AST S. U. P. 1. Vydání

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "AST S. U. P. 1. Vydání"

Transkript

1 AST S. U. P. 1. Vydání Autor: Miroslav Votava

2 Obsah I. Předmluva 1 II. Obecné informace 2 III. Struktura týmu. 3 IV. Ústrojová kázeň 5 V. Hodnosti 15 VI. Povinnosti 17 VII. Bezpečnost. 18 VIII. Tréninky, akce 20 IX. Nábor. 21

3 I. Předmluva Tato příručka vznikla z důvodu komplexnosti týmu. Má pomoci členům týmu, ale i zájemcům o přijetí zorientovat se jak tým funguje a podle čeho se řídí všichni členové. Publikace začíná samotnými obecnými informace s krátkou historií vzniku týmu a čím se inspiroval, ale také s krátkou odbočkou týkající se zbraní. Poté se dostaneme jak je tým strukturovaný a jak se dělí, přes strukturu týmu se dostaneme k ústrojové kázni, která obsahuje pravidla oblékání členů ať už jde o maskovací komplety, hodnosti, šňůry, odznaky, nebo týmové nášivky, vše bude doplněno fotografiemi pro větší přehlednost. Když se už dozvíme, kde se nosí hodnosti bylo by dobré si něco říci i o systému hodností, který zde funguje. Samozřejmostí jsou opět fotografie hodnosti, ke každé hodnosti bude připsáno co taková hodnost vykonává za funkci v jednotlivých složkách týmu, tohle všechno bude doplněno o pravomoce. Každá hodnost má své pravomoce, a proto se musíme samozřejmě dostat i k povinnostem u jednotlivých hodností. Každý tým, nebo klub by měl dodržovat jisté zásady bezpečnosti, ani my nebudeme vyjímkou. Airsoftové zbraně jsou vedené jako zbraně, občas se přidává i pyrotechnika, proto kapitole bezpečnosti dáváme zvláštní váhu, není to však jen něco psaného, tyto zásady kontrolujeme i na tréninku či akci. Když jsme zmínili tréninky a akce tak těm se budeme věnovat v předposledním bodě, zde se bude jednat o oznamování či navrhování termínů akcí či tréninků. Zde se dozvíte i jak trénink začíná, průběh a jak končí. Poslední kapitolou bude nábor samotný. Zde se věnujeme problematice samotného náboru od samého začátku, co proto udělat, koho kontaktovat a co již musím splňovat. Pravidla členů náborů až po jejich samotné přijetí, což samozřejmě je asi nejdůležitější pro zájemce. Na závěr bych chtěl říci, že ze začátku se Vám pravidla zdají možná trochu omezující, ale podle zkušeností jsou pravidla omezující jen v bezpečnosti a ta se nesmí brát na lehkou váhu. Systém, který je popsán v této publikaci je fungující v praxi. Samozřejmě jsem se nezmínil v žádném bodě o výzbroji, krátký text se nachází v obecných informacích z důvodu, že se na zbraně nikterak neomezujeme, proto jedinými pravidly jsou tlačné zásobníky a úsťová rychlost zbraní. Tímto bych Vám chtěl poděkovat za pozornost věnovanou této publikaci, ale také týmu samotnému, za který bych Vám chtěl poděkovat. Blackburn velitel týmu 1.

4 II. Obecné informace Tým byl založen na podzim roku 2014, inspirací byla armáda ČR, ale i bezpečnostní sbory ČR. Během tří následujících měsíců se do náboru přihlásili tři lidé. Ačkoliv měl tým nějaké základy, stále se postupem času formoval a upravoval (ve smyslu pravidel) vždy, když se narazilo na problém či nedostatek, který předtím nebyl patrný. Založily se internetové stránky a probíhal nábor. Konečnou podobu dostává na konci roku 2015 tedy rok od založení. Tým vznikl inspirací armády i bezpečnostních sborů, proto tým cvičí taktiky boje v lese, sebeobranu, manipulaci s reálnými zbraněmi a základy pořadové přípravy. Věnuje se i natáčení videí a členové se schází i v civilu. Kromě vlastních internetových stránek disponuje tým nášivkami a odznaky vyráběnými na zakázku. Dále i vlastní zkouškový systém pro zájemce o přijetí, nebo pro členy týmu, kteří chtějí dostat vyšší hodnost a tudíž i funkci v týmu. Oblečení upravuje týmová ústrojová kázeň popsaná v bodu IV., nosíme maskovací vzor 95 se světle zeleným baretem. Ostatní výstrojní součástky nemusí být ve výstroji AČR, ale musí odpovídat bodu IV. Výzbroj také není omezována, omezujeme se pouze na úsťovou rychlost 140 m/s pro zbraně střílející dávkou, dále na tlačné zásobníky s vyjímkou kulometů a pistole bychom doporučovali plynové, to však není nutnost. Ostatní komponenty na zbrani jsou na úvaze majitele zbraně. Příručka obsahuje stručné informace o týmu, nemusí zde být naprosto vše uvedeno. 2.

5 III. Struktura týmu Tým se dělí na dvě základní organizační složky. První složkou je pěší četa a druhou odstřelovači. Samostatně jsou vyčleněni velitel praporu a zástupce případně instruktoři a speciální jednotka. A) Pěší četa Tuto složku má na starosti jeden velitel čety (nadpraporčík) s jedním zástupcem (praporčíkem), ti řídí pěší družstva a jsou přímo podřízeni veliteli praporu (poručíkovi) a jeho zástupci (štábní praporčík). Družstvo se skládá obvykle ze sedmi lidí. Prvním je velitel družstva (nadrotmistr) s jedním zástupcem (rotmistrem), přímo podřízeni veliteli čety a jeho zástupci. Dále je tvořeno radistou, ostrostřelcem, kulometčíkem a dvěma pátrači (v hodnostech četař, desátník a svobodník). Může nastat situace, kdy bude družstvo osmičlenné, v tom případě osmý člen nastupuje na pozici pátrače (případně jiná vhodná pozice), nebo kulometčíka. V bojových situacích má velitel družstva absolutní pravomoc nad svým družstvem, velitel čety může družstva pouze koordinovat. V případě bojového nasazení velitele čety, nebo jeho zástupce, je přímo podřízen veliteli daného družstva (toto platí i pro velitele praporu a jeho zástupce pokud sami nejsou velitelé družstva). V rámci družstva vydává rozkazy pouze velitel družstva případně jeho zástupce, nikdo jiný nesmí vydávat rozkazy jinému členovi družstva a to i přes vyšší hodnost. Velitel čety- nadpraporčík Zástupce VČ- praporčík Velitel družstvanadrotmistr Zástupce VD- rotmistr Radista Ostrostřelec Kulometčík Pátrač Pátrač Kulometčík Družstvo s osmým členem dosazeným na pozici kulometčíka Velitel družstvanadrotmistr Velitel družstvanadrotmistr Zástupce VD- rotmistr Zástupce VD- rotmistr Radista Radista Ostrostřelec Ostrostřelec Kulometčík Kulometčík Pátrač Pátrač Pátrač Pátrač člen v náboru se zařazuje vždy do volného družstva, nebo podle uvážení velitele týmu 3.

6 B) Odstřelovači Odstřelovače má na starosti velitel pěší čety (nadpraporčík) a jeho zástupce (praporčík), ti řídí sniper týmy a jsou přímo podřízeni veliteli praporu (poručíkovi) a jeho zástupci (štábnímu praporčíkovi). Odstřelovače koordinuje s družstvy. Sniper tým se skládá ze snipera střelce (rotmistra) a snipera pátrače (rotného). Vyjímkou může být připojení třetího člena týmu a to záškodníka (četaře), který má na starost detekovat a zneškodnit nástražné systémy, ale také připravovat vlastní nástažné systémy, jeho činnost koordinuje jeden z odstřelovačů. Velitel pěší čety- nadpraporčík Zástupce velitele pěší čety- praporčík Pěší četa Pěší družstva Sniper střelec- rotmistr Sniper střelec- rotmistr Sniper pátrač- rotný Sniper pátrač- rotný Záškodník- četař Sniper tým rozšířen o záškodníka C) Speciální jednotka Je vyčleněná jednotka operující v otevřeném prostoru, ale i v budovách a uzavřených prostorech. Členové operují v kompletu vz.95 i v černých kombinézách. Zájemce musí prokázat určitou fyzickou zdatnost, znalost taktik a mít doplněnou výstroj se zvýšenými nároky. Operujují v pěti lidech a spadají přímo pod velitele praporu a jeho zástupci. Jednotka je složena z velitele a jeho zástupce (oba nadrotmistři), dále tří specialistů (rotmistrů), kteří doplňují pozici kulometčíka, záškodníka a ostrostřelce. D) Štáb Vzniká v případě velkých akcí. Skládá se z velitele praporu, jeho zástupce, velitele čety, jeho zástupce a případně dalších členů s pověřením. Štáb koordinuje pohyb jednotek na bojišti. Štáb řídí velitel týmu, ostatní členové štábu vydávají rozkazy pěším družstvům a odstřelovačům. 4.

