SOU SLUŽEB Novovysočanská 501/ P r a h a 9

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SOU SLUŽEB Novovysočanská 501/5 190 00 P r a h a 9"

Transkript

1 P r a h a L/01 Starožitník Motto: Starožitnosti jsou dnes to jediné, co má budoucnost Jsme jediné STÁTNÍ učiliště v Praze a okolí, které zajišťuje výuku v maturitním oboru L/01 STAROŽITNÍK Základní informace Délka přípravy: 4 roky Učební obor je určen pro: dívky a chlapci Základní podmínky pro přijetí: úspěšné ukončení 9. ročníku ZŠ, zdravotní způsobilost uchazeče Způsob ukončení přípravy: maturitní zkouška Poskytované vzdělání: úplné střední odborné Obor STAROŢITNÍK je svým zaměřením výjimečným oborem nejen v Evropě, ale pravděpodobně i na celém světě. Obor je vhodný pro chlapce a dívky, kteří mají vztah k umění a historii. Znalosti a zkušenosti získávají během výuky vedené odborníky z různých odvětví uměleckých řemesel. Jsou vedeni k samostatnému rozpoznávání historických dobových slohů, uměleckořemeslných prvků a jejich původu, rozeznávají a posuzují techniky výroby uměleckých předmětů tak, aby byli schopni určit jejich původ, stáří a hodnotu. Mezi stěţejní studijní předměty patří: DĚJINY UMĚNÍ UŽITÉ UMĚNÍ TECHNIKY ODBORNÝ VÝCVIK VÝTVARNÁ PŘÍPRAVA ZNALECTVÍ DEPOZITÁŘ PAMÁTKOVÁ PÉČE K prohloubení vědomostí slouţí odborné přednášky v muzeích, galeriích a aukčních síních.

2 P r a h a 9 Velký důraz je kladen na odborný výcvik, při kterém škola spolupracuje se Střediskem praktického vyučování Asociace staroţitníků, která zajišťuje kvalitní výuku v staroţitnických obchodech, v nichţ studenti získají znalosti legislativy v oblasti podnikání s uměleckými předměty, rady jak odborně poskytnout informace zákazníkovi a jak se zákazníkem postupovat podle psychologických hledisek. Učí se však především uplatňovat profesionální přístup. Absolventi, kteří úspěšně vykonali maturitní zkoušku, se mohou ucházet o studium na naší škole v oboru Zlatník a klenotník a získat tak další odbornou kvalifikaci. Dále mohou studovat na vysokých školách se zaměřením na Dějiny umění, Uţité umění nebo vyšších odborných školách v restaurátorských oborech.

3 34-56-L/01 Fotograf Digitální a klasická fotografie Absolvent studijního oboru Fotograf ukončeného maturitou zvládá práci s digitální i analogovou technikou, digitální zpracování obrazu, zpracování materiálů a zhotovování finálních fotografii různými zpracovatelskými postupy podle obrazového vstupu. Dokáţe provádět kontrolu a vyhodnocování informací pro zadané úkoly, přípravu fotografických digitálních, případně analogových přístrojů, nástrojů a pomůcek, včetně osvětlovací techniky a měřících přístrojů. Umí zhotovovat snímky v oblasti reprodukční nebo technické fotografie, fotografie architektury a krajiny či fotografie specializované pro různé technické a vědecké účely. Orientuje se v oblasti portrétní, reportáţní a reklamní fotografie. Zvládá úpravy digitálního obrazu a jeho přípravu pro další zpracování. Pouţívá fotografický i grafický software, vyuţívá digitální techniku ve všech oblastech fotografie. Zvláštní důraz je kladen na ovládnutí počítačové techniky a specializovaného sofware, posílení estetického vzdělávání v předmětech, jako jsou kupř. tvůrčí fotografický atelier, práce v grafické dílně, ateliérní cvičení a workshopy nebo na přednášky z dějin i současnosti fotografie s návštěvami výstav. Uplatnění absolventa: digitální laboratoře a počítačová studia, prodej fototechniky a materiálů, dokumentační centra, muzea, archivy, fotografická studia, redakce novin a časopisů, studium vyšší odborné, bakalářské a dále i magisterské na vysokých školách. Poţadavky na uchazeče: Zdravotní způsobilost pro obor (v případě pochybností doporučujeme konzultaci s pedagogy). Úspěšné absolvování základní školy. Praxe ve výtvarné oblasti či v oblasti fotografie vítána (ZUŠ, práce na počítači či fotokrouţek). Není ovšem podmínkou. (Pozor nejde o průběţné informování zájemců, ale o ucelený blok začínající vţdy přesně v hodin). Ve výjimečných a odůvodněných případech je moţná po domluvě se sekretářkou školy a vedením oboru fotograf osobní konzultace. Ubytování pro mimopraţské zájemce škola neposkytuje. Ţáci mají moţnost stravování v budově školy.

4 69-41-L/01 Kosmetické služby Základní údaje Délka přípravy: 4 roky Učební obor je určen pro: dívky Základní podmínky pro přijetí: úspěšné ukončení 9. ročníku ZŠ, zdravotní způsobilost uchazeče Způsob ukončení přípravy: maturitní zkouška Poskytované vzdělání: úplné střední odborné Stručný popis učebního oboru Poskytování kvalifikovaných a kvalitních kosmetických sluţeb - základní odborné práce při přípravě klientů pro kosmetické úkony, např. povrchové čištění pleti, úprava obočí, barvení obočí a řas, napařování kompresí a přístroji, různé druhy manuálních masáţí obličeje, krku a dekoltu, aplikace masek, depilace, epilace, denní, večerní a fantazijní líčení, poradenské sluţby v kosmetickém ošetření pleti s ohledem na aktuální stav pleti a věk klienta. Poskytování kvalifikované a kvalitní péče o ruce a nohy - manikúra, parafínové zábaly, lakování, masáţ rukou, Nail Art, pedikúra mokrá a medicinální, odstranění kuřích ok a mozolů, masáţ nohou. Zdravotní poţadavky na uchazeče Do studijního oboru mohou být přijaty pouze dívky, jejichţ stav posoudil a písemně potvrdil dorostový lékař. V případě ZPS v souladu se stanovisky PKSZ. Při výběru tohoto studijního oboru nejsou zdravotně způsobilí uchazeči trpící zejména: - nemocemi pohybového ústrojí znemoţňujícími práci ve vynucené poloze - poruchami jemné motoriky horních končetin - prognosticky závaţnými alergickými onemocněními kůţe, dýchacích cest a spojivek - poruchami zraku (centrální ostrost 5/5, Jč. 1 moţno s korekcí, poruchami barvocitu). K posouzení zdravotního stavu je příslušný registrující praktický lékař. Profil absolventa učebního oboru Po ukončení přípravy v studijním oboru Kosmetička a po úspěšném vykonání maturitní zkoušky umí absolventka : * navrhnout a zajistit zařízení a vybavení provozovny * volit pracovní postupy s ohledem na dodrţování technologických postupů a ekonomickou náročnost s přihlédnutím k individuálním přání klienta * připravit pracoviště, zvolit a připravit potřebné nástroje, pomůcky a kosmetické přípravky vzhledem k volbě pracovních postupů * připravit klienta pro kosmetické ošetření * určit aktuální stav pleti a v souladu se stavem zvolit vhodný způsob kosmetického ošetření * provádět povrchové čištění pleti, napářky, hluboké čištění pleti, aplikovat masky a zábaly, kosmetickou masáţ obličeje, krku a dekoltu, líčení v souladu s moderními trendy * určit koţní choroby vyskytující se na obličeji, rukou a nohou * provádět ošetření rukou a nohou * dokonale

5 obsluhovat přístrojové vybavení provozovny * profesionálně se chovat a vystupovat ve vztahu ke klientům * zhotovovat ceníky úkonů a kalkulovat prodejní cenu nabízených přípravků * orientovat se v trţním prostředí a aktivně vyuţívat ekonomické znalosti * komunikovat s klientem v cizím jazyce * Uplatnění absolventů Uplatnění absolventů z hlediska jejich uceleného odborného vzdělání je moţné v kosmetických salonech, které poskytují odborné profesionální sluţby v souladu s individuálními poţadavky klientů, módními trendy, zdravotně - hygienickými, estetickými a novými vědeckými poznatky. Absolventi, kteří úspěšně vykonali maturitní zkoušku, se mohou ucházet o studium na vysokých školách a vyšších odborných školách.

