Zdravé město Kroměříž. Komunikace s veřejností a médii

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zdravé město Kroměříž. Komunikace s veřejností a médii"

Transkript

1 Zdravé město Kroměříž Komunikace s veřejností a médii

2 Vývoj Projektu Zdravé město (PZM) a jeho vztahu k veřejnosti a médiím rok 1996 Kroměříž se stává členem Národní sítě Zdravých měst aktivity zaměřeny na zdravotnickou problematiku a zdravý životní styl, stěžejní kampaní jsou Dny zdraví.

3 Komunikace s veřejností nízká účast na veřejných projednáváních Projektu Zdravé město i kroměřížské radnice. PZM X město PZM stojí jakoby mimo oficiální politiku města. Komunikace s médii do lokálního tisku přispívají jen aktivní spolupracovníci (zejména OHS). publicitu zajišťuje. koordinátor díky osobním kontaktům, zájem médií je minimální.

4 rok 2000 Významná změna ve vnímání PZM veřejné projednávání Plánu zdraví bod zlomu, velká účast veřejnosti (návštěvnost do té doby pořádaných besed byla spíše symbolická). přílišná očekávání, nereálnost některých navržených aktivit Plánu zdraví. PZM projekt strategického rázu. Dotýká se VŠECH oblastí města.

5 Komunikace s veřejností město ruší dosavadní besedy a pořádá Fóra Zdravého města. (účast vedení města, vedoucí odborů atd. Odborná a laická veřejnost). veřejná projednávání pod hlavičkou PZM (např. optimalizace MHD). Plán zdraví je po výstupu z Fóra ZM prezentován jako podklad pro rozpočet města v době před jeho schvalováním. PZM = město přibývá aktivit PZM (ETM, Bezpečná komunita, Bezbariérová Kroměříž, Bezpečná škola, Bezpečná dětská hřiště). Komunikace s médii Díky práci koordinátora a pověřeného místostarosty se začíná prohlubovat komunikace smédii. média se sama začínají zajímat o PZM (většinou ho však stále vnímají jako jakousi administrativní záležitost - teoretizování a papírování). zahájení centrálně vedené kampaně všech ZM, centrální medializace ve spolupráci s agenturou Spiralis -zájem nejen místních, ale i regionálních a celostátních médií.

6 Současná komunikace a propagace PZM rok radnice zřídila funkci tiskového mluvčího Komunikace s veřejností úspěšné projednávání Plánu zdraví vrámci Fóra Zdravého města, kalendář PZM se rozrůstá na pestrý seznam událostí a aktivit. Komunikace s médii pravidelné a aktuální informování o aktivitách PZM, systematická propagace, budování užších a osobnějších vazeb s novináři, úzká spolupráce na propagaci s koordinátorem PZM, spolupráce s NSZM.

7 Současná komunikace a propagace PZM Centrální medializace kampaní vrámci centrální propagace je zájem o dílčí informace zjednotlivých měst (Evropský den bez aut, Den Země, Dny zdraví apod.). efektem je zakotvení PZM vpovědomí redaktorů a jejich vlastní zájem o kampaně PZM. Lokální medializace kampaní PZM je v Kroměříži spojován s pravidelnými aktivitami. mediálně nejúspěšnějším projektem - Bezpečná komunita, včetně kampaně Na kolo jen s přilbou (vhodně zvolený výrazný název). Evropský týden mobility a problematika odstraňování bariér ve městě (v mezinárodním měřítku úspěšná kampaň). další aktivity nemají tak razantní publicitu.

8 Aktivity Public relations Cíle PR aktivit posilování image PZM, zapojování cílových skupin do realizace PZM, zajišťování přístupu kinformacím a usilování o maximální informovanost, vytváření podmínek pro uplatnění nápadů a připomínek občanů, usilování o optimální komunikaci s veřejností.

9 Nástroje Public relations Komunikace s veřejností Komunikace s médii Fórum zdravého města (jediná oficiální možnost přímé komunikace), webové stránky města, úřední deska, informační vývěsky, Zpravodaj města Kroměříže, dílčí tématické besedy. pravidelné tiskové zprávy, zasílání fotografií, avíza a pozvánky, osobní setkávání a hovory s novináři.

10 Reklama a propagace Propagační tiskoviny brožury o projektech Zdravé město a Bezpečná komunita, tématické letáky (ETM), ročenka o odpadech, plakáty, výroční zprávy PZM, zprávy o kampaních PZM.

11 Reklama a propagace Reklamní předměty trička s motivem Evropského týdne mobility, reflexní pásky, papírové tašky s logem PZM, kalendář dětí Zdravého města.

12 Reklama a propagace Vhodné umístění propagace předměty a tiskoviny chceme dostat k cílovým skupinám (nejde o to dát je kamkoliv ), podle toho, jaký segment cílových skupin chceme oslovit, volíme místa distribuce. (Reflexní pásky dostává na začátku školního roku každý prvňáček navštěvující školy v Kroměříži a místních částech).

13 Vizuální komunikace LOGO PZM mělo by být nedílnou součástí všech aktivit PZM a města Kroměříže.

14 Kontaktní osoby a instituce pro komunikaci s veřejností a médii Koordinátor je duší PZM (nikoli úředníkem s pracovní dobou), organizačně zajišťuje jednotlivé kampaně a aktivity, buduje osobní kontakty s partnery PZM, prostřednictvím informačního systému NSZM informuje o PZM partnery a odbornou veřejnost, aktualizuje webové stránky PZM, zajišťuje podklady pro tiskového mluvčího ve věci PZM.

15 Kontaktní osoby a instituce pro komunikaci s veřejností a médii Politik vtahuje PZM do oficiální politiky města, Je advokátem PZM uvnitř orgánů města, doplňuje a upřesňuje zprávy o aktivitách PZM vůči médiím přímo i prostřednictvím tiskového mluvčího (riziko vlastního zviditelňování a politizace PZM).