7 IV. Ústrojová kázeň Shromažďuje určitá pravidla oblékání členů týmu. Upravuje základní komplet, ale i bojové komplety. Z větší části se jedná pouze o maskovací vzor či barvu oblečení. Typ oblečení z velké části je na uvážení člena. Dále upravuje kde se nosí týmové nášivky, odznaky, případně šňůry (ty jsou popsány zvlášť na konci). V předposlední části je popsána norma upravující obsah nošených věcí na vestě. Šňůry a obsah vesty jsou psané u pěší čety. Je rozdělena podle složek týmu, speciální kapitolou bude týkající se šňůr, kde bude vysvětleno jaké typy a kdo je nosí (psané u pěší čety, ale platí pro všechny složky týmu). A) Ústrojová kázeň pěší čety Nejjednodušší typ oblékání je tzv. 1) komplet základní (nástupní) Nástupní komplet může být i pouštní DPM (vz.95), avšak musí být povolen na dané akci či tréninku v kapitole speciální tréninkový komplet. Člen (Tygrs) oblečen v základním kompletu. 5.

8 Tento komplet zahrnuje základní součástky ústroje včetně nášivek a odznaku. Základní komplet je nošen na veřejnosti při přesunu na trénink, nebo při zahájení a ukončení tréninku a samozřejmě při reprezentačních akcích. Je tvořen kompletem kalhot s opaskem a blůzy vz.95, světle zeleného baretu a černé pevné obuvy (může být i olivová). V zimě je svrchním oděvem kongo vz.95. Blůza (kongo) nese jmenovku, hodnost a malou nášivku. Baret nese týmový odznak. Komplet člena nosícího šňůry je o ně doplněn. Doplňky jako sumky, stehenní či jiná pouzdra a vesty se k tomuto kompletu nenosí, povoleny jsou trojzubce od pouzder na opasku. Ve vyjímečných případech se nosí stehenní pouzdro s nenabitou zbraní. Brýle se nosí v případě vytažení zbraní z přepravních pouzder. Malá nášivka se nosí na pravém rukávu vždy svrchního oděvu, velká nášivka se smí nosit našitá na zadní části svrchního oděvu v oblasti lopatek. Hodnost a jmenovka se nosí na obvyklém místě na pravé straně blůzy. Šňůry se nosí na levé straně, jedním koncem na rameni a druhým koncem provlečeným v knoflíkové dírce blůzy. malá nášivka Hodnost s jmenovkou Odznak na baretu Velká nášivka Člen (Tygrs) nosící šňůry. 6.

9 2) Komplet na cvičení, bojový a vícedenní- rozšiřují komplet základní Bojový komplet (Tygrs) Komplety vychází ze základního kompletu. Komplet na cvičení může být doplněn o chrániče na kolena, rukavice (bezprsté i prstové), odhazováky, sumky atd, pouzdro na pistoli. Bez vesty maximálně řemení. Pokrývku hlavy může tvořit šátek, helma, čepice, klobouk, nebo i baret. Brýle jsou zde povinné. Tento komplet slouží pouze pro tréninkové účely bez potřeby brát velké množství vody, jídla, munice, plynu, zásobníků, rychloplniček atd. (vysílačku mít u sebe), aby se člen neustále nevzdaloval. 7.

10 Komplet bojový se liší přidáním taktické vesty (řemení), případně dodatečného maskování a bojové pokrývky hlavy. Člen v tomto kompletu nosí u sebe vše potřebné, aby vyžil minimálně den což se týká vody, jídla, munice, plynu, baterek, zásobníků, plniček atd. Dále zbraň primární a sekundární, vysílačku, reflexní vestu a lékárničku. V lepším případě i lopatu, nůž či jiný nástroj. Vícedenní komplet pak pouze přidává batoh s věcmi. Všechno vybavení musí být ve vz. 95, nebo olivové barvě. 3) Speciální komplet na trénink Speciální tréninkový komplet (Tygrs) 8.

11 Tento komplet byl odhlasován členy jako alternativa k vz.95, aplikovaný na čistě tréninkové akce, občas akce typu afghánistán. Komplet vypadá následovně boty kotníkové či nadkotníkové v černé, hnědé či písečné barvě. Kalhoty písečné DPM s páskem v olivové či pískové barvě. Blůza písečné DPM s jmenovkou, hodností a malou nášivkou na pravém rukávu v olivově- čené variantě (případně anglickou vlajku odstranit). Baret s odznakem týmu, ve světle zelené barvě v případě nástupu, jinak jakákoli pokrývka hlavy. Ústroj stejná jako u vz.95. Doplňky jsou pouze v olivové či písečné barvě. Altenativou mohou být písečné maskáče vz.95 se stejnýmu pravidly jako u DPM.!! Tento komplet je pouze dobrovolný, proto kdo ho nebude nosit, tak stále je v platnosti komplet vz.95 les!! 4) Ústroj fotografů V podstatě se jedná o základní (nástupní) komplet pěší čety. Rozdílem jsou nošené věci na opasku a to lékárnička, pistole, voda a jídlo, případně nůž. 5) Povinné věci na vestě- minimální počty kusů 2-3 ks tlačných zásobníků + jeden ve zbrani do primární zbraně 1-2 ks zásobníků + jeden ve zbrani do sekundární zbraně 2000 ks munice 1 ks rychloplnička 1 ks nůž 1 ks reflexní vesta 1 ks vazelína či silikon 1 ks lékarnička 1 láhev plynu (pokud je potřeba pro zbraň) 0,75 l - 1 l vody- čutora či camelbag+ jídlo na den (individuální) či 1-2 ks MRE 1 ks polní lopatka či krompáč (skládací) 1 ks radiostanice s headsetem 1 ks jmenovka (pokud lze) a v poslední řadě baterie do příslušenství, měli by být i zápalky či křesadlo, tablety na čištění vody, lanková pila, buzola či kompas, odhazovák, pláštěnka a nástroje pro rozborku zbraně. 9.

12 U kulometčíka se zvyšuje munice a snižují počty zásobníků. Jakékoli změny schvaluje velitel praporu a jeho zástupce na podnět velitele družstva, který to bere na vědomí. Samotný velitel družstva má úlevu na polní lopatku. Všechno by mělo být na vestě. 6) Šňůry Nosí je velitel praporu, jeho zástupce, velitel čety, velitel družstva a dozorčí. Zástupce velitele čety a velitele družstva nosí šňůry jen v nepřítomnosti velitele čety, nebo družstva. Všichni jsou povinni nosit šňůry na každé akci (i přesto, že je nemusí využít). Pravidla nošení popsáno viz níže. V týmu jsou tři typy šňůr a to zlaté, bílé a červené, odlišené typem nábojů, nebo navěšenou píšťalkou. Zlaté šňůry Nosí je velitel praporu, navěšeny náboje 7,62x51 mm. Velitel nosí šňůry na všech akcích bez vyjímky. Tyto šňůry může nosit i jiný člen v zácviku na zástupce velitele, nebo pokud má pověření od velitele. Označují člena s absolutním rozhodujícím slovem. Šňůry velitele praporu Šňůry zástupce velitele praporu Bílé šňůry Nosí je zástupce velitele praporu, osazené dvěma náboji 7,62x51 mm. Nosí je na každé akci. 10.

13 Červené šňůry Nosí je velitel čety, v případě nepřítomnosti jeho zástupce, velitel družstva a v nepřítomnosti jeho zástupce a dozorčí. Velitel čety nosí červené šňůry se dvěma náboji 7,62x39 mm, které je povinen nosit na reprezentačních akcích jako jsou nábor, zkoušky či přísaha, nebo reprezentace týmu případně tehdy, kdy mu to oznámí velitel týmu, nebo jeho zástupce. Pro zástupce velitele čety platí to samé jako pro velitele čety, avšak je nosí pouze v případě jeho nepřítomnosti. Šňůry velitele čety Velitel družstva nosí červené šňůry s nábojem 7,62x39 mm na vnější straně a na vnitřní odznak svého družstva. Jeho zástupce nosí šňůry jen v jeho nepřítomnosti. Velitel družstva má absolutní moc nad svým družstvem omezenou velitem čety, jeho zástupcem, velitelem praporu a jeho zástupcem. Nosí je pouze na reprezentační akce, nebo vždy když mu řekne velitel praporu, nebo zástupce. 11.

14 Dozorčí nosí červené šňůry s jedním nábojem 7,62x39 mm a jednou píšťalkou. Pozice dozorčího není pevná, proto může tyto šňůry nosit jiný člen, nebo i více členů. Mají hned dva významy. Prvním je, že dozorčí se stará o bezpečnost. Díky této pozici převýší všechny hodnosti až do velitele čety, případně zástupce velitele čety v nepřítomnosti velitele čety. Pokud se jedná o velitele družstva, toho musí dozorčí poslechnout pouze pokud se cvičí taktika družstva, ve kterém je dozorčí zařazen a tedy i v organizačních záležitostech. Pokud dozorčí nespadá do družstva tohoto velitele, tak ho také převyšuje. Za druhé se dozorčí stará o výcvik a učení základním věcem nováčků, nebo zájemců o přijetí (s pověřením i členů). Dozorčí obdrží šňůry vždy na rozdílení týmu, proto tyto šňůry nosí velitel týmu u sebe. Dozorčí musí být již členem týmu, obvykle pěší čety. Odstřelovači jej musí také poslouchat, avšak jen co se týká bezpečnosti, nebo obecných věcí, do specializovaného tréninku nemá dozorčí právo zasahovat. Člen sniperů může také být dozorčím, ten může zasahovat do výcviku pěších družstev, ale pouze jak mu dovolí velitel družstva, jinak má stejné pravomoce jako dozorčí pěší čety. Šňůry dozorčího Dozorčí pěší čety (Tygrs) 12.

