Zrcadlo. domova. Květen 2016

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zrcadlo. domova. Květen 2016"

Transkript

1 Zrcadlo domova Květen 2016

2 Ohlédnutí za měsícem dubnem: Jak už to na jaře bývá, i u nás v domově, se věnujeme poctivě jarním pracím. Přesadili jsme květiny v hale do čerstvé hlíny a větších květináčů. Letos nově máme mobilní zahrádky, ve kterých můžeme pěstovat nejenom kytičky, ale také bylinky. Zasadili jsme si mátu, saturejku, meduňku, tymián apod. Dali jsme se do pěstování různých druhů rajčat a paprik. Teď se jen budeme věnovat zálivce a přihnojování a budeme se těšit, jak nám to všechno poroste. Také venku jsme vysadili do dekorativních květináčů pestrobarevné macešky. V dubnu jsme se začali věnovat muzikoterapii. Klienti mají možnost ve skupinkách poslouchat příjemnou hudbu různých žánrů a u toho vytvářet kreslená dílka. Každý kreslí to, co mu hudba asociuje, není zadáno žádné konkrétní téma. Výběr barev pastelek si klint také určuje sám. Co kresba, to originál. Letos jsme poprvé na terase grilovali buřty. Jen byla škoda, že sluníčko svítilo sporadicky a venku byla poměrně zima. Proto jsme se raději hřáli v hale a

3 aktivizační pracovníci nám voňavé buřty nosili dovnitř. Kdo chtěl, dal si k buřtům pivečko, kávu nebo čaj. V naší aktivizační dílničce se stále něco vyrábí. Jelikož nás v květnu čeká velká zahradní slavnost, věnujeme se výrobě výzdob, abchom vše měli hezky nazdobeno. Vyrábíme řetězy, girlandy a mašle. Pro děti, které u nás budou vystupovat šijeme drobné dárečky jako pytlíčky na voňavé bylinky nebo různé taštičky. Vyrobíme také dostatek upomínkových předmětů, které si budou moci návštěvníci zahrdní slavnosti koupit. I v dubnu o víkendu, nás přišla navštívit, k radosti našich klientů, paní Rajchová, se svým terapeutickým psem Delinkou. V pátek za našimi klienty zavítal v rámci canisterapie pan Pauch se psíkem Démonkem. Pondělky již tradičně věnujeme taneční terapii s panem Veletou.

4 Zahradní slavnost 2016 Vážení klienti, ve středu od do hod pořádáme ZAHRADNÍ SLAVNOST. Jedná se o zábavný Součástí bude i den veřejnost. den, plný akcí. otevřených dveří pro Chystáme pro Vás den plný zábavy a relaxace, kdy budete mít možnost se zúčastnit sportovně- humorných soutěží, které znáte z loňského roku z našich Olympiád. Čeká vás například prakostřelba, kulečník, hod na cíl či kroket. Součástí budou i paměťová cvičení. Vedle celodenního sportování se setkáte se seniorským pěveckým sborem Izerína a odpoledne s divadelníky Divadla z půdy, kteří přivezou na ukázku své loutky. V závěru dne máme přislíbenou i ukázku canisterapeutického výcviku. Pozvání přijaly i děti z MŠ na Kopečku a MŠ v Tiché ul. a děti ze ZŠ Antonína Bratršovského. Jedná se o školská zařízení, se kterými dlouhodobě spolupracujeme. V rámci naší akce budeme prodávat i výrobky, které jste v poslední době vyrobili při výtvarných dílničkách. Výtěžek z prodeje bude použit na nákup dalšího materiálu. Po celý den bude připraveno občerstvení v podobě buřtů či sladkostí a věřím, že se nebudete ani na chvíli nudit. Těšíme se, že přivedete i své příbuzné nebo známé. V případě pěkného počasí vše proběhne venku v areálu, pokud nám počasí nebude přát, uchýlíme se do budovy a věřte, že všechno výše zmíněné uskutečníme i pod střechou. Tak nezapomeňte, se dobře vyspěte, nalaďte ten nejlepší úsměv a přijďte, budete spokojeni.

5 Co nás čeká v květnu??? Pravidelné cvičení na židlích se koná každý pracovní den od 9.00 hod hod. v tělocvičně Každé úterý a čtvrtek od 10 h. v klubovně aktivit, si můžeme zkusit skládat ručníky. Každou středu a pátek od hod. zpíváme u klavíru Každou středu a pátek od hod. hážeme šipky v tělocvičně

6 Každé úterý od 13.30hod. se mohou milovníci společenských her a paměťových cvičení sejít v klubovně aktivit Každé pondělí od 14.00hod. čteme audioknihy v retro místnosti Každé úterý od 13 h. se sejdeme v klubovně aktivit, kde se budeme věnovat rukodělným činnostem. Každou středu ve hod. se koná bohoslužba v jídelně

7 Každý čtvrtek ve hod. se budeme těšit na cyklus Toulavá kamera v klubovně odd. C Každý pátek od hod. sledujeme film klubovna C Každý pátek ve 13.30h máme krejčovskou dílnu šití látkových pytlíků a drobných předmětů. Úterý 5.5. slavíme Den matek od 10. hod. přijde nás navštívit MŠ Pohoda z Tiché ulice, čeká nás i malé pohoštění.

8 Ve čtvrtek plánujeme, v případě příznivého počasí, výlet do okolí. V úterý od hod. - stravovací komise - jídelna. Vítán je každý, kdo chce přispět svým podnětem nebo připomínkou ke stravě v domově. V květnu h h. zahradní slavnost Během měsíce května se budeme i nadále věnovat muzikoterapii. Změna programu vyhrazena. Klienti budou včas informováni.