16 Kontaktní osoby a instituce pro komunikaci s veřejností a médii Tiskový mluvčí zveřejňuje pravidelné zprávy v médiích, podílí se na medializaci kampaní PZM, zajišťuje pozitivní a aktivní informovanost veřejnosti i médií, udržuje a rozvíjí úzké kontakty s novinářskou veřejností, shromažďuje a vyhodnocuje informace, provádí monitoring médií a mediální lobbing, zajišťuje fotodokumentaci, podílí se na propagaci aktivit PZM, rozesílá pozvánky a avíza médiím.

17 Kontaktní osoby a instituce pro komunikaci s veřejností a médii Partneři Knihovna Kroměřížska -pořádání besed, kulatých stolů a výstav, hlavní organizátor kampaně 30 dní pro neziskový sektor a spolupořadatel mnoha dalších akcí a kampaní PZM. Zdravotní ústav hlavní partner a garant projektu Bezpečná komunita a hlavní organizátor Dnů zdraví. Odborné zaštítění akcí, publikace tématických článků. PR z hlediska odbornosti. ZO ČSOP Planorbis pořádání přednášek a besed na téma EVVO, spolupráce na kampaních Den Země, Evropský týden mobility. další organizace (SVČ Šipka, organizace zdravotně postižených, školy a školní družiny atd.) vystupují zejména jako spolupořadatelé různých akcí a kampaní a hrají důležitou roli v oslovování cílových skupin.

18 Návrhy na vylepšení komunikace a propagace PZM internet (není využito potenciálu tohoto média). mínění mnohých médií -PZM = teorie (je třeba přesvědčit média, že jde o konkrétní akce, že součástí PZM je každý občan a každá instituce ve městě. Tím by mohla vzrůst publicita PZM). rozšířit možnosti přímé i nepřímé komunikace s veřejností (besedy, ankety, veřejné akce). zavést do plánování PZM marketingový pohled (není problémem zorganizovat akci, ale prodat ji). více zapojit do PZM zaměstnance města a jeho organizací. (jejich vstřícnost a ochota jsou nejlepšími nástroji při budování dobrého jména města a PZM). efektivnější využívání Zpravodaje města Kroměříže při propagaci PZM. pořádání tiskových konferencí k významným událostem PZM. vedle tiskových zpráv rozesílat elektronickým médiím i zvukové záznamy.

19 Projekt Zdravé město Kroměříž kontakty MUDr. Olga Sehnalová, MBA místostarostka města Kroměříže tel.: , Bc. Pavel Zrna tiskový mluvčí tel.: , Ing. Jana Knapková koordinátor PZM tel.: , Městský úřad Kroměříž Velké náměstí Kroměříž

Průběžná práce s médii v rámci PZM a MA21

Průběžná práce s médii v rámci PZM a MA21 Průběžná práce s médii v rámci PZM a MA21 Druhy medializace a propagace Tištěná forma : Propagační materiály, plakáty, letáky, bannery Pravidelné okénko v radničním Chrudimském zpravodaji Evaluační dotazníky

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ V ROCE 2018

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ V ROCE 2018 Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ V ROCE 2018 Vypracovala: Ing. Soňa Krátká, koordinátorka PZM a MA21 Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 1. Naplňování kritérií MA21 splnění kritérií

Více

MĚSTO KROMĚŘÍŽ. Akční plán zlepšování. Projektu Zdravé město a místní Agendy 21. pro rok 2018

MĚSTO KROMĚŘÍŽ. Akční plán zlepšování. Projektu Zdravé město a místní Agendy 21. pro rok 2018 Akční plán zlepšování Projektu Zdravé město a místní Agendy 21 pro rok 2018 Aktivita Termín Realizuje Garant Indikátory plnění Náplň 1.1 Zorganizování kulatých stolů na aktuální téma duben, listopad Zdravé

Více

Projekt Jihlava Zdravé město a MA21

Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 2008 1 1. Vytvoření loga Zdravého města Jihlava 1.1. Zadání vytvoření návrhu loga Zdravého města Jihlavy specifikace požadavků na logo. 1.2. Spolupráce se SUŠG Jihlava

Více

OBCHODNĚ-PROPAGAČNÍ ČINNOST

OBCHODNĚ-PROPAGAČNÍ ČINNOST Druh dokumentu: POKYN PŘEDSEDY Účinnost od: Verze č.: Počet stran: Strana č.: 3. 1. 2014 3.0 9 1 Číslo výtisku: 1 Číslo kopie: Datum: Garant: Funkce: Podpis: 3. 1. 2014 Mgr. Petr Prchal ředitel odboru

Více

Statutární město Liberec Zdravé město

Statutární město Liberec Zdravé město Statutární město Liberec Zdravé město Plán zlepšování místní Agendy 21 pro rok 2015 Cíl 2015: stabilizovat aktivity v kategorii D V kalendářním roce 2015 si město klade za cíl naplnit následující dílčí

Více

Nastartování procesu trvalého zapojení veřejnosti do správy věcí veřejných v Jihlavě

Nastartování procesu trvalého zapojení veřejnosti do správy věcí veřejných v Jihlavě Masarykovo náměstí 1, 586 28 Jihlava, tel: 567 167 111, fax: 567 310 044 www.jihlava.cz Nastartování procesu trvalého zapojení veřejnosti do správy věcí veřejných v Jihlavě Projekt na podporu MA21 podpořený

Více

MĚSTO KROMĚŘÍŽ. Akční plán zlepšování. Projektu Zdravé město a místní Agendy 21. pro rok 2017

MĚSTO KROMĚŘÍŽ. Akční plán zlepšování. Projektu Zdravé město a místní Agendy 21. pro rok 2017 Akční plán zlepšování Projektu Zdravé město a místní Agendy 21 pro rok 2017 Aktivita Termín Realizuje Garant Zdroj financí Indikátory plnění Náplň 1. Zkvalitnění MA 21, postup z kategorie D do C, participace

Více

KOMUNIKACE S VEŘEJNOSTÍ

KOMUNIKACE S VEŘEJNOSTÍ KOMUNIKACE S VEŘEJNOSTÍ CO JE PUBLIC RELATIONS? Existuje několik stovek různých definic Public Relations: "PR činnost je záměrné, plánované a dlouhodobé úsilí vytvářet a podporovat vzájemné pochopení a

