Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 1998 rozpočtový výbor 3. volební období

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 1998 rozpočtový výbor 3. volební období"

Transkript

1 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 1998 rozpočtový výbor 3. volební období Z á p i s ze 7. schůze výboru, která se konala ve dnech 9. a 10. prosince 1998 v Praze prosinec 1998

2 2 Z á p i s ze 7. schůze rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala ve dnech 9. a 10. prosince 1998 v Praze Přítomni: poslanci a hosté dle prezenčních listin 9. prosince 1998 Jednání zahájil předseda výboru posl. V. Tlustý. Navrhl program dle pozvánky: středa 9. prosince Vládní návrh Státního rozpočtu České republiky na rok 1999, kapitola Český statistický úřad 2. Vládní návrh Státního rozpočtu České republiky na rok 1999, kapitola Nejvyšší kontrolní úřad 3. Vládní návrh Státního rozpočtu České republiky na rok 1999, kapitola Kancelář prezidenta republiky čtvrtek 10. prosince Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Indonéské republiky o podpoře a ochraně investic, která byla podepsána dne 17. září 1998 v Praze (tisk 49) 5. Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu Smlouva mezi Českou republikou a republikou Kazachstán o zamezení dvojího zdanění a zabránění daňového úniku v oboru daní z příjmů a z majetku, která byla podepsána v Almaty dne 9. dubna 1998 (tisk 56) 6. Vládní návrh Státního rozpočtu České republiky na rok 1999, kapitola Ministerstvo financí 7. Vládní návrh Státního rozpočtu České republiky na rok 1999, kapitola Poslanecká sněmovna Parlamentu 8. Vládní návrh Státního rozpočtu České republiky na rok 1999, kapitola Senát Parlamentu 9. Vládní návrh Státního rozpočtu České republiky na rok 1999, kapitola Úřad pro státní informační systém 10. Zpráva Komise pro cenné papíry o činnosti a hospodaření za duben - září Vládní návrh Státního rozpočtu České republiky na rok 1999, kapitola 347- Komise pro cenné papíry 12. Sdělení předsedy, různé 13. Návrh termínu a pořadu další schůze výboru Tento program schválili přítomní poslanci takto: +15, -0, 0. Jmenný seznam hlasování poslanců viz příloha zápisu č. 1, strana 1.

3 1. 3 Vládní návrh Státního rozpočtu České republiky na rok 1999, kapitola Český statistický úřad Rozpočet ČSÚ uvedl jeho předseda E. Outrata. Informoval poslance o stavu harmonizace statistiky se statistikou vyspělých států EU. Kapitálové výdaje resortu zahrnují především náklady na opravy budovy sídla úřadu a náklady na počítačové vybavení pro sčítání lidu. Část běžných výdajů je zahrnuta jako rezerva v kapitole VPS. Upozornil na výrazný reálný pokles běžných výdajů za poslední roky až na 56 % (následek balíčků a dalších opatření). Zpravodaj posl. R. Chytka upozornil na nutnost posílit regionální statistiku v souvislosti s možností čerpání strukturálních fondů Evropské unie budou potřeba podklady. Doporučil zvýšit rozpočet o 15 miliónů Kč na šetření maloobchodní sítě na úkor vládní rozpočtové rezervy. V rozpravě vystoupili posl. J.Václavek: proč je šetření maloobchodní sítě jednorázové, nebylo by lepší kontinuální? Předseda E. Outrata: Bude existovat registr, který je možno aktualizovat, počítá se s periodicitou 5 let. Posl. J. Patočka: je IS ČSÚ připraven na příchod roku 2000 (tzv. problém 2000 v datech a programech)? Ano. Posl. S. Recman: předpokládá se změna spotřebního koše v indexu spotřebitelských cen? Ano. Závěrem bylo na návrh posl. R. Chytky přijato usnesení č. 67 (+16, -0, 0). Jmenný seznam hlasování jednotlivých poslanců viz příloha zápisu č. 1, strana Vládní návrh Státního rozpočtu České republiky na rok 1999, kapitola Nejvyšší kontrolní úřad Rozpočet uvedl prezident NKÚ L. Voleník. Ten rozpočet, který obhajují, nepředkládá vláda, ale NKÚ. V předchozích letech dostal Úřad včas závazné ukazatele pro tvorbu svého rozpočtu, letos však nikoli. Problémem jsou kapitálové výdaje, byly kráceny o 35 miliónů Kč, běžné výdaje odpovídají potřebám. Zpravodaj A. Macháček vyjádřil nesouhlas s návrhem vlády, je třeba navýšit kapitálové výdaje na informační systém. V obecné rozpravě vystoupili: posl. S. Recman: které údaje platí? Posl. A. Macháček: existuje sněmovní tisk 40/3 (vládní návrh) a vlastní návrh NKÚ. Posl. J. Václavek: navrhl usnesení s žádostí o přehled výkonnosti jednotlivých členů NKÚ podle počtu provedených kontrol a objemu kontrolovaných prostředků. V podrobné rozpravě vystoupili posl. A. Macháček: navrhl navýšení rozpočtu na úkor vládní rozpočtové rezervy, posl. M. Urban: co obsahují výdaje na nákup služeb? Odpověděl L. Voleník: vše souvisí s kontrolní činností, zahrnuje to nájem, energii, školící středisko. Na návrh zpravodaje A. Macháčka bylo přijato usnesení č. 68 (+14, -0, 1), jmenný seznam hlasování poslanců viz příloha zápisu č. 1, strana 1. Dále bylo na návrh posl. J. Václavka přijato usnesení č. 69 (+12, -0, 3). Jmenný seznam hlasování jednotlivých poslanců viz příloha zápisu č. 1, strana 2. 3.

