Bulletin Trojúhelníků Prosinec 2012 Č Finální text. Strana 1: Festivalový týden Nové skupiny služebníků světa

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Bulletin Trojúhelníků Prosinec 2012 Č Finální text. Strana 1: Festivalový týden Nové skupiny služebníků světa"

Transkript

1 Bulletin Trojúhelníků Prosinec 2012 Č. 182 Finální text Strana 1: Festivalový týden Nové skupiny služebníků světa Jednou za sedm let je zaměřena speciální pozornost na planetární síť, známou jako nová skupina služebníků světa, ve formě festivalového týdne trvajícího od 21. do 28. prosince. Tento rok je dalším takovým obřadem. Začátek tohoto festivalového týdne 21. prosince je zaznamenání hodný, neboť je zimní slunovrat, moment, kdy slunce začíná svou severní pouť. To, že toto označuje speciální bod v ročním slunečním cyklu, je potvrzeno místem, které si drží v mnoha náboženských tradicích, které jej spojují s oslavami, jež jsou radostné, naplněné světlem a všechny dohromady hluboce duchovní. Podobně to bude s obřadem Festivalového týdne nové skupiny služebníků světa tento rok. Bude to příležitost oslavovat celosvětovou síť služebníků oddaných pozvednutí lidstva a, díky roli lidstva jako planetárního prostředníka ve velkém Řetězu Bytí, všechna nižší království v péči lidstva: živočišné, rostlinné a minerální. Tak je planeta sama držena uvnitř ozařující distribuce energie, která označuje Festivalový týden každých sedm let. Navíc vedle služby nižších království leží před lidstvem v tomto období další velký duchovní úkol: manifestace stále ještě vyššího království, království duší. Toto království je již v procesu zjevování se ve světě, jak je vidět v inteligentní, nesobecké, odvážné oddanosti nespočetně mužů a žen pracujících ve všech odvětvích lidského usilování, od politiky a vlády k náboženství, vzdělání, kultuře a umění, vědě, psychologii a ekonomii a finančnictví. V rámci této široké rozmanitosti může být nová skupina služebníků světa rozpoznána kvalitou svých životů, neboť reprezentuje, v podstatě, postoj mysli: odpovídající velkému duchovnímu Zákonu, který nazýváme syntézou, manifestující se v pravých lidských vztazích a oddaných světové jednotě. Díky její reakci na syntézu, je tato skupina schopna sloužit jako zprostředkovatel, most, mezi vnitřní duchovní Hierarchií a inteligentními muži a ženami dobré vůle. Síť trojúhelníků je příkladem této mediátorské role v jejím jemném, trvalém vyzařování duchovních energií do lidského vědomí. Skrz stálé vyzařování světla a dobré vůle jsou lidské mysli a srdce transformována, osvobozena od starověkých myšlenkových forem oddělenosti, zášti, strachu a sobectví. Nový věk požaduje tuto transformaci lidského vědomí, neboť to bude věk založený na pravých lidských vztazích, dobré vůli a sdílení. Co vidíme ve světě dnes, v této přechodové éře mezi

2 dvěma věky, odstraňuje pozůstatky starého věku: nenávist, oddělenost, násilí a materialismus. Jak se Festivalový týden blíží, dovolme pracovníkům Trojúhelníků usilovat se, aby vyjasnili jejich pochopení všudypřítomnosti planetární sítě, která stmeluje všechny duše do jedné.

3 Strana 2: Poznámky k Síti Další rok je téměř u konce. Vypadá to jako včera, kdy jsme připravovali minulé Poznámky k Síti. Pro mnoho z nás, specificky žijících nebo pracujících ve městech, nebo možná v obou případech, působí tempo života tak, že se každý rok zrychluje. Není to vždy jednoduché udržet rovnovážný stav mysli ve shonu každodenního života. Nicméně jako duchovní služebníci je to to, k čemu se usilujeme, abychom udrželi vyrovnaný pohled vyladěný na hlas duše, práci Trojúhelníků a na tóny Hierarchie. Tento rok viděl rostoucí číslo trojúhelníků formovaných a registrovaných spolupracovníky z více než 30ti zemí celého světa. Také bylo povzbudivé vidět řadu nových trojúhelníků vytvořených během konferencí Arkánské školy tento rok. Každý trojúhelník se chová jako přenosový bod distribuce energie pro uvolnění světla a lásky v celé síti a do lidského vědomí. Energie světla probouzí naše myšlení k univerzálním principům, které podpírají lidský rozvoj. Světový učedník, lidstvo, se postavil čelem ke světlu a jako důsledek tvořivě pracuje s energií dobré vůle, aby sloučil vnější svět denního žití s vnitřními sférami duchovní reality. Z těchto pozvednutých úrovní vyzařuje progresivní ideje, které pomáhají lidské rodině inaugurovat svět více v klidu samého se sebou, více vše-obsahujícího v jeho myšlení a více naladěného na vznešené pravdy, které se blíží okraji lidského vědomí. Světlo a láska jsou nepostradatelnou částí naší práce a užíváme je denně, abychom vdechli duchovní život do každé struktury lidského žití. Je to vždy radost přinášet zprávy o iniciativách z celého světa a tento rok není výjimkou. Začátkem roku nás informoval spolupracovník v Austrálii, že udělal prezentaci o Trojúhelnících malé skupině. Organizátor setkání vysvětluje, že účelem nebylo rekrutovat, ale zvýšit uvědomění a distribuovat literaturu. Další detaily mohou být nalezeny na našich webových stránkách pod odkazem Service Activities Worldwide Network. Také jsme měli štěstí a byli jsme osloveni třemi duchovními publikacemi, které nám nabídky publikovat články ze současných Bulletinů Trojúhelníků. Hinduistická publikace v Jižní Africe, Transcendence Magazine, akceptovala 12 článků o různých duchovních tématech. Dva britské časopisy, In-Communique Newsletter od Sundial House Group a Radionic Journal, oficiální časopis Radionic Association, také publikoval články. Až do současné doby se upoutávky Trojúhelníků umístily do třech duchovních časopisů. Věříme, že nějakým nepatrným způsobem tyto články a upoutávky pomohou zaznít notu Trojúhelníků ve světě. Abychom rozšířili rozsah úvodní literatury Trojúhelníků, která je k dispozici v různých jazycích, byla čeština a polština nyní přidána na webovou stránku Promoting Triangles in Other Languages. A jak pravděpodobně mnoho z vás ví, je Bulletin nyní k dispozici v 15 jazykových vydáních. Jsme upřímně vděčni za obětavou práci mezinárodní skupiny překladatelů.

