Představení řečníků. 13. Sjezd mládeže AC

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Představení řečníků. 13. Sjezd mládeže AC 24.-27.10.2014"

Transkript

1 Představení řečníků 13. Sjezd mládeže AC Paige Allen Paige Allen slouží ve sboru Church on the Rock ve městě Lubbock, Texas. Slouží jako pastor tréningu a vysílání misionářů vyučuje povstávající vedoucí, kteří dnes slouží a zasahují dnešní generaci skrze zakládání sborů, misii, místní evangelizační programy a misijní výjezdy, je také oblíbenou řečnicí a kazatelkou. Paige je 13 let vdaná a se svým manželem Joshem mají dvě úžasné dcery, které se jmenují Selah a Haven. Společně mají vášeň šířit evangelium do celého světa. Paige vystudovala Oral Roberts University s titulem B.A., v oboru organizační a mezilidské komunikaci a získala titul Masters of Divinity v Kings Seminary. Miluje četbu, běh a cestování po světě! Kázání: pátek 18:00 (Hledači pokladu) a neděle 9:00 (Úspěšně projít zkouškou) Seminář na téma: Poklad ve spamu, sobota 9:20 a 11:00 Anotace: Mnozí z nás vyrůstáme v křesťanských rodinách a neprožili jsme tak divoká obrácení jako ostatní. Kým je pro nás Ježíš? Co pro nás znamená život křesťana? Žijeme dobré křesťanství našich rodičů anebo jsme si sami našli cestu k Ježíši?

2 Tomáš Hasmanda Tomášovi je 47 let a spolu s báječnou manželkou Martinou si užívají 24. rok manželství. Mají 3 děti, synové obři 21 a 20 let, dcera 14. Miluje hodinky, nože, zbraně, cestování, potápění, moře, focení, knihy od R. A. Salvatora, akční a fantazy filmy (Hobit, Pán prstenů ). Velmi ho baví znát Ježíše a pracovat pro něj => je to velké, nadpřirozené dobrodružství a to je ONO! :) Naplno v církvi pracuje 21 let. Rád pomáhám lidem s jejich trápeními a starostmi. Kázání: pondělí 9:30 Workshop na téma: Sex a vztahy, sobota 13:30 a neděle 13:30 Anotace: Jedny z nejlepších Božích vynálezů! Jak dělat Bohu radost každou součástí našeho života? Ožehavá témata, provokující otázky, osobní zkušenosti a příběhy. Benjamin Wojnar Beno již dekádu let pracuje s mladými lidmi nejen v Českém Těšíně. Je zaměstnancem sboru AC, Křesťanské centrum Český Těšín. Se svou ženou má krásného syna. Seminář na téma: Půst, sobota 9:20 Anotace: Půst jako forma vzdání se něčeho, abychom získali něco hlubšího. Seminář bude obsahovat jak duchovní zamyšlení, tak i praktické zkušeností a rady. Roman a Rút Vřeťonko Oba pochází z Těšínska. Poznali se na Biblické škole v Kolíně. Jsou manželé téměř deset let. V průběhu let byli oba součástí služby dětem, chválícího týmu a hlavně práce s mládeží. V letech byli na Filipínách, kde studovali a misijně působili. V květnu 2012 promovali na Asia Pacific Theological Seminary v oboru M.A. Ministry (služba) Roman a M.A. Intercultural Studies (mezikulturní studia) Rut. Po návratu z Filipín se přestěhovali do Dačic, kde slouží především pastoračně a vyučováním. Také externě vyučujejí na VOŠMT. V květnu se jim narodil syn Lukas Aaron. Seminář na téma: Jak vyjít ze zóny bezpečí, sobota 11:00 Anotace: Neobyčejný příběh obyčejných lidí. Ochota následovat Krista a Jeho vůli za hranice svých vlastních jistot vyžaduje více, než si myslíme a očekáváme. Pouhá biblická teorie nestačí, nutná je aplikace a to nejlépe s biblickými základy.

3 Petr Rattay Je taťkou tří dětí. Na plný úvazek se věnuje projektu Nové Generace. Zároveň je starším sboru AC Břeclav. Jeho top hobby jsou bitky se syny, tancování s dcerou, těžká cyklistika s manželkou :-), kytara, zpěv, fočus a Ford Focus. Procestoval velký kus světa a rád by ještě i ten malej :-) Možná to má i co do činění s tím, že jeho nejoblíbenějším veršem je Jděte ke všem národům a získávejte mi učedníky. Protože ON nás posílá, abychom měnili svět okolo nás a to nejen ve školách. Posílá nás, abychom nesli evangelium do všech národů a získali mnohé pro Jeho království. Seminář na téma: Praxe více než teorie, sobota 9:20 a 11:00 Anotace: Zajímá tě, co je to zbožnost a jak se projevuje? Chceš se jí naučit a praktikovat ve svém životě? To jsou otázky, kterými se budeme zabývat. Kromě teorie, praktických rad jak ve škole zbožně opisovat nebude chybět ani diskuze o poskvrnách světa číhajících na mladého českého studenta. Michal Apetauer Vystudoval manažerskou vysokou školu v Bratislavě, kde zároveň potkal svoji krásnou ženu Kamilu. Už tři roky je vedoucím brněnské mládeže Connect a od letošního roku má prsty i v Kristfestu. Miluje hudbu, které se momentálně aktivně nevěnuje, ale kdoví, co ještě přijde:) Je velkým sportovním, hlavně fotbalovým (Arsenal FC) a také seriálovým fanouškem. Jeho největším snem je vidět probuzenou a srozumitelnou českou církev a především mládež. Seminář na téma: Co tě štve na křesťanech (pomluvy atd.), sobota 11:00 Anotace: Když se lidí zeptáte, co si myslí o křesťanech, pravděpodobně občas uslyšíte něco o pomluvách, přetvářce nebo falši. Podle statistik většina křesťanů zažila ve svém životě pomluvu od jiného věřícího. Štve vás to taky? Budeme se bavit o tom, co všechno nás štve, proč k těmto věcem někdy sami máme sklony a jestli je možné něco udělat pro to, abychom se této nálepky zbavili. Michal Malina Michal je ženatý se Soňou, která ho přivedla ke Kristu, mají spolu 2 kluky. Pracuje na 13 ZŠ Havířova jako lektor besed pro 2 stupeň ZŠ. Miluje lyže, hudbu, Boha, umění a hluboce si váží nevěřících lidi a spolupracuje s nimi v různých projektech, které jsou mostem ke sdílení Krista. Seminář na téma: Svoboda v Kristu, sobota 9:20 Anotace: Jako křesťané o sobě říkáme, že jsme svobodní v Kristu, ale přitom mnoho věcí nesmíme. Jaká že to vlastně svoboda je? A nebo pouze žijeme v "iluzi svobody"? O tom všem na tomto semináři!

