český překlad, léto 2014, Ondřej Průzračný

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "www.wingmakers.com český překlad, léto 2014, Ondřej Průzračný"

Transkript

1 1 Tento dokument je tvořen rozhovorem mezi Markem Hempelem a Jamesem Mahu v dubnu Je to telefonický rozhovor. Dá se též stáhnout jako audio soubor z webu WingMakers.com v sekci Stvořitel. Tento přepis zhotovil Mark Hempel. český překlad, léto 2014, Ondřej Průzračný

2 2 Mark: Myslím, že jednou z hlavních otázek, kterou většina lidí klade a bude to pravděpodobně vypadat naivně, ale stejně bych na to chtěl slyšet tvůj názor. Jaký je účel celé této věci s názvem lidstvo? Proč spolu nemůžeme vyjít a žít tu společně v nějaké formě relativní harmonie? James: Viděl jsi někdy show Star Dance? Mark: Párkrát. Nejsem velký příznivec tance, což by ti má žena ráda potvrdila. James: (Smích.) Španělé milují tanec. Je to jejich kulturní esence. Ale abych zodpověděl tvou otázku, použiji metaforu a ta metafora v sobě obsahuje koncept této show Star Dance. V té show se dohromady párují profesionální tanečníci s nezkušenými tanečníky z řad celebrit ačkoliv v mnoha případech by se dalo diskutovat, nakolik se jedná o celebrity; ale pro naše účely je nazvěme celebrity tanečníky. Na každé show jeden pár vypadne až je nakonec na poslední show odhalen vítěz. Takže s tímto vytvořeným koncepčním rámcem si teď představ, že celá země je taneční parket. Na jedné straně parketu máš celebrity. Teď, abychom byli soudní, tyto celebrity nemusí nutně být známé. Na druhé straně parketu máš zkušené profesionální tanečníky. Ty celebrity inu, to jsou staré gardy. Jistým způsobem představují to, odkud lidstvo přišlo naši minulou cestu. Jsou tou částí lidstva, která žije dominantně v levé mozkové hemisféře té reptilianské, kde sídlí ego osobnost, dočasná skořápka. Žijí, aby si užili, ale také aby se báli. Takže tato skupina, jak si jistě umíš představit, se zabývá zkoumáním svého prostředí, aby našla hrozby, problémy, aby svoje prostředí analyzovala, hledala řešení problémů, strukturovala svůj svět do shody všechny postavila do lajny. Oni preferují uniformitu, být součástí příběhů třetí dimenze: úspěch, získávání věcí, být součástí soukolí a ze všech sil se snaží nerozhoupat loď. Na druhé straně tanečního parketu máme profesionály. Ti představují směr, kterým lidstvo kráčí. Je to budoucnost. Oni jsou částí lidstva, která žije primárně v pravé mozkové hemisféře jsou intuitivnější, orientovanější do srdce, tvůrčí. Oni představují tu část, která hledá tón rovnosti a jednoty. Vnímají energetická pole ten vesmír energie, ve kterém žijeme. Jsou to agenti změny, takže podle definice oni jsou těmi, kteří rozhoupávají loď.

3 3 Takže máme tyto dvě skupiny, které spolu sdílí taneční parket zvaný země. Hudbou tou věcí, která způsobuje, že tyto dvě skupiny spolu začínají tancovat a interagovat jsou jemná vibrační pole, skrze které se náš solární systém pohybuje, jak postupuje ve svém velkém cyklu kolem galaktického jádra galaxie Mléčná dráha. Tato hudba, pokud ji tak můžeme nazvat, všechno lidstvo spojuje dohromady v tom tanci. A teď, na tomto jevišti, se zdá, že ten tanec je nešikovný. Sleduješ mě? Mark: Ano, sleduji tě. Jsou ty dvě skupiny podobně velké? James: Co se týká poměru, tak je asi 650 celebrit na každého profesionálního tanečníka. Nicméně není to tak, že by byly jen tyto dvě skupiny. Tato dichotomie či dualita se týká také jedince. Mark: Dobře, myslím, že tady jsem se ztratil. James: V jedinci v každé osobě je tento taneční parket také na mikroskopické úrovni. Vzpomeň, že žijeme v holografickém vesmíru. Proto v celém tomto tanci hrají tak důležitou roli poměry ale k tomu se dostanu později. Představ si sama sebe jako ten taneční parket. Na jedné straně jsi celebritou, máš reptilianský mozek svou levou hemisféru. Zabýváš se přežitím logickou shodou. To nejsou špatné věci. Nedávám celebritám cedulku špatní; a profesionálům dobří. Abys měl chemii, potřebuješ obě skupiny. Co je kritickým bodem, je poměr jejich přítomnosti v rozhodovacím procesu. Na druhé straně máš svou duši, srdce, pravou mozkovou hemisféru, vyšší mysl, intuici. Když se toto stane ve tvém životě aktivované a tím myslím, že jsi to vyvolal praxí ctností srdce můžeš se natáhnout k té svojí části, která je celebritou. K té části, která je velmi zakódovaná do lidského nástroje a která hledá hrozby, která se pokouší přežít, která je sobecká, která vidí tři dimenze a nic víc. Tancuješ vnitřně. Takže máš tuto dichotomii. Tuto dualitu. A je to celé v tobě. A stejným způsobem je to i vně tebe na větším jevišti zvaném země. Takže tento taneční parket má tvůj lokální vesmír, stejně jako ne lokální vesmír na straně země. Dává ti to smysl?

4 4 Mark: Jo myslím, že jo. Zpět k metafoře Star Dance kdo jsou rozhodčí? James: Než se dostaneme k rozhodčím, dovol, abych vysvětlil ještě jednu věc. Mark: Jistě. James: Profesionální tanečníci učí nejen slovy, ale svých chováním. Ukazují taneční kroky. Předvádějí pohyby či praktiky, které vycházejí ze srdce a z duše. Předvádějí tvořivost pravé hemisféry. Oni ji nekážou. Je to demonstrace. Součástí této demonstrace je akceptování nešikovnosti jejich partnerských tanečních celebrit ať už vně nebo uvnitř nich. Ta část lidstva, která je celebritami, zkrystalizovala do chování, které jim dobře sloužilo ve tří dimenzionálním světě. Aby mohli tancovat s profesionály, musejí být ochotni přijmout nové chování, nové pohyby a opravdu naslouchat hudbě cítit ji. To vyžaduje přetvoření jejich systémů víry. Což je něco, co pro velké procento lidské populace není snadné polovina lidstva je součástí světových náboženství. Takže profesionální tanečníci musejí mít soucit a pochopení. Také pomáhá trpělivost. Jinak se stanou netrpělivými, frustrovanými a dokonce rozhněvanými. To také platí o jednotlivcích, ale tady se to týká jich samých. Je to forma sebe odsouzení někdy i zesměšnění. Takže tento tanec se odehrává zároveň v ne lokálním vesmíru a v lokálním vesmíru. Profesionálové cítí sami v sobě tuto dichotomii nové gardy a staré gardy, pravé a levé hemisféry, intuitivního a logického, duše a těla, srdce a ega. Ale toto jsou dva taneční partneři a jestliže se nechají strhnout hudbou, nová garda ukazuje pohyby, praktikuje soucit a ti dva můžou tancovat jako jeden! (8:07) Pauza Teď ke tvé otázce, kdo to posuzuje kdo jsou rozhodčí? V lokálním vesmíru jsi to samozřejmě ty. To hodnotíš kvalitu tance. Kdo vede? Kdo šlape na špičky? Kdo přináší kvalitu pohybu? Ty sám to hodnotíš a často tvrdě.