15 B) Ústrojová kázeň odstřelovačů Platí pro ně stejná pravidla jako je tomu u pěší čety. Rozdílný je pouze bojový komplet s větším důrazem na maskování. Rozdílný je také seznam věcí co musí snipeři nosit a to zmenšený počet munice a zásobníků. Více úlev musí povolit velitel praporu, nebo jeho zástupce. B) Ústrojová kázeň speciální jednotky Má hodně společné prvky s pěší četou jako nároky věcí na vestě a nebo ústroj kompletu vz.95. Nejjednodušší typ oblékání je tzv. 1) komplet základní (nástupní) Existují dvě varianty (člen musí mít obě). První varianta je totožná s ústrojí pěší čety, vyjímkou je baret (vínový). Druhou variantu tvoří černá kombinéza (případně černé kalhoty a blůza), černé vysoké boty a černý baret. Může být speciální tréninkový komplet speciálních jednotek (musí být povolen). Odznak nosí stejný a na stejném místě, nášivky jsou v černé barvě se žlutými prvky. Malá nášivka (černo- žlutá) se nosí na pravém rukávu, povinná je velká nášivka, kterou nosí na zádech. Jmenovka je na černém podkladu se žlutým textem, hodnost je také na černém pozadí. Vše na svrchním oděvu. K tomuto kompletu se nenosí žádné doplňky jako pouzdra, nebo sumky. 13.

16 2) Komplet na cvičení, bojový a vícedenní- rozšiřují komplet základní komplet na cvičení Komplety vychází ze základního kompletu. Komplet na cvičení může být doplněn o chrániče na kolena, rukavice (bezprsté i prstové), odhazováky, sumky atd, pouzdro na pistoli. Může být bez vesty. Pokrývku hlavy může tvořit pouze helma, čepice, nebo i baret. Brýle jsou zde povinné. Tento komplet slouží pouze pro tréninkové účely bez potřeby brát velké množství vody, jídla, munice, plynu, zásobníků, rychloplniček atd. (vysílačku mít u sebe), aby se člen neustále nevzdaloval.!! všechny doplňky pouze v černé barvě.!! V případě vz.95 jsou pravidla stejná jako u pěší čety. komplet bojový Komplet bojový se liší přidáním taktické vesty s balistikou, a bojové pokrývky hlavy (helma). Člen v tomto kompletu nosí u sebe vše potřebné, aby vyžil minimálně den což se týká vody, jídla, munice, plynu, baterek, zásobníků, plniček atd. Dále zbraň primární a sekundární, vysílačku, reflexní vestu a lékárničku. V černém kompletu se nenosí lopatka. Bojový komplet vz.95 se řídí stejnými pravidly jako u pěší čety, změnou je zde povinnost nosit balistickou vestu. vícedenní komplet Vícedenní komplet zde neexistuje v případě černého kompletu. Komplet vz.95 se doplňuje o batoh s věcmi. 3) Speciální komplet na trénink Tento komplet byl odhlasován členy jako alternativa k černému kompletu. Tento komplet je možné použít v bojové variantě (černý komplet je základní, člen ho proto musí mít také). Komplet vypadá následovně, boty kotníkové či nadkotníkové v černé barvě. Kalhoty URBAN DIGITAL s černým opaskem. Blůza URBAN DIGITAL s jmenovkou, hodností a malou nášivkou na pravém rukávu v černožluté variantě. Baret s odznakem týmu, v černé barvě v případě nástupu, jinak jakákoli pokrývka hlavy (černé barvy nebo URBAN DIGITAL). Ústroj stejná jako u černého kompletu. Doplňky jsou pouze v černé barvě! Speciální jednotky nenosí speciální tréninkový komplet pěší čety (DPM).!! Komplet URBAN DIGITAL je pouze dobrovolný!! 14.

17 Fotky se doplní!! V. Hodnosti Standartní hodnosti začínaje vojínem a poručíkem konče. Označují funkci člena v týmu. Vojín je člen v náboru a automaticky postupuje po přijmutí. Pak jsou tu hodnosti, které může mít vždy jen jeden člověk jako poručík, štábní praporčík, nadpraporčík a praporčík. 15.

18 vojín- tuto hodnost získává každý člen v náboru. Po přijetí z ní automaticky postupuje výš. svobodník- základní hodnost přijatého člena. Z této hodnosti může skládat zkoušky na vyšší pozice. Člen v této hodnosti je obvykle zařazen do pěšího družstva. desátník- obvykle specializovaný člen pěšího družstva. četař- hodnost pro specialisty, obvykle záškodník, nebo velitel brány rotný- hodnost dostává odstřelovač pátrač rotmistr- hodnost dostává odstřelovač střelec a zástupce velitele družstva, nebo člen speciálních jednotek nadrotmistr- hodnost velitelů družstev, nebo velitel speciálních jednotek praporčík- zástupce velitele čety nadpraporčík- velitel čety štábní praporčík- zástupce velitele praporu poručík- velitel praporu 16.

19 VI. Povinnosti V této kapitole se popisují povinnosti členů podle funkce. Člen v náboru Od tohoto člena se očekává respektování pokynů, všech členů týmu, aktivně se účastnit tréninků, učit se novým věcem a respektovat bezpečnost. Členové týmu Respektují ostatní členy, dodržují bezpečnost, udržují si docházku nad 60 %, účastní se schůzí, respektují pokyny velitelů a dozorčího. V případě neúčasti na tréninku tuto skutečnost hlásí veliteli, nebo jeho zástupci co nejdříve. Učí se věci co se probírají na tréninku a udržují je v paměti. Dále znají pravidla týmu, která dodržují. Návrhy na akce předávají velení. Snaží se rozšířit počet členů. Velitelé družstev a jejich zástupci Mimo běžných povinností členů týmu, mají přehled o svém družstvu. Připravují tréninkové plány a organizují si družstvo. Nosí na akce šňůry. Sbírají od členů družstev návrhy na změny či zlepšení a ty předává veliteli čety. Seznamují členy družstev s novinkami týkající se týmu, nebo aktuálních věcí. Zástupci tyto povinnosti přebírají v nepřítomnosti velitele družstva. Velitel čety a jeho zástupce Kromě běžných povinností, organizuje všechny členy pěší čety i všechny odstřelovače. Informace a návrhy získané od velitelů družstev předává veliteli praporu, nebo jeho zástupci. Nosit šňůry na akce a provádí rozdílení členů, kde seznamují členy s novinkami. Připravují s veliteli družstev a odstřelovači tréninkové plány a na trénink dohlíží. Zástupce přebírá všechny povinnosti v jeho nepřítomnosti. 17.

20 Dozorčí Jsou uvedeny v kapitole IV. podkapitole 6. Dohlížet na bezpečnost v průběhu tréninků a věnovat se členům v náboru i ostatním členům. Nosit šňůry a v případě nedodržování pravidel bezpečnosti vše hlásit a včas zakročit. Velitel praporu a jeho zástupce Nosí oba šňůry a zástupce zastupuje vždy velitele praporu. Udržují si co nejvyšší docházku, organizují akce, které dopředu oznamují. Plánují schůze a informují členy o všech případných změnách. Starají se o fungování týmu a styk s veřejností. VII. Bezpečnost Bezpečnost je velice důležitá, a proto je zde výčet jen toho nejzákladnějších bezpečnostních opatření, která respektují všichni členové bez vyjímky. Po celou dobu akce, nebo tréninku nosit kvalitní ochranné brýle!! Brýle se začnou nosit v okamžiku vytažení zbraní z pouzder. Nikdo v tuto chvíli již, nebude bez brýlí! Zbraně se vytahují až po rozdílení týmu. Zde velitel (praporu, čety) určí bezpečný prostor do kterého se smí střílet. Při nabíjení zbraní se bude vždy mířit do tohoto prostoru. Se zbraní se neotáčíme proti lidem (vyjímkou je hra samotná) a chováme se s ní jakoby byla vždy nabitá. Když se zbraní nestřílím, nosím jí havní dolů a vždy zajištěnou. V případě vybíjení se vytáhne zásobník a vytřelí se pár ran jednotlivou do bezpečného prostoru a vypojí se baterie. Nad vybíjením a nabíjením dohlíží jeden z velitelů, nebo dozorčí. Po ukončení tréninku se zbraně takto vybijí, uklidí se do pouzder, v tuto chvíli mohou členové sundat brýle a přejde se k rozdílení. U zbraní schopné střílet dávkou nepřesáhne úsťová rychlost 140 m/s s 0.20 g střelivem. 18.

