Krista2 Bendová. Ten2 má2 barev! 2 Ztratil 2 malí 2vtrávê2 paletu? A2 ta2 lítá 2 nad2 jeteli 2zkvêtu2 do2 kvêtu.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Krista2 Bendová. Ten2 má2 barev! 2 Ztratil 2 malí 2vtrávê2 paletu? A2 ta2 lítá 2 nad2 jeteli 2zkvêtu2 do2 kvêtu."

Transkript

1 kolní rok 01 / 013 XIX roçník duben 8Základní kolaprof.v.vejdovskéhoolomouc htp:/ w.zrakol.cz Vtomtoçísle: Jarní kresby a básniçky * Olomoucká achová liga * Goalbalovÿ turnaj * Vÿtvarná soutêæ Radost tvo it * Zæákovskÿch prací: Kvíz o Çeské republice, Kosmonautika * Recitaçní soutêæ 1. stupnê * Spoleçenské akce vna í kole * Obçanské sdruæení LITKA * Kam volomouci vkvêtnu Koneçnêjaro! Motÿl Krista Bendová Ten má barev! Ztratil malí vtrávê paletu? A ta lítá nad jeteli zkvêtu do kvêtu. Motÿl kvêty poceluje a pak ƒastnÿ je, jejich dæbánky malované do dna vypije. Neæ uletí, podêkuje zemi naposled: Mámo zemê, dêkuji ti za v ecek ten med. Koçiçky Jan Çarek Ach mourku, kocourku, já vidêl koçiçku, byla jak ze st íbra vhedvábném koæí ku. Kde je ta koçiçka? V lese. Potká -li zajíçka, ptej se! Zajíçku, brat íçku, kdes vidêl koçiçku? Ach mourku, kocourku, schovej se vkomûrku; koçiçky zlesa, ty nemñoukají, zjívové vêtviçky vykvétají.

2 kolní noviny duben 013 Olomoucká achováliga V rámci Olomoucké achové ligy se hrál 1. dubna dal í turnaj. Organizátorem a hlavním rozhodçím byl tentokrát extraligovÿ achista Richard Biolek. Na e hráçky Vêra Faksová a Nikola Klárová startovaly vmládeænické kategori a start byl pro nê zajímavou p ípravou na Mistrovství ÇR, které se konat vkvêtnu vpraze. P estoæe se na medailové pozice neprobojovaly, za úçast obdræely diplomy a sladkou odmênu. M. Dobe GoalbalovÿturnajOpohár editelegoa tradiçní Ve çtvrtek golbalovÿ 4. dubna turnaj, se v 9. Praze roçník konal O pohár jiæ editele a Obchodní GOA, akademie kterÿ po ádalo vpraze Gymnázium a V echna utkání byla velice vyrovnaná cích. Turnaje byly vlastnê dva, protoæe Butovitokrát o celkovÿch pouze maliçkosti. vÿsledcích Obsadili rozhodovaly jsme i nepopulární çtvrté místo a obraznê tak získali tenbêænê sæákovskou kategorií probíhal itur- naj sou- bramborovou Z st edních æákovskÿch kol. musíme za na e medaili. vÿkony Rozhodnê stydêt, o se koneçném ale neno, Praha nám. druæstev Míru, Plzeñ, se zúçastnilo ná tÿm, Br- a to i po adí vp ípadê rozhodovalo koneçného vzájemné vítêze, kterÿm skóre, vy kterÿ a druæstvo byl sloæen GOA zhráçû Praha. Olomouce Na i hráli a v Opa- se stalo druæstvo zprahy nám. Míru, kterástavê Adéla Machatová, Martina Kopová, se- z Opavy p edçilo velice Plzeñ. dob e Na i porozumêli, si se spoluhráçi a bylo-li li Ana Jakub Bognarová Giecek a a Dan zopavy Toraç. nás Tímto zastupova- by více çasu na spoleçnou sehranost tÿmu, ním jsme tak naplnili povinou kvótu spoje- byly by vÿsledky urçitê o t ídu lep í. Takæe têæce zrakovê postiæenÿch hráçû na h i ti poçtu urçitê Jako p í tê, vædycky je to byl pro turnaj nás sportovní vÿbornê zorganizován a o jeho popularitê svêdçí neustále vÿzva! movÿ a tento a svazek funkçní. se Pouze ukázal tro ku jako bezproblé- têstí nám chybêlo ke koneçnému sportovního vzrûstající poçet úçastníkû jak vkategori chu, atak ná tÿm ode el t ikrát têsnê úspê- æákû, tak i vkategori st edních kol. P í tí raæen a jedenkrát zvítêzil. po- kterÿ rok se nás po adatelé konat jubilejní p i závêreçném 10. roçník, vyhlana ování pozvali jiæ letos. Mirko Spurník Radosttvo it soutêæe Letos ve se vÿtvarném koná jiæ 16. projevu roçník mezinárodní stiæenÿch dêtí Radost tvo it. V rámci zrakovê 53. po- mohou zúçastnit dêti od dvou let do ukonçení kolní docházky, a to jednotlivci iko- movê, M, Z a Praktické kole ve Zlínê Mezinárodního a mládeæ ji po ádají festivalu SPC filmû p i Dêtském pro dêti lektivy. do- Vÿtvarné práce musí bÿt odeslány do 15. a Oheñ, Filmfest voda, Zlín. zemê, Leto ním vzduch. tématem Soutêæe je budou vítêzové Po zhodnocení pozváni odbornou do Zlína na porotou vernisáæ se na ocenêní. nejlep ích prací, kde jim budou p edá-

