Nejčastější chyby a nedostatky v projektech předložených do ROP SV

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Nejčastější chyby a nedostatky v projektech předložených do ROP SV"

Transkript

1 Nejčastější chyby a nedostatky v projektech předložených do ROP SV 1. Nedostatky zjištěné při kontrole přijatelnosti Název kritéria Popis nedostatku Doporučení Podle kontrolního znaku elektronické verze a vytištěné žádosti jsou obě verze shodné. Je projekt zaměřen pouze na jednu oblast podpory. Všechny listy žádosti jsou pevně spojeny a mají shodný kód. 1. Jednotlivé stránky žádosti o poskytnutí dotace obsahovaly různé kontrolní znaky 2. Některé listy v žádosti chyběly a některé listy byly v žádosti naopak víckrát. Aktivity projektu směřují do více oblastí podpory, než je zvolená oblast podpory. Např. projekt stavba multifunkčního objektu předloženého v rámci oblasti podpory obsahuje jak vybudování prostor svým zaměřením příslušným do oblasti podpory 2.3 (mateřské centrum, klubovna pro spolkovou činnost, knihovna), tak prostor, které přísluší do oblasti podpory 3.1 (muzeum, turistické informační centrum) 1. Listy žádosti byly vloženy volně do obálky bez pevného spojení. 2. Jednotlivé stránky žádosti o poskytnutí dotace obsahovaly různé kontrolní znaky Žádost je nutné tisknout až po posledním finálním uložení projektu v aplikaci Benefit7. Před vložením do obálky zkontrolovat, zda žádost obsahuje všechny stránky a zda všechny stránky žádosti obsahují tentýž kód, který byl vygenerován při poslední finalizaci. Projekt je třeba vyprofilovat tak, aby nedocházelo k překryvům mezi jednotlivými oblastmi podpory ROP SV. Aktivity, na nichž žadatel trvá a není možné je zařadit do zvolené oblasti podpory (v uvedeném případě do oblasti podpory 2.3), je nutno zařadit do nezpůsobilých výdajů projektu. Projekt konzultovat na územním odboru realizace programu. 1. Listy žádosti je nutné pevně spojit /např. sešít sešívačkou, kroužkovou vazbou nebo jiným vhodným způsobem/. 2. Žádost tisknout až po posledním finálním uložení projektu v aplikaci Benefit7. Před vložením do obálky zkontrolovat, zda žádost obsahuje všechny stránky a zda všechny stránky žádosti obsahují tentýž kód, který byl vygenerován při poslední finalizaci.

2 Je projekt v souladu s legislativou EU a ČR (zejména týkající se veřejné podpory, ochrany hospodářské soutěže, vlivu na životní prostředí apod.), což žadatel stvrdil čestným prohlášením. Projektová žádost deklarovala, že projekt nezakládá veřejnou podporu, ale při posouzení ze strany ÚRR bylo konstatováno, že projekt veřejnou podporu zakládá Projekt zkonzultovat na územním odboru realizace programu. Je projekt v rozmezí minimálních (a, jsou-li stanoveny, také maximálních) celkových způsobilých výdajů stanovených pro danou oblast podpory. Žadatel splňuje definici příjemce pro danou oblast podpory. Projekt je v souladu s globálním a operačními cíli oblasti podpory. Projekt je v souladu se zaměřením dané oblasti podpory. Celkové způsobilé výdaje projektu nedosáhly minimální hodnoty stanovené pro danou oblast podpory. Např. v oblasti podpory 3.1 je stanovena hranice minimálních celkových způsobilých výdajů na 5 mil. Kč. Projekt tedy musí vykazovat sumu celkových způsobilých výdajů alespoň 5 mil. Kč. 1. Subjekt uvedený jako žadatel není ve skupině oprávněných příjemců pro zvolenou oblast podpory. 2. U projektů předložených ze strany NNO nebo zájmovým sdružením právnických osob do prioritní osy 2 a oblasti podpory 3.2 musí žadatel splnit podmínku veřejnoprávního subjektu. Cíle plynoucí z aktivit projektu se neshodují s cíli zvolené oblasti podpory. Projekt svým zaměřením buď vůbec nespadá do zvolené oblasti podpory ROP SV a nebo vůbec nespadá do ROP SV. Aktivity projektu se neshodují s jednotlivými typovými zaměřeními zvolené oblasti podpory. Projekt svým zaměřením buď vůbec nespadá do zvolené oblasti podpory ROP SV a nebo vůbec nespadá do ROP SV. Pozn. Při nesplnění některého z kriterií přijatelnosti je projekt vyřazen z dalšího postupu administrace. Je nutné zkontrolovat výši celkových způsobilých výdajů. V případě nedosáhnutí hodnoty minimálních celkových způsobilých výdajů dle Prováděcího dokumentu ROP SV (např. v oblasti podpory 3.1 je to 5 mil. Kč) projekt nelze předložit do ROP SV. 1. Zkontrolovat, zda se typ subjektu, který bude projekt předkládat jako žadatel, nachází ve skupině oprávněných příjemců definovanou pro danou oblast podpory (lze zkontrolovat dle Prováděcího dokumentu ROP SV) 2. Doložit Doklady potvrzující splnění definice veřejnoprávního charakteru žadatele viz příloha č.21 Pečlivě porovnat zaměření a cíle projektu s cíli zvolené oblasti podpory ROP SV. Projekt zkonzultovat na územním odboru realizace programu. Pečlivě porovnat zaměření projektu s popisem zvolené oblasti podpory ROP SV. Projekt zkonzultovat na územním odboru realizace programu.

3 2. Nedostatky zjištěné při kontrole formálních náležitostí Název kritéria Popis nedostatku Doporučení Všechny údaje v žádosti jsou vyplněny formálně i věcně správně, Byl dodán předepsaný počet materiálů žádost je dodána ve 2 pare vč. příloh (z nichž 1 je originál), Dodané povinné přílohy požadované v rámci dané oblasti podpory obsahují náležitosti dle seznamu pro jednotlivé oblasti podpory, U žádostí v tištěné podobě je žádost podepsána žadatelem nebo jeho oprávněným zástupcem (včetně úředně ověřené plné moci žadatele tomuto oprávněnému zástupci), Všechny přílohy k žádosti jsou očíslovány podle seznamu příloh, Výdaje uvedené v žádosti jsou způsobilé při nutnosti přesunout prostředky mezi rozpočtovými položkami lze tak učinit za podmínky, že tímto přesunem se projekt nedostane pod minimální hranici celkových způsobilých výdajů pro danou oblast podpory a zároveň může jít pouze o přesun položky chybně zařazené ve způsobilých výdajích V některých částech žádosti byly obsaženy nesrozumitelné znaky Některé přílohy nebyly ve dvou vyhotoveních Viz další kapitola nedostatky v povinných přílohách Žádost nebyla podepsána U číslování nepovinných příloh byla používána čísla příloh povinných, které nebyly pro projekt relevantní, následně tedy číslování příloh nesouhlasilo se seznamem uvedeným v Benefitové žádosti. Ve způsobilých výdajích projektu byly zahrnuty položky, které nejsou dle pravidel ROP považovány za způsobilé. Blíže viz nedostatky v povinných přílohách Vytištěnou žádost si zkontrolovat. Ověřit si, zda tiskárna spolupracuje správně s počítačem. V případě, že jsou v žádosti překlepy, není možné daná místa ručně upravovat po vytištění (zabělovat, přepisovat apod.). Zkontrolovat před uzavřením obálky počet vložených exemplářů všech dokumentů Zkontrolovat před uzavřením obálky podpisy na žádosti a na všech relevantních dokumentech Nepovinné přílohy nečíslovat. V případě potřeby označovat tyto přílohy (např. z důvodu odvolávek) jiným značením - např. velká tiskací písmena.