21 V případě nerespektování nošení ochrany očí si každý nese vinu sám, nikoli ten co vystřelil. Odražená střela neplatí. Platný je každý zásah do jakékoli části výstroje. V případě zásahu zbraně, je zbraň vyřazena a musí být použita sekundární zbraň. Střelba do vlastních lidí je platná a vyřazuje hráče z boje. Po zásahu a vyřazení z boje je každý hráč povinen zásah oznámit, zvednout ruce nad hlavu a označit se reflexní vestou, poté se neplete mezi živé hráče a živí se naopak neukrývají mezi mrtvými. Je povolena pouze 6 mm, nebo 8 mm plastová munice (kuličky), Zbraně jsou povoleny pouze airsoftové zbraně. Pyrotechnika musí být ozkoušena a uznána jako bezpečná. To posuzují všichni členové týmu. Nemanipulovat s ní v blízkosti ohně a neházet jí po členech či jinak ostatní ohrožovat. Nesmí být zápalná, nebo v kových či jinak tvrdých obalech. Oheň je zakázáno zakládat, nebo používat! Při spatření civilní osoby (nezúčastněné), hlásím neprodleně všem členům ať už ústně, nebo vysílačkou (v případě větší vzdálenosti) slovem CIVIL!. V tu chvíli se přestane okamžitě střílet, zbraně se zajistí a vyčká se. Až se tato osoba vzdálí dostatečně daleko, opět se tato skutečnost zahlásí a může se pokračovat. Chovat se vždy tak, abych neohrozil sebe, nebo okolí. Při nácviku sebeobrany používat jen přiměřenou sílu, abych nezpůsobil úraz a dbát nutné opatrnosti. Ohledně bezpečnosti vždy uposlechnout velitele, nebo dozorčího. Všichni členové jsou povinni tyto pravidla dodržovat a hlásit pokud se nedodržují. Tuto povinnost má zejména dozorčí. Člen, který nerespektuje tato pravidla či jinak ohrožuje okolí, potrestá velitel (čety, týmu) dle vlastního uvážení. Při porušení bezpečnosti je dovoleno zvýšení hlasu. 19.

22 VIII. Tréninky, akce Tréninky jsou zpravidla jednodenní a oznamují se minimálně týden dopředu. Obvykle se jedná o uzavřené tréninky týmu. Akce pokud jsou vícedenní se oznamují minimálně měsíc dopředu. Akce, jelikož mají obvykle svá vlastní pravidla, zde platí pouze přinést všechny potřebné věci a dorazit včas. Před velkými akcemi tým pořádá schůze v civilu za účelem domluvit se na cestování a taktických věcech. Obecně dodržovat pravidla týmu a chovat se reprezentativně. Tréninky oznamuje velitel týmu, nebo jeho zástupce s týdenním předstihem s místem a časem srazu. Pokud neuvede jinak členi si vezmou na trénink veškerou výzbroj a výstroj. Každý člen, který dorazí na smluvené místo se převleče (pokud tak již neučinil) do základního kompletu vz.95 s baretem plus šňůry. Zbraně se nechávájí zabalené. Takto vyčkají na ostatní členy. Když jsou všichni nachystaní přechází se na rozdílení týmu, které vede velitel týmu, jeho zástupce, nebo velitel čety záležící na jejich dohodě. V případě přítomnosti velitele týmu, který vede rozdílení, stojí jeho zástupce vedle něj po pravé straně (v jeho nepřítomnosti velitel čety). Při rozdílení se sdělí členům novinky, nebo změny, které se případně odhlasují, velitel si zapíše docházku, sdělí co se bude na tréninku dělat a jmenuje dozorčího, kterému předá šňůry. Pak je prostor pro dotazy ze strany členů. Rozdílení je předmětem pořadové přípravy, která se v týmu učí. Proto podrobnější pravidla rozdílení se člen dozví na trénincích. Po rozdílení si každý nasadí ochranné brýle a přejde se k nabíjení zbraně. Vyznačí se bezpečný prostor a členové začnou nabíjet zbraně za dodržení bezpečnostních pravidel. Nad nabíjením dohlíží dozorčí, nebo velitelé, kdy si mohou vyzkoušet členy z bezpečnosti zacházení se zbraní. Průběh tréninků je vždycky odlišný. Platí zde jen poslouchat velitele a jejich zástupce, dozorčího a dodržovat bezpečnost. Trénink končí tak jak začal, také rozdílením při opačném pořadí. Prvně se přejde k vybíjení zbraní, zbraně se uklidí, členi si sundají ochranné brýle a následuje klasické rozdílení, kdy se řekne co se dělalo dobře či špatně a kdy bude další trénink případně schůze. 20.

23 IX. Nábor Prvním krokem pro zařazení do náboru je napsat veliteli týmu, nebo jeho zástupci, kontakt na stránkách. Domluví se schůzka, kde se strany trochu poznají a domluví se na prvním termínu tréninku. Zájemce se zde seznámí s ostatními členy a trochu víc pozná jak to v týmu chodí. Zájemce by v této fázi měl splňovat: - čas a ochotu účastnit se tréninků - být dostupný na telefonu - respektovat členy a pravidla týmu - schopnost učit se a vytrvalost - ochotu zkompletovat si výstroj a výzbroj Do začátku nemusí vlastnit AS zbraň ani výstroj. Bylo by však dobré vlasnit do začátku komplet vz.95, aby se mohl okamžitě zapojit. Zpravidla po prvním tréninku se zájemce rozhodne zda u týmu setrvá. Pokud ano sdělí velitelům jakou pozici by chtěl v t ý m u a pod jakou přezdívkou bude vystupovat. Od této chvíle dochází na tréninky případně i akce. Začne ubíhat zhruba půlroční doba na doplnění výstroje a výzbroje (doba se může lišit podle domluvy). Až si zájemce dokompletuje výstroj dle požadavků týmu a výzbroj má právo oznámit připravenost složit zkoušky (v případě dobré docházky a předpokladu znalostí získaných na tréninku). Na složení zkoušek je vyhrazen celý den, po skončení je sdělen kladný, nebo negativní výsledek. V případě negativního výsledku má právo skládat zkoušky za měsíc znovu. V případě přijetí se zájemci na následujícím tréninku předají týmové nášivky, odznak a složí se týmová přísaha, která se podepisuje. Od této chvíle je zájemce oficiálně členem týmu a následující akci bude mít nášivky na patřičných místech a odznak na baretu. 21.

24 Dostali jsme se na konec této přiručky. Doufáme, že Vám zodpověděla základní otázky ohledně týmu. A budeme se těšit, když se přidáte do našich řad.

VÝ STROJNÍ R Á D RZD-VYSTRAD-01

VÝ STROJNÍ R Á D RZD-VYSTRAD-01 VÝ STROJNÍ R Á D Výstrojní řád popisuje doporučené vzory a typy stejnokroje domobrance Zemské domobrany a je určen všem domobrancům, kteří chtějí dobrovolně a na vlastní náklady vyjádřit příslušnost k

Více

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY. ze dne 28. května 2013,

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY. ze dne 28. května 2013, 49 NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY ze dne 28. května 2013, kterým se mění normativní výnos Ministerstva obrany č. 12/2012 Věstníku o pravidlech pro nošení vojenského stejnokroje, vybraných součástek

Více

VÝSTROJNÍ ŘÁD. ZEM-DOM z.s.

VÝSTROJNÍ ŘÁD. ZEM-DOM z.s. VÝSTROJNÍ ŘÁD ZEM-DOM z.s. Platnost ke dni: 1. 7. 2019 Výstrojní řád, schválený výkonným výborem spolkové rady ZEM-DOM z.s., popisuje doporučené vzory a typy stejnokroje spolkových odborných divizí spolku

Více

O ZŘÍZENÍ MĚSTSKÉ POLICIE

O ZŘÍZENÍ MĚSTSKÉ POLICIE Obecně závazná vyhláška města Kadaně č. 2/08 O ZŘÍZENÍ MĚSTSKÉ POLICIE Zastupitelstvo města Kadaně na svém zasedání dne 28. února 2008 usnesením č. 50/2008 vydalo v souladu s ustanovením 10 písmena a)

Více

VÝ STROJNÍ R Á D DOMOBRÁNCE

VÝ STROJNÍ R Á D DOMOBRÁNCE VÝ STROJNÍ R Á D DOMOBRÁNCE Platnost od 1.5.2017 I. ÚVOD (1) Národní domobrana je nezávislou iniciativou založenou na dobrovolnosti. Doporučený stejnokroj a průkaz domobrance je proto určen všem domobrancům,

Více

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY. ze dne 12. března 2012

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY. ze dne 12. března 2012 12 NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY ze dne 12. března 2012 o pravidlech pro nošení vojenského stejnokroje, vybraných součástek vojenské výstroje a drobných stejnokrojových doplňků (stejnokrojový výnos)

Více

Obecně závazná vyhláška č. 9/2004. o městské policii

Obecně závazná vyhláška č. 9/2004. o městské policii Obecně závazná vyhláška č. 9/2004 o městské policii Zastupitelstvo města Vsetín se v souladu s 84, odst. 2, pís. i) zákona č. 128/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů, usneslo dne 14.9.2004 vydat tuto

Více

Stejnokrojový předpis SH ČMS. Ing. Jan Aulický

Stejnokrojový předpis SH ČMS. Ing. Jan Aulický Stejnokrojový předpis SH ČMS Ing. Jan Aulický Stejnokrojový předpis SH ČMS Předpis uvádí druhy stejnokrojů a součástky, které k nim patří. Stanoví pravidla pro nošení vyznamenání a určuje postup při opatřování

Více

-přílba -bodák -puška (30 nábojů do pušky) -3 ruční granáty (v sumce) -plynová maska v brašně -2 zásobníky do kulometu

-přílba -bodák -puška (30 nábojů do pušky) -3 ruční granáty (v sumce) -plynová maska v brašně -2 zásobníky do kulometu -v pravé kapse kalhot Velitel pěšího družstva - desátník s mycími potřebami -sumka vz 23 na ruční granáty vz 21 -zápisník s tužkou -kompas -píšťalka se šňůrou -topůrek s pouzdrem a závěsníkem -nůžky na

Více

Možnost absolvovat i samostatně pouze vybrané dny (jeden den 1600,- Kč, dva dny 2800,- Kč).

