KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ"

Transkript

1 KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: STROJÍRENSTVÍ Olomouc 27. dubna 2016

2 SEZNAM PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ CAZER s.r.o. DSD-Dostál, a.s. EKOPROGRES HRANICE, akciová společnost GESS-CZ, s.r.o. HANAKOV, spol. s r.o. Ing. Josef Ťulpík WTC John Crane Sigma a.s. Koyo Bearings Česká republika s.r.o. M G L s.r.o. PAPCEL, a.s. PSP Pohony a.s. Regionální centrum pokročilých technologií a materiálů SHIP FINANCE s.r.o. Slovácké strojírny, akciová společnost, závod Zábřeh Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov Ústav výrobního inženýrství FT UTB ve Zlíně Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci VŠB - Technická univerzita Ostrava, Laboratoř sypkých hmot VŠB - TU Ostrava, Fakulta strojní Vysoké učení technické v Brně, CEITEC Vysoké učení technické v Brně, Fakulta strojního inženýrství

3 CAZER s.r.o. Vývoj, výrobu a dodání jednoúčelových strojů, zkušebních a testovacích přípravků, výrobních a montážních zařízení či plně automatizovaných výrobních linek. Spolupráci s naší vývojovou, konstrukční a programátorskou kanceláří při realizaci strojních zařízení na míru zákazníkovým potřebám. Strojírenskou výrobu a CNC obrábění s garancí vysoké kvality - kusovou i sériovou výrobu různých strojních součástí a velmi složitých tvarů v oblasti jemné mechaniky. Nové zákazníky a partnery pro spolupráci na poli průmyslové automatizace. Partnery v oblasti vývoje, vědy a výzkumu a kooperace ve strojírenské výrobě. Nové projekty v oblasti automatizace výroby a výrobních procesů. Kontakt: Martin Sabol msabol@cazer.cz Web:

4 DSD-Dostál, a.s. Simulace materiálového toku sypkých hmot v simulačním programu EDEM. Ověřování dopravitelnosti sypkých hmot na zkušebním zařízení. Princip šneku a fluidní princip. Návrh a konstrukci zařízení pro manipulaci sypkých hmot. Validaci matematických modelů sypkých hmot. Kalorimetrie sypkých hmot. Konstrukční návrhy multifunkčních zařízení pro efektivní manipulaci práškových materiálů. (Chlazení, odběr vzorků, vertikální doprava). Kontakt: Martin Macháček machacek@dsd-dostal.cz Web:

5 EKOPROGRES HRANICE, a.s. Odborné poradenství pro čistírny odpadních vod. Technologické dodávky vodohospodářských investičních celků. Spolupráci pro výstavbu nebo rekonstrukci čistírny odpadních vod. Poradenství a dodávky pro utěsnění prostupů potrubí. Partnery pro spolupráci ve stavebním průmyslu. Kontakt: Anežka Jiříčková ekoprogres@ekoprogres.cz Tel: Web:

6 GESS-CZ, s.r.o.

7 HANAKOV, spol. s r.o. Výrobní kapacity CNC kovoobrábění a svařování. Odborné stáže a praxi studentům VŠ i SŠ technických oborů. Spolupráci s vysokými školami v oblasti návrhů a řešení robotizovaných pracovišť. Optimalizaci a zefektivnění stávající výroby. Kontakt: Aneta Pikhartová aneta.pikhartova@hanakov.cz Web:

8 Ing. Josef Ťulpík WTC Zajímavou tvůrčí práci na vývoji nových produktů WTC Písečná. Spolupráci s našim konstrukčním a marketingovým oddělením. Spolupráci se studenty technických oborů - diplomové práce. Partnery v oblasti vývoje nových produktů či některých jejich prvků. Jedince či společnosti pro spolupráci v oblasti inovací našich stávajících výrobků. Kontakt: Tomáš Ťulpík tomas.tulpik@wtc-pisecna.eu Web:

9 John Crane Sigma a.s. Přesné obrábění, zejména soustružení, frézování. Obrábění speciálních materiálů, nerezových ocelí. Tepelné zpracování nerezových ocelí, zejména povlakování, návary, svařování a dopad těchto procesů na strukturu/mikrostrukturu materiálu. Kontakt: Jiří Novák jiri.novak@johncrane.com Telefon: Web:

10 Koyo Bearings Česká republika s.r.o. Dlouhodobé praxe učňům a studentům technických škol. Zázemí pro zpracování závěrečných prací studentům VŠ. Exkurze pro studenty a pedagogy technicky zaměřených škol. Technickou podporu při vybavení školních dílen. Kontakt: Michal Kubáček Telefon: michal.kubacek@jtekt.com Web:

11 M G L s.r.o.

12 OK4Inovace Možnost účasti na našich akcích pro rozvoj inovací a spolupráce. Podporu v navazování kontaktů mezi firmami z OK a výzkumníky z celé ČR. Různé formy podpory a pomoci ve všech fázích inovačního procesu. Firmy se zájmem o spolupráci s žáky všech stupňů škol (praxe, exkurze, stipendia, soutěže aj.). Zájemce o využití vznikajících nástrojů pro podporu vzniku a tržní realizace inovačních produktů. Kontakt: Kamil Krč krc@ok4inovace.cz Telefon: Mobil: Web:

13 PAPCEL, a.s. Rozšířené výrobní prostory v Comecartu v Itálii. Možnost obrábění nadrozměrných dílů. Spolupráci pro oblast společného výzkumu a vývoje. Výzkum a vývoj: Ultrazvuk pro PS (homogenizace, čištění,...). Novou koncepci uzlu klížení pro PS. Novou koncepci sušící části PS. Kontakt: Petr Fryčák Telefon: frycak@papcel.cz Web:

14 PSP Pohony a.s. Bakalářské a diplomové práce. Vývoj nových produktů. Inovace stávajících produktů. Zátěžové zkoušky a testování produktů. Kontakt: Vojtěch Vitoslavský Vitoslavsky@pohony.cz Telefon: Web:

15 Regionální centrum pokročilých technologií a materiálů Analytické služby a zakázkové měření (včetně chemické analýzy s certifikací SVP). KeyLock - nástroj pro kontrolu autenticity. MA-SERS - nástroj pro detekci látek na velmi nízkých koncentračních hladinách. Kontakt: Roman Jurečka Telefon: roman.jurecka@upol.cz Web:

