Práva a povinnosti dětí umístěných v našem zařízení, kontakty s rodiči odpovědnými za výchovu a ostatními osobami kapesné dětí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Práva a povinnosti dětí umístěných v našem zařízení, kontakty s rodiči odpovědnými za výchovu a ostatními osobami kapesné dětí"

Transkript

1 Příloha č.2: Práva a povinností dětí v DDÚ Brno. Práva a povinnosti dětí umístěných v našem zařízení, kontakty s rodiči odpovědnými za výchovu a ostatními osobami kapesné dětí se řídí zák. č. 109/02 Sb. v plném znění, 20. Dítě má právo: a) Na zajištění plného přímého zaopatření. b) Na rozvíjení tělesných a duševních a citových schopností a sociálních dovedností. c) Na respektování lidské důstojnosti. d) Na společné umístění se svými sourozenci, nebrání-li tomu závažné okolnosti ve vývoji a vztazích sourozenců. e) Na vytváření podmínek pro dosažení vzdělání a pro přípravu na povolání v souladu s jeho schopnostmi, nadáním a potřebami. f) Na svobodu náboženství, při respektování práv a povinností rodičů nebo osob zodpovědných za výchovu usměrňovat dítě v míře odpovídající jeho rozumovým schopnostem. g) Být seznámeno se svými právy a povinnostmi. h) Účastnit se činností a aktivit zařízení organizovaných v rámci výchovného programu s výjimkou zákazu či omezení v rámci opatření ve výchově, stanovených tímto zákonem. i) Obracet se s žádostmi, stížnostmi a návrhy na ředitele a pedagogické pracovníky zařízení a požadovat, aby podání adresovaná příslušným státním orgánům, orgánům územní samosprávy a právnickým a fyzickým osobám, jsou-li pověřeny výkonem sociálně-právní ochrany, byla ze zařízení odeslána v následující pracovní den po jejich odevzdání pracovníkům zařízení, a to bez kontroly jejich obsahu. j) Vyjádřit svůj názor na zamýšlená a prováděná opatření, která se ho dotýkají. Názorům dítěte musí být věnována patřičná pozornost odpovídající jeho věku a rozumové vyspělosti. k) Požádat o osobní rozhovor a uskutečnit osobní rozhovor s pověřeným zaměstnancem orgánu sociálně-právní ochrany dětí, zaměstnancem České školní inspekce, ministerstva nebo orgánu kraje, a to bez přítomnosti dalších osob. l) Být hodnoceno a odměňováno a ke svému hodnocení se vyjadřovat. m) Na informace o stavu svých úspor či pohledávek. n) Na udržování kontaktu s osobami odpovědnými za výchovu za podmínek stanovených tímto zákonem, a to formou korespondence, telefonických hovorů a osobních návštěv. o) Přijímat v zařízení se souhlasem pedagogického pracovníka návštěvy osob, které nejsou uvedeny v písmenu n). p) Opustit samostatně se souhlasem pedagogického pracovníka zařízení za účelem vycházky, pokud se jedná o dítě starší 7 let věku.

2 Dítě má povinnost: a) Plnit ustanovení vnitřního řádu. b) Dodržovat předpisy a pokyny k ochraně bezpečnosti a zdraví, s nimiž bylo řádně seznámeno. c) Hradit ze svých příjmů náklady spojené s přepravou do zařízení, které neoprávněně opustilo nebo se do něj nevrátilo. d) Poskytnout na výzvu ředitele doklady o svých příjmech. e) Předat do úschovy na výzvu ředitele předměty ohrožující výchovu, zdraví a bezpečnost. Doba úschovy těchto předmětů nesmí přesáhnout dobu pobytu dítěte v zařízení a při jeho ukončení musí být tyto předměty dítěti nebo osobě odpovědné za výchovu vydány. S právy a povinnostmi dětí umístěných v DDÚ včetně dodržování předpisů BOZP seznamuje nově příchozí etoped zařízení. Toto seznámení děti stvrzují svým podpisem a záznam je uložen v jejich osobním spisu. Spoluspráva dětí Dítě má právo volit a být voleno do spolusprávných orgánů skupiny a aktivně se účastnit veřejného života kolektivu. Spoluspráva je volena dětmi, a to tajným způsobem. Každá skupina si volí svého vedoucího z řad dětí. Zvolení zástupci skupiny jsou pomocným orgánem vedení DDÚ při řešení vnitřních záležitostí týkajících se dětí. Shromažďují a tlumočí přání, požadavky i stížnosti dětí, vyjadřují se k plánu týdenní činnosti a podílejí se na něm, vyjadřují se k mimoškolní zábavné a sportovní činnosti, k chování a jednání výchovných pracovníků a ostatních zaměstnanců DDÚ. Pravidelně každý den ve večerním hodnocení, tvz. Půlkruhu, se hodnotí chování a všechny problémy s kmenovým vychovatelem. Hodnocení provádí děti sebereflexe. Smyslem je vyrovnání se s denními prožitky a příprava na večerní klidovou fázi. V pátek a v neděli probíhá komplexnější hodnocení s přípravou na pondělní celoústavní shromáždění Kruh. Ke každému hodnocení se vyjadřují i děti a na Kruhu pak zvolená skupinová spoluspráva. Činnost spolusprávy řídí skupinový vychovatel. Mluvčí kolektivu dětí se pravidelně setkává s vedením DDÚ (ředitelem nebo zástupcem ředitele). Spoluspráva dětí vede skupinu k zodpovědnosti za vlastní chování a spolupracuje při udílení odměn i opatření ve výchově. Pomáhá vychovateli při vytváření podmínek pro adaptaci nových dětí. Hodnotící systém a opatření ve výchově Hodnotící systém je nedílnou součástí diagnostiky, ale není jejím základem. Diagnostický pobyt je v přístupu k dětem specifický a výrazně individuální. Zahrnuje přístup nedirektivní, s požadavkem permisivity, ale i direktivní, např. při plnění činnosti režimové. Pozitivní i negativní projevy dětí (jakékoliv) jsou vyhodnocovány jednak aktuálně (verbálně), ale i písemně, a zaznamenány v denním hlášení o projevech dítěte. Základním požadavkem na práci speciálního pedagoga je pozitivní motivace a stimulace směrem k dítěti, a to co nejčastěji: - denně na půlkruhu ve skupině s vychovatelem,

