ZÁPIS Z JEDNÁNÍ SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZÁPIS Z JEDNÁNÍ SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST"

Transkript

1 SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST 6. zasedání Obecní dům (Grégrův sál), nám. Republiky 5, Praha 1 2. června 2010 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ 6. zasedání Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost (dále jen SMV) se uskutečnilo dne 2. června 2010 od 9:30 hod. Jednání SMV se zúčastnilo celkem 30 delegátů (z toho bylo 15 členů, 7 náhradníků člena, 2 zástupci pověření členem (viz prezenční listina v příloze) a 6 hostů. Jako hosté se za Evropskou komisi (dále jen EK) jednání zúčastnili za DG Employment pan Szilard Tamas a paní Julia Schweiger, za DG Regio pan Christos Gogos a paní Jitka Vocásková. Program a obsah jednání: Zahájení Jednání zahájil předseda SMV a náměstek primátora Hl. m. Prahy pan Ing. Milan Richter. Představil současný stav implementace obou programů a předal slovo hostům z EK. Pan Gogos představil nového zástupce EK za DG Regio paní Jitku Vocáskovou. Pan Tamas vyjádřil potěšení nad stavem čerpání obou operačních programů. Poté paní místopředsedkyně SMV Mgr. Patricia Tiso Ferulíková potvrdila usnášeníschopnost SMV v počtu 22 delegátů s hlasovacím právem, představila nové členy SMV a uvedla body programu. 1. Výroční zpráva OPPA za rok 2009 Slova se ujal pan Mgr. Jiří Kinský (vedoucí oddělení ESF odboru fondů EU) a představil strukturu a konkrétní obsah Výroční zprávy OPPA za rok Hlavními body prezentace byla informace o věcném a finančním pokroku v realizaci OPPA a prioritních os v roce 2009, informace o druhé výzvě OPPA a vypořádání došlých připomínek. Julia Schweiger (DG Employment) 1. dotaz k připomínce č. 12 (viz vypořádání připomínek OPPA) nejasný vztah mezi výchozí a dosaženou hodnotou indikátoru a Zápis z 6. zasedání Společného monitorovacího výboru 1 (celkem 9)

2 Tamas Szilard (DG Employment) 2. vznesl metodický dotaz k existenci hodnot ukazatelů za období 2009 vzhledem k prezentované informaci, že elektronický sběr dat začal až v lednu Reakce na vznesené otázky: Mgr. Jiří Kinský ad1) U této skupiny ukazatelů došlo ke změně metodiky ve sledování na úrovni ČSÚ a změně v definici věkových skupin. Sběr dat je řešen na úrovni ČSÚ a NOK. ŘO nemá informaci o konečném datu, kdy budou hodnoty k dispozici. ad2) Elektronický sběr byl spuštěn v průběhu ledna Projekty, kterým končilo monitorovací období v prosinci 2009, předkládaly monitorovací zprávy právě v lednu 2010 a vykázaly tedy hodnoty ukazatelů za období Upozornil, že při srovnání hodnot ve Výroční zprávě za rok 2009 s hodnotami ve Zprávě o realizaci k mohou být některé hodnoty nižší právě z důvodu, že ve Zprávě o realizaci se jedná o ruční sběr vybraných ukazatelů z písemných monitorovacích zpráv, zatímco ve Výroční zprávě za rok 2009 se jedná již o stav v informačním systému a to za všechny ukazatele. Výsledek hlasování k Výroční zprávě OPPA za rok 2009 (usnesení č. 23/2010) pro proti zdržel se Pozn.: hodnoty vyjadřují počet delegátů aktuálně přítomných hlasování v sále. 2. Výroční zpráva OPPK za rok 2009 Slova se ujala Ing. Marcela Nováková (vedoucí oddělení EFRR odboru fondů EU) a představila Výroční zprávu OPPK za rok Hlavními body prezentace byla informace o realizaci OPPK v roce 2009, informace o věcném a finančním pokroku v jednotlivých prioritních osách a oblastech podpory v roce 2009 a přehled uskutečněných výzev. Christos Gogos (DG Regio) požádal o ověření dat v tabulce č. 7 (pravidlo N+3) zejména v posledním sloupci. Tabulka by měla být obdobná jako ve Zprávě o realizaci. Reakce na vznesené otázky: Mgr. Patricia Tiso Ferulíková čísla budou před odesláním Výroční zprávy do EK prověřeny a proběhne případná úprava. Zápis z 6. zasedání Společného monitorovacího výboru 2 (celkem 9)

3 Výsledek hlasování k Výroční zprávě OPPK za rok 2009 (usnesení č. 24/2010) pro proti zdržel se Pozn.: hodnoty vyjadřují počet delegátů aktuálně přítomných hlasování v sále. 3. Zpráva o realizaci OPPA Slova se ujal pan Mgr. Jiří Kinský (vedoucí oddělení ESF odboru fondů EU) a představil aktuální vývoj OPPA obsažený ve Zprávě o realizaci OPPA s aktuálními daty k 30. dubnu Hlavními body prezentace bylo představení Zprávy o realizaci, informace o aktuálním pokroku v realizaci OP od posledního SMV, včetně detailního členění dle prioritních os v roce 2010, informace o třetí výzvě OPPA, vypořádání došlých připomínek. Prof. Ing. Tůma Miroslav CSc. (Akademie věd ČR) 1. Vyjádřil nespokojenost se zavedeným opatřením k omezení počtu projektů v rámci 3. výzvy dle času předložení projektové žádosti a obavu, aby toto opatření nemělo negativní vliv na kvalitu předložených žádostí. Tamas Szilard (DG Employment) 2. Ocenil prezentování složení cílových skupin jako velmi zajímavou informaci. Dále se pozastavil nad zmíněnou administrativní zátěží vzhledem k 3. výzvě a registru Deminimis s dotazem, zda ŘO problém řeší a plánuje např. zvýšení administrativní kapacity. 3. Reagoval na skutečnost, že prezident i Senát schválili další simplifikační nástroje nabízené EK v rámci pravidel poskytování prostředků z fondů EU, konkrétně jednotkové náklady a paušály. Dotázal se, zda a jak chce ŘO využít těchto nástrojů. Dále informoval, že EK sestavuje plány pro budoucnost ESF a plánuje, že po r budou tyto nástroje hlavními pro implementaci, tzn. přechod od kontroly nákladů ke kontrole výsledků. Ing. Stanislava Řezníčková (Ministerstvo financí - AO) doplnila krátkou informaci k administrativní kapacitě pověřeného auditního subjektu. AO provedl audit Spolehnutí se na kvalitu práce pověřeného auditního subjektu a vznesl připomínky k administrativní kapacitě na základě administrativní kapacity stanovené usnesením vlády z roku 2007 pro oba dva operační programy. Tyto připomínky jsou v současnosti v jednání AO a ŘO. Zápis z 6. zasedání Společného monitorovacího výboru 3 (celkem 9)