6 Učební obory zakončené závěrečnou zkouškou: Základní údaje H/03 Zlatník a klenotník Délka přípravy: 3 roky Učební obor je určen pro: dívky i hochy Základní podmínky pro přijetí: úspěšné ukončení 9. ročníku ZŠ, úspěšné sloţení talentové zkoušky (mohou být přijati i dospělí, kteří jiţ v oboru pracují) Způsob ukončení přípravy: závěrečná zkouška Poskytované vzdělání: střední odborné Stručný popis učebního oboru V průběhu tří let ţáci pracují s drahými kovy a pomocnými materiály, naučí se s nimi pracovat a hospodařit. Seznámí se s historií šperku a uměleckými styly. V prvním ročníku zvládnou základní techniky - řezání, pilování, jednoduchou montáţ a pájení. Na konci školního roku zvládnou vyrobit jednoduché prsteny, závěsy a náušnice. Druhý rok učení je zaměřen na náročné techniky při zhotovování sloţitých prstenů, broţí a řetězů. Ve třetím ročníku se klade důraz na jemné a přesné zvládnutí sloţité klenotnické techniky. Kaţdý ročník je ukončen samostatnou prací, kde ţáci zhotovují výrobky podle vlastních návrhů. Zdravotní poţadavky na uchazeče Do oboru mohou být přijatí pouze mladiství, nebo dospělí, jejichţ zdravotní způsobilost posoudil a písemně potvrdil lékař. V případě ZPS v souladu se stanovisky PKSZ. Profil absolventa učebního oboru V zájmu rozšíření svých odborných znalostí ţáci vyuţívají moţnost zúčastnit se kurzu fasování, který se pro ně i pro širší odbornou veřejnost kaţdoročně zajišťuje. Ţáci přicházejí do praxe připraveni a záleţí jen na nich, zda se budou věnovat výrobě nových šperků a klenotů nebo replikám šperků, opravám či výrobě ateliérového šperku. Uplatnění absolventů Po vykonání závěrečné zkoušky bude absolvent schopen pracovat v oboru zlatník a klenotník. Moţnosti uplatnění jsou v soukromé dílně (nutná praxe v oboru) nebo jako zaměstnanec zlatnické firmy.

7 Moţnosti dalšího vzdělávání absolventů Absolventi, kteří úspěšně vykonali závěrečnou zkoušku, se mohou ucházet o přijetí na denní nástavbové studium - umělecké řemeslné práce nebo podnikání (v našem SOU).

8 82-51-H/09 Umělecký rytec Základní údaje Délka přípravy: 3 roky Učební obor je určen pro: dívky i hochy Základní podmínky pro přijetí: úspěšné ukončení 9. ročníku ZŠ, úspěšné sloţení talentové zkoušky (mohou být přijati i dospělí (SŠ)) Způsob ukončení přípravy: závěrečná zkouška Poskytované vzdělání: střední odborné Stručný popis učebního oboru Ţáci pracují v malém kolektivu. V průběhu tří let se učí umělecko řemeslnému rytí ve všech druzích materiálů a šperků. Součástí výuky je i zasazování kamenů. Zaměřují se na plochorytí - mědirytina, ocelorytina, poháry, urny, obrázky a zlatnické výrobky. Rytiny do výšky zlatotiskové rytiny, štočky a smaltované odznaky. Rytiny do hloubky a plastiky - medaile, pečetě, plakety aj. Zdravotní poţadavky na uchazeče Do oboru mohou být přijati pouze mladiství nebo dospělí, jejichţ zdravotní způsobilost posoudil a písemně potvrdil lékař. V případě ZPS v souladu se stanovisky PKSZ. Uplatnění absolventů Po vykonání závěrečné zkoušky budou absolventi schopni pracovat v oboru samostatně jak ve vlastní dílně (nutná praxe v oboru) tak v jiné rytecké dílně. Moţnosti dalšího vzdělávání absolventů Absolventi, kteří úspěšně vykonali závěrečnou zkoušku se mohou ucházet o přijetí na denní nástavbové studium - umělecké řemeslné práce nebo podnikání (v našem SOU).

9 69-51-H/01 Kadeřník Základní údaje Délka přípravy: 3 roky Učební obor je určen pro: dívky i hochy Základní podmínky pro přijetí: úspěšné ukončení 9. ročníku ZŠ, zdravotní způsobilost uchazeče Způsob ukončení přípravy: závěrečná zkouška Poskytované vzdělání: střední odborné Stručný popis učebního oboru Holení, mytí vlasů, stříhání, ondulace vodová a ţelezem, preparace vlasů, zhotovování jednoduchých vlásenek a příčesků, vlasová kosmetika, péče o ruce a pleť. Pouţívání mycích a holicích prostředků, dezinfekčních přípravků, prostředků k odbarvování a barvení vlasů, preparačních a regeneračních přípravků, vlasového materiálu k vlásenkářským pracím, kosmetických přípravků na vlasy a pleť.obsluha a údrţba zařízení pro mytí, úpravu a vysoušení vlasů, údrţba nářadí a pomůcek. Zdravotní poţadavky na uchazeče Do oboru mohou být přijatí pouze mladiství, jejichţ zdravotní způsobilost posoudil a písemně potvrdil dorostový lékař. V případě ZPS v souladu se stanovisky PKSZ. Při výběru do oboru z hlediska zdravotního stavu uchazeče vadí poruchy funkce pohybového a nosného systému (kontraindikací jsou i ploché nohy, kongeniální luxace a sklon k tvorbě varixů), dále chronická a alergická onemocnění kůţe rukou, obličeje a dýchacích cest. Nepřípustné je i onemocnění srdce, zejména závaţné chlopenní vady a vrozená srdeční onemocnění hemodynamicky závaţná. Nemoci nervové, zejména spojené s poruchami pohybových koordinací a funkcí, subkompenzované a dekompenzované záchvatové stavy. Do oboru nemohou být přijati uchazeči s projevem bacilonosičství a poruchy imunity. Profil absolventa učebního oboru Ve své profesní oblasti dovede identifikovat a analyzovat problémy, zvaţovat moţnosti jejich řešení, vybírat a navrhovat řešení optimální v daném kontextu, stanovovat efektivní postupy při realizaci řešení a dodrţovat je. Dovede pracovat s osobním počítačem. Dovede vyuţívat informačních zdrojů v pracovním i mimopracovním ţivotě. Má vytvořeny základní předpoklady pro uplatnění v ţivnostenském podnikání jak z hlediska profesních dovedností, tak z hlediska chápání potřeby aktivního přístupu k nalézání profesního uplatnění i nutnosti zdravého rizika k prosazení svých záměrů.