16 SHIP FINANCE s.r.o. Vzdělávání zaměstnanců. Poradenství v oblasti evropských směrnic a technických norem, návodů, analýz rizik, značek, štítků a ES prohlášení o shodě. Kontakt: Zbyněk Jančík zbynek.jancik@gmail.com

17 Slovácké strojírny, a. s., závod Zábřeh Technologicky vybavené prostory pro zpracování velkých strojírenských celků. Chemicko-tepelné zpracování kovů a galvanické PÚ. Přesné strojírenství, výrobu obráběcích strojů, výrobu a vývoj elektrotechnických zařízení. Materiálové inženýrství, užití kompozitních materiálů. Využití nových materiálů a technologií ve výrobcích (nanotechnologie, reversní osmóza). Kontakt: Karel Mindl Telefon: mindl.karel@sub.cz Web:

18 Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov Vzdělávání pro praxi. Rekvalifikační kurzy. Autorizované zkoušky. Závěrečné učňovské zkoušky. Témata maturitních prací. Kontakt: Pavel Nováček novacek@unicprum.cz Telefon: Web:

19 Ústav výrobního inženýrství FT UTB ve Zlíně Vědeckovýzkumné aktivity ÚVI pokrývající širokou oblast zpracování polymerních materiálů úzce související s pedagogickou činností. Ústav s poměrně dobře vybaveným přístrojovým vybavením a výpočetní technikou umožňující řešit celou řadu problémů. Širokou nabídku spolupráce s institucemi a průmyslem, podílíme se na řadě projektů s těmito společnostmi. Společné VaV projekty. Smluvní výzkum. Závěrečné práce. Kontakt: Soňa Rusnáková rusnakova@ft.utb.cz Telefon: Web:

20 Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci Zakázkový výzkum. Spolupráce na projektech MPO, H2020,... 3D tiskové centrum. Partnery pro smluvní výzkum. Licenční partnery. Odběratele kapacit výpočetního a 3D centra. Kontakt: Petr Kubečka petr.kubecka@vtpup.cz Telefon: Web:

21 VŠB - Technická univerzita Ostrava, Laboratoř sypkých hmot Měření mechanicko-fyzikálních vlastností sypkých hmot. Návrh a optimalizaci dopravních, manipulačních a skladovacích zařízení sypkých hmot. Inovační řešení manipulačních a skladovacích celků s využitím moderních počítačových metod. Partnery z průmyslové sféry zabývající se procesy v oblasti sypkých hmot. Kontakt: David Žurovec david.zurovec@vsb.cz Telefon: Web:

22 VŠB - TU Ostrava, Fakulta strojní Spolupráci s firmami na řešení problémů průmyslové praxe. Školení zaměstnanců v oblasti strojírenství. Společné řešení projektů VaV. Řešení VaV problémů pomocí inovačních voucherů Olomouckého kraje. Spolupráci při řešení předmětů ochrany duševního vlastnictví (patenty, užitné vzory, atd.). Vzdělávání pracovníků ve všech stupních vysokoškolského studia (Bc., Ing., Ph.D.). Kontakt: Robert Čep robert.cep@vsb.cz Tel.: Web:

23 Vysoké učení technické v Brně, CEITEC Kontakt: Jana Drbohlavová drbohla@feec.vutbr.cz Telefon: Web:

24 Vysoké učení technické v Brně, Fakulta strojního inženýrství Simulaci a optimalizaci výroby. Plánování a rozvrhování výroby typu APS. Výrobní logistiku, štíhlou výrobu,... Vypracování simulačního modelu výroby za použití simulačních a APS systémů. Navržení metody na snížení průběžných dob zakázek s ohledem na úzká místa výroby a kapacitního vytížení zdrojů. Návrh nových algoritmů plánování výroby, aplikace APS systému. Partnery pro řešení krátkodobých i dlouhodobých projektů. Kontakt: Simeon Simeonov simeonov@fme.vutbr.cz Web:

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: STROJÍRENSTVÍ Olomouc, Jeremenkova 40a Kongresový sál Krajského úřadu Olomouckého kraje 11. března 2015 SEZNAM PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

Více

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: STROJÍRENSTVÍ Olomouc, Jeremenkova 40a Kongresový sál Krajského úřadu Olomouckého kraje 19. února 2014 AC Innovation s.r.o. SEZNAM PREZENTOVANÝCH

Více

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: ELEKTROTECHNIKA, ELEKTRONIKA, PŘÍSTROJE Olomouc, Jeremenkova 40a Kongresový sál Krajského úřadu Olomouckého kraje 28. dubna 2015 SEZNAM

Více

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: PLASTY, KOMPOZITY, POKROČILÉ MATERIÁLY Olomouc 21. února 2017 SEZNAM PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ BILL, s.r.o. BIOTAL CZ s.r.o. CEITEC VUT

Více

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: EKOLOGICKÉ A ENVIRONMENTÁLNÍ TECHNOLOGIE Olomouc, Jeremenkova 40a Kongresový sál Krajského úřadu Olomouckého kraje 21. května 2014 SEZNAM

Více

Proč a jak spolupracovat s výzkumnými organizacemi (VaV) Kamil Krč, MBA

Proč a jak spolupracovat s výzkumnými organizacemi (VaV) Kamil Krč, MBA Proč a jak spolupracovat s výzkumnými organizacemi (VaV) Kamil Krč, MBA ředitel sdružení OK4Inovace zájmové sdružení právnických osob Založeno za účelem zajištění podpory inovací a realizace Regionální

Více

16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení firem 18:00 19:00 networking raut

16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení firem 18:00 19:00 networking raut 16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení firem 18:00 19:00 networking raut JIC, zájmové sdružení právnických osob Brno, U Vodárny 2, PSČ 616 00 tel. +420 511 205 330 fax +420 541 143 011 e-mail

Více

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: ELEKTROTECHNIKA, ELEKTRONIKA, PŘÍSTROJE Olomouc 25. dubna 2017 SEZNAM PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ AtomTrace, a.s. CAZER s.r.o. CEITEC VUT

Více

Inovační vouchery v Olomouckém kraji. Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa Krajský úřad Olomouckého

Inovační vouchery v Olomouckém kraji. Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa Krajský úřad Olomouckého Inovační vouchery v Olomouckém kraji Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa 11. 12. 2013 Krajský úřad Olomouckého Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa Inovační voucher

Více

Přínosy účasti v programu Eureka z pohledu rozvoje VÚTS, a.s.