4 4 Vládní návrh Státního rozpočtu České republiky na rok 1999, kapitola Kancelář prezidenta republiky Návrh rozpočtu uvedl Ivo Mathé. Návrh nepočítá s nárůstem tarifů za telekomunikační služby. Investice poklesly o 30 % ve srovnání s rokem Zpravodaj posl. P. Šafařík seznámil poslance se strukturou rozpočtu. V diskusi vystoupili: posl. P. Šafařík: doporučil schválit návrh navýšení rozpočtu na úkor Úřadu vlády nebo kapitoly VPS položky vládní rozpočtová rezerva. Posl. V. Tlustý doporučil navýšení na vrub kapitoly VPS. Na návrh zpravodaje P. Šafaříka bylo přijato usnesení č. 70 (+16, -0, 2). V rozpravě k návrhu usnesení nikdo nevystoupil. Jmenný seznam hlasování jednotlivých poslanců viz příloha zápisu č. 1, strana prosince Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Indonéské republiky o podpoře a ochraně investic, která byla podepsána dne 17. září 1998 v Praze (tisk 49) Dohodu uvedla náměstkyně ministra financí I. Zlatohlávková. Informovala o tom, že se nejedná o standardní smlouvu a odůvodnila odchylky. Zpravodaj posl. S. Recman: některé odchylky od standardu (kterým je smlouva ČR-Maďarsko) které jsou pro naši stranu nevýhodné, jsou kompenzovány jinými ustanoveními. Jde o doložku nejvyšších výhod bez principu národního zacházení, který nemá žádný cizí investor. Dále je zde rozšířena tzv. konzultační možnost na žádost druhé strany. Platnost je na 10 let s automatickým prodlužováním. V rozpravě nikdo nevystoupil. Na návrh zpravodaje S. Recmana bylo přijato usnesení č. 71 (hlasování: +15, -0, 1), kterým výbor doporučil vyslovit se smlouvou souhlas. Údaj o hlasování poslanců viz příloha zápisu č. 1, strana Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu Smlouva mezi Českou republikou a republikou Kazachstán o zamezení dvojího zdanění a zabránění daňového úniku v oboru daní z příjmů a z majetku, která byla podepsána v Almaty dne 9. dubna 1998 (tisk 56) Smlouvu uvedl náměstek ministra financí ing. Hejnák. Jedná se o standardní smlouvu. Zpravodaj S. Recman informoval o tom, že ve smlouvě nejsou žádné sporné formulace a závazky. Brání se odčerpávání zisku do druhého státu, zdanění je automatické. Doporučil vyslovit souhlas.

5 Na zpravodaje S. Recmana bylo přijato usnesení č. 72 (hlasování: +15, -0, 1). Údaj o hlasování poslanců viz příloha zápisu č. 1, strana 3. 5 Řízení schůze převzal místopředseda J. Václavek. 6. Vládní návrh Státního rozpočtu České republiky na rok 1999, kapitola Ministerstvo financí Návrh rozpočtu uvedl náměstek ministra financí Z. Petříček. Údaje obsažené v předkládaném materiálu jsou všem známy, je připraven odpovídat na otázky. Kapitola obsahuje část věnovanou Ministerstvu financí, územním finančním orgánům i Generálnímu ředitelství cel. Neobsahuje žádné příspěvkové organizace, Středisko cenných papírů je rozpočtově neutrální. Zpravodaj V. Tlustý zhodnotil tuto kapitolu jako nejméně kontroverzní, Ministerstvo financí zároveň žádá i dává. Doporučil rozpočet schválit. V rozpravě vystoupili: posl. A. Macháček: Uvažuje MF o růstu počtu zaměstnanců? Jestliže jen o jednoho, proč je index nárůstu platů 116%. Jsou náklady na informační systém koordinovány se státním informačním systémem? V rozpočtu jsou i peníze na opravu budovy bývalého FS, má tam MF detašované pracoviště? Odpověděl nám. Z. Petříček: růst mezd je stejný jako v celé státní správě (asi 11 %), zde působí nárůst ostatních osobních nákladů a ostatních plateb za provedené práce, koordinace práce na IS mezi MF a ÚSIS roste, FS je majetek státu, oprava je nutná na základě vyhlášeného havarijního výměru (předpokládané náklady asi 30 mil. Kč). Posl. V. Tlustý upozornil na vysoký nárůst externích pracovníků a na možost konfliktu zájmů. Posl. J. Václavek požádal o bližší informace k investici 250 mil. Kč na automatizovaný daňový systém (ADIS). Na základě rozpravy MF přislíbilo dodat srovnávací tabulku údajů, která blíže ukáže mzdové poměry samotného ministerstva. Na návrh zpravodaje V. Tlustého bylo usnesení č. 73 (hlasování: +15, -0, 2). V rozpravě k návrhu usnesení nikdo nevystoupil. Údaj o hlasování poslanců viz příloha zápisu č. 1, strana 3. Řízení schůze převzal předseda V. Tlustý.

6 7. 6 Vládní návrh Státního rozpočtu České republiky na rok 1999, kapitola Poslanecká sněmovna Parlamentu Rozpočet kapitoly uvedl vedoucí kanceláře P. Kynštetr. Seznámil poslance s procedurou tvorby a projednávání návrhu rozpočtu Sněmovny. Komise pro práci sněmovny projednala rozpočet položku po položce, organizační výbor rozpočet jednomyslně schválil. Navrhl přesun v rámci kapitoly tak, aby byly navýšeny mzdové prostředky v souladu se 17 % nárůstem tarifů a tím i platů ve státní správě o cca 11 %, s tím návrh rozpočtu nepočítal. Zpravodaj M. Kraus: ocenil snahu dodržet požadované ukazatele přes tvrdé škrty v minulých letech. Nedoporučil změny v rámci kapitoly, ale navrhl navýšení z vládní rozpočtové rezervy. V rozpravě vystoupili posl. Václavek: budou zvýšeny i platy asistentů poslanců? Předseda V. Tlustý: platy poslanců jsou vázány na tarify ve státní správě, náhrady nikoli, od roku 1995 nebyly valorizovány, je třeba do doby zahájení pléna najít jednomyslný souhlas. Bude projednáváno jako jeden z bodů příští schůze. V současné době sekretariát rozpočtového výboru provedl základní výpočet indexace a zvýšení. Byl odvozen o průměrné indexace růstu cen (CPI). Posl. L. Šustr předložil pozměňující návrh kompromis mezi návrhem zpravodaje a vedením KPSP. Část prostředků na mzdy mít z přesunu 6,8 mil. Kč, zbytek ze zvýšení o 6,4 mil. Kč z vládní rozpočtové rezervy, kapitola VPS. Tento návrh byl schválen. Bylo přijato usnesení č. 74 (hlasování: +19, -0, 0). Údaj o hlasování poslanců viz příloha zápisu č. 1, strana 3. V tomto okamžiku byly předsunuty body 12 a 13. Odpolední jednání bylo posunuto na S tím souhlasili všichni přítomní poslanci (15). Zápis je uveden pod příslušnými body. 8. Vládní návrh Státního rozpočtu České republiky na rok 1999, kapitola Senát Parlamentu Návrh rozpočtu uvedl vedoucí Kanceláře I. Pelant. Restrikce v Senátu je vyšší než jinde. Nárůstu mezd odpovídá jejich nárůstu ve státní správě, nejsou však peníze na zprovoznění zrekonstruovaných prostor. Rozpočet na platy senátorů zahrnuje i odchodné, které však v letošním roce nebude vypláceno. Zpravodaj J. Patočka doporučil navýšit investiční i neinvestiční výdaje, celkově o 60 mil. Kč na položky rekonstrukce Valdštejnské jízdárny, Valdštejnské zahrady, drobné investice a na běžné výdaje. V rozpravě vystoupili posl. A. Macháček: výrazně vyšší nárůst nákladů na zahraniční cesty, proč? I. Pelant: loni rozpočet vycházel z roku 97, nebyl navýšen na celý rok, letos je provedena celková indexace. Posl. Václavek požádal, aby v návrhu kapitoly ve všech položkách byly uvedeny