10 Orientuje se i v základních ekonomických otázkách této problematiky. Po ukončení přípravy v učebním oboru kadeřník, kadeřnice a po úspěšném vykonání závěrečné zkoušky absolvent umí volit vhodné technologické postupy práce, připravit potřebné nástroje a pomůcky, chemikálie a kosmetické přípravky vzhledem k volbě pracovních postupů, provádět zkoušku citlivosti pokoţky a volit vhodné vlasové přípravky při mytí vlasů. Myje vlasy, provádí různé druhy masáţí vlasové pokoţky (ruční nebo s přístroji) s pouţitím kosmetických a regeneračních přípravků, stříhá vlasy a upravuje hustotu vlasů, natáčí vlasy na natáčky nebo krouţkuje vodovou ondulaci do hladkých vln, provádí ondulaci ţelezem, barví a odbarvuje vlasy a dorůstající vlasy, provádí přelivy, tónování a matování vlasů a trvalou ondulaci, ošetřuje vlas a vlasovou pokoţku obklady, provádí konečnou úpravu dámských a pánských účesů. Holí vousy, upravuje kníry a plnovousy, barví kníry a obočí. Umí hodnotit svou práci,provádět běţnou údrţbu pracovních prostředků, které pouţívá, organizovat svou práci a pracoviště, napomáhat spolupráci v kolektivu, vhodně navázat kontakt se zákazníkem na základě poznatků z psychologie a společenské výchovy. Dodrţuje zásady společenského chování a zásady osobní hygieny. Absolvent se orientuje v základních vztazích svého odvětví k ţivotnímu prostředí a zásadách jeho ochrany před moţnými negativními vlivy. Dovede své pracovní činnosti v rámci plnění pracovních úkolů vykonávat tak, aby ţivotní prostředí nenarušoval, ale naopak přispíval k jeho zlepšení. Dodrţuje při práci zásady a předpisy bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a hygieny práce, dodrţuje předpisy protipoţární ochrany a umí zacházet s protipoţárním zařízením. Příprava v učebním oboru vytváří i předpoklady k tomu, aby absolvent po příslušné praxi byl schopen zhotovovat sloţité společenské a večerní účesy s pouţitím vlasových doplňků, provádět úpravy účesů podle schematického zobrazení nebo předlohy zpracované vysoce náročným způsobem, barvit vlasy do různých odstínů a vyuţívat nových forem barvení a odbarvování, barvit vlasy do prouţků, stahovat oxidační barvy z vlasů, provádět sušení vlasů do vln - foukanou a nové technologie preparace vlasů. Dále příprava v učebním oboru vytváří i předpoklady k tomu, aby absolvent uměl poskytovat poradenskou sluţbu z hlediska ošetřování vlasů a návrhu na konečnou úpravu vlasů do módního účesu, spolupracovat na vývoji nových technologií účesové tvorby a na vývoji sluţeb v souladu s rozvojem techniky a posuzovat přímé i nepřímé vlivy své činnosti na ţivotní prostředí, hodnotit je a zaujímat k nim odpovědná stanoviska. Uplatnění absolventů Po úspěšném vykonání závěrečné zkoušky budou absolventi schopni pracovat v oboru kadeřník, kadeřnice. Moţnosti uplatnění jsou široké od vlastní soukromé provozovny aţ po větší zavedené salóny a provozovny.

11 Moţnosti dalšího vzdělávání absolventů Absolventi, kteří úspěšně vykonali závěrečnou zkoušku, se mohou ucházet o přijetí na dvouleté nástavbové studium ukončené maturitní zkouškou, nebo mohou studovat i na jiných druzích středních škol.

12 Základní údaje H/01 Krejčí dámské oděvy, zakázková výroba Délka přípravy: 3 roky Učební obor je určen pro: dívky i hochy Základní podmínky pro přijetí: úspěšné ukončení 9. ročníku ZŠ, zdravotní způsobilost uchazeče Způsob ukončení přípravy: závěrečná zkouška Poskytované vzdělání: střední odborné Stručný popis učebního oboru Zhotovování všech druhů svrchních oděvů z textilií a vývojových materiálů, ručním i strojovým šitím v průmyslové i zakázkové výrobě. Obsluhování a běţná údrţba různých šicích strojů s pouţitím speciálních zařízení (vodiče, zakladače, zahybače, apod.), strojů dělícího procesu (střihací a řezací stroje), ţehlící techniky a dalších pomocných zařízení. Zdravotní poţadavky na uchazeče Do učebního oboru mohou být přijímáni pouze mladiství, jejichţ zdravotní stav prověřil a písemně potvrdil dorostový lékař. Obor je vhodný i pro mladistvé se změněnou pracovní schopností. Porucha sluchu není překáţkou. V případě ZPS v souladu se stanovisky PKSZ. Profil absolventa učebního oboru Po ukončení přípravy v učebním oboru krejčí, krejčová se zaměřením pro dámské nebo pánské oděvy se absolvent správně a samostatně orientuje v celé oblasti výroby všech druhů dámských nebo pánských svrchních oděvů, včetně jejich střihových konstrukcí. Rozlišuje všechny běţně pouţívané materiály, zná jejich vlastnosti a umí je pouţívat. Zná základní principy modelování výrobku a pracuje podle předepsaných technologických postupů. Ovládá speciální šicí stroje střihací a dokončovací techniky, přídavná zařízení, jejich pouţití, obsluhu a běţnou údrţbu. Uplatňuje teoretické poznatky v praxi. Absolvent oboru krejčí, krejčová se zaměřením pro dámské oděvy je připraven zhotovovat základní i módní dámské pláště, kostýmy, halenky, kalhoty, vycházkové i společenské šaty. Absolvent oboru krejčí, krejčová se zaměřením pro pánské oděvy má předpoklady k dobrému zhotovení základních i módních druhů pánských kalhot, vest, sak, plášťů a společenských oděvů. Příprava v učebním oboru vytváří předpoklady k tomu, aby si absolvent po příslušné praxi osvojil řemeslnou

13 zručnost a v práci se dokázal samostatně rozhodovat. Při prací dodrţuje zásady bezpečnosti a hygieny práce, zná předpisy protipoţární ochrany. Uplatnění absolventů Po vykonání závěrečné zkoušky bude absolvent schopen pracovat ve zvoleném oboru. Má vytvořeny základní předpoklady v soukromém podnikání i pro zařazení do provozu výrobní organizace. Moţnosti dalšího vzdělávání absolventů Po úspěšném vykonání závěrečné zkoušky se absolvent můţe ucházet o přijetí na dvouleté nástavbové studium na našem SOU, které je zakončeno maturitou.

Kód a název oboru vzdělání: 69-51-H/01 Kadeřník. Název školního vzdělávacího programu: KADEŘNÍK

Kód a název oboru vzdělání: 69-51-H/01 Kadeřník. Název školního vzdělávacího programu: KADEŘNÍK Kód a název oboru vzdělání: 69-51-H/01 Kadeřník Název školního vzdělávacího programu: KADEŘNÍK Délka a forma vzdělání: Dosažený stupeň vzdělání: Způsob ukončení vzdělávání: Tříleté denní střední vzdělání

Více

Kód a název oboru vzdělání: 2954H/01 Cukrář. Název školního vzdělávacího programu: CUKRÁŘ

Kód a název oboru vzdělání: 2954H/01 Cukrář. Název školního vzdělávacího programu: CUKRÁŘ Kód a název oboru vzdělání: 2954H/01 Cukrář Název školního vzdělávacího programu: CUKRÁŘ Délka a forma vzdělání: Dosažený stupeň vzdělání: Způsob ukončení vzdělávání: Tříleté denní střední vzdělání s výučním

Více

Povolání 176. CZ-ISCO Mzdová sféra Platová sféra Kadeřníci Kč

Povolání 176. CZ-ISCO Mzdová sféra Platová sféra Kadeřníci Kč Kadeřník Kadeřník provádí komplení pánské, dámské a dětské kadeřnické práce. Odborný směr: Služby provozní a osobní Odborný podsměr: péče o tělo Kvalifikační úroveň: Střední vzdělání s výučním listem Alternativní

Více

PEDIKÚRA. Pedikúra základní. 75,00 Ošetření kuřího oka 3,00. Přelepení kuřího oka (speciál. náplast) 4,00 Nalepení náplasti

PEDIKÚRA. Pedikúra základní. 75,00 Ošetření kuřího oka 3,00. Přelepení kuřího oka (speciál. náplast) 4,00 Nalepení náplasti CENÍK SLUŽEB PEDIKÚRA Pracovní úkon Cena v Kč Pedikúra základní 75,00 Ošetření kuřího oka 3,00 Přelepení kuřího oka (speciál. náplast) 4,00 Nalepení náplasti 1,00 Ošetření zarostlých nehtů 20,00 Ošetření

Více

Nabídka dalšího vzdělávání

Nabídka dalšího vzdělávání Nabídka dalšího vzdělávání Obsah: Základní informace o dalším vzdělávání na SŠOS Jihlava... 3 Popis programů... 7 Hodinářské práce... 7 Kosmetické služby... 8 Kosmetické služby... 9 Manikúra, pedikúra

