Škoda. vyrobená auta už nesla název Škoda, výroba motocyklů byla ukončena.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Škoda. vyrobená auta už nesla název Škoda, výroba motocyklů byla ukončena."

Transkript

1 Škoda Historie značky Škoda Podnik začínal pod názvem jmen zakladatelů Laurin a Klement. Oba vlastníci si na okraji Mladé Boleslavi pronajali menší budovu, kde začali se šesti dělníky vyrábět jízdní kola značky Slavia, která byla cenově dostupná. Před rokem 1900 byla vyrobena první motocykleta, avšak počáteční nedůvěra lidu v nový stroj na její prodejnosti nepřidala. Díky píli a neustálé snaze o zlepšování se však stroje umisťovaly na předních příčkách a tím se mladoboleslavská značka začala dostávat do povědomí nejen tuzemské veřejnosti. V roce 1905 už továrna čítala přes 300 zaměstnanců a přišla na trh s prvním modelem automobilu voiturettou. Výroba automobilů se slibně vyvíjela dál, ale optimismus překazila I. světová válka, při níž byla výroba omezena a specializovala se na vojenskou techniku. V roce 1925 došlo k fúzi spolu se Škodovými závody v Plzni, později vyrobená auta už nesla název Škoda, výroba motocyklů byla ukončena. Po skončení II. světové války se automobilový podnik od původní škodovky odtrhl a fungoval pod označením AZNP Mladá Boleslav. Získával stále silnější pozici na trhu, budovaly se odštěpné závody v Kvasinách, Vrchlabí, Trnavě. Automobilka Škoda měla významný podíl na exportu a kromě toho zaznamenala také skvělé výsledky v motorsportu.

2 Škoda Současnost značky Škoda Společnost je od roku 2007 součástí koncernu Volkswagen Group. Podnik je dle tržeb největší českou firmou a největším exportérem. Výše aktiv v roce 2007 byla 105,5 mld. Kč Současný počet zaměstnanců činí téměř , s rozšiřováním výroby vznikají nová pracovní místa. Škoda Auto, a.s. se pravidelně účastní světových autosalonů a prezentuje na nich své modely. Značka Škoda je mezi zákazníky oblíbená především pro svou kvalitu, spolehlivost, příznivou cenu a dostupnost náhradních dílů. Nejnovější model nové Škody Fabie získal ocenění Auto roku V současnosti společnost nabízí 9 modelů aut v různých provedeních. Továrna vlastní Střední odborné učiliště strojírenské. Nově je zde i Vysoká škola Škoda auto. Škoda motorsport má dvě tovární posádky Kopecký Dresler a Lappi Ferm. Upravené závodní speciály jsou Fabia S2000 a Fabia R5. Dnes je ŠKODA jednou z nejúspěšnějších automobilových značek s nabídkou devíti modelových řad a etablovanou přítomností ve více než 100 zemích světa. Škoda auto je největším českým exportérem.

3 Tatra Historie značky Tatra Tatra byla založena v roce 1850 panem Ignácem Šustalou, který začal v malé rodinné firmě vyrábět kočáry a bryčky. Firma se rozrůstala a později se začala orientovat na nové druhy dopravy. V roce 1897 vyrobila Tatra jeden z prvních osobních automobilů ve střední Evropě model Präsident a o rok později první nákladní automobil. Automobily se značkou Tatra označovaly až po roce V meziválečném období podnik nabízel modely v různorodých provedeních limuzína, polocabrio, roadster, faeton. Krátce po druhé světové válce byl podnik Tatra znárodněn a všechny výrobní linky byly převedeny na Tatra národní podnik. Mezi poválečnou výrobu řadíme kultovní modely T87, T97, T600, T603, T613, které sloužily převážně vládním činitelům. Tatra však byla proslavena i v Africe, kterou napříč projeli cestovatelé Zikmund a Hanzelka v modelu T87. Poslední osobní automobil, Tatra 700 sjel z výrobní linky v roce Při testování vozidel ve Vysokých Tatrách v roce 1919 zdolaly automobily z kopřivnického závodu i terén, kam se do té doby údajně žádné auto nedostalo trať ze Štrby do Lomnice. O rok později název Tatra nahrazuje původní značku NW Nesselsdorfer Wagenbau.

4 Tatra Současnost značky Tatra Právní forma Akciová společnost. Základní kapitál: ,- Kč. Počátkem devadesátých let byla privatizována a po rozdělení Československa přišla o několik svých poboček. Od roku 2006 do roku 2013 byla Tatra ve ztrátě a často střídala majitele. V roce 2010 byl výroba zastavena. Kvůli stupňujícícm se hospodářským problémům se firma o tři roky později dostala do exekuční dražby. Podnik vydražila společnost Truck Development za 176 mil. Kč. Vydražitelská firma následně firmu přejmenovala na Tatra Trucks a.s. V současnosti zaměstnává více než 3000 zaměstnanců a má dvě dceřinné společnosti. Hlavní výrobní program tvoří nákladní vozidla, off-road a vozidla pro kombinovanou přepravu. Nejvýznamnějších úspěchů dosáhly Tatry v Rallye Dakar, přizpůsobí se třeskutým mrazům i abnormálně vysokým pouštním teplotám. Páteří současného výrobního programu je civilní modelová řada TATRA PHOENIX, založená na strategické spolupráci s nizozemskou automobilkou s vedoucím postavením na evropském trhu DAF TRUCKS N.V., která dodává na tento model komfortní ergonomické kabiny a výkonné a úsporné motory PACCAR MX.

5 Zetor Historie značky Zetor Továrna oficiálně založena po válce roku 1946 v městské části Brno Líšeň. V továrních halách se původně vyráběly letecké motory pro potřeby Německa. Po válce byl komplex součástí brněnské Zbrojovky. První prototypy traktorů zde byly dokončeny již v listopadu V březnu 1946 si již první zákazníci slavnostně převzali tři nové traktory. Po pěti měsících výroby udělila Obchodní a živnostenská komora Republiky československé, podniku, ochrannou známku Zetor. Sériová výroba byla započata v srpnu 1946 s typem Zetor - Z 25. Následovaly modely Zetor 15, Zetor 25A, Zetor 25K a 30, z nichž šla většina na export. Traktory Zetor byly ve své době pokrokovým strojírenským výrobkem. Jednotlivé řady a typy byly poměrně často obměňovány, vylepšovány a modernizovány, nechyběly ani speciální série, například traktory určené pro práci na vinicích. Zetor jako první na světě začal vyrábět traktory s bezpečnostntí kabinou.

6 Zetor Současnost značky Zetor Od června roku 2002 je jediným akcionářem slovenský HTC Holding a.s. K byla společnost přejmenována na Zetor Tractors a.s. V současnosti podnik zaměstnává přes 600 pracovníků. Roční obrat činil v roce ,6 mld. Kč. V červnu 2013 byla v areálu vybudována moderní dvoupodlažní hala Zetor Gallery s audiovizuální technikou mapující historii firmy včetně expozice zahrnující dnes již historické, ale i současné traktory. Traktory Zetor se pravidelně prezentují a tuzemských i zahraničních agrovýstavách. V současné době jsou na trhu tři modely Major, Forterra a Proxima v různých výkonnostních provedeních. Dnes má Zetor svou prodejní a servisní síť po celé ČR a SR, dále v Polsku, Německu, Francii, Velké Británii či USA. Zákazníci mají možnost dokoupení originálních dílů, motorů, speciálních olejů nebo čelních nakladačů..

7 TON Historie značky TON Podnik byl v Bystřici od Hostýnem založen roku 1861 Michaelem Thonetem, který byl truhlářem a zároveň návrhářem nábytku. Místo nebylo zakladatelem vybráno náhodou. V okolí se nacházely rozlehlé lesy, které zajišťovaly dostatek materiálu na výrobu a snižovaly náklady na dopravu. V roce 1912 se ročně vyrobilo kusů nábytku, přičemž podnik zaměstnával zaměstnanců. V Bystřici pod Hostýnem zřídila rodina Thonetů odborné školy pro zpracování dřeva, mateřské školy, podpořila výstavbu železnice, vybudovala dělnické domy. Nejpopulárnějším typem židle byl model 14. Poprvé byla představena roku 1859 a od počátku výroby se jí ve světě prodalo na 80 milionů kusů. Byla známá nízkou hmotností, příznivou cenou a pevností. Oblibu si získala také ve vídeňských kavárnách, proto je někdy označovaná jako kavárenská židle. Název firmy se změnil několikrát v průběhu jejího fungování. Původní název THONET byl dle jména původního zakladatele firmy. Poslední změna se uskutečnila v roce 1953, kdy vznikl název TON. Je zkratkou slov Továrny na Ohýbaný Nábytek. V roce 2013 přišla firma o svou unikátní značku Thonet. Úřad průmyslového vlastnictví shledal užívání značky jako nedostatečné.

