RNÉ MATERIÁLY. PSYCHODIAGNOSTIKA - VYHODNOCENÍ z , 14:29 hodin

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "RNÉ MATERIÁLY. PSYCHODIAGNOSTIKA - VYHODNOCENÍ z , 14:29 hodin"

Transkript

1 Strana 1 z 34 RNÉ MATERIÁLY PSYCHODIAGNOSTIKA - VYHODNOCENÍ z , 14:29 hodin Kód probanda íjmení Jméno k Objednavatel el testování 3D íklad - Sériové íslo: Verze íslo: Vyhodnoceno: BFC6BC9F0D Výsledky testování m že interpretovat pouze osoba s psychologickým a psychodiagnostickým vzd láním, v souladu se Standardy pro pedagogické a psychologické testování, Testcentrum Praha, 2001.

2 Strana 2 z 34 Jméno: P íklad Datum testování: :38 Vyhodnotil: Použitá srovnávací skupina:

3 Strana 3 z 34

4 Strana 4 z 34 NEO OSOBNÍ ZÁV RE NÁ ZPRÁVA Tato zpráva je založena na Vašich odpov dích v NEO osobnostním inventá i. P i pro ítání analýzy byste m l/a mít na pam ti následující poznámky: 1. NEO PI-R pokládá otázky týkající se Vašich postoj a typického stylu chování. Vaše odpov di byly porovnány s odpov mi reprezentativního vzorku celé populace, v porovnání s jinou skupinou by analýza Vašich výsledk mohla vypadat odlišn. 2. Komentá e této zprávy neobsahují hodnotové soudy. Charakteristické rysy lidské osobnosti skýtají potenciál být ednostmi, ale také nevýhodami. D ležité je rozpoznat, jak m žete svých p edností využít za sou asného imalizování nevýhod. To, do jaké míry je jakákoliv jednotlivá charakteristika výhodou nebo spíše p ít ží, závisí na kontextu, ve kterém je užita. Tato zpráva nebere v úvahu ur itý kontext, proto záleží na Vašem rozhodnutí, v jakém rozsahu je vliv Vašeho stylu výhodou pro situaci, ve které se nacházíte (nebo se budete nacházet). Celá zpráva je sm ována k vyjád ení jak potenciálních dobrých, tak potenciálních stinných stránek charakteristik, které se v pr hu analýzy výsledk objevily. Bude na Vás, abyste zvážil/a rozsah, ve kterém Vás tyto r zné výhody a nevýhody ovlivní ve Vašem stávajícím prost edí, a rozsah, v jakém mohou ovlivnit Váš budoucí vývoj. 3. Všechna vyjád ení této analýzy jsou založena na tom, co jste o sob sd lil/a. Nemusí být vždy zcela p esná a nemusí být vždy tím, co byste rád/a slyšel/a. I pokud si n kterými ástmi analýzy nejste jist/a nebo s nimi nesouhlasíte, bude prosp šné o daných aspektech uvažovat. Užite ným zp sobem potvrzení toho, co analýza vypovídá o Vašem p sobení na druhé, m že být vyhledávání zp tné vazby od lidí, kterým d ujete. 4. Pamatujte také na to, že vždy ve všech situacích neodpovídáme stejným zp sobem. Proto p i uvažování o výsledcích analýzy m že být užite né p edstavit si sebe sama v r zných odlišných situacích, kterým v b žném život elíte.

5 Strana 5 z 34 STRUKTURA TÉTO ZPRÁVY Analýza Vašich výsledk je uspo ádána následovn : EŠENÍ PROBLÉM A ROZHODOVÁNÍ Efektivita organiza ního myšlení Otev ená mysl a originalita Odvaha v ešení problém PLÁNOVÁNÍ, ORGANIZOVÁNÍ A REALIZACE Sm ování jednání Sv domitost Otev enost možnostem a alternativám VZTAHY K DRUHÝM LIDEM Sociální energie Postoj k druhým Kvalita vztah OSOBNÍ STYL Úrove emocionality Emocionální model

6 Strana 6 z 34 EŠENÍ PROBLÉM A ROZHODOVÁNÍ V tomto oddílu uvažujeme o Vašem p ístupu k rozhodování a ešení problém. Dotazník, který jste vyplnil/a, neposuzuje Váš intelektuální výkon (jinými slovy neposuzuje Vaše mentální schopnosti nebo IQ), ale nabízí vhled do Vašeho p istupu k ešení problému a rozhodování. Jinými slovy, mluvíme zde o Vašem stylu uvažování. Efektivita organiza ního myšlení Na cest k ešení nebo rozhodnutí nerozvažujete dlouze, což je výhoda v tom, že pravd podobn využijete ípadných p íležitostí. Na druhou stranu Vaše odpov di v dotazníku nazna ují, že rozpoznáváte svoji tendenci být kdy p íliš ukvapený/á v procesu rozhodování. Toto napovídá, že nemusíte vždy pln promyslet d sledky daných skute ností. žete být n kdy frustrován/a t mi, kte í rozhodnutí p íliš zvažují, ale jak jejich tak Váš styl jsou pro spole nosti ležité. M žete pomoci nepromeškávat p íležitosti t m, kte í jsou obez etn jší, ale stejn tak oni mohou pomoci Vám ob asným poukazováním na pot ebu uvážlivosti. Je d ležité být otev ený/á k poznávání výhod styl odlišných od Vašeho. M že se stát, že bude vhodné, abyste s ostatními, kte í jsou více opatrní než Vy, o tomto svém stylu mluvil/a aby v li, že jste si toho v dom/a. M žete se pokusit aktivn nalézt cesty, jak pracovat spole, aby se Váš p ístup s p ístupem lidí více obez etných spíše vzájemn dopl oval, než st etával. Ve zp sobu, jakým shromaž ujete informace, na kterých zakládáte svá rozhodnutí, jste systematický/á v podobné mí e, jako v tšina lidí. Dále sebe také popisujete jako n koho, kdo m že být snadno rozptylován, shledáváte obtížné u init to, co víte, že byste pot eboval/a u init. N kdy ztrácíte pozornost p íliš brzy. Možná práv nyní máte tak mnoho v cí k ešení, až jste p etížen/a, nebo jste t eba nedostate stimulován/a. Na druhé stran je možné, že jste p irozen roztržitý/á. Mohlo by být prosp šné uvažovat o tom, pro to tak je. Další aspekty Vašeho temperamentu zachycené níže v této zpráv by Vám mohly pomoci to u init, a jakmile tak u iníte, bude pro Vás snazší uvažovat o zp sobu zm ny n kterého aspektu Vašeho p ístupu, který m že být p inou nižší výkonnosti, než jaké byste mohl/a dosahovat. Otev ená mysl a originalita Popisujete sama sebe jako velmi otev eného/otev enou k novým zkušenostem; ke zkoušení nových aktivit a poznávání nových oblastí. Preferujete pravd podobn novost a zm nu p ed všedností a rutinou. Stejn jako jste vnímavý/á k novým zkušenostem ve vn jším sv, máte také vnit ní imaginativní sv t.

7 Strana 7 z 34 V situacích, kdy má být uplatn na intelektuální zvídavost, popisujete se jako mén zaujatý hrou s abstraktními teoriemi a nápady, než v tšina lidí. Zažívání nových zkušeností a dop ávání volnosti Vaší nápaditosti je pro Vás ležit jší než akademické nebo teoretické zájmy. Máte sklon p ijímat a hodnotit myšlenky a zkušenosti bez projevu emocí. Vaše interpretace informace pravd podobn není ovlivn na Vašimi pocity. Odvaha v ešení problém Popisujete, že pravd podobn mén než v tšina lidí vyjad ujete své pohledy na ur itou v c druhým lidem asertivním zp sobem. Máte sklon se držet zpátky a nechat ostatní mluvit. Nejste ten/ta, který/á by sám/sama sebe up ednost oval/a. Zdá se, že máte podpr rnou d ru ve své vlastní schopnosti. Vaše odpov di poukazují na to, že se n kdy cítíte špatn p ipraven/a nebo neschopný/á, takže m žete n kdy ustoupit spíše pro nedostatek sebed ry, než že by z Vašeho uvážení vyplývalo, že n kdo jiný dosáhl lepšího cíle.

