STAVEBNĚ TECHNICKÝ - MYKOLOGICKÝ PRŮZKUM

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STAVEBNĚ TECHNICKÝ - MYKOLOGICKÝ PRŮZKUM"

Transkript

1 STAVENĚ TECHNICKÝ - MYKOLOGICKÝ PRŮZKUM OJEKT : TUSAROVA č.p. 1235/32, Praha 7- Holešovice Č. ZAK. : 2014/04/05 DUEN 2014 OJEDNATEL : CRE s.r.o., Jankovcova 2c, Praha 7 VYPRACOVAL : Ing. Petr Procházka, Ing. Jaroslav Jankovský SPOLUPRÁCE : Ing. Jaroslav Jankovský, Ing. Josef Rubek

2 2 Obsah I. ÚVOD...3 II. PRŮZKUMNÉ PRÁCE... 4 II.1 MYKOLOGICKÝ PRŮZKUM... 4 II.1.1 POPIS KROVU A STROPNÍ KONSTRUKCE... 4 II.1.2 METODIKA... 4 II.1.3 KROV NÁLEZ... 5 II ZJIŠTĚNÝ STAV KROVŮ - TA II Krov 1- stolice, směr k ulici... 7 II Krov 2- stolice, směr dvůr... 8 II Krček... 9 II.1.4 HODNOCENÍ ZJIŠTĚNÝCH VÝSLEDKŮ II KROV II STROP II.1.5 CELKOVÉ HODNOCENÍ DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ SEZNAM PŘÍLOH NA KONCI ZPRÁVY 01) Půdorys krovu, číslování vazeb 02-07) Schéma sond do stropu pod půdou (6x A4) 08a,b) Schéma plné vazby krovů - 2x A4 09) Důležité zásady při provádění sanace dř. konstrukcí, související normy 10) Vysvětlivky symbolů typového označení prostředků dle ČSN ) Fotografická dokumentace, tištěná 12) CD s fotografickou dokumentací Přílohy jsou řazeny v uvedeném pořadí.

3 3 I. ÚVOD Na základě cenové nabídky ze dne a objednávky c. Martina Lenocha byl proveden stavebně technický - mykologický - průzkum objektu v ulici Tusarova č.p. 1235/32 v Praze 7 - Holešovicích. Průzkum byl zaměřen na: - posouzení stavu konstrukce krovu z hlediska poškození biologickými škůdci Průzkumné práce byly provedeny v první polovině dubna Jako podklad pro průzkum jsme obdrželi půdorys předmětného krovu. Dovolujeme si upozornit, že část závěr stavebně technického průzkumu má pouze omezenou časovou platnost - maximálně 1 rok, neboť vlivem povětrnosti a působení biotických škůdců i dalších faktorů může dojít ke zhoršení stavu některých konstrukcí.

4 4 II. PRŮZKUMNÉ PRÁCE II.1 MYKOLOGICKÝ PRŮZKUM II.1.1 POPIS KROVU A STROPNÍ KONSTRUKCE Konstrukce sestává ze tří částí - krovy nesoucí zastřešení obou půd jsou vyhotovené ve vaznicové soustavě jako stojatá stolice z řezaných trámů. Tyto dvě prakticky shodné a symetrické konstrukce jsou spojené krovem krčku nad chodbovým traktem - zde se jedná o jednoduchou krokevní konstrukci bez podélného vázání, pouze s jednoduchými kleštinami. Zmíněné stojaté stolice hlavních krovů jsou provedené se střední i vrcholovou vaznicí, které jsou podpírané sloupky na stropní, respektive vazné trámy (ty jsou uložené na obvodové a střední zdivo. Opření sloupků přímo do stropních trámů je na uličních traktech obou půd. Na prvcích konstrukce jsou dochované zbytky starého růžového minerálního protipožárního nátěru, který se aplikoval v období druhé svět. války. V místech dlouhodobého zatékání (především vrcholová část, komínové výměny) jsou patrné tmavé mapy, vzniklé vymýváním tohoto nátěru. Zastropení uličních traktů je dřevěné trámové, dvorních Ž. Pochozí plocha je tvořená plastbetonem na původních půdovkách. Násyp je suťový, záklop na stropnicích je prkenný lištovaný. Stropní trámy jsou řezané profily, ve zhlaví opatřené karbolovým nátěrem (z doby instalace). Schéma plné vazby krovu je v příloze č. 08 na konci zprávy. II.1.2 METODIKA Průzkum byl proveden dne pomocí smyslových metod, posouzením podle vzhledu, barvy, deformace, narušení povrchu dřevěných prvků a doplněn o jednoduché mechanické zkoušky spojené s mikrosondami (vryp dlátem, záseky tesařským kladívkem, vývrt vrtákem), na základě charakteristiky dlabu nebo vrypu, vzhledu a lámavosti třísek, řezného odporu při vniku vrtáku do dřeva a vzhledu vývrtu. Dále pak podle velikosti, tvaru a množství larválních chodbiček, výletových otvorů dřevokazného hmyzu a ostatních biotických znehodnocujících činitelů. Konstrukce krovu byla v přístupné patní části posouzena prvek po prvku, v nepřístupné výšce orientačně vizuálně /event. dle možnosti přístupu ze žebříku lokálně/. Pro možnost popisu jednotlivých vazeb jsou tyto číslovány (dokola) - viz schéma v příloze č. 01. Stav prvků zastoupených v jednotlivých vazbách je zaznamenán v dále uvedené tabulce. Vodorovné prvky jsou hodnoceny vždy směrem dopředu, tj. od nižšího čísla pozice k vyššímu (např. pozednice v úseku mezi vazbami č. 3 4 je popsána pod pozicí č. 3). Konstrukce stropu byla posouzena v otevřených sondách stav přístupných stropních trámů v jednotlivých sondách je popsán v níže uvedené tabulce. Schéma sond je zakresleno v přílohách č na konci zprávy.

5 5 II.1.3 KROV NÁLEZ Pozn. k orientaci v tabulce: KROV v horním vodorovném řádku (zvýrazněném) je uvedeno číslo pozice prvku podle číslování ve schématu, dále všechny prvky zastoupené v konstrukci a poznámka pro případné upřesnění hodnocení nebo uvedení dalších skutečností. V následujících řádcích je uveden stav prvků, které se v jednotlivých pozicích vyskytují pokud ten který prvek v dané pozici není zastoupen, je vyjádřena jeho absence symbolem, pokud je pro posouzení nepřístupný, je označen N. STROP v tabulce je v horním řádku uvedeno číslo sondy nebo lokalizace stropních prvků v konstrukci. Dále je uvedeno číslo stropního trámu (ST) a následuje jeho zjištěný stav - ve zhlaví, na hranici uložení na zdivo (vnitřní líc zdi) a v přístupné části volné délky trámu. Stupeň poškození dřeva prvků je vyjádřen následujícími symboly: A dřevo zcela bez poškození, týká se to převážně nově zabudovaného dřeva; dřevo bez poškození nebo povrchově až mělce poškozené (cca do hloubky 1 cm) C dřevo hloubkově poškozené (hloubka poškození nad 1 cm /většinou 2-3 cm/, zpravidla však méně než do 1/3 plochy průřezu posuzovaného prvku) C! důraz na hloubkové poškození prvku; výrazně hloubkové poškození D dřevo poškozené nad 1/3 plochy průřezu silné biotické poškození až úplná destrukce dřeva, způsobená většinou intenzivním rozvojem dřevokazných hub, případně dřevokazného hmyzu, nejčastěji čeledi tesaříkovitých /Cerambycidae/ -C (respekt. C v úsporném zápisu), C-D (respekt CD ) vyjadřují stav mezi uvedenými stupni, respektive kolísání stavu v délce posuzovaného prvku /jeho části/ Na základě uvedené klasifikace poškození lze obecně stanovit následující opatření: Prvky poškozené povrchově nebo mělce /stav, -C / je po mechanickém očištění - odstranění destruované vrstvy, možno ponechat v konstrukci. ez uvedeného mechanického čištění nebude konzervace prvků účinná, neboť přípravek nepronikne destruovanou vrstvou a neposkytne ochranu již relativně zdravé zóně dřeva. Hloubkově poškozené prvky /stav C, C! / již představují statická rizika a je nutné je staticky posoudit a případně provést jejich zpevnění vhodnými příložkami, vložením plátu apod./. Prvky silně bioticky poškozené /stav C-D, D / bude nutné nahradit (jejich části) novým dřevem. Použité zkratky a symboly: N prvek /jeho část/ je nepřístupný _ prvek není v pozici zastoupen viz. prvek posouzen pouze orientačně vizuálně (obtížně přístupný)? nejistota hodnocení stavu (nedostatečný přístup, rozkrytí apod.) min. minimálně I poškození dřevokazným hmyzem /Insecta/ I O: poškození na oblině prvku I HR: poškození na hraně prvku (I Č -poškoz. červotočem, I T -poškoz. tesaříkem, I P -pilořitkou); V.O. výletový otvor H hniloba HH hnědá hniloba (způsobená celulosovorními dřevokaz. houbami /destrukce dřeva/) VH vláknitá hniloba (způsobená převážně ligninovorními houbami /koroze dřeva/) HP/P/SP/ZP horní/boční/spodní/zadní plocha prvku poz. pozice (v číslování vazeb krovu)