8 TON Současnost značky TON Právní forma: Akciová společnost. Základní kapitál: ,- Kč Firma se snaží skloubit původní technologii ručního ohýbání dřeva spolu s moderním designem a inovacemi. Garantuje kvalitu a unikátnost výrobků, které vyváží do více než šedesáti zemí světa. S produkty značky Ton se můžeme setkat v restauracích, kavárnách, kostelech, divadlech, v domácnostech. Při finálních úpravách se na dřevo používají speciální antikové barvy. Na povrchu se vytvoří zvláštní patina, která není nikdy barevně zcela sourodá. Díky tomu je tedy každý kus nábytku unikátní. Firma sklízí úspěchy a ocenění jak na tuzemských, tak i na zahraničních akcích, například Red Dot Design Award, Good Design, Interior Innovation Award, Nábytek roku a Výrobce roku v rámci Czech Grand Design. Firemním know-how na ohýbaný nábytek, který si podnik dobře chrání, se mohou ve světě pyšnit pouze tři výrobci. S jedním z nich, s německou společností Thonet, vedl Ton letitý právní spor o vlastnictví. V roce 2014 TON vykázal tržby 730 milionů korun a zisk 31 milionů.

9 Author Historie značky Author Založení v roce První kola se na trh dostala v roce kusů. Author se stává nejsilnější značkou na českém a slovenském trhu. O dva roky později nabízela firma již 27 modelů, převážně horských a krosových kol. Prodalo se jich více než kusů rozrůstá se prodejní síť, nabízí se více doplňků a příslušenství ke kolům prodej kol v tuzemsku překročil kusů desetileté jubileum značky na trhu - v nabídce nově kola BMX, sportovní dámská nově v nabídce celokarbonová kola, která firma nabízí dodnes prodej rozšířen o kola 29", vývoj a výroba vlastních komponentů např. řídítka, rámy, atd.

10 Author Současnost značky Author spojení značek Author a Agang. Zpřehlednění nabídky kol - počet 125 modelů se zredukoval na 92. Pořádání sportovních soutěží Author maraton tour na různých místech ČR - Bezděz, Praha, Valtice, Vranovská přehrada. Základní nabídka kol - silniční, krosová, horská, turistická, dětská, dámská, volnočasová a souvisejících produktů - oblečení, batohy, přilby, osvětlení, doplňky kola, komponenty a drobné nářadí na údržbu kola. Nejhustší prodejní síť je samozřejmě v tuzemsku, exportuje však do dalších 23 zemí, např. Tchaiwanu, Číny, Slovinska, Řecka, Kyrgyzstánu, Uzbekistánu, Filipín, Moldávie, Nizozemí či Kazachstánu.

11 Česká spořitelna Historie značky Česká spořitelna Začátek 19 stol. šíření spořitelen v Británii počátek spořitelen na českém území. Účelem spořitelen měla být podpora chudých vrstev v jejich hospodaření s penězi. Název této pražské spořitelny v češtině zněl Schraňovací pokladnice (pokladní kasa) pro hlavní město Prahu a pro Čechy. Nová spořitelna zpočátku úřadovala jen několik dní v týdnu (v pondělí, ve středu a v sobotu) v 9:00 12:00 a v 15:00 18:00 hodin, a to ve dvou místnostech, které jí poskytly zemské stavy v budově Zemského sněmu v Praze. Roku 1845 se spořitelna přestěhovala do svého (v budově na Malostranském náměstí čp. 37 III), zde již měla otevřeno po celý týden. Bylo možno si ukládat od 25 krejcarů do 100 zlatých (při jednorázovém vložení). Úroky byly 4 %, později již jen 3 %. Bilance banky v následujících desetiletích strmě vzrůstala. Vklady z roku 1825 činily částku zlatých, roku 1830 to bylo zlatých a deset let poté už zlatých (podobně rostla její aktiva).

12 Česká spořitelna Současnost značky Česká spořitelna Česká spořitelna je banka, která je počtem klientů největší bankou v České republice. V roce 2000 se stala součástí silné středoevropské Erste Bank Group. V současnosti pod ČS spadá 11 dceřinných společností a nabízí komplexní nabídku finančních služeb všem skupinám klientů - stavební spoření, penzijní připojištění, životní i neživotní pojištění, leasing, factoring, realitní služby či on-line investování. Společnost má přes 650 poboček a na 1500 bankomatů. Kromě základní sítě poboček disponuje i speciálními centry - hypoteční centra, developerská centra, komerční centra, Expat centrum atd. Je bankou více než pěti milionů klientů, důvodem tak vysokého počtu je individuální přístup ke každému klientovi zvlášť. Dnes patří k renomovaným zaměstnavatelům - má více než 11 tisíc zaměstnanců. Mezi zajímavé zaměstnanecké benefity patří například 5 dnů zdravotního volna, 2 dny volna na charitativní akce, pětidenní volno pro otce, možnost využívání rekreačních objektů. Ocenění za rok Banka roku, Nejdůvěryhodnější banka roku, Bankéř roku.

13 Botas Historie značky Botas Firma byla založena pod názvem Botana. Navázala na staletou tradici obuvnictví na Skutečsku. Hlavním výrobním programem Botany byla výroba pánské vycházkové obuvi s nepatrnou výrobou lyžařské a bruslařské obuvi. Od roku 1962 se firma specializuje na výrobu sportovní obuvi. Od roku 1963 vyrábí národní podnik BOTANA obuv pod značkou BOTAS a s logem se třemi hvězdami nad nadpisem botas. Značka BOTAS vznikla spojením slov:bota-sportovní BOTA-Skuteč V roce 1966 se začaly psát dějiny úspěšného kultovního modelu CLASSIC s typickým svislým zoubkovaným páskem a logem botas se 3 hvězdami, vyvzorovaného Marcelem Scheinpflugem. Počátek spolupráce s firmou PUMA AG. V rámci této spolupráce bylo vyrobeno ve výrobním závodu ve Skutči více než sto modelů obuvi pro tenis, basketbal, kopanou a lehkou atletiku. V obuvi PUMA vyrobené ve Skutči závodily takové ikony světového sportu jako Marlene Otteyová, Linford Christie, Heike Drechsler, Diego Maradona, Lothar Matthäus, Christo Stoichkov a další. V březnu 1991 se Botana stala akciovou společností se státní účastí.

14 Botas Současnost značky Botas 1992 byla uzavřena oboustranně úspěšná výrobní spolupráce s firmou SALOMON, pro kterou Botana vyráběla technologicky nejnáročnější sportovní obuv (snowboard, treking, lyžařská běžecká obuv). K byl sjednocen název společnosti se sportovní značkou na BOTAS a.s., vzniklo nové - současné logo. Výroba zimní sportovní obuvi, se zaměřením na lední hokej, krasobruslení a běžecké lyžování, tvořila 90 % celkové produkce. Projekt botas classic 66 vznikl na základě školního zadání prof. Rostislava Vaňka, kdy studenti ateliéru Grafický design a vizuální komunikace měli za úkol navrhnout libovolnou sportovní obuv. Dva studenti grafického designu a vizuální komunikace, Jan Klos a Jakub Korouš, si v roce 2007 vybrali jako svůj školní projekt tvar boty vyráběný touto společností v roce 1966 a provedli barevné kombinace a několik dalších drobných změn. Společnosti Botas se tento projekt zalíbil a firma začala připravovat novou edici obuvi ve spolupráci s těmito studenty. Ještě před uvedením na trh získala tato edice jedno z prvních míst v soutěži European Design Awards 2008 a třetí místo v Czech Grand design 2008.

