Marketingová strategie rozvoje cestovního ruchu v turistickém regionu Severní Moravy a Slezska

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Marketingová strategie rozvoje cestovního ruchu v turistickém regionu Severní Moravy a Slezska"

Transkript

1 Marketingová strategie rozvoje cestovního ruchu v turistickém regionu Severní Moravy a Slezska Část 3: 15/10/2005/FIN Zadavatel: Moravskoslezský kraj Krajský úřad 28. října Ostrava Zhotovitel: Enterprise plc, s. r. o. Jeremenkova 485/ Ostrava Vítkovice

2 Obsah: 1 Úvod Turistický region Severní Morava a Slezsko Nosné produkty SMaS Cílové skupiny turistického regionu Severní Morava a Slezsko TO Beskydy a Valašsko Nosné produkty Cílové skupiny TO Beskydy a Valašsko TO Jeseníky Nosné produkty Cílové skupiny TO Jeseníky TO Opavské Slezsko Nosné produkty Cílové skupiny TO Opavské Slezsko TO Ostravsko Nosné produkty Cílové skupiny TO Ostravsko TO Poodří Moravské Kravařsko Nosné produkty Cílové skupiny TO Poodří Moravské Kravařsko TO Těšínské Slezsko Nosné produkty Cílové skupiny TO Těšínské Slezsko Enterprise plc, s. r. o. Strana 2 (celkem 108)

3 1 Úvod Jak již z názvu vyplývá, je akční plán zejména plánem akcí či aktivit, jejichž postupná realizace by měla zajistit implementaci přijaté strategie. Vzhledem k charakteru strategie, která je strategií sektorovou a strategií sestavenou na komunitním principu (v daném případě jde o komunitu, sdílející území turistického regionu Severní Morava a Slezsko), tedy strategií, která zejména pro odvětví cestovního ruchu tvoří rámec pro aktivity desítek až stovek subjektů z veřejného, soukromého i neziskového/zájmového sektoru, je i akční plán procesem svého vzniku, strukturou a náplní akčním plánem dané komunity. Kromě své základní výše uvedené role (plán akcí), má tento akční plán i role další. Jedná se o: roli informační, akční plán je nástrojem vzájemné informovanosti jednotlivých zainteresovaných subjektů o jejich záměrech a aktivitách, vztahujících se k vymezeným strategickým rozvojovým oblastem a záměrům; roli komunikační, akční plán je nástrojem komunikace subjektů zainteresovaných na rozvoji odvětví cestovního ruchu; roli stmelující, akční plán by měl svým obsahem stmelovat jednotlivé zainteresované subjekty z daného území a vzhledem k tomu, že bude obsahovat aktivity, připravované a realizované zainteresovanými subjekty v regionu v zájmu ekonomického a sociálního rozvoje regionu prostřednictvím odvětví cestovního ruchu, měl by v nich vytvářet pocit sounáležitosti k danému území. je zpracován ve struktuře, která je v souladu s navrženými strategickými rozvojovými oblastmi (viz schéma) a kde základním východiskem jsou jednotlivá opatření, ke kterým se vztahují realizační kroky, aktivity a projekty. Celkově je akční plán členěn do dvou úrovní. V první úrovni se jedná o akční plán za turistický region jako celek, obsahující aktivity jdoucí nad rámec jednotlivých turistických oblastí. Ve druhé úrovni je potom akční plán zpracován pro jednotlivé turistické. Finanční náročnost je uvedena pouze u těch projektů, jejichž náklady jsou známy, nebo je lze kvalifikovaně odhadnout. 6. Organizační rozvoj 5. Marketing 4. Podpůrná vybavenost 3. Terciární rozvoj - sestavování produktů cestovního ruchu ve formě produktových balíčků 2. Sekundární rozvoj přizpůsobování a vylepšování existujících zdrojů, které nejsou zatím pro turismus optimálně využívány. 1. Primární rozvoj vytváření zcela nových atrakcí Enterprise plc, s. r. o. Strana 3 (celkem 108)

4 2 Turistický region Severní Morava a Slezsko Turistický region je největším a šíří nabídky nejrozmanitějším regionem v ČR. Proto již v minulém období užíval slogan Region kontrastů a příležitostí. V rámci jednání poradního sboru a pracovních skupin v turistických oblastech/zónách či rajonech se objevila řada dalších námětů sloganů, charakterizujících turistický region SMaS a využitelných pro oslovování vybraných cílových skupin: Kousek od všeho. (A piece from everything.) Překvapíme Vás. / Nechte se překvapit. Vše v jednom. / All in one. Vše zahrnuto. / All inclusive. Všude blízko. Alespoň jednou v životě. Region kontrastů a příležitostí. 2.1 Nosné produkty SMaS Poznávání o Folklór, zvyky a tradice, venkov o Průmyslové dědictví a technické zajímavosti, o Architektura a historie o Příroda o Slavné osobnosti o Gastronomie Lázně a Wellness o Výjimečně široká nabídka lázeňských míst o Široká nabídka wellness zařízení a služeb. Sport a aktivní dovolená o Pěší turistika o Cykloturistika, o Hipoturistika a jezdectví o Vodní turismus a rybolov o Golf o Zimní sporty - sjezdové a běžecké lyžování, snowbording, snowtubbing, Zábava o Kultura o Noční život o Nakupování Venkovská, agro a ekoagro turistika Profesní turismus Enterprise plc, s. r. o. Strana 4 (celkem 108)

5 o Kongresy, konference, obchodní jednání a incentiva, o Výstavy, veletrhy a obchod. 2.2 Cílové skupiny Cílové skupiny dle statutu: o rodiny s dětmi o senioři o mládež a školní skupiny o partnerské a manželské páry (tzv. prázdné hnízdo ) Cílové skupiny dle motivace: o zájemci o poznávání (architektura, folklór, industriální památky, příroda) o golfová klientela o firemní akce o aktivní a rekreační sportovci pěší turisté cykloturisté paraglidisté, sportovní letci lyžaři rybáři o zájemci o zábavu Cílové skupiny dle zemí: o Od roku 2005: Česká republika Polsko, Slovensko, Maďarsko Francie, Irsko, Itálie, Německo, Rakousko, Nizozemí, Španělsko, Velká Británie Litva, Lotyšsko, Estonsko, Ruská federace, Ukrajina Severské země (Dánsko, Finsko, Norsko, Švédsko) USA Arabské země zejména pro nabídku lázeňství. o Od roku 2010 navíc: Čína, Hongkong, Indie, Japonsko, Jižní Korea, Taiwan, Kanada Enterprise plc, s. r. o. Strana 5 (celkem 108)

6 2.3 turistického regionu Severní Morava a Slezsko 1. Primární rozvoj 2. Sekundární rozvoj 1.1 Příprava a realizace objektů / center zvyšujících návštěvnickou atraktivitu regionu (např. typu science centre, návštěvnická centra atd.) 1.2 Příprava a realizace areálů věnovaných odkazu a životu slavných osobností a rodáků 1.3 Příprava a realizace areálů pro děti resp. pro rodiny s zejména malými dětmi 2.1 Dosažení zápisu vhodných atraktivit / památek na Seznam světového dědictví UNESCO a zajištění jejich rozvoje a využití pro potřeby turismu. 2.2 Výběr, zpřístupnění a rozvoj významných kulturních a historických objektů v regionu (zejména zámků, hradů, atd.) pro potřeby cestovního ruchu 2.3 Zpřístupnění vybraných industriálních památek a technických zajímavostí pro rozvoj cestovního ruchu a volnočasových aktivit Multimediální marketingové centrum cestovního ruchu turistického regionu SMaS v Ostravě Podpora aktivit v jednotlivých turistických oblastech Vytvoření programu pro podporu výstavby areálů pro rodiny s dětmi Zpracování studie využitelnosti průmyslového dědictví pro potřeby cestovního ruchu, vč. identifikace nejvhodnějších variant pro získání zápisu vybraných památek na seznam UNESCO Prosazení areálu v Dolní Vítkovic/resp. souboru ostravských kulturních památek (Důl Anselm, Důl Michal, Jáma Vrbice, Vysoké pece a Důl Hlubina) na Seznam světového dědictví UNESCO Prosazení areálu Ruční papírny ve Velkých Losinách na Seznam světového dědictví UNESCO Prosazení pralesu Mionši na Seznam světového DMMS / MSK, SM Ostrava MSK / OK / ZK MSK / OK / ZK MSK / MK ČR/ SM Ostrava, NPÚ, Diamo, Vítkovice a.s., OKD, a.s., DMMS MSK / MK ČR/ SM Ostrava, NPÚ, Diamo, Vítkovice a.s., OKD, a.s., DMMS OK OK / MK ČR, NPÚ 20 mil. Kč vnitřní programové a prezentační zajištění dědictví UNESCO Rekonstrukce Kapucínského kláštera ve Fulneku MSK / Fulnek Kombinované financování MSK, město, programy EU Podpora aktivit v jednotlivých turistických oblastech. Vytvoření předpokladů pro regionální podpůrný program s využitím fondů EU Podpora aktivit v jednotlivých turistických oblastech. Vytvoření předpokladů pro regionální podpůrný program s využitím fondů EU. MSK / OK / ZK MSK / OK / ZK Enterprise plc, s. r. o. Strana 6 (celkem 108)

7 3. Terciární rozvoj 2.4 Další rozvoj atraktivních, ale zatím stále málo využívaných oblastí vhodných pro rozvoj turismu (např. Osoblažsko, Jánské Koupele, Slezská Harta, Údolí Lomné) 2.5 Modernizace a rozvoj a areálů zimních sportů (zejména v Beskydech a Jeseníkách). 2.6 Rozvoj infrastrukturního zázemí a nabídky pro vodní turismus v regionu 2.7 Rozvoj sportovních a zábavních areálů s celoročním využitím. 3.1 Příprava asociačních produktů (1-3) turistického regionu SMaS 3.2 Vytvoření portfolia tématicky orientovaných produktů a produktových balíčků pro turistický region SMaS, Vytvoření předpokladů pro podporu turisticky méně rozvinutých a ekonomicky slabších oblastí v regionu Viz opatření v rámci TO Beskydy a Vlašsko a TO Jeseníky MSK / OK / ZK MSK / OK / ZK, partneři z TO Viz opatření a projekty v rámci TO MSK / OK / ZK Podpora aktivit v jednotlivých turistických oblastech. Vytvoření předpokladů pro regionální podpůrný program s využitím fondů EU Příprava asociačního produktu na bázi kousek od všeho (2006, aktualizace a rozvoj ) Příprava asociačního produktu využívajícího jedinečné nabídky poznávacího turismu (industriální a technické atraktivity, architektura, historie) (2006, aktualizace a rozvoj ) Příprava asociačního produktu využívajícího wellness a přírodní nabídky TR SMaS (2006, aktualizace a rozvoj ) Připravit produkty a balíčky, využívající hlavní produkty, témata: kongresy, golf, muzejnictví, slavní rodáci, městské památkové rezervace, industriální památky a technické zajímavosti, rybářství, vodní turismus, letní turismus, zimní turismus, folklór, kultura, sport, cyklo, atd. a jejich průběžná aktualizace ( ) MSK / OK / ZK DMMS / MSK, OK, ZK, municipality, soukromé subjekty DMMS / MSK, OK, ZK, municipality, soukromé subjekty DMMS / MSK, OK, ZK, municipality, soukromé subjekty DMMS / MSK, OK, ZK, municipality, soukromé subjekty, IC 150 tis. Kč / ročně, kombinované financování vlastní zdroje, CzT, národní programy, EU programy 150 tis. Kč / ročně, kombinované financování vlastní zdroje, CzT, národní programy, EU programy 150 tis. Kč / ročně, kombinované financování vlastní zdroje, CzT, národní programy, EU programy 150 tis. Kč / ročně, kombinované financování vlastní zdroje, CzT, národní programy, EU programy Enterprise plc, s. r. o. Strana 7 (celkem 108)