4 do nezpůsobilých, Projekt je v souladu s pravidly uvedenými v Příručce pro žadatele a příjemce, 1. Veřejné zakázky nadefinované v žádosti neodpovídaly Pokynům pro zadávání veřejných zakázek ROP SV 2. Periodicita a výše žádostí o platbu neodpovídaly pravidlům ROP 1. Při sestavování plánu veřejných zakázek zadávaných při realizaci projektu dbát Pokynů pro zadávání veřejných zakázek 2. Při sestavování plánu žádostí o platbu dbát pravidel ROP SV (Příručka pro žadatele a příjemce ROP SV)

5 3. Nedostatky v povinných přílohách žádosti o poskytnutí dotace Obecně u všech příloh Název přílohy Popis nedostatku Doporučení Povinné přílohy předkládané se žádostí o poskytnutí dotace Přílohy, které měly být podepsány statutárním zástupcem žadatele, byly podepsány pouze zpracovatelem, nebo nebyly podepsány vůbec 1. Doklady o právní subjektivitě žadatele Chyběl Výpis z registru ekonomických subjektů 2. Podklady pro posouzení finančního zdraví žadatele 3. Podrobný položkový rozpočet projektu 1. Daňová přiznání (u podnikatelských subjektů, NNO apod.) nebyla ověřena od finančního úřadu 2. U krajů, obcí, svazků obcí chyběl rozpis jednotlivých částek, které byly zahrnuty do výpočtu dluhové služby navíc oproti metodice Ministerstva financí (v souladu s našimi pravidly). 1. Nebyly zřejmé jednotkové ceny, počet jednotek, někdy byla uvedena jen celková cena bez podrobnější kalkulace 2. Byly překročeny limity pro projektovou dokumentaci (2% nebo 5%), 3. Do způsobilých výdajů byla zanesena rezerva 4. Do způsobilých výdajů byla i u plátců DPH zanesena DPH 5. U projektů zakládajících veřejnou podporu byly do způsobilých výdajů započteny vedlejší výdaje a projektová dokumentace 6. Chybělo rozklíčování nezpůsobilých výdajů Přílohy podepisovat dle pokynů ROP SV požadováno (viz příloha č. 2 PPŽP) Zařadit do příloh všechny doklady definované v Příloze č. 2 Příručky pro žadatele a příjemce (PPŽP) - Povinné přílohy k žádosti o poskytnutí dotace 1. Zajistit ze strany FÚ ověření všech dokládaných vyhotovení daňových přiznání 2. U krajů, obcí, svazků obcí doplnit výpočet dluhové služby o tabulku s rozpisem částek, které byly zahrnuty do výpočtu dluhové služby navíc oproti metodice Ministerstva financí (v souladu s našimi pravidly). 1. Doložit co nejpodrobněji členěný rozpočet. Příloha je vodítkem pro hodnocení přiměřenosti a kvality rozpočtu. 2. Dodržovat limity a pravidla definovaná Metodikou způsobilých výdajů 3. Dodržovat pravidla definovaná Metodikou způsobilých výdajů 4. Ověřit si na finančním úřadu oprávněnost nároku na odpočet DPH na vstupu 5. U projektů zakládajících veřejnou podporu dbát zvýšené opatrnosti při sestavování způsobilých výdajů

6 4. Studie ekonomického hodnocení projektu 5. Územní rozhodnutí s vyznačením nabytí právní moci 6. Stavební povolení s vyznačením nabytí právní moci projektu V kapitole Analýza trhu-prostředí a odhad poptávky a potřeb, marketingová strategie nebyl projekt popsán z hlediska veřejné podpory, tj. chyběl rozbor 4 znaků veřejné podpory neslučitelné se společným trhem: o poskytování veřejných prostředků, o zvýhodňování podnikání či odvětví výroby, o narušení nebo hrozba narušení hospodářské soutěže, o ovlivnění obchodu mezi členskými státy EU. 1. Územní rozhodnutí nebylo opatřeno doložkou o nabytí právní moci 2. V rámci dokumentace je použito slovo oprava. oprava, ale rekonstrukce nebylo doloženo čestné prohlášení o tom, že aktivity projektu splňují charakter rekonstrukce nebo modernizace 1. Stavební povolení nebylo opatřeno doložkou o nabytí právní moci 2. V rámci dokumentace je použito slovo oprava oprava, ale rekonstrukce nebylo doloženo čestné prohlášení o tom, že aktivity projektu splňují charakter rekonstrukce nebo 6. V rámci rozpočtu vyplněného v benefitové aplikaci není možnost rozklíčovat do podpoložek nezpůsobilé výdaje projektu. Vysvětlení nezpůsobilých výdajů je potřeba provést v rámci přílohy č.3 V kapitole Analýza trhu-prostředí a odhad poptávky a potřeb, marketingová strategie popsat vztah projektu k problematice veřejné podpory. Postupovat v souladu s přílohou č. 5 PPŽP 1. Zkontrolovat vyznačení nabytí právní moci na územním rozhodnutí 2. Zkontrolovat terminologii v územním rozhodnutí a v případě, že je předmětem projektu rekonstrukce, ale v textu se vyskytuje termín oprava doložit čestné prohlášení o tom, že aktivity projektu splňují charakter rekonstrukce nebo modernizace a v souladu s tímto budou i zaúčtovány výdaje 1. Zkontrolovat vyznačení nabytí právní moci na stavebním povolení 2. Zkontrolovat terminologii ve stavebním povolení a v případě, že je předmětem projektu rekonstrukce, ale v textu se vyskytuje termín oprava doložit čestné prohlášení o tom, že aktivity projektu splňují charakter rekonstrukce nebo modernizace a v souladu