3 duben 013 kolní noviny 3 Z æákovskÿch prací: Kosmonautika Vesmírná prvenství První çlovêk, kterÿ vyletêl do vesmíru, byl ruskÿ kosmonaut Jurij Gagarin. 1. dubna 1961 obletêl Zemi vkosmické lodi Vostok za 108 minut. Prvním americkÿm kosmonautem byl John Glen, kterÿ vroce 196 vkosmické lodi Mercury obletêl Zemi t ikrát za pêt hodin. První æenu kosmonautku vyslali do vesmíru opêt Rusové vroce 1963 vkosmické lodi Vostok 6. Byla to Valentina Têre kovová. Ameriçané se zase mohou pochlubit prvním çlovêkem, kterÿ stanul na Mêsíci. Byl to Neil Armstrong vkosmické lodi Apolo 1dne 0. çervence Kosmonauté musí mnoho mêsícû trénovat, neæ jsou p ipraveni letêt do vesmíru.také pot ebují vêdêt, jak pracuje za ízení na palubê a co dêlat vp ípadê nebezpeçí. Æivot ve vesmíru je obtíænÿ, protoæe tam nepûsobí gravitace. Nemûæete po ádnê chodit, va e nohy nezûstávají na podlaze. Kdyæ jíte su enku, drobeçky se rozletí na v echny strany. Kdyæ pijete dæus, buâ zûstává ve sklenici, nebo se rozletí kolem vás vkapkách. Kosmonauté nêkdy musí opustit loâ kvûli experimentûm nebo opravám. To se nazÿvá space walking vesmírná vycházka. Musí mít na sobê speciální odêv skafandr, kterÿ je velmi pevnÿ. Ve vesmíru není vzduch, proto do skafandru vede kyslík, aby kosmonaut mohl dÿchat. Nejznámêj í kosmická za ízení jsou druæice satelity. Nenesou lidi, ale jsou pouæívány kp enosu telefonickÿch a televizních signálû kolem zemêkoule. V echno na Zemi je p itahováno dolû silou zvanou gravitace. Aby ji rakety p ekonaly a dostaly se na obêænou dráhu, musí dosáhnout rychlosti nejménê 8 0 km/hod., coæ je desetinásobek rychlost st ely. Raketoplány se dostávají na obêænou dráhu pomocí nosnÿch raket. Mají palivovou nádræ, prostor pro kosmonauty a pro náklad. Prostor pro kosmonauty ve vesmírnÿch lodích není velkÿ a nelze vnich æít a pracovat dlouho. Proto Rusové iameriçané vybudovali vesmírné stanice. První ruská se jmenovala Saljut a americká Skylab. Vesmírné sondy jsou roboti prûzkumníci, posílaní zkoumat planety vna í sluneçní soustavê. Mohou se dostat na místa, která jsou p íli daleko nebo p íli nebezpeçná pro kosmonauty. Plní spoustu úkolû a po izují snímky. Také nosí do vesmíru zprávy o na í civilizaci, které by mohli vbudoucnosti najít obyvatelé jinÿch planet. Existují kromê nás ve vesmíru nêjaké æivé bytosti? Mnoho vêdcû si myslí, æe tomu tak je. Moæná æijí na planetách podobnÿch na í Zemi, vnêjaké jiné sluneçní soustavê. Nêkte í lidé íkají, æe vidêli na obloze zvlá tní útvary létající talí e UFO (unidentified flying object neidentifikovanÿ létající p edmêt). Jiní dokonce tvrdí, æe vidêli mimozem- ƒany.

4 4 kolní noviny duben 013 Od deváƒákû: Kvíz o Çeské republice 1. Která Labe eka je nejdel í? c) Morava Vltava. Pradêd Která hora je nejvy í? c) Snêæka Kralickÿ Snêæník 3. Které Brno mêsto je po Praze nejvêt í? c) Ostrava Plzeñ 4. Které Javo íçské jeskynê jeskynê jsou nejrozsáhlej í? c) Konêpruské Amatérské jeskynê jeskynê 5. Roæmberk rybník je nejvêt í? c) Máchovo Svêt 6. Které Çertovo je nejhlub í? c) Çerné Ple né 7. Která Lipno p ehrada je nejvêt í? c) Vranov Orlík 8. Bouzov hrad je nejrozsáhlej í? c) Praæskÿ Karl tejn hrad 9. Karlûv most most je v nejstar í? Kamenÿ most Praze c) Svatojánskÿ most Písku vlitovli 10. umava národní park je nejvêt í? c) Podyjí Krkono e 1. Macocha Která propast vmoravském je nejhlub í? Rudické propadání vmoravském krasu c) Hranická propast krasu 1. SK Slávia fotbalovÿ Praha klub je nejstar í? c) SK AC Plzeñ Sparta Praha Recitaçní V pátek 6. soutêæ 4. se 1. dêti stupnê Program zahájila p. uç. M. z 1. Dobe ová. stupnê se ly Nejd íve ve kolní se mimo klubovnê soutêæ na p edvedli tradiçní recitaçní prvñáçci soutêæi. si velmi dob e. Následovala I. kategorie (æáci. a 3. t ídy) a I. kategorie (æáci 4. a 5. a t ídy). vedli básniçky Paní uçitelky si pamatovaly vporotê a mêly snaæily têæké se rozhodování, je p ednést co protoæe nejlépe. v echny S napêtím dêti jsme se dob e çekali, p ipravily, dopadne, kdo vyhraje. Teâ uæ to víme: jak to 1. I. kategorie. Lucie Luká P ikrylová, Fráña a Tereza. t ída 3. Luká Kameníçek a Klára Krylová, Veselská, 3. t ída 1. I. Bohdana kategorie Hinerová, 5. t ída 3. t. 3.. Vêra Aneæka Faksová, Jaro ová, 5. t ída 4. t ída vênovalo Vítêzové obçanské byli odmênêni sdruæení diplomy LITKA). a cédéçky, v echny úçastníky potê ily sladkosti (v e e ení: 1b, c, 3a, 4b, 5a, 6a, 7a, 8c, 9b, 10a, 1c, 1a.

5 duben 013 kolní noviny 5 Spoleçenskéakcevna í kole VÿroçíNadaceprof.Vejdovského svého Nadace trvání. prof. 17. Vejdovského listopadu 19 oslavila ji zaloæil 0. pan vÿroçí rel Stejskal, souçasnou p edsedkyní je ing. Olga Ka- Národního pracovnice divadla nadace. v P edsedkynê Praze a dlouholeté O. Sÿkorová spolu- Sÿkorová. z ídit Nadace novou nás kolu. dlouhodobê Financovala podporovala její první studi vúsilí v em zhodnotila sponzorûm, dlouhodobou dárcûm çinost a p átelûm. a podêkovala a se p ispêla oslava vÿznamného na vÿstavbu sportovního vÿroçí uskuteçnila h i tê. Proto postiæenÿch, Nadace podporuje p ispívá na kvalitní oftalmologické vzdêlávání p ístroje, zrakovê u nás. Na benefiçním veçeru zhlédli pozvaní právê spívá poskytuje rovnêæ stipendia na rozvoj a podporuje zájmovÿch rekvalifikaci, çiností. Seznamuje ve ejnost p i- p íznivci p edstavení Taƒjany Medvecké, hereçky stiæenÿch a pomáhá sproblematikou bourat bariéry a zrakovê p edsudky. po- Mezinárodnísetkáníataristû koly O víkendu V. Vejdovského setkání 4. probêhlo uæivatelû, vprostorách lû a p íznivcû historickÿch poçítaçû znaçky sbêrate- Atariády né byly také soutêæe vhraní her a odbor- ATARI. Atariáda. lo Nav tívilo o 18. roçník ji p es této 50 akce osob nesoucí ze 4 státû jméno prohlédli p edná ky. V sobotu odpoledne si zájemci Organizáto i areál koly. Atariády p ipravují ke konci tohoto kolního roku interaktivní vÿstavu pro æáky (Slovenska, republiky). Rakouska, Nêmecka a Çeské koly. çe Vêt ina a herní náv têvníkû konzole ATARI. si p ivezla Ostatním vlastní pak p edvádêli, poçíta- Nêkterÿ pracovní den dopoledne (datum konzolí up esnêno) p ineseme nêkolik herních Jiní pomáhali co nového ostatním objevili, e it vytvo ili rûzné technické çi vy e ili. me si na a jednotlivÿch poçítaçû ATARI. exponátech Æákûm pak zahrát umoæní- a zodpovíme softwarové dotazy nebo problémy. Souçástí çi mê 30 lety dotazy p inesly ktêmto poçítaçovÿ strojûm, vêk které do p ed mnoha té- domácností. Bohdan Milar