Možnost absolvovat i samostatně pouze vybrané dny (jeden den 1600,- Kč, dva dny 2800,- Kč). PA SO NE 3. 5. srpna 2018 : 4000,- Kč (v ceně 2x pronájem střelnice, výcvikový objekt pro CQB a modelové situace, tréninkové pomůcky, instruktoři, terče a další vybavení k výcviku). Možnost přespání ve

Více

PROVOZNÍ ŘÁD střelnice SSK 0134 v Praze 9 "V Chaloupkách"

PROVOZNÍ ŘÁD střelnice SSK 0134 v Praze 9 V Chaloupkách PROVOZNÍ ŘÁD střelnice SSK 0134 v Praze 9 "V Chaloupkách" 1. Střelnice se nachází v Praze 9 - Hloubětíně, v místní části "V Chaloupkách", č. kat. 257/2 a 257/19. Majitelem a provozovatelem střelnice je

Více

HODNOSTI VOJÁKŮ POZEMNÍHO VOJSKA A LETECTVA ARMÁDY ČESKÉ REPUBLIKY 1999 2010

HODNOSTI VOJÁKŮ POZEMNÍHO VOJSKA A LETECTVA ARMÁDY ČESKÉ REPUBLIKY 1999 2010 Text 24 HODNOSTI VOJÁKŮ POZEMNÍHO VOJSKA A LETECTVA ARMÁDY ČESKÉ REPUBLIKY 1999 2010 důstojníci a generálové poddůstojníci, rotmistři a praporčíci 1 PODPORUČÍK 1 SVOBODNÍK 2 PORUČÍK 2 DESÁTNÍK 3 NADPORUČÍK

Více

Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost a členská schůze KVZ Praha 10 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost a členská schůze KVZ Praha 10 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost 17.9.2016 a členská schůze KVZ Praha 10 Klub vojáků v záloze KVZ Praha 10, reg. č. 00-10-01 číslo soutěže 0111 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Pořadatel

Více

Pozvánka na akci COMMAND & CONQUER III.

Pozvánka na akci COMMAND & CONQUER III. Pozvánka na akci COMMAND & CONQUER III. Moravský airsoftový tým vás zve na tématickou akci COMMAND & CONQUER III., kterou dělají každý víkend. Základní informace Kde: bývalá raketová základna Ketkovice

Více

Použití: Na reprezentačních akcích, při sborových akcích, na sněmu, camporee a při podobných slavnostních příležitostech (např. bohoslužba).

Použití: Na reprezentačních akcích, při sborových akcích, na sněmu, camporee a při podobných slavnostních příležitostech (např. bohoslužba). KROJOVÝ ŘÁD Kroj Pathfinderů má vyjadřovat příslušnost celosvětovému hnutí a jeho ideálům. Jednotné oblečení pro děti z různých sociálních vrstev znamená rovné podmínky pro každého, ať už pochází z jakéhokoli

Více

PRAVIDLA A POSTUPY PŘI PŘÍPRAVĚ A HODNOCENÍ MÍŘENÝCH STŘELEB Z PISTOLE A ÚTOČNÉ PUŠKY KVAS. Soutěž o odznak Kvalifikace armádního střelce

PRAVIDLA A POSTUPY PŘI PŘÍPRAVĚ A HODNOCENÍ MÍŘENÝCH STŘELEB Z PISTOLE A ÚTOČNÉ PUŠKY KVAS. Soutěž o odznak Kvalifikace armádního střelce PRAVIDLA A POSTUPY PŘI PŘÍPRAVĚ A HODNOCENÍ MÍŘENÝCH STŘELEB Z PISTOLE A ÚTOČNÉ PUŠKY KVAS Soutěž o odznak Kvalifikace armádního střelce Svaz vojáků v záloze ČR, z.s. 2018 1. DEFINICE Kvalifikace armádního

Více

Provozní řád střelnice

Provozní řád střelnice Český střelecký svaz, Sportovně střelecký klub Slaný, č. 0251 Opis výtisku číslo: 3 Počet výtisků: 3 Počet stran/listů: 9/5 Přílohy: 3/ Provozní řád střelnice SSK SLANÝ PŘÍLOHY: Příloha č. 1: Situace střelnice

Více

INTERNÍ SMĚRNICE VELITELE MĚSTSKÉ POLICIE BŘECLAV. č. 4/2019. O používání služebních zbraní a střeliva. či. i. Úvodní ustanovení

INTERNÍ SMĚRNICE VELITELE MĚSTSKÉ POLICIE BŘECLAV. č. 4/2019. O používání služebních zbraní a střeliva. či. i. Úvodní ustanovení INTERNÍ SMĚRNICE VELITELE MĚSTSKÉ POLICIE BŘECLAV č. 4/2019 O používání služebních zbraní a střeliva či. i. Úvodní ustanovení a) Tato směrnice stanoví povinnosti strážníků Městské policie Břeclav ( dále

Více

5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2012

5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2012 Střelecký klub Prostějov Pořádá 5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2012 Asociace praktické střelby ČR Prostějov 1. září 2012 Partnerem tohoto kola je : Pivovar ČERNÁ HORA LESANKA.cz Propozice závodu podle pravidel

Více

2 Vzory služebních stejnokrojů (1) Služební stejnokroje tvoří sestavy součástí služební výstroje určené pro jednotné vystrojení příslušníků.

2 Vzory služebních stejnokrojů (1) Služební stejnokroje tvoří sestavy součástí služební výstroje určené pro jednotné vystrojení příslušníků. Strana 1826 166 VYHLÁŠKA ze dne 31. července 2014, kterou se stanoví vnější označení příslušníka Vězeňské služby České republiky, prokazování příslušnosti k Vězeňské službě České republiky a zvláštní barevné

Více

A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Propozice střelecké soutěže Akční střelba a mířená střelba na přesnost 17.12.2016 Klub vojáků v záloze KVZ Praha 10, reg. č. 00-10-01 číslo soutěže 0117 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Pořadatel a organizátor

Více

Provozní řád střelnice

Provozní řád střelnice PS AVZO Křinec, okr. Nymburk Výtisk číslo: NÁVRH Počet výtisků : 1 Počet listů/ stran: 5/10 Přílohy : 2 TSČ - ČESKÉ AVZO REPUBLIKY Provozní řád střelnice PS AVZO Křinec okres Nymburk zpracovaný v členění

Více

OH OÁL AKTIVNÍ ZÁLOH AKTIV ZÁLOÁL

OH OÁL AKTIVNÍ ZÁLOH AKTIV ZÁLOÁL AKTIVNÍ ZÁLOH AKTIV OH ZÁL OÁL ZÁLOÁL Proč jsem se přihlásil do aktivní zálohy? Abych pravdu řekl, rád vzpomínám na dva roky strávené v zeleném, když jsem byl záklaďák. Vojna pro mě byla školou, v tom

Více

Studijní opora. Název předmětu: Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky. 1. Úkoly a organizace při zabezpečení MOP... 2

Studijní opora. Název předmětu: Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky. 1. Úkoly a organizace při zabezpečení MOP... 2 Studijní opora Název předmětu: Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky Garant předmětu: prof. Ing. Aleš Komár CSc. Obsah: 1. Úkoly a organizace při zabezpečení MOP... 2 2. Zabezpečení materiálem

Více

II. Všeobecná ustanovení mistrovství

II. Všeobecná ustanovení mistrovství Příloha č. 1 k R Ř ÚPVSP č. 8/2018 II. Všeobecná ustanovení mistrovství Čl. 1 Organizace mistrovství (1) Mistrovství ve vzájemné spolupráci pořádají a) Krajské ředitelství policie Středočeského kraje (dále

Více

O ZŘÍZENÍ A STEJNOKROJI MĚSTSKÉ POLICIE

O ZŘÍZENÍ A STEJNOKROJI MĚSTSKÉ POLICIE Obecně závazná vyhláška č. 1/03 O ZŘÍZENÍ A STEJNOKROJI MĚSTSKÉ POLICIE Zastupitelstvo města Kadaně se dne 27. února 2003 usneslo v souladu s ustanovením 10 písmena a) a 84 odst. 2, písm. o) zákona č.128/2000sb.,o

Více

Propozice střelecké soutěže Malorážová puška a malorážová pistole mířená střelba na přesnost 18.10.2014

Propozice střelecké soutěže Malorážová puška a malorážová pistole mířená střelba na přesnost 18.10.2014 Propozice střelecké soutěže Malorážová puška a malorážová pistole mířená střelba na přesnost 18.10.2014 Klub vojáků v záloze KVZ Praha 10, reg. č. 00-10-01 číslo soutěže 0113 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

Více

Město RALSKO. Obecně závazná vyhláška č. 2008/04,

Město RALSKO. Obecně závazná vyhláška č. 2008/04, Město RALSKO Obecně závazná vyhláška č. 2008/04, O ZŘÍZENÍ MĚSTSKÉ POLICIE RALSKO, STEJNOKROJI MĚSTSKÉ POLICIE RALSKO A JEHO NOŠENÍ Zastupitelstvo města Ralsko se na svém zasedání dne 17. 12. 2008 usnesením

Více

Jednací řád Ústředního krizového štábu

Jednací řád Ústředního krizového štábu B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U P ř í l o h a k usnesení Bezpečnostní rady státu ze dne 27. dubna 2009 č. 12 Jednací řád Ústředního krizového štábu Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Ústředního

Více

Velení vojskům a štábní práce

Velení vojskům a štábní práce Velení vojskům a štábní práce T 6 Místo, úloha a odpovědnost velitele bojové jednotky (zástupce velitele bojové jednotky) v boji Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace

Více

Warno for Jungle Course

Warno for Jungle Course 2013 Warno for Jungle Course DatE: 9.8. 11. 8. Location: FOB Grandma 2lt. Fleming (HOUMI) 3 PARA 25. 7. 2013 Jungle Course Zahajeni cviceni: 091800AUG2013 Ukonceni cviceni: 111200AUG2013 Misto konani:

Více

PRAVIDLA HÁZENÉ IHF 2016: Omezení pro ochranné pomůcky a vybavení hráčů APLIKACE V ČSH

PRAVIDLA HÁZENÉ IHF 2016: Omezení pro ochranné pomůcky a vybavení hráčů APLIKACE V ČSH PRAVIDLA HÁZENÉ IHF 2016: Omezení pro ochranné pomůcky a vybavení hráčů APLIKACE V ČSH Toto jsou závazná pravidla pro oblečení a vybavení hráčů, schválená a vydaná v létě 2017 IHF a EHF po dohodě federací.

