IBM Connections Plug-In for Microsoft Outlook Nápověda pro koncové uživatele

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "IBM Connections Plug-In for Microsoft Outlook Nápověda pro koncové uživatele"

Transkript

1 IBM Connections Verze 5.5 IBM Connections Plug-In for Microsoft Outlook Nápověda pro koncové uživatele

2 Doložka k vydání Poznámka: Před použitím těchto informací a podporovaného produktu si přečtěte informace uvedené v části Poznámky. Toto vydání se vztahuje k verzi 5.5 produktu IBM Connections a ke všem následujícím verzím a úpravám, pokud není v nových vydáních uvedeno jinak. Copyright. Všechna práva vyhrazena.

3 Poznámky Tyto informace byly vytvořeny pro produkty a služby nabízené v USA. Společnost IBM nemusí produkty, služby nebo funkce uvedené v tomto dokumentu nabízet v ostatních zemích. Informace o produktech a službách, které jsou momentálně ve vaší zemi dostupné, můžete získat od zástupce společnosti IBM pro vaši oblast. Žádný z odkazů na produkty, programové vybavení nebo služby není zamýšlen jako tvrzení, že lze použít pouze tyto produkty, programové vybavení nebo služby společnosti IBM. Je možné místo toho použít jakýkoliv funkční ekvivalent produktu, programu nebo služby, který neporušuje žádné z autorských práv IBM. Ověření funkčnosti produktu, programu nebo služby pocházející od jiného výrobce je však povinností uživatele. IBM může mít patenty nebo podané žádosti o patent, které zahrnují předmět tohoto dokumentu. Vlastnictví tohoto dokumentu uživateli neposkytuje žádná licenční práva k těmto patentům. Dotazy týkající se licencí můžete posílat písemně na adresu: IBM Director of Licensing IBM Corporation North Castle Drive Armonk, NY U.S.A. Dotazy týkající se licencí na informace DBCS směřujte na oddělení IBM Intellectual Property Department ve vaší zemi nebo je zašlete písemně na adresu: Intellectual Property Licensing Legal and Intellectual Property Law IBM Japan, Ltd , Nihonbashi-Hakozakicho, Chuo-ku Tokyo , Japan Následující odstavec se netýká Velké Británie nebo kterékoli jiné země, kde taková opatření odporují místním právním předpisům: SPOLEČNOST INTERNATIONAL BUSINESS MACHINES CORPORATION TUTO PUBLIKACI POSKYTUJE TAK, JAK JE BEZ JAKÉKOLI ZÁRUKY, AŤ UŽ PŘÍMÉ ČI ODVOZENÉ, VČETNĚ, ALE NE VÝHRADNĚ, ODVOZENÝCH ZÁRUK TÝKAJÍCÍCH SE PORUŠOVÁNÍ ZÁKONŮ, PRODEJNOSTI ČI VHODNOSTI K URČITÉMU ÚČELU.

4 Některé právní řády nepřipouštějí omezení či vyvázání se ze záruk nebo odpovědnosti za následné či nepředvídatelné škody. V takovém případě se na vás výše uvedené omezení nevztahuje. Uvedené údaje mohou obsahovat technické nepřesnosti nebo typografické chyby. Údaje zde uvedené jsou pravidelně upravovány a tyto změny budou zahrnuty v nových vydáních této publikace. Společnost IBM má právo kdykoliv bez upozornění zdokonalovat nebo měnit produkty a programy popsané v této publikaci. Veškeré uvedené odkazy na stránky WWW, které nespravuje společnost IBM, jsou uváděny pouze pro referenci a v žádném případě neslouží jako záruka funkčnosti těchto stránek. Materiály obsažené na takovýchto webových stránkách nejsou součástí materiálů k tomuto produktu IBM a tyto webové stránky mohou být používány pouze na vlastní nebezpečí. Společnost IBM může použít nebo distribuovat jakékoli informace, které jí sdělíte, libovolným způsobem, který společnost považuje za odpovídající, bez vyžádání vašeho svolení. Držitelé licence tohoto programu, kteří si přejí mít přístup i k informacím za účelem (i) výměny informací mezi nezávisle vytvořenými programy a jinými programy (včetně tohoto) a (ii) vzájemného použití sdílených informací.

5

6 Vítejte v modulu IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook..7 Začínáme... 9 Spuštění modulu plug-in IBM Connections Konfigurace serverů Connections Konfigurace nastavení serveru proxy Hledání souborů Práce se soubory a složkami Odesílání ssouborů, složek, ových zpráv a příloh do produktu Connections Stahování souborů a složek ze serveru Connections Sdílení souborů a složek Zobrazení a úpravy podrobností složky Zobrazení a úpravy vlastností souboru Zobrazení a zveřejnění komentářů k souboru Výběr viditelných sloupců Hledání v produktu Connections Práce s y Připojování souborů k ovým zprávám Odesílání ových zpráv na server Connections Odesílání příloh na server Connections Práce s osobami Hledání osob Zobrazení informací o osobách Komunikace s osobami Vytváření vlastní sítě Connections Sledování osob... 42

7 Aktualizace vašeho stavu Práce s komunitami Hledání komunit Připojení či sledování komunit Zobrazení a komentování obsahu komunity Chcete-li přidat soubor komunity do složky komunity, postupujte takto: Zobrazení aktualizací Usnadnění přístupu a klávesové zkratky Odstraňování problémů Vítejte v modulu IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook je aplikace pro postranní panel ového klienta produktu Outlook, která zajišťuje snadný a plnohodnotný přístup k obsahu produktu IBM Connections. Z pohodlného prostředí ového klienta můžete spolupracovat na souborech, sdílet y pomocí produktu IBM Connections, zobrazovat obsah komunit a být v kontaktu s kolegy. Hlavní funkce Snadné sdílení souborů posílejte odkazy místo příloh. Načtení ových zpráv a příloh na server IBM Connections přetažením pomocí myši z aplikace Outlook na postranní panel IBM Connections. Hledání souborů na serveru Connections přímo z aplikace Outlook. Vyhledávání osob podle jména, pracovního zařazení, organizace atd. Zobrazení kompletních profilů ve službě Connections. Zahájení konverzace s kolegy přímo z postranního panelu aplikace. Odběr okamžitých aktualizací od vašich kolegů, sledovaných komunit a při změně souborů, které sledujete. Zobrazení aktualizací a souborů komunit.

8 Hlavní témata nápovědy Začínáme Začínáme s modulem plug-in IBM Connections. Spuštění modulu plug-in IBM Connections Spuštění modulu plug-in IBM Connections. Konfigurace serveru Connections Konfigurace serveru IBM Connections, se kterým bude postranní panel aplikace spolupracovat. Hledání souborů Použití modulu plug-in IBM Connections k navigaci či hledání souborů ve službě IBM Connections. Práce se soubory a složkami Práce se soubory a složkami IBM Connections z aplikace na postranním panelu. Prohledávání serveru Connections Vyhledávání souborů, osob a komunit. Práce s y Sdílení ů a ových příloh s vaším týmem a odesílání odkazů na soubory na serveru IBM Connections. Práce s osobami Použití panelu Profily k vyhledání osob, zobrazení informací o osobách, komunikace s nimi, sledování osob a vytváření vaší sítě. Práce s komunitami Použití panelu Komunity z vyhledání komunit, zobrazení aktualizací a souborů komunit a připojen či sledování komunit a sdílení zpráv s komunitou. Zobrazení aktualizace Použití panelu Aktualizace k zobrazení aktualizací stavu, souborů, komunity a další aktualizace obsahu.

9 Usnadnění přístupu a klávesové zkratky Ovládání pomocí klávesnice. Odstraňování problémů Získání nápovědy. Začínáme Modul plug-in IBM Connections for Microsoft Outlook je aplikace pro postranní panel e- mailového klienta, která zajišťuje snadný a plnohodnotný přístup k obsahu služby Connections. Umožňuje spolupracovat na souborech, sdílet ové zprávy pomocí služby Connections, pracovat s komunitami a udržovat sociální kontakty s vašimi kolegy z pohodlí vašeho ového klienta. Na začátku: 1. Nainstalujte produkt:. 2. Po úspěšné instalaci tohoto modulu plug-in otevřete aplikaci Outlook (nebo ji restartujte, pokud již byla spuštěna) a na postranním panelu se zobrazí aplikace IBM Connections. 3. Připojte se k serveru a můžete začít pracovat se soubory, komunitami, y či osobami na serveru Connections. Získejte aktualizace pomocí zobrazení Aktualizace. Postup při připojení k některému serveru Connections: Postup při připojení k serveru Connections, ke kterému chcete přistupovat z aplikace Outlook: 1. V aplikaci Connections na postranním panelu vyberte kartu Soubory. 2. V rozevíracím seznamu serverů Connections klepněte na volbu Připojit se k serveru nebo Připojit se ke cloudu. 3. V případě serverů IBM Connections zadejte adresu URL (internetovou adresu) serveru Connections, ke kterému se chcete připojit. 4. Zadejte přihlašovací údaje pro připojení k serveru a klepnutím na tlačítko Test připojení zkontrolujte, zda máte platné připojení. 5. V případě produktu IBM Connections Cloud jsou vyžadována pouze pověření.

10 Další informace najdete v části Konfigurace serveru Connections. Vyhledání souborů Connections: Po přidání serveru Connections do aplikace můžete pomocí modulu plug-in IBM Connections vyhledat soubor Connections nebo umístění Connections. Pomocí karty Soubory můžete zobrazit své soubory a složky, ukotvené soubory a složky, sdílené soubory a složky nebo koš. Pomocí navigačního prvku Historie můžete rychle navigovat zpět a dopředu mezi již navštívenými místy. Pomocí pole pro hledání můžete vyhledávat obsah na serveru Connections. Další informace najdete v části Hledání souborů. Postup při práci se soubory Connections: Klepněte pravým tlačítkem myši a otevřete nabídku nejběžnějších operací Connections: otevření souboru; otevření v prohlížeči; kopírování souborů a odkazů do ových zpráv, schůzek a kontaktů a do vašeho počítače; sdílení souborů; ukotvení souborů; sledování souborů; označení souborů jako oblíbených; uzamknutí souborů; zobrazení historie verzí, komentáře a vlastnosti souboru; atd. Po klepnutí na ikonu Odeslat ( ) můžete odeslat soubory do části Mé soubory, do složky Mé složky > [složka] nebo do části Soubory a složky komunity. Chcete-li jeden či více souborů stáhnout do svého počítače, přetáhněte je pomocí myši na pracovní plochu nebo Průzkumníka Windows. Klepnutím na ikonu Vytvořit novou složku ( ) vytvoříte novou složku v části Mé složky, v části Složky komunity nebo v podsložce. Další informace najdete v části Práce se soubory. Postup při integraci služby Connections a u: Přetažením ových zpráv a příloh na postranní panel IBM Connections > Mé soubory nebo [komunita] > Soubory je zveřejníte ve službě Connections. Přetažením jednoho či více souborů Connections do vaší ové zprávy vytvoříte odkaz na tyto soubory. Pokud při přetažení podržíte stisknutou klávesu Alt, vytvoříte opravdovou přílohu. Další informace najdete v části Práce s y.

