Conrad Rautenbach o své dosavadní kariéře

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Conrad Rautenbach o své dosavadní kariéře"

Transkript

1 Conrad Rautenbach o své dosavadní kariéře Autor: Martin Rasghan Raška, :00 Conrad Rautenbach urazil za posledních několik let velmi dlouhou cestu. Ještě před osmi roky jezdil s autem pouze kolem tabákové farmy jeho rodičů. A nyní již patří do skupiny plnohodnotných účastníků nejprestižnějšího soutěžního šampionátu. Ačkoliv pochází z afrického Zimbabwe, dnes bydlí v Londýně, odkud má cestování na většinu soutěží přeci jen výrazně jednodušší. Chvíli přebýval i na východě Francie, ale tam mu to nesedělo tak jako v současném bydlišti. Rally of Turkey 2004 O svém soutěžení mluví Conrad jednoznačně: Byl to vždy můj sen. Když jsem jako osmiletý kluk jezdíval s různými auty na naší farmě, vždy jsem se viděl, jak jednou budu řídit WRC na světovém šampionátu. A nyní je ten okamžik tady. Abych byl ale upřímný, musím říct, že to bylo mnohem těžší, než jsem očekával. Na světovou scénu mladý Afričan nastupoval s vědomím toho, že se může spolehnout na své zkušenosti z předešlých startů. Věk 23 let pro tuto skutečnost příliš nehovoří, ovšem musíme brát v potaz, že Conrad soutěží od svých šestnácti let! Mnoho let předtím sledoval svého otce Billyho v bojích na afrických rally a následně se k němu posadil do soutěžního vozu. Jejich první společný podnik byl vůbec taková rodinná záležitost, neboť jim v seznamovacích jízdách rozpis připravovala Conradova maminka Jenny.

2 ADAC Deutschland Rallye 2006 Hned první rychlostní zkouška přichystala mladému jezdci nezapomenutelný okamžik: Po snad kilometrové rovině následoval průjezd hrazením oddělujícím pastviny, po němž následovala brána a další hrazení. Rozpis jsme připravovali s mojí mámou, protože byl táta v tu dobu v práci. Nějak jsme to však špatně zaznamenali a on mi to pak přečetl tak, že mám projet onou bránou. Byla to moje první soutěž, tak jsem se samozřejmě snažil vše dělat přesně podle rozpisu. Ani fakt, že byla zmíněná brána zavřená, mi nemohl zastavit. Prolétli jsme pochopitelně skrz ní, což otce zrovna nepotěšilo. Conrad se během soutěže výrazně zlepšoval a rozhodně nezůstalo u jediné zkušenosti, že má před projetím překážky sledovat, zda je průjezdná či nikoliv. S enkovou Toyotou Corollou dokončil svůj debut na podniku afrického mistrovství jako sedmý. Už jako šestnáctiletý tedy získal svůj první bod do klasifikace šampionátu pod hlavičkou FIA. S tím samým vozem si dokázal brzy dojet pro první absolutní vítězství a následně ve svých osmnácti pro titul mistra Zimbabwe. O rok později Conrad poprvé nakoukl do světového šampionátu, konkrétně se jednalo o účast v juniorském mistrovství. Zvykání si na evropský styl soutěží nebyl při přechodu z Afriky nic jednoduchého. Jezdcova slova hovoří jednoznačně: Ten první rok za volantem Fordu Puma byl katastrofální. Nedokončili jsme ani jeden podnik.

3 Tour de Corse 2007 Zlomový okamžik nastal v roce 2006, když zimbabwský pilot spojil síly s britským Geoff Jones Motorsport. V této sezóně se mu podařilo si třikrát dojet pro pódiové umístění a navíc započal spolupráci s jedním z nejlepších britských spolujezdců Davidem Seniorem. Jako bonus ke světovému juniorskému programu přidal starty se Subaru v britském šampionátu. Svou jízdou si tam vydobyl pozici juniora roku. Sezóna 2006 byla fantastická. Přestěhoval jsem se do Walesu, abych byl blíže týmu, měl jsem možnost pracovat na voze, Geoff Jones mi předal mnoho cenných zkušeností a všechno začalo fungovat. David Senior mi tehdy strašně pomohl, strávili jsme spoustu času na zlepšení rozpisu. Z Afriky jsem nebyl zrovna zvyklý jezdit podle not a raději jsem četl trať než bych naslouchal spolujezdci. Seznamovací jízdy jsem tehdy opravdu nenáviděl, ale to se při spolupráci s Davidem změnilo. V tom roce jsme ani jednou nebourali a zajeli jsme díky získané spolehlivosti několik pěkných výsledků, řekl k ročníku 2006 Conrad.

4 Safari Rally Kenya 2007 Rychlost a první tituly se dostavily o rok později, kdy se Conrad rozhodl zavítat zpět na rodnou půdu. Za pomoci Subaru Africa dokázal s přehledem získat titul v Mistrovství Afriky. Nejvíce hrdý však je letošní soukromník s Citroënem na výsledek v loňské Safari Rally, kde dokázal za sebou udržet tovární piloty Fiatu a dojet si pro vítězství. Své jméno tak připsal do kolonek, kde se již nacházejí takové hvězdy jako Colin McRae a Carlos Sainz nebo africké legendy Shekhar Mehta a Ian Duncan. Zapotřebí je mít na paměti, že se mu to podařilo v pouhých jedenadvaceti letech. Zatímco africké starty byly hlavně o spolehlivosti, v rámci JWRC pak Conrad hodlal upozornit na svou rychlost. Zejména ve Finsku o sobě dal vědět a upoutal tak pozornost šéfa továrního Citroënu Guy Frequelina. Své vystoupení tam zhodnotil takto: Patrik Sandell na nás měl 10 sekund náskok, ale my jsme se mu přibližovali. Teda alespoň do té doby, než nám praskla jedna z pneumatik a vyřadila tím brzdy. Tím nastaly velmi krušné chvíle. Ještě předtím jsme však Patrickovi na Ouninpohje nadělovali a před zmíněným problémem jsme podle mezičasů přebrali vedení. Hned poté nás kontaktovali Guy Frequelin s Yvesem Mattonem a začal se rodit letošní projekt. Mluvit s Frequelinem pro mě byla ohromná čest.