7 modernizace s tímto budou i zaúčtovány výdaje 7. Souhlas s ohlášením stavby 8. Rozhodnutí o spojení územního a stavebního řízení nebo jiné 9. Projektová stavební dokumentace 10. Doklad o prokázání vlastnických vztahů V rámci dokumentace je použito slovo oprava. oprava, ale rekonstrukce nebylo doloženo čestné prohlášení o tom, že aktivity projektu splňují charakter rekonstrukce nebo modernizace V rámci dokumentace je použito slovo oprava. oprava, ale rekonstrukce nebylo doloženo čestné prohlášení o tom, že aktivity projektu splňují charakter rekonstrukce nebo modernizace V rámci dokumentace je použito slovo oprava. oprava, ale rekonstrukce nebylo doloženo čestné prohlášení o tom, že aktivity projektu splňují charakter rekonstrukce nebo modernizace 1. Nebyly doloženy všechny listy vlastnictví 2. Nebylo zřejmé, na jakých nemovitostech (pozemcích či budovách) bude projekt realizován 3. Snímky katastrální mapy neobsahovaly vyznačení nemovitostí dotčených projektem 4. Na nemovitostech dotčených projektem je evidováno zástavní právo nutno odstranit do podpisu smlouvy 5. Doložená katastrální mapa byla prostou kopií Zkontrolovat terminologii v souhlasu s ohlášením a v případě, že je předmětem projektu rekonstrukce, ale v textu se vyskytuje termín oprava doložit čestné prohlášení o tom, že aktivity projektu splňují charakter rekonstrukce nebo modernizace a v souladu s tímto budou i zaúčtovány výdaje Zkontrolovat terminologii v rozhodnutí a v případě, že je předmětem projektu rekonstrukce, ale v textu se vyskytuje termín oprava doložit čestné prohlášení o tom, že aktivity projektu splňují charakter rekonstrukce nebo modernizace a v souladu s tímto budou i zaúčtovány výdaje Zkontrolovat terminologii v projektové dokumentaci a v případě, že je předmětem projektu rekonstrukce, ale v textu se vyskytuje termín oprava doložit čestné prohlášení o tom, že aktivity projektu splňují charakter rekonstrukce nebo modernizace a v souladu s tímto budou i zaúčtovány výdaje 1. Zkontrolovat seznam všech nemovitostí dotčených projektem a doložit listy vlastnictví 2. V popisu projektu nebo v úvodu této přílohy uvést seznam všech nemovitostí dotčených projektem 3. Na snímcích z katastrální mapy vyznačit nemovitosti dotčené projektem 4. Zkontrolovat listy vlastnictví, zda není na dotčených nemovitostech evidováno zástavní právo. Pokud tomu tak je, podniknout kroky

8 11. Doklad o posouzení vlivu projektu na životní prostředí 12. Doklad o posouzení vlivu projektu na lokality soustavy Natura 2000 katastrální mapy, tj. nebyla úředně ověřena (např. nebyla opatřena kolkem a ověřením z katastrálního úřadu). Příloha nebyla doložena Příloha nebyla doložena vedoucí k výmazu zrušení zástavního práva je nutno doložit nejpozději před podpisem smlouvy 5. Nutné dokládat katastrální mapu opatřenou ověřením z katastrálního úřadu Zkontrolovat, zda příloha není relevantní Zkontrolovat, zda příloha není relevantní 13. Soulad s rozvojovými strategiemi Chyběly anotace zdroje Použít formulář č.1 v něm vyplnit všechny řádky 14. Vymezení brownfields, průmyslové zóny nebo lokality menšího rozsahu s průmyslovým využitím 15. Doklad o partnerství 19. Čestné prohlášení o závazku nového vzdělávacího programu 20. Čestné prohlášení o podpoře de minimis a vnitrostátní regionální investiční podpoře 6. Stavební povolení s vyznačením nabytí právní moci včetně kompletní příslušné projektové dokumentace pokud nebylo předloženo již při podání žádosti 30. Dokumentace k dokončeným výběrovým 1. Příloha nebyla vůbec doložena, i když byla pro projekt relevantní 2. Příloha (Potvrzení o splnění definice brownfield s) nebyla vydána odpovědným orgánem Z přílohy nebyl zřejmý obsah nového vzdělávacího programu, proto byla náplň příloh rozšířena o popis nového vzdělávacího programu (NVP). Políčka byla zaškrtnuta nesprávně, projekty nezakládající veřejnou podporu přílohu nepředkládají Povinné přílohy předkládané nejpozději před podpisem smlouvy Žadatel nebyl schopen ve lhůtě 30 kalendářních dnů od doručení Výzvy k doložení příloh před podpisem smlouvy dodat stavební povolení 1. Smlouvy o dílo, o dodávce apod. neobsahovaly povinnost dodavatele 1. V případě, že je projekt zaměřen na regeneraci brownfields (příp. je to v indikátorech), tak je nutné tuto přílohu doložit. 2. Dbát na to aby byla příloha vydána a potvrzena odpovědným orgánem. Vyhotovit popis nového vzdělávacího programu (NVP). Popis NVP musí korespondovat s aktivitami a způsobilými výdaji projektu. Prohlédnout si, které možnosti jsou pro projekt relevantní Při sestavování harmonogramu a při rozhodnutí podat projekt do určité výzvy počítat s harmonogramem uvedeným v PPŽP 1. Ve smlouvách s dodavateli věnovat zvýšenou pozornost požadované formulaci a do smluv ji

9 řízením 31. Smlouva o vedení zvláštního účtu / podúčtu projektu spolupůsobit při výkonu finanční kontroly 2. Při zadávání veřejné zakázky nebyl dodržen postup daný zákonem č.137/2006 nebo Pokyny pro zadávání veřejných zakázek ROP SV 3. Chyběl seznam dokumentace předkládaný v rámci této přílohy podepsaný žadatelem. 4. Chyběly doklady o doručení výzvy, nabídek, rozhodnutí apod. Byla doložena pouze prostá kopie smlouvy zakomponovat 2. Při zadávání VZ postupovat dle zákona č.137/2006 a Pokynů pro zadávání VZ ROP SV 3. Při kompletaci přílohy dbát na to, aby obsahovala vše, co je dle pokynů ROP SV požadováno (viz příloha č. 2 PPŽP) 4. Viz bod 3 V souladu s pokyny ROP SV doložit originál nebo ověřenou kopii smlouvy.

Analýza základních chyb v projektech ROP Severozápad

Analýza základních chyb v projektech ROP Severozápad Sídlo: Masarykova 3488/1, 400 01 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600, fax: 475 240 610 www.nuts2severozapad.cz, www.europa.eu Pracoviště: Závodní 353/88, 360 21 Karlovy Vary tel.: 353 502 624, fax: 353 502

Více

CHYBOVOST PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 19. červen 2014

CHYBOVOST PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 19. červen 2014 CHYBOVOST PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 19. červen 2014 DRUHY CHYB Chyby při administrativní kontrole: - přijatelnost projektu - formální náležitosti Chyby při zpracování projektu (nekvalitně připravený

Více

Příloha č. 2 Podrobných postupů administrace drobných příspěvků. Povinné přílohy V 36 PPADP 1.0

Příloha č. 2 Podrobných postupů administrace drobných příspěvků. Povinné přílohy V 36 PPADP 1.0 Příloha č. 2 Podrobných postupů administrace drobných příspěvků V 36 PPADP 1.0 OBSAH 1. Základní požadavky na náležitosti a termíny předkládání povinných příloh... 3 2. předkládané spolu s žádostí o drobný

Více

I) VÝZVA. - předkládání individuálních projektových žádostí 16.11. 2009

I) VÝZVA. - předkládání individuálních projektových žádostí 16.11. 2009 Informační schůzka k Integrovanému plánu rozvoje města m Chrudim financovaného z EU I) VÝZVA - předkládání individuálních projektových žádostí 16.11. 2009 Město Chrudim dle podmínek projektu IPRM Chrudim

Více

Povinné přílohy k projektové žádosti pro české partnery

Povinné přílohy k projektové žádosti pro české partnery Cíl 3 Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Povinné přílohy k projektové žádosti pro české partnery 20. února 2008 1 Povinné přílohy pro všechny projekty 1.