4 Poznámky k síti by nebyly stejné, kdybychom nezmínili webovou stránku Form a Triangle Online. Tento rok viděl nejvyšší počet spolupracovníků, kteří nám psali používajíce tento nástroj. Takže pokud přemýšlíte o tom, že vytvoříte váš první trojúhelník nebo že vytvoříte další, a nenapadá vás nikdo, s kým trojúhelník vytvořit, pak zvažte prosím využití Form a Triangle Online : Většina z vás obdrží prosincový Bulletin při rozbíhání se festivalového týdne nové skupiny služebníků světa, který je oslavován vždy po sedmi letech mezi 21. a 28. prosincem. Festivalový týden tento rok je specificky významný, neboť přesný čas úplňku ve znamení Kozoroha přijde 28. prosince (v průběhu festivalového období). Říká se, že v práci nové skupiny světových služebníků leží naděje světa. Lucis Trust a další skupiny plánují oslavovat Festival. Další detaily akcí mohou být nalezeny na: Děkujeme za vaši oddanou práci tento rok. Trojúhelníky, docela jednoduše, transformují oceán energií, který představuje výhledy éterické roviny. Světlo a dobrá vůle, nebo osvětlená dobrá vůle, jsou primárními energiemi, které mají v úmyslu zabarvit tyto úrovně a tak přivodit nová nebesa a novou zemi, čehož jsou posvátná učení výmluvným svědectvím. Těšíme se na naši společnou práci příští rok ve službě lidstvu.

5 Strana 3: Planetární síť Planetární síť světla, lásky a služby transformuje mentální klima planety, přeorientovává lidstvo k duchovním postojům a hodnotám. Skupiny a aktivity komentované v Bulletinu odrážejí různé aspekty sítě. Trojúhelníky ve vzdělávání Trojúhelníky ve vzdělávací síti byly spuštěny v roce 1994 po několika letech experimentální práce v několika zemích. Síť je vzdělávacím projektem, který vyrostl z práce Trojúhelníků. Práce byla popsána jako organicky se vyvíjející síť lidí spojovaných ve skupinách po třech a pracujících skrze invokativní myšlenku a akci na vedení energií Duše do pole vzdělání. Jedním z primárních cílů je sloužit jako vědomě zaměřený nástroj pro světelné energie Duše, převádějící tyto energie do pole vzdělávací aktivity napomáhajíce objevení osvícenější civilizace a kultury. Od Festivalu Wesak v roce 2000 se Trojúhelníky v síti vzdělávání posunuly od systému stavění na základu spojení mezi jednotlivci směrem k systému, ve kterém propojení jednotlivci reprezentují práci jejich příslušných organizací nebo skupin. Tímto způsobem je každá skupina nezávislým dynamickým centrem vzdělávacího Světla, které mocně přispívá ke kvalitě energetického vyjádření služby zaměřené skrze Trojúhelníky ve vzdělání. Od roku 2000 síť také implementovala 25letý projekt zahrnující skupinový výzkum v použití energie Duše k posílení a podporování vývoje duchovně osvíceného, solárního lidstva. Mezi roky byly Trojúhelníky ve vzdělání nápomocné v organizaci několika mezinárodních konferencí a sympózií o vzdělání duše ve Findhornu (ve Skotsku), v Maďarsku, Jižní Africe, na Havaji (USA), v Coloradu (USA) a v Austrálii. Související sympózia a konference proběhly také ve Velké Británii, Nizozemí, Itálii, Kanadě a Mexiku. Mezi jinými se z těchto zaměřených globálních setkání vynořila Kola Duše ve Vzdělání ( The Wheels of Soul in Education ), kniha, která je prací mnoha lidí po celém světě, kteří organizují konference a sympózia věnované rozhovorům o místě duše ve vzdělání. Některá z témat diskutovaných v knize zahrnují: nekonečné vzdělávání, práce nové skupiny vzdělavatelů duše, etika jako jazyk duše, tvořivost jako práce duše a komunikující duše k duši s dalšími ( Timeless Learning ; The Work of the New Group of Soul Educators ; Ethics as the Language of the Soul ; Creativity as Soul Work ; and Communicating Soul to Soul with Others ). Ve svém představení knihy Isabella Colalillo Kates píše: kola duše ve vzdělání se točí a otáčejí se s každým vzdělavatelem, který, pracujíc z vnitřní dimenze sebe samého, přináší nové vhledy a praktiky do tohoto pole. V těchto turbulentních, ale hluboce podnětných časech, je zde velká potřeba vyživovat duši společně

6 s intelektem mladých. Duše je nekonečný zdroj dobrého zdraví, celistvosti a kvality soucítění potřebného v této éře znovu se uspořádávání a možnosti. Organizátor této iniciativy, Clarence Harvey, nyní pracuje jako rektor na Steiner Academy Hereford, která je první veřejně financovanou školou v Anglii nabízející Steinerovo vzdělávání. V nedávné komunikaci Clarence řekl: Většina této práce je subjektivní a mimo zrak veřejnosti proto ale není méně efektivní jako způsob vytváření mostu mezi sférou živoucí duše a každodenní sférou lidské vzdělávací praxe. Je mojí nadějí, že období uvidí zintenzívnění vědomé práce na subjektivních úrovních k přemostění těchto oblastí. Triangles in Education, 98 Queensway, Hereford, HR1 1HG UK E: trianglesineducation@virginmedia.com

7 Strana 4: Sdílejíc skupinovou myšlenku Jsme každý rok potěšeni, že uveřejňujeme v Bulletinu výběr myšlenek o Trojúhelnících, které dostáváme od našich spolupracovníků celého světa. Doufáme také, že budete povzbuzeni, abyste sdíleli vaše vhledy s celosvětovou skupinou. Vaše dokumenty můžete poslat poštou nebo em na ústředí nebo online na adrese: Naše práce trojúhelníků je udržovaná a prováděná. Navzdory zdravotním a finančním složitostem, kterým já a další partner čelíme, nedovolíme, aby nás složitosti rušily v naší denní meditační práci. Užíváme si tuto práci. Naší jedinou modlitbou je žádat všechny síly Světla, aby nás posílily, abychom mohli pokračovat v naší práci. Nigérie Je potřeba jen jedno světlo navíc, aby se vytvořil nový trojúhelník, nová linka v síti, nový kanál pro Božskou energii. O tomto jsem uvažoval/a. Kanada Jak je do tohoto všeho zapracovaná věda? Když se objevily skupiny Nového věku v Kalifornii, v USA, v letech 1970 a 1980, bylo zde tak mnoho idealismu a mystické vize, která se nikdy plně nematerializovala. Na planetě jsou vědci, kteří zkouší znovu objevit, skrze vědecké metody, vnitřní sféry. Jak vidíme my, jako služebníci, takovou vědu versus mystickou ideální vizi? Pojďme tomu čelit, věda je současný vládce na našem manifestovaném světě. USA Objevil jsem, že místo, abych zkoušel registrovat se ke svým třem trojúhelníkům ve specifickém čase během dne, mohu jednoduše nést představu těchto třech trojúhelníků s sebou, kamkoliv jdu. Tímto způsobem, v rámci 24hodinového obecného uvědomění, jsem schopen se registrovat kdykoliv, abych se ujistil, že žádný z trojúhelníků není nikde zanedbaný. Zjišťuji, že mi toto přináší daleko větší uvědomění světla vytvářeného trojúhelníky, a cítění živosti nejen mého, ale i všech dalších trojúhelníků, které probíhají. USA Mým cítěním je, že mnoho trojúhelníků vytvořených lidmi, kteří se toho účastní, formují posvátný šál, který je vržen přes oblohy, aby ochránil duši naší země a její obyvatele. Tato magická látka světla, průsvitná jako tkanivo a průhledná jako světlo samo, se vznáší nad námi a naším světem jako něžný závoj, ukotvený svými mnoha malinkými majáky jako hvězdami, které reprezentují každého účastníka tady. Jsem tak vděčný za příležitost účastnit se této jemné práce. USA