5 Wales Rally GB 2007 Kontrakt byl podepsán v době, kdy uběhlo šest let od oné první Conradovy rychlostní zkoušky, v jejímž průběhu prolétl zmíněnou bránou. Nyní před mladým Afričanem ležel jednoznačný úkol, přetavit svůj sen o účasti v MS za volantem WRC v kvalitní výsledky. Dosáhnout vůbec této účasti bylo přetěžké a následně jí projít nebylo o nic jednodušší. Hned při druhém startu s Citroënem C4 WRC a pátým s WRC v MS vůbec dosáhli Conrad a David na skvělé čtvrté místo. Podařilo se jim to v nejmokřejším a nejzáludnějším ročníku argentinské rally za poslední roky. Hned na následujícím podniku však přišla studená sprcha. Soukromník za volantem Citroënu se na přejezdu v jednom nepřehledném místě srazil s továrním pilotem nejvyššího kalibru, Sebastienem Loebem. V tu chvíli se nemohlo stát nic horšího. Sám Conrad přiznal, že to byl snad nejhorší okamžik jeho kariéry: Když jsme na konci úvodní etapy Jordánské rally odstoupili s porouchanou spojkou, byl jsem naštvaný. Ale nepředstavoval jsem si, že to bude ještě horší. Do soboty jsme nastoupili už jen s cílem sbírat zkušenosti, nic víc. Pak se ovšem stal zmíněný incident. Neberte to nějak zle, ale kdyby se to přihodilo Danimu Sordovi, nebylo by to tak hrozné. My jsme byli u Citroënu noví, chtěli jsme zaujmout a pak tohle. Noční můra.

6 Uddeholm Swedish Rally 2008 Nehoda se stala, nedalo se s tím už nic dělat. Conrad musel svojí pozornost upřít na další starty, při nichž bylo hlavním cílem pokračování ve sběru zkušeností. To však rozhodně nebylo jednoduché, jak popisuje Conrad: Nikdy jsem si nemyslel, že to bude tak těžké. Stále mi tížilo mnoho věcí, které mi znemožňovaly se pořádně sžít s řízením vozu. Cítím, že jsem toho letos zrovna moc nepředvedl. Sem tam jsme zajeli dobrou soutěž, ale celkově chyběla spolehlivost, která by nám umožnila na sobě pracovat, zlepšovat se a jít dál. Na letošním roce ale nachází i pozitiva: Za těch několik soutěží jsem hodně poznal a naučil se lépe vůz ovládat. Samozřejmě je C4 skvělé auto, ale musíte se s ním pořádně sžít. U těchto speciálů potřebujete čas a zkušenosti na to, abyste se s nimi dostali na limit a dokázali je pořádně nastavit. Ke konci roku jsme se již hodně přiblížili k ideálnímu setupu.

7 Rallye de Argentina 2008 Jak jsem řekl, tento rok byl pro mě prožitým snem. Jsem si jist, že o naskočení do MS a ježdění ve speciálech nejvyšší kategorie sní spousty lidí. Dostat se tam je však velice těžká práce, až se mnohdy člověk ptá, jestli mu to zato stojí. Co potřebujete nejvíce je odhodlání a touha. A také trochu rychlosti samozřejmě. Někdy musíte začínat pomaleji, abyste se zlepšili a zrychlili, ale každopádně na sebe musíte upozornit. Prostě musíte být schopni nést všechna tato rizika, popisuje Conrad trnitou cestu do MS. Nejlepší africký jezdec současnosti nyní stojí na počátku další fáze své kariéry. Již prokázal svou rychlost na africké půdě, v Británii i v juniorském světovém šampionátu. Nyní má před sebou nelehký úkol budovat na zkušenostech z letošního plnohodnotného ročníku v rámci WRC. Nezbývá mu tedy než popřát hodně úspěchů do dalších let a nám pak, abychom si mohli i nadále užívat jeho atraktivní průjezdy.

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17 Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17 Autor: Standa standak Komínek, 15. 7. 2008 13:34 Druhým vozem Škoda Fabia WRC, který si svoji premiéru odbyl na Německé rally 2005, byl vůz s pořadovým číslem

Více

5. podnik BRC, 8. října, Pickering Yorkshire, šotolina, 12 RZ 105 mil, posádky klasifikace international (start/cíl) 29/22. ewrc.

5. podnik BRC, 8. října, Pickering Yorkshire, šotolina, 12 RZ 105 mil, posádky klasifikace international (start/cíl) 29/22. ewrc. Trackrod Rally Yorkshire - komentář Autor: Martin Rasghan Raška, 10. 10. 2006 00:00 5. podnik BRC, 8. října, Pickering Yorkshire, šotolina, 12 RZ 105 mil, posádky klasifikace international (start/cíl)

Více

Profil jezdce. 1.Adam Lacko

Profil jezdce. 1.Adam Lacko Adam Lacko 1.Adam Lacko Profil jezdce Datum narození: 24. září 1984 Místo narození: Čeladná, Česká Republika Národnost: česká Váha: 85 kg Výška: 186 cm Povolání: závodní jezdec První start: 1994, motokáry

Více

Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2. ewrc.cz

Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2. ewrc.cz Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2 Autor: Martin Agnus Bobek, 17. 10. 2005 00:00 Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 1. díl Mistrovství světa v rally jsme od roku 1999 absolvovali

Více

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 3. RC Rallye Český Krumlov 2013. Volný závod

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 3. RC Rallye Český Krumlov 2013. Volný závod ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ 3. RC Rallye Český Krumlov 2013 Volný závod OBSAH: 1. Úvod 2. Organizace 3. Program 4. Přihlášky 5. Pojištění 6. Reklama a označení 7. Pneumatiky 8. Palivo 9. Seznamovací jízdy 10.

Více

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 7. RC Rallye Český Krumlov ÚAMK RC Rally Cup Český Krumlov 2017

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 7. RC Rallye Český Krumlov ÚAMK RC Rally Cup Český Krumlov 2017 ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ 7. RC Rallye Český Krumlov 2017 13. ÚAMK RC Rally Cup Český Krumlov 2017 OBSAH: 1. Úvod 2. Organizace 3. Program 4. Přihlášky 5. Pojištění 6. Reklama a označení 7. Pneumatiky 8. Palivo

Více

ewrc.cz Citroën míří za vítězstvím v Jordánsku Autor: Martina Bedrnová, :06

ewrc.cz Citroën míří za vítězstvím v Jordánsku Autor: Martina Bedrnová, :06 Citroën míří za vítězstvím v Jordánsku Autor: Martina Bedrnová, 12. 4. 2011 21:06 Citroën Total World Rally Team vyhrál poslední dvě dějství FIA World Rally Championship díky posádkám Sébastien Loeb a

Více

Citroën chce opět vyhrát!