8 Strana 8 z 34 PLÁNOVÁNÍ, ORGANIZOVÁNÍ A REALIZACE Tento oddíl je zam en na zp sob, jakým si plánujete své jednání a jak ho realizujete (Váš funk ní styl). Sm ování jednání Je pro Vás d ležitý osobní úsp ch v práci, ale neopomíjíte ostatní oblasti svého života. Udržujete zdravou rovnováhu mezi silami, které investujete do svého pracovního života, a silami investovanými do jiných oblastí. Vaše pracovní tempo je pravd podobn uvoln né. A koliv není nutn lenivé, pravd podobn nevyvíjíte vysoké tempo i intenzitu práce na cest za výsledky. P esto berete práci vážn a pracujete s podobnou intenzitou jako ostatní lidé. Uv domte si, že podobn jako p sobíte na druhé, Váš klidný styl m že být n kdy vnímán tak, že dostate nedychtíte po výsledcích. Všeobecn se nepovažujete za emocionální osobu, ale jste rychle frustrován/a a k ostatním podrážd n/a, pokud se ci nevyvíjí dob e. Pokud p inou Vaší frustrace nebo hn vu jsou jiní lidé, otev en to vyjád íte, a zp sobem, jakým to vyjád íte, asto m žete být konfronta ní a agresivní. Mohl/a byste prací na mén hostilním zp sobu sebevyjád ení získat, a to tak, že ostatní budou odpovídat pozitivn ji na Vaše doporu ení, co by m li init jinak. Když jste na ostatní naštvaný/á, jste podrážd ný/á nebo z druhých zklamaný/á, ptejte se sám/sama sebe, co zap uje tu emoci; je to opravdu n co, co se týká zp sobu chování druhých, nebo to má n co spole ného s Vaším zp sobem interakce a komunikace s nimi? Možná také špatn vykládáte jejich chovaní; jinými slovy, je Vaše podrážd ní oprávn né? Co chcete init jinak a co byste cht l/a, aby ostatní inili jinak? Jakmile si pro sebe odpovíte na tyto otázky, bude snazší nalézt možnosti sd lování Vašich frustrací zp soby, které nebudou p sobit nep átelsky k ostatním, ale budou moci v ci vy ešit. Toto by mohla být oblast, ve které byste mohl/a užite rozvinout své schopnosti. Sv domitost kdy Vám p ipadne náro né sám/sama sebe motivovat za ít s vypracováním úkol nebo je dokon it. Obzvlášt když je úkol nudný, nebo jsou n jaká rozptýlení, m žete mít sklon otálet nebo inklinovat k tomu úkol vzdát. Vaše odpov di vypovídají, že se nepovažujete za osobu, která je podn cována k výkonu na základ smyslu pro povinnost. Celkov se zdá, že Vaše nejsiln jší motivace je osobní zaujetí úkolem; pokud toto chybí, mohlo by být pro Vás obtížné úkolu se v novat.

9 Strana 9 z 34 Otev enost možnostem a alternativám Popisujete sebe jako n koho, kdo není obzvlášt zaujat teorií nebo intelektuální diskusí o nápadech, takže nebudete tíhnout ke zkoumání možností na teoretické úrovni. Jste nápaditá osoba a spíše než Vaše intelektuální zvídavost je Vaše p edstavivost tím, co pravd podobn p sobí na p ístupy, které p inášíte do svých pracovních postup. Jedná-li se o Vaše hodnoty a p esv ení, jste podobn jako v tšina lidí ochoten/ochotna pochybovat o svých vlastních p edpokladech a také o p edpokladech autorit.

10 Strana 10 z 34 VZTAHY K DRUHÝM LIDEM Tento oddíl je zam en na Váš zp sob interakce s druhými, a to ve smyslu emocionální orientace k druhým i role, kterou zastáváte ve svých interpersonálních vztazích. Žádné hodnotové soudy ohledn Vašeho stylu práce s druhými nejsou in ny. Je z ejmé, že styl, který se v jedné situaci jeví jako vhodný, m že být v jiné situaci nevýhodným. Úvaha o tom, jak daný styl ovliv uje kvalitu Vašich vztah v aktuální životní situaci, záleží na Vás. Sociální energie Popisujete, že jste ve svých jednáních s lidmi rezervovaný/á a pon kud lhostejný/á nebo formální. Jste spíše samotá ská než spole enská osoba. as strávený o samot je pro Vás pravd podobn d ležitý a nevyhledáváte asto spole nost ostatních. Neformální utvá ení vztah ve velkých skupinách není pro Vás n ím, co máte obzvlášt v oblib, nebo z eho erpáte uspokojení. Nepovažujete se za asertivní nebo energickou osobu. Máte sklon zdržet se vyjad ování svých názor a ujímání se vedení v diskusi. Ob as se dostate neprosadíte, takže Vaše názory z stanou nevyslechnuty. Postoj k druhým Považujete se za realistu/realistku, který/á iní rozhodnutí vycházející z logiky. Není pravd podobné, že byste byl/a zviklán/a ve svých rozhodnutích útoky na Váš soucit, popisujete sebe jako více orientovaného/orientovanou na výsledky než za soucítícího lov ka. Více než v tšina lidí se zdráháte být zatažen/a do problém druhých. Obecn p edpokládáte, že jsou lidé d ryhodní a up ímní, a koliv jste ve st ehu, jaké jsou jejich opravdové motivy. Jste obez etný/á, jak vyjád ít myšlenky, p emž znáte pravd podobný vliv Vašich slov na druhé a to, co íkáte, formulujete za ú elem dosažení reakcí, které pot ebujete. Kvalita vztah

11 Strana 11 z 34 Obecn se pravd podobn mén než v tšina lidí ujímáte vedení, nebo prosazujete ve skupinových situacích své názory. I když asto volíte možnost nevyjád it své názory, nejste p íliš ústupný/á tvá í v tvá konfrontaci. Máte sout živé rysy, preferujete vít zství p ed kompromisem. Nevyhýbáte se interpersonálnímu konfliktu a nejste z t ch, kte í opustí své pozice jen pro zachování klidu. Jste v podobné mí e jako v tšina lidí ochoten/ochotna hovo it o svých úsp ších. Nezveli ujete ani nepodce ujete význam svého p ínosu, snad jen sám pro sebe ho nedokážete docenit. Zdá se, že máte pom rn špatné mín ní o svých vlastních schopnostech. Mohlo by být užite né získávat p íležitostnou zp tnou vazbu o Vašem výkon od koleg, abyste získal/a objektivn jší pohled.