Přínosy účasti v programu Eureka z pohledu rozvoje VÚTS, a.s. Přínosy účasti v programu Eureka z pohledu rozvoje VÚTS, a.s. 1 PŘEDSTAVENÍ VÚTS, a.s. rok založení 1951 dlouholetá tradice ve výzkumu a vývoji strojů zpracovatelského průmyslu 187 zaměstnanců (120 ve

Více

HISTORIE KOVU OPRAVDU ROZUMÍME ROSTEME DÍKY VAŠIM NÁROKŮM! Optimont 2000 s.r.o.

HISTORIE KOVU OPRAVDU ROZUMÍME ROSTEME DÍKY VAŠIM NÁROKŮM! Optimont 2000 s.r.o. HISTORIE 1995 1995 Rodinná firma s 8 zaměstnanci v pronajatých prostorech, zabývající se zakázkovou výrobou konstrukčních prvků instalační techniky s exportem do zahraničí. 1998 Stavba první vlastní firemní

Více

Programátor NC strojů

Programátor NC strojů Programátor NC strojů Programátor NC strojů zajišťuje tvorbu NC operací technologických postupů součástí určených k obrábění na NC strojích a obráběcích centrech. Odborný směr: Strojírenství a automobilový

Více

16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 18:00 19:00 networking raut

16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 18:00 19:00 networking raut 16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 18:00 19:00 networking raut JIC, zájmové sdružení právnických osob Brno, U Vodárny 2, PSČ 616 00 tel. +420 511

Více

UPrint 3D. 3D tisk, 3D skenování a podpora vašich projektů. Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci

UPrint 3D. 3D tisk, 3D skenování a podpora vašich projektů. Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci UPrint 3D 3D tisk, 3D skenování a podpora vašich projektů Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci Nejen věda a výzkum Naše týmy specialistů pomáhají firmám co nejlépe využít moderních technologií

Více

Seminář k problematice spolupráce v OP VK 2.4

Seminář k problematice spolupráce v OP VK 2.4 spolupráce v OP VK 2.4 Fakulta strojního inženýrství VUT v Brně www.fme.vutbr.cz spolupráce v OP VK 2.4 1 FSI základní údaje založena v r. 1900 (110. výročí v r. 2010) druhá největší fakulta VUT 3560 studentů,

Více

FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VUT v Brně

FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VUT v Brně FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VUT v Brně jedna z 8 fakult Vysokého učení technického v Brně (VUT) největší strojní fakulta v ČR (4300 studentů) široká nabídka oborů výborné uplatnění absolventů na trhu

Více

HLEDÁME VHODNÉ KANDIDÁTY NA POZICE KONSTRUKTÉR

HLEDÁME VHODNÉ KANDIDÁTY NA POZICE KONSTRUKTÉR KONSTRUKTÉR POPIS PRACOVNÍ POZICE: specifikace zakázky dle požadavků zákazníka zpracování konstrukčních řešení strojírenských výrobků vývoj nových strojů a zařízení řešit se zákazníkem konstrukční změny/odchylky

Více

Svařovací den 2013 6. - 7. 6. 2013. doc. Ing. Ivo Hlavatý, Ph.D. děkan Fakulty strojní

Svařovací den 2013 6. - 7. 6. 2013. doc. Ing. Ivo Hlavatý, Ph.D. děkan Fakulty strojní Svařovací den 2013 6. - 7. 6. 2013 doc. Ing. Ivo Hlavatý, Ph.D. děkan Fakulty strojní Průměrný počet osob v ročníku Thousands 1000 Vývoj populačních ročníků Česká republika 2000-2020 900 800 700 600 15

Více

Samostatný strojírenský technik výzkumný a vývojový pracovník

Samostatný strojírenský technik výzkumný a vývojový pracovník Samostatný strojírenský technik výzkumný a vývojový pracovník Samostatný strojírenský technik výzkumný a vývojový pracovník řeší konkrétní výzkumné a vývojové úkoly se zadanými vstupy a vymezenými výstupy

Více

Podpora využití výsledků výzkumu a inovací v Olomouckém kraji pohledem RIS3. Ing. Jiří Herinek RIS3 manažer pro Olomoucký kraj

Podpora využití výsledků výzkumu a inovací v Olomouckém kraji pohledem RIS3. Ing. Jiří Herinek RIS3 manažer pro Olomoucký kraj Podpora využití výsledků výzkumu a inovací v Olomouckém kraji pohledem RIS3 Ing. Jiří Herinek RIS3 manažer pro Olomoucký kraj Hradec Králové 24. 4. 2018 VaV v Olomouckém kraji CENTRUM HYDRAULICKÉHO VÝZKUMU

Více

HISTORIE.

HISTORIE. HISTORIE 1995 1998 1999 2002 2009 2015 Jsme dynamickou, rychle se vyvíjející společností prioritou je spokojený zákazník individuální a vysoce profesionální přístup 1995 Rodinná firma s 8 zaměstnanci v

Více

Informace o studijním oboru 23-41-M/01 Strojírenství

Informace o studijním oboru 23-41-M/01 Strojírenství Informace o studijním oboru 23-41-M/01 Strojírenství Název ŠVP: 23 41 M/01 Strojírenství Zaměření: Počítačová grafika a CNC technika Základní údaje Stupeň poskytovaného vzdělání: Délka a forma studia:

Více

Centrum AdMaS Struktura centra Vývoj pokročilých stavebních materiálů Vývoj pokročilých konstrukcí a technologií

Centrum AdMaS Struktura centra Vývoj pokročilých stavebních materiálů Vývoj pokročilých konstrukcí a technologií Centrum AdMaS (Advanced Materials, Structures and Technologies) je moderní centrum vědy a komplexní výzkumná instituce v oblasti stavebnictví, která je součástí Fakulty stavební Vysokého učení technického

Více

FAKULTA BEZPEČ OST ÍHO I ŽE ÝRSTVÍ

FAKULTA BEZPEČ OST ÍHO I ŽE ÝRSTVÍ FAKULTA BEZPEČ OST ÍHO I ŽE ÝRSTVÍ Adresa: Lumírova 13, 700 30 Ostrava-Výškovice, http://www.fbi.vsb.cz Bakalářské studium: doba studia 4 roky, titul Bc. Požární ochrana a průmyslová bezpečnost Bezpečnost

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně pro rok 2009 Ve Zlíně dne 7. dubna 2009 ÚVOD Aktualizace