11 Postup při práci s komunitami: Přístup ke komunitám na kartě Komunity: Klepněte na ikonu Zobrazení komunit ( ) a vyberte volbu Jsem členem / Jsem vlastníkem / Sleduji / Jsem pozván. Klepnutím na ikonu Soubory ( ) zobrazte soubory komunity. Můžete požádat připojení do komunity nebo její sledování klepnutím na možnost Další akce (aktualizace ve sledovaných komunitách můžete zobrazit na kartě Aktualizace). Klepnutím na ikonu Aktualizace komunity ( ) zobrazíte všechny aktualizace komunity. V seznamu aktualizací komunity: o Klepnutím na ikonu Sdílet zprávu s komunitou ( ) uveřejníte svoji stavovou zprávu na nástěnce komunity. o Klepnutím na ikonu Přidat komentář ( ) okomentujete určitou aktualizaci komunity. Další informace najdete v části Práce s komunitami. Postup při zobrazení aktualizací: Získejte aktualizace pomocí karty Aktualizace: Zobrazte si aktualizace souborů, komunit a osob, které sledujete. Filtrujte typy aktualizací, které chcete zobrazit. Zveřejňujte své aktualizace a komentáře u aktualizací ostatních osob. Další informace najdete v části Zobrazení aktualizací. Postup při práci s osobami: Můžete se spojit se svými spolupracovníky a sledovat jejich aktualizace v pracovních záležitostech prostřednictvím karty Profily. Klepnutím na ikony Odeslat rychlou zprávu ( ), Volat ( ) nebo Odeslat ovou zprávu ( ) můžete komunikovat s kolegy přímo z postranního panelu aplikace. Pomocí dalších ikon můžete začít sledovat lidi, pozvat je k účasti ve vaší síti nebo přijímat či odmítat pozvání do jejich sítí. Klepnutím na ikonu Další akce můžete zobrazit blogy, komunity, soubory osob atd. (Můžete zobrazit aktualizace od osob, které sledujete, na kartě Aktualizace).

12 Můžete zveřejnit zprávu na kolegově nástěnce klepnutím na ikonu Napsat zprávu ( ) na jeho vizitce. Další informace najdete v části Práce s osobami. Spuštění modulu IBM Connections Plug-in Chcete-li spustit modul IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook a zobrazit postranní panel IBM Connections, otevřete aplikaci Microsoft Outlook a klepněte na tlačítko panelu nástrojů Zobrazit postranní panel ( ). Opětovným klepnutím na toto tlačítko aplikaci na postranním panelu zase skryjete. V aplikaci Outlook 2007 můžete aplikaci na postranním panelu také zobrazit či skrýt výběrem volby Zobrazit > IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook v nabídce aplikace. Poznámka: Modul plug-in IBM Connections na postranním panelu lze také zobrazit v okně schůzky či ové zprávy. Chcete-li jej zobrazit, klepněte na tlačítko Zobrazit postranní panel ( ) v daném okně. Konfigurace serverů Connections Aby bylo možné pracovat se servery IBM Connections v aplikaci Microsoft Outlook, je třeba nejprve konfigurovat servery, ke kterým chcete přistupovat: 1. Spusťte modul IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook podle pokynů v části Spuštění modulu plug-in IBM Connections. 2. V aplikaci Connections na postranním panelu vyberte kartu Soubory. 3. V rozevíracím seznamu serverů Connections klepněte na volbu Připojit se k serveru nebo Připojit se ke cloudu. 4. V dialogovém okně Připojit se k serveru IBM Connections postupujte takto: a. Zadejte adresu URL serveru Connections, který chcete přidat. Pokud adresa URL neobsahuje předponu protokolu, bude přidána předpona b. Vyberte metodu ověřování, která má být použita pro připojení k serveru Connections: Použít pověření Windows - připojení k serveru Connections pomocí jména uživatele a hesla pro systém Windows.

13 Použít vlastní pověření - zadání údajů Jméno uživatele a Heslo pro připojení k serveru Connections. Chcete-li zadané heslo pro server uložit, zaškrtněte možnost Uložit heslo. Pokud heslo neuložíte, budete při dalším spuštění aplikace Outlook znovu požádáni o zadání hesla. c. Volitelně můžete také klepnutím na tlačítko Otestovat připojení ověřit úspěšné připojení. Pokud připojení selže, zobrazí se okno se zprávou Připojení se nezdařilo s podrobnými údaji o důvodu selhání. d. Klepnutím na tlačítko OK přidejte server. 5. V dialogovém okně Připojit se k produktu IBM Connections Cloud postupujte takto: a. Zadejte hodnoty Jméno uživatele a Heslo používané pro připojení ke cloudu. Je-li cloud konfigurován s použitím ověřování SAML, přihlaste se s použitím pověření společnosti. Chcete-li heslo pro příslušný server uložit, zaškrtněte políčko Uložit heslo. Pokud heslo neuložíte, budete při dalším spuštění aplikace Outlook znovu požádáni o zadání hesla. b. Klepnutím na tlačítko OK přidejte server. Poznámka: Při připojení k serveru Connections prostřednictvím serveru proxy postupujte podle pokynů v části Konfigurace nastavení serveru proxy. Chcete-li upravit server Connections, postupujte takto: 1. Vyberte možnost Volby v nabídce aplikace postranního panelu a vyberte kartu IBM Connections. 2. Vyberte server, který chcete upravit, a poté klepněte na tlačítko Upravit. 3. Pole Název umožňuje přejmenovat titul serveru Connection a zvolit lepší identifikaci v aplikaci na postranním panelu. 4. Upravte hodnoty, které chcete změnit, a klepněte na tlačítko OK. Chcete-li odebrat server Connections, postupujte takto: 1. Vyberte možnost Volby v nabídce aplikace postranního panelu a vyberte kartu IBM Connections. 2. Vyberte server, který chcete odebrat, a poté klepněte na tlačítko Odebrat.

14 Poznámka: Tlačítko Odebrat je neaktivní, pokud pro vás byl server nastaven administrátorem. Chcete-li změnit aktivní server Connections, postupujte takto: Vyberte rozevírací seznam serverů Connections a vyberte server ( ), se kterým chcete pracovat. Při změně aktivního serveru se zcela změní obsah postranního panelu včetně souborů komunit, aktualizací a profilů. Konfigurace nastavení serveru proxy Ve výchozím nastavení se modul IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook připojuje k serveru IBM Connections prostřednictvím serveru proxy konfigurovaného v počítači, který zajišťuje bezpečné pracovní prostředí. Pokud server proxy vyžaduje ověření, musíte konfigurovat nastavení proxy ručně podle zde uvedených pokynů. Tento modul plug-in se také může připojit k serveru Connections přímo bez použití serveru proxy, nebo může použít ručně konfigurovaný server proxy. Chcete-li pro tento modul plug-in konfigurovat nastavení serveru proxy, vyberte možnost Volby v nabídce aplikace postranního panelu. Vyberte kartu Rozšířené > Síťová připojení a klepněte na tlačítko Nastavení serveru proxy. Vyberte některou z následujících voleb: Nastavení serveru proxy systému Windows (Internet Explorer). Toto je výchozí nastavení, které používá server proxy konfigurovaný v počítači. Poznámka: Tuto možnost nemůžete použít, pokud vaše organizace používá server proxy s ověřováním. V takovém případě vyberte možnost Ruční konfigurace serveru proxy, zaškrtněte políčko Povolit ověřování pomocí serveru proxy a zadejte Jméno uživatele a Heslo pro server proxy. Přímé připojení k Internetu. Tuto volbu vyberte, chcete-li se připojit k serveru Connections přímo, bez použití serveru proxy. Ruční konfigurace serveru proxy. Tuto volbu vyberte, chcete-li definovat nastavení pro váš server proxy ručně: o Server proxy HTTP. Pomocí této možnosti můžete zadat server a port, které mají být použity k realizaci připojení HTTP. Je-li pole portu prázdné, použije se

15 o o o o výchozí port 80. Zaškrtnete-li možnost Používat tento server proxy pro protokol SSL, bude nastavení pro server proxy HTTP použito také pro připojení s protokolem SSL. Server proxy SSL. Pomocí této možnosti můžete zadat server a port, které mají být použity k realizaci připojení SSL. Je-li pole portu prázdné, použije se výchozí port 443. Server proxy SOCKS. Pomocí této možnosti můžete zadat server a port, které mají být použity k realizaci připojení SOCKS. Je-li pole portu prázdné, použije se výchozí port Bez serveru proxy pro hostitele. Tato tabulka slouží k určení, pro které hostitele nemá být použit žádný server proxy a má být použito přímé připojení. Povolit ověřování pomocí serveru proxy. Tuto volbu vyberte, chcete-li zadat jméno uživatele a heslo, jež mají být použity při připojování k serveru proxy. Hledání souborů Pomocí modulu IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook můžete vyhledat soubor či složku ve službě Connections pomocí jedné z následujících metod: V zobrazení Soubory lze přecházet mezi soubory a složkami, ukotvenými soubory a složkami, soubory a složkami, které sdílíte nebo které jsou sdíleny s vámi, či košem. Pomocí navigačního prvku historie můžete rychle navigovat zpět a dopředu mezi již navštívenými místy. Hledání obsahu. Snadné řazení souborů Connections pro jednodušší nalezení souboru. Obnovení seznamu a zobrazení provedených změn na serveru Connections. Klepnutím na odkaz Zobrazit vše v dolní části postranního panelu zobrazíte všechny soubory související s aktuálním zobrazením. Postup při navigaci v zobrazeních Connections: Abyste mohli začít navigovat v aplikaci na postranním panelu, musíte se Připojit k nějakému serveru Connections. Vyberte zobrazení Soubory nebo klepněte na ikonu přepnutí serveru ( ). Klepnutím lze rychle přejít k následujícím položkám: o Zobrazení produktu Connections.

