Vyhodnocení dotazníkového průzkumu pro zaměstnavatele v regionu Zlín

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vyhodnocení dotazníkového průzkumu pro zaměstnavatele v regionu Zlín"

Transkript

1 Vyhodnocení dotazníkového průzkumu pro zaměstnavatele v regionu Zlín Zjišťování názorů, postojů a požadavků zaměstnavatelů, klíčových aktérů trhu práce, na zaměstnávání občanů se zdravotním postižením, realizovaného v rámci projektu: Step by step towards active citizenship and reintegration into the labour market Krok za krokem k aktivnímu občanství a k reintegraci na trh práce Program celoživotního vzdělávání Podprogram: Grundtvig Zpracovala: Mgr. Sylvie Osičková, vedoucí projektu za o. s. IZAP Zlín

2 POČET RESPONDENTŮ: 4. V jakém sektoru Vaše společnost působí: Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní (min. ). Průmysl, výroba 5 35,7 % Stavebnictví a konstrukční práce 7,4 % Obchod 2 4,29 % Ubytování, stravování a turistické služby 2 4,29 % Informační a komunikační služby 7,4 % Administrativa 2 4,29 % Vzdělávání 7,4 % Ostatní: samospráva 7,4 % Ostatní: Politická strana 7,4 % Ostatní: kultura 7,4 % Graf k otázce : Průmysl, výroba Stavebnictví a konstrukční práce Obchod 5 Ubytování, stravování a turistické služby Informační a komunikační služby Administrativa Vzdělávání 2 Ostatní: samospráva Ostatní: Politická strana Ostatní: kultura 2 2 Vyhodnocení otázky č. : Dotazníkového průzkumu v regionu Zlín v České republice se zúčastnilo celkem 4 zaměstnavatelů. Z oslovených zaměstnavatelů působí 36% v oblasti průmyslu a výroby. Administrativa, obchod, ubytovací, stravovací a turistické služby jsou zastoupeni po dvou zaměstnavatelích (každý 4%). Po jednom jsou zaměstnavatelé v oboru: informační a komunikační služby, samospráva, stavebnictví, politická strana, kultura, vzdělávání.

3 2. Kolik zaměstnanců má Vaše firma? Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí % ,29 % ,57 % 500 a více osob 7,4 % Graf k otázce č. 2: a více osob Mezi oslovenými zaměstnavateli byli zastoupeni malé, střední i velké podniky. 50% oslovených zaměstnavatelů má méně než 25 zaměstnanců. Čtyři zaměstnavatelé mají mezi zaměstnanců. Nejmenší skupinu zaměstnavatelů tvoří podniky zaměstnávající osob a více než 500 osob. V České republice je zaměstnavatel povinný zaměstnat osoby se zdravotním postižením, pokud zaměstnává víc než 25 osob, Z celkového počtu zaměstnanců to činí 4%. Pokud nezaměstná tyto osoby má možnost tzv. náhradního plnění (odebírání výrobků a služeb od firem zaměstnávající osoby se zdravotním postižením, nebo odevzdat poplatek do státní kasy (je mu přesně vypočítána částka).

4 3. Jaké procento z celkového počtu zaměstnanců Vaší společnosti jsou osoby se zdravotním postižením? Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí. 0% 6 42,86 % méně jak 0% 5 35,7 % 0-25% 7,4 % 26-50% 7,4 % Více než 50% 7,4 % Graf k otázce č. 3: 0% méně jak 0% 0-25% 26-50% Více než 50% % oslovených zaměstnavatelů nezaměstnává osoby se zdravotním postižením. Následují zaměstnavatelé, kteří zaměstnávají méně jak 0% cílové skupiny, těch je 36%. Dále je po jednom zaměstnavateli ve skupinách 26-50%, 0-25%, více než 50%.

5 4A. Proč zaměstnáváte osoby se zdravotním postižením? Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní (min. ). Zákonná povinnost 3 2,43 % Finanční dotace 3 2,43 % Máme pracovní místa vhodná pro osoby se zdravotním postižením 5 35,7 % Ostatní: zdravotní postižení pouze. stupně 7,4 % Ostatní: jsme tréninkové pracoviště pro OZP 7,4 % Graf k otázce č. 4: Zákonná povinnost 3 Finanční dotace Máme pracovní místa vhodná pro osoby se zdravotním postižením Ostatní: zdravotní postižení pouze. stupně Ostatní: jsme tréninkové pracoviště pro OZP 5 3 V otázce proč zaměstnávají osoby se zdravotním postižením, odpovědělo 35% respondentů, že mají pracovní místa vhodná pro osoby se zdravotním postižením. 2% zaměstnává cílovou skupinu, jelikož jde o zákonnou povinnost, stejný počet respondentů uvedlo z důvodu finančních dotací. Jeden respondent uvedl, že zaměstnává osoby se zdravotním postižením. stupně a jeden zaměstnavatel uvedl, že jsou tréninkovým pracovištěm pro osoby s postižením.

6 4B. Pokud osoby se zdravotním postižením nezaměstnáváte, udejte prosím Váš důvod: Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní (min. ). Nedostatek práce vhodné pro osoby se zdravotním postižením 4 66,67 % Nedostatek kvalifikovaných kandidátů z řad osob se zdravotním postižením 6,67 % Firma se o dané téma nezajímá, což je škoda. Nezná možnosti. 6,67 % Celkový nedostatek práce 6,67 % Graf k otázce č. 4B: Nedostatek práce vhodné pro osoby se zdravotním postižením Nedostatek kvalifikovaných kandidátů z řad osob se zdravotním postižením Firma se o dané téma nezajímá, což je škoda. Nezná možnosti. Celkový nedostatek práce 4 Vyhodnocení otázky, která byla pouze pro zaměstnavatele, kteří nezaměstnávají osoby se zdravotním postižením. 67 % respondentů uvedlo, že nemají dostatek vhodné práce pro cílovou skupinu. Po jedné firmě uvedlo: nedostatek kvalifikovaných kandidátů z řad osob s postižením, firma se o dané téma nezajímá a celkový nedostatek práce.

