148. oddíl skautů a skautek RYS MYŠKY & KOŤATA & RYSOVÉ & ROVEŘI

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "148. oddíl skautů a skautek RYS MYŠKY & KOŤATA & RYSOVÉ & ROVEŘI"

Transkript

1 148. oddíl skautů a skautek RYS MYŠKY & KOŤATA & RYSOVÉ & ROVEŘI prosinec 2015

2 Vážení rodiče, přejeme Vám hodně štěstí do nového roku. Chystá se registrace, začínají se připravovat tábory a bude končit první školní i oddílové pololetí, tak Vám posíláme informace o činnosti našeho oddílu. I. Registrace, příspěvky Jako každý rok, i letos v lednu proběhne registrace všech členů v celém Junáku. Jde hlavně o aktualizaci osobních údajů a zaplacení registračního příspěvku, za který nám ústředí poskytuje různý servis ve formě pojištění, správy dotací, časopisů nebo školení. Pokud se tedy změnily nějaké pro nás důležité údaje Vašich dětí, jako třeba adresa, aby jim měl kam chodit časopis, dejte nám, prosím, co nejdřív vědět. Pokud Vaše dítě od nového roku do oddílu nebude chodit, také to prosím dejte co nejdřív vědět. Jak je totiž jednou člen na nový rok zaregistrován, je nutné za něj zaplatit registrační příspěvek v celé výši. Registrační příspěvek pro rok 2016 činí 1300,- Kč, 1200,- Kč pro druhého a dalšího sourozence v oddíle, a 600,- Kč pro rovery. Příspěvky prosíme uhraďte na náš střediskový účet /2010. Účet je transparentní, takže si můžete na webu a= zkontrolovat, jestli platba dorazila. Jako variabilní symbol použijte, stejně jako v loňském roce, číslo 1480RRMMDD, kde 148 je číslo oddílu, 0 kód platby pro registraci, a RRDDMM je prvních šest číslic rodného čísla Vašeho dítěte. Pokud platíte za více sourozenců, napište RČ jednoho z nich, doporučujeme toho staršího. Jako zprávu pro příjemce uveďte "Příspěvky 2016 JMÉNO DÍTĚTE/DĚTÍ". Registraci je nutné zaplatit do konce ledna. Platbu na účet upřednostňujeme. Pokud by ale někdo měl problém s tím, že přes transparentní účet jsou informace o jeho platbě přístupné přes internet, je možné zaplatit i v klubovně v hotovosti. II. Odchází dítě z oddílu? Pokud Vaše dítě už nebude od nového roku do oddílu chodit, potřebujeme to vědět nejlépe ještě v prosinci. Jakmile je totiž jednou dítě na nový rok zaregistrované, je nutné za něj zaplatit příspěvek v celé výši. Bude tak nadále na skautských akcích, kterých se případně zúčastní, pojištěné, a bude mu také po celý kalendářní rok chodit skautský časopis, který je v rámci registrace zaplacený.

3 III. Změny od ledna Od ledna dochází v oddíle opět k několika drobným změnám. Týkají se zase přesunu vedení mezi kategoriemi. U Rysů teď působí Majda a pomáhá jí Matouš, Zlatý Vlas tak na nějakou dobu posílí Koťata, aby si Elík mohla vzít před táborem "maturitní volno". Druhá, zpětná změna, je ve vedení Myšek. Míša se v březnu vrátí, takže se Smajl bude moci zase víc věnovat své škole na severu, Monte si dá asi také chvíli přestávku. O Myšky se tak bude starat Míša s Barbuchou. Malá Želva v současné době na vedení oddílu nemá čas. IV. Táborová schůzka s rodiči V lednu kromě zařízení registrace také začínají intenzivní přípravy tábora. Pro Vás to znamená schůzku o táboře, letos poslední úterý a středu v lednu, tj. 26. Myšky) a 27. (ostatní) ledna 2016 (v tradičním termínu na začátku února již běží první jarní prázdniny, které se týkají i našich členů), po skončení schůzek oddílu, tedy v Rodiče, kteří mají v oddíle Kotě i Myšku se mohou zúčastnit pouze jedné z těchto schůzek. V tom případě ale prosíme, abyste informovali vedení té kategorie, kam na schůzku nepřijdete, aby vám mohlo sdělit informace specifické pro danou věkovou kategorii. Kromě informací o chystaném táboře, které budeme mít my pro Vás, od Vás budeme v případě, že jste rodičem nové Myšky, potřebovat i předběžnou odpověď, jestli Vaše Myška pojede na tábor. Počítáme s účastní všech, a je pro nás proto velmi důležité vědět, pokud se někdo na 14 dní bez rodičů necítí, a proto nepojede. Bez přesného počtu dětí se tábor nedá připravit. Kromě táborů budou na programu i další aktuality, udělejte si na nás tedy, prosím, čas, a za každou rodinu někoho vyšlete. V. Nováčci Základem každého oddílu je rozšiřování oddílových řad o nové členy, bez něhož by oddíl postupně zestárl, zkostnatěl a zanikl. Nám se to letos povedlo natolik, že jsme nejnovější zájemce o Myšky museli zapsat až na září. Nepřijímají ani Koťata. Stále ale máme rezervy Rysů a roverů. Rysové rádi rozšíří své družiny o nováčky od jedenácti let. Roveři se nebrání novým členům, kteří by do jejich středu dobře zapadli. Ani vedoucí nepohrdnou novými nebo staronovými tvářemi, které by chtěly pomoci s hladkým fungováním oddílu či střediska. Pokud by měl někdo z rodičů zájem podílet

4 se na práci střediska či oddílu, rádi Vás zapojíme do činností, které při své práci u oddílu stíháme s obtížemi, jako je například hospodaření, péče o klubovnu či zpracování grantů. Víte-li o někom, komu by se u nás líbilo, neváhejte a dejte mu na nás kontakt, ať se přijde podívat na schůzku. Stačí nám dát dopředu vědět, kolik je mu či jí let, a kdy by chtěli přijít. VI. Plán akcí (leden 2016 červen 2016) Začínáme oddílovou schůzkou, což neznamená doopravdy celý oddíl, protože teď už jsme skoro oddíly čtyři, ale obě družiny stejné kategorie, Myšky v úterý, Koťata a Rysové ve středu. Ve čtvrtém sloupci tabulky je napsáno, koho se které akce týkají. O je celý oddíl mimo roverů, M jsou Myšky, K Koťata, R Rysové a L Lynx - roveři. Černě jsou psané schůzky, modře jednodenní výpravy, tyrkysově družinové, zeleně vícedenní, fialově jsou roverské akce., červeně pak speciální akce pro vybrané členy. Na tři z těchto akcí bychom chtěli pozvat i Vás, rodiče. První z nich je brigáda. Jedná se o tradiční oddílovou akci, kde Myšky a Koťata s rodiči pomáhají Krejsům na louce nebo v jejím okolí, na které v létě máme tábor, a kterou nám zdarma půjčí. Rysové a roveři s rodiči vyrazí jako loni na střediskovou louku u Dubu u Vlašimi, připravit si ji na letošní tábor. Další již tradiční akcí je Voda. Vyrážíme na některou českou řeku, Myšky a Koťata jen v doprovodu vlastního dospělého, Rysové a roveři klidně i bez nich. Zváni jsou rodiče, prarodiče i přátelé oddílu a této odpočinkové turistiky.