15 Pilsner Urquell Historie značky Pilsner Urquell 1839 založení pivovaru v Plzni 1842 první várka piva v Plzni světlý ležák, vývoz i do USA 1869 založení pivovaru Gambrinus 1898 registrace ochranné známky Urquell První světová válka výroba sodové vody a umělého piva Pivolín 1919 obnovení činnosti pivovaru Druhá světová válka pivovar fungoval 1946 znárodnění pivovaru 1992 vznik Plzeňského Prazdroje, a.s součást skupiny SABMiller, plc fúze se společností Pivovar Radegast, a. s. a Pivovar Velké Popovice, a. s. pivovar v Plzni, Nošovicích a Velkých Popovicích; konec účetního období k zavedení pivomatů český patent (kontrola plnoletosti)

16 Pilsner Urquell Současnost značky Pilsner Urquell Plzeňský Prazdroj, a. s. Základní kapitál Kč. Prazdroj je tradiční české označení piva v současné době vyráběného pod obchodním názvem Pilsner Urquell v pivovaru Plzeňský Prazdroj, a.s. Plzeňský Prazdroj průběžně hledá cesty, jak nabídnout spotřebitelům vedle klasických piv také novinky, jako jsou pivní speciály, svrchně kvašené pivo, míchané nápoje z piva nebo například nefiltrovaná piva. Sládkové Plzeňského Prazdroje vaří tradiční česká piva Pilsner Urquell, Gambrinus, Radegast, Velkopopovický Kozel a do portfolia patří také Primus a Klasik. Mezi nejoblíbenější nealko piva patří pivo Birell, pivní nabídku dále obohacují pivní speciály Master, svrchně kvašené pšeničné pivo Fénix a perlivý nápoj Frisco. Do portfolia patří také osvěžující míchané nápoje z piva a ovocné šťávy Gambrinus Řízný citron nebo Gambrinus Limetka&Bezinka.

17 Prim Historie značky Prim Výroba hodin a hodinek byla ve východních Čechách rozšířena již v 19. století, ale teprve v roce 1949 je v Novém Městě nad Metují postaven závod firmy Chronotechna Šternberk. Od roku 1969 nese firma název ELTON, která pro své výrobky používala společnou obchodní značku PRIM a od ní je odvozeno logo PRIM v nové grafické úpravě. Firma vyrábí v tomto období přesné hodinkové strojky s využitím v armádě. Výroba hodinářského zboží je však určena i pro běžné občany. V období mezi lety 1949 až 1989 drží praktický monopol ve výrobě hodinek pro ČSSR. Výroba hodinářského zboží je rozdělena tak, že ELTON vyrábí zejména náramkové hodinky a nástěnné hodiny, Chronotechna Šternberk pak nástěnné hodiny a budíky. Značka PRIM byla v roce 1984 registrována jako ochranná známka a v roce 2001 byla řádně prodána Chronotechnou Šternberk společnosti MPMQUALITY v.o.s. Společnost MPM-QUALITY v.o.s. převzala značku a znovu začala vyrábět hodiny pod značkou PRIM. O ochrannou zámku PRIM probíhají soudní spory. MPM-QUALITY v.o.s. se domáhá svých platných práv a žádá zastavení prodeje hodinek pod značkou PRIM Manufacture 1949 a výmaz značky PRIM Manufacture Společnost ELTON naopak usiluje o přiznání všech svých práv k původní značce PRIM. Podobné spory byly vedeny i na Slovensku, kde bylo rozhodnuto ve prospěch MPM-QUALITY v.o.s.

18 Prim Současnost značky Prim V roce 1990 však přichází změna s kuponovou privatizací. V letech po privatizaci prochází firma velice složitým obdobím a hrozí bankrot. Prodej značky PRIM Chronotechnou Šternberk společnosti MPMQUALITY v.o.s. v roce Od roku 2002 vyrábí společnost MPM-QUALITY v.o.s. hodinky, kterými navazuje na tradici a historii značky. Vyrábí hodinky všech cenových kategorií a hodinky pod značkou PRIM si můžete koupit u více než 200 prodejců v celé České i Slovenské republice. Hodinky se v této chvíli prodávají do celé EU a díky modelu PRIM Preciosa i v USA a Asii. Firemní prodejna se nachází v centrále společnosti ve Frýdku-Místku. V hodinkách najdete japonské a švýcarské strojky. Společnost ELTON byla v roce 1994 nucena ukončit výrobu a až do roku 2006 montovala hodinkové strojky ze zásob dílů. Počínaje rokem 2007 společnost ELTON zahájila konstrukční a technologickou přípravu na opětovné zahájení výroby všech dílů pro mechanické hodinkové strojky. V roce 2009 ELTON zahájil výrobu nových mechanických strojků vlastní konstrukce pod označením PRIM kalibr 94 (ruční nátah) a PRIM kalibr 98 (automatický nátah). Pro levnější mechanické hodinky využívá švýcarské kalibry ETA.

HISTORICKÝ VÝVOJ ZNAČKY ŠKODA

HISTORICKÝ VÝVOJ ZNAČKY ŠKODA HISTORICKÝ VÝVOJ ZNAČKY ŠKODA Olga Kasnarová Karolína Hniková Škoda Auto největší český výrobce automobilů sídlo společnosti Mladá Boleslav další dva výrobní závody v Kvasinách a ve Vrchlabí odštěpný závod

Více

Historie značky Bohemia Glass

Historie značky Bohemia Glass Historie značky Bohemia Glass Historie značky Becherovka Becherovka Original je tradiční český bylinný likér, vyráběný v Karlových Varech společností Jan Becher Karlovarská Becherovka. V roce 1876 se v

Více

Komerční banka, a. s 31

Komerční banka, a. s 31 Příloha č. 4 Komerční banka, a. s 31 KB je univerzální bankou se širokou nabídkou služeb v oblasti drobného, podnikového a investičního bankovnictví. Společnosti finanční skupiny Komerční banky nabízejí

Více

SIMPLY CLEVER Lidé jsou budoucnost...

SIMPLY CLEVER Lidé jsou budoucnost... Lidé jsou budoucnost... ŠKODA AUTO a.s. ŠkodaAuto - Současnost největší průmyslový podnik v ČR zaměstnává 3% pracovních sil ČR (ocenění Zaměstnavatel roku) součást koncernu, který patří mezi největší automobilky

Více

Klíčová finanční data 2012

Klíčová finanční data 2012 Klíčová finanční data 2012 Skupina ŠKODA AUTO dodávky zákazníkům v ročním porovnání 2012 2011 939 202 879 184 Skupina ŠKODA AUTO tržby celkem v ročním porovnání (mil. Kč) 2012 2011 262 649 252 562 Skupina

Více

TATRA PHOENIX Euro 6 PRÄSIDENT

TATRA PHOENIX Euro 6 PRÄSIDENT 1897 2017 TATRA VÁS DOSTANE DÁL tatra.cz TATRA PHOENIX Euro 6 PRÄSIDENT Limitovaná edice TATRA PHOENIX Euro 6 120 let od zahájení výroby automobilů v Kopřivnici (1897 2017) Podvozek obchodní řady TATRA

Více

Nové gastronomické a pivní koncepty společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. Václav Berka Starší obchodní sládek Brno 29.10.2007

Nové gastronomické a pivní koncepty společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. Václav Berka Starší obchodní sládek Brno 29.10.2007 Nové gastronomické a pivní koncepty společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. Václav Berka Starší obchodní sládek Brno 29.10.2007 Představení společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. Jsme jedničkou na českém trhu

Více

Klíčová finanční data 2013

Klíčová finanční data 2013 Klíčová finanční data 2013 Skupina ŠKODA AUTO dodávky zákazníkům v ročním porovnání 2013 920 750 2012 939 202 Skupina ŠKODA AUTO tržby celkem v ročním porovnání (mil. Kč) 2013 2012 268 500 262 649 Skupina

Více

Příloha č. 2: Hypoteční banky a jejich nabídka produktů na financování bydlení

Příloha č. 2: Hypoteční banky a jejich nabídka produktů na financování bydlení Příloha č. 2: Hypoteční banky a jejich nabídka produktů na financování bydlení Česká spořitelna, a.s. 1 Kořeny České spořitelny sahají až do roku 1825, kdy zahájila činnost Spořitelna česká, nejstarší

Více

DETAILY OBJEDNÁVKY REŠERŠOVANÁ SPOLEČNOST. DETAILY OBJEDNÁVKY: Zákazník: Coface Czech Credit Management Services, spol. s r.o.