4 Reakce na vznesené otázky: Mgr. Jiří Kinský ad1) Princip byl motivován zkráceným harmonogramem pro administraci 3. výzvy OPPA. Ubezpečil členy SMV, že všichni žadatelé byli o této skutečnosti informováni v dostatečném předstihu a byl jim poskytnut čas na přípravu cca měsíc a půl před spuštěním vyplňování elektronických žádostí v Benefit7. Dále vyjádřil souhlas, že v některých případech toto mohlo vést k určitému soutěžení v rychlosti předložení. Uvedl, že je přesvědčen, že podmínky v rámci dané výzvy byly transparentní a rovné pro všechny žadatele. Na základě posouzení projektů 3. výzvy bude zanalyzována účinnost tohoto opatření a jeho dopad na kvalitu projektů s tím, že ŘO následně posoudí nasazení tohoto opatření v dalších výzvách. ad3) Uvítal tyto možnosti zjednodušení a informoval, že se ŘO rozhodl analyzovat oblasti v rámci OPPA, kde by bylo možné a proveditelné využití jednotkových nákladů a paušálů již v další plánované výzvě (konkrétní nastavení v rámci prioritních os). O provedené analýze a konkrétním nastavení plánuje ŘO informovat na nejbližším SMV. Mgr. Patricia Tiso Ferulíková ad2) Potvrdila vytížení pracovníků OPPA a existenci dvou plánů na řešení této situace a to využití outsourcingu nebo navýšení tabulkových míst v rámci Magistrátu hl. m. Prahy. Obě varianty jsou předmětem jednání a řešení bude známo v rámci několika týdnů. 4. Zpráva o realizaci OPPK Slova se ujala Ing. Marcela Nováková (vedoucí oddělení EFRR odboru fondů EU) a představila aktuální vývoj OPPK obsažený ve Zprávě o realizaci OPPK s aktuálními daty k 30. dubnu Hlavními body prezentace bylo představení Zprávy o realizaci, informace o aktuálním pokroku v realizaci OP od posledního SMV, včetně detailního členění dle prioritních os a oblastí podpory v roce 2010, hlavní úkoly ŘO OPPK, vypořádání došlých připomínek. Jitka Vocásková (DG Regio) 1. Připomínka k obdrženým verzím Zprávy o realizaci OPPK (zaslaných em x předložených v tištěné podobě na SMV), resp. k nesouladu některých dat, např. u fin. částek příkladů projektů. Doporučila pro příští SMV uvést verzi materiálů, které jsou předmětem jednání. Christos Gogos (DG Regio) 2. Uvedl příklady nekonzistentnosti dat mezi jednotlivými verzemi, například v tabulce č. 4 (kap. 2.6) jde o tentýž problém jako u Výroční zprávy za rok 2009 (tabulka s N+3 zaslaná jako podklad členům před jednáním v ové podobě se liší od tabulky v tištěné verzi) Požádal o kontrolu veškerých dat ve Výroční zprávě a Zprávě o realizaci. Požádal, aby EK a všem členům byla po Zápis z 6. zasedání Společného monitorovacího výboru 4 (celkem 9)

5 jednání SMV zaslána ještě jednou poslední zkontrolovaná verze Zprávy o realizaci. 3. Dále poznamenal, že oba pražské programy představují příležitost ve smyslu spolupráce ERDF a ESF. Bylo by dobré, aby do Zpráv o realizaci byla v budoucnu zapracována i část o synergiích mezi OPPA a OPPK. Pokud již existují, zamyslet se, zda se dají zlepšit a pokud neexistují vyhodnotit oblasti, ve kterých by jejich realizace byla možná a najít cestu, jak synergie mezi oběma fondy vytvořit. Uvedl, že by závěrem tohoto jednání měl být úkol pro ŘO na příští SMV o provedení analýzy těchto synergií mezi OPPA a OPPK. 4. V kap. 2.4 Zprávy o realizaci OPPK jsou dobře popsány hlavní problémy v realizaci programu a učiněná opatření k vyřešení problémů. V kapitole je uvedeno, že ŘO využívá služeb své externí právní kanceláře v oblasti zadávání veřejných zakázek. V této souvislosti upozornil, že v OPTP existuje rámcová smlouva s právní kanceláří, kde každý ŘO může požádat o poradenské služby v oblasti zadávání veřejných zakázek. Vznesl dotaz, proč tedy OPPK nevyužívá služeb této právní kanceláře v rámci OPTP a má zvlášť vlastní smlouvu? 5. Uvedl, že by bylo dále vhodné v další Zprávě o realizaci uvést tabulku s prognózami plateb do budoucnosti (jde o tabulku č. 5 Zprávy o realizaci) rozčleněnit dle měsíčních predikcí. Požádal o zaslání této tabulky prognóz dle měsíčních predikcí EK v řádu několika týdnů. 6. Požaduje, aby NOK prověřil u všech ŘO, zda využívají služeb externích právních firem. Toto by se mělo brát v potaz pro stanovení rozpočtu centrální rámcové smlouvy. V případě, že každý ŘO již má svou platnou smlouvu, nevidí důvod uzavírat další centrální. 7. V tabulce č. 22 Zprávy o realizaci je uvedeno, že ŘO plánuje provést aktivity poradenství, analýzy, odborné pomoci v hodnotě 21 mil. Kč. Vznesl dotaz, jaká je celková hodnota smlouvy s právní firmou OPPK. 8. Vyslovil přání, aby na příštím jednání SMV byl EK poskytnut seznam, kolik dotazů ŘO zaslal své právní firmě a kolik fundovaných právních nálezů ŘO obdržel. 9. V kapitole , intervenční oblasti 1.1, je uveden příklad úspěšného projektu vybudování tramvajové tratě v délce 800 metrů s náklady 8 mil.. Vznesl dotaz, zda je toto číslo správné? Pokud nebude možné na místě reagovat, rád by obdržel detailní analýzu a zdůvodnění výdajů na dalším SMV. 10. V rámci prezentace paní Ing. Novákové bylo uvedeno, že se připravuje úprava OPPK a je plánováno předložení návrhu změn na dalším jednání SMV. EK navrhuje, aby předtím, než se vypracuje formální žádost o modifikaci OPPK, byl neformální návrh změn OPPK v předstihu rozeslán členům SMV formou u k připomínkám, a aby komentáře členů SMV k tomuto návrhu změn byly publikovány na webu OPPK. 11. V kapitole 4.2 Zprávy o realizaci je u vyhodnocování komunikačních aktivit uvedeno, že ŘO plánuje vyhlásit výběrové řízení na agenturu za účelem evaluace provádění komunikačních a propagačních opatření. EK by ráda měla návrh zadávací dokumentace (kritéria pro výběr této agentury) k dispozici ještě před jejím schválením tak, aby mohla k tomuto materiálu zaslat své připomínky. Tento návrh by měl být rozeslán k připomínkám všem členům Zápis z 6. zasedání Společného monitorovacího výboru 5 (celkem 9)

