Info OUN Olomouc na DUBEN 2006

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Info OUN Olomouc na DUBEN 2006"

Transkript

1 Oblastní unie neslyšících Olomouc, Jungmannova 25, Tel: , Fax: , mobil: , , SMS Zakládající člen Českomoravské jednoty neslyšících Info OUN Olomouc na DUBEN 2006 Policie ČR v okrese Olomouc od 1. března 2006 nabízí možnost neslyšícím občanům kontaktovat Policii ČR v případě potřeby pomocí textových SMS zpráv zasílaných na operační středisko, a to na dva mobilní telefony s telefonními čísly a (místo čísla 158) Je nutno zdůraznit, že tato služba je výhradně určena pro osoby, které nemohou komunikovat běžným způsobem. Do SMS napište stručně: CO? (se stalo= autonehoda, přepadení,krádež apod.) KDE (se stalo= název místa-ulice, na křižovatce 2 ulic, apod.) KDO volá? (příjmení..) Když je ÚRAZ- napište potřebuji sanitku Gratulujeme našim členům OUN- oslavencům v dubnu: Grygarová Veronika 15 let Kancelář OUN je pro Vás otevřena v pracovní dny denně od 8,00 do 18,00 hodin. Prodej baterií do sluchadel je i nadále bez čekání za 18kč/kus. Sada 6 ks 108Kč.

2 Co bylo v březnu 2006? V našich prostorách OUN proběhla přednáška a diskuse pro studenty PdF Olomouc oboru andragogika na téma Sociální služby poskytované OUN Olomouc pro dospělé osoby se SP Setkání s ředitelem Střední školy Olomouc Svatý Kopeček (Střední odborné učiliště pro smyslově postižené) panem PaedDr. Hudkem, který nám sdělil informace o stávajících a nově otevíraných oborech vhodných také pro osoby se sluchovým postižením. Dále jsme rozvinuli diskuzi o možné budoucí spolupráci a pořádání rekvalifikačních kurzů pro osoby se zdravotním postižením v naší organizaci ve spolupráci s jejich školou. Střední škola Olomouc Svatý Kopeček se bude stěhovat do nových prostor na Svatém Kopečku do bývalé školy pro děti s vadami řeči. Letáčky s nabízenými obory a kontaktní údaje jsou pro zájemce k dispozici v naší kanceláři OUN Bc. Daria Zajacová a Bc. Petr Bergmann byli za OUN Olomouc pozváni na jednání u ekonomického náměstka primátora pana Novotného, kde se projednávaly nové skutečnosti o vývoji našeho projektu (= multifunkční vzdělávací centrum pro sluchově postižené osoby) Bc. Daria Zajacová přednášela na zasedání městské části Olomouc - Hodolany o našem projektu. Zástupci městské části Hodolany souhlasí s naším projektem Bc. Daria Zajacová pracovní schůzka Komunitní plánování sociálních služeb v Olomouci Bc. Petr Bergmann účast na zasedání Rady města Olomouce, kde se projednávala naše záležitost Vytvoření multifunkčního centra pro neslyšící v Olomouci Mgr. Panská - vysvětlení pro pracovníky operačního střediska Policie ČR v Olomouci k problematice dorozumívání s neslyšícími osobami v souvislosti s nově vytvořenou službou Tísňové SMS zprávy pro neslyšící v Olomouci Bc.Daria Zajacová pracovní schůzka Komunitní plánování sociálních služeb v Olomouci od do hodin MČR v Alpském lyžování neslyšících na Pradědu Bc.Zajacová, Mgr.Panský pracovní schůzka Komunitní plánování sociálních služeb v Olomouci od do hodin Bc.Zajacová pracovní schůzka na olomouckém magistrátu - Umíme se domluvit kdy, co tam bude, jaký program atd.

3 Bc.Zajacová, Mgr.Panský- pracovní schůzka Komunitní plánování sociálních služeb v Olomouci od do hodin Stěhování skoro všech věcí ze suterénu (sklepa) budovy do sálu OUN prevence proti zatopení sklepa průsakovou vodou a vodou z kanalizace. Jednalo se o blížící se povodeň z důvodu rychlého tání sněhu a deště. Členské příspěvky na rok 2006 Vážení členové, dovolujeme si Vás upozornit, že dle stanov OUN Olomouc je potřeba uhradit členské příspěvky vždy k současnému roku, nejpozději do následujícího roku. Jinak členství v OUN Olomouc zaniká. INFO posíláme jen platícím členům OUN. Kdo nepošle členský příspěvek, bude automaticky vyřazen z databáze členů OUN Olomouc a nebude dostávat aktuální informace. Pro rok 2006 byla Valnou hromadou odsouhlasena výše členských příspěvků: Dospělí: 150,-- Kč Děti, studenti denního studia, důchodci (pobírající plný nebo starobní důchod): 100,-- Kč Dovolujeme si připomenout možné formy úhrady členských příspěvků OUN Olomouc: Osobně v kanceláři OUN denně od pondělí do pátku od 8-18 hod. Poštovní poukázkou na adresu: Oblastní unie neslyšících Olomouc, Jungmannova 25, Olomouc Bezhotovostní platbou na č. účtu /0100, variabilní symbol je Vaše RČ. Někteří z Vás asi zapomněli a ještě nezaplatili členské příspěvky, od dubna už neplatící nedostanou INFO 04/06 a další informace i související služby se vztahem ke členství v OUN Olomouc... Oznámení: na žádost dárce informujeme: Kdo má zájem o 1 kovovou postel a 6 matrací zdarma? Vhodné využití na chatu či chalupu.. Informace v kanceláři OUN.