8 4. Podpůrná vybavenost 3.3 Příprava asociačních produktů jednotlivých turistických oblastí 3.4 Příprava a podpora rozvoje společných produktů a produktových balíčků více (např. sousedících) turistických oblastí 3.5 Příprava a podpora rozvoje společných produktů a produktových balíčků se sousedními turistickými regiony a s partnerskými regiony 4.1 Zajištění postupného rozvoje infrastruktury a nabídky pravidelných linek letiště Ostrava - Mošnov 4.2 Zajištění rekonstrukce a celoroční údržby silničních dopravních tahů v regionu pro potřeby cestovního ruchu 4.3 Napojení regionu na dálniční síť na území ČR a Polska 4.4 Rozvoj železničních koridorů a návazných železničních tras pro potřeby turismu 4.5 Rozvoj systému orientačního značení turisticky atraktivních cílů a tras Metodická pomoc při zpracovávání asociačních produktů subjektům z TO, průběžná aktualizace ( ) Metodická pomoc při zpracovávání společných produktů subjektům z TO, průběžná aktualizace ( ) DMMS / MSK, OK, ZK, municipality, soukromé subjekty, IC DMMS / MSK, OK, ZK, municipality, soukromé subjekty, IC, destinační managementy v TO 120 tis. Kč / ročně, kombinované financování vlastní zdroje, CzT, národní programy, EU programy 100 tis. Kč / ročně, kombinované financování vlastní zdroje, CzT, národní programy, EU programy Na kole celou Moravou a Slezskem (2006) MSK + OK, ZK, JmK 800 tisíc Kč - MSK,OK,ZK,JmK Zajištění rozvoje infrastruktury umožňující přepravit pasažérů v roce 2010 a rozvoje nabídky pravidelných linek (běžných a nízkonákladových). ( ) Rozšíření nabídky pravidelných leteckých linek letiště v Mošnově (Anglie, Rusko, Ukrajina, Pobaltí, Francie, Itálie, Nizozemsko), ( ) Vyřešení propojení centra Ostravy s letištěm (silniční / kolejové). ( ) Zajištění údržby silnic ve správě krajských úřadů. ( ) Zajištění údržby silnic ve správě městských a obecních úřadů. ( ) Monitoring značení turistických atraktivit / cílů v regionu (hnědé cedule) ( ) Letiště Ostrava, a.s. / MSK Letiště Ostrava, a.s. / MSK, DMMS, partneři v regionu MSK/ Letiště Ostrava, a.s., SMO MSK/OK/ZK, správy silnic Municipality, technické služby DMMS / IC, destinační managementy, euroregiony a mikroregiony Enterprise plc, s. r. o. Strana 8 (celkem 108)

9 4.6 Rozvoj výstavby cyklostezek (zejména s národním a mezinárodním významem) a doplnění sítě cyklotras vycházejících z generelů cyklodopravy v turistickém regionu 4.7 Rozšíření doprovodných služeb pro turisty a cykloturisty (na principu Cyklisté vítáni ) 4.8 Rozšíření doprovodných služeb pro vodní turismus ve vybraných lokalitách 4.9 Zajištění dopravní obslužnosti dle rozvojových potřeb turismu Zpracování projektu rozvoje značení turistických cílů v regionu (hnědé tabule, orientační cedule a mapy) ( ) Značení cyklo a pěších tras ( ) MSK / KČT, euroregiony, mikroregiony, municipality Podpora rozvoje a údržby lyžařských běžeckých tras v regionu ( ) Zřízení a upravování běžeckých tratí od Bocanovic na Horní Lomnou a Mosty MSK / OK / ZK, partneři v regionu, Obec Dolní Lomná Obec Bocanovice Obec Horní Lomná Obec Mosty u Jablunkova ve spolupráci s TJ Dolní Lomná Nákup sněžného skůtru pro údržbu běžeckých TJ Dolní Lomná tratí Dopracování generelu cyklodopravy v MSK. MSK Příprava a podpora přípravy výstavby cyklostezek (Rok 2006 má být rokem rozvoje cykloturismu podpora výstavby cyklostezek (až 150 mil. Kč na národní úrovni) Výstavba a podpora výstavby cyklostezek v regionu Zajištění koordinace projektu Cyklisté vítáni na území SMaS ( ) Realizace certifikace subjektů dle standardů Cyklisté vítáni nositel know how je Nadace Partnerství Zpracování inventury rozvojových aktivit v TR SMaS (2006) Zpracování marketingové studie rozvoje vodního turismu v TR SMaS ( ) Zajištění provozu cyklobusů a skibusů v Beskydách ( ) Zajištění provozu cyklobusů a skibusů v Jeseníkách ( ) MSK / euroregiony, mikroregiony, municipality MSK / euroregiony, mikroregiony, municipality Nadace Partnerství, KČT, místní koordinátoři Nadace Partnerství, KČT, místní koordinátoři Kluby vodáků MSK / OK / ZK / kluby vodáků DMMS / Connex Morava, MSK, municipality, provozovatelé skiareálů, DMMS / Connex Morava, MSK, municipality, provozovatelé skiareálů, KÚ MSK Ostrava Ministerstvo školství 400 tisíc Kč Ministerstvo školství Enterprise plc, s. r. o. Strana 9 (celkem 108)

10 4.10 Rozvoj informačního systému o nabídce turismu v turistickém regionu SMaS 4.11 Rozvoj programové nabídky pro návštěvníky a turisty přijíždějící do kraje 4.12 Rozvoj nabídky ubytovacích kapacit Zajištění napojení Poodří-Mor. Kravařska na linky cyklobusů a skibusů ( ) Vytvoření propojení rekreačních areálů v Beskydách se Stodolní ulicí v Ostravě Realizace projektu 3D model ortofotomapy Moravskoslezského kraje ( ) Usilování o organizaci akcí s národním a mezinárodním významem v areálech a střediscích SMaS v návaznosti na akční plány TO ( ) Příprava podpůrných programů pro vhodné formy ubytovacích kapacit dle jednotlivých TO, s důrazem na zajištění certifikace těchto kapacit. ( ) Zapracování požadavků na podporu rozvoje ubytovacích kapacit zejména v hospodářsky nejslabších částech TR SMaS DMMS / dest. management Mor. Kravařska / dopravce / MSK / municipality DMMS / dopravci, Beskydhost, Agentura Stodolní MSK/DMMS, partneři v regionu MSK / OK / ZK, municipality, podnikatelské subjekty, DMMS MSK / OK / ZK, municipality, podnikatelské subjekty, DMMS MSK / OK / ZK, municipality, tis. Kč - SROP (opatření 4.2.2), MSK Kombinované financování vlastní zdroje majitelů + národní programy a EU programy Enterprise plc, s. r. o. Strana 10 (celkem 108)

11 5.1 Vytvoření systému marketingové podpory nabídky na cílových trzích cestovního ruchu Vytvoření systému marketingové podpory nabídky regionu na cílových trzích v roce 2006: Tiskoviny vytváření edičního plánu za TR SMaS společně s MSK, OK, ZK vždy s ročním předstihem DMMS / CzT, MSK, OK, ZK, euroregiony, mikroregiony, municipality, podnikatelské subjekty v cestovním ruchu, zainteresované zájmové (neziskové) organizace o Dle nosných produktů SMaS, pro rok 2006: Realizace tématického katalogu v členění dle jednotlivých turistických oblastí / témat / produktů. Realizace nabídkového katalogu programových produktů pro CK (Juhász, Vítkovice Tours, Pressburg, Favorit, Čedok, ATIS) garantovaných organizátorem jakožto volitelného doplňku k nabízeným (prodávaným) ubytovacím kapacitám regionálních hotelů, zvyšující prodejnost ubytovací kapacity včetně řešení doporučující značky kvality DMMS doporučuje Marketingová tiskovina s tématickým zaměřením - Gastronomie na SMaS Marketingová tiskovina s tématickým zaměřením na industriální památky SMaS zpřístupněné veřejnosti resp. využitelné pro nabídku poznávacího a zábavního CR. Aktualizace a reedice katalogu Kongresová a incentivní turistika na SMaS s doplněním o nové jazykové mutace (PL a RU), s doplněním nových regionálních subjektů majících zájem o prezentaci. Marketingové tiskoviny na podporu cykloturistiky v regionu. Zajištění distribuce a aktivní práce s tiskovými propagačními materiály (Golf, Lázně a Wellness, Konference a ) Jednostránkový (A4), barevný image materiál to nejlepší ze SMaS, určený pro veletrhy a výstavy (sběrači) případně vkládaný do již realizovaných propagačních materiálů Golf a pohyb na SMaS a Lázně a wellness na SMaS Enterprise plc, s. r. o. Plán účasti na veletrzích a výstavách dle vybraných cílových skupin vždy pro následující rok Strana 11 (celkem 108) o Domácí RegionTour 2006, leden 2006 Euroregiontour Jablonec n. Nisou, březen 2006 Infotour a cykloturistika Hradec Králové, cca mil. Kč / kombinované financování veřejné + soukromé zdroje + národní a EU programy

12 5.2 Rozvoj jednotného komunikačního stylu Navázání užší spolupráce s touroperátory / CK a cestovními agenturami, nabízejícími produkty a balíčky TR SMaS ( ) Vyhodnocení výsledků roku 2006 a příprava a realizace marketingového plánu na rok Vyhodnocení výsledků roku 2007 a příprava a realizace marketingového plánu na rok Vyhodnocení výsledků roku 2008 a příprava a realizace marketingového plánu na rok Vyhodnocení programů na podporu marketingové komunikace v dotčených krajích (GS Jednotný komunikační styl za roky v MSK) Realizace programů na podporu marketingové komunikace v dotčených krajích (GS Jednotný komunikační styl za roky v MSK) Návrh programů pro rok 2007 na základě programových dokumentů na národní a regionálních úrovních DMMS DMMS / CzT, MSK, OK, ZK, euroregiony, mikroregiony, municipality, podnikatelské subjekty v cestovním ruchu, zainteresované zájmové (neziskové) organizace DMMS / CzT, MSK, OK, ZK, euroregiony, mikroregiony, municipality, podnikatelské subjekty v cestovním ruchu, zainteresované zájmové (neziskové) organizace DMMS / CzT, MSK, OK, ZK, euroregiony, mikroregiony, municipality, podnikatelské subjekty v cestovním ruchu, zainteresované zájmové (neziskové) organizace MSK / OK / ZK MSK / OK / ZK MSK / OK / ZK Odhad mil. Kč / kombinované financování veřejné + soukromé zdroje + národní a EU programy Odhad mil. Kč / kombinované financování veřejné + soukromé zdroje + národní a EU programy Odhad mil. Kč / kombinované financování veřejné + soukromé zdroje + národní a EU programy Enterprise plc, s. r. o. Strana 12 (celkem 108)