6 SMV. EK chce mít možnost nastavení výstupů z této evaluace, tak aby dostala přesné a konkrétní informace. 12. EK doporučuje, aby návrh Evaluačního plánu OPPK na rok 2011 byl předložen na příštím SMV a aby již zohledňoval výstupy zmíněné evaluace. 13. EK vítá průběžnou aktualizaci webových stránek ze strany ŘO. Vznesla pouze drobnou připomínku k názvům projektů. Někdy z názvu projektu není zcela jasné, čeho se projekt týká. 14. EK navrhuje pro další SMV zorganizování návštěvy 2-3 projektů na místě. Zástupci EK by si nahodile vybrali cca 3 projekty OPPK. Návštěva projektů by měla proběhnout den před jednáním, včetně přípravné schůzky s ŘO. 15. EK bere na vědomí, že ŘO provede analýzu dopadu změny hodnotících kritérií a toto bude prodiskutováno na dalším SMV. Reakce na vznesené otázky: Mgr. Patricia Tiso Ferulíková ad1 a 2) Vrátila se ke koncepcím Zpráv o realizaci a Výročních zpráv. Uvedla, že zprávy jsou v souladu s metodikami MMR. Omluvila se za zaslání více verzí Zprávy o realizaci a upřesnila, že tabulka č. 7 v tištěné verzi je odlišná od tabulky zaslané elektronicky, protože je již zpracována v souladu s novou metodikou a požadavkem MF, vzešlým z připomínkového řízení před jednáním SMV. Potvrdila, že všem členům bude zaslána konečná verze obou materiálů. ad3) Ocenila připomínku EK k synergiím OPPA a OPPK. ŘO pro příští jednání SMV připraví prezentaci o synergiích obou programů. ad4) V odpovědi na dotaz k využívání služeb externí právní firmy, uvedla, že OPPK využívá jejích služeb z důvodu, že projekt v OPTP dosud nefungoval. ŘO vítá možnost využít této centrální služby OPTP, až bude spuštěna. ad7) Dílčí aktivity v tabulce č. 22 v objemu 21 mil. Kč zahrnují různé posudky od externích expertů při hodnocení projektů. Smlouva s právní firmou v oblasti veřejných zakázek byla uzavřena na 600 tis. Kč (jedná se o maximální částku, která však nemusí být kompletně vyčerpána). Tato firma neřeší jen veřejné zakázky ale i veřejnou podporu. Ing. Vít Šumpela (MMR - NOK) ad4) Informoval, že NOK připravuje 2 projekty většího charakteru hrazené z OPTP, z nichž jeden je tzv. Prevence. Jde o aktivity, které by měly zabezpečit všem ŘO službu v podobě pomoci při realizaci projektů v rámci OP za účelem eliminace nesrovnalostí a chyb v rámci projektů. Tento projekt je ve fázi před podpisem zadávací dokumentace a měl by být realizován do 2-3 měsíců. Druhý projekt se týká oblasti kontrol a měl by ŘO ulehčit práci a náklady s realizací kontrol projektů ve smyslu poskytnutí možnosti využití expertů pro vyhotovení kvalifikovaných posudků ve specifických oblastech (např. stavebnictví apod.). Tento projekt zatím není spuštěn. ad6) NOK projednával s ostatními OP způsoby řešení této problematiky a ví, že některé ŘO využívají externích právních služeb, ale ne všechny. Proto NOK přichází s komplexním centrálním řešením i v jiných oblastech jako např. přípravy monitorovací zprávy, žádosti o platbu, veřejných zakázek apod. Zápis z 6. zasedání Společného monitorovacího výboru 6 (celkem 9)

7 Mgr. Patricia Tiso Ferulíková Závěrečné shrnutí ŘO vítá přípravnou schůzku před dalším SMV; již dnes, tj. v den jednání SMV je na programu návštěva 2 projektů na místě realizace; pro příští jednání SMV je možno si ze strany EK vybrat jakékoli další projekty; ŘO bude informovat členy SMV o průběhu a výstupech evaluace KoP, zadávací dokumentaci předloží členům k připomínkám do konce července 2010; v otázce efektivního využití prostředků EU se oba programy snaží maximální míře nedublovat aktivity a využívat všech dostupných možností, ŘO rád využije možnosti prostředků z OPTP; v otázce změn OPPK probíhají další analýzy potřebnosti těchto změn; pokud bude identifikována potřeba konkrétních změn OPPK, je ŘO připraven informovat v první řadě členy SMV a zástupce EK; ŘO dodá EK vysvětlení výše nákladů projektu CZ.2.16/1.1.00/ RTT Střelničná (tramvajová trať). Vzhledem k množství připomínek upraví ŘO usnesení č. 25 a toto posléze bude administrováno per rollam. 5. Změna harmonogramu konání SMV + informace od MMR (přesunuto z bodu Různé) Mgr. Patricia Tiso Ferulíková přednesla návrh ŘO na změnu harmonogramu pořádání SMV z června a prosince na březen a září. Navrhla přijmout usnesení č. 26, kterým SMV doporučuje změnu termínu pořádání SMV a ukládá předsedovi SMV projednat tento návrh s MMR. Ing. Vít Šumpela technicky by to problém být neměl, je ale potřeba tuto skutečnost projednat v rámci NOK z důvodu koordinace s ostatními monitorovacími výbory; Výsledek hlasování k Návrhu změn termínu konání SMV (usnesení č. 26/2010) pro proti zdržel se Pozn.: hodnoty vyjadřují počet delegátů aktuálně přítomných hlasování v sále. Ing. Vít Šumpela přednesl informace k úkolu NOK stanovenému vládou v oblasti vyhodnocení čerpání OP z hlediska realizace výzev a návrhu možných revizí OP. Výsledkem provedené analýzy bylo neprovádět radikální změny NSRR a použít dostupné nástroje. Návrh možných revizí byl projednán vládou s úkolem projednat materiál na nejbližších monitorovacích výborech OP. Informoval o některých specifických bodech návrhu změn a plánovaných aktivitách NOK. Pro OPPA a OPPK z materiálu neplynou žádné specifické úkoly k realizaci. 6. Informace o využití nástrojů publicity a informovanosti, komunikační plán na rok 2010 Slovo převzala Mgr. Zuzana Bednářová (manažerka pro publicitu) a uvedla aktivity společného komunikačního plánu pro OPPA a OPPK. Stručně informovala o bodech Komunikačního plánu, jejich stručné charakteristice, hlavních činnostech a finančním Zápis z 6. zasedání Společného monitorovacího výboru 7 (celkem 9)