DETAILY OBJEDNÁVKY REŠERŠOVANÁ SPOLEČNOST. DETAILY OBJEDNÁVKY: Zákazník: Coface Czech Credit Management Services, spol. s r.o. Kreditní informace Coface Czech Credit Management Services, spol. s r.o. email: info-cz@coface.com 30.03.2015 12:15 document id: 1741187-3-P01-1.12.6-16244 DETAILY OBJEDNÁVKY DETAILY OBJEDNÁVKY: Zákazník:

Více

RADEGAST. Vladimír JURINA, manažer firemní značky společnosti Plzeňský Prazdroj vladimir.jurina@pilsner.sabmiller.com

RADEGAST. Vladimír JURINA, manažer firemní značky společnosti Plzeňský Prazdroj vladimir.jurina@pilsner.sabmiller.com RADEGAST Vladimír JURINA, manažer firemní značky společnosti Plzeňský Prazdroj vladimir.jurina@pilsner.sabmiller.com Obsah Představení společnosti Význam odpovědnosti Pro značku Pro firmu Radegast odpovědný

Více

NÁRODNÍ TECHNICKÉ MUZEUM V PRAZE JAKO INFORMAČNÍ A MOTIVAČNÍ ZDROJ PRO UCHAZEČE O STUDIUM NA TECHNICKÝCH ŠKOLÁCH

NÁRODNÍ TECHNICKÉ MUZEUM V PRAZE JAKO INFORMAČNÍ A MOTIVAČNÍ ZDROJ PRO UCHAZEČE O STUDIUM NA TECHNICKÝCH ŠKOLÁCH NÁRODNÍ TECHNICKÉ MUZEUM V PRAZE JAKO INFORMAČNÍ A MOTIVAČNÍ ZDROJ PRO UCHAZEČE O STUDIUM NA TECHNICKÝCH ŠKOLÁCH Luboš FLÉGL Katedra technických předmětů PdF UHK 2015 NÁRODNÍ TECHNICKÉ MUZEUM Jedná se

Více

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Ostatní speciální motory

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Ostatní speciální motory Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Číslo: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Ostatní speciální motory Elektromobily Ing.

Více

PREZENTACE. KOOPERATIVA pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group PROGRAM TRAINEE 2009

PREZENTACE. KOOPERATIVA pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group PROGRAM TRAINEE 2009 PREZENTACE KOOPERATIVA pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group PROGRAM TRAINEE 2009 Základní data společnosti Kooperativa je druhá největší pojišťovna v České republice, a to jak v životním, tak v neživotním

Více

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek Czech Design Week O projektu: Festival chce založit tradici mezinárodně pojaté přehlídky designu, tedy propojení Prahy, českých regionů a zahraničí. Nepůjde jen o klasickou výstavu, ale zároveň o vytvoření

Více

SABMiller Plzeňský Prazdroj Pivovar Plzeň Spolupráce se Siemens. Přehled

SABMiller Plzeňský Prazdroj Pivovar Plzeň Spolupráce se Siemens. Přehled 22. 9. 2016 SABMiller Plzeňský Prazdroj Pivovar Plzeň Spolupráce se Siemens Přehled 1 Jsme součástí SABMiller (zatím) SABMiller působí v pivním a obecně nápojovém průmyslu, přináší osvěžení milionům lidí

Více

Nákladní automobily Tatra v meziválečném období... 19 Užitkové automobily Tatra... 21 Ledwinkova koncepce páteřového rámu... 23

Nákladní automobily Tatra v meziválečném období... 19 Užitkové automobily Tatra... 21 Ledwinkova koncepce páteřového rámu... 23 Obsah Úvodem........................................................................ 7 Počátky výroby automobilů..................................................... 8 Užitkové automobily NW 1898 1918..........................................

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Určeno pro Sekce Předmět Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 8. a 9. ročník Základní Dějepis Téma / kapitola Technický

Více

Mobilita dnes a zítra ŠKODA AUTO a.s., Bc. Martin Feller, Vedoucí prodeje ČR 26. dubna 2012

Mobilita dnes a zítra ŠKODA AUTO a.s., Bc. Martin Feller, Vedoucí prodeje ČR 26. dubna 2012 Mobilita dnes a zítra ŠKODA AUTO a.s., Bc. Martin Feller, Vedoucí prodeje ČR 26. dubna 2012 Historické milníky 1895 založení továrny Laurin&Klement (výroba jízdních kol) 1905 výroba prvního automobilu

Více

Mezi makroekonomické subjekty náleží: a) domácnosti b) podniky c) vláda d) zahraničí e) vše výše uvedené

Mezi makroekonomické subjekty náleží: a) domácnosti b) podniky c) vláda d) zahraničí e) vše výše uvedené Makroekonomická rovnováha může být představována: a) tempem růstu skutečného produktu, odpovídající vývoji tzv. potenciálního produktu b) vyrovnanou platební bilancí c) mírou nezaměstnanosti na úrovni

Více

VÁCLAV IGNÁC STRATÍLEK

VÁCLAV IGNÁC STRATÍLEK VÁCLAV IGNÁC STRATÍLEK V áclav Ignác Stratílek se narodil 31. 7. 1873 jako syn Petra Stratílka (1844 1904), mistra kočárnického a sedlářského. Řemeslu se vyučil v továrně na příbory v Moravské Třebové.

Více

Hospodářský rozvoj v českých zemích

Hospodářský rozvoj v českých zemích Hospodářský rozvoj v českých zemích Rozvoj vědy a technické vynálezy způsobily v průběhu 19. století mnoho změn v životě celé společnosti. Největší změny nastaly ve výrobě v průmyslu. Byly tak bouřlivé,

Více

Profil společnosti Zentiva

Profil společnosti Zentiva Profil společnosti Zentiva Zentiva mezinarodní farmaceutická společnost vyrábějící a prodávající moderní, vysoce kvalitní a cenově dostupné generické léky. Z apatyky k mezinárodní farmaceutické firmě Za

Více

Rafael Urian 8.2.2013

Rafael Urian 8.2.2013 Ferrari je italská automobilová značka, která proslula především svými sportovními vozy a účastí v automobilových závodech (v počátcích především v závodech Formule 1). Firmu založil bývalý automobilový

Více

Skupina AAA AUTO prodala v prvním čtvrtletí 2009 téměř 9 000 aut - AAA Auto

Skupina AAA AUTO prodala v prvním čtvrtletí 2009 téměř 9 000 aut - AAA Auto Skupina AAA AUTO prodala v prvním čtvrtletí 2009 téměř 9 000 aut - AAA Auto Největší prodejce ojetých vozů ve Střední Evropě Stránka č. 1 z 6 0Porovnání0Sledování0Oblíbené Rozšířené vyhledávání Nápověda

Více

ČESKÁ SPOŘITELNA a.s.

