ZNALECKÝ POSUDEK. č /16

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZNALECKÝ POSUDEK. č /16"

Transkript

1 Ing. Michal Sirový, Jírovcova 1621/19, České Budějovice tel. : mail.: info@posudkyodhady.cz ZNALECKÝ POSUDEK č /16 - o odhadu obvyklé ceny nemovitých věcí tj. spoluvlastnického podílu ve výši id 1/2 pozemku parcela č. 186/30 - orná půda zapsaného na LV 510 pro katastrální území Radimovice u Želce a obec Radimovice u Želče a evidovaných u Katastrálního úřadu pro Jihočeský kraj, Katastrální pracoviště Tábor Objednatel posudku : EURODRAŽBY.CZ a.s., Čimická č.p. 780/ Praha 8 č.j. 1058/2015-D Účel posudku : Zjištění obvyklé ceny nemovitých věcí pro Posudek vypracoval : dobrovolnou dražbu Ing. Michal Sirový, znalec Jírovcova 1621/19, České Budějovice Datum místního šetření : Zohlednění stavu ke dni : Datum, ke kterému je provedeno ocenění : Oceňovací předpis platný ke dni ke dni ocenění : Vyhláška MF č. 441/2013 Sb. ve znění vyhl. č. 199/2014 Sb. a č. 345/2015 Sb. k provedení zákona o oceňování majetku č. 151/1997 Sb. ve znění pozdějších předpisů ( oceňovací vyhláška ) Zvláštní požadavky objednatele: V Českých Budějovicích dne provést ocenění obvyklou cenou dle zákona č. 151/1997 Sb. o oceňování majetku a o změně některých zákonů ve znění zákona č.303/2013 Sb. Tento znalecký posudek obsahuje 17 stran včetně příloh a znalecké doložky a předává se ve dvou vyhotoveních. Jedno vyhotovení archivuje znalec.

2 2 1. NÁLEZ Podklady pro vypracování posudku Pro vypracování posudku byly použity následující podklady : Objednávka EURODRAŽBY.CZ a.s., Čimická č.p. 780/1, Praha 8, pod č.j. 1058/2015-D ze dne s předáním podkladů mailem Výpis z katastru nemovitostí vyhotovený dálkovým přístupem dne , LV č. 510 A: Vlastník : 1. Bártková Jiřina, Lom č.p. 46, Lom 1/2 2. Zemědělská společnost Slapy a.s., č.p. 100, Slapy 1/2 B : Nemovitosti : - parcela č. 186/30 - orná půda o výměře 6091 m2 vše v k.ú. Radimovice u Želče a v obci Radimovice u Želče dále viz příloha č Kopie katastrální mapy vyhotovená znalcem na internetovém katastru nemovitostí dne viz příloha č Projektová dokumentace nebyla znalci předložena Místní šetření - proběhlo na místě samém dne v 14:30 hod. za účasti znalce a vlastníka paní Jiřiny Bártkové. Při místním šetření byla provedena prohlídka oceňovaných pozemků a fotodokumentace Fotodokumentace - provedena znalcem při místním šetření viz příloha č Konzultace na Obecním úřadě v obci Radimovice u Želče, kde byly znalci podány dostupné informace o oceňovaných pozemcích Konzultace u místních realitních kanceláří ve věci zjištění současného trhu s obdobnými pozemky v lokalitě Internet zjištění stávajících nabídek rodinných domů na realitních serverech v oceňované lokalitě. Realitní internetové servery apod Odborná publikace Teorie oceňování nemovitostí od Prof. Ing. Alberta Bradáče CSc vydaná v nakladatelství CERM Brno Metodika oceňování nemovitostí vypracoval VUT Brno - Ústav soudního inženýrství Brno Vyhláška MF č. 441/2013 Sb. ve znění novel č. 199/2014 Sb. a č. 345/2015 Sb. o provedení některých ustanovení zákona č. 151/1997 Sb. o oceňování majetku a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů ( oceňovací vyhláška ) 1.2 Popis oceňovaného areálu Oceňovaný pozemek parcela č. 186/30 - orná půda se nachází v katastrálním území a v obci Radimovice u Želče jihozápadně od obce Radimovice u Želče mimo zastavěnou část obce vlevo od komunikace vedoucí směrem z obce na obec Lom ve volné zemědělské krajině. Pozemek tvoří volnou nezastavěnou plochu užívanou pro zemědělské účely. Příjezd k pozemku je možný odbočkou ze zmíněné komunikace přes sousední pozemkové parcely. Ocenění je provedeno podle skutečností zjištěných v den zaměření a prohlídky nemovitostí tj. účelu užívání, použité konstrukce, rozsahu prováděné běžné údržby, stáří, vybavení, způsobu provedení a předpokládané životnosti s tím, že stav pozemků vč. příslušenství je znalcem zohledněn ke dni místního šetření tj Stav konstrukcí zakrytých a stáří nemovitostí jsou převzaty z předaných písemných podkladů, ze sdělení zástupce vlastníka a jsou doplněny vlastním odborným odhadem znalce.

3 3 1.3 Definice pojmů Obvyklá cena Obvyklá cena je cena, kterou by bylo možno za konkrétní věc jako předmět prodeje a koupě v rozhodné době a místě dosáhnout. V zákoně č. 151/97 Sb. v platném znění o oceňování majetku je tato cena definována takto: Obvyklou cenou se pro účely tohoto zákona rozumí cena, která by byla dosažena při prodeji stejného, případně obdobného majetku nebo při poskytování stejné nebo obdobné služby v obvyklém obchodním styku v tuzemsku ke dni ocenění. Přitom se zvažují všechny okolnosti, které mají na cenu vliv, avšak do její výše se nepronajímají vlivy mimořádných okolností trhu, osobních poměrů prodávajícího nebo kupujícího ani vliv zvláštní obliby. Mimořádnými okolnostmi trhu se rozumějí například stav tísně prodávajícího, nebo kupujícího, důsledky přírodních či jiných kalamit. Osobními poměry se rozumějí zejména vztahy majetkové, rodinné nebo jiné osobní vztahy mezi prodávajícím a kupujícím. Zvláštní oblibou se rozumí zvláštní hodnota přikládaná majetku nebo službě vyplývající z osobního vztahu k nim. Obvyklá cena vyjadřuje hodnotu věci a určí se porovnáním. Zákon již blíže nestanoví, jakou porovnávací metodu či jak porovnávací metodu použít Cena zjištěná ( dříve nazývaná administrativní či úřední ) Zjištěná cena je cena věci určená dle cenového předpisu vydaného MF ČR platného ke dni ocenění. V tomto případě se jedná o vyhl. MF č. 441/2013 Sb. ve znění novely č. 199/2014 Sb. o provedení některých ustanovení zákona č. 151/1997 Sb. o oceňování majetku a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů ( oceňovací vyhláška ) Cena sjednaná Jedná se o peněžní částku, která byla sjednaná dohodou při nákupu a prodeji zboží podle zákona o cenách Cena pořizovací Cena pořizovací je cena, za kterou by bylo možno věc pořídit v době jejího pořízení bez odpočtu opotřebení ( u staveb jde o cenu v době jejich postavení ) Cena reprodukční Cena reprodukční je cena ( věcná hodnota ), za kterou by bylo možno stejnou věc nebo porovnatelnou novou věc pořídit v době ocenění, bez odpočtu opotřebení. Zjišťuje se u staveb nákladovou kalkulací, nebo podrobným položkovým rozpočtem, nebo za pomoci agregovaných položek. Nejčastěji se však stanoví za pomoci technicko hospodářských ukazatelů ( THU ) - jednotkových cen za l m3 obestavěného prostoru, nebo l m2 zastavěné plochy a pod. V současné době se také s výhodou používáno ocenění nákladovým způsobem podle cenového předpisu ( viz níže ) Cena časová Cena časová je cenou reprodukční sníženou o přiměřené opotřebení, odpovídající průměrně opotřebované věci stejného stáří a přiměřené intenzity používání. Ke zjištění věcné hodnoty staveb je možno využít výpočtu ceny nákladovým způsobem dle platného cenového přepisu ( oceňovací vyhláška ) Cena výnosová Cena výnosová - též "kapitalizovaná míra zisku". Zjednodušeně řečeno jistina, kterou je nutno při stanovené úrokové sazbě uložit, aby úroky z této jistiny byly stejné jako čistý výnos z nemovitosti.