Více

Projekt Zdravé město Valašské Meziříčí a místní Agenda 21. Plán zlepšování v roce 2016

Projekt Zdravé město Valašské Meziříčí a místní Agenda 21. Plán zlepšování v roce 2016 Projekt Zdravé město Valašské Meziříčí a místní Agenda 21 Plán zlepšování v roce 2016 Cíl: Udržet a prohlubovat kvalitu projektu Zdravé Město Valašské Meziříčí a komunikaci se všemi, kteří jsou do projektu

Více

Kritéria MA21 pro města a obce

Kritéria MA21 pro města a obce Kritéria pro města a obce KATEGORIE ZÁJEMCI KRITÉRIUM UKAZATEL LIMIT i Zájem o zápis do evidence Vyplnění registračního formuláře do Databáze ii Kontaktní osoba Stanovení kontaktní osoby - zástupce právnické

Více

JEDNOTNÝ VIZUÁLNÍ STYL ZDRAVÉHO MĚSTA

JEDNOTNÝ VIZUÁLNÍ STYL ZDRAVÉHO MĚSTA JEDNOTNÝ VIZUÁLNÍ STYL ZDRAVÉHO MĚSTA Letní škola NSZM ČR Tábor 17. června 2009 v komunikaci s veřejností i médii se nám velmi osvědčil jednotný vizuální styl Zdravého města tento vizuální styl vychází

Více

MĚSTO KROMĚŘÍŽ. Akční plán zlepšování. Projektu Zdravé město a místní Agendy 21. pro rok 2018

MĚSTO KROMĚŘÍŽ. Akční plán zlepšování. Projektu Zdravé město a místní Agendy 21. pro rok 2018 Akční plán zlepšování Projektu Zdravé město a místní Agendy 21 pro rok 2018 Aktivita Termín Realizuje Garant 1. Zkvalitnění MA 21, udržení kategorie C, participace s veřejností 1.1 Zorganizování kulatých

Více

PR a ICT podpora v projektu

PR a ICT podpora v projektu PR a ICT podpora v projektu Klíče pro život - Rozvoj klíčových kompetencí v zájmovém a neformálním vzdělávání CSŘ SVČ Kroměříž, 21.11.2008 Radek Maca INVESTICE DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Tento projekt je spolufinancován

Více

Statutární město Liberec Zdravé město

Statutární město Liberec Zdravé město Statutární město Liberec Zdravé město Plán zlepšování místní Agendy 21 pro rok 2016 Cíl 2016: splnit kritéria kategorie C MA21, případně pokročit v jejich plnění V kalendářním roce 2016 si město klade

Více

Statutární město Liberec Zdravé město

Statutární město Liberec Zdravé město Statutární město Liberec Zdravé město Plán zlepšování místní Agendy 21 pro rok 2017 Cíl 2017: splnit kritéria kategorie C MA21 V kalendářním roce 2017 si město klade za cíl naplnit následující dílčí aktivity

Více

Kritéria MA21 pro místní akční skupiny /MAS/

Kritéria MA21 pro místní akční skupiny /MAS/ KATEGORIE ZÁJEMCI UKAZATEL LIMIT i Zájem o zápis do evidence Vyplnění registračního formuláře do Databáze ii Kontaktní osoba Stanovení kontaktní osoby - zástupce právnické osoby iii Zpětná vazba o stavu

Více

Pravidla publicity FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE. Příloha č. 13.1.

Pravidla publicity FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE. Příloha č. 13.1. FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE Příloha č. 13.1. Pravidla publicity Obsah: 1. Obecná pravidla zajišťování publicity projektu 1 2. Informační výstupy 2 3. Webové stránky 2 4.

Více

PROJEKT ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ na rok 2018

PROJEKT ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ na rok 2018 PROJEKT ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ na rok 2018 ÚVOD Plán zlepšování je nástrojem, který pomáhá přehledně formulovat, jakého zlepšení má být v daném roce, v rámci projektu Zdravého

Více

Dotazník, který se chystáte vyplnit, je součástí širšího evropského výzkumného projektu

Dotazník, který se chystáte vyplnit, je součástí širšího evropského výzkumného projektu Vážená paní, vážený pane Dotazník, který se chystáte vyplnit, je součástí širšího evropského výzkumného projektu European Monitor of Government Communication realizovaného každoročně společností Westminster.

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA TÁBORA A MÍSTNÍ AGENDY 21. Zpracovala: Ing. Jana Lorencová koordinátorka Zdravého města a MA21

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA TÁBORA A MÍSTNÍ AGENDY 21. Zpracovala: Ing. Jana Lorencová koordinátorka Zdravého města a MA21 2018 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA TÁBORA A MÍSTNÍ AGENDY 21 Zpracovala: Ing. Jana Lorencová koordinátorka Zdravého a MA21 Plán zlepšování je základním pracovním nástrojem koordinátora. Obsahuje souhrnný

Více

Plán zlepšování. Plán zlepšování je dokument, který představuje, co chceme v rámci Zdravého města a místní Agendy 21 v rámci roku udělat

Plán zlepšování. Plán zlepšování je dokument, který představuje, co chceme v rámci Zdravého města a místní Agendy 21 v rámci roku udělat 2017 Plán zlepšování Plán zlepšování je dokument, který představuje, co chceme v rámci Zdravého města a místní Agendy 21 v rámci roku udělat Ing. Eva Balarynová Mgr. Ondřej Syrovátka Plán zlepšování na

Více

Projekt Zdravé město Valašské Meziříčí a místní Agenda 21. Plán zlepšování v roce 2017

Projekt Zdravé město Valašské Meziříčí a místní Agenda 21. Plán zlepšování v roce 2017 Příloha č. 2 Projekt Zdravé město Valašské Meziříčí a místní Agenda 21 Plán zlepšování v roce 2017 Cíl: Udržet a prohlubovat kvalitu projektu Zdravé Město Valašské Meziříčí a komunikaci se všemi, kteří

Více

Marketingový plán komunikace při přípravě strategického plánu rozvoje obce Bystřice