9 Poohlédnutí za našimi letními výlety. Frýdštejn byla jedna z dalších lokalit, které jsme v létě navštívili. Udělali jsme si zde pěkný piknik a ti zdatnější se podívali na hrad. Frýdštejn je zřícenina hradu ležící v obci Frýdštejn u Malé Skály v okrese Jablonec nad Nisou. Dominantou hradu je zachovalá velká hradní věž, postavená na nejvyšší pískovcové skále, odkud je vidět na celé údolí. Věž měří na výšku 15 metrů, v průměru 9 metrů, a má 2 metry silné zdivo. První zmínka o Frýdštejně pochází z roku 1385, záznamy z toho roku zmiňují Bohuňka Puklíce z Frýdštejna. Okolo roku 1400 byl hrad v držení rodu Kamenců ze Střížovic a Čakovic.

10 Zajímavosti o květnu Svátek práce Svátek práce, neboli 1. máj má mnoho z nás spojen se socialistickou propagandou bývalého režimu. Historie vzniku tohoto svátku sahá až do roku O rok dříve byl právě Svátek práce vyhlášen jako oslava na paměť vypuknutí stávky Chicagských dělníků, takže původ tohoto svátku sahá do USA. V Českých zemích se Svátek práce - první máj slaví od roku 1890 a první oslavy se konaly na Střeleckém ostrově v Praze. V naší zemi právě v období socialismu byl první máj velmi populární, byly organizovány bohaté průvody městy, doplněné o tribunální přednesy čelních představitelů strany. Účast zde byla povinná a jistě si mnoho z vás

11 vzpomene na "fasování" transparentů a mávátek na podpis. V průvodu byly zastoupeny jak děti ze škol, tak podniky a různé organizace, např. Červený kříž apod.. Tradiční prvek oslav socialistického prvního máje tvořila mávátka, transparenty, pugety šeříků a samozřejmě alegorické vozy. V porevolučních dobách, tj. po roku 1989 se oslavy prvního máje hromadně nekonají, ale obvykle je využívají politické strany ke svému zviditelnění. Den matek je den, kdy se vzdává pocta matkám a mateřství. Slaví se v různé dny na mnoha místech po celém světě, vychází z různých tradic, např. jinak ve Velké Británii (čtvrtou postní neděli), jinak v arabských zemích (21. březen) a mnoho dalších. V tento den dávají děti svým matkám dárky, většinou vlastnoručně vyrobené. Obdobné svátky po celém světě existovaly už dávno v historii,

12 např. ve starověkém Řecku se slavil svátek plodnosti a matek, spojený s uctíváním pohanské bohyně Rhey = Kybelé, matky bohů. Myšlenka mezinárodních a pravidelných oslav tohoto svátku vznikla roku 1907 na počest Anny Reeves Jarvisové, která bojovala za práva matek. O pět let později vyhlásil tehdejší prezident USA Woodrow Wilson první oficiální oslavu Dne matek, konající se druhou květnovou neděli. V Česku se slaví podle amerického vzoru rovněž druhou květnovou neděli. V Československu se začal slavit tento svátek v roce Jeho propagátorkou byla Alice Masaryková. Po druhé světové válce byl postupně zatlačován do pozadí oslavami Mezinárodního dne žen (slaveného vždy 8. března), ale i přesto se dál v některých rodinách připomínal. Po roce 1989 se opět začal slavit veřejně. MDŽ se ale zachovává také, podobně, jako v jiných zemích. V některých zemích se oba svátky sloučily. Tento den doplňuje Den otců, který oslavuje otce a slaví se vždy třetí neděli v červnu.

13 Den vítězství Na 8. květa připadá jedna z hlavních událostí historie nejen ČR ale i Evropy. Právě na 8. května roku 1945 připadá ukončení 2. světové války. Stalo se tak díky kapitulaci Německa. Pokud se podíváme do dějin tehdejšího Československa, tak 5. května vypuklo na základě celoevropských událostí pražské povstání. O 3 dny později - 8. května byla podepsáno příměří a ústup jednotek Wermachtu z našeho území. Za období socialismu jsme tento den slavili až 9. května, kdy byla osvobozena Praha Rudou armádou, ale v porevolučních dějinách naší země, se tyto oslavy přesunuly zpět na datum 8. května, neboť dnes již víme, že část naší země osvobodili Američané.

14 Mezinárodní den rodiny Mezinárodní den rodiny je velice významným dnem pro společnost. Rodina je důležitým faktorem základu celé společnosti a je velice důležitým prvkem pro výchovu budoucích generací. Měli bychom si z ní odnést příjemný, naplňující a nenahraditelný pocit, který by nám v tento den měl být připomenut a vryt do paměti.

15 PRANOSTIKY KVĚTEN Sníh v máji - hodně trávy. Studený máj - v stodole ráj. Suchý březen, chladný máj - bude humno jako ráj. Suchý březen, mokrý máj - bude humno jako ráj. Chladno a večerní mlhy v máji, hojnost ovoce a sena dají. Není-li květen ani příliš studený, ani mokrý, naplňuje stodoly i sudy. V máji vlhko, chladno - bude vína na dno. Mokrý máj - v stodole ráj. Mokrý máj - chleba hoj. Májová vlažička - naroste travička; májový deštíček - poroste chlebíček. Májová kapka platí dukát. V máji aby ani hůl pastýřova neoschla. Na mokrý květen přichází suchý červen. Deštivý květen - žíznivý říjen. V květnu vrtel dešťa - hrstka bláta.

