelit problémům - nedostatečná výkonost ekonomiky kraje, nedostatek

Více

Hodnocení implementace

Hodnocení implementace Hodnocení implementace Obsah: A. KONKURENCESCHOPNÉ PODNIKÁNÍ... 3 OPATŘENÍ 1.1.1 ROZVOJ INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ VČETNĚ INFRASTRUKTURY... 3 OPATŘENÍ 1.1.2 EFEKTIVNÍ SPOLUPRÁCE MEZI VŠ, VÝZKUMNÝMI ÚSTAVY A

Více

Strategie rozvoje města Dvůr Králové nad Labem. 2. jednání koordinační skupiny (KS) MěÚ (zasedací místnost), , 14 hod.

Strategie rozvoje města Dvůr Králové nad Labem. 2. jednání koordinační skupiny (KS) MěÚ (zasedací místnost), , 14 hod. Strategie rozvoje města Dvůr Králové nad Labem 2. jednání koordinační skupiny (KS) MěÚ (zasedací místnost), 26. 3. 2007, 14 hod. ZÁPIS Seznam přítomných účastníků: Daniel Lukeš starosta města Ing. Petr

Více

Strategický plán města Plzně Obyvatelstvo a bydlení

Strategický plán města Plzně Obyvatelstvo a bydlení Strategický plán města Plzně Obyvatelstvo a bydlení 31. 3 2016 Workshopy 17. 3. 2016 - Marketing města a cestovní ruch 22. 3. 2016 - Občanská vybavenost 29. 3. 2016 - Životní prostředí 30. 3. 2016 - Hospodářský

Více

1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST

1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST 1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST v rámci Regionální stálé konference KHK pro potřeby tvorby Regionálního akčního plánu KHK 23. 10. 2014 Hradec Králové Schválené operační programy 2014 2020 =

Více

Příloha k Zápisu z II. zasedání Řídícího výboru projektu MAP ORP Třebíč

Příloha k Zápisu z II. zasedání Řídícího výboru projektu MAP ORP Třebíč Snímek 1 II. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Třebíč, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000047 Městský úřad Třebíč 22. červen 2016 Snímek 2 Program zasedání 14.45

Více

Studie č. 13. Žádoucí změny v systému vzdělávání v odvětví textilního a oděvního průmyslu, s důrazem na rovnováhu

Studie č. 13. Žádoucí změny v systému vzdělávání v odvětví textilního a oděvního průmyslu, s důrazem na rovnováhu Žádoucí změny v systému vzdělávání v odvětví textilního a oděvního průmyslu, s důrazem na rovnováhu mezi konkurenceschopností a sociální soudržností Vytvořeno pro: Projekt reg.č.: Název projektu: Objednatel:

Více

Role Info Kariéry v oblasti slaďování vzdělávání a potřeb trhu práce

Role Info Kariéry v oblasti slaďování vzdělávání a potřeb trhu práce Role Info Kariéry v oblasti slaďování vzdělávání a potřeb trhu práce Co opravdu potřebuje Plzeňský kraj? Globální cíl PK: Zvýšit konkurenceschopnost a atraktivitu Plzeňského kraje efektivním a udržitelným

Více

REGIONÁLNÍ ROZMĚR ROZVOJOVÝCH PRIORIT a STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROVZOJE ČR RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj

REGIONÁLNÍ ROZMĚR ROZVOJOVÝCH PRIORIT a STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROVZOJE ČR RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj REGIONÁLNÍ ROZMĚR ROZVOJOVÝCH PRIORIT a STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROVZOJE ČR 2014+ RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj INTEGROVANÝ ROZVOJ ÚZEMÍ vymezení národních rozvojových priorit -

Více

Spolupráce ZČU v Plzni s průmyslem:

Spolupráce ZČU v Plzni s průmyslem: Spolupráce ZČU v Plzni s průmyslem: Zkušenosti, problémy a vize (nové příležitosti) doc. Ing. Zdeněk Peroutka, Ph.D. Případová studie spolupráce ZČU s průmyslem Autoři: Z. Peroutka + Ing. Mgr. Pavla Holejšovská,

Více

...Budiž světlo! Světlo či tma? Budoucnost kulturních a kreativních odvětví v ČR: Strategická podpora