5 5 Mark: Proč? Proč to děláme? James: Protože jakmile jsi jednou aktivovaný, víš, že jsi energií. Víš, že nejdřív jsi energií, pak tělem. A víš, že tato energie je spojená se vším ostatním v nelokálním vesmíru. Je to Bytí jednotou a tato jednota se odehrává skrze lásku. Takže když nešikovně spadneš nebo šlápneš na špičky, odsoudíš se, že jsi nešika. Ale jak už jsem mnohokrát říkal, toto není o dokonalosti. Je to o nacvičování pohybu, nebo ctností srdce, podle tvých nejlepších schopností v daném okamžiku. Taneční parket není vždy rovný. Tří dimenzionální svět má své nástrahy a pasti. Každý si o ně může ukopnout palec. Zdravotní záležitosti, fyzické překážky, vztahy, pracovní stres, finanční potíže to všechno informuje taneční parket, na kterém tančíš. Některé taneční parkety jsou hrbolatější než jiné, ale když tomu tak je, ty svůj tanec zpomalíš. Když se dostaneš na hrbolatý taneční parket, pohybuješ se opatrněji, ale stále můžeš plynout. Tvé pohyby stále můžou být ladné. Stále můžeš praktikovat ctnosti srdce dokonce i vůči parketu samotnému. Mark: A co v nelokálním vesmíru kdo je tam rozhodčími? James: Jsou dvě skupiny rozhodčích: každá pro jednu stranu tanečního parketu. Pro celebrity tanečníky představuje rozhodčí náboženství, kariéra, vláda, kultura, politika kteří se všichni na ten tanec nejdříve mračí, ale když to musí být, nechají tanec vést celebrity tanečníka. Umožní logiku, racionalitu a souznění s převažujícími vírami institucí. Co se týká profesionálních tanečníků, jejich soudci vycházejí z kulturně tvůrčí elity a duchovních guruů. Z autorů nejprodávanějších duchovních knih, z těch, kteří dělají svá turné po světovém tanečním parketu a poskytují své komentáře k tomu, jak nejlépe žít jako duchovní bytost. Mark: Jsi ty nebo Tvůrci Křídel rozhodčími? James: Ne. My nejsme rozhodčími v žádném smyslu toho slova. Profesionální rozhodčí se pokoušejí kultivovat Pracovníky Světla, hnutí New Age, Osvícené komunity. Oni jsou těmi, kdo je v těchto komunitách považován za vůdce a poskytují vjem toho, co je praktické a možné. Stali se rozhodčími v tom smyslu, že oni věří, že mají zvláštní poznání toho, jak být duchovní osobou osvobozenou od omezení náboženství nebo historické mysli. Oni se nutně nevnímají jako rozhodčí, ale jestliže tvrdí že abys byl duchovní osobou, musíš používat tu či onu techniku nebo praxi pak jsou to, jistým způsobem, rozhodčí.

6 6 Mark: Ale není to tím, co dělají Tvůrci Křídel? Mám na mysli to, že mluví o Šesti Ctnostech Srdce či Kvantové pauze nebo takových věcech a pak doporučují praktikování těchto věcí... James: Rozdíl je v tom, že my nejsme známí. Nikdo nás nevidí. Můžeš nás nazývat neviditelní rozhodčí, ale když jsi neviditelný, jak bys mohl být rozhodčím? A my se také nepokoušíme dělat organizace. Pokoušíme se zvětšit poměr Profesionálních tanečníků abych pokračoval v té metafoře. Chápej, každý může být profesionální tanečník. Může to být třeba člen vlády, Katolické církve, může to být Muslim, Hind, může být ve vězení, může to být komunista nebo zanícený vědec nezáleží na tom, jestli je nebo není součástí jmenované nebo nejmenované Osvícené komunity; ani na tom, co považuje za svůj systém víry. Na čem záleží, je to, aby vědomě vyzařoval ctnosti srdce. Aby vysílal soucit, pochopení, pokoru, odpuštění a tak dál skrze své chování. Často jsou profesionálními tanečníky prostí lidé bez začlenění. Začleněním myslím nějaký systém víry nebo organizaci. Nezačleněná osoba prostě pevně intuitivně věří v nadřazenost srdce a duše a díky této víře může přijímat a vysílat tuto frekvenci rovnosti a jednoty. To to není o poznání. Někdo může mít velké poznání o historické mysli a duchu, může mít třeba ekvivalent doktorátu v duchovnosti, ale přitom může být v hlavě. A z toho důvodu může tančit na hudbu nižší frekvence. Co se týká nezačleněného jedince, ten může být spojen s frekvencemi lásky a soucitu. Ne s organizacemi nebo osobnostmi. Ne s vládami či politickými hnutími. Ne s náboženstvími či duchovními organizacemi. Proto profesionální tanečníci můžou vzejít odkudkoliv. A díky této skutečnosti opravdu neexistuje nikdo, kdy by byl vybaven na rozhodování ačkoliv jsou tací, kteří se o to pokoušejí. Hnutí života centrovaného na srdce není vlastněno žádnou organizací. Ani není sférou Tvůrců Křídel. Je to starobylá věc a dávno předtím, než na této planetě začalo lidstvo, existoval ten tanec a poměr celebrit k profesionálům ve všech doménách hmotného vesmíru. Je to intuitivní, ale jen pro ty, kteří se otevřeli profesionálovi v sobě.