Více

Nejčastější chyby v Žádostech o poskytnutí dotace a jejich přílohách

Nejčastější chyby v Žádostech o poskytnutí dotace a jejich přílohách Nejčastější chyby v Žádostech o poskytnutí dotace a jejich přílohách Řídicí orgán ROP NUTS 2 Střední Čechy (dále jen ŘO ) na základě svých zkušeností z prvních výzev vytvořil přehled nejčastějších chyb

Více

Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 (OPPS ČR - PR 2007 2013) Seminář pro žadatele 1. 10.

Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 (OPPS ČR - PR 2007 2013) Seminář pro žadatele 1. 10. Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 (OPPS ČR - PR 2007 2013) Změny a podmínky předkládání projektu v OPPS ČR - PR 2007-2013 Seminář pro žadatele 1. 10. 2008

Více

Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2007-2013

Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2007-2013 Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2007-2013 Žádost a přílohy p českých žadatelů 19. 3. 2009, Liberec Konzultace Doporučujeme konzultovat

Více

Statutární město Chomutov

Statutární město Chomutov Statutární město Chomutov vyhlašuje Program obnovy městské památkové zóny Chomutov pro rok 2017 Schváleno: usn. ZM 074/17 ze dne 19.06.2017 1. Identifikace Název programu: Program obnovy městské památkové

Více

Povinné přílohy k projektové žádosti pro české partnery

Povinné přílohy k projektové žádosti pro české partnery Cíl 3 Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Povinné přílohy k projektové žádosti pro české partnery 13. května 2008 Povinné přílohy pro všechny projekty Prezentace

Více

Výzva k předkládání projektů do IPRM Jirkov

Výzva k předkládání projektů do IPRM Jirkov Výzva k předkládání projektů do IPRM Jirkov 1.Číslo výzvy: 1 IPRM Jirkov Prostor k životu Druh výzvy: časově uzavřená Program: Integrovaný operační program Prioritní osa: 5 Národní podpora územního rozvoje

Více

PŘÍLOHA č. 6m) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvy v prioritní ose 3, číslo výzvy 8.

PŘÍLOHA č. 6m) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvy v prioritní ose 3, číslo výzvy 8. PŘÍLOHA č. 6m) příruček pro e a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvy v prioritní ose 3, číslo výzvy 8.3) Příloha č. 6m) SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvy v prioritní

Více

Seznam povinných příloh k žádosti o FP na mikroprojekt

Seznam povinných příloh k žádosti o FP na mikroprojekt Seznam povinných příloh k žádosti o FP na mikroprojekt Poř. č. Popis 1 2a) Rozpočet mikroprojektu Dokumentace o organizaci (čeští žadatelé) Podrobný rozpočet mikroprojektu předložený na formuláři předepsaném

Více

METODICKÝ POKYN ZÁKLADNÍ POVINNÉ NÁLEŽITOSTI ŽÁDOSTI O DOTACI

METODICKÝ POKYN ZÁKLADNÍ POVINNÉ NÁLEŽITOSTI ŽÁDOSTI O DOTACI METODICKÝ POKYN PRO ŽADATELE O DOTACI 2. VÝZVA 2015 Č.J.: 19056/2015-54 ZÁKLADNÍ POVINNÉ NÁLEŽITOSTI ŽÁDOSTI O DOTACI PROGRAM: NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU V ROCE 2015 PODPROGRAM: CESTOVÁNÍ

Více

Povinné přílohy k projektové žádosti pro české partnery

Povinné přílohy k projektové žádosti pro české partnery Cíl 3 Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Povinné přílohy k projektové žádosti pro české partnery 17. června 2009 Povinné přílohy pro všechny projekty Prezentace

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

Statutární město Jablonec nad Nisou. vyhlašuje Program obnovy městské památkové zóny Jablonec nad Nisou pro rok 2016

Statutární město Jablonec nad Nisou. vyhlašuje Program obnovy městské památkové zóny Jablonec nad Nisou pro rok 2016 Statutární město Jablonec nad Nisou vyhlašuje Program obnovy městské památkové zóny Jablonec nad Nisou pro rok 2016 1. Identifikace Název programu: Podporovaná aktivita: Celkový finanční objem určený pro

Více

Žadatelé o poskytnutí pomoci ze SF

Žadatelé o poskytnutí pomoci ze SF ELektronická ŽÁdost Softwarový nástroj, který je určen pro žadatele o poskytnutí pomoci ze strukturálních fondů Výstupem je tištěná verze žádosti a elektronická verze žádosti (2 CD nosiče) Žadatelé o poskytnutí

Více

Povinné přílohy k projektové žádosti pro polské partnery

Povinné přílohy k projektové žádosti pro polské partnery Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Povinné přílohy k projektové žádosti pro polské partnery Liberec, 17.6.2009 Přílohy: Obsah Každý partner předkládá své

Více

ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE OP VK) vyhlašuje VÝZVU

ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE OP VK) vyhlašuje VÝZVU I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Č. j.: 23 440/2008-41 ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009 Typy monitorovacích zpráv a) průběžné monitorovací zprávy předkládají se v průběhu

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním operačním

Více

Projektová žádost a přílohy pro žadatele z České republiky 12. října 2010

Projektová žádost a přílohy pro žadatele z České republiky 12. října 2010 Cíl 3 Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Projektová žádost a přílohy pro žadatele z České republiky 12. října 2010 1 Projektová žádost vyplnění formuláře

Více

Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu:

Více

Výběrová kritéria pro oblast podpory 2.1 Integrované projekty rozvojových center

Výběrová kritéria pro oblast podpory 2.1 Integrované projekty rozvojových center Integrované Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad 1 pro hodnocení IPRM I. stupeň hodnocení 1) Kritéria formálních náležitostí IPRM a) Úplnost žádosti Žádost je předložená v předepsaném počtu paré,

Více

Správce podprogramu Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, odbor sportu (dále jen MŠMT )

Správce podprogramu Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, odbor sportu (dále jen MŠMT ) Vyhlášení státní podpory sportu 2017/2018 investiční prostředky Program 133 530 Podpora materiálně technické základny sportu Podprogram 133D 531 Podpora materiálně technické základny sportu ÚSC, SK a TJ