8 Potřebujeme více lidí pracujících pro Světlo. UK Skrze roky, kdy jsem v této službě, jsem si uvědomil/a velkou příležitost práce pro globální dobro. Dokonce, i kdyby moje pochopení nedosahovalo zcela k velikosti tohoto souběžného aktu, vím, že jsme všichni sjednoceni, v našich srdcích, směrem k účelu znovu objevení se Krista. Mexiko Říkám, že mám kosmické náboženství. Když mi bylo 25, měl jsem zjevení, takže změnil svoji mysl od byvšího ateista k věřícímu. Viděl jsem ve snu vytvoření Vesmíru. Začal jsem studovat všechna náboženství. Četl jsem o Trojúhelnících a vytvořil trojúhelník. Kuba

Bulletin Trojúhelníků Září 2013 Č. 185 Finální text. Strana 1: Éter

Bulletin Trojúhelníků Září 2013 Č. 185 Finální text. Strana 1: Éter Bulletin Trojúhelníků Září 2013 Č. 185 Finální text Strana 1: Éter Éter je popisovaný jako to, co dělá všechny vztahy možnými (Telepathy and the Etheric Vehicle, (Telepatie a éterické vozítko), str. 114

Více

Bulletin Trojúhelníků Září 2014 Č. 189. Finální text. Strana 1:

Bulletin Trojúhelníků Září 2014 Č. 189. Finální text. Strana 1: Bulletin Trojúhelníků Září 2014 Č. 189 Finální text Strana 1: Síla dobré vůle Pokud je vůbec zvažovaná inteligentními mysliteli a komentátory lidských záležitostí, o dobré vůli je zřídka uvažováno jako

Více

Bulletin Trojúhelníků Červen 2011 Č. 176 Finální text Strana 1: Odhalování Plánu Boha

Bulletin Trojúhelníků Červen 2011 Č. 176 Finální text Strana 1: Odhalování Plánu Boha Bulletin Trojúhelníků Červen 2011 Č. 176 Finální text Strana 1: Odhalování Plánu Boha Vznešené emanace Božstva stále vlévají potence světla a lásky do mysli a srdce lidské rasy. Velká Bytí na vnitřní straně

Více

Bulletin Trojúhelníků Červen 2013 Č. 184

Bulletin Trojúhelníků Červen 2013 Č. 184 Bulletin Trojúhelníků Červen 2013 Č. 184 Strana 1: Rok vynoření: Chopme se příležitosti A Year of Emergence: Let s Seize the Opportunity V minulém roce, roce 2012, nebudeme přehánět, když řekneme, že se

Více

Sedm proroctví starých Mayů

Sedm proroctví starých Mayů Sedm proroctví starých Mayů První proroctví oznamuje konec současného cyklu. Říká, že od roku 1999 po dalších 13 let se každý člověk nachází v jakémsi zrcadlovém sále, aby ve svém nitru objevil mnohorozměrnou

Více

Bulletin Trojúhelníků Prosinec 2011 Č. 178

Bulletin Trojúhelníků Prosinec 2011 Č. 178 Bulletin Trojúhelníků Prosinec 2011 Č. 178 Strana 1: Známky nového zřízení Jedním z nejzřejmějších znamení objevujícího se duchovního zřízení je drastická změna, která se děje všude ve struktuře lidského

Více

Bulletin Trojúhelníků Prosinec 2014 Č. 190 Strana 1: Vědní obor služby

Bulletin Trojúhelníků Prosinec 2014 Č. 190 Strana 1: Vědní obor služby Bulletin Trojúhelníků Prosinec 2014 Č. 190 Strana 1: Vědní obor služby Vždy zde je několik osvícených duší, které žijí příkladné životy služby, vyzařují světlo v temném světě a nesou svoji zodpovědnost

Více

Pohled na svět dalekohledem i mikroskopem.

Pohled na svět dalekohledem i mikroskopem. Pohled na svět dalekohledem i mikroskopem.. Toto je výlet velikou rychlostí překonáváním vzdáleností s frakcí 10. 10 0 1 metr Vzdálenost hromádky listí na zahrádce. 10 1 0 metrů Jděme blíže, možná, uvidíme

Více

Spouštěč od Boha JJK L I C H T W E L T

Spouštěč od Boha JJK L I C H T W E L T Spouštěč od Boha JJK L I C H T W E L T V E R L A G Třináctý atribut času: T r a n s f o r m a c e Pro zakotvení nového atributu času je nezbytné přečíst tento Spouštěč od Boha vědomě a úplně. Tímto způsobem

Více

CESTA K PROMĚNĚ A VYZBROJENÍ EXPLORE

CESTA K PROMĚNĚ A VYZBROJENÍ EXPLORE VŽDYŤ TEN, KDO MĚ NALÉZÁ, NALEZL ŽIVOT Přísloví 8,35a CESTA K PROMĚNĚ A VYZBROJENÍ EXPLORE je novou verzí původní Modular School Srdce každého z nás volá po opravdovém spojení s Bohem, po tom, abychom

Více

Spouštěč od Boha JJK

Spouštěč od Boha JJK Spouštěč od Boha JJK Druhý atribut času: P o c t i v o s t Pro zakotvení nového atributu času je nezbytné přečíst tento Spouštěč od Boha vědomě a úplně. Tímto způsobem se dostaneš do souladu s energií

Více

Festival Berana Londýn Březen 2016 Vycházím a z roviny mysli vládnu. C. Aagaard

Festival Berana Londýn Březen 2016 Vycházím a z roviny mysli vládnu. C. Aagaard Festival Berana Londýn Březen 2016 Vycházím a z roviny mysli vládnu. C. Aagaard Dobrý večer všem a vítejte na festivalu Berana, který označuje začátek Tří duchovních festivalů a Velikonoc, následovaný

Více

O radosti pro život MILÁ KNIHA. Přemysl Dvořáček

O radosti pro život MILÁ KNIHA. Přemysl Dvořáček O radosti pro život MILÁ KNIHA Přemysl Dvořáček O radosti pro život Přemysl Dvořáček V prožitku jemného citu lásky ve svém srdci cítíme blažený vjem upřímné radosti a něhy. S pocitem upřímné radosti

Více

Uvědomění ve vztazích - Uvědomění v emocích - Uvědomění v mysli- Uvědomění v srdci - Uvědomění v přijetí, Soucit, Přítomnost

Uvědomění ve vztazích - Uvědomění v emocích - Uvědomění v mysli- Uvědomění v srdci - Uvědomění v přijetí, Soucit, Přítomnost Nacházíme se v nejcennější a nejkrásnější fázi našich životů. Velmi dlouhou dobu jsme se připravovali všemi našimi osudy na tento okamžik, pro který jsme nyní tady. Příležitost k duchovnímu osvobození

