Úvod do spolupráce školy a firmy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Úvod do spolupráce školy a firmy"

Transkript

1 Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Střední zemědělská škola Rakovník, Rakovník, Pražská 1222 Charakteristika školy Tradiční škola v regionu, 135 let. Zaměření na zemědělskou prvovýrobu, v současné době navíc na ekologii a chovatelství. Vzhledem k převažujícímu agrárnímu zaměření oblasti je přímá návaznost na zemědělství. Rozšiřujeme spolupráci s vybranými zemědělskými subjekty v okolí. Charakteristika daného oboru ve Tradiční, nejdéle vyučovaný obor ve škole. Příprava středních technických pracovníků, samostatně hospodařících rolníků, škole zaměstnanců firem služeb pro zemědělství. Název firmy Zemědělské družstvo Lašovice, Pavlíkov 236, Historie spolupráce mezi školou Od roku 2011 umístění vybraných studentů na provozní a individuální praxi. Každý rok se vystřídá na pracovišti 8 12 studentů a firmou oboru Agropodnikání. Klady spolupráce Přímý kontakt s prvovýrobou, vzorný přístup techniků podniku ke studentům, předávání osobních zkušeností, osvětlení nejzávažnějších problémů provozu zemědělského podniku. Zápory spolupráce Možnost umístění jen menšího počtu vybraných studentů. Plánování spolupráce Při tvorbě ŠVP se firma podílela jako odborný konzultant některých témat výuky praxe. Spolupráce v oblasti praxe a ukázek techniky a strojů bude i v budoucnu. Okolnosti ovlivňující kvalitu Zatím nemožné rozšíření samotného podniku (v budoucnu plánují pronájmy dalších pozemků). spolupráce Smluvní vztah Jednoročně obnovovaná smlouva (mění se studenti) mezi školou a firmou. Výsledky učení Ve smlouvě je uvedena náplň povinnosti technika zemědělského provozu v plném rozsahu. Výběr žáků pro pracoviště Studenti si pracoviště volí, z nich jsou vybráni především studenti s výrazným zájmem o obor. Kontrola Kontrola zástupkyní pro praxi, hodnocení na hodnoticím listu praxe pracovníky organizace. spolupráce Pravidelně na zasedání Okresní agrární komory, osobní kontakt s vedením firmy. Prostor pro vlastní sdělení a názory

2 Odborná praxe (M, L) Místo výkonu praxe Zemědělské družstvo Lašovice, Pavlíkov 236, Cíle odborné praxe v reálném pracovním prostředí Poznat podmínky reálného pracoviště, zapojit se do pracovního kolektivu, samostatně vykonávat zadané pracovní činnosti a převzít za tuto práci odpovědnost, rozvíjet orientaci v pracovně právních vztazích. Popis činností vykonávaných v reálném pracovním prostředí Studenti zapojeni jako pomocníci techniků, využijí znalosti z odborných předmětů a praxe, ověří si získané dovednosti z předmětu praxe. Kompetence: Samostatně vykonává činnosti technika podniku, vyhodnocuje stav porostu zemědělských plodin, navrhuje potřebná opatření. Organizační : Odborná praxe je realizována jako týdenní individuální a čtrnáctidenní provozní praxe. Žáci pracují v jednotlivých provozech firmy, pozemcích, dílnách. Vykonávají všechny práce související s chodem podniku. Škola požaduje záznam všech činností v deníku praxe. Firma vyžaduje zvládnutí hlavní problematiky pěstování rostlin, mechanizace a ekonomické povědomí. Míra samostatnosti činnosti žáků se liší dle konkrétních úkolů. Zapojení do kolektivu je menší dáno malým počtem dní v podniku. Žák je přímo veden technikem firmy (instruktorem), je jeho pomocníkem. Škola kontroluje práci studenta spojením s instruktorem. počet zúčastněných žáků 26 časové rozmezí, hodinová dotace Během roku v měsících březen až květen a září až říjen. Při praxi individuální žáci 3. ročníku 30 hodin týdně, žáci 4. ročníku 40 hodin týdně; při praxi provozní žáci obou ročníků 40 hodin týdně. materiálně technické Firma vybavena polní technikou na velmi slušné úrovni, žáci ji využívají dle potřeby a momentálně vykonávaných prací. Při obsluze strojů a zařízení využívají řidičská oprávnění získaná ve škole. personální Celkem tři instruktoři: ředitel podniku ÚSO vzdělání, praxe 14 let; vedoucí provozu ÚSO vzdělání, praxe 26 let; vedoucí dílen vyučený, 18 let praxe. Činnost žáků kontroluje zástupce pro praxi, předává vyučujícím odborných předmětů připomínky instruktorů k některým předávaným informacím. Každoročně obnovovaná smlouva, škola žákům předává obecná pravidla BOZP, firma provede instruktáž podle momentální situace. V průběhu individuální praxe je dohoda žáky neodměňovat jsou v pozici pomocníka technika, během provozní praxe firma žáky odměňuje, pokud vykonávají produktivní práci. Žáci jsou slovně hodnoceni instruktory, součást hodnocení předmětu praxe. Portfolio kompetencí žáka je specifikováno ústně v době plánování praxí. Požadované kompetence jsou odvozeny od profilu absolventa. průběhu praxe je zahrnuto ve známce z předmětu praxe. Získané poznatky žáci využívají v odborných předmětech.