Citroën chce opět vyhrát! Tisková zpráva 15. 10. 2012, Enna-Pergusa Rally Itálie Sardinie (18. 21. 10. 2012) Citroën chce opět vyhrát! Jen dva týdny po Rally Francie se peloton WRC přesunul na Sardinii k předposlednímu kolu sezony.

Více

ewrc.cz Foto: Finská rally místo prvních dosažených úspěchů

ewrc.cz Foto:  Finská rally místo prvních dosažených úspěchů Finský Bosse Grönholm Autor: Martin Rasghan Raška, 6. 8. 2007 00:00 Marcus Grönholm je ve světovém šampionátu velkým pojmem, proti kterému je v každé soutěži, snad jedině s výjimkou neoblíbených asfaltů,

Více

Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl

Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl Autor: Jakub "kuře" Kura, 5. 11. 2011 13:24 Jelikož doba a pokrok jdou nezadržitelně kupředu, což obzvláště v motorsportu platí dvojnásob, tak sezóna 2004 se

Více

ewrc.cz Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50

ewrc.cz Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50 Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50 Pražský pilot Robert Čonka (27.8.1968) zahájil svoji soutěžáckou kariéru už v polovině devadesátých let s kadettem, aby se po téměř desetileté

Více

ewrc.cz Pro rychlou orientaci můžete kliknout přímo na odkazy s jednotlivými RZ Foto: OMV Peugeot Norway World Rally Team

ewrc.cz Pro rychlou orientaci můžete kliknout přímo na odkazy s jednotlivými RZ Foto: OMV Peugeot Norway World Rally Team Rally Cyprus ONLINE - III. etapa Autor: Redakce, 24. 9. 00:00 Oficiální stránky zde Časový harmonogram: zde Seznam přihlášených posádek: zde Výsledky: zde Splity: zde Diskuze k soutěži: I. etapa online

Více

4. podnik portugalského mistrovství, července, šotolina, Azorské ostrovy, 19 RZ. ewrc.cz

4. podnik portugalského mistrovství, července, šotolina, Azorské ostrovy, 19 RZ. ewrc.cz Sata Rali dos Acores komentář Autor: Martin Rasghan Raška, 9. 7. 2008 15:52 4. podnik portugalského mistrovství, 3. - 5. července, šotolina, Azorské ostrovy, 19 RZ Portugalský šampionát se přesunul k dalšímu

Více

2. podnik mistrovství JAR, dubna, Nelspruit, 14 RZ (jedna anulována) km. ewrc.cz

2. podnik mistrovství JAR, dubna, Nelspruit, 14 RZ (jedna anulována) km. ewrc.cz Sasol Rally komentář Autor: Martin Rasghan Raška, 25. 4. 2007 00:00 2. podnik mistrovství JAR, 21. - 23. dubna, Nelspruit, 14 RZ (jedna anulována) - 200 km Po měsíční pauze pokračoval na jihu Afriky místní

Více

Pohárové překvapení na Bohemii vítězem Kamenec

Pohárové překvapení na Bohemii vítězem Kamenec Pohárové překvapení na Bohemii vítězem Kamenec První den Rally Bohemia se stal druhým letošním podnikem XTG Opel ADAM Cupu 2015. Na sedmi náročných rychlostních zkouškách nakonec dojel vítězně do cíle

Více

> POJĎTE S NÁMI VÍTĚZIT! NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ

> POJĎTE S NÁMI VÍTĚZIT! NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ 2 PROJEKT MČR 2015 Po několika letech s vozy s předním pohonem bychom rádi opět usedli do čtyřkolky. Volba padla na vůz Škoda Fabia S2000, se kterou jsme v roce 2013 absolvovali

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 6

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 6 Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 6 Autor: Standa standak Komínek, 8. 3. 2008 08:07 Škoda Fabia WRC s označením 06 a původní registrační značkou 3S3 1947 je podle počtu svých startů nejvíce využívanou

Více

ewrc.cz V cíli Corona Rallye Mexico Autor: Jiří Hejčl, :00

ewrc.cz V cíli Corona Rallye Mexico Autor: Jiří Hejčl, :00 V cíli Corona Rallye Mexico Autor: Jiří Hejčl, 19. 3. 2004 00:00 Trať, Diváci: Chválou Mexické rallye se nešetří. Její organizátoři, jako vyjádření skvěle odvedené práce, obdrželi Inmarsatovu trofej, pro

Více

Mikula show

Mikula show 1 308,0 m po 1 308,0 m 1. 1:30,28 0:00,00 1 1. 01:30,28 00:00,00 2. 30 Honza Petr 1:36,03 0:05,75 2 2. 30 Honza Petr 01:36,03 00:05,75 0 Porsche 911 / XRAY T2 0:00,00 0:05,75 0 Porsche 911 / XRAY T2 00:00,00

Více

Jan Charouz. Datum narození: 17. července 1987. Místo narození: Praha, Česká republika. Národnost: česká. Bydliště: Praha. Rodinný stav: svobodný

Jan Charouz. Datum narození: 17. července 1987. Místo narození: Praha, Česká republika. Národnost: česká. Bydliště: Praha. Rodinný stav: svobodný Jan Charouz Datum narození: 17. července 1987 Místo narození: Praha, Česká republika Národnost: česká Bydliště: Praha Rodinný stav: svobodný První závod: 1995 Tovární jezdec Aston Martin Racing v Le Mans

Více

5. podnik francouzského asfaltového mistrovství, září, Mont Blanc, 16 RZ (2 zrušeny) ewrc.cz

5. podnik francouzského asfaltového mistrovství, září, Mont Blanc, 16 RZ (2 zrušeny) ewrc.cz Rallye Mont-Blanc Morzine komentář Autor: Martin Rasghan Raška, 13. 9. 2007 17:54 5. podnik francouzského asfaltového mistrovství, 7. 8. září, Mont Blanc, 16 RZ (2 zrušeny) Francouzský asfaltový šampionát

Více

ewrc.cz Finsko poprvé a určitě né naposledy Autor: -Doktor-, 31. 8. 2015 19:14

ewrc.cz Finsko poprvé a určitě né naposledy Autor: -Doktor-, 31. 8. 2015 19:14 Finsko poprvé a určitě né naposledy Autor: -Doktor-, 31. 8. 2015 19:14 Je to už hodně let, co padlo rozhodnutí jet alespoň jednou za rok podívat se na světovou rally. Už od prvního Německa jsme se bavili,

Více

Vodafone Rally Portugalsko 2012 Hirvonen ensimmäinen voitto Citroenilla (První vítězství Hirvonena na Citroënu)

Vodafone Rally Portugalsko 2012 Hirvonen ensimmäinen voitto Citroenilla (První vítězství Hirvonena na Citroënu) Tisková zpráva 1. 4. 2012, Lisabon Vodafone Rally Portugalsko 2012 Hirvonen ensimmäinen voitto Citroenilla (První vítězství Hirvonena na Citroënu) Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen oslavili v Portugalsku

Více

ewrc.cz Mistr třídy 9 René Dohnal přezbrojuje Autor: Miroslav Vebr, :27

ewrc.cz Mistr třídy 9 René Dohnal přezbrojuje Autor: Miroslav Vebr, :27 Mistr třídy 9 René Dohnal přezbrojuje Autor: Miroslav Vebr, 13. 1. 2016 12:27 Kunovický René Dohnal začal jezdit rally v roce 2011. Již v následující sezoně získal absolutně 2. místo ve třídě 10 ve sprintech.