4 Komunitní plánování sociálních služeb v Olomouci Pravidelně každý čtvrtek v měsíci březnu se zástupci OUN Olomouc zúčastňovali schůzek na přípravě 1. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce na období Co to je komunitní plánování sociálních služeb? Je to metoda, kterou je možné v jednotlivých městech plánovat sociální služby tak, aby odpovídaly místním potřebám a možnostem. Komunitní plánování je proces zjišťování potřeb a zdrojů a hledání nejlepších řešení v oblasti sociálních služeb. Výsledkem je kompromis přání a možností. Cílem je vytvořit systém sociálních služeb na místní úrovni, který odpovídá zjištěným místním potřebám, reaguje na lokální odlišnosti a zajišťuje, že finanční prostředky vynakládané na služby jsou využívány efektivně. Důraz je kladen na partnerství mezi účastníky, to znamená mezi zadavatelem (město Olomouc), poskytovatelem (nestátní neziskové organizace = mezi jinými OUN Olomouc, organizace zřizované městem, krajem, státem) a uživatelem (ten, kterému jsou soc. služby určeny, např. osoby se sluchovým postižením) sociálních služeb. Tím, že se OUN Olomouc zapojila do komunitního plánování jednak jako poskytovatel, a v osobě Mgr. Panského i jako uživatel, získala možnost aktivně se podílet na utváření celkového systému sociálních služeb, možnost prosazovat a hájit zájmy osob se sluchovým postižením. V první polovině měsíce dubna 2006 budou zpracovány cíle a opatření pro 1. komunitní plán soc. služeb (1.KPSS), v další fázi bude 1. KPSS procházet připomínkovým řízením. O dalším pokračování procesu KPSS budeme členy OUN Olomouc informovat jednak na našich společných besedách a přednáškách, jednat prostřednictvím Info OUN. Kromě komunitního plánování ve městě Olomouc se naše organizace také zapojuje do komunitního plánovaní v Olomouckém kraji. Při této příležitosti se zástupci OUN Olomouc zúčastní konference v RCO ve dnech 20. a UMÍME SE DOMLUVIT Dne proběhla na Magistrátu města Olomouce úvodní schůzka k přípravě letošního ročníku multikulturní akce Umíme se domluvit. Termín pořádání akce: místo: jako již tradičně Atletický klub TJ Milo Olomouc. Náplní tohoto ročníku bude již tradičně sport a kultura. O průběhu příprav, programu a podmínkách účasti na sportovních soutěžích budeme členy OUN Olomouc informovat průběžně.

5 UPOZORNĚNÍ!!!! S prodejcem drobného občerstvení panem M.B. byla v OUN s okamžitou platností zrušena smlouva o prodeji - porušení podmínek smlouvy a nezaplacení dlužné částky. Prodej v bufetu bude zajištěn při přednáškách a akcích OUN Bufet v OUN je k pronajmutí!!! Nájemce zaplatí předem pouze 500,-- Kč měsíčně pro OUN Olomouc (na úhradu elektřiny, vody a plynu, jiné poplatky už neplatí!) Veškerý zisk zůstává nájemci!!! Zájemci o pronájem bufetu se mohou hlásit v OUN každý pracovní den od 8 16 hodin. Nájemce případný zisk sám zdaní u příslušného FÚ. U větších akcí o víkendech bude platba dle smlouvy. Akce v OUN Olomouc duben 2006 Plánované stěhování do náhradních prostor do bývalé školy Na Hradě nakonec nebude. Zahájení stavby Multifunkčního vzdělávacího centra nejen pro osoby neslyšící se odkládá vše bude vysvětleno na této přednášce. (viz text níže) V současné době hledáme náhradní prostory pro zajištění činnosti denního stacionáře. V lednu tohoto roku jsme požádali tajemníka MmOl, Bc. Večeře, o schůzku v této věci. Již dohodnutou schůzku však tajemník odvolal a dosud nám ani na písemné urgence neodpověděl, a to už je měsíc duben. Bližší aktuální informace v případě jakékoliv změny budou uveřejňovány na venkovní nástěnce u OUN Olomouc Jungmannova 25.. Čtvrtek od 16,30 v OUN bude beseda na 2 témata: 1. Krizový stav - povodně, havárie - jak se předem připravit a ochránit? Krizový štáb ( databáze neslyšících občanů apod.. ) 2. Multifunkční vzdělávací centrum pro neslyšící

6 Připravované akce-mezinárodní VÝMĚNA MLÁDEŽE-FINSKO V březnovém INFO jsem oznámili, že OUN Olomouc, v rámci své strategie integrace zdr.postižených do tzv.běžné populace, se podílí na EU programu Mládež. Jde o mezinárodní výměnu mládeže NATURE 2006 ve věku let, Youth Piispala Nature, Sports and Youth travelling centre v Kannonkoski" ve dnech ve Finsku. Ve skupině mladých, neslyšících lidí, (podmínkou je zaplacené členství v OUN v letošním roce) jsou: vedoucí Kamil Panský, Karolina Hyklová, Monika Zaoralová, Monika Zelinková, Václav Tancibudek + tlumočnice a překladatelka Romana Mázerová VOLBY 2006 Blíží se další volby a dosud nikdo z politických stran nepamatoval na neslyšící občany. S radostí oznamujeme, že už existuje v české historii první politická strana, která nezapomíná při informování v předvolební kampani ani na občany se sluchovým postižením. Na základě dohody mezi OUN Olomouc a KDU-ČSL budou předvolební mítinky (= veřejná setkání s občany) tlumočeny i pro neslyšící občany. Proto i neslyšící voliči mohou pokládat otázky hned osobně na místě. Všechny uvedené MÍTINKY KDU-ČSL BUDOU pro sluchově postižené občany TLUMOČENY do znakového jazyka! Všichni sluchově postižení zájemci jsou srdečně zváni. Termíny okresních volebních mítinků KDU-ČSL v Olomouckém kraji Přerov, nám. T. G. Masaryka, od 15:00 hodin Prostějov, nám. T. G. Masaryka, od 15:00 hodin Jeseník, Masarykovo náměstí, od 15:00 hodin Šumperk, Sady 1. máje U sovy, od 14:00 hodin Olomouc, Horní náměstí, od 15:00 hodin

7 POVODEŇ V OLOMOUCI Jak naše OUN informovala a pomáhala neslyšícím občanům Olomouce OUN Olomouc byla ve dnech, kdy byla v Olomouci povodeň a hrozilo vylití řeky Moravy ze svého koryta, plně na nohou. sobota Olomouc-Lazce Sobota 00,30 hodin ráno: Paní Zajacová byla kontaktována paní Machovou (vedoucí oddělení služeb seniorům a zdravotně postiženým na Magistrátu města Olomouce) v sobotu v 00,30 hodin ráno pro předání seznamu neslyšících lidí, kteří bydlí v ohrožených částech města Olomouce poblíž řeky Moravy a krizový štáb uvažoval, že v těch místech bude nařízena evakuace. Seznam by potom sloužil policii ČR, která by zajistila případnou evakuaci těchto obyvatel. Sobota 12,00 hodin Petr Bergmann v sobotu informoval formou sms a faxu neslyšící občany o hrozící přívalové vodě a vylití řeky Moravy. Sobota 20,00 hodin Daria Zajacová ve večerních hodinách objíždí neslyšící osoby v blízkosti Moravy a upozorňuje na blížící se možnost vylití řeky Moravy a zjišťuje, zda všichni mají informace a jsou v bezpečí. Předány kontakty na tlumočníky pro případ potřeby do evakuačního centra na Tererově nám. v Olomouci. Neděle 01,00 hodin Sirény města Olomouc hlásily poplach protržení hráze v Horce nad Moravou hlášena evakuace obyvatel z ohrožených čtvrtí podél řeky Moravy. Neslyšící však tyto sirény a hlášení z amplionů neslyšeli, proto jsme osobně nahrazovali hlášení amplionů a sirén Petr Bergmann 1,30 hodin zaslání faxů a sms zpráv neslyšícím občanům v daných lokalitách + ke každému neslyšícímu zajel domů a zvonil a informoval o blížícím se nebezpečí přívalové vlny.