Více

1. Slavnostní zahájení kombinované maturitní zkoušky. 30 minut

1. Slavnostní zahájení kombinované maturitní zkoušky. 30 minut KRITÉRIA MATURITNÍ ZKOUŠKY školní rok 2018/2019 Obor vzdělání: 69-41-L/01 Kosmetické služby Zkouška: Kombinovaná zkouška z odborného výcviku Kombinovaná zkouška z odborného výcviku se koná formou praktické

Více

Nabídka dalšího vzdělávání

Nabídka dalšího vzdělávání Nabídka dalšího vzdělávání Obsah: Základní informace o dalším vzdělávání na OA, SZŠ a SOŠS Jihlava...3-5 Kosmetička... 6 Holičské a kadeřnické práce... 7 Holičské a kadeřnické práce.....8 Zkrácené kadeřnické

Více

1. Slavnostní zahájení kombinované maturitní zkoušky. 30 minut

1. Slavnostní zahájení kombinované maturitní zkoušky. 30 minut KRITÉRIA MATURITNÍ ZKOUŠKY školní rok 2017/2018 Obor vzdělání: 69-41-L/01 Kosmetické služby Zkouška: Kombinovaná zkouška z odborného výcviku Kombinovaná zkouška z odborného výcviku se koná formou praktické

Více

Kód a název oboru vzdělání: H/01 Pekař. Název školního vzdělávacího programu: PEKAŘ

Kód a název oboru vzdělání: H/01 Pekař. Název školního vzdělávacího programu: PEKAŘ Kód a název oboru vzdělání: 29-53-H/01 Pekař Název školního vzdělávacího programu: PEKAŘ Délka a forma vzdělání: Dosažený stupeň vzdělání: Způsob ukončení vzdělávání: Datum platnosti ŠVP : Tříleté, denní

Více

hodin 215 Strojírenství a strojírenská výroba Odborný - rekvalifikační

hodin 215 Strojírenství a strojírenská výroba Odborný - rekvalifikační Typ kurzu Oborové zaměření Název kurzu Stručný popis (pro koho, o čem a k čemu kurz je) Počet Obsluha CNC obráběcích strojů (23-026-H) Truhlář nábytkář (33-001-H) Obsluha strojů pro zpracování materiálů

Více

Kód a název oboru vzdělání: 63-41-M/01, Ekonomika a podnikání. Název školního vzdělávacího programu: OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ ČINNOST

Kód a název oboru vzdělání: 63-41-M/01, Ekonomika a podnikání. Název školního vzdělávacího programu: OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ ČINNOST Kód a název oboru vzdělání: 63-41-M/01, Ekonomika a podnikání Název školního vzdělávacího programu: OBCHODNĚ PODNIKATELSKÁ ČINNOST Délka a forma vzdělání: Dosažený stupeň vzdělání: Způsob ukončení vzdělávání:

Více

Obočí (vláskování, stínovaní, komplet) od 2900,- Horní oční linky od 1800,- Dolní oční linky od 1500,- Horní+dolní linky (1 návštěva) od 2900,-

Obočí (vláskování, stínovaní, komplet) od 2900,- Horní oční linky od 1800,- Dolní oční linky od 1500,- Horní+dolní linky (1 návštěva) od 2900,- CENÍK PERMANENTNÍ MAKE UP,TETOVÁNÍ, PIERCING Obočí (vláskování, stínovaní, komplet) od 2900,- Horní oční linky od 1800,- Dolní oční linky od 1500,- Horní+dolní linky (1 návštěva) od 2900,- Kontura rty

Více

Dny otevřených dveří:

Dny otevřených dveří: 2013/2014 Dny otevřených dveří: Střední odborná škola a střední odborné učiliště 30. 11. 2013 v době od 9:00 do 15:00 h 15. 1. 2014 v době od 8:00 do 17:00 h Vyšší odborná škola 27. 2. 2014 v době od

Více

Specializace CZ-ISCO Mzdová sféra Platová sféra Kosmetici a pracovníci v příbuzných oborech Kč Kč

Specializace CZ-ISCO Mzdová sféra Platová sféra Kosmetici a pracovníci v příbuzných oborech Kč Kč Kosmetička Kosmetička provádí odborné ošetřování pleti a pokožky, její regeneraci, zkrášlování a úpravu, včetně fantazijního líčení a tvorby speciálních masek. Odborný směr: Služby provozní a osobní Odborný

Více

školní vzdělávací program Kadeřník

školní vzdělávací program Kadeřník školní vzdělávací program Kadeřník SOU Domažlice, Prokopa Velikého 640 Stránka 0 Profil absolventa Název školy: Střední odborné učiliště Domažlice Adresa školy: Prokopa velikého 640, Domažlice Název školního

Více

Zhotovování sukní, halenek a šatů (31-001-H)

Zhotovování sukní, halenek a šatů (31-001-H) Projekt UNIV 2 KRAJE Proměna škol v centra celoživotního učení PROGRAM DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Zhotovování sukní, halenek a šatů (31-001-H) Copyright: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 1. Identifikační

Více

ŠABLONY INOVACE OBSAH UČIVA

ŠABLONY INOVACE OBSAH UČIVA ŠABLONY INOVACE OBSAH UČIVA Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/34. 0185 Moderní škola 21. století Číslo a název šablony V/ 2 KAD Net inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji klíčové aktivity

Více

Specializace CZ-ISCO Mzdová sféra Platová sféra Kosmetici a pracovníci v příbuzných oborech Kč Kč

Specializace CZ-ISCO Mzdová sféra Platová sféra Kosmetici a pracovníci v příbuzných oborech Kč Kč Vizážistka Vizážistka provádí zkrášlování a úpravu pleti, líčení pro modeling, fotografii, film, televizi a divadlo, včetně fantazijního líčení a tvorby speciálních masek. Odborný směr: Služby provozní

Více

Kód a název oboru vzdělání: 66-51-H/01 Prodavač. Název školního vzdělávacího programu: PRODAVAČ

Kód a název oboru vzdělání: 66-51-H/01 Prodavač. Název školního vzdělávacího programu: PRODAVAČ Kód a název oboru vzdělání: 66-51-H/01 Prodavač Název školního vzdělávacího programu: PRODAVAČ Délka a forma vzdělání: Dosažený stupeň vzdělání: Způsob ukončení vzdělávání: Datum platnosti ŠVP : Tříleté

Více

Střední odborné učiliště a Střední odborná škola SČMSD, Lomnice u Tišnova, s.r.o.

Střední odborné učiliště a Střední odborná škola SČMSD, Lomnice u Tišnova, s.r.o. Maturitní témata ústní profilová zkouška školní rok 2014/2015 Technologické postupy a Nauka o vlasech 1. a) Pracoviště kadeřnice - dělení provozoven; osvětlení, vytápění, větrání a vnitřní vybavení kadeřnické

Více

Učební osnova odborného předmětu

Učební osnova odborného předmětu Učební osnova odborného předmětu Název školního vzdělávacího programu: 9-51-H/01 Kadeřník Kód a název oboru vzdělání: 9-51-H/01 Kadeřník Stupeň poskytovaného vzdělání: střední vzdělání s výučním listem

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

Kód a název oboru vzdělání: 64-41-L/51 Podnikání Název školního vzdělávacího programu: Podnikání

Kód a název oboru vzdělání: 64-41-L/51 Podnikání Název školního vzdělávacího programu: Podnikání Kód a název oboru vzdělání: 64-41-L/51 Podnikání Název školního vzdělávacího programu: Podnikání Délka a forma vzdělání: Dosažený stupeň vzdělání: Způsob ukončení vzdělávání: Datum platnosti ŠVP : Dvouleté

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM E/01 KOŠÍKÁŘSKÉ PRÁCE

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM E/01 KOŠÍKÁŘSKÉ PRÁCE ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 33-58-E/01 KOŠÍKÁŘSKÉ PRÁCE OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 5 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST... 6 UČEBNÍ PLÁN... 7 OBSAH

Více

82-51-L/02 Uměleckořemeslné zpracování dřeva - práce truhlářské

82-51-L/02 Uměleckořemeslné zpracování dřeva - práce truhlářské 82-51-L/02 Uměleckořemeslné zpracování dřeva - práce truhlářské Délka studia: Čtyři roky.: Splněná povinná školní docházka, zdravotní způsobilost uchazeče doložená lékařem a úspěšně složené talentové zkoušky.