6 6 Označení prvků konstrukce: PO pozednice K krokev VAZ vaznice (VAZ-s: střední vaznice; VAZ-v: vrcholová vaznice) VM-K výměna krokví VT vazný trám SL sloupek plné vazby (SL-s: sloupek pod střední vaznicí; SL-v: sloupek pod vrcholovou vaznicí) PA pásek (PA ½ : první je ve směru posuzování od nižší pozice k vyšší); PA-s: pásek sloupku pod střední vaznicí, PA-v: pásek sloupku pod vrcholovou vaznicí VZ vzpěra KL kleštiny (KL-sp: spodní, KL-h: horní kleštiny) ST stropní trám Tučně s podtržením jsou vyznačeny plné vazby. Lomítkem v zápisu stupně poškození prvku je oddělen úsek, pro který platí uvedené hodnocení; např. označení C, I/ znamená: spodní část prvku stav C, poškození dřevokaz. hmyzem, dále stav. Označení CD, H/ / C! znamená: spodní část prvku poškozena ve stupni C-D hnilobou, volná délka (ve střední části) prvku stav a v horním konci silné poškození dřevokaz. hmyzem ve stupni C!. U prvků, kde je poškozena jen jejich část, je uvedena přibliž. délka (v m) poškozené části např. CD 0,5m/. Jsou- li v pozici prvky dva (např. pásek PA), lomítkem je odděleno hodnocení prvního a druhého prvku. Hodnocení konstrukce krovu se sedlovou střechou je provedeno vždy zde dvou stranod uliční fasády směrem k vrcholu (hřebenu) a od dvorní fasády směrem k vrcholu; u pultové konstrukce potom pouze z jedné strany. Vrcholová vaznice (VAZ-v) - pokud se v konstrukci vyskytuje, její sloupek (SL-v) v č. pásků (PA-v) jsou uváděny pro danou pozici jen 1 x (v rámci hodnocení jedné strany krovu), protože vaznice je ve středu konstrukce.

7 II ZJIŠTĚNÝ STAV KROVŮ - TA. II Krov 1- stolice, směr k ulici č.: PO VAZ-s VAZ-v K VT SL-s VZ KLsp// KL-h PA-s// PA-v 1 viz dtto dtto - čelo* N/ čelo* N/ / // / / // viz. / 4 dtto dtto dtto dtto - čelo N/ čelo N/ / // / / // viz. / 8 dtto dtto dtto dtto - čelo N/ čelo N/ / // / / // viz. / SL-v čelo* N/ čelo N/ čelo N/ Pozn.: *) SL. VZ jsou čep. do ST pod podlahou 12 dtto , končí, končí viz., končí* *) štít 14 - * / - přeruš. komínem * *) již hodnoceno; 15 - dtto K14, 15 do VM mezi štítem a 16: viz., 2x 16 - zhlaví / /* 17, končí - / - přeruš. komínem / // / / - *) zhl. střed. zeď: K 17 do VM mezi 16-17: viz., zateč Ú zhl. / - / - 22 Ú zhl. / 28 - / - přeruš. komínem / // / / K28, 29 do VM mezi 27- štít: viz., 2x, zateč. 29, končí, končí - dtto

8 II Krov 2- stolice, směr dvůr 8 č.: PO VAZ-s VAZ-v K VT SL-s VZ KLsp// KL-h PA-s// PA-v SL-v Pozn.: 1 viz za PO je množství sutě 2 dtto dtto - čelo N/ čelo N/ / // / / // viz. / 4 dtto dtto dtto dtto - čelo N/ čelo N/ / // / / // viz. / 8 dtto dtto viz., zateč. - čelo N/ čelo N/ / // / / // viz. / čelo N/ čelo N/ čelo N/ * *) horní konec zateč., ocel. držák 11 dtto viz ,, končí viz., *) PO je končí* končí naklopená; štít 14 - * * *) již hodnoceno K14, 15 do VM mezi štít a 16: silně zateč., riziko povrch.poškoz na K14 až 19 jsou ocel. držáky komín. lávek: zateč zhl. / čelo N/ čelo N/ / // /, 1x - 18, končí, končí - / * *) přeruš. na VAZ-s Ú / Ú * *) uložena na VAZ-s * *) vedle K25 je krátká souběž. K25 : 26 - líc / * / // /, 1x - * pata krovu je zavalena sutí

9 č.: PO VAZ-s VAZ-v K VT SL-s VZ KL-sp// KL-h PA-s// PA-v 9 SL-v Pozn.: , končí, končí K27, 28 do VM mezi 26- štít: viz., zateč.; Na K24-28: držáky lávekzateč. Pozn.: krov1- v úseku č jsou K na VAZ-s přerušené, zlom střechy; krov2- v úseku č jsou K na VAZ-s přerušené, zlom střechy. II Krček č.: PO K KL Pozn. strana A , 1x 4 dtto 5 dtto 6 dtto 7 dtto 8 dtto 9 dtto 10, končí dtto 11 - zhl. N/ dtto? K na úžlabí 12 - zhl. N*/ - *) K uložena na K20 Ú dvorní stolice 13 - dtto - dtto strana , 1x 4 dtto 5 dtto 6 dtto 7 dtto 8 dtto 9 dtto 10, končí dtto 11 - zhl. N/ dtto? K na úžlabí 12 - zhl. N*/ dtto *) K uložena na K22 Ú dvorní stolice 13 - dtto dtto dtto

10 II STAV STROPU V SONDÁCH NAD POD KROVEM - TA. 10 Sonda Přístupné Stav č.: prvky (ST) S1 ST01 C/ ST02 / S2 ST01 / ST02 / S3 ST01 / ST02 / S4 ST01 C/ ST02 N/ S5 ST01 / ST02 N/ S6 ST01 C!/C!/C/ ST02 C!/C/C/ Pozn.:

11 II.1.4 HODNOCENÍ ZJIŠTĚNÝCH VÝSLEDKŮ II KROV Stav krovu (všech tří konstrukcí) je z hlediska poškození biologickými škůdci příznivý. Průzkumem nebylo zjištěno žádné významné biotické poškození konstrukcí. Nelze vyloučit lokální poškození některých krokví v obtížně přístupné vrcholové části, hlavně v místech zatékání u ocel. držáků komínových lávek, v úsecích komínových výměn, event. z horních ploch trámů pod latěmi - toto se ověří po rozkrytí střešního pláště. ude se ale jednat o mělká poškození bez významného oslabení profilů a postačí prvky očistit a konzervovat. Pokud bude půdní prostor plánován pro bytovou vestavbu, doporučujeme ověřit u obou půd uložení sloupků pod vaznicemi do stropních trámů pod podlahou půdriziko poškození ale není velké. Příznivý stav konstrukcí nevyžaduje provedení tesařských zásahů a bude možné (pokud vyhovují z pohledu statiky a dispozičně) je ponechat k dalšímu využití. Pro dlouhodobé využití doporučujeme provést plošnou preventivní fungiinsekticidní konzervaci. Účinná konzervace předpokládá čistý povrch trámů. Je proto potřeba provést mechanické čištění konstrukce, kdy se odstraní zbytky starého minerálního nátěru, povrchově místy chemicky či bioticky korodovaná dřevní vrstva, dále letité prachové nánosy, biologické znečištění apod. Čištění se provede ocelovými kartáči a rotačními brusnými nástroji. Na konzervaci doporučujeme použít některý kvalitní preventivní fungiinsekticidní přípravek na bázi bóru a kvartérních amonných solí. Z tuzemských výrobků jsou k dispozici např. Adolit AQ typové označení dle ČSN : F, P, I P, 1, 2, 3, SP. Přípravek se aplikuje jako vodný, min. 10% roztok (ředění 1: 9), aby se docílilo nánosu min. 30g/m 2, (hodnoty pro třídy ohrožení 1, 2. Dále lze použít přípravek ochemit Q typové označení dle ČSN : F A, F, P, I P, 1, 2, 3, D, SP, přípravek se aplikuje jako vodný roztok v min. 10% koncentraci (10-15%) pro docílení min. nánosu 20g/m 2 a konečně Lignofix - E - Profi typové označení dle ČSN : F, P, I P, 1, 2, 3, S, aplikovaný jako vodný, min. 10% roztok pro docílení nánosu 20g/m 2 nebo oronit Q typové označení dle ČSN : F, P, I P, 1, 2, 3, S. Přípravek se aplikuje jako vodný, % roztok. Je k dispozici jako v čiré, hnědé či zelené verzi. Předpokladem účinné konzervace je již zmíněný čistý povrch trámů a dále dodržení technologických podmínek aplikace konzervantu. Jedná se o docílení předepsaného nánosu účinné látky a způsobu samotného ošetření. Pro aplikaci vodného roztoku je požadována teplota okolního vzduchu min. +5 C. Naopak, při aplikaci vodného roztoku v parných letních dnech je příjem roztoku /difusí/ do dřeva malý a je vhodné před konzervací provést mlžný postřik konstrukce vodou, aby se zvýšila vlhkost v povrchové vrstvě dřeva jinak se nedocílí předepsaného min. nánosu a konzervace je nedostatečná i při dvojnásobném nástřiku. Je potřeba dbát na to, aby byly ošetřené výsušné trhliny v trámech a tesařské spoje prvků. Přípravky Lignofix vyrábí fa Stachema Kolín s.r.o., Sokolská 1041, Mělník, přípravky oronit vyrábí fa Pragochema a.s, Přátelství 550, Praha 10 - Uhříněves, přípravky Adolit vyrábí fa Katres, s.r.o., Jiřího ze Vtelna 1731, Praha 9- Horní Počernice. Přípravky ochemit vyrábí fa ochemie s.r.o., Lidická 326, ohumín.