12 Strana 12 z 34 OSOBNÍ STYL Každý z nás má jedine né vyjád ení emocí zahrnuté v naší osobnosti. Tato oblast je zam ena na Vaše emoce a obecný náhled na život. Úrove emocionality žete mít problémy ubránit se pokušení uspokojovat ihned r zné pot eby, ale nenecháte se v celku odchýlit od toho, co chcete ud lat. Nejste impulsivní ani p íliš kontrolovaná osoba. Dovedete ve stejné mí e jako v tšina lidí tolerovat frustraci a odkládat uspokojení svých pot eb. Máte v oblib vzrušující a stimulující prost edí nebo aktivity, které zahrnují n jaký risk. Máte rád/a pocit adrenalinu. Emocionální model Prost ednictvím dotazníku jste byl/a požádán/a o zaznamenání frekvence nebo intenzity, se kterou poci ujete rozdílné typy emocí. Tento oddíl se nezabývá mírou, do jaké navenek vyjad ujete tyto emoce, ale spíše Vašim niterným prožitkem t chto emocí. Ze srovnání se srovnávací skupinou vyplývá, že popisujete v tší tendenci k pocit m obav a sklí enosti. Krom toho vypovídáte o prožívání pozitivních emocí jako o mén intenzivním, než je typické pro srovnávací skupinu. To neznamená, že jste nutn neš astný/á, ale spíše to, že m žete být mén optimistický/á, než je v tšina lidí. Tyto charakteristiky mohou mít dobrou stránku v p ípad, že Vás pobízí k odhalení možných budoucích problém a k omezení potenciálních škod daných t mito problémy. Stinná stránka je, že negativní emoce mohou zvyšovat vnímání negativního stresu a zp sobit, že se budete cítit zraniteln jší. Být si v dom/a vlastních emocí je první krok k tomu nau it se je zvládat. Další krok zahrnuje hlubší uv domování myšlenek, postoj nebo p esv ení, které jsou jejich základem. Spíše než události samotné jsou myšlenky, které máme o t chto událostech, tím, co ovliv uje intenzitu našich emocí, ale tyto myšlenky jsou asto tak automatické, že si jich nejsme v domi. Když se úmysln zam íme na automatické myšlenky o událostech nebo situacích, postupn budeme schopni identifikovat postoje a p esv ení, jež pro nás samotné znamenají omezení, a vypo ádat se s nimi, takže ztratí svoji sílu.

13 Strana 13 z 34

14 Strana 14 z 34 NÁSLEDUJÍCÍ KROKY Pro optimální p ijetí informací z této zprávy by mohlo být užite né projít a zpracovat tyto úkoly: 1. Vytvo te seznam klí ových p edností, které vyplývají z této analýzy, a ke každé zaznamenejte, nakolik i Vy soulasíte s tím, že jsou Vašimi p ednostmi. 2. V jaké mí e využíváte tyto své klí ové p ednosti a jak byste je mohl/a využívat více? 3. Vytvo te seznam klí ových oblastí rozvoje, které vyplývají z této zprávy, a ke každé míru Vašeho souhlasu s tím, že se jedná o oblasti ur ené k rozvoji. 4. V jaké mí e jsou tyto rozvojové pot eby aktuální v kontextu stávajících nebo budoucích kariérních cíl? 5. Jaká opat ení byste mohl/a p ijmout pro optimální využití Vašich p edností pro dosažení Vašich kariérních cíl?

15 Strana 15 z 34 Hrubý skór St. Skór NEO-PI-R - NEO osobnostní inventá - (Standard) Subškály úzkostnost hn vivost-hostilita depresivnost 9 46 rozpa itost impulzivnost zranitelnost elost družnost asertivita aktivnost vyhledávání vzrušení pozitivní emoce fantazie estetické prožívání prožívání novátorské innosti ideje hodnoty ra up ímnost altruismus poddajnost skromnost 9 24 jemnocit zp sobilost po ádkumilovnost zodpov dnost cílev domost disciplinovanost rozvážnost Hlavní škály Neuroticismus Extraverze Otev enost v i zkušenosti ív tivost Sv domitost

16 Strana 16 z 34 NEO-PI-R - NEO osobnostní inventá - (Standard) Vloženo pomocí funkce rychlého zadávání Parametr Hrubý skór Standardní skór úzkostnost hn vivost-hostilita depresivnost rozpa itost 9 46 impulzivnost zranitelnost elost družnost asertivita aktivnost vyhledávání vzrušení pozitivní emoce fantazie estetické prožívání prožívání novátorské innosti ideje hodnoty ra up ímnost altruismus poddajnost skromnost jemnocit 9 24 zp sobilost po ádkumilovnost zodpov dnost cílev domost disciplinovanost rozvážnost Neuroticismus Extraverze Otev enost v i zkušenosti ív tivost Sv domitost 95 25

17 Strana 17 z 34 úzkostnost Hrubý skór: 27 Standardní skór: hn vivost-hostilita Hrubý skór: 14 Standardní skór: depresivnost Hrubý skór: 20 Standardní skór: 71

18 Strana 18 z rozpa itost Hrubý skór: 9 Standardní skór: impulzivnost Hrubý skór: 17 Standardní skór: 59

19 Strana 19 z zranitelnost Hrubý skór: 17 Standardní skór: elost Hrubý skór: 14 Standardní skór: 28

20 Strana 20 z družnost Hrubý skór: 14 Standardní skór: asertivita Hrubý skór: 17 Standardní skór: 35

21 Strana 21 z aktivnost Hrubý skór: 14 Standardní skór: vyhledávání vzrušení Hrubý skór: 24 Standardní skór: 67

22 Strana 22 z pozitivní emoce Hrubý skór: 11 Standardní skór: fantazie Hrubý skór: 22 Standardní skór: 59

23 Strana 23 z estetické prožívání Hrubý skór: 14 Standardní skór: prožívání Hrubý skór: 14 Standardní skór: 32

24 Strana 24 z novátorské innosti Hrubý skór: 23 Standardní skór: ideje Hrubý skór: 17 Standardní skór: 38

25 Strana 25 z hodnoty Hrubý skór: 23 Standardní skór: ra Hrubý skór: 21 Standardní skór: 41

26 Strana 26 z up ímnost Hrubý skór: 15 Standardní skór: altruismus Hrubý skór: 19 Standardní skór: 34

27 Strana 27 z poddajnost Hrubý skór: 16 Standardní skór: skromnost Hrubý skór: 19 Standardní skór: 51

28 Strana 28 z jemnocit Hrubý skór: 9 Standardní skór: zp sobilost Hrubý skór: 15 Standardní skór: 23

29 Strana 29 z po ádkumilovnost Hrubý skór: 18 Standardní skór: zodpov dnost Hrubý skór: 14 Standardní skór: 20

30 Strana 30 z cílev domost Hrubý skór: 21 Standardní skór: disciplinovanost Hrubý skór: 13 Standardní skór: 25

31 Strana 31 z rozvážnost Hrubý skór: 14 Standardní skór: Neuroticismus Hrubý skór: 104 Standardní skór: 72

32 Strana 32 z Extraverze Hrubý skór: 94 Standardní skór: Otev enost v i zkušenosti Hrubý skór: 113 Standardní skór: 40

33 Strana 33 z ív tivost Hrubý skór: 99 Standardní skór: Sv domitost Hrubý skór: 95 Standardní skór: 25

34 Strana 34 z 34 25

HTS Report NEO-PI-3. NEO osobnostní inventář. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha

HTS Report NEO-PI-3. NEO osobnostní inventář. Jan Ukázka ID Datum administrace Standard 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha HTS Report NEO-PI-3 NEO osobnostní inventář ID 8389-226 Datum administrace 28.02.2019 Standard 1. vydání NEO-PI-3 Přehled výsledků 2 / 19 PŘEHLED VÝSLEDKŮ Kontrola validity odpovědí, doporučujeme metodu

Více

RNÉ MATERIÁLY. PSYCHODIAGNOSTIKA - VYHODNOCENÍ z , 13:19 hodin

RNÉ MATERIÁLY. PSYCHODIAGNOSTIKA - VYHODNOCENÍ z , 13:19 hodin Strana 1 z 11 RNÉ MATERIÁLY PSYCHODIAGNOSTIKA - VYHODNOCENÍ z 14.11.2012, 13:19 hodin Kód probanda íjmení Jméno k Objednavatel el testování 3D60001025 íklad - Sériové íslo: Verze íslo: Vyhodnoceno: BFC6BC9F0D91