7 7 údaje roku 1998, úpravy rozpočtu během roku a indexace položek na rok Do té doby navrhl přerušení projednávání tohoto bodu (+7, -6, 4), hlasování jednotlivých poslanců viz příloha zápisu č. 1, strana 5), jeho návrh nebyl přijat. Posl. A. Macháček upozornil na výrazně větší podíl nákladů na cestovné pro 1 senátora ve srovnání s náklady na cestovné pro 1 poslance. Navrhl snížit výdaje na cestovné a z úspory hradit mzdy zaměstnanců. Následovala podrobná rozprava. V ní posl. A. Macháček navrhl snížit položku cestovné na 26 mil. Kč a zbytek převést do položky mzdové náklady. Hlasováním bylo rozhodnuto vypustit z pozměňovacího návrhu na kapitálové výdaje Valdštejnskou zahradu a soubor drobných akcí. Na závěr bylo na návrh zpravodaje J. Patočky přijato usnesení č. 75 (hlasování: +15, -0, 5). Údaj o hlasování poslanců viz příloha zápisu č. 1, strana Vládní návrh Státního rozpočtu České republiky na rok 1999, kapitola Úřad pro státní informační systém Rozpočet Úřadu přednesl jeho náměstek ing. Vávra. V poslední době se vytváří shoda mezi jednotlivými provozovateli informačních systémů a začíná se vytvářet koncepce rozvoje SIS. Zpravodaj J. Václavek informoval o tom, že je třeba vytvořit legislativní iniciativu, která by zajišťovaja a umožňovala sdílení dat jednotlivými úřady. Doporučil návrh rozpočtu přijmout. V rozpravě vystoupil posl. J. Gongol: požádal, aby v příštím návrhu rozpočtu byly i tabulky s údaji pro srovnání s předchozím obdobím. Dále posl. M. Urban požádal o vysvětlení k metodice činnosti ÚSIS. Na návrh zpravodaje J. Václavka bylo přijato usnesení č. 78 (hlasování: +14, -0, 0). Údaj o hlasování poslanců viz příloha zápisu č. 1, strana 5. V rozpravě k návrhu usnesení nikdo nevystoupil. 10. Zpráva Komise pro cenné papíry o činnosti a hospodaření za duben - září 1998 Tento bod uvedl člen Komise pro cenné papíry T. Ježek. Komise vznikla o 5 let později než měla vzniknout. Kapitálový trh je špatně vyvinut. Současný hospodářský pokles lze vysvětlit jeho nefunkčností. Cílem komise je, aby bylo pro podniky běžným jevem získávat kapitál na finančním trhu a ne pouze u bank. Vzhledem ke globalizaci světového trhu kapitálu bude z dlouhodobého hlediska třeba propojit pražskou burzu s ostatními evropskými burzami. To je víceméně technický problém. Hlavním problémem však zůstává primární trh. Komise rozvíjí vztahy s domácími (Policie, vyšetřovatelé, SCP) i zahraničními institucemi (KCP se stala členem mezinárodní asociace regulátorů trhu, v současnosti pro ní pracují experti z Know How Fundu, spolupracuje dále s dalšími institucemi v oblasti vzdělávání a podobně). Zpravodaj B. Sobotka informoval o projednávání této zprávy v podvýboru pro kontrolu. Zpráva zde byla projednána velmi podrobně. Doporučil zprávu schválit. V rozpravě vystoupili: posl. J. Gongol: kolik je třeba prostředků na monitorovací systém? Odpověď T. Ježek: asi 60 mil. Kč, lze to investovat samozřejmě po částech.