3 - 1x za týden na celoústavním hodnocení s odměnou, - 1x za týden na školním hodnocení. Každodenní zápis o projevu dítěte je vyhodnocován druhý den psychologem s označením pozitivním (+) nebo negativním (-). Takto vyhodnocené projevy za celý týden jsou podkladem pro další reedukační program a jsou vodítkem pro tzv. opatření ve výchově. S týdenním hodnocením jsou děti seznamovány na celoústavním shromáždění (Kruh) v souladu s jejich právy a povinnostmi. Kruh je shromáždění komunitního charakteru s terapeutickými prvky, všichni zúčastnění sedí v kruhu, kmenový vychovatel sedí se svou skupinou. Před Kruhem je pravidelná porada odborných pracovníků. Kruh vede zástupce ředitele a ve vzájemné komunikaci s vedoucími skupin a dětmi probíhá hodnocení. Přítomni jsou ředitel, vychovatelé, učitel, etoped, psycholog, sociální pracovnice, zdravotní sestra a v případě potřeby i jiní pracovníci (kuchařka, řidič, švadlena aj.). Opatření ve výchově se řídí zák. 109/02 Sb., 21, 22: (1) Za prokázané porušení povinností vymezených tímto zákonem může být dítěti: a) odňata udělená výhoda podle odst. 3, b) sníženo kapesné v rozsahu stanoveném tímto zákonem, c) omezeno nebo zakázáno trávení volného času mimo zařízení v rozsahu stanoveném vnitřním řádem, d) odňata možnost zúčastnit se činnosti nebo akce organizované zařízením nad rámec vnitřního řádu zařízení, e) odňata možnost účastnit se atraktivní činnosti či akce, f) zakázány návštěvy, s výjimkou návštěv osob odpovědných za výchovu, osob blízkých a oprávněných zaměstnanců orgánů sociálně-právní ochrany dětí, a to na dobu nejdéle 30 dnů v období následujících 3 měsíců. (2) Opatření podle odst. 1 lze ukládat podmíněně se zkušební dobou až na 3 měsíce. (3) Za příkladné úsilí a výsledky při plnění povinností nebo za příkladný čin může být dítěti: a) prominuto předchozí opatření podle odst. 1, b) udělena věcná nebo finanční odměna, c) zvýšeno kapesné v rozsahu stanoveném tímto zákonem, d) povolena mimořádná návštěva kulturního zařízení, mimořádná vycházka, mimořádná návštěva nebo přiznána jiná osobní výhoda. (4) Opatření přijatá podle odst. 1 až 3 jsou zaznamenávána v chronologické záznamu, který je součástí osobního spisu dítěte. V zájmu zklidnění agresivního dítěte a stabilizace jeho psychického stavu se dítě neumisťuje do oddělené místnosti, ale s dítětem individuálně pracuje psycholog, etoped a další odborní pracovníci podle aktuální potřeby.

4 Vysvětlení a objasnění týkající se práv dítěte, jeho povinností a opatření ve výchově poskytují průběžně všichni odborní pracovníci. Kontakty dětí s rodiči, osobami odpovědnými za výchovu a ostatními osobami 6.1. Návštěvy Návštěvním dnem je každá sobota od 9 do 12 hod. První sobota v měsíci je tzv. velká návštěvní sobota, na kterou jsou rodiče písemně pozváni a na níž jsou přítomni vychovatelé ve službě, ředitel, zástupce ředitele, etoped, etoped - koordinátor, psychologové, učitel, zdravotní sestra a sociální pracovnice. Ostatních sobot se účastní určený odborný pracovník, případně i sociální pracovnice. Návštěvní dny slouží k tomu, aby byly získány informace od rodičů a naopak jim byly poskytnuty informace o dítěti. Především velká návštěvní sobota slouží k tomu, aby rodiče byli informováni od všech odborných pracovníků o průběhu diagnostického pobytu, o prognóze dalšího vývoje a navrženém typu zařízení, kam má být dítě umístěno. Informace od rodičů slouží jako diagnostické poznatky a podklady pro práci s rodinou (rodinná terapie). O prázdninách jsou povoleny návštěvy kdykoliv, zpravidla po telefonní domluvě. Návštěvy jsou realizovány v souladu se zák. č. 109/02 Sb., 20, písm. n), o), 21 písm. f), 21 odst. 3 písm. d), 23 písm. e), n). (viz zák.č.109/02sb., který je přílohou Vnitřního řádu) O každé návštěvě je učiněn záznam do denní Knihy hlášení a Knihy návštěv Vycházky, dovolenky a další kontakty Řídí se zák. č. 109/02 Sb. 20, písm. n), o), p), 21 písm. f), 21 odst. 3 písm. d), 23 písm. a), b), d), e), h), i), n). (viz zák.č.109/02sb., který je přílohou Vnitřního řádu) Vycházky, dovolenky a další kontakty se upřesňují v každodenním styku odborných pracovníků s dítětem, a to především na denně prováděných půlkruzích, dále na celoústavním shromáždění 1x týdně v pondělí a lx týdně na školním shromáždění. Děti mají dále možnost telefonovat a vznášet své požadavky na ředitele ústavu každý den ráno před odchodem do školy. Pro telefonické hovory zvenčí doporučujeme z organizačních důvodů využívat večerní hodiny.

5 Kapesné dětí to: Kapesné se vyplácí v plné výši dle zákona č. 109/02 Sb., 31, s platností od , a Věk dítěte Maximální výše kapesného Minimální výše kapesného (2/3 maxima) do 6 let 45,- Kč 30,- Kč od 6 do 10 let 105,- Kč 70,- Kč od 10 do 15 let 180,- Kč 120,- Kč od 15 do 26 let 270,- Kč 180,- Kč Kapesné se vyplácí při příchodu dítěte tak, že kmenový vychovatel skupiny, který přijde do kontaktu jako první s novým dítětem, vyzvedne na dítě příslušnou částku podle zákona v plné výši měsíčního přídělu. Dítě si finanční částku po přepočítání uloží k vychovateli do úschovy a čerpá z ní podle potřeby. Ve druhém měsíci pobytu dítěte vypočítá vychovatel v nedělní službě dle počtu dnů výši kapesného na týden dopředu (1/30 nárokové částky krát 7). Za období kratší než 1 měsíc se kapesné stanoví podle počtu dnů, v nichž je dítě v péči zařízení. Denní výše kapesného činí 1/30 měsíční výše kapesného. Vypočtená celková částka se zaokrouhlí na desetikoruny směrem nahoru. Vypočítanou částku vyzvedne vychovatel v pondělní službě a znovu předá dítěti s tím, že dítě po přepočítání uloží částku k vychovateli do úschovy. Příjmy a výdaje v kapesném jsou vedeny skupinovým vychovatelem a odsouhlaseny podpisem dítěte. Výkaz o kapesném se přikládá k osobní dokumentaci dítěte. Osobní dary k narozeninám a jmeninám vyplácíme dětem ve výši 50,- Kč. Kapesné dítěti nenáleží za dny, po které je dítě na útěku ze zařízení nebo je ve výkonu vazby nebo ve výkonu trestu odnětí svobody. V případě, že dítě je mimo ústav s vědomím zařízení (hospitalizace, DPL, dovolenka), vzniká mu za každý den nárok na kapesné v plné výši dle věku.