Více

Rali Vinho da Madeira

Rali Vinho da Madeira Úspěšný start Jandíka na Madeiře Autor: Zdeněk Weiser, 3. 8. 2004 00:00 Rali Vinho da Madeira Pátým dílem mistrovství Evropy v automobilových soutěžích byla Rally madeirského vína na stejnojmenném ostrově

Více

6. podnik australského mistrovství (ARC), září, šotolina, Melbourne, 1. etapa 8 RZ/110 km, 2. etapa 8 RZ/98km (2 RZ zrušeny) ewrc.

6. podnik australského mistrovství (ARC), září, šotolina, Melbourne, 1. etapa 8 RZ/110 km, 2. etapa 8 RZ/98km (2 RZ zrušeny) ewrc. NGK Rally of Melbourne - komentář Autor: Martin Rasghan Raška, 29. 9. 2006 00:00 6. podnik australského mistrovství (ARC), 23. 24. září, šotolina, Melbourne, 1. etapa 8 RZ/110 km, 2. etapa 8 RZ/98km (2

Více

Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem

Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem Autor: Petr Sabotage Medřík, 22. 11. 2009 17:01 Přestože je Ostravsko jen něco málo přes 100 kilometrů vzdáleno mecce rallysportu Zlínu, posádek z této oblasti startujících

Více

XTG Opel ADAM Cup 2015 úspěšně odstartoval na Valašce

XTG Opel ADAM Cup 2015 úspěšně odstartoval na Valašce XTG Opel ADAM Cup 2015 úspěšně odstartoval na Valašce Premiérové snažení společnosti Opel C&S, českého zastoupení automobilky Opel, a promotéra XTG motorsport při debutu XTG Opel ADAM Cup 2015 výrazně

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

Tajemství rallyového navigátora https://www./cs/zivotni-styl/sport/motorsport-cs/tajemstvirallyoveho-navigatora/ Jak moc může spolujezdec při rallye ovlivnit výsledný čas? Jak přesně vzniká itinerář a

Více

Michalík poprvé v první desítce i za volantem

Michalík poprvé v první desítce i za volantem Michalík poprvé v první desítce i za volantem Autor: Miroslav Vebr, 19. 1. 2009 12:36 Romana Michalíka si motoristická veřejnost spojuje hlavně s úzkými řidítky. S motorkami v terénu dosáhl Palič mnoha

Více

Citroën míří za oběma tituly

Citroën míří za oběma tituly Tisková zpráva 30. 9. 2012, Paříž Rally Francie (4. 7. října 2012) Citroën míří za oběma tituly Už potřetí přivítá Citroën Total World Rally Team ohromná podpora domácích fanoušků v Alsasku a Vosges při

Více

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem?

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem? Praha - Jak jsme vám slíbili, přinášíme vám dnes rozhovor s novým trenérem našich žen Tom ášem Hlavatým. Ten se hráčkám představil na středečním odpoledním tréninku, svoji trenérskou premiéru na lavičce

Více

Školení pořadatelů a činovníků rally 22. 2. 2014, Zlín

Školení pořadatelů a činovníků rally 22. 2. 2014, Zlín Školení pořadatelů a činovníků rally 22. 2. 2014, Zlín F automobilové rally NSŘ FAS AČR Stanislav Kafka Pro rok 2014 jsou v rally vypsána tyto mistrovství: Mezinárodní mistrovství ČR Mistrovství ČR ve

Více

Preview Impromat Rallysprint Kopná 2007

Preview Impromat Rallysprint Kopná 2007 Preview Impromat Rallysprint Kopná 2007 Autor: Martin Rasghan Raška, 27. 6. 2007 00:00 V okolí Slušovic se v sobotu odehrají další souboje o body do našlapaného sprintového mistrovství. Jak se stalo pomalu

Více

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 2. RC Rallye Český Krumlov Volný závod

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 2. RC Rallye Český Krumlov Volný závod ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ 2. RC Rallye Český Krumlov 2012 Volný závod OBSAH: 1. Úvod 2. Organizace 3. Program 4. Přihlášky 5. Pojištění 6. Reklama a označení 7. Pneumatiky 8. Palivo 9. Seznamovací jízdy 10.

Více

MISTROVSTVÍ A POHÁRY RALLY FIA. + dodatky pro regiony

MISTROVSTVÍ A POHÁRY RALLY FIA. + dodatky pro regiony STANDARDNÍ PROPOZICE RALLY FAS STANDARDNÍ PROPOZICE RALLY FAS AČR 2015 2015 SPORTOVNÍ PŘEDPISY PRO REGIONÁLNÍ MISTROVSTVÍ A POHÁRY RALLY FIA + dodatky pro regiony + přílohy SPORTOVNÍ PŘEDPISY PRO REGIONÁLNÍ

Více

ewrc.cz Čtenářská fotosoutěž - poradna II. Autor: Libor Jungvirt, 30. 6. 2006 00:00

ewrc.cz Čtenářská fotosoutěž - poradna II. Autor: Libor Jungvirt, 30. 6. 2006 00:00 Čtenářská fotosoutěž - poradna II. Autor: Libor Jungvirt, 30. 6. 2006 00:00 Čas letí velice rychle a i mne tak trochu dostihl. Před časem jsem vám slíbil pokračování fotoškoly a nyní se už radši ani nechci

Více

Nový Škoda kalendář - Rally legendy Škoda ožívají!