16 o Konfigurované servery Connections. Klepnutím na server Chcete-li změnit aktivní server Connections, postupujte takto: se zobrazí jeho obsah. o Příkazy Připojit se k serveru a Připojit se ke cloudu. Klepněte na Konfigurace serverů Connections. Nejvyšší úroveň souborů: Poklepáním na zobrazení Connections zobrazíte jeho obsah (soubory nebo složky). K dispozici jsou tato zobrazení: Mé soubory, Ukotvené soubory, Sdíleno se mnou, Sdíleno mnou, Mé složky, Ukotvené složky, Složky sdílené se mnou, Mé komunity a Koš. o Navigační cesty: Navigační cesty vedle ikony Zobrazení pro výběr souborů zobrazují nadřazené prvky aktuálního umístění. Klepnutím na odkaz v navigační cestě můžete snadno přejít na požadované nadřazené umístění. Externě sdílené složky a komunity jsou v navigačních cestách zvýrazněny žlutě. Po klepnutí pravým tlačítkem myši na některý z prvku navigační cesty v zobrazení Soubory se otevře kontextová nabídka, v níž lze vybrat volbu Otevřít v prohlížeči nebo Kopírovat adresu. Pokud je navigační cesta příliš dlouhá a nelze ji celou zobrazit v postranním panelu, lze zobrazit kořenová umístění klepnutím na ikonu Zobrazení pro výběr souborů ( ). Postup při použití historie navigace: Klepnutím na tlačítka Zpět ( ) a Dopředu ( ) na panelu nástrojů můžete znovu otevřít poslední zobrazení Connections. Tip: Klepněte na ikonu Zpět nebo Dopředu a podržte stisknuté tlačítko myši, čímž otevřete seznam naposledy navštívených zobrazení a budete se moci snadno vrátit na požadované umístění. Postup při hledání souborů: 1. Klepněte na rámeček Hledat na kartě Soubory. 2. Volitelně můžete vybrat rozsah hledání pomocí rozevírací nabídky pole vyhledávání: Všechny soubory pro hledání obsahu na aktuálním serveru Mé soubory Sdílené se mnou Soubory komunity

17 3. Zadejte slovo nebo frázi, kterou chcete vyhledat. 4. Klepněte na ikonu Hledat nebo stiskněte klávesu Enter. Poznámky: Chcete-li opakovat poslední hledání, klepněte na prázdné pole hledání a zobrazí se tři poslední hledané výrazy. Vyberte hledaný výraz, pro který chcete opakovat hledání. Při hledání nelze vyhledávat obsah v šifrovaných souborech. Výsledky hledání se zobrazí v seznamu souborů aplikace na postranním panelu. Postranní panel seřadí vrácené položky podle jejich času poslední aktualizace. Klepnutím na odkaz Zobrazit vše v dolní části postranního panelu zobrazíte všechny výsledky hledání. Postup při řazení výpisu: Seznam položek obsahu Connections v aktuálním umístění můžete seřadit klepnutím na jakékoli viditelné záhlaví sloupce, například Název, Aktualizoval nebo Doporučení. Klepnutím na již seřazený sloupec obrátí pořadí řazení. Postup při obnovení výpisu souborů: Klepnutím na ikonu Obnovit ( ) obnovit seznam souborů a zobrazíte změny provedené v umístěních Connections a nastavení serveru. Práce se soubory a složkami Toto téma popisuje obecný koncept práce se seznamy souborů v modulu IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook. Řadu standardních operací, například Otevřít, Odstranit a Kopírovat, se složkami a soubory Connections lze provést přímo ze seznamu souborů v postranním panelu. Některé operace lze provést pro více vybraných souborů současně. Chcete-li zobrazit soubory, postupujte takto: Klepněte pravým tlačítkem myši na soubor a vyberte možnost Otevřít. Soubor bude otevřen lokálně.

18 Postup při úpravách souborů: Chcete-li upravovat všechny typy souborů lokálně, postupujte takto: 1. Klepněte pravým tlačítkem myši na soubor a vyberte možnost Otevřít. Otevře se lokální kopie souboru. 2. Upravte soubor a uložte jej lokálně. 3. Odešlete svoji novou verzi na server Connections. Chcete-li upravovat dokumenty produktu IBM Docs v prohlížeči, postupujte takto: 1. Klepněte pravým tlačítkem myši na soubor a vyberte volbu Otevřít v prohlížeči. Soubor bude otevřen ve webovém prohlížeči. 2. Klepněte na volbu Upravit v produktu IBM Docs. 3. Upravte soubor a uložte jej. Provedené změny budou uloženy online. Upozornění: Šifrované soubory nelze upravovat v produktu IBM Docs. Postup při odstranění souborů: Klepněte pravým tlačítkem myši na soubor a vyberte možnost Přesunout do koše, nebo použijte klávesovou zkratku Odstranit. Odstraněné soubory se přesunou do složky Koš serveru Connections. Odstraněné soubory lze ze složky Koš obnovit. Postup při odstranění složek: Klepněte pravým tlačítkem myši na složku a vyberte možnost Odstranit, nebo použijte klávesovou zkratku Delete. Soubory v odstraněné složce nejsou odstraněny. Odstraněné složky nelze znovu obnovit. Postup při přejmenování souboru: 1. Pravým tlačítkem myši klepněte na soubor a vyberte možnost Vlastnosti. 2. Zadejte nov název do pole Název.

19 Postup při otevření v prohlížeči: Klepněte pravým tlačítkem myši složku, soubor nebo zobrazení souborů a výběrem možnosti Otevřít v prohlížeči otevřete obsah položky Connections ve webovém prohlížeči. Operace Otevřít v prohlížeči je k dispozici také v kontextové nápovědě navigačních cest zobrazených nahoře vedle ikony zobrazení. Klepnutím pravým tlačítkem myši na navigační prvek nejvíce napravo je nejjednodušší způsob otevření aktuálního umístění v prohlížeči. Operace se schránkou Můžete použít standardní operace se schránkou (Kopírovat a Vložit) ke kopírování souborů mezi různými místy ve službě Connections, Outlook a vaším počítačem. Tyto operace jsou k dispozici z kontextové nabídky u souborů na postranním panelu. Pomocí příkazu Kopírovat můžete: Kopírovat samotný Soubor. Kopírovat Odkaz na soubor. Tato možnost vloží do schránky název souboru s hypertextovým odkazem na jeho umístění. Kopírovat Adresu souboru. Tato možnost vloží do schránky adresu URL souboru jako text. Pro složky a zobrazení souborů a v kontextové nabídce navigačních prvků je v aplikaci na postranním panelu k dispozici také příkaz Kopírovat adresu. Poznámky: Klávesová zkratka Ctrl+C funguje podobně jako přetahování souborů myší z postranního panelu. Ve výchozím nastavení je při použití klávesové zkratky Ctrl+C zkopírován odkaz na soubor. Chcete-li změnit výchozí akci při kopírování souborů Connections pomocí klávesové zkratky Ctrl+C z kopírování odkazů na soubor na kopírování vlastních souborů, postupujte takto: 1. Z nabídky modulu plug-in na postranním panelu vyberte možnost Volby. 2. Vyberte kartu Rozšířené a zaškrtněte políčko Přetahovat do Outlooku soubory místo odkazů na soubory. Další informace najdete v části Stahování souborů ze serveru Connections. V této verzi modulu plug-in IBM Connections není k dispozici příkaz Vyjmout.

20 Postup při ukotvení souborů a složek: Klepněte pravým tlačítkem myši na soubor a vyberte možnost Další akce > Ukotvit. Ukotvené soubory a složky jsou zobrazeny v zobrazeních Ukotvené soubory / Ukotvené složky. Chcete-li zrušit ukotvení souboru či složky, klepněte na ně pravým tlačítkem myši a vyberte možnost Další akce > Zrušit ukotvení. Postup při nastavení sledování souborů a složek: Klepněte pravým tlačítkem myši na soubor a vyberte možnost Další akce > Sledovat. Sledujete-li soubor nebo složku, v případě aktualizace tohoto souboru či složky se vám zobrazí oznámení na kartě Aktualizace. Chcete-li zrušit sledování souboru či složky, klepněte na ně pravým tlačítkem myši a vyberte možnost Další akce > Ukončit sledování. Chcete-li soubor označit jako oblíbený nebo mu odebrat hodnocení Oblíbené, postupujte takto: Chcete-li označit soubor jako oblíbený, klepněte na něj pravým tlačítkem myši a vyberte možnost Další akce >Označit jako oblíbené. Chcete-li akci vrátit zpět, vyberte volbu Další akce > Odebrat hodnocení Oblíbené. Postup při přidání souborů do složek: Postup při přidání souboru do složky: 1. Klepněte pravým tlačítkem myši na soubor a vyberte možnost Přidat do složky. 2. Vyberte složku na panelu IBM Connections. Můžete vybrat složku nebo podsložku v části Složky, do kterých jste nedávno přidali obsah, Mé složky, Ukotvené složky, Složky sdílené se mnou a složky v sekci Mé komunity. Externě sdílené složky jsou označeny ikonou Externí ( ). 3. Chcete-li tento soubor upravovat, zaškrtněte políčko Povolit členům vybraných složek úpravy tohoto souboru nebo jeho zaškrtnutí zrušte.

21 4. Klepněte na tlačítko OK. Chcete-li odebrat soubor ze složky, přejděte do složky, klepněte pravým tlačítkem myši na požadovaný soubor a vyberte možnost Odebrat ze složky. Poznámky: Soubory můžete přidávat do složek, k nimž máte přístupové oprávnění Přispěvatel nebo Vlastník. Do veřejných složek nelze přidávat soukromé soubory jiných osob. Postup při vytvoření nové složky: 1. Otevřete kartu Soubory a vyberte zobrazení Mé složky. 2. Volitelně můžete vybrat podsložku. 3. Klepněte na ikonu Vytvořit novou složku ( ). 4. Zadejte název složky. 5. Zaškrtněte políčko Povolit sdílení s lidmi mimo moji organizaci nebo jeho zaškrtnutí zrušte. Externě sdílené složky jsou označeny ikonou Externí ( ). 6. Klepněte na tlačítko OK. Postup při uzamčení souborů: Tato funkce se týká pouze serverů Connections od verze 4. Jste-li vlastník nebo editor souboru, můžete jej uzamknout pro úpravy. Klepněte na soubor pravým tlačítkem myši a vyberte možnost Uzamknout soubor. Uzamčené soubory jsou označeny ikonou zámku. Chcete-li odemknout soubor, klepněte na něj pravým tlačítkem myši a vyberte možnost Odemknout soubor. Postup při zobrazení historie verzí: Klepněte pravým tlačítkem myši na soubor a vyberte možnost Historie verzí. V dolní části modulu plug-in na postranním panelu se zobrazí podokno Historie verzí.