VNITŘNÍ ŘÁD Zpracoval: Mgr. Roman Pejša

VNITŘNÍ ŘÁD Zpracoval: Mgr. Roman Pejša VNITŘNÍ ŘÁD Zpracoval: Mgr. Roman Pejša ředitel DD, ZŠ a MŠ Ledce, příspěvková organizace Č.j.: 538/2016/DDLKL Platný od: 3.6.2016 OBSAH 1 CHARAKTERISTIKA A STRUKTURA ZAŘÍZENÍ... 4 a) Název zařízení, adresa,

Více

Vnitřní řád DL Křetín

Vnitřní řád DL Křetín 1 ÚDAJE O ZAŘÍZENÍ Vnitřní řád DL Křetín 1.1 Provozovatel (dále jen ZDVOP, Zařízení), Jihomoravské dětské léčebny, p.o., pracoviště Dětská léčebna Křetín, Křetín 12, 679 62 pracoviště Dětská léčebna pohybových

Více

O b s a h: 4. Organizace péče o děti v DDÚ 4.1. Ubytování a materiální zajištění 4.2. Stravování dětí 4.3. Opatření při útěku dítěte z DDÚ

O b s a h: 4. Organizace péče o děti v DDÚ 4.1. Ubytování a materiální zajištění 4.2. Stravování dětí 4.3. Opatření při útěku dítěte z DDÚ Dětský diagnostický ústav, středisko výchovné péče, základní škola a školní jídelna, Brno, Hlinky 140 tel.: 543420751, fax.: 543 213 543, email: ddu@ddubrno.cz VNITŘNÍ ŘÁD O b s a h: 1. Charakteristika

Více

O b s a h: 4. Organizace péče o děti v DDÚ 4.1. Ubytování a materiální zajištění 4.2. Stravování dětí 4.3. Opatření při útěku dítěte z DDÚ

O b s a h: 4. Organizace péče o děti v DDÚ 4.1. Ubytování a materiální zajištění 4.2. Stravování dětí 4.3. Opatření při útěku dítěte z DDÚ Dětský diagnostický ústav, středisko výchovné péče, základní škola a školní jídelna, Brno, Hlinky 140 tel.: 543212218, fax.: 543 213 543, email: ddu@ddubrno.cz VNITŘNÍ ŘÁD O b s a h: 1. Charakteristika

Více

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí Středisko výchovné péče Velké Meziříčí

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1, 594 01 tel., fax.: 566 523 132, e-mail: velmez@vuvm.cz Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Náměstí

Více

V N I TŘNÍ ŘÁD O D L O UČENÉHO P R A C O V I Š TĚ

V N I TŘNÍ ŘÁD O D L O UČENÉHO P R A C O V I Š TĚ DĚTSKÝ DIAGNOSTICKÝ ÚSTAV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA BOHUMÍN, ODLOUČENÉ PRACOVIŠTĚ HÁJKOVA 8, OSTRAVA - PŘÍVOZ V N I TŘNÍ ŘÁD O D L O UČENÉHO P R A C O V I Š TĚ platný od 1.1.2010 Obsah: 1 CHARAKTERISTIKA

Více

Vnitřní řád Dětský domov a Školní jídelna, Sazená 39

Vnitřní řád Dětský domov a Školní jídelna, Sazená 39 Vnitřní řád Dětský domov a Školní jídelna, Sazená 39 Článek I. CHARAKTERISTIKA A STRUKTURA DOMOVA 1. Název, adresa, spojení: D Ě T S K Ý D O M O V A Š K O L N Í J Í D E L N A, S A Z E N Á 39 273 24 Velvary,

Více

internátní oddělení SVP IO 3 vnitřní řád

internátní oddělení SVP IO 3 vnitřní řád internátní oddělení SVP IO 3 vnitřní řád Vnitřní řád odd. IO 3: Vnitřní řád oddělení vychází a plně respektuje Řád a režim výchovného ústavu a SVP Klíčov. Oddělení je primárně určeno pro klienty Zařízení

Více

Vnitřní řád. Střediska výchovné péče Slaný

Vnitřní řád. Střediska výchovné péče Slaný Vnitřní řád Střediska výchovné péče Slaný Slaný 2015 OBSAH 1. Charakteristika střediska, jeho struktura a provoz... 3 Organizační struktura... 3 Vymezení odpovědnosti zaměstnanců, organizační zajištění,

Více

Dětský domov, Unhošť, Berounská 1292 Berounská 1292, 273 51 Unhošť VNITŘNÍ ŘÁD. č.j: DD2/2011

Dětský domov, Unhošť, Berounská 1292 Berounská 1292, 273 51 Unhošť VNITŘNÍ ŘÁD. č.j: DD2/2011 Dětský domov, Unhošť, Berounská 1292 Berounská 1292, 273 51 Unhošť VNITŘNÍ ŘÁD č.j: DD2/2011 1 OBSAH I. Charakteristika a struktura zařízení 1) název právnické osoby, která vykonává činnost zařízení, sídlo

Více

Středisko výchovné péče Kamenomlýnská 2, 603 00 Brno Pisárky

Středisko výchovné péče Kamenomlýnská 2, 603 00 Brno Pisárky Dětský diagnostický ústav, středisko výchovné péče, základní škola a školní jídelna, Brno, Hlinky 140, PS 603 69 odloučené pracoviště: Kamenomlýnská 2, 603 00 Brno tel.: 549 240 166, e-mail: info@svp-ddu-brno.cz

Více

VNITŘNÍ ŘÁD 1. 2. 2015

VNITŘNÍ ŘÁD 1. 2. 2015 Dětský diagnostický ústav, středisko výchovné péče, základní škola a školní jídelna, Brno, Hlinky 140 tel.: 543420751-3; fax.: 543213543, email: ddu@ddubrno.cz VNITŘNÍ ŘÁD 1. 2. 2015 OBSAH: 1. Charakteristika

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD VNITŘNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO DOMOVA

ORGANIZAČNÍ ŘÁD VNITŘNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO DOMOVA Mateřská škola, Základní škola a Dětský domov, Ivančice se sídlem Široká 42, 664 91 Ivančice ORGANIZAČNÍ ŘÁD VNITŘNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO DOMOVA Č.j.: Vypracovaly: s 275/2014 - Kře PaedDr. Miroslava Křupalová,

Více

Vnitřní řád. Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc

Vnitřní řád. Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Vnitřní řád Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc 1 ÚDAJE O ZAŘÍZENÍ 1.1 Provozovatel Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc (dále jen ZDVOP, Zařízení), Jihomoravské dětské léčebny, p.o.,

Více

Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod

Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í P O R A D E N S T V Í PORADENSKÉ SLUŽBY VE ŠKOLE VÝCHOVNÝ PORADCE METODIK PREVENCE SPECIÁLNÍ PEDAGOG

Více

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče, Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1, 594 01

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče, Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1, 594 01 Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče, Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1, 594 01 tel., fax.: 566 523 132, e-mail: velmez@vuvm.cz V N I T Ř N Í Ř Á D Vypracoval: PaedDr. Karel