Nový Škoda kalendář - Rally legendy Škoda ožívají! Nový Škoda kalendář - Rally legendy Škoda ožívají! Autor: www.skodateam.cz, 17. 10. 2012 19:13 S partou ŠkodaTeam se na našich stránkách setkáváme, když zveme všechny fandy na sraz vozů Škoda do Běšin

Více

k závěru, že poji š ť o vna nic

k závěru, že poji š ť o vna nic JAK TO S KRÁDEŽÍ AUTA BYLO DOOPRAVDY? Jednoho dne za mnou přišel udýchaný pán. Rozčileně mi vyprávěl, co se mu přihodilo. Došli jsme na místo činu, k městskému divadlu. Znova jsem si nechal vše vysvětlit.

Více

ewrc.cz Didier Auriol

ewrc.cz Didier Auriol Z historie MS - Čínská rally 1999 Autor: Ondřej Plšek, 19. 3. 2007 00:00 Soutěž, nazvaná 555 China Rally, se konala v září roku 1999. Již předtím podnikla FIA pokus o proniknutí do Asie, ale Indonéská

Více

STANDARDNÍ PROPOZICE RALLY FAS AČR 2014

STANDARDNÍ PROPOZICE RALLY FAS AČR 2014 STANDARDNÍ PROPOZICE RALLY FAS AČR 2014 PRAVIDLA PRO RALLY 2014 MEZINÁRODNĚ PLATÍ: SPORTOVNÍ PŘEDPISY PRO REGIONÁLNÍ MISTROVSTVÍ A POHÁRY RALLY FIA + dodatky pro regiony + přílohy RRR V ČR PLATÍ: STANDARDNÍ

Více

Zkusil jsem to podržet a bylo to moc

Zkusil jsem to podržet a bylo to moc Zkusil jsem to podržet a bylo to moc Autor: Vlastimil Resl, 9. 9. 2008 20:57 Přestože posádka PCD Racing Josef Čermák Anna Maťková vstoupila do pačejovské soutěže velmi dobře a usadila se v čele třídy

Více

MEZINÁRODNÍ DVOUDENNÍ SETINOVÁ RALLYE HISTORICKÝCH VOZIDEL V PRAZE A STŘEDOČESKÉM KRAJI 24. 25. DUBNA 2015 ZÁKLADNÍ INFORMACE

MEZINÁRODNÍ DVOUDENNÍ SETINOVÁ RALLYE HISTORICKÝCH VOZIDEL V PRAZE A STŘEDOČESKÉM KRAJI 24. 25. DUBNA 2015 ZÁKLADNÍ INFORMACE MEZINÁRODNÍ DVOUDENNÍ SETINOVÁ RALLYE HISTORICKÝCH VOZIDEL V PRAZE A STŘEDOČESKÉM KRAJI 24. 25. DUBNA 2015 ZÁKLADNÍ INFORMACE 2 OBSAH 7 CASTLES TRIAL 03 CHARAKTER RALLYE 04-05 PRINCIP SETINOVÝCH RALLYE

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vozy 1, 2 a 3

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vozy 1, 2 a 3 Historie voů Škoda Fabia W - voy 1, 2 a 3 Autor: Standa standak Komínek, 14. 2. 2008 22:01 Dnes se po minulém úvodu podíváme na první tři exempláře vou Škoda Fabia W. Historie voů Škoda Fabia W - úvod

Více

Hodnocení stavu společnosti konečně obrat k lepšímu?

Hodnocení stavu společnosti konečně obrat k lepšímu? Informace z výzkumu Trendy 1/ Hodnocení stavu společnosti konečně obrat k lepšímu? Citovaný výzkum STEM byl proveden na rozsáhlém reprezentativním souboru obyvatel České republiky starších 18 let ve dnech

Více

Retardér 1 Výňatek z bezpečnostního plánu Levá odbočka za horizontem Výňatek z bezpečnostního plánu Pozn.: Nenechat nikoho stát v prostoru proti odbočení (včetně sebe nebo fotografů). Rampa Výňatek

Více

9. RC Rally Vidov. Index Název RZ. Poznámka

9. RC Rally Vidov. Index Název RZ. Poznámka Seznam všech aktivních RZ 9. RC Rally Vidov Délka 4862.0m Index Název RZ Stav Čas startu 1 Roudné I Dokončená 11.04 09:30 2 Roudné II Dokončená 11.04 10:20 3 Doubravice I Dokončená 11.04 11:10 4 Doubravice

Více

Martin Hudec ze dvou kol na čtyři

Martin Hudec ze dvou kol na čtyři Martin Hudec ze dvou kol na čtyři 1. Kdy a jak jste se dostal od motocyklových soutěží k automobilovým? K autům jsem se dostal díky kamarádovi od motorek, který si zkusil jet sprint na Hondě a když jsem

Více

ewrc.cz Foto:

ewrc.cz Foto: Pohled zpět Argentina 2002 Autor: Martin Rasghan Raška, 23. 3. 2008 09:00 Opravdu málokterá soutěž se může pochlubit tím, že během jednoho jediného ročníku zažila hned tři absolutní vítěze. V roce 2002

Více

Můj život s autem: Nikdy bych nejel do myčky https://www./cs/zivotni-styl/lide/muj-zivot-s-autem-nikdy-bychnejel-do-mycky/ Mnohonásobný šampion České republiky v rallye, mistr Evropy a vítěz řady slavných

Více

Sváteční posezení s Emilem Trinerem v Sedlčanech

Sváteční posezení s Emilem Trinerem v Sedlčanech Sváteční posezení s Emilem Trinerem v Sedlčanech Autor: Rallyfans Sedlčany, 31. 12. 2013 19:38 Je sobota mlhavé ráno,do konce roku zbývají čtyři dny a Milan s Tomášem už kolem 9 hodiny rozdělávají oheň

Více

Naučte se zkrotit bestii Subaru WRX STi na okruhu v Hradci Králové

Naučte se zkrotit bestii Subaru WRX STi na okruhu v Hradci Králové Naučte se zkrotit bestii Subaru WRX STi na okruhu v Hradci Králové Co nabízíme? Jízda v Subaru Impreza WRX STi na profesionálním závodním okruhu www.czechring.cz, plném zatáček a technických pasáží, kde

Více

K. HISTORICKÉ AUTOMOBILY

K. HISTORICKÉ AUTOMOBILY K. HISTORICKÉ AUTOMOBILY 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1.1 Definice historického automobilu (HA) Historický vůz je takový vůz, který lze zařadit do některé z kategorií nebo formulí uvedených v Příloze K MSŘ FIA.