22 Pro každou verzi souboru můžete provést následující akce: Můžete zobrazit, kdy a kdo verzi vytvořil. Můžete zobrazit upozornění na přítomnost této osoby. Klepnutím pravým tlačítkem myši na ikonu upozornění na přítomnost otevřete nabídku pro rychlé zasílání zpráv. o Poznámka: Aby byla tato možnost funkční, musíte být přihlášeni k serveru pro rychlé zasílání zpráv. Klepnutím na jméno či obrázek osoby můžete zobrazit její úplný profil na kartě Profily. Můžete zobrazit číslo verze a souhrn změn v jednotlivých revizích. Klepnutím na ikonu Kopírovat odkaz ( ) můžete zkopírovat adresu URL konkrétní verze souboru do schránky. Použitím odkazu na určitou verzi se nemusíte obávat, že se obsah odkazovaného souboru následně změní. Klepnutím na ikonu Otevřít ( ) můžete otevřít konkrétní verzi souboru. Klepnutím na ikonu Další akce ( ) můžete vybrat další akce: o Obnovit verzi - obnoví starší verzi souboru. o Odstranit verzi - odstraní určitou verzi souboru (tato funkce je k dispozici pouze v produktu Connections 4). o Odstranit tuto verzi a všechny starší - odstraní určitou verzi souboru a všechny její předchůdce. Označení souboru příznakem nevhodnosti Tato možnost se vztahuje na soubory v komunitách, které byly vytvořeny s možností moderování Čtenáři mohou označovat nevhodný obsah. Postup při označení souboru příznakem nevhodnosti: 1. Klepněte pravým tlačítkem myši na soubor a vyberte možnost Další akce > Nastavit příznak nevhodnosti. 2. Zadejte důvod pro označení souboru příznakem nevhodnosti (volitelné) a klepněte na možnost Označit příznakem. Potřebujete-li pokyny k dalším způsobům práce se soubory, přečtěte si následující témata: Odesílání souborů na server Connections Stahování souborů ze serveru Connections Sdílení souborů a složek

23 Zobrazení a úpravy vlastností souboru Zobrazení a zveřejnění komentářů k souboru Odesílání souborů, složek, ových zpráv a příloh do produktu Connections Prostřednictvím modulu IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook můžete odesílat soubory a složky z počítače i ové zprávy a přílohy ů do umístění My Files, Mé složky > [složka], [komunita] > Soubory či [komunita] > Složky > [složka]. Postup při odesílání souborů: 1. Použijte ikonu Odeslat ( ), která je k dispozici v umístěních Mé soubory, Mé složky > [složka], [komunita] > Soubory a [komunita] > Složky > [složka], a vyberte soubor, který chcete odeslat. - nebo - Přetáhněte soubor, složku, přílohu nebo ovou zprávu pomocí myši z počítače nebo z aplikace Outlook do aplikace modulu plug-in na postranním panelu. 2. Nastavte volby odesílání: Zaškrtněte políčko Povolit sdílení s lidmi mimo moji organizaci nebo jeho zaškrtnutí zrušte. Je-li políčko zaškrtnuto, jsou odeslané soubory označeny ikonou Externí ( ). Externí přístup je třeba nastavit při odesílání souboru; později jej aktivovat nelze. Zaškrtněte políčko Šifrovat obsah souboru nebo jeho zaškrtnutí zrušte. Je-li políčko zaškrtnuto, je soubor uložen na serveru v zašifrované podobě. 3. Klepněte na volbu Odeslat. Poznámky a omezení: Odesílání velkých souborů (typicky až do velikosti 2 GB) je podporováno. Kvůli omezením aplikace Outlook nelze odesílat složky obsahující v názvu znaky, které se neshodují s národním prostředím lokálního počítače. Během odesílání položky můžete monitorovat průběh na ukazateli průběhu, který je zobrazen v dolní části modulu plug-in na postranním panelu. Zde je uveden název aktuální odesílané položky a stav odeslání. Aktuální odesílání můžete zastavit klepnutím na ikonu Zrušit operaci ( ) na ukazateli průběhu.

24 Postup při odeslání nové verze: Můžete přidat novou verzi souboru tak, že jej znovu odešlete na server Connections. Můžete přidat novou verzi i tehdy, pokud se změnil název souboru. Postup při odeslání nové verze, název položky se nezměnil: 1. V umístění Mé soubory, Mé složky > [složka], [komunita] > Soubory nebo [komunita] > Složky > [složka] odešlete soubor prostřednictvím ikony Odeslat, přetažením pomocí myši nebo klepnutím pravým tlačítkem myši na soubor a výběrem volby Odeslat novou verzi. 2. Otevře se dialogové okno Soubor již existuje: a. Vyberte volbu Přidat jako novou verzi k vybranému dokumentu a poté vyberte v tabulce soubor, pro který chcete přidat novou verzi. Volitelně můžete zadat komentář v části Souhrn změn. b. Můžete také vybrat volbu Odeslat jako nový soubor a nový soubor přejmenovat. Nový název souboru zadejte do příslušného textového pole. c. Klepněte na tlačítko OK. 3. Postup při odeslání nové verze, název položky se změnil: Tuto metodu použijte v následující situaci: odeslali jste soubor s názvem Průzkum trhu.docx na server Connections a zaslali jste jej někomu mimo vaši společnost na kontrolu. Tato osoba vrátí daný soubor a změnila přitom název na Průzkum trhu-jf.docx. Chcete tento soubor načíst na server Connections a nahradit původní soubor, avšak chcete zachovat původní název. 1. Přetáhněte tento soubor na soubor, který chcete přepsat, a držte jej tam 2 sekundy. Zobrazí se popisek: Odeslat jako novou verzi <název souboru>. 2. Pusťte soubor. Nový soubor bude přejmenován na stávající název souboru, na který jste jej přetáhli, a bude přidán jako nová verze tohoto souboru. Poznámka: Soubor můžete tímto způsobem nahradit pouze tehdy, pokud mají nový i stávající soubor stejný typ souboru.

25 Přečtěte si také: Odesílání ových zpráv na server Connections Odesílání příloh na server Connections Stahování souborů a složek ze serveru Connections Pomocí modulu IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook můžete stahovat soubory a složky jako lokální kopie do vašeho počítače, kde s nimi můžete pracovat v soukromém prostředí bez možnosti spolupráce s ostatními. Po upravení souboru jej můžete odeslat na server Connections a nahradit původní soubor nebo jej přidat jako novou verzi souboru. Chcete-li stáhnout lokální kopii souborů a složek, použijte jeden z následujících postupů: Přetáhněte jeden či více souborů nebo složek z aplikace v postranním panelu na plochu systému Windows nebo otevření umístění v Průzkumníku Windows. Vyberte jeden či více souborů a složek, klepněte pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky vyberte volbu Uložit jako. Určete, kam mají být soubory uloženy. Vyberte jeden či více souborů, klepněte pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky vyberte volbu Kopírovat > Soubor. Poté se soubory proveďte operaci Vložit v požadovaném umístění v počítači. Pokud byl soubor při Odesílání souborů, složek, ových zpráv a příloh do produktu Connections šifrován, bude při stahování dešifrován. Sdílení souborů a složek Postup při sdílení souboru nebo složky: 1. Klepněte pravým tlačítkem myši na soubor nebo složku a vyberte možnost Sdílet. 2. Proveďte některou z následujících akcí: a. Vyberte možnost Sdílet s osobami, skupinami* a komunitami nebo Veřejné (viditelné pro všechny). b. Vyberte všechny položky Osoba / Skupina* / Komunita, s nimiž chcete soubor nebo složku sdílet: Zadejte jméno osoby nebo název komunity a klepnutím je přidejte, nebo klepněte na šipku dolů u textového pole a ze zobrazeného seznamu Nedávní lidé vyberte požadované osoby.

26 c. Pro každou osobu / skupinu* / komunitu vyberte roli sdílení: jako čtenář jako editor (dostupné pouze pro sdílení souboru). jako přispěvatel (dostupné pouze pro sdílení složky). jako vlastník (dostupné pouze pro sdílení složky). d. Zaškrtněte nebo zrušte zaškrtnutí možnosti Povolit ostatním sdílení tohoto souboru (dostupné pouze pro sdílení souboru). e. Zaškrtněte nebo zrušte zaškrtnutí možnosti Do této složky mohou přispívat všichni uživatelé (dostupné pouze pro sdílení složky, pokud je vybrána možnost Sdílet s: veřejná). f. Přidat volitelnou zprávu pro osoby nebo komunity, se kterými soubor sdílíte (dostupné pouze pro sdílení souboru). * Sdílení se skupinou je k dispozici pouze pro složky. Postup při zobrazení podrobností sdílení: Při zobrazení podrobností sdílení souboru nebo složky postupujte takto: 1. Klepněte pravým tlačítkem myši na soubor nebo složku a vyberte možnost Podrobnosti sdílení. 2. Klepnutím na možnost Přidat otevřete dialogové okno Sdílení souboru / Sdílení složky. 3. Vyberte osobu nebo komunitu a klepnutím na možnost Zrušit sdílení zastavte sdílení souboru nebo složky s touto osobou či komunitou. 4. Zaškrtněte nebo zrušte zaškrtnutí možnosti Povolit ostatním sdílení tohoto souboru (dostupné pouze pro sdílení souboru). 5. Chcete-li ukončit externí sdílení, zrušte zaškrtnutí políčka Povolit sdílení s lidmi mimo mou organizaci. Upozornění: Tato volba je zobrazena pouze v případě, že tento soubor či složka byly odeslány s volbou Povolit sdílení s lidmi mimo mou organizaci. Chcete-li ukončit externí sdílení, postupujte takto: Chcete-li ukončit sdílení souboru nebo složky s externími uživateli, klepněte na příslušný soubor či složku pravým tlačítkem myši a vyberte volbu Ukončit externí sdílení.

27 Zobrazení a úpravy podrobností složky Chcete-li zobrazit, do kterých složek byl soubor přidán, postupujte takto: 1. Klepněte pravým tlačítkem myši na soubor a vyberte možnost Podrobnosti o složce. Zobrazí se seznam složek obsahujících soubor. 2. Chcete-li soubor z této složky odebrat, vyberte složku a klepněte na volbu Odebrat. 3. Vyberte složku a změňte oprávnění editora tohoto souboru v této složce na volbu Možnost úprav / Možnost zobrazení. Zobrazení a úpravy vlastností souboru Modul plug-in IBM Connections for Microsoft Outlook podporuje zobrazení a úpravy vlastností souboru a složky. Postup při zobrazení vlastností: 1. Vyberte soubory nebo složky Connections. 2. Klepněte pravým tlačítkem myši a vyberte možnost Vlastnosti, nebo stiskněte kombinaci kláves Alt+Enter. Vlastnosti určené Pouze pro čtení jsou zobrazeny v šedém odstínu. Hodnota <Vícenásobná hodnota> označuje, že vlastnost má ve vybraných souborech různé hodnoty. Postup při úpravách vlastností: 1. Otevřete okno Vlastnosti. 2. Upravte hodnotu vlastnosti přímo ve struktuře v okně Vlastnosti. Změny provedené v názvu souboru nebo složky a příznacích souboru budou uloženy po klepnutí na tlačítko Ano ve zprávě s žádostí o potvrzení. Můžete upravit popis více souborů nebo složek najednou. Pokud úprava hodnoty pro některou z položek selže, zobrazí se upozornění.

28 Zobrazení a zveřejnění komentářů k souboru Postup při zobrazení komentářů k souboru: Chcete-li zobrazit komentáře k souboru, klepněte na něj pravým tlačítkem myši a vyberte možnost Komentáře. Otevře se podokno Komentáře v dolní části modulu IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook, kde můžete číst komentáře k souboru, uveřejnit nový komentář či upravit nebo odstranit stávající komentáře. Poznámka: Když je otevřené podokno Komentáře a vyberete jiný soubor v seznamu, v podokně Komentáře se automaticky zobrazí komentáře k nově vybrané položce. Postup při odeslání komentáře: Postup při zveřejnění nového komentáře k souboru: 1. Zobrazte podokno Komentáře k souboru. 2. Do textového pole zadejte svůj komentář a klepněte na možnost Uveřejnit. Postup při úpravě komentáře: Můžete upravovat komentáře, které jste sami uveřejnili: 1. Zobrazte podokno Komentáře k souboru. 2. Vyhledejte požadovaný komentář a klepněte na ikonu Upravit komentář ( ). 3. Aktualizujte svůj komentář v textovém poli a vyberte možnost Uveřejnit. Postup při odstranění komentáře: Můžete odstranit vlastní komentáře nebo komentáře jiných osob u souborů, které vlastníte: 1. Zobrazte podokno Komentáře k souboru. 2. Vyhledejte požadovaný komentář a klepněte na ikonu Odstranit komentář ( ). Chcete-li označit komentář jako nevhodný, postupujte takto: Tato možnost se vztahuje na komentáře k souborům v komunitách, které byly vytvořeny s možností moderování Čtenáři mohou označovat nevhodný obsah.