7 7 Mark: A jak to má člověk udělat? James: Nihilismus je mocný taneční pohyb celebrit tanečníků. Levá mozková hemisféra a reptiliánský mozek vidí život jako když ne bezvýznamný tak přinejmenším jako něco, čeho je potřeba se obávat a navigovat skrz to za účelem zmenšení zklamání, problémů a a nepříjemností. Předpokládají, že vesmír je nesoucitný. Že Bůh je výmysl pravé mozkové hemisféry. Že je to přelud a že tancovat na tuto hudbu nemá smysl. Jak lidé vyrůstali, mnozí si museli vybrat mezi náboženstvím a nihilismem. Jejich myšlenkový proces byl asi takovýto buď můžu být věřící nebo ateista. Ale skutečný svět je mnohem složitější. Vždycky je o poměrech. Je to matematická jistota, protože my jsme energetické bytosti nikoliv hmotná úložiště buněk, svalů, kostí, šlach, orgánů a krve. Takže nejsme ostrovy organické hmoty; kolektivně jsme oceánem energie. Takže z důvodu této vzájemné propojenosti znamenají poměry všechno. Věda přináší lidstvu model reality, ve kterém se můžeme vidět jako Bytosti tvořené energií poli energie, která se mísí se všemi ostatními a toto mísení se také týká energetických polí planet, hvězd, galaxií a vesmíru jako celku. Tento model může být přizpůsoben tak, aby zapadl do nihilistického systému víry do konceptu nepečujícího vesmíru bez boha. Také může být přizpůsoben náboženským a duchovním systémům víry, kde poskytne důkaz, že vesmír je důsledkem pečující, tvůrčí síly zvané Bůh, Allah nebo Stvořitel nebo jakékoliv jiné slovo, které si vybereš. Prvním krokem je vždy aktivace profesionálního tanečníka. Mít o tom alespoň nějaké ponětí, nehledě na to, jak je vágní. Dostat se s tím do kontaktu a přivést to do středu pozornosti prostřednictvím praktikování toho, co plyne ze tvého srdce ve formě intuitivní inteligence, inteligence chování a jednoduchosti. Já osobně věřím, že praxe šesti ctností srdce je dobrý způsob, ale každý si může najít svou vlastní metodu. Já jsem již říkal, ta cesta není vlastněna ani provozována nikým, protože což je, myslím, trochu paradoxní se jedná o individuální stezku k vzájemné propojenosti. Ve skutečnosti žádná jiná cesta není.

8 8 Mark: Prve jsi říkal, že je asi 650 celebrit tanečníků na každého profesionálního tanečníka. Když hovoříme o poměrech, tak to vypadá jako dost strašný poměr. Vidíš to nadějně? James: To není o naději, Marku. Je to o empatii jediné osoby, která pracuje v souladu a rezonanci s vesmírem. Poměr 1:650 je součástí té rovnice a další součástí je velký počet lidí, kteří jsou v této době inkarnovaní na planetě. To, co mnohými lidmi bylo nazýváno posunem, se týká přesně tohoto posunu poměru, spolu s velkou lidskou populací. Blížíme se ke dvanácti miliónům lidí na planetě, kteří jsou schopní vysílat tyto ultra jemné frekvence srdce duše; a dělají to vědomě, pravidelně a bezpodmínečně. Mark: To je důvod, proč jsi chtěl vytvořit Chrámy Událostí (angl. Event Temples)? James: Vlastně ani ne. Pochop, čísla jsou jednou z věcí, na kterou se lidé vážou. Kdyby na Chrámu Událostí bylo přítomno jen deset lidí, lidé by té události přiřadili stav úspěch/neúspěch. Já vím, že už jsem to říkal, ale opravdu to není o množství koordinovaného úsilí. Nepotřebuje to být koordinováno ani řízeno ani channelováno ani synchronizováno. To už je uděláno Univerzální Bytostí, jíž jsme všichni součástí. Na Chrámu Událostí může být deset lidí a dalších deset tisíc lidí může být rozmístěných po celé planetě a v té samé době dělat podobnou praktiku. To všechno přispívá k projekci vyšších dimenzí do této, kterou kolektivně nazýváme země. Mark: A jak to přispívá, Jamesi? Nebo přesněji, čemu to přispívá? Právě jsi zmínil projekci vyšších dimenzí na zemi. O tom to celé je? O konceptu nebe na zemi? James: Inu, není to ani tak o tom, že nebe je přivedeno na zem nebo dokonce že vyšší dimenze jsou nahrány do všech lidí. Mnohem více to je o experimentu v čase. Čas je vozítkem vědomí lidstva, mnohem více než je lidský nástroj vozítkem duše. Takže čas vytváří ve tří dimenzioálních realitách zdání, že vědomí lidstva se vyvíjí. Že se vědomí vyvíjí, jak lidstvo cestuje galaxií a vesmírem.

9 9 Uvažuj o tom takto země krouží kolem slunce, solární systém krouží kolem galaxie, naše kupa galaxií se nevysvětlitelně valí k tomu, co astronomové nazývají Velký Přitahovatel (angl. Great Attractor) a vesmír expanduje závratnou rychlostí. My vlastně ve skutečnosti neznáme rozsah toho mystéria, které se rozpíná za tuto strukturu, ale víme, že se rozpíná. Stále dál expanduje. A v celé této záležitosti od nejmenšího k největšímu, je časoprostor vozítkem, které způsobuje, že evoluce vypadá jako lineární proces. Jako cesta v časoprostoru. Existují jiné domény vědomí, které fungují vně našeho čtyř dimenzionálního konceptu časoprostoru; domény, kde se čas zpomaluje nebo zrychluje nebo úplně mizí a přestává existovat. Vyšší pole vědomí kde lidstvo je jediným bytím to je odlišná forma časoprostoru, od čehokoliv, co je na zemi a přitom to je časoprostor, do kterého směřujeme. Až země dorazí do tohoto časoprostoru, tak my všichni lidé to budeme cítit jako tělesný zážitek, který přemění naše postoje a vnímání toho, co tvoří význam slova lidstvo. Všichni se transformujeme do jediné bytosti a přitom všechna vyjádření či projekce individuality zůstanou svrchované. To je stav vědomí Svrchovaného Sjednocení nejvyšší dimenzionální vědomí, které je v lidské rodině známé. Mark: Takže znamená to, že lidstvo se vyvíjí v závislosti na své pozici v časoprostoru? James: Ano, jistým způsobem. Kdyby se země nalézala ve frekvenci či energetickém vzorci vesmíru, který by byl tvořen nižšími frekvencemi, pak by životní formy žijící na planetě včetně lidí odrážely tyto nižší frekvence ve svých chováních a postojích. Na druhé straně, kdyby se lidstvo a jeho kosmická loď země nalézali ve vyšším dimenzionálním poli vesmíru, tak by tyto vyšší frekvence aktivovaly nová chování a postoje soudržnější se srdcem a lidskou duší. To je důvod, proč se Tvůrci Křídel dívají na časoprostor jako na esenciální prvek v rovnici jednoty a rovnosti. Lidská rodina je neoddělitelně spojena s vesmírem a pozicí v něm. Mark: To zní trochu jako astrologie pro lidskou rasu. To je to, co chceš říct? James: Vidím, kam tím závěrem směřuješ, Marku, ale opravdu to není to samé. Není to ani tak o pozici planet v souvztažnosti k inkarnačnímu počátku jedince. Je to mnohem více o pozici země coby kosmické lodi, která obíhá kolem galaktického středu a o galaxii cestující vesmírem. Nic není statické. Stále probíhají změny. Tempo změny, její stupeň, protichůdné síly ke změně to všechno je modulováno a vytvářeno kosmickým vlivem.