Marketingový plán komunikace při přípravě strategického plánu rozvoje obce Bystřice Marketingový plán komunikace při přípravě strategického plánu rozvoje obce Bystřice 2017-2023 Úvodem Komunikační plán vznikl při přípravě strategického plánu rozvoje obce Bystřice s cílem podpořit tvorbu

Více

Grantový program regionu Hranicko na rok 2009

Grantový program regionu Hranicko na rok 2009 Grantový program regionu Hranicko na rok 2009 nabídka pro potenciální partnery programu Investujte do rozvoje našeho regionu Doposud se do Grantového programu regionu Hranicko na rok 2009 zapojily tyto

Více

Projekt Zdravé město a jeho přínosy pro město Chrudim

Projekt Zdravé město a jeho přínosy pro město Chrudim Projekt Zdravé město a jeho přínosy pro město Chrudim Členství v NSZM ČR a jeho přínosy pro město Zastřešení mezinárodními institucemi WHO Strategický rozvoj podle standardů EU a OSN postup podle metodiky

Více

Komunikační plán projektu Místní akční plán vzdělávání na území ORP Zábřeh II

Komunikační plán projektu Místní akční plán vzdělávání na území ORP Zábřeh II Komunikační plán projektu Místní akční plán vzdělávání na území ORP Zábřeh II registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008583 Verze 1.0 schválená ŘV dne 10. 10. 2018 Obsah: Úvod 1. Přehled

Více

Publicita. Proč je publicita tolik důležitá?

Publicita. Proč je publicita tolik důležitá? Proč je publicita tolik důležitá? Publicita Petra Vodičková, Společný technický sekretariát zvýšení povědomí o evropských projektech zlepšení image Evropské unie kvalitní přeshraniční projekty dobrovolná

Více

KOMUNIKAČNÍ PLÁN PROJEKTU. Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Valašské Meziříčí II

KOMUNIKAČNÍ PLÁN PROJEKTU. Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Valašské Meziříčí II KOMUNIKAČNÍ PLÁN PROJEKTU Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Valašské Meziříčí II Příjemce: Dobrovolný svazek obcí Mikroregion Valašskomeziříčsko-Kelečsko Název projektu: Místní akční plán rozvoje

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ X/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboňje součástí Národní sítě

Více

IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny. Zakázka. Předmět zakázky. Co víme o pěstounech.

IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny. Zakázka. Předmět zakázky. Co víme o pěstounech. IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Osvětová a náborová kampaň pro náhradní rodinnou péči IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti

Více

ANALÝZA MEDIÁLNÍ PUBLICITY. MONITOROVANÉ TÉMA: Zdravá města, obce a regiony ČR sledované období: leden - listopad 2005

ANALÝZA MEDIÁLNÍ PUBLICITY. MONITOROVANÉ TÉMA: Zdravá města, obce a regiony ČR sledované období: leden - listopad 2005 ANALÝZA MEDIÁLNÍ PUBLICITY MONITOROVANÉ TÉMA: Zdravá města, obce a regiony ČR sledované období: leden - listopad 2005 Analýza byla zpracována v prosinci 2005 pro Národní síť Zdravých měst ČR v rámci projektu»testování

Více

Příloha č. 2. Komunikační strategie

Příloha č. 2. Komunikační strategie Příloha č. 2 Akčního plánu rozvoje MA21 MSK na léta 2010-2011 Návrh Komunikační strategie OBSAH: 1. ÚVOD...3 2. NÁVRH KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE...4 2.1. CÍLOVÉ SKUPINY...4 HLAVNÍMI CÍLOVÝMI SKUPINAMI PROJEKTU

Více

Roční komunikační plán 2011

Roční komunikační plán 2011 Roční komunikační plán 2011 PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ 1 Seznam 1. Úvod... 3 2. Cílové skupiny... 3 3. Hlavní komunikační aktivita...

Více

Zdravý Jihomoravský kraj. Pracovní a koordinační setkání Zdravých krajů Praha,

Zdravý Jihomoravský kraj. Pracovní a koordinační setkání Zdravých krajů Praha, Zdravý Jihomoravský kraj Pracovní a koordinační setkání Zdravých krajů Praha, 14.2.2012 Co jsme si pro Vás připravily Úvodní informace o JMK Propojení managementu kvality s PZK a MA 21 Aktivity Zdravého

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ V ROCE 2017

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ V ROCE 2017 Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ V ROCE 2017 Vypracovala: Ing. Soňa Krátká, koordinátorka PZM a MA21 Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 1. Naplňování kritérií MA21 splnění kritérií

Více

Komunikační strategie MAS

Komunikační strategie MAS Komunikační strategie MAS Obsah komunikační strategie: Cíle komunikace Mezi cíle komunikace obvykle patří informovat relevantní zainteresované strany o podstatě a harmonogramu projektu, přesvědčit je o

Více

Zdravé město Hodonín systém sociální integrace občanů

Zdravé město Hodonín systém sociální integrace občanů Zdravé město Hodonín systém sociální integrace občanů - pomocí Komunitního plánování soc. služeb - ve spolupráci města s místními organizacemi Vize našeho města Město Hodonín je lázeňským místem a regionálním

Více

Kritéria MA21 pro města a obce

Kritéria MA21 pro města a obce Kritéria pro města a obce KATEGORIE ZÁJEMCI KRITÉRIUM UKAZATEL LIMIT i Zájem o zápis do evidence Vyplnění registračního formuláře do Databáze ii Kontaktní osoba Stanovení kontaktní osoby - zástupce právnické

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ V ROCE 2015

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ V ROCE 2015 Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ V ROCE 2015 Vypracovala: Ing. Gabriela Součková, asistentka koordinátorky PZM a MA21 Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 1. Naplňování kritérií

Více

Muzeum média veřejnost

Muzeum média veřejnost Muzeum média veřejnost Ivana Havlíková, Centrum pro prezentaci kulturního dědictví www.nm.cz Public relations? PR/Vztahy s veřejností/reputation management udržování vztahů s veřejností udržování vztahů

Více

Kritéria místní agendy

Kritéria místní agendy Kritéria místní agendy Kritéria místní Agendy 21 jsou oficiální nástroj, který umožňuje všem aktivním obcím a městům dle jasně definovaných parametrů prokázat na jaké úrovni realizují místní Agendu 21.