4 Cena porovnávací Porovnávací cena - cena obdobných nemovitých věcí. Standardně se zjišťuje porovnáním s již realizovanými prodeji, koupěmi či pronájmy obdobných věcí v daném místě a čase, pokud jsou k tomu dostupné informace. Např. Indexová porovnávací metoda výpočtu ceny je používána pro zjištění obvyklé ceny nemovitých věcí za základě porovnání rozhodujících kritérií, které mají bezprostřední vliv na cenu nemovitostí ( poloha, technický stav, velikost, účel užití, příslušenství apod. ) Tržní hodnota Je často zaměňována za obvyklou cenu. Rozdíl oproti obvyklé ceně je v odhadu realizované ceny na trhu za nabízený majetek ( např. nemovitou věc ) tj. odhad do budoucnosti. Jedná se o hodnotu, jíž je možno s největší pravděpodobností dosáhnout v dané době a v konkrétních podmínkách trhu mezi dobrovolně a legálně jednajícím kupujícím a prodávajícím s vyloučením působení mimořádných faktorů např. při prodeji v tísni či v nekalé soutěži. Tržní hodnotu je možno spočítat, na rozdíl od obvyklé ceny, vyhodnocením věcné ceny ( nákladové ocenění ), výnosové hodnoty a ceny určené porovnáním, jsou-li dostupné alespoň základní údaje srovnávacích objektů Tržní cena Skutečně realizovaná částka při prodeji, většinou je to cena sjednaná mezi dvěma nezávislými subjekty na volném trhu uvedená v kupní smlouvě, případně na prodejním dokladu o zaplacení.

5 5 2. POSUDEK - OCENĚNÍ NEMOVITOSTÍ Přehled ocenění : 2.1 Cena zjištěná Zemědělský pozemek ( 6 ) Parcela č. 186/30 orná půda ( 6 odst. 1-4 ) 2.2 Cena obvyklá Metodika výpočtu Rozbor ceny srovnávaných pozemků Výpočet ceny oceňovaných pozemků indexovou metodou Ocenění oceňovaných pozemků obvyklou cenou porovnáním 2.3 Rekapitulace a závěr Cena zjištěná Obvyklá cena 2.1 Cena zjištěná Zemědělský pozemek ( 6 ) Parcela č. 186/30 orná půda ( 6 odst. 1-4 ) Popis Oceňovaný pozemek parcela č. 186/30 orná půda se nachází v katastrálním území a v obci Radimovice u Želče jihozápadně od zastavěné části obce a vlevo od hlavní komunikace vedoucí směrem na obec Lom ve volné zemědělské krajině. Příjezd k pozemku je možný přes sousední pozemkové parcely. V místě není možnost napojení na inženýrské sítě. Parcela je rovinatá až mírně svažitá jižní orientace, v katastru nemovitostí je evidována jako orná půda, což je v souladu se skutečným stavem a využitím. Neleží v žádném ochranném pásmu ani v zátopové oblasti a je zatížen běžným hlukem, prachem a exhalacemi od okolní dopravy. Dle platného územního plánu obce Radimovice u Želče leží parcela mimo zastavěné území obce bez možnosti výstavby. Obec Radimovice u Želče nemá zpracovánu cenovou mapu stavebních pozemků Výměry pro ocenění Parcela č. 186/30 orná půda má výměru 6091 m2. Kód BPEJ je stanoven na celé výměře parcely shodný Zařazení pozemku pro ocenění Cena zemědělského pozemku se určí dle 6 vyhl. jako součin jeho výměry a základní ceny upravené. Základní cena pozemku evidovaného v katastru nemovitostí v druhu pozemku orná půda, chmelnice, vinice, zahrada, ovocný sad a trvalý travní porost, není-li územním plánem nebo regulačním plánem předpokládáno jeho nezemědělské využití, ani není předmětem územního nebo stavebního řízení podle stavebního zákona, se určí podle bonitovaných půdně ekologických jednotek, které jsou uvedeny v příloze č.4 této vyhlášky. Jsou-li na pozemku evidovány různé bonitní stupně, cena zemědělského pozemku se určí jako součet dílčích cen jednotlivých částí. Základní cena upravená se určí podle odstavce 1 a upraví se se zdůvodněním přirážkami a srážkami podle přílohy č. 5 této vyhlášky.

6 6 Základní cena zemědělského pozemku, je-li potvrzeno Pozemkovým úřadem, že zemědělsky obhospodařovaný pozemek nebyl bonitován, se určí jako průměrná základní cena v Kč za m 2 zemědělských pozemků v daném katastrálním území, uvedená ve zvláštním právním předpisu, a upraví se včetně zdůvodnění podle přílohy č. 5 této vyhlášky. Cena určená podle těchto odstavců činí nejméně 1 Kč za m Ocenění Základní cena 1 m 2 dle přílohy č. 4 : kód BPEJ ,81 Kč/m 2 Přirážka dle přílohy č. 5 území sousedních obcí obce s tis. obyvateli ( pol ) + 80 % Základní cena po první úpravě : 6,81 Kč/m 2 x 1,80 = 12,26 Kč/m 2 Srážky dle pol. 2 dle přílohy č. 5 neuplatněno 0 % Základní cena upravená : ZCU = 12,26 Kč/m 2 x 1,00 = 12,26 Kč/m 2 Cena pozemku parcela č. 186/30 orná půda 12,26 Kč/m 2 x 6091 m 2 = ,66 Kč 2.2 Cena obvyklá Metodika výpočtu Pro zjištění obvyklé ceny vycházel znalec ze znalosti místního trhu s nemovitostmi, z vlastní databáze cen zemědělských pozemků, z konzultace u místních realitních kanceláří / realitní kancelář Remax České Budějovice, realitní kancelář Pokorný reality České Budějovice / a z konzultace na Obecním úřadě v Lomu. Známé prodejní ceny zemědělských pozemků či nabídkové ceny zemědělských pozemků určených k prodeji v lokalitě a okolí byly znalcem porovnány a následně vyhodnoceny z hlediska jejich polohy, atraktivnosti, ekonomické návratnosti, dopravního propojení, kvality bonity půdy, vazby na zbudované inženýrské sítě, druh možné zástavby, přístupové cesty, rozvoje území apod. s oceňovaným pozemkem Rozbor ceny srovnávaných pozemků Samostatné zemědělské pozemky srovnatelných výměr určených k zemědělskému využití bez možnosti výstavby na pozemku jsou v současné době v relativní rovnováze mezi nabídkou a poptávkou, i když nejnovější aktuální situace ukazuje na vzrůstající poptávku a nově se objevují signály naznačující výraznější nárůsty poptávky na koupi obdobných pozemků nejenom v této lokalitě. Standardní trh v segmentu zemědělských pozemků není plně vybudován, existují velké rozdíly v prodejních cenách pozemků. Ceny pozemků v této části táborského okresu jsou především odvislé od vlastní polohy pozemku a způsobu využití či možnosti zastavění pozemku. Nejvyšší ceny zemědělských pozemků jsou především v okolí měst či podél bezprostřední návaznosti na přímé komunikační napojení hlavních silnic v rovinatějším terénu. Z pohledu atraktivnosti lokality ( možná komerční využitelnost, infrastruktura, zájem potenciálních kupců apod. ) kde se oceňované pozemky nachází, jde o lokalitu s průměrným zájmem potenciálních kupců Výpočet ceny oceňovaných pozemků indexovou metodou Možnou obvyklou cena pozemku lze zjistit např. tzv. indexovou metodou tzn. porovnáním srovnávacího ( pozemek o známé ceně a výměře ) a oceňovaného pozemku