8 čerpání v rámci aktivit. Mezi používané nástroje patří přímá komunikace (workshopy a semináře pro žadatele a příjemce), on-line komunikace (obsah a funkce webových stránek OPPA a OPPK), mediální komunikace (inzerce, tiskové zprávy, spolupráce s mediální agenturou pomoc např. se zpracováním zpráv, komunikací s médii a s manuálem krizové komunikace). Informovala o připravované mediální kampani na propagaci OPPA a OPPK. Christos Gogos (DG Regio) vznesl dotaz, zda zmíněné televizní spoty byly připraveny pro odbornou veřejnost. Lze blíže vysvětlit zaměření na odbornou veřejnost pomocí těchto programů? EK by uvítalo kopii odborné publikace k náhledu (inzerce, brožury). Reakce na vznesené otázky: Mgr. Zuzana Bednářová spoty byly uvedeny v rámci 30 minutového magazínu zaměřeného na malé a střední podnikatele. Mgr. Patricia Tiso Ferulíková pro příští jednání ŘO připraví ukázky inzerátů atd. 7. Informace o čerpání technické pomoci operačních programů OPPA a OPPK k 30. dubnu 2010 Mgr. Patricia Tiso Ferulíková seznámila členy SMV s informacemi k projektům za oba programy, jejich aktuálním stavem, finanční alokací, stavem čerpání a administrativní kapacitou. Poté u jednotlivých projektů podrobněji představila podporované aktivity, finanční objemy vybraných aktivit. 8. Realizovaný projekt OPPA Sdružení pro probaci a mediaci v justici Slovo převzala paní Ludmila Hasmanová a představila projekt, který se věnuje osobám s kriminální minulostí s cílem pomoci jim znovu nalézt místo ve společnosti a na trhu práce. 9. Realizovaný projekt OPPK Revitalizace zahrady Kinských Slovo převzala paní Dandová a představila průběh a etapy projektu Revitalizace zahrady Kinských, který byl dokončen v roce Závěr, různé Mgr. Patricia Tiso Ferulíková potvrdila, že v případě schválení změny harmonogramu termínů SMV by bylo další jednání SMV v září Tamas Szilard (DG Employment.) informoval, že ČR získá zvláštní podporu ze SF (cca 238 mil. ). EK připravuje návod, jak by tato částka měla být rozdělena mezi Zápis z 6. zasedání Společného monitorovacího výboru 8 (celkem 9)

9 operační programy a konvergenční cíle. Cíl 2 by měl z této sumy obdržet cca 5 mil.. Dotázal se ŘO, zda se zapojí do diskuzí na toto téma. Mgr. Patricia Tiso Ferulíková potvrdila, že ŘO má tyto informace a analyzuje priority Hl. m. Prahy, kde by se tyto prostředky daly uplatnit, s tím, že by o ně byla navýšena alokace OPPK. Na závěr poděkovala všem členům za účast a pozvala je na následné prohlídky projektů přímo v místě realizace. Přílohy: program jednání prezenční listina usnesení č. 23 usnesení č. 24 usnesení č. 26 Mgr. Patricia Tiso Ferulíková v. r. místopředsedkyně SMV Zápis z 6. zasedání Společného monitorovacího výboru 9 (celkem 9)

SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍHO PROGRAMU PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST

SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍHO PROGRAMU PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍHO PROGRAMU PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST 9. zasedání Škodův palác, Jungmannova 29/35, Praha 1 26. listopadu 2012 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ 9. zasedání Společného

Více

1. Zahájení Jednání řídila náměstkyně primátora hl. m. Prahy a předsedkyně SMV Bc. Markéta Reedová.

1. Zahájení Jednání řídila náměstkyně primátora hl. m. Prahy a předsedkyně SMV Bc. Markéta Reedová. SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST 1. zasedání salonek Cukrárna, Obecní dům, nám. Republiky 5, Praha 1 5. prosince 2007 ZÁPIS 1. zasedání Společného

Více

8. zasedání Břevnovský klášter, Markétská 28/1, Praha 6 - Břevnov 21. března 2012 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ

8. zasedání Břevnovský klášter, Markétská 28/1, Praha 6 - Břevnov 21. března 2012 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST 8. zasedání Břevnovský klášter, Markétská 28/1, Praha 6 - Břevnov 21. března 2012 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ 8. zasedání

Více

Dále se jednání zúčastnili jako hosté zástupci EK, za DG Employment Szilard Tamas a Julia Schweiger a za DG Regio Ondřej Pravda a Christos Gogos.

Dále se jednání zúčastnili jako hosté zástupci EK, za DG Employment Szilard Tamas a Julia Schweiger a za DG Regio Ondřej Pravda a Christos Gogos. SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST 4. zasedání Hotel Chvalská tvrz, Na Chvalské tvrzi 858/11, Praha 9 3. června 2009 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ 4. zasedání

Více

Zápis z 18. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí , konaného dne 23. listopadu 2015 v TOP Hotelu Praha

Zápis z 18. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí , konaného dne 23. listopadu 2015 v TOP Hotelu Praha Ministerstvo životního prostředí odbor fondů EU Č. j.: 1666/300/15 83201/ENV/15 Zápis z 18. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí 2007 2013, konaného dne 23. listopadu 2015

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 51 ze dne 22. srpna 2013 ke změně Operačního programu Praha Konkurenceschopnost

Více

Evaluační plán. REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II SEVEROVÝCHOD pro rok Datum zveřejnění:

Evaluační plán. REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II SEVEROVÝCHOD pro rok Datum zveřejnění: Evaluační plán REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II SEVEROVÝCHOD pro rok 2014 Datum zveřejnění: 19. 11. 2013 Příloha č. 1, bod 43-10/2013 ~ 1 ~ Úvod Roční evaluační plán ROP Severovýchod pro rok 2014 vychází

Více

Z Á P I S ze 6. jednání Výboru pro veřejnou správu, evropské fondy a protikorupční opatření ZHMP

Z Á P I S ze 6. jednání Výboru pro veřejnou správu, evropské fondy a protikorupční opatření ZHMP Z Á P I S ze 6. jednání Výboru pro veřejnou správu, evropské fondy a protikorupční opatření ZHMP konaného dne 30. 8. 2011 Přítomni: Členové výboru: Ing. Gabriela Kloudová, MBA (předsedkyně) Ing. Karel

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 12 ze dne 3. prosince 2008 k Evaluačnímu plánu Operačního programu Praha Konkurenceschopnost

Více

Zápis ze 17. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod

Zápis ze 17. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod Zápis ze 17. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod Dne 30. listopadu 2012 v Trutnově 17. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS

Více

Zápis ze 14. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod

Zápis ze 14. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod Zápis ze 14. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod Dne 30. listopadu 2011 v Jablonci nad Nisou 14. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního

Více

Zápis z 18. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod

Zápis z 18. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod Zápis z 18. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod Dne 7. června 2013 v Liberci 18. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II

Více

POKYN PRO TVORBU A OBSAH ZPRÁVY O REALIZACI OPERAČNÍHO PROGRAMU

POKYN PRO TVORBU A OBSAH ZPRÁVY O REALIZACI OPERAČNÍHO PROGRAMU MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci POKYN PRO TVORBU A OBSAH ZPRÁVY O REALIZACI OPERAČNÍHO PROGRAMU PRO MONITOROVACÍ VÝBOR ŘÍJEN 2009 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Odbor řízení

Více

Výzva I programu podpory Technická pomoc

Výzva I programu podpory Technická pomoc MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Řídící orgán OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014 2020 Výzva I programu podpory Technická pomoc Název programu podpory Prioritní osa operačního

Více

ZÁPIS. (zahájení zasedání v 13:35, ukončení v 14:30)

ZÁPIS. (zahájení zasedání v 13:35, ukončení v 14:30) ZÁPIS z 9. zasedání výboru Regionální rady regionu soudržnosti Moravskoslezsko, konaného dne 5. září 2007 v zasedací místnosti rady kraje, Krajský úřad Moravskoslezského kraje (zahájení zasedání v 13:35,

Více

Zápis č. 6. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod

Zápis č. 6. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod Zápis č. 6 ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne 5. 12. 2014 v 9.30 hod Přítomni: viz prezenční listina Omluveni: viz prezenční listina Průběh jednání 1. Zahájení jednání Jednání zahájila