Více

Organizační směrnice č. 10/2014/SŘ. Systém motivačního hodnocení žáků základní školy a žáků II. stupně základní školy ubytovaných na internátu

Organizační směrnice č. 10/2014/SŘ. Systém motivačního hodnocení žáků základní školy a žáků II. stupně základní školy ubytovaných na internátu Organizační směrnice č. 10/2014/SŘ Systém motivačního hodnocení žáků základní školy a žáků II. stupně základní školy ubytovaných na internátu Čj.: SŠNM/364/2014 Zpracoval: Mgr. Jaroslav Lainz, DiS., speciální

Více

oddělení VÚ Čakovická vnitřní řád

oddělení VÚ Čakovická vnitřní řád oddělení VÚ Čakovická vnitřní řád Vnitřní řád odd. VÚ Čakovická: Vnitřní řád oddělení vychází a plně respektuje Řád a režim výchovného ústavu a SVP Klíčov. Oddělení je určeno pro nově nastupující klienty

Více

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče, Velké Meziříčí K Rakůvkám 1, Středisko výchovné péče Velké Meziříčí

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče, Velké Meziříčí K Rakůvkám 1, Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče, Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1, tel., fax.: 566 523 132, e-mail: velmez@vuvm.cz Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Náměstí 79/3,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Dětský domov a Školní jídelna, Havířov-Podlesí, Čelakovského 1, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Platný s účinností od 1.7. 2015 Schválil: Mgr. Ladislava Hilbertová, ředitelka 1) ÚVODNÍ

Více

Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě

Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě PORADENSKÉ SLUŽBY VE ŠKOLE VÝCHOVNÝ PORADCE ŠKOLNÍ METODIK

Více

Metodický pokyn ZUŠ Otakara Ševčíka v Písku k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků

Metodický pokyn ZUŠ Otakara Ševčíka v Písku k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků Metodický pokyn ZUŠ Otakara Ševčíka v Písku k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví žáků Úvodní ustanovení Pro bezpečnost a ochranu zdraví při výchově a vzdělávání žáků má výkon dozoru nad činností žáků

Více

JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7

JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 Schválený usnesením Rady MČ Praha 7 č. 0910/17-R z jednání č. 71 ze dne 10.10.2017 1 JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Rady

Více

SOL DOKUMENTACE O VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY. STANDARD č. 13

SOL DOKUMENTACE O VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY. STANDARD č. 13 SOL STANDARD č. 13 DOKUMENTACE O VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc při Dětském centru R. A. Dvorského 1710 544 01 Dvůr Králové nad Labem provozované Sdružením

Více

Stanovy Sdružení rodičů Křídlo při ZŠ a MŠ Křídlovická, z.s.

Stanovy Sdružení rodičů Křídlo při ZŠ a MŠ Křídlovická, z.s. Stanovy Sdružení rodičů Křídlo při ZŠ a MŠ Křídlovická, z.s. Článek I. Název a sídlo Sdružení rodičů Křídlo při ZŠ a MŠ Křídlovická, z.s. 1. Sdružení rodičů Křídlo při ZŠ a MŠ Křídlovická, z.s., je spolkem

Více

Metodický pokyn k zajištění bezpečnosti a ochrany žáků ZUŠ Červený Kostelec, Nerudova 511, 549 41

Metodický pokyn k zajištění bezpečnosti a ochrany žáků ZUŠ Červený Kostelec, Nerudova 511, 549 41 Úvodní ustanovení Metodický pokyn k zajištění bezpečnosti a ochrany žáků ZUŠ Červený Kostelec, Nerudova 511, 549 41 Pro bezpečnost a ochranu zdraví při výchově a vzdělávání žáků má výkon dozoru nad činností

Více

Vnitřní řád. Výchovný ústav, střední škola a školní jídelna Terešov1

Vnitřní řád. Výchovný ústav, střední škola a školní jídelna Terešov1 Vnitřní řád Výchovný ústav, střední škola a školní jídelna Terešov1 Úvodní ustanovení obecná část Vnitřní řád Výchovného ústavu v Terešově je základní dokument, který stanoví zásady společného soužití

Více

Kurz pro výchovné poradce vní rámec výkonu poradenské činnosti. Přehled. Text k předmp ášky Zákon. č.. 109/2002 Sb. Autor: Ing.

Kurz pro výchovné poradce vní rámec výkonu poradenské činnosti. Přehled. Text k předmp ášky Zákon. č.. 109/2002 Sb. Autor: Ing. Kurz pro výchovné poradce Právn vní rámec výkonu poradenské činnosti Text k předmp edmětu Školské zákony a vyhláš ášky Zákon č.. 109/2002 Sb. Autor: Ing. Vlasta Šormová Přehled 1-15 1 - Účel a působnost

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO DOMOVA KARLOVY VARY A OSTROV

VNITŘNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO DOMOVA KARLOVY VARY A OSTROV příspěvková organizace DĚTSKÝ DOMOV KARLOVY VARY A OSTROV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE se sídlem: Dukelských hrdinů 610, 363 01 Ostrov VNITŘNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO DOMOVA KARLOVY VARY A OSTROV PLATNÝ OD 1. ÚNORA 2016

Více

Školní vzdělávací program pro školní klub

Školní vzdělávací program pro školní klub Školní vzdělávací program pro školní klub Ředitel : Mgr. Miloš Sobotka Zástupce ředitele : Mgr. Dana Černíková Vychovatelka školního klubu : Mgr. Petra Plšková Charakteristika, umístění a vybavení školního

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3

ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3 ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ZAHRÁDKA PRAHA 3 Základní škola Zahrádka, U Zásobní zahrady 8, Praha 3 (dále jen ZŠZ), vydává v souladu s 30 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném

Více

DDM ULITA BROUMOV Směrnice 2/2-9-2007. Článek 1 Úvodní ustanovení

DDM ULITA BROUMOV Směrnice 2/2-9-2007. Článek 1 Úvodní ustanovení V N I TŘNÍ Ř Á D Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1 Vnitřní řád Domu dětí a mládeže Ulita Broumov, Komenského 245, 550 01 Broumov (dále jen DDM nebo Ulita) vydává ředitel na základě 30 Zákona č. 561/2004 Sb.,

Více

VYHLÁŠKA č ze dne 17. prosince 2012

VYHLÁŠKA č ze dne 17. prosince 2012 Příloha č. 48 Vyhláška č. 473/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů VYHLÁŠKA č. 473 ze dne 17. prosince 2012 o

Více

dle zákona č. 359/1999 Sb. o sociálně právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů

dle zákona č. 359/1999 Sb. o sociálně právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů Vnitřní řád dle zákona č. 359/1999 Sb. o sociálně právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc v Dětském centru Veská (dále v textu jen ZDVOP) A B C OBECNÁ