12 12 II STROP Stav stropu pod krovem, je dle možností přístupu v sondách též příznivý. V sondách S01 až S05 nebylo zjištěno závažné poškození stropních trámů. Prvky v sondě S06 jsou odhalené stropní trámy poškozeny hnilobou. U obou odhalených ST v sondě S06 je nezbytné provést opravu buďto nastavením trámu ve zdravé části (je potřeba zvětšit rozkrytí a ověřit volnou délku trámu) nebo jeho vynesením vhodnými příložkami (přičemž destruované zhlaví se po ukotvení příložek odstraní). Nastavení trámů se provede vždy ve zdravé části, na vhodný plátový, nejlépe šikmočelý spoj doplněný svorníky nebo dřevěnými kolíky. Méně poškozené prvky se pouze očistí, nebo opraví vložkami. Doporučuji v rámci budoucí výstavby rozkrytí celé plochy podlahy půdy a kontrolu z hlediska mykologického u všech stávajících stropních trámů. Zdravé trámy a event. nově zabudované dřevo postačí ošetřit výše uvedeným preventivním přípravkem viz. část II Krov. Důležité zásady při provádění sanace dřevěných konstrukcí a související normy jsou uvedeny v příloze č. 09. Vysvětlivky symbolů typového označení prostředků dle ČSN jsou uvedeny v příloze č. 10.

13 13 II.1.5 CELKOVÉ HODNOCENÍ DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ Stav krovu je z hlediska poškození dřevokaznými škůdci příznivý, průzkumem nebylo zjištěno závažné poškození prvků konstrukcí. Nelze vyloučit lokální poškození některých krokví v zatečených úsecích vrcholové části, ale bude se eventuálně jednat spíše o povrchová či mělká poškození bez nutnosti náhrady prvků. Pro dlouhodobé využití konstrukcí doporučujeme provést plošnou fungiinsekticidní konzervaci. Její účinnost přepokládá čistý povrch trámů a je proto potřeba provést nejprve mechanické čištění konstrukcí. V části půdního prostoru (především u krovu 2) je množství sutě a nánosy holubích exkrementů, které je nutné před konzervací a opravou střešního pláště vyklidit a případně prostor desinfikovat. Stav stropů v otevřených sondách je z hlediska poškození dřevokaznými škůdci příznivý, průzkumem bylo zjištěno pouze lokální poškození ST v sondě S06. Po provedení oprav zhlaví je možno konstrukci ponechat k dalšímu využití. Odhad rozsahu poškození stropních trámů je cca 15-20%. V Praze dne Ing. Jaroslav Jankovský a Ing. Petr Procházka

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23 Příl. č. 08a - Schéma plné vazby hlavních krovů- označení prvků VAZ-v K VAZ-s KL SL-v ulice PA VZ SL-s KL PO VT ST PŘÍL. Č. 08A

24 Příl. č. 08b -Schéma vazby krovu spojovacího krčku K KL PO PŘÍL. Č. 08

25 Pro informaci uvádíme důležité zásady při provádění sanace a související normy: Chemická ochrana konstrukce, zvláště, je-li prováděna dodatečně- v rámci rekonstrukce, je pouze dílčí ochranou /některé části prvků jsou pro konzervaci nepřístupné/. Důležitá je konstrukční ochrana dřeva, dřevěné prvky by neměly být ve styku s materiály s velkým difúzním odporem /tzn., že by neměly být např. zakryty či přímo hermeticky uzavřeny paronepropustnou fólií apod./, rizikový je styk prvku se zemí a se zdivem. Problematikou výrobní vlhkosti dřeva a aglomerovaných materiálů se zabývají normy ČSN a ČSN Při zateplování střešního pláště je důležité navrhnout skladbu v souladu s požadavky na tepelnou ochranu budov (řeší ČSN Tepelná ochrana budov) aby nedocházelo ke vzniku kondenzační vlhkosti na povrchu dřevěných konstrukčních prvků. Důležitým faktorem je vlhkost dřeva, ta by neměla překročit hodnotu 20%, která je považována za kritickou při vlhkosti dřeva nad 20% je konstrukce vystavena velkému riziku rozvoje dřevokazných škůdců. Důležitá je dále údržba objektu, zamezující průniku dešťové vody do dřevěné konstrukce. Problematiku ochrany dřeva řeší ČS normy skupiny především ČSN Ochrana dřeva. Základní ustanovení. Chemická ochrana (rok vydání1998), ČSN Ochrana dřeva. Zkoušení jakosti ochrany dřeva (rok vydání 1993), ČSN Ochrana dřeva. Technologické postupy impregnace dřeva proti biotickým škůdcům ( rok vydání 1989), ČSN Povrchová ochrana dřevěných konstrukcí proti ohni (rok vydání 1986) a ČSN EN ( ) Trvanlivost dřeva a materiálů na bázi dřeva. Preventivní účinnost ochranných prostředků na dřevo stanovená biologickými zkouškami. Část 1. Specifikace podle tříd ohrožení (rok vydání 1998) ČSN EN ( ) Trvanlivost dřeva a materiálů na bázi dřeva. Preventivní účinnost ochranných prostředků na dřevo stanovená biologickými zkouškami. Část 2. Klasifikace a označování (rok vydání 1997). PŘÍL. Č. 09

26 Vysvětlivky symbolů typového označení prostředků dle ČSN : účinnost přípravku: I P. preventivní účinnost proti hmyzu F A účinnost proti houbám třídy Ascomycetes /houby způsobující tzv.měkkou hnilobu/ F účinnost proti houbám třídy asidiomycetes /většina hub poškozujících dřevěné konstrukce/.. účinnost proti houbám způsobujícím modrání P.. účinnost proti plísním D.. ošetřené dřevo může být vystavené vlivu povětrnosti (bylo ověřeno polní zkouškou) E.. ošetřené dřevo může být zabudované v extrémních podmínkách v kontaktu se zemí nebo sladkou vodou (bylo ověřeno polní zkouškou) třídy ohrožení: 1. dřevo zabudované v interiéru staveb, pod střechou, zcela chráněno před povětrností, bez rizika vyluhování vodou, bez styku se zemí nebo neizolovaným zdivem; vlhkost dřeva za celou předpokládanou životnost nikdy /ani dočasně/ nepřesáhne 20% 2. dřevo zabudované v interiéru staveb, pod střechou, zcela chráněno před povětrností, bez rizika vyluhování vodou, bez styku se zemí, vysoká vlhkost okolního prostředí může vést k občasnému zvýšení vlhkosti nad 20% 3. dřevo v exteriéru staveb, nechráněné (nebo nedostatečně chráněné) před působením povětrnosti a vyluhováním vodou, bez styku se zemí. Vlhkost je opakovaně, často vyšší než 20% 4. dřevo je v přímém a trvalém styku se zemí /je v ní zabudováno/ nebo sladkou vodou, vlhkost dřeva je trvale vyšší než 20% 5. dřevo je v trvalém a přímém kontaktu s mořskou vodou způsob aplikace přípravku S. povrchový způsob aplikace P. hloubkový způsob aplikace SP.. oba způsoby aplikace PŘÍL. Č. 10

Datum: leden Zakázka č.: Objekt: bývalé kulturní středisko, Staré Křečany, okres Děčín;

Datum: leden Zakázka č.: Objekt: bývalé kulturní středisko, Staré Křečany, okres Děčín; Posouzení stavu konstrukce krovu a ochozů v sále nad. 1. NP v objektu bývalého kulturního domu ve Starých Křečanech, okr. Děčín, z hlediska poškození biologickými škůdci. Datum: leden 2019 Zakázka č.:

Více

FOTODOKUMENTACE A ZPŮSOB VÝMĚNY NAPADENÝCH PRVKŮ

FOTODOKUMENTACE A ZPŮSOB VÝMĚNY NAPADENÝCH PRVKŮ FOTODOKUMENTACE A ZPŮSOB VÝMĚNY NAPADENÝCH PRVKŮ F.1 Identifikační údaje F.1.1 Údaje o stavbě Název stavby: REKONSTRUKCE STŘEŠNÍ KONSTRUKCE ZŠ MALÁ MORAVA Místo stavby : Malá Morava F.1.2 Údaje o stavebníkovi