5 Závěrem školního i oddílového roku prosíme o pomoc rodiče všech členů, kteří se zúčastní tábora v Horosedlech. Jedná se o tzv. přípravku, na které postavíme základ tábora. Tábořiště v Dubu je natolik připravené a Rysové tak zdatní, že si tábor postaví sami a rodičům se omlouváme, že je o tuto oblíbenou kratochvíli letos ochudíme. Dále bychom chtěli upozornit, že výprava se týká pouze Myšek a Koťat, protože polovina Rysů bydlí ve Středních Čechách, které mají v té době prázdniny. Roveři samozřejmě uspořádají více svých akcí, ale do uzávěrky zpravodaje jejich termíny nebyly ještě naplánované. Prosíme rodiče Koťat a Myšek, aby jim na výpravu žádné peníze nedávali, pokud v informacích k výpravě nebude uvedeno jinak. Rysové s sebou malé kapesné (asi 50 Kč) mít mohou. Většinou sice nic nekupujeme, někdy se ale naskytne příležitost koupit si zmrzlinu nebo nějaký suvenýr, např. turistickou zámku na hradě. VII. Docházka Vzhledem k tomu, že naše činnost na sebe navazuje, nemá pro dítě smysl chodit do oddílu, pokud dlouhodobě jeho docházka nedosahuje alespoň 70% a neúčastní se pravidelně i výprav. S docházkou jsme v poslední době spokojeni a bereme to jako ukazatel toho, že se nám daří připravovat program, který děti baví. Pro vaši informaci uvádíme docházku v následující tabulce. Informace má význam především pro rodiče každého dítěte, protože vědí, co se za těmi čísly skrývá. V tabulce chybí informace například o tom, které děti do Prahy dojíždí a objektivně se nemohou zúčastňovat všech schůzek. Nováček snadno dosáhne docházku 100%, když přišel před koncem období a zúčastnil se pouze tří nebo čtyř akcí. Docházku vždy ovlivní delší nemoc. Celková docházka za celý oddíl na schůzky je 87,78%, na výpravy 79,56% a celkově 85,09%. Děkujeme Vám za to, protože tak dobrou docházku jsme ještě neměli. Pogratulovat chceme zejména Chobotničce, Šánojovi, Lístkovi, Bonbonovi, Jelenovi a Žvejce, kteří se zúčastnili opravdu všech akcí, které jejich část oddílu pořádala.

6

7 VIII. Adresář vedoucích Na Míšu se obracejte s dotazy o oddíle obecně, Majdu v záležitostech Rysů, na Čmeláka ohledně Koťat, na Barbuchu v případě Myšek, a Kačce pište, budeteli mít dotazy k roverům. Přezdívka Jméno Mobil *) Zlatý Vlas Martin Mašín masinmartin13@gmail.com Míša Michaela Sochorová misas.sochorova@seznam.cz Majda Magdaléna Hřebíková magdalena.hrebikova@seznam.cz Čmelák David Sochor DavidSochor@seznam.cz Elík Eliška Mašínová eliska.masinka@gmail.com Bodlák Jitka Minaříková minarikova.jita@seznam.cz Veverka Karolína Soukupová soukup.karolina@gmail.com Smajl Jan Bašta ljams.smajl@seznam.cz MŽ Michaela Růžičková mzelva@seznam.cz Barbucha Barbora Kočovská barbora.kocovska@gmail.com Monte Pavel Struška pavelstruska@gmail.com Kačka Kateřina Hřebíková kacula.hrebik@seznam.cz *) Z důvodu ochrany soukromí není tel. číslo v online verzi Zpravodaje uvedeno, je pouze v tištěné verzi. IX. Omlouvání z akcí Když se náhodou stane, že Vaše ratolest onemocní, nezapomeňte ji, prosím, hned jak víte, že nebude moci přijít, omluvit u jejího vedoucího (Rysy Majdě, Koťata Čmelákovi, Myšky Smajlovi či Barbuše). Stačí SMSkou nebo e- mailem, kam napíšete o koho se jedná, které datum, a důvod. Ať pak zbytečně nečekáme na nádraží, nebo neměníme na poslední chvíli program pro mnohem méně dětí, než jsme čekali. X. Jun karta Jako středisko máme společnou Jun kartu. Když budete nakupovat v Junu (skautský obchod), ať už přes internet, nebo v kamenném obchodě, sdělte před placením číslo naší Jun karty - 390, nebo alespoň číslo našeho střediska - STOVKA, a dostanete slevu. Nám se zároveň přičtou jakési "body". Čím víc jich budeme mít, tím větší slevu při nákupu budeme všichni dostávat. V Junu se dá nakupovat veškeré skautské vybavení, a také většina dalších věcí, které by se dětem pro fungování v oddíle mohly hodit - od bot, přes oblečení, až po spacáky a batohy. Na místě Vám také ochotně poradí, pokud si nebudete jistí s výběrem.

8 XI. Výpravy Máte-li typ na chalupu, kam by se celý náš oddíl vešel a je tam pro nás zajímavé okolí, či místo, které by určitě stálo za to s oddílem navštívit, ať je to přírodní zajímavost, nebo Vaše neobvyklé zaměstnání, budeme rádi, když nám o tom dáte vědět. Naše nápady a kontakty nejsou nekonečné. XI. Oddílový web a konference Předpokládáme, že naše oddílové stránky všichni znáte, nejsme si ale jistí, že všichni, zejména rodiče nováčků, vědí, co tam hledat. Pro Vás, rodiče, je určena především záložka Rodiče. V ní najdete aktuální informace o oddílových akcích, které se na web snažíme dávat alespoň týden před konáním akce. V rubrice Novinky najdete povídání o tom, co jsme na té které akci dělali. V Bodování a Docházce se můžete podívat na to, jak si na tom Vaše dítě stojí. Do rubriky tábor postupně doplňujeme informace k táboru Zatím jsou tam základní informace (termíny, místo), do schůzky rodičů by tam měli být i potřebné dokumenty. Ve Zpravodaji si můžete stáhnout tento a několik starších Zpravodajů. Záložka Dotazníky je přístupná pouze po přihlášení a v ní pak najdete zejména dotazníky k účasti na různých akcích. Během jara po Vás budeme potřebovat vyplnit údaje o účastí na vodě, brigádě nebo přípravce. Pokud neznáte své přihlašovací údaje, ozvěte se Zlatému Vlasovi masinmartin13@gmail.com. Důležitou rubrikou jsou i Aktuality, ve kterých Vás upozorňujeme na novinky na webu. Kromě rubriky Rodiče Vás jistě budou zajímat i Fotografie z našich akcí, hodit se Vám mohou i Kontakty, kde je adresa klubovny a kontakty na celé vedení oddílu. Mnoho zajímavostí o kategorii, do které patří Vaše dítě, najdete v záložce Oddíl. K informování rodičů máme zřízené ové konference. Jednu pro celý oddíl, ad jara též jednu pro každou věkovou kategorii. Pokud Vám od nás v uplynulém měsíci nic nepřišlo, asi v konferenci chybíte a je potřeba se ozvat vedoucímu kategorie, do které patří Vaše dítě. Krásné svátky a šťastný nový rok vedení oddílu