7 5. Uveďte prosím, na jakých pozicích zaměstnáváte osoby se zdravotním postižením: Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy. Odpověď Počet administrativa 2 obsluha výrobního zařízení manipulační dělníci, skladníci, mazání strojů.. šička dělník účetní, strojník, telefonista, recepční kuchař, servírka, zahradník, údržbář, rukodělné činnosti, uklízečka, cukrářka aj Zde mohli respondenti volně odpovídat, na jakých pozicích zaměstnávají cílovou skupinu. Dva zaměstnavatelé se shodli a zaměstnávají osoby postižené v administrativě. Ostatní zaměstnavatelé jsou velmi různorodí: obsluha výrobního zařízení, manipulační dělníci, skladníci, šička, účetní, strojník, telefonista, recepční, kuchař, servírka, zahradník, údržbář, uklízečka, cukrářka aj. Dle těchto odpovědí jde konstatovat, že jde o velice rozmanitou škálu prací, která je nabízena osobám se zdravotním postižením.

8 6. Jste spokojeni s dovednostmi a kvalifikací Vámi zaměstnávaných osob se zdravotním postižením? ( = velmi spokojení, 5 = celkově nespokojení) Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi, 2, 3, 4 a 5. Odpověď Počet Lokálně Velmi spokojeni 2 25 % spokojeni 4 50 % Spíše spokojeni 2 25 % Nespokojeni 0 0% Graf k otázce č. 6: 2 2 Velmi spokojeni spokojeni Spíše spokojeni 4 Čtyři zaměstnavatelé jsou spokojeni s dovednostmi osob se zdravotním postižením, dva zaměstnavatelé jsou spokojeni velmi a dva méně.

9 7. Aplikujete speciální opatření pro zlepšení vzájemné spolupráce se zaměstnanci se zdravotním postižením? Pokud ano, jaké. Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. ). Ne 3 9% Ano 3 8% Graf k otázce č. 7: 3 Ne Ano 3 Vzdělávání 3 Školení 3 Osvojení dovedností na profesionální úrovni 2 Praxe 2 Příprava na zaměstnání Pracovní asistent, trenér Jiná

10 8. Spolupracuje Vaše společnost s dalšími organizacemi na trhu práce za účelem rozšíření pracovních příležitostí pro osoby se zdravotním postižením? Pokud ano, s jakými? Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. ). Úřady práce 7 64 % Tréninkové instituce, chráněné dílny 2 8 % Pracovní agentury 9 % Agentury podporovaného zaměstnávání 9 % Graf k otázce č. 8: Úřady práce Tréninkové instituce, chráněné dílny Pracovní agentury Agentury podporovaného zaměstnávání 2 7 Největší počet respondentů uvedlo, že spolupracuji s Úřady práce (64%). Dvě firmy spolupracují s tréninkovými institucemi. Po jedné firmě spolupracují s pracovními agenturami a agenturami podporovaného zaměstnávání.

11 9. Myslíte si, že máte dostatek informací o zaměstnávání osob se zdravotním postižením? Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí. Ano 4 29 % Ne 0 7 % Graf k otázce č. 9: 4 Ano Ne 0 Pokud nemáte, specifikujte: Odpověď Počet Máme zájem o informace o zaměstnávání lidí se zdravotním postižením 4 Máme zájem o pomoc s jejich náborem 3 Máme zájem o pomoc jejich pracovním zařazením 3

12 0. Využíváte výhody nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti? Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí. Ano, využíváme 4 50 % Nevyužíváme 3 37 % Částečně 3 % Graf k otázce č. 0: 3 Nevyužíváme Ano Částečně 4

13 . Jaké z nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti by podle Vás měly sloužit k podpoře zaměstnanosti osob se zdravotním postižením? Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy. Odpověď nevím Nevím, většinou naše zaměstnance, kteří se v pracovním poměru stali osobami se zdravotním postižením. Veřejně prospěšné práce příspěvek na mzdu, na provoz místa dotace na pracovní místa příspěvky na podporu zaměstnávání OZP příspěvky na zdravotně postižené, příspěvky na provoz, úleva na daních, státní správa by měla nakupovat služby a výrobky od firem zaměstnávající OZP Šlo o otevřenou otázku, kde se každý mohl vyjádřit, jaké nástroje aktivní politiky zaměstnanosti by měli sloužit k podpoře zaměstnanosti osob s postižením. Čtyři respondenti se shodli na příspěvkách a dotacích na pracovní místa na podporu zaměstnávání. Další návrhy jsou úlevy na daních, státní správa by měla nakupovat služby a výrobky od firem zaměstnávající osoby s postižením, veřejně prospěšné práce.

14 Závěry a doporučení - Zvýšit informovanost a osvětu o zaměstnávání osob se zdravotním postižením. - Stát by měl přispívat na pracovní místa osob se zdravotním postižením, přispívat na jejich zaškolení, poskytnout jim asistenta, více je informovat o možnostech zaměstnání. - Pokud se stát nedovede postarat o osoby s postižením, měl by více financí přispívat do neziskového sektoru, který tuto roli nahrazuje. - Stát by měl firmám, které zaměstnávají osoby se zdravotním postižením ulevit na daních, seznámit je s možností náhradního plnění pro firmy. - Stát by měl více nakupovat výrobky i služby od sociálních podniků, chráněných dílen a výrobních družstev, kteří zaměstnávají osoby s postižením. - zaujmout správný postoj k lidem s postižením, odbourávat předsudky.

Vyhodnocení dotazníkového průzkumu pro osoby se zdravotním postižením v regionu Zlín

Vyhodnocení dotazníkového průzkumu pro osoby se zdravotním postižením v regionu Zlín Vyhodnocení dotazníkového průzkumu pro osoby se zdravotním postižením v regionu Zlín Zjišťování názorů a postojů osob se zdravotním postižením ohledně zaměstnávání a hledání zaměstnání. Zjištění potřeb

Více

Výsledky průzkumu Mapování rozvojových potřeb sociálních podniků a subjektů zaměstnávajících osoby znevýhodněné na trhu práce

Výsledky průzkumu Mapování rozvojových potřeb sociálních podniků a subjektů zaměstnávajících osoby znevýhodněné na trhu práce Výsledky průzkumu Mapování rozvojových potřeb sociálních podniků a subjektů zaměstnávajících osoby znevýhodněné na trhu práce Zpracovalo Regionální centrum podpory sociálního podnikání Centrum investic,

Více

Zpráva z průzkumu mezi zaměstnavateli

Zpráva z průzkumu mezi zaměstnavateli Zpráva z průzkumu mezi zaměstnavateli Pracovní materiál vytvořený v rámci KA č. 12 projektu Diverzita pro OZP, OP LZZ Registrační číslo projektu: CZ.1.04/5.1.01/12.00069 Zpracoval řešitelský tým partnera