Více

Dokonalá ochrana dřeva

Dokonalá ochrana dřeva Dokonalá ochrana dřeva Biotické poškození dřeva způsobuje dřevokazný hmyz, dřevozbarvující a dřevokazné houby a plísně. Dřevo napadené těmito škůdci ztrácí svou pevnost, statické i izolační vlastnosti

Více

I.Úvod II.Makroskopická prohlídka, nález II.1 Krov Na střeše Na podlaze Konstrukce Pozednice Krokve Šikmé sloupky, vzpěry, pásky, středové vaznice

I.Úvod II.Makroskopická prohlídka, nález II.1 Krov Na střeše Na podlaze Konstrukce Pozednice Krokve Šikmé sloupky, vzpěry, pásky, středové vaznice I.Úvod Na základě požadavku zadavatele jsem dne 24.4.2015 provedla prohlídku přístupných částí dřevěné konstrukce krovu RD Děkanská 4, Budyně nad Ohří. Jde o bytový dům, půdorysně tvaru L, částečně podsklepený,

Více

PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA pro provedení stavby sanace střešního pláště, konstrukce krovu a stropu MINORITSKÉHO KLÁŠTERA, Přemyslovců č. 6, Znojmo. Vypracoval: Ing. Aleš Čeleda AC-projekt Znojmo, Dobšická

Více

Dřevěné konstrukce (stropy, krovy, hrázděné a roubené konstrukce,), dřevokazné a degradační procesy Historické hrázděné konstrukce

Dřevěné konstrukce (stropy, krovy, hrázděné a roubené konstrukce,), dřevokazné a degradační procesy Historické hrázděné konstrukce Dřevěné konstrukce (stropy, krovy, hrázděné a roubené konstrukce,), dřevokazné a degradační procesy Historické hrázděné konstrukce Vady hrázděných konstrukcí. chybné uložení prvku na sokl zapříčiňující

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA STUPEŇ DOKUMENTACE: DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ ČÁST DOKUMENTACE: D.1.2 STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ REVIZE: R.

TECHNICKÁ ZPRÁVA STUPEŇ DOKUMENTACE: DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ ČÁST DOKUMENTACE: D.1.2 STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ REVIZE: R. PROJEKTOVÁ ČINNOST V INVESTIČNÍ VÝSTAVBĚ ING. MARTIN OUTLÝ O-PRO SERVIS IČO 11 422 131 TECHNICKÁ ZPRÁVA STUPEŇ DOKUMENTACE: DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ ČÁST DOKUMENTACE: D.1.2 STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ

Více

CHYBY V DŘEVOSTAVBÁCH

CHYBY V DŘEVOSTAVBÁCH CHYBY V DŘEVOSTAVBÁCH Petr Ptáček Volyně 28.3.2013 VADY DŘEVOSTAVEB VZNIK VAD DŘEVOSTAVEB - nedodržení konstrukčních zásad a požadavků statika, tepelná technika, akustika atd. - chyby při výstavbě - poruchy

Více

Jílové u Děčína. Zámek. Dřevěná konstrukce krovu. Průzkum napadení konstrukcí hmyzem a houbami. AK Stránský, ing.arch. Vlastinmil Stránský

Jílové u Děčína. Zámek. Dřevěná konstrukce krovu. Průzkum napadení konstrukcí hmyzem a houbami. AK Stránský, ing.arch. Vlastinmil Stránský Jílové u Děčína Zámek Dřevěná konstrukce krovu Průzkum napadení konstrukcí hmyzem a houbami Objednatel : Zpracoval : AK Stránský, ing.arch. Vlastinmil Stránský ing.pavel Šťastný,CSc CORESAN, Praha / Děčín

Více

SOKOLOVNA ČERNOVICE Statický posudek objektu

SOKOLOVNA ČERNOVICE Statický posudek objektu Ing. Václav Müller projekční kancelář Klokotská 104 390 01 Tábor IČO 40699501 ČKAIT 0001772 SOKOLOVNA ČERNOVICE Statický posudek objektu Úvod Zadáním pro vypracování posudku byl požadavek majitele objektu

Více

Kvalita sanací historických krovů

Kvalita sanací historických krovů 1 Kvalita sanací historických krovů Jiří Krupka, Ondřej Slánský, Josef Vaněk Garant, přednášející a vedoucí cvičení: doc. Ing. Pavel Svoboda, CSc. Kat. technologie staveb Obor L Příprava, realizace a provoz

Více

DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ STAVEBNÍ ÚPRAVY A PŮDNÍ VESTAVBA BD TUSAROVA 1235/32, PRAHA 7-HOLEŠOVICE STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ČÁST TECHNICKÁ ZPRÁVA

DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ STAVEBNÍ ÚPRAVY A PŮDNÍ VESTAVBA BD TUSAROVA 1235/32, PRAHA 7-HOLEŠOVICE STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ČÁST TECHNICKÁ ZPRÁVA Tato dokumentace je duševním vlastnictvím f. CEDE Studio, s.r.o. STUPEŇ: Č. ZAKÁZKY: DATUM: MĚŘÍTKO: FORMÁT: DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Dle 2 a dle přílohy č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. 2014-016

Více

1. Úvod...3. 2. Podklady...3. 3. Spojovací a dvorní křídlo objektu do ul. Dlouhá...4. 3.1. Stropní konstrukce...4. 3.2. Krov...5

1. Úvod...3. 2. Podklady...3. 3. Spojovací a dvorní křídlo objektu do ul. Dlouhá...4. 3.1. Stropní konstrukce...4. 3.2. Krov...5 1. Úvod...3 2. Podklady...3 3. Spojovací a dvorní křídlo objektu do ul. Dlouhá...4 3.1. Stropní konstrukce...4 3.2. Krov...5 4. Objekty do ul. Rámová...6 4.1. Stropní konstrukce...6 4.2. Krov...8 5. Závěr...8

Více

Statické posouzení a návrh provizorního statického zajištění

Statické posouzení a návrh provizorního statického zajištění Statické posouzení a návrh provizorního statického zajištění části krovu severního křídla Kapucínského kláštera (Masarykovo nám. 388/13, Znojmo) Vypracoval: Ing. Aleš Čeleda AC-projekt Znojmo, Dobšická

Více

Pozemní stavitelství II. ení budov 2. Zpracoval: Filip Čmiel, Ing.

Pozemní stavitelství II. ení budov 2. Zpracoval: Filip Čmiel, Ing. Pozemní stavitelství II. Zastřešen ení budov 2 Zpracoval: Filip Čmiel, Ing. Zásady návrhu krovu -pozednice Pozednice musí ležet po celédélce na zdivu. Na styku se zdivem musí být impregnována. Pozednice

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 76/6/2017

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 76/6/2017 Vyhotovení č.:.. ZNALECKÝ POSUDEK č. 76/6/2017 Předmět posudku: Posouzení stavebnětechnického stavu kompletní střešní konstrukce ZŠ Meteorologická, Meteorologická 181, Praha 4 Libuš /objekt GAP budova

Více

REKAPITULACE STAVBY Příloha č. 2

REKAPITULACE STAVBY Příloha č. 2 REKAPITULACE STAVBY Příloha č. 2 Kód: 1 KSO: CC-CZ: Zadavatel: Centrum sociálních služeb Poruba, p.o. D Uchazeč: 64087379 Ricka Karel s.r.o. D CZ64087379 Projektant: Zpracovatel: D D Poznámka: Cena bez

Více

Podklady pro cvičení. Úloha 7 Návrh konstrukce zastřešení - krov

Podklady pro cvičení. Úloha 7 Návrh konstrukce zastřešení - krov Pozemní stavby A2 Cíl úlohy Podklady pro cvičení Úloha 7 Návrh konstrukce zastřešení - krov Na základě koncepčního návrhu tvaru zastřešení (šikmá střecha) pro vybranou konstrukční variantu budovy z úlohy

Více

PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA pro provedení stavby sanace střešního pláště, konstrukce krovu a stropu I. ETAPA severovýchodní křídlo MINORITSKÉHO KLÁŠTERA, Přemyslovců č. 6, Znojmo. Vypracoval: Ing. Aleš

Více

Sanace historických fasád

Sanace historických fasád ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb Sanace historických fasád Měšťanský dům U kamenného ptáka v Praze Prezentace byla vytvořena za laskavé podpory grantu FRVŠ 2960/2011. Historie

Více

B.2 ZPRÁVA DVORNÍ 763/21 OSTRAVA - PORUBA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: s. r. o.