Schůzka rodičů 5. 2. 2014

Schůzka rodičů 5. 2. 2014 Schůzka rodičů 5. 2. 2014 Program Informace o oddíle Složení vedení Informační zdroje Placení příspěvků Plán akcí Tábor Informace o skupinách Ostatní Informace o oddíle Pravidelná činnost Celoroční program

Více

RYSOVÉ & KOŤATA & MYŠKY & ROVEŘI

RYSOVÉ & KOŤATA & MYŠKY & ROVEŘI 148. oddíl skautů a skautek RYS RYSOVÉ & KOŤATA & MYŠKY & ROVEŘI Leden 2015 Vážení rodiče, zdravíme Vás v novém roce a přejeme Vám, aby pro Vás byl úspěšný. Jako kadý rok na přelomu starého a nového roku

Více

RYSOVÉ & KOŤATA & MYŠKY & ROVEŘI

RYSOVÉ & KOŤATA & MYŠKY & ROVEŘI 148. oddíl skautů a skautek RYS RYSOVÉ & KOŤATA & MYŠKY & ROVEŘI Srpen 2014 Vážení rodiče, tábor je za námi, nový školní rok už klepe na dveře a s ním i nový oddílový rok. Plán akcí do ledna jsme zveřejnili

Více

Panteří drápek 2. číslo - říjen 2013

Panteří drápek 2. číslo - říjen 2013 Co najdete v tomto čísle: Aktuality strana 2 Registrace strana 3 Z uplynulých akcí strana 4 Pozvánky na akce strana 5 Strana 1 Úvodní slovo Vážení rodiče, posíláme tentokrát trochu kratší vydání časopisu

Více

Co má housenka na srdci

Co má housenka na srdci Září 2015 ORONGONG Co má housenka na srdci Zdravím čtenáře Orongongu, prázdniny jsou u konce a nový školní rok 2015/2016 nám začíná. Tábor si všichni užili, děti ho hodnotily jako jeden z nejlepších za

Více

/2010 Podzimniny Jídlo do středy do večeře.

/2010 Podzimniny Jídlo do středy do večeře. Říjen 2017 ORONGONG Jak to vidí Fíla Perspektiva {ž} podst. jm. (z lat. perspicere, prohlédati) je nahlížení na určitý problém či jev a postoj vůči němu v závislosti na individuálním vztahu. Jedná se o

Více

Manuál k Office Smart Network

Manuál k Office Smart Network Manuál k Office Smart Network 1. Stránky Office Navštivte stránku office.smart-network.cz pro přihlášení do vašeho účtu. 2. Vaše první přihlášení V pravém horním rohu klikněte na přihlásit se. Do kolonky

Více

Zpravodaj 1. Oddílu skautů Dúnadan Výprava sv. Jiří Intercamp 2010 Sjíždění Sázavy Tábor 2010

Zpravodaj 1. Oddílu skautů Dúnadan Výprava sv. Jiří Intercamp 2010 Sjíždění Sázavy Tábor 2010 Zpravodaj 1. Oddílu skautů Dúnadan Dobrý den, Nahromadilo se nám několik akcí najednou, do toho už táborové přihlášky, proto zasíláme další zpravodaj, který by měl o všem přehledně informovat. Výprava

Více

PRAVIDLA PRO UŽIVATELE Aktivizačních a rozvojových programů (dále jen AR programy)

PRAVIDLA PRO UŽIVATELE Aktivizačních a rozvojových programů (dále jen AR programy) SPOLU Olomouc SPOLU Olomouc, z. s. I Středisko podpory integrace Dolní náměstí 38, 779 00 Olomouc Tel: 585 237 194, e-mail: arp@spoluolomouc.cz, web: www.spoluolomouc.cz PRAVIDLA PRO UŽIVATELE Aktivizačních

Více

Vážení přátelé, Moc se na Vás všechny těšíme! Váš Nutricia tým

Vážení přátelé, Moc se na Vás všechny těšíme! Váš Nutricia tým Vážení přátelé, jak možná víte, letos v červnu jsme pořádali historicky první setkání určené teenagerům a dospělým. Konalo se v Rozdrojovicích u Brna a mnozí z Vás mohou potvrdit, že se více než vydařilo.

Více

Průvodce službami. Základní informace

Průvodce službami. Základní informace Průvodce službami Základní informace Pokud uvádíme odkaz na internetové stránky Mzdová praxe, máme na mysli stránky www.mzdovapraxe.cz, pokud není v textu uvedeno jinak. Většina elektronického obsahu je

Více

Časopis 148. oddílu Rys květen 2019 Z V Ě Ř I N E C

Časopis 148. oddílu Rys květen 2019 Z V Ě Ř I N E C Časopis 148. oddílu Rys květen 2019 Z V Ě Ř I N E C ÚVOD Vážení čtenáři, dostává se k Vám další číslo oddílového časopisu. Tentokrát mámě připraveno opět několik zajímavý článků, komiksů, i jeden minidotazníček,

Více

PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY

PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY Vážení rodiče žáků naší ZŠ Ostopovice, zdravíme Vás a přejeme pěkný zbytek léta. Předkládáme Vám aktuality z naší organizace od 1. 9. 2014. V příloze jsou info ŠJ, ŠD a jednotlivé

Více

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro rodiče. Obsah návodu. Registrační systém. Návod pro rodiče. 1 Registrace a přihlašování...

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro rodiče. Obsah návodu. Registrační systém. Návod pro rodiče. 1 Registrace a přihlašování... SUN Outdoor Registrační systém Obsah návodu 1 Registrace a přihlašování... 2 1.1 Registrace... 2 1.2 Zadání registračního klíče... 3 1.2.1 Registrační klíč mi nepřišel... 3 1.2.2 Vložení registračního

Více

Návod na elektronické podávání přihlášek KTF UK

Návod na elektronické podávání přihlášek KTF UK Návod na elektronické podávání přihlášek KTF UK Na webových stránkách fakulty www.ktf.cuni.cz (obrázek č. 1) a v záložce Veřejnost a dále Univerzita třetího věku naleznete informace o pořádaných kurzech

Více

Co najdete v tomto čísle: O oddíle - Registrace strana 2. O středisku strana 3. Z uplynulých akcí strana 4. Plány akcí na 2. pololetí strana 5-6

Co najdete v tomto čísle: O oddíle - Registrace strana 2. O středisku strana 3. Z uplynulých akcí strana 4. Plány akcí na 2. pololetí strana 5-6 Co najdete v tomto čísle: O oddíle - Registrace strana 2 O středisku strana 3 Z uplynulých akcí strana 4 Plány akcí na 2. pololetí strana 5-6 Pozvánka na akci strana 7 Úvodní slovo Vážení rodiče, posíláme