Více

Projekt WHO Bezpečná komunita přínosy pro město

Projekt WHO Bezpečná komunita přínosy pro město Projekt WHO Bezpečná komunita přínosy pro město Praha, 15. 11. 2009 MUDr. Jarmila Číhalová místostarostka města Kroměříž Základní údaje Úrazy zaujímají 3.místo mezi nejčastějšími příčinami smrti (za nemocemi

Více

Mistrovství Evropy v softballu žen. 7. 13. července 2013 Areál SK Joudrs Praha, Praha 8 - Bohnice, Česká republika

Mistrovství Evropy v softballu žen. 7. 13. července 2013 Areál SK Joudrs Praha, Praha 8 - Bohnice, Česká republika Mistrovství Evropy v softballu žen 7. 13. července 2013 Areál SK Joudrs Praha, Praha 8 - Bohnice, Česká republika Hlavní pořadatel Pořadatelé: Nejprestižnější evropský turnaj opět v ČR Nejprestižnější

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 376 ze dne Změna Organizačního řádu Úřadu městské části Praha 3

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 376 ze dne Změna Organizačního řádu Úřadu městské části Praha 3 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 376 ze dne 19.06.2019 Změna Organizačního řádu Úřadu městské části Praha 3 Rada městské části I. s c h v a l u j e 1. změnu zvláštní části Organizačního

Více

Bezpečná komunita Kroměříž

Bezpečná komunita Kroměříž Bezpečná komunita Kroměříž 2000 2015 Kroměříž, 9.5.2016 MUDr. Jarmila Číhalová Ing. Marie Pokorná Úvod Město Kroměříž od r. 2000 realizuje projekt Světové zdravotnické organizace BEZPEČNÁ KOMUNITA Cíl:

Více

Představení projektů KLACRu o.s.

Představení projektů KLACRu o.s. www.klacr.cz Představení projektů KLACRu o.s. Moravskoslezského klastru cestovního ruchu Mgr. Petra Volkmerová Dovolená a Region, 2012 PROJEKT PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE KLASTRŮ CR (OROT PARTNER) Cíle projektu:

Více

Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012. hotel Crowne Plaza

Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012. hotel Crowne Plaza Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012 hotel Crowne Plaza Nové logo Praha 18. 6. 2010 Brána do Čech = 4 destinace Potlačit maximálně Ústecký kraj Aktualizace Strategie rozvoje CR v roce 2010 Iniciace

Více

Komunikační plán MAP ORP SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU

Komunikační plán MAP ORP SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU Komunikační plán MAP ORP SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU Cílem Komunikačního plánu je zajistit informovanost všech aktérů a široké veřejnosti o jednotlivých dílčích výstupech společného plánování zpracovaném SR MAP,

Více

PRAVIDLA PUBLICITY PROJEKTŮ

PRAVIDLA PUBLICITY PROJEKTŮ Obecná pravidla PRAVIDLA PUBLICITY PROJEKTŮ Na základě Nařízení Evropské komise č. 1159/2000 je každý příjemce podpory povinen informovat širokou veřejnost o tom, že daný projekt je spolufinancován z Evropské

Více

Public Relations (PR) Přemysl Průša

Public Relations (PR) Přemysl Průša Public Relations (PR) Přemysl Průša PR - definice PR = záměrné, plánované a dlouhodobé úsilí vytvářet a podporovat vzájemné pochopení a soulad mezi organizacemi a jejich veřejností (IPR, UK) PR = řada

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ II ORP BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM KOMUNIKAČNÍ PLÁN CZ /0.0/0.0/17_047/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ II ORP BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM KOMUNIKAČNÍ PLÁN CZ /0.0/0.0/17_047/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ II ORP BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM KOMUNIKAČNÍ PLÁN Projekt Registrační číslo Nositel projektu Místní akční plán II rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008577

Více

Statutární město Mladá Boleslav - Národní síť Zdravých měst ČR. -přehled dvouleté vzájemné spolupráce

Statutární město Mladá Boleslav - Národní síť Zdravých měst ČR. -přehled dvouleté vzájemné spolupráce Zdravé město Mladá Boleslav Statutární město Mladá Boleslav - Národní síť Zdravých měst ČR -přehled dvouleté vzájemné spolupráce Členství Město Mladá Boleslav vstoupilo do Národní sítě Zdravých měst 1.ledna

Více

Tento projekt je financován z ESF ( prostřednictvím OP VVV (

Tento projekt je financován z ESF (  prostřednictvím OP VVV ( Tento projekt je financován z ESF (http://www.esfcr.cz/) prostřednictvím OP VVV (http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/op-vvv). Výzva č. 02_17_047 pro Místní akční plány rozvoje vzdělávání II Místní

Více

ČR Postup [nejen v prvním roce členství]

ČR Postup [nejen v prvním roce členství] NÁRODNÍ SÍŤ ZDRAVÝCH MĚST M ČR Postup [nejen v prvním roce členství] Setkání ke sdílení dobré praxe LITOMĚŘICE, 18.3.2009 Akce je součástí projektu "MAgNET -Síťová spolupráce místních Agend 21 prostřednictvím

Více

Autor: Gennadij Kuzněcov VY_32_INOVACE_1276_Marketingová komunikace. Vztahy s veřejností_pwp

Autor: Gennadij Kuzněcov VY_32_INOVACE_1276_Marketingová komunikace. Vztahy s veřejností_pwp Autor: Gennadij Kuzněcov VY_32_INOVACE_1276_Marketingová komunikace. Vztahy s veřejností_pwp STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace Název školy:

Více

NÁRODNÍ SÍŤ ZDRAVÝCH MĚST ČR. Mezinárodně akreditovaná asociace měst, obcí a regionů se zaměřením na Projekt Zdravé město a místní Agendu 21