3 Popis zkušeností (vč. minulých Do jaké míry se daří naplňovat Převažují pozitivní zkušenosti školy, firmy i žáků. Přínos pro žáky seznámí se s chodem kvalitní firmy, poznají moderní techniku. Firma využívá žáky při provozní praxi i jako odborné pracovníky. Výborně. Další vzdělávání učitelů odborného výcviku a učitelů odborných předmětů ve firmě Cíl vzdělávání Zvyšování kompetencí učitelů odborných předmětů a učitelů praxe. Zaměření a obsah vzdělávání Krátkodobé stáže učitelů, odborné konzultace. Název a adresa firmy Zemědělské družstvo Lašovice, Pavlíkov 236, Aprobace učitele/ů Učitelé předmětů pěstování rostlin, ochrana rostlin, mechanizace, praxe. Absolventi VŠ zemědělské a doplňkového pedagogického studia. Krátkodobé stáže učitelů, odborné konzultace. Nově získané kompetence se týkají využití moderních technologií pěstování rostlin. Každý učitel zpracoval krátkou prezentaci zaměřenou na jím vyučovaný předmět. Organizační : Byla realizována krátká pracovní setkání a polodenní stáže. Firma nabízí škole možnost seznámit se s nově užívaným pracovním postupem a novou mechanizací. Forma exkurze a přednášky je vždy doplněna o možnost vyzkoušení v praxi např. práce s novou mechanizací. Učitel si s pomocí odborného pracovníka vyzkouší určitou problematiku. počet zúčastněných učitelů 4 časové rozmezí Konzultace cca 2 hodiny, exkurze 2 až 4 hodiny během roku dle potřeb školy a možností firmy. materiálně technické Konzultace ve škole, odborná exkurze na pracovištích firmy. Učitelé využijí vybavení firmy k osvojení nového postupu. personální Zodpovídá ředitel firmy, dle potřeby zapojí jednotlivé odborné pracovníky, zatím bylo zapojeno 6 pracovníků. Není.

4 Popis zkušeností (vč. minulých Do jaké míry se daří naplňovat Zpětná vazba je zajištěna osobním rozhovorem s ředitelem školy o nových poznatcích. Nové poznatky jsou kontinuálně včleněny do výuky odpovídajících předmětů. Předání informací dalším učitelů je zajištěno krátkými prezentacemi. Učitelé takto získávají přímou vazbu na zemědělskou prvovýrobu. Výborně. Nábor nových žáků Název a adresa firmy Zemědělské družstvo Lašovice, Pavlíkov 236, Organizační : Účast firmy na dnech otevřených dveří a na soutěžích pro žáky základních škol. časový rozsah Jednorázové akce v měsících červen, září, říjen a listopad. materiálně technické V prostorech školního statku Rakovník. personální Ředitel firmy, absolvent SZeŠ Rakovník + další 4 pracovníci. Smlouva není, ústní dohoda o ukázkách moderní zemědělské techniky. je okamžité, zájem dětí a uchazečů o studium a o tuto techniku. Popis zkušeností (vč. minulých Zatím se nevyskytly negativní zkušenosti, na dětech je vždy vidět značný zájem o předváděné exponáty. Do jaké míry se daří naplňovat Výborně.

5 Profilová maturitní zkouška (praktická zkouška, maturitní práce s obhajobou) Zapojená firma Zemědělské družstvo Lašovice, Pavlíkov 236, Praktická MZ realizována na školním statku, žáci vykonávají praktické činnosti a dovednosti dle profilu absolventa příslušného oboru. Odborníci z praxe ani pracoviště podniku nejsou využívána. Organizační : V uvedené firmě se MZ nekoná, koná se na vlastním pracovišti praxe. počet zúčastněných žáků - časové rozmezí - materiálně technické - personální - - Dosud s firmou nespolupracujeme při MZ. Popis zkušeností (vč. minulých Při MZ dosud s firmou nespolupracujeme. Do jaké míry se daří naplňovat Nelze hodnotit.

6 Využití odborníků z praxe při plánování a realizaci výuky Charakteristika odborníka/ů z Celkem tři instruktoři: ředitel podniku ÚSO vzdělání, praxe 14 let; vedoucí provozu ÚSO vzdělání, praxe 26 let; vedoucí praxe dílen vyučený, 18 let praxe. Pedagogickou kvalifikaci nemají, zkušenosti s našimi studenty 3 roky. Odborníci z praxe konzultují možnosti školy a podniku na akcích pro učitele, přímo na výuce se nepodílí. Hlavní témata jsou: příprava půdy, setí a sázení, sklizeň polních plodin, posklizňová úprava, údržba a seřízení zemědělské mechanizace, organizace práce v zemědělském podniku. Těmto tématům odpovídají získané kompetence. Výstupy studentů jsou zápisy v sešitu praxe, krátké prezentace pro ostatní studenty. Organizační : Odborníci z praxe se uplatňují jako odborní konzultanti v předmětech pěstování rostlin, praxe, ochrana rostlin, ekonomika a marketing a management. počet zúčastněných 6 odborníků z praxe počet zúčastněných žáků 26 časové rozmezí Během školního roku v době sezonních prací v zemědělství. popis spolupráce s příslušným učitelem Odborníci z provozu působí jako konzultanti pro učitele odborných předmětů, těm předávají zkušenosti a připomínky k přípravě studentů. Vedoucí pracovníci firmy se podílí na hodnocení studentů v předmětu praxe. Standardní smlouva o výkonu praxe studentů školy ve firmě, bez finančního příspěvku školy. Pracovníci firmy hodnotí studenta za činnost ve firmě, to je součást hodnocení předmětu praxe. Popis zkušeností (vč. minulých Zkušenosti obě strany zatím získávají. Chceme spolupráci rozšířit a zapojit všechny studenty oboru, ale obáváme se menší motivace některých studentů. Zatím je jejich praxe ve firmě výběrová, kritérii jsou zájem o obor, chování a prospěch. Do jaké míry se daří naplňovat Velmi dobře.