Více

Kód a název oboru vzdělání: 64-41-L/01 Kosmetické služby Název školního vzdělávacího programu: Kosmetička

Kód a název oboru vzdělání: 64-41-L/01 Kosmetické služby Název školního vzdělávacího programu: Kosmetička Kód a název oboru vzdělání: 64-41-L/01 Kosmetické služby Název školního vzdělávacího programu: Kosmetička Délka a forma vzdělání: Dosažený stupeň vzdělání: Způsob ukončení vzdělávání: Datum platnosti ŠVP

Více

Kód a název oboru vzdělání: 6551H/01 Kuchař číšník. Název školního vzdělávacího programu: KUCHAŘ ČÍŠNÍK

Kód a název oboru vzdělání: 6551H/01 Kuchař číšník. Název školního vzdělávacího programu: KUCHAŘ ČÍŠNÍK Kód a název oboru vzdělání: 6551H/01 Kuchař číšník Název školního vzdělávacího programu: KUCHAŘ ČÍŠNÍK Délka a forma vzdělání: Dosažený stupeň vzdělání: Způsob ukončení vzdělávání: Tříleté denní střední

Více

Hodnoticí standard. Kadeřník (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Osobní a provozní služby (kód: 69)

Hodnoticí standard. Kadeřník (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Osobní a provozní služby (kód: 69) Kadeřník (kód: 69-071-H) Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj Skupina oborů: Osobní a provozní služby (kód: 69) Týká se povolání: Kadeřník Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná způsobilost

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

Mechanická a elektrická diagnostika motocyklů

Mechanická a elektrická diagnostika motocyklů Projekt UNIV 2 KRAJE Proměna škol v centra celoživotního učení PROGRAM DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Mechanická a elektrická diagnostika motocyklů 1. Identifikační údaje programu dalšího vzdělávání název školy Integrovaná

Více

Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001

Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 I N F O R M A C E - o oborech vzdělávání ve školním roce 2010/2011 - o termínech a organizaci přijímacího

Více

CENÍK. 350,-Kč + 10,-Kč za každý nový tip. 1,-až 15,-Kč (cena se může navýšit podle náročnosti)

CENÍK. 350,-Kč + 10,-Kč za každý nový tip. 1,-až 15,-Kč (cena se může navýšit podle náročnosti) MANIKÚRA A MODELÁŽ NEHTŮ CENÍK Manikúra přírodní nehty: Manikúra Pshine Parafínový zábal Masáž rukou vonným olejem Výživné lakování Lakování + nadlak + sušič Lakování zdobené + nadlak + sušič 215,-Kč 295,-Kč

Více

Pedikérka a nehtová designérka

Pedikérka a nehtová designérka Pedikérka a nehtová designérka Pedikérka a nehtová designérka pečuje o nohy a nehty zákazníka. Odborný směr: Služby provozní a osobní Odborný podsměr: péče o tělo Kvalifikační úroveň: Střední vzdělání

Více

Profil absolventa. Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary

Profil absolventa. Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary školní vzdělávací program Asistent zubního technika Asistent zubního technika Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary Zřizovatel: Krajský úřad Karlovarského kraje, Závodní

Více

Specifikace a technické podmínky jednotlivých rekvalifikačních programů

Specifikace a technické podmínky jednotlivých rekvalifikačních programů EDU institut, z.s. Příloha č. 1 zadávací dokumentace Specifikace a technické podmínky jednotlivých rekvalifikačních programů Specifikace a technické podmínky jednotlivých rekvalifikačních programů A. Rekvalifikační

Více

Kněžskodvorská 33/A, České Budějovice, 370 04 UČEBNÍ PLÁN A PROFIL ABSOLVENTA KOSMETIČKA ZPRACOVÁNO PODLE RVP 69-41-L/01 KOSMETICKÉ SLUŽBY

Kněžskodvorská 33/A, České Budějovice, 370 04 UČEBNÍ PLÁN A PROFIL ABSOLVENTA KOSMETIČKA ZPRACOVÁNO PODLE RVP 69-41-L/01 KOSMETICKÉ SLUŽBY Kněžskodvorská 33/A, České Budějovice, 370 04 UČEBNÍ PLÁN A PROFIL ABSOLVENTA KOSMETIČKA ZPRACOVÁNO PODLE RVP 69-41-L/01 KOSMETICKÉ SLUŽBY PLATNOST OD 1. 9. 2015 UČEBNÍ PLÁN KURIKULUM OBORU Přehled rozpracování

Více

Ceník kadeřnických služeb

Ceník kadeřnických služeb Ceník kadeřnických služeb platný od 1.9.2012 Dětské 80,- Kč až 100,- Kč Pánské střih 200,- Kč strojek 100,- Kč - mytí 20,- Kč - gel 20,- Kč - masáž 40,- Kč Dámské krátké polodlouhé dlouhé střih komplet

Více

CENÍK. 350,-Kč + 10,-Kč za každý nový tip. 1,-až 15,-Kč (cena se může navýšit podle náročnosti)

CENÍK. 350,-Kč + 10,-Kč za každý nový tip. 1,-až 15,-Kč (cena se může navýšit podle náročnosti) MANIKÚRA A MODELÁŽ NEHTŮ CENÍK Manikúra přírodní nehty: Manikúra Pshine Parafínový zábal Masáž rukou vonným olejem Vyživné lakování Lakování + nadlak + sušič Lakování zdobené + nadlak + sušič 215,-Kč 295,-Kč

Více

M E T ODICKÝ LIST K R E A T I V I T A A M Ó D N Í T R E N D Y H/01 Kadeřník. Obor: Odborný výcvik. Předmět: Třetí.

M E T ODICKÝ LIST K R E A T I V I T A A M Ó D N Í T R E N D Y H/01 Kadeřník. Obor: Odborný výcvik. Předmět: Třetí. - 1 - M E T ODICKÝ LIST Obor: Předmět: Ročník: Tematický celek: Téma: Rozsah: 69-51-H/01 Kadeřník Odborný výcvik Třetí Barvení vlasů, stříhání vlasů K R E A T I V I T A A M Ó D N Í T R E N D Y 2 učební

Více

Kód a název oboru vzdělání: H/01 Truhlář. Název školního vzdělávacího programu: TRUHLÁŘ

Kód a název oboru vzdělání: H/01 Truhlář. Název školního vzdělávacího programu: TRUHLÁŘ Kód a název oboru vzdělání: 33-56-H/01 Truhlář Název školního vzdělávacího programu: TRUHLÁŘ Délka a forma vzdělání: Dosažený stupeň vzdělání: Způsob ukončení vzdělávání: Tříleté denní střední vzdělání

Více

Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673

Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673 Název vyučovacího předmětu: GRAFIKA NA PC (GRA Obor vzdělání: 18 20 M/01 Informační technologie Forma vzdělání: denní Celkový počet vyučovacích hodin za studium: 154 (5 hodin týdně) Platnost: 1. 9. 2009

Více

Podmínky zdravotní způsobilosti pro uchazeče ke vzdělávání

Podmínky zdravotní způsobilosti pro uchazeče ke vzdělávání Podmínky zdravotní způsobilosti pro uchazeče ke vzdělávání A/ Přehled onemocnění nebo zdravotních obtíží vylučujících nebo omezujících zdravotní způsobilost uchazeče ke vzdělávání (dle Přílohy č.1 a č.

Více

Studium. Forma denního řádného vyššího odborného studia na VOŠ/ UP v Písku, je rozvržena na období 6 semestrů, tedy 3 let.

Studium. Forma denního řádného vyššího odborného studia na VOŠ/ UP v Písku, je rozvržena na období 6 semestrů, tedy 3 let. Vyšší odborná škola uměleckoprůmyslová v Písku, nabízí studentům jedinečnou možnost vzdělání v akreditovaných oborech Konzervování a restaurování nábytku a nepolychromované dřevořezby a Restaurování kovů.