Více

I. část: Základní údaje

I. část: Základní údaje I. část: Základní údaje Vážené dámy a pánové, máte před sebou dotazník, který si klade za cíl zmapovat oblast místní zaměstnanosti ve Vašem městě. Dotazník se skládá ze čtyř částí: základní údaje, místní

Více

OBSAH. Úvod Základní charakteristika respondentů průzkumu Zaměstnanci u respondentů průzkumu Sebehodnocení inovativnosti 7

OBSAH. Úvod Základní charakteristika respondentů průzkumu Zaměstnanci u respondentů průzkumu Sebehodnocení inovativnosti 7 OBSAH Úvod 2 1. Základní charakteristika respondentů průzkumu 3 2. Zaměstnanci u respondentů průzkumu 5 2.1 Počet zaměstnanců 5 2.2 Počet zaměstnanců pocházejících z Jablunkova 6 3. Sebehodnocení inovativnosti

Více

Příloha č. 2 Legislativa. Zaměstnávání osob se zdravotním postižením v ČR podklad pro teoretickou část výukového DVD

Příloha č. 2 Legislativa. Zaměstnávání osob se zdravotním postižením v ČR podklad pro teoretickou část výukového DVD Příloha č. 2 Legislativa materiálu Zaměstnávání osob se zdravotním postižením v ČR podklad pro teoretickou část výukového DVD Pracovní materiál vytvořený v rámci KA č. 1 projektu Diverzita pro OZP, OP

Více

V zaměstnávání lidí znevýhodněných na trhu práce jsou firmy na pražské desítce zdrženlivé

V zaměstnávání lidí znevýhodněných na trhu práce jsou firmy na pražské desítce zdrženlivé Praha, 15. 4. 2014 V zaměstnávání lidí znevýhodněných na trhu práce jsou firmy na pražské desítce zdrženlivé Většina oslovených firem v Praze 10 nepřijala za poslední rok ani jednoho uchazeče o zaměstnání

Více

DOTAZNÍK PRO PODNIKY DO 25 ZAMĚSTNANCŮ

DOTAZNÍK PRO PODNIKY DO 25 ZAMĚSTNANCŮ DOTAZNÍK PRO PODNIKY DO 25 ZAMĚSTNANCŮ Vážená paní, Vážený pane, rádi bychom Vás požádali o vyplnění následujícího dotazníku, jehož cílem je získat informace o pracovní poptávce menších podnikatelů v našem

Více

Zaměstnávání osob se zdravotním postižením

Zaměstnávání osob se zdravotním postižením Zaměstnávání osob se zdravotním postižením Hana Potměšilová 7. února 2013 Zákonná úprava 2 Ústava Souběh invalidního důchodu s výdělečnou činností Zákon 435/2004 Sb. o zaměstnanosti ( ZoZ ) část III. 67-84

Více

Zaměstnávání osob se zdravotním postižením (OZP) v ČSOB

Zaměstnávání osob se zdravotním postižením (OZP) v ČSOB Zaměstnávání osob se zdravotním postižením (OZP) v ČSOB Skupina ČSOB Souhrnná prezentace skupiny ČSOB l Plnění povinnosti zaměstnávání OZP 3 možné způsoby plnění povinnosti podle Zákona o zaměstnanosti:

Více

Legislativní oporu při zaměstnávání osob se zdravotním postižením (OZP) nejdeme v zákonu o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb. a jeho prováděcí vyhlášce č.

Legislativní oporu při zaměstnávání osob se zdravotním postižením (OZP) nejdeme v zákonu o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb. a jeho prováděcí vyhlášce č. Legislativní oporu při zaměstnávání osob se zdravotním postižením (OZP) nejdeme v zákonu o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb. a jeho prováděcí vyhlášce č. 518/2004 Sb. Kdo je v ČR osobou se zdravotním postižením

Více

Úřad práce. zaměstnanosti. ochrany zaměstnanců při platební. neschopnosti zaměstnavatele. státní sociální podpory. plní úkoly v oblasti:

Úřad práce. zaměstnanosti. ochrany zaměstnanců při platební. neschopnosti zaměstnavatele. státní sociální podpory. plní úkoly v oblasti: plní úkoly v oblasti: Úřad práce zaměstnanosti ochrany zaměstnanců při platební neschopnosti zaměstnavatele státní sociální podpory Všem občanům informační služby: o volných pracovních místech v České

Více

Zaměstnávání osob se zdravotním postižením

Zaměstnávání osob se zdravotním postižením Zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dominika Linhartová pracovní konzultantka APLA Praha, Střední Čechy, o. s. V Holešovičkách 593/1a, Praha 8 OZP Osobami se zdravotním postižením (OZP) jsou podle

Více

Zaměstnávání OZP. Mgr. Lucie Čížková sociální pracovnice, pracovní konzultantka APLA Praha, Střední Čechy, o. s. V Holešovičkách 593/1a, Praha 8

Zaměstnávání OZP. Mgr. Lucie Čížková sociální pracovnice, pracovní konzultantka APLA Praha, Střední Čechy, o. s. V Holešovičkách 593/1a, Praha 8 Zaměstnávání OZP Mgr. Lucie Čížková sociální pracovnice, pracovní konzultantka APLA Praha, Střední Čechy, o. s. V Holešovičkách 593/1a, Praha 8 7. 3. 2014 Legislativa osoba se zdravotním postižením OZP

Více

Vyhodnocení dotazníku Provozovatelé služeb a atraktivit v cestovním ruchu

Vyhodnocení dotazníku Provozovatelé služeb a atraktivit v cestovním ruchu Příprava Strategie rozvoje regionu Hranicko - je realizována za finanční spoluúčasti Olomouckého kraje z Programu obnovy venkova 3 Vyhodnocení dotazníku Provozovatelé služeb a atraktivit v cestovním ruchu

Více

Indikátory sociálního podniku.

Indikátory sociálního podniku. Indikátory sociálního podniku http://www.ceske-socialnipodnikani.cz/cz/socialni-podnikani/indikatory Podpora sociálního podnikání Nutné zkontrolovat, jestli náš podnák je sociálním podnikem: http://www.ceske-socialnipodnikani.cz/cz/socialni-podnikani/indikatory

Více

1) priorita vzdělávání AKČNÍ PLÁN DEKÁDY ROMSKÉ INKLUZE 2005 2015 ČESKÁ REPUBLIKA

1) priorita vzdělávání AKČNÍ PLÁN DEKÁDY ROMSKÉ INKLUZE 2005 2015 ČESKÁ REPUBLIKA 1) priorita vzdělávání AKČNÍ PLÁN DEKÁDY ROMSKÉ INKLUZE 2005 2015 ČESKÁ REPUBLIKA Prioritní oblast Cíl Úkol Indikátor 1. Včasná péče Zvýšit účast sociálně dětí v předškolním vzdělávání. Vytvoření komplexního

Více

Závěrečná zpráva. Úřad městské části Praha 18 5/2018. Mgr. Pavel Černý Dotazník k genderovému auditu

Závěrečná zpráva. Úřad městské části Praha 18 5/2018. Mgr. Pavel Černý   Dotazník k genderovému auditu 5/2018 Závěrečná zpráva Úřad městské části Praha 18 Mgr. Pavel Černý pavel.cerny@sociores.cz www.sociores.cz Dotazník k genderovému auditu Stručný obsah 1. Údaje o výzkumu... Chyba! Záložka není definována.