13 5.3 Příprava a realizace famtripů a presstripů pro ovlivňovatele trhu cestovního ruchu (vydavatelé průvodců, novináři, provozovatelé e-průvodců, tuzemské i zahraniční cestovní kanceláře) 5.4 Účast na vybraných zahraničních workshopech organizovaných CzT a odpovídajících vybraným cílovým trhům Participace a úzká spolupráce zainteresovaných subjektů (kraje, DMMS, ostatní na organizačním zajištění famtripů v regionu pořádaných agenturou CzT, spočívající ve výběru a zajištění vhodného itineráře, kontaktování jednotlivých regionálních subjektů participujících na famtripu, koordinace a organizační zajištění na místě, marketingová a mediální podpora. Předpokládaný počet famtripů dle aktuální nabídky CzT. Předpokládané (požadované) zdrojové země: viz. cílové trhy - zdrojové země ( ) Příprava a organizační zajištění 1 famtripu pro české průvodce a průvodcovské organizace Pro rok 2006 (dle nabídky CzT a vlastních možností), ročně cca 4-6 workshopů: o Polsko (ZZ) o o o o o o o Německo (ZZ) Pobaltí (CzT centrála) Rusko (ZZ) Ukrajina Slovensko (ZZ) Dánsko (CzT-centrála) Severské země (Finsko, Norsko, Švédsko) Pro rok 2007 (dle nabídky CzT a vlastních možností), ročně cca 4-6 workshopů: o Polsko (ZZ) o o o o o o o Německo (ZZ) Pobaltí (CzT centrála) Rusko (ZZ) Ukrajina Slovensko (ZZ) Dánsko (CzT-centrála) Severské země (Finsko, Norsko, Švédsko) DMMS / CzT, MSK, OK, ZK, municipality, podnikatelské subjekty v CR DMMS / MSK, OK, ZK, municipality, podnikatelské subjekty v CR DMMS / CzT, MSK, OK, ZK, municipality, podnikatelské subjekty v CR DMMS / CzT, MSK, OK, ZK, municipality, podnikatelské subjekty v CR 300 tis. Kč / ročně, kombinované financování vlastní zdroje, CzT, národní programy, EU programy, provozovatelé atraktivit a služeb CR 50 tis. Kč ročně / kombinované financování vlastní zdroje, CzT, národní programy, provozovatelé atraktivit a služeb CR 200 tis. Kč ročně/ kombinované financování veřejné + soukromé zdroje, 200 tis. Kč ročně/ kombinované financování veřejné + soukromé zdroje, Enterprise plc, s. r. o. Strana 13 (celkem 108)

14 5.5 Vytvoření systému aktuální informovanosti o regionu a jeho nabídce pro návštěvníky a turisty tuzemské a zahraniční Pro rok 2007 (dle nabídky CzT a vlastních možností), ročně cca 4-6 workshopů: o Polsko (ZZ) o o o o o o o Německo (ZZ) Pobaltí (CzT centrála) Rusko (ZZ) Ukrajina Slovensko (ZZ) Dánsko (CzT-centrála) Severské země (Finsko, Norsko, Švédsko E-marketing rozvoj systému e-marketingu TR SMaS - rozvoj marketingové prezentace nabídky cestovního ruchu v rámci oficiálního boardu turistického regionu SMaS - včetně aktualizace informací o turistickém regionu, turistických oblastech, produktech a produktových balíčcích regionu ad. včetně zajištění odpovídajících jazykových mutací (Aj, Rj, Pj, Nj) v rámci webové prezentace ( ) Systematické propojování tématických oblastí, on-line prolinků z na partnerské webové portály regionálních partnerů -hotely, atraktivity, IC a dále zajištění informační provázanosti s oficiálními celorepublikovými informačními systémy regiony.cz, a dále systematické provázaní interaktivní provázání odkazů se zahraničními portály s nabídkou CR v ČR jako např. apod. ( ) Rozvoj jednotlivých tématických oblastí jakožto oficiálního boardu tur. reg. SMaS, včetně rozvoje jednotlivých jazykových mutací Ru, An, Deu, Pl Přenesení tzv. nosných asociačních produktů do prostředí www Znalecky vychutnávat, Uvést vše do pohybu, Cítit se jako v nebi apod. DMMS / CzT, MSK, OK, ZK, municipality, podnikatelské subjekty v CR DMMS / MSK, OK, ZK, IC DMMS / IC, Doménová koule, CzT, partneři tuzemští i zahraniční DMMS / partneři DMMS / partneři 200 tis. Kč ročně/ kombinované financování veřejné + soukromé zdroje, 200 tis. Kč ročně, kombinované financování veřejné + soukromé zdroje + národní a EU programy tis. Kč ročně, kombinované vícezdrojové financování tis. Kč ročně, kombinované vícezdrojové financování 100 tis. Kč ročně, kombinované vícezdrojové financování Enterprise plc, s. r. o. Strana 14 (celkem 108)

15 5.6 Příprava motivačního systému pro návštěvníky a turisty. 5.7 Vytvoření marketingové podpory rozvoje využití cyklotras a cyklostezek v TR SMaS 5.8 Vytvoření zastoupení TR SMaS v Praze Vytvoření systému prezentace vybraných resp. úzce ch regionálních partnerů v ubytovacích služeb + programových balíčků na a včetně objednávkového systému = přímý on-line prolink na poskytovatele / garanta balíčku Vytvoření a správa pravidelného (měsíčního) e- mailového regionálního informačního zpravodajského servisu o novinkách v CR na SMaS, včetně možnosti financování rozvojových aktivit v CR ze státních / EU fondů, informací o výstupech marketingových šetření apod Multimediální prezentace Moravskoslezského kraje jako atraktivního turistického regionu Vytvoření projektu motivačního systému na principu visitors card (2006) Realizace projektu návštěvnických karet v TR SMaS ( ) Vytvoření projektu marketingové podpory využití cyklotras a cyklostezek v regionu (2006) Realizace projektu marketingové podpory využití cyklotras a cyklostezek Vytvoření návštěvnického (marketingového) centra regionu v Praze jednat s potenciálními partnery (zejména 1. Sovinecká) (2006) DMMS / partneři DMMS / IC / partneři TURISTIKA, s.r.o. DMMS / MSK, OK, ZK, IC, municipality, provozovatelé atraktivit a služeb, stávající provozovatelé DMMS / MSK, OK, ZK, IC, municipality, provozovatelé atraktivit a služeb, DMMS / IC, KČT, provozovatelé atraktivit a služeb kolem cyklotras / stezek DMMS / IC, KČT, provozovatelé atraktivit a služeb kolem cyklotras / stezek DMMS/ 1. Sovinecká, MSK, OK, ZK, IC, euroregiony, mikroregiony, municipality, provozovatelé atraktivit a služeb CR 100 tis. Kč ročně, kombinované vícezdrojové financování 120 tis. Kč ročně, kombinované vícezdrojové financování 3772 tis. Kč SROP (opatření 4.1.2), MSK, vlastní zdroje 250 tis. Kč, kombinované vícezdrojové financování 2 mil. Kč., kombinované vícezdrojové financování, národní programy, EU programy 250 tis. Kč, kombinované vícezdrojové financování 400 tis. Kč ročně, kombinované financování veřejné + soukromé zdroje + národní a EU programy 200 tis. Kč, kombinované financování veřejné + soukromé zdroje Enterprise plc, s. r. o. Strana 15 (celkem 108)

16 5.9 Rozvoj využívání sdílené registrované marketingové značky destinace -podmínky / standardy využívání 5.10 Příprava projektu komplexní marketingové podpory turistického regionu ve vztahu k cílovým trhům 5.11 Zajištění realizace regionální výstavy CR (Dovolená Region) s doprovodným programem pro odborníky a podnikatele v CR (konference, workshopy atd.) Rozvoj návštěvnického centra v Praze. ( ) Vytvoření implementačních podmínek a pravidel pro využívání marketingové značky SMaS. (2006) Příprava projektu komplexní marketingové podpory, zahrnující společný rozvoj marketingových kompetencí partnerů v regionu, podporu významných touroperátorů pro vybrané cílové (zdrojové) trhy a podporu prodejců vybraných produktů na cílových trzích. Součástí bude rovněž příprava doprovodných marketingových nástrojů (návštěvnické karty - visitors card turistického regionu v jedné nebo dvou mutacích, podpůrných reklamních nástrojů typu video/film atd. (2006) Realizace projektu komplexní marketingové podpory ( ) Příprava a realizace projektu regionální výstavy CR (Dovolená Region) s doprovodným programem pro odborníky a podnikatele v CR. (2006) Příprava a realizace projektu regionální výstavy CR (Dovolená Region) s doprovodným programem pro odborníky a podnikatele v CR. (2007) Příprava a realizace projektu regionální výstavy CR (Dovolená Region) s doprovodným programem pro odborníky a podnikatele v CR. (2008) DMMS/ 1. Sovinecká, MSK, OK, ZK, IC, euroregiony, mikroregiony, municipality, provozovatelé atraktivit a služeb CR DMMS / MSK, OK, ZK, IC, euroregiony, mikroregiony, municipality, provozovatelé atraktivit a služeb CR DMMS / Enterprise plc, s.r.o., MSK, OK, ZK, municipality, provozovatelé atraktivit a služeb CR, CK, touroperátoři, školy změřené na CR, zahraniční partneři DMMS / Enterprise plc, s.r.o., MSK, OK, ZK, municipality, provozovatelé atraktivit a služeb CR, CK, touroperátoři, školy změřené na CR, zahraniční partneři DMMS / CzT, MSK, SMO, Ostravské výstavy, partneři z regionu DMMS / CzT, MSK, SMO, Ostravské výstavy, partneři z regionu DMMS / CzT, MSK, SMO, Ostravské výstavy, partneři z regionu 120 tis. Kč / ročně, kombinované financování veřejné + soukromé zdroje 20 tis. Kč / kombinované zdroje veřejné + soukromé 300 tis. Kč, kombinované financování veřejné + soukromé zdroje 1,5 mil. Kč ročně, kombinované financování veřejné + soukromé zdroje + národní a EU programy (OPRLZ, SROP, atd.) 1,5 mil. Kč, kombinované financování veřejné + soukromé zdroje 1,5 mil. Kč, kombinované financování veřejné + soukromé zdroje 1,5 mil. Kč, kombinované financování veřejné + soukromé zdroje Enterprise plc, s. r. o. Strana 16 (celkem 108)

17 6. Organizační rozvoj 6.1 Rozvoj destinačního managementu v turistickém regionu včetně zapojení poradního sboru a dalších činitelů a institucí 6.2 Zajištění prodeje produktů a balíčků turistického regionu a turistických oblastí 6.3 Zajištění vyšší úrovně a zkvalitnění nabídky restauračních a ubytovacích zařízení 6.4 Zkvalitnění práce TIC (RLZ, otvírací doba, rozsah služeb) 6.5 Realizace vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů za účelem zvýšení profesionality, kompetencí a jazykové vybavenosti pracovníků působících v cestovním ruchu 6.6 Zajištění organizační podpory rozvoje cestovního ruchu na úrovni krajů (MSK, OK, ZK), měst a dalších relevantních institucí 6.7 Marketingová šetření zaměřená na profil turisty a návštěvníka turistického regionu Zajistit pravidelná setkání poradního sboru 2 3 x ročně. ( ) Zajistit pravidelná jednání pracovních skupin v jednotlivých turistických oblastech (3 4 x ročně) Vytvoření jasného systému a pravidel pro zařaditelnost produktů do prodeje včetně garančních podmínek a systému provize v kontextu z. 159/1999 Sb. ( ) Příprava osvětově-vzdělávacího projektu dlouhodobě vedoucí ke zkvalitnění služeb v restauračních a ubytovacích zařízeních TR SMaS Příprava osvětově-vzdělávacího projektu dlouhodobě vedoucí ke zkvalitnění služeb IC v TR SMaS Standardizace poskytovaných služeb jednotlivými IC Příprava osvětově-vzdělávacího projektu vedoucí k rozvoji lidských zdrojů za účelem zvýšení profesionality, kompetencí a jazykové vybavenosti pracovníků působících v cestovním ruchu Vytvoření metodiky a know-how včetně zajištění kompetentních lektorů Organizace programu Projednání další spolupráce krajů na rozvoji CR v TR SMaS ( ) Zajištění pravidelné komunikace mezi kraji a subjekty zainteresovanými na rozvoji CR v TR SMaS Zajištění zpětné vazby od turistů a návštěvníků regionu v rámci realizace pravidelného marketingového šetření spokojenosti návštěvníků v roce Zajištění zpětné vazby od turistů a návštěvníků regionu v rámci realizace pravidelného marketingového šetření spokojenosti návštěvníků v roce 2007 DMMS / MSK, OK, ZK, partneři v regionu DMMS / MSK, OK, ZK, partneři v regionu DMMS / IC, provozovatelé atraktivit a služeb, Visit Moravia, incomingové CK, CzT UNIHOST, Beskydhost, HK, provozovatelé restauračních a ubytovacích zařízení, školy a školící instituce IC v regionu, ATIS, DMMS IC v regionu, ATIS, VŠP Ostrava, RPIC, Dům techniky, AHOL, DAKOL, DMMS MSK / OK / ZK MSK / OK / ZK, Euroregiony, DMMS DMMS / CzT, MSK DMMS / CzT, MSK 15 tis. Kč/ročně, kombinované financování 30 tis. Kč/ročně Odhad cca 2 mil. Kč / kombinované financování OP RLZ + provozovatelé restauračních a ubytovacích zařízení Kombinované zdroje OP RLZ, účastníci Enterprise plc, s. r. o. Strana 17 (celkem 108)