7 Volnočasové aktivity navazující na odborný výcvik/odbornou praxi Volnočasové aktivity zatím firma nepřipravuje. Název a adresa firmy Zemědělské družstvo Lašovice, Pavlíkov 236, Organizační : - počet zúčastněných žáků - časové rozmezí - materiálně technické - personální Popis zkušeností (vč. minulých - Do jaké míry se daří naplňovat -

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Popis realizace IT Škola, název, adresa Střední škola Podorlické vzdělávací centrum, Dobruška Pulická 695, 518 01 Dobruška Charakteristika školy Kód a název oboru vzdělání

Více

Případové studie: M/01 Dopravní prostředky SOŠ a SOU podnikání a služeb Jablunkov, Školní 416, Jablunkov Stav ke dni: 29.7.

Případové studie: M/01 Dopravní prostředky SOŠ a SOU podnikání a služeb Jablunkov, Školní 416, Jablunkov Stav ke dni: 29.7. 1 Případové studie: 23-45-M/01 Dopravní prostředky Škola: SOŠ a SOU podnikání a služeb Jablunkov, Školní 416, 739 91 Jablunkov Stav ke dni: 29.7.2014 Úvodní komentář k případové studii: SOŠ a SOU podnikání

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Vyšší odborná škola ekonomických studií a Střední průmyslová škola potravinářských technologií, Praha 2, Podskalská 10 Charakteristika školy Škola

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Charakteristika školy Kód a název oboru vzdělání Charakteristika daného oboru ve škole Škola vzdělává žáky v oblasti gastronomie, obchodu a služeb.

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Gymnázium a Střední průmyslová škola elektrotechniky a informatiky, Frenštát pod Radhoštěm, příspěvková organizace Křižíkova 1258, 744 01 Frenštát

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Návod k vyplnění Škola, název, adresa Charakteristika školy Naše škola /středisko TUO, K.Světlé 2703/ zajišťuje výuku auto, dřevo, elektro a hlavně strojírenských oborů

Více

SOŠ a SOU podnikání a služeb Jablunkov, Školní 416, 739 91 Jablunkov. 23-45-M/01 Dopravní prostředky. 23-68-H/01 Mechanik opravář motorových vozidel

SOŠ a SOU podnikání a služeb Jablunkov, Školní 416, 739 91 Jablunkov. 23-45-M/01 Dopravní prostředky. 23-68-H/01 Mechanik opravář motorových vozidel 1. Úvodní šablona Úvodní šablona uvádí základní údaje o škole, oboru a firmě, popisuje spolupráci mezi školou a firmou a její historii. Slouží k uvedení do problematiky a pochopení souvislostí. Úvod do

Více

Historie spolupráce mezi školou a firmou

Historie spolupráce mezi školou a firmou Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Charakteristika školy Střední zdravotnická škola odborného zaměření. Studijní obory: asistent zubního technika, laboratorní asistent, masér sportovní

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Návod k vyplnění Škola, název, adresa Charakteristika školy Kód a název oboru vzdělání Charakteristika daného oboru ve škole Střední odborná škola Litvínov- Hamr, Mládežnická

Více

Hodnoticí standard. Pěstitel základních plodin (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Pěstitel základních plodin (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Pěstitel základních plodin (kód: 41-043-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Pěstitel základních plodin Kvalifikační úroveň

Více

Počet a kvalita žáků v oboru chemik.

Počet a kvalita žáků v oboru chemik. Případová studie Úvod do školy a firmy Škola, název, adresa Charakteristika školy Kód a název oboru Charakteristika daného oboru ve škole Název firmy Continental Barum s. r. o. Historie mezi školou a firmou

Více

Pedagogická příprava učitelů praktického vyučování

Pedagogická příprava učitelů praktického vyučování Pedagogická příprava učitelů praktického vyučování Beroun, 30.11. 1.12. 2017 Mgr. Tereza Halouzková NÚV Základní východiska Učitelství praktického vyučování a odborného výcviku Studijní program Specializace

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Charakteristika školy Střední průmyslová škola a Obchodní akademie, Bruntál, příspěvková organizace, Kavalcova 814/1, 792 01 Bruntál. Z původních dvou

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Návod k vyplnění Škola, název, adresa Charakteristika školy Charakteristika daného oboru ve škole Název firmy Historie spolupráce mezi školou a firmou Klady spolupráce

Více

Zemědělský mechanizátor pro rostlinnou výrobu (kód: M)

Zemědělský mechanizátor pro rostlinnou výrobu (kód: M) Zemědělský mechanizátor pro rostlinnou výrobu (kód: 41-098-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Zemědělský mechanizátor Kvalifikační

Více

Plán předmětu praxe pro školní rok 2014-2015

Plán předmětu praxe pro školní rok 2014-2015 Městská střední odborná škola, Klobouky u Brna, nám. Míru 6, příspěvková organizace Plán předmětu praxe pro školní rok 2014-2015 Praxe studentů oboru Agropodnikání Studijní obor : 41 41 M / 001 Rozsah

Více

Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Mgr. Jaroslav Fidrmuc náměstek pro řízení sekce vzdělávání

Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Mgr. Jaroslav Fidrmuc náměstek pro řízení sekce vzdělávání Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Mgr. Jaroslav Fidrmuc náměstek pro řízení sekce vzdělávání 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118

Více

Náměty pro podporu spolupráce škol a zaměstnavatelů. Spolupráce Obsah škol a zaměstnavatelů. Obecný model kategorie dosaženého vzdělání M

Náměty pro podporu spolupráce škol a zaměstnavatelů. Spolupráce Obsah škol a zaměstnavatelů. Obecný model kategorie dosaženého vzdělání M Náměty pro podporu spolupráce škol a zaměstnavatelů Spolupráce Obsah škol a zaměstnavatelů 1 Obecný model kategorie dosaženého vzdělání M Obsah Obsah Úvod 3 Slovníček pojmů 4 Legislativní prostředí 4 Popis

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Střední škola MESIT, o. p. s., Družstevní 818, 686 01 Uherské Hradiště Charakteristika školy Střední škola MESIT, o. p. s., původně Učňovské středisko

Více

Případové studie: H/01 Chemik Střední průmyslová škola Otrokovice Tř. Tomáše Bati 1266, Otrokovice Stav ke dni: 24.7.