B.2 ZPRÁVA DVORNÍ 763/21 OSTRAVA - PORUBA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: s. r. o. s. r. o. PRŮZKUMY * ZAMĚŘENÍ * PROJEKTY ul. 28. října 201, 709 00 Ostrava - Mariánské Hory B.2 ZPRÁVA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: DVORNÍ 763/21 OSTRAVA - PORUBA Vypracoval: Zak.číslo:

Více

Seminář dne 29. 11. 2011 Lektoři: doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. SŠSaD Ostrava, U Studia 33, Ostrava-Zábřeh

Seminář dne 29. 11. 2011 Lektoři: doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. SŠSaD Ostrava, U Studia 33, Ostrava-Zábřeh Seminář dne 29. 11. 2011 Lektoři: doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. SŠSaD Ostrava, U Studia 33, Ostrava-Zábřeh Popularizace a zvýšení kvality výuky dřevozpracujících a stavebních

Více

PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA pro provedení stavby sanace střešního pláště, konstrukce krovu III. ETAPA jihozápadní křídlo (uliční) MINORITSKÉHO KLÁŠTERA, Přemyslovců č. 6, Znojmo. Vypracoval: Ing. Aleš

Více

Zastřešení staveb - krovy

Zastřešení staveb - krovy ČVUT v Praze Fakulta stavební KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB 2 - K Zastřešení staveb - krovy Ing. Jiří Pazderka, Ph.D. Katedra konstrukcí pozemních staveb K124 LS 2011/12 Základní rozdělení krovových soustav

Více

Pozemní stavitelství II. ení budov 1. Zpracoval: Filip Čmiel, Ing.

Pozemní stavitelství II. ení budov 1. Zpracoval: Filip Čmiel, Ing. Pozemní stavitelství II. Zastřešen ení budov 1 Zpracoval: Filip Čmiel, Ing. Základnífunkce a požadavky Střecha je konstrukce nad posledním podlažím stavebního objektu. Základní funkci je ochrana proti

Více

Zastřešení staveb - krovy

Zastřešení staveb - krovy ČVUT v Praze Fakulta stavební PS01 - POZEMNÍ STAVBY 1 Zastřešení staveb - krovy doc. Ing. Jiří Pazderka, Ph.D. Katedra konstrukcí pozemních staveb Zpracováno v návaznosti na původní přednášky KP20 prof.

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. - statická část - Akce: Rekonstrukce bývalé botanické knihovny na semináře. Místo: Viničná 5, č.p. 1965, Praha 2

TECHNICKÁ ZPRÁVA. - statická část - Akce: Rekonstrukce bývalé botanické knihovny na semináře. Místo: Viničná 5, č.p. 1965, Praha 2 TECHNICKÁ ZPRÁVA - statická část - Akce: Rekonstrukce bývalé botanické knihovny na semináře Místo: Viničná 5, č.p. 1965, Praha 2 Objednatel: Přírodovědecká fakulta UK Viničná 5, č.p. 1594, Praha 2 Generální

Více

PASPORTIZACE OKEN ŠKOLY Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotní škola Procházkova 303, Trutnov

PASPORTIZACE OKEN ŠKOLY Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotní škola Procházkova 303, Trutnov spol. s r.o. Dvůr Králové nad Labem PASPORTIZACE OKEN ŠKOLY Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotní škola Procházkova 303, Trutnov Místo stavby : Trutnov, ul. Procházkova čp. 303, Trutnov

Více

Oprava a zateplení bytového domu č.p.230 v Pihelu Okres Česká Lípa

Oprava a zateplení bytového domu č.p.230 v Pihelu Okres Česká Lípa Z P R Á V A S T A T I K A Okres Česká Lípa V Mimoni dne 6.1.2016 Č.Zakázky: 2016-001.... Vypracoval: Ing. David Mareček Obsah: 1 Název akce 2 Identifikační údaje 2 1.Úvod 3 2.Průzkum objektu 3 3.Statické

Více

B.2 ZPRÁVA HLAVNÍ TŘÍDA 583/105 OSTRAVA - PORUBA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: s. r. o.

B.2 ZPRÁVA HLAVNÍ TŘÍDA 583/105 OSTRAVA - PORUBA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: s. r. o. s. r. o. PRŮZKUMY * ZAMĚŘENÍ * PROJEKTY ul. 28. října 66/201 709 00 Ostrava - Mariánské Hory B.2 ZPRÁVA O PROVEDENÍ STAVEBNĚ TECHNICKÉHO PRŮZKUMU BALKÓNŮ: HLAVNÍ TŘÍDA 583/105 OSTRAVA - PORUBA Vypracoval:

Více

Seznam příloh. Druhé nádvoří Fasády obvodové Statický výpočet

Seznam příloh. Druhé nádvoří Fasády obvodové Statický výpočet Seznam příloh D.1.2/0 D.1.2/1 D.1.2/2 D.1.2/3 D.1.2/4 D.1.2/5 D.1.2/6 D.1.2/7 D.1.2/8 D.1.2/9 D.1.2/10 Průvodní zpráva Sanace zdiva Založení Konstrukce 2.PP Konstrukce 1.PP Konstrukce 1.NP Konstrukce 2.NP

Více

TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

Inovace výuky Člověk a svět práce. Pracovní list. Čp 06/12. Škůdci dřeva

Inovace výuky Člověk a svět práce. Pracovní list. Čp 06/12. Škůdci dřeva Inovace výuky Člověk a svět práce Pracovní list Čp 06/12 Škůdci dřeva Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/pevn%c3%adk_chlupat%c3%bd#mediaviewer/soubor:stereum_hirsutum_2_-_lindsey.jpg Vzdělávací oblast:

Více

, , , , , ,00. m3 1, ,00 910, , , , , , ,56

, , , , , ,00. m3 1, ,00 910, , , , , , ,56 3436 4 3436 7 7679955 7 obezdění klinkrem v m původní komín nový komín v 4,5 m -8,6 Zdivo komínů a ventilací z cihel plných Klinker dl 9 mm pevnosti P 6 na MVC včetně spárování m3,675,45*,75*,675 Prefabrikovaná

Více

D.1.2 a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459)

D.1.2 a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459) P R O J E K T Y, S. R. O, H A V Í Ř S K Á 1 6, 5 8 6 0 1 K A N C E L Á Ř : C H L U M O V A 1, 5 8 6 0 1 J I H L A V A J I H L A V A D.1.2 a TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ STAVBA: MALOKAPACITNÍ

Více

REKONSTRUKCE HISTORICKÉHO KROVU. Radovan Kubek 1.S

REKONSTRUKCE HISTORICKÉHO KROVU. Radovan Kubek 1.S REKONSTRUKCE HISTORICKÉHO KROVU Radovan Kubek 1.S CO JE TO KROV? Krov je nosná část střechy, je součásti téměř každé stavby. Historické krovy se v naprosté většině stavěli ze dřeva, proto jejich odolnost

Více

Stavební systém EUROPANEL

Stavební systém EUROPANEL Stavební systém EUROPANEL snadné řešení stavebních zakázek Výrobce: EUROPANEL s.r.o. U Kolory 302 463 12 Liberec XXV Vesec Česká republika www.europanel.cz info@europanel.cz EUROPANEL s.r.o. 2017 Obsah

Více

KONSTRUKČNĚ STATICKÝ PRŮZKUM

KONSTRUKČNĚ STATICKÝ PRŮZKUM Strana: 1 KONSTRUKČNĚ STATICKÝ PRŮZKUM Stavba: Stavební úpravy regenerace bytového domu Nová 504, Kunštát Část: Konstrukčně statický průzkum Zpracovatel části: Ing. Petr Fousek Dusíkova 19, 638 00 Brno

Více

PROJEKT : INVESTOR : DATUM :

PROJEKT : INVESTOR : DATUM : PROJEKT : STAVEBNÍ ÚPRAVA ZÁHRADNÍHO DOMKU, HOSTIVICE INVESTOR : PROJEKTANT ČÁSTI : DATUM : NÁZEV VÝKRES : MĚŘÍTKO : STUPEŇ PROJEKTU : FORMÁT : ČÍSLO VÝKRESU : Technická zpráva Předložená projektová dokumentace

Více

Kostel sv. Jana Křtitele v Kněždubě. Prezentace pro informační schůzku farníků k opravě kostela

Kostel sv. Jana Křtitele v Kněždubě. Prezentace pro informační schůzku farníků k opravě kostela Kostel sv. Jana Křtitele v Kněždubě Prezentace pro informační schůzku farníků k opravě kostela 28.8.2016 Stopy zatékání Uložené zbytky azbestocementové krytiny Jsou patrné vymyté stopy zatékání v podlahové

Více

KROVOVÉ KONSTRUKCE STAVITELSTVÍ II. Doc. Ing. Miloslav Pavlík, CSc. Fakulta architektury ČVUT

KROVOVÉ KONSTRUKCE STAVITELSTVÍ II. Doc. Ing. Miloslav Pavlík, CSc. Fakulta architektury ČVUT STAVITELSTVÍ II. Doc. Ing. Miloslav Pavlík, CSc. Fakulta architektury ČVUT využití podkroví krovové konstrukce (nedílná součást nosných konstrukcí objektu) tvarosloví šikmých střech TVAROSLOVÍ STŘECH pultové,