Více

ewrc.cz Popis shakedownu Shakedown Serra d Almòs 4,34 km 8:00 Průběžné časy

ewrc.cz Popis shakedownu Shakedown Serra d Almòs 4,34 km 8:00 Průběžné časy Rally Catalunya 2006 - shakedown Autor: Redakce, 23. 3. 2006 00:00 Oficiální stránky: http://www.rallyracc.com Diskuse k soutěži: Fórum Liga tipujících: Seznam startujících: Startovní listina Popis shakedownu

Více

BEZPEČNOSTNÍ TELEFON SAFETY MOBILE +420 777 505 402

BEZPEČNOSTNÍ TELEFON SAFETY MOBILE +420 777 505 402 BEZPEČNOSTNÍ TELEFON SAFETY MOBILE +420 777 505 402 Soudce Jiří Přibyl při vynesení rozsudku po tragédii při automobilové rally v Lopeníku mimo jiné uvedl, že takové závody jsou ze své podstaty nebezpečné.

Více

Manažerem talentů. 1. kapitola

Manažerem talentů. 1. kapitola 1. kapitola Manažerem talentů Mám neodbytný pocit, že se v Čechách snad nenajde člověk, který by se domníval, že na výchově automobilových talentů se dá něco vydělat, neřku-li zbohatnout. Leda, že by z

Více

ewrc.cz Černá ovce mezi modrými Autor: Martin Rasghan Raška, :00

ewrc.cz Černá ovce mezi modrými Autor: Martin Rasghan Raška, :00 Černá ovce mezi modrými Autor: Martin Rasghan Raška, 21. 2. 2007 00:00 Subaru se v MS od roku 1993 prezentuje modelem Impreza. Po čtyřech letech ve specifikaci pro skupinu A japonská značka představila

Více

PRAVIDLA A SOUTĚŽNÍ ŘÁD

PRAVIDLA A SOUTĚŽNÍ ŘÁD Jihočeská amatérská liga - cyklistika Pražského povstání 2303, 390 03 Tábor. registrace u MV ČR pod čj. IIs-OS/1-23106/94-R, IČO: 60073993, DIČ: CZ60073993 PRAVIDLA A SOUTĚŽNÍ ŘÁD A) Platnost pravidel

Více

Peugeot vyhrál Dakar 2016

Peugeot vyhrál Dakar 2016 Peugeot vyhrál Dakar 2016 Autor: Radka Matthey, 17. 1. 2016 11:02 Po 26 letech od svého posledního úspěchu PEUGEOT popáté v historii vyhrál Dakar. Vůz PEUGEOT 2008 DKR s pohonem dvou kol dosáhl triumfu

Více

ewrc.cz Jihokorejský výrobce Hyundai se vždy snažil, aby jeho vozy měly výborný poměr mezi cenou a výbavou.

ewrc.cz Jihokorejský výrobce Hyundai se vždy snažil, aby jeho vozy měly výborný poměr mezi cenou a výbavou. Auto Dorda ewrc.cz collection Autor: Martin Agnus Bobek, 23. 6. 2005 00:00 Prodejce automobilů Auto Dorda přichází ve spolupráci s internetovým serverem ewrc.cz s nabídkou pro fanoušky automobilových soutěží

Více

XXVII. AUTOMOBILOVÝ SLALOM ZLÍN ŘETECHOV 8. 5. 2016

XXVII. AUTOMOBILOVÝ SLALOM ZLÍN ŘETECHOV 8. 5. 2016 ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ XXVII. AUTOMOBILOVÝ SLALOM ZLÍN ŘETECHOV 8. 5. 2016 I. PROGRAM FIA Zóna Střední Evropy / Mistrovství ČR / Česká Trofej Junior A) Časový harmonogram distribuce zvláštních ustanovení

Více

Filip Schovánek odpovídá na dotazy - 3

Filip Schovánek odpovídá na dotazy - 3 Filip Schovánek odpovídá na dotazy - 3 Autor: Martin Agnus Bobek, 5. 4. 2006 00:00Filip Schovánek před odjezdem do dějiště Rally Korzika odpověděl na všechny dotazy návštěvníků ewrc.cz. Jelikož měl Filip

Více

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ (doplnit název podniku)

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ (doplnit název podniku) OBSAH: 1. Úvod 2. Organizace 3. Program 4. Přihlášky 5. Pojištění 6. Reklama a označení 7. Pneumatiky 8. Seznamovací jízdy 9. Administrativní přejímka 10. Technická přejímka 11. Průběh jízdy 12. Označení

Více

Dokonale jsem si všechno připravil, včetně příchodu do třídy. Musel jsem zvolit správný krok. Sebejistý a cílevědomý. Když jsem si o víkendu

Dokonale jsem si všechno připravil, včetně příchodu do třídy. Musel jsem zvolit správný krok. Sebejistý a cílevědomý. Když jsem si o víkendu 3 Dokonale jsem si všechno připravil, včetně příchodu do třídy. Musel jsem zvolit správný krok. Sebejistý a cílevědomý. Když jsem si o víkendu nacvičoval větu: Mám rakovinu mozku, došel jsem k názoru,

Více

ZASEDÁNÍ SVAZU RALLY AČR 15. prosinec 2015 10,00 Praha, Autoklub ČR

ZASEDÁNÍ SVAZU RALLY AČR 15. prosinec 2015 10,00 Praha, Autoklub ČR Přítomni: Hosté: ZASEDÁNÍ SVAZU RALLY AČR 15. prosinec 2015 10,00 Praha, Autoklub ČR SSR 06 122015 Kunc Tomáš, Kafka Stanislav, Regner Miloslav, Smolík Miroslav, Valenta Jiří, Černohorský Petr, Štípek

Více

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ XXII. AUTOMOBILOVÝ SLALOM ZLÍN 22. 5. 2011 FIA Zóna Střední Evropy, Mistrovství ČR, Česká Trofej Junior,

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ XXII. AUTOMOBILOVÝ SLALOM ZLÍN 22. 5. 2011 FIA Zóna Střední Evropy, Mistrovství ČR, Česká Trofej Junior, I. PROGRAM ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ XXII. AUTOMOBILOVÝ SLALOM ZLÍN 22. 5. 2011 FIA Zóna Střední Evropy, Mistrovství ČR, Česká Trofej Junior, A) Časový harmonogram distribuce zvláštních ustanovení duben 2011

Více

Zvláštní ustanovení. Násedlovice 22. 8. 2015. Mistrovství České Republiky Československý autoslalom. www.csautoslalom.cz

Zvláštní ustanovení. Násedlovice 22. 8. 2015. Mistrovství České Republiky Československý autoslalom. www.csautoslalom.cz Zvláštní ustanovení Násedlovice 22. 8. 2015 Mistrovství České Republiky Československý autoslalom www.csautoslalom.cz I. PROGRAM A) Časový harmonogram Uzávěrka písemných přihlášek: 20. 8. 2015 Sobota -