Více

INFORMACE PRO RODIČE

INFORMACE PRO RODIČE INFORMACE PRO RODIČE v Japonsku 2015 Vážení rodiče, světové skautské jamboree se blíží a s ním i pomalu vrcholí přípravy české výpravy. Zasíláme vám souhrn praktických informací týkajících se zejména dětských

Více

ORONGONG KVĚTEN 2012

ORONGONG KVĚTEN 2012 ORONGONG KVĚTEN 2012 1 SLOVO ÚVODEM Vítám vás znovu u několika málo stránek našeho seriózního měsíčníků, občas občasníku. Snad vás neudolaly horké dny posledního týdne a můžete se tak vrhnout do předposledního

Více

Průvodce 23. oddílem Veritas

Průvodce 23. oddílem Veritas Oddíl na internetu V našem oddíle je zvykem vyvěšovat všechny důležité informace na náš oddílový web www.23oddilbrno.skauting.cz. S předstihem sem vyvěšujeme mimo jiné také pokyny k výletům. V záložce

Více

SETKÁNÍ informace, organizace - je toho moc ;-) - termíny diskusních setkání dnes představíme

SETKÁNÍ informace, organizace - je toho moc ;-) - termíny diskusních setkání dnes představíme SETKÁNÍ 13.9. 2017 informace, organizace - je toho moc ;-) - termíny diskusních setkání dnes představíme Kde jsme v září 2017 - víme kdo/ co/ kdy/ kde s kým - mnohem lépe fungují základní pravidla (ruka,

Více

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro rodiče. Obsah návodu

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro rodiče. Obsah návodu SUN Outdoor Registrační systém Obsah návodu SUN Outdoor Registrační systém... 1... 1 Obsah návodu... 1 1 Registrace a přihlašování... 2 1.1 Registrace... 2 1.2 Přihlášení... 2 1.2.1 Zapomněl jsem své údaje...

Více

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro pedagogy. Obsah návodu

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro pedagogy. Obsah návodu SUN Outdoor Registrační systém Obsah návodu SUN Outdoor Registrační systém... 1... 1 Obsah návodu... 1 1 Registrace a přihlašování... 2 1.1 Registrace... 2 1.2 Přihlášení... 3 1.2.1 Zapomněl jsem své údaje...

Více

Hospodaření. ČK Klapka Zilvar Qö

Hospodaření. ČK Klapka Zilvar Qö Hospodaření ČK Klapka Zilvar Qö O co tady jde? Hospodaření přehled 1 Jak plánovat a správně utrácet (rozpočty) dobré využití peněz: plánování a rozpočet výpravy Jak si toky peněz dobře zaznamenat a pamatovat

Více

Co by Vás mohlo zajímat

Co by Vás mohlo zajímat Co by Vás mohlo zajímat Jak začne první školní den? V pondělí 2. září 2013 se sejdeme v 8 hodin před školou. Rádi přivítáme rodiče a další příbuzné našich prvňáčků. Nezapomeňte na fotoaparát nebo kameru.

Více

Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku.

Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku. Základní škola Ořech a její KFOŠ Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku. V pondělí 17. prosince to ráno s naším vánočním výletem do Prahy nevypadalo moc dobře. Pršelo. Vyjeli jsme

Více

Skupiny Malé přípravky, Velké přípravky a Výběrové skupiny (2x týdně 90 minut)

Skupiny Malé přípravky, Velké přípravky a Výběrové skupiny (2x týdně 90 minut) Základní informace: Cílem Atletické přípravky je všestranný rozvoj základních pohybových schopností, zvládnutí co největšího množství pohybových dovedností, základy atletických disciplin, míčových her,

Více

MONITOR Listopad 2015

MONITOR Listopad 2015 MONITOR Listopad 2015 Pravidelný měsíčník českobudějovického Outdoor clubu Hanace Říjen je úspěšně za námi a nám nezbývá nic jiného, než se vrhnout do dalšího měsíce. V říjnu jsme si vyzkoušeli, jaké to

Více

VÝZNAM A DOSTUPNOST ODLEHČOVACÍCH SLUŽEB POHLEDEM PEČUJÍCÍCH O DĚTI S POSTIŽENÍM. Vybraná data z výzkumu pro Jihomoravský kraj

VÝZNAM A DOSTUPNOST ODLEHČOVACÍCH SLUŽEB POHLEDEM PEČUJÍCÍCH O DĚTI S POSTIŽENÍM. Vybraná data z výzkumu pro Jihomoravský kraj VÝZNAM A DOSTUPNOST ODLEHČOVACÍCH SLUŽEB POHLEDEM PEČUJÍCÍCH O DĚTI S POSTIŽENÍM Vybraná data z výzkumu pro Jihomoravský kraj Péče bez překážek, z. s. Praha 2019 JIHOMORAVSKÝ KRAJ 3483 2 příjemců příspěvku

Více

Její Eminence Mindrolling Džetsün Khandro Rinpočhe

Její Eminence Mindrolling Džetsün Khandro Rinpočhe Její Eminence Mindrolling Džetsün Khandro Rinpočhe Učení na základě Buddhova prvního otočení kolem Dharmy / Dvanáctičlenný řetězec závislého vznikání Meditační kurz v hotelu Zvíkov 3. 5. dubna 2011 Jsme

Více

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 strana 3 I. ÚVOD Pionýr, z. s. - 87. pionýrská skupina Javor je pobočným spolkem zapsaného spolku Pionýr s právní subjektivitou. Jejím sídlem je Bělocerkevská 3, Praha 10, kde je kancelář,

Více

Pozorně si přečtěte následující text až dokonce. V případě chyb a dalších doplatků Vám bude účtován i poplatek bance.

Pozorně si přečtěte následující text až dokonce. V případě chyb a dalších doplatků Vám bude účtován i poplatek bance. Pozorně si přečtěte následující text až dokonce. V případě chyb a dalších doplatků Vám bude účtován i poplatek bance. Vážení rybáři a rybářky Přichází začátek nové sezóny a s tím i období, kdy každý člen

Více

PŘIHLÁŠKA. zákonný zástupce se zúčastní pobytu: ANO NE

PŘIHLÁŠKA. zákonný zástupce se zúčastní pobytu: ANO NE PŘIHLÁŠKA zákonný zástupce dítěte I. dospělý: jméno a datum narození:... bydliště:... telefon, mail:... zákonný zástupce se zúčastní pobytu: ANO NE (Pokud se tábora nezúčastní zákonný zástupce, vyplňte,

Více

Řád školní družiny. Účinnost od: 22. 6. 2015 Ruší se Řád školní družiny od 1. 9. 2014 Spisový znak: 1.2 Skartační znak: A 5 Počet příloh:

Řád školní družiny. Účinnost od: 22. 6. 2015 Ruší se Řád školní družiny od 1. 9. 2014 Spisový znak: 1.2 Skartační znak: A 5 Počet příloh: Základní škola Jablonec nad Nisou, Liberecká 26, příspěvková organizace tel. 487 370 332, 777 739 428 skola@zsliberecka.cz, www.zsliberecka.cz Řád školní družiny Pořadové číslo:20/2015 Účinnost od: 22.