Více

Jsme kvalitní a prestižní škola, Škola s moderním vybavením, Škola s dlouholetou tradicí výuky, Škola, ve které nebudeš jen sedět, ale opravdu se

Jsme kvalitní a prestižní škola, Škola s moderním vybavením, Škola s dlouholetou tradicí výuky, Škola, ve které nebudeš jen sedět, ale opravdu se Jsme kvalitní a prestižní škola, Škola s moderním vybavením, Škola s dlouholetou tradicí výuky, Škola, ve které nebudeš jen sedět, ale opravdu se něco naučíš Škola, kde tě učí... co tě baví. Budou tě učit

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Střední novosadská 87/53, 779 00 Olomouc ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM REPRODUKČNÍ GRAFIK PRO MÉDIA Kód a název oboru vzdělání: ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název školy: Střední novosadská 87/53 Adresa školy:

Více

Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno

Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ZDRAVOTNICKÝ ASISTENT 1/16 2/16 OBSAH Profil absolventa... 5 Identifikační údaje... 5 Uplatnění ţáka:...

Více

CENÍK KADEŘNICKÉ SLUŽBY

CENÍK KADEŘNICKÉ SLUŽBY CENÍK 1 Mytí vlasů do 10 cm krátké vlasy 25 Kč 2 Mytí vlasů do 10 cm po barvení nebo nad 10 cm 35 Kč 3 Mytí vlasů dlouhé vlasy nad 20 cm 40 Kč 4 Mytí vlasů do 10 cm speciálním š amponem Silbr, na poškozené,

Více

Podmínky zdravotní způsobilosti pro uchazeče ke vzdělávání

Podmínky zdravotní způsobilosti pro uchazeče ke vzdělávání Podmínky zdravotní způsobilosti pro uchazeče ke vzdělávání A/ Přehled onemocnění nebo zdravotních obtíží vylučujících nebo omezujících zdravotní způsobilost uchazeče ke vzdělávání (dle Přílohy č.1 a č.

Více

Příkaz ředitele č. 354

Příkaz ředitele č. 354 Gymnázium bratří Čapků a První české soukromé SOU s.r.o., Trhanovské nám. 8, Praha 10 IČ 25100289, DIČ CZ25100289, zápis v OR dne 17.1.1997, oddíl C, vložka 49641 Příkaz ředitele č. 354 Ředitelka školy

Více

Povolání Fotografování interiérů ve složitých světelných podmínkách za použití fotografických blesků. 6

Povolání Fotografování interiérů ve složitých světelných podmínkách za použití fotografických blesků. 6 Fotograf Fotograf fotografuje digitální a filmovou technikou, volí adekvátní kompozici, osvětlení, režii a celkové pojetí snímku, provádí úpravy a korekce fotografického obrazu a jeho přípravy pro zhotovení

Více

HARMONIE 2012 v rámci výstavy Vzdělání a řemeslo 2012 23. 11. 2012

HARMONIE 2012 v rámci výstavy Vzdělání a řemeslo 2012 23. 11. 2012 MISTROVSTVÍ REPUBLIKY MLADÝCH KADEŘNÍKŮ A KOSMETIČEK HARMONIE 2012 v rámci výstavy Vzdělání a řemeslo 2012 23. 11. 2012 Účesová tvorba dámská kategorie Soutěžní téma: Live Ball Soutěž je určena pro studenty

Více

Centrum celoživotního vzdělávání

Centrum celoživotního vzdělávání Centrum celoživotního vzdělávání Filozofická fakulta Ostravská univerzita v Ostravě Vaše cesta ke vzdělání! Úvod Filozofická fakulta patří mezi zakládající fakulty Ostravské univerzity v Ostravě. Kromě

Více

Nabídka dalšího vzdělávání

Nabídka dalšího vzdělávání Nabídka dalšího vzdělávání OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava Obsah: Informace o dalším vzdělávání na OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava......3-5 Kosmetička... 6 Holičské a kadeřnické práce... 7 Holičské a kadeřnické

Více

Manikérka a nehtová designérka

Manikérka a nehtová designérka Manikérka a nehtová designérka Manikérka a nehtová designérka pečuje o ruce a nehty zákazníka. Odborný směr: Služby provozní a osobní Odborný podsměr: péče o tělo Kvalifikační úroveň: Střední vzdělání

Více

Mateřská škola, Základní škola, a Praktická škola Boskovice, Štefánikova 2

Mateřská škola, Základní škola, a Praktická škola Boskovice, Štefánikova 2 Mateřská škola, Základní škola, a Praktická škola Boskovice, Štefánikova 2 Ředitel školy Mgr. Antonín Petrů Zástupkyně ředitele školy Mgr.Jana Bousková Sídlo školy Štefánikova 2 680 01 Boskovice Telefon

Více

Povolání 253. Zbrojíř je výrobce replik historických zbraní a zbroje dle předloh pro muzea, jevištní užití, sportovní a zájmové vyžití.

Povolání 253. Zbrojíř je výrobce replik historických zbraní a zbroje dle předloh pro muzea, jevištní užití, sportovní a zájmové vyžití. Zbrojíř Zbrojíř je výrobce replik historických zbraní a zbroje dle předloh pro muzea, jevištní užití, sportovní a zájmové vyžití. Odborný směr: Umění a kultura Odborný podsměr: nezařazeno do odborného

Více

Cukrář dle RVP 29-54-H/01 Cukrář

Cukrář dle RVP 29-54-H/01 Cukrář Učební plán Kněžskodvorská 33/A, 370 04 Č. Budějovice tel.: 387 319 080 e-mail: sekret@ssvos.cz www.ssvos.cz Kategorie a názvy vyučovacích předmětů Počet týdenních vyučovacích hodin v ročnících Délka přípravy:

Více

PRŮMYSLOVÝ DESIGN VE STROJÍRENSTVÍ. Bakalářské studium

PRŮMYSLOVÝ DESIGN VE STROJÍRENSTVÍ. Bakalářské studium PRŮMYSLOVÝ DESIGN VE STROJÍRENSTVÍ Bakalářské studium CHARAKTERISTIKA OBORU Obor Průmyslový design ve strojírenství spojuje teorii, dovednosti a praxi v oblasti designu s důrazem na estetické, technické,

Více

Kód a název oboru vzdělání: 33-57-E/01 Dřevařská výroba. Název školního vzdělávacího programu: ZPRACOVÁNÍ DŘEVA

Kód a název oboru vzdělání: 33-57-E/01 Dřevařská výroba. Název školního vzdělávacího programu: ZPRACOVÁNÍ DŘEVA Kód a název oboru vzdělání: 33-57-E/01 Dřevařská výroba Název školního vzdělávacího programu: ZPRACOVÁNÍ DŘEVA Délka a forma vzdělání: Dosažený stupeň vzdělání: Způsob ukončení vzdělávání: Datum platnosti

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM E/01 PRODAVAČSKÉ PRÁCE

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM E/01 PRODAVAČSKÉ PRÁCE ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 66-51-E/01 PRODAVAČSKÉ PRÁCE OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 5 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST... 5 UČEBNÍ PLÁN... 7 ROZPRACOVÁNÍ

Více

Kriteria pro hodnocení maturitních zkoušek ve školním roce

Kriteria pro hodnocení maturitních zkoušek ve školním roce Kriteria pro hodnocení maturitních zkoušek ve školním roce 2016-17 Konání maturitní zkoušky se řídí školským zákonem (č. 561/2004 Sb., v platném znění) a příslušným prováděcím právním předpisem (vyhláškou

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 66-51-E/01 PRODAVAČSKÉ PRÁCE

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 66-51-E/01 PRODAVAČSKÉ PRÁCE ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 66-51-E/01 PRODAVAČSKÉ PRÁCE OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 5 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST... 6 UČEBNÍ PLÁN... 7 OBSAH

Více

Fotograf technických a vědeckých oborů

Fotograf technických a vědeckých oborů Fotograf technických a vědeckých oborů Fotograf technických a vědeckých oborů provádí fotografování digitální a analogovou technikou v oblasti makrofotografie, mikrofotografie, infračerveného a ultrafialového

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 65-51-H/01 KUCHAŘ ČÍŠNÍK PŘÍPRAVA JÍDEL

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 65-51-H/01 KUCHAŘ ČÍŠNÍK PŘÍPRAVA JÍDEL ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 65-51-H/01 KUCHAŘ ČÍŠNÍK PŘÍPRAVA JÍDEL OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 5 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST... 6 UČEBNÍ PLÁN...