Více

METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU. Příručka pro české kooperační partnery podávání žádosti

METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU. Příručka pro české kooperační partnery podávání žádosti METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU programu Cíl 3/Ziel 3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2007-2013 Příručka pro české kooperační partnery podávání žádosti

Více

Statutární město Jablonec nad Nisou. vyhlašuje Program obnovy městské památkové zóny Jablonec nad Nisou pro rok 2019

Statutární město Jablonec nad Nisou. vyhlašuje Program obnovy městské památkové zóny Jablonec nad Nisou pro rok 2019 Statutární město Jablonec nad Nisou vyhlašuje Program obnovy městské památkové zóny Jablonec nad Nisou pro rok 2019 1. Identifikace Název programu: Podporovaná aktivita: Celkový finanční objem určený pro

Více

Kontrolní list formální náležitosti a kritéria přijatelnosti

Kontrolní list formální náležitosti a kritéria přijatelnosti Kontrolní list formální náležitosti a kritéria přijatelnosti 4.výzva MAS Královská stezka IROP Sociální podnikání (Rozvoj sociálního podnikání) IROP 4.1. Posílení komunitně vedeného místního rozvoje za

Více

Příloha č. 2. Povinné přílohy k žádosti o poskytnutí dotace

Příloha č. 2. Povinné přílohy k žádosti o poskytnutí dotace Příloha č. 2 Povinné přílohy k žádosti o poskytnutí dotace Účinnost: 17. 12. 2007 Datum zveřejnění: 17. 12. 2007 OBSAH 1. Základní přístupy a pojetí povinných příloh...2 2. Seznam povinných příloh...3

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ

Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ Příloha č. 2 Text výzvy pro oblast podpory 2.4 v rámci 34. kola výzvy ROP NUTS II Jihozápad Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ v souladu s Regionálním operačním

Více

POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ PŘÍLOH

POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ PŘÍLOH POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ PŘÍLOH PŘÍLOHA 2 P 1 - Doklad o právní subjektivitě žadatele obec doklad o přidělení identifikačního čísla: IČ (kopie dokladu Českého statistického úřadu - ČSÚ), svazek obcí - smlouva

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

Statutární město Jablonec nad Nisou. vyhlašuje Program podpory výstavby technické infrastruktury pro rok 2017

Statutární město Jablonec nad Nisou. vyhlašuje Program podpory výstavby technické infrastruktury pro rok 2017 Statutární město Jablonec nad Nisou vyhlašuje Program podpory výstavby technické infrastruktury pro rok 2017 1. Identifikace Program: Podporovaná aktivita: Celkový finanční objem určený pro tento vyhlášený

Více

PŘÍLOHY ŽÁDOSTI Iniciativy Společenství INTERREG III A Česká republika Svobodný stát Sasko. 3.března 2005 Krajský úřad Libereckého kraje

PŘÍLOHY ŽÁDOSTI Iniciativy Společenství INTERREG III A Česká republika Svobodný stát Sasko. 3.března 2005 Krajský úřad Libereckého kraje PŘÍLOHY ŽÁDOSTI Iniciativy Společenství INTERREG III A Česká republika Svobodný stát Sasko 3.března 2005 Krajský úřad Libereckého kraje PŘÍLOHY K ŽÁDOSTI číslo přílohy/ název přílohy/počet listů podpis

Více

Vyhlášení 29. výzvy ROP NUTS II Jihozápad včetně schválení dokumentace příloha č. 2

Vyhlášení 29. výzvy ROP NUTS II Jihozápad včetně schválení dokumentace příloha č. 2 Příloha č. 2 Text výzvy pro oblast podpory 3.1 v rámci 29. kola výzvy ROP NUTS II Jihozápad: Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ v souladu s Regionálním

Více

Vyhlášení 23. výzvy ROP Jihozápad včetně schválení veškeré dokumentace příloha č. 2. Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad.

Vyhlášení 23. výzvy ROP Jihozápad včetně schválení veškeré dokumentace příloha č. 2. Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad. Příloha č. 2 Texty výzev pro oblast podpory v rámci 23. kola výzvy ROP NUTS II Jihozápad: Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ v souladu s Regionálním operačním

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad. vyhlašuje

Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad. vyhlašuje Příloha č. 1 Text 32. výzvy ROP NUTS II Jihozápad pro dílčí projekty IPRM JZ/001: Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ DÍLČÍCH PROJEKTŮ V RÁMCI

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

Kontrolní list formální náležitosti a kritéria přijatelnosti

Kontrolní list formální náležitosti a kritéria přijatelnosti Kontrolní list formální náležitosti a kritéria přijatelnosti Výzva MAS Královská stezka IROP Kulturní památky (SC 3.1 Zefektivnění prezentace, posílení ochrany a rozvoje kulturního dědictví) IROP 4.1.

Více

REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II SEVEROVÝCHOD

REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II SEVEROVÝCHOD REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II SEVEROVÝCHOD PŘÍPRAVA PROJEKTŮ Lenka Dvořáková, 25.11. 2010 OBSAH 1. Projekt a jeho fáze 2. Projektový záměr, cíle 3. Posouzení proveditelnosti projektu 4. Zpracování

Více

Kontrolní list k hodnocení formálních náležitostí a přijatelnosti

Kontrolní list k hodnocení formálních náležitostí a přijatelnosti Platnost od: 22.9.2017 Verze KL:1.2 Kontrolní list k hodnocení formálních náležitostí a přijatelnosti 1. Výzva MAS Český les MAS Český les IROP Rozvíjení kvality infrastruktury pro vzdělávání a zefektivnění

Více

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ Č.j.: 8457/2008-41 ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE OP VK) vyhlašuje PRŮBĚŽNOU

Více

Formuláře žádostí Programu 122D21 REGENERACE A PODNIKATELSKÉ VYUŽITÍ BROWNFIELDŮ A. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST. Jméno.. IČ DIČ...

Formuláře žádostí Programu 122D21 REGENERACE A PODNIKATELSKÉ VYUŽITÍ BROWNFIELDŮ A. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST. Jméno.. IČ DIČ... A. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST ŽADATEL Jméno.. Adresa. IČ DIČ.... Statutární zástupce Titul, jméno, příjmení, funkce:. Telefon:... E-mail: Kontaktní osoba Titul, jméno, příjmení, funkce:.. Telefon:.. E-mail:....

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální operační program regionu soudržnosti Moravskoslezsko 2007-2013 Oblast podpory 2.1 Infrastruktura veřejných služeb Rozvoj infrastruktury Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje

Více

Metodický pokyn č. 43. k dokladování přenesené daňové povinnosti a ke změně sazby DPH

Metodický pokyn č. 43. k dokladování přenesené daňové povinnosti a ke změně sazby DPH k dokladování přenesené daňové povinnosti a ke změně sazby DPH Účinnost: od 1. 1. 2012 ~ 1 ~ Řídícího orgánu Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod platný pro všechny subjekty zapojené do

Více

Kontrolní list pro hodnocení formálních náležitostí a přijatelnosti. MAS Společná CIDLINA IROP Sociální podnikání II. Platnost od 12.7.