Více

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2016? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2017, musíme se podívat, jaký byl rok 2016.

Více

Zpravodaj září 2014. Příspěvky

Zpravodaj září 2014. Příspěvky Zpravodaj září 2014 Vážení rodiče, učitelé, příznivci školy a školky, kamarádi, zdravíme všechny na začátku školního roku 2014 / 2015. Speciální pozdrav je pro loňské deváťáky, ze kterých se teď oficiálně

Více

PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY

PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY Vážení rodiče žáků naší ZŠ Ostopovice, zdravíme vás a přejeme pěkný zbytek léta. Předkládáme vám aktuality z naší organizace od 2. 9. 2013. Organizace a změny výuky: ZŠ 1.

Více

!! Zápis :00-17:00 hod.

!! Zápis :00-17:00 hod. !! Zápis 2.5.2017 13:00-17:00 hod. Zápis do naší MŠ na školní rok 2017/18 se bude konat 2.5. 2017 od 13:00-17:00 hodin v budově MŠ Bílá. S sebou přineste vyplněnou Žádost o přijetí a Evidenční list s potvrzením

Více

Mentoring. Individuální podpora pro pedagogy. Informace ke klíčové aktivitě KA3

Mentoring. Individuální podpora pro pedagogy. Informace ke klíčové aktivitě KA3 Mentoring Individuální podpora pro pedagogy Informace ke klíčové aktivitě KA3 Motto: Milý učiteli, milá školo, nabízíme Ti zapojení do aktivit mentoringu, které mají sloužit k Tvé individuální a cílené

Více

Czech Nature Photo Návod

Czech Nature Photo Návod Czech Nature Photo Návod Tento návod vás provede všemi úkony nutnými pro úspěšné přihlášení vašich fotogra?ií do soutěže Czech Nature Photo. Pokud narazíte na problém, který není v tomto dokumentu podchycen,

Více

SAPES.CZ SALESIÁNSKÝ PLZEŇSKÝ EVIDENČNÍ SYSTÉM. Manuál pro používání systému a základní informace

SAPES.CZ SALESIÁNSKÝ PLZEŇSKÝ EVIDENČNÍ SYSTÉM. Manuál pro používání systému a základní informace SAPES.CZ SALESIÁNSKÝ PLZEŇSKÝ EVIDENČNÍ SYSTÉM Manuál pro používání systému a základní informace Evidenční systém Dobrý den, na následujících stránkách se můžete seznámit s návodem na používání našeho

Více

Internetová komunikace ve službách cestovního ruchu

Internetová komunikace ve službách cestovního ruchu Internetová komunikace ve službách cestovního ruchu Turistický portál www.region-vysocina.cz komplexní informace pro návštěvníky turistické atraktivity tipy na výlety možnosti koupání, lyžování volnočasové

Více

Vítáme Vaše dítě v kurzu vedeném

Vítáme Vaše dítě v kurzu vedeném Welcome Letter [Czech] Vítáme Vaše dítě v kurzu vedeném [stupeň nebo druh studia] [jméno učitele] Účelem tohoto dopisu je přivítat Vašeho syna nebo dceru do naší třídy. Chtěli bychom, abyste Vy i Vaše

Více

Závazná přihláška na Letní dětský tábor DREAMÍK 2015 Termín tábora 22.-30.8.2015

Závazná přihláška na Letní dětský tábor DREAMÍK 2015 Termín tábora 22.-30.8.2015 Registrační číslo: Závazná přihláška na Letní dětský tábor DREAMÍK 2015 Termín tábora 22.-30.8.2015 Organizátoři: Vzdělávací centrum Mgr. Lucie Dudková, IČ 76580661 Email: dreamik@post.cz Tel.: 725/614781,

Více

Smluvní podmínky Děti a Divadlo

Smluvní podmínky Děti a Divadlo Smluvní podmínky Děti a Divadlo Vážení rodiče, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste nám prokázali přihlášením Vašeho dítěte do našich kurzů. Věnujte prosím několik minut Vašeho času na přečtení našich smluvních

Více

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 strana 3 I. ÚVOD II. ČLENSTVO Pionýr, z. s. - 87. pionýrská skupina Javor je pobočným spolkem zapsaného spolku Pionýr s právní subjektivitou. Jejím sídlem je Bělocerkevská 3, Praha

Více

Návod: Nastavení darovacího formuláře na webu

Návod: Nastavení darovacího formuláře na webu Návod: Nastavení darovacího formuláře na webu Darovací formuláře jsou jednoduchým nástrojem, jak potenciálnímu dárci nabídnout rychlou a snadnou možnost darování platební kartou nebo převodem. Stačí, aby

Více

Aktuality - o oddíle a středisku strana 2-3. Představujeme se strana 4. Z uplynulých akcí strana 5. Plány akcí na 1. pololetí strana 6-7

Aktuality - o oddíle a středisku strana 2-3. Představujeme se strana 4. Z uplynulých akcí strana 5. Plány akcí na 1. pololetí strana 6-7 Co najdete v tomto čísle: Aktuality - o oddíle a středisku strana 2-3 Představujeme se strana 4 Z uplynulých akcí strana 5 Plány akcí na 1. pololetí strana 6-7 Pozvánky na akce strana 8-10 Úvodní slovo

Více

Její Eminence Mindrolling Džetsün Khandro Rinpočhe

Její Eminence Mindrolling Džetsün Khandro Rinpočhe Její Eminence Mindrolling Džetsün Khandro Rinpočhe Devět ján s důrazem na tři vnitřní tantry, jakožto úvod do vadžrajánového buddhismu Meditační kurz v hotelu Svratka 19. 21. října 2013 Jsme velice potěšeni,

Více

Kurzy češtiny pro cizince. Otevřené kurzy bez registrace, přijďte rovnou na lekci! Typ kurzu Termín Den Čas Místo Cena

Kurzy češtiny pro cizince. Otevřené kurzy bez registrace, přijďte rovnou na lekci! Typ kurzu Termín Den Čas Místo Cena Milí příznivci CIC, zde jsou novinky z Centra pro integraci cizinců, o.p.s., zaměřené na prázdninový režim. Kurzy češtiny pro cizince Kurzy češtiny budou probíhat i v létě ještě než si přečtete jejich

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

43. ODDÍL SKAUTŮ MODRÝ ŠÍP KONTAKT

43. ODDÍL SKAUTŮ MODRÝ ŠÍP KONTAKT 43.oddíl skautů Modrý šíp INFORMACE O 43. ODDÍL SKAUTŮ 43. oddíl skautů Modrý šíp je určen pro chlapce ve věku 9 až 17 let. MODRÝ ŠÍP Oddíl je součásd skautského střediska Modrý šíp, které sídlí v Ostravě

Více

Pohár města Česká Lípa

Pohár města Česká Lípa HOKEJOVÝ CLUB ČESKÁ LÍPA Z.S. www.hcceskalipa.cz Hokejový turnaj 2017 Pohár města Česká Lípa 23. 24. 9. 2017 2-denní turnaj pro děti narozené r. 2010 a mladší Hokejový turnaj 2017 - Česká Lípa - r. 2010