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc

Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc 1. Identifikace výzvy Prioritní osa Specifický cíl 1 Podpora řízení a koordinace Dohody o partnerství 1.1 - Vytvořit podmínky

Více

Roční zpráva o realizaci komunikačního plánu

Roční zpráva o realizaci komunikačního plánu Roční zpráva o realizaci komunikačního plánu Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Jihozápad Verze 2.0 ke dni 3. 1. 2014, revize č. 1 ke dni 15. 7. 2014-1 - OBSAH 1. Úvod 5 2. Realizace

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro evropské fondy ZHMP

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro evropské fondy ZHMP HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy Výbor pro evropské fondy ZHMP ZÁPIS z 1. jednání Výboru pro evropské fondy ZHMP konaného dne 12. 5. 2016 v 16:00 hod. Zasedací místnost Magistrátu

Více

Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne v Jihlavě

Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne v Jihlavě Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne 22. 4. 2009 v Jihlavě Program zasedání: 1. Schválení návrhu programu jednání 2. Schválení ověřovatelů zápisu 3. Zpráva

Více

2. zasedání zasedací místnost č. 349, Magistrát hl. m. Prahy, Mariánské nám. 2, Praha 1 4. června 2008

2. zasedání zasedací místnost č. 349, Magistrát hl. m. Prahy, Mariánské nám. 2, Praha 1 4. června 2008 SPOLEČNÝ MONITOROVACÍ VÝBOR OPERAČNÍCH PROGRAMŮ PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA KONKURENCESCHOPNOST 2. zasedání zasedací místnost č. 349, Magistrát hl. m. Prahy, Mariánské nám. 2, Praha 1 4. června 2008 ZÁPIS

Více

MONITOROVACÍ VÝBORY A KONFERENCE OP RYBÁŘSTVÍ ( ) je spolufinancován Evropskou unií.

MONITOROVACÍ VÝBORY A KONFERENCE OP RYBÁŘSTVÍ ( ) je spolufinancován Evropskou unií. Projekt: CZ.10.6.125/6.1/0.0/15_999/0000135 VÝROČNÍ KONFERENCE 2015 OP RYBÁŘSTVÍ Řídicí orgán Operačního programu Rybářství (dále ŘO OP Rybářství ) je povinen zajistit účinnou a efektivní realizaci Operačního

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. Č. j.: KaRek/0076/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. června 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 29 senátorů z

Více

Zápis č. 1/2018 ze zasedání Správní rady Vysoké školy polytechnické Jihlava

Zápis č. 1/2018 ze zasedání Správní rady Vysoké školy polytechnické Jihlava Správní rada Vysoké školy polytechnické Jihlava Zápis č. 1/2018 ze zasedání Správní rady Vysoké školy polytechnické Jihlava Termín zasedání: 12. dubna 2018 Přítomni: prof. MVDr. Vladimír Večerek, CSc.,

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 56 V 42 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro evropské fondy ZHMP

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro evropské fondy ZHMP HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy Výbor pro evropské fondy ZHMP ZÁPIS z 2. jednání Výboru pro evropské fondy ZHMP konaného dne 2. 6. 2016 v 16:00 hod. Zasedací místnost Magistrátu

Více

DŮVODOVÁ ZPRÁVA K PODKLADOVÝM DOKUMENTŮM

DŮVODOVÁ ZPRÁVA K PODKLADOVÝM DOKUMENTŮM DŮVODOVÁ ZPRÁVA K PODKLADOVÝM DOKUMENTŮM 1. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava 2014-2020 25. června 2015 Ministerstvo dopravy, Velké kolegium Statut a jednací řád Monitorovacího

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů a Praha Konkurenceschopnost (podle čl. 4, ost. 7 Jednacího řádu Společného monitorovacího výboru OPPA a OPPK procedurou per rollam s

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 32 V 42 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR vyhlašuje od 14. května 2008 výzvu k podávání žádostí o podporu na období 2007 2010 v rámci Operačního programu Technická pomoc (dále jen OPTP ) Prioritní osy Číslo výzvy

Více

Roční evaluační plán

Roční evaluační plán Roční evaluační plán Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Severozápad na rok 2008 návrh verze 1.0 strana 1 z celku 9 EVIDENCE PROCESU PŘÍPRAVY, SCHVÁLENÍ A REVIZÍ (ČÁSTI) EVALUAČNÍHO PLÁNU

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne Zápis č. 11 ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne 9. 4. 2015 Přítomni: Nepřítomni: Hosté: viz prezenční listina viz prezenční listina viz prezenční listina

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 3 ze dne 5. prosince 2007 ke Kritériím pro výběr projektů Operačního programu Praha

Více

Zápis z 8. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod

Zápis z 8. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod Zápis z 8. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod Dne 30. listopadu 2009 v Hradci Králové 8. zasedání Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu

Více

MONITOROVACÍ VÝBORY A KONFERENCE OP RYBÁŘSTVÍ ( ) je spolufinancován Evropskou unií.

MONITOROVACÍ VÝBORY A KONFERENCE OP RYBÁŘSTVÍ ( ) je spolufinancován Evropskou unií. Projekt: CZ.10.6.125/6.1/0.0/15_999/0000135 VÝROČNÍ KONFERENCE 2015 OP RYBÁŘSTVÍ Řídicí orgán Operačního programu Rybářství (dále ŘO OP Rybářství ) je povinen zajistit účinnou a efektivní realizaci Operačního

Více

Úřad vlády České republiky

Úřad vlády České republiky 12631/2016-OLP Z Á P I S ze zasedání Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 12.05.2016 Úřad vlády České republiky Přítomni / omluveni: viz prezenční listina Zvukový záznam celého zasedání je

Více

Proces certifikace výdajů. Michal Šuma Platební a certifikační orgán Ministerstvo financí ČR

Proces certifikace výdajů. Michal Šuma Platební a certifikační orgán Ministerstvo financí ČR Proces certifikace výdajů Michal Šuma Platební a certifikační orgán Ministerstvo financí ČR Obsah 1. Systém implementace v ČR, legislativa 2. Úloha Ministerstva financí ČR 3. Informační systémy při správě

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. č. j.: KaRek/0039/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. května 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 27 senátorů z

Více

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I VYHLAŠOVATEL ČR - ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM A VÝVOJ PRO INOVACE (DÁLE OP VaVpI ) BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení OP VaVpI vyhlašuje

Více

Příloha č. 1 - Výčet metodických pokynů či jejich částí závazných pro Program rozvoje venkova

Příloha č. 1 - Výčet metodických pokynů či jejich částí závazných pro Program rozvoje venkova Příloha č. 1 - Výčet metodických pokynů či jejich částí závazných pro Program rozvoje venkova Usnesením vlády ČR č. 540/2015 ze dne 8. července 2015 došlo k vyjmutí Programu rozvoje venkova na období let

Více

Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 22. června 2015 Místo: Kulturní a společenské středisko Střelnice, Český Těšín Účastníci konference: 34 účastníků (viz

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OPERAČNÍHO PROGRAMU TECHNICKÁ POMOC