16 V květnu oslaví narozeniny: Horáková Zdeňka, Říhová Růžena, Faltisová Margita, Malá Krista, Křivánek Otto, Karásková Milada, Linková Danuška, Brauner Oldřich, Srnová Květoslava, Rybáková Božena. Všem jubilantům srdečně blahopřejeme, přejeme pevné zdraví a pohodu do dalších let.

17 Procvičme si mozek Do každého řádku doplňte jedno přídavné jméno, které lze spojit se všemi třemi uvedenými podstatnými jmény. Holanďan, ovce, kruh. Humor, líh, chléb Bába, střevo, ulička. Úklid, květina, počasí Stůl, bedna, trojka Tříšť, jeskyně, voda. Neděle, zásoba, lady. Víla, energie, kulička. Bar, zub, sklo. Karkulka, sedma, Lhota

Zrcadlo domova Květen 2015

Zrcadlo domova Květen 2015 Zrcadlo domova Květen 2015 Ohlédnutí za měsícem dubnem: Měsíc duben si z nás opravdu, co se týče počasí, dělal legraci, ale to k aprílu neodmyslitelně patří. Zažili jsme sníh, déšť, ale i slunné dny. Koncem

Více

předkládáme Vám první číslo našeho nového školního časopisu, který se jmenuje Tento název vybrali zástupci školního parlamentu z dalších 34 návrhů.

předkládáme Vám první číslo našeho nového školního časopisu, který se jmenuje Tento název vybrali zástupci školního parlamentu z dalších 34 návrhů. MILÍ ČTENÁŘI, předkládáme Vám první číslo našeho nového školního časopisu, který se jmenuje PÍKY NEWS. Tento název vybrali zástupci školního parlamentu z dalších 34 návrhů. Název časopisu navrhl žák 9.C

Více

Zrcadlo domova leden 2016

Zrcadlo domova leden 2016 Zrcadlo domova leden 2016 Ohlédnutí za měsícem prosincem: Měsíc prosinec je jako vždy plný nejrůznějších aktivit spojených s nekrásnějšími svátky v roce, a to jsou Vánoce. Užívali jsme si hezké atmosféry

Více

Zrcadlo domova Listopad 2016

Zrcadlo domova Listopad 2016 Zrcadlo domova Listopad 2016 Ohlédnutí za říjnem: S příchodem chladnějšího počasí v měsíci říjnu jsme se již začali věnovat více aktivitám v teple našeho domova. Poctivě se připravujeme na tradiční Vánoční

Více

NOVÝ DOMOV Zpravodaj Domova pro seniory Vysoké Mýto 5/2012

NOVÝ DOMOV Zpravodaj Domova pro seniory Vysoké Mýto 5/2012 NOVÝ DOMOV Zpravodaj Domova pro seniory Vysoké Mýto 5/2012 CO JE DOBRÉ VĚDĚT DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Po dobu nemoci Mgr. Bohuslavy Medunové nebudou probíhat masáže. UŽIVATELÉ DOMOVA TVOŘÍ JÍDELNÍČEK Aby byly

Více

Sluníčkové zprávičky DUBEN KVĚTEN Topení Moreny OSLAVENCI. Velikonoce ve stacionáři. 2.vydání. Loučení s paní Zimou.

Sluníčkové zprávičky DUBEN KVĚTEN Topení Moreny OSLAVENCI. Velikonoce ve stacionáři. 2.vydání. Loučení s paní Zimou. Sluníčkové zprávičky DUBEN KVĚTEN 2016 2.vydání Topení Moreny Loučení s paní Zimou Tak zima nám snad definitivně skončila a my jsme se s ní s dětmi důstojně rozloučili. Děti vyrobily krásné minizimičky

Více

květen 2018 Školní časopis číslo 3

květen 2018 Školní časopis číslo 3 květen 2018 Školní časopis číslo 3 Podávám ti, mámo, růži, Zkus se usmát, to ti sluší. Já mám mámu tuze krásnou, když se směje, všichni žasnou. Já mám mámu nejkrásnější, mému srdci nejmilejší. Milé maminky,

Více

pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely

pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Květen 2016 13. ročník, č. 5 pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Obsah květnového čísla: Měsíc květen..........strana 1 Společenská rubrika.......strana 2 Kulturní a společenské akce......strana

Více

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná Infolisty Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a Jesle Písečná ÚNOR 2018 1 Klienti DSOZP Písečná opět navštívili tělocvičnu, kde si vyzkoušeli svoji soutěživost a zdatnost. Pod vánočním stromečkem

Více

JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. PROGRAM PROBÍHÁ NA ZÁKLADĚ

JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. PROGRAM PROBÍHÁ NA ZÁKLADĚ DOBRÝ DEN! Tento program na ZÁŘÍ byl sestaven na základě individuálních plánů a současných možností centra. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. PROGRAM PROBÍHÁ NA

Více

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: -PO-PÁ - každé ráno od 8 hod rozcvička, po rozcvičce zpěv na oddělení -PO-ČT - pracovnice soc. péče - práce s

Více

Zrcadlo. domova Leden 2014

Zrcadlo. domova Leden 2014 Zrcadlo domova Leden 2014 Ohlédnutí za loňským rokem: Není to ani tak dávno, když jsme si přáli, ať je rok 2013 rokem dobrým, přinese zdraví, klid a pohodu. A už jsme zase o rok starší a v novém kalendáři

Více

Květen 2013 1.KVĚTNA 8.KVĚTEN. Praporkiáda

Květen 2013 1.KVĚTNA 8.KVĚTEN. Praporkiáda Květen 2013 1.KVĚTNA 1.květen je svátek práce. A slaví se to už od roku 1890. Svátek zavedla v roce 1889 II. internacionála na paměť vypuknutí stávky amerických dělníků v Chicagu dne 1. května 1886, která