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 29-54-H/01 CUKRÁŘ

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 29-54-H/01 CUKRÁŘ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 29-54-H/01 CUKRÁŘ OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 5 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST... 6 UČEBNÍ PLÁN... 7 OBSAH A FORMA ZÁVĚREČNÉ

Více

Střední odborná škola, Bruntál, příspěvková organizace Krnovská 998/ BRUNTÁL. Přijímací řízení

Střední odborná škola, Bruntál, příspěvková organizace Krnovská 998/ BRUNTÁL. Přijímací řízení 792 01 BRUNTÁL Přijímací řízení Přijímací řízení je v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb. (školský zákon), vyhláškou č. 671/2004, kterou se stanoví podrobnosti o organizaci přijímacího řízení ke vzdělávání

Více

Konference TTnet Beroun Mgr. Josef Lancoš. Kvalifikační předpoklady pro učitele odborného výcviku

Konference TTnet Beroun Mgr. Josef Lancoš. Kvalifikační předpoklady pro učitele odborného výcviku Konference TTnet Beroun 30.11. 1.12.2017 Mgr. Josef Lancoš Kvalifikační předpoklady pro učitele odborného výcviku Něco na úvod o škole 1951- zahájení vzdělávací činnosti výuka probíhala v historických

Více

Nabídka dalšího vzdělávání

Nabídka dalšího vzdělávání Nabídka dalšího vzdělávání Obsah: Základní informace o dalším vzdělávání na OA, SZŠ a SOŠS Jihlava...3-5 Kosmetička... 6 Holičské a kadeřnické práce... 7 Holičské a kadeřnické práce.....8 Zkrácené kadeřnické

Více

Střední odborná škola zdravotnická a Střední odborné učiliště. Obory vzdělávání pro školní rok 2014/2015

Střední odborná škola zdravotnická a Střední odborné učiliště. Obory vzdělávání pro školní rok 2014/2015 Střední odborná škola zdravotnická a Střední odborné učiliště Obory vzdělávání pro školní rok 2014/2015 zdravotnický asistent 53-41-M/01 čtyřletý obor, maturitní vysvědčení Určený pro dívky i chlapce 9.

Více

Platné znění dotčených částí zákona o pedagogických pracovnících, školského zákona a zákoníku práce s vyznačením navrhovaných změn a doplnění

Platné znění dotčených částí zákona o pedagogických pracovnících, školského zákona a zákoníku práce s vyznačením navrhovaných změn a doplnění Platné znění dotčených částí zákona o pedagogických pracovnících, školského zákona a zákoníku práce s vyznačením navrhovaných změn a doplnění I. Platné znění zákona o pedagogických pracovnících ČÁST PRVNÍ

Více

Hodnocení žáků základní školy speciální vyjadřuje míru zvládnutí vědomostí a dovedností a stupeň samostatnosti žákovy činnosti.

Hodnocení žáků základní školy speciální vyjadřuje míru zvládnutí vědomostí a dovedností a stupeň samostatnosti žákovy činnosti. Pravidla pro hodnocení ţáka Úvod Hodnocení ţáků je součástí běţné výchovně vzdělávací činnosti pedagogických pracovníků, kterou vykonávají podle dohodnutých pravidel ve výuce i mimo ni. Hodnocení, probíhající

Více

SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. Přímětická 1812/50 669 41 Znojmo. Tel: 537 020 555 E-mail: hanzal.libor@sousoszn.cz www.sousoszn.cz

SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. Přímětická 1812/50 669 41 Znojmo. Tel: 537 020 555 E-mail: hanzal.libor@sousoszn.cz www.sousoszn.cz Držitel certifikátu dle ISO 9001 Držitel Zlatého certifikátu kvality uděleného Sdružením soukromých škol Čech, Moravy a Slezska Kontaktní údaje SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. Přímětická 1812/50 669 41

Více

Obecné informace a vysvětlení MŠMT některých pojmů vztahující se ke střednímu vzdělávání

Obecné informace a vysvětlení MŠMT některých pojmů vztahující se ke střednímu vzdělávání Obecné informace a vysvětlení MŠMT některých pojmů vztahující se ke střednímu vzdělávání Podle nového školského zákona (z. č. 561/2004 Sb.) lze středoškolským studiem (absolvováním příslušného vzdělávacího

Více

Střední odborná škola zdravotnická a Střední odborné učiliště, Tavírna 342. Nabídka oborů vzdělávání ve školním roce 2015/2016

Střední odborná škola zdravotnická a Střední odborné učiliště, Tavírna 342. Nabídka oborů vzdělávání ve školním roce 2015/2016 Střední odborná škola zdravotnická a Střední odborné učiliště, Tavírna 342 Nabídka oborů vzdělávání ve školním roce 2015/2016 sociální činnost 75-41-M/01 čtyřletý obor, maturitní vysvědčení Absolvent se

Více

Hodnoticí standard. Stříhání oděvů (střihová služba) (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Stříhání oděvů (střihová služba) (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Stříhání oděvů (střihová služba) (kód: 31-008-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Textilní výroba a oděvnictví (kód: 31) Týká se povolání: Výrobce oděvů a kusových výrobků

Více

Podmínky zdravotní způsobilosti pro uchazeče ke vzdělávání

Podmínky zdravotní způsobilosti pro uchazeče ke vzdělávání Podmínky zdravotní způsobilosti pro uchazeče ke vzdělávání A/ Přehled onemocnění nebo zdravotních obtíží vylučujících nebo omezujících zdravotní způsobilost uchazeče ke vzdělávání (dle Přílohy č.1 a č.

Více

CENÍK KOSMETICKÉHO OŠETŘENÍ. Kosmetické ošetření. (povrchové čištění, soft peeling, úprava obočí, depilace v obličeji, hloubkové čištění ultrazvukem,

CENÍK KOSMETICKÉHO OŠETŘENÍ. Kosmetické ošetření. (povrchové čištění, soft peeling, úprava obočí, depilace v obličeji, hloubkové čištění ultrazvukem, CENÍK KOSMETICKÉHO OŠETŘENÍ Kosmetické ošetření 530, Kč (povrchové čištění, soft peeling, úprava obočí, depilace v obličeji, hloubkové čištění ultrzvukem, sérum, masáž obličeje a krku, maska, maska na

Více

Pozemní stavitelství

Pozemní stavitelství ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Integrovaná střední škola Cheb Obrněné brigády 6, 350 Cheb Pozemní stavitelství 36-47-M/0 Verze: v. Obsah 2 Profil absolventa... 3 2. Úvodní identifikační údaje... 3 2.2 Popis

Více

Vážení rodiče, milí žáci,

Vážení rodiče, milí žáci, Vážení rodiče, milí žáci, do rukou se Vám dostává materiál o Střední průmyslové škole Chrudim. Škola nabízí vzdělávání ve strojírenských, elektrotechnických a silničních oborech vzdělání, zakončených buď

Více

SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. Přímětická 1812/ Znojmo. Tel:

SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. Přímětická 1812/ Znojmo. Tel: Držitel certifikátu dle ISO 9001 Držitel Zlatého certifikátu kvality uděleného Sdružením soukromých škol Čech, Moravy a Slezska Kontaktní údaje SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. Přímětická 1812/50 669 41

Více

Střední odborná škola, Bruntál, příspěvková organizace. Přijímací řízení

Střední odborná škola, Bruntál, příspěvková organizace. Přijímací řízení Přijímací řízení Přijímací řízení je v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb. (školský zákon), vyhláškou č. 671/2004, kterou se stanoví podrobnosti o organizaci přijímacího řízení ke vzdělávání ve středních

Více

Přijímací řízení. Střední odborná škola, Bruntál, příspěvková organizace nabízí pro školní rok

Přijímací řízení. Střední odborná škola, Bruntál, příspěvková organizace nabízí pro školní rok Přijímací řízení Přijímací řízení je v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb. (školský zákon), vyhláškou č. 671/2004, kterou se stanoví podrobnosti o organizaci přijímacího řízení ke vzdělávání ve středních

Více

Ceník služeb De La Beauté

Ceník služeb De La Beauté Kosmetické balíčky Ceník služeb De La Beauté Kosmetické ošetření mladé pleti 15+ : povrchové čištění a tonizace pleti aplikace masky se změkčujícím účinkem hluboké čištění pleti ultrazvukovou špachtlí

Více

Hospodářská a podnikatelská etika. Studium. Bakalářské programy. Zájem o studium nahlásit do 20.8.2014 (čím dříve tím lépe!)