Kontrolní list pro hodnocení formálních náležitostí a přijatelnosti. MAS Společná CIDLINA IROP Sociální podnikání II. Platnost od 12.7. Název výzvy MAS: Kontrolní list pro hodnocení formálních náležitostí a přijatelnosti Výzva č. 7 MAS Společná CIDLINA IROP Sociální podnikání II. Platnost od 12.7.2019 MAS Společná CIDLINA IROP Sociální

Více

Město Kopřivnice. vyhlašuje 7. výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci INTEGROVANÉHO PLÁNU ROZVOJE MĚSTA OBYTNÁ ZÓNA KOPŘIVNICE JIH

Město Kopřivnice. vyhlašuje 7. výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci INTEGROVANÉHO PLÁNU ROZVOJE MĚSTA OBYTNÁ ZÓNA KOPŘIVNICE JIH Město Kopřivnice vyhlašuje 7. výzvu k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci INTEGROVANÉHO PLÁNU ROZVOJE MĚSTA OBYTNÁ ZÓNA KOPŘIVNICE JIH 1. Identifikace výzvy Opatření 2.1. Regenerace bytového

Více

Vyhlášení 27. výzvy ROP NUTS II Jihozápad včetně schválení veškeré dokumentace příloha č. 2. Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad.

Vyhlášení 27. výzvy ROP NUTS II Jihozápad včetně schválení veškeré dokumentace příloha č. 2. Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad. Příloha č. 2 Text výzvy pro oblast podpory 2.4 v rámci 27. kola výzvy ROP NUTS II Jihozápad Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ v souladu s Regionálním operačním

Více

Regionální operační program. Postupy čerpání dotací z

Regionální operační program. Postupy čerpání dotací z Regionální operační program Střední Morava Postupy čerpání dotací z Evropské unie 1. Audit shody připravenost Úřadu Regionální rady k implementaci ROP Střední Morava a. Nyní probíhá reaudit b. Vliv na

Více

A.1. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST PROJEKTU

A.1. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST PROJEKTU A.1. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST PROJEKTU ŽADATEL Jméno.. Adresa. IČO DIČ.... Statutární zástupce Telefon:. Fax:. E-mail: Kontaktní osoba Telefon:. Fax:. E-mail: PŘEDMĚT ŽÁDOSTI Název Projektu Výměra BF Cena obvyklá

Více

Podmínky dotačního programu Územní souhlas k domovní kanalizační přípojce v obci Velká Polom - rok

Podmínky dotačního programu Územní souhlas k domovní kanalizační přípojce v obci Velká Polom - rok Podmínky dotačního programu Územní souhlas k domovní kanalizační přípojce v obci Velká Polom - rok 2017-2019 článek I. Název programu Územní souhlas k domovní kanalizační přípojce v obci Velká Polom rok

Více

Příloha č. 2 Povinné přílohy k žádosti o poskytnutí dotace

Příloha č. 2 Povinné přílohy k žádosti o poskytnutí dotace Příloha č. 2 Povinné přílohy k žádosti o poskytnutí dotace Účinnost: 11. 8. 2008 Datum zveřejnění: 11. 8. 2008 Verze č. 4.0 OBSAH 1. Základní přístupy a pojetí povinných příloh 2 2. Seznam povinných příloh

Více

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava. Nezbytné podmínky pro dopracování projektu. Olomouc Zlín

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava. Nezbytné podmínky pro dopracování projektu. Olomouc Zlín Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nezbytné podmínky pro dopracování projektu Olomouc 29. 4. 2010 Zlín 30. 4. 2010 V rámci Etapy 2 Dopracování projektu žadatel dokládá: 1. Doklady

Více

7. VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI (18. kolo příjmu žádostí o dotaci SZIF)

7. VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI (18. kolo příjmu žádostí o dotaci SZIF) Název MAS Místní akční skupina Český les, o. s. Registrační číslo MAS 07/002/41100/232/000070 Název SPL Strategický plán LEADER Místní akční skupiny Český les, o. s. Předseda MAS František Čurka, mobil

Více

METODICKÝ POKYN ZÁKLADNÍ POVINNÉ NÁLEŽITOSTI ŽÁDOSTI O DOTACI

METODICKÝ POKYN ZÁKLADNÍ POVINNÉ NÁLEŽITOSTI ŽÁDOSTI O DOTACI METODICKÝ POKYN PRO ŽADATELE O DOTACI Č.J.: 44090/2014-54 ZÁKLADNÍ POVINNÉ NÁLEŽITOSTI ŽÁDOSTI O DOTACI PROGRAM: NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU V ROCE 2015 PODPROGRAM: CESTOVÁNÍ DOSTUPNÉ VŠEM

Více

VĚC: Přehled vyplněných povinných příloh nutných k předložení projektu do výzvy

VĚC: Přehled vyplněných povinných příloh nutných k předložení projektu do výzvy Metodické oznámení pro žadatele v rámci výzvy č. 03/2008, 04/2008, 05/2008 V 03/2008 MO 13 VĚC: Přehled vyplněných povinných příloh nutných k předložení projektu do výzvy Vzhledem k množícím se dotazům

Více

Fond investic Libereckého kraje Správce resortního programu: ODBOR REGIONÁLNÍHO ROZVOJE A EVROPSKÝCH PROJEKTŮ (ORREP)

Fond investic Libereckého kraje Správce resortního programu: ODBOR REGIONÁLNÍHO ROZVOJE A EVROPSKÝCH PROJEKTŮ (ORREP) Fond investic Libereckého kraje Správce resortního programu: ODBOR REGIONÁLNÍHO ROZVOJE A EVROPSKÝCH PROJEKTŮ (ORREP) Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Fondu investic Libereckého kraje s odvoláním

Více

1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Udržitelný rozvoj a stabilizace sídel ve venkovském prostoru a zvýšení jejich atraktivity pro život.

1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Udržitelný rozvoj a stabilizace sídel ve venkovském prostoru a zvýšení jejich atraktivity pro život. oblast podpory: 3.3 Rozvoj a stabilizace venkovských sídel vyhlášení výzvy: 1. srpna 2008 příjem žádostí: od 1. srpna do 17. října 2008 1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Udržitelný rozvoj a stabilizace

Více

Povinné přílohy k žádosti o poskytnutí dotace

Povinné přílohy k žádosti o poskytnutí dotace Příloha č. 2 Povinné přílohy k žádosti o poskytnutí dotace Účinnost: 23. 3. 2009 Verze č. 7.0 OBSAH 1. Základní přístupy a pojetí povinných příloh 2 2. Seznam povinných příloh 3 3. Specifikace jednotlivých

Více

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Seznam příloh závěrečné monitorovací zprávy a závěrečné žádosti o platbu

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Seznam příloh závěrečné monitorovací zprávy a závěrečné žádosti o platbu PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Seznam příloh závěrečné monitorovací zprávy a závěrečné žádosti o platbu Verze č. 1.4 Účinnost od 17. 12. 2015 Příloha č. 17j) SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad. vyhlašuje

Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad. vyhlašuje Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ v souladu s Regionálním operačním programem NUTS II Jihozápad, týkající se Prioritní osy 3 Rozvoj cestovního ruchu, Oblast

Více

VÝZVA V3 Sport, investice MŠMT 2019/2020

VÝZVA V3 Sport, investice MŠMT 2019/2020 VÝZVA V3 Sport, investice MŠMT 2019/2020 1. Oprávněný žadatel o dotaci Spolek splňující podmínky stanovené zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen NOZ ), a vyvíjející činnost v oblasti sportu

Více

Specifické cíle: využití potenciálu regionu jeho efektivní propagací; zkvalitnění informačních služeb v cestovním ruchu v regionu.