10 10 Tento kosmický vliv může aktivovat nebo deaktivovat vlivy v lidském nástroji, včetně DNA, chemie mozku, srdce, endokrinního systému a dalších orgánů. Pochop pole jsou jediným způsobem, jak může univerzální inteligence fungovat v celém druhu. Tak například kosmické pole interaguje se solárním polem a solární pole interaguje s planetárním polem jako je geomagnetické pole země. Pole země může v sobě tuto kosmickou informaci nést a ona pronikne do každé lidské bytosti, dokonce i do zvířat a rostlin. Všechno na planetě se v jistém smyslu koupe v těchto polích. To se děje stále. (22:30) Pozice v časoprostoru jsou pečlivě řízeny Zdrojovou Inteligencí. Tyto poziční souřadnice nejsou svévolné nebo náhodné. Jsou následkem inteligentního procesu koordinovaného Prvotním Zdrojem či Stvořitelem. Vytvářejí možnost pro vývojové skoky. Někteří toho využijí. Jiní ne. Rozdíl je v jejich systému víry, jejich schopnosti adaptace a přetvoření jejich víry a způsobu, jak tyto nové víry praktikují ve svých životech. Dovol, abych dal jeden příklad. Každý měl někdy zkušenost, kdy byl někým zraněn. Přátelství se rozpadne a dotyčného přemůže hněv nebo frustrace. Když se to zranění přihodí, dotyčný se nalézá ve specifickém časoprostoru. V tomto časoprostoru nemůže druhému odpustit. Je to téměř nemožné. Ale za hodinu nebo den, se nalézá v jiném časoprostoru, kde již je odpuštění možné. Můžeš třeba říci, že vzpomínka zeslábla a to je důvod, že odpuštění už je možné. Nebo se druhá osoba třeba omluví a to umožní odpuštění. Na tom je něco pravdy, ale ve skutečnosti je to posun v časoprostoru, který to umožní a také nové energie, které námi pronikají. Znovu říkám, že nic není statické. Ti, kteří nikdy neodpouštějí, ti se uzamykají nebo nebo ukotvují v časoprostoru dané události, zde, ve svých myslích. Ztratí svou schopnost plynout s kosmickou lodí země. Ztratí schopnost vidět, jak je časoprostor proměnlivý, jak energie vesmíru tancují v každém z nás, jak se stále měníme, protože jsme proměnlivé energie, které stále proudí časoprostorem. (Pauza) Vím, že to byla dlouhá odpověď. Takže tady skončím.

11 11 Mark: Tato otázka je možná mimo rámec, ale zajímalo by mě, jestli bys mohl promluvit o tom, proč profesionální tanečníci prostě netančí jen spolu a neignorují celebrity tanečníky? James: To je pěkná otázka. Dovol, abych ji zodpověděl tímto způsobem mnozí z nás jsou svým srdcem aktivisté. Jsme zanícení našimi vírami. Bráníme je. Postavíme se komukoliv, kdo je chce změnit. Odporujeme těm, kteří se nás snaží zviklat. Nicméně zároveň jsme si svými vírami tak trochu nejistí. Aktivismus je forma sjednocení. Skupina Za záchranu velryb je sjednocena kolem svých ideí. Kdyby tato skupina Za záchranu velryb jenom rozmlouvala s námořními biology, byl by to jen další hlas ve sboru. Jejich aktivismus by se setkal se zájmem, ale nic by to nezměnilo. Stejné to je i s profesionálními tanečníky, kdyby tancovali jenom spolu. Možná by tancovali krásněji, ale nemělo by to žádné důsledky. Byli by méně aktivisty a více více umělci ve své podstatě. Duchovní aktivismus není učení slovy. Tanec se děje na hudbu Stvořitele a tato hudba se stále mění. Není to jediný opakující se rytmus. Tanec je tvořen postoji a chováním. Tak demonstrujeme své chování nikoliv jako nějaké stroje, nýbrž jako lidé, jejichž lidství zůstává neporušené. Praktikujeme naše ctnosti srdce nikoliv dokonale, avšak lidsky. Jsme pokorní stoupenci. Mark: Jamesi, jestli ti to nebude vadit, trochu bych posunul téma ke tvým novelám. Tvoje nová novela, Skladatel počasí, se týká Iránu a Islámské kultury konkrétně jednoho z jejich proroctví. Protože jsi hovořil o Ježíšovi, trochu mi to připomnělo, abych se tě zeptal na toto. James: Skladatel počasí je dlouhý příběh a bude pravděpodobně zapotřebí několika knih, aby mohl být odvyprávěn. Ano, začíná v Iránu a jeho středem je 12 letý chlapec jménem Terran Kahn, který byl vychováván jako Mahdi. Mahdi, v pojmech Islámského proroctví, je následovník Mohammeda. Také je známý jako 12. Imam. Kolem této ústřední postavy Islámu existuje množství různorodých proroctví a ty se trochu liší v závislosti na Sunnitské nebo Shiitské orientaci, ale všeobecně říkají, že Mahdi se inkarnuje na konci časů, aby v podstatě svět zbavil zla a obrátil ho na jediné pravé náboženství. Ve Skladateli počasí je Terran on je jako neochotný Mahdi. Narodil se v předvečer Sunrotu a byl vychováván jako Mahdi, protože proroctví uváděla tuto konkrétní okolnost že bude zrozen prvního dne konce času.