6 6 kolní noviny duben 013 Obçanské V pondêlí sdruæení 15. dubna LITKA pouhÿch 18 rodiçû. Valnou se konala hromadu p ed vedl t ídními p edseda schûzkami Mgr. Milo Valná Dobe, hromada kterÿ za p ítomné úçasti seznámil programu s byly vÿroçní dále zprávou zmêny stanov, a se zprávou které byly o finançním Ministerstvem hospoda ení vnitra schváleny za rok 01. v lednu Na 013, Po Valné a plán hromadê çinosti na mêli rok rodiçe Prosíme rodiçe, kte í tento p íspêvek moænost zaplatit je tê nezaplatili, poviné çlenské aby tak p íspêvky uçinili do konce za rok kvêtna. Kam v Olomouci v kvêtnu vÿ Na zvyk 1. se máje uchovával çeká Olomouçany vnêkterÿch novinka vesnicích na a tentokrát Horním námêstí i ve mêstê. postavena Májka se májka. objeví Tento na místê, lido- kde námêstí jsme najdeme vzimê zvyklí laviçku na pod vánoçní rozkvetlou strom. t e ní, Zároveñ kde smájkou se zájemci budou oæiven moci dal í políbit, májovÿ aby zvyk neuschli. na dnû. Tento Nabídne den se stánky s tradiçnê lidovÿmi konat emesly iekojarmark, a vÿrobky, kterÿ aktivity po ádá pro dêti Sluñákov idospêlé, v rámci moænost Ekologickÿch zradniçní vêæe a pestrÿ kulturní program. vÿhledu zity O Palackého tÿden pozdêji, pro sebe 7. kvêtna i irokou se mûæeme ve ejnost tê it dospêlé na tradiçní idêti. majáles, V 1hodinu kterÿ odpoledne po ádají studenti korunován Univer- Zbrojnici, jako král kde majálesu se odehrávat bÿvalÿ rektor hlavní univerzity çást oslav. Josef Program Ja ab. Poté nabídne vyjde také prûvod Letní masek kino a k Koruní tereziánské pevnûstka. Ve st edu Majálesové 8. kvêtna oslavy moæno potrvají na letos fortu dva Radíkov dny. svêtové války sruskÿmi a nêmeckÿmi jednotkami ipartyzány. zhlédnout Diváci vojenské si budou p edstavení moci prohlédnout konce. dobové Dopoledne uniformy 9. kvêtna a vÿzbroj. lé. Ve stáncích se seznámí probêhne se zajímavostmi na Horním zrûznÿch námêstí státû vrámci a chybêt Dne Evropy ne soutêæ ani ochutnávka pro dêti idospê- kÿch jídel. Bude to takovÿ netradiçní dêjepis izemêpis prost ednictvím prezentace çlenskÿch typic- Evropské unie. zemí vení Uæ i 17. pohádky roçník pro Divadelní dêti. P edprodej flóry nabídne byl zahájen bohatÿ vÿbêr. dubna divadelních, a zájem je taneçních velkÿ, ale a na filmovÿch polovinu p edstastavení vstup volnÿ. p ed- Podrobné V polovinê informace kvêtna 15. najdete 5. na webovÿch zahájena opêt stránkách na Horním htp:/ námêstí w.divadelniflora.cz. 18 hodin moæné vyzkou et jízdu na çty kolech, projet se turistickÿm turistická vláçkem sezona. a zhlédnout Od 14 bohatÿ do Na kulturní sobotu program, 1. kvêtna kterÿ se chystá pokraçovat sportovní akce iveçer. trum Semafor. Tento vÿlet po sou i ipo vodê Olomoucí trvat asi dvê kolem hodiny i raftem, a jeho kterou cena je po ádá 190 kç Cen- osobu (dêti do 6 let zdarm vcenê je ipûjçení kol nebo kolobêæek. Rodina se dvêma dêtmi na platí 380 Kç. Startuje se vcentru Semafor, informace získáte na telefoním çísle za- Uzávêrka p í tího çísla je 4. kvêtna 013 KOLNï tel NOVINY vydávázákladní kolaprof.v.vejdovského,tomkova4, 90*htp:/ w.zrakol.cz*e mailspec.skola@zrakol.cz*totoçíslovy lo30.dubna013 79_0Olomouc* J.K upka(str.5)*kresby æáci1.a.t ídy*poçítaçovásazbaatisk JAYsoftware Red.J.Valíçková shromaæâujep íspêvkyadotazyajeautorkouçlánkûbezpodpisu*foto M.Dobe (str. a5),

Podja í Jarmila2 Urbánková

Podja í Jarmila2 Urbánková 6 7 Základní kola prof. V. Vejdovského Litovel kolní rok 01 / 01 XVI roçník únor b ezen V tomto çísle: 1. a. stupnê Jarní * Velikonoçní ver e a kresby vÿstava * Vÿsledky kolní turnaje v jazykovÿch v p

Více

Na2 stromeçku2 ho í 2 svíçky, vyhlíæíme2 andêlíçky.

Na2 stromeçku2 ho í 2 svíçky, vyhlíæíme2 andêlíçky. têdrÿ veçer uæ je tady, sníh se sype na zahrady. Na stromeçku ho í svíçky, vyhlíæíme andêlíçky. Mají sanê spárem koní, rolniçky jim pêknê zvoní. kolní rok 01 / 01 XVI roçník prosinec 4Základní kola prof.

Více

ale2 díky 2 vÿbornému2 vÿkonu2 pana2 idiçe

ale2 díky 2 vÿbornému2 vÿkonu2 pana2 idiçe achy v zemi tulipánû kolní rok 01 / 01 XVI roçník kvêten 9Základní kola prof. V. Vejdovského Litovel htp:/ w.zrakol.cz V tomto çísle: vítêzství vprostorové achy v orientaci zemi tulipánû na Slovensku (Euroches

Více

p edná ely, 2 zpívaly 2 a2 hrály 2 na2 hudební Gorice.

p edná ely, 2 zpívaly 2 a2 hrály 2 na2 hudební Gorice. kolní rok 01 / 01 XVI roçník leden 5Základní kola prof. V. Vejdovského Litovel htp:/ w.zrakol.cz V tomto çísle: zimu (çlánky a Hodnocení kresby), Zajímavosti æákû za 1. pololetí o jídle * Stêhování Vánoçní

Více

Milena2 Luke ová. Vloçky, 2 vloçky, 2 bílé2 pe í, Mráz 2 olízl 2 kliku2 dve í, mete, 2 mete2 metelice, fujá, 2 fujá2 fujavice,

Milena2 Luke ová. Vloçky, 2 vloçky, 2 bílé2 pe í, Mráz 2 olízl 2 kliku2 dve í, mete, 2 mete2 metelice, fujá, 2 fujá2 fujavice, kolní rok 01 / 013 XIX roçník prosinec 4Základní kolaprof.v.vejdovskéhoolomouc htp:/ w.zrakol.cz Vtomtoçísle: Vánoçní básnê a kresby * Vánoçní achovÿ turnaj vpraze * Koncert pro Svêtlu ku * Na kluzi ti

Více

Základní 2 kolou2 pro2 nevidomé2 a2 slabozraké 2vLevoçi.