Více

RNÉ MATERIÁLY. PSYCHODIAGNOSTIKA - VYHODNOCENÍ z 15.07.2013, 11:45 hodin

RNÉ MATERIÁLY. PSYCHODIAGNOSTIKA - VYHODNOCENÍ z 15.07.2013, 11:45 hodin Strana 1 z 15 RNÉ MATERIÁLY PSYCHODIAGNOSTIKA - VYHODNOCENÍ z 15.07.2013, 11:45 hodin Kód probanda íjmení Jméno k Objednavatel el testování D910001041 Pokus Pokus 30;3 let Sériové íslo: Verze íslo: Vyhodnoceno:

Více

Dialog s moderátorem. Nerozhodný klient. Flexibilita. Komunikace, Řešení problému, Zvládání zátěže. V místnosti u stolu

Dialog s moderátorem. Nerozhodný klient. Flexibilita. Komunikace, Řešení problému, Zvládání zátěže. V místnosti u stolu Druh aktivity: Název metody: Primární kompetence: Související kompetence: Forma realizace: Optimální počet účastníků: Čas na realizaci: Časový limit: Pomůcky: Dialog s moderátorem Nerozhodný klient Flexibilita

Více

Charakteristika p edm tu FIE (Feuersteinovo instrumentální obohacování)

Charakteristika p edm tu FIE (Feuersteinovo instrumentální obohacování) Charakteristika p edm tu FIE (Feuersteinovo instrumentální obohacování) Vzd lávání v oblasti m kkých dovedností sm uje k rozvíjení poznávacích funkcí, k plánování práce a promýšlení a stanovení strategií

Více

6. DIDAKTICKÁ JEDNOTKA PREVENCE KONFLIKTŮ, KOMUNIKACE

6. DIDAKTICKÁ JEDNOTKA PREVENCE KONFLIKTŮ, KOMUNIKACE 6. DIDAKTICKÁ JEDNOTKA PREVENCE KONFLIKTŮ, KOMUNIKACE Úvod Pro bezproblémové vztahy ve školním prostředí je třeba znát dynamiku interakcí a pravidla komunikace. Je nutné, aby všichni měli možnost se svobodně

Více

views přehled motivačních faktorů Jan Vzor Administrace: 03.11.2010 Zpráva vytvořena: 03.10.2011 powered by

views přehled motivačních faktorů Jan Vzor Administrace: 03.11.2010 Zpráva vytvořena: 03.10.2011 powered by views přehled motivačních faktorů Jan Vzor Administrace: 03.11.2010 Zpráva vytvořena: 03.10.2011 powered by S Definice nízkého skóre 1 2 3 6 7 8 9 Definice vysokého skóre Cíle 7 8 Preferuje takovou práci,

Více

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií katedra řízení podniku. Předmět: ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ (B-RLZ)

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií katedra řízení podniku. Předmět: ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ (B-RLZ) VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií katedra řízení podniku Předmět: ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ (B-RLZ) Téma 7: HODNOCENÍ PRACOVNÍHO VÝKONU, ODMĚŇOVÁNÍ ŘÍZENÍ PRACOVNÍHO VÝKONU

Více

Meze použití dílčího hodnotícího kritéria kvalita plnění a problematika stanovování vah kritérií

Meze použití dílčího hodnotícího kritéria kvalita plnění a problematika stanovování vah kritérií kritéria kvalita plnění a problematika Příloha č. B6 Dokumentu Jak zohledňovat principy 3E (hospodárnost, efektivnost a účelnost) v postupech zadávání veřejných zakázek Vydal: Ministerstvo pro místní rozvoj

Více

Marketing. Modul 5 Marketingový plán

Marketing. Modul 5 Marketingový plán Marketing Modul 5 Marketingový plán Výukový materiál vzdělávacích kurzů v rámci projektu Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Tento materiál je spolufinancován z Evropského

Více

CÍRKEVNÍ DOMOV MLÁDEŽE SVATÉ RODINY A ŠKOLNÍ JÍDELNA s.r.o. Grohova 107/10 60200 Brno ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DOMOVA MLÁDEŽE

CÍRKEVNÍ DOMOV MLÁDEŽE SVATÉ RODINY A ŠKOLNÍ JÍDELNA s.r.o. Grohova 107/10 60200 Brno ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DOMOVA MLÁDEŽE CÍRKEVNÍ DOMOV MLÁDEŽE SVATÉ RODINY A ŠKOLNÍ JÍDELNA s.r.o. Grohova 107/10 60200 Brno ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DOMOVA MLÁDEŽE 1. Identifikační údaje. 1.1.Název ŠVP: Školní vzdělávací program pro mimoškolní

Více

HTS Report NEO-PI-3. NEO osobnostní inventář. Jan Novák ID Datum administrace Standard 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha

HTS Report NEO-PI-3. NEO osobnostní inventář. Jan Novák ID Datum administrace Standard 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha HTS Report NEO-PI-3 NEO osobnostní inventář ID 8389-30 Datum administrace 16.02.2017 Standard 1. vydání NEO-PI-3 Přehled výsledků 2 / 37 PŘEHLED VÝSLEDKŮ Obsah Zpráva řešení problémů a rozhodování plánování,

Více

Co postrádají absolventi eských vysokých škol v praxi aneb co nám škola nedala

Co postrádají absolventi eských vysokých škol v praxi aneb co nám škola nedala Co postrádají absolventi eských vysokých škol v praxi aneb co nám škola nedala Pr zkumy a ankety provedené v posledních letech jak mezi zam stnavateli, tak mezi absolventy vysokých škol shodn ukazují,

Více

Zodpovědné podniky Dotazník pro zvýšení informovanosti

Zodpovědné podniky Dotazník pro zvýšení informovanosti Zodpovědné podniky Dotazník pro zvýšení informovanosti 1. Úvod Tento dotazník vám pomůže zamyslet se nad tím, jak se vaše společnost může stát zodpovědným podnikem, a to za pomoci otázek zaměřených na

Více

Kočí, R.: Účelové pozemní komunikace a jejich právní ochrana Leges Praha, 2011

Kočí, R.: Účelové pozemní komunikace a jejich právní ochrana Leges Praha, 2011 Kočí, R.: Účelové pozemní komunikace a jejich právní ochrana Leges Praha, 2011 Účelové komunikace jsou důležitou a rozsáhlou částí sítě pozemních komunikací v České republice. Na rozdíl od ostatních kategorií

Více

Management. Modul 5 Vedení lidí a leadership

Management. Modul 5 Vedení lidí a leadership Management Modul 5 Vedení lidí a leadership Výukový materiál vzdělávacích kurzů v rámci projektu Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Tento materiál je spolufinancován

Více

HTS Report NEO-PI-R. NEO osobnostní inventář. Renata Hájková ID Datum administrace Standard 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha

HTS Report NEO-PI-R. NEO osobnostní inventář. Renata Hájková ID Datum administrace Standard 1. vydání. Hogrefe Testcentrum, Praha HTS Report NEO-PI-R NEO osobnostní inventář ID 8389-54 Datum administrace 11.07.2017 Standard 1. vydání NEO-PI-R Přehled výsledků 2 / 25 PŘEHLED VÝSLEDKŮ Souhrn výsledků N Neuroticismus E Extraverze O

Více

Vzd lávací oblast: Volitelné p edm ty - Um ní a kultura Vyu ovací p edm t: Výtvarná tvorba

Vzd lávací oblast: Volitelné p edm ty - Um ní a kultura Vyu ovací p edm t: Výtvarná tvorba Vzd lávací oblast: Volitelné p edm ty - Um ní a kultura Vyu ovací p edm t: Výtvarná tvorba Charakteristika p edm tu Vzd lávací obsah: Základem vzd lávacího obsahu p edm tu Výtvarná tvorba je vzd lávací