18 6.8 Nabídka pro investory do CR 6.9 Příprava regionu pro asijské trhy (pro období po roce 2010) 6.10 Zajištění prezentace státem způsobených překážek pro rozvoj cestovního ruchu zástupcům vlády a parlamentu Zajištění zpětné vazby od turistů a návštěvníků regionu v rámci realizace pravidelného marketingového šetření spokojenosti návštěvníků v roce Vytvořeni katalogizačních pasportů investičních příležitostí v CR vč. fotodokumentace (na základě zpracovaného seznamu investičních příležitostí) (2006) Převedení do internetové prezentace včetně offline verze pro prezentaci na prezentačních realitních akcích typu EXPOREAL s možností tiskových výstupů informačních podkladů k investičním možnostem Udržování aktuálnosti nabídky pro investory do CR, propojení se systémem Doménové koule Zpracování marketingové studie se zaměřením na požadavky turistů z identifikovaných Asijských zemí. (2006) Rozvoj opatření a aktivit vzešlých ze studie ( ) Informační příprava podnikatelských subjektů na specifické požadavky asijských zákazníků Příprava a realizace marketingové kampaně. (2010 a dále) Příprava komplexní prezentace státem způsobovaných překážek rozvoje CR (2006) Zajištění pravidelné informovanosti politiků na národní a regionální úrovni o problémech CR (přizývání na poradní sbory, pracovní skupiny atd.) ( ) DMMS / CzT, MSK Enterepriseplc, s.r.o., DMMS o.p.s., Agentura Beskydy a Valašsko za DK MSK / OK / ZK / DMMS MSK / OK / ZK / DMMS UNIHOST, DMMS, RHK MSK / OK / ZK / DMMS / CzT UNIHOST, Beskydhost, RHK, profesní společenstva v regionu, DMMS DMMS, UNIHOST, Beskydhost, RHK, profesní společenstva v regionu, DMMS 300 tis. Kč 10 tis. Kč 3 TO Beskydy a Valašsko Je rozlohou 2. největší turistickou oblastí turistického regionu SMaS. Rozprostírá se na území MSK a ZK (okres Vsetín). V rámci jednání pracovních skupin vznikly návrhy na slogany, které budou využitelné při oslovování vybraných cílových skupin: Enterprise plc, s. r. o. Strana 18 (celkem 108)

19 U nás bez hamburgrů (pro DCR) Malebná příroda Beskyd a místní folklór Beskydy ráj aktivního odpočinku 3.1 Nosné produkty Poznávání o Folklór, zvyky a tradice, venkov Markrabství Lašské Radegastovy Beskydy Valašské království Valašské muzeum v přírodě Muzeum Novojičínska Muzeum Beskyd (F.M.) Atd. o Architektura a historie Dřevěná lidová architektura Beskyd Dřevěné kostelíky Fojtství v Kopřivnici Pustevny Pohankový mlýn ve Frenštátě pod Radhoštěm Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm Městské památkové rezervace Nový Jičín Příbor Štramberk Zámky Frýdek Žerotínský zámek N. Jičín Hrady a zříceniny hradů Hukvaldy Starý Jičín Štramberská Trúba Průmyslové dědictví a typické produkty Muzeum Tatry v Kopřivnici Muzeum klobouků N. Jičín Rozhledny a místa dalekých rozhledů Kněhyně Enterprise plc, s. r. o. Strana 19 (celkem 108)

20 Lysá hora Okrouhlá u Fr. - Místku Panorama u Chlebovic Prašivá Rozhledna Bílá hora (Kopřivnice) Skalka Smrk Historie Kozlovice-dědina Valašských vojvodů expozice kopřivnické majoliky a Z. Buriana, o Příroda Malebná příroda Beskyd se všemi chráněnými vzácnými územími. o Slavné osobnosti Albín Polášek Emil Zátopek František Palacký, Karel Hofman Leoš Janáček, Petr Bezruč Zdeněk Burian Atd. o Gastronomie lašské a valašské speciality, Radegast, slivovice, frgály Štramberské uši Ondráš Lázně a Wellness o Hotel Odra Ostravice o Sport relax centrum Kotelna, Frýdlant nad Ostravicí o Rehabilitační centrum v Čeladné o Relax centrum Sepetná, Ostravice Sport a aktivní dovolená o Pěší turistika v Beskydách o Cykloturistika v Beskydách o Hipoturistika a jezdectví o Vodní turismus Bečva, Morávka, Enterprise plc, s. r. o. Strana 20 (celkem 108)

21 Zábava Ostravice, Těrlická přehrada Žermanická přehrada o Sportovní a závěsné létání Frýdlant n. Ostravicí Javorový (součást Těšínského Slezska) Kněhyně Smrk o Golf Beskydské golfové trio (Čeladná, Rožnov, Třinec Těšínské Slezsko) Golf pro začátečníky - golfové hřiště hotelu Horal o Zimní sporty - sjezdové a běžecké lyžování Bílá Grúň Horní Bečva Javorníky Kohútka Javorový Malenovice Morávka Sviňorky Mosty u Jablunkova (Těšínské Slezsko) Palkovice Pustevny Řeka (Těšínské Slezsko) Soláň Údolí Lomné - Severka, Přelač, Armáda (Těšínské Slezsko) Velké Karlovice Razula, Machůzky, Podťaté Visalaje Vranča Nový Hrozenkov Vsacký cáb Vsetín Ostravice Na Čele Kopřivnice Červený kámen o Skokanské můstky ve Frenštátě p. Radhoštěm o Kultura Janáčkovy Hukvaldy folklórní festivaly Frýdek-Místek, Jablunkov, Dolní Lomná (Těšínské Slezsko) Rožnov... Enterprise plc, s. r. o. Strana 21 (celkem 108)

22 přehlídka divadel Kopřiva (Kopřivnice) přehlídka umění handicapovaných Motýlek (Kopřivnice) taneční soutěž Tatra (Kopřivnice) výstava modelů Beskyd Model Kit Show (Kopřivnice) o Zábava ve Valašském království FRKOT folkroristický soubor Valašský vojvoda, atd. o Koupání a zábava Aquapark Frenštát p. Radhoštěm Aquapark Frýdek-Místek Olešná Koupaliště Sluníčko Ostravice (koupaliště 610 m n.m.) Kryté bazény Frenštát p. Radhoštěm Frýdek Místek Kopřivnice Metylovice Nový Jičín Palkovice Rožnov Přírodní koupaliště Venkovská, agro a eko-agro turistika v Beskydech Profesní turismus o Kongresy, konference, pracovní setkání, školení a incentiva v Beskydech 3.2 Cílové skupiny Cílové skupiny dle statutu: o rodiny s dětmi, o senioři, o školní skupiny, Cílové skupiny dle motivace o zájemci o poznávání o golfová klientela, o firemní akce, o aktivní a rekreační sportovci, pěší turisté cykloturisté, lyžaři zájemci o sportovní létání Enterprise plc, s. r. o. Strana 22 (celkem 108)

23 Cílové skupiny dle zemí: o ČR - tuzemská klientela o Polsko o Maďarsko o Německo o Slovensko o Holandsko o Rusko o Pobaltské země 3.3 TO Beskydy a Valašsko 1. Primární rozvoj 1.1 Budování nových multifunkčních areálů a atraktivit s podporou celoročního využití Vybudování letní bobové dráhy na Pustevnách Stavba by byla v prostoru dolní stanice lanové dráhy Ráztoka-Pustevny, délka cca 750m Vybudování golfového hřiště na Ostravici Vybudování multifunkčního sportovního areálu na Ostravici Ing. Jan Mikeska Tel , Trojanovice 477, Frenštát pod Radhoštěm pustevny@skialpin.cz OÚ Ostravice Ing. Jaromír Dobrozemský starosta@obec-ostravice.cz tel OÚ Ostravice Ing. Jaromír Dobrozemský starosta@obec-ostravice.cz tel mil.kč Enterprise plc, s. r. o. Strana 23 (celkem 108)

24 1.1.4 Vybudování aquaparku na Čeladné Jde o vybudování moderního aquaparku s ohřívanou vodou a kombinovaným letním otevřeným a celoročním krytým provozem s možnosti proplouvání do odkryté částí i mimo letní období. Bazény doplňuje paleta všech možných vodních atrakcí, obvyklých v takových zařízeních ve velkých střediscích CR v Evropě i na světě v otevřeném i krytém provedení. Areál má i potápěčský bazén s veškerou potřebnou výbavou a bezpečnostním zajištěním a kromě toho animaci fiktivních obrazů různých hlubinných scenérií na bázi možností vyspělých informačních technologií, dosud obvyklou především v golfu. Součástí je i hotelové ubytování pro 52 hostů, hotelová restaurace s učebnou a salónkem pro pořádání potápěčských kurzů profesionálů, sportovních potápěčů i začátečníků. Venkovní prostředí poskytuje řadu příležitostí ke sportu a zábavě. V krytých částech jsou sauny, masáže, fitness a další atrakce Vybudování sportovního areálu v centru Lichnova (víceúčelové hřiště, tenisový kurt, obslužná budova), termín není znám Obec Čeladná / investor Ing. Stanislav Chromčák Čeladná 260 Tel celadna@iol.cz Orel Lichnov, OÚ Lichnov MUDr. Josef Šimíček Lichnov č.90 Tel , , , ou.lichnov@iol.cz MR Frenštátsko Investice do projektu aquaparku jsou 292,4 mil Kč, obec Čeladná vloží pozemky a napojení na sítě. Předpokládaná je dotace a účast dalšího investora. Bude v novém ÚP 4000 tis. Kč/ Orel 3200, rozpočet obce 800, MSK (POV dot. titul 7) Konferenční centrum Huvkaldy. Garant: Biskupství ostravsko-opavské. 101 mil. Kč / Kombinované financování donorské zdroje národní/eu Enterprise plc, s. r. o. Strana 24 (celkem 108)