4 Vaneta Zvoníčková Je mi 110 let, nejvíce miluji Boha a barevný život s Ním, mého sqělého manžela a mladé lidičky. Kupu let jsem tu pro mladé lidi v církvi i na školách. Pocházím z velmi komplikované rodiny a mám ledacos za sebou, takže mi žádný problém nepřijde divný a mimózní. Mám ráda kreativitu, bungee jumping, pavouky + tunu dalších zvířat, focení a kupu dalších věcí. Workshop na téma: Sex a vztahy, sobota 13:30 a neděle 13:30 Anotace: Jedny z nejlepších Božích vynálezů! Jak dělat Bohu radost každou součástí našeho života? Ožehavá témata, provokující otázky, osobní zkušenosti a příběhy. Tým Paige Allen - Josh Allen Josh Allen v posledních 10 letech pracuje v oblasti realit. V roce 1999 graduoval na Oral Roberts University, ale již na střední škole založil svůj vlastní investiční klub. Kromě podnikání byl Josh v posledních 10 letech pastorem mladých dospělých a za svůj největší životní úspěch považuje to, že si vzal za manželku svou lásku ze střední školy Paige. Manželé jsou téměř 14 let a mají dvě dcery (Selah 4 a Haven 2 roky). Evangelizační workshop na téma: Treasure Hunts, sobota 13:30 a neděle 13:30 Anotace: Treasure Hunts využívá slova poznání (vodítko), které si napíšeš na svoji mapu pokladu, abys našel poklady (lidi), kteří potřebují nadpřirozené setkání s Bohem skrze prorocké slovo nebo uzdravení. Není to o kázání lidem, ale spíše o tom, že jim prakticky ukážeme na Boží dobrotu. Díky této zábavné a snadné metodě získáš odvahu a schopnost přinášet lidem okolo tebe nadpřirozenou Boží moc.

5 Tým Paige Allen - Alan a Leslie Rich Alan a Leslie Rich mají vášeň vidět lidi, kteří skrze chválu a uctívání vstupují do Boží přítomnosti. Leslie je pastorem chvály ve sboru Church on the Rock v Lubbocku, Texas a Alan hraje na kytaru a je zodpovědný za oblast zvuku. Společně také píší a produkují písně v jejich domácím nahrávacím studiu a rádi pracují se všemi styly hudby. Manželé jsou téměř 10 let a mají 3 dcery. Workshop chval a uctívání: sobota 13:30 a neděle 13:30 Anotace: Jaké jsou principy ve vedení chval? Jak pracovat s kapelou a budovat tento jedinečný tým lidí? Jak vést samotné lidi ve shromáždění před Boží trůn? Nebude chybět ani společný čas chval!

6 Duchovní poradci Sjezd-oáza Jsme tým osůbek, které mají moc rádi druhé lidi a mají velké uši k naslouchání. Jsme vám k dispozici po celou dobu Sjezdu. Budeme se s vámi rádi modlit, poradíme vám v různých oblastech (např. vztahy, sexuální záležitosti, služba, rozhodování, sebepřijetí, atd.) anebo vás jen tak vyslechneme. Využijte toho. Vaneta Zvoníčková Je mi 110 let, nejvíce miluji Boha a barevný život s Ním, mého sqělého mažela a mladé lidičky. Kupu let jsem tu pro mladé lidi v církvi i na školách. Pocházím z velmi komplikované rodiny a mám ledacos za sebou, takže mi žádný problém nepřijde divný a mimózní. Mám ráda kreativitu, bungee jumping, pavouky + tunu dalších zvířat, focení a kupu dalších věcí. Tomáš Hasmanda Mám 47 let, jsem 23 let ženatý a s manželkou máme tři děti: syny 21,19 a dceru 14 let. Baví mě pracovat pro Boha, sbírám nože, hodinky, potápím se, někdy plavu, fotím a toužím po motorce chopper :) Čtu kovbojské romány od G.F. Ungera, fantazi literaturu od S.A. Salvatore (Drizzti), politický thriller od Ludluma, Toma Clancyho, líbí se mě Hobit, Avatar, Pán prstenů, akční filmy. Rád vám budu naslouchat, spolu s vámi se modlit a hledat řešení problémů, které vás trápí a za které se stydíte Kami Lezo Je mi 27, jsem 5 let šťastně vdaná, Pána Boha znám 13 let a nikdy bych neměnila. Mám moc ráda lidi, přemýšlení nad věcmi, černou čokoládu, snowboard, šití na stroji, pečení a kuchyňské vychytávky. Jsem moc ráda, že už fůru let můžu být členem týmu mládeže a od loňska nově taky členem poradenského týmu u nás ve sboru. Těší mě, když můžu mluvit s holkami o věcech co je trápí, modlit se s nimi a pak vidět, jak Pán Bůh bere jejich břemena a uzdravuje jejich srdce tak, jako uzdravil to moje.

7 Petr Rattay Jsem taťkou tří dětí. Na plný úvazek se věnuji projektu Nové Generace. Zároveň jsem starším sboru AC Břeclav. Moje top hobby jsou bitky se syny, tancování s dcerou, těžká cyklistika s manželkou :-), kytara, zpěv, fočus a Ford Focus. Procestoval jsem velký kus světa a rád bych ještě i ten malej :-) Možná to má i co do činění s tím, že mým nejoblíbenějším veršem je Jděte ke všem národům a získávejte mi učedníky. Protože ON nás posílá, abychom měnili svět okolo nás a to nejen ve školách. Posílá nás, abychom nesli evangelium do všech národů a získali mnohé pro Jeho království. Miri Jurenová Věnuji se práci s mladými lidmi v Břeclavi. Miluji Krista, hudbu, svého manžela:), úsměv a mladé lidi. Sním o tom, že uvidí probuzenou generaci, co půjde v moci a bude činit skutky, o kterých mluví Ježíš... Věřím, že ty velké věci teprve přijdou :) Palo Lezo Jsem pět let šťastně ženatý. Mám rád přehled o tom co se děje ve světě v oblasti vědy a vývoje nových technologií. Mám rád terénní auta, outdoor, dobrodružství. Hraju paintball a občas strategické počítačové hry. Rád relaxuju u filmu a dobrého jídla a můj nejoblíbenější herec je Russel Crowe. :-) Období dospívání a hledání sebe sama pro mě bylo tvrdé, ale pán Bůh mě vším provedl a teď si můžu naplno užívat život s Ním a těším se na to, co má pro mě v životě připraveno.