Více

MANUÁL INICIACE DO KRISTOVY SÍLY

MANUÁL INICIACE DO KRISTOVY SÍLY MANUÁL INICIACE DO KRISTOVY SÍLY Originál: www.sokaisi.eu Česká verze: http://vzestup.stesticko.cz Zakladatelem tohoto systému je Armand Manuel Ratundu CHRISTIC FORCE Initiation (INICIACE DO KRISTOVY SÍLY

Více

29. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 10,35-40

29. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 10,35-40 29. neděle v mezidobí Cyklus B Mk 10,35-40 Děti v Africe 1. Děti v Africe nenosí boty, nemaj lavice, neznají noty. :/ R.: Ale když se sejdou v neděli, tak se veselí: Haleluja, Hosana tancujem, Ježíše Pána

Více

Bulletin Trojúhelníků Č. 170 Prosinec 2009

Bulletin Trojúhelníků Č. 170 Prosinec 2009 Bulletin Trojúhelníků Č. 170 Prosinec 2009 Finální text Strana 1: Oratoř Srdce V náboženských termínech je oratoř místo modlitby, jako například malá kaple pro privátní uctívání. Že se takové místo nachází

Více

Spouštěč od Boha JJK

Spouštěč od Boha JJK Spouštěč od Boha JJK Pátý atribut času: M í r Pro zakotvení nového atributu času je nezbytné přečíst tento Spouštěč od Boha vědomě a úplně. Tímto způsobem se dostaneš do souladu s energií ze zdroje existence

Více

OM Healing zpravodaj

OM Healing zpravodaj OM Healing zpravodaj Březen 2015 Drazí přátelé, V OM Healingovém zpravodaji na březen 2015 si můžete přečíst: 1. Věděli jste o OM Healingu a věku Kali Yuga? 2. Úplňkový OM Healing v březnu 2015. 3. Mezinárodní

Více

Psychospirituální transformace 1

Psychospirituální transformace 1 Věra Bučilová, Marie Nestěrová Psychospirituální transformace 1 Nekonečné možnosti na planetě Zemi Věra Bučilová, Marie Nestěrová Psychospirituální transformace 1 Nekonečné možnosti na planetě Zemi Upozornění

Více

Zkrácený obsah učiva a hodinová dotace

Zkrácený obsah učiva a hodinová dotace Zkrácený obsah učiva a hodinová dotace Prima - 2 hod. týdně, 66 hod. ročně Planeta Země Vesmír Slunce a sluneční soustava Země jako vesmírné těleso Glóbus a mapa. Glóbus, měřítko globusu, poledníky a rovnoběžky,

Více

Vše souvisí se vším, aneb všechno je energie

Vše souvisí se vším, aneb všechno je energie Vše souvisí se vším, aneb všechno je energie Universum Na počátku všeho byl zřejmě jen záblesk prvotního světla vědomí. Jiskřička energie, která měla svou vlastní inteligenci, svou vlastní počáteční tvořivou

Více

Matematika s chutí Proč? S kým? A jak?

Matematika s chutí Proč? S kým? A jak? Matematika s chutí Proč? S kým? A jak? První otázka Proč jsme se rozhodli realizovat projekt Matematika s chutí? Důvod první: Motivace a vztah k matematice Od roku 2003 (PISA věnovaná především matematice)

Více

Nabídka vybraných pořadů

Nabídka vybraných pořadů Hvězdárna Valašské Meziříčí, p. o. Vsetínská 78 757 01 Valašské Meziříčí Nabídka vybraných pořadů Pro střední školy a učiliště Seznamte se s naší nabídkou poutavých naučných programů zaměřených nejen na

Více

KVN AP, Přímluvce, Duch svatý, kterého Otec pošle ve jménu mém, ten vás naučí všemu a připomene vám všechno ostatní, co jsem vám řekl já.

KVN AP, Přímluvce, Duch svatý, kterého Otec pošle ve jménu mém, ten vás naučí všemu a připomene vám všechno ostatní, co jsem vám řekl já. Přímluvce, Duch svatý, kterého Otec pošle ve jménu mém, ten vás naučí všemu a připomene vám všechno ostatní, co jsem vám řekl já. Přímluvce, Duch svatý, kterého Otec pošle ve jménu mém, ten vás naučí všemu

Více

O to jde v následujícím kněžském zrcadle. Vypátráme vlastní silné stránky a povzbudíme k tomu, abychom se učili u ostatních kněžských typů.

O to jde v následujícím kněžském zrcadle. Vypátráme vlastní silné stránky a povzbudíme k tomu, abychom se učili u ostatních kněžských typů. Kněžské zrcadlo Naše moderní pedagogika je stále ještě specializována na zpracování slabin. Kdo je ve škole slabší v matematice, učí se ji tak dlouho, dokud není slabý i v jazycích. Chytřejší by - podle

Více

Worklife balance. Projekt "Nastavení rovných příležitostí na MěÚ Slaný, CZ.1.04/3.4.04/88.00208

Worklife balance. Projekt Nastavení rovných příležitostí na MěÚ Slaný, CZ.1.04/3.4.04/88.00208 Worklife balance Projekt "Nastavení rovných příležitostí na MěÚ Slaný, CZ.1.04/3.4.04/88.00208 Tento projekt je financováno z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje

Více

Výuka češtiny ve světě v předškolním a školním věku, situace k 30. 6. 2014. Role organizace ČŠBH.

Výuka češtiny ve světě v předškolním a školním věku, situace k 30. 6. 2014. Role organizace ČŠBH. Výuka češtiny ve světě v předškolním a školním věku, situace k 30. 6. 2014. Role organizace ČŠBH. 3. setkání českých škol v Severní Americe 27. 28. 6. 2014, Dallas Lucie S. Boucher, předsedkyně spolku

Více

Duchovní škola Vnitřní přerod člověka IV. Penzion Perseus, Trnová

Duchovní škola Vnitřní přerod člověka IV. Penzion Perseus, Trnová Milí přátelé, semináře Evičky Puklové a Zdeňka Krejčíka nás učí, jak najít sami sebe, svou vnitřní pravdu, lásku k sobě i k druhým. Otevírají naše srdce lásce, ukazují nám cestu jak tvořivé harmonizovat

Více

7. třída - Boží pomoc k růstu člověka Vazba učiva 7. třídy na klíčové kompetence: Kompetence k učení Na základě zprávy o stvoření žák porozumí

7. třída - Boží pomoc k růstu člověka Vazba učiva 7. třídy na klíčové kompetence: Kompetence k učení Na základě zprávy o stvoření žák porozumí 7. třída - Boží pomoc k růstu člověka Vazba učiva 7. třídy na klíčové kompetence: Kompetence k učení Na základě zprávy o stvoření žák porozumí symbolickému způsobu vyjadřování v jazyce Bible a v jazyce

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) 7. ročník základní

Více

Když uvažujeme o misiích, nezapomínáme, že každý z nás je povolán k misijnímu dílu, a že naším primárním misijním územím je místo, kde žijeme?