25 2. Sekundární rozvoj 1.2 Vytváření nových zábavních a volnočasových atraktivit pro rodiny s dětmi 1.3 Budování nových areálů zimních sportů 1.4 Vybudování centra Sigmunda Freuda v Příboře 2.1 Rozvoj stávajících areálů zimních sportů Zpracování studie rozhledny na Ondřejníku a její následné vybudování, Vybudování a vybavení parku pro rodiče s dětmi Lyžařský areál Čeladná Areál na jižním okraji obce by zajistil možnost sjezdového lyžování z úpatí Kněhyně a Malé Stolové. Navazoval by na stávající sjezdovku na Stolové. Zázemí by mělo možnost napojení na infrastrukturu obce Čeladná. Pro jeho realizaci je nutno dojednat další upřesnění a vyřízení podkladů. Při jeho realizaci by došlo k omezení a větší ochraně Podolanského údolí s nejzajímavějšími přírodními lokalitami Lyžařský areál Kopřivnice (na Červeném kameni) ( ) Rekonstrukce rodného domu S.F. / Vybudování Centra Sigmunda Freuda a doprovodné infrastruktury ( ) Pustevny propojení sjezdovek včetně umělého zasněžování zasněžování velké sjezdovky akumulační nádrž na zasněžování Kunčice pod Ondřejníkem, MR Frenštátsko Obec Kunčice pod Ondřejníkem ve spolupráci s ZO CSOP v Kunčicích pod Ondřejníkem, kontaktní osoba ing. A. Křen, tel Město Kopřivnice Obec Čeladná Ing. Stanislav Chromčák Čeladná 260 Tel celadna@iol.cz Červený kámen s.r.o./ Město Kopřivnice Město Příbor Město Příbor SK Skialpin Pustevny Ing. Jan Mikeska Tel , Trojanovice 477, Frenštát pod Radhoštěm pustevny@skialpin.cz Studie tis. Kč/ Rozpočet obce, MSK (POV dot. titul 7) 6 mil. Kč / rozpočet města, donorské zdroje 150 mil. Kč / rozpočet města, donorské zdroje 6278 tis. Kč tis. Kč tis. Kč kombinované zdroje, donor EU, národní programy Enterprise plc, s. r. o. Strana 25 (celkem 108)

26 2.2 Rozvoj sportovních a zábavních areálů pro rozšíření programové nabídky s podporou celoročního využití Ráztoka Velká sjezdovka, příprava , realizace 2007,stavba lanové dráhy na velkou sjezdovku délka 1250 m, převýšení 380 m, Modernizace lyžařského areálu Bílá pořízení lanovky (kapacita: 2400 osob za hodinu) Rozšíření lyžařského střediska Morávka Sviňorky včetně zasněžování Rozvoj areálu skokanských můstků ve Frenštátě p. R Eurosport park, příprava a realizace projektu zahrnujícího komplexní služby CR (ubytování, sport, relaxace), SK Skialpin Pustevny Ing. Jan Mikeska Tel , Trojanovice 477, Frenštát pod Radhoštěm pustevny@skialpin.cz Obec Trojanovice, MR Frenštátsko SKI Vítkovice - Bílá Ski Vítkovice Bílá Ing. Jaromír Vlček Tel , info@skibila.cz Obec Morávka / provozovatel Předseda TJ Mgr. Jiří Novotný Tel tjfrenstat@quick.cz Jiří Raška, Tel Frenštát pod Radhoštěm, MR Frenštátsko č.p. 1, Frenštát p.r. pan Berger Investice MěÚ , tis. Kč/ SK Skialpin, MSK, SROP (opatření 4.2.2) tis. Kč tis. Kč/ SROP (opatření 4.2.2), státní rozpočet, SKI Vítkovice - Bílá 6133 tis. Kč/ SROP (opatření 4.2.2), obec tis. Kč/ Rozpočet Frenštátu p. R., SROP (opatření 4.2.1), MSK / soukromý investor Zpracování studie malého skokanského areálu s následnou realizací, studie Vybudování maloplošného hřiště s celoročním provozem (rozměry hokejového hřiště, letní sporty, bruslení atd.), Kunčice pod Ondřejníkem, MR Frenštátsko Obec Kunčice pod Ondřejníkem ve spolupráci s ZO CSOP v Kunčicích pod Ondřejníkem, kontaktní osoba ing. A. Křen, tel Obec Tichá Tichá č. 1 Tel p.starosta Luboš Žabka MR Frenštátsko 100 tis. Kč/ Rozpočet obce, MSK (POV dot. titul 7) 3000 tis. Kč/ Rozpočet obce, SROP (opatření 4.2.2), MSK Enterprise plc, s. r. o. Strana 26 (celkem 108)

27 2.3 Rozvoj a zpřístupňování nabídky poznávacího a profesního turismu Rozšíření hřiště na sportovní areál (fotbalové hřiště, tenisové kurty, dětské hřiště, zázemí šatny, WC atd.) Rozšíření jezdeckého areálu ve spolupráci s městem Frenštát pod Radhoštěm společné pozemky (parkůr, ovál), termín není znám Aktivizace jezdecké společnosti REIT CLUB rekonstrukce a rozšíření jezdeckého areálu Modernizace a revitalizace objektu lyžařské chaty lyžařského klubu Svinec Nový Jičín Rozvoj rekreačního a sportovního potenciálu Těrlické přehrady Rozvoj rekreačního a sportovního potenciálu Žermanické přehrady Modernizace koupaliště v Kopřivnici Rekonstrukce zahrady s občerstvením u muzea Fojtství Expozice vystěhovalectví do USA (úprava podkroví budovy z roku 1898, vybavení IT, úprava vstupních prostor), termín není znám Obec Tichá Tichá č. 1 Tel p.starosta Luboš Žabka Není schválen prozatím územní plán bude pravděpodobně schválen do konce roku kontak MR Frenštátsko Obec Tichá Tichá č. 1 Tel Frenštát pod Radhoštěm MR Frenštátsko Zahrnuto do změny ÚP, náklady nejsou známy, rozpočet obce, SROP (opatření 4.2.2), Náklady nejsou známy, rozpočet obce, SROP (opatření 4.2.2) Jezdecká společnost REIT CLUB tis. Kč/ SROP (opatření 4.2.2), státní rozpočet, REIT CLUB Lyžařský klub Svinec 8017 tis. Kč/ SROP (opatření 4.2.2), státní rozpočet, LK Svinec Obec Žermanice p. Brenerová ouzermanice@volny.cz Město Kopřivnice Město Kopřivnice Obec Lichnov Lichnov 90 MUDr. Josef Šimíček tel ou.lichnov@iol.cz MR Frenštátsko Náklady nejsou známy Náklady nejsou známy Náklady nejsou známy Náklady nejsou známy Náklady nejsou známy, rozpočet obce, MSK (POV dot. titul 7) Vytvoření muzea v nádražní budově Veřovice (muzeum + IC), 2006 Obec Vepřovice Veřovice 70 Tel tis. Kč / Rozpočet obce, MSK (POV dot. titul 7) Enterprise plc, s. r. o. Strana 27 (celkem 108)

28 3. Terciární rozvoj 2.4 Vyřešení využití vrcholu Lysé hory pro potřeby turismu 3.1 Příprava asociačních produktů (1-2) turistické BaV 3.2 Vytvoření portfolia celoroční nabídky produktů a produktových balíčků poznávacího turismu se zaměřením na folklór, architekturu, přírodní atraktivity a gastronomii V návaznosti na stávající cyklo/pěší/naučné trasy připravit odbočky k místním atraktivitám v okolí Malenovic a Frýdlantu n. O Rekonstrukce a obnova hradu Hukvaldy Využití vysílače Bezručova chata Kamenný dům zvýšení o jedno patro Beskydy a Valašsko plné aktivního odpočinku Malebná příroda a folklór Beskyd a Valašska Municipality v TO MSK MSK, CHKO, KČT, dotčené města a obce, podnikatelské subjekty, fyzické osoby DMMS o.p.s. / IC, municipality, podnikatelské subjekty, Valašské království s.r.o. Regionální agentura Beskydy a Valašsko DMMS / IC, municipality, podnikatelské subjekty, zájmové organizace, Valašské království s.r.o. Agentura B-V Produkt Valašské království Valašské království s.r.o., Produkt Markrabství lašské Valašské království, s.r.o., Folklór a dřevěná architektura Subjekty ve spolupráci s DMMS Beskyd a Valašska Za významnými osobnostmi BaV DMMS/Subjekty, IC ve spolupráci s Za malebnou přírodou BaV DMMS/Subjekty, IC ve spolupráci s Beskydské rozhledy DMMS/Subjekty, IC ve spolupráci s U nás bez hamburgrů tis. Kč / kombinované zdroje 3.3 Vytvoření portfolia celoroční nabídky produktů a produktových balíčků rekreačního turismu se zaměřením na aktivní dovolenou a sport Výpravy do švestkozemě Valašské království s.r.o., Valašské království s.r.o Beskydský gurmán Beskydy ze sedla kola Destinační management / BIC/Agentura Beskydy a Valašsko/Valašské království, subjekty, obce, města Beskydský adrenalin Destinační management / BIC/Agentura Beskydy a Valašsko/Valašské království, subjekty, Beskydská škola létání Enterprise plc, s. r. o. Strana 28 (celkem 108)

29 4. Podpůrná vybavenost 3.4 Vytvoření portfolia celoroční nabídky produktů a produktových balíčků profesního turismu (konference, vzdělávací akce, incentiva) 3.5 Vytvoření portfolia nabídky produktů a produktových balíčků venkovského a agro turismu 3.6 Vytvoření nabídky 2 7 denních pobytů pro školní mládež (výlety, lyžařské kurzy, pobyty v přírodě) 3.7 Vytvoření portfolia společných produktů a produktových balíčků se sousedními turistickými oblastmi 4.1 Vysílání Panoramy z více míst v Beskydech 4.2 Rozvoj a zkvalitňování nabídky ubytovacích kapacit Beskydy pod námi (produkt zaměřený na sportovní a závěsné létání) Destinační management / BIC/Agentura Beskydy a Valašsko/Valašské království, subjekty, Beskydská škola létání Beskydské golfové trio DMMS/golfové areály (Čeladná, Rožnov) Konference, pracovní setkání a DMMS o.p.s. incentiva v Beskydách a na Participující subjekty Valašsku Salaše v Beskydách a na DMMS o.p.s. Valašsku (Beskydské salašení) Participující subjekty Beskydy ze sedla koně DMMS o.p.s. Participující subjekty Agroturismus v Pobeskydí DMMS o.p.s. Participující subjekty Beskydy a Valašsko pro děti a DMMS o.p.s. mládež Participující subjekty Beskydské zimní výcvikové kurzy DMMS o.p.s. Participující subjekty Beskydy a Valašsko pro zdraví DMMS o.p.s. a poznání Participující subjekty DMMS o.p.s. Participující subjekty, destinační managementy sousedních turistických obalsti Výstavba ***hotelu v Kopřivnici Soukromý investor / Město Kopřivnice - podpora záměru realizace výstavby ***hotelu v Kopřivnici 4.3 Vytvoření jednotného odbavovacího systému lyžařských areálů v Beskydách Zahájení jednání mezi provozovateli SKI areálů (2006) Příprava společného projetu jednotného odbavovacího systému ( ) DMMS / IC, provozovatelé SKI areálů DMMS / IC, provozovatelé SKI areálů 250 / podnikatelské subjekty / donorské zdroje Enterprise plc, s. r. o. Strana 29 (celkem 108)

Marketingová strategie rozvoje cestovního ruchu v turistickém regionu Severní Moravy a Slezska

Marketingová strategie rozvoje cestovního ruchu v turistickém regionu Severní Moravy a Slezska Marketingová strategie rozvoje cestovního ruchu v turistickém regionu Severní Moravy a Slezska Část 3: 15/10/2005/FIN Zadavatel: Moravskoslezský kraj Krajský úřad 28. října 117 702 18 Ostrava Zhotovitel:

Více

Tabulkové vyhodnocení vlivů. na životní prostředí

Tabulkové vyhodnocení vlivů. na životní prostředí Tabulkové vyhodnocení vlivů opatření prioritních os 1, 2 a 3 na životní prostředí Tabulka se vztahuje ke kapitole 7.3. textu vyhodnocení, v němž jsou také podrobně popsány metody hodnocení. V rámci legendy

Více

HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ

HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ Strategická vize Turistická oblast Ostravsko moderní centrum živé kultury, zábavy a sportu s unikátními industriálními atraktivitami nabízející

Více

v Moravskoslezském kraji

v Moravskoslezském kraji Podpora cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji RNDr. Tomáš Ehler oddělení cestovního ruchu, Moravskoslezský kraj krajský úřad Ostrava 15.4. 2009 Obsah prezentace Rozvojové priority MS kraje v oblasti

Více

PŘÍLOHA Č. 2 NÁVRHOVÉ ČÁSTI

PŘÍLOHA Č. 2 NÁVRHOVÉ ČÁSTI PŘÍLOHA Č. 2 NÁVRHOVÉ ČÁSTI MARKETINGOVÝ PLÁN NA LÉTA 2011-1014 Počet stran: 14 1 OBSAH 1 PLÁN ČINNOSTI PRO CÍLOVÉ TRHY A DLE JEDNOTLIVÝCH SPEC. CÍLŮ... 3 2 HODNOCENÍ A MĚŘENÍ ÚSPĚŠNOSTI MARKETINGOVÉHO

Více

Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků?

Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků? Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků? Konference Ostrava 10.12. 2009 Obsah prezentace aneb co se podařilo Kraj mnoha barev a příležitostí 2 Využití aktivit marketingové strategie v cestovním ruchu

Více

Integrované plány rozvoje území

Integrované plány rozvoje území Integrované plány rozvoje území Hotel Park Inn, Ostrava, 20. 4. 2011 Ing. Lucie Ligocká 2 Obsah: 1. Představení postupu zpracování IPRÚ 2. Konkrétní zkušenosti 3 Základní informace Zadavatel IPRÚ: Zpracovatel:

Více

INVESTICE DO CESTOVNÍHO RUCHU

INVESTICE DO CESTOVNÍHO RUCHU INVESTICE DO CESTOVNÍHO RUCHU Příjmy z cestovního ruchu jsou vždy významnou složkou ekonomického fungování regionů, a proto se investice do cestovního ruchu (CR) vyplatí nejen krajům, ale i podnikatelským

Více

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Konference Společně správným směrem spolupráce s partnery i médii Vyhodnocení činnosti v letech 2008 2009 a nástin další spolupráce Ostrava

Více

Aktivity ARR pro rozvoj cestovního ruchu

Aktivity ARR pro rozvoj cestovního ruchu Aktivity ARR pro rozvoj cestovního ruchu Destinační management a jeho přínosy pro rozvoj cestovního ruchu 20. 3. 2013 ARR realizuje projekty: - Stezka technických atraktivit (bez marketingu) - Destinační

Více

Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky?

Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky? Statutární město Ostrava odbor ekonomického rozvoje Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky? Odbor ekonomického rozvoje Ing. Helena Ochmanská 10. 12. 2009 www.ostrava.cz Programové balíčky

Více

Plán výzev ROP Moravskoslezsko na druhé pololetí roku 2011 a první pololetí roku 2012 Specifikace výzev

Plán výzev ROP Moravskoslezsko na druhé pololetí roku 2011 a první pololetí roku 2012 Specifikace výzev Plán výzev ROP Moravskoslezsko na druhé pololetí roku 2011 a první pololetí roku 2012 Specifikace výzev 5. 10. 2011 Plán výzev ROP Moravskoslezsko na 2. pololetí 2011 a 1. pololetí 2012 Specifikace výzev

Více

Rychleby Góry Złote, rozvoj podnikatelského prostředí a cestovního ruchu. Akční plán

Rychleby Góry Złote, rozvoj podnikatelského prostředí a cestovního ruchu. Akční plán Projekt je financován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj Rychleby Góry Złote, rozvoj podnikatelského prostředí a cestovního ruchu Akční plán Zadavatel: Sdružení obcí u nám. Svobody 134

Více

Oblast intervence 1.1 - Rozvoj regionální silniční dopravní infrastruktury

Oblast intervence 1.1 - Rozvoj regionální silniční dopravní infrastruktury Regionální operační program Moravskoslezsko REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM MORAVSKOSLEZSKO Moravskoslezský kraj Na tento operační program je určeno 15% z celkové alokace pro všechny ROPy. Rozpočet na celkové

Více

Destinační management turistické oblasti Jeseníky III. Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014

Destinační management turistické oblasti Jeseníky III. Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014 Destinační management turistické oblasti Jeseníky III Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014 1 PROGRAM KONFERENCE Zahájení konference Mgr. Renata Ramazanová, předsedkyně Rady pro cestovní ruch Ing. Ivan

Více

Strategické dokumenty a Marketingová koncepce rozvoje cestovního ruchu v Kutné Hoře

Strategické dokumenty a Marketingová koncepce rozvoje cestovního ruchu v Kutné Hoře Strategické dokumenty a Marketingová koncepce rozvoje cestovního ruchu v Kutné Hoře Konference o cestovním ruchu a památkách ve městech, obcích a regionech; duben 2013 Ivo Šanc, starosta Kutné Hory Úloha

Více

PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka

PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka Střední Morava Sdružení cestovního ruchu PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Více

Akční plán na období Turistická oblast Opavské Slezsko Příloha č. 13

Akční plán na období Turistická oblast Opavské Slezsko Příloha č. 13 1. Síťování, destinační management Rozvoj kompetencí a podpora spolupráce (síťování) aktérů cestovního ruchu z veřejného, soukromého i neziskového sektoru v TO Opavské Slezsko. Organizace školení, seminářů

Více

Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2011 (stav k )

Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2011 (stav k ) Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého e za rok (stav k 31. 12. ) 1 P.č. Název projektu, místo, vazba na 1 Marketingové aktivity Olomouckého e 2 Vybudování rezervačního

Více

Vyhodnocení akčního plánu Marketingové strategie rozvoje cestovního ruchu v turistickém regionu Severní Morava a Slezsko v letech 2005-2008

Vyhodnocení akčního plánu Marketingové strategie rozvoje cestovního ruchu v turistickém regionu Severní Morava a Slezsko v letech 2005-2008 Vyhodnocení akčního plánu Marketingové strategie rozvoje cestovního ruchu v turistickém regionu Severní Morava a Slezsko v letech 2005-2008 Agentura pro regionální rozvoj, a.s. Ostrava 2008-2009 1 Zadavatel:

Více

Klášterec nad Ohří Kadaň

Klášterec nad Ohří Kadaň Klášterec nad Ohří Kadaň Úvodem Města Klášterec nad Ohří a Kadaň připravují pro návštěvníky regionu návštěvnickou kartu. Karta umožní volný vstup do řady turisticky atraktivních zařízení a poskytne slevy

Více

Cestovní ruch ve Zlínském kraji a na Slovácku. Jan Pijáček, člen Rady Zlínského kraje Setkání starostů ORP Uherské Hradiště Boršice, 3.

Cestovní ruch ve Zlínském kraji a na Slovácku. Jan Pijáček, člen Rady Zlínského kraje Setkání starostů ORP Uherské Hradiště Boršice, 3. Cestovní ruch ve Zlínském kraji a na Slovácku Jan Pijáček, člen Rady Zlínského kraje Setkání starostů ORP Uherské Hradiště Boršice, 3. května 2018 Základní koncepční dokumenty pro cestovní ruch Aktualizace

Více

MIKROREGION SLEZSKÁ HARTA. turistická oblast středoevropského významu??

MIKROREGION SLEZSKÁ HARTA. turistická oblast středoevropského významu?? MIKROREGION SLEZSKÁ HARTA turistická oblast středoevropského významu?? Moravskoslezský kraj, okres Bruntál NízkýJeseník sestává z 13 obcí (Bruntál, Dlouhá Stráň, Horní Benešov, Leskovec nad Moravicí, Lomnice,

Více

Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2010

Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2010 Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu za rok 1 Tvorba nových produktů cestovního ruchu, produktových balíčků a komunikační aktivity na podporu zvýšení návštěvnosti 2 Vybudování rezervačního

Více

PRAHA. Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu

PRAHA. Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu 4.10.2012 PRAHA Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu Osnova prezentace Co se podařilo zrealizovat v oblasti podpory

Více

6. FÓRUM CESTOVNÍHO RUCHU IMAGE / IMPULSY / INSPIRACE BESKYDY 2017 TO BESKYDY-VALAŠSKO. Zpracoval(a): Mgr. David Karčmář. Datum:

6. FÓRUM CESTOVNÍHO RUCHU IMAGE / IMPULSY / INSPIRACE BESKYDY 2017 TO BESKYDY-VALAŠSKO. Zpracoval(a): Mgr. David Karčmář. Datum: 6. FÓRUM CESTOVNÍHO RUCHU TO BESKYDY-VALAŠSKO IMAGE / IMPULSY / INSPIRACE BESKYDY 2017 Zpracoval(a): Mgr. David Karčmář Datum: 9. 5. 2017 Cestovní ruch v Moravskoslezském kraji Stručná statistika: zdroj

Více

Marketingový plán 2019

Marketingový plán 2019 Marketingový plán 2019 Zkrácená verze - Jde o výtah klíčových částí plánu ve vztahu k partnerským eventům Plná verze MP2019: https://czechtourism.cz/nase-sluzbypro-vas/marketingovy-plan/ _ 07.09.2018 1

Více

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz Aktivity CCRJM březen 2013 Souhrn aktivit CCRJM Tvorba turistických produktů, programů, výletů Propagační materiály (distribuce), webové prezentace Fam tripy a press tripy domácí i zahraniční (Německo,

Více

VHODNÉ AKTIVITY. rekonstrukce, revitalizace a jiná opatření k zachování a obnově přírodních a kulturních atraktivit

VHODNÉ AKTIVITY. rekonstrukce, revitalizace a jiná opatření k zachování a obnově přírodních a kulturních atraktivit PRIORITNÍ OSA 2 ROZVOJ POTENCIÁLU PŘÍRODNÍCH A KULTURNÍCH ZDROJŮ PRO PODPORU ZAMĚSTNANOSTI VHODNÉ AKTIVITY Detailní specifikace aktivit podporovaných v rámci prioritní osy 2 Rozvoj potenciálu přírodních

Více

Magni Cesty s příběhem

Magni Cesty s příběhem Cesty s příběhem Magni Cesty s příběhem ROZVOJ POZNÁVACÍHO A KULTURNÍHO CESTOVNÍHO RUCHU MĚST A REGIONŮ PRO DOMÁCÍ A ZAHRANIČNÍ TURISTY HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Ing. Marek Toušek

Více

Prezentace pro OKD a.s.