7 7 na základě indexů ( koeficientů ), které se mezi sebou pronásobí a výsledným indexem se násobí cena srovnávacího pozemku. Srovnávací zemědělský pozemek parcela č. 594/20 orná půda byl před cca půl rokem prodán za cenu ,- Kč. Leží v k.ú. Chrást u Zahořan. Dle platného územního plánu obce není parcela určena k zastavění, leží ve volné krajině mimo zastavěnou část obce a je užíván jako zemědělská půda. Pozemek má výměru 4164 m2. ocenění pozemku indexovou porovnávací metodou a) srovnávací pozemek ( známá cena a výměra ) Poloha srovnávacího pozemku obec Kovářov nedaleko Milevska, mimo zastavěnou část obce, volná zemědělská krajina Popis srovnávacího pozemku mírně zvlněný pozemek, nezpevněný příjezd, nejsou známy omezení užívání pozemku Výměra srovnávacího pozemku VS m Cena srovnávacího pozemku CS Kč ,- Jednotková cena srovnávacího pozemku JCS = CS/VS Kč/m2 16,20 Koeficienty pro výpočet indexu A Územní struktura Mimo zastavěnou část obce, nezpevněný příjezd 0.90 B Typ pozemku Zemědělský užívaný k zemědělské prvovýrobě 1.00 orná půda C Třída velikosti obce 0 až 2 tisíc obyvatel 0.40 D Omezení užívání pozemku Žádné 1.20 E Územní připravenost, infrastr. Standardní 0.65 F Speciální charakteristiky Základní cena pozemku dle BPEJ zjištěna váženým průměrem 4,62 Kč/m Celkový index srovnávacího pozemku Is = A x B x C x D x E x F b) oceňovaný pozemek Poloha oceňovaného pozemku obec Radimovice u Želče, mimo zastavěnou část obce, volná zemědělská krajina Popis oceňovaného pozemku rovinatý až mírně svažitý pozemek, nezpevněný příjezd, nejsou známy omezení užívání pozemku Výměra oceňovaného pozemku m Koeficienty pro výpočet indexu A Územní struktura Mimo zastavěnou část obce, nezpevněný příjezd 0.90 B Typ pozemku Zemědělský 1.00 C Třída velikosti obce 0 až 2 tisíc obyvatel 0.40 D Omezení užívání pozemku Žádné 1.20 E Územní připravenost, infrastr. Standardní 0.65 F Speciální charakteristiky Základní cena pozemku dle BPEJ 6,81 Kč/m2 sousedství města s tis. obyvateli 1.10 Celkový index srovnávacího pozemku Io = A x B x C x D x E x F Poměr indexů Pi = Io/Is Jednotková cena oceńovaného pozemku JCC = JCS x Pi Kč/m2 17,82 Cena oceňovaných pozemků Kč ,62 Spoluvlastnický podíl oceňovaného pozemku - 1/2 Cena oceňovaného pozemku parcela č. 186/30 ke dni odhadu Kč ,-

8 Ocenění oceňovaného pozemku obvyklou cenou porovnáním Oceňovaný pozemek je situován v okolí zastavěné části obce Radimovice u Želče ve volné zemědělské krajině. Není zastavěn žádnými movitými či nemovitými stavbami. V lokalitě není možnost napojení na inženýrské sítě. Příjezd k pozemku je možný odbočkou z místní komunikace a přes sousední pozemkové parcely. Na pozemku nejsou žádné trvalé porosty. Z pohledu využitelnosti a atraktivnosti jsou pozemky situovány ve stabilizované lokalitě mimo zastavěnou a zastavitelnou část obce Radimovice u Želče. Z hlediska výnosnosti a atraktivnosti na průměrném místě lokálního významu. Dle sdělení zástupců realitních kanceláří např. realitní kancelář REMAX České Budějovice pana Ševčíka se cena plnohodnotného zemědělského pozemku v této lokalitě může pohybovat v rozmezí 15,- až 20,- Kč/m 2 v závislosti na umístění pozemku, způsobu možného využití a případného omezení v užívání pozemku. Přibližně stejnou cenu, ale s menším cenovým rozpětím uvedl i zástupce realitní kanceláře Pokorný reality s.r.o. pan ing. Pokorný. Oslovené kanceláře shodně uvedly, že prodej pozemků v této lokalitě je ve standardní míře. Za poslední rok se cena pozemků v lokalitě mírně zvýšila, výrazněji cena stoupala pouze u exklusivních pozemků určených pro výstavbu s dobrým výhledem, zajištěným přístupem a plnou existencí a připraveností inženýrských sítí, což není tento případ. U zemědělských pozemků byla situace stabilní s pravidelným nárůstem obvyklých cen. Dle srovnání obvyklé ceny pozemků ve vztahu k ceně zjištěné ( cena dle cenového předpisu ) můžeme na základě zjištěných údajů říci, že cena obvyklá se bude pohybovat podstatně výše než jsou ceny zjištěné. Rozdíly v těchto cenách byly sníženy po vydání oceňovací vyhl. č. 441/2013 Sb. z loňského roku, kdy byly zvýšeny základní ceny zemědělských pozemků vycházející ze stanovené ceny dle BPEJ. Dle výše citovaných důvodů se může obvyklá cena obdobných zemědělských pozemků bez možnosti výstavby pohybovat ve výši okolo 15,- až 20,- Kč/m 2, což dokládá i použitá podpůrná metodika výpočtu obvyklé ceny tzv. indexová metoda, kde je m 2 pozemku č. 186/30 - orná půda oceněn cenou 17,82 Kč. S přihlédnutím k faktům, které uvažovanou cenu objektivně ovlivňují ( pozemek vhodný k zemědělské výrobě, základní cena dle kódu BPEJ ve středním pásmu možného rozpětí, dobrá lokalita, nezpevněný příjezd, menší kupní síla obyvatel ) lze konstatovat, že se obvyklá cena výše oceňovaného pozemku vč. příslušenství může oscilovat nad střední hranicí uvažovaného cenového rozpětí tj. Parcela č. 186/30 orná půda 18,- Kč/m 2 x 6091 m 2 = ,- Kč 2.3 Rekapitulace Cena zjištěná Zemědělský pozemek ( 6 ) Parcela č. 186/30 orná půda ( 6 odst. 1-4 ) ,66 Kč Cena zjištěná oceňovaných nemovitostí ke dni odhadu celkem ,66 Kč Cena zjištěná spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/2 oceňovaných nemovitostí ke dni odhadu celkem ,83 Kč Zaokrouhlení + 2,17 Kč Cena zjištěná spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/2 oceňovaných nemovitostí ke dni odhadu celkem zaokrouhlená ,- Kč