29 1. Zobrazte podokno Komentáře k souboru. 2. Vyhledejte požadovaný komentář a klepněte na ikonu Nastavit příznak nevhodnosti ( ). 3. Zadejte důvod pro označení komentáře k souboru příznakem nevhodnosti (volitelné) a klepněte na možnost Označit příznakem. Výběr viditelných sloupců Modul plug-in IBM Connections for Microsoft Outlook zobrazuje výpis souborů a složek. Různá zobrazení Connections zobrazují různé sloupce. V zobrazení Mé soubory je například zobrazen sloupec Název, ikona Sdílení, datum Aktualizováno a sloupec Aktualizoval. Můžete upravit zobrazené sloupce pro následující zobrazení: Mé soubory, Ukotvené soubory, zobrazení složek a Mé komunity > <komunita> > Soubory a Složky. V těchto zobrazeních můžete nastavit, které vlastnosti souboru mají být viditelné jako sloupce v seznamu souborů v aplikaci na postranním panelu, a určit pořadí sloupců. Poznámka: Vybrané sloupce, stejně jako jejich pořadí, jsou globální pro všechna výše uvedená zobrazení. Pokud se některý vybraný sloupec v určitém zobrazení nevyskytuje, nebude zobrazen. Postup při konfiguraci viditelných sloupců: 1. Klepněte pravým tlačítkem myši na záhlaví sloupců v seznamu souborů a v kontextové nabídce vyberte možnost Viditelné sloupce. 2. Dialogové okno Viditelné sloupce uvádí všechny standardní vlastnosti souboru v prostředí Connections. Zaškrtněte všechny sloupce, které se mají zobrazit v seznamu souborů. 3. Pomocí tlačítek Posunout nahoru a Posunout dolů změňte pořadí, ve kterém jsou vlastnosti zobrazeny v aplikaci na postranním panelu. 4. (Volitelné) Nastavte pevnou šířku pro sloupec tím, že jej vyberete a zadáte hodnotu u možnosti Šířka vybraného sloupce (v pixelech). Šířku sloupce lze také upravit přetažením nebo poklepáním na pravý okraj záhlaví sloupce v seznamu souborů.

30 Hledání v produktu Connections Pomocí modulu IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook můžete vyhledávat relevantní obsah a osoby. Následující témata popisují způsob vyhledávání v tomto modulu plug-in: Vyhledávání souborů Hledání osob Hledání komunit Práce s y Pomocí modulu IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook můžete snadno ukládat přistupovat k ovým zprávám a přílohám na serveru Connections a současně připojovat soubory ze serveru Connections k novým zprávám. ové zprávy uložené na serveru Connections lze sdílet s dalšími uživateli služby Connections bez nároků na prostor v jejich schránkách příchozí pošty. Pomocí tohoto modulu plug-in můžete efektivně provádět následující operace: Připojování souborů k ovým zprávám. Odesílání ových zpráv na server Connections. Odesílání příloh na server Connections s možností jejich nahrazení odkazy na server Connections. Připojování souborů k ovým zprávám Pomocí modulu IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook můžete připojovat soubory na serveru Connections k různým položkám v aplikaci Microsoft Outlook. Postup při připojení souborů na serveru Connections k ové zprávě: Existují dva jednoduché způsoby pro připojení souboru na serveru Connections v aplikaci Outlook: 1. Přetáhněte soubor z aplikace na z postranním panelu do oblasti aplikace Outlook, která podporuje příjem souborů (viz seznam níže). Standardně je při přetažení souboru

31 z aplikace na postranním panelu vytvořen odkaz na soubor. Vytvořením odkazu místo kopie souboru umožňuje efektivní správu revizí souboru a úsporu úložného prostoru na vašich ových serverech. 2. Klepněte pravým tlačítkem myši na soubor Connections a vyberte nabídku příkazu Kopírovat - můžete kopírovat Soubor, Odkaz na soubor (vloží do schránky název souboru s hypertextovým odkazem na jeho umístění) nebo Adresu souboru (vloží do schránky adresu URL souboru jako text). Poté zkopírovanou položku vložte do oblasti aplikace Outlook, která podporuje příjem souborů. Vezměte na vědomí, že odkazy na soubory na serveru Connections mohou otevřít pouze uživatelé s přístupem k serveru Connections a s oprávněním přístupu k souboru a jeho čtení či provádění úprav. Můžete přetáhnout soubory Connections do těchto oblastí aplikace Outlook: Do těla odchozí zprávy za účelem vytvoření přílohy nebo do složky příchozí pošty za účelem vytvoření nové ové zprávy s odkazy na soubory. Do popisu akce, schůzky nebo události za účelem vytvoření odkazu na soubor. Do oblasti popisu úlohy za účelem vytvoření odkazu na soubor. Do oblasti poznámek kontaktu za účelem vytvoření odkazu na soubor. Do aplikace Notes za účelem vytvoření nové poznámky obsahující název souboru. Poznámka: Chcete-li přetáhnout soubor do události kalendáře, úlohy, kontaktu nebo poznámky, vyberte soubor v modulu plug-in v hlavním okně aplikace Outlook Explorer a přetáhněte jej do odpovídající oblasti aplikace Outlook. Postup při připojení odkazu na předchozí verzi souboru: 1. Klepněte pravým tlačítkem myši na soubor a vyberte možnost Historie verzí. 2. Vyhledejte verzi, kterou chcete připojit, a klepněte na ikonu Kopírovat odkaz ( ) vedle ní. 3. Vložte odkaz do odchozí ové zprávy nebo jiné oblasti aplikace Outlook, která podporuje přijímání souborů. Postup při konfiguraci možností přetažení pomocí myši ve službě Connections: Chcete-li změnit výchozí akci připojení souborů Connections z připojení odkazu na soubor na připojení samotného souboru, postupujte takto:

32 3. Z nabídky modulu plug-in na postranním panelu vyberte možnost Volby. 4. Otevřete kartu Rozšířené a zaškrtněte políčko Přetahovat do Outlooku soubory místo odkazů na soubory. Chcete-li použít opačné chování, než které je nastaveno v možnostech aplikace, držte při přetahování souboru z aplikace na postranním panelu stisknutou klávesu Alt. Odesílání ových zpráv na server Connections Pokud odešlete ovou zprávu na server Connections, můžete ji sdílet s ostatními bez nutnosti jejího duplikování ve schránkách všech příjemců. Při odeslání ové zprávy na server Connections postupujte takto: 1. Použijte jednu z následujících metod: Vyberte jednu nebo více zpráv a pomocí myši ji přetáhněte ze složky příchozí pošty či kterékoli jiné složky do umístění Mé soubory, Mé složky> [složka], [komunita] > Soubory či [komunita] > Složky > [složka]. Klepněte pravým tlačítkem myši na zprávu a vyberte volbu Uložit zprávu do produktu IBM Connections > Přidat do služby Soubory a komunity, Přidat do služby Aktivity (jako přílohu) nebo volbu Přidat do služby Wikiweby (také jako přílohu). Otevřete zprávu a vyberte volbu Soubory a komunity, Aktivity nebo na volbu Wikiweby pomocí tlačítka pásu karet Uložit do produktu IBM Connections. 2. Nastavte volby odesílání. Můžete také přesunout ovou zprávu do složek Connections. V takovém případě bude zpráva načtena na server Connections a následně smazána z vaší příchozí pošty (nebo jiné složky) a přesunuta do složky Odstraněné položky. Jak jsou ové zprávy uloženy na serveru Connections? ové zprávy odeslané na server Connections jsou uloženy jako soubory.msg a obsahují celou zprávu včetně textu těla zprávy a příloh. Název souboru je odvozen od obsahu pole Předmět.

33 Postup při odeslání zpráv se stejným předmětem: Pokud na server Connections uložíte několik zpráv ze stejné diskuze, zobrazí se dotaz, zda je chcete uložit jako novou verzi souboru.msg, nebo novou zprávu přejmenovat. Další informace naleznete v tématu Nahrazení existujících souborů. Postup při zastavení procesu odesílání: Po zahájení procesu odesílání je zobrazen průběh na ukazateli průběhu. Můžete zastavit odeslání klepnutím na ikonu Zrušit operaci ( ) na ukazateli průběhu. Postup při přesunu ových zpráv na server Connections: Při odeslání zpráv na server Connections můžete odstranit odeslané zprávy ze složky příchozí pošty (nebo jiné složky) a přesunout je do složky Odstraněné položky. Z nabídky modulu plug-in na postranním panelu vyberte možnost Volby, vyberte kartu Rozšířené a klepněte na možnost Přesunout místo kopírování na server Connections. Tip: Chcete-li použít opačné chování, než které je nastaveno v možnostech aplikace, a změnit režim přetahování z kopírování na přesunutí a naopak, držte při přetahování u do aplikace na postranním panelu stisknutou klávesu Alt. Postup při otevření ových zpráv uložených na serveru Connections: Poklepejte na ovou zprávu v modulu plug-in. Zpráva se otevře přímo v aplikaci Outlook. Přečtěte si také téma: Odesílání souborů, složek a ových zpráv na server Connections. Odesílání příloh na server Connections Můžete uložit přílohy příchozích ových zpráv na server Connections, takže bude možné sdílet tyto přílohy s ostatními uživateli služby Connections. Tato funkce usnadňuje spolupráci s kolegy na souborech a také šetří úložný prostor na poštovním serveru.