8 Během soboty a neděle kontrola sklepních prostor OUN, zda nejsou zaplaveny spodní vodou, nebo vodou z kanalizace Dariou Zajacovou a Petrem Bergmanem. Pohled na zadní část školy pro SP děti v Olomouci- neděle odpoledne (voda už klesla a ustoupila) Voda klesá pohled na most u restaurace Bristol. Neděle odpoledne , Olomouc-Černovír-zpevnění břehů pytlemi s pískem

9 Co dělat po povodni? 1. Nechte si zkontrolovat stav obydlí: statickou narušenost, obyvatelnost bytu, domu, rozvody energií (plynu, elektrické energie), stav kanalizace a rozvodů vody, pokud neklesne hladina spodní vody, nečerpejte vodu ze sklepů domů. 2. Podle pokynů hygienika: zlikvidujte potraviny, které byly zasaženy vodou, zlikvidujte polní plodiny, které byly zasaženy vodou, zlikvidujte uhynulé domácí zvířectvo, které bylo usmrceno povodní, nahlaste hygienikovi výskyt úhynu cizích domácích a divokých zvířat, nepijte vodu z místních zdrojů, pokud hygienik vodu jako pitnou neschválil. 3.Informujte se o místech humanitární pomoci a v případě stavu nouze si vyžádejte: (v obcích mohou být zřizována místa humanitární pomoci) finanční pomoc, pitnou vodu, potraviny, teplé oblečení, hygienické prostředky, potřebné nářadí pro likvidaci povodňových škod, další potřebné prostředky. 4. Při obnově studní a zdrojů pitné vody se řiďte pokyny odborníků a zabezpečte: vyčištění studny a odčerpání znečistěné vody, chemické ošetření vody ve studni, laboratorní prověření kvality vody, povolení od hygienika o používání obnoveného zdroje pitné vody. 5. Kontaktujte příslušné pojišťovny ohledně náhrady škod: ohlaste pojistnou událost pojišťovně v souladu s pojistnými podmínkami, vyhotovte soupis škod, případně je zdokumentujte (fotografie, znalecký posudek, účty, svědectví), při řešení pojistné události postupujte podle pokynů pojišťovny, odškodnění obdržíte dle smluvních podmínek po uzavření šetření. 6. Pokud možno aktivně se zapojte při likvidaci následků povodní: informace o možnosti zapojit se do obnovovacích prací obdržíte od pracovníků obecního úřadu a dalších pověřených pracovníků, jednejte s rozvahou, pomáhejte sousedům, starým a nemocným lidem, dodržujte pokyny územně příslušných správních úřadů, dbejte dodržování hygienických zásad při pracích na území zasaženém povodní a nechte si řádně ošetřit každé otevřené zranění, odstranění škod způsobených povodní lze v řadě případů zvládnout svépomocí, nebezpečí z dlouhodobé práce v externích podmínkách nepodceňujte, odstranění škod způsobených povodní je dlouhodobý proces náročný na materiální, finanční a psychologickou podporu. Vzájemná pomoc a sociální péče o postižené je většinou nezbytná a je vhodné jí co nejvíce využívat.

10 Program nejbližších organizací ČMJN: čt 6. dubna 2006 v 17 hod. HURÁ TELEVIZE Pozvánka na malou oslavu u příležitosti zprovoznění televize v našem stacionáři. (ČT1, ČT2, NOVA, ČT 24 zpravodajství, ČT4 sport) čt 13. dubna od 17 hod. TVOŘIVÁ DÍLNA VELIKONOČNÍ DEKORACE čt 20. dubna od 17 hod. DAŇOVÉ ÚLEVY, VÝHODY OD STÁTU čtvrtek od 17 hod. PĚSTOVÁNÍ POKOJOVÝCH ROSTLIN 22. dubna 2006 VZPOMÍNKOVÝ POCHOD K 1. VÝROČÍ ÚMRTÍ IVANA FIŠERA ( ) Od měsíce dubna bude v UNB zajišťovat tlumočení do znakové řeči paní Drahuše Szymusiková. Pro členy UNB je tato služba tlumočení do znakové řeči poskytována ZDARMA. Spolek neslyšících Opava: velikonoční beseda /šipky, karty / 22.4.Přednáška /Rakovina-jak předcházet, je dědičná?/ OUN Olomouc obdržela žádost o informování nejen sluchově postižených klientů na novou službu: Seznamka pro zdravotně postižené zájemce Odkaz je na: Případný kontakt mailem je: yorika@centrum.cz Kontakt přes SMS ( ne přes tlf) je: Pokud někdo nemá PC a internet, tak klidně je možné znění inzerátu napsat klasickou poštou na adresu: Věra Kuncová, Josefa Šímy 780, Jaroměř.

11 OUN Olomouc připravuje jako každý rok v 1.polovině července tradiční LETNÍ DĚTSKÝ SPORTOVNÍ TÁBOR pro děti let se sluchovým postižením Místo: Ubytování: Stravování: Doprava: Vedoucí tábora: bude upřesněno, nyní vybíráme nejvhodnější lokalitu V chatkách Plná penze Zajištěna autobusem od OUN Olomouc tam i zpět Mgr. Panská Svatava + 6 zkušených vedoucích + 1 zdravotník Náplň programu sportovního tábora: Cykloturistika (výlety po okolí), pohybové a sportovní hry, soutěže v tábornických znalostech a dovednostech, orientace v přírodě, táboráky, koupání v bazénu, výtvarné činnosti arteterapie. Dále se také zaměřujeme na obohacení slovní zásoby a řečový projev. Po obdržení Vaší předběžné přihlášky podáme bližší informace. Cena pro dítě činí: předpoklad ceny cca ,-Kč a dle upřesnění dotace z MZ Kontakt: Mgr. Svatava Panská fax: , mobil: panska@ftknw.upol.cz Nebo přímo OUN Olomouc: tel: , fax: , ouneslysicich.ol@iol.cz oun.olomouc@quick.cz, Předběžná přihláška- odeslat na adresu OUN Olomouc nebo faxem : Jméno a příjmení Datum narození: Adresa Zdr.pojišťovna: Číslo ZTP: Kontakt na Vás :tel., fax., mobil, )

12 Smuteční oznámení V únoru zemřel bývalý člen OUN Olomouc, pan Josef Novák-soukromý neslyšící živnostník (malíř a natěrač) z Ostravy. Dne zemřela naše dlouholetá členka Věra Koppová