Když uvažujeme o misiích, nezapomínáme, že každý z nás je povolán k misijnímu dílu, a že naším primárním misijním územím je místo, kde žijeme? Úvaha nad otázkou: Když uvažujeme o misiích, nezapomínáme, že každý z nás je povolán k misijnímu dílu, a že naším primárním misijním územím je místo, kde žijeme? předmět: Kultura a křesťanské misie v rozvojových

Více

RLB 266 Konce světa. Konce a začátky z hlediska New Age

RLB 266 Konce světa. Konce a začátky z hlediska New Age RLB 266 Konce světa Konce a začátky z hlediska New Age Základní interpretační paradigmata: New Age jako pokračovatel či (pozdně)moderní podoba tzv. metafyzického náboženství (západního esoterismu) C. Albanese,

Více

Správné porozumění. 1. kapitola. Evangelizace = ti, kteří znají Ježíše, o něm říkají těm, kteří jej neznají.

Správné porozumění. 1. kapitola. Evangelizace = ti, kteří znají Ježíše, o něm říkají těm, kteří jej neznají. 1. kapitola Správné porozumění Evangelizace = ti, kteří znají Ježíše, o něm říkají těm, kteří jej neznají. Jsem přesvědčen, že se všichni shodneme na tom, že evangelizace je něco, k čemu jsou křesťané

Více

Hodnocení webových stránek města Žamberk 2012 - PDF report. 2 Náhled dotazníku 4. 3 Statistika respondentů 7

Hodnocení webových stránek města Žamberk 2012 - PDF report. 2 Náhled dotazníku 4. 3 Statistika respondentů 7 Hodnocení webových stránek města Žamberk 2012 Obsah 1 Základní údaje 3 2 Náhled dotazníku 4 3 Statistika respondentů 7 4 Přehled odpovědí 8 1. Jak obtížná je orientace na našich webových stránkách?.............................

Více

EFAD EUROPEAN FEDERATION OF THE ASSOCIATIONS OF DIETITIANS EVROPSKÁ FEDERACE ASOCIACÍ DIETITIANS

EFAD EUROPEAN FEDERATION OF THE ASSOCIATIONS OF DIETITIANS EVROPSKÁ FEDERACE ASOCIACÍ DIETITIANS EFAD EUROPEAN FEDERATION OF THE ASSOCIATIONS OF DIETITIANS EVROPSKÁ FEDERACE ASOCIACÍ DIETITIANS Dietetika: profese ke zdraví Dietetická profese má oficiální definici, která byla přijata Mezinárodní konfederací

Více

DEFINICE INDIKÁTORŮ VÝSTUPU

DEFINICE INDIKÁTORŮ VÝSTUPU DEFINICE INDIKÁTORŮ VÝSTUPU Prioritní osa 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací OP1 Počet přeshraničních mechanismů na poli výzkumu a vývoje (studie, strategie atd.) mechanismus 5 implementovaných

Více

TEST NOODYNAMIKY. K.Popielski. Lublin 1989 (Přeložil V. Smékal) 1. Setkám-li se s těžkostmi, rychle ztrácím naději a důvěru v život...

TEST NOODYNAMIKY. K.Popielski. Lublin 1989 (Přeložil V. Smékal) 1. Setkám-li se s těžkostmi, rychle ztrácím naději a důvěru v život... TEST NOODYNAMIKY K.Popielski. Lublin 1989 (Přeložil V. Smékal) Pohlaví: Délka pobytu v komunitě: Délka braní (přibližně): Věk: Fáze: Jsi praktikující věřící? Prosím, zakroužkuj odpověď, která odpovídá

Více

Vnímání citu SLOVO DAR ŽIVOTA. Přemysl Dvořáček

Vnímání citu SLOVO DAR ŽIVOTA. Přemysl Dvořáček Vnímání citu SLOVO DAR ŽIVOTA Přemysl Dvořáček Vnímání citu Uzavřený kruh poznání sebelásky byl název souboru citací zveřejněných v knižním titulu Labyrint zdraví. Nyní nakladatelství Na-Ra nabízí soubor

Více

Meditace, jóga a šamanské nauky

Meditace, jóga a šamanské nauky Meditace, jóga a šamanské nauky aneb,, Hory učí samy,, PENZION POD PRALESEM, DOLNÍ LOMNÁ, JABLŮNKOVSKO 26. - 28.7.2013 www.podpralesem.euweb.cz Máte rádi meditaci? Chtěli by jste se zrelaxovat a zkusit

Více

Obsah. 1. Úvodní slovo 2. Fair life o.s.

Obsah. 1. Úvodní slovo 2. Fair life o.s. Obsah 1. Úvodní slovo 2. Fair life o.s. 3. Cíle 4. Naše projekty 5. Biodožínky 6. Údaje o hospodaření v roce 2009 7. Plány na rok 2010 8. Poděkování partnerům 9. Slovo závěrem 10. Kontakt - 1 - 1. Úvodní

Více

Spolupráce: Termín projektu: 1. října 2013-30. září 2016. P1. Accord International s.r.o. (Česká republika)

Spolupráce: Termín projektu: 1. října 2013-30. září 2016. P1. Accord International s.r.o. (Česká republika) Chytrá Smart Technology technologická Solutions zařízení for Children pro děti with s dyslexií Dyslexia Co-funded Tento projekt by the je realizován Lifelong Learning s podporou programme programu of the

Více

O portálu School Education Gateway. evropské internetové platformě pro školní vzdělávání

O portálu School Education Gateway. evropské internetové platformě pro školní vzdělávání O portálu School Education Gateway evropské internetové platformě pro školní vzdělávání MÍSTO PRO SEZNÁMENÍ S EVROPSKOU POLITIKOU A PRAXÍ ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Informace Texty na portálu School Education

Více

Skutečnost světa Práce v informačním poli jako umění

Skutečnost světa Práce v informačním poli jako umění Skutečnost světa Práce v informačním poli jako umění In-formace pojem informace, z lat. dávat tvar KDO pozoruje, kdo je to POZOROVATEL vědomá mysl, duše, (ztotoţnění se s já) DÁVAT TVAR = vytvořit asociaci,

Více

AA Michael - Smaragdové kódy a návrat do Zahrady tvořivosti ČERVEN / ČERVENEC 2016

AA Michael - Smaragdové kódy a návrat do Zahrady tvořivosti ČERVEN / ČERVENEC 2016 BRÁNA SLUNOVRAT, PLANETÁRNÍ NOVÝ ROK A LVÍ Milovaná světelná rodino, znovu se blížíme k polovině roku s jeho mocnými vlnami Vesmírné Energie Nejdřív je tu Slunovrat 20 června, který vyznačuje bod obratu

Více

ONLINE PŘÍPRAVNÝ KURZ KE ZKOUŠCE TOEFL IBT (Internet Based

ONLINE PŘÍPRAVNÝ KURZ KE ZKOUŠCE TOEFL IBT (Internet Based ONLINE PŘÍPRAVNÝ KURZ KE ZKOUŠCE TOEFL IBT (Internet Based Test) od ETS Chcete získat certifikát, který dokazuje vaši znalosti angličtiny? Cambridge Institute má řešení. Využijte příležitost a zapište

Více

TISKOVÉ ZPRÁVY (vydané organizátorem veletrhu, společností MP-Soft, a.s.)