ČESKÁ SPOŘITELNA a.s. ČESKÁ SPOŘITELNA a.s. Finanční management projektu a jak komunikovat s bankou Filip Husák ROZVOJ OBCHODU PROGRAM bez kvalitního financování to nejde! ČESKÁ SPOŘITELNA A FSČS FINANČNÍ MANAGEMENT Zdroje

Více

Československá obchodní banka, a. s. Na Příkopě 854/14 115 20 Praha 1 Nové Město tel.: +420 261 351 111

Československá obchodní banka, a. s. Na Příkopě 854/14 115 20 Praha 1 Nové Město tel.: +420 261 351 111 V Praze, 21. března 2006 Čistý zisk Skupiny ČSOB v roce 2005 vyšší o 17% oproti roku 2004 (konsolidované, IFRS, auditované výsledky) Skupina ČSOB uzavřela rok 2005 se ziskem ve výši 10,3 miliardy Kč. Čistý

Více

BMW Z-4 í Ruži

BMW Z-4 í Ruži BMW Z-4 Jiří Ružička 10.1.2011 BMW (zkratka pro zvuk Bayerische Motoren Werke AG) je německý výrobce automobilů, motocyklů a motorů. Hlavní sídlo společnosti je v Mnichově. BMW je mateřskou společností

Více

Tisková zpráva, Strana 1 z 6

Tisková zpráva, Strana 1 z 6 Tisková zpráva, Strana 1 z 6 ŠKODA AUTO v roce 2013: Úspěšná realizace růstové strategie ŠKODA v roce 2013 dodala svým zákazníkům 920 800 vozů (2012: 939 200) Rekordní rok s osmi novými nebo zcela přepracovanými

Více

Vážení akcionáři a obchodní partneři, milí kolegové a přátelé,

Vážení akcionáři a obchodní partneři, milí kolegové a přátelé, Výroční zpráva 2008 Výroční zpráva 2008 3 Vážení akcionáři a obchodní partneři, milí kolegové a přátelé, rok 2008 by se dal nazvat rokem velkých změn, které se nějakým způsobem dotkly asi každého státu

Více

Československá obchodní banka, a. s. Radlická 333/150 150 57 Praha 5 tel.: +420 224 111 111

Československá obchodní banka, a. s. Radlická 333/150 150 57 Praha 5 tel.: +420 224 111 111 Praha, 8. srpna 2008 PRVNÍ POLOLETÍ 2008: SKUPINA ČSOB ROSTE A POSILUJE SVOU POZICI NA TRHU. 1F Objem prostředků svěřených do péče Skupiny ČSOB: 697 mld. Kč (11% růst) Objem úvěrů poskytnutých Skupinou

Více

Statistika vyplněnosti databáze HBI www.hbi.cz ÚNOR 2010

Statistika vyplněnosti databáze HBI www.hbi.cz ÚNOR 2010 Statistika vyplněnosti databáze HBI www.hbi.cz ÚNOR 2010 1. Kompletní databáze firem (RES) Vyplněnost RES firem Popis Záznamů Firem Název firmy 370335 368681 Adresa 368479 368447 Tel. 100687 78686 Fax

Více

Statistika vyplněnosti databáze HBI www.hbi.cz ŘÍJEN 2010

Statistika vyplněnosti databáze HBI www.hbi.cz ŘÍJEN 2010 Statistika vyplněnosti databáze HBI www.hbi.cz ŘÍJEN 2010 1. Kompletní databáze firem (RES) Vyplněnost RES firem Popis Záznamů Firem Název firmy 381590 381276 Adresa 381070 381070 Tel. 93601 73006 Fax

Více

Fortuna přijala za prvních devět měsíců o 9,3% více sázek nežli vloni a potvrdila růst

Fortuna přijala za prvních devět měsíců o 9,3% více sázek nežli vloni a potvrdila růst REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 3. listopadu 2011 Mezitímní zpráva statutárního orgánu společnosti Fortuna Entertainment Group N.V. za období od 1. července 2011 do 3. listopadu 2011 Fortuna přijala za prvních devět

Více

Y O U R L E G A L P A R T N E R I N B U S I N E S S T R A N S A C T I O N S

Y O U R L E G A L P A R T N E R I N B U S I N E S S T R A N S A C T I O N S Y O U R L E G A L P A R T N E R I N B U S I N E S S T R A N S A C T I O N S Y O U R L E G A L P A R T N E R I N B U S I N E S S T R A N S A C T I O N S P R O F I L K A N C E L Á Ř E Advokátní kancelář

Více

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015 ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů

Více

PROFIL SPOLEČNOSTI ZENTIVA

PROFIL SPOLEČNOSTI ZENTIVA PROFIL SPOLEČNOSTI ZENTIVA Zentiva mezinarodní farmaceutická společnost vyrábějící a prodávající cenově dostupné generické léky. Z APATYKY K MEZINÁRODNÍ FARMACEUTICKÉ FIRMĚ Za zakladatele výroby léčiv

Více

Auditované konsolidované hospodářské výsledky. skupiny AAA AUTO za rok 2009

Auditované konsolidované hospodářské výsledky. skupiny AAA AUTO za rok 2009 Auditované konsolidované hospodářské výsledky skupiny AAA AUTO za rok 2009 Praha / Budapešť 30. dubna 2010 Společnost AAA Auto Group N.V. dnes zveřejnila své auditované konsolidované hospodářské výsledky

Více

SLAVNÁ HISTORIE INSPIRUJE I DNES (PROJEKT MOTOCYKL )

SLAVNÁ HISTORIE INSPIRUJE I DNES (PROJEKT MOTOCYKL ) Středoškolská technika 2017 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT SLAVNÁ HISTORIE INSPIRUJE I DNES (PROJEKT MOTOCYKL ) Ing.Vladislav Miklánek Michal Radiměřský Slavo Kapusta Jiří

Více

Případová studie EXIM tours

Případová studie EXIM tours Případová studie EXIM tours Představení firmy EXIM tours Cestovní kancelář EXIM tours je členem Asociace cestovních kanceláří České republiky. Svou činnost zahájila letní sezónou 1993 a v současnosti je

Více

50. Mezinárodní Tatra Veterán Rallye BESKYDY Memoriál z. m. s. JOSEFA VEŘMIŘOVSKÉHO

50. Mezinárodní Tatra Veterán Rallye BESKYDY Memoriál z. m. s. JOSEFA VEŘMIŘOVSKÉHO 50. Mezinárodní Tatra Veterán Rallye BESKYDY 2019 36. Memoriál z. m. s. JOSEFA VEŘMIŘOVSKÉHO 29. 8. 1. 9. 2019 Generální partner: Partneři: HOSTAŠOVICE RETASO Horní Bečva Přátelé značky Tatra a příznivci

Více

ELEKTROTECHNICKÝ PRŮMYSL V OČÍCH STATISTIKY

ELEKTROTECHNICKÝ PRŮMYSL V OČÍCH STATISTIKY ELEKTROTECHNICKÝ PRŮMYSL V OČÍCH STATISTIKY Marek Rojíček Jednání valné hromady Elektrotechnické asociace ČR, 8. 11. 2018, Zaječí ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 www.czso.cz Elektrotechnický

Více

PROFIL společnosti heluz cihlářský průmysl v. o. s. nová generace STAVEBNÍHO SYSTÉMU vývoj FIRMY

PROFIL společnosti heluz cihlářský průmysl v. o. s. nová generace STAVEBNÍHO SYSTÉMU vývoj FIRMY PROFIL společnosti heluz cihlářský průmysl v. o. s. nová generace STAVEBNÍHO SYSTÉMU vývoj FIRMY oceněná KVALITA heluz KOMPLEXNÍ SYSTÉM Nová generace stavebního systému Společnost HELUZ cihlářský průmysl

Více

Vývoj automobilového průmyslu Škoda Auto

Vývoj automobilového průmyslu Škoda Auto Vývoj automobilového průmyslu Škoda Auto Jméno a příjmení: Jiří Pilař Třída: 9.A Školní rok: 2010/2011 Garant / konzultant: Mgr. Jaroslava Sedláčková 1 ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ Prohlašuji, že jsem předkládanou

Více

10/11. M&R PAMARO CZ s.r.o., Gagarinova 770, Frýdek-Místek, www.pivnihotovost.cz, tel.: 733 396 309. Kč 337,97 405,56 (s DPH) Kč 329,84 395,80 (s DPH)

10/11. M&R PAMARO CZ s.r.o., Gagarinova 770, Frýdek-Místek, www.pivnihotovost.cz, tel.: 733 396 309. Kč 337,97 405,56 (s DPH) Kč 329,84 395,80 (s DPH) 10/11 platnost nabídky od 1. 10. 2011 do 10. 11. 2011 M&R PAMARO CZ s.r.o., Gagarinova 770, Frýdek-Místek, www.pivnihotovost.cz, tel.: 733 396 309 od Kč 181,39 217,67 (s DPH) Kč 356,70 428,04 (s DPH) Kč

Více

2. Skupina ČSOB. 1. ČSOB úvod

2. Skupina ČSOB. 1. ČSOB úvod 1. ČSOB úvod působí na dvou národních trzích, českém a slovenském Je největší bankou se sídlem v České republice a ve střední Evropě měřeno hodnotou aktiv Významným mezníkem v historii ČSOB byla její privatizace

Více

ELITNÍ CENY TÝDNE /2016 SLEVA 50 % díly řízení + kolové šrouby a příslušenství -35% Atraktivní řešení

ELITNÍ CENY TÝDNE /2016 SLEVA 50 % díly řízení + kolové šrouby a příslušenství -35% Atraktivní řešení ELITNÍ CENY TÝDNE 25. 7. 31. 7. 2016 30/2016 SLEVA 50 % díly řízení + kolové šrouby a příslušenství -35% Atraktivní řešení 1 ...a něco z vybavení servisů Kleště na hadicové spony Speciální prodloužené

Více

Forum, vaše módní inspirace ALPINE PRO, LINDEX a H&M.