Více

Prezentace společnosti

Prezentace společnosti Prezentace společnosti Hlavními předměty podnikání společnosti jsou výroba, instalace a opravy elektrických strojů a elektronických zařízení dle OKEČ 33200 a související vývoj a konstrukční práce. Výrobky

Více

NETME Centre New Technologies for Mechanical Engineering

NETME Centre New Technologies for Mechanical Engineering NETME Centre Petr Stehlík Brno, 11. 1. 2012 NETME Centre Vysoké učení technické v Brně, Fakulta strojního inženýrství Technická 2896/2, 616 69 Brno Obsah Co je NETME Centre Náš cíl + Na čem stavíme Časová

Více

Pořadí Číslo certifikátu Předmět certifikace

Pořadí Číslo certifikátu Předmět certifikace Seznam vydaných certifikátů Certifikačního orgánu č. 3184 KOMORACERT dle ČSN EN ISO 9001:2009 popř. 2016 (černě), zrušené (červeně) Stav k 31. 07. 2018 Pořadí Číslo certifikátu Předmět certifikace 1 A

Více

Možnosti spolupráce s VT parky, záměry samospráv na úrovni kraje

Možnosti spolupráce s VT parky, záměry samospráv na úrovni kraje Možnosti spolupráce s VT parky, záměry samospráv na úrovni kraje 28.6.2016 Vědeckotechnické parky a vysoké školy Nabídka VŠ - MU v prostoru výzkumných aktivit je umístěn BTP Park. Aplikace biochemických

Více

VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA

VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA 17. listopadu 15/2172, 708 33 Ostrava - Poruba tel.: 597 321 111, fax: 596 918 507, http://www.vsb.cz http://www.spravnavyska.cz FAKULTA BEZPEČNOSTNÍHO

Více

PŘÍLOHA Č. 2. Seznam podpořených projektů Center kompetence

PŘÍLOHA Č. 2. Seznam podpořených projektů Center kompetence PŘÍLOHA Č. 2 Seznam podpořených projektů Center kompetence 1 1VS: Identifikační kód Název TE01020020 Centrum kompetence automobilového průmyslu Josefa Božka Fakulta strojní 2012 2017 TE01020022 TE01020028

Více

Informace o studijním oboru 23-41-M/01 Strojírenství

Informace o studijním oboru 23-41-M/01 Strojírenství Informace o studijním oboru 23-41-M/01 Strojírenství Název ŠVP: 23 41 M/01 Strojírenství Zaměření: Řízení kvality Základní údaje Stupeň poskytovaného vzdělání: střední vzdělání s maturitní zkouškou Délka

Více

UIVERZITÍ STUDIJÍ PROGRAMY

UIVERZITÍ STUDIJÍ PROGRAMY UIVERZITÍ STUDIJÍ PROGRAMY Adresa: 17. listopadu 15/2172, 708 33 Ostrava-Poruba, http://www.usp.vsb.cz anotechnologie Nanotechnologie (P) Mechatronika Mechatronické systémy (PK) Automobilová elektronika

Více

Shromáždění Akademické obce FS doc. Ing. Ivo Hlavatý, Ph.D. děkan FS

Shromáždění Akademické obce FS doc. Ing. Ivo Hlavatý, Ph.D. děkan FS Shromáždění Akademické obce FS 23. 4. 2014 doc. Ing. Ivo Hlavatý, Ph.D. děkan FS Výuka Věda a výzkum Finance Ostatní aktivity Cíle a směřování FS 2 Výuka - platnost akreditací Bakalářské studium platnost

Více

Curriculum Vitae. Staňkova 14,70030 Ostrava-Výškovice

Curriculum Vitae. Staňkova 14,70030 Ostrava-Výškovice Curriculum Vitae Osobní údaje: Jméno: Tituly: Datum a místo narození: Adresa: Kontaktní adresa: Josef Novák doc., Ing,CSc. 4.3.1945, Krásná, okres Frýdek-Místek Výškovická 146, 70030 Ostrava-Výškovice

Více

Hodnoticí standard. Strojírenský technik technolog (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Strojírenský technik technolog (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Strojírenský technik technolog (kód: 23-105-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Strojírenství a strojírenská výroba (kód: 23) Týká se povolání: Strojírenský technik technolog

Více

Kvalita odborného vzdělávání strategický pilíř vzdělávací politiky Střední průmyslové školy strojnické Vsetín. 20. 21.10 2010 konference Uherský Brod

Kvalita odborného vzdělávání strategický pilíř vzdělávací politiky Střední průmyslové školy strojnické Vsetín. 20. 21.10 2010 konference Uherský Brod Kvalita odborného vzdělávání strategický pilíř vzdělávací politiky Střední průmyslové školy strojnické Vsetín 20. 21.10 2010 konference Uherský Brod Základní údaje o projektu Zahájení projektu : 1.1.2009

Více

14:30 15:00 příchod hostů 15:00 16:30 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 16:30 17:30 networking raut

14:30 15:00 příchod hostů 15:00 16:30 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 16:30 17:30 networking raut 14:30 15:00 příchod hostů 15:00 16:30 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 16:30 17:30 networking raut JIC, zájmové sdružení právnických osob Brno, U Vodárny 2, PSČ 616 00 tel. +420 511

Více

CENTEM3 = CENTRUM LASEROVÝCH A AUTOMATIZAČNÍCH TECHNOLOGIÍ

CENTEM3 = CENTRUM LASEROVÝCH A AUTOMATIZAČNÍCH TECHNOLOGIÍ CENTRUM NOVÝCH TECHNOLOGIÍ A MATERIÁLŮ CENTEM3 = CENTRUM LASEROVÝCH A AUTOMATIZAČNÍCH TECHNOLOGIÍ Doc. Ing. Milan Honner, Ph.D. odbor TTP - CENTEM 3 Nové technologie - výzkumné centrum Západočeská univerzita

Více

Fakulta metalurgie a materiálového inženýrství VŠB-TUO a její spolupráce s průmyslem

Fakulta metalurgie a materiálového inženýrství VŠB-TUO a její spolupráce s průmyslem Fakulta metalurgie a materiálového inženýrství VŠB-TUO a její spolupráce s průmyslem Setkání OU dne 12. 6. 2018, Praha Prof. Ing. Jana Dobrovská, CSc. Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Univerzita,