Více

dne 21. 11. 2014, od 9,30 hod. Místo konání: Konferenční místnost č. 104 společnosti KVIC, Štefánikova 7, Nový Jičín

dne 21. 11. 2014, od 9,30 hod. Místo konání: Konferenční místnost č. 104 společnosti KVIC, Štefánikova 7, Nový Jičín Aplikační workshop realizovaný v rámci projektu Sociální pilíř konceptu společenské odpovědnosti firem (CSR), ve vztahu k zaměstnanosti OZP na volném trhu práce, OP LZZ číslo projektu: CZ.1.04/5.1.01/77.00003

Více

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ. Účast na šetření: 593 zaměstnavatelů Zpracováno: 577 dotazníků

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ. Účast na šetření: 593 zaměstnavatelů Zpracováno: 577 dotazníků DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ Účast na šetření: 593 zaměstnavatelů Zpracováno: 577 dotazníků 7% 4% 5% 15% 43% 26% do 19 20-49 50-99 100-199 200-499 500 a více FIRMY PODLE ODVĚTVÍ I. odvětví počet % školství 80 13,9

Více

Mezinárodní projekt Stárnoucí pracovní síla (Ageing Workforce)

Mezinárodní projekt Stárnoucí pracovní síla (Ageing Workforce) Mezinárodní projekt Stárnoucí pracovní síla (Ageing Workforce) Partneři projektu Skupina zaměstnavatelských svazů Slovinska (ZDS), Chorvatska (HUP), Maďarska (MGYOSZ), Rakouska (IV), Slovenska (RÚZ) a

Více

Výsledky průzkumu č. 12 AMSP ČR Názory podnikatelů na daňovou reformu

Výsledky průzkumu č. 12 AMSP ČR Názory podnikatelů na daňovou reformu 12. Výsledky průzkumu č. 12 AMSP ČR Názory podnikatelů na daňovou reformu Zadání průzkumu V souvislosti s chystanou daňovou reformou byl proveden průzkum mezi malými a středními podniky a živnostníky v

Více

Zpráva z monitorovacího šetření zaměstnavatelů v Plzeňském kraji

Zpráva z monitorovacího šetření zaměstnavatelů v Plzeňském kraji Zpráva z monitorovacího šetření zaměstnavatelů v Plzeňském kraji Zpracoval: Bc. Jiří Kozák, expert projektu KOMPAS Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Plzni 2 Monitorovací šetření 1. Úvod Monitorovací šetření

Více

Zpráva z monitorovacího šetření zaměstnavatelů v Ústeckém kraji

Zpráva z monitorovacího šetření zaměstnavatelů v Ústeckém kraji Zpráva z monitorovacího šetření zaměstnavatelů v Ústeckém kraji Zpracovala: Dana Machavová, DiS., expert projektu KOMPAS Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Ústí nad Labem 2 Monitorovací šetření 1. Úvod Monitorovací

Více

Byznys pro společnost - Charta Diverzity Matky a otcové vítáni

Byznys pro společnost - Charta Diverzity Matky a otcové vítáni Byznys pro společnost - Charta Diverzity Matky a otcové vítáni Průzkum realizovaný mezi zaměstnavateli, březen 2019 Stručné shrnutí výsledků Rodiče zejména matky malých dětí zůstávají navzdory nedostatku

Více

Výběr kandidátů na finanční pozice z pohledu personalistů

Výběr kandidátů na finanční pozice z pohledu personalistů Výběr kandidátů na finanční pozice z pohledu personalistů Vytvořil Distribuce dokumentu Datum Česká asociace pro finanční řízení Elektronicky na členy asociace a vybrané personalisty 1. 8. 2013 30. 8.

Více

Zpráva z monitorovacího šetření zaměstnavatelů v Libereckém kraji 2018

Zpráva z monitorovacího šetření zaměstnavatelů v Libereckém kraji 2018 Zpráva z monitorovacího šetření zaměstnavatelů v Libereckém kraji 2018 Zpracoval: Jaroslav Pražák, expert projektu KOMPAS Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Liberci 2 Monitorovací šetření 1. Úvod Monitorovací

Více

Predikce potřeb trhu práce v Jihočeském kraji 2015

Predikce potřeb trhu práce v Jihočeském kraji 2015 Predikce potřeb trhu práce v Jihočeském kraji 2015 Dotazníkové šetření Jihočeské hospodářské komory a Jihočeské společnosti pro rozvoj lidských zdrojů, o.p.s. probíhá od 1.7.2015 do 30.9.2015 Vzorek 266

Více

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 78/2017

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 78/2017 Univerzita Karlova Opatření rektora č. 78/2017 Název: Katalog prací pro hospodářsko správní, technické a odborné pracovníky a pro dělníky, obslužné pracovníky a obchodně provozní pracovníky Univerzity

Více

Vývoj legislativy v oblasti zaměstnávání osob se zdravotním postižením. JUDr. Pavel Ptáčník Vládní výbor pro zdravotně postižené občany

Vývoj legislativy v oblasti zaměstnávání osob se zdravotním postižením. JUDr. Pavel Ptáčník Vládní výbor pro zdravotně postižené občany Vývoj legislativy v oblasti zaměstnávání osob se zdravotním postižením JUDr. Pavel Ptáčník Vládní výbor pro zdravotně postižené občany Situace v oblasti zaměstnávání osob se zdravotním postižením Na úřadech

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření ČUPZ za rok 2010, září 2011

Vyhodnocení dotazníkového šetření ČUPZ za rok 2010, září 2011 Vyhodnocení dotazníkového šetření ČUPZ za rok 2010, září 2011 Shrnutí Dotazníkového šetření se zúčastnilo 23 ze 36 oslovených poskytovatelů PZ (včetně jejich poboček) Poskytovatelé PZ zastoupeni ve 13

Více

A. VYSOKÁ ŠKOLA Otázka č. 13: Spolupracuje Vaše fakulta s podniky technického zaměření při zabezpečování praktické stránky studia?