12 12 Mark: Třeba bys mohl vysvětlit, co je v té novele Sunrot... James: Sunrot je pojem označující kataklysmatickou událost způsobenou velmi mocnou sluneční erupcí. Tato erupce byla natolik mocná, že změnila všechno na zemi. Terran se narodil přesně v době, kdy se ta sluneční erupce dotkla země a když říkám dotkla, bylo by asi lepší slovo sežehla. Sunrot změnil všechno a podle většiny standardů k horšímu. Příběh ukazuje, jak zapadlý kmen v severovýchodním Iránu, známý jako národ Baluchianů, uvěřil, že Terran Kahn je Mahdi. Je to podobné tomu, jak byl nalezen Dalajláma jako mladý chlapec a odebrán ze svého domova, aby byl důsledně vycvičen k roli, kterou bude hrát jako duchovní vůdce Tibetu. Příběh je vyprávěn Terranovýma očima, když utíká pryč ze své vesnice, aby hledal vzdělání. Jistým způsobem se chce vyhnout roli být Mahdi. Je velmi intelektuálně nadaný, ale duchovní vůdce Baluchianů ho nechce nechce ho ztratit. A tak pošlou záchranný tým, který ho má přivést zpět. Když se Terran dostane do města jménem Mashhad, což je druhé největší město v Iránu, najde tam školu a oni okamžitě rozpoznají jeho intelektuální nadání. Měl bych také zmínit, že v tomto po sunrotovém světě jsou všechny národy sjednoceny do Velkého národa. Takže je to jeden svět a jeden jazyk a kultura. Všechno je homogenizováno. Všechny školy jsou zasíťovány s ústřední kanceláří v Denveru s názvem Fakulta. Zde testují všechny děti a pak je umisťují do sociálních rolí. Už neexistují státní hranice. Existuje jediná vláda jménem Velký národ. Takže v tomto světě se Terran pohybuje a je naprosto naivní, co se týká způsobu, jak tento nový svět funguje. Fakulta zjistí, že má ultra vysoké IQ a posílá extrakční tým, aby přivezl Terrana do jejich Denverského zařízení. Ale z toho vzejde něco jako přetahovací válka mezi Terranovým kmenem a extrakčním týmem. Nechci tady jít do podrobností ohledně různých dějových zápletek, ale myslím, že můžu říci těm, kteří mají rádi akční dobrodružství, že tato kniha je plná akčnosti.

13 13 Mark: Jako někdo, kdo má před výtisk, z celého srdce souhlasím. Myslím, že ze všech tvých písemností je tato co se týká děje nejpoutavější. Je to opravdu napínavý, strhující příběh. A od lidí, kteří také četli před výtisk, vím, že to komentují stejně je to opravdu strhující příběh, který je trochu okořeněn duchovností, ale hlavně je to napínavý příběh. A myslím, že také můžu říci, že v porovnání s tvou předchozí knihou, Quantusum, je to docela odklon. James: Ano, myslím, že ano, ačkoliv to nebyla ani tak moc vědomá záležitost jako spíše způsob, jak snad zaujmout nové, mladší publikum. Quantusum a Dohrmanovo proroctví byly obě dost ezoterické knihy přinejmenším na novely. Skladatel počasí se více přiklání k hlavnímu proudu jistým způsobem je méně ezoterický. To vyrovnají další pokračování. První kniha je převážně způsob, jak uvést hlavní hrdiny a větší dějovou osu, která se bude rozvíjet dále v dalších dvou knihách. Mark: Je nějaký konkrétní důvod pro to, proč se v této první knize soustřeďuješ na Irán a Islámskou kulturu? James: Prostě bylo nutné odvyprávět celý příběh a protože Terran je hlavní postavou celého příběhu a narodil se v hlubokých pouštích severovýchodního Iránu, vyžadovalo to toto prostředí. Také bylo důležité povědět příběh mladého chlapce, který byl vychováván ve stínech proroctví. On nebyl tím, kdo tuto zodpovědnost hledal byla na něj naložena. Během staletí bylo mnoho těch, kteří se prohlašovali za Mahdi, ale toto jejich tvrzení bylo vždy sporné a jejich mise převážně ego centrické. Chtěl jsem tuto nechuť umístit do chlapce, který má svou vlastní vizi. Tato vize není v souladu s vizí jeho Národa obzvláště jeho náboženských vůdců. To byla důležitá součást děje. Příběh se bude v dalším, druhém pokračování odvíjet v odlišné linii. Mark: Takže je oficiální, že k této knize bude pokračování kdy bude pokračování publikováno a můžeš nám o něm něco říci? James: Dobrá, ohledně jeho publikování si nejsem jist. Řekl bych tak začátkem roku Co se týká uvolnění informací o něm raději to nyní nesdělím. Cítím, že většina čtenářů bude raději číst, aniž by toho příliš věděla o ději. Z toho důvodu nechci o svých novelách příliš mluvit.

14 14 Mark: Dobře. Je ještě něco, co bys chtěl říci ohledně Skladatele Počasí, kniha jedna? James: Věřím, že bude velmi brzy k dispozici online a někdy v létě pak také jako fyzická kniha. Plánuji publikovat ji online na platformě Sumbola a jako fyzická kniha bude publikována podobně jako další mé knihy prostřednictvím Planetwork Press. Používám online platformu Sumbola, protože je mnohem dokonalejší než web SpiritState. Budu ji publikovat také na SpiritState, ale pravděpodobně až poté, co bude web SpiritState aktualizován. Mark: Jedna věc, Jamesi, které jsem si povšiml, že tvé poslední knihy neobsahují žádné obrazy, hudbu a tak. Je to jistý trend ve tvém tvůrčím procesu? James: Nevím, jestli to můžu nazvat trendem, ale je to hodně o čase. Můžu se tak soustředit na psaní, protože ten příběh to vyžaduje. Některé příběhy vyžadují i další média, která příběhu pomáhají, jiné je nevyžadují. Letos na jaře budou publikovány Sebrané Spisy Tvůrců Křídel a ty budou mít velké množství ilustrací, ale ty všechny jsou součástí projektu Tvůrců Křídel. Skladatel počasí a Quantusum jsou příběhy bez ilustrací a bez hudby. Takže je to různé. Komponuji hudbu dál denně. Také dál maluji. Dokonce píšu i poezii. Ale rozhodl jsem se to nepublikovat. Snad někdy v budoucnosti. Uvidíme. Mark: Vím, že někteří spisovatelé jsou nervózní, kdykoliv píšou o Islámské kultuře, zvláště když se to týká Mohammeda. Máš nějaké podezření, že by tato kniha mohla způsobit negativní reakce z Islámských čtvrtí? James: Ne nemám. Chápu, že to je pro některé umělce problém a vzpomínám si, že zrovna asi před dvěma týdny jsem četl o tureckém pianistovi, který dostal tuším, že to byl pětiletý trest, za tweetování nějakých nepěkných slov ohledně Islámské víry; ale myslím, že jeho trest byl pak zrušen. Chápej, to se mnohem méně může týkat Islámu a mnohem více to má co do činění s Tureckou vládou, která chce dát signál své umělecké komunitě. Umělci jsou často těmi, kteří sdělují mocným pravdu. Často jsou profesionálními tanečníky zpět k naší metafoře, protože oni fungují z pravé mozkové hemisféry a jsou mnohem více intuitivně spojení se svou můzou či vyšším jástvím. Mají tendenci být anti autoritativní a můžou se dostat do problémů s vládami, které se snaží řídit jejich tvář.