9 9 Cena nemovitých věcí tj. spoluvlastnického podílu ve výši id 1/2 pozemku parcela č. 186/30 - orná půda zapsaného na LV 510 pro katastrální území a obec Radimovice u Želče evidovaného u Katastrálního úřadu pro Jihočeský kraj, Katastrální pracoviště Tábor zjištěná podle vyhlášky č. 441/2013 Sb., ve znění novel o provedení některých ustanovení zákona č. 151/1997 Sb. o oceňování majetku a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů (oceňovací vyhláška ) činí ke dni odhadu ,- Kč slovy : třicetsedmtisíctřistačtyřicetkorunčeských Cena obvyklá Parcela č. 186/30 orná půda ,- Kč Obvyklá cena oceňovaných nemovitostí ke dni odhadu celkem ,- Kč Obvyklá cena spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/2 oceňovaných nemovitostí ke dni odhadu celkem ,- Kč Zaokrouhlení ,- Kč Obvyklá cena spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/2 oceňovaných nemovitostí ke dni odhadu stanovená znalcem ,- Kč Závěr : 1. Obvyklá cena nemovitých věcí tj. spoluvlastnického podílu ve výši id 1/2 pozemku parcela č. 186/30 - orná půda zapsaného na LV 510 pro katastrální území a obec Radimovice u Želče evidovaného u Katastrálního úřadu pro Jihočeský kraj, Katastrální pracoviště Tábor odhadnutá dle zákona č. 151/1997 Sb. o oceňování majetku ve znění pozdějších předpisů a dle 22 zákona č. 219/2000 Sb. v platném znění činí ke dni odhadu slovy : padesáttisíckorunčeských ,- Kč 2. Závady či jednotlivá práva, kromě omezení vlastnického práva vedeného v katastru nemovitostí, nejsou znalci známa, nebyly znalci povinnými sděleny a dle zjištění se znalce nevyskytují. Hodnota zástavního práva není v odhadnuté obvyklé ceně zohledněna. v Českých Budějovicích dne Ing. Michal Sirový Příloha : 1x fotodokumentace 1x kopie výpisu z KN, LV 510, strana 1,4 1x kopie mapy

10 10 ZNALECKÁ DOLOŽKA Znalecký posudek jsem podal jako znalec jmenovaný rozhodnutím Předsedy krajského soudu v Českých Budějovicích ze dne 2.června 1999 č.j. Spr. 823/99 pro základní obor ekonomika, odvětví ceny a odhady, zvláštní specializace oceňování nemovitostí. Znalecký úkon je zapsán pod pořadovým číslem /16 znaleckého deníku. Znalečné a náhradu nákladů účtuji podle přiložené likvidace na základě dokladu číslo 09/16. CERTIFIKÁT QEN Znalec je držitelem certifikátu QEN - expert v oboru ekonomika odvětví ceny a odhady nemovitostí vydaný Certifikačním orgánem Ústavu soudního inženýrství v Brně dne pod č.95/107/qen/2014-re. České Budějovice 23. února 2016 Ing. Michal Sirový

11 11 FOTODOKUMENTACE parcela č. 186/30

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2479 09/15. / dodatek č. 1 - ocenění spoluvlastnického podílu /

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2479 09/15. / dodatek č. 1 - ocenění spoluvlastnického podílu / Ing. Michal Sirový, Jírovcova 1621/19, 370 01 České Budějovice tel. : + 420 603 77 603 1 mail.: info@posudkyodhady.cz www.posudkyodhady.cz ZNALECKÝ POSUDEK č. 2479 09/15 / dodatek č. 1 - ocenění spoluvlastnického

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13 Ing. Michal Sirový, Jírovcova 1621/19, 370 01 České Budějovice tel. : + 420 603 77 603 1 mail.: info@posudkyodhady.cz www.posudkyodhady.cz ZNALECKÝ POSUDEK č. 2220 65/13 - o obvyklé ceně nemovitostí tj.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2014

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2014 ZNALECKÝ POSUDEK č. 768-55/2014 O stanovení ceny v místě a čase obvyklé - pozemku p.č.1315 - LV č. 375, vč. příslušenství v obci Bory, k.ú. Horní Bory. Objednatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Brno

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /09

ZNALECKÝ POSUDEK. č /09 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1448-19/09 - stanovení obvyklé ceny spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/2 pozemku parcela č. 1163/13 trvalý travní porost s příslušenstvím vedený na LV č. 1021 v katastrálním území

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. katastrální území Branišovice u Ratiboře obec Chyšky okres Písek

ZNALECKÝ POSUDEK. katastrální území Branišovice u Ratiboře obec Chyšky okres Písek ZNALECKÝ POSUDEK č. 6926-146/2014 o zjištění obvyklé ceny pozemkové parcely č. kat. 1467 v Chyškách katastrální území Branišovice u Ratiboře obec Chyšky okres Písek Posudek vyžádal: Exekutorský úřad Beroun

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13 Ing. Michal Sirový, Jírovcova 1621/19, 370 01 České Budějovice tel. : + 420 603 77 603 1 mail.: info@posudkyodhady.cz www.posudkyodhady.cz ZNALECKÝ POSUDEK č. 2329 174/13 o obvyklé ceně nemovitostí tj.

Více

Znalecký posudek číslo 192/20/2015

Znalecký posudek číslo 192/20/2015 Znalecký posudek číslo 192/20/2015 o ceně nemovité věci pozemek označený jako pozemková parcela č. 1086 v katastrálním území Pohřebačka, v obci Opatovice nad Labem. Objednatel : Exekutorský úřad Třebíč

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 175/14

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 175/14 ZNALECKÝ POSUDEK č. 175/14 o obvyklé ceně nemovitých věcí - pozemku p. č. 2698, 2701/5 a 2701/10, zapsaných LV číslo 89, katastrální území Drysice, obec Drysice, okres Vyškov a ocenění jednotlivých práv

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2010

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2010 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3115-281/2010 o ceně nemovitostí - stanovení ceny obvyklé pozemků par.č.1570/12, par.č.1575/11 a par.č.2106, v k.ú. Tečovice. Nemovitosti - pozemky jsou zapsány na LV č. 804 pro k.ú.

Více

Znalecký posudek č /17

Znalecký posudek č /17 Znalecký posudek č. 6576-116/17 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/3 na pozemcích parc. č. 73, parc. č. 74, parc. č. 75, parc. č. 77/1, parc. č. 78 a parc. č. 488/9,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2010

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2010 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3063-229/2010 o ceně nemovitostí - stanovení ceny obvyklé pozemku par.č. st.250 - zastavěná plocha a nádvoří a pozemku par.č. st.245/3 - zastavěná plocha a nádvoří, vše v k.ú. Tlumačov

Více

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č. 108/2015. O ceně pozemků parc. č. 517/8, 520/5 a 521/4 v k.ú. Svinařov u Kladna, obec Svinařov, okr. Kladno.

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č. 108/2015. O ceně pozemků parc. č. 517/8, 520/5 a 521/4 v k.ú. Svinařov u Kladna, obec Svinařov, okr. Kladno. - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 108/2015 O ceně pozemků parc. č. 517/8, 520/5 a 521/4 v k.ú. Svinařov u Kladna, obec Svinařov, okr. Kladno. Objednatel znaleckého posudku: Eurodražby.CZ a.s., Čimická 780/61,

Více

Znalecký posudek č /16

Znalecký posudek č /16 Znalecký posudek č. 6423-404/16 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/3 na pozemku parc. č. 442/2 a parc. č. 1279/2, obci Horšovský Týn, katastrální území Semošice, zapsané

Více

Znalecký posudek č /14

Znalecký posudek č /14 Znalecký posudek č. 5526-283/14 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/5 na pozemcích parc. č. 1210/1, parc. č. 1210/4, parc. č. 1269/63 a parc. č. 1269/69, v obci Prachatice,

Více

Znalecký posudek č /16

Znalecký posudek č /16 Znalecký posudek č. 6171-153/16 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/2 na pozemcích ve zjednodušené evidenci - parcely původ Pozemkový katastr (PK) parc. č. 283/1, parc.