A. VYSOKÁ ŠKOLA Otázka č. 13: Spolupracuje Vaše fakulta s podniky technického zaměření při zabezpečování praktické stránky studia? ANALÝZA SITUACE V OBLASTI SPOLUPRÁCE MEZI ŠKOLAMI A PODNIKY V rámci projektu TechIN Propojení studia a praxe bylo provedeno v prvním čtvrtletí roku 2009 rozsáhlé dotazníkové šetření, které mělo, mimo jiné,

Více

MOŽNOSTI UPLATNĚNÍ DOSPĚLÝCH S WILLIAMSOVÝM SYNDROMEM

MOŽNOSTI UPLATNĚNÍ DOSPĚLÝCH S WILLIAMSOVÝM SYNDROMEM MOŽNOSTI UPLATNĚNÍ DOSPĚLÝCH S WILLIAMSOVÝM SYNDROMEM SOCIÁLNÍ SFÉRY - Práce - Bydlení - Volný čas - Partnerské vztahy - Rodina PRACOVNÍ UPLATNĚNÍ Pracovní trh Sociální služby Možnosti mimo systém LEGISLATIVA

Více

Dotazníkový průzkum k zaměstnávání neslyšících ČR

Dotazníkový průzkum k zaměstnávání neslyšících ČR Projekt Deaf Support, reg.č. CZ.1.04/5.1.01/77.00055, byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR. Dotazníkový průzkum k zaměstnávání

Více

Graf č.1: Jsem spokojený/á v práci

Graf č.1: Jsem spokojený/á v práci Dotazníkové šetření zaměstnanci DST - Vyhodnocení Pro sběr dat byl použit dotazník. Dotazník byl zaměřen na zaměstnance, na jejich spokojenost s prací, roli v týmu, ocenění jejich práce. Dotazník obsahoval

Více

Analýza sociálních služeb obce Sudice

Analýza sociálních služeb obce Sudice Analýza sociálních služeb obce Sudice Zpracováno v rámci projektu Sociální služby SOH podpořeného z prostředků EU a českého státního rozpočtu. 0 Obsah Úvod... 2 1. Základní informace... 2 2. Informace

Více

Výsledky mapování rozvojových potřeb sociálních podniků a dalších subjektů zaměstnávajících osoby znevýhodněné na trhu práce

Výsledky mapování rozvojových potřeb sociálních podniků a dalších subjektů zaměstnávajících osoby znevýhodněné na trhu práce Výsledky mapování rozvojových potřeb sociálních podniků a dalších subjektů zaměstnávajících osoby znevýhodněné na trhu práce 28. 11. 2017 Hradec Králové Jana Smetanová Šárka Bartošová Mapování rozvojových

Více

Diskuse na téma: Dostupné dotace, daňové slevy, další vzdělávání (FDV) a příklady dobré praxe zaměstnavatelů při zaměstnávání osob s postižením

Diskuse na téma: Dostupné dotace, daňové slevy, další vzdělávání (FDV) a příklady dobré praxe zaměstnavatelů při zaměstnávání osob s postižením Diskuse na téma: Dostupné dotace, daňové slevy, další vzdělávání (FDV) a příklady dobré praxe zaměstnavatelů při zaměstnávání osob s postižením 13. ledna 2015, 9.00 11.45hod AmCham, Dušní 10, Praha 1 1.část:

Více

Analýza sociálních služeb města Kravaře

Analýza sociálních služeb města Kravaře Analýza sociálních služeb města Kravaře Zpracováno v rámci projektu Sociální služby SOH spolufinancovaného z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. Obsah Úvod... 2 1. Základní informace...

Více

Priorita VI. - Řešení/podpora zaměstnávání ohrožených osob

Priorita VI. - Řešení/podpora zaměstnávání ohrožených osob Opatření VI. 1.: Podpora zaměstnávání ohrožených osob Ze sociologického šetření prováděného v rámci komunitního plánování v Mladé Boleslavi vyplynulo, že problém získat a udržet si práci je pro dotazované

Více

Zpráva z monitorovacího šetření zaměstnavatelů za rok 2018 v Královéhradeckém kraji

Zpráva z monitorovacího šetření zaměstnavatelů za rok 2018 v Královéhradeckém kraji Zpráva z monitorovacího šetření zaměstnavatelů za rok 2018 v Královéhradeckém kraji Zpracoval: Ing. Martin Hodek, expert projektu KOMPAS Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Hradci Králové 2 Monitorovací šetření

Více

Zpráva z monitorovacího šetření zaměstnavatelů v Jihočeském kraji

Zpráva z monitorovacího šetření zaměstnavatelů v Jihočeském kraji Zpráva z monitorovacího šetření zaměstnavatelů v Jihočeském kraji Zpracoval: Bc. Ivo Kotaška, expert projektu KOMPAS Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Českých Budějovicích 2 Monitorovací šetření 1. Úvod

Více

Analýza sociálních služeb obce Chuchelná

Analýza sociálních služeb obce Chuchelná Analýza sociálních služeb obce Chuchelná Zpracováno v rámci projektu Sociální služby SOH spolufinancovaného z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. Úvod V rámci zpracovávání Střednědobého

Více

PRŮZKUM NEZISKOVÉHO SEKTORU MČ Praha 21. Podklad pro Strategický plán rozvoje MČ

PRŮZKUM NEZISKOVÉHO SEKTORU MČ Praha 21. Podklad pro Strategický plán rozvoje MČ PRŮZKUM NEZISKOVÉHO SEKTORU MČ Praha 21 Podklad pro Strategický plán rozvoje MČ V průběhu září října 2011 bylo osloveno 17 neziskových organizací působících v MČ Praha 21. Z toho 11 organizací svolilo

Více

390/2011 Sb. VYHLÁŠKA

390/2011 Sb. VYHLÁŠKA 390/2011 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. listopadu 2011, kterou se mění vyhláška č. 518/2004 Sb., kterou se provádí zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo práce a sociálních

Více

Analytická činnost nabídky a poptávky v oblasti vzdělávání dospělých. Dotazníkové šetření pro účastníky ověřování vzdělávacích programů

Analytická činnost nabídky a poptávky v oblasti vzdělávání dospělých. Dotazníkové šetření pro účastníky ověřování vzdělávacích programů Projekt Další vzdělávání pro Vás Analytická činnost nabídky a poptávky v oblasti vzdělávání dospělých Dotazníkové šetření pro účastníky ověřování vzdělávacích programů V březnu uskutečnila Střední škola