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 37. květen 2013. Květen

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 37. květen 2013. Květen Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 37. květen 2013 Zámecké listy Květen Květen nebo také máj je pátý měsíc gregoriánského kalendáře v roce. Má 31 dní. Už od 13. století je měsíc

Více

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * *

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * KUL TURNI, KRONIKA Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * * * 2008 Centrum sociálních služeb Kojetín organizuje pro své obyvatele na domech s pecovatelskou službou a návštevníky Klubu duchodcu

Více

Zrcadlo. domova červen 2014

Zrcadlo. domova červen 2014 Zrcadlo domova červen 2014 Ohlédnutí za květnem: Pokračují taneční terapie a vypadá to, že tančíme stále raději. Alespoň podle účasti. V květnu jsme také oslavili Svátek matek a milými gratulanty byly

Více

Rozpis denních aktivit

Rozpis denních aktivit Pondělí Rozpis denních aktivit s věcmi, s obrázky), 9.45 10.30 hod. Dílna (kreslení, lepení, koláž, modelování. ) nezlob se..), 13.00 13.45 hod. Povídání s klienty (fotografie, vyprávění, předčítání),

Více

Plán kulturních a sportovních akcí

Plán kulturních a sportovních akcí Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2019 Domov pro seniory, ul. Barvířská 495, Most 11.1. 13:00 hodin Promítání filmu dle

Více

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 INFORMAČNÍ LETÁK LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 LÉTO Cupy - hupy, pravda je to, po jaru, že máme léto. Slunko hřeje, slunko pálí, ani chvilku nezahálí, všude smíchu je a ruchu - léto přišlo! Hejsa! Chuchu! Ohlédnutí

Více

ROZVRH rehabilitační a ergoterapeutické aktivity na DS - dopoledne Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Individuální RHB (Marcela Kučerová)

ROZVRH rehabilitační a ergoterapeutické aktivity na DS - dopoledne Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Individuální RHB (Marcela Kučerová) 8:15 11:30 ROZVRH rehabilitační a ergoterapeutické aktivity na DS - dopoledne Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek (Marcela Kučerová) 8:15 11:30 (Marcela Kučerová) 8:15 11:30 (Marcela Kučerová) 8:15 9:30

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 15.února 2017 usnesením

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

ZDARavíme vás! Tentokrát jsme pro vás připravili například tyto články:

ZDARavíme vás! Tentokrát jsme pro vás připravili například tyto články: ČÍSLO 28 (4. VE ŠKOLNÍM ROCE 2011/2012) ZDARavíme vás! Tentokrát jsme pro vás připravili například tyto články: Karel IV. První máj Den Matek Taháky H Karel IV. se narodil 14. května 1316 v Praze. Byl

Více

Týden

Týden správný cíl Vaší cesty Týden 9. 11. - 15. 11. 2013 Opravené Šimkovy sady v Hradci Králové jsou již otevřené veřejnosti. Ač ještě zbývají dvě kolaudace, lidé se již mohou parkem bezpečně procházet. Sady

Více

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele LUXOR PODĚBRADY poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY Informace pro zájemce a žadatele Domov pro seniory Luxor Poděbrady Poskytuje sociální služby seniorům, kteří potřebují pomoc nebo celodenní

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 44. prosinec 2013 Zámecké listy Prosinec je podle gregoriánského kalendáře dvanáctý a poslední měsíc v roce. Má 31 dní. Prosinec začíná stejným

Více

V pátek prezentace Cds Motýl a DS Drachtinka na Krajském úřadě Pardubice

V pátek prezentace Cds Motýl a DS Drachtinka na Krajském úřadě Pardubice DOBRÝ DEN! Tento program na červen byl sestaven na základě individuálních plánů a současných možností centra. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. Jinak PROGRAM PROBÍHÁ

Více

V úterý OTEVŘENO DO 13,00 HOD. ŠKOLENÍ PRVNÍ POMOCI

V úterý OTEVŘENO DO 13,00 HOD. ŠKOLENÍ PRVNÍ POMOCI DOBRÝ DEN! Tento program na duben byl sestaven na základě individuálních plánů, současných možností centra a nadcházejících Velikonočních svátků. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ

Více

2016 LEDEN - BŘEZEN. Písek

2016 LEDEN - BŘEZEN. Písek 2016 LEDEN - BŘEZEN Písek 1 SLOVO ŘEDITELKY Vážení a milí, zhluboka se nadechněte. Cítíte ve vzduchu tu vůni jara? To letošní podle astrologického kalendáře začalo přesně 20. března v 5 hodin a třicet

Více

Plán aktivit pro Dětský Klub na květen 2016

Plán aktivit pro Dětský Klub na květen 2016 Plán aktivit pro Dětský Klub na květen 2016 Pondělí 2.5. Povídáme si o významu májky Vyrábíme májku Kdo byl Karel Hynek Mácha Čteme si úryvek z Máchova Máje Úterý 3.5. Povídáme si o Dni slunce Vyrábíme

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno Školní rok: 2017/2018 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno 616 00 I. Provoz mateřské školy - pondělí pátek 7,00-17,00 hod. - je možné předem dohodnout individuální dobu vyzvednutí

Více

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ZÁŘÍ 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ZÁŘÍ 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ZÁŘÍ 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE Pátek 1.9.2017 13:00 14:00 KNIHOVNA - LD BEZRUČ 14:00 18:00 UKONČENÍ LÉTA VIZ PLAKÁT/HUDBNÍ

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVENEC 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz DÍLNA INSPIRACE