Specifické cíle: využití potenciálu regionu jeho efektivní propagací; zkvalitnění informačních služeb v cestovním ruchu v regionu. oblast podpory: 2.2 Rozvoj služeb v cestovním ruchu vyhlášení výzvy: 5. května 2008 příjem žádostí: od 5. května do 7. července 2008 1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Zkvalitnit a rozvíjet marketingové,

Více

Text výzvy č. 06/2012/3.1D pro oblast podpory 3.1 v rámci 23. kola výzvy ROP NUTS II Jihozápad po navýšení alokace k 25. 10. 2012:

Text výzvy č. 06/2012/3.1D pro oblast podpory 3.1 v rámci 23. kola výzvy ROP NUTS II Jihozápad po navýšení alokace k 25. 10. 2012: Text výzvy č. 06/2012/3.1D pro oblast podpory 3.1 v rámci 23. kola výzvy ROP NUTS II Jihozápad po navýšení alokace k 25. 10. 2012: Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ

Více

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU Verze č. 1.2 Účinnost od 10. 7. 2014 SEZNAM ZMĚN Část Změny v textu oproti

Více

Statutární město Chomutov. vyhlašuje Program obnovy městské památkové zóny Chomutov pro rok 2018

Statutární město Chomutov. vyhlašuje Program obnovy městské památkové zóny Chomutov pro rok 2018 Statutární město Chomutov vyhlašuje Program obnovy městské památkové zóny Chomutov pro rok 2018 Schváleno: usn. RM č. 547/17 ze dne 30.10.2017 1. Identifikace Název programu: Program obnovy městské památkové

Více

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b)

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b) Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b) 1. Jaké formální náležitosti musí mít faktura? Každý originální účetní doklad musí obsahovat informaci, že se jedná o projekt IOP, tj. musí být uvedeno: - registrační

Více

4. výzva PRV MAS Sdružení Růže, z.s. SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE, BOROVANY,

4. výzva PRV MAS Sdružení Růže, z.s. SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE, BOROVANY, 4. výzva PRV MAS Sdružení Růže, z.s. SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE, BOROVANY, 2.7.2018 Základní informace Vyhlášení výzvy: 24.6.2018 Termín příjmu žádostí: od 10.7. do 24.7.2018 přes PF Termín příjmu příloh k žádosti

Více

Příprava žádosti o podporu a výběrový proces

Příprava žádosti o podporu a výběrový proces Příprava žádosti o podporu a výběrový proces Příprava žádosti o podporu a výběrový proces Evropský fond regionálního rozvoje (EFRR) Představení hlavních kroků výběrového procesu Příprava žádosti o podporu

Více

Text výzvy pro oblast podpory 3.2 v rámci 25. kola výzvy ROP NUTS II Jihozápad. Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad.

Text výzvy pro oblast podpory 3.2 v rámci 25. kola výzvy ROP NUTS II Jihozápad. Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad. Příloha č. 2 Text výzvy pro oblast podpory 3.2 v rámci 25. kola výzvy ROP NUTS II Jihozápad Regionální rada regionu soudržnosti Jihozápad vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ v souladu s Regionálním operačním

Více

Dotační program překládací stanice odpadu - podpora přípravných prací (2018) Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále také Pravidla )

Dotační program překládací stanice odpadu - podpora přípravných prací (2018) Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále také Pravidla ) Dotační program překládací stanice odpadu - podpora přípravných prací (2018) Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále také Pravidla ) Článek 1. Předmět dotace Účelem dotačního programu je podpora

Více

Více informací k příjemcům podpory naleznete v Prováděcím dokumentu ROP JV v kapitole 3 Prioritní osy a popis oblastí podpory na

Více informací k příjemcům podpory naleznete v Prováděcím dokumentu ROP JV v kapitole 3 Prioritní osy a popis oblastí podpory na oblast podpory: 2.2 Rozvoj služeb v cestovním ruchu vyhlášení výzvy: 17. prosince 2007 příjem žádostí: od 2. ledna do 29. února 2008 1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Zkvalitnit a rozvíjet marketingové,

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

Kontrolní list formální náležitosti a kritéria přijatelnosti

Kontrolní list formální náležitosti a kritéria přijatelnosti Kontrolní list formální náležitosti a kritéria přijatelnosti 7.výzva MAS Královská stezka IROP Kulturní památky 2 (SC 3.1 Zefektivnění prezentace, posílení ochrany a rozvoje kulturního dědictví) IROP 4.1.

Více

Kontrolní list z kontroly formálních náležitostí a přijatelnosti (platnost od )

Kontrolní list z kontroly formálních náležitostí a přijatelnosti (platnost od ) Název MAS: Číslo výzvy MAS: Název výzvy MAS: Název výzvy ŘO IROP: Číslo výzvy ŘO IROP: 68 Název žadatele: Název projektu: Registrační číslo: Krajské pracoviště CRR: Kontrolní list z kontroly formálních

Více

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU Verze č. 1.3 Účinnost od 22. 6. 2015 SEZNAM ZMĚN Část Změny v textu oproti

Více

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017 Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje na rok 2017 Dotační program VZOR - NESLOUŽÍ JAKO FORMULÁŘ ŽÁDOSTI Dotační titul Sběr žádostí: od: do: Název akce / projektu: 1. Údaje o žadateli

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_028

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_028 Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_028 (výzva č. 28 železniční kolejová vozidla pro regionální dopravu) verze 1-17.7.2017 Níže uvedené informace doplňují základní příručku

Více

Doklady požadované k Rozhodnutí o poskytnutí dotace a ke smlouvě o poskytnutí podpory v Operačním programu Životní prostředí

Doklady požadované k Rozhodnutí o poskytnutí dotace a ke smlouvě o poskytnutí podpory v Operačním programu Životní prostředí Příloha č. 2 k č. j.: 1889/M/10, 36724/ENV/10 Doklady požadované k Rozhodnutí o poskytnutí dotace a ke smlouvě o poskytnutí podpory v Operačním programu Životní prostředí Doklady, které jsou požadovány

Více

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_010

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_010 Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_16_010 (výzva č. 10 Podpora modernizace a výstavby překladišť kombinované dopravy) verze 1 7. 8. 2017 Níže uvedené informace doplňují základní