Více

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 69/2014

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 69/2014 Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 69/2014 O obvyklé ceně podílu 1/8 nemovitosti - pozemků parc.č. 1989/7, 1990/15, 1990/16, 1990/31, 1990/33, 1997/3 vše v katastrálním území Sadská, obec Sadská,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1150/2/17. o ceně pozemků č. 1309/16 a č. 2582/17, které se nachází v katastrálním území Vítkov v obci Vítkov v okrese Opava

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1150/2/17. o ceně pozemků č. 1309/16 a č. 2582/17, které se nachází v katastrálním území Vítkov v obci Vítkov v okrese Opava ZNALECKÝ POSUDEK č. 1150/2/17 o ceně pozemků č. 1309/16 a č. 2582/17, které se nachází v katastrálním území Vítkov v obci Vítkov v okrese Opava Objednavatel znaleckého posudku: Účel znaleckého posudku:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 09

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 09 ZNALECKÝ POSUDEK č. 296-2726 / 09 o obvyklé ceně nemovitostí, a to pozemků parc.č. 1705/4, 1704/5, 1725/2, 2422/57 a 2458/2 v k.ú. Česká Ves, obec Česká Ves, okres Jeseník. Objednatel posudku: Exekutorský

Více

Znalecký posudek - Ocenění nemovitostí č. 49/2011

Znalecký posudek - Ocenění nemovitostí č. 49/2011 Znalecký posudek - Ocenění nemovitostí č. 49/2011 O obvyklé ceně nemovitosti - pozemků parc.č. 1/1, 2, 7/2 vše v katastrálním území Dolní Marklovice, obec Petrovice u Karviné, okres Karviná, zapsáno na

Více

Znalecký posudek č /16

Znalecký posudek č /16 Znalecký posudek č. 6424-405/16 O obvyklé ceně nemovité věci - pozemků parc. č. 4120/174, parc. č. 4120/198 a parc. č. 4120/201, v obci Bukovany, katastrální území Bukovany u Týnce nad Sázavou, zapsaných

Více

Znalecký posudek č /15

Znalecký posudek č /15 Znalecký posudek č. 5787-169/15 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 11/24 na pozemcích parc. č. 1021/15 a parc. č. 1117, v obci Oleška, katastrální území Brník, zapsaných

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 78/2010

ZNALECKÝ POSUDEK č. 78/2010 ZNALECKÝ POSUDEK č. 78/2010 o obvyklé ceně nemovitosti - pozemku ve zjednodušené evidenci parcely původ Přídělový plán nebo jiný podklad (GP) p.č. 1605 zapsané na listu vlastnictví č. 142 v katastrálním

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 09

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 09 ZNALECKÝ POSUDEK č. 281-2711 / 09 o obvyklé ceně spoluvlastnického podílu o velikosti 1/44 na nemovitostech, a to pozemcích parc.č. 1309/11, 2551/2, 2552/1, 2553/5, 2553/6, 2554/6, 2554/7, 2563/2, 2570/9

Více

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č /2016

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č /2016 - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 2943-255/2016 o odhadu ceny obvyklé pozemků parc.č. 1166/2 a parc.č. 1167/2, v k.ú. Žádovice, obci Žádovice, okrese Hodonín (LV 826) Objednatel posudku: Soudní exekutor JUDr.

Více

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č /2016

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č /2016 - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 3115-427/2016 o odhadu ceny obvyklé pozemků parc.č. 355/9, parc.č. 413/5, parc..č 413/6, parc.č. 413/8, parc.č. 413/32, parc.č. 413/33, parc.č. 413/34, parc.č. 413/35, parc.č.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2011

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2011 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3172-50/2011 o ceně nemovitosti - stanovení ceny obvyklé pozemku par.č. 3723/27, v k.ú. a obci Zlín. Nemovitost - pozemek je zapsán v Katastru nemovitostí na LV č. 20470 pro k.ú. a

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. Stanovení obvyklé ceny nemovitosti

ZNALECKÝ POSUDEK. Stanovení obvyklé ceny nemovitosti č.vyhotovení : 1 č.j. 482/2015-N ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 1424-29/2015 o ceně pozemků parc.č. 209/1, 214/1, 217/1 vedených ve zjednodušené evidenci pozemkového katastru (PK) zapsaných na LV č. 651 pro k.ú.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 659-78-2014. Karlovarská 7 252 61 Jeneč

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 659-78-2014. Karlovarská 7 252 61 Jeneč ZNALECKÝ POSUDEK č. 659-78-2014 O ceně pozemků parc.č.269, 273, 275, 276, 277, 280, 282, PK č.183, PK č.184, zapsaných na LV č. 8 v KÚ 759708 Milčice u Sušice, obec Sušice, okres Klatovy Objednatel znaleckého

Více

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 13/2016

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 13/2016 Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 13/2016 O obvyklé ceně podílu 1/175 nemovitosti - pozemků parc.č. 152/1, 228/28, 488/2, 732/2, 738/11 v katastrálním území Ves Rudoltice, obec Slezské Rudoltice,

Více

Znalecký posudek č. 5724-106/15

Znalecký posudek č. 5724-106/15 Znalecký posudek č. 5724-106/15 O obvyklé ceně nemovité věci - pozemků parc. č. 567, parc. č. 584/1, parc. č. 585/2 a parc. č. 607, v obci Choustník, katastrální území Předboř u Choustníku, zapsaných u

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 156/14

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 156/14 ZNALECKÝ POSUDEK č. 156/14 o obvyklé ceně podílu id. 1/4 na nemovité věci - pozemku p.č. 221/32 - orná půda, zapsané na LV 335, katastrální území Skrbeň, obec Skrbeň, okres Olomouc a ocenění jednotlivých

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č

ZNALECKÝ POSUDEK. č ZNALECKÝ POSUDEK č. 587-6-2014 O ceně pozemků parc.č.122/19,2307, 2608, 2769 a 2840/5 zapsaných na LV č. 18 v KÚ 676411 Křivsoudov, obec Křivsoudov, okres Benešov. Objednatel znaleckého posudku: Účel znaleckého

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4633/16. O ceně nemovitostí zapsaných na LV č. 321 pro katastrální území a obec Netřebice, okres Český Krumlov.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4633/16. O ceně nemovitostí zapsaných na LV č. 321 pro katastrální území a obec Netřebice, okres Český Krumlov. ZNALECKÝ POSUDEK č. 4633/16 O ceně nemovitostí zapsaných na LV č. 321 pro katastrální území a obec Netřebice, okres Český Krumlov. Objednatel posudku: Účel posudku: Mgr. Martin Slavata soudní exekutor

Více

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 196/2014

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 196/2014 Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 196/2014 O obvyklé ceně nemovitosti - pozemku parc.č. 3864 v katastrálním území Lukavice v Čechách, obec Lukavice, okres Ústí nad Orlicí, zapsáno na LV č. 442.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 6/ O ceně id. 1/3 pozemků p.č. 1220/107 a 2363 v k.ú. Kněževes u Rakovníka, obec Kněževes, okr. Rakovník.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 6/ O ceně id. 1/3 pozemků p.č. 1220/107 a 2363 v k.ú. Kněževes u Rakovníka, obec Kněževes, okr. Rakovník. - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 6/2017 O ceně id. 1/3 pozemků p.č. 1220/107 a 2363 v k.ú. Kněževes u Rakovníka, obec Kněževes, okr. Rakovník. Objednavatel znaleckého posudku: Soudní exekutor JUDr. Ondřej Mareš,

Více

Znalecký posudek č. 818

Znalecký posudek č. 818 Znalecký posudek č. 818 o ceně obvyklé pozemek parc.č. 430/9 ( orná půda ) v kat. území Jeviněves, obec Jeviněves, okres Mělník, zapsáno na LV 304. Objednatel posudku: JUDr. Milan Suchánek Exekutorský

Více

Znalecký posudek č /16

Znalecký posudek č /16 Znalecký posudek č. 6361-342/16 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 37/100 na pozemku parc. č. 2155/6, obci Brandýs nad Labem - Stará Boleslav, katastrální území Stará Boleslav,