Jak se připravit na povodně

Jak se připravit na povodně Jak se připravit na povodně Povodně jsou jednou z nejčastějších krizových situací u nás. Jak se na ně připravit a co dělat, když voda opadne, Vám poradí Hasičský záchranný sbor JMK ve spolupráci s Policií

Více

Jak se připravit na povodně

Jak se připravit na povodně Jak se připravit na povodně Povodně jsou jednou z nejčastějších krizových situací u nás. Jak se na ně připravit a co dělat, když voda opadne, Vám poradí Hasičský záchranný sbor JmK ve spolupráci s Policií

Více

Ochrana před povodněmi v České republice

Ochrana před povodněmi v České republice Ochrana před povodněmi v České republice Povodňové orgány České republiky a. mimo povodeň jsou povodňovými orgány: obecní (městské) úřady, okresní úřady (magistráty statutárních měst), Ministerstvo životního

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc. INFO OUN Olomouc je podporováno Magistrátem města Olomouce

Oblastní unie neslyšících Olomouc. INFO OUN Olomouc je podporováno Magistrátem města Olomouce INFO OUN Olomouc je podporováno Magistrátem města Olomouce organizace Dobré místo pro život pořádala již 3. ročník Olomoucké koloběžkiády, která se konala na podporu Oblastní Unie neslyšících v Olomouci.

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc. INFO OUN Olomouc je podporováno Magistrátem města Olomouce

Oblastní unie neslyšících Olomouc. INFO OUN Olomouc je podporováno Magistrátem města Olomouce INFO OUN Olomouc je podporováno Magistrátem města Olomouce Pátek 3.4. pod vedením Emy Pazderové jsme si vyrobili velikonoční vajíčka. Pátek 10.4. paní Alena Kubičíková si pro nás opět připravila různé

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc INFO OUN 0608 červen 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597, 585 207 528,

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc Oblastní unie neslyšících Olomouc Jungmannova 25,77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz Tel: 585225597, 585 207 528 FAX: 585 207 529 SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Zakládající

Více

INFO OUN na leden 2011

INFO OUN na leden 2011 Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597,

Více

Událost minulého měsíce

Událost minulého měsíce Událost minulého měsíce Letní sportovní rekondiční tábor pro děti se sluchovým postižením Od 23. 7. - 31. 7. 2011 OUN Olomouc pořádal s podporou Krajského úřadu Olomouckého kraje, v rekreačním komplexu

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc Info OUN Olomouc 10/2007 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc Jungmannova 25,77200 Olomouc E-mail: ouneslysicich.ol@iol.cz, oun.olomouc@centrum.cz, oun.ol@centrum.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225,

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc, o.s.,

Oblastní unie neslyšících Olomouc, o.s., Info OUN Olomouc 09/2007 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc, o.s., Jungmannova 25,77200 Olomouc E-mail: ouneslysicich.ol@iol.cz, oun.olomouc@centrum.cz, oun.ol@centrum.cz SMS: 777 854 328 mobil:!!! 774

Více

PROJEKT MULTIFUNKČNÍHO VZDĚLÁVACÍHO CENTRA NEJEN PRO OSOBY NESLYŠÍCÍ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP,

PROJEKT MULTIFUNKČNÍHO VZDĚLÁVACÍHO CENTRA NEJEN PRO OSOBY NESLYŠÍCÍ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP, Oblastní unie neslyšících Olomouc Jungmannova 25,77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Zakládající člen Českomoravské jednoty neslyšících

Více

INFO OUN OLOMOUC říjen 2010

INFO OUN OLOMOUC říjen 2010 Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597,

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597,

Více

Pokud se vaše obydlí, sídlo firmy nebo organizace nachází v záplavové oblasti, doporučujeme následující opatření :

Pokud se vaše obydlí, sídlo firmy nebo organizace nachází v záplavové oblasti, doporučujeme následující opatření : = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Pokud se vaše obydlí, sídlo firmy nebo organizace nachází v záplavové oblasti, doporučujeme následující opatření : zpracování povodňového

Více

PROGRAM LISTOPAD 2009

PROGRAM LISTOPAD 2009 Unie neslyšících Brno, o.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 120, 612 00 Brno, tel./fax: 541245321, 725 605 216, psací

Více

120, 612 00 541245321, 725 605 216, IČO:

120, 612 00 541245321, 725 605 216, IČO: Unie neslyšících Brno, o.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 120, 612 00 Brno, tel./fax: 541245321, 725 605 216, IČO:

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc. Co bylo v červnu?

Oblastní unie neslyšících Olomouc. Co bylo v červnu? Co bylo v červnu? DEN DĚTÍ pro děti byly připraveny soutěže, skákací hrad, skluzavka a malování na obličej. Opékaly se buřty. zúčastnili jsme se Hanáckého farmářského trhu na Horním náměstí. Návštěvníci

Více

Týden plný pomoci. Zpráva o činnosti Záchranného týmu ČČK Ostrava během květnových povodní v Moravskoslezském a Olomouckém kraji

Týden plný pomoci. Zpráva o činnosti Záchranného týmu ČČK Ostrava během květnových povodní v Moravskoslezském a Olomouckém kraji Zpráva o činnosti Záchranného týmu ČČK Ostrava během květnových povodní v Moravskoslezském a Olomouckém kraji Záchranný tým ČČK Ostrava se zapojil do pomoci při povodních v oblasti Karvinska, Ostravy a

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597,

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO Červen 2016

Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO Červen 2016 Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO Červen 2016 INFO OUN Olomouc je podporováno statutárním městem Olomouc CO SE KONALO V KVĚTNU? Petr Novotný: OPTIKA, BRÝLE V pátek 6. 5. od 16:00 hod proběhla

Více

Výroční zpráva 2 0 1 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc. TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP a STATUTÁRNÍM MĚSTEM OLOMOUC

Výroční zpráva 2 0 1 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc. TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP a STATUTÁRNÍM MĚSTEM OLOMOUC Výroční zpráva 2 0 1 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP a STATUTÁRNÍM MĚSTEM OLOMOUC 1 Obsah: 1. Základní identifikační údaje organizace, struktura

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597,

Více

PROGRAM ÚNOR 2007. Přejeme vše nejlepší!!! 27. 2. Lukášková Marie 60 let. Své narozeniny oslaví:

PROGRAM ÚNOR 2007. Přejeme vše nejlepší!!! 27. 2. Lukášková Marie 60 let. Své narozeniny oslaví: Denní stacionář služeb sluchově postiženým v Brně a okolí zakládající člen a sídlo Českomoravské jednoty neslyšících Palackého tř. 120, 612 00 Brno, tel./fax: 541245321, psací tel.: 541238685, IČO: 65761201,

Více

Výroční zpráva. Oblastní unie neslyšících Olomouc. PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz

Výroční zpráva. Oblastní unie neslyšících Olomouc. PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz Výroční zpráva 2 0 0 4 Oblastní unie neslyšících Olomouc Obsah: 1. Základní identifikační údaje 2. Činnost a program akcí OUN Olomouc v roce 2004 3. Údaje roční účetní závěrky (Rozvaha, VZZ, Příloha k

Více

PROGRAM ZÁŘÍ 2015. Své narozeniny oslaví: 25. 9. Egyedová Božena 55 let. Přejeme vše nejlepší!