Více

Základní škola, Most, Svážná 2342, příspěvková organizace. Poradenské služby

Základní škola, Most, Svážná 2342, příspěvková organizace. Poradenské služby Poradenské služby Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských služeb ve školách a školských poradenských zařízeních, v platném znění Poskytování poradenských služeb (1) Poradenské služby ve

Více

DĚTSKÝ DIAGNOSTICKÝ ÚSTAV, STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA PLZEŇ, KARLOVARSKÁ 67 V N I T Ř N Í Ř Á D

DĚTSKÝ DIAGNOSTICKÝ ÚSTAV, STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA PLZEŇ, KARLOVARSKÁ 67 V N I T Ř N Í Ř Á D DĚTSKÝ DIAGNOSTICKÝ ÚSTAV, STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA PLZEŇ, KARLOVARSKÁ 67 V N I T Ř N Í Ř Á D Dětský diagnostický ústav, středisko výchovné péče, základní škola a školní

Více

DODATEK č. 2 KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU

DODATEK č. 2 KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU Základní škola a Mateřská škola Vojkovice, okres Brno venkov, příspěvková organizace DODATEK č. 2 KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU Číslo jednací: 30/VIII-16 Nabývá účinnosti dne 1. 9. 2016 Schváleno školskou

Více

IČO: : + 420 318586025 + 420 318586291 : + 420 318586066 61100544 Č.

IČO: : + 420 318586025 + 420 318586291 : + 420 318586066 61100544 Č. Výchovný ústav, střední škola a školní jídelna, Obořiště 1 tel. : + 420 318586025 + 420 318586291 fax : + 420 318586066 e-mail: vu@vychovnyustavoboriste.cz http://www.vychovnyustavoboriste.cz IČO: 61100544

Více

VÝCHOVNÝ ÚSTAV OSTRAVA - HRABŮVKA Slezská 23, Ostrava - Hrabůvka VNITŘNÍ ŘÁD

VÝCHOVNÝ ÚSTAV OSTRAVA - HRABŮVKA Slezská 23, Ostrava - Hrabůvka VNITŘNÍ ŘÁD VÝCHOVNÝ ÚSTAV OSTRAVA - HRABŮVKA Slezská 23, 700 30 Ostrava - Hrabůvka VNITŘNÍ ŘÁD Obsah: 1. Charakteristika a struktura zařízení 2. Postup při přijímání, přemísťování a propouštění dětí 3. Organizace

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Pardubice, Staňkova 128 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY č.j. Vypracovala: Schválila: ZSSTAN/GK/2018/15/ Dana Strakošová Mgr. Gisela Kostelecká, ředitelka školy Směrnice nabývá platnosti dne:

Více

KLUB RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA LOUNY. Stanovy. Adresa: Poděbradova 661, 440 01 Louny IČO: 64018130 Založen: 4.3.1992. Zpracováno Radou Klubu rodičů

KLUB RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA LOUNY. Stanovy. Adresa: Poděbradova 661, 440 01 Louny IČO: 64018130 Založen: 4.3.1992. Zpracováno Radou Klubu rodičů KLUB RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA LOUNY Stanovy Adresa: Poděbradova 661, 440 01 Louny IČO: 64018130 Založen: 4.3.1992 Zpracováno Radou Klubu rodičů 2011 I. Základní ustanovení 1. Klub rodičů a přátel gymnázia

Více

1.1. Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, 411 15 Třebívlice

1.1. Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, 411 15 Třebívlice Vnitřní řád 1. Charakteristika a struktura zařízení 1.1. Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, 411 15 Třebívlice Telefon: +420 416594219, +420 41659492

Více

Základní škola speciální, praktická škola a dětský domov Vřesovice, příspěvková organizace Č.j. SŠVŘ- 88/B 2017

Základní škola speciální, praktická škola a dětský domov Vřesovice, příspěvková organizace Č.j. SŠVŘ- 88/B 2017 Základní škola speciální, praktická škola a dětský domov Vřesovice, příspěvková organizace Č.j. SŠVŘ- 88/B 2017 Vnitřní řád školní družiny 2017-2018 Školní družina (ŠD) se ve své činnosti řídí vyhláškou

Více

VNITŘNÍ ŘÁD. Dětský domov se školou, základní škola a středisko výchovné péče, Šumperk. Vyhlídka 1. 787 01 Šumperk

VNITŘNÍ ŘÁD. Dětský domov se školou, základní škola a středisko výchovné péče, Šumperk. Vyhlídka 1. 787 01 Šumperk VNITŘNÍ ŘÁD Podle Zákona č. 109/2002 Sb., o výkonu ústavní nebo ochranné výchovy ve školských zařízeních a o preventivně výchovné péči ve školských zařízeních a o změně dalších zákonů, ve znění pozdějších

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-03008/08-06

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-03008/08-06 Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-03008/08-06 Výchovný ústav, dětský domov se školou, středisko výchovné péče, základní škola, střední škola a školní

Více

Praxe studentů oboru adiktologie. Manuál praxí. informace pro pedagogy, vedoucí praxí a studenty

Praxe studentů oboru adiktologie. Manuál praxí. informace pro pedagogy, vedoucí praxí a studenty Praxe studentů oboru adiktologie Manuál praxí informace pro pedagogy, vedoucí praxí a studenty OBSAH 1. Úvod...3 2. Cíle praxí...3 3. Obsah praxí...3 4. Účastníci praktické přípravy studentů adiktologie

Více

Výchovný ústav, středisko výchovné péče, střední škola a školní jídelna Černovice VNITŘNÍ ŘÁD

Výchovný ústav, středisko výchovné péče, střední škola a školní jídelna Černovice VNITŘNÍ ŘÁD Výchovný ústav, středisko výchovné péče, střední škola a školní jídelna Černovice VNITŘNÍ ŘÁD Obsah: 1. Charakteristika a struktura zařízení: 1.1 název právnické osoby, která vykonává činnost zařízení,

Více

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče. Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1. tel., fax: ,

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče. Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1. tel., fax: , Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1 tel., fax: 566 523 132, e-mail: velmez@vuvm.cz Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Náměstí 79/3,

Více

Individuální vzdělávací plán pro Mateřské školy. Vzorový návrh. Fotografie oceněné Férové školy ZŠ a MŠ Svitavy-Lačnov

Individuální vzdělávací plán pro Mateřské školy. Vzorový návrh. Fotografie oceněné Férové školy ZŠ a MŠ Svitavy-Lačnov Individuální vzdělávací plán pro Mateřské školy Vzorový návrh Fotografie oceněné Férové školy ZŠ a MŠ Svitavy-Lačnov Individuální vzdělávací plán Škola Jméno a příjmení žáka/žákyně Datum narození Třída

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 042 110/99-5077 Signatura: ad2ns201 Oblastní pracoviště č. 4 Plzeň Okresní pracoviště Klatovy INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Zvláštní škola, Kašperské Hory, Bohdana

Více

JEDNACÍ ŘÁD KOMISÍ RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 PRO VOLEBNÍ OBDOBÍ Účinný od

JEDNACÍ ŘÁD KOMISÍ RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 PRO VOLEBNÍ OBDOBÍ Účinný od JEDNACÍ ŘÁD KOMISÍ RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 PRO VOLEBNÍ OBDOBÍ 2018-2022 Účinný od 14.11.2018 Schválený usnesením Rady MČ Praha 7 č. 0793/18-R z jednání č. 74, ze dne 13.11.2018 Obsah Preambule... 3

Více

STANOVY. Spolku rodičů a přátel dětí školy při ZŠ Liberec, Lesní, z.s.