Více

Řád správců Sdružení Klfree.net, o.s.

Řád správců Sdružení Klfree.net, o.s. Rada Sdružení Klfree.net vydává v souladu se stanovami Sdružení Klfree.net, o.s. interní řád: Řád správců Sdružení Klfree.net, o.s. Tento řád je vydáván Radou Sdružení Klfree.net, o.s. (dále jen Sdružení)

Více

Propozice střelecké soutěže Malorážová puška a malorážová pistole mířená střelba na přesnost 23. března 2019 MIRKOVA 400

Propozice střelecké soutěže Malorážová puška a malorážová pistole mířená střelba na přesnost 23. března 2019 MIRKOVA 400 Propozice střelecké soutěže Malorážová puška a malorážová pistole mířená střelba na přesnost 23. března 2019 MIRKOVA 400 Klub vojáků v záloze KVZ Praha 10, IČ: 67980694 číslo soutěže 0106 A. ZÁKLADNÍ A

Více

Návštěvní, herní a provozní řád pro soukromou akci Zeta Reticuli. 1 Obecná ustanovení

Návštěvní, herní a provozní řád pro soukromou akci Zeta Reticuli. 1 Obecná ustanovení Návštěvní, herní a provozní řád pro soukromou akci Zeta Reticuli 1 Obecná ustanovení 1. Tento Návštěvní řád, dále Řád, je směrnice vyhlášená provozovatelem paintballového hřiště Hra Barev - Bratronice

Více

Operation Ferret: Eyes and Ears

Operation Ferret: Eyes and Ears References: viz annex A Operation Ferret: Eyes and Ears Task Organization: 9. průzkumný prapor 4. průzkumný prapor Padas 115. prapor hloubkového průzkumu 1. Situation a) Enemy forces neznámé, nezaznamenána

Více

SVČ Narnie VNITŘNÍ ŘÁD SVČ. Sídlo: Cyrila a Metoděje 390/9, Liberec XI -Růžodol, PSČ 460 01. Zřízená ke dni: 20. 9. 2011

SVČ Narnie VNITŘNÍ ŘÁD SVČ. Sídlo: Cyrila a Metoděje 390/9, Liberec XI -Růžodol, PSČ 460 01. Zřízená ke dni: 20. 9. 2011 SVČ Narnie Název organizace: Středisko volného času Narnie Sídlo: Cyrila a Metoděje 390/9, Liberec XI -Růžodol, PSČ 460 01 Právní forma: školská právnická osoba Zřízená ke dni: 20. 9. 2011 Identifikační

Více

VÁS ZVE NA Olomouc Lazce března 2019

VÁS ZVE NA Olomouc Lazce března 2019 VÁS ZVE NA Olomouc Lazce 15. 16. března 2019 Organizátor soutěže: Výrobce a prodejce produktů pro myslivost a bezpečnostní složky. Termovizní a noktovizní technologie pro myslivce a policejní složky. Partneři

Více

Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost 16.6.2018 Klub vojáků v záloze KVZ Praha 10, reg. č. 00-10-01 číslo soutěže 0109 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Pořadatel a organizátor soutěže

Více

1 Ř. Řízení zásahu. Metodický list číslo. Vydáno dne: 31. října 2002 Stran: 6. I. Charakteristika

1 Ř. Řízení zásahu. Metodický list číslo. Vydáno dne: 31. října 2002 Stran: 6. I. Charakteristika Ministerstvo vnitra -generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Bojový řád jednotek požární ochrany - taktické postupy zásahu Název: Řízení zásahu I. Charakteristika Metodický list

Více

Tabulky velikostí vojenské výstroje

Tabulky velikostí vojenské výstroje Tabulky velikostí vojenské výstroje Příloha k publikaci Výstroj českých vojáků (dle předpisu Int-51-4) Vojenské zařízení 8521 Brno 2006 MĚŘENÍ TĚLESNÝCH ROZMĚRŮ TĚLESNÉ ROZMĚRY MUŽI 1 výška 2 obvod hlavy

Více

Tabulky velikostí vojenské výstroje

Tabulky velikostí vojenské výstroje Tabulky velikostí vojenské výstroje Příloha k publikaci Výstroj českých vojáků (dle předpisu Int-51-4) Vojenské zařízení 8521 Brno 2006 MĚŘENÍ TĚLESNÝCH ROZMĚRŮ TĚLESNÉ ROZMĚRY MUŽI 1 výška 2 obvod hlavy

Více

Ministerstvo vnitra generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Bojový řád jednotek požární ochrany - taktické postupy zásahu

Ministerstvo vnitra generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Bojový řád jednotek požární ochrany - taktické postupy zásahu Ministerstvo vnitra generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Bojový řád jednotek požární ochrany - taktické postupy zásahu Název: Řízení zásahu Metodický list číslo 1 Ř Vydáno

Více

ŘÍZENÍ ZÁSAHU. HZS Jihomoravského kraje

ŘÍZENÍ ZÁSAHU. HZS Jihomoravského kraje ŘÍZENÍ ZÁSAHU zpracoval : nprap. Michal PRAUSE HZS Jihomoravského kraje VZ: Základní odborná příprava jednotky SDH Velitel zásahu řídí činnost jednotek a dalších subjektů které si vyžádal, stanoví strukturu

Více

S m ě r n i c e ČsOL pro udělování ocenění a jmenování do vyšší hodnosti.

S m ě r n i c e ČsOL pro udělování ocenění a jmenování do vyšší hodnosti. (2012) S m ě r n i c e ČsOL pro udělování ocenění a jmenování do vyšší hodnosti. Část I. Udělování ocenění I. Udělování. Československá obec legionářská (dále jen ČsOL) uděluje čestné uznání, minci ČsOL,

Více

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne 2015,

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne 2015, II. Návrh VYHLÁŠKA ze dne 2015, kterou se stanoví druhy a vzory služebních stejnokrojů Hasičského záchranného sboru České republiky, způsob označení příslušnosti k Hasičskému záchrannému sboru České republiky

Více

Provozní řád střelnice

Provozní řád střelnice Pavel Céza, Jiráskova 64/13, 289 22 Lysá nad Labem Výtisk číslo: Počet výtisků : 4 Počet listů/stran: 5/9 Přílohy : 3 Provozní řád střelnice střelnice Milovice (k.ú. Jiřice) PŘÍLOHY: Příloha č.1: Situační

Více

2. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2018

2. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2018 Střelecký klub Prostějov, z.s. Pořádá 2. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2018 Asociace sportovní dynamické střelby ČR Prostějov 30. června 2018 Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel: Střelecký klub Prostějov,

Více

3. kolo Černá Hora Cupu 2016

3. kolo Černá Hora Cupu 2016 Střelecký klub Prostějov Pořádá 3. kolo Černá Hora Cupu 2016 Asociace praktické střelby ČR Prostějov 15. října 2016 Partnerem tohoto kola je: Pivovar ČERNÁ HORA Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel

Více

1. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2011

1. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2011 Střelecký klub Prostějov Pořádá 1. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2011 Asociace praktické střelby ČR Prostějov 19. března 2011 Partnerem tohoto kola je : Pivovar ČERNÁ HORA LESANKA.cz PROEN.cz Propozice závodu

Více

Vnitřní řád Sboru dobrovolných hasičů v Rohatci

Vnitřní řád Sboru dobrovolných hasičů v Rohatci Vnitřní řád Sboru dobrovolných hasičů v Rohatci A. Organizační řád Čl. 1) Úvodní ustanovení Sbor dobrovolných hasičů (dále jen SDH ) je jednou z organizačních jednotek Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska

Více

4. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2016

4. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2016 Střelecký klub Prostějov Pořádá 4. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2016 Asociace praktické střelby ČR Prostějov 24. září 2016 Partnerem tohoto kola je : Pivovar ČERNÁ HORA Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel

Více

Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost 9. prosince 2017 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost 9. prosince 2017 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Propozice střelecké soutěže Akční střelba na přesnost 9. prosince 2017 Klub vojáků v záloze KVZ Praha 10, reg. č. 00-10-01 číslo soutěže 0117 A. ZÁKLADNÍ A VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Pořadatel a organizátor