TISKOVÉ ZPRÁVY (vydané organizátorem veletrhu, společností MP-Soft, a.s.) TISKOVÉ ZPRÁVY (vydané organizátorem veletrhu, společností MP-Soft, a.s.) EVROPSKÝ VELETRH POMATURITNÍHO A CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ GAUDEAMUS 2014 Tiskové zprávy vydané 26. října 2014 (zaměření veletrhu)

Více

RENESANCE A OSVÍCENSTVÍ

RENESANCE A OSVÍCENSTVÍ RENESANCE A OSVÍCENSTVÍ pracovní list Mgr. Michaela Holubová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Holubová. RENESANCE A VĚK ROZUMU Renesance kulturní znovuzrození

Více

Partnerství Mistrovství Evropy v baseballu 2014

Partnerství Mistrovství Evropy v baseballu 2014 Partnerství Mistrovství Evropy v baseballu 2014 Proč spolupracovat s ČBA Baseball má v České republice dlouholetou tradici. Tento sport se na našem území hraje téměř 100 let. V roce 2013 slaví společně

Více

Globální stav a perspektivy kalového hospodářství čistíren odpadních vod

Globální stav a perspektivy kalového hospodářství čistíren odpadních vod Globální stav a perspektivy kalového hospodářství čistíren odpadních vod Pavel Jeníček VŠCHT Praha Ústav technologie vody a prostředí Paradoxy čistírenských kalů I Kaly obsahují řadu polutantů, které mohou

Více

Prvotní strachy 7. čakry

Prvotní strachy 7. čakry Ptáme se Duchovní bytosti naší 7. čakry na její poselství. Co 7. čakra pro nás znamená, jak se projevuje její harmonická funkce, jak čakru očistit a odblokovat... 7. čakra je naše duchovní spojení s Bohem.

Více

Bulletin Trojúhelníků Č. 168 Červen Finální text

Bulletin Trojúhelníků Č. 168 Červen Finální text Bulletin Trojúhelníků Č. 168 Červen 2009 Finální text Strana 1: Duchovní tinktura Díky používání Trojúhelníků začneme nahlížet do vnitřních sfér mysli a srdce a tak se duše stává viditelnou kvalita duše,

Více

Vstupní brána - Portál

Vstupní brána - Portál Vstupní brána - Portál Vstupní brány znázorňují hranici, oddělují prostory: prostor vnějšího světa od prostoru domácí intimity; prostor hluku od prostoru ticha; prostor každodenního života od hlubokých

Více

Most do páté dimenze. Tattatuo

Most do páté dimenze. Tattatuo Motto: Nezapomeňte! Každá nemoc a problém je nevyjádřená síla, která se zhmotnila, abychom jí prošli. Je to síla, která se obrátila dovnitř místo ven. Anita Moorjani Podzim 2015 Stránka 1 I. Úvod Milí

Více

Partner : Způsob Vaší sebe prezentace (Luna v Kozorohu)

Partner : Způsob Vaší sebe prezentace (Luna v Kozorohu) PARTNERSKÝ HOROSKOP 1. osoba: Jméno: Jaroslav Datum a čas:2.2.1962, 14:0 UT+1:0 Místo:Náchod 2. osoba: Jméno: Radka Datum a čas:31.10.1970, 10:30 UT+1:0 Místo:Rokycany Spojení Vodnáře a Štírky může být

Více

PŘÍLOHY 1) Dotazník 2) Výsledky faktorové analýzy 3) Studentův t-test na rozdíly mezi faktory u žen a faktory u mužů 4) Ukázka elektronického

PŘÍLOHY 1) Dotazník 2) Výsledky faktorové analýzy 3) Studentův t-test na rozdíly mezi faktory u žen a faktory u mužů 4) Ukázka elektronického PŘÍLOHY 1) Dotazník 2) Výsledky faktorové analýzy 3) Studentův t-test na rozdíly mezi faktory u žen a faktory u mužů 4) Ukázka elektronického vyplňování dotazníku 5) Seznam tabulek, grafů a schémat 1)

Více

Nabídka vybraných pořadů

Nabídka vybraných pořadů Hvězdárna Valašské Meziříčí, p. o. Vsetínská 78 757 01 Valašské Meziříčí Nabídka vybraných pořadů Pro 2. stupeň základních škol Připravili jsme pro Vaše žáky celou paletu naučných programů a besed zaměřených

Více

0. čakra - informace, poselství a návod na čištění této čakry ve 13 úrovních.

0. čakra - informace, poselství a návod na čištění této čakry ve 13 úrovních. 0. čakra - informace, poselství a návod na čištění této čakry ve 13 úrovních. Nultá čakra - meditace 15. 19. 9. 2005 Dobronice Poselství bytosti nulté čakry Je známa je n málo lidem na planetě, propojuje

Více

28. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 10,17-30

28. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 10,17-30 28. neděle v mezidobí Cyklus B Mk 10,17-30 Hosana 1. /:Hosana, hosana, hosana Bohu na nebi!:/ Jméno slavíme Tvé (hosana aleluja), chválí Tě srdce mé (hosana aleluja), vyvýšen buď, ó Bože náš, hosana Bohu

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Pedagogická fakulta Katedra společenských věd

Univerzita Palackého v Olomouci Pedagogická fakulta Katedra společenských věd Tematické okruhy státní závěrečné zkoušky pro studijní obor: N7504T275 Učitelství základů společenských věd a občanské výchovy pro střední školy a 2. stupeň základních škol Státní závěrečná zkouška je

Více

Popularizace geologie na českém internetu

Popularizace geologie na českém internetu Popularizace geologie na českém internetu Jaroslav Aichler & Pavel Bokr Česká geologická služba 1 Obsah Nutnost popularizace geologie a komunikace s veřejností Současný stav informací o geologii na českém

Více

PhDr. Dana Linkeschová, CSc. Vysoké Učení Technické v Brně, Fakulta Stavební

PhDr. Dana Linkeschová, CSc. Vysoké Učení Technické v Brně, Fakulta Stavební PhDr. Dana Linkeschová, CSc. Vysoké Učení Technické v Brně, Fakulta Stavební Otázka, nikoli zda? ale jak? Naléhavě se potřebujeme učit nejenom znát a oceňovat sami sebe, ale stejně tak i ctít ostatní.

Více

Obsah. Druhá část: Nové pohledy na víru

Obsah. Druhá část: Nové pohledy na víru Obsah Čtenářům... 5 Charisma a Boží dílo... 6 Spiritualita sjednocující vrchol božského a lidského... 17 Poznámka kurátora italského vydání...25 Předmluva к českému vydání...28 První část: Mystika pro

Více

Jsi světlo a to je nezničitelná pravda. Věnováno těm, kdo hledají světlo v životě.

Jsi světlo a to je nezničitelná pravda. Věnováno těm, kdo hledají světlo v životě. Jsi světlo a to je nezničitelná pravda. Věnováno těm, kdo hledají světlo v životě. 1 První vydání v anglickém jazyce vyšlo ve Velké Británii, USA, Austrálii, na Novém Zélandu a v Kanadě: Lightning Source

Více

Evropská makroregionální spolupráce a Dunajská strategie

Evropská makroregionální spolupráce a Dunajská strategie Brusel 13. 4. 2010 Evropská makroregionální spolupráce a Dunajská strategie Ing. Jaroslav Drozd náměstek hejtmana Zlínského kraje 2 OBSAH PREZENTACE 1. Tradice a zkušenosti s územní spoluprací 2. Region

Více

Psychoanalytická psychologie. MUDr. Mgr. Petra Elizabeth Teslíková

Psychoanalytická psychologie. MUDr. Mgr. Petra Elizabeth Teslíková Psychoanalytická psychologie MUDr. Mgr. Petra Elizabeth Teslíková Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: 11 Název materiálu:

Více

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc!