Více

VZDĚLÁVÁNÍ A OSOBNOST KNIHOVNÍKA

VZDĚLÁVÁNÍ A OSOBNOST KNIHOVNÍKA VZDĚLÁVÁNÍ A OSOBNOST KNIHOVNÍKA Jana Nejezchlebová, Moravská zemská knihovna Zpráva Mezinárodní komise UNESCO Vzdělávání pro 21. století zpracovaná v roce 1993 reflektovala změny globální společnosti

Více

1. Orgány ZO jsou voleny z členů ZO. 2. Do orgánů ZO mohou být voleni jen členové ZO starší 18 let.

1. Orgány ZO jsou voleny z členů ZO. 2. Do orgánů ZO mohou být voleni jen členové ZO starší 18 let. JEDNACÍ ŘÁD ZO OSŽ Praha Masarykovo nádraží I. Úvodní ustanovení Čl. 1. Jednací řád Základní organizace odborového sdružení železničářů Praha Masarykovo nádraží (dále jen ZO) upravuje postup orgánů ZO

Více

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY 1Co 223/2009-221 ČESKÁ REPUBLIKA ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY Vrchní soud v Olomouci rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Jana Zavrtálka a soudců JUDr. Jaroslava Hikla a JUDr. Radmily Baďurové v právní

Více

Protiúplatkářské a protikorupční zásady (včetně dárků a pohoštění)

Protiúplatkářské a protikorupční zásady (včetně dárků a pohoštění) Protiúplatkářské a protikorupční zásady (včetně dárků a pohoštění) Skupina Royal Mail Group má přísné zásady nulové tolerance vůči úplatkářství a korupci. Tyto zásady stanovují standardy chování, které

Více

6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY

6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY 6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY ve škole přece nejde o to, abychom věděli, co žáci vědí, ale aby žáci věděli. 6.1 Cíle hodnocení cílem hodnocení je poskytnout žákovi okamžitou zpětnou vazbu (co

Více

Studijní opora. Název předmětu: Organizační chování. Zpracoval: Mgr. Jaromír Ďuriš

Studijní opora. Název předmětu: Organizační chování. Zpracoval: Mgr. Jaromír Ďuriš Studijní opora Název předmětu: Organizační chování Zpracoval: Mgr. Jaromír Ďuriš Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského

Více

Leadership JudgementIndicator -LJI (Test stylůvedení)

Leadership JudgementIndicator -LJI (Test stylůvedení) Leadership JudgementIndicator -LJI (Test stylůvedení) Hogrefe Testcentrum, Praha 2012 Autoři: M. Lock, R. Wheeler Autořičeskéverze:R. Bahbouh, V. Havlůj(ed.), M. Konečný, H. Peterková, E. Rozehnalová LJI

Více

RNÉ MATERIÁLY. PSYCHODIAGNOSTIKA - VYHODNOCENÍ z 02.05.2012, 15:20 hodin

RNÉ MATERIÁLY. PSYCHODIAGNOSTIKA - VYHODNOCENÍ z 02.05.2012, 15:20 hodin Strana 1 z 27 RNÉ MATERIÁLY PSYCHODIAGNOSTIKA - VYHODNOCENÍ z 02.05.2012, 15:20 hodin Kód probanda íjmení Jméno k Objednavatel el testování 3D60001025 íklad - Sériové íslo: Verze íslo: Vyhodnoceno: BFC6BC9F0D91

Více

Shrnující zpráva ze sociologického výzkumu NEJDEK

Shrnující zpráva ze sociologického výzkumu NEJDEK UNIVERSITAS, s.r.o. Borovská 1425, 190 16 Praha 9 Tel.: 281972182 www.universitas.cz IČO: 274 17 719 Sociální služby: Potřeby a názory občanů v Karlovarském kraji 2007 Shrnující zpráva ze sociologického

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Mgr. Jitka Hůsková, Mgr. Petra Kašná OŠETŘOVATELSTVÍ OŠETŘOVATELSKÉ POSTUPY PRO ZDRAVOTNICKÉ ASISTENTY Pracovní sešit II/2. díl Recenze: Mgr. Taťána

Více

Vybraná teorie osobnosti a její využití při výběru pracovníků. semestrální práce z psychologie PSP201

Vybraná teorie osobnosti a její využití při výběru pracovníků. semestrální práce z psychologie PSP201 Vybraná teorie osobnosti a její využití při výběru pracovníků semestrální práce z psychologie PSP201 Vypracoval: (xhorj37@vse.cz) Květen 2004 Úvod Nadpis této práce je poněkud zavádějící, neboť existuje

Více

Metodický pokyn k zařazení vzdělávací oblasti Výchova k volbě povolání do vzdělávacích programů pro základní vzdělávání čj.

Metodický pokyn k zařazení vzdělávací oblasti Výchova k volbě povolání do vzdělávacích programů pro základní vzdělávání čj. Metodický pokyn k zařazení vzdělávací oblasti Výchova k volbě povolání do vzdělávacích programů pro základní vzdělávání čj. 19485/2001-22 V Praze dne 2.7.2001 V současné dynamické době dochází k pohybu

Více

NÁZEV/TÉMA: Období dospělosti

NÁZEV/TÉMA: Období dospělosti NÁZEV/TÉMA: Období dospělosti Vyučovací předmět: Psychologie a komunikace Škola: SZŠ a VOŠZ Znojmo Učitel: Mgr. Olga Černá Třída + počet žáků: 2. ročník, obor ZA, 24 žáků Časová jednotka: 1 vyučovací jednotka

Více

MEZINÁRODNÍ AUDITORSKÝ STANDARD ISA 505 EXTERNÍ KONFIRMACE OBSAH

MEZINÁRODNÍ AUDITORSKÝ STANDARD ISA 505 EXTERNÍ KONFIRMACE OBSAH MEZINÁRODNÍ AUDITORSKÝ STANDARD ISA 505 EXTERNÍ KONFIRMACE (Účinný pro audity účetních závěrek sestavených za období počínající 15. prosincem 2009 nebo po tomto datu) Úvod OBSAH Odstavec Předmět standardu...

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1013/08-01. Předmět inspekční činnosti. Popis školy

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1013/08-01. Předmět inspekční činnosti. Popis školy Česká školní inspekce Pražský inspektorát Název školy/školského zařízení: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-1013/08-01 Konzervatoř Jana Deyla a střední škola pro zrakově postižené, Praha 1, Maltézské nám. 14 Adresa:

Více

Nabídka vzdělávacích seminářů

Nabídka vzdělávacích seminářů Nabídka vzdělávacích seminářů Vzdělávací semináře na nabízená témata je možné si objednat přímo pro vaší organizaci. Poptávku lze zasílat na emailovou adresu vzdelavani@amalthea.cz. Seznam vzdělávacích

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Okresní pracoviště Žďár nad Sázavou INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Okresní pracoviště Žďár nad Sázavou INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 115 8/99-11048 Signatura: ak5ns101 Oblastní pracoviště č. 11 Jihlava Okresní pracoviště Žďár nad Sázavou INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Zvláštní škola Velké Meziříčí,

Více

Odůvodnění veřejné zakázky. Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby

Odůvodnění veřejné zakázky. Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby Odůvodnění veřejné zakázky Veřejná zakázka Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby Zadavatel: Právní forma: Sídlem: IČ / DIČ: zastoupen: EAST

Více

OIKUMENE AKADEMICKÁ YMCA

OIKUMENE AKADEMICKÁ YMCA Stanovy OIKUMENE AKADEMICKÁ YMCA 1/5 1 Jméno a sídlo sdružení 1. Jméno sdružení: OIKUMENE AKADEMICKÁ YMCA (dále jen AY) 2. Sídlo sdružení: Na Poříčí 12, 115 30 Praha 1. 3. AY je občanské sdružení podle

Více

Závěrečné stanovisko

Závěrečné stanovisko Osobě umístěné v policejní cele musí být na její žádost umožněn bezodkladně přístup k pitné vodě a toaletě a rovněž možnost provedení základní hygieny. V Brně dne 11. dubna 2014 Sp. zn.: 6079/2013/VOP/JM