Více

Zpráva z monitorovacího šetření zaměstnavatelů v Kraji Vysočina

Zpráva z monitorovacího šetření zaměstnavatelů v Kraji Vysočina Zpráva z monitorovacího šetření zaměstnavatelů v Kraji Vysočina Zpracovala: Petra Paříková, DiS., expert projektu KOMPAS Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Jihlavě 2 Monitorovací šetření 1. Úvod Monitorovací

Více

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec Úřad práce ČR, krajská pobočka v Liberci Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec leden duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec 216 Obsah: 1. Nezaměstnanost a volná pracovní

Více

Projekt: Zlepšení kvality procesního řízení a strategického managementu města Černošice Registrační číslo: CZ.1.04/4.1.01/

Projekt: Zlepšení kvality procesního řízení a strategického managementu města Černošice Registrační číslo: CZ.1.04/4.1.01/ VYHODNOCENÍ A ANALÝZA SPOKOJENOSTI KLIENTŮ S PRACÍ MĚSTSKÉHO ÚŘADU ČERNOŠICE 2012 Projekt: Zlepšení kvality procesního řízení a strategického managementu města Černošice Registrační číslo: CZ.1.04/4.1.01/53.00083

Více

Malí podnikatelé v zemědělství

Malí podnikatelé v zemědělství Malí podnikatelé v zemědělství Sociální anamnéza Rozložení soubor podle zastoupení mužů a žen. Mezi malými zemědělskými podnikateli převládají muži, představují 84% respondentů (viz Příloha 2, graf č.1).

Více

Zaměstnávání osob se ZP na volném trhu práce Prostředí, legislativa a ekonomika

Zaměstnávání osob se ZP na volném trhu práce Prostředí, legislativa a ekonomika Zaměstnávání osob se ZP na volném trhu práce Prostředí, legislativa a ekonomika 1 O čem to je Souvislosti a aktuální stav OZP na pracovišti Postoje zaměstnavatele Legislativa a změny Je problém jen v legislativě?

Více

Zpráva z monitorovacího šetření zaměstnavatelů v Olomouckém kraji

Zpráva z monitorovacího šetření zaměstnavatelů v Olomouckém kraji Zpráva z monitorovacího šetření zaměstnavatelů v Olomouckém kraji Zpracoval: Bc. Josef Doležal, expert projektu KOMPAS Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Olomouci 2 Monitorovací šetření 1. Úvod Monitorovací

Více

Analýza sociálních služeb obce Velké Hoštice

Analýza sociálních služeb obce Velké Hoštice Analýza sociálních služeb obce Velké Hoštice Zpracováno v rámci projektu Sociální služby SOH spolufinancovaného z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. Úvod V rámci zpracovávání

Více

Právní úprava zaměstnávání osob se zdravotním postižením Ekonomika nebo charita? JUDr. Jan Hutař Základní předpisy Zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti Vyhláška č. 518/2004 Sb.,kterou se provádí zákon

Více

Celoživotní vzdělávání v Pardubickém kraji

Celoživotní vzdělávání v Pardubickém kraji Celoživotní vzdělávání v Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů, celoživotní vzdělávání a zaměstnanost 26.5.2006 1 Koncepční materiály Koncepce

Více

Pracovníci státní správy

Pracovníci státní správy Pracovníci státní správy Sociální anamnéza Ankety se zúčastnilo celkem 51 pracovníků státní správy, z toho více jak tři čtvrtiny mužů (76%) (viz Příloha 4, graf č.1). Většinou patří do věkové kategorie

Více

Velcí podnikatelé v zemědělství. Sociální anamnéza

Velcí podnikatelé v zemědělství. Sociální anamnéza Velcí podnikatelé v zemědělství Sociální anamnéza Celkem bylo osloveno 75 velkých zemědělských hospodářských jednotek. Většinu (83%) tvořila zemědělská družstva s výrobní specializací na rostlinnou a živočišnou

Více

Hodnocení dotazníkového šetření spokojenosti se službou Rok 2017 praktikanti, spolupracující organizace

Hodnocení dotazníkového šetření spokojenosti se službou Rok 2017 praktikanti, spolupracující organizace Hodnocení dotazníkového šetření spokojenosti se službou Rok 2017 praktikanti, spolupracující organizace 1 METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření Cílem dotazníkového šetření je zjistit

Více

Podpora hospodářské činnosti v komunitách. Pokročilá komunitní práce KSP FF UK PhDr. Jaroslava Šťastná, Ph.D.

Podpora hospodářské činnosti v komunitách. Pokročilá komunitní práce KSP FF UK PhDr. Jaroslava Šťastná, Ph.D. Podpora hospodářské činnosti v komunitách Pokročilá komunitní práce KSP FF UK PhDr. Jaroslava Šťastná, Ph.D. Podpora komunitních aktivit Podporované zaměstnávání Veřejně prospěšné práce Sociální ekonomika

Více

Informační dokument Úřadu práce ČR pro zaměstnavatele

Informační dokument Úřadu práce ČR pro zaměstnavatele Informační dokument Úřadu práce ČR pro zaměstnavatele Vážení zaměstnavatelé, dovolujeme si Vás oslovit jménem Kontaktního pracoviště Šumperk, Úřadu práce České republiky, Krajské pobočky v Olomouci s informací

Více

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Jablonec nad Nisou

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Jablonec nad Nisou Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Liberci Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Jablonec nad Nisou Leden únor březen duben 2018 květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec Obsah: 1. Nezaměstnanost

Více

Zápis ze šestého jednání pracovní skupiny č. 3 Osoby se zdravotním postižením

Zápis ze šestého jednání pracovní skupiny č. 3 Osoby se zdravotním postižením Zápis ze šestého jednání pracovní skupiny č. 3 Osoby se zdravotním postižením Datum: 11. března, 2014 Místo: detašované pracoviště tř. T. Bati 3792, Zlín Přítomni: Mgr. Pavlína Zubíčková koordinátorka

Více

Výsledky průzkumu spokojenosti PS CSOP Praha 15

Výsledky průzkumu spokojenosti PS CSOP Praha 15 Výsledky průzkumu spokojenosti PS CSOP Praha 15 V rámci průzkumu spokojenosti našich klientů CSOP Praha 15 bylo celkově na začátku září 2015 distribuováno 100 dotazníků v DPS, v terénu 40 dotazníků. Z