15 15 (34:30) Co se týká mě, tak způsob, jakým jsem prezentoval Terrana Kahna bylo to uděláno s velkou úctou k jeho kulturnímu odkazu. Takže ne, neočekávám žádné problémy. Mark: Když už jsme u tématu knih, chceš promluvit o Sebraných spisech Tvůrců Křídel? James: Dobrá, asi před pěti lety jsem požádal Johna Bergese, jestli by byl ochotný zorganizovat různorodé materiály Tvůrců Křídel a vypracovat úvodní komentáře k různým sekcím. Byl to velice rozsáhlý úkol, ale John to můžu s radostí říci to zvládl a dokončil velkou většinu své práce předtím než zemřel. Darlene, jeho žena, se chopila úkolu zkompletování jeho práce a pak spolupracovala s tebou a Tonym omlouvám se, zapomněl jsem jeho příjmení Mark: Sakson, Tony Sakson. James: Ano, inu vy dva jste ke knize přidali její umělecké součásti... Mark: Pocta patří ve skutečnosti Tonymu. On si poradil se všemi záležitostmi v té knize. A díky tomu, že jde o dva svazky, které mají dohromady kolem 1500 stran, tak udělal velký kus práce. Já jsem udělal tu lehčí část obaly. James: Tony udělal pořádný kus práce. Jak víš, revidoval jsem poslední verzi Svazku jedna asi před dvěma týdny a byl jsem velmi dojat tím, jak se celá ta kniha vyvíjí. Je to promyšlený proces a konečný produkt bude velmi dobré kvality. Myslím, že každý duchovní hledající najde v jeho obsahu hodnotný zdroj pro své studium. Další věc, která mnohé čtenáře překvapí, je ta, že Darlene se jako vydavatel rozhodla vydat knihu celobarevně. Takže všechna grafika a malby můžou být plnobarevné. To je pro tisk velice drahá záležitost, ale ona byla v této věci neústupná. Všichni, kdo znají materiály Tvůrců Křídel, chápou, že tyto materiály mají velmi mocnou barevnou složku, takže tyto spisy budou mít umělecké provedení a jejich vibrační kvalita bude v důsledku toho povýšena.

16 16 Mark: Jen pro informaci těm, kteří poslouchají. Sebrané spisy Tvůrců Křídel budou rozděleny do dvou svazků a budou to fyzické knihy. Nevím, jestli budeme dělat digitální verzi či nikoliv myslím, že to se ještě bude rozhodovat. První část spíš bych měl říct první svazek obsahuje knihu Projekt Starobylý Šíp, dále rozhovory s Nerudou, malby, poezii, hudbu filozofii téměř bych na tu filozofii zapomněl materiály Lyricusu, glosář, indexy a množství poznámek pod čarou. John je zastáncem poznámek pod čarou. A Svazek dva pak bude obsahovat písemnosti a články z poslední doby. Každý svazek bude mít kolem 750 stran a jak jsi říkal, bude plnobarevný. Svazek jedna bude publikován někdy kolem června 2013 a poté bude následovat Svazek dva ale myslím, že pro ten nemá ještě Planetwork Press stanoveno datum publikování možná později v létě nebo brzy na podzim. Ti, kteří to chtějí sledovat, můžete se registrovat na WingMakers.com a my vám pak pošleme aktuální informaci o termínu publikování. Nebo můžete navštívit web PlanetworkPress.com a zjistit to tam. Také o těchto věcech budu informovat na webu WingMakers v sekci Co Je Nového (angl. What s New). Protože jsem byl osobně zapojen do procesu produkce Sebraných spisů, nemůžu se dočkat, až se dostanou do rukou dalších čtenářů. Myslím, že se jim budou velmi líbit. James: Jedna věc, kterou musím zmínit, Marku, je ta, že tyto svazky jsou sice dobrým zdrojem studia materiálů Tvůrců Křídel a skutečně chápou komplexnost toho, jak do sebe všechno pasuje ale hledající je ve skutečnosti nepotřebují. Já vím, že to není tím, co by si můj vydavatel přál, abych říkal, ale je to pravda. Všechno, co jsem ve svém životě napsal nebo vytvořil, co se týká projektu s názvem Tvůrci Křídel, je ve skutečnosti výzvou či připomenutím pro ty, kteří již ty věci znají. Kteří již znají cestu ke své duši, ale nechali se od ní vyrušit. Takže všechny tyto materiály jsou zde pouze pro připomenutí. V jistém smyslu jsou tu proto, aby tě odvrátily od těch vyrušení a vyživovaly tu tvou část, která naší současnou kulturou není příliš mnoho živena. Pochop, první svazek je zaměřen více na mysl, na systém víry, který vyznává mysl nebo se kterým je mysl spojena. Druhý svazek se více soustředí na srdce. Jistým způsobem jsou to dvě strany jedné mince ta mince je v tomto případě vtělená duše. Většina lidí považuje mysl za orgán vidění a srdce za orgán cítění. Ale srdce je více naladěno na vidění než na cítění.

17 17 Mark: Říkáš, že srdce má oči? James: Samozřejmě ne tak, jak o očích uvažujeme ale ano, má vizi. Vidí věci. Někdy tomu říkáme intuice nebo vhled nebo předtucha. Ale vize je věc, která je založená na srdci; není o mysli či o mozku či o systému oko mozek. Ty mají tendenci si to přivlastnit, ale vize je věcí srdce. Všechny tyto práce, kterých jsem se zúčastnil, jsou navrženy tak, aby pomohly lidem uvidět tuto dvou strannou minci a aktivovat srdeční vizi. Jakmile se aktivace přihodí, jsou na své cestě. Mark: Dobře, chtěl bych změnit téma, jestli můžu... James: Ano, v pořádku. Mark: Vím, že jsi hovořil dříve o MEST vesmíru, což znamená vesmír Hmoty, Energie, Prostoru a Času. Jedna z věcí, které na tom nerozumím, je ta, že dnes jsi hovořil o časoprostoru, ale nešel jsi do detailů u druhých dvou prvků té zkratky Energie a Hmoty. Jak to všechno spolu souvisí v té hádance, které říkáme tří dimenzionální svět? James: MEST je zkratka pro Hmota, Energie, Prostor a Čas (angl. Matter, Energy, Space, Time). Někteří to nazývají čtyři dimenze existence v tří dimenzionálním prostoru. A jak jsem již dříve řekl, je velmi snadné si myslet, že jsme stabilní, statické bytosti co se týká našeho časoprostoru. Ale nic nemůže být vzdálenější od pravdy. Každý večer si jdeme lehnout do postele a myslíme si, že jsme ve stejném prostoru naší ložnici. Ale nejsme. Místo, kde jsme spali minulou noc, je doslova 12 miliónů mil vzdálené od místa, kde spíme dnes v noci. A to jen v kontextu naší Sluneční soustavy. Když do té rovnice přidáš naší lokální kupu galaxií a její pohyb, to číslo je o řád větší. A také je to jiný čas. Takže náš časoprostor je vnímán jako statický a pro náš lidský nástroj rutinní a my se přitom nalézáme v naprosto odlišných souřadnicích každým okamžikem naší existence, protože letíme vesmírnou lodí planeta slunce galaxie. V Lyricusu máme přísloví: Jiný časoprostor, jiná energie. Jiná energie, jiná hmota. Jinými slovy, jestliže změníš svůj časoprostor, setkáváš se s jinými energiemi. A tyto jiné energie ovlivňují hmotu materiální existenci a způsobují změny. V živých formách nazýváme tyto změny růst, zrání, paměť nebo životní cykly. Ale znamená to mnohem více. (Pauza)