Případové studie: H/01 Chemik Střední průmyslová škola Otrokovice Tř. Tomáše Bati 1266, Otrokovice Stav ke dni: 24.7. 1 Případové studie: 28-52-H/01 Chemik Škola: Střední průmyslová škola Otrokovice Tř. Tomáše Bati 1266, 765 02 Otrokovice Stav ke dni: 24.7.2014 Úvodní komentář k případové studii: Střední odborná škola

Více

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání KLÍČOVÉ TÉMA PODPORA POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A. Potřeby s nejvyšší důležitostí Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání Obecný cíl A4.1: Zvyšování dostupnosti

Více

Model spolupráce škol a zaměstnavatelů úroveň H. Vymezení skupiny oborů

Model spolupráce škol a zaměstnavatelů úroveň H. Vymezení skupiny oborů OBSAH Model spolupráce škol a zaměstnavatelů úroveň H Modul odborného výcviku...1 Modul využití odborníků z praxe...4 Modul stáží a jiných forem praxe učitelů odborných předmětů a učitelů vybraných všeobecně

Více

Škola, název, adresa Střední průmyslová škola dopravní, a.s., Plzeňská 298/217a, Praha 5. Dopravní podnik hl. města Prahy, akciová společnost

Škola, název, adresa Střední průmyslová škola dopravní, a.s., Plzeňská 298/217a, Praha 5. Dopravní podnik hl. města Prahy, akciová společnost Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Střední průmyslová škola dopravní, a.s., Plzeňská 298/217a, Praha 5 Charakteristika školy Kód a název oboru vzdělání Charakteristika daného oboru ve

Více

Obecný model spolupráce škol a zaměstnavatelů kategorie dosaženého vzdělání M. Vymezení skupiny oborů

Obecný model spolupráce škol a zaměstnavatelů kategorie dosaženého vzdělání M. Vymezení skupiny oborů OBSAH Obecný model spolupráce škol a zaměstnavatelů kategorie dosaženého vzdělání M Modul praktického vyučování odborná praxe...1 Modul využití odborníků z praxe...4 Modul profilové maturitní zkoušky...7

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Charakteristika školy Kód a název oboru vzdìlání Charakteristika daného oboru ve škole Název firmy Historie spolupráce mezi školou a firmou Klady spolupráce

Více

7. Hodnocení žáků a autoevaluace školy. 7.1 Hodnocení žáků. 7.1.1 Způsoby hodnocení žáků

7. Hodnocení žáků a autoevaluace školy. 7.1 Hodnocení žáků. 7.1.1 Způsoby hodnocení žáků 7. Hodnocení žáků a autoevaluace školy 7.1 Hodnocení žáků 7.1.1 Způsoby hodnocení žáků Účelem hodnocení je poskytnout žákům i jejich rodičům co nejčastější zpětnou vazbu. Hodnocení současně přispívá i

Více

Náměty pro podporu spolupráce škol a zaměstnavatelů. Spolupráce Obsah škol a zaměstnavatelů. Obecný model kategorie dosaženého vzdělání L0

Náměty pro podporu spolupráce škol a zaměstnavatelů. Spolupráce Obsah škol a zaměstnavatelů. Obecný model kategorie dosaženého vzdělání L0 Náměty pro podporu spolupráce škol a zaměstnavatelů Spolupráce Obsah škol a zaměstnavatelů 1 Obecný model kategorie dosaženého vzdělání L0 Obsah Obsah Úvod 3 Slovníček pojmů 4 Legislativní prostředí 4

Více

Náměty pro podporu spolupráce škol a zaměstnavatelů Obecný model kategorie dosaženého vzdělání L0

Náměty pro podporu spolupráce škol a zaměstnavatelů Obecný model kategorie dosaženého vzdělání L0 Náměty pro podporu spolupráce škol a zaměstnavatelů Obecný model kategorie dosaženého vzdělání L0 OBSAH Úvod... 1 Slovníček pojmů... 2 Legislativní prostředí... 3 Popis cílů spolupráce škol se zaměstnavateli...

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Návod k vyplnění Škola, název, adresa Integrovaná střední škola automobilní, Brno, Křižíkova 15 Křižíkova 15 612 00 Brno Charakteristika školy Integrovaná střední škola

Více

S M L O U V A o zajištění praktického vyučování na provozních pracovištích

S M L O U V A o zajištění praktického vyučování na provozních pracovištích S M L O U V A o zajištění praktického vyučování na provozních pracovištích Smluvní strany 1. Obchodní jméno: Střední škola prof. Zdeňka Matějčka Ostrava - Poruba, příspěvková organizace, Adresa: 17.listopadu

Více

SWOT analýza současného stavu. odborného vzdělávání a přípravy

SWOT analýza současného stavu. odborného vzdělávání a přípravy SWOT analýza současného stavu odborného vzdělávání a přípravy Cíle: - uvědomit si slabé a rizikové stránky stávající praxe a přístupu k odbornému vzdělávání a přípravě. - Identifikovat silné stránky a