Více

Spokojenost zaměstnanců

Spokojenost zaměstnanců DOMOV PRO SENIORY STACHY KŮSOV, příspěvková organizace Kůsov č. 1, Stachy, 384 73, IČ: 00477095, tel. +420 388 428 213, e-mail: gal.ladislav@gmail.com, www.domovkusov.cz Spokojenost zaměstnanců Metodika

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové Měsíční statistická zpráva květen 2014 Zpracoval: Bc. Lucie Vechetová http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/hkk/informace_z_useku_up/trh_prace/nezam

Více

Klastr sociálních inovací a podniků - SINEC. Social Innovation & Enterprise Cluster

Klastr sociálních inovací a podniků - SINEC. Social Innovation & Enterprise Cluster Klastr sociálních inovací a podniků - SINEC Social Innovation & Enterprise Cluster co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ Sociální podnikání je činnost firem a komerčních společností, které vedle tvorby zisku usilují

Více

Analýza sociálních služeb obce Hněvošice

Analýza sociálních služeb obce Hněvošice Analýza sociálních služeb obce Hněvošice Zpracováno v rámci projektu Sociální služby SOH spolufinancovaného z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. Úvod V rámci zpracovávání Střednědobého

Více

konference Zaměstnanost 2014 Kulturní centrum Svoboda Cheb 2.10.2014

konference Zaměstnanost 2014 Kulturní centrum Svoboda Cheb 2.10.2014 Kontaktní pracoviště Cheb konference Zaměstnanost 2014 Kulturní centrum Svoboda Cheb 2.10.2014 Bc. Natalie Bláhová, vedoucí referátu trhu práce Cheb Situace na trhu práce v okrese Cheb k 31.8.2014 bylo

Více

Využití pracovní síly

Využití pracovní síly Využití pracovní síly HDP na konci sledovaného období klesal výrazněji než v celé Rozhodující význam má v kraji zpracovatelský průmysl Hrubý domácí produkt na Vysočině obdobně jako v celé České republice

Více

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI CZP PK 2012 ÚSTÍ NAD ORLICÍ Strana: 1 z 3. CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE (dále jen CZP PK )

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI CZP PK 2012 ÚSTÍ NAD ORLICÍ Strana: 1 z 3. CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE (dále jen CZP PK ) Strana: 1 z 3 CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE (dále jen CZP PK ) PRŮZKUM ZAMĚŘENÝ NA ZJIŠTĚNÍ SPOKOJENOSTI UŢIVATELŮ SLUŢEB A ZHODNOCENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH SLUŢEB V ROCE 2012 Strana:

Více

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI CZP PK 2012 - PARDUBICE Strana: 1 z 5. CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE (dále jen CZP PK )

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI CZP PK 2012 - PARDUBICE Strana: 1 z 5. CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE (dále jen CZP PK ) Strana: 1 z 5 CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE (dále jen CZP PK ) PRŮZKUM ZAMĚŘENÝ NA ZJIŠTĚNÍ SPOKOJENOSTI UŢIVATELŮ SLUŢEB A ZHODNOCENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH SLUŢEB V ROCE 2012 Strana:

Více

Dotazník pro poskytovatele sociálních služeb a zaměstnance veřejné správy v ORP Pelhřimov

Dotazník pro poskytovatele sociálních služeb a zaměstnance veřejné správy v ORP Pelhřimov Dotazník pro poskytovatele sociálních služeb a zaměstnance veřejné správy v ORP Pelhřimov Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Vážená paní, vážený pane, dovolujeme si požádat Vás o spolupráci při

Více

Pracovní rehabilitace a zaměstnávání osob se zdravotním postižením

Pracovní rehabilitace a zaměstnávání osob se zdravotním postižením Pracovní rehabilitace a zaměstnávání osob se zdravotním postižením Mgr. Libor Buganský Mgr. Andrea Pavelková libor.bugansky@ot.mpsv.cz andrea.pavelkova@ot.mpsv.cz Ostrava, 7.10.2011 Nezaměstnanost k 31.7.2011

Více

Zpracováno jako podkladový materiál pro tvorbu Komunitního plánu péče města - Děčín

Zpracováno jako podkladový materiál pro tvorbu Komunitního plánu péče města - Děčín Zpracováno jako podkladový materiál pro tvorbu Komunitního plánu péče města - Děčín VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉ AKCE VE MĚSTĚ DĚČÍNĚ VYUŽITÍ A KVALITA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DĚČÍNA (listopad 2004) Zpráva Vypracoval:

Více

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Jablonec nad Nisou

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Jablonec nad Nisou Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Liberci Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Jablonec nad Nisou Leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec 2016 Obsah: 1. Nezaměstnanost

Více

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec 2017 Obsah: 1. Nezaměstnanost

Více

Výsledky dotazníkového šetření za rok 2018 v Praze. Zpracoval: Mgr. Lukáš TOBIÁŠ, expert projektu KOMPAS Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Praze

Výsledky dotazníkového šetření za rok 2018 v Praze. Zpracoval: Mgr. Lukáš TOBIÁŠ, expert projektu KOMPAS Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Praze Výsledky dotazníkového šetření za rok 2018 v Praze Zpracoval: Mgr. Lukáš TOBIÁŠ, expert projektu KOMPAS Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Praze 2 Monitorovací šetření 1. Úvod Monitorovací šetření je realizováno

Více

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec 2016 Obsah: 1. Nezaměstnanost

Více

Analýza vzdělávacích potřeb v rámci projektu "Centrum vzdelávania" - príležitosť k vzdelávaniu bez hraníc

Analýza vzdělávacích potřeb v rámci projektu Centrum vzdelávania - príležitosť k vzdelávaniu bez hraníc Analýza vzdělávacích potřeb v rámci projektu "Centrum vzdelávania" - príležitosť k vzdelávaniu bez hraníc Zpracovala: Dorota Madziová, Institut EuroSchola, duben 2011 V rámci projektu "Centrum vzdelávania"

Více

DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ

DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ 2. ČÁST ÚDAJE PŘI VÝSTUPU Z PROJEKTU Tento dotazník slouží k zjištění přínosů účasti v projektech financovaných z Operačního programu Zaměstnanost, které jsou

Více

Výběr kandidátů na finanční pozice (dotazníkové šetření)

Výběr kandidátů na finanční pozice (dotazníkové šetření) Výběr kandidátů na finanční pozice (dotazníkové šetření) Vytvořil: Distribuce dokumentu: Česká asociace pro finanční řízení elektronicky na členy asociace a vybrané manažery Datum: 7. 12. 2012 31. 1. 2013