Představení řečníků. 12. Sjezd mládeže AC 26.-29.10.2013

Představení řečníků. 12. Sjezd mládeže AC 26.-29.10.2013 Představení řečníků 12. Sjezd mládeže AC 26.-29.10.2013 Milan Presburger Milan je Senior Pastor sboru Kompas, AC Nové Zámky. S manželkou Judkou jsou radikální, mají vášeň pro mladou generaci, rádi riskují

Více

Biblická škola CBH Studium při pobočce BTS. Základy křesťanské víry. Praktické vzdělávání. Blokové studium a Workshopy. Odborné vzdělávání

Biblická škola CBH Studium při pobočce BTS. Základy křesťanské víry. Praktické vzdělávání. Blokové studium a Workshopy. Odborné vzdělávání Základy křesťanské víry Modul I. (vyučování před křtem / 12. lekcí) Modul II. (vyučování pro členy / 12. lekcí) Modul III. (vyučování pro vedoucí / 12. lekcí) Biblická škola CBH Studium při pobočce BTS

Více

O V O C E B O Ž Í H O D U C H A

O V O C E B O Ž Í H O D U C H A O V O C E B O Ž Í H O D U C H A VERŠE K NAUČENÍ: Galatským 5:22-23a Ovoce Božího Ducha však je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. 1. Korintským 13:4

Více

PROČ A JAK SE MODLIT MÁME JISTOTU, KŘÍŽOVOU CESTU? ŽE NA ŽIVOT NEJSME SAMI

PROČ A JAK SE MODLIT MÁME JISTOTU, KŘÍŽOVOU CESTU? ŽE NA ŽIVOT NEJSME SAMI PROČ A JAK SE MODLIT KŘÍŽOVOU CESTU? (zpracováno podle Vojtěcha Kodeta) MÁME JISTOTU, ŽE NA ŽIVOT NEJSME SAMI Již dva tisíce let nás posiluje jistota víry, že na život nejsme sami. Těsně před svým návratem

Více

Základní škola T. G. Masaryka, Studénka, ul. 2. května 500, okres Nový Jičín. Vzdělávací oblast: Člověk a společnost

Základní škola T. G. Masaryka, Studénka, ul. 2. května 500, okres Nový Jičín. Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Základní škola T. G. Masaryka, Studénka, ul. 2. května 500, okres Nový Jičín Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1489 Autor: Milan Stiller Označení vzdělávacího materiálu: VY_32_INOVACE_CASPO.9.12 Vzdělávací

Více

POSTNÍ DOBA ČLOVĚK BYL STVOŘEN, ABY BYL PŘÍTELEM BOHA

POSTNÍ DOBA ČLOVĚK BYL STVOŘEN, ABY BYL PŘÍTELEM BOHA POSTNÍ DOBA Popeleční středa je výjimečný den. Den usebranosti a reflexe. Vydáváme se v něm totiž na cestu postní dobou, která se vyznačuje nasloucháním Božímu slovu, modlitbou a pokáním. ČLOVĚK BYL STVOŘEN,

Více

Výroční zpráva Křesťanský sbor Praha Jižní Město

Výroční zpráva Křesťanský sbor Praha Jižní Město Výroční zpráva 2007 Křesťanský sbor Praha Jižní Město Hrabákova 1969, Praha 4, 148 00 tel.: 603 174 268 e-mail: KS.PRAHA.JM@POST.CZ www.ksjm.ecn.cz Obsah Poslání, základní orientace Cílová skupina (oblast)

Více

BOŽÍ DAR Bůh je milující. Bůh je štědrý a dávající.

BOŽÍ DAR Bůh je milující. Bůh je štědrý a dávající. BOŽÍ DAR Jaký je podle vás nejznámější verš z Bible? Většina lidí by jistě odpověděla, že jím je Jan 3:16 a skutečně je to tak! Tento verš by měli znát všichni křesťané. Nikdy se mi neomrzí, protože je

Více

Pracovní list č. 1. Tipy do praxe

Pracovní list č. 1. Tipy do praxe Pracovní listy Pracovní list č. 1 Téma: Máme krásný úkol modlit se a milovat (sv. J.M. Vianney) V tichosti rozjímejte o jednotlivých částech modlitby Otče náš. Každý den projevte svou lásku k Bohu - modlitbou,

Více

Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary.

Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary. Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary. 31. neděle v liturgickém mezidobí cyklu B Evangelium (Mk 12,28b-34) Jeden z učitelů

Více

CESTA K PROMĚNĚ A VYZBROJENÍ EXPLORE

CESTA K PROMĚNĚ A VYZBROJENÍ EXPLORE VŽDYŤ TEN, KDO MĚ NALÉZÁ, NALEZL ŽIVOT Přísloví 8,35a CESTA K PROMĚNĚ A VYZBROJENÍ EXPLORE je novou verzí původní Modular School Srdce každého z nás volá po opravdovém spojení s Bohem, po tom, abychom

Více

Vinohradský zpravodaj

Vinohradský zpravodaj Vinohradský zpravodaj Program sobotní bohoslužby Oznámení sboru Vinohrady Dnes při dopolední i odpolední bohoslužbě poslouží kázáním bratr Michal Balcar. Taktéž příští sobotu kázáním poslouží bratr Michal

Více

Když uvažujeme o misiích, nezapomínáme, že každý z nás je povolán k misijnímu dílu, a že naším primárním misijním územím je místo, kde žijeme?

Když uvažujeme o misiích, nezapomínáme, že každý z nás je povolán k misijnímu dílu, a že naším primárním misijním územím je místo, kde žijeme? Úvaha nad otázkou: Když uvažujeme o misiích, nezapomínáme, že každý z nás je povolán k misijnímu dílu, a že naším primárním misijním územím je místo, kde žijeme? předmět: Kultura a křesťanské misie v rozvojových

Více

Dítky, jen krátký čas jsem s vámi.

Dítky, jen krátký čas jsem s vámi. Dítky, jen krátký čas jsem s vámi. Dítky, jen krátký čas jsem s vámi. 5. NEDĚLE VELIKONOČNÍ CYKLU C Evangelium (Jan 13,31-33a.34-35) Když (Jidáš) odešel, Ježíš řekl: Nyní je oslaven Syn člověka a Bůh je

Více

Slavnost Ježíše Krista Krále. Cyklus B Mt 25,31-46

Slavnost Ježíše Krista Krále. Cyklus B Mt 25,31-46 Slavnost Ježíše Krista Krále Cyklus B Mt 25,31-46 Má sílo Má sílo, k Tobě vzhlížím, má sílo Tobě zpívám, neboť ty Bože jsi útočiště mé. Pane můj, lásko má, Ty Bože jsi útočiště mé. Pane smiluj se Čtení

Více

Co se vám vybaví u slova společenství? Jsme spolu, povzbuzení, sdílení, modlitby, chvály, církev

Co se vám vybaví u slova společenství? Jsme spolu, povzbuzení, sdílení, modlitby, chvály, církev Vyučování - společenství Dopoledne - Dana Text - 1. Janova 1:1-2:17 Co se vám vybaví u slova společenství? Jsme spolu, povzbuzení, sdílení, modlitby, chvály, církev Jaké obrazy používá písmo pro společenství?