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Návod k vyplnění Škola, název, adresa Charakteristika školy Charakteristika daného oboru ve škole Název firmy Historie spolupráce mezi školou a firmou Klady spolupráce

Více

Pěstitel léčivých a aromatických rostlin (kód: H)

Pěstitel léčivých a aromatických rostlin (kód: H) Pěstitel léčivých a aromatických rostlin (kód: 41-087-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Pěstitel léčivých rostlin Kvalifikační

Více

Původní podklad dodaný školou ke stažení na:

Původní podklad dodaný školou ke stažení na: 1 Případové studie: 53-41-H/01 Ošetřovatel Škola: Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická, Poděbradská 2, 360 01 Karlovy Vary Stav ke dni: 14.3.2014 Úvodní komentář k případové studii:

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

Spolupráce ŠKOL a FIREM vs. spolupráce FIREM a ŠKOL 7 minut

Spolupráce ŠKOL a FIREM vs. spolupráce FIREM a ŠKOL 7 minut Spolupráce ŠKOL a FIREM vs. spolupráce FIREM a ŠKOL 1 7 minut Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 tel.: +420 234 812 163 msmt@msmt.cz www.msmt.cz Systémová podpora

Více

Provádění prostřihávek a prořezávek v nárostech a mladých porostech, vyřezávání nehroubí, rozčleňování porostů 3

Provádění prostřihávek a prořezávek v nárostech a mladých porostech, vyřezávání nehroubí, rozčleňování porostů 3 Pěstební činnost a ochrana lesa (kód: 41-022-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Lesní mechanizátor Kvalifikační úroveň NSK

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

Instruktor u poskytovatele praktického vyučování (kód: N)

Instruktor u poskytovatele praktického vyučování (kód: N) Instruktor u poskytovatele praktického vyučování (kód: 75-016- N) Autorizující orgán: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Skupina oborů: Pedagogika, učitelství a sociální péče (kód: 75) Týká se

Více

Informace o škole STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

Informace o škole STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Informace o škole STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Informace o škole Střední škola technická Žďár nad Sázavou je od roku 2008 držitelem certifikátu kvality dle ČSN EN ISO 9001 pro oblast vzdělávání.

Více

Zemědělský poradce pro rostlinnou výrobu

Zemědělský poradce pro rostlinnou výrobu Zemědělský poradce pro rostlinnou výrobu Zemědělský poradce pro RV provádí analýzu současného stavu daného podniku a navrhuje řešení v následujících oblastech: výběr zaměření výrobní činnosti podniku,

Více

Název projektu: KLÍČ K ÚSPĚCHU NA TRHU PRÁCE A MOŽNOSTI VSTUPU NA VŠ

Název projektu: KLÍČ K ÚSPĚCHU NA TRHU PRÁCE A MOŽNOSTI VSTUPU NA VŠ Název projektu: KLÍČ K ÚSPĚCHU NA TRHU PRÁCE A MOŽNOSTI VSTUPU NA VŠ (projekt je spolufinancován z prostředků ESF a Státního rozpočtu ČR) Příjemce podpory: Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s.,

Více

Akční plánování pro oblast odborného vzdělávání a spolupráce školy se zaměstnavateli

Akční plánování pro oblast odborného vzdělávání a spolupráce školy se zaměstnavateli Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Akční plánování pro oblast odborného vzdělávání a spolupráce školy se zaměstnavateli Workshop s řediteli škol, Ostrava,

Více

VI. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY

VI. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ ŽÁKŮ VI. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY Hodnocení žáků školy je běžnou činností, kterou učitel ve škole vykonává po celý školní rok. Je nedílnou součástí výchovně vzdělávacího

Více

Hodnoticí standard. Obsluha křovinořezu (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41)

Hodnoticí standard. Obsluha křovinořezu (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Obsluha křovinořezu (kód: 41-080-E) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Lesní dělník Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 2 Odborná

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č 13 Olomouc INSPEKČNÍ ZPRÁVA. č. p. 321, Velký Újezd

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č 13 Olomouc INSPEKČNÍ ZPRÁVA. č. p. 321, Velký Újezd Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 132 354/98-05035 Inspektorát č 13 Olomouc Signatura: am2hs301 Okresní pracoviště Olomouc INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / školské zařízení: Střední odborné učiliště

Více

Strategický plán školy pro období 2016 až 2019

Strategický plán školy pro období 2016 až 2019 Strategický plán školy pro období 2016 až 2019 Název školy: Střední škola železniční, technická a služeb, Šumperk Adresa školy: Gen. Krátkého 1799/30, 787 01 Šumperk RED IZO školy: 600171388 Ředitelka

Více

Střední škola zemědělská, Přerov, Osmek Přerov, Osmek 47. Organizace maturitních zkoušek ve školním roce 2018/2019

Střední škola zemědělská, Přerov, Osmek Přerov, Osmek 47. Organizace maturitních zkoušek ve školním roce 2018/2019 Organizace maturitních zkoušek ve školním roce 2018/2019 Podle vyhlášky ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR č. 177/2009 Sb., o bližších podmínkách ukončování vzdělávání ve středních školách

Více

VZDĚLÁVACÍ NABÍDKA PRO

VZDĚLÁVACÍ NABÍDKA PRO VZDĚLÁVACÍ NABÍDKA PRO ABSOLVENTY ZÁKLADNÍCH ŠKOL 41-41-M/01 Agropodnikání Čtyřletý studijní obor zakončený maturitní zkouškou se zaměřením na: Zemědělská technika a chov hospodářských zvířat Zahradní

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Mladá Boleslav, Jičínská 762 se sídlem: Jičínská 762, 293 01, Mladá Boleslav Charakteristika školy

Více

Střední škola zemědělská, Přerov, Osmek Přerov, Osmek 47. Organizace maturitních zkoušek ve školním roce 2016/2017