8 Na návrh zpravodaje B. Sobotky bylo přijato usnesení č. 79 (hlasování: +14, -0, 1). Údaj o hlasování poslanců viz příloha zápisu č. 1, strana Vládní návrh Státního rozpočtu České republiky na rok 1999, kapitola 347- Komise pro cenné papíry Rozpočet uvedl člen Komise pro cenné papíry T. Ježek. Vychází ze znalostí současné situace a z možností ekonomiky. Zpravodaj B. Sobotka doporučil rozpočet schválit, avizoval pozměňující návrh na navýšení. V rozpravě vystoupili posl. B. Sobotka: navrhl navýšení rozpočtu o investici do monitorovacího systému, kolik činí objem uložených pokut a jak jsou vymáhány? Odpověděl T. Ježek: byly uloženy pokuty v hodnotě 150 mil. Kč, jsou příjmem státního rozpočtu, jejich vymáhání zajišťují finanční úřady. Z důvodu daňového utajení není známo, kolik bylo odvedeno ve skutečnosti. Posl. B. Sobotka navrhl zvýšit rozpočet o 14 mil. Kč na technické dovybavení. Na návrh zpravodaje bylo přijato usnesení č. 80 (+15, -0, 0), jmenný seznam hlasování poslanců viz příloha zápisu č. 1, strana Sdělení předsedy, různé V rámci bodu různé vystoupili : předseda výboru V. Tlustý. 1. Seznámil poslance s nutností schválit nový platový řád Poslanecké sněmovny tak, aby nové tarify odpovídaly tarifům platným ve státní správě, které schválila vláda. K tomu bylo přijato usnesení č. 76 (15, -0, 0), jmenný seznam hlasování poslanců viz příloha zápisu č. 1, strana Příští týden ve středu se konají dva semináře. 3. Bude vytvořena pracovní skupina k náhradám a její závěry budou projednány na příští schůzi rozpočtového výboru. 4. Organizační výbor projednal změnu harmonogramu práce PSP. Setrvá se na původních termínech. Schůze ke třetímu čtení rozpočtu bude mimořádná. Tím výboru vypadne jeden výborový týden. Tajemník P. Jelínek informoval o tom, že: 1. V rámci výboru pro obranu a bezpečnost byla vytvořena pracovní skupina pro bezpečnost dopravního provozu, kdo má v ní zájem působit, nechť se hlásí v tomto výboru. 2. Je třeba určit zpravodaje k materiálu o harmonogramu privatizace. Na návrh členů výboru bude zpravodajem posl. V. Tlustý. 13.

9 Návrh termínu a pořadu další schůze výboru 9 Předseda V. Tlustý navrhl program příští schůze: 8. schůze rozpočtového výboru se koná ve dnech 6. a 7. ledna 1999 v budově Poslanecké sněmovny, místnost č. A/111 s tímto pořadem: středa 6. ledna 1999 od 9.00 hodin 1. Návrh usnesení, kterým se mění usnesení č. 113/1997 ve znění usnesení č. 142/1997 ke stanovení podrobností k provedení zákona č. 236/1995 Sb., o platu a dalších náležitostech spojených s výkonem funkce představitelů státní moci a některých státních orgánů a soudců ve znění pozdějších předpisů a zákona č. 90/1995 Sb., o jednacím řádu Poslanecké sněmovny od 9.30 hodin 2. Vládní návrh Státního rozpočtu České republiky na rok 1999, kapitola 398 Všeobecná pokladní správa - zahájení od hodin 3. Vládní návrh Státního rozpočtu České republiky na rok okruh státní dluh od hodin 4. Vládní návrh zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 1999, celek zahájení. Jednání se zpravodaji výborů. 5. Sdělení předsedy, různé 6. Návrh termínu a pořadu další schůze výboru čtvrtek 7. ledna 1999 od 9.00 hodin 7. Harmonogram dalšího postupu privatizace státních podílů v podnicích s významnou účastí státu od hodin 8. Vládní návrh Státního rozpočtu České republiky na rok 1999, kapitola 398 Všeobecná pokladní správa dokončení 9. Vládní návrh zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 1999, celek pokračování. Příprava usnesení ke 2. čtení pro Poslaneckou sněmovnu V rozpravě k programu nikdo nevystoupil. Takto navržený program byl schválen všemi přítomnými poslanci (16). Jmenný seznam hlasování poslanců viz příloha zápisu č. 1, strana 4.

10 10 Tím byl vyčerpán pořad 7. schůze rozpočtového výboru, kterou zakončil jeho předseda V. Tlustý 10. prosince 1998 v hodin. Zapsali: B. Kopřivová, P. Jelínek V Praze 17. prosince 1998 Jiří PATOČKA v.r. ověřovatel Vlastimil TLUSTÝ v.r. předseda

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor Z á p i s z 51. schůze výboru, která se konala ve dnech 6 8. dubna 2010 v Ostravě duben 2010 Z á p i s z 51. schůze

Více

Z á p i s. 3. Vládní návrh zákona o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) (tisk 363)

Z á p i s. 3. Vládní návrh zákona o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) (tisk 363) Z á p i s z 36. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 1. 12. 2011 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 4. volební období - 2004 rozpočtový výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 4. volební období - 2004 rozpočtový výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 4. volební období - 2004 rozpočtový výbor Z á p i s z 36. schůze výboru, která se konala dne 10. listopadu 2004 v Praze listopad 2004 2 Z á p i s z 36. schůze

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor Z á p i s z 23. schůze výboru, která se konala ve dnech 19-21. února 2008 v Mostě únor 2008 Z á p i s z 23. schůze

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor Z á p i s z 31. schůze výboru, která se konala ve dnech 23. až 25. května 2012 v Lysé nad Labem a v Moravskoslezském

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 921/1

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 921/1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 921/1 Usnesení rozpočtového výboru č. 530 ze dne 12. října 2016 k vládnímu návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2017

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A III. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A III. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 1 9 9 8 III. volební období hospodářský výbor Z Á P I S ze 12. schůze výboru, která se konala dne 16. prosince 1998 Z á

Více

Z á p i s. Nepřítomni: posl. PhDr. Robin BÖHNISCH, Mgr. Vladimír DLOUHÝ, Mgr. Daniel ROVAN, JUDr. Hana ŠEDIVÁ, Ing.