Více

Zápis ze sedmé konference Asociace aktivních škol ze dne 11. dubna 2014

Zápis ze sedmé konference Asociace aktivních škol ze dne 11. dubna 2014 Zápis ze sedmé konference ze dne 11. dubna 2014 Místo konání: Gymnázium Jana Nerudy, Hellichova 3, Praha 1 Přítomni: ředitelé škol a jejich zástupci Program konference 1. Zahájení konference, zpráva o

Více

Hrozí-li nesplnění termínů odevzdání práce, je třeba: Nejraději mám takového spolupracovníka, který:

Hrozí-li nesplnění termínů odevzdání práce, je třeba: Nejraději mám takového spolupracovníka, který: Styly řízení Řízení lidí je dosahování cílů prostřednictvím druhých lidí. Řízení lidí je proces, do kterého vstupuje široké spektrum faktorů, jehož podstatou jsou různí lidé. Jaký styl řízení charakterizuje

Více

O b s a h : 12. Úřední sdělení České národní banky ze dne 1. října 2001 k využívání outsourcingu bankami

O b s a h : 12. Úřední sdělení České národní banky ze dne 1. října 2001 k využívání outsourcingu bankami Částka 16 Ročník 2001 Vydáno dne 5. října 2001 O b s a h : ČÁST OZNAMOVACÍ 12. Úřední sdělení České národní banky ze dne 1. října 2001 k využívání outsourcingu bankami 13. Úřední sdělení České národní

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Církevní husitská základní umělecká škola Harmonie, o.p.s. se sídlem Bílá 1, 160 00 Praha 6 - Dejvice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD ZUŠ Č.j.: 8/2012 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala

Více

Osobnost manažera a styly řízení. PhDr. Helena Hnilicová, Ph.D. ŠVZ IPVZ Praha

Osobnost manažera a styly řízení. PhDr. Helena Hnilicová, Ph.D. ŠVZ IPVZ Praha Osobnost manažera a styly řízení PhDr. Helena Hnilicová, Ph.D. ŠVZ IPVZ Praha 1 Osobnost manažera - vrozené předpoklady nebo naučené dovednosti? Manažerem se člověk nerodí, ale stává. Některé osobnostní

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Červený Újezd 30, 273 51 Unhošť IČ:

Více

DOTEK z.s. Se sídlem Štefánikova 36, Český Těšín, 737 01 Zastoupený paní Bc. Nives Bosákovou, ředitelkou pověřenou k podpisu Dohody

DOTEK z.s. Se sídlem Štefánikova 36, Český Těšín, 737 01 Zastoupený paní Bc. Nives Bosákovou, ředitelkou pověřenou k podpisu Dohody Dohoda o výkonu pěstounské péče uzavřená podle ustanovení 47b zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí a podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Osoba v evidenci:. (dále jen pěstoun

Více

Vzdělávací obsah je rozčleněn do pěti vzdělávacích oblastí:

Vzdělávací obsah je rozčleněn do pěti vzdělávacích oblastí: Vzdělávací obsah je rozčleněn do pěti vzdělávacích oblastí: 1. Dítě a jeho tělo - stimulace a podpora růstu a neurosvalového vývoje dítěte - podpora jeho fyzické pohody, zlepšení tělesné zdatnosti, pohybové

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 473/2012 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 473/2012 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 473/2012 Sb. Vyhláška o provedení některých ustanovení zákona o sociálně-právní ochraně dětí Ze dne 17.12.2012 Částka 177/2012 Účinnost od 01.01.2013 http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2012-473

Více

Školní řád ZŠ a MŠ Chalabalova 2 pro školní rok 2014-2015

Školní řád ZŠ a MŠ Chalabalova 2 pro školní rok 2014-2015 Školní řád ZŠ a MŠ Chalabalova 2 pro školní rok 2014-2015 Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

7.kap. Prevence a řešení konfliktů s klienty

7.kap. Prevence a řešení konfliktů s klienty 4. část :Prevence a řešení konfliktů s kolegy a klienty 1 Obsah 4. části 6. kap. Konflikty uvnitř organizace A) Zdroje konfliktů mezi lidmi / mezi skupinami B) Typy konfliktů C) Asertivita D) Techniky

Více

Obsah. Co doopravdy znamená LÍTOST =>

Obsah. Co doopravdy znamená LÍTOST => Obsah 1. Co doopravdy znamená emoce LÍTOSTi 2. Co lítost není 3. Co lítost je 4. Cvičení k nápravě a změně (vyřešení čeho je nám líto) Co doopravdy znamená LÍTOST => Je to emoce slabosti, neboť je vyjadřovaná

Více

Předmět: Seminář sportovního tréninku

Předmět: Seminář sportovního tréninku Předmět: Seminář sportovního tréninku Vypracovala: Lenka Matuszna Dne: 10. 5. 2004 II. ročník TVS - 2 - OBSAH... 2 SPORTOVNÍ TALENT... 3 VÝBĚR SPORTOVNÍCH TALENTŮ... 3 ZPŮSOBY VÝBĚRU SPORTOVNÍCH TALENTŮ...

Více

Klí ové kompetence II 2009/2010

Klí ové kompetence II 2009/2010 Analýza dovedností a tematických ástí testu 100 t ída 8. ro níky gymnázií 90 84 80 70 69 69 74 74 67 65 pr m rný percentil 60 50 40 30 20 10 0 82 67 67 74 69 68 66 Celek kompetence komunikativní kompetence

Více

Zpráva o výsledku p ezkoumání hospoda ení územního samosprávného celku Obec Mi kov za období od 1.1.2017 do 31.12.2017 Zpráva o výsledku p ezkoumání hospoda ení 1/6 I. VŠEOBECNÉ INFORMACE Název ÚSC: Obec

Více

Náležitosti nutné k zahájení znaleckých úkonů

Náležitosti nutné k zahájení znaleckých úkonů 1 Náležitosti nutné k zahájení znaleckých úkonů 1. V písemné podobě dodat žádost o vypracování znaleckého posudku Žádost musí obsahovat: a) Jméno (název firmy), adresu zadavatele posudku b) Spojení na

Více

Poruchy osobnosti. Autor: Veronika Škrabánková

Poruchy osobnosti. Autor: Veronika Škrabánková Poruchy osobnosti Autor: Veronika Škrabánková Jako poruchy osobnosti se označují trvalé povahové odchylky od normy v případě, že výrazně snižují kvalitu života dotyčného, jeho okolí, nebo jsou přítomny

Více

FINAN NÍ ÍZENÍ A ROZHODOVÁNÍ PODNIKU

FINAN NÍ ÍZENÍ A ROZHODOVÁNÍ PODNIKU FINAN NÍ ÍZENÍ A ROZHODOVÁNÍ PODNIKU ANALÝZA,INVESTOVÁNÍ,OCE OVÁNÍ,RIZIKO,FLEXIBILITA Dana Dluhošová Recenzenti: prof. Dr. Ing. Jan Frait prof. Ing. Jozef Kra ovi, CSc. prof. Dr. Ing. Zden k Zmeškal Finan

Více

Všeobecné obchodní podmínky Bakker Holland CZ s.r.o.