34 Při odeslání příloh příchozí ové zprávy na server Connections postupujte takto: Použijte jednu z následujících metod: Přetáhněte přílohu z těla ové zprávy nebo z podokna náhledu do modulu IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook, aby byla odeslána do umístění Mé soubory, Mé složky > [složka], [komunita] > Soubory či [komunita] > Složky > [složka]. Klepněte pravým tlačítkem myši na přílohu a vyberte volbu Uložit přílohy do produktu IBM Connections > Přidat do služby Soubory a komunity, Přidat do služby Aktivity (jako přílohu) nebo volbu Přidat do služby Wikiweby (také jako přílohu). Otevře se dialogové okno Uložit do produktu IBM Connections, ve kterém lze nastavit volby odesílání. Upozornění: Položka kontextové nabídky pro přílohy Uložit do produktu IBM Connections není k dispozici pro zprávy ve formátu RTF. V otevřené zprávě klepněte na tlačítko Soubory a komunity, Aktivity nebo na tlačítko Wikiweby pomocí tlačítka pásu karet modulu plug-in Uložit do produktu IBM Connections. Otevře se dialogové okno Uložit do produktu IBM Connections, kde můžete nastavit možnosti odeslání. Poznámka: Po zahájení procesu odesílání je zobrazen průběh na ukazateli průběhu. Můžete zastavit odeslání klepnutím na ikonu Zrušit operaci ( ) na ukazateli průběhu. Postup při nastavení možností odeslání: Při odeslání příloh na server Connections můžete určit volby pro odeslání: 1. Výběr umístění pro odeslání. Vyberte umístění ve službě Connections, kam mají být přílohy odeslány. Poznámka: Musíte mít povolení k přístupu k umístění pro odesílání. Můžete vybrat nedávno použitá umístění nebo klepnout na možnost Procházet a vybrat jiné umístění Connections. Umístění k dispozici pro odesílání souborů: Mé soubory, Mé komunity > [komunita] > Soubory, Aktivity a Wikiweby. Při odesílání do služby Soubory a komunity: Klepněte na ikonu Připojit se k serveru, pokud se chcete připojit k jiné síti produktu Connections. Při odesílání do služby Aktivity a Wikiweby: 1. Vyberte z rozevíracího seznamu server produktu IBM Connections.

Modul IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook Nápověda pro koncové uživatele

Modul IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook Nápověda pro koncové uživatele IBM Connections Verze 4 Modul IBM Connections Plug-in for Microsoft Outlook Nápověda pro koncové uživatele Doložka k vydání Poznámka: Před použitím těchto informací a podporovaného produktu si přečtěte

Více

Migrace na aplikaci Outlook 2010

Migrace na aplikaci Outlook 2010 V tomto průvodci Microsoft Aplikace Microsoft Outlook 2010 vypadá velmi odlišně od aplikace Outlook 2003, a proto jsme vytvořili tohoto průvodce, který vám pomůže se s ní rychle seznámit. Dozvíte se o

Více

Modul IBM Connections Plug-In for Microsoft Outlook Nápověda k instalaci

Modul IBM Connections Plug-In for Microsoft Outlook Nápověda k instalaci IBM Connections Verze 4 Modul IBM Connections Plug-In for Microsoft Outlook Nápověda k instalaci Doložka k vydání Poznámka: Před použitím těchto informací a podporovaného produktu si přečtěte informace

Více

Aplikace Microsoft Office Outlook 2003 se součástí Business Contact Manager

Aplikace Microsoft Office Outlook 2003 se součástí Business Contact Manager Aplikace Microsoft Office Outlook 2003 se součástí Business Contact Manager Tipy a triky Obsah Tento dokument obsahuje tipy a triky, které vám pomohou maximalizovat produktivitu při používání aplikace

Více

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Úvodní příručka Kontrola e-mailů iphone nebo ipad si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje vašemu pracovnímu postupu. Přepínejte tak často, jak chcete.

Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje vašemu pracovnímu postupu. Přepínejte tak často, jak chcete. Kalendář Úvodní příručka Naplánování schůzky v Lyncu Setkejte se tváří v tvář a ušetřete si cestu díky online schůzce v Lyncu 2013. Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje

Více

Použití Office 365 na telefonu s Androidem

Použití Office 365 na telefonu s Androidem Použití Office 365 na telefonu s Androidem Úvodní příručka Kontrola e-mailů Telefon s Androidem si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod

Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod Únor 2016 Podporovaná mobilní zařízení Aplikace Novell Filr je podporována v následujících mobilních zařízeních: Telefony a tablety se systémem ios 8 novějším

Více

Modul 2. Druhá sada úkolů:

Modul 2. Druhá sada úkolů: Zadání Druhá sada úkolů: Modul 2 Všechny potřebné složky a soubory pro splnění následující sady úkolů se nachází ve složce sada2. 1. Ve složce Ulohy vytvořte šest nových složek (podle obrázku) a pojmenujte

Více

z aplikace Access 2003

z aplikace Access 2003 V tomto průvodci Microsoft Aplikace Microsoft Access 2010 vypadá velmi odlišně od aplikace Access 2003, a proto jsme vytvořili tohoto průvodce, který vám pomůže se s ní rychle seznámit. Dozvíte se o klíčových

Více

Používání u a Internetu

Používání  u a Internetu Používání e-mailu a Internetu Je pro vás systém Windows 7 nový? I když má tento systém mnoho společného s verzí systému Windows, kterou jste používali dříve, můžete potřebovat pomoc, než se v něm zorientujete.

Více

Začínáme s aplikací IBM TRIRIGA - skript videa Úprava prostředí aplikace TRIRIGA

Začínáme s aplikací IBM TRIRIGA - skript videa Úprava prostředí aplikace TRIRIGA Začínáme s aplikací IBM TRIRIGA - skript videa Úprava prostředí aplikace TRIRIGA ii Začínáme s aplikací IBM TRIRIGA - skript videa Úprava prostředí aplikace TRIRIGA Obsah Začínáme s aplikací IBM TRIRIGA

Více

Rychlé nastavení mobilní aplikace Novell Vibe

Rychlé nastavení mobilní aplikace Novell Vibe Rychlé nastavení mobilní aplikace Novell Vibe Březen 2015 Začínáme Mobilní přístup na portál Novell Vibe může správce portálu Vibe deaktivovat. Pokud nemůžete přistupovat k mobilnímu rozhraní Vibe podle

Více

Jak obnovit ztraceny dokumentu

Jak obnovit ztraceny dokumentu ID článku: 316951 - Poslední aktualizace: dubna 2007 - Revize: 1 Jak obnovit ztraceny dokumentu Zobrazení původního anglického článku a jeho překladu vedle sebe. UPOZORNĚNÍ: TENTO ČLÁNEK BYL STROJOVĚ PŘELOŽENMicrosoft

Více

2014 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt.

2014 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 2014 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 23 června 2014 Obsah 3 Obsah...5 Přístup k programu...5 Poštovní schránky...5 Připojování

Více

Zahájit skenování ze skla tiskárny nebo z automatického podavače dokumentů (ADF). Přistupovat k souborům se skeny uloženým v poštovní schránce.

Zahájit skenování ze skla tiskárny nebo z automatického podavače dokumentů (ADF). Přistupovat k souborům se skeny uloženým v poštovní schránce. Fiery Remote Scan Program Fiery Remote Scan umožňuje spravovat skenování na Fiery server a na tiskárně ze vzdáleného počítače. Prostřednictvím programu Fiery Remote Scan můžete provádět tyto akce: Zahájit

Více

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Uživatelský manuál Obsah Uživatelský manuál Obsah 2 Webový klient Základní prostředí 3 Webový klient Oblíbené položky 4 Webový klient Upload souborů 5 Webový

Více

742 Jak prohlížet seznam dat pomocí formuláře. další záznamy pomocí formuláře

742 Jak prohlížet seznam dat pomocí formuláře. další záznamy pomocí formuláře Formuláře 742 Jak prohlížet seznam dat pomocí formuláře pokročilý Pokud si přejete prohlížet seznam dat po jednotlivých záznamech ve formulářovém zobrazení, pak postupujte takto: Klepněte myší kamkoliv

Více

Zahájit skenování ze skla tiskárny nebo z automatického podavače dokumentů (ADF). Přistupovat k souborům se skeny uloženým v poštovní schránce.

Zahájit skenování ze skla tiskárny nebo z automatického podavače dokumentů (ADF). Přistupovat k souborům se skeny uloženým v poštovní schránce. Fiery Remote Scan Program Fiery Remote Scan umožňuje spravovat skenování na serveru Fiery server a na tiskárně ze vzdáleného počítače. Prostřednictvím programu Fiery Remote Scan můžete provádět tyto akce:

Více

Práce se soubory a složkami

Práce se soubory a složkami Práce se soubory a složkami Co jsou soubory a složky? Soubor je něco jako vytištěný dokument, jaký můžete najít na svém psacím stole nebo v deskách. Mezi příklady souborů v počítači patří textové dokumenty,

Více

Tlačítka a další prvky vestavěných panelů nástrojů a nabídek (CommandBar) a jejich Control ID ve verzi Excel 2010

Tlačítka a další prvky vestavěných panelů nástrojů a nabídek (CommandBar) a jejich Control ID ve verzi Excel 2010 Tlačítka a další prvky vestavěných panelů nástrojů a nabídek (CommandBar) a jejich Control ID ve verzi Excel 2010 Pozn. Od verze Excelu 2007 jsou klasické panely nástrojů skryty. Jejich nástroje mohou

Více

SharePoint Online. Vyhledávání Můžete hledat weby, osoby nebo soubory. Vytvoření webu nebo příspěvku

SharePoint Online. Vyhledávání Můžete hledat weby, osoby nebo soubory. Vytvoření webu nebo příspěvku Úvodní příručka Zvládněte toho více, ať jste kdekoli, se zabezpečeným přístupem, sdílením a ukládáním souborů. Přihlaste se ke svému předplatnému Office 365 a ve spouštěči aplikací vyberte SharePoint.

Více

Modul Download pro redakční systém Marwel

Modul Download pro redakční systém Marwel Modul Download pro redakční systém Marwel postupy a doporučení pro práci redaktorů verze manuálu: 0.1 Únor 2008 Podpora: e-mail: podpora@qcm.cz tel.: +420 538 702 705 Obsah Správce stahování...3 Přihlášení...3

Více

Share online 3.1. 1. vydání

Share online 3.1. 1. vydání Share online 3.1 1. vydání 2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Nokia Corporation. Nokia tune

Více

Microsoft Office Outlook 2003 s aplikací Business Contact Manager

Microsoft Office Outlook 2003 s aplikací Business Contact Manager Microsoft Office Outlook 2003 s aplikací Business Contact Manager Použití aplikace Business Contact Manager v sadě Microsoft Office Obsah Import sestavy aplikace Business Contact Manager do aplikace Excel...

Více

Návod na používání webmailu

Návod na používání webmailu Návod na používání webmailu Každý student a zaměstnanec UTB má svoji vlastní školní e-mailovou schránku. K té se lze připojit buď pomocí webového klienta http://webmail.utb.cz, nebo libovolného e-mailového

Více

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu.

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu. Úvodní příručka Microsoft Word 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Panel nástrojů Rychlý přístup Příkazy tady umístěné

Více

Formuláře. Téma 3.2. Řešený příklad č Zadání: V databázi formulare_a_sestavy.accdb vytvořte formulář pro tabulku student.