Více

Český červený kříž OS Děčín

Český červený kříž OS Děčín Český červený kříž OS Děčín pořádá od 20.4. do 24.4.2015 Oblastní studijní středisko pro děti od 7 15 let v rekreačních středisek OS TOK MAXOV Sloup v Čechách Ubytování : v budově Doprava : autobusem Stravování

Více

Obsah čísla Redakce Adresa redakce: Redakční email:

Obsah čísla Redakce Adresa redakce: Redakční email: 3/2014 BŘEZEN VÍTEJTE Obsah čísla Úvodník 3 Novinka školení WEBDISPEČINKU zdarma 4 Novinka vylepšení nástroje Leasingy 6 Speciální nabídka jarní sleva na čidlo ecoroutehd 8 Soutěž 9 Redakce Adresa redakce:

Více

Poplatky a platby na portále HMFS pro prodávající

Poplatky a platby na portále HMFS pro prodávající Poplatky a platby na portále HMFS pro prodávající Prodejci na portále HMFS mohou být účtovány poplatky za použití některých služeb. Tyto podmínky jsou součástí našich podmínek použití. Otevřením obchodu

Více

Beach Help Cup 2016 registrace organizací

Beach Help Cup 2016 registrace organizací Beach Help Cup 2016 registrace organizací Registrační formulář pro organizace, které mají zájem zúčastnit se charitativního turnaje Beach Help Cup 2016. Čtěte prosím pozorně popisky k otázkám. Formulář

Více

NÁVOD PRO SPRÁVU ODDÍLŮ NA WEBU ČHS

NÁVOD PRO SPRÁVU ODDÍLŮ NA WEBU ČHS NÁVOD PRO SPRÁVU ODDÍLŮ NA WEBU ČHS 1 Obsah ÚVOD... 3 1. PŘIHLÁŠENÍ DO MODULU PŘEDSEDA A ZÁKLADNÍ NABÍDKA... 3 Přihlášení do modulu... 3 Základní nabídka... 4 2. ZÁLOŽKA ODDÍL... 5 3. ZÁLOŽKA ČLENOVÉ...

Více

PŘI NÁSTUPU NA SOUSTŘEDĚNÍ ODEVZDAT ORIGINÁL S RAZÍTKEM

PŘI NÁSTUPU NA SOUSTŘEDĚNÍ ODEVZDAT ORIGINÁL S RAZÍTKEM Podmínky účasti - cena soustředění je 1000,- Kč za 3 dny - termín konání 29.4 1.5 2011 atletický stadion Pacov - PŘIHLÁŠKY POSÍLAT NA EMAIL cfpscr@email.cz A PŘI NÁSTUPU NA SOUSTŘEDĚNÍ ODEVZDAT ORIGINÁL

Více

PŘIHLÁŠKA KE ČLENSTVÍ VE SPOLKU LESNÍ KLUB U TŘÍ SOVIČEK

PŘIHLÁŠKA KE ČLENSTVÍ VE SPOLKU LESNÍ KLUB U TŘÍ SOVIČEK PŘIHLÁŠKA KE ČLENSTVÍ VE SPOLKU LESNÍ KLUB U TŘÍ SOVIČEK Lesní klub U tří soviček z.s. se sídlem Gregorova 125/8, Písek 39701 IČ: 05224368 číslo účtu vedeného u Fio banky: 2001055985/2010 Adresa lesní

Více

Středisko Ještěd Liberec. 10. září 2013

Středisko Ještěd Liberec. 10. září 2013 Středisko Ještěd Liberec 10. září 2013 Program První část To nejzajímavější ze školního roku 2012/13 Provoz střediska Činnost oddílů Druhá část Praktické informace na školní rok 2013/14 Členské příspěvky

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Kačka Hřebíková vedoucí střediska

VÝROČNÍ ZPRÁVA Kačka Hřebíková vedoucí střediska VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 TUÓFEJTLP4507,"1SBIB,EPKTNF Pojďte se s námi na chvíli ohlédnout za rokem 2017. Byl to čas plný skautování, nezapomenutelných zážitků a významných událostí. Můžeme si hrdě přiznat,

Více

Vážení rodiče, letní prázdniny se pomalu blíží a s nimi i náš každoroční letní tábor, proto bych Vám ráda předala pár základních informací.

Vážení rodiče, letní prázdniny se pomalu blíží a s nimi i náš každoroční letní tábor, proto bych Vám ráda předala pár základních informací. V Plzni 18.března 2010 Vážení rodiče, letní prázdniny se pomalu blíží a s nimi i náš každoroční letní tábor, proto bych Vám ráda předala pár základních informací. Letošní tábor se bude konat na našem tábořišti

Více

Pokud uvádíme odkaz na internetové stránky Mzdová praxe, máme na mysli stránky www.mzdovapraxe.cz, pokud není v textu uvedeno jinak.

Pokud uvádíme odkaz na internetové stránky Mzdová praxe, máme na mysli stránky www.mzdovapraxe.cz, pokud není v textu uvedeno jinak. Průvodce službami Vážená paní, Vážený pane, portál Mzdová praxe je službou, která Vám umožní nejen plně využít informace publikované v tištěném časopise Práce a mzda, ale přináší Vám mnoho dalších informací

Více

Firma BOS. org s. r. o. je zapsána u Krajského soudu v Ústí nad Labem, oddíl C, vložka 9733.

Firma BOS. org s. r. o. je zapsána u Krajského soudu v Ústí nad Labem, oddíl C, vložka 9733. 3. SETKÁNÍ ALGEZIOLOGŮ a JEJICH PŘÍZNIVCŮ Nejen k 15 letům ambulance bolesti neurochirurgického oddělení v Ústí nad Labem 9. - 10. dubna 2010 Hotel Camelot - Tisá 3. SETKÁNÍ ALGEZIOLOGŮ A JEJICH PŘÍZNIVCŮ

Více

Květen 2017 ORONGONG

Květen 2017 ORONGONG Květen 2017 ORONGONG Jak to vidí Fíla Perspektiva {ž} podst. jm. (z lat. perspicere, prohlédati) je nahlížení na určitý problém či jev a postoj vůči němu v závislosti na individuálním vztahu. Jedná se

Více

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Každý úspěšný člověk, jestliže chce dosáhnout svého cíle, se musí věnovat své práci na 100%. Náš cíl je jasný. Vydělávat snadno, rychle a neomezené

Více

Zápis z jednání ORJ Frýdek-Místek

Zápis z jednání ORJ Frýdek-Místek Junák svaz skautů a skautek ČR, Okres Frýdek-Místek Zápis z jednání ORJ Frýdek-Místek Datum: čtvrtek 29. března 2012 Místo: Okresní klubovna, Kostíkovo náměstí 638, Frýdek-Místek Začátek: 17:30 Přítomni:

Více

Závazná přihláška na konferenci PRO-ENERGY CON 2012 19. a 20. listopad 2012 - Hotel Galant, Mikulov ČR