Více

KONFERENCE Poznámky pro účastníky

KONFERENCE Poznámky pro účastníky PROZKOUMEJTE velké životní otázky KONFERENCE pro účastníky Brno, Česká republika 13. 14. ledna 2012 SETKÁNÍ 1 Vize pro službu mladým lidem SETKÁNÍ 2 Co je Alfa pro mládež? Kurz Alfa pro mládež představuje

Více

Téma: NERVY V KÝBLU. Téma: JE TO NA TOBĚ (UMÍME SE ROZHODOVAT?) Téma: JE TŘEBA BÝT IN? (aneb CO SE SVÝM VZHLEDEM?)

Téma: NERVY V KÝBLU. Téma: JE TO NA TOBĚ (UMÍME SE ROZHODOVAT?) Téma: JE TŘEBA BÝT IN? (aneb CO SE SVÝM VZHLEDEM?) Téma: NERVY V KÝBLU úvaha na biblický text Filipským 4, 6-7 Jak mi Bůh dal sílu překonat těžkou situaci (strach)? Proč prožíváme strach (úzkost) a jak s tím bojovat? Izaiáš 43, 1-2 1) Strach a obavy jsou

Více

ŠKOLNÍ KALENDÁŘ 12/ 13. Nová generace

ŠKOLNÍ KALENDÁŘ 12/ 13. Nová generace ŠKOLNÍ KALENDÁŘ 12/ 13 Nová generace Úvod Na českých školách studuje 1.800.000 studentů. Kolik z nich slyšelo evangelium? Nová generace je studentská křesťanská organizace zaměřená na studenty a jejich

Více

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ Obsah MILOST Milost je projevem Boží lásky k nám. 1. Máš přednost 9 2. Veliká bouřka 13 3. Žena u studny 17 4. Snídaně s Ježíšem 21 UCTÍVÁNÍ Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. 5. Kdykoli

Více

2. neděle velikonoční C. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.

2. neděle velikonoční C. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se. 2. neděle velikonoční C S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.) Prosme o požehnání pro nově pokřtěné. Prosme za ukončení válečných

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

Památka svaté Terezie od Dítěte Ježíše a svaté Tváře, učitelky církve 1. října

Památka svaté Terezie od Dítěte Ježíše a svaté Tváře, učitelky církve 1. října Památka svaté Terezie od Dítěte Ježíše a svaté Tváře, učitelky církve 1. října Svatá Terezie poznala Boha jako milosrdnou Lásku, která se k nám sklání a ke které smíme přistupovat. S touto důvěrou se obraťme

Více

MOUDROST A BÁZEŇ BOŽÍ

MOUDROST A BÁZEŇ BOŽÍ MOUDROST A BÁZEŇ BOŽÍ Přísloví 3, 1-10 Připravené kázání na první kapitoly Genesis stvoření (velmi zajímavé kázání, úplně jiný pohled na stvoření, atd.). Ale když před pár týdny kázal v našem sboru Pete

Více

KVN AP, Přímluvce, Duch svatý, kterého Otec pošle ve jménu mém, ten vás naučí všemu a připomene vám všechno ostatní, co jsem vám řekl já.

KVN AP, Přímluvce, Duch svatý, kterého Otec pošle ve jménu mém, ten vás naučí všemu a připomene vám všechno ostatní, co jsem vám řekl já. Přímluvce, Duch svatý, kterého Otec pošle ve jménu mém, ten vás naučí všemu a připomene vám všechno ostatní, co jsem vám řekl já. Přímluvce, Duch svatý, kterého Otec pošle ve jménu mém, ten vás naučí všemu

Více

Tvoje cesta k biblickému vzdělání

Tvoje cesta k biblickému vzdělání Tvoje cesta k biblickému vzdělání Informace o studiu na pobočce -- 2013 Biblická škola Seznam předmětů -- podzim 2013 popis předmětu učitel datum HIS2203 Dějiny církve od Letnic k reformaci Modul uvede

Více

MÁME VYKOUPENÍ. Efezským 1,7 (Petrů): V něm máme vykoupení skrze jeho krev, odpuštění hříchů pro jeho nesmírnou milost

MÁME VYKOUPENÍ. Efezským 1,7 (Petrů): V něm máme vykoupení skrze jeho krev, odpuštění hříchů pro jeho nesmírnou milost IBLICKÉ POLEČENSTVÍ ŘESŤANŮ ÚSTÍ NAD LABEM V NĚM MÁME VYKOUPENÍ ENÍ! EF 1,7 Nepatříte sami sobě, bylo za vás zaplaceno! Shrnutí: V sedmém verši první kapitoly začíná oddíl, který se věnuje dílu Pána Ježíše

Více

VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ

VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ 44/2010 Modlitebna CASD - Londýnská 30 - Praha 2 - Vinohrady CÍRKEV ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE P r o g r a m s o b o t n í b o h o s l u ž b y 6. listopadu 2010 9.30-10.30 Sobotní škola

Více

Program na sobotu

Program na sobotu Program na sobotu 14. 1. Mimiškolka: Anna Kumčaková Sobotní školka: Michaela Hrachovcová M-třída: Petra Hrdinková Sobotní škola: Jana Krynská Příběh pro děti: Anna Kumčaková Kázání: Vít Vurst Po bohoslužbě

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

Je někdo z vás nemocen?

Je někdo z vás nemocen? Štěpán Rucki Je někdo z vás nemocen? Křesťanský pohled na zdraví, nemoc a uzdravení Co je to plné zdraví? Je nemoc následkem hříchu? Má nemoc a utrpení smysl? Uzdravení Boží mocí Zázračná uzdravení dnes?