Prezentace pro OKD a.s. HORNICKÝ LANDEK Prezentace pro OKD a.s. OBSAH PREZENTACE 1. VÝCHODISKA 2. KONTEXT PROJEKTU 3. NAVRHOVANÉ ŘEŠENÍ 4. ÚSKALÍ A RIZIKA 5. PŘÍLEŽITOSTI 1 VÝCHODISKA I. Analýza současného stavu + KLADY Unikátnost

Více

Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016

Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016 Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016 _ Organizační struktura agentury CzechTourism 15.5.2016 2 Odbor REGP a B2B Odbor REGP a B2B zajišťuje partnerství s regiony, státními i soukromými

Více

Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy

Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy Vážení žadatelé, v oblasti cestovního ruchu, nastává jedinečná možnost, jak zrealizovat vaše vize na území Středočeského kraje. Dotace z EU Vám usnadní start

Více

Regionální operační program Střední Morava. Přehled priorit a opatření. Duben 2007. Prioritní osy programu

Regionální operační program Střední Morava. Přehled priorit a opatření. Duben 2007. Prioritní osy programu Regionální operační program Střední Morava Přehled priorit a opatření Duben 2007 Prioritní osy programu Prioritní osa 1 Doprava... 2 Prioritní osa 2 - Integrovaný rozvoj a obnova regionu... 3 Prioritní

Více

Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR

Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR Setkání pracovníků CR, Dolní Kounice 29.-30. 10. 2009 Realizované projekty v rámci ROP NUTS II Jihovýchod (2007-2013) Kongresová, veletržní

Více

Společné setkání firem s vedením MSK a obce. Karlova Studánka

Společné setkání firem s vedením MSK a obce. Karlova Studánka 20. 6. 2018 Společné setkání firem s vedením MSK a obce Karlova Studánka Priority v MSK 2016-2024 Podpora a propojení vzdělávání, podnikání a zaměstnanosti Dokončení hospodářské transformace Strategie

Více

Vize a priority nového vedení MSK v oblasti podpory CR v MSK

Vize a priority nového vedení MSK v oblasti podpory CR v MSK Vize a priority nového vedení MSK v oblasti podpory CR v MSK Zpracoval(a): Ing. Ema Havelková, MBA Datum: 15. 3. 2017 Cestovní ruch v Moravskoslezském kraji Stručná statistika: 2012 2013 2014 2015 2016

Více

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Předmětné aktivity byly definovány s ohledem na jejich očekávaný příspěvek k naplnění cílů projektu a

Více

STRATEGICKÝ PLÁN MIKROREGIONU FRÝDLANTSKO - BESKYDY AKČNÍ PLÁN

STRATEGICKÝ PLÁN MIKROREGIONU FRÝDLANTSKO - BESKYDY AKČNÍ PLÁN STRATEGICKÝ PLÁN MIKROREGIONU FRÝDLANTSKO - BESKYDY samostatná příloha AKČNÍ PLÁN 2008 Akční plán mikroregionu Frýdlantsko - Beskydy část A dle tématického zaměření projektů Problémový okruh SPOLEČNOST

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ing. Miroslav Kalous

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ing. Miroslav Kalous Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ing. Miroslav Kalous Ing. Miroslav Kalous Náměstek ministra Obsah prezentace Význam cestovního ruchu pro ČR Základní statistická data cestovního ruchu Podpora cestovního

Více

Strategie řízení cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji

Strategie řízení cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji Strategie řízení cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji Moravian-Silesian Tourism, s.r.o. Zpracoval(a): David Karčmář Datum: 26.4.2016 Moravian-Silesian Tourism, s.r.o. Cestovní ruch v Moravskoslezském

Více

Marketing destinací ední Morava a Jeseníky

Marketing destinací ední Morava a Jeseníky Marketing destinací Středn ední Morava a Jeseníky A.Křetínská Olomoucký kraj, oddělení cestovního ruchu Ing. H. Kotíková, Ph.D Katedra rekreologie FTK UP, Olomouc RNDr. I. Marek m-ark Marketing a reklama

Více

Informace o projektech realizovaných z IOP odborem cestovního ruchu

Informace o projektech realizovaných z IOP odborem cestovního ruchu Informace o projektech realizovaných z IOP odborem cestovního ruchu Odbor cestovního ruchu bude v následujícím programovacím období realizovat v rámci IOP projekty zaměřené na kvalitu služeb v cestovním

Více

10 x 10 příběhů. Sto let příběhu České republiky. Severní Morava a Slezsko. Moravian-Silesian Tourism, s.r.o. David Karčmář.

10 x 10 příběhů. Sto let příběhu České republiky. Severní Morava a Slezsko. Moravian-Silesian Tourism, s.r.o. David Karčmář. 10 x 10 příběhů Sto let příběhu České republiky Severní Morava a Slezsko Moravian-Silesian Tourism, s.r.o. David Karčmář Zpracoval(a): David Karčmář Datum: 30.11.2017 Komunikační téma Czech Tourism2016

Více

30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová. Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu

30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová. Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu 30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu Střední Čechy y Pár slov o Regionální operačním programu Regionální operační č program pro NUTS

Více

Marketingová strategie

Marketingová strategie Marketingová strategie rozvoje cestovního ruchu turistické oblasti Valašsko na období let 2019 2022 1 2. Strategická část 2.1 Úvod Návrhová část Marketingové strategie rozvoje cestovního ruchu turistické

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010

Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010 1.3.2010 1 Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010 Setkání u kulatého stolu na téma Jak dál rozvíjet cestovní ruch na Vysočině? Tomáš Čihák, Vysočina Tourism Jihlava, 25. 2. 2010 1.3.2010

Více

22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa. Regionální operační program StředníČechy

22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa. Regionální operační program StředníČechy 22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa Regionální operační program StředníČechy Pár slov o Regionální operačním programu Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy Zaměřený konkrétně na region Střední

Více

Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje Mgr. Vladimíra Vyhnálková

Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje Mgr. Vladimíra Vyhnálková Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje 2014-2020 Mgr. Vladimíra Vyhnálková Kdo tvoří koncepci cestovního ruchu Jihočeského kraje? Kdo ji píše? KOLEGIUM CESTOVNÍHO RUCHU poradní orgán hejtmana Jčk, rozšířené

Více

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010 Srpen 2010 Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 1 HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Projekt Prezentace a propagace církevních památek a kulturně-historického

Více

ČESKO JEDE PŘÍPRAVA NA ROK ČESKÉ BUDĚJOVICE 10/2017

ČESKO JEDE PŘÍPRAVA NA ROK ČESKÉ BUDĚJOVICE 10/2017 ČESKO JEDE PŘÍPRAVA NA ROK 2018 18. 10. 2017 ČESKÉ BUDĚJOVICE 10/2017 STRATEGICKÝ RÁMEC PODPORY AKTIVNÍ MOBILITY, ZEJMÉNA CYKLISTICKÉ DOPRAVY A CYKLOTURISTIKY. Existence koncepčního dokumentu PROGRAM ROZVOJE

Více

Marketingová studie cestovního ruchu Olomouckého kraje na období

Marketingová studie cestovního ruchu Olomouckého kraje na období Marketingová studie cestovního ruchu Olomouckého kraje na období 2014 2016 Východiska studie Mezi hlavní východiska této studie patří zejména: Koncepce státní politiky cestovního ruchu v ČR na období 2014-2020

Více

Spolupráce hlavní mechanismus rozvoje cestovního ruchu v regionu Východní Morava

Spolupráce hlavní mechanismus rozvoje cestovního ruchu v regionu Východní Morava Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy 2015 10. února 2015 Kongresové centrum REC GROUP Staré Město Spolupráce hlavní mechanismus rozvoje cestovního ruchu v regionu Východní Morava Zdeněk

Více

Databáze CzechTourism

Databáze CzechTourism Monitoring návštěvníků v turistickém regionu Severní Morava a Slezsko Vyhodnocení etapy zima 2006/2007 www.gfk.cz www.czechtourism.cz Agenda 1 Parametry projektu 2 3 Hlavní výsledky Shrnutí 1 Parametry

Více

Obce a podpora venkovského cestovního ruchu

Obce a podpora venkovského cestovního ruchu VENKOVSKÁ TURISTIKA A AGROTURISTIKA Obce a podpora venkovského cestovního ruchu PaeDdr. Václav Petrus I. Obecné předpoklady Zk. 128/2000 Sb. o obcích, orgány obce Zk. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech,

Více

Marketingová strategie rozvoje cestovního ruchu v turistickém regionu Severní Morava a Slezsko 15/10/2005/FIN

Marketingová strategie rozvoje cestovního ruchu v turistickém regionu Severní Morava a Slezsko 15/10/2005/FIN Marketingová strategie rozvoje cestovního ruchu v turistickém regionu Severní Morava a Slezsko 15/10/2005/FIN Část 1: Analýza Strany 1-131 Část 2: Syntéza a strategie Strany 1-78 Část 3: Akční plán Strany

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou PROBLÉMOVÉ OKRUHY STRATEGIE OBCE MILOTICE NAD BEČVOU Z výchozí SWOT analýzy a dotazníkového šetření se jeví účelně rozčlenit slabé stránky a problémy obce Milotice nad Bečvou do pěti problémových okruhů

Více

Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období

Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období 2017 2025 Mgr. Lukáš Dědič PROCES - Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. Člen skupiny PAAC CONSORTIUM Web: rozvoj-obce.cz Email: info@rozvoj-obce.cz

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

komunikuje s institucemi a organizacemi

komunikuje s institucemi a organizacemi Mgr. Jan Matouš, provozovatel sekretariátu Asociace turistických informačních center ČR Asociace turistických informačních center ČR (zal. v r. 1994) 1) Zastupuje informační centra sdružená v asociaci,

Více

Časový rámec. P.č. Název projektu, místo realizace, vazba na opatření PR CR OK 1 Marketingové aktivity Olomouckého kraje

Časový rámec. P.č. Název projektu, místo realizace, vazba na opatření PR CR OK 1 Marketingové aktivity Olomouckého kraje místo, 1 Marketingové aktivity Olomouckého e Opatření č. 3.4 2 Vybudování rezervačního systému (KH- OCR, (KH-OCR, OIEP- OPŘ), Cílem projektu je efektivní marketingová podpora cestovního ruchu v OK zaměřená

Více

Produkt LIPNO BEZ BARIÉR je nabízen jako komplex zahrnující širokou nabídku:

Produkt LIPNO BEZ BARIÉR je nabízen jako komplex zahrnující širokou nabídku: LIPNO BEZ BARIÉR Lipno bez bariér je jediný produkt svého druhu obsahující komplexní nabídku s celoročním využitím nejen pro handicapované, a to díky svým synergickým efektům. Přednosti: vše na jednom

Více

TURISMUS Skrytá prosperita cestovní ruch Moravskoslezského kraje

TURISMUS Skrytá prosperita cestovní ruch Moravskoslezského kraje TURISMUS Skrytá prosperita cestovní ruch Moravskoslezského kraje Zpracoval(a): Mgr. Nazim Afana, LL.M. Datum: 30. 11. 2017 Podpora rozvoje cestovního ruchu v rámci dotací Dotační programy Podpora systémů

Více

1 PRIORITNÍ OBLASTI A OPATŘENÍ

1 PRIORITNÍ OBLASTI A OPATŘENÍ 1 PRIORITNÍ OBLASTI A OPATŘENÍ Splnění zvolených globálních a specifických cílů je podmíněno realizací řady aktivit. Jejich návrh je zpracován v následující kapitole, a to na 3 úrovních dle míry abstrakce/konkrétnosti:

Více

PŘÍLOHA Č. 3 NÁVRHOVÉ ČÁSTI

PŘÍLOHA Č. 3 NÁVRHOVÉ ČÁSTI PŘÍLOHA Č. 3 NÁVRHOVÉ ČÁSTI AKČNÍ PLÁN NA ROK 2 stran: Název akce /aktivity Vytvoření standardní organizační struktury TO jednotky destinačního managementu definování oblastí působení a kompetencí Období

Více

Plán výzev ROP Moravskoslezsko na rok 2011 Specifikace výzev. (včetně dříve vyhlášených výzev přesahujících do roku 2011)

Plán výzev ROP Moravskoslezsko na rok 2011 Specifikace výzev. (včetně dříve vyhlášených výzev přesahujících do roku 2011) Plán výzev ROP Moravskoslezsko na rok 2011 Specifikace výzev (včetně dříve vyhlášených výzev přesahujících do roku 2011) 21. 12. 2010 Výzvy prioritní osy 1 Regionální infrastruktura a dostupnost 21.12.