Závazná přihláška na konferenci PRO-ENERGY CON 2012 19. a 20. listopad 2012 - Hotel Galant, Mikulov ČR Závazná přihláška na konferenci PRO-ENERGY CON 2012 19. a 20. listopad 2012 - Hotel Galant, Mikulov ČR 1) 2) 3) 4) (*) údaje vyplňte jen v případě požadavku na rezervaci ubytování. Název společnosti: Adresa

Více

dovolujeme si obrátit se na Vás znovu po roce se žádostí o pomoc - předání

dovolujeme si obrátit se na Vás znovu po roce se žádostí o pomoc - předání Vážení přátelé - dobrovolní hasiči, dovolujeme si obrátit se na Vás znovu po roce se žádostí o pomoc - předání informací o letošním ročníku veřejné sbírky a preventivní akce Ligy proti rakovině Praha,

Více

Obsah čísla Úvodník 3 Novinka Manažerské reporty 4 WD Fleet komunikace s řidičem 8 Soutěž 13 Vánoční hra 14 Přání 15

Obsah čísla Úvodník 3 Novinka Manažerské reporty 4 WD Fleet komunikace s řidičem 8 Soutěž 13 Vánoční hra 14 Přání 15 12/2014 PROSINEC VÍTEJTE Obsah čísla Úvodník 3 Novinka Manažerské reporty 4 WD Fleet komunikace s řidičem 8 Soutěž 13 Vánoční hra 14 Přání 15 Redakce Adresa redakce: HI Software Development s.r.o. Legionářská

Více

Červen 2017 ORONGONG

Červen 2017 ORONGONG Červen 2017 ORONGONG Jak to vidí Fíla Perspektiva {ž} podst. jm. (z lat. perspicere, prohlédati) je nahlížení na určitý problém či jev a postoj vůči němu v závislosti na individuálním vztahu. Jedná se

Více

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA NA TÁBOR *********************************** jméno dítěte:... narozené:...

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA NA TÁBOR *********************************** jméno dítěte:... narozené:... Oddíl Stříbrný vlček Rudná Česká tábornická unie ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA NA TÁBOR *********************************** Provozovatel: Oddíl Stříbrný vlček Rudná, ČTU Cena tábora pro rok 2015: 3400,- Kč konaného

Více

Google Apps. kalendář 2. verze 2012

Google Apps. kalendář 2. verze 2012 Google Apps kalendář verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Vytvoření události... Vytvoření události v daném čase... Vytvoření celodenní události... 6 Vytvoření opakované události... 6 Vytvoření vícedenní události...

Více

Bakaláři webová aplikace, mobilní aplikace stručný návod pro rodiče

Bakaláři webová aplikace, mobilní aplikace stručný návod pro rodiče Bakaláři webová aplikace, mobilní aplikace stručný návod pro rodiče Doporučujeme: a, nesdělujte své přihlašovací údaje svým dětem ani nikomu jinému b, přihlašovací údaje neukládejte v prohlížeči c, po

Více

Návod pro rodičovský portál systému Edookit

Návod pro rodičovský portál systému Edookit Návod pro rodičovský portál systému Edookit Vážení uživatelé, na následujících stránkách si Vám dovolujeme představit funkce našeho Rodičovského portálu za pomoci jednoduché příručky. Pevně doufáme, že

Více

Sny, které nepočkají

Sny, které nepočkají Sny, které nepočkají Pár slov úvodem Zcela klíčové je znát odpovědi na následující 3 otázky, proto si je napřed vypište a pak Vám o tom, proč je to důležité, něco povíme. Otázka 1: Jaký je ten Váš sen,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, KUNOVICE, U PÁLENICE 1620, INFORMACE O ORGANIZACI ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, KUNOVICE, U PÁLENICE 1620, INFORMACE O ORGANIZACI ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 INFORMACE O ORGANIZACI ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 Personální obsazení školy, kontakty Jméno aprobace funkce třídnictví telefon email BALOUNOVÁ Kristýna 1. stupeň Učitelka 4.A 778 406 921 balounova@zskunup.cz

Více

Termíny třídních schůzek a konzultací ve školním roce 2019/2020

Termíny třídních schůzek a konzultací ve školním roce 2019/2020 1 Základní škola a mateřská škola Prasek, okres Hradec Králové Prasek 157, 504 01 Nový Bydžov, IČ: 70 98 65 09, tel.pevná linka: 495 480 655, mobil 776 532 499, kaprev@seznam.cz, www.skolaprasek.cz Průběh

Více

Ž E N K L A V S K Ý Z P R A V O D A J

Ž E N K L A V S K Ý Z P R A V O D A J ŠKOLSKÁ KULTURNÍ KOMISE VYDÁVÁ Ž E N K L A V S K Ý Z P R A V O D A J ČERVEN - SRPEN 2013 Sportovní den Rozloučení s předškoláky INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU 1. ZO Ženklava oznamuje, že 16. zasedání zastupitelstva

Více

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018 strana 3 I. ÚVOD Pionýr, z. s. - 87. pionýrská skupina Javor je pobočným spolkem zapsaného spolku Pionýr s právní subjektivitou. Jejím sídlem je Bělocerkevská 3, Praha 10, kde je kancelář,

Více

Webové hlášení pracovišť vyšetřujících HIV o počtu provedených vyšetření

Webové hlášení pracovišť vyšetřujících HIV o počtu provedených vyšetření Systém Webové hlášení pracovišť vyšetřujících HIV o počtu provedených vyšetření Manuál webové aplikace leden 2012 v4.0 Státní zdravotní ústav Národní referenční laboratoř pro AIDS 1 1 Úvod Systém HlasSZU

Více

PRŮVODCE PRO POUŽÍVÁNÍ ELEKTRONICKÝCH PLATEB

PRŮVODCE PRO POUŽÍVÁNÍ ELEKTRONICKÝCH PLATEB PRŮVODCE PRO POUŽÍVÁNÍ ELEKTRONICKÝCH PLATEB Nejdůležitější funkce Co je epayments ewallet? Jak používat zůstatek na kartě? 1 PRŮVODCE PRO POUŽÍVÁNÍ ELEKTRONICKÝCH PLATEB Po úspěšné registraci do elektronických

Více

Výroční členská schůze KSBC spojená s burzou HB cukrů

Výroční členská schůze KSBC spojená s burzou HB cukrů sobota 8. prosinec 2007 Křenovice u Slavkova Výroční členská schůze KSBC spojená s burzou HB cukrů Program: prezentace 10.30-11.30 výroční členská schůze klubu 11.30-13.00 společný oběd 13.00-14.00 burza

Více

AKTUÁLNÍ INFORMACE: Poplatky v roce 2017 Výše poplatku Splatnost Místní poplatek za odpady 430 Kč/ osoba/rok

AKTUÁLNÍ INFORMACE: Poplatky v roce 2017 Výše poplatku Splatnost Místní poplatek za odpady 430 Kč/ osoba/rok AKTUÁLNÍ INFORMACE: 1. MÍSTNÍ POPLATEK ZA OPADY V ROCE 2017 Poplatky v roce 2017 Výše poplatku Splatnost Místní poplatek za odpady 430 Kč/ osoba/rok 31.6.2017 Občané mohou poplatek zaplatit osobně na obecním