Více

Autoři: Adéla Šlaisová, Pavla Marková, Mgr. Adéla Hátlová, Jana Kunclová, Aneta Kadečková, Bc. Karolína Handlová

Autoři: Adéla Šlaisová, Pavla Marková, Mgr. Adéla Hátlová, Jana Kunclová, Aneta Kadečková, Bc. Karolína Handlová Autoři: Adéla Šlaisová, Pavla Marková, Mgr. Adéla Hátlová, Jana Kunclová, Aneta Kadečková, Bc. Karolína Handlová Skleník Stavba skleníku Sazeničky, rychlejší růst zeleniny Zaštipování, pletí skleníku Úroda

Více

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. Název školy SOUpotravinářské, Jílové u Prahy, Šenflukova 220

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. Název školy SOUpotravinářské, Jílové u Prahy, Šenflukova 220 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0763 Název školy SOUpotravinářské, Jílové u Prahy, Šenflukova 220 Název materiálu Autor VY_32_INOVACE_OvKč.2,3/02/03/05 Bc. Iveta Martinů Obor;

Více

Domov Pod Lipami Smečno. Zámecké listy

Domov Pod Lipami Smečno. Zámecké listy Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 10. únor 2011 Zámecké listy Smečenské církevní památky Renesanční kostel Nejsvětější Trojice spolu s farou a smečenským zámkem tvoří velmi působivé

Více

Infolisty. Azylového domu Písečná

Infolisty. Azylového domu Písečná Infolisty Azylového domu Písečná Listopad Prosinec 2016 Svátky 17. 11. Den boje za svobodu a demokracii 17. listopad, po světě známý jako Mezinárodní den studenstva, se v Česku vztahuje ke dvěma historickým

Více

Zrcadlo domova Duben 2016

Zrcadlo domova Duben 2016 Zrcadlo domova Duben 2016 Ohlédnutí za měsícem březnem: I v měsíci březnu jsme se nadále věnovali velikonoční výzdobě. Scházeli jsme se v naší klubovně aktivit, kde jsme tvořili jarní květinové dekorace,

Více

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM pondělí 30. 4. 2018 15:30 PÁLENÍ ČARODĚJNIC S OPÉKÁNÍM BUŘTŮ * sraz na recepci Libuše Více informací viz. plakát. úterý 1. 5. 2018 státní svátek 14:00 17:00 PROCHÁZKA DO LUDVÍKOVA S NÁVŠTĚVOU HOSPODY U

Více

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Každé pondělí až čtvrtek je otevřen klub v DPS Dlouhá 636, Krupka vždy od 13,00 do 17,00 hodin. Možnost využití dvou počítačů včetně připojení na internet,

Více

Velikonoční novinky pro Vaše rodinky. Školní rok 2011/2012 číslo 3 webové stránky naší MŠ: msts.estranky.cz

Velikonoční novinky pro Vaše rodinky. Školní rok 2011/2012 číslo 3 webové stránky naší MŠ: msts.estranky.cz Velikonoční novinky pro Vaše rodinky Školní rok 2011/2012 číslo 3 webové stránky naší MŠ: msts.estranky.cz Velikonoce jsou nejvýznamnějším svátkem křesťanské církve, který je spojen s památkou umučení

Více

DOLÁČEK ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ A MŠ K DOLŮM V PRAZE 12

DOLÁČEK ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ A MŠ K DOLŮM V PRAZE 12 DOLÁČEK ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ A MŠ K DOLŮM V PRAZE 12 ROČNÍK 2017/18 KVĚTEN ZPRÁVY Z NAŠEHO OKOLÍ Praha 12 žila 27. ročníkem oslav Dne Země Na konci dubna ve Viničním domku proběhly oslavy Dne Země, o kterých

Více

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM pondělí 2. 7. 2018 úterý 3. 7. 2018 15:30 17:00 ZDOBENÍ KVĚTINÁČŮ UBROUSKOVOU TECHNIKOU * / lázeňská dílnička Slezský dům (vstup 50 Kč) středa 4. 7. 2018 15:00 17:00 PROCHÁZKA: MODRÝ LÁZEŇSKÝ OKRUH ROLANDŮV

Více

Dobrý den! V dnešních novinkách z bistra Denní Menu Koníček bychom Vás rádi seznámili s historií i současností Velikonoc.

Dobrý den! V dnešních novinkách z bistra Denní Menu Koníček bychom Vás rádi seznámili s historií i současností Velikonoc. DMK Novinky Dobrý den! V dnešních novinkách z bistra Denní Menu Koníček bychom Vás rádi seznámili s historií i současností Velikonoc. Velikonoce jsou v současnosti nejvýznamnějším křesťanským svátkem,

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc.

Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. ÚVODNÍ SLOVO Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. VYPRODANÁ O2 ARÉNA V neděli 8. 1. zlatá slavice,

Více

Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci

Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci Příloha č. 3 kroniky obce Ludgeřovice za rok 2011 Z 3. zasedání Zastupitelstva obce Ludgeřovice Konalo se 16. března 2011 v restauraci Na Vrablovci. Přítomno

Více

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu.