NÁRODNÍ SÍŤ ZDRAVÝCH MĚST ČR. Mezinárodně akreditovaná asociace měst, obcí a regionů se zaměřením na Projekt Zdravé město a místní Agendu 21 NÁRODNÍ SÍŤ ZDRAVÝCH MĚST ČR Mezinárodně akreditovaná asociace měst, obcí a regionů se zaměřením na Projekt Zdravé město a místní Agendu 21 NÁRODNÍ SÍŤ ZDRAVÝCH MĚST ČR 1988 - OSN iniciovala mezinárodní

Více

ADONIS ZO ČSOP. projekty v cestovním ruchu. 29.10.2009, Dolní Kounice

ADONIS ZO ČSOP. projekty v cestovním ruchu. 29.10.2009, Dolní Kounice ADONIS ZO ČSOP projekty v cestovním ruchu 29.10.2009, Dolní Kounice Základní informace o organizaci občanské sdružení s právní subjektivitou dle zákona č. 83/1990 nevládní nezisková organizace registrace

Více

AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MA21 pro rok 2017 MAS ROZKVĚT

AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MA21 pro rok 2017 MAS ROZKVĚT MAS Rozkvět, z.s. se sídlem Školní 124, 384 02 Lhenice IČ:26658691 www.masrozkvet.cz www.mapvzdelavani.cz www.portalprace-jiznicechy.cz www.lineckastezka.cz AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MA21 pro rok 2017

Více

Neformální skupina 1. schůzka 14. března 2016 místní Agenda 21 Národní síť Zdravých měst ČR O čem dneska bude řeč? Projekt Zdravé město Národní síť Zdravých měst ČR (NSZM ČR) Místní Agenda 21 Kritéria

Více

Statutární město Liberec Zdravé město Plán zlepšování místní Agendy 21 pro rok 2018

Statutární město Liberec Zdravé město Plán zlepšování místní Agendy 21 pro rok 2018 Statutární město Liberec Zdravé město Plán zlepšování místní Agendy 21 pro rok 2018 Cíl 2018 splnit kritéria kategorie C MA21 V kalendářním roce 2018 si město klade za cíl naplnit následující dílčí aktivity

Více

KOMUNIKAČNÍ PLÁN OBCE. Obrnice

KOMUNIKAČNÍ PLÁN OBCE. Obrnice KOMUNIKAČNÍ PLÁN OBCE Obrnice 1 Tento materiál vznikl za finanční podpory Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost v rámci projektu Systémové zajištění sociálního začleňování,

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2016

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2016 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2016 Plán zlepšování je nástroj, kterým Město Znojmo formuluje svoje cíle v oblasti rozvoje města, jichž chce v rámci projektu Znojmo zdravé město v roce 2016

Více

Místní akční plán vzdělávání pro území ve správním obvodu obcí s rozšířenou působností Ústí nad Orlicí a Česká Třebová

Místní akční plán vzdělávání pro území ve správním obvodu obcí s rozšířenou působností Ústí nad Orlicí a Česká Třebová Místní akční plán vzdělávání pro území ve správním obvodu obcí s rozšířenou působností Ústí nad Orlicí a Česká Třebová CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000128 IMPLEMENTAČNÍ ČÁST Pravidla pro zapojení dotčené

Více

Dovolená na jižní Moravě

Dovolená na jižní Moravě Projekt byl spolufinancován Evropskou unií a Jihomoravským krajem V Dolních Dunajovicích dne 3. října 2008 Realizátor projektu: Mikulovsko, dobrovolný svazek obcí Místo realizace: NUTS 2 Jihovýchod, kraj

Více

AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MA21 pro rok 2014 MAS ROZKVĚT

AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MA21 pro rok 2014 MAS ROZKVĚT I. Organizační struktura MA21 I.1 Oficiální orgán MAS k MA21 ustanovení oficiálního orgánu MAS pro sledování postupu MA21 složeného ze zástupců veřejné správy, komerčního sektoru a neziskového sektoru

Více

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010 Srpen 2010 Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 1 HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Projekt Prezentace a propagace církevních památek a kulturně-historického

Více

Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Havlíčkův Brod

Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Havlíčkův Brod Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Havlíčkův Brod Akční plán zlepšování procesu místní Agendy 21 v roce 2019 Místní Agenda 21 bude v roce 2019 v Havlíčkově Brodě realizována prostřednictvím Projektu

Více

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek Czech Design Week O projektu: Festival chce založit tradici mezinárodně pojaté přehlídky designu, tedy propojení Prahy, českých regionů a zahraničí. Nepůjde jen o klasickou výstavu, ale zároveň o vytvoření

Více

Roční komunikační plán OPTP pro rok 2010

Roční komunikační plán OPTP pro rok 2010 Roční komunikační plán OPTP pro rok 2010 Leden 2010 Praha OBSAH SEZNAM ZKRATEK...3 1. ÚVOD, CÍLE...4 2. CÍLOVÉ SKUPINY...5 3. NÁSTROJE INFORMOVANOSTI A PUBLICITY...5 4. DRUHY KOMUNIKACE...6 5. ROZDĚLENÍ

Více

Roční zpráva o realizaci komunikačního plánu

Roční zpráva o realizaci komunikačního plánu Roční zpráva o realizaci komunikačního plánu Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Jihozápad Verze 2.0 ke dni 3. 1. 2014, revize č. 1 ke dni 15. 7. 2014-1 - OBSAH 1. Úvod 5 2. Realizace

Více

Vytvořeno pro Asociaci veřejně prospěšných organizací PROKÁZAT = ZMĚŘIT aneb může nezisková organizace obhájit svoji užitečnost?