Forum, vaše módní inspirace ALPINE PRO, LINDEX a H&M. Forum, vaše módní inspirace ALPINE PRO, LINDEX a H&M. Máme pro vás další díl naší pravidelné módní rubriky a s ním i výlet za módní inspirací značek OC Forum Liberec. V dnešním díle se naše Pětka z Fóra

Více

KDE A JAK SI PENÍZE ULOŽIT A VYPŮJČIT

KDE A JAK SI PENÍZE ULOŽIT A VYPŮJČIT KDE A JAK SI PENÍZE ULOŽIT A VYPŮJČIT Mgr. Ing. Šárka Dytková Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový materiál byl zpracován v rámci akce EU peníze středním

Více

Statistika vyplněnosti databáze HBI www.hbi.cz ČERVEN 2011

Statistika vyplněnosti databáze HBI www.hbi.cz ČERVEN 2011 Statistika vyplněnosti databáze HBI www.hbi.cz ČERVEN 2011 1. Kompletní databáze firem (RES) Vyplněnost RES firem Popis Záznamů Firem Název firmy 380463 380169 Adresa 379967 379967 Tel. 128763 101540 Fax

Více

KONSOLIDOVANÁ VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013

KONSOLIDOVANÁ VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 KONSOLIDOVANÁ VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Název subjektu: Pivovary Lobkowicz Group, a.s. Sídlo: Praha 4, Hvězdova 1716/2b, PSČ 14078 IČ: 27258611 www.pivovary-lobkowicz-group.com www.pivovary-lobkowicz.cz Obsah

Více

Automobilový průmysl v ČR. Přehled.

Automobilový průmysl v ČR. Přehled. Automobilový průmysl v ČR Přehled 2017 www.autosap.cz Úvod Přehled o automobilovém průmyslu v ČR 2017 obsahuje výběr základních údajů o stavu automobilového průmyslu České republiky v roce 2017. Zároveň

Více

cena za balení výrobku bez DPH vč. DPH bez DPH 20 ks / 0,5 l láhve 10,66 12,90 213,22 8 lahví / 0,5 l multipack 11,87 14,36 94,96

cena za balení výrobku bez DPH vč. DPH bez DPH 20 ks / 0,5 l láhve 10,66 12,90 213,22 8 lahví / 0,5 l multipack 11,87 14,36 94,96 Plzeňský Prazdroj, a. s. U Prazdroje 7, 304 97 Plzeň Telefon: +420 377 061 111, +420 224 508 111 Zákaznický servis: +420 377 066 088 Fax: +420 377 062 230 E-mail: info@prazdroj.cz www.prazdroj.cz Ceník

Více

1. Legislativa zákon o bankách, zákon o ČNB Bankovní soustava ČR

1. Legislativa zákon o bankách, zákon o ČNB Bankovní soustava ČR 1. Legislativa zákon o bankách, zákon o ČNB Bankovní soustava ČR Mezi základní normy upravující oblast bankovnictví patří: 1) zákon č. 6/13 Sb., o ČNB, ve znění pozdějších novel 2) zákon č. 21/12 Sb.,

Více

...od STODOLY ke SVĚTOVÉ JEDNIČCE...

...od STODOLY ke SVĚTOVÉ JEDNIČCE... ...od STODOLY ke SVĚTOVÉ JEDNIČCE... 20 let ve vývoji společnosti STOMIX PŘED ZALOŽENÍM Ing. Milan Ševčík - STOMIX 6.5.1993 založení společnosti NA TRH UVEDEN VLASTNÍ ZATEPLOVACÍ SYSTÉM Výrobna i sklad

Více

Z P R Á V A O H O S P O D A Ř E N Í

Z P R Á V A O H O S P O D A Ř E N Í Z P R Á V A O H O S P O D A Ř E N Í CITCO Finanční trhy a.s. Obsah Úvodní slovo předsedy představenstva... 2 Profil společnosti... 3 Nejvýznamnější události roku 2004 a první poloviny roku 2005... 4 Hospodářské

Více

Tisková informace. září 2002 PI3766

Tisková informace. září 2002 PI3766 Tisková informace Autopříslušenství prvovýbava 75 let naftového vstřikování Bosch: sériová výroba vstřikovacích čerpadel způsobila revoluci ve výrobě dieselových motorů září 2002 PI3766 Právě si připomínáme

Více

Pivovary Lobkowicz Group, a.s.

Pivovary Lobkowicz Group, a.s. Pivovary Lobkowicz Group, a.s. Veřejná nabídka akcií Úvodní slovo generálního ředitele a předsedy představenstva Pivovary Lobkowicz Group, a.s., pana Zdeňka Radila: Pivo a Češi, to jsou dva pojmy, které

Více

Společně dokážeme více. Copyright 2014 American International Group, Inc. Všechna práva vyhrazena

Společně dokážeme více. Copyright 2014 American International Group, Inc. Všechna práva vyhrazena Společně dokážeme více AIG ve světě AIG v ČR 90 + let na pojistném trhu 88M + klientů obrat 68 mld. dolarů 20 + let v České republice 1. zahraniční neživotní pojišťovna po roce 1989 působnost ve130 + zemích

Více

MUZEUM TATRA PRO ŠKOLY

MUZEUM TATRA PRO ŠKOLY MUZEUM TATRA PRO ŠKOLY Pracovní list je určen pro žáky 6. 9. tříd ZŠ, jejich rodiče či učitele Milí žáci, jste na počátku prohlídkové trasy Technického muzea Tatra. Od svých rodičů, učitelů či učitelek

Více

Inovace cílené na nové spotřebitele

Inovace cílené na nové spotřebitele Inovace cílené na nové spotřebitele Luboš Kastner 12.4.2012 1 Agenda 1. Trendy pivní kategorie 2. Jak vrátit spotřebitele do provozoven? 2 Současní spotřebitelé Jejich chuťové preference se mění, nejen

Více

SEKTOROVÁ ANALÝZA 03/2014 CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB CZECHTRADE

SEKTOROVÁ ANALÝZA 03/2014 CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB CZECHTRADE Automobilový sektor / osobní automobily v České republice 213 214 SEKTOROVÁ ANALÝZA 3/214 CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB CZECHTRADE 1 Automobilový sektor v České republice Obsah Automobilový průmysl v roce

Více

Program ČS pro podnikatele Dostupné Snadné Flexibilní

Program ČS pro podnikatele Dostupné Snadné Flexibilní Program ČS pro podnikatele Dostupné Snadné Flexibilní Tomáš Reytt ředitel odboru klientské segmenty pro soukromou a firemní klientelu České spořitelny 27. ledna 2011 Přes 200 tisíc firemních klientů Produkty

Více

Tisková zpráva Praha, 28. října 2011. Česka spořitelna zvýšila za tři čtvrtletí 2011 konsolidovaný čistý zisk (IFRS) o 15,4 % na 9,56 mld.