Základní 2 kolou2 pro2 nevidomé2 a2 slabozraké 2vLevoçi. Velkÿ úspêch na ich æákû kolní rok 01 / 013 XIX roçník listopad 3Základní kola prof. V. Vejdovského Olomouc htp:/ w.zrakol.cz V tomto çísle: Velkÿ úspêch na ich æákû * Sportovní soust edêní zrakovê postiæenÿch

Více

Donald's. druæstvo2 získalo2 bronzovou2 medaili. 2 Já. Vêra2 Faksová, 2 5. 2 t ída

Donald's. druæstvo2 získalo2 bronzovou2 medaili. 2 Já. Vêra2 Faksová, 2 5. 2 t ída Mezinárodní achovÿturnajvolomouci kolní rok 01 / 013 XIX roçník íjen Základní kolaprof.v.vejdovskéhoolomouc htp:/ w.zrakol.cz Vtomtoçísle: achovÿ turnaj vlitovli * Jak se máme vnové kole * Náv têva Flory

Více

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko Stalo se ve školním roce 2009-2010 Zde najdete informace o akcích školních družin, které proběhly v minulém školním roce a byla o nich informace na webových stránkách školy ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Více

Úplné znění od

Úplné znění od Úplné znění od 5. 5. 2019 STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC ZASTUPITELSTVO MĚSTA OLOMOUCE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 10/2018, o nočním klidu, ve znění obecně závazných vyhlášek č. 3/2019 a č. 6/2019 Zastupitelstvo

Více

se2 æivotem2 rytí e, 2 pano e2 çi 2 prostého lo2 rovnêæ 2 na2 zbranê2 a2 jejich2 vyuæití. Tato2 p edná ka2 mi 2 p inesla2 mnoho

se2 æivotem2 rytí e, 2 pano e2 çi 2 prostého lo2 rovnêæ 2 na2 zbranê2 a2 jejich2 vyuæití. Tato2 p edná ka2 mi 2 p inesla2 mnoho kolní rok 01 / 013 XIX roçník b ezen 56 7 Základní kolaprof.v.vejdovskéhoolomouc htp:/ w.zrakol.cz Vtomtoçísle: Hodnocení za Husité I. pololetí do kol * Zápis * Besídka do 1. t ídy * Lyæa skÿ * Koncert

Více

Reg.č.. CZ.1.07/1.4.00/21.1720 kladní škola T. G. Masaryka, Hrádek nad Nisou, Komenského 478, okres Liberec, příspp. spěvková organizace

Reg.č.. CZ.1.07/1.4.00/21.1720 kladní škola T. G. Masaryka, Hrádek nad Nisou, Komenského 478, okres Liberec, příspp. spěvková organizace Reg.č.. CZ.1.07/1.4.00/21.1720 Příjemce: ZákladnZ kladní škola T. G. Masaryka, Hrádek nad Nisou, Komenského 478, okres Liberec, příspp spěvková organizace Název projektu: Kvalitní podmínky nky- kvalitní

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 Nový školní rok byl slavnostně zahájen 2. září. Do školy nastoupilo 19 prvňáčků, celkem má škola 119 žáků. Již před zahájením školního roku vystupovali

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Školní rok 2014/2015 byl slavnostně zahájen 1. září, tentokrát za deště. Do školy nastoupilo 120 žáků. Zahájení se zúčastnil také pan starosta, ing. Lubomír

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010

Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010 Občanské sdružení Bezva prázdniny IČO: 270 55 175 www.bezvaprazdniny.cz info@bezvaprazdniny.cz Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2010 1. Vznik Občanského sdružení Bezva prázdniny

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

Astronomie a vesmír. Bc. Irena Staňková. Čeština. Žák se seznámí s pojmy astronomie a vesmír. Vytvo eno v programu Smart. Prezentace / Aktivita

Astronomie a vesmír. Bc. Irena Staňková. Čeština. Žák se seznámí s pojmy astronomie a vesmír. Vytvo eno v programu Smart. Prezentace / Aktivita Identifikátor materiálu: EU 2 41 ČLOV K A P ÍRODA Anotace Astronomie a vesmír Autor Bc. Irena Staňková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák se seznámí s pojmy astronomie a vesmír. Speciální vzdělávací potřeby

Více

1 list s 1 1o pta p d a Základní škola a Mateřská škotla ečovice, příspěovrkgoavná izace

1 list s 1 1o pta p d a Základní škola a Mateřská škotla ečovice, příspěovrkgoavná izace 1 1 listo Základ ní škola a Mate řská šk ola Tečovic e, přísp ě vková organiz ace 1 listo 1 Za átek listou se v mate ské kole nesl je t ve znamení podzimu. D ti na vycházkách pozorovaly pestré barvy podzimní

Více

Pracovní list Název projektového úkolu VESMÍRNÉ OTÁZKY A ODPOVĚDI Třída V. Název společného projektu MEZI NEBEM A ZEMÍ

Pracovní list Název projektového úkolu VESMÍRNÉ OTÁZKY A ODPOVĚDI Třída V. Název společného projektu MEZI NEBEM A ZEMÍ Pracovní list Název projektového úkolu VESMÍRNÉ OTÁZKY A ODPOVĚDI Třída V. Název společného projektu MEZI NEBEM A ZEMÍ Název pracovního týmu Členové pracovního týmu Zadání úkolu Jsme na začátku projektu

Více

Národní park umava. 9. kv tna Hnutí Duha

Národní park umava. 9. kv tna Hnutí Duha Národní park umava 9. kv tna 2011 Hnutí Duha Hlavní cíle a metodika Hlavní cíle et ení Cílem výzkumu Factum Invenio bylo zjistit, jak ob ané R vnímají problematiku hypotetické výstavby lanovek a sjezdovek

Více

Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52

Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52 Křenovický zpravodaj Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52 Ze zasedání zastupitelstva * Firma BÁRTEK ROZHLASY s.r.o. přišla s nabídkou na instalaci bezdrátového rozhlasu formou domácích přijímačů