Formuláře. Téma 3.2. Řešený příklad č Zadání: V databázi formulare_a_sestavy.accdb vytvořte formulář pro tabulku student. Téma 3.2 Formuláře Formuláře usnadňují zadávání, zobrazování, upravování nebo odstraňování dat z tabulky nebo z výsledku dotazu. Do formuláře lze vybrat jen určitá pole z tabulky, která obsahuje mnoho

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

Funkce Chytrý dotyk. verze 1.4. A-61629_cs

Funkce Chytrý dotyk. verze 1.4. A-61629_cs Funkce Chytrý dotyk verze 1.4 A-61629_cs Používání funkce chytrého dotyku Obsah Přehled... 1 Spuštění funkce chytrého dotyku... 2 Používání funkce chytrého dotyku s výchozími čísly funkcí a předem definovanými

Více

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka ZMODO NVR KIT Instalační příručka KROK 1 1. Zkontrolujte si obsah balení ZMODO NVR Kitu: NVR server 4 x IP kamera Napájecí adaptéry pro IP kamery LAN kabel CD se softwarem Příručka ( ke stažení na www.umax.cz)

Více

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite. Integrace aplikace Microsoft Outlook. Připojení ke službám na vyžádání

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite. Integrace aplikace Microsoft Outlook. Připojení ke službám na vyžádání OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Stručná uživatelská příručka R6.1 Ve spojení s aplikací Microsoft Outlook přináší software Alcatel-Lucent OmniTouch 8400 Instant Communications Suite vysokou

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP v4.0

Více

8. E-mail, kalendář a kontakty kdekoliv a kdykoliv. Verze dokumentu: 1.0 Autor: Marián Henč, Microsoft Časová náročnost: 25 minut

8. E-mail, kalendář a kontakty kdekoliv a kdykoliv. Verze dokumentu: 1.0 Autor: Marián Henč, Microsoft Časová náročnost: 25 minut 8. E-mail, kalendář a kontakty kdekoliv a kdykoliv Verze dokumentu: 1.0 Autor: Marián Henč, Microsoft Časová náročnost: 25 minut Úvod Pro úspěšnou realizaci tohoto scénáře budete pracovat jako uživatel

Více

Stručný úvod k aplikaci Novell Filr 1.0.2 Mobile

Stručný úvod k aplikaci Novell Filr 1.0.2 Mobile Stručný úvod k aplikaci Novell Filr 1.0.2 Mobile září 2013 Novell Stručný úvod Systém Novell Filr vám umožňuje snadný přístup ke všem vašim souborům a složkám z klasické pracovní plochy, prohlížeče nebo

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

Share online 3.1. 1. vydání

Share online 3.1. 1. vydání Share online 3.1 1. vydání 2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Nokia Corporation. Nokia tune

Více

Důležité informace o produktu

Důležité informace o produktu Začněte zde Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez

Více

Část 1 - Začínáme. Instalace

Část 1 - Začínáme. Instalace Obsah Část 1 - Začínáme... 4 Instalace... 4 Nastavení domovské obrazovky... 7 Základní nastavení kanceláře... 9 První kroky s Kleosem... 11 Moje první kauza... 15 2 3 Část 1 - Začínáme Instalace Kleos

Více

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Pro úspěšné připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 je nutné připojovat se ze stanice s Windows XP SP3, Windows Vista SP1 nebo Windows 7. Žádná VPN není potřeba,

Více

Microsoft Outlook 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit.

Microsoft Outlook 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Úvodní příručka Microsoft Outlook 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Přizpůsobení vlastním potřebám Přizpůsobte si

Více

Stručná příručka doplňku Cisco ViewMail pro aplikaci Microsoft Outlook (verze 8.5 a novější)

Stručná příručka doplňku Cisco ViewMail pro aplikaci Microsoft Outlook (verze 8.5 a novější) Stručná příručka Stručná příručka doplňku Cisco ViewMail pro aplikaci Microsoft Outlook (verze 8. a novější) Doplněk Cisco ViewMail pro aplikaci Microsoft Outlook (verze 8. a novější) 2 O doplňku Cisco

Více

Správa zařízení Scan Station Pro 550 a Servisní nástroje zařízení Scan Station

Správa zařízení Scan Station Pro 550 a Servisní nástroje zařízení Scan Station Správa zařízení Scan Station Pro 550 a Servisní nástroje zařízení Scan Station Konfigurační příručka A-61732_cs 7J4367 Správa zařízení Kodak Scan Station Pro 550 Obsah Rozdíly... 1 Instalace... 2 Vytváření

Více

Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008.

Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008. Systémové požadavky Operační systém Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008. Prohlížeč Microsoft Internet Explorer 6.x, doporučujeme ale Microsoft Internet Explorer

Více

Projekty. Úvodní příručka

Projekty. Úvodní příručka Projekty Úvodní příručka Sledování úkolů Sharepointový seznam úkolů je praktický nástroj, který vám pomůže udržet si přehled o všem, co je potřeba v projektu udělat. Můžete přidávat data zahájení a termíny

Více

Micro Focus Vibe Mobile stručný úvod

Micro Focus Vibe Mobile stručný úvod Micro Focus Vibe Mobile stručný úvod Září 2018 Začínáme POZNÁMKA: Mobilní přístup na portál Micro Focus Vibe může deaktivovat správce portálu Vibe. Pokud nemůžete na portál Vibe přistupovat prostřednictvím

Více

Stručná příručka k aplikaci Cisco Unity Connection Web Inbox (verze 10.x)

Stručná příručka k aplikaci Cisco Unity Connection Web Inbox (verze 10.x) Stručná úvodní příručka Stručná příručka k aplikaci Cisco Unity Connection Web Inbox (verze 10.x) Schránka Web Inbox aplikace Cisco Unity Connection (verze 10.x) 2 O aplikaci Cisco Unity Connection Web

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

Filr 2.0 Uživatelská příručka k aplikaci Filr Web. Únor 2016

Filr 2.0 Uživatelská příručka k aplikaci Filr Web. Únor 2016 Filr 2.0 Uživatelská příručka k aplikaci Filr Web Únor 2016 Právní vyrozumění Informace o právních upozorněních, ochranných známkách, prohlášeních o omezení odpovědnosti, zárukách, omezeních exportu a

Více

MS Excel 2010. Lekce 1. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU

MS Excel 2010. Lekce 1. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU MS Excel 2010 Lekce 1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0224, Oblast podpory: 7.2.2

Více

Výkresy. Projekt SIPVZ D Modelování v SolidWorks. Autor: ing. Laďka Krejčí

Výkresy. Projekt SIPVZ D Modelování v SolidWorks. Autor: ing. Laďka Krejčí Výkresy Projekt SIPVZ 2006 3D Modelování v SolidWorks Autor: ing. Laďka Krejčí 2 Obsah úlohy Otevření šablony výkresu Vlastnosti, úprava a uložení formátu listu Nastavení detailů dokumentu Vytvoření výkresu

Více

První kroky s aplikací ActivInspire

První kroky s aplikací ActivInspire První kroky s aplikací ActivInspire Výukový program 1 Otevření předváděcího sešitu 1. Klikněte na tlačítko Hlavní nabídka. 2. Klikněte na položku Soubor. 3. Klikněte na položku Otevřít. 4. Vyhledejte umístění

Více

Archiv elektronických dokumentů Zela

Archiv elektronických dokumentů Zela Archiv elektronických dokumentů Zela Instalace po rozbalení servisního balíčku 38 se automaticky spustí instalační program, který nainstaluje potřebné moduly pro provoz archivu dokumentů. Tyto moduly je

Více

Na vod k nastavenı e-mailu

Na vod k nastavenı e-mailu Na vod k nastavenı e-mailu 1. Návod k nastavení e-mailových schránek na serveru stribrny.net. Do e-mailových schránek lze přistupovat přes webové rozhraní Webmail nebo přes poštovního klienta. Návod popisuje

Více

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite. Aplikace My Instant Communicator Desktop. Aplikace My Instant Communicator pro počítač.

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite. Aplikace My Instant Communicator Desktop. Aplikace My Instant Communicator pro počítač. OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Stručná uživatelská příručka R6.1 Aplikace My Instant Communicator pro počítač Aplikace My Instant Communicator pro počítač ve svém intuitivním uživatelském

Více

Kanboard Documentation. The Kanboard Authors

Kanboard Documentation. The Kanboard Authors The Kanboard Authors 21.11.2018 Obsah 1 Úvod 3 2 Uživatelé 5 3 Desky 7 4 Projekty 13 5 Úkoly 19 6 Nastavení 25 i ii Kanboard je bezplatný a otevřený zdroj pro správu projektů společnosti Kanban. Oficiální

Více

Zemětřesení a sopečná činnost

Zemětřesení a sopečná činnost Zemětřesení a sopečná činnost V tomto cvičení vytvoříte interaktivní webovou mapu, která bude zobrazovat výskyt zemětřesení a sopečné činnosti a dávat je do souvislosti s hranicemi litosférických desek.

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP list č.1/20 OBSAH 1 Úvod... 3 2 Doporučené nastavení prohlížeče... 4 2.1 Problém s certifikátem...

Více

Online tisk 4.0. 1. vydání

Online tisk 4.0. 1. vydání Online tisk 4.0 1. vydání 2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Nokia Corporation. Nokia tune

Více

Uživatelská příručka služby IM and Presence v aplikaci Cisco Unified Communications Manager verze 9.0(1)

Uživatelská příručka služby IM and Presence v aplikaci Cisco Unified Communications Manager verze 9.0(1) Uživatelská příručka služby IM and Presence v aplikaci Cisco Unified Communications Manager verze 9.0(1) První vydání: May 25, 2012 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San Jose,

Více

První přihlášení k Office 365

První přihlášení k Office 365 První přihlášení k Office 365 Na webové stránce https://outlook.office365.com se přihlaste pomocí své emailové adresy (uživatelské jméno) a přiděleného hesla pro první přihlášení. Ihned po přihlášení budete

Více

Zálohování v MS Windows 10

Zálohování v MS Windows 10 Zálohování v MS Windows 10 Historie souborů Způsob zálohování jako v MS Windows 8.1 Nastavení Aktualizace a zabezpečení Zálohování nebo Ovládací panely Systém a zabezpečení - Historie souborů Přidat jednotku

Více

JLR EPC. Rychlý průvodce. Obsah. Czech Version 2.0. Průvodce krok za krokem Průvodce obrazovkami

JLR EPC. Rychlý průvodce. Obsah. Czech Version 2.0. Průvodce krok za krokem Průvodce obrazovkami JLR EPC Rychlý průvodce Obsah Průvodce krok za krokem.....2-7 Průvodce obrazovkami.....8-11 Czech Version 2.0 JLR EPC Rychlý průvodce 1. Zadání žádosti Potíže s přihlášením? Otevřete svůj prohlížeč a přejděte

Více

Modul 2. První sada úkolů:

Modul 2. První sada úkolů: Zadání První sada úkolů: Modul 2 Všechny potřebné složky a soubory pro splnění následující sady úkolů se nachází ve složce sada1. 1. Ve složce Ulohy vytvořte čtyři nové složky (podle obrázku) a pojmenujte

Více

1) Legenda... str.1. 2) Vytvoření e-mailových schránek Business mail. str.2-3. 3) Instalace Outlook 2007.. str.4-8

1) Legenda... str.1. 2) Vytvoření e-mailových schránek Business mail. str.2-3. 3) Instalace Outlook 2007.. str.4-8 Migrace E-mailů Obsah: 1) Legenda... str.1 2) Vytvoření e-mailových schránek Business mail. str.2-3 3) Instalace Outlook 2007.. str.4-8 4) Stažení zpráv do Outlook 2007. str.9-12 5) Nastavení DNS záznamů

Více

Příručka nastavení funkcí snímání

Příručka nastavení funkcí snímání Příručka nastavení funkcí snímání WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42171_CS 2004. Všechna práva vyhrazena. Uplatňovaná ochrana autorských práv se vztahuje na všechny formy a záležitosti

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME IDENTIFIKOVAT VOZIDLO. Obrazovka Identifi kovat vozidlo je první obrazovka, kterou uvidíte při přihlášení k systému Microcat.

PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME IDENTIFIKOVAT VOZIDLO. Obrazovka Identifi kovat vozidlo je první obrazovka, kterou uvidíte při přihlášení k systému Microcat. PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME Microcat je ultimativní systém prodeje náhradních dílů. Chcete-li začít, podívejte se na hlavní obrazovky. Hledání vozidla Panel Hledání vozidla umožňuje vyhledávat vozidlo podle čísla

Více

Messenger. Novell 1.0 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTACE K PROGRAMU NOVELL MESSENGER. www.novell.com STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA

Messenger. Novell 1.0 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTACE K PROGRAMU NOVELL MESSENGER. www.novell.com STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA Novell Messenger 1.0 STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA www.novell.com Novell Messenger je produkt, který nezávisle na platformě slouží k rychlému zasílání zpráv v podnicích pomocí adresáře Novell e-directory

Více

BRICSCAD V15. Licencování

BRICSCAD V15. Licencování BRICSCAD V15 Licencování Protea spol. s r.o. Makovského 1339/16 236 00 Praha 6 - Řepy tel.: 235 316 232, 235 316 237 fax: 235 316 038 e-mail: obchod@protea.cz web: www.protea.cz Copyright Protea spol.

Více

Stručný návod pro nastavení funkcí snímání. Nastavení snímání do e-mailu

Stručný návod pro nastavení funkcí snímání. Nastavení snímání do e-mailu Stručný návod pro nastavení funkcí snímání XE3024CS0-2 Tento návod obsahuje pokyny pro: Nastavení snímání do e-mailu na straně 1 Nastavení snímání do schránky na straně 6 Nastavení snímání v síti na straně

Více

Ovládací panel. Barevná multifunkční tiskárna Xerox WorkCentre 6655 Technologie Xerox ConnectKey 2.0

Ovládací panel. Barevná multifunkční tiskárna Xerox WorkCentre 6655 Technologie Xerox ConnectKey 2.0 Ovládací panel Služby dostupné na vaší sestavě tiskárny se mohou lišit. Podrobnosti týkající se služeb a nastavení najdete v uživatelské příručce. 4 5 Dotyková obrazovka Nabídky 6 8 Alfanumerická klávesnice

Více

MS Exchange a MS Outlook

MS Exchange a MS Outlook MS Exchange a MS Outlook Břetislav Regner PROJEKT financovaný z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZVYŠOVÁNÍ IT GRAMOTNOSTI ZAMĚSTNANCŮ VYBRANÝCH FAKULT MU Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0224

Více

Uživatelská příručka BlackBerry Internet Service

Uživatelská příručka BlackBerry Internet Service BlackBerry Internet Service Verze: 2.5 SWDT228826-291226-0617042504-010 Obsah Začínáme...3 BlackBerry Internet Service základy webových stránek...3 Řešení potíží s BlackBerry Internet Service webovými

Více

Nápověda k aplikaci Micro Focus Vibe Mobile

Nápověda k aplikaci Micro Focus Vibe Mobile Nápověda k aplikaci Micro Focus Vibe Mobile září 2016 Začínáme Mobilní přístup na portál Micro Focus Vibe může deaktivovat správce portálu Vibe. Pokud nemůžete přistupovat k mobilnímu rozhraní Vibe podle

Více

Instalační příručka WNP-RP-002 WiFi-opakovač, 300 mbps

Instalační příručka WNP-RP-002 WiFi-opakovač, 300 mbps Instalační příručka WNP-RP-002 WiFi-opakovač, 300 mbps Česky Nastavení Wifi-opakovače v opakovacím módu Tato příručka popisuje kroky, které je třeba dodržovat, pro správné nastavení Vašeho přístroje Gembird

Více

IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka

IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka IceWarp Mail server 10 IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka Verze 10.4 Printed on 20 September, 2011 Instalace Prostudujte si před instalací Na cílové pracovní stanici musí být nainstalovaný program Microsoft

Více

Formuláře a oblíbené položky

Formuláře a oblíbené položky Formuláře a oblíbené položky Verze 5.1 Příručka správce Červenec 2016 www.lexmark.com Obsah 2 Obsah Historie změn...3 Přehled... 4 Konfigurace aplikace...5 Přístup k serveru Embedded Web Server...5 Konfigurace

Více

VAŠE NOVÁ APLIKACE NISSAN GROUP EPC PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME

VAŠE NOVÁ APLIKACE NISSAN GROUP EPC PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME VAŠE NOVÁ APLIKACE NISSAN GROUP EPC PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME IDENTIFIKACE VOZIDLA Aplikace Nissan EPC využívající systém Microcat Live vám nabízí špičkový systém prodeje náhradních dílů. Chcete-li začít, podívejte

Více

Mobilní aplikace Novell Filr 1.2 Stručný úvod

Mobilní aplikace Novell Filr 1.2 Stručný úvod Mobilní aplikace Novell Filr 1.2 Stručný úvod Duben 2015 Stručný úvod Systém Novell Filr vám umožňuje snadný přístup ke všem vašim souborům a složkám z klasické pracovní plochy, prohlížeče nebo mobilního

Více

Co je nového v SolidWorks Enterprise PDM 2009

Co je nového v SolidWorks Enterprise PDM 2009 Co je nového v SolidWorks Enterprise PDM 2009 Obsah Poznámky...4 1 Co je nového pro uživatele...5 Kusovníky...5 Kusovníky SolidWorks...5 Tabulky přířezů a kusovníky svařování...5 Položky vyloučené z kusovníku

Více

Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň KRAJ) (role manager, administrátor )

Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň KRAJ) (role manager, administrátor ) Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň KRAJ) (role manager, administrátor ) DATASYS s.r.o., Jeseniova 2829/20, 130 00 Praha 3 tel.: +420225308111, fax: +420225308110 www.datasys.cz Obsah

Více

Software602 FormApps Server

Software602 FormApps Server Software602 FormApps Server Instalace pluginů pro elektronické formuláře Aktualizováno: 13. 1. 2017 Software602 a.s. Hornokrčská 15 140 00 Praha 4 tel: 222 011 602 web: www.602.cz e-mail: info@602.cz ID

Více

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA V Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA Obsah 1 Začínáme... 1 1.1 Vzhled... 1 1.2 Nabíjení tabletu a klávesnice... 3 1.3 Vložení karet microsd a SIM... 4 1.4 Připojení k přístupovému

Více

Pro uživatele nástroje RICOH Smart Device Connector: Konfigurace zařízení

Pro uživatele nástroje RICOH Smart Device Connector: Konfigurace zařízení Pro uživatele nástroje RICOH Smart Device Connector: Konfigurace zařízení OBSAH 1. Pro všechny uživatele Úvod... 3 Jak číst tuto příručku... 3 Ochranné známky...4 Co je to RICOH Smart Device Connector?...

Více

Formátování pomocí stylů

Formátování pomocí stylů Styly a šablony Styly, šablony a témata Formátování dokumentu pomocí standardních nástrojů (přímé formátování) (Podokno úloh Zobrazit formátování): textu jsou přiřazeny parametry (font, velikost, barva,

Více

Instalační příručka Command WorkStation 5.6 se sadou Fiery Extended Applications 4.2

Instalační příručka Command WorkStation 5.6 se sadou Fiery Extended Applications 4.2 Instalační příručka Command WorkStation 5.6 se sadou Fiery Extended Applications 4.2 Sada Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 obsahuje aplikace Fiery pro provádění úloh souvisejících se serverem

Více

První kroky s Google Apps

První kroky s Google Apps První kroky s Google Apps Postupujte podle jednotlivých kroků popsaných v tomto dokumentu. Krok 1: Krok 2: Krok 3: Krok 4: Přihlášení Nastavení Gmail Nastavení Kalendáře Nastavení mobilního telefonu Podpora

Více

Řazení řádků ve vzestupném pořadí (A až Z nebo 0 až 9) nebo sestupném pořadí (Z až A nebo 9 až 0)

Řazení řádků ve vzestupném pořadí (A až Z nebo 0 až 9) nebo sestupném pořadí (Z až A nebo 9 až 0) Řazení oblasti Řazení řádků ve vzestupném pořadí (A až Z nebo 0 až 9) nebo sestupném pořadí (Z až A nebo 9 až 0) 1. Klepněte na buňku ve sloupci, podle kterého chcete řádek seřadit. 2. Klepněte na tlačítko

Více

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové 1 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Uživatelská příručka Aktualizováno: 10. 8. 2017 Obsah Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ... 1 Obsah... 2 1 Přehled změn v tomto dokumentu...

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

Úvodní příručka. Získání nápovědy Kliknutím na otazník přejděte na obsah nápovědy.

Úvodní příručka. Získání nápovědy Kliknutím na otazník přejděte na obsah nápovědy. Úvodní příručka Microsoft Access 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Změna velikosti obrazovky nebo zavření databáze

Více

Connect Genius V2. Instalace programu.

Connect Genius V2. Instalace programu. Connect Genius V2 Program připojíte k PC přes RS 232. Instalace programu. Vložte CD do PC a automaticky se nabídne instalační program. Otevřete instalační program a klikněte dvojklikem na setup.exe a program

Více

Novinky v ticketingu verze 4.2

Novinky v ticketingu verze 4.2 Novinky v ticketingu verze 4.2 Autor: Martina Juráková Aktualizováno: 7.9.2018 IPEX a.s., Roháčova 77, Praha Obsah Obsah... 2 Nové pohledy na požadavky s podporou skupin... 3 Konverzace v požadavku...

Více

Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT. Kurz MS Excel kurz 2. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/28.

Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT. Kurz MS Excel kurz 2. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/28. Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT Kurz MS Excel kurz 2 1 Obsah Práce s listy v MS Excel 2010... 4 Výběr (volba) listu... 4 Skrýt/zobrazit listy... 5 Klik na záložky... 5 Skrýt list (využítí pásu

Více

Pro přihlášení do aplikace SUS použijte pouze prohlížeč Internet Explorer (IE). Aplikací podporované verze IE jsou 9-11.

Pro přihlášení do aplikace SUS použijte pouze prohlížeč Internet Explorer (IE). Aplikací podporované verze IE jsou 9-11. Obsah I. Úvod... 2 II. První přihlášení do aplikace SUS... 2 III. Postup nastavení pro uživatele Windows Vista a Windows 7... 3 IV. Postup nastavení pro uživatele Windows 8 a Windows 10... 5 V. Nastavení

Více