STANOVY. Spolku rodičů a přátel dětí školy při ZŠ Liberec, Lesní, z.s. STANOVY Spolku rodičů a přátel dětí školy při ZŠ Liberec, Lesní, z.s. I. Úvodní ustanovení 1. Spolek rodičů a přátel dětí školy při ZŠ Liberec, Lesní, z.s. je dobrovolným svazkem rodičů, zákonných zástupců

Více

SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA LOUNY. Stanovy. Sídlo: Poděbradova 661, Louny IČO: Založen:

SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA LOUNY. Stanovy. Sídlo: Poděbradova 661, Louny IČO: Založen: SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA LOUNY Stanovy Sídlo: Poděbradova 661, 440 01 Louny IČO: 64018130 Založen: 4.3.1992 2017 I. Základní ustanovení 1. Sdružení, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování,

Více

PROJEKT: Kariérové poradenství a psychologická pomoc žákům ve škole R.Č: CZ.1.07/1.1.26/02.0002 PORADENSKÝ TÝM NÁPLŇ PRÁCE

PROJEKT: Kariérové poradenství a psychologická pomoc žákům ve škole R.Č: CZ.1.07/1.1.26/02.0002 PORADENSKÝ TÝM NÁPLŇ PRÁCE PROJEKT: Kariérové poradenství a psychologická pomoc žákům ve škole R.Č: CZ.1.07/1.1.26/02.0002 PORADENSKÝ TÝM NÁPLŇ PRÁCE Školní psycholog - poskytuje poradenství žákům (cílové skupině) - poskytuje a

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE SE SPECIÁLNÍMI TŘÍDAMI DUHA, PRAHA 5 KOŠÍŘE, TROJDÍLNÁ 1117, z. s. Trojdílná 1117/18, Praha 5 - Košíře

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE SE SPECIÁLNÍMI TŘÍDAMI DUHA, PRAHA 5 KOŠÍŘE, TROJDÍLNÁ 1117, z. s. Trojdílná 1117/18, Praha 5 - Košíře STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE SE SPECIÁLNÍMI TŘÍDAMI DUHA, PRAHA 5 KOŠÍŘE, TROJDÍLNÁ 1117, z. s. Trojdílná 1117/18, Praha 5 - Košíře I. Základní ustanovení Spolek rodičů při Mateřské škole se

Více

Statut. Okresní hospodářské komory Olomouc. Část první Základní ustanovení

Statut. Okresní hospodářské komory Olomouc. Část první Základní ustanovení Statut Okresní hospodářské komory Olomouc Část první Základní ustanovení čl. 1 1. Okresní hospodářská komora Olomouc (dále jen Komora) je ustavena na základě zákona č. 301/1992 Sb. v platném znění o Hospodářské

Více

Dětský domov a Školní jídelna, Krnsko, Horní Krnsko 180 V N I T Ř N Í Ř Á D

Dětský domov a Školní jídelna, Krnsko, Horní Krnsko 180 V N I T Ř N Í Ř Á D Dětský domov a Školní jídelna, Krnsko, Horní Krnsko 180 V N I T Ř N Í Ř Á D Obsah: Čl. 1. Charakteristika a struktura školského zařízení Čl. 2. Postup při příjímání, přemísťování a propouštění dětí a další

Více

KONTAKT: Ing. BAČÍKOVÁ HANA, TELEFON: 317 740 134

KONTAKT: Ing. BAČÍKOVÁ HANA, TELEFON: 317 740 134 TLOSKOV KONTAKT: Ing. BAČÍKOVÁ HANA, TELEFON: 317 740 134 1. Kde je služba poskytována, vybavení místnosti, pomůcky Služba je poskytována v 1. patře hlavní budovy - ZÁMEK (přístup výtahem). Učebna je vybavena

Více

STANOVY RADY RODIČŮ PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE, PRAHA 5 BARRANDOV, KURANDOVÉ 669, z. s. Kurandové 669/8, 152 00 Praha 5 Hlubočepy

STANOVY RADY RODIČŮ PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE, PRAHA 5 BARRANDOV, KURANDOVÉ 669, z. s. Kurandové 669/8, 152 00 Praha 5 Hlubočepy STANOVY RADY RODIČŮ PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE, PRAHA 5 BARRANDOV, KURANDOVÉ 669, z. s. Kurandové 669/8, 152 00 Praha 5 Hlubočepy I. Základní ustanovení 1. Rada rodičů při Mateřské škole, Praha 5 Barrandov, Kurandové

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole ZÁKLADNÍ ŠKOLA HOROMĚŘICE Velvarská 310, Horoměřice, 252 62, tel. 220 971 331 zs.horomerice@centrum.cz Program poradenských služeb ve škole Č. j.: 84/2018 Poradenské služby jsou zajišťovány týmem pracovníků

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole Školní poradenské pracoviště Ředitelka základní školy, Kaplice, Omlenická 436 zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním poradenským pracovištěm,

Více

Základní škola, Praha 9 Satalice, K Cihelně 137. K Cihelně 137/8, Praha-Satalice. Řád školní družiny

Základní škola, Praha 9 Satalice, K Cihelně 137. K Cihelně 137/8, Praha-Satalice. Řád školní družiny Řád školní družiny Tato směrnice je vydána v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., školský zákon v platném znění. Je součástí Školního řádu školy, určuje pravidla provozu školní družiny (dále jen ŠD), stanoví

Více

Vnitřní řád. Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Na Horách

Vnitřní řád. Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Na Horách Vnitřní řád Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Na Horách Obsah 1. Charakteristika a struktura zařízení... 3 1.1 Název právnické osoby, která vykonává činnost zařízení, sídlo a kontakty... 3 1.2

Více

22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8

22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8 22/ ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola speciální a Praktická škola, Praha 6, Rooseveltova 8 I. Úvodní ustanovení 1. Základní škola speciální a Praktická škola vydává podle zákona č. 49/2009 Sb. (školský zákon)

Více

STANDARD č. 16 ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY

STANDARD č. 16 ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY SOL STANDARD č. 16 ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc při Dětském centru R. A. Dvorského 1710 544 01 Dvůr Králové nad Labem provozované Sdružením