...Budiž světlo! Světlo či tma? Budoucnost kulturních a kreativních odvětví v ČR: Strategická podpora Strategická podpora a potřeby KKP Budoucnost kulturních a kreativních odvětví v ČR: Světlo či tma?...budiž světlo! Praha, 26. 6. 2013 Eva Žáková Institut umění Divadelní ústav Účet kultury Trojsektorová

Více

Program rozvoje Královéhradeckého kraje Aktuální stav prací

Program rozvoje Královéhradeckého kraje Aktuální stav prací Program rozvoje Královéhradeckého kraje 2017 2020 Aktuální stav prací 7. 4. 2017 Struktura Strategie rozvoje KHK 2014 2020 a Programu rozvoje KHK 2017 2020 Strategie rozvoje kraje 2014 2020 Program rozvoje

Více

VAZBY STRATEGIE ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ NA JINÉ NÁSTROJE

VAZBY STRATEGIE ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ NA JINÉ NÁSTROJE VAZBY STRATEGIE ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ NA JINÉ NÁSTROJE Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C4.00015 I je financován

Více

Zápis I. jednání Pracovní skupiny Image města

Zápis I. jednání Pracovní skupiny Image města Zápis I. jednání Pracovní skupiny Image města Dne: 16. ledna 2014, zasedací místnost zastupitelstva města, Městský úřad Kopřivnice Přítomni: dle prezenční listiny Příloha č. 2 1/1 Úvodní slovo Pan starosta

Více

Analýza věcných priorit a potřeb jednotlivých oblastí v působnosti MPO pro zaměření podpory ze strukturálních fondů EU v programovacím období (2014+)

Analýza věcných priorit a potřeb jednotlivých oblastí v působnosti MPO pro zaměření podpory ze strukturálních fondů EU v programovacím období (2014+) Analýza věcných priorit a potřeb jednotlivých oblastí v působnosti MPO pro zaměření podpory ze strukturálních fondů EU v programovacím období (2014+) RNDr. Jan Vozáb, PhD partner, hlavní konzultant pro

Více

1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017

1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017 1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017 Plán zlepšování je nástroj, kterým Město Znojmo formuluje svoje cíle v oblasti rozvoje města, jichž chce v rámci projektu Znojmo zdravé město v roce

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

Strategie lokalizace investic v regionech

Strategie lokalizace investic v regionech Strategie lokalizace investic v regionech Ing. Veronika Pudelová Voltnerová Říjen 2018 www.czechinvest.org 2 Nástroje, služby a aktivity CzechInvestu + Investiční pobídky + Databáze subdodavatelů + Databáze

Více

F Ó R U M Z D R A V É H O M Ě S T A V Ý S L E D K Y

F Ó R U M Z D R A V É H O M Ě S T A V Ý S L E D K Y D Ů V O D O V Á Z P R Á V A - P O D K L A D P R O V E D E N Í M Ě S T A OVĚŘENÉ PROBLÉMY MĚSTA JILEMNICE V ROCE 2012 (výstup z fóra Zdravého města Jilemnice ověřený veřejnou anketou) Návrh problémů: Na

Více

Dolní nám. 22/43, Olomouc tel. fax: SWOT ANALÝZA. Z.č. GHC/ /ST/10

Dolní nám. 22/43, Olomouc tel. fax: SWOT ANALÝZA. Z.č. GHC/ /ST/10 Zadavatel: Město Litovel nám. Př. Otakara 778 784 01 Litovel Zpracovatel: GH Consult o.p.s. Dolní nám. 22/43, 779 00 Olomouc tel. fax: +420 585 207 018 www.ghconsult.cz MĚSTO LITOVEL STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE

Více

Úloha města Brna v rozvoji regionu

Úloha města Brna v rozvoji regionu Úloha města Brna v rozvoji regionu Provozně ekonomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně 1. 11. 2010 Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města VÝHODY MĚSTA BRNA Univerzitní a veletržní město Příznivá

Více

MAS Lednicko-valtický areál, z.s. partner rozvoje Břeclavska

MAS Lednicko-valtický areál, z.s. partner rozvoje Břeclavska MAS Lednicko-valtický areál, z.s. partner rozvoje Břeclavska MAS Lednicko-valtický areál, z.s. Právní forma: zapsaný spolek Vznik: květen 2015 Počet členů: 27 Územní působnost: Břeclav, Bulhary, Hlohovec,