PROGRAM ZÁŘÍ 2015. Své narozeniny oslaví: 25. 9. Egyedová Božena 55 let. Přejeme vše nejlepší! Unie neslyšících Brno, o.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 114, 612 00 Brno, tel: 541 245 321, 725 605 216, IČO:

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO Červenec - Srpen 2016

Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO Červenec - Srpen 2016 Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO Červenec - Srpen 2016 INFO OUN Olomouc je podporováno statutárním městem Olomouc 1 CO SE KONALO V ČERVNU? Hanácký farmářský trh V pátek 3. 6. od 8 do 12:00 hod

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597,

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597,

Více

INFO měsíčník OUN Olomouc na duben2007

INFO měsíčník OUN Olomouc na duben2007 Oblastní unie neslyšících Olomouc, Kosmonautů 10, 772 00 Olomouc. Telefon: 585 510 258 mobil: 774 585 225, 777 959 722; SMS: 777 854 328 E-mail: ouneslysicich.ol@iol.cz, oun.olomouc@quick.cz, oun.ol@centrum.cz

Více

Info OUN na květen 2011

Info OUN na květen 2011 Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597,

Více

PROGRAM ÚNOR 2010. Zimní sluneční duha Autor fotografie: Daniela Pořízková. Své narozeniny oslaví: Přejeme vše nejlepší!

PROGRAM ÚNOR 2010. Zimní sluneční duha Autor fotografie: Daniela Pořízková. Své narozeniny oslaví: Přejeme vše nejlepší! Unie neslyšících Brno, o.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 120, 612 00 Brno, tel./fax: 541245321, 725 605 216, psací

Více

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Obec Hvozdná SMUTEČNÍ OZNÁMENÍ V pondělí 29. dubna 2019 zemřel ve věku 74 let pan STANISLAV MORBICER Se zesnulým se rozloučíme v úterý 7. května 2019 v 10.30 hodin v obřadní

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc INFO. říjen 2015

Oblastní unie neslyšících Olomouc INFO. říjen 2015 Oblastní unie neslyšících Olomouc INFO říjen 2015 Co se konalo v září? Přednáška FINANČNÍ GRAMOTNOST Přednášela paní Petra Drábková z firmy Metodica Brno. Paní Drábková nás informovala o problematice financí,

Více

PROGRAM DUBEN 2010. UNB přeje příjemné prožití svátků velikonočních. Své narozeniny oslaví: Přejeme vše nejlepší!

PROGRAM DUBEN 2010. UNB přeje příjemné prožití svátků velikonočních. Své narozeniny oslaví: Přejeme vše nejlepší! Unie neslyšících Brno, o.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 120, 612 00 Brno, tel./fax: 541245321, 725 605 216, IČO:

Více

Odborná příprava velitelů JPO SDHO. Evakuace obyvatelstva

Odborná příprava velitelů JPO SDHO. Evakuace obyvatelstva Odborná příprava velitelů JPO SDHO Evakuace obyvatelstva 2009 30 vyhlášky Ministerstva vnitra č. 247/2001 Sb., o organizaci a činnosti jednotek požární ochrany Při zásahu jednotky požární ochrany: a) zdolávájí

Více

Výroční zpráva

Výroční zpráva Výroční zpráva 2 0 0 5 Oblastní unie neslyšících Olomouc (z vernisáže výstavy obrazů u příležitosti 55. výročí založení organizace neslyšících v Olomouci) Obsah: 1. Základní identifikační údaje organizace

Více

1. Činnost předsedy PK Města Nové Město na Moravě za povodně řídí činnost PK

1. Činnost předsedy PK Města Nové Město na Moravě za povodně řídí činnost PK Pokud starosta obce - předseda povodňové komise správního obvodu ORP Nové Město na Moravě a zároveň předseda povodňové komise Města Nové Město na Moravě rozhodne o spojeném zasedání obou PK a společné

Více

Hydrologická situace na tocích ORP

Hydrologická situace na tocích ORP Hydrologická situace na tocích ORP Magistrát města Olomouce Odbor ochrany 28.2.2012 Informace k hydrometeorologické situaci na území ORP a města Olomouce v období 29.2. - 1.3.2012 Vlivem oteplení během

Více

Výroční zpráva Oblastní unie neslyšících Olomouc

Výroční zpráva Oblastní unie neslyšících Olomouc Výroční zpráva OUN Olomouc 2006 Výroční zpráva 2 0 0 6 Oblastní unie neslyšících Olomouc Ze stavby Multifunkčního vzdělávacího centra pro osoby se sluchovým postižením Pohled ze dne 27.7.2006 na část sídla

Více

PROGRAM DUBEN 2011. UNB přeje krásné proţití svátků velikonočních

PROGRAM DUBEN 2011. UNB přeje krásné proţití svátků velikonočních Unie neslyšících Brno, o.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 120, 612 00 Brno, tel./fax: 541245321, 725 605 216, IČO:

Více

KRIZOVÝ PLÁN MĚSTA HORŠOVSKÝ TÝN OPERAČNÍ PLÁNY POVODNĚ VELKÉHO ROZSAHU

KRIZOVÝ PLÁN MĚSTA HORŠOVSKÝ TÝN OPERAČNÍ PLÁNY POVODNĚ VELKÉHO ROZSAHU KRIZOVÝ PLÁN MĚSTA HORŠOVSKÝ TÝN OPERAČNÍ PLÁNY 10.1. POVODNĚ VELKÉHO ROZSAHU OBSAH strana A. OBECNÁ ČÁST 1. Stručný popis krizové situace na území ORP... 3 2. Možné dopady vzniklé krizové situace ve správním

Více

PROGRAM. Své narozeniny oslaví: 10.3. Stanislav Konečný 80 let GRATULUJEME

PROGRAM. Své narozeniny oslaví: 10.3. Stanislav Konečný 80 let GRATULUJEME Unie neslyšících Brno, o.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 120, 612 00 Brno, tel./fax: 541245321, 725 605 216, IČO:

Více

Stanovy spolku. Spolek rodičů - Havlíček

Stanovy spolku. Spolek rodičů - Havlíček Stanovy spolku Spolek rodičů - Havlíček Článek 1 Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1. Název spolku je Spolek rodičů - Havlíček (dále jen spolek) 2. Sídlo spolku je ZŠ Litoměřice Havlíčkova

Více

ZPRAVODAJ 2010/3. Obsah: 1. Fotbalové dovednosti 2010 2. Florbalové dovednosti 2010 3. Hry Orla 2010 4. Tábor FICEP 2010 5.