Více

Propozice. Mercedes-Benz Bike Cup Lipno - 18. 6. 2016

Propozice. Mercedes-Benz Bike Cup Lipno - 18. 6. 2016 Pořadatel: Proxima Sport s.r.o., info@bikecup.cz, Propozice Mercedes-enz ike Cup Lipno - 18. 6. 2016 Jiří Mánek +420 731 530 475, Marek Vařenka +420 777 717 080 Místo: Horní Planá u Letního kina, GPS souřadnice

Více

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Každé pondělí až čtvrtek je otevřen klub v DPS Dlouhá 636, Krupka vždy od 13,00 do 17,00 hodin. Možnost využití dvou počítačů včetně připojení na internet,

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016 Základní školy Základní škola J. A. Komenského a Mateřská škola, Přerov - Předmostí, Hranická 14 Školní olympiáda

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

FOGLIK. Jaro 2010. Časopis žáků ZŠ a MŠ Hněvošice

FOGLIK. Jaro 2010. Časopis žáků ZŠ a MŠ Hněvošice FOGLIK Jaro 2010 Časopis žáků ZŠ a MŠ Hněvošice Nadvláda zimy nenávratně končí. Země se odívá do jarního šatu a člověk žasne nad dokonalou harmonií barev, vůní, tvarů, nad kouzlem rodícího se života. Všude

Více

Mistrovství ČR družstev mládeže 2013 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS

Mistrovství ČR družstev mládeže 2013 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS Mistrovství ČR družstev mládeže 2013 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS A. Všeobecná ustanovení ROZPIS FINÁLOVÉ ČÁSTI SOUTĚŽE 1. Řídící orgán Sportovně technický úsek sekretariátu ČTS Leoš Fiala, Ing.

Více

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem?

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem? Praha - Jak jsme vám slíbili, přinášíme vám dnes rozhovor s novým trenérem našich žen Tom ášem Hlavatým. Ten se hráčkám představil na středečním odpoledním tréninku, svoji trenérskou premiéru na lavičce

Více

Vychovatelé. Mate ská2 kola. T ídní 2 uçitelé. Boæena2 Zdráhalová 2

Vychovatelé. Mate ská2 kola. T ídní 2 uçitelé. Boæena2 Zdráhalová 2 kolní rok 01 / 013 XIX roçník zá í 1 Základní kola prof. V. Vejdovského Olomouc htp:/ w.zrakol.cz V tomto çísle: Organizace kolního roku * Kdo je kdo * Máme novou kolu! (Slavnostní zahájení vnové kolní

Více

Leden. 10. 1. navštívili vybraní žáci PrŠ rekvalifikační středisko pro později osleplé Dědina.

Leden. 10. 1. navštívili vybraní žáci PrŠ rekvalifikační středisko pro později osleplé Dědina. Leden 10. 1. navštívili vybraní žáci PrŠ rekvalifikační středisko pro později osleplé Dědina. 13. 1. se v učebně V. A konala výstava s názvem Mladý filatelista, kterého zúčastnili žáci různého věku a z

Více

220 UÆITEÇN CH RAD. pro muzikanty, kte í se chystají natáçet v hudebním studiu. Václav Vlachÿ

220 UÆITEÇN CH RAD. pro muzikanty, kte í se chystají natáçet v hudebním studiu. Václav Vlachÿ 220 UÆITEÇN CH RAD pro muzikanty, kte í se chystají natáçet v hudebním studiu Václav Vlachÿ Obsah: 1. ùvod........................ 7 2. A p ece se toçí..................... 8 3. Nemilosrdné pravdy o aranæmá.............

Více

Zajímavosti o KOLE. Pořád bylo co zlepšovat a tak na konci 19. století už měla kola duše a pedály opravdu roztáčely zadní kola.

Zajímavosti o KOLE. Pořád bylo co zlepšovat a tak na konci 19. století už měla kola duše a pedály opravdu roztáčely zadní kola. Milé děti, za oknem bude ještě chviličku kralovat zima, ale já už jsem pro Vás připravil jarní číslo mých novin. Mám toto období moc rád. Chvilku prší a chvilku svítí sluníčko. Rád šlapu do kaluží, poslouchám

Více

př. n. l. až po současné kosmické lodě.

př. n. l. až po současné kosmické lodě. Objevujeme létání Chtěli jste někdy vzlétnout jako pták? Představovali jste si někdy, jaké by to bylo prohánět se oblohou jako superhrdina? Po celá tisíciletí chtěli lidé stejně jako vy létat nad pevninou

Více

Zm ny pravidel UCI Cyklokros 1.7.2011

Zm ny pravidel UCI Cyklokros 1.7.2011 Zm ny pravidel UCI Cyklokros.7. (VÝPIS - ZM NY UVEDENY ERVEN )..00 Mezinárodní závody v cyklokrosu jsou registrovány do mezinárodního kalendá e závod podle následující klasifikace: - UCI mistrovství sv

Více

Hodnocení Mistrovství ČR neslyšících v plavání 2019

Hodnocení Mistrovství ČR neslyšících v plavání 2019 Hodnocení Mistrovství ČR neslyšících v plavání 2019 V sobotu 23. února 2019 se uskutečnilo Mistrovství ČR neslyšících v plavání v bazénu TJ Tesla Brno v Brně. Pořadatelem byl SKN Brno v úzké spolupráci

Více

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Zpravodaj obce Zahnašovice číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Krásné ȷarní dny Co nového se plánuȷe v letošním roce v obc? V těchto dnech obec obdržela vyjádření Povodí Moravy k manipulačnímu

Více

PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU

PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU PROSINEC 2012 v 10 hodin MIKULÁŠSKÝ BĚH Běžecké sdružení Liga 2000 v Kamenici nad Lipou Vás zve na tradiční běh, který bude zahájen před sportovní

Více

Týden 19. 4. - 25. 4. 2014

Týden 19. 4. - 25. 4. 2014 správný cíl Vaší cesty Týden 19. 4. - 25. 4. 2014 Jezdíte rádi na kole? A jezdíte na kole i do zaměstnání? Pak se registrujte do motivační celorepublikové kampaně Do práce na kole, která se poprvé uskuteční

Více

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 SŠP a VOŠ, s. r. o. pracoviště Kroměříž 03.07.09 - Krásné prázdniny! Přejeme všem krásné prázdniny! Úřední hodiny v době prázdnin: - v pracovní dny 8.00

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2013

ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2013 ASTRONAUTICKÁ SEKCE ČAS ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2013 Členská základna AS ČAS K 31.12.2013 měla Astronautická sekce ČAS celkem 24 členů, z toho 13 kmenových členů, 8 hostujících, 1 externího a 2 čestné

Více

Studentské oslavy zahájí zítra na Pernštýňáku, vstup volný Pardubický deník str. 3 Pardubicko

Studentské oslavy zahájí zítra na Pernštýňáku, vstup volný Pardubický deník str. 3 Pardubicko Pardubický deník Studentské oslavy zahájí zítra na Pernštýňáku, vstup volný 6.5.2014 Pardubický deník str. 3 Pardubicko Markéta Markovicsová Univerzita Pardubice Středeční den je označen jako Královský,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63 Obsah: Slovo ředitele školy. Jarní prázdniny, plavecký výcvik. Školní projekt- jíme zdravě, divadelní představení,