Více

SUM ODRY s r.o. strojírenství údržba - montáže

SUM ODRY s r.o. strojírenství údržba - montáže Výroba jednoúčelových strojů a zařízení Repase, modernizace, generální opravy strojů a výrobních linek Výroba strojírenských dílů Výroba dílů na soustružnických automatech Strojírenská zakázková výroba

Více

Vyšší odborná škola, Střední škola, Centrum odborné přípravy Budějovická 421, Sezimovo Ústí

Vyšší odborná škola, Střední škola, Centrum odborné přípravy Budějovická 421, Sezimovo Ústí ZKUŠEBNÍ PŘEDMĚTY SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍCH ZKOUŠEK Jsou stanoveny a zakotveny v platných legislativních normách: Zákon č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 2013 Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji

Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 2013 Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Martin Radvan červen 2012 Kompetence MSK v oblasti podpory podnikání -Tvorba strategických dokumentů pro území kraje -Vyjednávání optimálních podmínek s ČR (EU)

Více

MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC

MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC partner pro byznys inovace MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC Hlavní zaměření: Odborná specializace: EKONOMIKA a MANAGEMENT Inovační management Informační a komunikační technologie

Více

Spojení a kontakty: Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec 1, Masarykova 3, příspěvková organizace

Spojení a kontakty: Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec 1, Masarykova 3, příspěvková organizace Spojení a kontakty: Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec 1, Masarykova 3, příspěvková organizace Ředitel: Ing. Josef Šorm Zástupci ředitele: Mgr. Jan Šimůnek

Více

PREZENTACE FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ

PREZENTACE FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ PREZENTACE FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ pro studenty SPŠ Autor: Hana Petrušková 24. a 27. 9.2019 FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VUT v Brně jedna z 8 fakult Vysokého učení technického v Brně (VUT) největší

Více

Technické vzdělávání na Jihočeské univerzitě

Technické vzdělávání na Jihočeské univerzitě Technické vzdělávání na Jihočeské univerzitě Přírodovědecká fakulta JU, Ústav fyziky a biofyziky Měřící a výpočetní technika, Mechatronika České Budějovice, 16. 01. 2015 www.ufy.prf.jcu.cz Technicky orientované

Více

Název prezentace Michal Krátký

Název prezentace Michal Krátký Zpráva o vědě a výzkumu za rok 2015 Proděkan pro VaV Název prezentace Michal Krátký Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB-Technická univerzita Ostrava Ostrava, 23.2.2016 Nadpis Obsah Doktorské studium

Více

Společnost vědeckotechnických parků ČR

Společnost vědeckotechnických parků ČR Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/17.0094 K průběhu regionálních workshopů Ing. Petr Konečný regionální projektový manažer Praha, 4. 12. 2013 Celostátní konference projektu

Více

Závěrečná zpráva ze stáže ve společnosti Flash Steel Power a.s.

Závěrečná zpráva ze stáže ve společnosti Flash Steel Power a.s. Vysoká škola Báňská Technická univerzita Ostrava Fakulta Strojní Katedra mechanické technologie Závěrečná zpráva ze stáže ve společnosti Flash Steel Power a.s. SN2STI04 29. 6. 2014 Bc., KLU144 1 Profil

Více

Inovační vouchery v Olomouckém kraji. Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji Krajský úřad Olomouckého

Inovační vouchery v Olomouckém kraji. Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji Krajský úřad Olomouckého Inovační vouchery v Olomouckém kraji Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji - 4. 12. 2012 Krajský úřad Olomouckého Inovační vouchery v Olomouckém kraji Inovační voucher Finanční nástroj

Více

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: VODA Olomouc 7. června 2016 SEZNAM PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ ABO valve, s.r.o. AGPOL s.r.o. AQUA - STYL spol. s r.o. BIOTAL CZ s.r.o.

Více

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Libor Šnédar a kol. 15.4.2015

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Libor Šnédar a kol. 15.4.2015 Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Libor Šnédar a kol. 15.4.2015 Struktura univerzity Vzdělávací jednotky Fakulta technologická Fakulta managementu a ekonomiky Fakulta multimediálních komunikací Fakulta aplikované

Více

Strojní inženýr investic a engineeringu

Strojní inženýr investic a engineeringu Strojní inženýr Kdo to je: Strojní inženýr je vysoce kvalifikovaný pracovník, který koordinuje a řídí zpracovávání technické dokumentace pro strojírenskou výrobu, zajišťuje a organizuje přípravu a výstavbu

Více

Slévárenský inženýr výzkumný a vývojový pracovník

Slévárenský inženýr výzkumný a vývojový pracovník Slévárenský inženýr výzkumný a vývojový pracovník Slévárenský inženýr výzkumný a vývojový pracovník řídí týmy výzkumných a vývojových pracovníků a řeší výzkumné a vývojové úkoly v oblasti slévárenské výroby.

Více

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: POTRAVINÁŘSTVÍ, NÁPOJÁŘSTVÍ, KRMIVA Olomouc, Jeremenkova 40a Kongresový sál Krajského úřadu Olomouckého kraje 28. ledna 2015 SEZNAM PREZENTOVANÝCH

Více

Možnosti spolupráce Masarykovy univerzity s aplikační sférou. prof. MUDr. Martin Bareš, Ph.D. prorektor pro rozvoj Masarykovy univerzity

Možnosti spolupráce Masarykovy univerzity s aplikační sférou. prof. MUDr. Martin Bareš, Ph.D. prorektor pro rozvoj Masarykovy univerzity Možnosti spolupráce Masarykovy univerzity s aplikační sférou prof. MUDr. Martin Bareš, Ph.D. prorektor pro rozvoj Masarykovy univerzity 1 Spolupráce univerzit s aplikační sférou TT (na bázi DV) + tzv.