ZPRAVODAJ 2010/3. Obsah: 1. Fotbalové dovednosti 2010 2. Florbalové dovednosti 2010 3. Hry Orla 2010 4. Tábor FICEP 2010 5. Obsah: 1. Fotbalové dovednosti 2010 2. Florbalové dovednosti 2010 3. Hry Orla 2010 4. Tábor FICEP 2010 5. Orelská akademie Sestry a bratři, Toto číslo zpravodaje věnujeme pozvánkám na plánované sportovní

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO. Listopad INFO OUN Olomouc je podporováno statutárním městem Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO. Listopad INFO OUN Olomouc je podporováno statutárním městem Olomouc Oblastní unie neslyšících Olomouc z.s. INFO Listopad 2016 INFO OUN Olomouc je podporováno statutárním městem Olomouc CO SE KONALO V ŘÍJNU? Handicap Rally 2016 Dobré místo pro život uspořádalo v pořadí

Více

REKONDICE 2014. Celostátní rekondiční pobyty pro členy Klubu bechtěreviků o. s. TÝDENNÍ REKONDIČNÍ POBYTY

REKONDICE 2014. Celostátní rekondiční pobyty pro členy Klubu bechtěreviků o. s. TÝDENNÍ REKONDIČNÍ POBYTY REKONDICE 2014 Celostátní rekondiční pobyty pro členy Klubu bechtěreviků o. s. Jáchymov (neděle sobota) TÝDENNÍ REKONDIČNÍ POBYTY Termín: 16. 22. února, 23. 1. března, 2. 8. března 2014 Ubytování: 2 lůžkové

Více

SNN v ČR Centrum denních služeb pro sluchově postižené

SNN v ČR Centrum denních služeb pro sluchově postižené SNN v ČR Smlouva o poskytování sociálně aktivizačních služeb (dále jen Smlouva) která se uzavírá podle 66 o poskytování sociálně aktivizačních služeb pro seniory a osoby se zdravotním postižením zákona

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Č.j. : MV-23710-1/PO-2008 Praha 12. března 2008 Počet listů: 6

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Č.j. : MV-23710-1/PO-2008 Praha 12. března 2008 Počet listů: 6 MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. : MV-23710-1/PO-2008 Praha 12. března 2008 Počet listů: 6 S c h v a l u j e: genmjr. Ing. Miroslav Štěpán v.r. generální ředitel

Více

Zápis č. 1 ze setkání pracovní skupiny Senioři konaného dne 11.6.2007

Zápis č. 1 ze setkání pracovní skupiny Senioři konaného dne 11.6.2007 Zápis č. 1 ze setkání pracovní skupiny Senioři konaného dne 11.6.2007 Přítomni: 22 členů viz. prezenční listina (uložena na OSV sociální prevence) Místo konání: Klub důchodců, Štefánikova 1074, Kopřivnice

Více

PROGRAM PROSINEC 2009

PROGRAM PROSINEC 2009 Unie neslyšících Brno, o.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 120, 612 00 Brno, tel./fax: 541245321, 725 605 216, psací

Více

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Obsah ÚVOD... 2 1. Vysvětlení základních pojmů... 2 2. Kdo může podnět, připomínku, stížnost podat... 2 3. Jak se dozvědět o možnosti podat

Více

České dráhy, a. s. Regionální správa majetku Ústí nad Labem K Můstku 1451/2, 400 01 Ústí nad Labem

České dráhy, a. s. Regionální správa majetku Ústí nad Labem K Můstku 1451/2, 400 01 Ústí nad Labem Příloha č. 4: Přehled úkolů a opatření při jednotlivých stupních povodňové aktivity I. stupeň povodňové aktivity platný pro ČD - STAV BDĚLOSTI Při I.stupni povodňové aktivity zahájí Povodňové komise ČD

Více

20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE

20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE 20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE 27. 29. srpna, 2015 Hotel U Kata Kutná Hora Druhý cirkulář 1 20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE 27. 29. SRPNA 2015, HOTEL U KATA, KUTNÁ HORA ČESKÁ REPUBLIKA

Více

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Obec Hvozdná SMUTEČNÍ OZNÁMENÍ Ve čtvrtek dne 18. dubna 2019 zemřela ve věku nedožitých 80 let paní FRANTIŠKA ŘIHÁKOVÁ Se zesnulou se rozloučíme v pátek 26. dubna 2019 ve 14.30

Více

Činnost jednotek požární ochrany při povodních. plk. Mgr. Štěpán Kavan, Ph.D. Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje

Činnost jednotek požární ochrany při povodních. plk. Mgr. Štěpán Kavan, Ph.D. Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje Činnost jednotek požární ochrany při povodních plk. Mgr. Štěpán Kavan, Ph.D. Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje 1 Bezpečnost komplexně Úkolem vlády ČR a orgánů všech územních samosprávných celků

Více

Výroční zpráva 2 0 1 0 Oblastní unie neslyšících Olomouc

Výroční zpráva 2 0 1 0 Oblastní unie neslyšících Olomouc Výroční zpráva 2 0 1 0 Oblastní unie neslyšících Olomouc 1 Obsah: 1. Základní identifikační údaje organizace, struktura 3 2. Poslání a cíle OUN Olomouc 4 3. Činnost a program akcí OUN Olomouc v roce 2010

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc Oblastní unie neslyšících Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597, 585 207 528, FAX: 585 207 529,ICQ:

Více

Zpravodajství ObcERatíškovice

Zpravodajství ObcERatíškovice Zpravodajství ObcERatíškovice Vzhledem k vývoji epidemiologické situace a na základě dnešního doporučení Krajské hygienické stanice Jihomoravského kraje se sídlem v Brně je s účinností od 7. ledna t. r.

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN SPOLKU NESLYŠÍCÍCH BŘECLAV LEDEN 2017

INFORMAČNÍ BULLETIN SPOLKU NESLYŠÍCÍCH BŘECLAV LEDEN 2017 Spolek neslyšících Břeclav, z.s., Kapusty 282/12, 690 06 Břeclav sociální služby - 17. listopadu 1a, 690 02 Břeclav člen Českomoravské jednoty neslyšících www.cmjn.cz, www.snbreclav.cz tel/fax: 519 332

Více

České dráhy, a.s., ČD Cargo, a.s., SŽDC a Odborové sdružení železničářů

České dráhy, a.s., ČD Cargo, a.s., SŽDC a Odborové sdružení železničářů České dráhy, a.s., ČD Cargo, a.s., SŽDC a Odborové sdružení železničářů A. Všeobecná část P R O P O Z I C E Mistrovství České republiky železničářů v běhu na lyžích mužů a žen pro rok 2019 1. Pořadatel:

Více

Úloha HZS při řešení povodní

Úloha HZS při řešení povodní Úloha HZS při řešení povodní 1. PŘEDPOVĚDNÍ POVODŇOVÁ SLUŽBA Službu zabezpečuje Český hydrometeorologický ústav ve spolupráci se správci povodí. - na základě smlouvy uzavřené mezi ČHMÚ (MZe) a GŘ HZS ČR

Více

Závazná přihláška na příměstský tábor

Závazná přihláška na příměstský tábor Facebook: Závazná přihláška na příměstský tábor Evidenční číslo přihlášky/variabilní symbol: MU 2 Název tábora nebo akce: Místo konání: Malá dílna hraní na etnické nástroje Centrum volného času MOZAIKA

Více

PROGRAM KVĚTEN 2016. Své narozeniny oslaví: 24. 5. Jungmann Jiří 60 let. Přejeme vše nejlepší!