Více

Školní rok 2010/2011

Školní rok 2010/2011 Školní rok 2010/2011 Září 2010 BAREVNÁ DUHA byla v televizi!!! Kdo si 20. 9. 2010 ráno před odchodem do zaměstnání nebo do školy pustil televizi Nova, toho čekalo příjemné překvapení. V ranních zprávách

Více

VELKOU CENU MĚSTA OLOMOUCE A XLV. ROČNÍK MEMORIÁLU MUDR. JANA OPLETALA V PLAVÁNÍ

VELKOU CENU MĚSTA OLOMOUCE A XLV. ROČNÍK MEMORIÁLU MUDR. JANA OPLETALA V PLAVÁNÍ SPORTOVNÍ KLUB UNIVERZITY PALACKÉHO OLOMOUC ODDÍL PLAVECKÝCH SPORTŮ POŘÁDÁ: VELKOU CENU MĚSTA OLOMOUCE A XLV. ROČNÍK MEMORIÁLU MUDR. JANA OPLETALA V PLAVÁNÍ Pod záštitou primátora města Olomouce doc. Mgr.

Více

Země třetí planetou vhodné podmínky pro život kosmického prachu a plynu Měsíc

Země třetí planetou vhodné podmínky pro život kosmického prachu a plynu Měsíc ZEMĚ V POHYBU Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy v 5. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními informacemi o Zemi, jejích pohybech a o historii výzkumu vesmíru. Země Země je třetí planetou

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. 27. 1.

Více

Trenérské obsazení Počty tréninků Počty utkání Přechody hráčů Reprezentace. Dušan Fitzel Technický ředitel

Trenérské obsazení Počty tréninků Počty utkání Přechody hráčů Reprezentace. Dušan Fitzel Technický ředitel Trenérské obsazení Počty tréninků Počty utkání Přechody hráčů Reprezentace Dušan Fitzel Technický ředitel Nymburk, 26. 27. 11. 2012 Statistiky PROČ? Sbíraní dat - Kluby - Reprezentace Proč? Nymburk, 26.

Více

Plán výchovy 2014/2015

Plán výchovy 2014/2015 Plán výchovy 2014/2015 Září - Seznámení s novým školním rokem - Seznámení s chodem školy, okolím, příprava dětí do školy - Výběr zájmových kroužků keramický sportovní rybářský dopravní pantomima - Víkendové

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

REFLEXE ABSOLVENTSKÉHO VÝKONU V AUTORSKÉ INSCENACI VDN ČASOPROSTOR

REFLEXE ABSOLVENTSKÉHO VÝKONU V AUTORSKÉ INSCENACI VDN ČASOPROSTOR JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Ateliér Výchovná dramatika pro Neslyšící REFLEXE ABSOLVENTSKÉHO VÝKONU V AUTORSKÉ INSCENACI VDN ČASOPROSTOR Projekt Autor práce: Anna Šperková

Více

Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012

Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012 Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012 HLAVNÍ PARTNER PRO VĚCNÉ DARY Stránka 1 z 12 Identita Celé Česko čte dětem POSLÁNÍ Posláním obecně prospěšné

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v září

Účast na veletrzích a dalších akcích v září Účast na veletrzích a dalších akcích v září CIAF, 2. -3. 9. Hradec Králové CIAF je největší leteckou přehlídkou a soutěží špičkových vojenských bojových letounů v České republice. Královéhradecké letiště

Více

Antuka Tour. Antukové turnaje amatérských družstev MB a okolí

Antuka Tour. Antukové turnaje amatérských družstev MB a okolí Antuka Tour Antukové turnaje amatérských družstev MB a okolí 19.6.2010, Sokolovna-antuka 8 družstev, 1. ročník: V So 19.6. se sešlo 8 amatérských družstev na 1. ročníku antukového letního turnaje Antuka

Více

Mistrovství ČR družstev mládeže 2016 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS

Mistrovství ČR družstev mládeže 2016 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS Mistrovství ČR družstev mládeže 2016 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS A. Všeobecná ustanovení ROZPIS FINÁLOVÉ ČÁSTI SOUTĚŽE 1. Řídící orgán Sportovně technický úsek sekretariátu ČTS Leoš Fiala, Ing.

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. Gymnázium

Více

C1A I. CELOSTÁTNÍ DOROSTENECKÁ LIGA - U19

C1A I. CELOSTÁTNÍ DOROSTENECKÁ LIGA - U19 C1A I. CELOSTÁTNÍ DOROSTENECKÁ LIGA - U19 PODZIM 2015 1. kolo (1.) 01.08.2015 00:00 C1A0101 Příbram - Jihlava C1A0102 Opava - Liberec C1A0103 Pardubice - Sparta C1A0104 Fastav Zlín - Mladá Boleslav C1A0105

Více

Společnost přátel gymnázia Český Brod. Výroční zpráva za školní rok 2012-2013

Společnost přátel gymnázia Český Brod. Výroční zpráva za školní rok 2012-2013 Společnost přátel gymnázia Český Brod Výroční zpráva za školní rok 2012-2013 - 2 - Úvod Předkládáme Vám souhrn základních informací o Společnosti přátel gymnázia v Českém Brodě, o její činnosti, složení

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2018

ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2018 ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2018 předložená VÝROČNÍ VALNÉ HROMADĚ SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ MARŠOV U ÚPICE Vážení hosté, vážení členové sboru. Vítáme vás na Výroční valné hromadě Sboru dobrovolných hasičů

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ VESMÍR

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ VESMÍR VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ VESMÍR OBSAH : 1. Úvodem k činnosti OS 2. Vznik a poslání OS 3. Rada OS 4. Aktivity v roce 2009 5. Poděkování dárcům 6. Kontaktní údaje 7. Závěr 1.Úvodem k činnosti

Více

Propozice. Mercedes-Benz Bike Cup Stolové Hory. Místo: louka poblíž Machov 16, Machov Stolové Hory, okres Náchod, 50.496552, 16.

Propozice. Mercedes-Benz Bike Cup Stolové Hory. Místo: louka poblíž Machov 16, Machov Stolové Hory, okres Náchod, 50.496552, 16. Pořadatel: Proxima Sport s.r.o., info@bikecup.cz, Propozice Mercedes-enz ike Cup Stolové Hory Stanislav Jirásek +420 732 863 574, Marek Vařenka +420 777 717 080 Místo: louka poblíž Machov 16, Machov Stolové

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 23. 1. od 19,30 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod.?. 1. od 16,30 hod. 27. 1. od

Více

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15.