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu. Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Vážení a milí čtenáři, říjen 2012 9. ročník, č. 10 teplé

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 42. říjen 2013 Zámecké listy Říjen je desátým měsícem roku podle Gregoriánského kalendáře a má 31 dní. Jeho české jméno je odvozeno od jelení

Více

Přehled akcí za rok 2011, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2011, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2011, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: Pondělí: -kroužek ručních prací -instruktorky sociální péče - aktivity s uživateli na 1. a 4. odd. Úterý -čtení

Více

KALENDÁŘ AKCÍ OBCE LUTÍN 2015 kulturní, společenské a sportovní akce v obou částech obce

KALENDÁŘ AKCÍ OBCE LUTÍN 2015 kulturní, společenské a sportovní akce v obou částech obce KALENDÁŘ AKCÍ OBCE LUTÍN 2015 kulturní, společenské a sportovní akce v obou částech obce Datum Název akce Stručný popis akce Pořadatel Místo konání akce 1.1. Novoroční výstup na Velký Kosíř 27. ročník

Více

Organizač ní zabezpeč ení š kolního roku 2013/2014

Organizač ní zabezpeč ení š kolního roku 2013/2014 Adresa:, 150 00 Praha 5 Organizač ní zabezpeč ení š kolního roku 2013/2014 Začátek školního roku pondělí 2. září 2013 Konec školního roku pátek 27. června 2014 Prázdniny (nevztahují se na MŠ) podzimní

Více

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček Z Á Ř. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické.

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček Z Á Ř. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1 Školáček Z Á Ř Í Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní rok 2014/2015 Nový

Více

1-zcela spokojen 2-spokojen 3-spíše spokojen 4-nespokojen 5-nemohu posoudit

1-zcela spokojen 2-spokojen 3-spíše spokojen 4-nespokojen 5-nemohu posoudit 1-zcela spokojen 2-spokojen 3-spíše spokojen 4-nespokojen -nemohu posoudit 1. Jaký je Váš názor na čistotu a celkový vzhled obce? 4 3 2 1 2. Jste spokojen s komunikací Obecního úřadu s občany? 3 3 2 2

Více

Camphill na soutoku Kdo jsme?

Camphill na soutoku Kdo jsme? Camphill na soutoku Kdo jsme? Jsme společenství žijící a pracující ve vsi České Kopisty, které pro ty, kteří by tady s námi chtěli bydlet a pracovat, poskytuje také komunitní chráněné bydlení a centrum

Více

ZŠ Praha 3, Cimburkova 18/600 ALMANACH. 2. pololetí 2018

ZŠ Praha 3, Cimburkova 18/600 ALMANACH. 2. pololetí 2018 ZŠ Praha 3, Cimburkova 18/600 ALMANACH 2. pololetí 2018 V čem jsme všichni stejní a v čem se lišíme? Odkud pocházíme? Různé kultury ve společnosti Vzájemná tolerance V čem jsme všichni stejní a v čem se

Více

PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 7.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY

PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 7.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 7.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY -odevzdání veškerých dokumentů a vyřízení potřebné administrativy s rodiči 8:00 8:45hod. přivítání dětí na Sport Campu

Více

KDY DO NATO VSTOUPILA ČR =? TOTALITA =? NEUTRALITA =? PROPAGANDA =? ŽELEZNÁ OPONA =?

KDY DO NATO VSTOUPILA ČR =? TOTALITA =? NEUTRALITA =? PROPAGANDA =? ŽELEZNÁ OPONA =? STUDENÁ VÁLKA V EVROPĚ STUDENÁ VÁLKA Studená válka = období napětí mezi SSSR a USA, kdy hrozilo vypuknutí třetí světové války (od blokády Berlína do r. 1989). 1949 SSSR vyrobil první atomovou bombu, později

Více

ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11

ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11 ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11 TAKTICKÉ HASIČSKÉ CVIČENÍ V MALÉ BYSTŘICI Podobně jako v loňském roce se i letos naše jednotka dobrovolných hasičů zúčastnila taktického hasičského cvičení. A co víc, dokonce

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA BŘEZEN 2017 ŠKOLNÍ PLES V pátek 3. března se konal v Kodymově národním domě v Opočně stužkovací ples naší školy, kde byli

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

!! Zápis :00-17:00 hod.

!! Zápis :00-17:00 hod. !! Zápis 2.5.2017 13:00-17:00 hod. Zápis do naší MŠ na školní rok 2017/18 se bude konat 2.5. 2017 od 13:00-17:00 hodin v budově MŠ Bílá. S sebou přineste vyplněnou Žádost o přijetí a Evidenční list s potvrzením

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

Eva Kordová Kultura a vzdělávání

Eva Kordová Kultura a vzdělávání Projekt je realizován za finanční podpory města Turnova a ve spolupráci se ZSST Turnov. Probíhá v rámci aktivit Zdravé město Turnov a Místní agenda 21. PŘEHLED AKCÍ ROKU 2016 LEDEN SETKÁNÍ S PŘÍBĚHEM A

Více

PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT PRO SENIORY A OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM, OBČANY MČ PRAHA 1, PRO ROK 2013

PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT PRO SENIORY A OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM, OBČANY MČ PRAHA 1, PRO ROK 2013 Příloha č. 2 k usnesení Rady MČ Praha 1 č. UR13_0138 ze dne 29. 1. 2013 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT PRO SENIORY A OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM, OBČANY MČ PRAHA 1, PRO ROK 2013 Obecné předpoklady N

Více

Zrcadlo domova Duben 2015

Zrcadlo domova Duben 2015 Zrcadlo domova Duben 2015 Ohlédnutí za měsícem březnem: Měsíc březen byl, co se týče aktivit velmi pestrý a bohatý. Kromě toho, že jsme se setkávali na našich pravidelných akcích, měli jsme spoustu dalších

Více

Motto: Alternativní doprava Projekt Jihlava Zdravé město a MA21

Motto: Alternativní doprava Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Motto: Alternativní doprava 16. 22. 9. 2011 Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Kampaň Evropský týden mobility nabízí obyvatelům měst příležitost seznámit se s konkrétními trvalými opatřeními na podporu