Více

Znalecký posudek č /16

Znalecký posudek č /16 Znalecký posudek č. 6448-429/16 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/16 na pozemcích parc. č. 992/11, parc. č. 993/10, parc. č. 997/5 a parc. č. 1006/32, v obci Praha,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1428-144/08

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1428-144/08 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1428-144/08 o stanovení obvyklé ceny pozemku st. parcela č. 124 zastavěná plocha a nádvoří v katastrálním území Malčice-Osek, v obci Přídolí evidovaný u Katastrálního úřadu pro Jihočeský

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 135/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 135/15 ZNALECKÝ POSUDEK č. 135/15 o obvyklé ceně nemovitých věcí - pozemku p.č. 400/32, zapsaných na LV 998, katastrální území Velká Dobrá, obec Velká Dobrá, okres Kladno a ocenění jednotlivých práv a závad spojených

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č

ZNALECKÝ POSUDEK č - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 3522 54-18 o obvyklé ceně nemovitých věcí poz. parc. čís. 36/39 orná půda, 36/46 orná půda, 44 orná půda, 46/2 trvalý travní porost, 46/3 trvalý travní porost, 46/4 trvalý travní

Více

Znalecký posudek č. ZP-1917

Znalecký posudek č. ZP-1917 Znalecký posudek č. ZP-1917 o ceně obvyklé spoluvlastnický podíl ve výši 3/4 na pozemku parc. č. 899/5 ( trvalý travní porost ) a pozemky ve zjednodušené evidenci č. 980, 981, 1059, 1060, 1061, 1062/2,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. soudní exekutor Slévárenská 410/ Ostrava-Mariánské Hory. pro účely exekučního řízení 024 EX 3975/10-117

ZNALECKÝ POSUDEK. soudní exekutor Slévárenská 410/ Ostrava-Mariánské Hory. pro účely exekučního řízení 024 EX 3975/10-117 ZNALECKÝ POSUDEK č. 167-3212/11 o obvyklé ceně pozemků parc.č. 1029/11 a 1037 (PK), v k.ú. Kvítkovice u Otrokovic, okres Zlín. Objednatel posudku: Mgr. Pavla Fučíková soudní exekutor Slévárenská 410/14

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 10-2750 / 10

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 10-2750 / 10 ZNALECKÝ POSUDEK č. 10-2750 / 10 o obvyklé ceně pozemků ve zjednodušené evidenci parcely původního Pozemkového katastru (PK) parc.č. 287, 317, 2814, 2815, 2831, 2860, 2929 a 3346 v k.ú. Police u Valašského

Více

Znalecký posudek č. 649/2010

Znalecký posudek č. 649/2010 Znalecký posudek č. 649/2010 o ceně obvyklé pozemku parc.č. 644/3 - zahrada s příslušenstvím ( travní porost, oplocení, stromy ), k.ú Horní Kamenice, obec Česká Kamenice, okres Děčín. Objednatel posudku:

Více

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č /2016

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č /2016 - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 2939-251/2016 o odhadu ceny obvyklé pozemků parc.č. 2961 a parc.č. 4623/1, v k.ú. Sudoměřice, obci Sudoměřice, okresu Hodonín (LV 687) Objednatel posudku: Soudní exekutor Mgr.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 623-42-2014

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 623-42-2014 ZNALECKÝ POSUDEK č. 623-42-2014 O ceně pozemků parc.č.734/23, 271/23, zapsaných na LV č. 384 v KÚ 767671 Točník u Klatov, obec Klatovy, okres Klatovy Objednatel znaleckého posudku: Účel znaleckého posudku:

Více

Znalecký posudek číslo 4502-42/14

Znalecký posudek číslo 4502-42/14 Znalecký posudek číslo 4502-42/14 O ceně nemovitých věcí Pozemky zapsané na LV č. 21 Olomouc Katastrální území: Topolany u Olomouce Okres: Olomouc O B V Y K L Á T R Ž N Í C E N A Objednatel znaleckého

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 222-3267/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 743/4 (GK) v k.ú. Hlavnice, obec Hlavnice, okr. Opava.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 222-3267/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 743/4 (GK) v k.ú. Hlavnice, obec Hlavnice, okr. Opava. ZNALECKÝ POSUDEK č. 222-3267/11 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 743/4 (GK) v k.ú. Hlavnice, obec Hlavnice, okr. Opava. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 133/17

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 133/17 ZNALECKÝ POSUDEK č. 133/17 o obvyklé ceně podílu id. 1/8 na nemovitých věcech - pozemku p. č. 255/2, 256/4, 258/1, 258/2, 268, 269, 276/7, 276/8, 276/9, 276/10, 276/11, 276/16 a 276/21, zapsaných na LV

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 3400/2016

ZNALECKÝ POSUDEK č. 3400/2016 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3400/2016 o ceně nemovitých věcí v katastrálním území Trboušany, obec Trboušany, okres Brno-venkov: pozemků parc. č. 387/31, 387/32, 454/107, 454/110 Objednatel posudku: Účel posudku:

Více

Znalecký posudek č

Znalecký posudek č Znalecký posudek č. 655-46-2013 O ceně nemovitostí pozemku par. č. 3002/30, 3002/31, 3181/1, 3181/2, 3182/9 v katastrálním území Staré Hamry 2, obci Ostravice, okres Frýdek-Místek, zapsaných na listě vlastnictví

Více

Znalecký posudek - Ocenění nemovitostí č. 159/2010

Znalecký posudek - Ocenění nemovitostí č. 159/2010 Znalecký posudek - Ocenění nemovitostí č. 159/2010 O obvyklé ceně: a) podílu 1/4 na nemovitosti - pozemku parc.č. St. 31 a pozemků vedených ve zjednodušené evidenci - parcely původ Pozemkový katastr (PK)

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 15

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 15 1 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3.524-64 / 15 o obvyklé ceně podílu 1/36 nemovitých věcí ZPF pozemků parc.č.2794/93, 2886/6, 2888/5 dle LV 754 pro k.ú.mohelnice, obec Mohelnice, se všemi součástmi a příslušenstvím,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 176/16

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 176/16 ZNALECKÝ POSUDEK č. 176/16 o obvyklé ceně nemovitých věcí - pozemku p.č. 2044, zapsaných na LV 10200, katastrální území Žatec, obec Žatec, okres Louny a ocenění jednotlivých práv a závad spojených s oceňovanými

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2411 66/14. dodatek č. 1

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2411 66/14. dodatek č. 1 Ing. Michal Sirový, Jírovcova 1621/19, 370 01 České Budějovice tel. : + 420 603 77 603 1 mail.: info@posudkyodhady.cz www.posudkyodhady.cz ZNALECKÝ POSUDEK č. 2411 66/14 dodatek č. 1 o stanovení obvyklé

Více

Znalecký posudek č. ZP-2919

Znalecký posudek č. ZP-2919 Znalecký posudek č. ZP-2919 o ceně obvyklé spoluvlastnický podíl ve výši 1/2 na pozemcích parc. č. 3849/52 ( ostatní plocha ), pozemek parc.č. 4428/3 ( zahrada ), pozemek parc.č. 4431/1 ( orná půda ),

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1439 09/09

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1439 09/09 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1439 09/09 o stanovení obvyklé ceny pozemku katastru nemovitostí parcela č. 501 orná půda v katastrálním území a v obci Libníč evidované u Katastrálního úřadu pro Jihočeský kraj, Katastrální

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 3411/2016

ZNALECKÝ POSUDEK č. 3411/2016 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3411/2016 o ceně nemovitých věcí v katastrálním území Syrovice, obec Syrovice, okres Brno-venkov: pozemků parc. č. 4980, 4981 Objednatel posudku: Účel posudku: Posudek vypracoval: Soudní