Více

Skloubení profesního a rodinného života & ESF. Orsolya Kisgyörgy plánovač Odbor programů zaměstnanosti Ministerstvo národního hospodářství Maďarsko

Skloubení profesního a rodinného života & ESF. Orsolya Kisgyörgy plánovač Odbor programů zaměstnanosti Ministerstvo národního hospodářství Maďarsko Skloubení profesního a rodinného života & ESF Orsolya Kisgyörgy plánovač Odbor programů zaměstnanosti Ministerstvo národního hospodářství Maďarsko Situace na pracovním trhu v Maďarsku Zaměstnanost: 60,7%

Více

PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO SEKTORU MČ Praha 21. Podklad pro Strategický plán rozvoje MČ

PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO SEKTORU MČ Praha 21. Podklad pro Strategický plán rozvoje MČ PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO SEKTORU MČ Praha 21 Podklad pro Strategický plán rozvoje MČ V průběhu září října 2011 bylo osloveno 13 podnikatelských subjektů působících v MČ Praha 21. Z toho 9 svolilo k rozhovoru

Více

HODNOCENÍ SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ EKONOMICKÉ FAKULTY TUL

HODNOCENÍ SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ EKONOMICKÉ FAKULTY TUL HODNOCENÍ SPOKOJENOSTI ZAMĚSTNANCŮ EKONOMICKÉ FAKULTY TUL Vážené kolegyně a kolegové, v rámci zvyšování spokojenosti a kvality pracovních podmínek na EF TUL byl vytvořen tento dotazník, jehož prostřednictvím

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí Vyhodnocení dotazníkového šetření V měsících únor a březen letošního roku 2013 bylo provedeno oddělením sociálních služeb, odborem

Více

Proč se vyplatí zaměstnávat člověka se zdravotním postižením. Hana Potměšilová, 14. června 2019

Proč se vyplatí zaměstnávat člověka se zdravotním postižením. Hana Potměšilová, 14. června 2019 Proč se vyplatí zaměstnávat člověka se zdravotním postižením Hana Potměšilová, 14. června 2019 Zákonná úprava Ústava Zákon 435/2004 Sb. o zaměstnanosti Zákon o rovném zacházení tzv. antidiskriminační zákon

Více

CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE (dále jen CZP PK )

CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE (dále jen CZP PK ) Strana: 1 z 18 CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE (dále jen CZP PK ) PRŮZKUM ZAMĚŘENÝ NA ZJIŠTĚNÍ SPOKOJENOSTI UŢIVATELŮ SLUŢEB A ZHODNOCENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH SLUŢEB V ROCE 2011 Zpracovala:,

Více

BODOVÁNÍ * VYBRANÉ VARIANTY OZNAČTE KŘÍŽKEM:

BODOVÁNÍ * VYBRANÉ VARIANTY OZNAČTE KŘÍŽKEM: ODOVÁNÍ dotazníku pro žadatele pro bodové hodnocení kritéria č. 1 přínos žadatele pro rozvoj obce / regionu a rozvoj cestovního ruchu v obci / turistické oblasti * VYRANÉ VARIANTY OZNAČTE KŘÍŽKEM: 1.1.

Více

Analýza sociálních služeb obce Chlebičov

Analýza sociálních služeb obce Chlebičov Analýza sociálních služeb obce Chlebičov Zpracováno v rámci projektu Sociální služby SOH spolufinancovaného z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. 0 Úvod V rámci zpracovávání Střednědobého

Více

Evropský hospodářský a sociální výbor specializovaná sekce Zaměstnanost, sociální věci, občanství Středisko pro sledování trhu práce

Evropský hospodářský a sociální výbor specializovaná sekce Zaměstnanost, sociální věci, občanství Středisko pro sledování trhu práce Evropský hospodářský a sociální výbor specializovaná sekce Zaměstnanost, sociální věci, občanství Středisko pro sledování trhu práce Pilotní studie k provádění politik EU pro zaměstnanost mladých lidí

Více

Vzdělávací program k sociálnímu podnikání

Vzdělávací program k sociálnímu podnikání Vzdělávací program k sociálnímu podnikání Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti CZ.1.07/3.2.05/04.0067 5. téma Podpora sociálního podnikání ze strukturálních fondů EU do roku

Více

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání KLÍČOVÉ TÉMA PODPORA POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A. Potřeby s nejvyšší důležitostí Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání Obecný cíl A4.1: Zvyšování dostupnosti

Více

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec 2016 Obsah: 1. Nezaměstnanost

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI RODIČŮ A PEČOVATELŮ UŽIVATELŮ SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI RODIČŮ A PEČOVATELŮ UŽIVATELŮ SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI RODIČŮ A PEČOVATELŮ UŽIVATELŮ SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015 1. METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření Dotazníkové šetření bylo

Více

Employee Benefits 2010 Zaměstnanecké výhody v zotavující se ekonomice

Employee Benefits 2010 Zaměstnanecké výhody v zotavující se ekonomice Employee Benefits 2010 Zaměstnanecké výhody v zotavující se ekonomice Jiří Běťák ředitel ING Employee benefits ČR Praha 29.7.2010 www.ing.cz Historie výzkumu v oblasti zaměstnaneckých výhod V červnu tohoto

Více

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec

Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci Měsíční přehled o nezaměstnanosti v okrese Liberec leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec 2016 Obsah: 1. Nezaměstnanost

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ANALÝZA POTŘEB STUDENTŮ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Analýza potřeb studentů VŠ uvádí přehled vyhodnocení vybraných otázek z dotazníkového šetření provedeného u studentů VŠ technického

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Pardubicích. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Pardubicích. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Pardubicích Měsíční statistická zpráva říjen 2014 Obsah: Strana č. Informace o nezaměstnanosti v Pardubickém kraji 2 1. Základní charakteristika vývoje nezaměstnanosti

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí Vyhodnocení dotazníkového šetření V měsících lednu a únoru letošního roku 2015 bylo provedeno oddělením sociálních služeb, odborem

Více

Výsledky průzkumu APPS. Motivace zaměstnanců ke změně zaměstnavatele

Výsledky průzkumu APPS. Motivace zaměstnanců ke změně zaměstnavatele Motivace zaměstnanců ke změně zaměstnavatele Členové APPS info@apps.cz O APPS Poskytuje poradenství členům, předává informací z oblasti agenturního zaměstnávání, přímého vyhledávání a legislativy ze zahraničí

Více