Více

ewrc.cz Foto: Petr Frýba

ewrc.cz Foto: Petr Frýba Profil nejen spolujezdce: Rudolf Kouřil Autor: Vlastimil Resl, 18. 7. 2007 00:00 Rudolf Kouřil patří k našim nejzkušenějším spolujezdcům. V posledních letech je také ředitelem nádherné a velmi ambiciózní

Více

II. Závod Euro RC Winter Challenge 2013

II. Závod Euro RC Winter Challenge 2013 Seznam všech aktivních RZ II. Závod Euro RC Winter Challenge 2013 Index Název RZ Stav Čas startu 1 RZ1 Dokončená 30.11 10:01 3 RZ2 Dokončená 30.11 10:33 4 RZ3 Dokončená 30.11 11:04 5 RZ4 Dokončená 30.11

Více

Článek 1. OBECNÉ INFORMACE

Článek 1. OBECNÉ INFORMACE Článek 1. OBECNÉ INFORMACE 1.1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název: Místo: NÁRODNÍ ENDURANCE ZÁVOD KRAJEM ŠVANDY DUDÁKA Cehnice u Strakonic, okres Strakonice Datum: 9.8.14 101.6 1.2 ORGANIZAČNÍ VÝBOR Název: JK Gazalka

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

VI. Závod Euro RC Winter Challenge 2013/2014

VI. Závod Euro RC Winter Challenge 2013/2014 Seznam všech aktivních RZ VI. Závod Euro RC Winter Challenge 2013/2014 Délka 1845.0m Index Název RZ Stav Čas startu 1 RZ1 Dokončená 01.02 10:01 2 RZ2 Dokončená 01.02 10:33 3 RZ3 Dokončená 01.02 11:05 4

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

XXVIX. AUTOMOBILOVÝ SLALOM ZLÍN NAPAJEDLA - HALENKOVICE

XXVIX. AUTOMOBILOVÝ SLALOM ZLÍN NAPAJEDLA - HALENKOVICE ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ XXVIX. AUTOMOBILOVÝ SLALOM ZLÍN NAPAJEDLA - HALENKOVICE 23. 6. 2018 FIA Zóna Střední Evropy / Mistrovství ČR / Česká Trofej Junior I. PROGRAM A) Časový harmonogram distribuce zvláštních

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, :21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992.

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, :21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992. Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, 7. 9. 2010 10:21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992. Před mnoha roky k nám na rallye jezdili soutěžáci ze Švédska a já

Více

Martin "Čenda" Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem.

Martin Čenda Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem. Čendova RZtka Autor: Jakub Malina, 4. 9. 2016 10:24 Martin "Čenda" Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem. Jako

Více

Mezinárodní přebor České republiky Mini GP, Mini Moto, Skútr Sosnová, 10. 6 2012

Mezinárodní přebor České republiky Mini GP, Mini Moto, Skútr Sosnová, 10. 6 2012 Mezinárodní přebor České republiky Mini GP, Mini Moto, Skútr Sosnová, 10. 6 2012 Štěstí na počasí I když o víkendu šel déšť přes skoro celou Českou republiku, měli skútraři a mladé české naděje v MiniGP

Více

Výtvarná soutěž ŽÍZEŇ ANEB VODA NAD ZLATO. Vím Chci vědět Dozvěděl/a jsem se VÍM CHCI VĚDĚT DOZVĚDĚL/A JSEM SE

Výtvarná soutěž ŽÍZEŇ ANEB VODA NAD ZLATO. Vím Chci vědět Dozvěděl/a jsem se VÍM CHCI VĚDĚT DOZVĚDĚL/A JSEM SE Výtvarná soutěž ŽÍZEŇ ANEB VODA NAD ZLATO Vím Chci vědět Dozvěděl/a jsem se VÍM CHCI VĚDĚT DOZVĚDĚL/A JSEM SE Kvíz k vodě 1. Kolik vody zaujímá povrch planety? a) 61% b) 81% c) 71% 2. Jaký je chemický

Více

PROFESIONÁLNÍ ŘIDIČI ZAMYSLETE SE. Rychlá jízda = příliš vysoké riziko nehody.

PROFESIONÁLNÍ ŘIDIČI ZAMYSLETE SE. Rychlá jízda = příliš vysoké riziko nehody. PROFESIONÁLNÍ ŘIDIČI ZAMYSLETE SE Rychlá jízda = příliš vysoké riziko nehody www.uberplyn.cz Každá minuta je drahá? Někdy až příliš. Pátek večer, krátce po šesté. Libor N. měl opět perný týden, práce nad

Více

Ať to teda vypadá. Karoserie. 2. kapitola

Ať to teda vypadá. Karoserie. 2. kapitola 2. kapitola Ať to teda vypadá Jak již jsem se zmínil úvodem, první dojem při pohledu na vaše vozidlo dost často rozhoduje o tom, jestli všichni přítomní upadnou do mdlob či nikoliv. Může to být z důvodu,

Více

J. RALLYCROSS 1. ŘÁD MEZINÁRODNÍHO MISTROVSTVÍ

J. RALLYCROSS 1. ŘÁD MEZINÁRODNÍHO MISTROVSTVÍ J. RALLYCROSS 1. ŘÁD MEZINÁRODNÍHO MISTROVSTVÍ 1.1 Všeobecná ustanovení 1.1.1 Pro rok 2014 je v rallycrossu vypsáno Mezinárodní mistrovství ČR, kterého se může zúčastnit soutěžící a jezdci s platnou národní

Více

* 2003 * * MISTROVSTVÍ SVĚTA V LEDNÍM HOKEJI 2002 * * ČESKÁ TELEVIZE * * PUBLIKUM *

* 2003 * * MISTROVSTVÍ SVĚTA V LEDNÍM HOKEJI 2002 * * ČESKÁ TELEVIZE * * PUBLIKUM * 1 * 2003 * * MISTROVSTVÍ SVĚTA V LEDNÍM HOKEJI 2002 * * ČESKÁ TELEVIZE * * PUBLIKUM * Z mistrovství světa v ledním hokeji 2003 Česká televize na ploše téměř 53 hodin přiblížila celkem 25 zápasů, z toho

Více

Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 3. díl

Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 3. díl Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 3. díl Autor: Jakub "kuře" Kura, 7. 10. 2011 08:35 Třetím rokem působnosti Škody Octavie WRC byla sezóna 2001. Ani v tomto roce Škoda Motorsport neobsadila celou sezónu,

Více

Přehled zpráv 19.2.2014-20.2.2014

Přehled zpráv 19.2.2014-20.2.2014 Přehled zpráv 19.2.2014-20.2.2014 Betynka Vybíráte porodnici?... 2 19.2.2014 Betynka str. 56 Miminko Českolipský deník Na okrese se šíří zaječí mor. Nejvíc u Brenné... 3 20.2.2014 Českolipský deník str.