Více

Aplikace městského marketingu v praxi: očekávání a realita Jiří Ježek. Měkké faktory v regionálním rozvoji, Ostrava, 25.6.2010

Aplikace městského marketingu v praxi: očekávání a realita Jiří Ježek. Měkké faktory v regionálním rozvoji, Ostrava, 25.6.2010 Aplikace městského marketingu v praxi: očekávání a realita Jiří Ježek Výzkumné problémy I. opatření a aktivity, které bychom přiřadili k městskému marketingu jsou realizovány, aniž by si jejich aktéři

Více

Vzdělávací program Podnikání krok za krokem (Podpora Podpora podnikavosti žáků středních škol)

Vzdělávací program Podnikání krok za krokem (Podpora Podpora podnikavosti žáků středních škol) Vzdělávací program Podnikání krok za krokem (Podpora Podpora podnikavosti žáků středních škol) Rekvalifikační a informační centrum Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem EU a státním rozpočtem

Více

Program rozvoje Libereckého kraje Základní informace pro projednání na obcích s rozšířenou působností únor - březen 2014.

Program rozvoje Libereckého kraje Základní informace pro projednání na obcích s rozšířenou působností únor - březen 2014. Program rozvoje Libereckého kraje 2014 2020. Základní informace pro projednání na obcích s rozšířenou působností únor - březen 2014. Význam PRLK 2014 2020? - důležitý strategický dokument kraje, pořizuje

Více

Koncepce rozvoje školy

Koncepce rozvoje školy Střední škola technická a ekonomická, Brno, Olomoucká 61 Příručka kvality - příloha č. 7.51 ON_35/01022014 Verze: 2.0 Počet stran: 4 Počet příloh: 0 Koncepce rozvoje školy Dokument v listinné podobě je

Více

F Ó R U M Z D R A V É H O M Ě S T A VÝSLEDKY

F Ó R U M Z D R A V É H O M Ě S T A VÝSLEDKY D Ů V O D O V Á Z P R Á V A - P O D K L A D P R O V E D E N Í M Ě S T A O V Ě Ř E N É P R O B L É M Y M Ě S T A J I L E M N I C E V R O C E 2 0 1 1 (výstup veřejného projednání ověřený veřejnou anketou)

Více

David Marek 20. dubna 2012

David Marek 20. dubna 2012 INFRASTRUKTURY pro výzkum a vývoj podpořené z OP VaVpI otázka udržitelnosti David Marek 20. dubna 2012 Úvodem deficit v kvalitě VaV infrastruktury investiční prostředky z OP VaVpI masivní rozvoj (činnosti?)

Více

Pracovní jednání k přípravě místní rozvojové strategie MAS ORLICKO

Pracovní jednání k přípravě místní rozvojové strategie MAS ORLICKO Pracovní jednání k přípravě místní rozvojové strategie MAS ORLICKO pro období 2014 2020 Ing. Oldřich Žďárský předseda Ing. Ivana Vanická - manažerka POZVÁNKA V rámci cca. dvouhodinového programu bude přednesena

Více

NÁSTROJE PODPORUJÍCÍ STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ V OBCÍCH

NÁSTROJE PODPORUJÍCÍ STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ V OBCÍCH NÁSTROJE PODPORUJÍCÍ STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ V OBCÍCH MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR OPERAČNÍ PROGRAM LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Odbor regionální politiky Konference 10. června 2015 TÉMATA PREZENTACE Metodiky

Více

TVORBA ISRÚ MAS Setkání aktérů rozvoje venkova

TVORBA ISRÚ MAS Setkání aktérů rozvoje venkova TVORBA ISRÚ MAS Setkání aktérů rozvoje venkova 13.11.2013 POČET ČLENŮ MAS Veřejný 22 Soukromý 9 Neziskový 18 Celkem 49 CELKOVÝ POČET OBYVATEL ZÁKLADNÍ INFORMACE O MAS MAS Jesenicko pokrývá území 24 měst