Z á p i s. Nepřítomni: posl. PhDr. Robin BÖHNISCH, Mgr. Vladimír DLOUHÝ, Mgr. Daniel ROVAN, JUDr. Hana ŠEDIVÁ, Ing. Z á p i s z 58. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 28. května 2009 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna volební období. kontrolní výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna volební období. kontrolní výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 2007 5. volební období kontrolní výbor Z Á P I S z 8. schůze kontrolního výboru, která se konala ve dnech 4. dubna 2007 v budově Poslanecké sněmovny Parlamentu

Více

Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004

Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004 Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004 Přítomni: Omluveni: posl. V. Laštůvka, V. Holáň, J. Karas, J. Kavan, J. Kohlíček, H. Mallotová, J. Mládek, V. Nájemník, D. Šeich,

Více

USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY. ze dne 23. září 2015 č. 748

USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY. ze dne 23. září 2015 č. 748 USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 23. září 2015 č. 748 k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2016 a k návrhům střednědobého výhledu státního rozpočtu České republiky na léta 2017

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 6. volební období hospodářský výbor Z Á P I S

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 6. volební období hospodářský výbor Z Á P I S Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 6. volební období 2010 hospodářský výbor Z Á P I S z 21. schůze výboru, která se konala dne 8. prosince 2011 Zápis z 21. schůze hospodářského výboru Poslanecké

Více

volební období. výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu

volební období. výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2004 ------------------------------------------------------------- 4. volební období výbor pro vědu, vzdělání, kulturu,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014 ZÁPIS z 20. schůze Poslanecké sněmovny konané ve dnech 4. 11. - 5. 12. 2014 Úterý 4. listopadu 2014 Jednání zahájil v 14.00 předseda

Více

USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY. ze dne 21. září 2016 č. 831

USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY. ze dne 21. září 2016 č. 831 USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 21. září 2016 č. 831 k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2017 a k návrhům střednědobého výhledu státního rozpočtu České republiky na léta 2018

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 1999 rozpočtový výbor 3. volební období

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 1999 rozpočtový výbor 3. volební období Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 1999 rozpočtový výbor 3. volební období Z á p i s z 11. schůze výboru, která se konala ve dnech 11. a 17. března 1999 v Praze březen 1999 2 Z á p i s z 11.

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor Z á p i s z 5. schůze výboru, která se konala ve dnech 18. a 19. listopadu 2010, jako výjezdní zasedání ve Znojmě listopad

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VIII. volební období 2/1

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VIII. volební období 2/1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VIII. volební období 2/1 Usnesení rozpočtového výboru č. 10 ze dne 30. listopadu 2017 k vládnímu návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2018

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2012 6. volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17. května 2012 Přítomni: posl. W. Bartoš, J. Besser, P. Gazdík, O. Chaloupka, V.

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S petičního výboru z 34. schůze konané dne

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S petičního výboru z 34. schůze konané dne Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2000 3. volební období Z Á P I S petičního výboru z 34. schůze konané dne 13. 9. 2000 Přítomni: posl. K.Čelišová, K.Dostálová, V.Filip, J.Hofman, M.Horáková,

Více

Z á p i s PS

Z á p i s PS Z á p i s PS150036260 z 49. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, která se konala dne 2. prosince 2015 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZAPIS

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZAPIS Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2010 6. volební období ZAPIS z 6. schůze výboru pro obranu a bezpečnost, která se konala dne 24. a 25. listopadu 2010 /středa,čtvrtek/ v budově Poslanecké

Více

Z á p i s. z důvodu účasti na ustavující schůzi hospodářského výboru - posl. Věra JAKUBKOVÁ, Ing. Miloš MELČÁK, CSc.

Z á p i s. z důvodu účasti na ustavující schůzi hospodářského výboru - posl. Věra JAKUBKOVÁ, Ing. Miloš MELČÁK, CSc. Z á p i s z 1. (ustavující) schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala 13. září 2006 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

FISKÁLNÍ POLITIKA STÁTU

FISKÁLNÍ POLITIKA STÁTU FISKÁLNÍ POLITIKA STÁTU = ROZPOČTOVÁ POLITIKA STÁTU = DAŇOVÁ POLITIKA STÁTU = plán hospodaření ČR v rámci fiskálního (rozpočtového) období v případě ČR jde o kalendářní rok Aktivní zasahování do ekonomiky

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2007 V. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2007 V. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2007 V. volební období hospodářský výbor Z Á P I S z 10. schůze výboru, která se konala dne 28. února 2007 Z á p i s z

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 25. září 2013 č. 729 k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2014 a k návrhům střednědobého výhledu státního rozpočtu České

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. z 30. schůze petičního výboru, která se konala dne 5.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. z 30. schůze petičního výboru, která se konala dne 5. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období Z Á P I S z 30. schůze petičního výboru, která se konala dne 5. května 2016 v budově Poslanecké sněmovny, Sněmovní 1, 118 26 Praha 1,

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2004 IV. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2004 IV. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2004 IV. volební období hospodářský výbor Z Á P I S z 26. schůze výboru, která se konala ve dnech 3. 4. března března 2004

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období USNESENÍ. rozpočtového výboru z 54. schůze ze dne 19.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období USNESENÍ. rozpočtového výboru z 54. schůze ze dne 19. 8 Dne: 27. června 2017 Ministerstvo financí zveřejňuje usnesení rozpočtového výboru č. 599/2017 ke stanovení podrobnějších pravidel projednávání žádostí podle 24 zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 2000 rozpočtový výbor 3. volební období

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 2000 rozpočtový výbor 3. volební období Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 2000 rozpočtový výbor 3. volební období Z á p i s z 30. schůze výboru, která se konala dne 3., 4. a 25. května 2000 v Praze květen 2000 2 Z á p i s z 30. schůze

Více

ZÁPIS. z 11. schůze Senátu konané dne 12. srpna 2015

ZÁPIS. z 11. schůze Senátu konané dne 12. srpna 2015 ZÁPIS z 11. schůze Senátu konané dne 12. srpna 2015 Přítomni za vládu České republiky: ministr životního prostředí Richard Brabec, ministr vnitra Milan Chovanec, místopředseda vlády a ministr financí ČR

Více

Z á p i s. JUDr. Marie RUSOVÁ, MUDr. Vladimír ŘÍHA, dne 3. března posl. JUDr. Eva DUNDÁČKOVÁ, MUDr. Petr KOTT,

Z á p i s. JUDr. Marie RUSOVÁ, MUDr. Vladimír ŘÍHA, dne 3. března posl. JUDr. Eva DUNDÁČKOVÁ, MUDr. Petr KOTT, Z á p i s z 59. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 2., 3. a 4. března 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 21. září 2011 č. 692 k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2012, a k návrhům střednědobého výhledu státního rozpočtu České

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 22. září 2010 č. 675 k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2011 a k návrhům střednědobého výhledu státního rozpočtu České

Více

ZÁPIS. (zahájení zasedání v 13:35, ukončení v 14:30)