Více

3.4 Veřejné služby regionálního významu Zařízení pro vzdělávání včetně technického vybavení pro výuku

3.4 Veřejné služby regionálního významu Zařízení pro vzdělávání včetně technického vybavení pro výuku oblast podpory: zaměření výzvy: vyhlášení výzvy: 3. října 2013 příjem žádostí: 3.4 Veřejné služby regionálního významu Zařízení pro vzdělávání včetně technického vybavení pro výuku od 3. října 2013 kontinuálně

Více

DOTAČNÍ PROGRAM. vyhlášený Městem Blansko se sídlem nám. Svobody 32/3, 678 01 Blansko (dále jen poskytovatel )

DOTAČNÍ PROGRAM. vyhlášený Městem Blansko se sídlem nám. Svobody 32/3, 678 01 Blansko (dále jen poskytovatel ) DOTAČNÍ PROGRAM Podpora poskytování sociálních služeb z prostředků Města Blansko definovaných v zákoně č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů vyhlášený Městem Blansko se sídlem

Více

Městský úřad Uherský Brod, Odbor rozvoje města Oddělení dotací a rozvoje města. Program regenerace Městské památkové zóny Uherský Brod pro rok 2017

Městský úřad Uherský Brod, Odbor rozvoje města Oddělení dotací a rozvoje města. Program regenerace Městské památkové zóny Uherský Brod pro rok 2017 Městský úřad Uherský Brod, Odbor rozvoje města Oddělení dotací a rozvoje města Váš dopis zn.: Ze dne: Číslo jednací: Spisová zn.: ORM/0582/16 5215/2017/MUUB Vyřizuje: Ing. Kateřina Guryčová Telefon: 572

Více

Zásady pro partnerství hl. m. Prahy při pořádání akcí v oblasti volného času dětí a mládeže

Zásady pro partnerství hl. m. Prahy při pořádání akcí v oblasti volného času dětí a mládeže Zásady pro partnerství hl. m. Prahy při pořádání akcí v oblasti volného času dětí a mládeže I. Obecná ustanovení 1. Partnerství hl. m. Prahy v oblasti volného času dětí a mládeže (dále jen partnerství

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním operačním

Více

Seminář k podání žádostí o dotace v rámci SCLLD- Rozvojová strategie MAS Rozkvět CZ /0.0/0.0/15_003/

Seminář k podání žádostí o dotace v rámci SCLLD- Rozvojová strategie MAS Rozkvět CZ /0.0/0.0/15_003/ Seminář k podání žádostí o dotace v rámci SCLLD- Rozvojová strategie MAS Rozkvět 2014-2020 CZ.06.4.59/0.0/0.0/15_003/0001615 V rámci PRV Program rozvoje venkova 2. výzva PRV MAS Rozkvět, z.s. SEMINÁŘ PRO

Více

Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Martina Meierová tel: , mobil: ;

Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Martina Meierová tel: , mobil: ; Program 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.1 PROGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT

Více

Nejčastější chyby při podávání nabídek na veřejnou zakázku

Nejčastější chyby při podávání nabídek na veřejnou zakázku Nejčastější chyby při podávání nabídek na veřejnou zakázku Verze č. 1 ke dni: 15. 12 2015 1 Obsah 1. Úvod... 3 2. Chyby v prokazování základních kvalifikačních předpokladů... 3 3. Chyby v prokazování profesních

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Odbor řízení pomoci z ESF (Řídící orgán OP LZZ) vyhlašuje VÝZVU k předkládání

Více

Místní akční skupina Živé pomezí Krumlovsko Jevišovicko vyhlašuje ke dni 4.4.2013. 8. výzvu 2013

Místní akční skupina Živé pomezí Krumlovsko Jevišovicko vyhlašuje ke dni 4.4.2013. 8. výzvu 2013 Místní akční skupina Živé pomezí Krumlovsko Jevišovicko vyhlašuje ke dni 4.4.2013 8. výzvu 2013 příjmu žádostí o finanční podporu v rámci opatření IV. 1.2. Realizace místní rozvojové strategie Programu

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

vyhlášení výzvy: 20. února 2012 3.4 Veřejné služby regionálního významu Zařízení pro vzdělávání včetně technického vybavení pro výuku

vyhlášení výzvy: 20. února 2012 3.4 Veřejné služby regionálního významu Zařízení pro vzdělávání včetně technického vybavení pro výuku oblast podpory: zaměření výzvy: vyhlášení výzvy: 20. února 2012 3.4 Veřejné služby regionálního významu Zařízení pro vzdělávání včetně technického vybavení pro výuku příjem žádostí: od 19. března 2012

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK

OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK Město Humpolec 2016 Dotační program OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK Žádost o poskytnutí finanční dotace ČÁST A/ Obecné údaje o žadateli Dotační program OBNOVA KULTURNÍCH PAMÁTEK Žádost o poskytnutí dotace z

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR SEMINÁŘ PRO ŽADATELE MAS PODHŮŘÍ ŽELEZNÝCH HOR 7. června 2018 ve 13:00 hodin Kancelář MAS, Sladovnická 198, Chotěboř 1 PROVÁZANOST VÝZVY S IROP IROP výzva č. 65 Sociální podnikání Integrované projekty

Více

Náležitosti žádosti o podporu výzva 02 MAS Boleslavsko IROP Infrastruktura pro základní školy a rozšíření kapacit pro předškolní vzdělávání

Náležitosti žádosti o podporu výzva 02 MAS Boleslavsko IROP Infrastruktura pro základní školy a rozšíření kapacit pro předškolní vzdělávání Náležitosti žádosti o podporu výzva 02 MAS Boleslavsko IROP Infrastruktura pro základní školy a rozšíření kapacit pro předškolní vzdělávání Aktivita Infrastruktura pro předškolní vzdělávání 1. Plná moc

Více

INTERREG V-A RAKOUSKO ČESKÁ REPUBLIKA. Seminář pro žadatele. 15.prosince 2017 České Budějovice

INTERREG V-A RAKOUSKO ČESKÁ REPUBLIKA. Seminář pro žadatele. 15.prosince 2017 České Budějovice INTERREG V-A RAKOUSKO ČESKÁ REPUBLIKA Seminář pro žadatele 15.prosince 2017 České Budějovice PROGRAM Centrum pro regionální rozvoj České republiky Zdroje informací Předkládání projektové žádosti Nejčastější

Více

Příloha č. 2 PPŽP Povinné přílohy k žádosti o poskytnutí dotace

Příloha č. 2 PPŽP Povinné přílohy k žádosti o poskytnutí dotace Příloha č. 2 PPŽP Povinné přílohy k žádosti o poskytnutí dotace Účinnost: 9. 4. 2015 Verze č. 19.0 ~ 1 ~ OBSAH 1. Základní přístupy a pojetí povinných příloh... 3 2. Seznam povinných příloh... 5 3. Specifikace

Více