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNEČNICE KLADNO ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNEČNICE KLADNO ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNEČNICE KLADNO ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 4. 1. 2018 I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel MŠ SLUNEČNICE KLADNO Identifikační číslo spolku:

Více

VNITŘNÍ ŘÁD Dětský domov se školou Dobřichovice

VNITŘNÍ ŘÁD Dětský domov se školou Dobřichovice Dětský domov se školou, středisko výchovné péče, základní škola a školní jídelna Dobřichovice Pražská 151, 252 29 Dobřichovice VNITŘNÍ ŘÁD Dětský domov se školou Dobřichovice č. j. 419/2019 SVPD Obsah

Více

Diagnostický ústav pro mládež, středisko výchovné péče a školní jídelna Brno, Veslařská 246

Diagnostický ústav pro mládež, středisko výchovné péče a školní jídelna Brno, Veslařská 246 Diagnostický ústav pro mládež, středisko výchovné péče a školní jídelna Brno, Veslařská 246 1 Diagnostický ústav pro mládež, středisko výchovné péče a školní jídelna Brno, Veslařská 246 V N I T Ř N Í Ř

Více

Základní listina komunitního plánování sociálních služeb

Základní listina komunitního plánování sociálních služeb Základní listina komunitního plánování sociálních služeb Svazek obcí mikroregionu Hlučínsko - západ Projekt Sociální služby Sdružení obcí Hlučínska je spolufinancován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního

Více

Základní škola a Mateřská škola Žimutice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ

Základní škola a Mateřská škola Žimutice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ Základní škola a Mateřská škola Žimutice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY I.Práva a povinnosti účastníků předškolní výchovy a vzdělávání 1.Základní cíle mateřské školy při zabezpečování předškolní výchovy a vzdělávání

Více

Vyhláška MŠMT č. 458/2005 Sb.

Vyhláška MŠMT č. 458/2005 Sb. Vyhláška MŠMT č. 458/2005 Sb. ze dne 10. listopadu 2005, kterou se upravují podrobnosti o organizaci výchovně vzdělávací péče ve střediscích výchovné péče Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále

Více

ZÁKON. ze dne 5. února Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ

ZÁKON. ze dne 5. února Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ ZÁKON č. 109/2002 Sb., o výkonu ústavní výchovy nebo ochranné výchovy ve školských zařízeních a o preventivně výchovné péči ve školských zařízeních a o změně dalších zákonů ze dne 5. února 2002 Parlament

Více

Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, založené dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů,

Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, založené dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, NÁVRH STANOV I. Úvodní ustanovení Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, se sídlem U Školské zahrady 4, 182 00 Praha 8, IČ 457 73 530, založené dle tehdy platného

Více

I. Příloha ŠVP ZV 03/2016. Vlastní hodnocení školy

I. Příloha ŠVP ZV 03/2016. Vlastní hodnocení školy I. Příloha ŠVP ZV 03/2016 Vlastní hodnocení školy 0 HLAVNÍ OBLASTI VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY JSOU VŽDY: 1. Podmínky ke vzdělávání 2. Průběh vzdělávání 3. Podpora školy žákům a studentům, spolupráce s rodiči,

Více

Výchovný ústav, střední škola a školní jídelna, Žulová, Komenského 154. Vnitřní řád. ředitelka

Výchovný ústav, střední škola a školní jídelna, Žulová, Komenského 154. Vnitřní řád. ředitelka Výchovný ústav, střední škola a školní jídelna, Žulová, Komenského 154 Vnitřní řád V Žulové 28. 8. 2015 Mgr. Soňa Staňková ředitelka Obsah: 1. Charakteristika a struktura zařízení str. 3 2. Postup při

Více

Obecným obsahem poradenských služeb je tedy činnost přispívající

Obecným obsahem poradenských služeb je tedy činnost přispívající A. Koncepce činnosti, aktivity, orientace B.1. Základní charakteristika zařízení Pedagogicko-psychologická poradna (PPP) zajišťuje spektrum psychologických a speciálně pedagogických služeb, které jsou

Více

DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA, HORNÍ PLANÁ, SÍDLIŠTĚ MÍRU 4O

DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA, HORNÍ PLANÁ, SÍDLIŠTĚ MÍRU 4O DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ŠKOLNÍ JÍDELNA, HORNÍ PLANÁ, SÍDLIŠTĚ MÍRU 4O Ředitel v souladu se zákonem č. 109/2002 Sb., ve znění pozdějších předpisů vydává Vnitřní řád -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

1. Práva a povinnosti žáků ve školní družině

1. Práva a povinnosti žáků ve školní družině Základní škola a mateřská škola Hradec nad Svitavou, okres Svitavy, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Část 3 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: HRS III/ /2015 Skartační znak: S 10 Vypracovaly:

Více

Organizační směrnice č. 51/2013/SŘ. Pravidla pro používání informačního systému FOSTER

Organizační směrnice č. 51/2013/SŘ. Pravidla pro používání informačního systému FOSTER Organizační směrnice č. 51/2013/SŘ Pravidla pro používání informačního systému FOSTER Čj.: SŠNM/2303/2013 Zpracoval: Mgr. Jaroslav Lainz, speciální pedagog - etoped Schválila: PaedDr. Olga Talášková, ředitelka

Více

1. Charakteristika a struktura zařízení

1. Charakteristika a struktura zařízení 1 Výchovný ústav a střední škola Dřevohostice, Novosady 248, 751 14 Dřevohostice, tel/fax.581711022, 581711307 e-mail: reditel@vumdrevohostice.cz www.vumdrevohostice.cz VNITŘNÍ ŘÁD Mgr. Karel Jakubál ředitel

Více

DĚTSKÝ DOMOV KARLOVY VARY A OSTROV. se sídlem: Dukelských hrdinů 610, 363 01 Ostrov VNITŘNÍ ŘÁD. Zpracoval: Mgr. Petr Zmuda. Kontrolu dodržování

DĚTSKÝ DOMOV KARLOVY VARY A OSTROV. se sídlem: Dukelských hrdinů 610, 363 01 Ostrov VNITŘNÍ ŘÁD. Zpracoval: Mgr. Petr Zmuda. Kontrolu dodržování DĚTSKÝ DOMOV KARLOVY VARY A OSTROV se sídlem: Dukelských hrdinů 610, 363 01 Ostrov VNITŘNÍ ŘÁD Zpracoval: Mgr. Petr Zmuda Kontrolu dodržování předpisu provádí: Ředitel dětského domova, vedoucí zaměstnanci

Více

VNITŘNÍ ŘÁD. Úvodní ustanovení

VNITŘNÍ ŘÁD. Úvodní ustanovení VNITŘNÍ ŘÁD 1 Úvodní ustanovení Vnitřní řád Domu dětí a mládeže Pelíšek, Vrchlabí(dále jen DDM) vydává ředitel organizace na základě 30 zákona číslo 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

Vnitřní řád Dětský diagnostický ústav, středisko výchovné péče, základní škola a školní jídelna, Hradec Králové

Vnitřní řád Dětský diagnostický ústav, středisko výchovné péče, základní škola a školní jídelna, Hradec Králové Vnitřní řád Dětského diagnostického ústavu, střediska výchovné péče, základní školy a školní jídelny, Hradec Králové, Říčařova 277 1 Vnitřní řád je vydán v souladu s 34 ods. (1) písm. a) zákona č.109/2002

Více

Na základě ustanovení 305 odst. 1 zákona č. 262/2006 Sb. zákoníku práce v platném znění vydávám jako statutární orgán školy tento vnitřní předpis.