PROGRAM KVĚTEN 2016. Své narozeniny oslaví: 24. 5. Jungmann Jiří 60 let. Přejeme vše nejlepší! Unie neslyšících Brno, z.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel sociálních služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 114, 612 00 Brno, tel: 541 245 321, 725 605

Více

PROGRAM PROSINEC 2011. !!! UPOZORNĚNÍ!!! Od 23.12.2011 do 1.1.2012 bude UNB UZAVŘENA. Rádi Vás opět uvidíme v novém roce. Své narozeniny oslaví:

PROGRAM PROSINEC 2011. !!! UPOZORNĚNÍ!!! Od 23.12.2011 do 1.1.2012 bude UNB UZAVŘENA. Rádi Vás opět uvidíme v novém roce. Své narozeniny oslaví: Unie neslyšících Brno, o.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 120, 612 00 Brno, tel./fax: 541245321, 725 605 216, IČO:

Více

Programový modul. Cykloasistence

Programový modul. Cykloasistence Programový modul Cykloasistence AXA ASSISTANCE CZ 2007 Přehled programového modulu Název produktového modulu: Případy: Cykloasistence Informace o cyklotrasách a jejich sjízdnosti, tipy na výlet, informace

Více

ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE PRO ZÁKONNÉ ZÁSTUPCE. Úvodní informace

ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE PRO ZÁKONNÉ ZÁSTUPCE. Úvodní informace ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE PRO ZÁKONNÉ ZÁSTUPCE Úvodní informace Tyto zásady mají za cíl informovat Vás, zákonné zástupce dětí, jakým způsobem Mateřská škola, Praha 5 Barrandov, Kurandové

Více

SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE

SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE VÝSLEDKY HOSPODAŘENÍ ROK 2010 Výsledky hospodaření Územního sdružení v roce 2010 Příjmy: Výdaje: 634 567,- Kč 613 590,- Kč Výsledek hospodaření:

Více

Dílčí Komunitní plán sociálních služeb města Říčany na rok 2010

Dílčí Komunitní plán sociálních služeb města Říčany na rok 2010 Dílčí Komunitní plán sociálních služeb města Říčany na rok 2010 O B S A H 1. Předmluva 1 2. Základní informace o komunitním plánu sociálních služeb města Říčany 2 3. Priority rozvoje služeb a péče v roce

Více

12. Ochrana obyvatelstva

12. Ochrana obyvatelstva 2. Ochrana obyvatelstva 2 Ochrana obyvatelstva vyučovacích předmětu 44 vyučovacích bloku: 2. Historie ochrany obyvatelstva v našich podmínkách 2 2.2 Legislativa 3 2.3 Varování a vyrozumění a způsob poskytování

Více

Výroční zpráva. Oblastní unie neslyšících Olomouc. PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory

Výroční zpráva. Oblastní unie neslyšících Olomouc. PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory Výroční zpráva 2 0 0 3 Oblastní unie neslyšících Olomouc Obsah: 1. Základní identifikační údaje 2. Činnost a program akcí OUN Olomouc v roce 2003 3. Údaje roční účetní závěrky (Rozvaha, VZZ, Příloha k

Více

Zpráva o činnosti. za období od do

Zpráva o činnosti. za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2016 do 31.12.2016 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita

Více

Výroční zpráva 2 0 0 7 Oblastní unie neslyšících Olomouc

Výroční zpráva 2 0 0 7 Oblastní unie neslyšících Olomouc Výroční zpráva 2 0 0 7 Oblastní unie neslyšících Olomouc Ze slavnostního otevření Multifunkčního vzdělávacího centra pro osoby se sluchovým postižením Dne 10.5.2007 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU

Více

Výsledky MČR v alpském lyžování neslyšících, pořádaném SK Skivelo neslyšících Olomouc na Pradědu 19. -21.3.2006 SLALOM 20.3.2006 Předžáci 1996-1995

Výsledky MČR v alpském lyžování neslyšících, pořádaném SK Skivelo neslyšících Olomouc na Pradědu 19. -21.3.2006 SLALOM 20.3.2006 Předžáci 1996-1995 Výsledky MČR v alpském lyžování neslyšících, pořádaném SK Skivelo neslyšících Olomouc na Pradědu 19. -21.3.2006 Skoro všichni účastníci M ČR v alpském lyžování ČSNS 2006 SLALOM 20.3.2006 Předžáci 1996-1995

Více

UNIE NESLYŠÍCÍCH BRNO, z.s. STANOVY

UNIE NESLYŠÍCÍCH BRNO, z.s. STANOVY UNIE NESLYŠÍCÍCH BRNO, z.s. STANOVY Úvodní ustanovení Článek I Název:..Unie neslyšících Brno, z.s. (dále jen spolek) Zkratka: UNB Sídlo: Palackého třída 19/114, 612 00 Brno Účel spolku Článek II Účelem

Více

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Obec Hvozdná SMUTEČNÍ OZNÁMENÍ V pondělí 29. dubna 2019 zemřel ve věku 74 let pan STANISLAV MORBICER Se zesnulým se rozloučíme v úterý 7. května 2019 v 10.30 hodin v obřadní

Více

Společenské vědy ve vzdělávání

Společenské vědy ve vzdělávání UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI PEDAGOGICKÁ FAKULTA Katedra společenských věd Žižkovo nám. 5, Olomouc 77140 pořádá 25. 26. dubna 2012 II. mezinárodní vědeckou konferenci s oborově didaktickým zaměřením

Více

PROGRAM BŘEZEN 2015. 23. 3. Baranyi Vojtěch 75 let 30. 3. Pachta Pavel 65 let. Své narozeniny oslaví: 10. 3. Konečný Stanislav 83 let

PROGRAM BŘEZEN 2015. 23. 3. Baranyi Vojtěch 75 let 30. 3. Pachta Pavel 65 let. Své narozeniny oslaví: 10. 3. Konečný Stanislav 83 let Unie neslyšících Brno, o.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 114, 612 00 Brno, tel: 541 245 321, 725 605 216, IČO:

Více

PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE

PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE PŘÍLOHA Č. 3 - POPIS POSTUPU A ZAPOJENÍ KOMUNITY DO VYPRACOVÁNÍ STRATEGIE První práce na strategii komunitně vedeného místního rozvoje byla započata již v roce 2012, kdy se uskutečnilo první setkání starostů

Více

Lesní mateřská škola Svatošky, z. s. Stanovy spolku

Lesní mateřská škola Svatošky, z. s. Stanovy spolku Lesní mateřská škola Svatošky, z. s. Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Spolek Lesní mateřská škola Svatošky, z. s. (dále jen spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb.,

Více

PROGRAM LISTOPAD 2007

PROGRAM LISTOPAD 2007 Unie neslyšících Brno, o.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 120, 612 00 Brno, tel./fax: 541245321, psací tel.: 541238685,

Více

DOKUMENTACE STAROSTY K ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A KRIZOVÝCH SITUACÍ

DOKUMENTACE STAROSTY K ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A KRIZOVÝCH SITUACÍ DOKUMENTACE STAROSTY K ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A KRIZOVÝCH SITUACÍ OBEC: Heřmanice I. SPOJENÍ, KONTAKTY. KRIZOVÝ ŠTÁB OBCE Jméno, příjmení Funkce Telefon zaměstnání Krizové pracoviště Trvalé bydliště

Více

Výroční zpráva. Oblastní unie neslyšících Olomouc. TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP a STATUTÁRNÍM MĚSTEM OLOMOUC

Výroční zpráva. Oblastní unie neslyšících Olomouc. TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP a STATUTÁRNÍM MĚSTEM OLOMOUC Výroční zpráva 2 0 0 8 Oblastní unie neslyšících Olomouc TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, SROP a STATUTÁRNÍM MĚSTEM OLOMOUC Obsah: 1. Základní identifikační údaje organizace 3 2. Činnost

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722; Tel: 585 225 597,

Více

4. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA LITOMĚŘICE

4. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA LITOMĚŘICE . KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA LITOMĚŘICE 201 2017 Vážení spoluobčané, psát úvodní slovo ke čtvrtému komunitnímu plánu, hodnotit a rekapitulovat práci lidí, kteří se na jeho vzniku podíleli je

Více

PROGRAM LEDEN 2012. Své narozeniny oslaví: Přejeme vše nejlepší! 11. 1. Krupicová Kateřina 85 let 14. 1. Sedláčková Matylda 60 let

PROGRAM LEDEN 2012. Své narozeniny oslaví: Přejeme vše nejlepší! 11. 1. Krupicová Kateřina 85 let 14. 1. Sedláčková Matylda 60 let Unie neslyšících Brno, o.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 120, 612 00 Brno, tel./fax: 541245321, 725 605 216, IČO:

Více

120, 612 00 541245321, 725 605 216, IČO:

120, 612 00 541245321, 725 605 216, IČO: Unie neslyšících Brno, o.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 120, 612 00 Brno, tel./fax: 541245321, 725 605 216, IČO:

Více

STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s.

STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s. 1 STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s. Název, sídlo a právní forma Článek 1 1. Spolek má název Rodinné centrum Praha, z.s. 2. Spolek sídlí na adrese: Praha 4, Starochodovská 89 3. Spolek je právnickou

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Armáda spásy v České republice, z. s., Petržílkova 2565/23, 158 00 Praha Druh služby Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Identifikátor

Více

VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY Česká asociace studentů psychologie, z. s. Šlechtitelů 813/21, Olomouc - Holice, PSČ 779 00 IČO: 26530694 Vedený pod spisovou značkou L 5136 u Krajského soudu v Ostravě 1. ÚVODNÍ

Více

Návrh plánu rozvoje sociálních služeb. v Rousínově

Návrh plánu rozvoje sociálních služeb. v Rousínově Návrh plánu rozvoje sociálních služeb v Rousínově V Rousínově, 27.11.2007 Zpracovala: Ludmila Havlíčková OBSAH I. ÚVOD 3 II. URČENÍ PLÁNOVACÍHO OBDOBÍ 4 III. VIZE, KTEROU PLÁN NA DANÉ OBDOBÍ NAPLŇUJE 4

Více

Zápis č.1 ze schůzky výboru KRPŠ Pro školní rok 2009-2010

Zápis č.1 ze schůzky výboru KRPŠ Pro školní rok 2009-2010 Zápis č.1 ze schůzky výboru KRPŠ Pro školní rok 2009-2010 Dne: 1.10.2009 Přítomni: Výbor KRPŠ (p.holzmannová, p.koudelková, p.valčuhová, p.nitschová, p. Zlámalová) p.kanisová, p.langrová, p.vojáček Omluveni:

Více

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Obec Hvozdná Ve sběrném dvoře Hvozdná NESBÍRÁME DO ODVOLÁNÍ SUŤ a PAPÍR. Děkujeme za pochopení. Žádáme občany, aby do kontejnerů na bioodpad nevhazovali ani drobné větve, ale

Více

Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách. Stanovy spolku

Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách. Stanovy spolku Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách (dále jen spolek ) má

Více

Oblastní unie neslyšících Olomouc

Oblastní unie neslyšících Olomouc Info OUN 0109 1 Oblastní unie neslyšících Olomouc Regional Union of the Deaf Olomouc Jungmannova 25, 77200 Olomouc E-mail: ounol@ounol.cz, www.ounol.cz SMS: 777 854 328 mobil: 774 585 225, 777 959 722;

Více

PROGRAM PROSINEC 2008

PROGRAM PROSINEC 2008 Unie neslyšících Brno, o.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 120, 612 00 Brno, tel./fax: 541245321, 725 605 216, psací

Více

Přihláška na 24. konferenci České herpetologické společnosti 6. - 8. 11. 2009

Přihláška na 24. konferenci České herpetologické společnosti 6. - 8. 11. 2009 Přihláška na 24. konferenci České herpetologické společnosti 6. - 8. 11. 2009 Další, již 24. konference ČHS se uskuteční 6. 8. 11. 2009 v obci Dolní Lomná Ubytování a popis místa: Rekreační středisko se

Více

Kategorie osobních údajů: Jméno, příjmení, datum narození, místo trvalého pobytu, telefonní číslo

Kategorie osobních údajů: Jméno, příjmení, datum narození, místo trvalého pobytu, telefonní číslo ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ODBOR: SOCIÁLNÍCH VĚCÍ A ŠKOLSTVÍ Oddělení: sociální prevence a pomoci 1. Agenda veřejné služby Zpracování osobních údajů při realizaci veřejné služby Splnění smlouvy Jméno, příjmení,

Více