Více

Pokání. A myslím, že ne na sebe, říká, máme Abrahama našemu otci (Mt 3: 9)

Pokání. A myslím, že ne na sebe, říká, máme Abrahama našemu otci (Mt 3: 9) Pokání Biblický pokání nepředstavuje změnu postoje prosazované lidského vědomí. Integruje život před lidmi říká další aspekt křesťanského života, ne lítost podporovány evangelia. Opravdové pokání říká,

Více

Misijní práce + další vzdělávání

Misijní práce + další vzdělávání Apoštolská církev ve spolupráci s NLI Europe Zakládání nových sborů Moravskoslezská oblast 2005-2011 Hlučín Jablunkov Opava Nový Jičín Orlová Příbor Zkušenosti i výzkumy ukazují, že nejefektivnější způsob

Více

SAMUEL MARTASEK / PŘED TVÁŘÍ OTCE

SAMUEL MARTASEK / PŘED TVÁŘÍ OTCE SAMUEL MARTASEK / PŘED TVÁŘÍ OTCE ( 6 ) O MOSTU A NADĚJI Má naděje není změtí náhod na náhody je život krátký Jen se zeptej moudré matky Naděje je pevným mostem do budoucích dnů je i ráda milým hostem

Více

Slavnosti AC, září 2012 představení řečníků a jednotlivých seminářů

Slavnosti AC, září 2012 představení řečníků a jednotlivých seminářů "ČAS PRO ZMĚNU" Slavnosti AC, 27.-30. září 2012 představení řečníků a jednotlivých seminářů Řečníci v hlavním programu + jejich semináře (pokuď mají) Jméno řečníka Představení řečníka Název a popis semináře

Více

Biblický tréninkový program 2. ročník TESTY

Biblický tréninkový program 2. ročník TESTY Biblický tréninkový program 2. ročník TESTY Oddíl 1 Rodina Božího služebníka 1. Bez funkční rodiny nemáte žádnou službu. 2. Manžel a manželka mají stejné role a zodpovědnosti. 3. Není nezbytně nutné sjednotit

Více

28. dnu.

28. dnu. 28. dnu www.cbkladno.cz w w w.c b k l a d n o.c z verše Vděčnost Dobrořeč, má duše, Hospodinu, celé nitro mé, jeho svatému jménu! Dobrořeč, má duše, Hospodinu, nezapomínej na žádné jeho dobrodiní! On ti

Více

Ročník , Brno 20. číslo

Ročník , Brno 20. číslo Ročník 13. 28. 1. 2019, Brno 20. číslo Datum Akce Čas Místo ÚNOR pá 1. 2. Pololetní prázdniny pá 1. ne 3. 2. Tvořivý víkend Dřevěné rukojeti nožů pá 17.00 ne ZŠ 14.00 čt 7. 2. Tomáš Boněk Skrytá síla příběhů

Více

Děkanát Veselí nad Moravou

Děkanát Veselí nad Moravou Děkanát Veselí nad Moravou Tříletý plán práce s mládeží 2011 2013 Drazí mladí, Duch svatý dnes nadále v Církvi mocně působí, a jeho plody jsou hojné do té míry, do jaké jsme ochotni otevřít se jeho obnovující

Více

Řád Křesťanského sboru Pyšely

Řád Křesťanského sboru Pyšely Řád Křesťanského sboru Pyšely Úvod Pro plnohodnotný křesťanský život a společné soužití členů Křesťanského sboru Pyšely (KSP) přijímáme následující články. Článek I Cíle a poslání (KSP) Cíle a poslání

Více

Mezinárodní festival. Romale

Mezinárodní festival. Romale Mezinárodní festival Romale Naši drazí přátelé a milovníci romské hudby, dovolte, abych vás všechny tímto pozvala na další ročník mezinárodního romského festivalu "ROMALE" romská oslava / Gypsy Celebration,

Více

1. Ujištění o spasení

1. Ujištění o spasení 1. Ujištění o spasení A to je to svědectví: Bůh nám dal věčný život a ten život je v jeho Synu. Kdo má Syna, má život; kdo nemá Syna Božího, ten život nemá. (1J 5,11-12) Kdo dává věčný život? Kde nalezneme

Více

OZEÁŠ A GOMERA ODPUSTIT NEVĚRNÉMU. Text na tento týden: Oz 1 3. Základní verš. Hlavní myšlenka. Týden od 16. září do 22. září 2006

OZEÁŠ A GOMERA ODPUSTIT NEVĚRNÉMU. Text na tento týden: Oz 1 3. Základní verš. Hlavní myšlenka. Týden od 16. září do 22. září 2006 Týden od 16. září do 22. září 2006 OZEÁŠ A GOMERA ODPUSTIT NEVĚRNÉMU Text na tento týden: Oz 1 3 Základní verš Hospodin mi řekl: Jdi opět a miluj ženu, milenku jiného, cizoložnici. Právě tak miluje Hospodin

Více

Antonyj ANTONYJ SUROŽSKIJ ( )

Antonyj ANTONYJ SUROŽSKIJ ( ) ANTONYJ SUROŽSKIJ (1914-2003) se narodil jako syn ruského diplomata ve švýcarském Lausanne. Ke křesťanství se obrátil, když mu bylo 15 let, vystudoval medicínu a stal se lékařem. V roce 1939 složil mnišské

Více

TÉMA. Pochopila jsem ajurvédu takto: Autor : Matusáková Vlasta

TÉMA. Pochopila jsem ajurvédu takto: Autor : Matusáková Vlasta TÉMA Pochopila jsem ajurvédu takto: Autor : Matusáková Vlasta Abych mohla napsat jak jsem pochopila ajurvédu, tak se musím nejdříve zamyslet nad tím co to je - pochopení. Pochopení chápat věci realisticky.

Více

Děkanát Svitavy. Tříletý plán práce s mládeží 2007 2010

Děkanát Svitavy. Tříletý plán práce s mládeží 2007 2010 Děkanát Svitavy Tříletý plán práce s mládeží 2007 2010 Drazí mladí, Duch svatý dnes nadále v Církvi mocně působí, a jeho plody jsou hojné do té míry, do jaké jsme ochotni otevřít se jeho obnovující síle.

Více

Lidé v našem sboru od A do Z ... Leslie Dahlberg ...

Lidé v našem sboru od A do Z ... Leslie Dahlberg ... Lidé v našem sboru od A do Z... Leslie Dahlberg... A jako Autoportrét Můžeš v krátkosti popsat, jak vidíš sám sebe? Charakter, temperament, tvé schopnosti, touhy a plány Asi by se dalo říct, že mi je jedno,

Více

JEŽÍŠŮV KŘÍŽ VZÁCNÝ DAR BOŽÍ LÁSKY

JEŽÍŠŮV KŘÍŽ VZÁCNÝ DAR BOŽÍ LÁSKY Postní doba cyklu A JEŽÍŠŮV KŘÍŽ VZÁCNÝ DAR BOŽÍ LÁSKY Zpracováno podle programu italské autorky Claudie Berton publikovaného na http://www.elledici.org/catechesi/strumenti/strumenti.php?id=32877. První

Více

2. neděle velikonoční B. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.