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Čtení: Lukáš 9:18 27 Asi před deseti lety se promítal film o třech přátelích z New Yorku, kteří se blížili ke čtyřicítce a měli velký zmatek ve svých životech, zaměstnáních,

Více

OBSAH VYUČOVÁNÍ ZEMĚPISU

OBSAH VYUČOVÁNÍ ZEMĚPISU OBSAH VYUČOVÁNÍ ZEMĚPISU Co, kdy a pro koho máme učit? A jak to vše vlastně pojmout? Jan Hercik, ZS 2018, Katedra geografie PřF UP v Olomouci Středobodem studia geografie je pochopení, popis a analýza

Více

Výstavba mluveného projevu

Výstavba mluveného projevu Výstavba mluveného projevu Typy projevů Pracovní projev představení své práce představení své organizace referát, přednáška úvod k tématu, workshopu, diskusi Společenský projev projev k jubileu konferování

Více

Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš

Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš Afirmace s Empatií Prvek - Dřevo Na každý týden jedna afirmace Pro období prvku Dřevo. www.empatia.cz www.akademiecelostnihozdravi.cz 2014 Věnování a poděkování Tuto

Více

při Církvi bratrské Kladno

při Církvi bratrské Kladno při Církvi bratrské Kladno Rozšířit nabídku a dostupnost sociálně právních sluţeb pro sociálně znevýhodněné občany města Kladna a přilehlého okolí. Péče o celého člověka, o jeho duševní, duchovní a materiální

Více

JÓGA A MEDITACE ZDEŇKEM ORDELTEM. MÍSTO KONÁNÍ: Nádherné a energeticky silné místo hotel Buchlov v těsném sousedství hradu Buchlov

JÓGA A MEDITACE ZDEŇKEM ORDELTEM. MÍSTO KONÁNÍ: Nádherné a energeticky silné místo hotel Buchlov v těsném sousedství hradu Buchlov JÓGA A MEDITACE VÍKENDOVÝ SEMINÁŘ SE ZNÁMÝM ČESKÝM CESTOVATELEM, BADATELEM, ODBORNÍKEM NA MAYSKOU KULTURU, ŠAMANAEM, JOGÍNEM, ŠARMANTNÍM MUŽEM A PŘEDEVŠÍM SKVĚLÝM ČLOVĚKEM ZDEŇKEM ORDELTEM MÍSTO KONÁNÍ:

Více

Využití DV jako intervenční metody v DD Marie Pavlovská

Využití DV jako intervenční metody v DD Marie Pavlovská Využití DV jako intervenční metody v DD Marie Pavlovská Intervenční dimenze dramatické výchovy Dramatická výchova/ve speciální pedagogice dramika je pedagogickou disciplínou, která - využívá metody dramatického

Více

Historická interpretace 3. Žáci by se měli naučit identifikovat různé způsoby, kterými je reprezentována minulost

Historická interpretace 3. Žáci by se měli naučit identifikovat různé způsoby, kterými je reprezentována minulost Národní učební osnovy pro Anglii DĚJĚPIS Stupeň 1 1. Cíle: a) umístit události a objekty v chronologickém pořadí b) používat obecná slova a fráze spojované s chodem času (např. před, po, kdysi dávno, minulost)

Více

ISLÁM. Lucie Ložinská 9.A 2011/2012

ISLÁM. Lucie Ložinská 9.A 2011/2012 ISLÁM Lucie Ložinská 9.A 2011/2012 Islám je monoteistické abrahámovské náboženství založené na učení proroka Muhammada, náboženského a politického vůdce působícího v 7. století. Slovo islám znamená podrobení

Více

PŘÍLOHA č. 19a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. TEZE VÝZVY 1.3 Popularizace, propagace a medializace vědy a techniky

PŘÍLOHA č. 19a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. TEZE VÝZVY 1.3 Popularizace, propagace a medializace vědy a techniky PŘÍLOHA č. 19a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI TEZE VÝZVY 1.3 Popularizace, propagace a medializace vědy a techniky Teze výzvy 1.3 Popularizace, propagace a medializace vědy a techniky Oblast

Více

OTEPLOVÁNÍ V ČR 2010 Ing. Andrea Sikorová, Ph.D.

OTEPLOVÁNÍ V ČR 2010 Ing. Andrea Sikorová, Ph.D. OTEPLOVÁNÍ V ČR 2010 Ing. Andrea Sikorová, Ph.D. 1 Oteplování v ČR V této kapitole se dozvíte: Co je to paleoklimatologie. Že se klima v minulosti měnilo. Zda víno, může poskytnout informaci o vývoji klimatu.

Více

Vzdálenosti ve sluneční soustavě: paralaxy a Keplerovy zákony

Vzdálenosti ve sluneční soustavě: paralaxy a Keplerovy zákony Vzdálenosti ve sluneční soustavě: paralaxy a Keplerovy zákony Astronomové při sledování oblohy zaznamenávají především úhly a pozorují něco, co se nazývá nebeská sféra. Nicméně, hvězdy nejsou od Země vždy

Více

Festival Světla Festival Wesak, Londýn, Květen 2015

Festival Světla Festival Wesak, Londýn, Květen 2015 Festival Světla Festival Wesak, Londýn, Květen 2015 Dominic Dibble Dobré odpoledne a vítejte na našem setkání k oslavě velkého festivalu Wesak. Toto setkání je přenášeno přes internet, takže se s námi

Více

Katechetika I. KATECHEZE SLUŽBA SLOVA, HLÁSÁNÍ KRISTA

Katechetika I. KATECHEZE SLUŽBA SLOVA, HLÁSÁNÍ KRISTA Katechetika I. KATECHEZE SLUŽBA SLOVA, HLÁSÁNÍ KRISTA Katecheze a služba slova otevřené problémy Katecheze a Boží slovo Antropologická katecheze? Katecheze ve službě inkulturace Požadavek úplnosti pravd

Více

Prosím zvolte svůj jazyk

Prosím zvolte svůj jazyk Prosím zvolte svůj jazyk English PRŮZKUM SOULADU S INICIATIVOU SUPPLY CHAIN INITIATIVE 2017 Vítejte na webu pro on-line průzkumy společnosti Dedicated. Forma průzkumu prostřednictvím webových stránek zaručuje

Více

NA SPRÁVNÉ CESTĚ. realizace projektu 1.3.2012 28.02.2014. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

NA SPRÁVNÉ CESTĚ. realizace projektu 1.3.2012 28.02.2014. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. NA SPRÁVNÉ CESTĚ realizace projektu 1.3.2012 28.02.2014 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE STRUČNÝ OBSAH PROJEKTU Obsahem

Více

Top společnosti kladou větší důraz na rozmanitost a vytvářejí různorodé cesty k Leadershipu

Top společnosti kladou větší důraz na rozmanitost a vytvářejí různorodé cesty k Leadershipu Praha, 19.11.2014 Společnost Hay Group identifikovala Best Companies for Leadership ve své deváté výroční studii Top společnosti kladou větší důraz na rozmanitost a vytvářejí různorodé cesty k Leadershipu

Více

Profesní standardy pro učitele z Queenslandu

Profesní standardy pro učitele z Queenslandu Profesní standardy pro učitele z Queenslandu Richard Veleta Partnerství TTnet ČR Národní ústav odborného vzdělávání konference Potřebujeme profesní standard učitelů odborných předmětů a odborného výcviku?