VÝROČNÍ ZPRÁVA OPERAČNÍHO PROGRAMU TECHNICKÁ POMOC VÝROČNÍ ZPRÁVA OPERAČNÍHO PROGRAMU TECHNICKÁ POMOC ZA ROK 2013 březen 2014 Určeno pro 13. zasedání Monitorovacího výboru OPTP dne 5. 6. 2014 v Praze OBSAH 1 IDENTIFIKACE OPERAČNÍHO PROGRAMU... 9 1.1 Charakteristika

Více

Zápis ze 3. jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace

Zápis ze 3. jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace Zápis ze 3. jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace 20. 2. 2017 od 12:00, zasedací místnost Kanceláře tajemníka Účast: dle prezenční listiny Program zasedání: 1. Kontrola ukládacích usnesení ŘV ITI

Více

Doporučení pro budoucí období 2014+ - administrativní procesy. Ing. Vít Šumpela, ředitel Odboru řízení a koordinace NSRR

Doporučení pro budoucí období 2014+ - administrativní procesy. Ing. Vít Šumpela, ředitel Odboru řízení a koordinace NSRR Doporučení pro budoucí období 2014+ - administrativní procesy Ing. Vít Šumpela, ředitel Odboru řízení a koordinace NSRR Přístupy k vyhlašování a řízení výzev Definovat metodická doporučení pro řízení a

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 28 V 42 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

KOMUNIKAČNÍ PLÁN OPERAČNÍ PROGRAMY PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA - KONKURENCESCHNOPNOST ČERVENEC 2008

KOMUNIKAČNÍ PLÁN OPERAČNÍ PROGRAMY PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA - KONKURENCESCHNOPNOST ČERVENEC 2008 OPERAČNÍ PROGRAMY PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA - KONKURENCESCHNOPNOST KOMUNIKAČNÍ PLÁN ČERVENEC 2008 PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ

Více

EVIDENCE PROCESU PŘÍPRAVY, SCHVÁLENÍ A REVIZÍ (ČÁSTI) EVALUAČNÍHO PLÁNU 2010

EVIDENCE PROCESU PŘÍPRAVY, SCHVÁLENÍ A REVIZÍ (ČÁSTI) EVALUAČNÍHO PLÁNU 2010 ROČNÍ EVALUAČNÍ PLÁN Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Severozápad EVIDENCE PROCESU PŘÍPRAVY, SCHVÁLENÍ A REVIZÍ (ČÁSTI) EVALUAČNÍHO PLÁNU 2010 VYDÁNÍ Č. PLATNÉ OD ZPRACOVAL: ZREVIDOVAL:

Více

RVKPP RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY. VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 11. června 2009

RVKPP RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY. VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 11. června 2009 RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 11. června 2009 Jednání Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky (dále Rada nebo RVKPP ) vedl výkonný místopředseda,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY PRO TECHNICKOU POMOC OP VVV (PS TP) 19. dubna 2016, 10:00 hod., Černá zasedací místnost, Harfa Office Park

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY PRO TECHNICKOU POMOC OP VVV (PS TP) 19. dubna 2016, 10:00 hod., Černá zasedací místnost, Harfa Office Park ZÁPIS č.j. MSMT-4550/2016-5 Z JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY PRO TECHNICKOU POMOC OP VVV (PS TP) 19. dubna 2016, 10:00 hod., Černá zasedací místnost, Harfa Office Park Přítomní členové a náhradníci: Bc. Jan

Více

Zápis ze 3. zasedání Výboru pro sociální politiku ZHMP, ze dne 16.2. 2011

Zápis ze 3. zasedání Výboru pro sociální politiku ZHMP, ze dne 16.2. 2011 Zápis ze 3. zasedání Výboru pro sociální politiku ZHMP, ze dne 16.2. 2011 Zasedání Výboru pro sociální politiku ZHMP se uskutečnilo dne 16.2. 2011 od 15,00 do 16,45 hodin. Přítomni: viz prezenční listina

Více

OP ŽP V KOSTCE aktuální stav administrace a budoucnost

OP ŽP V KOSTCE aktuální stav administrace a budoucnost OP ŽP V KOSTCE aktuální stav administrace a budoucnost 3. prosince 2009 Leo Steiner náměstek ředitele Státní fond životního prostředí ČR Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí

Více

Evaluace hodnotících kritérií pro výběr projektů financovaných z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod včetně hodnocení Metodického

Evaluace hodnotících kritérií pro výběr projektů financovaných z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod včetně hodnocení Metodického Evaluace hodnotících kritérií pro výběr projektů financovaných z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod včetně hodnocení Metodického pokynu pro hodnotitele a externí experty 1. Úvod Pracovní

Více

ZÁPIS ze zasedání Řídicího výboru OP Životní prostředí konaného dne 11. ledna 2011 v budově Ministerstva životního prostředí, Praha

ZÁPIS ze zasedání Řídicího výboru OP Životní prostředí konaného dne 11. ledna 2011 v budově Ministerstva životního prostředí, Praha Č.j.: 279/330/11 3855/ENV/11 ZÁPIS ze zasedání Řídicího výboru OP Životní prostředí konaného dne 11. ledna 2011 v budově Ministerstva životního prostředí, Praha Přítomni: dle prezenční listiny Jednání

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost (podle čl. 4, ost. 7 Jednacího řádu Společného monitorovacího výboru OPPA a OPPK procedurou

Více

Zápis z jednání Komise pro zemědělství a životní prostředí Rady Kraje Vysočina č. 6/2015 konaného dne

Zápis z jednání Komise pro zemědělství a životní prostředí Rady Kraje Vysočina č. 6/2015 konaného dne Zápis z jednání č. 6/2015 konaného dne 24. 11. 2015 Přítomni: 1. Jiří Uchytil (místopředseda) 7. Ivo Rohovský (předseda) 2. František Kučera 8. Vladimír Mareček 3. Jiří Svoboda 9. Jiří Pykal 4. Josef Matějek

Více

Zápis o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva obce Skalice nad Svitavou konaného dne v kanceláři starosty obce Skalice nad Svitavou

Zápis o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva obce Skalice nad Svitavou konaného dne v kanceláři starosty obce Skalice nad Svitavou Zápis o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva obce Skalice nad Svitavou konaného dne 05. 03. 2015 v kanceláři starosty obce Skalice nad Svitavou Bod č. 1 Zahájení Starosta obce Mgr. Petr Řezníček zahájil

Více

Zápis č. 7. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod

Zápis č. 7. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod Zápis č. 7 ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne 23. 1. 2015 v 9.30 hod Přítomni: viz prezenční listina Omluveni: viz prezenční listina Průběh jednání 1. Zahájení jednání Jednání zahájila

Více

Příprava programového období 2014-2020. Ing. Daniela Nohejlová

Příprava programového období 2014-2020. Ing. Daniela Nohejlová Příprava programového období 2014-2020 Ing. Daniela Nohejlová Evropský fond pro regionální rozvoj Evropské strukturální a investiční fondy 2014 2020 Hlavní východiska příprav programového období 2014-20