2. neděle velikonoční B. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se. 2. neděle velikonoční B S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.) Prosme o požehnání pro nově pokřtěné. Prosme o Ducha svatého pro

Více

www.milionoveimperium.cz

www.milionoveimperium.cz www.milionoveimperium.cz David Kirš, autor Miliónového impéria a EmailAcademy uvádí ebook WEB MILIONÁŘE A KRUH BOHATSTVÍ Tento ebook (dokument) můžete šířit a přeposílat dále, ale pouze jako celek. Není

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

2. ledna. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Spasitele, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.)

2. ledna. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Spasitele, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.) 2. ledna S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Spasitele, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.) Prosme za církev, aby byla v dnešním světě prorockým, statečným a kompetentním

Více

VÝZKUM MEZI MLADÝMI ÚČASTNÍKY CSM OLOMOUC Jan Balík, Jan Čapek Sekce pro Mládež ČBK a AKSM z.s. Praha 2018

VÝZKUM MEZI MLADÝMI ÚČASTNÍKY CSM OLOMOUC Jan Balík, Jan Čapek Sekce pro Mládež ČBK a AKSM z.s. Praha 2018 VÝZKUM MEZI MLADÝMI ÚČASTNÍKY CSM OLOMOUC 2017 Jan Balík, Jan Čapek Sekce pro Mládež ČBK a AKSM z.s. Praha 2018 VÝZKUMY NA CSM 2 v roce 2002 zaměřený na přínos pro účastníky, v roce 2012 na přípravný tým.

Více

RSC Rock Solid Club solid rock pevná skála

RSC Rock Solid Club solid rock pevná skála 1 Čau děcka, já jsem Janka a jsem členem RSC klubu a chci vás s ním trochu seznámit. Zkratka RSC znamená Rock Solid Club a solid rock znamená v angličtině pevná skála. Každé úterý se scházíme u vás na

Více

Lidé v našem sboru od A do Z ... Christer Dahlberg ...

Lidé v našem sboru od A do Z ... Christer Dahlberg ... Lidé v našem sboru od A do Z... Christer Dahlberg... A jako Autoportrét Můžeš v krátkosti popsat, jak vidíš sama sebe? Charakter, temperament, tvé schopnosti, touhy a plány... Myslím si, že jsem věrná

Více

Nabídka besed pro osmé a deváté ročníky základních škol, střední školy a učiliště.

Nabídka besed pro osmé a deváté ročníky základních škol, střední školy a učiliště. Klub Most Nabídka besed pro osmé a deváté ročníky základních škol, střední školy a učiliště. Mladí lidé jsou různí tlustí, hubení, velcí, malí, upovídaní i nemluvní Ale každopádně jsou úžasní a nám na

Více

Nemusíte si ho brát, nemusíte si ho kupovat, nebo ho někde shánět. Podobenství už je vaše, patří vám.

Nemusíte si ho brát, nemusíte si ho kupovat, nebo ho někde shánět. Podobenství už je vaše, patří vám. Scénář: Dobrý pastýř Podívejte se, mám tu zlatou krabici tedy je žlutá, ale připomíná zlato. Uvnitř je něco cenného. Možná je tam podobenství. Podobenství jsou totiž ještě cennější než zlato! Krabice je

Více

DENNe SE MODLiM K BOHU

DENNe SE MODLiM K BOHU 2 v i DENNe SE MODLiM K BOHU Pána jsem poznal asi před patnácti lety. Už od mládí jsem o něm věděl, ale věnoval jsem se svým věcem, ne těm Božím. Jako malý kluk jsem chodil do nedělní školy a na základní

Více

Srdečně vás všechny vítám na tomto úžasném projektu, po jehož absolvování nebudete věřit, kým jste byla!

Srdečně vás všechny vítám na tomto úžasném projektu, po jehož absolvování nebudete věřit, kým jste byla! Srdečně vás všechny vítám na tomto úžasném projektu, po jehož absolvování nebudete věřit, kým jste byla! CO JE PRO VÁS DŮLEŽITÉ! UVĚDOMIT SI, PROČ JSTE ZDE A CO CHCETE VE SVÉM ŽIVOTĚ ZMĚNIT A NA TOM BUDEME

Více

Vzdělávací kurz pro přípravu vůdčích osobností

Vzdělávací kurz pro přípravu vůdčích osobností Vzdělávací kurz pro přípravu vůdčích osobností 20. dubna 2012 Břevnov, 18. března 2012 1 Třídění důležitého z pohledu člověka Co mědrží nad vodou, co mězajímá, posiluje, co bych chtěl/a Po ránu hrnek kávy

Více

Program sobot a ostatních setkání:

Program sobot a ostatních setkání: Program sobot a ostatních setkání: Dopolední bohoslužba Odpolední shromáždění 6.9. Daniel Kašlík Zkouška sborového zpěvu 13.9. VP Ludvík Švihálek/Daniel Kašlík 20.9. Lenka Chromíková 27.9. Daniel Kašlík

Více

Církev bratrská v Ostravě

Církev bratrská v Ostravě Církev bratrská v Ostravě Sborová oznámení DUBEN 2013 PRAVIDELNÝ PROGRAM: ÚTERÝ 9:30 Maminec STŘEDA 15:00 Klub seniorů STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina PÁTEK 15:00 Dorost (www.cb.cz/ostrava/archa)

Více

Anděl Páně - Angelus Domini

Anděl Páně - Angelus Domini Ve jménu Otce i Syna i Ducha Svatého. Amen. Pane, děkujeme ti za naše společenství, kde můžeme prožívat chvíle společně. Děkujeme ti, že jsme se mohli znovu sejít. Ať sestoupí Duch Svatý mezi nás a obklopuje

Více

Květná neděle. Neboť ty jsi, Pane, zemřel, abychom my mohli žít. Tobě buď chvála na věky věků. Amen.

Květná neděle. Neboť ty jsi, Pane, zemřel, abychom my mohli žít. Tobě buď chvála na věky věků. Amen. Květná neděle S vírou v Ježíše Krista, který se z lásky k nám ponížil a byl poslušný až k smrti na kříži, se modleme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se). Prosme za jednotu církve

Více

ANDĚLSKÉ LEDNOVÉ AFIRMACE

ANDĚLSKÉ LEDNOVÉ AFIRMACE ANDĚLSKÁ NADĚJE Vše pro Vaši duši! NEWSLETTER 01/2017 ANDĚLSKÉ LEDNOVÉ AFIRMACE Pohlazení, radost, energie a laskavost v srdci. S anděly kráčím nadšeně do nových dní roku 2017. Lehkost mého nitra je osvobozující.

Více

Je pro tebe lépe, abys vešel do života bez ruky, než abys přišel s oběma rukama do neuhasitelného ohně.