ZÁPIS. (zahájení zasedání v 13:35, ukončení v 14:30) ZÁPIS z 9. zasedání výboru Regionální rady regionu soudržnosti Moravskoslezsko, konaného dne 5. září 2007 v zasedací místnosti rady kraje, Krajský úřad Moravskoslezského kraje (zahájení zasedání v 13:35,

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin 8934/2016-OLP Z Á P I S ze zasedání Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 31.03.2016 Úřad vlády České republiky Přítomni / omluveni:

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná v pondělí 18. ledna 2016 v 10:00 h V Praze 12. ledna 2016 Čj. 2201/16 v zasedací síni budovy Úřadu vlády Praha 1 nábřeží Edvarda

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 9. září 2009 č. 1175 k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2010, k návrhu střednědobého výhledu státního rozpočtu České republiky

Více

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne Přítomni: Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 3/2018 konaného dne 10. 5. 2018 1. Rudolf Chloupek 6. Miroslav Houška (předseda) 2. Jaromír Pařík 7. František Bradáč 3. Ladislav

Více

VÝVOJOVÉ DIAGRAMY LEGISLATIVNÍHO PROCESU V ČR

VÝVOJOVÉ DIAGRAMY LEGISLATIVNÍHO PROCESU V ČR VÝVOJOVÉ DIAGRAMY LEGISLATIVNÍHO PROCESU V ČR PhDr. Petr Kolář, Ph.D. JUDr. Jindřiška Syllová, CSc. Parlament České republiky Kancelář Poslanecké sněmovny Parlamentní institut Informační podklad č. 1.172

Více

Z á p i s. členové výboru (viz prezenční listina) Program jednání:

Z á p i s. členové výboru (viz prezenční listina) Program jednání: Z á p i s z 9. jednání finančního výboru Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 19.11.2009 od 9:00 hod. RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: Omluveni: členové výboru (viz prezenční

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období rozpočtový výbor. USNESENÍ z 30. schůze dne 4. května 2000

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období rozpočtový výbor. USNESENÍ z 30. schůze dne 4. května 2000 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období - 2000 rozpočtový výbor 310 USNESENÍ z 30. schůze dne 4. května 2000 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 6/1993 Sb., o České

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZÁPIS

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZÁPIS Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2011 6. volební období ZÁPIS ze 17. schůze výboru pro obranu a bezpečnost, která se konala dne 12. října 2011 /středa/ od 09.00 hodin v budově Poslanecké sněmovny

Více

Státní rozpočet 2018 priority, transfery do územních samospráv

Státní rozpočet 2018 priority, transfery do územních samospráv Státní rozpočet 2018 priority, transfery do územních samospráv Ing. Irena Válková odbor 11 Státní rozpočet Irena.Valkova@mfcr.cz Východiska pro sestavení SR na rok 2018 Programové prohlášení vlády České

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 19. dubna 2017

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 19. dubna 2017 Čj. 2229/17 ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 19. dubna 2017 (15. schůze) Schůzi řídil předseda vlády. 1. Ústní informace členů vlády o aktuální evropské problematice Žádný z členů vlády

Více

Mgr. Jan Svoboda VY_32_INOVACE_5_PRÁVO_1.05_Moc zákonodárná. Výkladová prezentace k tématu Moc zákonodárná

Mgr. Jan Svoboda VY_32_INOVACE_5_PRÁVO_1.05_Moc zákonodárná. Výkladová prezentace k tématu Moc zákonodárná Škola Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor Číslo Název Téma hodiny Předmět Ročník/y/ Datum vytvoření Anotace Očekávaný výstup Druh učebního materiálu Mgr.

Více

Z á p i s. členové výboru (viz prezenční listina)

Z á p i s. členové výboru (viz prezenční listina) Z á p i s z 22. jednání finančního výboru Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 21. 4. 2011 od 9:00 hod. RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: Omluveni: členové výboru (viz

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 10. zasedání zastupitelstva města dne: 26. 11. 2015 Bod pořadu jednání: Návrh rozpočtového opatření č. 8A) statutárního města Liberec na rok 2015 Stručný obsah:

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 13. schůze dne 29. dubna 1999

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 13. schůze dne 29. dubna 1999 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období 1999 110 USNESENÍ z 13. schůze dne 29. dubna 1999 k vládnímu návrhu zákona o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 12. schůze dne 21. dubna 1999

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 12. schůze dne 21. dubna 1999 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období 1999 109 USNESENÍ z 12. schůze dne 21. dubna 1999 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 42/1994 Sb., o penzijním

Více

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úřad vlády České republiky dne 25.08.2015 Schůzi Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2007 rozpočtový výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2007 rozpočtový výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2007 rozpočtový výbor Z á p i s z 8. schůze výboru, která se konala dne 21. února 2007 v Praze únor 2007 2 Z á p i s z 8. schůze rozpočtového

Více

Pozměňovací návrhy číselných položek obsažené v usnesení výborů k návrhu zákona o státním rozpočtu a k návrhu státního rozpočtu na rok 2014

Pozměňovací návrhy číselných položek obsažené v usnesení výborů k návrhu zákona o státním rozpočtu a k návrhu státního rozpočtu na rok 2014 Pozměňovací návrhy číselných položek obsažené v usnesení výborů k návrhu zákona o státním rozpočtu a k návrhu státního rozpočtu na rok 2014 I. PŘÍJMY (v Kč) Poř. č. čís. kap. kapitola Titul a ukazatel

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 8. června 2009 č. 715 o střednědobých výdajových rámcích vlády na léta 2010 až 2012 Vláda I. bere na vědomí 1. že předložený návrh rozpočtu České

Více

Z á p i s. ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci

Z á p i s. ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Z á p i s ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Datum a místo zasedání: Dne 17. června 2005 v budově Ministerstva práce a sociálních věcí od 10.00 hod. do 14.00 hod. Přítomni:

Více

Ing. Jaroslava Syrovátkov Parlament České republiky

Ing. Jaroslava Syrovátkov Parlament České republiky Veřejn ejná správa Ing. Jaroslava Syrovátkov tková, Ph.D. Představitelem zákonodárné moci v České republice je Parlament ČR, který je tvořen dvěma komorami: Poslaneckou sněmovnou Senátem 2 Posláním Parlamentu