Hospodářská a podnikatelská etika. Studium. Bakalářské programy. Zájem o studium nahlásit do 20.8.2014 (čím dříve tím lépe!) Studium Dálkovou formou studia je možné studovat následující studijní programy: Bakalářské programy Hospodářská a podnikatelská etika Sociální služby a poradenství Uchazeč je přijat na základě doručené

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

Hodnoticí standard. Umělecký zámečník (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Umění a užité umění (kód: 82)

Hodnoticí standard. Umělecký zámečník (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Umění a užité umění (kód: 82) Umělecký zámečník (kód: 82-004-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Umění a užité umění (kód: 82) Týká se povolání: Umělecký kovář a zámečník Kvalifikační úroveň NSK -

Více

ZDRAVOTNÍ OMEZENÍ PRO UCHAZEČE DO VZDĚLAVACÍCH OBORŮ DLE 211/2010 Sb., přílohy č.1, 2

ZDRAVOTNÍ OMEZENÍ PRO UCHAZEČE DO VZDĚLAVACÍCH OBORŮ DLE 211/2010 Sb., přílohy č.1, 2 ZDRAVOTNÍ OMEZENÍ PRO UCHAZEČE DO VZDĚLAVACÍCH OBORŮ DLE 211/2010 Sb., přílohy č.1, 2 23-51-H/01 Zámečník 1,3,7a,19 Str.2 23-68-H/01 Automechanik 1,3,7a,9a,19 Str.2 31-58-H/01 Krejčí 2,3,8a,10,11,19,22

Více

Příkaz ředitele k vyhlášení 3. kola přijímacího řízení pro obor vzdělání s denní formou studia, talentovou přijímací zkouškou a počty přijímaných žáků

Příkaz ředitele k vyhlášení 3. kola přijímacího řízení pro obor vzdělání s denní formou studia, talentovou přijímací zkouškou a počty přijímaných žáků Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec náměstí Svobody 318 Příkaz ředitele k vyhlášení 3. kola přijímacího řízení pro obor vzdělání s denní formou studia, talentovou přijímací zkouškou

Více

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32)

Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Obuvník pro zakázkovou výrobu (kód: 32-007-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Kožedělná a obuvnická výroba a zpracování plastů (kód: 32) Týká se povolání: Obuvník pro

Více

V Z D Ě L Á V A C Í P R O G R A M D Ě L N Í K V E S T R O J Í R E N S K É V Ý R O B Ě 2 3-007 - E

V Z D Ě L Á V A C Í P R O G R A M D Ě L N Í K V E S T R O J Í R E N S K É V Ý R O B Ě 2 3-007 - E V Z D Ě L Á V A C Í P R O G R A M D Ě L N Í K V E S T R O J Í R E N S K É V Ý R O B Ě 2 3-007 - E Obsah OBSAH... 2 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE PROGRAMU DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ... 3 2. PROFIL ABSOLVENTA... 4 VÝSLEDKY

Více

ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název a adresa školy: Zřizovatel: Název školního vzdělávacího programu: Kód a název oboru vzdělávání: Střední odborná škola energetická a stavební, Obchodní akademie a Střední

Více

Kurz osobnostní a sociální výchovy pro žáky 2. stupně ZŠ a střední školy ZDRAVOTNICKY KURZ. Martin Čapek. www.odyssea.cz

Kurz osobnostní a sociální výchovy pro žáky 2. stupně ZŠ a střední školy ZDRAVOTNICKY KURZ. Martin Čapek. www.odyssea.cz Kurz osobnostní a sociální výchovy pro žáky 2. stupně ZŠ a střední školy ZDRAVOTNICKY KURZ Martin Čapek www.odyssea.cz OBSAH 2 Zdravotnický kurz... 3 2.1 Obecně o kurzu... 3 2.2 Očekávané výstupy kurzu...

Více

JEDNOTNÉ ZADÁNÍ ZÁVĚREČNÝCH ZKOUŠEK PRO ŠK. R. 2011/2012. 69-51-H/01 Kadeřník PŘÍLOHY. Příloha č. 1 Samostatná odborná práce

JEDNOTNÉ ZADÁNÍ ZÁVĚREČNÝCH ZKOUŠEK PRO ŠK. R. 2011/2012. 69-51-H/01 Kadeřník PŘÍLOHY. Příloha č. 1 Samostatná odborná práce JEDNOTNÉ ZADÁNÍ ZÁVĚREČNÝCH ZKOUŠEK PRO ŠK. R. 2011/2012 69-51-H/01 Kadeřník PŘÍLOHY Příloha č. 1 Samostatná odborná práce A. Zadání samostatné odborné práce (SOP) Žáci budou dle zadané osnovy vypracovávat

Více

Zdravotní požadavky na uchazeče škol Učební obory

Zdravotní požadavky na uchazeče škol Učební obory Zdravotní požadavky na uchazeče škol Učební obory 1. Autoelektrikář Zdravotně nezpůsobilí jsou uchazeči s poruchami nosného a pohybového systému omezující práce ve vynucených polohách a práce vyžadující

Více

Střední odborná škola uměleckořemeslná s.r.o. Praha 9, Podkovářská 4

Střední odborná škola uměleckořemeslná s.r.o. Praha 9, Podkovářská 4 Střední odborná škola uměleckořemeslná s.r.o. Praha 9, Podkovářská 4 Školní vzdělávací program Zlatník a klenotník Obor vzdělání 82-51-H/03 Zlatník a klenotník Platnost ŠVP : od 1.září 2009 počínaje 1.ročníkem

Více

Zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů ČÁST PRVNÍ PEDAGOGIČTÍ PRACOVNÍCI ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ HLAVA I

Zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů ČÁST PRVNÍ PEDAGOGIČTÍ PRACOVNÍCI ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ HLAVA I Platné znění části textu zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, s vyznačením navrţených změn III. Zákon č. 563/2004 Sb., o pedagogických

Více

Máme stále co nabídnout

Máme stále co nabídnout Střední odborné učiliště, Blatná, U Sladovny 671 Máme stále co nabídnout Termín pro podání přihlášek do prvních ročníků středních škol se nezadrţitelně blíţí. Ţáci vycházejících ročníků základních škol

Více

1.1 Obsluha manipulačních vozíků (VZV) 60 ZŠ. Předpokládaná cena plnění této části veřejné zakázky do výše 5 000 000 Kč bez DPH.

1.1 Obsluha manipulačních vozíků (VZV) 60 ZŠ. Předpokládaná cena plnění této části veřejné zakázky do výše 5 000 000 Kč bez DPH. Příloha č. 10 Část 1: Rekvalifikační kurzy v oblasti manipulačních vozíků rozsah bez zkoušek 1.1 Obsluha manipulačních vozíků (VZV) 60 ZŠ Předpokládaná cena plnění této části veřejné zakázky do výše 5

Více

STUDIJNÍ OBOR TRVALE UDRŽITELNÝ ROZVOJ VENKOVA TROPŮ A SUBTROPŮ (TURVTS)

STUDIJNÍ OBOR TRVALE UDRŽITELNÝ ROZVOJ VENKOVA TROPŮ A SUBTROPŮ (TURVTS) STUDIJNÍ OBOR TRVALE UDRŽITELNÝ ROZVOJ VENKOVA TROPŮ A SUBTROPŮ (TURVTS) Koncepce studijního oboru TURVTS je navrhován jako jedinečný studijní obor ČZU v Praze. Podle analýzy a profilu studentů bude obor

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM H/01 PEKAŘ

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM H/01 PEKAŘ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 29-53-H/01 PEKAŘ OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 5 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST... 5 UČEBNÍ PLÁN... 6 ROZPRACOVÁNÍ OBSAHU

Více