Tisková zpráva Praha, 28. října 2011. Česka spořitelna zvýšila za tři čtvrtletí 2011 konsolidovaný čistý zisk (IFRS) o 15,4 % na 9,56 mld. Tisková zpráva Praha, 28. října 2011 Česka spořitelna zvýšila za tři čtvrtletí 2011 konsolidovaný čistý zisk (IFRS) o 15,4 % na 9,56 mld. Kč Česká spořitelna vykázala za tři čtvrtletí 2011 neauditovaný

Více

SKUPINA AWT SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST A DOBROVOLNICTVÍ

SKUPINA AWT SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST A DOBROVOLNICTVÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST A DOBROVOLNICTVÍ Co přinese Evropský rok dobrovolnictví? Zastoupení Evropské komise v ČR, Praha, 15. 2. 2011 PROFIL Jeden z klíčových hráčů na trhu dopravy a logistiky ve střední

Více

VETROPACK VE ZKRATCE FAKTA A ČÍSLA 2008

VETROPACK VE ZKRATCE FAKTA A ČÍSLA 2008 VETROPACK VE ZKRATCE FAKTA A ČÍSLA 2008 Skupina Vetropack Bülach, Vetropack Holding AG Výrobní závody CH: St-Prex, Vetropack AG A: Pöchlarn, Vetropack Austria GmbH Kremsmünster, Vetropack Austria GmbH

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.9 Materiály v automobilovém průmyslu Kapitola

Více

Firemní údaje Kiekert AG Přehled o podnikání

Firemní údaje Kiekert AG Přehled o podnikání Firemní údaje Kiekert AG Přehled o podnikání Jméno: Kiekert AG Očekávaný obrat v obchodním roce 2017: 880 milionů Euro Počet zaměstnanců: 6.500 Výrobní závody: 8: Německo, Korea, Česko, USA, Mexiko, Čína,

Více

Český výrobek se světovými parametry

Český výrobek se světovými parametry Český výrobek se světovými parametry Výroba, prodej.. kování je vyráběno a montováno v České republice. Expedováno ze skladů v Praze, Brně, Plzni, Dobrušce, Bratislavě a z mnoha dalších značkových prodejen

Více

Představení magazínu. luxusní magazín. o nás

Představení magazínu. luxusní magazín. o nás 2017 Představení magazínu luxusní magazín věnovaný českému trhu s nemovitostmi výrazně zkvalitňuje a rozšiřuje svůj obsah nad rámec prezentace nabídky nejlepších realitních, převážně residenčních projektů,

Více

50% SLEVA + AKČNÍ CENA NA PATENTOVANÝ + NOVINKA! TESTER VŮLÍ ZAVĚŠENÍ! dílů řízení, zavěšení a silentbloků. polyuretanové silentbloky 35 %

50% SLEVA + AKČNÍ CENA NA PATENTOVANÝ + NOVINKA! TESTER VŮLÍ ZAVĚŠENÍ! dílů řízení, zavěšení a silentbloků. polyuretanové silentbloky 35 % ELITNÍ CENY TÝDNE 23. 11. 29. 11. 2015 48/2015 50% SLEVA dílů řízení, zavěšení a silentbloků Atraktivní řešení Proč se na Ukrajině prodává nejvíce Lemforder? Powerflex: Chcete vyřešit nevysvětlitelné problémy

Více

Objednávky: 606 391 128

Objednávky: 606 391 128 Pivovar Pivo Objem Kč s DPH Kč /Kus Záloha Narážeč Svijany Svijany 10 30 841 14,02 1000 Plochý Svijany 10 50 1348 13,48 1000 Plochý Svijany 11 15 455 15,16 1500 Plochý Svijany 11 30 913 15,21 1000 Plochý

Více

Investování s NN Fondy je hračka

Investování s NN Fondy je hračka Investování s NN Fondy je hračka S aplikací NNinvestor můžete investovat kde chcete, kdy chcete, jednoduše a pohodlně! Proč investovat s NN Investment Fondy? Partners? Na základě jedné smlouvy lze investovat

Více

STAV KE DNI: (ROZHODNÝ DEN)

STAV KE DNI: (ROZHODNÝ DEN) INFORMACE O POJIŠŤOVNĚ dle vyhlášky č. 306/2016 Sb. STAV KE DNI: 30. 06. 2017 (ROZHODNÝ DEN) 2 I. Údaje o tuzemské pojišťovně nebo tuzemské zajišťovně 1. Obchodní firma: Servisní pojišťovna, a.s. Právní

Více

Speciální nabídka služeb a produktů UniCredit Bank pro nemocniční lékaře a lékaře zaměstnance

Speciální nabídka služeb a produktů UniCredit Bank pro nemocniční lékaře a lékaře zaměstnance Speciální nabídka služeb a produktů UniCredit Bank pro nemocniční lékaře a lékaře zaměstnance Proč UniCredit Bank? zaujala mě zvýhodněná nabídka bankovních služeb pro lékaře chci být obsluhován odborníky

Více

PŘÍBĚH JEDINEČNÉ KVALITY

PŘÍBĚH JEDINEČNÉ KVALITY PŘÍBĚH JEDINEČNÉ KVALITY Naše firma je členem skupiny MANN+HUMMEL koncernu, který je světovým lídrem v oblasti technologie filtrace. Naše filtry se prodávají od roku 1982 a během této doby si získaly důvěru

Více

CESTA K PROSPERITĚ KONKURENCESCHOPNOST VÝHODNÉ CENY A ZVÝŠENÍ KVALITY

CESTA K PROSPERITĚ KONKURENCESCHOPNOST VÝHODNÉ CENY A ZVÝŠENÍ KVALITY CESTA K PROSPERITĚ KONKURENCESCHOPNOST VÝHODNÉ CENY A ZVÝŠENÍ KVALITY www.vari.cz O SPOLEČNOSTI VARI, a.s. VÝROBA PRODEJ - SERVIS ZAHRADNÍ, FARMÁŘSKÁ A MALÁ MECHANIZACE Opolanská 350, 289 07 Libice nad

Více

Daně a cla v mezinárodním obchodě Ing. Ctirad Chadima 2016

Daně a cla v mezinárodním obchodě Ing. Ctirad Chadima 2016 Daně a cla v mezinárodním obchodě Ing. Ctirad Chadima 2016 Daně a cla Na světě není nic jistého až na smrt a daně Benjamin Franklin 2 Obsah 1. Cíl přednášky 2. Představení Škody Auto 3. Daně 3.1. DPH v

Více

Oddělení propagace obchodu a investic Velvyslanectví PR v Praze. Makroekonomické informace 09/2015

Oddělení propagace obchodu a investic Velvyslanectví PR v Praze. Makroekonomické informace 09/2015 Oddělení propagace obchodu a investic Velvyslanectví PR v Praze Makroekonomické informace 09/2015 Obsah Příliv přímých zahraničních investic... 2 Inflace... 2 Průmyslová produkce... 2 Nezaměstnanost...

Více

Hospodářský vývoj a Průmysl 4.0

Hospodářský vývoj a Průmysl 4.0 Hospodářský vývoj a Průmysl.0. listopadu 201 ŠKODA AUTO Vysoká škola Hospodářský vývoj a Průmysl.0 Makroekonomický rámec Česká ekonomika v roce 201 meziročně vzrostla o 2 % V roce 201 dynamika hospodářského

Více

Česká spořitelna podporuje podnikání

Česká spořitelna podporuje podnikání Česká spořitelna podporuje podnikání Tomáš Reytt, ředitel odboru klientské segmenty pro soukromou a firemní klientelu České spořitelny Obsah 1. Kdo jsou firemní klienti České spořitelny 2. Od účtu přes

Více

SPECIAL REPORT. Analýza trhu s hodinkami. Tomáš Kozelský, Radek Novák. Červen ANALÝZA TRHU S HODINKAMI Červen 2018 EU OFFICE / KNOWLEDGE CENTRE

SPECIAL REPORT. Analýza trhu s hodinkami. Tomáš Kozelský, Radek Novák. Červen ANALÝZA TRHU S HODINKAMI Červen 2018 EU OFFICE / KNOWLEDGE CENTRE SPECIAL REPORT Červen 218 Analýza trhu s hodinkami Tomáš Kozelský, Radek Novák STRANA 1 1. Vývoj trhu s hodinami, hodinkami a klenoty v ČR Trh s hodinkami je velice různorodý. Je to dáno různorodostí hodin

Více

PERFECT CAR INTERIOR. Novem. Firemní prezentace. Novem Group

PERFECT CAR INTERIOR. Novem. Firemní prezentace. Novem Group PERFECT CAR INTERIOR Novem Firemní prezentace PERFECT CAR INTERIOR 1) Vize Strategie Hodnoty Fakta a data Zákazníci a reference Rozsah služeb Kariéra Náš závazek Strana 2 Vize Strategie Hodnoty VIZE We