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. První zápas se ZŠ Nad Přehradou prohrála naše děvčata 0:2 po setech 12:15

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. Gymnázium

Více

Kalendář akcí na rok 2019

Kalendář akcí na rok 2019 Duben Velký pátek hledání pokladů, velikonoční tvoření Kdy: Pá 19.4 2019 12:00-16:00 hod So 20.4.2019 10:00-16:00 hod. Přijďte si k nám najít poklad na Velký pátek (jen v pátek!!). Nebo si vytvořit velikonoční

Více

OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová

OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová Již 7. ročníkem 10 dní florbalu v České Třebové se mohli pyšnit organizátoři z florbalového klubu FbK Orlicko Třebovsko. Během celého týdne

Více

P O Z V Á N K A 2/2018

P O Z V Á N K A 2/2018 . 2/2018 P O Z V Á N K A Na veřejné zasedání zastupitelstva obce Morašice, které se uskuteční dne 22.června 2018 v hospodě VE DVOŘE od 18.00 hod. s následujícím programem: 1. Účetní závěrka obce za rok

Více

Turnaj mladšího dorostu U /2018

Turnaj mladšího dorostu U /2018 ************************************** MEMORIÁL VLASTISLAVA MAREČKA ČESKÝ POHÁR MLADŠÍHO DOROSTU **************************** Turnaj mladšího dorostu U 16 2017/2018 X.. ROČNÍK Tři fáze turnaje: - základní,

Více

DLOUHODOBÁ TURNAJOVÁ SOUTĚŽ

DLOUHODOBÁ TURNAJOVÁ SOUTĚŽ Vážení kolegové, na základě vašich kladných odpovědí proběhne DLOUHODOBÁ TURNAJOVÁ SOUTĚŽ Akademií a přizvaných mužstev U13 v sezóně 2018/2019 s účastí 20 mužstev. Vycházím z ověřeného systému Jirky Ryžuka

Více

Výroční zpráva Nadačního fondu KZ, a.s. za rok 2010

Výroční zpráva Nadačního fondu KZ, a.s. za rok 2010 1 Výroční zpráva za rok 2010 2 Obsah výroční zprávy: 1. Úvodní slovo předsedy správní rady Nadačního fondu Krajské zdravotní, a. s....4 2. Základní údaje o Nadačním fondu Krajské zdravotní, a. s......

Více

ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE

ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE Zátopkova 100/2, PS 40, 160 17 Praha 6 Kategorie: Finále Místo konání: Seniorky Vrchlabí Datum: 3. 4. května 2014 Semifinále Místa konání: Ústí n.l., Strakonice, Vracov, Přelouč

Více

Úspěchy Soutěž Dance Cup Markvartice Taneční skupina roku region Most

Úspěchy Soutěž Dance Cup Markvartice Taneční skupina roku region Most Úspěchy 2018 1. Soutěž Dance Cup Markvartice 11.3. 2018 První krok do taneční sezóny 2018 završen úspěšně. Děti A Aliens 1.místo choreografie: Alena Karlovská JVK B Vibes of Africa 3.misto choreografie:

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. 27. 1.

Více

Prodej skla a materiálu ve Skalici

Prodej skla a materiálu ve Skalici XII. Domácí veletrh TGK ve Skalici Vá ení p íznivci a p átelé barevného a jiného skla, TGK-technika,sklo a um ní s.r.o. Skalice 230 CZ 471 17 Skalice u.lípy dovolujeme si Vás pozvat na ji XII. Domácí veletrh

Více

Akce školy 2017/2018

Akce školy 2017/2018 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

pořádá národní turnaj v boccie pro sportovce s centrálními poruchami hybnosti zdravotní třídy BC1, BC2, BC3 a BC4 (O březejckého medvěda)

pořádá národní turnaj v boccie pro sportovce s centrálními poruchami hybnosti zdravotní třídy BC1, BC2, BC3 a BC4 (O březejckého medvěda) TJ Dětské středisko Březejc, o.s ve spolupráci s Oborovou zdravotní pojišťovnou zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví, Městem Velké Meziříčí a Nadací Charty 77 pořádá národní turnaj v boccie OZP

Více

VZD LÁVACÍ MATERIÁL III/2/P VY_32_INOVACE_P19. Po adové íslo: 19. Ro ník: 2. Datum vytvo ení: Datum ov ení:

VZD LÁVACÍ MATERIÁL III/2/P VY_32_INOVACE_P19. Po adové íslo: 19. Ro ník: 2. Datum vytvo ení: Datum ov ení: VZD LÁVACÍ MATERIÁL Název: Autor: Sada: Testové úkoly Mgr. Jind iška N mcová III/2/P VY_32_INOVACE_P19 Po adové íslo: 19. Ro ník: 2. Datum vytvo ení: 7.6. 2012 Datum ov ení: 11.6. 2012 Vzd lávací oblast

Více

ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE

ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE Zátopkova 100/2, PS 40, 160 17 Praha 6 Kategorie: Finále Místo konání: Muži Poděbrady Datum: 25. 26. dubna 2015 Semifinále Místa konání: Liberec Žižkov Vyškov Zábřeh Datum: 14.

Více

DOPROVODNÉ PROGRAMY. Komentované prohlídky. Power jóga v galerii

DOPROVODNÉ PROGRAMY. Komentované prohlídky. Power jóga v galerii DOPROVODNÉ PROGRAMY KVĚTEN DUBEN 2015 Komentované prohlídky Power jóga v galerii RODIČE A DĚTI Rezervace vlkova@adamgallery.cz míst na dílny na emailu vlkova@adamgallery.cz. 2. 5. 16:00 18:00 Dětský výtvarný

Více

V únoru jsme vyrazily rovnou na výpravy dvě. Jelikož byla pořádná zima, nejely jsme zas v tak hojném počtu, ale výpravy byly užité!

V únoru jsme vyrazily rovnou na výpravy dvě. Jelikož byla pořádná zima, nejely jsme zas v tak hojném počtu, ale výpravy byly užité! VÝROČNÍ ZPRÁVA TURISTIKY ZA ROK 2016 Úvod Výbor turistiky pracoval ve složení: Předseda: Anna-Marie Koubová Hospodář: Dominika Zábranská Zdravotník: Alžběta Mandelová Organizační práce a členská základna

Více

PIONNIER - PIONÝR. Význam tohoto slova původem z francouzštiny znamená průkopník, hlasatel nových myšlenek a cest, objevitel nových směrů.

PIONNIER - PIONÝR. Význam tohoto slova původem z francouzštiny znamená průkopník, hlasatel nových myšlenek a cest, objevitel nových směrů. PIONNIER - PIONÝR Význam tohoto slova původem z francouzštiny znamená průkopník, hlasatel nových myšlenek a cest, objevitel nových směrů. Pionýrská skupina Kamarádi cest Okříšky U Stadionu 7, 675 21 Okříšky

Více

TERMÍNOVKA 2018 Atletického klubu AHA Vyškov, z. s.