Více

ZKOUŠKA Z ESKÉHO JAZYKA PRO TRVALÝ POBYT V R Modelová verze

ZKOUŠKA Z ESKÉHO JAZYKA PRO TRVALÝ POBYT V R Modelová verze ZKOUŠKA Z ESKÉHO JAZYKA PRO TRVALÝ POBYT V R Modelová verze Platné od roku 2019 Modelová verze Máte v ruce brožuru, která Vám pomůže připravit se na zkoušku z češtiny a nabízí Vám základní informace o

Více

Dotazníky pro rodiče vyhodnocení Žlutá třída - Motýlci

Dotazníky pro rodiče vyhodnocení Žlutá třída - Motýlci 1. Chodí Vaše dítě do MŠ: a) velmi rádo 7x b) rádo 7x c) nerado 1x d) nevím Dotazníky pro rodiče vyhodnocení Žlutá třída - Motýlci 2. O dění v MŠ s Vámi dítě hovoří: a) každý den 10x b) občas 5x 3. MŠ

Více

O webové aplikaci BodyDo

O webové aplikaci BodyDo O webové aplikaci BodyDo Systém je velmi jednoduchý na obsluhu, umožňuje spravovat obsah, zapisovat body a docházku. Responzivní (pružný) design dovoluje uživateli pohodlně zapisovat nebo prohlížet webové

Více

Pohár města Česká Lípa

Pohár města Česká Lípa HOKEJOVÝ CLUB ČESKÁ LÍPA O.S. www.hcceskalipa.cz Hokejový turnaj 2016 Pohár města Česká Lípa 24. 25. 9. 2016 2-denní turnaj pro děti narozené r. 2009 a mladší Hokejový turnaj 2016 - Česká Lípa - r. 2009

Více

Milá pečovatelko, milý pečovateli! Milí rodiče!

Milá pečovatelko, milý pečovateli! Milí rodiče! Milí rodiče! Předpokládáme, že jste důkladně zvážili, zda je vaše dítě natolik zralé, aby o něj pečovala jiná osoba. Nyní stojíte před rozhodováním, komu dítě svěříte. Pečující osoba se svým způsobem stane

Více

B/ je zvídavé a chce toho hodně vědět Počet zaškrtnutých odpovědí: 7 - to je z celkového počtu navrácených dotazníků 36,8%.

B/ je zvídavé a chce toho hodně vědět Počet zaškrtnutých odpovědí: 7 - to je z celkového počtu navrácených dotazníků 36,8%. Mateřská škola Duha Oslavany Školní rok: 2012/2013 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU PRO RODIČE Na začátku měsíce ledna bylo rozdáno na pracovišti MŠ Duha Oslavany Havířská celkem 25 dotazníků. Návratnost byla 19

Více

Pravidla fungování oddílu USK Praha pro rok 2014

Pravidla fungování oddílu USK Praha pro rok 2014 Pravidla fungování oddílu USK Praha pro rok 2014 Přihlášky na závody: Přihlašování na závody, které jsou hrazené oddílem (OB a MTBO), je nutné provádět přes Heňův přihlašovací systém na adrese www.uskob.cz/prihlasky

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 Organizace školního roku 2008/2009 Zahájení školního roku 1. září 2008 Ukončení 1.pololetí 29. ledna 2009 Ukončení 2. pololetí 29. června 2009 PRÁZDNINY Podzimní prázdniny

Více

Olomoucký kraj. podrobné informace. Junák svaz skautů a skautek ČR VÍKENDOVÝ VŮDCOVSKÝ KURZ OLOMOUCKÉHO KRAJE

Olomoucký kraj. podrobné informace. Junák svaz skautů a skautek ČR VÍKENDOVÝ VŮDCOVSKÝ KURZ OLOMOUCKÉHO KRAJE VÍKENDOVÝ VŮDCOVSKÝ KURZ OLOMOUCKÉHO KRAJE podrobné informace 1/5 Víkendový vůdcovský kurz pořádaný pod záštitou KRJ Olomouckého kraje O AKCI Olomoucké vůdcovky jsou určeny těm, kteří jsou přesvědčeni,

Více

Téma C. - Komunikace. Soutěž Sami o sobě. Dostatečné množství propagačních materiálů. 1. Soutěž sami o sobě

Téma C. - Komunikace. Soutěž Sami o sobě. Dostatečné množství propagačních materiálů. 1. Soutěž sami o sobě 1/7 Téma C. - Komunikace 1. Soutěž sami o sobě Svou činnost propagujeme a do soutěže se zapojujeme Svou činnost propagujeme, ale nezapojujeme se 27 41 Svou činnost nepropagujeme 14 Soutěž Sami o sobě nás

Více

Oddílový zpravodaj 1. oddílu skautů Dúnadan (září prosinec 2013)

Oddílový zpravodaj 1. oddílu skautů Dúnadan (září prosinec 2013) Oddílový zpravodaj 1. oddílu skautů Dúnadan (září prosinec 2013) Zdravíme všechny Dúnadany a jejich rodiče! Máme za sebou letní prázdniny a s nimi i letní tábor, který se letos konal na našem tábořišti

Více

PROPOZICE VÍKENDOVÉ LYŽAŘSKÉ ŠKOLY. Naučit účastníky školy lyžování, snowboardingu nebo zdokonalit jejich stávající schopnosti.

PROPOZICE VÍKENDOVÉ LYŽAŘSKÉ ŠKOLY. Naučit účastníky školy lyžování, snowboardingu nebo zdokonalit jejich stávající schopnosti. PŘIJĎTE K NÁM, NAUČÍME VÁS LYŽOVAT!!! Víkendová výuka lyžování nebo snowboardingu Milé děti, vážení rodiče, připravili jsme program pro školáky ve věku 6 15 let na 7 zimních sobot nebo prázdninových dní.

Více

České kalibrační sdružení

České kalibrační sdružení České kalibrační sdružení! Palackého tř. 100, 612 00 Brno ČESKÉ KALIBRAČNÍ SDRUŽENÍ pořádá 28. KONFERENCI na téma Směrnice EU týkající se měřicích přístrojů (MID) 4. a 5. května 2004 Hotel Skalský dvůr

Více

Panteří drápek 10. číslo - říjen 2015

Panteří drápek 10. číslo - říjen 2015 Úvodní slovo Vážení rodiče, začal nový školní rok a tak Vám opět posíláme časopis Panteří drápek - časopis o dění v oddíle nejen pro rodiče. Díky němu bychom Vás chtěli i ve školním roce 2015/2016 informovat

Více

Duben Rytířská robinsonáda v Hostinném Na naši pravidelnou jarní výpravu jsme se tentokrát vydali do Hostinného. Během této výpravy jsme navštívili i naše letní tábořište nedaleko Svaté Kateřiny a samozřejmě

Více

28.5.2011 21/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

28.5.2011 21/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 28.5.2011 21/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 28. května 2011 9.30 10.30 Sobotní škola - uvádí Liebl Petr Společná píseň č.

Více