Střední škola zemědělská, Přerov, Osmek Přerov, Osmek 47. Organizace maturitních zkoušek ve školním roce 2016/2017 Organizace maturitních zkoušek ve školním roce 2016/2017 Podle vyhlášky ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR č. 177/2009 Sb., o bližších podmínkách ukončování vzdělávání ve středních školách

Více

Školní vzdělávací program M/03 Pedagogické lyceum Dodatek č. 2

Školní vzdělávací program M/03 Pedagogické lyceum Dodatek č. 2 Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola, Krnov, příspěvková organizace Školní vzdělávací program 78-42-M/03 Pedagogické lyceum Dodatek č. 2 Platnost dodatku: od 1. 9. 2017 Dodatek nově upravuje

Více

Organizace školního roku 2018/2019

Organizace školního roku 2018/2019 Organizace školního roku 2018/2019 1. pololetí SRPEN: Úvodní porada 27/8 - povinnosti a náplň v přípravném týdnu - organizace školního roku Školení zaměstnanců BOZP 27/8 Zahájení práce v předmětových komisích

Více

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 03 pro oblast podpory 1.1 - Zvyšování kvality ve vzdělávání Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita: Vytváření podmínek pro implementaci školních vzdělávacích

Více

Střední škola zemědělská, Přerov, Osmek 47 750 11 Přerov, Osmek 47. Organizace maturitních zkoušek ve školním roce 2014/2015

Střední škola zemědělská, Přerov, Osmek 47 750 11 Přerov, Osmek 47. Organizace maturitních zkoušek ve školním roce 2014/2015 Organizace maturitních zkoušek ve školním roce 2014/2015 Podle vyhlášky ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR č. 177/2009 Sb. o bližších podmínkách ukončování vzdělávání ve středních školách

Více

Organizace školního roku 2016/2017

Organizace školního roku 2016/2017 Organizace školního roku 2016/2017 1. pololetí SRPEN: Úvodní porada 24/8 - povinnosti a náplň v přípravném týdnu - organizace školního roku Školení BOZP pro pedagogické i nepedagogické pracovníky 25/8

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

6. Hodnocení žáků a autoevaluace školy

6. Hodnocení žáků a autoevaluace školy 6. Hodnocení žáků a autoevaluace školy Školní vzdělávací program obsahuje základní pravidla pro hodnocení žáků, podrobněji jsou rozpracovaná v klasifikačním řádu školy. Zde především vymezujeme způsoby

Více

Rozvoj spolupráce zaměstnavatelů a škol

Rozvoj spolupráce zaměstnavatelů a škol Rozvoj spolupráce zaměstnavatelů a škol 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 tel.: +420 234 812 163 msmt@msmt.cz www.msmt.cz Hlavní PRINCIPY změn financování RgŠ

Více

Náměty pro podporu spolupráce škol a zaměstnavatelů. Spolupráce Obsah škol a zaměstnavatelů. Obecný model kategorie dosaženého vzdělání H

Náměty pro podporu spolupráce škol a zaměstnavatelů. Spolupráce Obsah škol a zaměstnavatelů. Obecný model kategorie dosaženého vzdělání H Náměty pro podporu spolupráce škol a zaměstnavatelů Spolupráce Obsah škol a zaměstnavatelů 1 Obecný model kategorie dosaženého vzdělání H Obsah Obsah Úvod 3 Slovníček pojmů 4 Legislativní prostředí 4 Popis

Více

Obecný model spolupráce škol a zaměstnavatelů kategorie dosaženého vzdělání L. Vymezení skupiny oborů

Obecný model spolupráce škol a zaměstnavatelů kategorie dosaženého vzdělání L. Vymezení skupiny oborů OBSAH Obecný model spolupráce škol a zaměstnavatelů kategorie dosaženého vzdělání L Modul praktického vyučování...1 Modul odborného výcviku...4 Modul využití odborníků z praxe...7 Modul profilové maturitní

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠVEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ PROSTĚJOV 2014-2020

KONCEPCE ROZVOJE ŠVEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ PROSTĚJOV 2014-2020 KONCEPCE ROZVOJE ŠVEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ PROSTĚJOV 2014-2020 Vypracoval: Ing. Radomil Poles OBSAH Úvod... 2 1 Stručná charakteristika současného stavu... 2 1.1 Současný stav... 2 1.2 Vzdělávací

Více

Případové studie: H/01 Strojní mechanik Škola: Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého Domažlice

Případové studie: H/01 Strojní mechanik Škola: Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého Domažlice 1 Případové studie: 23-51-H/01 Strojní mechanik Škola: Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640 344 01 Domažlice Úvodní komentář k případové studii: Mezi školou a firmou existuje velmi

Více

Konference TTnet Beroun Mgr. Josef Lancoš. Kvalifikační předpoklady pro učitele odborného výcviku

Konference TTnet Beroun Mgr. Josef Lancoš. Kvalifikační předpoklady pro učitele odborného výcviku Konference TTnet Beroun 30.11. 1.12.2017 Mgr. Josef Lancoš Kvalifikační předpoklady pro učitele odborného výcviku Něco na úvod o škole 1951- zahájení vzdělávací činnosti výuka probíhala v historických

Více

6.3. AUTOEVALUACE ŠKOLY A JEJÍ EVALUAČNÍ ČINNOST (EVALUACE UČITELE)

6.3. AUTOEVALUACE ŠKOLY A JEJÍ EVALUAČNÍ ČINNOST (EVALUACE UČITELE) 6.3. AUTOEVALUACE ŠKOLY A JEJÍ EVALUAČNÍ ČINNOST (EVALUACE UČITELE) Výsledkem autoevaluace školy je strategický plán na pětileté období, který je též samostatnou přílohou ŠVP a je každoročně vyhodnocován