Více

KYBERŠIKANA Kyberšikana: ubližování bez hranic Psychologie dnes Do škol vtrhla kyberšikana Školství

KYBERŠIKANA Kyberšikana: ubližování bez hranic Psychologie dnes Do škol vtrhla kyberšikana Školství KYBERŠIKANA Výběrová rešerše z Pedagogické bibliografické databáze Plné texty článků lze objednat v elektronické podobě prostřednictvím elektronické pedagogické knihovny (e-pk) http://www.epk.cz/ nebo

Více

Místopředsedkyně Senátu PČR paní dr. Alena Gajdůšková: Vážený pane předsedo, vážená paní předsedkyně Poslanecké sněmovny, vážené dámy, vážení pánové!

Místopředsedkyně Senátu PČR paní dr. Alena Gajdůšková: Vážený pane předsedo, vážená paní předsedkyně Poslanecké sněmovny, vážené dámy, vážení pánové! Místopředsedkyně Senátu PČR paní dr. Alena Gajdůšková: Vážený pane předsedo, vážená paní předsedkyně Poslanecké sněmovny, vážené dámy, vážení pánové! Od hostů se očekává zdravice. Jsem velmi ráda, že vás

Více

Informační společnost z pohledu statistiky

Informační společnost z pohledu statistiky Konference ISSS 2007, Hradec Králové Informační společnost z pohledu statistiky Martin MANA Oddělení statistiky výzkumu, vývoje a informační společnosti Obsah prezentace KONCEPT INFORMAČNÍ SPOLEČNOSTI

Více

SKRYTÁ MYSTÉRIA VÝCHODNÍCH CHRÁMÙ

SKRYTÁ MYSTÉRIA VÝCHODNÍCH CHRÁMÙ O S H O SKRYTÁ MYSTÉRIA VÝCHODNÍCH CHRÁMÙ Byly doby, kdy chrámy, poutnická místa, nošení značek na čele, uctívání idolů, používání růženců, zaklínadel a kouzel, posvátné texty, rituály a astrologie, víra

Více

Listy a lístky ze Šafránu

Listy a lístky ze Šafránu Listy a lístky ze Šafránu Jaro 2013 Milí přátelé a příznivci ŠAFRÁNU dětem, konec zimy se blíží. Neklamným důkazem tohoto tvrzení jsou tzv. poslové jara. Právě jejich hnízdění nám připomíná naši lidskou

Více

Barometr CVO 2009 Česká Republika

Barometr CVO 2009 Česká Republika Barometr CVO 2009 Česká Republika 29. dubna 2009 FLEET MANAGEMENT 2009 Jan Tejnor, Sales Manager ARVAL CZ s.r.o. Obsah Představení CVO Trendy ve správě vozových parků Metody financování Dopad hospodářské

Více

STÁTY A JEJICH HRANICE

STÁTY A JEJICH HRANICE STÁTY A JEJICH HRANICE STÁT politické uspořádání společnosti vytváří si vlastní mezinárodní vztahy s jinými státy, zajišťuje bezpečnost a obranu svého území podmínkou pro existenci státu je jeho uznání

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví

Ukázka knihy z internetového knihkupectví Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Neznámá V mé době Pohled na nebe Na farmě své V přírodě živé V mé době farmářské Hvězdy na obloze nebeské V horách zářivé V přírodě hravé V mé době

Více

Spirituální teologie PÍSMO JAKO SPIRITUALITA

Spirituální teologie PÍSMO JAKO SPIRITUALITA Spirituální teologie PÍSMO JAKO SPIRITUALITA Spiritualita Spiritualita je docela módním pojmem. Různí lidé jí různé rozumějí a různě ji prezentují. Spiritualita už není spojována jen s religiozitou. Na

Více

Sluneční soustava. Význam a vývoj Geografie

Sluneční soustava. Význam a vývoj Geografie Zeměpis 6 třída Sluneční soustava Ročníková práce je určena pro žáky šestého ročníku základní školy. cíl projektu: vytvořit výukové listy slunce a jednotlivých planet probíraných v zeměpise. zadání: vyhledej

Více

PŘÍLOHA 1: Informační systém výzkumu, experimentálního vývoje a inovací

PŘÍLOHA 1: Informační systém výzkumu, experimentálního vývoje a inovací PŘÍLOHA 1: Informační systém výzkumu, experimentálního vývoje a inovací Zdroj: Veřejně přístupná data IS VaVaI [online]. [cit. 2011-01-20]. Dostupné z WWW: . PŘÍLOHA 2: Přehled výsledků

Více

Prezidentský panel 2018

Prezidentský panel 2018 Prezidentský panel 2018 Debaty a rozhovory na televizních stanicích, jejich hodnocení a vliv na rozhodování o volbě 29. 1. 2018 Shrnutí Debata na České televizi nějakým způsobem zasáhla více než polovinu

Více

SAMUEL MARTASEK / PŘED TVÁŘÍ OTCE

SAMUEL MARTASEK / PŘED TVÁŘÍ OTCE SAMUEL MARTASEK / PŘED TVÁŘÍ OTCE ( 6 ) O MOSTU A NADĚJI Má naděje není změtí náhod na náhody je život krátký Jen se zeptej moudré matky Naděje je pevným mostem do budoucích dnů je i ráda milým hostem

Více

JAKÉ TO TU BUDE V ROCE 2050? #brno2050

JAKÉ TO TU BUDE V ROCE 2050? #brno2050 JAKÉ TO TU BUDE V ROCE 2050? #brno2050 Zavřete na chvíli oči... A představte si, že jste v Brně ale o třicet let později. Píše se rok 2050. Vaše děti dospěly. Vy máte pár vrásek navíc. A Brno...... jaké

Více

HOLISTICKÝ PŘÍSTUP K PACIENTOVI SKRZE THEONOMII. Liberec

HOLISTICKÝ PŘÍSTUP K PACIENTOVI SKRZE THEONOMII. Liberec HOLISTICKÝ PŘÍSTUP K PACIENTOVI SKRZE THEONOMII Liberec 1. 2. 2018 Tlačítko, které nemáme Celistvost života tváří tvář jeho konci? Tradiční věrouky: Nebojme se, protože Tradiční věrouky: Nebojme se, protože

Více

M I G R A T I N G A R T H I S T O R I A N S

M I G R A T I N G A R T H I S T O R I A N S Centrum raně středověkých studií, Seminář dějin umění Kancelář e-learningu, Centrum informačních technologií Filozofická fakulta MU M I G R A T I N G A R T H I S T O R I A N S EXPERIMENTÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ

Více