Více

Vše, co se dá měřit, se dářídit! Ovšem to, co je pro maximální výkon nezbytné, je jen těžko měřitelné. HRANICE maximálního výkonu

Vše, co se dá měřit, se dářídit! Ovšem to, co je pro maximální výkon nezbytné, je jen těžko měřitelné. HRANICE maximálního výkonu Vše, co se dá měřit, se dářídit! Ovšem to, co je pro maximální výkon nezbytné, je jen těžko měřitelné. HRANICE maximálního výkonu Co jsme si připravili Hranice maximálního výkonu Výsledky, úspěch a životní

Více

Veteránská rally na vlastní kůži

Veteránská rally na vlastní kůži Veteránská rally na vlastní kůži https://www./cs/spolecnost/sachsen-classic-rally/ Do tohoto auta se nevstupuje nijak pohodlně. Nemá elektronické asistenty, dokonce ani klimatizaci nebo stahovací okénko.

Více

XTG Opel ADAM Cup 2015 startuje na Valašce

XTG Opel ADAM Cup 2015 startuje na Valašce XTG Opel ADAM Cup 2015 startuje na Valašce Dvakrát v závěru loňské sezony se na českých tratích představil pohárový speciál Opel ADAM. Starty dokladovaly společnou snahu společnosti Opel C&S, českého zastoupení

Více

AUTOSLALOM ZLÍN. Zvláštní ustanovení. www.autoslalom.cz. Řetechov 17. 5. část RZ Biskupice

AUTOSLALOM ZLÍN. Zvláštní ustanovení. www.autoslalom.cz. Řetechov 17. 5. část RZ Biskupice AUTOSLALOM ZLÍN www.autoslalom.cz Mistrovství České republiky Česká Trofej Junior Zóna střední Evropy Řetechov 17. 5. část RZ Biskupice Zvláštní ustanovení ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ XXVI. AUTOMOBILOVÝ SLALOM

Více

Retardér 1 Výňatek z bezpečnostního plánu Pozn.: Pozor na příchod lidí od zákazu vjezdu. Po uzavření RZ nelze pouštět diváky podél šotoliny. U rozhledny Výňatek z bezpečnostního plánu Pozn.: Lze očekávat

Více

Propozice The Most Challenge 2016

Propozice The Most Challenge 2016 Propozice The Most Challenge 2016 Obsah: 1. Představení 2. Organizace 2.1 Název a adresa pořadatele 2.2 Složení organizačního výboru 2.3 Permanentní činovníci 3. Předpisy a právní základ 3.1 Oficiální

Více

Zvláštní ustanovení. Násedlovice Karlín Mistrovství České Republiky.

Zvláštní ustanovení. Násedlovice Karlín Mistrovství České Republiky. Zvláštní ustanovení Násedlovice 12. 8. 2017 Karlín 13. 8. 2017 Mistrovství České Republiky www.csautslalom.cz I. PROGRAM A) Časový harmonogram Uzávěrka online přihlášek: 11. 8. 2017 Časový harmonogram

Více

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel.

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel. PROSINEC Neděle Když vám někdo vypravuje o své dovolené, nejhorší je, že se musíte tvářit, jako byste měli radost S NÍM. Nikdo totiž nestojí o to, poslouchat vyprávění o zábavě, kterou sám NEZAŽIL. ZíV

Více

PRŮVODCE SOUTĚŽÍ ČÁST 2 1. PODORLICKÁ RALLY Poupravené věci z 1. průvodce soutěží

PRŮVODCE SOUTĚŽÍ ČÁST 2 1. PODORLICKÁ RALLY Poupravené věci z 1. průvodce soutěží PRŮVODCE SOUTĚŽÍ ČÁST 2 1. PODORLICKÁ RALLY 17. - 18.5. 2019 www.podorlickarally.cz Poupravené věci z 1. průvodce soutěží Po delší době přinášíme druhou část průvodce soutěží Podorlická rally. Změnili

Více

AK Rally Fans - deníček WRC Finsko 2013 - část druhá. ewrc.cz

AK Rally Fans - deníček WRC Finsko 2013 - část druhá. ewrc.cz AK Rally Fans - deníček WRC Finsko 2013 - část druhá Autor: Michal Knedla, 12. 8. 2013 15:21 Středa 31.7. Osmá ranní je časem, na který byl dohodnut budíček.ovšem díky příjemné nervozitě z velkého dnu,

Více

IV. ICE Apple Rally 2013

IV. ICE Apple Rally 2013 Seznam všech aktivních RZ IV. ICE Apple Rally 2013 Délka 1599.0m Index Název RZ Stav Čas startu 1 Euro RC Rally Challenge Dokončená 26.12 14:31 2 OZC Zlaté Jablko Dokončená 26.12 14:56 3 Euro RC Rally

Více

TipCars Pražský Rallysprint 2013

TipCars Pražský Rallysprint 2013 TipCars Pražský Rallysprint 2013 Další volný podnik v rámci Czech Rally Cupu se odehrál na území hlavního města. Na přelomu listopadu a prosince se tak do Prahy sjelo celkem 40 posádek, ale do cíle soutěže

Více

PRAVIDLA NEXT RC RALLY CHAMPIONSHIP 2017 ORGANIZAČNÍ ČÁST

PRAVIDLA NEXT RC RALLY CHAMPIONSHIP 2017 ORGANIZAČNÍ ČÁST PRAVIDLA NEXT RC RALLY CHAMPIONSHIP 2017 ORGANIZAČNÍ ČÁST 1. Pořadatel šampionátu, pořadatel soutěže Pořadateli šampionátu jsou pořadatelé jednotlivých soutěží. Pořadatelé šampionátu určují pravidla a

Více

ewrc.cz ARCTIC LAPLAND RALLI

ewrc.cz ARCTIC LAPLAND RALLI Finský šampionát - sněhová část Autor: Martin Rasghan Raška, 20. 3. 2006 00:00 Finský šampionát je stejně jako ostatní skandinávské rozdělen na dvě části. V zimních podmínkách ledna až března se odehrává

Více