Více

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY 12 NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY ze dne 12. března 2012 ve znění NVMO č. 32/2012 Věstníku (1. změna) ve znění NVMO č. 49/2013 Věstníku (2. změna) o pravidlech pro nošení vojenského stejnokroje,

Více

9. ošetřovatelské péče na základě odborné způsobilosti (mladší zdravotník),. Čl. I

9. ošetřovatelské péče na základě odborné způsobilosti (mladší zdravotník),. Čl. I Strana 1370 Sbírka zákonů č. 156 / 2019 Částka 65 156 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 10. června 2019, kterým se mění nařízení vlády č. 60/2015 Sb., o stanovení seznamu činností pro jednotlivé vojenské hodnosti,

Více

Přehled základních postupů k prokázání znalostí bezpečné manipulace se zbraní a střelivem

Přehled základních postupů k prokázání znalostí bezpečné manipulace se zbraní a střelivem Přehled základních postupů k prokázání znalostí bezpečné manipulace se zbraní a střelivem Přepis přílohy nařízení vlády 315/2011, které stanoví průběh zkoušky žadatele o zbrojní průkaz 1. Základní pravidla

Více

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY Ročník: 2008 V Praze dne 31. prosince 2008 Částka: 66 O B S A H : Část I. 54. Pokyn generálního ředitele

Více

Nový systém hodnostních sborů a vojenských hodností

Nový systém hodnostních sborů a vojenských hodností NÁZORY POLEMIKA Mgr. Havlín Miloslav, Ph.D. Nové vojenské hodnosti a nové hodnostní sbory V dubnu a květnu letošního roku vyšlo našem tisku několik článků, které obsahovaly nepřesnou informaci o tom, že

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-82113-1/PO-VZ-2010 Kódové označení: MAN Praha 22. září 2010 listů: 18 M a n i p u l a c e s e z v í ř a t y p ř i m i m

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2012 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 181 Rozeslána dne 31. prosince 2012 Cena Kč 113, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2012 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 181 Rozeslána dne 31. prosince 2012 Cena Kč 113, O B S A H : Ročník 2012 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 181 Rozeslána dne 31. prosince 2012 Cena Kč 113, O B S A H : 479. Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 387/2010 Sb., o zobrazení vojenského znaku a národního

Více

Studijní opora. Název předmětu: Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky. Řízení zabezpečení MU 2.1 na taktickém stupni...

Studijní opora. Název předmětu: Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky. Řízení zabezpečení MU 2.1 na taktickém stupni... Studijní opora Název předmětu: Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky Garant předmětu: prof. Ing. Aleš Komár CSc. Obsah: Řízení zabezpečení MU 2.1 na taktickém stupni... 2 1. Hlavní úkoly zabezpečení

Více

Tenisový klub Mníšek, o.s.

Tenisový klub Mníšek, o.s. Hospodářský a organizační řád Znění platné ke dni 10.4.2007 Kytínská 925 252 10 Mníšek pod Brdy Hospodářský a organizační řád 1 Úvodní ustanovení 1.1 Hospodářský a organizační řád Tenisového klubu Mníšek,

Více

1. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2018

1. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2018 Střelecký klub Prostějov, z.s. Pořádá 1. kolo ČERNÁ HORA CUPU 2018 Asociace sportovní dynamické střelby ČR Prostějov 24. března 2018 Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel: Střelecký klub Prostějov,

Více

RICHARD GABESAM. ve spolupráci s SČMSJ POŘÁDÁ DNE 4. ŘÍJNA 2015 NA STŘELNICI HALDA VINAŘICE U KLADNA

RICHARD GABESAM. ve spolupráci s SČMSJ POŘÁDÁ DNE 4. ŘÍJNA 2015 NA STŘELNICI HALDA VINAŘICE U KLADNA RICHARD GABESAM ve spolupráci s SČMSJ POŘÁDÁ DNE 4. ŘÍJNA 2015 NA STŘELNICI HALDA VINAŘICE U KLADNA Střeleckou soutěž jednotlivců a tříčlenných družstev XII. (XVII.) ročník VZPOMÍNKA na VELKOU CENU HRADNÍ

Více

Provozní řád. stálé sportovní střelnice Střeleckého klubu Jednorožec, z. s., Žirovnice č. p. 786, PSČ , IČ

Provozní řád. stálé sportovní střelnice Střeleckého klubu Jednorožec, z. s., Žirovnice č. p. 786, PSČ , IČ Provozní řád stálé sportovní střelnice Střeleckého klubu Jednorožec, z. s., Žirovnice č. p. 786, PSČ 394 68, IČ 22681353 Katastr obce: Žirovnice Pozemky: 924/2, 1086/2 Dle posudku: Vzdálenost střelby 25

Více

Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 25/2014 Strana 1

Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 25/2014 Strana 1 Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 25/2014 Strana 1 25 POKYN generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky ze dne 9. června 2014, o používání a nošení

Více

5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2018

5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2018 Střelecký klub Prostějov Pořádá 5. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2018 Asociace sportovní dynamické střelby ČR Prostějov 15. září 2018 Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel: Střelecký klub Prostějov Datum:

Více

VÝPIS Z PROVOZNÍHO ŘÁDU

VÝPIS Z PROVOZNÍHO ŘÁDU VÝPIS Z PROVOZNÍHO ŘÁDU Bezpečnostní pravidla v provozovně (k seznámení) II. STANDARDNÍ ZÁSADY BEZPEČNOSTI III. ORGANIZACE STŘELBY BRNO 2011 1 II. STANDARDNÍ ZÁSADY BEZPEČNOSTI 1. PŘÍCHOD NA STŘELNICI

Více

Stanovy občanského sdružení podle zákona č. 83/1990 sb.

Stanovy občanského sdružení podle zákona č. 83/1990 sb. Stanovy občanského sdružení podle zákona č. 83/1990 sb. Článek I Základní ustanovení 1. Název sdružení je Česká benchrestová asociace (dále jen CBRA) se sídlem v Praze 5, U Santošky 11, 150 00. Pro mezinárodní

Více

Jak na první airsoftovou akci? (díl. 3)

Jak na první airsoftovou akci? (díl. 3) Jak na první airsoftovou akci? (díl. 3) Dnešní díl se bude věnovat balení a cestování na akci. Na co si dát pozor, na co nezapomenout. Balení na akci Předpokládejme, že nejedete autem, protože jinak je

Více

Statut Povodňové komise Ústeckého kraje

Statut Povodňové komise Ústeckého kraje . Statut Povodňové komise Ústeckého kraje Článek 1 Úvodní ustanovení Povodňová komise Ústeckého kraje (dále jen Komise ) je stálým pracovním orgánem kraje, který ji zřizuje podle ust. 80 zákona č. 254/2001

Více

MISTR ZBRANĚ SA.58 STŘELECKÁ SOUTĚŽ S MOŽNOSTÍ ZÍSKÁNÍ TŘÍDNOSTI

MISTR ZBRANĚ SA.58 STŘELECKÁ SOUTĚŽ S MOŽNOSTÍ ZÍSKÁNÍ TŘÍDNOSTI MISTR ZBRANĚ SA.58 STŘELECKÁ SOUTĚŽ S MOŽNOSTÍ ZÍSKÁNÍ TŘÍDNOSTI OBOS.cz ve spolupráci se spolkem SX a partnery pořádají otevřenou střeleckou soutěž: MISTR ZBRANĚ SA.58 Jedná se o střelecké závody, ve

Více

Ministerstvo vnitra stanoví podle 18 a 40 odst. 2 zákona č. 320/2015 Sb., o Hasičském záchranném. zákonů (zákon o hasičském záchranném sboru):

Ministerstvo vnitra stanoví podle 18 a 40 odst. 2 zákona č. 320/2015 Sb., o Hasičském záchranném. zákonů (zákon o hasičském záchranném sboru): Strana 5522 407 VYHLÁŠKA ze dne 22. prosince 2015, kterou se stanoví druhy a vzory služebních stejnokrojů Hasičského záchranného sboru České republiky, způsob označení příslušnosti k Hasičskému záchrannému

Více

Provozní řád střelnice

Provozní řád střelnice Výtisk číslo: Počet výtisků: 3 Počet stran/listů: 10/5 Přílohy : 4 Provozní řád střelnice Malý Újezd PŘÍLOHY: Příloha č.1: Situace střelnice s vyznačením bezpečnostních prvků Příloha č.2: Vzor označení

Více

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY 1. Název spolku: Spolek přátel školy Chotoviny. I. Základní ustanovení 2. Sídlo spolku: Chotoviny, Osvobození 47, PSČ 391 37. 3. Spolek přátel školy Chotoviny

Více

Ministerstvo vnitra generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Bojový řád jednotek požární ochrany - taktické postupy zásahu

Ministerstvo vnitra generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Bojový řád jednotek požární ochrany - taktické postupy zásahu Ministerstvo vnitra generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Bojový řád jednotek požární ochrany - taktické postupy zásahu Název: ízení zásahu Metodický list číslo 1 Vydáno dne:

Více

3. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2019

3. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2019 Střelecký klub Prostějov Pořádá 3. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU 2019 Asociace sportovní dynamické střelby ČR Prostějov 15. června 2019 Propozice závodu podle pravidel IPSC Pořadatel: Střelecký klub Prostějov

Více

S B Í R K A interních aktů řízení ředitele Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy

S B Í R K A interních aktů řízení ředitele Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy S B Í R K A interních aktů řízení ředitele Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy Ročník: 2015 V Praze dne 25. května 2015 Částka: 12 O B S A H: Část I. 11. pokyn ředitele Hasičského záchranného