Více

Z á p i s. MVDr. Pavel Bělobrádek, Ing. Lubomír Svatý. Program jednání:

Z á p i s. MVDr. Pavel Bělobrádek, Ing. Lubomír Svatý. Program jednání: Z á p i s z 1. jednání Finančního výboru Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 22. 1. 2013 od 9.00 hod. RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: Omluveni: Dle prezenční listiny

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 28. schůze dne 22. března 2000

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 28. schůze dne 22. března 2000 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období 2000 261 USNESENÍ z 28. schůze dne 22. března 2000 k vládnímu návrhu zákona o rozpočtových pravidlech a o změně některých

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 15. prosince 2014 č. 1062 STATUT Rady vlády pro stavebnictví České republiky Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády pro stavebnictví České republiky

Více

Zápis č. 4/2017 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova konaného dne 8. listopadu 2017 od 17:30 hodin v krizové místnosti

Zápis č. 4/2017 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova konaného dne 8. listopadu 2017 od 17:30 hodin v krizové místnosti Zápis č. 4/2017 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova konaného dne 8. listopadu 2017 od 17:30 hodin v krizové místnosti Přítomni: Členové Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova:

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2008 5. volební období 60 USNESENÍ výboru pro bezpečnost z 22. schůze uskutečněné dne 22. května 2008 k vládnímu návrhu zákona o Policii

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období rozpočtový výbor. USNESENÍ z 30. schůze dne 3. května 2000

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období rozpočtový výbor. USNESENÍ z 30. schůze dne 3. května 2000 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období - 2000 rozpočtový výbor 290 USNESENÍ z 30. schůze dne 3. května 2000 k vládnímu návrhu zákona o finanční kontrole ve veřejné správě (tisk

Více

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne Zápis č. 11 ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne 9. 4. 2015 Přítomni: Nepřítomni: Hosté: viz prezenční listina viz prezenční listina viz prezenční listina

Více

Zápis ze zasedání valné hromady č. 27

Zápis ze zasedání valné hromady č. 27 Zápis ze zasedání valné hromady č. 27 Datum a místo konání: 14.3.2012 budova MD ČR, Nábř. L. Svobody 1222/12, Praha Přítomni : viz. Prezenční listina Program jednání valné hromady: 1. Zahájení 2. Konstatování

Více

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED bod jednání číslo 28 Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o

Více

Zápis č. 1/2019 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova

Zápis č. 1/2019 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova Materiál číslo: 11 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 30.01.2019 Předkládá Ing. Čermáková Libuše - předsedkyně výboru Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu s ohledem na ochranu

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Z Á P I S ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 07.09.2017 Úřad vlády České republiky Přítomni / omluveni: viz prezenční listina Schůzi Výboru

Více

Z á p i s. a další hosté dle prezenčních listin. Schůzi výboru v 10:00 hodin zahájil a řídil předseda výboru posl. Marek Benda.

Z á p i s. a další hosté dle prezenčních listin. Schůzi výboru v 10:00 hodin zahájil a řídil předseda výboru posl. Marek Benda. Z á p i s z 28. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 16. a 17. ledna 2008 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Statut Bezpečnostní rady státu http://www.vlada.cz/cs/rvk/brs/statut/statut.html Vláda ČR svým usnesením vlády ČR ze dne 10. června 1998 č. 391 o Bezpečnostní radě státu a o plánování opatření k zajištění

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna výbor pro sociální politiku a zdravotnictví 3. volební období 2001

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna výbor pro sociální politiku a zdravotnictví 3. volební období 2001 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna výbor pro sociální politiku a zdravotnictví 3. volební období 2001 218 USNESENÍ z 54. schůze dne 27. listopadu 2001 k návrhu státního rozpočtu České republiky

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Statut Vláda ČR svým usnesením vlády ze dne 16. února č. 195 o Bezpečnostní radě státu a o plánování opatření k zajištění bezpečnosti ČR kromě jiného schválila Statut Bezpečnostní rady státu. Článek 1

Více

Zápis ze zasedání valné hromady č. 25

Zápis ze zasedání valné hromady č. 25 valné hromady č. 25 Datum a místo konání: 18.3.2010 budova MD ČR, Nábř. L. Svobody 1222/12, Praha Přítomni : viz. Prezenční listina Program jednání valné hromady: 1. Zahájení 2. Konstatování usnášení schopnosti,

Více

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 06. 06. 2017 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: 2 Neomluveni: 0 Ukončení mandátu: 2 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná v pondělí 19. října 2015 v 09:15 h V Praze 13. října 2015 Čj. 2278/15 Krajský úřad Ústeckého kraje, Velká Hradební 3118/45, Ústí

Více

ZÁP IS z 30. schůze Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj, která se konala dne 7. října 2015

ZÁP IS z 30. schůze Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj, která se konala dne 7. října 2015 PS150031193 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 7. volební období ZÁP IS z 30. schůze Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj, která se konala dne 7. října 2015 v budově Poslanecké

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 8. února 2017 v 09:00 h V Praze 1. února 2017 Čj. 2206/17 v zasedací síni budovy Úřadu vlády Praha 1 nábřeží Edvarda Beneše

Více

V Praze dne 12. prosince PRO SCHŮZI VLÁDY

V Praze dne 12. prosince PRO SCHŮZI VLÁDY ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Č.j.: 2012Výtisk č.: V Praze dne 12. prosince PRO SCHŮZI VLÁDY Věc:Návrh opatření vlády České republiky pro zlepšení podmínek rozvoje hospodářství, podporu podnikání a zaměstnanosti

Více

Zápis z 22. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne od 18:00 hodin na OÚ v Malešovicích

Zápis z 22. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne od 18:00 hodin na OÚ v Malešovicích Zápis z 22. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne 20. 12. 2017 od 18:00 hodin na OÚ v Malešovicích 1. Zahájení, schválení programu jednání Zahájení jednání Starosta obce Ing. Zdeněk Pavlík

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 27. dubna 2016 v 10:00 h V Praze 20. dubna 2016 Čj. 2230/16 v zasedací síni budovy Úřadu vlády Praha 1 nábřeží Edvarda