Vytvořeno pro Asociaci veřejně prospěšných organizací PROKÁZAT = ZMĚŘIT aneb může nezisková organizace obhájit svoji užitečnost? Komunikace užitečnosti NNO navenek Vytvořeno pro Asociaci veřejně prospěšných organizací PROKÁZAT = ZMĚŘIT aneb může nezisková organizace obhájit svoji užitečnost? 2. května 2013 Dnešní program jak formulovat

Více

Plán zlepšování procesu MA21 a projektu Zdravé město Hlučín na rok 2018 (projednaný komisí MA21 dne )

Plán zlepšování procesu MA21 a projektu Zdravé město Hlučín na rok 2018 (projednaný komisí MA21 dne ) Plán zlepšování procesu MA21 a projektu Zdravé město Hlučín na rok 2018 (projednaný komisí MA21 dne 29.1.2018) Plán zlepšování je nástroj Zdravého města Hlučín, který navrhuje, jakého zlepšení má být v

Více

Marketingová opatření

Marketingová opatření Marketingová opatření Ing. Filip Drápal, ROPID 20. 12. 2016, Fakulta dopravní ČVUT Obsah dnešní přednášky Co se dozvíte 1 Obecný úvod 2 Příklady ze světa i z domova 3 Marketing realita a fikce / pravda

Více

PRACOVNÍ PŘEKLAD POSTUPY PRO ZAJIŠTĚNÍ PUBLICITY

PRACOVNÍ PŘEKLAD POSTUPY PRO ZAJIŠTĚNÍ PUBLICITY PRACOVNÍ PŘEKLAD POSTUPY PRO ZAJIŠTĚNÍ PUBLICITY Finanční mechanismus EHP a Norský finanční mechanismus 1 1. ÚVOD... 3 2. OPATŘENÍ PRO ZAJIŠTĚNÍ VŠEOBECNÉ PUBLICITY... 3 3. OPATŘENÍ PRO ZAJIŠTĚNÍ PUBLICITY

Více

1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017

1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017 1 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA ZNOJMA PRO ROK 2017 Plán zlepšování je nástroj, kterým Město Znojmo formuluje svoje cíle v oblasti rozvoje města, jichž chce v rámci projektu Znojmo zdravé město v roce

Více

PRO ROK 2019 ( )

PRO ROK 2019 ( ) PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ MĚSTA ROŽNOV POD RADHOŠTĚM PRO ROK 2019 (1. 12. 2018 30. 11. 2019) CÍL 2019: REALIZACE KROKŮ PRO DOSAŽENÍ KATEGORIE C POMOCÍ PLNĚNÍ NASTAVENÝCH KRITÉRIÍ Rožnov pod Radhoštěm Odbor strategického

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA TÁBORA A MÍSTNÍ AGENDY 21. Zpracovala: Ing. Jana Lorencová koordinátorka Zdravého města a MA21

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA TÁBORA A MÍSTNÍ AGENDY 21. Zpracovala: Ing. Jana Lorencová koordinátorka Zdravého města a MA21 209 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA TÁBORA A MÍSTNÍ AGENDY 2 Zpracovala: Ing. Jana Lorencová koordinátorka Zdravého a MA2 Plán zlepšování je základním pracovním nástrojem koordinátora. Obsahuje souhrnný

Více

Agenda 21. a hledá řešení ve spolupráci se všemi

Agenda 21. a hledá řešení ve spolupráci se všemi Místní Agenda 21 Agenda 21 Agenda 21 Globální strategický a akční plán světového společenství, který stanovuje konkrétní kroky směrem k udržitelnému rozvoji. Místní Agenda 21 Zohledňuje konkrétní problémy

Více

Plán zlepšování Projektu Zdravé město Karlovy Vary a místní Agendy 21 na rok 2010 a 2011

Plán zlepšování Projektu Zdravé město Karlovy Vary a místní Agendy 21 na rok 2010 a 2011 Plán zlepšování Projektu Zdravé město Karlovy Vary a místní Agendy 21 na rok 2010 a 2011 OBHAJOBA KATEGORIE "D" MA21 V ROCE 2010 I. Kritérium č. 1: Organizační struktura MA21 Ukazatel: 1.1 Ustanovení zodpovědného

Více

Public Relations ( N_PR)

Public Relations ( N_PR) Public Relations ( N_PR) Magisterské studium-kombinovaná forma Vyučující: Ing. Tereza Dvořáková Typ studijního předmětu: volitelný (1 semestr) Rozsah studijního předmětu: 6 hodin za semestr Způsob ukončování

Více

Plán Public Relations FOKUS Vysočina 1. 1. 2014 31. 12. 2014 OBSAH

Plán Public Relations FOKUS Vysočina 1. 1. 2014 31. 12. 2014 OBSAH Plán Public Relations FOKUS Vysočina 1. 1. 2014 31. 12. 2014 OBSAH 1 Oblast Organizace FOKUS Vysočina 1.1 Cíle 1.2 Cílová skupina 1.3 Cílové priority na rok 2014 1.4 Aktivity interní materiál organizace

Více

Co nám dal Projekt Zlín v pohybu zdravě, bezpečně, na pohodu?

Co nám dal Projekt Zlín v pohybu zdravě, bezpečně, na pohodu? Co nám dal Projekt Zlín v pohybu zdravě, bezpečně, na pohodu? Výchozí situace Zlín = město automobilů Dlouhodobý trend zhoršující se dopravní situace ve městě Růst obtěžujících vlivů automobilové dopravy

Více

Záchrana smilkových trávníků v EVL Beskydy. LIFE Beskydy LIFE12 NAT/CZ/629

Záchrana smilkových trávníků v EVL Beskydy. LIFE Beskydy LIFE12 NAT/CZ/629 Záchrana smilkových trávníků v EVL Beskydy LIFE Beskydy LIFE12 NAT/CZ/629 Základní informace Délka trvání projektu 6 let (2014-2019) Předpokládané náklady 607 879 Euro Příjemce podpory ČSOP Salamandr,

Více

Marketing a komunikace. Luděk Lopour, březen, duben 2015

Marketing a komunikace. Luděk Lopour, březen, duben 2015 Program: 1) Přivítání, seznámení 2) Organizační záležitosti tajemnice komise 3) Vize města: co máme dělat? 4) Případné prezentace členů komise 5) Příprava plánu co nejvíce hoří 6) Stanovení termínů příštích