Na základě ustanovení 305 odst. 1 zákona č. 262/2006 Sb. zákoníku práce v platném znění vydávám jako statutární orgán školy tento vnitřní předpis. Základní škola a Mateřská škola, Strážek, příspěvková organizace se sídlem Strážek 27 1. Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak ZŠ a MŠ12/2013/KN A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada

Více

Program Školního poradenského pracoviště na školní rok

Program Školního poradenského pracoviště na školní rok Program Školního poradenského pracoviště na školní rok 2017-2018 Školní poradenské pracoviště ZŠ a MŠ Ukrajinská 19, Ostrava Poruba, příspěvková organizace Od 1. 9. 2017 je v ZŠ a MŠ Ukrajinská 19, v Ostravě

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Obsah 1. Charakteristika zařízení... 2 2. Stanovení cílů minimální prevence... 2 2.1. Vytyčení cílů... 2 2.2 Cíle primární prevence... 3 3 Aktivity MPP pro jednotlivé cílové

Více

VNITŘNÍ ŘÁD VÝCHOVNÉHO ÚSTAVU

VNITŘNÍ ŘÁD VÝCHOVNÉHO ÚSTAVU VNITŘNÍ PŘEDPIS č. 4/2017 VNITŘNÍ ŘÁD VÝCHOVNÉHO ÚSTAVU Platnost od 27.9.2017 Účinnost od 1.10.2017 Ředitel Výchovného ústavu a střední školy, Olešnice na Moravě, Trpínská 317 vydává v souladu se Zákonem

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM. pro školní rok 2017/2018. (pracoviště Velké Meziříčí)

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM. pro školní rok 2017/2018. (pracoviště Velké Meziříčí) VÝCHOVNÝ ÚSTAV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA, STŘEDNÍ ŠKOLA A STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1 tel./fax 566 523 132 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM pro školní rok 2017/2018 (pracoviště Velké Meziříčí)

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN

STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN Článek 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů ZŠ Merklín u Přeštic Sídlo: Školní 249, 334 52 Merklín Článek 2 Účel spolku 1. Spolek rodičů ZŠ Merklín (dále jen Spolek

Více

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace SNP 2304/6, Ústí nad Labem, IČ 44226233 SMĚRNICE č. 17/2007 Poradenské sluţby ve škole Obsah: ČL.1 ČL.2 ČL.3 ČL.4 ČL.5

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE CHRUDIM

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE CHRUDIM STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE CHRUDIM Článek 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů a přátel DDM Chrudim Sídlo: Palackého 418, 537 01, Chrudim Článek 2 Účel spolku 1. Spolek rodičů

Více

Přezkoumání: Mgr. B. Kamasová manažerka kvality Účinnost: Schválení: Ing. M. Hlatký vedoucí zařízení Verze: 01

Přezkoumání: Mgr. B. Kamasová manažerka kvality Účinnost: Schválení: Ing. M. Hlatký vedoucí zařízení Verze: 01 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Nahrazuje: Dokument Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby ze dne 1. 7. 2011 Proces Jméno a příjmení Funkce Podpis Domov

Více

VNITŘNÍ ŘÁD Zpracoval: Mgr. Roman Pejša

VNITŘNÍ ŘÁD Zpracoval: Mgr. Roman Pejša VNITŘNÍ ŘÁD Zpracoval: Mgr. Roman Pejša ředitel DD, ZŠ a MŠ Ledce, příspěvková organizace Č.j. 123/2017/DDLKL Platný od: 1.2.2017 OBSAH 1 CHARAKTERISTIKA A STRUKTURA ZAŘÍZENÍ... 5 a) Název zařízení, adresa,

Více

STANOVY. Autisté jihu, spolek. Čl. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

STANOVY. Autisté jihu, spolek. Čl. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ STANOVY Autisté jihu, spolek Čl. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Při vědomí potřebnosti zkvalitnění života našich dětí s poruchou autistického spektra (dále jen PAS) jsme se rozhodli založit tento spolek. Spolek

Více

Směrnice č. 34. Pracovní řád. Příloha č.1 Pracovní doba, úřední dny Příloha č.2 Evidenční docházkový list

Směrnice č. 34. Pracovní řád. Příloha č.1 Pracovní doba, úřední dny Příloha č.2 Evidenční docházkový list Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51 Směrnice č. 34 Příloha č.1 Pracovní doba, úřední dny Příloha č.2 Evidenční docházkový list Pracovní řád 2014 1 Úvodní

Více

PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE

PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE Poradenské služby jsou ve škole zajišťovány školním poradenským pracovištěm (dále jen ŠPP) a jsou poskytovány žákům, učitelům a rodičům (zákonným zástupcům). Pracovníci

Více

Základní škola, Liberec, Vrchlického 262/17, příspěvková organizace Adresa: ZŠ, Vrchlického 262/17, Liberec 13

Základní škola, Liberec, Vrchlického 262/17, příspěvková organizace Adresa: ZŠ, Vrchlického 262/17, Liberec 13 Základní škola, Liberec, Vrchlického 262/17, příspěvková organizace Adresa: ZŠ, Vrchlického 262/17, 460 14 Liberec 13 tel. 488 880 160 IČO:467 467 57 E-mail: skola@vrchlickeho.cz Internet: www.vrchlickeho.cz

Více

Statut Komise pro výchovu a vzdělávání Rady města Lanškroun

Statut Komise pro výchovu a vzdělávání Rady města Lanškroun Kancelář starosty a tajemníka Čj.: MULA 20873/2015 Počet listů dokumentu: 4 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 53.2 nám. J. M. Marků 12, 563 16 Lanškroun, www.lanskroun.eu Statut Komise pro výchovu a

Více

Stanovy. Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8. I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ).

Stanovy. Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8. I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ). Stanovy Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ). II. Sídlo 2.1 Základní škola, Praha 8, Palmovka 8/468, PSČ 180

Více

Vnitřní řád výchovného ústavu

Vnitřní řád výchovného ústavu Ředitel Výchovného ústavu a střední školy, Olešnice na Moravě, Trpínská 317 vydává v souladu se Zákonem č. 109/2002 Sb., o výkonu ústavní výchovy nebo ochranné výchovy ve školských zařízeních a o preventivně

Více