Více

CENTRAL EUROPEAN INSTITUTE OF TECHNOLOGY

CENTRAL EUROPEAN INSTITUTE OF TECHNOLOGY CENTRAL EUROPEAN INSTITUTE OF TECHNOLOGY Středoevropský technologický institut CEIT (Central European Institute of Technology) nabízí nejmodernější, inovativní a vysoce kvalitní řešení pro průmysl, zdravotnictví

Více

SPOLMETAL, s.r.o. CNC technologies

SPOLMETAL, s.r.o. CNC technologies SPOLMETAL, s.r.o. CNC technologies Kdo jsme? Naše společnost byla založena 15. dubna 1994 zápisem do obchodního rejstříku, vedeného Krajským soudem v Brně, oddíl C, vložka 14824. Statutárním orgánem společnosti

Více

PRACOVNÍK VÝZKUMU NEBO PRACOVNÍK VĚDY A VÝZKUMU

PRACOVNÍK VÝZKUMU NEBO PRACOVNÍK VĚDY A VÝZKUMU PRACOVNÍK VÝZKUMU NEBO PRACOVNÍK VĚDY A VÝZKUMU DO ODDĚLENÍ PRŮMYSLOVÝCH TECHNOLOGIÍ - 8440 Odborný pracovník do Laboratoře progresívních strojírenských technologií Vývoj a výzkum v oblasti technologií

Více

ELVAC a.s. ELVAC SOLUTIONS Strojní inženýring Elektroinženýring Software KATALOG ŘEŠENÍ

ELVAC a.s. ELVAC SOLUTIONS Strojní inženýring Elektroinženýring Software KATALOG ŘEŠENÍ ELVAC SOLUTIONS ELVAC a.s. Strojní inženýring Elektroinženýring Software KATALOG ŘEŠENÍ STROJNÍ INŽENÝRING ŘEŠENÍ, PRODUKTY A SLUŽBY ROBOTIKA Poskytujeme inženýrsko-dodavatelské služby v oblasti jednoúčelových

Více

Katedra obrábění, montáže a strojírenské metrologie. Fakulta strojní. doc. Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. vedoucí katedry

Katedra obrábění, montáže a strojírenské metrologie. Fakulta strojní. doc. Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. vedoucí katedry Katedra obrábění, montáže a strojírenské metrologie Fakulta strojní doc. Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. vedoucí katedry Souřadnicové měření Základní metrologie Stanovování chyb a nejistot Řízení kvality

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště ROUDNICE nad Labem, Neklanova Profilová část maturitní zkoušky studijního oboru

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště ROUDNICE nad Labem, Neklanova Profilová část maturitní zkoušky studijního oboru Střední odborná škola a Střední odborné učiliště ROUDNICE nad Labem, Neklanova 1806 Obor vzdělávání, kód a název: 23 43 - L/51 - Provozní technika Profilová část maturitní zkoušky studijního oboru Provozní

Více

Přítomni z týmu UTB ve Zlíně. Milan Adámek Hana Charvátová Michaela Bařinová. Neformální výjezdní zasedání projektu VaV, Liberec

Přítomni z týmu UTB ve Zlíně. Milan Adámek Hana Charvátová Michaela Bařinová. Neformální výjezdní zasedání projektu VaV, Liberec Neformální výjezdní zasedání projektu VaV, Liberec Přítomni z týmu UTB ve Zlíně Milan Adámek Hana Charvátová Michaela Bařinová Prezentuje: Michaela Bařinová Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta aplikované

Více

PREZENTACE SPOLEČNOSTI DTZ

PREZENTACE SPOLEČNOSTI DTZ DTZ Liberec VÁŠ DODAVATEL TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ PREZENTACE SPOLEČNOSTI DTZ Liberec s.r.o., U Věže 149/8, 460 01 Liberec www.dtzliberec.cz O NÁS jsme moderní dynamická výrobní společnost etablovaná na

Více

Fakulta strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava. Radim Farana děkan

Fakulta strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava. Radim Farana děkan 1 Fakulta strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Radim Farana děkan Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava ISO 9001 : 2001 CQS 2258/2007 CZ 2258/2007 2 Nové talenty pro vědu

Více

VÚTS, a.s. Centrum rozvoje strojírenského výzkumu Liberec. www.vuts.cz

VÚTS, a.s. Centrum rozvoje strojírenského výzkumu Liberec. www.vuts.cz VÚTS, a.s. Centrum rozvoje strojírenského výzkumu Liberec www.vuts.cz Historický vývoj 1951 - založení společnosti (státní, posléze koncernový podnik) 1991 transformace na a.s. v první vlně kupónové privatizace

Více

Hodnoticí standard. Strojírenský technik konstruktér. Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Strojírenský technik konstruktér. Odborná způsobilost. Platnost standardu Strojírenský technik konstruktér (kód: 23-104-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Strojírenství a strojírenská výroba (kód: 23) Týká se povolání: Strojírenský technik

Více

Samostatný strojírenský technik technolog

Samostatný strojírenský technik technolog Samostatný strojírenský technik technolog Samostatný strojírenský technik technolog stanovuje a navrhuje technologické postupy včetně norem spotřeby práce nebo zajišťuje technologickou přípravu rozsáhlé

Více

Podpora inovací v elektronické výrobě

Podpora inovací v elektronické výrobě Podpora inovací v elektronické výrobě Ing. Petr Očko, Ph.D. Ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje 13. března 2012 Český elektrotechnický průmysl: Jak jsme na tom? Agenda 1. Operační program Podnikání

Více

Bosch Rexroth v České republice. Produktová brožura

Bosch Rexroth v České republice. Produktová brožura Bosch Rexroth v České republice Produktová brožura 2 Bosch Rexroth, spol. s r. o. Rexroth v České republice PŘEDSTAVENÍ Od roku 1990 zastupujeme Bosch Rexroth AG, tohoto čelního světového výrobce komponentů

Více

Projekty podpořené z programu TAČR

Projekty podpořené z programu TAČR Projekty podpořené z programu TAČR aktuálně řeší tyto projekty ALFA, EPSILON, EPSILON II a Centra kompetence podpořené Technologickou agenturou České republiky Technologická agentura České republiky je

Více

Cesta ke zvýšení produktivity ve svařování

Cesta ke zvýšení produktivity ve svařování Cesta ke zvýšení produktivity ve svařování Migatronic Automation A/S Migatronic Automation A/S, dceřiná pobočka firmy Svejsemaskinefabrikken Migatronic A/S, je dánská společnost založená v roce 1986 se

Více

VÝVOJ PATENTOVÉ OCHRANY

VÝVOJ PATENTOVÉ OCHRANY VÝVOJ PATENTOVÉ OCHRANY VE VEŘEJNÉM VÝZKUMU V ČÍSLECH Karel Eliáš Společný seminář TC AV ČR a ČSÚ Technologické centrum AV ČR, Ve Struhách, Praha 0. Duben 0 Na padesátém, 00 Praha 0 czso.cz / Patentová

Více

Konference TTnet Beroun Mgr. Josef Lancoš. Kvalifikační předpoklady pro učitele odborného výcviku

Konference TTnet Beroun Mgr. Josef Lancoš. Kvalifikační předpoklady pro učitele odborného výcviku Konference TTnet Beroun 30.11. 1.12.2017 Mgr. Josef Lancoš Kvalifikační předpoklady pro učitele odborného výcviku Něco na úvod o škole 1951- zahájení vzdělávací činnosti výuka probíhala v historických

Více

Mechanik seřizovač - mechatronik Studijní obor: Mechanik seřizovač

Mechanik seřizovač - mechatronik Studijní obor: Mechanik seřizovač Střední průmyslová škola, Ostrava Vítkovice, příspěvková organizace Mechanik seřizovač - mechatronik Studijní obor: Mechanik seřizovač (čtyřletý - ukončený maturitní zkouškou) Vyučované odborné předměty:

Více

PREZENTACE SPOLEČNOSTI D.S.K. engineering s.r.o.