Více

CELOSTÁTNÍ SÍŤ PRO VENKOV AKTIVITY ROKU 2017, PLÁN PRO ROK 2018

CELOSTÁTNÍ SÍŤ PRO VENKOV AKTIVITY ROKU 2017, PLÁN PRO ROK 2018 7. 12. 2017 CELOSTÁTNÍ SÍŤ PRO VENKOV AKTIVITY ROKU 2017, PLÁN PRO ROK 2018 OBSAH PŘEHLED AKTIVIT REALIZOVANÝCH V ROCE 2017 PLÁN AKTIVIT PRO ROK 2018 CENTRÁLNÍ ÚROVEŇ REGIONÁLNÍ PLÁNY TEMATICKÉ PRACOVNÍ

Více

KOMUNIKAČNÍ PLÁN. pro Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost. Identifikační číslo: MAD 104 Příloha OM OP LZZ: G

KOMUNIKAČNÍ PLÁN. pro Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost. Identifikační číslo: MAD 104 Příloha OM OP LZZ: G KOMUNIKAČNÍ PLÁN pro Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Identifikační číslo: MAD 104 Příloha OM : G Typ: Řízená kopie elektronická Datum: 11.2.2008 Vydal: ŘO Číslo revize: 0 Číslo vydání: 1.0

Více

POSTUPY PRO ZAJIŠTĚNÍ PUBLICITY

POSTUPY PRO ZAJIŠTĚNÍ PUBLICITY POSTUPY PRO ZAJIŠTĚNÍ PUBLICITY PROGRAM ŠVÝCARSKO ČESKÉ SPOLUPRÁCE Platné od 15.2.2010 SEZNAM ZKRATEK BG CHF CZP F IP KP MF NKJ PRG SDC SECO ZP ZS Blokový grant Švýcarský frank Centrum pro zahraniční pomoc

Více

REALIZACE AKCE DEN PRO RODINY 2013

REALIZACE AKCE DEN PRO RODINY 2013 REALIZACE AKCE DEN PRO RODINY 2013 MÍSTO REALIZACE: Městská část Brno-Bystrc CÍL A OBSAH PROJEKTU: Klub rodičů a přátel ZŠ Heyrovského 32, o.s. (dále jen Klub) vyhlašuje 3.ročník akce Den pro rodiny 2013.

Více

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Cílem Akčního plánu Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011 2012 (dále jen Akční

Více

Pracovní jednání k přípravě místní rozvojové strategie MAS ORLICKO

Pracovní jednání k přípravě místní rozvojové strategie MAS ORLICKO Pracovní jednání k přípravě místní rozvojové strategie MAS ORLICKO pro období 2014 2020 Ing. Oldřich Žďárský předseda Ing. Ivana Vanická - manažerka POZVÁNKA V rámci cca. dvouhodinového programu bude přednesena

Více

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz Aktivity CCRJM březen 2013 Souhrn aktivit CCRJM Tvorba turistických produktů, programů, výletů Propagační materiály (distribuce), webové prezentace Fam tripy a press tripy domácí i zahraniční (Německo,

Více

KOMUNIKAČNÍ AKČNÍ PLÁN. Operační program Rozvoj lidských zdrojů

KOMUNIKAČNÍ AKČNÍ PLÁN. Operační program Rozvoj lidských zdrojů KOMUNIKAČNÍ AKČNÍ PLÁN Operační program Rozvoj lidských zdrojů VERZE 1.2 ČERVEN 2005 17. 6. 2005 Číslo vydání: 1 Číslo revize: 2 Strana 12 z 14 OBSAH 1 ÚVOD... 3 2 CÍLE A CÍLOVÉ SKUPINY... 5 2.1 Cíle...

Více

chceme Chcete v našem městě lépe žít? Seznamte se s projektem Zdravé město...

chceme Chcete v našem městě lépe žít? Seznamte se s projektem Zdravé město... Chcete v našem městě lépe žít? Seznamte se s projektem Zdravé město... chceme spolupracovat naslouchat zodpovědně rozhodovat Pomozte ovlivnit i Vy příští rozvoj našeho města! 2 Obsah 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Více

Spolupráce a komunikace s občany v rámci MA21

Spolupráce a komunikace s občany v rámci MA21 Městská část Praha 21 Spolupráce a komunikace s občany v rámci MA21 Spolupráce, rozvoj, pohyb, zdraví Újezd nad Lesy dne 7. března 2013 MOTTO MA 21 je cesta vzhůru, není však snadná Příklad: LES versus

Více

AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MA21 V MAS OPAVSKO

AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MA21 V MAS OPAVSKO AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MA21 V MAS OPAVSKO Hlavním cílem aktivit pro rok 2016 je rozvoj partnerské spolupráce a získání kategorie D. Současně také bude podporována snaha inovovat portfolio aktivit

Více

EUROPE DIRECT BRUNTÁL. Vaše přímé spojení s Evropou

EUROPE DIRECT BRUNTÁL. Vaše přímé spojení s Evropou EUROPE DIRECT BRUNTÁL Vaše přímé spojení s Evropou Celoevropská síť Europe Direct Europe Direct Bruntál Europe Direct je celoevropská informační síť, která informuje občany jednotlivých regionů Evropské

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 345/2014. č. 321 ze dne 07.05.2014

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 345/2014. č. 321 ze dne 07.05.2014 č.j.: 345/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 321 ze dne 07.05.2014 Účast městské části Praha 3 na akci Pražské cyklozvonění 2014 Rada městské části I. s c h v a l u j e II.

Více

Projekt Když potřebujete pomoc při hledání místa...

Projekt Když potřebujete pomoc při hledání místa... Projekt Když potřebujete pomoc při hledání místa... opatření 2.1 OP RLZ integrace specifických skupin obyvatelstva ohrožených sociální exkluzí územní rozsah: Brno-město a Brno-venkov doba realizace: 9.

Více

Celostátní síť pro venkov Program rozvoje venkova. 2. mezinárodní konference Národnej siete rozvoja vidieka SR Senec

Celostátní síť pro venkov Program rozvoje venkova. 2. mezinárodní konference Národnej siete rozvoja vidieka SR Senec Celostátní síť pro venkov Program rozvoje venkova 2. mezinárodní konference Národnej siete rozvoja vidieka SR Senec 1. - 2.12.2010 Obsah Základní informace o PRV, Síti Cíle Sítě, členství v Síti Celkové

Více