Více

pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Obsah květnového čísla:

pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Obsah květnového čísla: Květen 2017 14. ročník, č. 5 pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Obsah květnového čísla: Měsíc květen...........strana 1 Společenská rubrika.......strana 2 Kulturní a společenské akce......strana

Více

PROGRAM MENS SANA o.s. Potřebujete něco aktuálně zjistit? Telefonické kontakty na nás: Centrum psychosociální pomoci.596 918 104

PROGRAM MENS SANA o.s. Potřebujete něco aktuálně zjistit? Telefonické kontakty na nás: Centrum psychosociální pomoci.596 918 104 PROGRAM MENS SANA o.s. Březen 2011 Potřebujete něco aktuálně zjistit? Telefonické kontakty na nás: Centrum psychosociální pomoci.596 918 104 Saidlová Jaroslava.....777 034 883 Černá Hana.608 944 501 Grucmanová

Více

Zrcadlo domova Červen 2015

Zrcadlo domova Červen 2015 Zrcadlo domova Červen 2015 Ohlédnutí za měsícem květnem: V měsíci květnu jsme si užívali každodenní cvičení na židlích, které stále více nabývá na popularitě, takže tělocvična je vždy zaplněna do posledního

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM DUBEN 2018 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM DUBEN 2018 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM DUBEN 2018 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V KIOSKU V LÁZEŇSKÝCH DOMECH Pondělí 2.4.2018 Státní svátek 15:00 17:00 *VYRÁBÍME Z FIMO HMOTY LÁZEŇSKÁ DÍLNIČKA SLEZSKÝ

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016

Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016 Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016 Domov pro seniory Barvířská 495 5. 1. Kvizové dopoledne, 9:30 hodin, malý sál

Více

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK Číslo 1/2013 DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolfa Nytla Vážení čtenáři, dnes se Vám dostává do rukou první vydání našeho zpravodaje,

Více

DOMOVNÍČEK. č. 2/2013. DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. č. 2/2013. DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK č. 2/2013 DS Věstonická Domovníček č. 2/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolf Nytl ředitel DS Věstonická Adventní doba a vánoční svátky jsou čas klidu a pohody,

Více

ˇ ˇ KÝ T. programy. ...animacní STAMICHMAN V PŘÍBĚHU ČASU. PONDĚLÍ den s velkým náčelníkem Manem

ˇ ˇ KÝ T. programy. ...animacní STAMICHMAN V PŘÍBĚHU ČASU. PONDĚLÍ den s velkým náčelníkem Manem TAMICHMAN V PŘÍBĚHU ČAU PONĚLÍ den s velkým náčelníkem Manem 15:30 15:45 Cvičení s Mamutíkem Zábavné cvičení a hry Tělocvična 16:00 17:00 Medvědi z jeskyně Kreativní dílnička pro malé lovce ětský svět

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16 Školní rok 2015-2016 začíná v úterý 1.září 2015 první pololetí bude ukončeno ve čtvrtek 28.ledna 2016 druhé pololetí bude ukončeno ve čtvrtek 30. Června 2016 Prázdniny

Více

Ř Í J E N S B Ě R S T A R É H O P A P Í R U. P O D Z I M N Í P R Á Z D N I N Y čtvrtek pátek

Ř Í J E N S B Ě R S T A R É H O P A P Í R U. P O D Z I M N Í P R Á Z D N I N Y čtvrtek pátek MĚSÍČNÍ PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU Mgr. Dana Kirkosová Ř Í J E N S B Ě R S T A R É H O P A P Í R U 6.října v době 7:05 7:50 před BOČNÍM vchodem do školy DOKONČENÍ SBĚRU ZE ZÁŘÍ - vyhlášení výsledků B Í L Á P

Více

Ihned po nastěhování byla zahrada porostlá plevelem a vypadala takto:

Ihned po nastěhování byla zahrada porostlá plevelem a vypadala takto: Školička U Draka o. s., Hradec Králové ZPRÁVA ZA ROK 2015 ÚVOD Rok 2015 byl pro všechny děti a tety ve Školičce u Draka přelomový. Po pěti letech jsme se přestěhovali do nových větších, modernějších a

Více

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2015

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2015 R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2015 Slovo úvodem Vážení spoluobčané, přinášíme Vám závěrečné číslo Rozsečského zpravodaje v roce 2015 se všemi důležitými rubrikami. V Kapitolách z regionální historie

Více

Seniorský dům OŘECH BYDLENÍ SLUŽBY PÉČE AKTIVITY PROGRAM. SD Bohemia Group a.s., Ukrajinská 1488/10, Praha 10

Seniorský dům OŘECH BYDLENÍ SLUŽBY PÉČE AKTIVITY PROGRAM. SD Bohemia Group a.s., Ukrajinská 1488/10, Praha 10 BYDLENÍ SLUŽBY PÉČE AKTIVITY PROGRAM Specifikace Bydlení v Seniorském domě Bezpečný, komorní areál s asistenčními službami klasické i bezbariérové bydlení samostatné byty v dispozicích bytů 1+kk až 3+kk

Více

váš informační měsíčník na měsíc

váš informační měsíčník na měsíc váš informační měsíčník na měsíc Březen 2007 4. ročník, č. 3 pro potřeby klientů Domova důchodců Pyšely, Náměstí 1, 251 67 Pyšely n e p r o d e j n é o prvním jarním měsíci Březnu Milí přátelé, nedávno

Více

PŘEHLED SPOLEČENSKÝCH AKCÍ V MĚSTĚ ALBRECHTICÍCH PRO ROK 2016

PŘEHLED SPOLEČENSKÝCH AKCÍ V MĚSTĚ ALBRECHTICÍCH PRO ROK 2016 PŘEHLED SPOLEČENSKÝCH AKCÍ V MĚSTĚ ALBRECHTICÍCH PRO ROK 2016 LEDEN Novoroční výšlap chata Anna rozhledna Pátek 1. ledna 2016 ÚNOR Sportovně myslivecký ples Sobota 27. února 2016, tělocvična ZŠ Město Albrechtice

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník září říjen a. Pč - Výzdoba ŠD podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba c. Hv - Písně od táborového ohně 2. Literární - Četba

Více

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních 7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen 2019 Domov Srdce v dlaních V měsíci září narozeniny slaví: 2. září Tomašová Jana 13. září Špidlenová Jadwiga 15. září Soukupová Ludmila 16. září Polidová Alena 19.