TERMÍNOVKA 2018 Atletického klubu AHA Vyškov, z. s. ZEN Ú N O R L E D E N Měsíc Datum Pořádáme Akce mimo Vyškov neděle 7. 1. Zahajovací závody J, D, M, Ž (Ostrava) 13. až 14.1. Mistrovství MaS ve vícebojích a v chůzi (Ostrava Vítkovice) 20., 21. 1. Krajské

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

JARNÍ/LETNÍ KLUBOVÉ AKCE 2018 V TENIS & PADEL KLUBU PÍSEČNÁ

JARNÍ/LETNÍ KLUBOVÉ AKCE 2018 V TENIS & PADEL KLUBU PÍSEČNÁ JARNÍ/LETNÍ KLUBOVÉ AKCE 2018 V TENIS & PADEL KLUBU PÍSEČNÁ SOBOTA 21. 4. 2018 KLUBOVÝ TURNAJ V TENISE (DOSPĚLÍ) NEDĚLE 22. 4. 2018 KLUBOVÝ TURNAJ V TENISE (DĚTI) ÚTERÝ + ČTVRTEK 24. + 26. 4. 2018 NÁBOR

Více

HT U12 - ročník 2004

HT U12 - ročník 2004 HT U12 - ročník 2004 SOBOTA - 12.12.2015 Začátek 900 hod. Hrací ča 1 x 020 min Přestávka 0200 min I. Základní skupiny Skupina A - Třebeš - dopoledne Skupina B - Třebeš - odpoledne 1. FC Hradec Králové

Více

Test obsahuje látku 5. ročníku z učiva o vesmíru. Ověřuje teoretické znalosti žáků. Časově odpovídá jedné vyučovací hodině.

Test obsahuje látku 5. ročníku z učiva o vesmíru. Ověřuje teoretické znalosti žáků. Časově odpovídá jedné vyučovací hodině. Vzdělávací oblast : Předmět : Téma : Člověk a jeho svět Přírodověda Vesmír Ročník: 5. Popis: Očekávaný výstup: Druh učebního materiálu: Autor: Poznámky: Test obsahuje látku 5. ročníku z učiva o vesmíru.

Více

Tiskové zprávy a fotodokumentace k projektu CZ /0.0/0.0/16_009/ Odhalte naše tajemství / Odkryj nasze tajemnice

Tiskové zprávy a fotodokumentace k projektu CZ /0.0/0.0/16_009/ Odhalte naše tajemství / Odkryj nasze tajemnice Tiskové zprávy a fotodokumentace k projektu CZ.11.2.45/0.0/0.0/16_009/0000518 Odhalte naše tajemství / Odkryj nasze tajemnice Veletrh - Chorzow Dne 2. 6. 2018 se zástupci z místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO,

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

Termín Akce Třídy Učitelé Místnosti. CELOŠKOLNÍ PROJEKT Deváťáci vítají prvňáčky a prvňáčci se loučí s deváťáky

Termín Akce Třídy Učitelé Místnosti. CELOŠKOLNÍ PROJEKT Deváťáci vítají prvňáčky a prvňáčci se loučí s deváťáky Přehled akcí: září 2011 Termín Akce Třídy Učitelé Místnosti 1.9. Linda, Samuel - Tagwerkerová Linda 7:45-8:45 9:30-11:00 11:00-12:30 18:00-20:00 Deváťáci vítají prvňáčky a prvňáčci se loučí s deváťáky

Více

Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME

Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME Na začátku roku jsme se rozhodli, že vás provedeme naším školním chovákem. O jeho chod se stará parta nadšených dobrovolníků z různých tříd. Scházejí se zde nejen o přestávkách,

Více

DLOUHODOBÁ TURNAJOVÁ SOUTĚŽ

DLOUHODOBÁ TURNAJOVÁ SOUTĚŽ Vážení kolegové, na základě vašich kladných odpovědí proběhne DLOUHODOBÁ TURNAJOVÁ SOUTĚŽ Akademií a přizvaných mužstev U13 v sezóně 2018/2019 s účastí 20 mužstev. Vycházím z ověřeného systému Jirky Ryžuka

Více

NADACE PROF. VEJDOVSKÉHO

NADACE PROF. VEJDOVSKÉHO NADACE PROF. VEJDOVSKÉHO VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah Prof. MUDr. Václav Vejdovský, DrSc. 1. Z historie nadace 1.1 Orgány nadace 1.2 Spolupracovníci nadace 2. Hospodaření v roce 2011 2.1 Projekty roku 2011

Více

Aby áci mohli své role dob e plnit, musí se to nau it. musí k tomu dostat prostor, ale také

Aby áci mohli své role dob e plnit, musí se to nau it. musí k tomu dostat prostor, ale také Aby áci mohli své role dob e plnit, musí se to nau it. A aby se to mohli nau it, it musí k tomu dostat prostor, ale také vzor, trp t livost li t a ochotu h t u itel it l a vedení d í koly. Pokud je ve

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : Výstava v knihovně......1 Má nejoblíbenější květina...2 Beseda v knihovně........3

Více

Minimální preventivní program - hodnocení

Minimální preventivní program - hodnocení Minimální preventivní program - hodnocení Základní škola Lešná, okres Vsetín školní rok 2014 / 2015 Školní metodik prevence: Mgr. Martina Hoferková I. ZŠ Lešná je škola, která chce využít nižší počet dětí,

Více

Mistrovství Evropy Veteránu 2008 jednotlivců a družstev 2008 žen a mužů. ROZPIS pro účastníky z ČR

Mistrovství Evropy Veteránu 2008 jednotlivců a družstev 2008 žen a mužů. ROZPIS pro účastníky z ČR Mistrovství Evropy Veteránu 2008 jednotlivců a družstev 2008 ROZPIS pro účastníky z ČR 1. Technické informace Jednotlivci 1.1. DATUM Soutěž se koná 13., 14. a 15. listopadu 2008. 1.2. MÍSTO Sportovní hala

Více

Program týdne pro rodinu 2011

Program týdne pro rodinu 2011 Program týdne pro rodinu 2011 K týdnu pro rodinu připravují členská centra Asociace center pro rodinu aktivity na různých místech. Nabízíme Vám stručný přehled, více se dozvíte na domovských stránkách

Více

Ocenění žáků Městem Třebíč

Ocenění žáků Městem Třebíč Ocenění žáků Městem Třebíč V termínu 22. června 2015 byli níže uvedení žáci přijati představiteli třebíčské radnice a odměněni za příkladnou reprezentaci školy a města Třebíče. Jan Vavřínek (5. A) za reprezentaci

Více

Projekt byl rozdělen na 3 části, dva se uskutečnily ve škole, jednou byli žáci na exkurzi do Planetária a Mořského světa v Praze.

Projekt byl rozdělen na 3 části, dva se uskutečnily ve škole, jednou byli žáci na exkurzi do Planetária a Mořského světa v Praze. Výuka fyziky v projektech se ZŠ se zaměřuje: výuku fyziky a řešení fyzikálních problémů procvičování logiky, dedukce, aplikace znalosti na daný jev ukázku pokusů k danému tématu propojení fyzikálních jevů

Více