Je pro tebe lépe, abys vešel do života bez ruky, než abys přišel s oběma rukama do neuhasitelného ohně. Je pro tebe lépe, abys vešel do života bez ruky, než abys přišel s oběma rukama do neuhasitelného ohně. 26. neděle v liturgickém mezidobí cyklu B Evangelium (Mk 9,38-43.45.47-48) Jan řekl Ježíšovi: Mistře,

Více

Slavný růženec - Věřím v Boha...

Slavný růženec - Věřím v Boha... Slavný růženec - Věřím v Boha... I. Ježíš, který z mrtvých vstal. - Otče náš... 1. První den v týdnu časně ráno přichází ke Kristovu hrobu Marie Magdaléna a spatří kámen od vchodu odvalený. - Zdrávas Maria...

Více

2. Neděle v mezidobí. Cyklus A J 1,29-34

2. Neděle v mezidobí. Cyklus A J 1,29-34 2. Neděle v mezidobí Cyklus A J 1,29-34 Čtení z knihy proroka Izajáše. Hospodin mi řekl: "Jsi mým Služebníkem, Izraelem, proslavím se tebou." Avšak nyní praví Hospodin, který si ze mě utvořil Služebníka

Více

28. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 10,17-30

28. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 10,17-30 28. neděle v mezidobí Cyklus B Mk 10,17-30 Hosana 1. /:Hosana, hosana, hosana Bohu na nebi!:/ Jméno slavíme Tvé (hosana aleluja), chválí Tě srdce mé (hosana aleluja), vyvýšen buď, ó Bože náš, hosana Bohu

Více

Projevovat milosrdenství svým bližním

Projevovat milosrdenství svým bližním Projevovat milosrdenství svým bližním - poreferovat o English Campu, povzbudit k účasti na programu pro ženy s Marilyn Farnik - pomodlit se za kázání ÚČEL KÁZÁNÍ: Projevovat (činit) milosrdenství vůči

Více

Církev ve světle druhého příchodu Ježíše Krista

Církev ve světle druhého příchodu Ježíše Krista Jon Paulien Pavlovy listy Tesalonickým Církev ve světle druhého příchodu Ježíše Krista Obsah Osnova listů apoštola Pavla do Tesaloniky...9 První list do Tesaloniky...9 Druhý list do Tesaloniky...10 1.

Více

Časopis sboru Církve bratrské v Táboře

Časopis sboru Církve bratrské v Táboře O nás 9/2014 Časopis sboru Církve bratrské v Táboře Adamovo versus moje mlčení III. část O mužích, ale nejen pro ně! Jako již podvakrát, nyní potřetí otevřeme společně knihu Adamovo mlčení autorů: Larryho

Více

Proč je na světě tolik bohů?

Proč je na světě tolik bohů? Proč je na světě tolik bohů? Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz www.albatrosmedia.cz Petr Kostka Proč je na světě tolik bohů? e-kniha Copyright Albatros Media a. s., 2017 Všechna

Více

čtyři duchovní zákony? Už jsi slyšel

čtyři duchovní zákony? Už jsi slyšel čtyři duchovní zákony? Už jsi slyšel Stejně jako existují fyzikální zákony, které určují dění ve vesmíru, jsou i zákony duchovní, které určují náš vztah k Bohu. 1. Bůh tě miluje a má s tvým životem ten

Více

Příběhy pamětníků 2015

Příběhy pamětníků 2015 Příběhy pamětníků 2015 Foto: Vypracovali: Vladimír H., Michael Jiří K., Adéla K., Edit K., Veronika O., žáci ZŠ Brána Nová Paka pod dozorem p. učitelky Lenky Čančíkové. Edit 1- ÚVOD a dětství: Znělka pořadu

Více

Proč děláme práci, která nás nebaví?

Proč děláme práci, která nás nebaví? Proč děláme práci, která nás nebaví? Podle průzkumů se věnuje až 70% lidí zaměstnání, které je nenaplňuje a někdy i doslova sere. V poslední době nad touto otázkou hodně přemýšlím. Sám jsem vlastně dlouho

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

Nedělní evangelia v liturgickém roce

Nedělní evangelia v liturgickém roce Nedělní evangelia v liturgickém roce cyklus B Slavnost Ježíše Krista Krále On je Pán pánů a Král králů (Zj 17,14) Jméno a příjmení: Věk: 1. čtení (Dan 7, 13-14) Díval jsem se a hle s nebeskými oblaky přicházel

Více

NESNESITELNÁ RYCHLOST SPASENÍ - LK 23,32-43

NESNESITELNÁ RYCHLOST SPASENÍ - LK 23,32-43 LABEM BIBLICKÉ SPOLEČENSTVÍ KŘESŤANŮ ÚSTÍ NAD NESNESITELNÁ RYCHLOST SPASENÍ - LK 23,32-43 Spasní na poslední chvíli 32 Spolu s ním byli vedeni na smrt ještě dva zločinci. 33 Když přišli na místo, které

Více

Proces uvažování. Otázka. Předpoklad. Jak můžete jako moderní lidé věřit na zázraky?

Proces uvažování. Otázka. Předpoklad. Jak můžete jako moderní lidé věřit na zázraky? Jak můžete jako moderní lidé věřit na zázraky? Otázka Křesťané věří v nadpřirozené vysvětlení některých jevů Bible je plná zázraků Předpoklad Proces uvažování Úkol Výzva CO JE TO ZÁZRAK? Wikipedie: Zázrak

Více

odpovědi na osobní testy

odpovědi na osobní testy odpovědi na osobní testy Lekce 1 1. a) duch 2. a) budu také žít způsobem, který by se jemu líbil, a budu mu důvěřovat v každé mé zkoušce. 3. c) je schopen se o ně plně postarat. 4. c) moudrost 5. Nepravdivé

Více

Důstojnost práce je založena na lásce. Velkou výsadou člověka je možnost milovat, čímž přesahuje vše pomíjivé a dočasné. (Jít s Kristem, 48)

Důstojnost práce je založena na lásce. Velkou výsadou člověka je možnost milovat, čímž přesahuje vše pomíjivé a dočasné. (Jít s Kristem, 48) 1. den Práce, cesta ke svatosti Přicházíme, abychom znovu upozornili na příklad Pána Ježíše, který po třicet let pracoval v Nazaretě jako řemeslník. V Ježíšových rukou se práce stejně je tomu s prací,

Více

/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 23.4.2011 16/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 23.dubna 2011 9.30 12.00 Bohoslužba Večeře Páně uvádí br. Bohumil Špinar ml.