Více

OBCHODNÍ A INVESTIČNÍ AKTIVITY MEZI ČR A JIŽNÍ KOREOU

OBCHODNÍ A INVESTIČNÍ AKTIVITY MEZI ČR A JIŽNÍ KOREOU ANALÝZA AMSP ČR OBCHODNÍ A INVESTIČNÍ AKTIVITY MEZI ČR A JIŽNÍ KOREOU 29. 11. 2015, Praha Zpracoval řešitelský tým Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Obsah: Porovnání jihokorejských investic

Více

ZKOUŠKA PRO ÚČELY UDĚLOVÁNÍ STÁTNÍHO OBČANSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

ZKOUŠKA PRO ÚČELY UDĚLOVÁNÍ STÁTNÍHO OBČANSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ZKOUŠKA PRO ÚČELY UDĚLOVÁNÍ STÁTNÍHO OBČANSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY MODELOVÝ TEST Z ČESKÝCH REÁLIÍ Tato část zkoušky má 30 úloh. Maximální počet bodů je 30. Vyberte u testových úloh 1 30 jedno správné řešení

Více

Světové akcie vstupují na RM-SYSTÉM

Světové akcie vstupují na RM-SYSTÉM Deutsche Telekom AG Světové akcie vstupují na RM-SYSTÉM Investice do zahraničních firem v českých korunách? Deutsche Telekom Deutsche Telekom patří mezi největší světové poskytovatele telekomunikačních

Více

OBSAH. Rozvaha Výkaz zisků a ztráty Příloha k účetní závěrce. Výroční zpráva EMEA s.r.o. 2013 2

OBSAH. Rozvaha Výkaz zisků a ztráty Příloha k účetní závěrce. Výroční zpráva EMEA s.r.o. 2013 2 Výroční zpráva 2013 OBSAH 1. Úvodní slovo ředitele 3 2. Základní údaje společnosti 4 3. Představení společnosti 5 4. Služby společnosti 6 5. Významní partneři 7 6. Vybrané ekonomické ukazatele 8 7. Ostatní

Více

Nové trendy v oplocení a branách

Nové trendy v oplocení a branách Heras International Nové trendy v oplocení a branách Sídlo společnosti Heras v Holandsku Oplocení a brány, zkušenosti již od roku 1952 Heras svým stálým vývojem celkového řešení, činí Vaše prostory bezpečnějšími.

Více

10 SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1: Reklamní vizuály kampaně Všichni touží po moravském zlatě

10 SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1: Reklamní vizuály kampaně Všichni touží po moravském zlatě 10 SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1: Reklamní vizuály kampaně Všichni touží po moravském zlatě Zdroj: interní materiály pivovaru Starobrno Příloha č. 2: Design skleněných lahví piv značky Starobrno Zdroj: interní

Více

S 173/02-3258/02 V Brně dne 17. září 2002

S 173/02-3258/02 V Brně dne 17. září 2002 S 173/02-3258/02 V Brně dne 17. září 2002 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení č.j. S 173/02, zahájeném dne 23.8. 2002 podle 18 zákona č. 71/1967 Sb., o správním řízení (správní řád),

Více

Obchodní a hospodářské vztahy ČR - Vietnam

Obchodní a hospodářské vztahy ČR - Vietnam Obchodní a hospodářské vztahy ČR - Vietnam 5. listopad 2009 Dr. M. Okrouhlý VO Asie a Tichomoří Ministerstvo průmyslu a obchodu 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu Česká republika člen EU od 1.5.2004

Více

Ceník pro investování do akcií

Ceník pro investování do akcií Ceník pro investování do akcií Stejné ceny se uplatní i pro investiční certifikáty, warranty, ETF, ADR, GDR a další produkty, které mají povahu akcií. 1. Smluvní dokumentace 2. Zřízení a vedení majetkových

Více

TRADIČNÍ ČESKÉ ZNAČKY V ROCE 2006. prosinec 2006 STUDIE

TRADIČNÍ ČESKÉ ZNAČKY V ROCE 2006. prosinec 2006 STUDIE TRADIČNÍ ČESKÉ ZNAČKY V ROCE 2006 prosinec 2006 STUDIE VYHODNOCENÍ PRŮZKUMU, KTERÝ MEZI ŠÉFY MARKETINGU VÝZNAMNÝCH ČESKÝCH FIREM REALIZOVALA KOMUNIKAČNÍ SKUPINA MATHER Studie: Tradiční české značky v roce

Více

Zkrácená verze výroční zprávy 2012

Zkrácená verze výroční zprávy 2012 2012 Zkrácená verze výroční zprávy 2012 Penzijní fond České spořitelny, a. s. Zkrácená verze výroční zprávy 2012 Úvodní slovo předsedy představenstva a generálního ředitele Vážené dámy, vážení pánové,

Více

Kč 9,47. Kč 16,44. Kč 9,66. 10,90 (s DPH) 19,90 (s DPH) 11,70 (s DPH) Birell 0,5 l láhev. Radegast 10 0,5 l plech.

Kč 9,47. Kč 16,44. Kč 9,66. 10,90 (s DPH) 19,90 (s DPH) 11,70 (s DPH) Birell 0,5 l láhev. Radegast 10 0,5 l plech. 9,47 10,90 (s DPH) 16,44 19,90 (s DPH) 9,66 11,70 (s DPH) Plzeň 0,5 l plech Radegast 10 0,5 l plech Birell 0,5 l láhev 239,25 289,49 (s DPH) Cena za 1 l 206,55 Cena za 0,5 l 138,14 (s DPH) 249,93 (s DPH)

Více

POLOLETNÍ ZPRÁVA FONDU S NÁZVEM: CONSEQ REALITNÍ, OTEVŘENÝ PODÍLOVÝ FOND, CONSEQ FUNDS INVESTIČNÍ SPOLEČNOST, A.S.

POLOLETNÍ ZPRÁVA FONDU S NÁZVEM: CONSEQ REALITNÍ, OTEVŘENÝ PODÍLOVÝ FOND, CONSEQ FUNDS INVESTIČNÍ SPOLEČNOST, A.S. POLOLETNÍ ZPRÁVA FONDU S NÁZVEM: CONSEQ REALITNÍ, OTEVŘENÝ PODÍLOVÝ FOND, CONSEQ FUNDS INVESTIČNÍ SPOLEČNOST, A.S. INFORMACE KE DNI 30. června 2012 Conseq Funds investiční společnost, a.s., Burzovní palác,

Více

Porsche Classic. Zajímavé produkty 1/2014

Porsche Classic. Zajímavé produkty 1/2014 Porsche Classic Zajímavé produkty 1/2014 Je dobré vědět, že pro něco nenahraditelného existují originální náhradní díly. Více než 70 % všech vyrobených vozů Porsche stále jezdí. Staráme se o to, aby tomu

Více

Galerie Tatra. Made in Czechoslovakia TATRA 57A ( ) TATRA 77 ( ) TATRA 603 ( ) TATRA 87 ( ) TATRA 97 ( )

Galerie Tatra. Made in Czechoslovakia TATRA 57A ( ) TATRA 77 ( ) TATRA 603 ( ) TATRA 87 ( ) TATRA 97 ( ) Made in Czechoslovakia TATRA 57A (1935 1938) Populární Hadimrška ve vylepšené verzi. Koncepce Tatra s páteřovým centrálním rámem (roura), vzduchem chlazeným motorem vpředu a pohonem zadních kol. Plochý

Více

18.5. PROBĚHL MEZI ČLENY AČN PRŮZKUM ZÁJMU O SPOLUPRÁCI S ŘETĚZCI

18.5. PROBĚHL MEZI ČLENY AČN PRŮZKUM ZÁJMU O SPOLUPRÁCI S ŘETĚZCI /6/ ČERVEN 2017 AČN JE ZAČLENĚNA DO HOSPODÁŘSKÉ KOMORY AČN byla na základě podané žádosti začleněna do Hospodářské komory České republiky. Jsme začleněni formou živnostenského společenstva. AČN byla zařazena

Více

Case Parts e-shop. Spuštění registrace

Case Parts e-shop. Spuštění registrace Case Parts e-shop 1. O e-shopu Case Parts: E-shop CaseParts nabízí registrovaným uživatelům možnost nákupu originálních náhradních dílů a příslušenství CASE IH od společnosti Agri CS a.s. a dalších autorizovaných

Více