Více

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č /2017

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č /2017 - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 3936-532/2017 o odhadu ceny obvyklé: spoluvlastnického podílu ve výši 1/5 na pozemcích parc.č. 348/7, parc.č. 351/3, parc.č. 351/18, parc.č. 352/9, parc.č. 358/2, parc.č. 384/5,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 33/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 33/15 ZNALECKÝ POSUDEK č. 33/15 o obvyklé ceně podílu id. 1/4 na nemovitých věcech - pozemku p. č. 27/13, LV číslo 45, podílu id. 1/4 na nemovitých věcech - pozemku p. č. 27/14 a 838, LV číslo 310, katastrální

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13 ZNALECKÝ POSUDEK č. 2546-145/13 o ceně nemovitosti pozemků parcela č. 467/1 PK a p.č. 467/2 PK, katastrální území Krumsín, obec Krumsín, okres Prostějov. Objednatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad

Více

Znalecký posudek č. 2008/316

Znalecký posudek č. 2008/316 Znalecký posudek č. 2008/316 O ceně nemovitosti: Pozemek, parcela č. 538, v katastrálním území Vrahovice, obec, okres, kraj Olomoucký. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava JUDr. Milan Vlha, soudní

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /12. Ing. Radim Opletal Pavelčákova Olomouc. Č.j.: 057EX 2694/08

ZNALECKÝ POSUDEK. č /12. Ing. Radim Opletal Pavelčákova Olomouc. Č.j.: 057EX 2694/08 ZNALECKÝ POSUDEK č. 2331-68/12 o ceně nemovitosti pozemků parcela č. 1402/64 a 1405/86 ostatní plocha a p.č. 4265 a 4391 vinice, katastrální území Sudoměřice, obec Sudoměřice, okres Hodonín. Objednatel

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11 ZNALECKÝ POSUDEK č. 6-3051/11 o obvyklé ceně spoluvlastnického podílu o velikosti ¼ na pozemku parc.č. 445/2, v k.ú. Předmostí, obec Přerov, okr. Přerov. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 307/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 307/15 ZNALECKÝ POSUDEK č. 307/15 o obvyklé ceně podílu id. 1/8 na nemovité věci - pozemku p.č. 421/146 - orná půda, zapsané na LV číslo 46, katastrální území Hůry, obec Hůry, okres České Budějovice a ocenění

Více

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č /2016

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č /2016 - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 2971-283/2016 a) o ceně spoluvlastnického podílu ve výši 1/3 na pozemku parc.č. 893/60, v katastrálním území Dražůvky, obci Dražůvky, okrese Hodonín (LV č.181) b) o odhadu ceny

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 229/14

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 229/14 ZNALECKÝ POSUDEK č. 229/14 o obvyklé ceně podílu id. 1/3 na nemovité věci - pozemku p. č. 956 - orná půda, zapsané na LV číslo 294, katastrální území Roudná nad Lužnicí, obec Roudná, okres Tábor a ocenění

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13. Č.j.: 169EX 1929/11

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13. Č.j.: 169EX 1929/11 ZNALECKÝ POSUDEK č. 2469-68/13 o ceně nemovitosti pozemku parcela č. 2601/65 orná půda, katastrální území Bučovice, obec Bučovice, okres Vyškov. Objednatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Brno-Město,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2571-170/13 A. NÁLEZ

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2571-170/13 A. NÁLEZ ZNALECKÝ POSUDEK č. 2571-170/13 o ceně nemovitosti pozemků parcela č. 321/9 orná půda, katastrální území Chrudichromy, obec Chrudichromy, okres Blansko, parcela č. 191/7 orná půda, katastrální území Bačov,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /16. o obvyklé ceně nemovitosti, a to pozemku parc.č. st. 514/2 v k.ú. Zábřeh-Hulváky, obec Ostrava, okres Ostrava-město.

ZNALECKÝ POSUDEK. č /16. o obvyklé ceně nemovitosti, a to pozemku parc.č. st. 514/2 v k.ú. Zábřeh-Hulváky, obec Ostrava, okres Ostrava-město. ZNALECKÝ POSUDEK č. 127-4316/16 o obvyklé ceně nemovitosti, a to pozemku parc.č. st. 514/2 v k.ú. Zábřeh-Hulváky, obec Ostrava, okres Ostrava-město. Objednatel posudku: Dražebník Ostravská aukční síň s.r.o.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 68/14

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 68/14 ZNALECKÝ POSUDEK č. 68/14 o obvyklé ceně nemovité věci - pozemku p.č. 746/3 - vodní plocha, vodní nádrž umělá, LV číslo 595, katastrální území Košetice, obec Košetice, okres Pelhřimov a ocenění jednotlivých

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 11/16

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 11/16 ZNALECKÝ POSUDEK č. 11/16 o obvyklé ceně podílu id. 22/25 na nemovité věci - pozemku p.č. 892 - orná půda, zapsané na LV číslo 519, katastrální území Klobuky, obec Klobuky, okres Kladno a ocenění jednotlivých

Více

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č /2017

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č /2017 - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 3912-508/2017 o odhadu ceny obvyklé: spoluvlastnického podílu ve výši 1/2 na pozemku parc.č. 2742/3, vše v katastrálním území Spálov, obci Spálov, okres Nový Jičín (LV č.495)

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 213-3258/11. o obvyklé ceně pozemků parc.č. 5002 a 5833 v k.ú. Ořechov, obec Ořechov, okres Brno-venkov. Objednatel posudku:

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 213-3258/11. o obvyklé ceně pozemků parc.č. 5002 a 5833 v k.ú. Ořechov, obec Ořechov, okres Brno-venkov. Objednatel posudku: ZNALECKÝ POSUDEK č. 213-3258/11 o obvyklé ceně pozemků parc.č. 5002 a 5833 v k.ú. Ořechov, obec Ořechov, okres Brno-venkov. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 331/16

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 331/16 ZNALECKÝ POSUDEK č. 331/16 o obvyklé ceně podílu id. 1/2 na nemovitých věcech - pozemku p.č. 3992 a 3993, zapsaných na LV 317, katastrální území Hřivínův Újezd, obec Hřivínův Újezd, okres Zlín a ocenění

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 15

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 15 1 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3.475-15 / 15 o obvyklé ceně nemovitých věcí - pozemku ZPF parc.č.488 dle LV 252 pro k.ú.odrlice, obec Senice na hané, okres Olomouc, se všemi součástmi a příslušenstvím, právy, věcnými

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 44-3089/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 582/11 v k.ú. Vřesina u Opavy, obec Vřesina, okr. Opava.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 44-3089/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 582/11 v k.ú. Vřesina u Opavy, obec Vřesina, okr. Opava. ZNALECKÝ POSUDEK č. 44-3089/11 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 582/11 v k.ú. Vřesina u Opavy, obec Vřesina, okr. Opava. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Jiří Král - soudní exekutor Poděbradova

Více

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 69/2016

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 69/2016 Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 69/2016 O obvyklé ceně nemovitosti - pozemku parc.č. 3090 v katastrálním území Těšetice u Znojma, obec Těšetice, okres Znojmo, zapsáno na LV č. 32. Postup při

Více

Znalecký posudek č. 371/19/2016

Znalecký posudek č. 371/19/2016 Znalecký posudek č. 371/19/2016 Ceny obvyklé spoluvlastnického podílu v míře 115/2000 na pozemku p.č.538 v katastrálním území Chudeřín u Litvínova (okres Most). Objednatel posudku: Mgr. Miloš Dvořák Zahradní

Více

č /2017 Posudek vyžádal: Exekutorský úřad Brno město, JUDr.Karel Urban, soudní exekutor, Minská 54, Brno, IČ ze dne 17.3.