Více

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Albrechtícek Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Jako každý rok, i letos byl květen měsícem výletů a akcí. Každá třída si svoje celodenní výlety plánuje sama, jedna akce však byla pro všechny děti společná,

Více

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice ze školy i mateřinky časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice 13. ČÍSLO duben 2018 Ve čtvrtek 15. března se v naší škole uskutečnila soutěž o nejkrásnější písemný projev. Žáci byli rozděleni

Více

Naší mateřské škole se říká:

Naší mateřské škole se říká: Naší mateřské škole se říká: Každá třída má svojí barevnou kombinaci, se kterou ladí výmalba tříd, barevné dekorace a doplňky. Barvě tříd odpovídají i pytle v šatnách na ukládání osobních věcí. U každé

Více

JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ.

JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. DOBRÝ DEN! Tento program na ŘÍJEN byl sestaven na základě individuálních plánů a současných možností centra. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. Jinak PROGRAM PROBÍHÁ

Více

Augustínek. MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem

Augustínek. MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Augustínek MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Letní tábor ve Sv. Dobrotivé, 2012 Školní družina 2 Augustínek, 2012 VYCHOVÁVAT MÁ BÝT RADOST! Milí rodiče a přátelé naší školy sv.

Více

OD DO JE CDS MOTÝL UZAVŘENO. OTEVŘENO BUDE JIŽ

OD DO JE CDS MOTÝL UZAVŘENO. OTEVŘENO BUDE JIŽ DOBRÝ DEN! Tento program na PROSINEC byl sestaven na základě individuálních plánů a současných možností centra. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. Jinak PROGRAM

Více

Zrcadlo. domova únor 2014

Zrcadlo. domova únor 2014 Zrcadlo domova únor 2014 Ohlédnutí za lednem: První letošní měsíc je na svém konci. V lednu konečně přišla bílá zima a my můžeme za okny sledovat první letošní sněhové vločky. V lednu jsme se byli podívat

Více

3. číslo Zpravodaj Březen Domov. Srdce v dlaních

3. číslo Zpravodaj Březen Domov. Srdce v dlaních 3. číslo Zpravodaj Březen 2018 Domov Srdce v dlaních V měsíci dubnu narozeniny slaví: 7. dubna Dagmar Hofrichterová 9. dubna Rudolf Světlík 10. dubna Marie Pospíšilová 14. dubna Václav Slánský 15. dubna

Více

Plán kulturních a sportovních akcí Městské správy sociálních služeb v Mostě - příspěvkové organizace na 2. pololetí roku 2015

Plán kulturních a sportovních akcí Městské správy sociálních služeb v Mostě - příspěvkové organizace na 2. pololetí roku 2015 Plán kulturních a sportovních akcí Městské správy sociálních služeb v Mostě - příspěvkové organizace na 2. pololetí roku 2015 Domov pro seniory, ul. Barvířská 495 Pravidelné aktivity: Pravidelné aktivity

Více

LÉTO 2018 ZPRAVODAJ. Návštěva jehňátka z farmy ze Zaječova

LÉTO 2018 ZPRAVODAJ. Návštěva jehňátka z farmy ze Zaječova LÉTO 2018 ZPRAVODAJ Návštěva jehňátka z farmy ze Zaječova Pomalu nám vše rozkvetlo a vzduch je provoněný jarem. Nezbývá než se těšit na teplé sluneční paprsky, které nám dodají spoustu energie a dobré

Více

Středisko volného času POHODA A POHODA COOL pořádá během jarních prázdnin PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR. Budovatelů 1229, Hlinsko

Středisko volného času POHODA A POHODA COOL pořádá během jarních prázdnin PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR. Budovatelů 1229, Hlinsko Středisko volného času POHODA A POHODA COOL pořádá během jarních prázdnin PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR Datum konání: 4. 2. 2019-8. 2. 2019 Místo konání: SVČ POHODA A POHODA COOL Budovatelů 1229, Hlinsko Denní doba

Více

Zrcadlo domova BŘEZEN 2015

Zrcadlo domova BŘEZEN 2015 Zrcadlo domova BŘEZEN 2015 Ohlédnutí za měsícem únorem: Měsíc únor byl co se týče aktivit mnohem veselejší. Opět jsme se začali setkávat na našich pravidelných akcích, ať již to je ranní tělocvik, poslech

Více

ˇ ˇ KÝ T. Čarovný čas na vlnách lásky. programy. ...animacní PÁTEK Informace na: tel.: I

ˇ ˇ KÝ T. Čarovný čas na vlnách lásky. programy. ...animacní PÁTEK Informace na: tel.: I PÁTEK 26. 4. 15:30 15:45 Cvičení s Mamutíkem Odpolední protažení celého těla Tělocvična s naším maskotem 16:00 17:00 Čarodějka obrodějka Tvoříme čarodějky z ubrousků ětský svět 17:00 18:00 V pavoučí síti

Více