Více

2. POPIS TECHNICKÉHO ŘEŠENÍ

2. POPIS TECHNICKÉHO ŘEŠENÍ 1/4 OBSAH 1. ANOTACE... 2 2. POPIS TECHNICKÉHO ŘEŠENÍ... 2 2.1 Krov... 2 2.2 Vodorovné konstrukce... 2 2.3 Svislé konstrukce... 2 2.4 Schodiště, rampy... 2 2.5 Základy... 3 3. HODNOTY UŽITNÝCH, KLIMATICKÝCH

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Petr Ptáček Ochrana dřeva ve stavbách Vydala Grada Publishing, a.s. U Průhonu 22, Praha 7 obchod@grada.cz, www.grada.cz tel.: +420 220 386 401,

Více

RADNIČNÍ č.p. 24 REKONSTRUKCE KROVU AKCE RADNIČNÍ 24. INVESTOR Město Český Krumlov Odbor investic Kaplická Český Krumlov

RADNIČNÍ č.p. 24 REKONSTRUKCE KROVU AKCE RADNIČNÍ 24. INVESTOR Město Český Krumlov Odbor investic Kaplická Český Krumlov RADNIČNÍ č.p. 24 REKONSTRUKCE KROVU 1 Radniční č.p. 24 - rekonstrukce krovu OBSAH TEXTOVÁ ČÁST - PRŮVODNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA 3 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE A 3 Stavba 3 Jméno a adresa navrhovatele 3 Identifikační

Více

OBSAH CIVIL ENGINEERING DESIGN STUDIO

OBSAH CIVIL ENGINEERING DESIGN STUDIO OBSAH obsah... 1 1) identifikační údaje stavby... 2 2) základní údaje charakterizující stavbu a její budoucí provoz... 3 3) stavebně technické řešení... 3 3.1 Přípravné práce... 3 3.2 Bourací práce...

Více

PLÁŠTĚ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

PLÁŠTĚ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice 3. ŠIKMÉ A STRMÉ STŘECHY NOSNÉ KONSTRUKCE STŘEŠNÍHO PLÁŠTĚ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl

Více

1. Úvod. Toto požárně bezpečnostní řešení se zabývá výměnou konstrukce sedlové střechy nad

1. Úvod. Toto požárně bezpečnostní řešení se zabývá výměnou konstrukce sedlové střechy nad 1. Úvod Posuzovaný objekt je řešen po stránce požární bezpečnosti v souladu s požadavky zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), vyhlášky č. 137/1998 Sb., o obecných

Více

nařízení vlády č. 163/2002 Sb., ve znění nařízení vlády č. 312/2005 Sb. a nařízení vlády č. 215/2016 Sb. (dále jen nařízení vlády )

nařízení vlády č. 163/2002 Sb., ve znění nařízení vlády č. 312/2005 Sb. a nařízení vlády č. 215/2016 Sb. (dále jen nařízení vlády ) Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10) 1. Výrobková skupina (podskupina) název: Konstrukční výrobky z rostlého dřeva Mostní prvky, příhradové

Více

KAPUCÍNSKÁ 214/2 PRAHA 1

KAPUCÍNSKÁ 214/2 PRAHA 1 PROVOZNĚ TECHNICKÁ STUDIE REKONSTRUKCE PŮDNÍHO PROSTORU KAPUCÍNSKÁ 214/2 PRAHA 1 číslo pare 15 Praha únor 2010 obsah: Textová část Průvodní a technická zpráva Výkresová část č. výkresu název měřítko formát

Více

Akademie věd ČR Ústav teoretické a aplikované mechaniky Evropské centrum excelence ARCCHIP Centrum Excelence Telč

Akademie věd ČR Ústav teoretické a aplikované mechaniky Evropské centrum excelence ARCCHIP Centrum Excelence Telč Akademie věd ČR Ústav teoretické a aplikované mechaniky Evropské centrum excelence ARCCHIP Centrum Excelence Telč Stavebně-technické hodnocení stavu dřevokazného poškození roubených stěn Chalupy bezzemka

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE. Stafalia s.r.o. V trnkách 550, 691 43 Hlohovec tel 732 318 989 mail jaroslav@hajda.cz. paré č.

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE. Stafalia s.r.o. V trnkách 550, 691 43 Hlohovec tel 732 318 989 mail jaroslav@hajda.cz. paré č. PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Místo stavby p.č.0 a p.č.07 v k.ú. Úvaly u Valtic 9 Valtice-Úvaly Lázeňská 77, 9 Valtice V trnkách 0, 9 Hlohovec tel 7 99 IČ DIČ CZ ŘEZ - 0 00 90 00 7 00 00 90 00 7 00 0 -,000 0

Více

-1- ZPRÁVA č.113/18. Stavebně technický průzkum konstrukcí zastřešení objektů gymnázia Turnov ul. Jana Palacha č.p.804 TURNOV

-1- ZPRÁVA č.113/18. Stavebně technický průzkum konstrukcí zastřešení objektů gymnázia Turnov ul. Jana Palacha č.p.804 TURNOV -1- Diagnostika stavebních konstrukcí s.r.o. Svobody 814, Liberec 15, 460 15, tel. 482750583,fax. 482750584, mobil 603711985, 724034307 e-mail : diagnostika.lb@volny.cz, http://www.diagnostikaliberec.cz

Více

VZOROVÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

VZOROVÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA AKCE: VZOROVÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Místo stavby : Objednatel : Stupeň dokumentace : DSP Část : D.1.2 Stavebně konstrukční část Vypracoval : Zodpovědný projektant : Datum : Zakázkové číslo : ZADÁVACÍ PODMÍNKY:

Více

Kontroly a údržba dřevěných krovů

Kontroly a údržba dřevěných krovů 64 Kontroly a údržba dřevěných krovů Jednou z nejdůležitějších částí každé budovy je její zastřešení. Střecha chrání budovu před povětrnostními vlivy (především srážkovou vodou a sněhem) a je nesena krovy.

Více

celkový stav krovu nevykazuje žádné známky statického poškození celkový stav krovu nevykazuje žádné známky statického poškození

celkový stav krovu nevykazuje žádné známky statického poškození celkový stav krovu nevykazuje žádné známky statického poškození Seznam obecních domů čp ulice využití budovy krytina typ krovu hodnocení stavu krytiny hodnocení stavu krovu komínová tělesa hromosvod celkové hodnocení navržené opatření odhadovaná doba pro nutnost rekonstrukce

Více

POSOUZENÍ PORUCH NA PŘÍSTAVKU

POSOUZENÍ PORUCH NA PŘÍSTAVKU POSOUZENÍ PORUCH NA PŘÍSTAVKU SCHODIŠŤOVÉHO TRAKTU NÁDVOŘÍ ZÁMKU V BRANDÝSE NAD LABEM MÍSTNÍ PROHLÍDKA A STATICKÉ POSOUZENÍ Výtisk č. 1 2 3 4 V Praze 20.10. 2014 Vypracoval: Ing. Tomáš Novotný OBSAH 1.

Více

STATICKÉ POSOUZENÍ BUDOVY VRBENSKÉHO LÁZNÍ

STATICKÉ POSOUZENÍ BUDOVY VRBENSKÉHO LÁZNÍ Objednatel: Statutární město Ústí nad Labem, Magistrát města Ústí nad Labem, Velká Hradební 2336/8, 401 00 Ústí nad Labem STATICKÉ POSOUZENÍ BUDOVY VRBENSKÉHO LÁZNÍ V Ústí nad Labem, květen 2017 Vypracoval:

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.20 Stavebně truhlářské výrobky a jejich

Více

PS4B PŮDNÍ VESTAVBY. Ing.Jaroslava Babánková Strana 1 (celkem 23)

PS4B PŮDNÍ VESTAVBY. Ing.Jaroslava Babánková Strana 1 (celkem 23) PŮDNÍ VESTAVBY Ing.Jaroslava Babánková Strana 1 (celkem 23) O B Y T N É P O D K R O V Í a ) rodinný domek nebo činžovní dům b ) nová bytová jednotka nebo jen rozšíření nových prostor pro obě varianty c

Více

Veřejná zakázka malého rozsahu odstranění stavby v Litvínově

Veřejná zakázka malého rozsahu odstranění stavby v Litvínově Veřejná zakázka malého rozsahu odstranění stavby v Litvínově Předmětem veřejné zakázky je odstranění části stavby na pozemku parc. č. 2583/4 k.ú. Horní Litvínov (je umístěna v žst. Litvínov v těsném sousedství

Více

NÁVRH OPRAVY. : Diagnostika stavu střechy bytové budovy č.p. 41, Píšťany. : Povodí Labe s.p., Víta Nejedlého 951, Hradec Králové

NÁVRH OPRAVY. : Diagnostika stavu střechy bytové budovy č.p. 41, Píšťany. : Povodí Labe s.p., Víta Nejedlého 951, Hradec Králové Akce Stavebník : Diagnostika stavu střechy bytové budovy č.p. 41, Píšťany : Povodí Labe s.p., Víta Nejedlého 951, Hradec Králové Zakázkové číslo : 16-568 NÁVRH OPRAVY V Děčíně, březen 2016 Vypracovala

Více

Kancelář stavebního inženýrství s. r. o.