Více

Porada ředitelky Krajského úřadu JMK s tajemnicemi a tajemníky obecních úřadů obcí typu I, II, III

Porada ředitelky Krajského úřadu JMK s tajemnicemi a tajemníky obecních úřadů obcí typu I, II, III Porada ředitelky Krajského úřadu JMK s tajemnicemi a tajemníky obecních úřadů obcí typu I, II, III Brno, 13. září 2016 Aktuální informace z oblasti financování obcí Příprava rozpočtu obcí na rok 2017 Příprava

Více

P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A volební období

P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A volební období P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2008 ------------------------------------------------------------- 5. volební období výbor pro vědu, vzdělání, kulturu,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2014 VII. volební období. Těsnopisecká zpráva o schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2014 VII. volební období. Těsnopisecká zpráva o schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2014 VII. volební období Těsnopisecká zpráva o schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu Schválený pořad 11. schůze Poslanecké sněmovny 1. Návrh na zkrácení zákonné

Více

ZÁPIS. o průběhu 22/VI. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Chrlice, konaného dne 6. 11. 2013

ZÁPIS. o průběhu 22/VI. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Chrlice, konaného dne 6. 11. 2013 ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI, CHRLICKÉ NÁM. 4, 643 00 BRNO ZÁPIS o průběhu 22/VI. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Chrlice, konaného dne 6. 11. 2013 Zahájení zasedání: 17.00 hodin Místo konání

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 21. září 2016 v 09:00 h V Praze 15. září 2016 Čj. 2266/16 v zasedací síni budovy Úřadu vlády Praha 1 nábřeží Edvarda Beneše

Více

S t a n o v i s k o. I. K celkovému zaměření návrhů

S t a n o v i s k o. I. K celkovému zaměření návrhů Legislativní rada vlády Č. j.: 293/04 V Praze dne 9. srpna 2004 Výtisk č.: S t a n o v i s k o Legislativní rady vlády a) k návrhu zákona o právních prostředcích ochrany před diskriminací a o rovném zacházení

Více

USNESENÍ Z JEDNÁNÍ FINANČNÍHO VÝBORU ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA 13 KONANÉHO DNE

USNESENÍ Z JEDNÁNÍ FINANČNÍHO VÝBORU ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA 13 KONANÉHO DNE USNESENÍ Z JEDNÁNÍ FINANČNÍHO VÝBORU ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA 13 KONANÉHO DNE 9. 11. 2015 Jednání se zúčastnili: Za FV ZMČ: David Zelený, Ing. Michal Drábek, Ing. Kateřina Helikarová, Mgr. Štěpán Hošna,

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2011 zemědělský výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2011 zemědělský výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2011 zemědělský výbor Z á p i s z 21. schůze výboru, která se konala ve dnech 22. až 24. listopadu 2011 v Harrachově listopad 2011 2 Z á

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva Obce Žilina, konaného dne od hodin v budově obecního úřadu v Žilině.

Zápis ze zasedání zastupitelstva Obce Žilina, konaného dne od hodin v budově obecního úřadu v Žilině. Zápis ze zasedání zastupitelstva Obce Žilina, konaného dne 14. 12. 2010 od 18.00 hodin v budově obecního úřadu v Žilině. Přítomni: dle prezenční listiny Zasedání bylo zahájeno v 18 hodin starostou panem

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 9. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 22. 2. 2016 v 17:00 hod. Městský dům, U Malé řeky 3, Praha-Zbraslav Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení:

Více

POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015

POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 7. volební období 123 USNESENÍ hospodářského výboru ze 17. schůze ze dne 26. února 2015 k vládnímu návrhu zákona o pyrotechnických výrobcích a zacházení

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 1998 3. volební období Z Á P I S z 9. schůze výboru pro evropskou integraci, konané ve dnech 26. 29. ledna 1999 v Harrachově 2 Přítomni: Omluveni: prezenční

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 2. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 20. 12. 2010 v 17:00 hod. Městský dům, U Malé řeky 3 Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení: Ověřovatelé:

Více

Varianty harmonogramu přípravy ukončení důchodového spoření

Varianty harmonogramu přípravy ukončení důchodového spoření Varianty harmonogramu přípravy ukončení důchodového spoření VARIANTA 1: Standardní legislativní proces cíl účinnost změn od 1. ledna 2017 Přehled jednotlivých kroků legislativního procesu a lhůty pro jejich

Více

Zápis č. 4/2017 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova ze dne

Zápis č. 4/2017 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova ze dne Materiál číslo: 27 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 11.12.2017 Předkládá Ing. Svoboda František - předseda výboru Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti

Více

Karlovarský kraj Rozpočet Karlovarského kraje na rok 2008

Karlovarský kraj Rozpočet Karlovarského kraje na rok 2008 Karlovarský kraj Rozpočet Karlovarského kraje na rok 2008 Komentář k návrhu rozpočtu Karlovarského kraje na rok 2008 Pravidla pro sestavení, schvalování a čerpání rozpočtu Karlovarského kraje na rok 2008

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Z Á P I S ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 02.11.2017 Přítomni / omluveni: viz prezenční listina Schůzi Výboru pro legislativu a financování

Více

V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y Č. j.: 2268/14 V Praze 29. srpna 2014 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 3. září 2014 v 10:00 hod. v zasedací síni budovy Úřadu vlády, Praha

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Z Á P I S ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 25.04.2017 Přítomni / omluveni: viz prezenční listina Schůzi Výboru pro legislativu a financování

Více

Akademický senát UK FTVS

Akademický senát UK FTVS Akademický senát UK FTVS Č.j.: AS-13/2016 Zápis z řádného zasedání ze dne 20. 12. 2016 ve 13.00 hod Přítomni (bez titulů): viz prezenční listina Komora akademických pracovníků (a): Heller, Kaplan, Zahálka,

Více

Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 23. 2. 2016 Počet přítomných senátorů: 15 Omluveni: 0 Neomluveni: 0 Hosté: prof. Dr. Ing. Dana Dluhošová,, doc. Ing. Martin Macháček,

Více