PREZENTACE SPOLEČNOSTI D.S.K. engineering s.r.o. www.dskengineering.cz PREZENTACE SPOLEČNOSTI D.S.K. engineering s.r.o. PROJEKTOVÁNÍ VÝROBA SERVIS D.S.K. engineering s.r.o. Společnost D.S.K. engineering působí jako samostatná společnost na českém trhu

Více

INDIVIDUÁLNÍ AKTIVITA PROJEKTU VÝROBA PLOŠNÝCH TEXTILNÍCH STRUKTUR POJENÝCH KOLMÝM KLADENÍM POLYMERNÍ TAVENINY

INDIVIDUÁLNÍ AKTIVITA PROJEKTU VÝROBA PLOŠNÝCH TEXTILNÍCH STRUKTUR POJENÝCH KOLMÝM KLADENÍM POLYMERNÍ TAVENINY INDIVIDUÁLNÍ AKTIVITA PROJEKTU VÝROBA PLOŠNÝCH TEXTILNÍCH STRUKTUR POJENÝCH KOLMÝM KLADENÍM POLYMERNÍ TAVENINY PROJEKTOVÝ TÝM Ing. Brigita Kolčavová Sirková, Ph.D. Bc. Filip Sanetrník Ing. Karol Ježík

Více

Projekt GAMA. Informační seminář pro zájemce 1. kola výzvy na podávání dílčích projektů (proof of concept)

Projekt GAMA. Informační seminář pro zájemce 1. kola výzvy na podávání dílčích projektů (proof of concept) Projekt GAMA Informační seminář pro zájemce 1. kola výzvy na podávání dílčích projektů (proof of concept) OBSAH SEMINÁŘE představení CTT proof of concept projekty projekt GAMA na UTB ve Zlíně informace

Více

Informační systémy a plánování výroby 1.čast

Informační systémy a plánování výroby 1.čast Tento materiál vznikl jako součást projektu, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Informační systémy a plánování výroby 1.čast Technická univerzita v Liberci INVESTICE

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

VÝROBA PLOŠNÝCH TEXTILNÍCH STRUKTUR POJENÝCH KOLMÝM KLADENÍM POLYMERNÍ TAVENINY

VÝROBA PLOŠNÝCH TEXTILNÍCH STRUKTUR POJENÝCH KOLMÝM KLADENÍM POLYMERNÍ TAVENINY INDIVIDUÁLNÍ AKTIVITA (IA_02) PROJEKTU ENVITECH VÝROBA PLOŠNÝCH TEXTILNÍCH STRUKTUR POJENÝCH KOLMÝM KLADENÍM POLYMERNÍ TAVENINY PROJEKTOVÝ TÝM Ing. Brigita Kolčavová Sirková, Ph.D. Bc. Filip Sanetrník

Více

HYBRID MANUFACTURING technologie KOVOSVIT MAS, a.s. a ČVUT - RCMT

HYBRID MANUFACTURING technologie KOVOSVIT MAS, a.s. a ČVUT - RCMT HYBRID MANUFACTURING technologie KOVOSVIT MAS, a.s. a ČVUT - RCMT 1 Všechny výrobky a produkty, které nás obklopují, potřebují dílce a součástky. 2 Všechny výrobky a produkty, které nás obklopují, potřebují

Více

FAKULTA STROJNÍ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Milan EDL děkan Fakulty strojní

FAKULTA STROJNÍ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Milan EDL děkan Fakulty strojní FAKULTA STROJNÍ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI Milan EDL děkan Fakulty strojní Západočeská univerzita v Plzni Fakulty: FAKULTA APLIKOVANÝCH VĚD ( FAV ) FAKULTA DESIGNU A UMĚNÍ LADISLAVA SUTNARA ( FDU )

Více

Možnosti podpory spolupráce, výzkumu, vývoje a inovací v OP PIK. Ing. Vojtěch Marek regionální projektový manažer API 27.

Možnosti podpory spolupráce, výzkumu, vývoje a inovací v OP PIK. Ing. Vojtěch Marek regionální projektový manažer API 27. Možnosti podpory spolupráce, výzkumu, vývoje a inovací v OP PIK Ing. Vojtěch Marek regionální projektový manažer API 27. listopadu 2018 Agentura pro podnikání a inovace (API) = Zprostředkující subjekt

Více

Koyo Bearings Česká republika s.r.o.

Koyo Bearings Česká republika s.r.o. Koyo Bearings Česká republika s.r.o. Konference Technické vzdělávání v Olomouckém kraji Olomoucký závod 2 JTEKT European operations JAPA JAPL KBCZ Olomoucký závod JTEKT European operations Základní přehled

Více

REGIONÁLNÍ TECHNOLOGICKÝ INSTITUT. Západočeská univerzita v Plzni Fakulta strojní

REGIONÁLNÍ TECHNOLOGICKÝ INSTITUT. Západočeská univerzita v Plzni Fakulta strojní REGIONÁLNÍ TECHNOLOGICKÝ INSTITUT Západočeská univerzita v Plzni Fakulta strojní Výzkumné centrum RTI Regionální technologický institut - RTI je výzkumné centrum Fakulty strojní Západočeské univerzity

Více

Konference na téma: PROFESNÍ POTŘEBY PODNIKŮ A ORGANIZACÍ NEJEN V PODORLICKÉM REGIONU

Konference na téma: PROFESNÍ POTŘEBY PODNIKŮ A ORGANIZACÍ NEJEN V PODORLICKÉM REGIONU Konference 5. 12. 2014 na téma: PROFESNÍ POTŘEBY PODNIKŮ A ORGANIZACÍ NEJEN V PODORLICKÉM REGIONU 1 Vítáme účastníky konference z: Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Národního ústavu pro vzdělávání