Kancelář stavebního inženýrství s. r. o. Kancelář stavebního inženýrství s. r. o. Sídlo spol.: Botanická 256, 360 02 Dalovice, IČ: 25 22 45 81, DIČ: CZ25224581 Název akce: Stavebně technický průzkum železobetonových konstrukcí Objekt: D. Starý

Více

SCHEMA OBJEKTU. Obr. 3: Pohled na rodinný dům

SCHEMA OBJEKTU. Obr. 3: Pohled na rodinný dům Samostatně stojící dvoupodlažní rodinný dům s obytným podkrovím. Obvodové stěny jsou vystavěny z pórobetonových tvárnic tl. 250mm. Střecha je sedlová se m nad krokvemi. Je provedeno fasády kontaktním zateplovacím

Více

Příklad zpracování závěrečné zprávy. Vladislava Návarová

Příklad zpracování závěrečné zprávy. Vladislava Návarová Příklad zpracování závěrečné zprávy Vladislava Návarová TITULNÍ STRANA Název akce : STATICKÉ POSOUZENÍ příčin poruch a konstrukčního stavu objektu v obci XXXč.p.111 Objednatel: pan X, XXXč.p.111 Datum:

Více

Prostorové konstrukce - rošty

Prostorové konstrukce - rošty Prostorové konstrukce - rošty a) princip působení roštu, b) uspořádání nosníků v pravoúhlé c) kosoúhlé, d) šestiúhelníkové, e) trojúhelníkové osnově, f) příhradový rošt 14.4.2010 Nosné konstrukce III 1

Více

Icynene chytrá tepelná izolace

Icynene chytrá tepelná izolace Icynene chytrá tepelná izolace Šetří Vaše peníze, chrání Vaše zdraví Icynene šetří Vaše peníze Využití pro průmyslové objekty zateplení průmyslových a administrativních objektů zateplení novostaveb i rekonstrukcí

Více

STAVEBNĚ-TECHNICKÝ PRŮZKUM OBJEKTU

STAVEBNĚ-TECHNICKÝ PRŮZKUM OBJEKTU STAVEBNĚ-TECHNICKÝ PRŮZKUM OBJEKTU Rekonstrukce budovy. Projekt pro stavební povolení Zodpovědný projektant: Investor :. Datum : 09/2009 Identifikace stavby: Název stavby : Místo stavby : Obec a k.ú. Kraj

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.20 Stavebně truhlářské výrobky a jejich

Více

Náměstí 35, Klimkovice

Náměstí 35, Klimkovice Radniční 363/72 715 00 Ostrava Michálkovice 596 231 035, 596 231 348 info@derek.cz, www.derek.cz Náměstí 35, Klimkovice Mykologický průzkum krovu Obsah: 1.Úvod...2 2. Základní údaje, popis konstrukcí...2

Více

Ing. Vladimír Jirka, Ph.D. Pozemní stavitelství II cvičení; úloha pátá Zastřešení objektu dřevěnou konstrukcí krovu

Ing. Vladimír Jirka, Ph.D. Pozemní stavitelství II cvičení; úloha pátá Zastřešení objektu dřevěnou konstrukcí krovu Zastřešení objektu dřevěnou konstrukcí krovu POZEMNÍ STAVITELSTVÍ II - úloha pátá Cíle a předmět páté úlohy budou vč. vysvětlujících poznámek, postupů a příkladů s obrázky popsány ve výkladu k cvičení,

Více

0. TECHNICKÁ ZPRÁVA --------------------------------------------------------

0. TECHNICKÁ ZPRÁVA -------------------------------------------------------- ROŽMITÁL NA ŠUMAVĚ KAPLE PANNY MARIE POMOCNÉ ZAJIŠTĚNÍ KORUNY ZDI A NOVÉ ZASTŘEŠENÍ 0. TECHNICKÁ ZPRÁVA -------------------------------------------------------- Číslo zakázky: 1215 Stupeň dokumentace:

Více

Kancelář stavebního inženýrství s. r. o.

Kancelář stavebního inženýrství s. r. o. 2017 Strana: 1 Kancelář stavebního inženýrství s r o Sídlo spol:, IČ: 25 22 45 81 DIČ: CZ25 22 45 81 Akce: SPECIÁLNÍ PROHLÍDKA OCELOVÝCH KONSTRUKCÍ Vřídelní kolonáda Karlovy Vary Dokument: TECHNICKÁ ZPRÁVA

Více

DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky :

DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky : Vertikální instalace obkladu na stěny (lamely svisle) : DOPORUČENÍ PRO MONTÁŽ-palubky : 1. Ke stěně přišroubujte vodorovně dřevěné latě (rozměru cca. 30 x 25 mm) nebo latě z PVC (P9050, o rozměru 32 x

Více

ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2

ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2 ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2 F1 Pozemní (stavební) objekty: Stavební část 1 - Technická zpráva 2 - Půdorys přízemí - stávající stav + bourací práce 3 - Přízemí - fotodokumentace

Více

Zast ešení budov echa - dle sklonu st echy d líme na - ploché - sklonité šikmé strmé echa - st ešní konstrukce Uspo ádání ešní pláš

Zast ešení budov echa - dle sklonu st echy d líme na - ploché - sklonité šikmé strmé echa - st ešní konstrukce Uspo ádání ešní pláš Zastřešení budov Střecha - dle sklonu střechy dělíme na - ploché (sklon 0 až 5 )- ČSN 731901 - sklonité šikmé (sklon 5 až 45 ) - strmé (sklon 45 až 90 ) Střecha - střešní konstrukce stavební konstrukce

Více

POŽADAVKY na systém řízení výroby impregnace dřeva

POŽADAVKY na systém řízení výroby impregnace dřeva Výzkumný a vývojový ústav dřevařský POŽADAVKY na systém řízení výroby impregnace dřeva Ing. Jitka Beránková, Ph.D. vedoucí střediska certifikace Výzkumný a vývojový ústav dřevařský, Praha, s. p. Na Florenci

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT ZÁSADY TVORBY VÝKRESŮ POZEMNÍCH STAVEB II. Autor

Více

STROPNÍ KONSTRUKCE ZÁKLADNÍ POŽADAVKY NA STROPNÍ KONSTRUKCE,ROZDĚLENÍ STROPŮ. JE TO KCE / VĚTŠINOU VODOROVNÁ /, KTERÁ ODDĚLUJE JEDNOTLIVÁ PODLAŽÍ.

STROPNÍ KONSTRUKCE ZÁKLADNÍ POŽADAVKY NA STROPNÍ KONSTRUKCE,ROZDĚLENÍ STROPŮ. JE TO KCE / VĚTŠINOU VODOROVNÁ /, KTERÁ ODDĚLUJE JEDNOTLIVÁ PODLAŽÍ. STROPNÍ KONSTRUKCE ZÁKLADNÍ POŽADAVKY NA STROPNÍ KONSTRUKCE,ROZDĚLENÍ STROPŮ. JE TO KCE / VĚTŠINOU VODOROVNÁ /, KTERÁ ODDĚLUJE JEDNOTLIVÁ PODLAŽÍ. PŘENÁŠÍ ZATÍŽENÍ S T Á L É / VLASTNÍ HMOTNOST KCE / N

Více

D Architektonicko-stavební řešení technická zpráva

D Architektonicko-stavební řešení technická zpráva Akce : Stupeň : Investor : OPRAVA STŘECHY ZÁKLADNÍ ŠKOLY stavební úpravy Dokumentace ke stavebnímu řízení Obec Popice, Hlavní 62, 691 27 Popice D.1.1.1 - Architektonicko-stavební řešení technická zpráva

Více

INVESTOR: Město Dolní Poustevna, Vilémovská 77, Dolní Poustevna D TECHNICKÁ ZPRÁVA ARCHITEKTONICKO STAVEBNÍ ŘEŠENÍ NÁZEV STAVBY:

INVESTOR: Město Dolní Poustevna, Vilémovská 77, Dolní Poustevna D TECHNICKÁ ZPRÁVA ARCHITEKTONICKO STAVEBNÍ ŘEŠENÍ NÁZEV STAVBY: Correct BC, s.r.o., E. Krásnohorské 1339/15, 400 01 Ústí nad Labem IČO: 250 285 88, DIČ: CZ25028588 Bankovní spojení: Raiffeisen bank, a.s., Ústí n.l., č.ú.: 913 657 3001 / 5500 Tel./fax: 475 200 977 e-mail:

Více

nařízení vlády č. 163/2002 Sb., ve znění nařízení vlády č. 312/2005 Sb. a nařízení vlády č.215/2016 Sb. (dále jen nařízení vlády )

nařízení vlády č. 163/2002 Sb., ve znění nařízení vlády č. 312/2005 Sb. a nařízení vlády č.215/2016 Sb. (dále jen nařízení vlády ) Technický návod se nevztahuje na příhradové prvky spojované styčníkovými deskami s prolisovanými trny deklarované dle ČSN EN 14250, ověřování stálosti vlastností dle nařízení Evropského parlamentu a Rady

Více

D1: SO Architektonické a stavebně technické řešení TECHNICKÁ ZPRÁVA

D1: SO Architektonické a stavebně technické řešení TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah dokumentace: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C. SITUACE STAVBY D. DOKUMENTACE OBJEKTŮ A TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ E. DOKLADOVÁ ČÁST 1) Stavební objekty SO DEMOLICE OBJEKTU

Více

TECHNICKÝ NÁVOD PRO ČINNOSTI AUTORIZOVANÝCH OSOB PŘI POSUZOVÁNÍ SHODY STAVEBNÍCH VÝROBKŮ PODLE NAŘÍZENÍ VLÁDY

TECHNICKÝ NÁVOD PRO ČINNOSTI AUTORIZOVANÝCH OSOB PŘI POSUZOVÁNÍ SHODY STAVEBNÍCH VÝROBKŮ PODLE NAŘÍZENÍ VLÁDY Posouzení výrobků lze provést EAD 130010-00-0304 Lepené lamelové tvrdé dřevo vrstvené bukové dřevo na nosné účely, ověřování stálosti vlastností dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 305/2011

Více

TECHNiCKÁ ZPRÁVA. MEN E S.R.D. INDUSTRY Lobezská 53, 326 00 Plzeň OlG: CZ61171344 L. PORUBSKÝ ING. Z. NĚMEC. Arch. číslo 27/2010

TECHNiCKÁ ZPRÁVA. MEN E S.R.D. INDUSTRY Lobezská 53, 326 00 Plzeň OlG: CZ61171344 L. PORUBSKÝ ING. Z. NĚMEC. Arch. číslo 27/2010 Vedoucí projektant Vypracoval Vypracoval Kontroloval Okres: PLZEŇ - SEVER L. PORUBSKÝ ING. Z. NĚMEC MEN E S.R.D. INDUSTRY Lobezská 53, 326 00 Plzeň OlG: CZ61171344 Investor: OÚ KORYTA, KORYTA 24,331 51

Více

BH02 Pozemní stavitelství

BH02 Pozemní stavitelství BH02 Pozemní stavitelství Zastřešení budov A)Krovové soustavy B) Ploché střechy Střecha = nosná střešní konstrukce + střešní plášť (nenosná konstrukce - 1 a více) Dle sklonu střechu dělíme na -plochá (sklon

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení 2. Mechanická odolnost a stabilita 3. Požární bezpečnost 4. Hygiena, ochrana zdraví a životního prostředí

Více

VENKOVSKÝ DŮM S MECHANICKÝM BETLÉMEM

VENKOVSKÝ DŮM S MECHANICKÝM BETLÉMEM VENKOVSKÝ DŮM S MECHANICKÝM BETLÉMEM Zahradní ulice č.p. 356, Frýdlant rejstříkové číslo Ústředního seznamu kulturních památek: 102578 (stavba), 103 807 (mechanický betlém- movitá KP) HISTORICKÁ KRESBA

Více

ZPRÁVA Z PRŮZKUMU ZDIVA Z POHLEDU VLHKOSTI A SALINITY

ZPRÁVA Z PRŮZKUMU ZDIVA Z POHLEDU VLHKOSTI A SALINITY ZPRÁVA Z PRŮZKUMU ZDIVA Z POHLEDU VLHKOSTI A SALINITY Posuzovaný objekt: Bytový dům Adresa: Široká č.p.87, Chrudim Zákazník: Ing. Patrik Boguaj Číslo zprávy: JS 1512 OBSAH 1. Popis objektu 2. Vlastní měření

Více

NAVRHOVÁNÍ DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ OCHRANA DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ PŘED ZNEHODNOCENÍM část 1.

NAVRHOVÁNÍ DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ OCHRANA DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ PŘED ZNEHODNOCENÍM část 1. Téma: NAVRHOVÁNÍ DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ OCHRANA DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ PŘED ZNEHODNOCENÍM část 1. Vypracoval: Ing. Roman Rázl TE NTO PR OJ E KT J E S POLUFINANC OVÁN EVR OPS KÝ M S OC IÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM

Více

Sada 2 Klempířská technologie 29.Krovy střech

Sada 2 Klempířská technologie 29.Krovy střech S t ř e d n í š k o l a s t a v e b n í J i h l a v a Sada 2 Klempířská technologie 29.Krovy střech Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

Poškození a ochrana dřeva

Poškození a ochrana dřeva Poškození a ochrana dřeva KH PF UJEP 2005 Ing. Pavel Šťastný, CSc Sanace a ochrana dřeva Poškození dřeva : Dřevokazný hmyz Dřevokazné houby Povětrnost Oheň Napadení dřeva Druh (čeledi) hmyzu larvální stadium

Více

Hodnocení existujících konstrukcí zpráva, příklady. Vladislava Návarová

Hodnocení existujících konstrukcí zpráva, příklady. Vladislava Návarová Hodnocení existujících konstrukcí zpráva, příklady Vladislava Návarová ROZSAH ZPRÁVY O HODNOCENÍ TITULNÍ LIST Název akce : STATICKÉ HODNOCENÍ příčin poruch a konstrukčního stavu objektu v obci X č.p Objednatel:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE TECHNICKÁ ZPRÁVA A OBSAH: 1. Účel objektu...2 2. Architektonické a dispoziční řešení...2 3. Kapacita, podlahová plocha...2 4. Stavebně technické a konstrukční řešení...2 5. Zhodnocení stávajícího stavu

Více

D1.2 TECHNICKÁ ZPRÁVA

D1.2 TECHNICKÁ ZPRÁVA Márnice na parc. č. st. 3963 List č.: 1 D1.2 TECHNICKÁ ZPRÁVA Márnice na parc. č. st. 3963 v k. ú. Vlčice u Javorníka Část: D1.2 Stavebně konstrukční řešení Datum: 06/2016 Stupeň PD: Dokumentace pro stavební

Více

ZEMĚDĚLSKÝ AREÁL BUZICE TECHNICKÁ ZPRÁVA

ZEMĚDĚLSKÝ AREÁL BUZICE TECHNICKÁ ZPRÁVA FARMTEC a.s., oblastní ředitelství Strakonice Nebřehovická 522, 386 01 Strakonice, tel. 381 491 356, strakonice@farmtec.cz Odstranění části zemědělské budovy na st. p. č. 99 ZEMĚDĚLSKÝ AREÁL BUZICE k.

Více

STAVEBNĚ TECHNICKÝ POSUDEK. Svémyslice č.p.1. Jenštejn - Dehtáry 17 tel.:

STAVEBNĚ TECHNICKÝ POSUDEK. Svémyslice č.p.1. Jenštejn - Dehtáry 17 tel.: STAVEBNĚ TECHNICKÝ POSUDEK Svémyslice č.p.1 Vypracoval: Ing. Aleš Moudrý Jenštejn - Dehtáry 17 tel.: 605 104 662 1. Účel posudku : Tento posudek byl vypracován na základě objednávky Obecního úřadu Svémyslice

Více

Výkaz Výměr Objekt: Rekonstrukce střechy

Výkaz Výměr Objekt: Rekonstrukce střechy Stavba: CHVALŠINY ČP.37 Výkaz Výměr Objekt: Rekonstrukce střechy celkový rozpočet Pořadi Položka Množství Položka Množství Váha Suť Váha 712 POVLAKOVÉ KRYTINY 2 MTŽ S71269-1687 POVLAK.KRYT.STRECH SIKMYCH-PRIBITI

Více

Předsazené -předsazené před obvodový plášť - kotvené k vnitřními nosnému plášti pomocí ocelových spojek - svislý styk tvořen betonovou zálivkou -

Předsazené -předsazené před obvodový plášť - kotvené k vnitřními nosnému plášti pomocí ocelových spojek - svislý styk tvořen betonovou zálivkou - Radim Kokeš Předsazené -předsazené před obvodový plášť - kotvené k vnitřními nosnému plášti pomocí ocelových spojek - svislý styk tvořen betonovou zálivkou - zejména soustavy VVÚ ETA a T08B Zapuštěné -

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba: Objednatel: Projektant: DIK, dodavatelsko inženýrská kancelář spol. s r. o. nám.svobody 879 79001 Jeseník. Čís.

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba: Objednatel: Projektant: DIK, dodavatelsko inženýrská kancelář spol. s r. o. nám.svobody 879 79001 Jeseník. Čís. TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavba: OPRAVA STŘECHY A PODKROVÍ LÉČEBNÉHO PAVILONU Stupeň dokumentace: PROJEKT Objednatel: Psychiatrická nemocnice Marianny Oranžské, Ves Bílá Voda 1, 790 69 Bílá Voda Projektant: DIK,

Více