Více

Zápis z jednání Rady MAS ORLICKO

Zápis z jednání Rady MAS ORLICKO Zápis z jednání Rady MAS ORLICKO Místo konání: Dne: Účastníci: Omluven: Hosté: Zapisovatelka: Zasedací místnost Městského úřadu v Žamberku (budova pošty) 8. 11. 2011, ve 13:00 hodin Ing. Oldřich Žďárský

Více

Zápis ze 7. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

Zápis ze 7. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Zápis ze 7. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů konaného dne 14. 12. 2006 v hotelu Palace Praha, Panská 12, Praha 1 Přítomni: dle přiložené prezenční listiny Jednání

Více

Komunikační plán OPŽP pro rok 2009

Komunikační plán OPŽP pro rok 2009 Komunikační plán OPŽP pro rok 2009 Pro informaci členům Monitorovacího výboru OPŽP konaného dne 10. listopadu 2008 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ STÁTNÍ FOND ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ www. o p zp.cz www. e

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

ZÁPIS ZE 14. ZASEDÁNÍ VÝBORU REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD. Dne 20. března 2009 v Liberci

ZÁPIS ZE 14. ZASEDÁNÍ VÝBORU REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD. Dne 20. března 2009 v Liberci ZÁPIS ZE 14. ZASEDÁNÍ VÝBORU REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD Dne 20. března 2009 v Liberci 14. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudrţnosti Severovýchod se uskutečnilo v pátek 20.

Více

VÝROČNÍ KONFERENCE ROP Severozápad

VÝROČNÍ KONFERENCE ROP Severozápad VÝROČNÍ KONFERENCE ROP Severozápad MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI JUDr. Olga Letáčková Ministerstvo pro místní rozvoj Vrchní ředitelka sekce NOK OBSAH Stav čerpání strukturálních

Více

infrastrukturu ZHMP, ze dne

infrastrukturu ZHMP, ze dne Zápis a usnesení z 01/2013 zasedání Výboru pro infrastrukturu ZHMP, ze dne 22.01.2013 Zasedání: 01/2013 Dne: 22. ledna 2013 Počátek jednání - konec jednání: 14:00-14:45 Místo: Prostřední salonek primátora,

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace fondů EU Informace o schválení programů pro programové období

Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace fondů EU Informace o schválení programů pro programové období Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace fondů EU Informace o schválení programů pro programové období 2014 2020 Podklad pro jednání 120. Plenární schůze RHSD ČR Červenec 2015 Úvod Ministerstvo

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj Národní orgán pro koordinaci Informace o plnění předběžných podmínek

Ministerstvo pro místní rozvoj Národní orgán pro koordinaci Informace o plnění předběžných podmínek Ministerstvo pro místní rozvoj Národní orgán pro koordinaci Informace o předběžných podmínek Podklad pro jednání 133. Plenární schůze RHSD ČR Říjen 2016 Předběžné podmínky 1. Čtvrtletní reporting a mechanismus

Více

ZÁPIS Z 13. ZASEDÁNÍ VÝBORU REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD Dne 23. ledna 2009 v Pardubicích

ZÁPIS Z 13. ZASEDÁNÍ VÝBORU REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD Dne 23. ledna 2009 v Pardubicích ZÁPIS Z 13. ZASEDÁNÍ VÝBORU REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD Dne 23. ledna 2009 v Pardubicích 13. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudrţnosti Severovýchod se uskutečnilo v pátek

Více

Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 1. března 2017 Místo: předsálí zastupitelstva kraje Účastníci konference: 34 účastníků (viz prezenční listina) - členové

Více

Komunikační plán OPŽP pro rok 2010

Komunikační plán OPŽP pro rok 2010 Komunikační plán OPŽP pro rok 2010 Pro informaci členům Monitorovacího výboru OPŽP konaného dne 3. prosince 2009 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ STÁTNÍ FOND ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ REPUBLIKY www. o

Více

Zápis z 2. Jednání Výboru pro informatiku, evropské fondy ZHMP dne 29. 02. 2012 od 14.00 hod.

Zápis z 2. Jednání Výboru pro informatiku, evropské fondy ZHMP dne 29. 02. 2012 od 14.00 hod. Zápis z 2. Jednání Výboru pro informatiku, evropské fondy ZHMP dne 29. 02. 2012 od 14.00 hod. Přítomni: Mgr. Jan Kalousek Mgr. Ludmila Štvánová Josef Nosek Ing. Jan Vašíček Roman Petrus Mgr. Lukáš Kaucký

Více

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference ZÁPIS z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference Termín: 12.11.2014 Místo: zasedací místnost č. 326, Krajský úřad Libereckého kraje Čas zahájení jednání: 12:00 hodin Čas ukončení jednání: Přítomni

Více

Zpráva o realizaci ROP Střední Morava pro Monitorovací výbor ROP SM. (stav k 10. 02. 2009)

Zpráva o realizaci ROP Střední Morava pro Monitorovací výbor ROP SM. (stav k 10. 02. 2009) Bod č. 2 Tisk č.: 023-MV-09 P02 Zpráva o realizaci ROP Střední Morava za období 10/2008-02/2009 Zpráva o realizaci ROP Střední Morava pro Monitorovací výbor ROP SM za období 10/2008-02/2009 (stav k 10.

Více

PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE

PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE První práce na strategii komunitně vedeného místního rozvoje byla započata již v roce 2012, kdy se uskutečnilo první setkání starostů

Více

Horizontální témata od shora dolů v dokumentaci Seminář k rovným příležitostem

Horizontální témata od shora dolů v dokumentaci Seminář k rovným příležitostem Horizontální témata od shora dolů v dokumentaci Seminář k rovným příležitostem Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství Program Horizontální témata ve strukturálních fondech 2007

Více

Městský úřad Horažďovice profesionalita s lidskou tváří Reg.č. CZ.1.04/4.1.01/89.00036

Městský úřad Horažďovice profesionalita s lidskou tváří Reg.č. CZ.1.04/4.1.01/89.00036 V lednu 2013 obdrželo město Horažďovice od Ministerstva vnitra České republiky v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Rozhodnutí o poskytnutí dotace na projekt Městský úřad Horažďovice

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci STAV PRAVIDLA N+3 / N+2 ČERVEN 2011 Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 E-mail:

Více

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Čj.: VSPJ/02221/2018 Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Účast: dle prezenční listiny z 28 členů Akademické rady VŠPJ (dále též AR VŠPJ ) na zasedání

Více

Zápis č. 3/2019. Výsledek hlasování: pro 8 hlasů proti 0 hlasů zdržel se 0 hlasů. Usnesení č. 3/2019/1 bylo schváleno.