Více

VÝZVA č. 15/2019. k předkládání žádostí o dotaci v rámci Státního programu na podpor úspor energie na období , program EFEKT pro rok 2019

VÝZVA č. 15/2019. k předkládání žádostí o dotaci v rámci Státního programu na podpor úspor energie na období , program EFEKT pro rok 2019 VÝZVA č. 15/2019 k předkládání žádostí o dotaci v rámci Státního programu na podpor úspor energie na období 2017-2021, program EFEKT pro rok 2019 Rozpočet programu na rok 2019 Podprogram: Aktivita: Název

Více

Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje

Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje Konference Zaměstnanost 2015 / Karlovy Vary Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje Kanceláře zmocněnce vlády pro MSK, ÚK a KVK 1 Vymezení pomoci strukturálně

Více

S3 STRATEGIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE

S3 STRATEGIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE S3 STRATEGIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE PhDr. Mgr. Ivo Říha S3 manažer pro Středočeský kraj Praha, 17. října 2013 Co je S3 (RIS3)? = strategie systémové podpory inovačního podnikání a konkurenceschopnosti kraje

Více

Mgr. Lukáš Dědič Mgr. Jan Horák

Mgr. Lukáš Dědič Mgr. Jan Horák Mgr. Lukáš Dědič Mgr. Jan Horák PROCES - Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. Člen skupiny PAAC CONSORTIUM Web: rozvoj-obce.cz Email: info@rozvoj-obce.cz CO JE TO STRATEGICKÝ PLÁN? Základní střednědobý

Více

SWOT ANALÝZA. Příloha č. 2, Pracovní list č. 1 SWOT analýza 28.4.2014. SWOT analýza - obsah. SWOT analýza. 1. Základní informace a princip metody

SWOT ANALÝZA. Příloha č. 2, Pracovní list č. 1 SWOT analýza 28.4.2014. SWOT analýza - obsah. SWOT analýza. 1. Základní informace a princip metody SWOT ANALÝZA 1 SWOT analýza - obsah 1. Základní informace a princip metody 2. Vnější a vnitřní faktory 3. Užitečné tipy a příklady z praxe 2 SWOT analýza I. ZÁKLADNÍ INFORMACE A PRINCIP METODY 3 1 SWOT

Více

MANAŽERSKÉ SHRNUTÍ VE FORMÁTU PROČ? CO? JAK? SWOT ANALÝZA OBLASTI INTERVENCE

MANAŽERSKÉ SHRNUTÍ VE FORMÁTU PROČ? CO? JAK? SWOT ANALÝZA OBLASTI INTERVENCE Národní ústav pro /IPs Podpora krajského akčního plánování/p-kap/leden 2019 PODPORA POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ MANAŽERSKÉ SHRNUTÍ VE FORMÁTU PROČ? CO? JAK? SWOT ANALÝZA OBLASTI INTERVENCE II. a III. část

Více

Strategický plán města Olomouce. Podrobné generové vyhodnocení cílů strategického plánu

Strategický plán města Olomouce. Podrobné generové vyhodnocení cílů strategického plánu Strategický plán města Olomouce Strategický plán města Olomouce byl schválen v prosinci 2007 zastupitelstvem města o počtu 45 členů, z toho bylo 10 žen tj. 22%. Podrobné generové vyhodnocení cílů strategického

Více

Řešení problematiky ubytoven v krátkodobém a dlouhodobém horizontu

Řešení problematiky ubytoven v krátkodobém a dlouhodobém horizontu Řešení problematiky ubytoven v krátkodobém a dlouhodobém horizontu Mgr. Martina Baranová ACCENDO - Centrum pro vědu a výzkum, o.p.s. E-mail: martina.baranova@accendo.cz Tel.: + 420 603 520 577 Web: www.accendo.cz

Více

Projekt Predikce trhu práce (Kompas) reg. č. CZ /0.0/0.0/15_122/

Projekt Predikce trhu práce (Kompas) reg. č. CZ /0.0/0.0/15_122/ Projekt Predikce trhu práce (Kompas) Projekt Predikce trhu práce (Kompas) reg. č. CZ.03.1.54/0.0/0.0/15_122/0006097 Predikce trhu práce predikce trhu práce vytvářené Ministerstvem práce a sociálních věcí

Více