Více

Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001

Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 I N F O R M A C E - o oborech vzdělávání ve školním roce 2010/2011 - o termínech a organizaci přijímacího

Více

Spolupráce školy s výrobním podnikem Plastik Horšovský Týn a.s. (PeHToo a.s. Horšovský Týn)

Spolupráce školy s výrobním podnikem Plastik Horšovský Týn a.s. (PeHToo a.s. Horšovský Týn) Spolupráce školy s výrobním podnikem Plastik Horšovský Týn a.s. (PeHToo a.s. Horšovský Týn) 2009 Mgr. Lenka Švarcová 1. Úvod Cíle tohoto projektu vycházejí z klíčových dokumentů ve školství. Projektem

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

Hodnoticí standard. Výroba těstovin (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Výroba těstovin (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu Výroba těstovin (kód: 29-005-E) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie (kód: 29) Týká se povolání: Pekař Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 2 Odborná

Více

ZÁPIS Z 2. SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH

ZÁPIS Z 2. SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH ZÁPIS Z 2. SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ Datum jednání: 12.10.2016 Čas jednání: 13:00 hodin V ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH Místo jednání: Kancelář MAS Lednicko-valtický areál, z.s., Lidická 3116/134,

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední škola automobilní Prostějov, s.r.o. Vápenice 2977/9, 796 01 Prostějov. Identifikátor: 600 015 319

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední škola automobilní Prostějov, s.r.o. Vápenice 2977/9, 796 01 Prostějov. Identifikátor: 600 015 319 Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední škola automobilní Prostějov, s.r.o. Vápenice 2977/9, 796 01 Prostějov Identifikátor: 600 015 319 Termín konání inspekce: 6. a 7. únor

Více

Hodnoticí standard. Dělník v textilní výrobě (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Dělník v textilní výrobě (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu Dělník v textilní výrobě (kód: 31-065-E) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Textilní výroba a oděvnictví (kód: 31) Týká se povolání: Dělník v textilní výrobě Kvalifikační

Více

ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název a adresa školy: Střední odborná škola energetická a stavební, Obchodní akademie a Střední zdravotnická škola, Na Průhoně 4800, 430 11 Chomutov IZO: 600 170 586 Zřizovatel:

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Mladá Boleslav, Jičínská 762 se sídlem: Jičínská 762, 293 01, Mladá Boleslav Charakteristika školy

Více

Školní poradenské pracoviště program poradenských služeb

Školní poradenské pracoviště program poradenských služeb STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA, ČÁSLAV, SADOVÁ 1234 286 01 Čáslav, tel.: 327/312631, fax : 327/312637 e-mail : skola@szescaslav.cz IZO 600007278 IČO 49797999 zřizovatel: Školní poradenské pracoviště program

Více

Náměty pro podporu spolupráce škol a zaměstnavatelů Obecný model kategorie dosaženého vzdělání H

Náměty pro podporu spolupráce škol a zaměstnavatelů Obecný model kategorie dosaženého vzdělání H Náměty pro podporu spolupráce škol a zaměstnavatelů Obecný model kategorie dosaženého vzdělání H OBSAH Úvod... 1 Slovníček pojmů... 2 Legislativní prostředí... 3 Popis cílů spolupráce škol se zaměstnavateli...

Více

Hodnoticí standard. Montér vratových systémů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Montér vratových systémů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Montér vratových systémů (kód: 36-172-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Montér kovových stavebních konstrukcí

Více

Obsluha mobilních štěpkovacích strojů (kód: H)

Obsluha mobilních štěpkovacích strojů (kód: H) Obsluha mobilních štěpkovacích strojů (kód: 41-053-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Lesní mechanizátor Kvalifikační úroveň

Více

Zhodnocení vazeb a vlivu navrhovaných opatření na aktéry v oblasti odborného vzdělávání 14. 5. 2015. RNDr. Martina Hartlová

Zhodnocení vazeb a vlivu navrhovaných opatření na aktéry v oblasti odborného vzdělávání 14. 5. 2015. RNDr. Martina Hartlová Zhodnocení vazeb a vlivu navrhovaných opatření na aktéry v oblasti odborného vzdělávání 14. 5. 2015 RNDr. Martina Hartlová Kontext a metodologie Příspěvek vychází z výstupů externí evaluace. V rámci hodnocení

Více

A. PROJEKT A JEHO KLÍČOVÉ AKTIVITY

A. PROJEKT A JEHO KLÍČOVÉ AKTIVITY ZADAVATEL: HLAVNÍ MĚSTO PRAHA se sídlem Mariánské nám. 2, 110 01 Praha 1 IČ: 00064581 DIČ:CZ00064581 MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor školství, mládeže a sportu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme

Více

dovolujeme si Vás požádat o spolupráci v rámci projektu Pospolu (Podpora spolupráce škol a firem) Zajištění vzdělávání v regionech.

dovolujeme si Vás požádat o spolupráci v rámci projektu Pospolu (Podpora spolupráce škol a firem) Zajištění vzdělávání v regionech. V Praze, dne 20.11.2013 Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, dovolujeme si Vás požádat o spolupráci v rámci projektu Pospolu (Podpora spolupráce škol a firem) Zajištění vzdělávání v regionech.