Zápis č. 3/2019. Výsledek hlasování: pro 8 hlasů proti 0 hlasů zdržel se 0 hlasů. Usnesení č. 3/2019/1 bylo schváleno. Zápis č. 3/2019 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Němčičky, konaného dne 23. dubna 2019 v 19:30 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu v Němčičkách. Přítomni: Zbyněk Slezák, Mgr. Miroslav Prchal,

Více

Zápis č. 17. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne

Zápis č. 17. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne Zápis č. 17 ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne 08.06.2016 Přítomni: Nepřítomni: Hosté: viz prezenční listina viz prezenční listina viz prezenční listina

Více

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I. VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I VYHLAŠOVATEL ČR - ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM A VÝVOJ PRO INOVACE (DÁLE OP VaVpI ) BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení OP VaVpI vyhlašuje

Více

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne 01. 11. 2012 Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů Omluveni: - Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Více

KOMUNIKAČNÍ AKČNÍ PLÁN. Operační program Rozvoj lidských zdrojů

KOMUNIKAČNÍ AKČNÍ PLÁN. Operační program Rozvoj lidských zdrojů KOMUNIKAČNÍ AKČNÍ PLÁN Operační program Rozvoj lidských zdrojů VERZE 1.2 ČERVEN 2005 17. 6. 2005 Číslo vydání: 1 Číslo revize: 2 Strana 12 z 14 OBSAH 1 ÚVOD... 3 2 CÍLE A CÍLOVÉ SKUPINY... 5 2.1 Cíle...

Více

Zápis z jednání Programového výboru 3/2018 konaného dne 17. července 2018

Zápis z jednání Programového výboru 3/2018 konaného dne 17. července 2018 Zápis z jednání Programového výboru 3/2018 konaného dne 17. července 2018 Datum konání: 17. 7. 2018 Místo konání: kancelář MAS, Havlíčkova ul. 67, Havlíčkova Borová Čas konání: od 13:00 hod. Hlasování:

Více

Z Á P I S A U S N E S E N Í č. 1 / 2018

Z Á P I S A U S N E S E N Í č. 1 / 2018 Z Á P I S A U S N E S E N Í č. 1 / 2018 z jednání Správní rady MAS Naděje o.p.s., ze dne 19. března 2018 konaného v zasedací místnosti sídla MAS Naděje o.p.s. (dále také Společnost) Přítomni: P. Klouček,

Více

REGIONÁLNÍ RADA REGIONU SOUDRŽNOSTI MORAVSKOSLEZSKO

REGIONÁLNÍ RADA REGIONU SOUDRŽNOSTI MORAVSKOSLEZSKO Příloha č. 2 REGIONÁLNÍ RADA REGIONU SOUDRŽNOSTI MORAVSKOSLEZSKO U S N E S E N Í z 9. zasedání VÝBORU REGIONÁLNÍ RADY, konaného dne 5. 9. 2007 -------------------------------------------------------------

Více

HRADECKÝ VENKOV, obecně prospěšná společnost IČO: , Husovo nám. 83, Nechanice,

HRADECKÝ VENKOV, obecně prospěšná společnost IČO: , Husovo nám. 83, Nechanice, ZÁPIS ze zasedání Programového výboru MAS Hradecký venkov dne 1. 12. 2016 na Státním zámku Hrádku u Nechanic PROGRAM ZASEDÁNÍ: 1. Zahájení zasedání 2. Informace o průběhu naplňování Strategie komunitně

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin 8934/2016-OLP Z Á P I S ze zasedání Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 31.03.2016 Úřad vlády České republiky Přítomni / omluveni:

Více

2. zasedání 27. března 2015, Praha

2. zasedání 27. března 2015, Praha 2. zasedání 27. března 2015, Praha Program zasedání Komory ITI a IPRÚ Čas 10:00 10:30 Bod programu Metodické a koordinační aktivity MMR v rámci přípravy integrovaných strategií ITI a IPRÚ 10:30 10:50 Jednání

Více

Zápis z jednání Programového výboru MAS Luhačovské Zálesí

Zápis z jednání Programového výboru MAS Luhačovské Zálesí Zápis z jednání Programového výboru MAS Luhačovské Zálesí Datum a čas zahájení: 25. září 2017, 9:00 hod. Místo: sekretariát MAS Luhačovské Zálesí,, Luhačovice Přítomni: viz prezenční listina (příloha č.

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj Zpráva o stavu čerpání prostředků EU

Ministerstvo pro místní rozvoj Zpráva o stavu čerpání prostředků EU Ministerstvo pro místní rozvoj Zpráva o stavu čerpání prostředků EU Podklad pro jednání RHSD ÚNOR 2015 Úvod Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Národní orgán pro koordinaci (MMR-NOK) pravidelně sleduje a

Více

Zápis ze zasedání valné hromady č. 25

Zápis ze zasedání valné hromady č. 25 valné hromady č. 25 Datum a místo konání: 18.3.2010 budova MD ČR, Nábř. L. Svobody 1222/12, Praha Přítomni : viz. Prezenční listina Program jednání valné hromady: 1. Zahájení 2. Konstatování usnášení schopnosti,

Více

Zápis ze zasedání valné hromady č. 27

Zápis ze zasedání valné hromady č. 27 Zápis ze zasedání valné hromady č. 27 Datum a místo konání: 14.3.2012 budova MD ČR, Nábř. L. Svobody 1222/12, Praha Přítomni : viz. Prezenční listina Program jednání valné hromady: 1. Zahájení 2. Konstatování

Více

Zápis z 12. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne 4. 6. 2008 v Brně

Zápis z 12. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne 4. 6. 2008 v Brně Zápis z 12. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne 4. 6. 2008 v Brně Program zasedání: 1. Schválení návrhu programu jednání 2. Schválení ověřovatelů zápisu 3. Schválení

Více

Zápis z valné hromady MAS Šumperský venkov, z.s. konané dne v Dolních Studénkách

Zápis z valné hromady MAS Šumperský venkov, z.s. konané dne v Dolních Studénkách Zápis z valné hromady MAS Šumperský venkov, z.s. konané dne 15. 12. 2015 v Dolních Studénkách Jednání zahájeno v 18:00 hod. Přítomni: viz prezenční listina, která tvoří nedílnou přílohu tohoto zápisu.

Více

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady kraje Vysočina č. 1/2011 konaného dne

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady kraje Vysočina č. 1/2011 konaného dne Zápis z jednání č. 1/2011 konaného dne 17. 2. 2011 Přítomni: 1. Marie Bohuslavová (místopředsedkyně) 7. Jaromír Brychta 2. Ladislav Nechvátal 8. Ladislav Nováček 3. Pavla Kučerová 9. Kamil Vejvoda 4. Josef

Více

OP Zaměstnanost 2014-2020

OP Zaměstnanost 2014-2020 OP Zaměstnanost 2014-2020 Seminář: Komunitně vedený místní rozvoj v operačních programech pro období 2014-2020 Praha 3. března 2015 Obsah prezentace Současný stav přípravy OP Zaměstnanost (OPZ) Věcné zaměření

Více

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Místní akční plán II rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem Datum konání: 27. března 2018 Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu Bystřice

Více

Zpráva o realizaci. Administrace SCLLD v MAS Sdružení SPLAV-1.etapa. Identifikační číslo zprávy:

Zpráva o realizaci. Administrace SCLLD v MAS Sdružení SPLAV-1.etapa. Identifikační číslo zprávy: Zpráva o realizaci Registrační číslo projektu: CZ.06.4.59/0.0/0.0/15_003/0001213 Administrace SCLLD v MAS Sdružení SPLAV-1.etapa Informace o zprávě Identifikační číslo zprávy: 1gHC2PZoR1 Typ zprávy: Zpráva

Více