Více

Seminář TA ČR... od myšlenek k aplikacím Jak to ale provést? Podpora pre-seed aktivit. Brno, 13. 9. 2012

Seminář TA ČR... od myšlenek k aplikacím Jak to ale provést? Podpora pre-seed aktivit. Brno, 13. 9. 2012 Seminář TA ČR... od myšlenek k aplikacím Jak to ale provést? Podpora pre-seed aktivit Brno, 13. 9. 2012 Proč podpora pre-seed aktivit? Hlavním cílem je podpora komercializace nadějných technologií a vynálezů

Více

Rok průmyslu a technického vzdělávání

Rok průmyslu a technického vzdělávání Průmysl nemá u veřejnosti takovou pověst, jakou by si zasloužil. Cíle: Zvýšit povědomí cílových skupin o průmyslu jako základu moderní ekonomiky 21. století, který vytváří pracovní místa, je nositelem

Více

Učební plán M/01 Dopravní prostředky

Učební plán M/01 Dopravní prostředky 23-45-M/01 Dopravní prostředky Školní vzdělávací program Dopravní prostředky Tento učební plán byl schválen pedagogickou radou a ředitelem školy s platností od 1. září 2013 Cizí jazyk 3 3 3 3 12 Matematika

Více

Společnost vědeckotechnických parků ČR. XXV. valná hromada SVTP ČR

Společnost vědeckotechnických parků ČR. XXV. valná hromada SVTP ČR Společnost vědeckotechnických parků ČR XXV. valná hromada SVTP ČR Pavel Švejda Praha, 11. 2. 2015 1 Veřejná část Národní síť VTP v ČR 25 let SVTP ČR 12. etapa akreditace VTP v ČR projekt SPINNET 2 Národní

Více

Priority podpory aplikovaného výzkumu z pohledu MPO

Priority podpory aplikovaného výzkumu z pohledu MPO Priority podpory aplikovaného výzkumu z pohledu MPO Ing. Martin Švolba ředitel odboru výzkumu, vývoje a inovací Ministerstvo průmyslu a obchodu 26. října 2017, Brno Obsah I. Priority a úkoly MPO v oblasti

Více

Představení kandidáta na funkci rektora VŠB-TU Ostrava. Prof. Ing. Petr Noskievič, CSc.

Představení kandidáta na funkci rektora VŠB-TU Ostrava. Prof. Ing. Petr Noskievič, CSc. Představení kandidáta na funkci rektora VŠB-TU Ostrava Prof. Ing. Petr Noskievič, CSc. 15. 3. 2017 VOLEBNÍ PROGRAM Respektovaná univerzita společně od kvantity ke kvalitě Počet studentů Poměr pedagog /

Více

Hodnoticí standard. Obsluha CNC obráběcích strojů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Obsluha CNC obráběcích strojů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Obsluha CNC obráběcích strojů (kód: 23-026-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Strojírenství a strojírenská výroba (kód: 23) Týká se povolání: Obráběč kovů Kvalifikační

Více

JIC, zájmové sdružení právnických osob Brno, U Vodárny 2, PSČ 616 00 tel. +420 511 205 330 fax +420 541 143 011 e-mail jic@jic.cz www.jic.

JIC, zájmové sdružení právnických osob Brno, U Vodárny 2, PSČ 616 00 tel. +420 511 205 330 fax +420 541 143 011 e-mail jic@jic.cz www.jic. JIC, zájmové sdružení právnických osob Brno, U Vodárny 2, PSČ 616 00 tel. +420 511 205 330 fax +420 541 143 011 e-mail jic@jic.cz www.jic.cz SW řešení umožňující zkrácení dodacích lhůt díky synchronizaci

Více

Záznam z průmyslové stáže ve firmě Český svářečský ústav s.r.o.

Záznam z průmyslové stáže ve firmě Český svářečský ústav s.r.o. Záznam z průmyslové stáže ve firmě Český svářečský ústav s.r.o. Student: Bc. Lukáš Szkandera 2014 Společnost Český svářečský ústav s.r.o. Český svářečský ústav je výzkumná, vývojová, inspekční, certifikační

Více

SPOLEČNÝ STUDIJNÍ PROGRAM MECHATRONIKA - AKREDITACE PRODĚKAN PRO PEDAGOGICKOU ČINNOST : doc. Ing. Jan Řezníček, CSc. : 1.

SPOLEČNÝ STUDIJNÍ PROGRAM MECHATRONIKA - AKREDITACE PRODĚKAN PRO PEDAGOGICKOU ČINNOST : doc. Ing. Jan Řezníček, CSc. : 1. SPOLEČNÝ STUDIJNÍ PROGRAM - AKREDITACE PRODĚKAN PRO PEDAGOGICKOU ČINNOST : doc. Ing. Jan Řezníček, CSc. : 1. února 2018 Jan.Reznicek@fs.cvut.cz, telefon: +420 224 352 424 Současný stav: Obor: Mechatronika

Více

Sepetná, Ostravice 26. až 27. 2012, konference k projektu Nové talenty pro vědu a výzkum. 1 www.vsb.cz

Sepetná, Ostravice 26. až 27. 2012, konference k projektu Nové talenty pro vědu a výzkum. 1 www.vsb.cz Sepetná, Ostravice 26. až 27. 2012, konference k projektu Nové talenty pro vědu a výzkum 1 www.vsb.cz Registrační číslo projektu: CZ.1.07/2.4.00/12.0030 Příjemce projektu: Vysoké učení technické v Brně

Více

PROFILY ABSOLVENTŮ JEDNOTLIVÝCH ZAMĚŘENÍ A OBORŮ a jejich uplatnění na trhu práce BAKALÁŘSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM B2301-STROJNÍ INŽENÝRSTVÍ

PROFILY ABSOLVENTŮ JEDNOTLIVÝCH ZAMĚŘENÍ A OBORŮ a jejich uplatnění na trhu práce BAKALÁŘSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM B2301-STROJNÍ INŽENÝRSTVÍ PROFILY ABSOLVENTŮ JEDNOTLIVÝCH ZAMĚŘENÍ A OBORŮ a jejich uplatnění na trhu práce BAKALÁŘSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM B2301-STROJNÍ INŽENÝRSTVÍ Stavba energetických strojů a zařízení Bakalářské studium lze obecně

Více