Více

Daniel 2.kap. - proroctví 3.BH

Daniel 2.kap. - proroctví 3.BH 1.BH Jediná Pravda - Písmo Svaté 2.BH Daniel 2.kap. - proroctví 3.BH Cesty k poznání Boha 4.BH Ježíš Kristus Syn Boží Vykupitel Jan 16,13 2.Petr 1,19 Jan 17,3 Jan 1,1-3.14 Jan 17,17 Amos 3,7 Řím 1,19.20

Více

VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ

VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ VINOHRADSKÝ ZPRAVODAJ 12/2010 Modlitebna CASD - Londýnská 30 - praha 2 - Vinohrady CÍRKEV ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE P R O G R A M S O B O T N Í B O H O S L U Ž B Y 20. března 2009 9.30-10.30 Sobotní škola

Více

PRIVATIZACE PÁNA JEŽÍŠE KRISTA A SPÁSY

PRIVATIZACE PÁNA JEŽÍŠE KRISTA A SPÁSY BRNO KOUNICOVA 14.11.2011 NEDĚLNÍ KÁZÁNÍ, POSLEDNÍ NEDĚLE CÍRK.ROKU A Slavnost Ježíše Krista Krále PRIVATIZACE PÁNA JEŽÍŠE KRISTA A SPÁSY Vedení shromáždění: Petr Raus Text kázání: Matouš 25,31-46 Sobectví

Více

Milí farníci a poutníci,

Milí farníci a poutníci, 3/1993 Milí farníci a poutníci, denně sledujeme televizní noviny a čteme tištěné. O vánocích přichází novina nejradostnější: Narodil se Kristus Pán, veselme se! Všem Vám posílám od trůnu Panny Marie Křtinské

Více

Vzdělávání kazatelů a vedoucích

Vzdělávání kazatelů a vedoucích Vzdělávání kazatelů a vedoucích vzdělávání a přípravě vedoucích pracovníků. V roce 2011 požádal biskup Bernard Oringa naši církev o pomoc při Letos v létě oslavil Jižní Súdán první rok své svobodné existence.

Více

MEDAILONKY KANDIDÁTŮ do zastupitelstva města Břeclav první desítka

MEDAILONKY KANDIDÁTŮ do zastupitelstva města Břeclav první desítka MEDAILONKY KANDIDÁTŮ do zastupitelstva města Břeclav první desítka VOLTE 7 1. Leopold LEVÁK 2. Dagmar ŠVENDOVÁ 3. Martin FLORUS 4. Adriana LEHUTOVÁ 5. Jaroslav PILÁT 6. Oto BRÁZDIL 7. Jaroslava FRYŠTÁKOVÁ

Více

Děkanát Přerov. Tříletý plán práce s mládeží

Děkanát Přerov. Tříletý plán práce s mládeží Děkanát Přerov Tříletý plán práce s mládeží 2017 2020 Drazí mladí, Duch svatý dnes nadále v Církvi mocně působí, a jeho plody jsou hojné do té míry, do jaké jsme ochotni otevřít se jeho obnovující síle.

Více

Guy. ilbert. Partnerství. Jak uspìt ve velkém dobrodružství lásky

Guy. ilbert. Partnerství. Jak uspìt ve velkém dobrodružství lásky ilbert Guy Partnerství Jak uspìt ve velkém dobrodružství lásky Gilbert Guy Partnerství Jak uspět ve velkém dobrodružství lásky Chceš-li mi napsat, můžeš tak učinit prostřednictvím vydavatele. Kdybys jen

Více

Duchovní program ve školním roce 2017/2018

Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Konkrétní zaměření školního roku 2017/2018 Motto roku: Spolu je to lepší! Pouze společná práce naší školy bude mít srdce.

Více

Souhrn: Církev? Ježíš zopakoval své pozvání, aby se každý z nás stal jeho učedníkem-misionářem,

Souhrn: Církev? Ježíš zopakoval své pozvání, aby se každý z nás stal jeho učedníkem-misionářem, Souhrn: Církev? Ježíš zopakoval své pozvání, aby se každý z nás stal jeho učedníkem-misionářem, aby v tom objevil nejvzácnější poklad svého života a sdílel toto bohatství s ostatními lidmi, blízkými i

Více

Vinohradský zpravodaj

Vinohradský zpravodaj Vinohradský zpravodaj Program sobotní bohoslužby Oznámení sboru Vinohrady Dnes při dopolední i odpolední bohoslužbě poslouží kázáním bratr Michal Balcar. Příští sobotu kázáním poslouží bratr Jiří Drejnar.

Více

Jak se modlit za nevěřícího manžela

Jak se modlit za nevěřícího manžela Jak se modlit za nevěřícího manžela Mo Tizzardová Poděkování Z celého srdce děkuji Jan Hodgeové, která se stala mou přítelkyní, pomohla mi uvědomit si, jak moc mě Bůh miluje, a stála při mně a modlila

Více

JEŽÍŠ V NEDĚLNÍCH EVANGELIÍCH

JEŽÍŠ V NEDĚLNÍCH EVANGELIÍCH JEŽÍŠ V NEDĚLNÍCH EVANGELIÍCH 29. Pašije Cyklus C J 8,1-11 POZORNĚ NASLOUCHEJ!!! Nasloucháme Evangeliu K: Pan s vámi. L: I s Tebou K: Slova svatého evangelia podle Lukáše L: Sláva Tobě Pane Udělej křížek

Více

KAŽDÉ DÍTĚ POTŘEBUJE SLYŠET EVANGELIUM

KAŽDÉ DÍTĚ POTŘEBUJE SLYŠET EVANGELIUM Manuela Jungová KAŽDÉ DÍTĚ POTŘEBUJE SLYŠET EVANGELIUM prakticky a názorně Příručka plná impulsů pro pracovníky s dětmi i rodiče Odpovědi na otázky: Jak pracovat s dětmi v církvi a jak je zaujmout? Kde

Více

Lidé v našem sboru od A do Z ... Ivana Hnízdilová ...

Lidé v našem sboru od A do Z ... Ivana Hnízdilová ... Lidé v našem sboru od A do Z... Ivana Hnízdilová... A jako Autoportrét Můžeš v krátkosti popsat, jak vidíš sama sebe? Charakter, temperament, tvé schopnosti, touhy a plány... Jsem myslím pozitivní a optimistická,

Více

Svátost manželství II církevní sňatek

Svátost manželství II církevní sňatek Svátost manželství II církevní sňatek Cíle: 1) Naukový: Žáci se seznamují s průběhem obřadu církevního sňatku. Pozornost je zaměřena na manželský slib, jednotu, věrnost a nerozlučitelnost manželství. 2)

Více

Hlavní celebrant s rozpjatýma rukama říká:

Hlavní celebrant s rozpjatýma rukama říká: Primice P. Jakuba Vavrečky 12. července 2014 5 EUCHARISTICKÁ MODLITBA Hlavní celebrant s rozpjatýma rukama říká: Děkujeme ti, svatý Otče, a vyznáváme, že jsi veliký a žes všechna svá díla učinil v moudrosti

Více