18 18 Řekněme, že jak procházíš novým časoprostorem, vnímáš svůj dech jako způsob, jak naplnit svůj lidský nástroj a vědomí tímto novým, stále se měnícím časoprostorem. Mark: Jako při Kvantové Pauze? James: Ano, například. Kvantová pauza je dechová technika, která dechový proces strukturuje do určitého rytmu tak, aby se dech stal vědomější a sjednocenější s lidských nástrojem. Můžete ho najít v článku s názvem Duchovní aktivismus. Na které stránce ten článek máš, Marku? Mark: Hm podívejme se je na webu WingMakers.com v sekci Co je nového. Lidé si ho tam můžou stáhnout zdarma. James: Je to dobrý článek pro kohokoliv, kdo se chce aktivně posunout do přicházejícího vzoru vzájemné propojenosti což, jak se ukazuje, je jedno z hlavních témat této konverzace. Takže je dobré, že jsi to zmínil. (42:50) Teď zpátky k časoprostoru a Kvantové pauze. Mimochodem, nikdo nepotřebuje praktikovat Kvantovou pauzu, pokud se mu to nějakým způsobem zdá limitující. Vědomé dýchání bude fungovat také dobře. Nepotřebuješ žádné techniky. I Kvantová pauza může být přizpůsobena tvým konkrétním potřebám. Takže něco zkus a pak z toho intuitivně vyber to, co je dobré a co ti funguje. Praktikuješ li vědomé dýchání, pociťuj, jak tě to přitahuje do přítomného okamžiku. V tomto stavu přítomného okamžiku použij své uvědomění k hlubokému procítění, že se nalézáš v úplně novém časoprostoru v takovém, ve kterém jsi nikdy předtím nebyl, který má nové energie, nové možnosti. Představ si, že jak dýcháš, mísíš tyto nové energie do svého lidského nástroje a že to v tobě vytváří pocit otevřenosti, přizpůsobivosti, soudržnosti, jasnosti, která ti umožňuje být pružnější, čilejší, dávající, intuitivně oživený a tak dál. Dech souvisí s časoprostorem a to to přináší do tvého lidského nástroje novou energetiku. Tato nová energetika může být zažívána jako nové chování. Takže energie v tomto kontextu informuje hmotu a hmota v tomto kontextu znamená chování.

19 19 Mark: Proč je inteligentní chování tak důležité ve filozofii Tvůrců Křídel? James: Protože hledající se nechají snadno zmást. Jednomu hledajícímu je řečeno, že re inkarnace neexistuje a jinému je řečen opak. Pak se ti dva potkají a jsou ze sebe navzájem zmatení. Jednomu hledajícímu je řečeno, že jméno Boha je Allah, druhému je řečeno, že existuje množství různých Bohů. Pak se ti dva setkají a výsledkem je zmatek. Jedna osoba objevuje částicovou fyziku a jiná se znovuzrodí jako Ježíš. Ti dva se potkají a dostanou se do potíží. Takže poukazuji na to že ve slovech je málo shody s tím, co se děje v mysli. Velmi málo lidí skutečně důvěřuje své intuici. Raději důvěřují expertům, ale problém je v tom, že experti se neshodují, takže následkem je zmatek a to, že se nikdo ve svých vírách necítí bezpečně. Chování se nestará o názor mysli. Jestli dokážeš praktikovat chování vědomého dýchání, přístupu ke svým ctnostem srdce a jejich vyjadřování do lokálního vesmíru, tak na všech vírách a na všech slovech, kterými své víry popisuješ, vůbec nezáleží. Záleží na inteligenci chování. To je univerzální jazyk a ten nikdy neodděluje, nepopírá ani neanalyzuje namísto toho aplikuje soucit, vděčnost, pochopení, lásku, atp. za všech okolností. Teď někteří budou argumentovat, to jsem si jist, že jsem naivní. Že existuje správně a špatně. Pravda a nepravda. Například že reinkarnace je pravdou či nepravdou. Že nemůže být obojím. A když to tak je, pak pravda musí být bráněna. Ale pochop, to je způsob, jak jedinci ztrácí perspektivu důležitých věcí jako jsou ctnosti srdce, vědomé dýchání, láska, rovnost a jednota. Bráníme naše víry. Druhé polarizujeme. Pokoušíme se být na správné straně. Na straně tanečního parketu, která je pravdivá. Ale náš vesmír je multidimenzionální. Má patra zakódovaná uvnitř pater uvnitř pater. Jinými slovy je hyper komplexní. Není poznatelný lidskou myslí. Takže když lidská mysl uchopí pravdu a pak jí brání slovy takzvaných expertů, stává se to trvalým cvičením ega a ničím víc. Energie investovaná do tohoto cvičení by mohla být věnována do vědomého dýchání nebo pěstování vztahu s univerzem a Stvořitelem a následně vyjadřována v chování soucitu, odpuštění, vděčnosti atd. Je zajímavé mít filozofické jádro. Cítit, že rozumíš fungování vesmíru; ale všechno, co si dnes myslíme, že víme v pojmech kosmologie a fyziky se změní s tím, jak změníme náš časoprostor. Všechno