Více

PROVOZNÍ ŘÁD STŘELNICE

PROVOZNÍ ŘÁD STŘELNICE SSK 0073 Moravská 86 688 01 Uherský Brod Kulová střelnice Uherský Brod PROVOZNÍ ŘÁD STŘELNICE Obsah: I. Údaje o střelnici II. Odpovědné a oprávněné osoby III. Dokumentace vedená na střelnici IV. Střelecký

Více

Stejnokrojový předpis SH ČMS. Ing. Jan Aulický

Stejnokrojový předpis SH ČMS. Ing. Jan Aulický Stejnokrojový předpis SH ČMS Ing. Jan Aulický Stejnokrojový předpis SH ČMS Předpis uvádí druhy stejnokrojů a součástky, které k nim patří. Stanoví pravidla pro nošení vyznamenání a určuje postup při opatřování

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-82113-1/PO-VZ-2010 Kódové označení: MAN Počet listů: 28 Manipulace se zvířaty při mimořádných událostech 1 Obsah 1. Charakteristika

Více

Spolek rodičů a příznivců. Gymnázia Cheb S T A N O V Y

Spolek rodičů a příznivců. Gymnázia Cheb S T A N O V Y Spolek rodičů a příznivců Gymnázia Cheb S T A N O V Y Čl. 1 Charakter a cíle 1.1 Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Cheb 1.2 Spolek rodičů a příznivců Gymnázia Cheb, je samosprávný a dobrovolný

Více

ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ PROVOZNÍHO ŘÁDU STŘELNICE SSK ZLÍN - Vršava č. 3688/1

ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ PROVOZNÍHO ŘÁDU STŘELNICE SSK ZLÍN - Vršava č. 3688/1 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ PROVOZNÍHO ŘÁDU STŘELNICE SSK ZLÍN - Vršava č. 3688/1 Neřízená kopie pro klubové stránky Zpracoval : PhDr. Karel Ježík Předseda SSK 9.12.1015 Stránka 1 1. Provozovatel střelnice Střelnici

Více

Propozice střelecké soutěže Malorážová puška a malorážová pistole mířená střelba na přesnost 20. října 2018 MIRKOVA 400

Propozice střelecké soutěže Malorážová puška a malorážová pistole mířená střelba na přesnost 20. října 2018 MIRKOVA 400 Propozice střelecké soutěže Malorážová puška a malorážová pistole mířená střelba na přesnost 20. října 2018 MIRKOVA 400 Klub vojáků v záloze KVZ Praha 10, reg. č. 00-10-01 číslo soutěže 0112 A. ZÁKLADNÍ

Více

S T A N O V Y Kuličkového klubu CHROBÁCI BRNO z.s.

S T A N O V Y Kuličkového klubu CHROBÁCI BRNO z.s. S T A N O V Y Kuličkového klubu CHROBÁCI BRNO z.s. Článek I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1. Spolek se nazývá plným názvem Kuličkový klub CHROBÁCI BRNO z.s. (dále jen klub ). V běžném korespondenčním styku a při

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. střelnice SSK Přelouč PŘÍLOHY: Sportovně střelecký klub Přelouč. Výtisk číslo: Počet výtisků : 4 Počet listů: 7 Přílohy : 6

PROVOZNÍ ŘÁD. střelnice SSK Přelouč PŘÍLOHY: Sportovně střelecký klub Přelouč. Výtisk číslo: Počet výtisků : 4 Počet listů: 7 Přílohy : 6 Sportovně střelecký klub Přelouč Výtisk číslo: Počet výtisků : 4 Počet listů: 7 Přílohy : 6 PROVOZNÍ ŘÁD střelnice SSK Přelouč PŘÍLOHY: Situace střelnice - výkres v měřítku 1 : 500 Seznam osob oprávněných

Více

Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 39/2016 Strana 1

Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 39/2016 Strana 1 Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 39/2016 Strana 1 39 POKYN generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky ze dne 1 srpna 2016, o používání a nošení služebního

Více

Všeobecné podmínky Práva a povinnosti účastníků, lektorů a zaměstnanců zájmového vzdělávání v Domu Digitálních Dovedností Jméno Datum Podpis

Všeobecné podmínky Práva a povinnosti účastníků, lektorů a zaměstnanců zájmového vzdělávání v Domu Digitálních Dovedností Jméno Datum Podpis Vydání č.: 5 Počet stran: 7 Počet příloh: 0 Účinnost od: 12.8.2014 Všeobecné podmínky Práva a povinnosti účastníků, lektorů a zaměstnanců zájmového vzdělávání v Domu Digitálních Dovedností Jméno Datum

Více

Prověrky ze služební přípravy. I. Prověrky ze střelecké přípravy, obsah a jejich hodnocení. 1. Písemné testy

Prověrky ze služební přípravy. I. Prověrky ze střelecké přípravy, obsah a jejich hodnocení. 1. Písemné testy Příloha č. 6 k ZPPP č. 4/2009 1. Písemné testy Prověrky ze služební přípravy I. Prověrky ze střelecké přípravy, obsah a jejich hodnocení (1) Součástí prověrek ze střelecké přípravy jsou písemné testy ze

Více

SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH SBÍRKA ROZHODNUTÍ A OPATŘENÍ JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH číslo: R 284 datum: 8. září 2014 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

STANOVY České obce sokolské (úplné znění)

STANOVY České obce sokolské (úplné znění) Stanovy České obce sokolské přijaté 1. sjezdem Československé obce sokolské a schválené dne 21. února 1990 pod čj. OV-154/P-90, ve znění změn a doplňků, vzatých Ministerstvem vnitra České republiky na

Více

Zpráva pro XXII. zasedání Zastupitelstva města Varnsdorf, které se koná dne 23. února 2017

Zpráva pro XXII. zasedání Zastupitelstva města Varnsdorf, které se koná dne 23. února 2017 Zpráva pro XXII. zasedání Zastupitelstva města Varnsdorf, které se koná dne 23. února 2017 3.01 Doplnění statutu Městské policie Varnsdorf z důvodu doplnění přílohy č. 4 - Směrnice pro výdej zbraní a střeliva

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN

STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN Článek 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů ZŠ Merklín u Přeštic Sídlo: Školní 249, 334 52 Merklín Článek 2 Účel spolku 1. Spolek rodičů ZŠ Merklín (dále jen Spolek

Více

6 R O Z K A Z vedoucí oddělení vzdělávání Policejního prezidia České republiky ze dne 18. března 2015

6 R O Z K A Z vedoucí oddělení vzdělávání Policejního prezidia České republiky ze dne 18. března 2015 6 R O Z K A Z vedoucí oddělení vzdělávání Policejního prezidia České republiky ze dne 18. března 2015 k Policejnímu mistrovství České republiky 2015 v policejním víceboji Podle přílohy č. 1 bod 3 rozkazu

Více

N á v r h. VYHLÁŠKA ze dne. 2013, kterou se stanoví rozhodná doba pro typová služební zařazení

N á v r h. VYHLÁŠKA ze dne. 2013, kterou se stanoví rozhodná doba pro typová služební zařazení N á v r h VYHLÁŠKA ze dne. 2013, kterou se stanoví rozhodná doba pro typová služební zařazení Ministerstvo obrany stanoví podle 6a odst. 4 zákona č. 221/1999 Sb., o vojácích z povolání, ve znění zákona

Více

Organizátor soutěţe: KVZ Tachov B (registrační číslo SVZ ČR 05-28-02) Technické zabezpečení: KVZ Tachov B (registrační číslo SVZ ČR 05-28-02)

Organizátor soutěţe: KVZ Tachov B (registrační číslo SVZ ČR 05-28-02) Technické zabezpečení: KVZ Tachov B (registrační číslo SVZ ČR 05-28-02) Armáda České republiky KVV Plzeň Klub vojáků v záloze Tachov B Zbraně Liberec pořádá 1. ročník mezinárodní střelecké soutěţe O POHÁR ODSTŘELOVAČE KVV PLZEŇ číslo soutěţe podle Kalendáře 2013 : (propozice

Více

5. Útvar zvláštního určení

5. Útvar zvláštního určení 5. Útvar zvláštního určení Po delším čase tu máme tým ze severu Čech, který airsoft bere skutečně vážně a pěstuje i méně používané dovednosti. Jméno vašeho týmu? 5.UZU - 5. Útvar zvláštního určení Odkud

Více

PROVOZNÍ ŘÁD BROKOVÉ STŘELNICE NA HLOUČELI

PROVOZNÍ ŘÁD BROKOVÉ STŘELNICE NA HLOUČELI výtisk číslo: 2 počet listů: 16 Českomoravská myslivecká jednota, z.s., okresní myslivecký spolek Prostějov Prostějov, Pod Kosířem 3004/16, PSČ 796 01 IČ: 67777619 PROVOZNÍ ŘÁD BROKOVÉ STŘELNICE NA HLOUČELI

Více

Velení vojskům a štábní práce

Velení vojskům a štábní práce Velení vojskům a štábní práce T 8 Plánovací a rozhodovací proces velitele čety. Zpracování bojového rozkazu velitele bojové čety Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace

Více

SŽDC Bp8. Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1

SŽDC Bp8. Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 SŽDC Bp8 Předpis pro poskytování výstrojních součástek, osobních ochranných pracovních a jiných prostředků zaměstnancům

Více