č /2017 Posudek vyžádal: Exekutorský úřad Brno město, JUDr.Karel Urban, soudní exekutor, Minská 54, Brno, IČ ze dne 17.3. Z n a l e c k ý p o s u d e k č. 3859-79/2017 Ocenění nemovitosti ideální ¼ pozemkových parcel vedených ve zjednodušené evidenci parcely původ Přídělový plán p.č. 274/19, 274/36 a 426/5 v druhu pozemku

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 194/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 194/15 ZNALECKÝ POSUDEK č. 194/15 o obvyklé ceně nemovitostí - pozemku p.č. 2648/2 a 2674/13, zapsaných na LV číslo 6, katastrální území Lenešice, obec Lenešice, okres Louny a ocenění jednotlivých práv a závad

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11 ZNALECKÝ POSUDEK č. 80-3125/11 o obvyklé ceně spoluvlastnického podílu o velikosti 10/20 na pozemcích parc.č. St. 9 a 56 v k.ú. Malá Véska, obec Staré Město, okr. Bruntál. Objednatel posudku: Exekutorský

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č B /2014. o ceně nemovitosti - zemědělského pozemku p.č.505/6 v k.ú. Nečichy, obec Louny.

ZNALECKÝ POSUDEK. č B /2014. o ceně nemovitosti - zemědělského pozemku p.č.505/6 v k.ú. Nečichy, obec Louny. ZNALECKÝ POSUDEK č. 03250-0109 B /2014 o ceně nemovitosti - zemědělského pozemku p.č.505/6 v k.ú. Nečichy, obec Louny. Objednatel znaleckého posudku: Účel znaleckého posudku: JUDr. Mgr. Martina Jinochová

Více

Znalecký posudek č. 806

Znalecký posudek č. 806 Znalecký posudek č. 806 o ceně obvyklé na pozemcích parc. č. 1011/14 ( trvalý travní porost ) a pozemek parc. č. 1469/12 ( ostatní plocha ) v kat. území Krč u Protivína, obec Protivín, okres Písek, zapsáno

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1665/109/17

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1665/109/17 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1665/109/17 o ceně pozemků p.č.1638/252, p.č.3299/234, p.č.3299/235, p.č.3300/8, p.č.3301/96 v k.ú. Kunovice u Uherského Hradiště, obec Kunovice, okres Uherské Hradiště Objednavatel

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 746/216/2011

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 746/216/2011 ZNALECKÝ POSUDEK č. 746/216/2011 o ceně obvyklé pozemku PK č. 3233/1 k.ú. Želetava, obec Želetava, zapsáno na LV č. 236 u Katastrálního úřadu pro Vysočinu, KP Moravské Budějovice. Objednatel posudku: Účel

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 571/28/2015

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 571/28/2015 ZNALECKÝ POSUDEK č. 571/28/2015 O ceně spoluvlastnického podílu ve výši 1/4 celku nemovité věci - pozemky zapsané na LV 28 pro katastrální území Kunčina, obec Kunčina, okres Svitavy. Objednatel znaleckého

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 114-3159/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 783/1, v k.ú. Metylovice, obec Metylovice, okr. Frýdek-Místek.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 114-3159/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 783/1, v k.ú. Metylovice, obec Metylovice, okr. Frýdek-Místek. ZNALECKÝ POSUDEK č. 114-3159/11 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 783/1, v k.ú. Metylovice, obec Metylovice, okr. Frýdek-Místek. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 245/13

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 245/13 ZNALECKÝ POSUDEK č. 245/13 o obvyklé ceně podílu id. 1/2 na nemovitostech - pozemku p.č. 6185/2 - PK, 644 - PK, LV číslo 410, katastrální území Molenburk, obec Vysočany, okres Blansko a ocenění jednotlivých

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4560. Školní 384 27033 Jesenice

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4560. Školní 384 27033 Jesenice ZNALECKÝ POSUDEK č. 4560 odhad obvyklé ceny bytové jednotky č. 361/4 v domě s bytovými jednotkami ve vlastnictví č.p. 361 na pozemku parc. č. st. 389/1 včetně spoluvlastnického podílu na budově a na pozemcích

Více

Znalecký posudek č. 1620/10

Znalecký posudek č. 1620/10 Ing. Martina Schulmeisterová znalec jmenovaný rozhodnutím Krajského soudu v Ostravě dne 25.06.1999,č.j.: Spr 1946/99 pro základní obor ekonomika, stavebnictví, odvětví ceny a odhady nemovitostí, stavby

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /16. o obvyklé ceně nemovitosti, a to pozemku parc.č v k.ú. Zábřeh nad Odrou, obec Ostrava, okres Ostrava-město.

ZNALECKÝ POSUDEK. č /16. o obvyklé ceně nemovitosti, a to pozemku parc.č v k.ú. Zábřeh nad Odrou, obec Ostrava, okres Ostrava-město. ZNALECKÝ POSUDEK č. 133-4322/16 o obvyklé ceně nemovitosti, a to pozemku parc.č. 4416 v k.ú. Zábřeh nad Odrou, obec Ostrava, okres Ostrava-město. Objednatel posudku: Dražebník Ostravská aukční síň s.r.o.

Více

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č /2016

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č /2016 - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 2718-30/2016 o odhadu ceny obvyklé (spoluvlastnického podílu ve výši 1/4) na pozemku parc.č. 6117, v k.ú. Únanov, obci Únanov, okrese Znojmo (LV 699) Objednatel posudku: Soudní

Více

Znalecký posudek č. ZP-2925

Znalecký posudek č. ZP-2925 Znalecký posudek č. ZP-2925 o ceně obvyklé spoluvlastnický podíl ve výši 1/2 na pozemcích st. parc.č. 1882 ( zastavěná plocha a nádvoří ), pozemek parc.č. 265/52 ( ostatní plocha ), pozemek parc.č. 265/53

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 09

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 09 ZNALECKÝ POSUDEK č. 6 2436 / 09 o obvyklé ceně nemovitostí, a to pozemků parc.č. 561, 562, 570, 660, v k.ú. Podolí u Přerova, obec Podolí, okres Přerov a pozemku parc.č. 598 parcela zjednodušené evidence,

Více

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č /2016

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č /2016 - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 2852-164/2016 o odhadu ceny obvyklé (spoluvlastnického podílu ve výši ½) pozemku parc.č. 509/71, v k.ú. Nový Jičín-Horní Předměstí, obci Nový Jičín, okresu Nový Jičín (LV 4736)

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 164/14. soudní exekutor Hradecká 3 130 00 Praha 3. Účel znaleckého posudku: Zjištění ceny nemovitých věcí č.j. 132 EX 23124/09-32

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 164/14. soudní exekutor Hradecká 3 130 00 Praha 3. Účel znaleckého posudku: Zjištění ceny nemovitých věcí č.j. 132 EX 23124/09-32 ZNALECKÝ POSUDEK č. 164/14 o obvyklé ceně nemovitých věcí - podílu id. 1/12 na pozemku p.č. 3393/70, zapsaného na LV 52 a podílu id. 1/6 na pozemcích p.č. 2900/50, 2950/51, 2900/106, 2900/107, 2900/212,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /16

ZNALECKÝ POSUDEK. č /16 ZNALECKÝ POSUDEK č. 149-4338/16 o obvyklé ceně nemovitosti, a to pozemku parc.č. 3007/8, 3007/21, 3007/22, 3007/23, 3007/24, 3007/25, 3007/26, 3007/27, 3007/28, 3007/29, 3007/30 a 3007/31 v k.ú. Moravská

Více

Znalecký posudek číslo /16

Znalecký posudek číslo /16 Znalecký posudek číslo 4658-48/16 O ceně nemovitých věcí: Pozemky zapsané na LV č. 15 Chotoviny Katastrální území: Jeníčkova Lhota Okres: Tábor O B V Y K L Á C E N A Objednatel znaleckého posudku: EXEKUTORSKÝ

Více