Všeobecné obchodní podmínky Bakker Holland CZ s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Bakker Holland CZ s.r.o. Článek 1 - Všeobecné informace 1.1 Tyto všeobecné obchodní podmínky se vztahují na používání webové stránky, tištěných katalogů a dalších publikací

Více

27/2016 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ ČÁST DRUHÁ

27/2016 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ ČÁST DRUHÁ Systém ASPI - stav k 24.4.2016 do částky 48/2016 Sb. a 9/2016 Sb.m.s. - RA852 27/2016 Sb. - vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami - poslední stav textu 27/2016 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. ledna

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD KLASIFIKAČNÍ ŘÁD

ŠKOLNÍ ŘÁD KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Č.j.: Vypracoval: Schválil: Základní škola T. G. Masaryka, Rodkovského 2, Blansko ŠKOLNÍ ŘÁD KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Pedagogická rada projednala dne: 1.4.2014 Nabývá účinnosti ode dne: 1.9.2014 ZSTGM/218/2014

Více

JAK VÍTĚZIT NAD RIZIKY. Aktivní management rizik nástroj řízení úspěšných firem

JAK VÍTĚZIT NAD RIZIKY. Aktivní management rizik nástroj řízení úspěšných firem JAK VÍTĚZIT NAD RIZIKY Aktivní management rizik nástroj řízení úspěšných firem 1 2 PhDr. Ing. Jiří Kruliš JAK VÍTĚZIT NAD RIZIKY Aktivní management rizik nástroj řízení úspěšných firem Linde Praha akciová

Více

Metodika daňových odpočtů na VaV pro poplatníky

Metodika daňových odpočtů na VaV pro poplatníky Metodika daňových odpočtů na VaV pro poplatníky Určeno poplatníkům, kteří mohou a mají zájem využít daňových odpočtů na podporu výzkumu a vývoje (VaV) podle zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů. 1.

Více

DODATEČNÉ INFORMACE Č. 4 K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

DODATEČNÉ INFORMACE Č. 4 K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DODATEČNÉ INFORMACE Č. 4 K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Komplexní servis prádla a oděvů pro Nemocnici Jihlava Nadlimitní zakázka na služby zadávaná v otevřeném řízení dle zákona 137/2006 Sb., o

Více

Psychiatrická nemocnice ( lé ebna):

Psychiatrická nemocnice ( lé ebna): Psychiatrická nemocnice ( lé ebna): Psychiatrická nemocnice je léka ské za ízení, které se zam uje p evážn na lé bu závažných duševních onemocn ní. Psychiatrické nemocnice se mohou lišit v metodice a postupu

Více

Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 zákona. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky dle 156 odst. 1 písm. a) zákona; 2 Vyhlášky 232/2012 Sb.

Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 zákona. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky dle 156 odst. 1 písm. a) zákona; 2 Vyhlášky 232/2012 Sb. Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství Pozemkový úřad Tábor Název veřejné zakázky : Komplexní pozemková úprava Chotčiny Sídlem: Husovo náměstí 2938 390 01 Tábor Zastoupený: Ing. Davidem Mišíkem

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Zakázka je zadaná podle 12 odst. 3 a 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů. Dalšími ustanoveními zákona č. 137/2006 Sb. není zadávací

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-01129/08-06. Předmět inspekční činnosti:

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-01129/08-06. Předmět inspekční činnosti: Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-01129/08-06 Název školy: Základní škola Chomutov, Zahradní 5265 Adresa: 430 05 Chomutov, Zahradní 5265 Identifikátor: 600077578 IČ: 46

Více

Denně utváříte svůj život a vztahy k lidem a nasazujete

Denně utváříte svůj život a vztahy k lidem a nasazujete TAJEMSTVÍ SÍLY SRDCE Tajemství ve vašem srdci Denně utváříte svůj život a vztahy k lidem a nasazujete k tomu spoustu dovedností a energie. Tato energie působí ven do světa, dotýká se lidí a spouští děje.

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE PRO OBDOBÍ ZÁŘÍ 2 0 1 5 SRPEN 2 0 1 8

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE PRO OBDOBÍ ZÁŘÍ 2 0 1 5 SRPEN 2 0 1 8 Střední škola umělecká a řemeslná Nový Zlíchov 1, 150 00 Praha 5 ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE PRO OBDOBÍ ZÁŘÍ 2 0 1 5 SRPEN 2 0 1 8 1. Současný stav problematiky Škola vytváří tento program jako základní

Více

ÍLOHY 9.1.PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDK

ÍLOHY 9.1.PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDK 9. PŘÍLOHY 9.1.PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ 9.2.HODNOCENÍ PRŮŘEZOVÝCH TÉMAT 9.3. MINIMÁLLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM 9.3.1. HODNOCENÍ PATOLOGICKÝCH JEVŮ 9.4. KONCEPCE VÝCHOVY KE ZDRAVÉMU

Více

Návrh ZÁV RE NÝ Ú ET ZA ROK Jezero Milada dobrovolný svazek obcí I

Návrh ZÁV RE NÝ Ú ET ZA ROK Jezero Milada dobrovolný svazek obcí I Návrh ZÁV RE NÝ Ú ET ZA ROK 2009 Jezero Milada dobrovolný svazek obcí I 71234772 Záv re ný ú et je zpracován v souladu se zákonem. 250/2000 Sb. o rozpo tových pravidlech územních rozpo t. 1. Údaje o pln

Více

Komunikace s veřejností

Komunikace s veřejností Vzdělávání zaměstnanců MěÚ Slaný Tento projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a obecního rozpočtu." Komunikace s

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Základní škola a městské osmileté gymnázium Bruntál, Školní 2, PSČ 792 01

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Základní škola a městské osmileté gymnázium Bruntál, Školní 2, PSČ 792 01 Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 141 027/99-011142 Signatura: bn1ts101 Oblastní pracoviště č. 14 - Ostrava Okresní pracoviště Bruntál INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Základní škola a městské osmileté

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2016 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 10 Rozeslána dne 28. ledna 2016 Cena Kč 210, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2016 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 10 Rozeslána dne 28. ledna 2016 Cena Kč 210, O B S A H : Ročník 2016 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 10 Rozeslána dne 28. ledna 2016 Cena Kč 210, O B S A H : 27. Vyhláška o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných Strana 234

Více

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO SOCIÁLNÍ PRACOVNÍKY

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO SOCIÁLNÍ PRACOVNÍKY Profesní vzdělávání v sociálních službách VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO SOCIÁLNÍ PRACOVNÍKY výukový materiál pro účastníky MODUL: Individuální plánování průběhu sociální služby LEKTOŘI: Mgr. Martina Langerová,

Více

Program proti šikanování ve škole

Program proti šikanování ve škole Program proti šikanování ve škole Tento program slouží k vytvoření bezpečného, respektujícího a spolupracujícího prostředí ve škole, zaměřuje se především na prevenci šikanování a ukazuje postupy řešení

Více

STUDENTSKÁ GRANTOVÁ SOUTĚŽ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

STUDENTSKÁ GRANTOVÁ SOUTĚŽ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM SMĚRNICE REKTORA Č. 3/2011 STUDENTSKÁ GRANTOVÁ SOUTĚŽ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM S M Ě R N I C E P R O U J E P Platná od: 10. 11. 2011 Zpracoval/a: prof. Ing. Jiřina Jílková, CSc. prof.

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 27/2016 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 27/2016 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 27/2016 Sb. Vyhláška o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných Ze dne 21.01.2016 Částka 10/2016 Účinnost od 01.09.2016 (za 184 dní) http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2016-27

Více

Zastupitelstvo města Přerova

Zastupitelstvo města Přerova Pořadové číslo: 4/4 Zastupitelstvo města Přerova Přerov 26.2.2015 Předloha pro 4. jednání Zastupitelstva města Přerova, které se uskuteční dne 9. 3. 2015 Předkladatel: Mgr. VLADIMÍR PUCHALSKÝ, primátor

Více

Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Pravidla soutěže. Poznáváme firmy ve středních Čechách. 1. Pořadatel soutěže. 2. Termín konání soutěže

Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Pravidla soutěže. Poznáváme firmy ve středních Čechách. 1. Pořadatel soutěže. 2. Termín konání soutěže Pravidla soutěže (dále jen pravidla soutěže ) Krajská hospodářská komora Střední Čechy Poznáváme firmy ve středních Čechách 1. Pořadatel soutěže se sídlem: Tyršova 106, 261 01 Příbram Zámeček s adresou

Více

Základní škola T.G.Masaryka Krmelín, příspěvková organizace. Školní řád pro školní rok 2015/2016

Základní škola T.G.Masaryka Krmelín, příspěvková organizace. Školní řád pro školní rok 2015/2016 Základní škola T.G.Masaryka Krmelín, příspěvková organizace Školní řád pro školní rok 2015/2016 Zpracoval Mgr. Dušan Ignačík 6/2015 Obecná ustanovení Školní řád je vydán na základě ustanovení 30, odst.1)

Více

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s.