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE ŠKOLY

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE ŠKOLY STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE ŠKOLY 2012 2017 OBSAH 1. Úvod 2 2. Současný stav 2 3. Krátkodobý výhled 2 4. Vize školy 3 5. Mise (poslání školy) 3 6. Financování školy 4 7. Strategie rozvoje 4 8. Priority na

Více

INFORMACE K ZÁVĚREČNÝM ZKOUŠKÁM ( PRO ŽÁKY tříd : KČ 3. a BS 3. )

INFORMACE K ZÁVĚREČNÝM ZKOUŠKÁM ( PRO ŽÁKY tříd : KČ 3. a BS 3. ) INFORMACE K ZÁVĚREČNÝM ZKOUŠKÁM ( PRO ŽÁKY tříd : KČ 3. a BS 3. ) Dle nového zadání JEDNOTNÉ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY - zkráceně JZZ!! Závěrečná zkouška se skládá ze 3 částí : písemná praktická ústní PÍSEMNÁ

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

OBSAH Úvod... 3 Slovníček pojmů... 4 Legislativní prostředí... 4 Popis cílů spolupráce škol se zaměstnavateli... 5 Vymezení skupiny oborů vzdělání... 5 Praktické vyučování... 7 Využití odborníků z praxe...

Více

INFORMACE K ZÁVĚREČNÝM ZKOUŠKÁM ( PRO ŽÁKY tříd : KČ 3. a BS 3. )

INFORMACE K ZÁVĚREČNÝM ZKOUŠKÁM ( PRO ŽÁKY tříd : KČ 3. a BS 3. ) INFORMACE K ZÁVĚREČNÝM ZKOUŠKÁM ( PRO ŽÁKY tříd : KČ 3. a BS 3. ) Dle nového zadání JEDNOTNÉ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY - zkráceně JZZ!! Závěrečná zkouška se skládá ze 3 částí : písemná praktická ústní PÍSEMNÁ

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Škola, název, adresa Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm, nábř. Dukelských hrdinů 570, 756 61 Charakteristika školy Charakteristika daného oboru

Více

Směrnice č. 02/2015. Zabezpečení závěrečných zkoušek v oborech středního vzdělání s výučním listem ve školním roce 2014/2015

Směrnice č. 02/2015. Zabezpečení závěrečných zkoušek v oborech středního vzdělání s výučním listem ve školním roce 2014/2015 Střední průmyslová škola stavební Střední odborná škola stavební a technická Ústí nad Labem, příspěvková organizace tel.: 477 753 822 e-mail: sts@stsul.cz www.stsul.cz Směrnice č. 02/2015 Zabezpečení závěrečných

Více

Dodatek č. 1. k ŠVP Obráběč kovů (platnost od ) Schváleno pedagogickou radou dne:

Dodatek č. 1. k ŠVP Obráběč kovů (platnost od ) Schváleno pedagogickou radou dne: Dodatek č. 1 k ŠVP Obráběč kovů (platnost od 1. 9. 2013) Schváleno pedagogickou radou dne: 27. 6. 2017 Radě školy dáno na vědomí dne: 29. 8. 2017 Název školního vzdělávacího programu: Obráběč kovů Obor:

Více

PD 02/01. Volba povolání/ Terénní geografická výuka, praxe a aplikace

PD 02/01. Volba povolání/ Terénní geografická výuka, praxe a aplikace Pracovní list k projektovému dni - Střední zemědělská škola v Brandýse nad Labem + příloha (fotodokumentace) PD 02/01 Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Cílová skupina: Klíčová slova:

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

Přehled změn v ŠVP. Dodatek č. Datum Dodatek se týká: Dodatek č.1 31. 8. 2012 Podmínky pro přijetí ke studiu

Přehled změn v ŠVP. Dodatek č. Datum Dodatek se týká: Dodatek č.1 31. 8. 2012 Podmínky pro přijetí ke studiu Přehled změn v ŠVP Dodatek č. Datum Dodatek se týká: Dodatek č.1 31. 8. 2012 Podmínky pro přijetí ke studiu Dodatky Dodatek č.1 k č.j. V 465-SŠ-686/11 ke kapitole Charakteristika školního vzdělávacího

Více

Seřizovač vstřikovacích lisů pro zpracování plastů (kód: H)

Seřizovač vstřikovacích lisů pro zpracování plastů (kód: H) Seřizovač vstřikovacích lisů pro zpracování plastů (kód: 28-057- H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Technická chemie a chemie silikátů (kód: 28) Týká se povolání: Kvalifikační

Více

Kariérní řád - Profesní rozvoj pedagogických pracovníků

Kariérní řád - Profesní rozvoj pedagogických pracovníků Kariérní řád - Profesní rozvoj pedagogických pracovníků Cílem Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy je zavést kariérní systém, který podpoří celoživotní profesní rozvoj učitelů a propojí ho se systémem

Více

Hodnoticí standard. Zemědělský dělník (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41)

Hodnoticí standard. Zemědělský dělník (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Zemědělský dělník (kód: 41-086-E) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Zemědělský a zahradnický dělník Kvalifikační úroveň NSK

Více

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti A. PROJEKT A JEHO KLÍČOVÉ AKTIVITY

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti A. PROJEKT A JEHO KLÍČOVÉ AKTIVITY ZADAVATEL: HLAVNÍ MĚSTO PRAHA se sídlem Mariánské nám. 2, 110 01 Praha 1 IČ: 00064581 DIČ:CZ00064581 MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Evropský sociální fond Praha &

Více

DATUM JMÉNO A PŘÍJMENÍ PODPIS PRACOVNÍKA

DATUM JMÉNO A PŘÍJMENÍ PODPIS PRACOVNÍKA STANDARD Č. 10: ZÁVAZNÉ PRO: Profesní rozvoj zaměstnanců všechny zaměstnance sociální služby studenty odborné praxe, dobrovolníky, praktikanty ZPRACOVAL: SCHVÁLIL: kolektiv zaměstnanců Bc. Miroslav Nosek

Více