Více

Opatření E 1.1 Podpora přípravy a tvorby programů a produktů cestovního ruchu

Opatření E 1.1 Podpora přípravy a tvorby programů a produktů cestovního ruchu Opatření E 1.1 Podpora přípravy a tvorby programů a produktů cestovního ruchu ucelená nabídka turistických programů a produktů zaměřených na různé tematické oblasti nabídka turistických programů a produktů

Více

KARLOVARSKÁ ASOCIACE KONGRESOVÉ TURISTIKY

KARLOVARSKÁ ASOCIACE KONGRESOVÉ TURISTIKY KARLOVARSKÁ ASOCIACE KONGRESOVÉ TURISTIKY Andrea Pfeffer-Ferklová GM GRANDHOTEL PUPP Karlovy Vary,a.s. Předsedkyně správní rady karlovarské KAKT DŮVODY VZNIKU Karlovy Vary jako známá a v poslední době

Více

Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ) Odborná konference Ostrava 1.3. 2012

Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ) Odborná konference Ostrava 1.3. 2012 Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ) Odborná konference Ostrava 1.3. 2012 1 1. Vytvoření prováděcího dokumentu v souladu s marketingovou strategií a AP 2011/2012 2. Institucionalizace

Více

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Předmětné aktivity byly definovány s ohledem na jejich očekávaný příspěvek k naplnění cílů projektu a stanovených měřitelných

Více

BESKYDY-VALAŠSKO, regionální agentura cestovního ruchu. Divadelní 8, Nový Jičín. www.beskydy-valassko.cz info@beskydy-valassko.cz +420 608 815 585

BESKYDY-VALAŠSKO, regionální agentura cestovního ruchu. Divadelní 8, Nový Jičín. www.beskydy-valassko.cz info@beskydy-valassko.cz +420 608 815 585 BESKYDY-VALAŠSKO, regionální agentura cestovního ruchu Divadelní 8, Nový Jičín www.beskydy-valassko.cz info@beskydy-valassko.cz +420 608 815 585 Beskydy-Valašsko racr. Vznikla v roce 1998, jako sdružení

Více

PŘÍLOHA Č. 3: TEMATICKÉ MAPY

PŘÍLOHA Č. 3: TEMATICKÉ MAPY PŘÍLOHA Č. 3: TEMATICKÉ MAPY 1. Rozmístění obyvatelstva 2. Index vývoje počtu obyvatel 3. Dynamika obyvatelstva 4. Index demografického stáří 5. Vzdělanostní struktura obyvatelstva 6. Koeficient podnikatelské

Více

JARNÍ STRÁNĚ O OBCI OSTRAVICE obyvatel, průměrný věk 42,8 jedna z nejčistších lokalit v Moravskoslezském kraji

JARNÍ STRÁNĚ O OBCI OSTRAVICE obyvatel, průměrný věk 42,8 jedna z nejčistších lokalit v Moravskoslezském kraji JARNÍ STRÁNĚ V katastru obce Ostravice, v mimořádně čistém a zdravém místě pro bydlení, nabízíme k prodeji 32 nádherných, zasíťovaných stavebních pozemků o výměře 1 500-2 500 m 2 pro individuální výstavbu

Více

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU MOŽNÉ OBLASTI SPOLUPRÁCE 1/14 Jihočeská centrála cestovního ruchu Možné oblasti spolupráce Informační Systém Cestovního Ruchu Jihočeského kraje www.jiznicechy.cz příjímání

Více

1 Úvod 15 Literatura a prameny ke kapitole Vymezení cestovního ruchu 17

1 Úvod 15 Literatura a prameny ke kapitole Vymezení cestovního ruchu 17 O autorech 11 Předmluva 13 1 Úvod 15 Literatura a prameny ke kapitole 16 2 Vymezení cestovního ruchu 17 2.1 Základní pojmy v cestovním ruchu 18 2.2 Typologie cestovního ruchu 19 2.2.1 Formy cestovního

Více

Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava

Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava Konference CESTOVNÍM RUCHEM K POZNÁVÁNÍ A PROSPERITĚ Valašské Meziříčí 24. 2. 2011 Centrála cestovního ruchu Východní

Více

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006 Strana 1 (celkem 6) Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006 1. Komunikace, koordinace, spolupráce 1.1. Pravidelná jednání zástupců Jihočeského kraje, Jihočeské hospodářské komory,

Více

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU MOŽNÉ OBLASTI SPOLUPRÁCE 1/10 Informační Systém Cestovního Ruchu Jihočeského kraje www.jiznicechy.cz příjímání zpráv prostřednictvím MailFóra publikování aktualit databáze

Více

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty IPRÚ Olomouc základní informace Financován z prioritní osy 3 Cestovní ruch ROP SM Celková alokace pro IPRÚ Olomouc 240 mil. Kč IPRÚ

Více

Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu. Setkání informačních center Litomyšl

Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu. Setkání informačních center Litomyšl Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu Setkání informačních center 19. 9. 2016 Litomyšl Úsek cestovního ruchu Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací oddělení regionálního rozvoje

Více

Strategický plán rozvoje města Kopřivnice

Strategický plán rozvoje města Kopřivnice 9 Cestovní ruch Cestovní ruch (CR) je z hlediska ekonomického rozvoje chápán jako důležité odvětví místní ekonomiky, které je orientováno na export služeb a produktů návštěvníkům - turistům, kteří do města

Více

Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012. hotel Crowne Plaza

Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012. hotel Crowne Plaza Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012 hotel Crowne Plaza Nové logo Praha 18. 6. 2010 Brána do Čech = 4 destinace Potlačit maximálně Ústecký kraj Aktualizace Strategie rozvoje CR v roce 2010 Iniciace

Více

v oblasti cestovního ruchu v kraji Vysočina - turistický portál www.region-vysocina.cz

v oblasti cestovního ruchu v kraji Vysočina - turistický portál www.region-vysocina.cz Využití IT v oblasti cestovního ruchu v kraji Vysočina - turistický portál www.region-vysocina.cz Turistický portál kraje Vysočina www.region-vysocina.cz 2 Funkce:! nabídka, propagace, prezentace! neomezený

Více

Česká centrála cestovního ruchu odbor REGP a B2B 1.12.2015

Česká centrála cestovního ruchu odbor REGP a B2B 1.12.2015 Česká centrála cestovního ruchu odbor REGP a B2B _ 1.12.2015 Organizační struktura agentury CzechTourism 1.12.2015 2 Odbor Regionální partnerství a vztahy B2B REGP a B2B oddělení: - Produkt management

Více

POZICE TECHNICKÝCH PAMÁTEK V NABÍDCE TURISTICKÉHO POTENCIÁLU

POZICE TECHNICKÝCH PAMÁTEK V NABÍDCE TURISTICKÉHO POTENCIÁLU POZICE TECHNICKÝCH PAMÁTEK V NABÍDCE TURISTICKÉHO POTENCIÁLU (STATISTIKY A TRENDY V INDUSTRIÁLNÍ TURISTICE) 1 TECHNICKÁ PAMÁTKA JE.. Stavba, technické zařízení nebo technické řešení jedinečné nebo zajímavé

Více

Agentura CzechTourism pro regiony

Agentura CzechTourism pro regiony Agentura CzechTourism pro regiony Produkty 20 2 Obsah a načasov asování kampaní v roce 20 Komunikační téma Načasování Cílová skupina Destinace pro zamilované Studentská destinace Podzim Podzim Přeshraniční

Více

Kampaň na podporu českých hor. 3. 11. 2015 Ing. Markéta Vogelová _. v rámci projektu Česko naše destinace

Kampaň na podporu českých hor. 3. 11. 2015 Ing. Markéta Vogelová _. v rámci projektu Česko naše destinace Kampaň na podporu českých hor 3. 11. 2015 Ing. Markéta Vogelová _ v rámci projektu Česko naše destinace Projekt Česko naše destinace Cíle Marketingový: netradiční inspirace na expedici do destinací ČR

Více

Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období zápis

Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období zápis Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období 2014 2020 zápis 13. 11. 2014 Návrh Strategických cílů, specifických cílů a opatření Pracovní skupina Rozvoj obcí Vize Ekoregion

Více

Agentura CzechTourism pro regiony

Agentura CzechTourism pro regiony Agentura CzechTourism pro regiony Obsah a načasov asování kampaní v roce 2011 Komunikační téma Načasování Cílová skupina Destinace pro zamilované Studentská destinace Podzim Podzim Přeshraniční trhy Páry

Více

Moravian-Silesian Tourism, s.r.o.

Moravian-Silesian Tourism, s.r.o. Moravian-Silesian Tourism, s.r.o. Aktivity 2015 / 2016 / 2017 Zpracoval(a): David Karčmář Datum: 26.4.2016 Moravian-Silesian Tourism, s.r.o. Stěžejní aktivity v roce 2015 Projekt MST E-marketing: www.severnimorava.travel

Více

Tvorba produktů a balíčků cestovního ruchu

Tvorba produktů a balíčků cestovního ruchu Tvorba produktů a balíčků cestovního ruchu Simona Fink Turistické centrum VHS Regen Důležitým aspektem při tvorbě balíčků je: 1. profil destinace Od roku 1989 neustále stoupá návštěvnost turistického regionu

Více

9. REKREACE 9.1 HRADECKO

9. REKREACE 9.1 HRADECKO 9.1 HRADECKO - rekreační osady na Orlici - zahrádkářské kolonie - rozlehlé rekreační lesy včetně vybavenosti (veřejná tábořiště, naučné stezky, hradiště) - rekreační plochy ve vazbě na vodní plochy (např.

Více

Připomínkový list. Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/14.00263 Název nositele strategie: Místní akční skupina Hlučínsko, z.s.

Připomínkový list. Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/14.00263 Název nositele strategie: Místní akční skupina Hlučínsko, z.s. Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/14.00263 Název nositele strategie: Místní akční skupina Hlučínsko, z.s. Číslo připomínky 1 Charita Hlučín, Lukáš 2 Charita Hlučín, Lukáš 3 Charita Hlučín, Lukáš

Více

Česko jede včera, dnes a zítra. Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno

Česko jede včera, dnes a zítra. Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno Česko jede včera, dnes a zítra Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno Pamatujete si ještě, jak vůbec vznikla myšlenka Česko jede? CYKLOSTRATEGIE je to minulost, přítomnost, nebo budoucnost? PRIORITA 4. REALIZACE

Více

Regionální operační program Jihozápad

Regionální operační program Jihozápad Regionální operační program Jihozápad Přehled priorit a opatření Duben 2007 Prioritní osy programu Prioritní osa 1 - Dostupnost center... 2 Prioritní osa 2 - Stabilizace a rozvoj měst a obcí... 4 Prioritní

Více

SPOLEČNÁ SNÍDANĚ zástupců firem s vedením kraje a města v Kopřivnici

SPOLEČNÁ SNÍDANĚ zástupců firem s vedením kraje a města v Kopřivnici SPOLEČNÁ SNÍDANĚ zástupců firem s vedením kraje a města v Kopřivnici Zpracoval(a): Datum: Priority MSK 2016-2020 Záměry vedení kraje období 2016-2020 Podpora investic (domácí i zahraniční) Rozšiřování

Více

Destinační společnost Východní Čechy

Destinační společnost Východní Čechy Destinační společnost Východní Čechy Setkání zástupců TIC Pardubického a Královéhradeckého kraje, Pardubický pivovar Pernštejn - 31. 10. 2018 Pardubický kraj Pardubicko Orlické hory a Podorlicko Králický

Více

Marketing dálkových tras v ČR. Brno, 7.11. 2013, Daniel Mourek

Marketing dálkových tras v ČR. Brno, 7.11. 2013, Daniel Mourek Marketing dálkových tras v ČR Brno, 7.11. 2013, Daniel Mourek Definice dálkových cyklotras nadregionální, značené cyklotrasy sloužící především cykloturistice, které splňují minimální standardy na délku,

Více