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. 1. Základní ustanovení, název a sídlo spolku 1. TJ Sokol Hostivice ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012

Více

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13. Školní řád. Vypracoval: vedení školy

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13. Školní řád. Vypracoval: vedení školy Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13 Školní řád Vypracoval: vedení školy Projednáno Pedagogickou radou dne: 1. 9. 2005 Schváleno Školskou radou dne: 26. 9.

Více

NEO-PI-R Standard. NEO osobnostní inventář. Příklad. 1. Vydání

NEO-PI-R Standard. NEO osobnostní inventář. Příklad. 1. Vydání NEO-PI-R Standard NEO osobnostní inventář 1. Vydání ID 5071-2 Datum administrace 30.06.2014 NEO-PI-R Přehled výsledků 2 / 35 PŘEHLED VÝSLEDKŮ Souhrn výsledků N Neuroticismus E Extraverze O Otevřenost vůči

Více

Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku

Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku Čl. I Úvodní ustanovení 1. Petrov, občanské sdružení pro práci s dětmi a mládeží brněnské diecéze, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2005 IV. volební období

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2005 IV. volební období PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2005 IV. volební období 1207 Návrh poslanců Waltera Bartoše, Vlastimila Tlustého, Petra Nečase a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 561/2004

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU ve smyslu ustanovení 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb. Výměna 4 ks interiérových dveří v budově kina Art Veřejná zakázka (zatrhněte)

Více

Metodická pomůcka pro hodnotitele

Metodická pomůcka pro hodnotitele Metodická pomůcka pro hodnotitele Hodnocení činnosti vysokých škol a jejich součástí Akreditační komisí listopad 2015 Hodnocení vysokých škol Dle článku 3 Statutu Akreditační komise provádí Akreditační

Více

Multifunkční dům Litvínovice

Multifunkční dům Litvínovice KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON") 1. NÁZEV VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Název veřejné zakázky: Multifunkční

Více

INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY

INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY II. INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY Podnětem ke zpracování tohoto materiálu je změna působení jednotek

Více

I. SPRÁVNÍ ORGÁN eská národní banka II. ŽADATEL III. ŽÁDOST VZOR. Sídlo Na P íkop 28, Praha 1, PS 115 03 Podatelna Senovážná 3, Praha 1, PS 115 03

I. SPRÁVNÍ ORGÁN eská národní banka II. ŽADATEL III. ŽÁDOST VZOR. Sídlo Na P íkop 28, Praha 1, PS 115 03 Podatelna Senovážná 3, Praha 1, PS 115 03 Příloha č. 6 k vyhlášce č. 255/2008 Sb. VZOR Žádost o p edchozí souhlas k výkonu funkce vedoucí osoby podle zákona. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, ve zn ní pozd jších p edpis ( dále jen

Více

ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCE

ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCE Střední škola obchodní a služeb SČMSD, Polička, s.r.o. Výtisk číslo: Druh dokumentu: Instrukce ředitele školy List číslo: 1 / 5 Identifikační označení: ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCE Střední školy obchodní a

Více

ČÁST TŘETÍ ŘÍDICÍ A KONTROLNÍ SYSTÉM HLAVA I POŽADAVKY NA ŘÍDICÍ A KONTROLNÍ SYSTÉM

ČÁST TŘETÍ ŘÍDICÍ A KONTROLNÍ SYSTÉM HLAVA I POŽADAVKY NA ŘÍDICÍ A KONTROLNÍ SYSTÉM ČÁST TŘETÍ ŘÍDICÍ A KONTROLNÍ SYSTÉM HLAVA I POŽADAVKY NA ŘÍDICÍ A KONTROLNÍ SYSTÉM [K 8b odst. 5 zákona o bankách, k 7a odst. 5 zákona o spořitelních a úvěrních družstvech, k 12f písm. a) a b) a 32 odst.

Více

O kritériu II (metodické okénko)

O kritériu II (metodické okénko) O kritériu II (metodické okénko) Kritérium II. Autor: Blanka Munclingerová (Netopilová) Úvod Když se poprvé v naší krátké debatní historii objevil koncept "kritérium", byl význam, smysl a účel tohoto konceptu

Více

SMLOUVA O PODMÍNKÁCH A PRAVIDLECH ÚČASTI NA ELEKTRONICKÝCH AUKCÍCH DŘÍVÍ

SMLOUVA O PODMÍNKÁCH A PRAVIDLECH ÚČASTI NA ELEKTRONICKÝCH AUKCÍCH DŘÍVÍ SMLOUVA O PODMÍNKÁCH A PRAVIDLECH ÚČASTI NA ELEKTRONICKÝCH AUKCÍCH DŘÍVÍ Článek 1 Strany smlouvy Lesy České republiky, s.p. se sídlem Hradec Králové, Přemyslova 1106, PSČ 50168 zapsaný v obchodním rejstříku

Více

4 Klí ové kompetence. Kompetence k u ení

4 Klí ové kompetence. Kompetence k u ení 4 Klí ové kompetence Klí ové kompetence p edstavují souhrn v domostí, dovedností, schopností, postoj a hodnot d ležitých pro osobní rozvoj a uplatn ní každého lena spole nosti. Jejich výb r a pojetí vychází

Více

101/2000 Sb. ZÁKON. ze dne 4. dubna 2000. o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů ČÁST PRVNÍ OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ HLAVA I

101/2000 Sb. ZÁKON. ze dne 4. dubna 2000. o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů ČÁST PRVNÍ OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ HLAVA I Systém ASPI - stav k 20.11.2014 do částky 108/2014 Sb. a 31/2014 Sb.m.s. - RA642 101/2000 Sb. - o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů - poslední stav textu nabývá účinnost až od 1. 1.2017

Více

Sociální rehabilitace Veřejný závazek

Sociální rehabilitace Veřejný závazek Sociální rehabilitace Veřejný závazek Poskytovatel sociální služby: Život bez bariér, z.ú.. IČO: 26652561 DIČ: CZ 26652561 č.ú.: 78-8511550297/0100 u KB Nová Paka IBAN: CZ6001000000788511550297 SWIFT:

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.:154 37/99-11089 Signatura: bo4bs104 Oblastní pracoviště č. 15 Zlín Okresní pracoviště Vsetín INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Základní škola Kunovice 756 44 Kunovice 43

Více

Zpráva o výsledku šetření ve věci podnětu R. C.

Zpráva o výsledku šetření ve věci podnětu R. C. OSPOD se dopouští překročení svých pravomocí, když na základě jeho rozhodnutí dojde v zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc k zabránění kontaktu dětí s rodičem a dalšími členy rodiny. K takovému

Více

ÚVOD DO GEOGRAFICKÝCH INFORMA NÍCH SYSTÉM

ÚVOD DO GEOGRAFICKÝCH INFORMA NÍCH SYSTÉM Úvod do GIS p ednáškové texty ÚVOD DO GEOGRAFICKÝCH INFORMA NÍCH SYSTÉM P ednáškové texty Auto i: Ing. Martin B ehovský, Ing. Karel Jedli ka Redigoval: Ing. Ji í Šíma, CSc. 5. IMPLEMENTACE A VYUŽÍVÁNÍ

Více