20 20 Pochop, že recitování filozofie je založeno na slovech a mentální ideologii. Ano, může změnit chování, to určitě, ale nepřináší ultra jemné frekvence do lidského nástroje. Jen chování, které je souhlasné se ctnostmi srdce očistí a připraví lidský nástroj pro vnímání duše nebo vyššího jáství tak, aby viděl její pohyby, její perspektivy, jeho vhledy, jeho vědomí. Takže chování způsobuje přípravu lidského nástroje a toto chování musí být soudržné a jasné. A jediný způsob, jak je možné této kvality dosáhnout, je ryzost. Nemůžeš to padělat. Nemůžeš to praktikovat jako nějaký stroj. Musíš být lidský, zranitelný, otevřený, pokorný a více ochotný učit se sama od sebe než přijímat slova druhých. Jedinou věc, kterou to vyžaduje, je víra v lidskou duši. A dokonce i to je nejisté; a říkám nejisté z toho důvodu, protože i ateisté jsou schopni velmi dobře praktikovat šest ctností srdce. Nejsou zatíženi žádnými vírami v duši nebo Boha nebo náboženskými doktrínami. Nejisté říkám tedy v tomto smyslu. Duše je přítomná v každém, nehledě na jeho životní postavení, národnost, pohlaví, systém víry atd. A je to právě díky duši, že jsme vzájemně propojeni. To je jediná víra, která je opravdu potřeba. Pokud v to opravdově věříš, pak můžeš praktikovat s originálností. Mark: Jamesi, v mnoha ech vidím, jak lidé recitují věci, které byly řečeny fyziky, astrology, zprostředkovateli channelingu, mimozemšťany, Galaktickou federací, věcí této povahy Někdy se ty informace zdají být tak podrobné, že jsem se přistihl, jak si myslím, že musí být skutečné. Ale celé toto téma, kdy jsi hovořil o různých názorech a mentální ideologii to vypadá, že to s lidmi někdy opravdu zamává. Co může člověk udělat, aby zůstal koncentrovaný na chování na ctnosti srdce? James: Je mnoho důvodů, proč jsou lidé zaplaveni konfliktními informacemi. Děje se to ve všech sférách života. V duchovní doméně snad nejvíce, protože tam neexistuje důkaz. Takže někdo ti může říci, že jsi reinkarnací Alberta Einsteina, nebo že jsi důležitou inkarnací z planety XYZ a ty nemůžeš dokázat opak. To živí ego. To je pradávný problém. Lichocení je starobylá forma komerce. Také pochází z náboženského sektoru, protože vtlouká do lidské psychiky postoj, že jsme všichni hříšní. Že stále hřešíme a potřebujeme spásu. Takže když ti někdo říká, že jsi ve skutečnosti anděl nebo mocná bytost, je to velmi svůdné.

Rozprava v Řádu Lyricus

Rozprava v Řádu Lyricus Rozprava v Řádu Lyricus Prožitek Navigátora Celistvosti Tyto rozpravy přeložil James, tvůrce materiálů o Tvůrcích Křídel. Jsou velmi významnou součástí učebních metod, které používají instruktoři Výukového

Více

Rady pro pokročilou duši

Rady pro pokročilou duši Rady pro pokročilou duši Richard Bach Příručka Mesiáše Rady pro pokročilou duši Nejlepší způsob, jak se vyhnout odpovědnosti, je říct: Mám odpovědnost. Tví přátelé tě během první minuty vašeho setkání

Více

Sedm proroctví starých Mayů

Sedm proroctví starých Mayů Sedm proroctví starých Mayů První proroctví oznamuje konec současného cyklu. Říká, že od roku 1999 po dalších 13 let se každý člověk nachází v jakémsi zrcadlovém sále, aby ve svém nitru objevil mnohorozměrnou

Více

Spouštěč od Boha JJK

Spouštěč od Boha JJK Spouštěč od Boha JJK Druhý atribut času: P o c t i v o s t Pro zakotvení nového atributu času je nezbytné přečíst tento Spouštěč od Boha vědomě a úplně. Tímto způsobem se dostaneš do souladu s energií

Více

Spouštěč od Boha JJK L I C H T W E L T

Spouštěč od Boha JJK L I C H T W E L T Spouštěč od Boha JJK L I C H T W E L T V E R L A G Třináctý atribut času: T r a n s f o r m a c e Pro zakotvení nového atributu času je nezbytné přečíst tento Spouštěč od Boha vědomě a úplně. Tímto způsobem

Více

Vítejte v jednotě! Poselství pro srpen 2011

Vítejte v jednotě! Poselství pro srpen 2011 Poselství pro srpen 2011 Přijala Barbara Bessen, http://www.kryon-deutschland.com/ Překlad Marketa Selinijana, www.zemeandelu.cz Vítejte v jednotě! Buďte pozdraveni milí přátelé, zde je KRYON z magnetické

Více

ODVAHU! Knížka o přežití. Okamžitá pomoc při strachu, úzkosti a panice

ODVAHU! Knížka o přežití. Okamžitá pomoc při strachu, úzkosti a panice Dr. med. Claudia Croos-Müller ODVAHU! Knížka o přežití Okamžitá pomoc při strachu, úzkosti a panice 12 a ½ cvičení pro okamžitou pomoc pro získání klidu a odvahy V této knize najdeš následující cvičení:

Více

Spouštěč od Boha JJK

Spouštěč od Boha JJK Spouštěč od Boha JJK Pátý atribut času: M í r Pro zakotvení nového atributu času je nezbytné přečíst tento Spouštěč od Boha vědomě a úplně. Tímto způsobem se dostaneš do souladu s energií ze zdroje existence

Více

Akademie zákaznické zkušenosti Nejlíp nám to šlape, když vám to klape. Koučovací model GROW

Akademie zákaznické zkušenosti Nejlíp nám to šlape, když vám to klape. Koučovací model GROW Akademie zákaznické zkušenosti Nejlíp nám to šlape, když vám to klape. Koučovací model GROW Role kouče Každý kouč by se měl snažil odemknout potenciál ostatních. Model GROW přináší jednoduchý návod, jak

Více

[2. TIM 3,10-17 BIBLE A PŘÍKLAD] 13. července 2008. Abychom mohli žít křesťanský život, potřebujeme Bibli a příklad lidí kolem

[2. TIM 3,10-17 BIBLE A PŘÍKLAD] 13. července 2008. Abychom mohli žít křesťanský život, potřebujeme Bibli a příklad lidí kolem 1) úvod a. hlavní myšlenka: b. Jak se nás to týká? Jak žít? - různá místa, co to znamená, žít jako křesťan, tam kde jsem? V zaměstnání /musím dělat všechno za ostatní, musím být vždycky poslední v práci

Více

VÝUKOVÝ MATERIÁL. Informační a komunikační technologie: studijní a učební obory Bez příloh

VÝUKOVÝ MATERIÁL. Informační a komunikační technologie: studijní a učební obory Bez příloh Identifikační údaje školy Číslo projektu Číslo a název šablony Autor Tematická oblast Číslo a název materiálu Anotace Vytvořeno 18.6.2013 Určeno pro Přílohy VÝUKOVÝ MATERIÁL Vyšší odborná škola a Střední

Více

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc!

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Čtení: Lukáš 9:18 27 Asi před deseti lety se promítal film o třech přátelích z New Yorku, kteří se blížili ke čtyřicítce a měli velký zmatek ve svých životech, zaměstnáních,

Více

Poselství od archanděla Michaela, přijaté Ronnou Herman pro měsíc červen 2010.

Poselství od archanděla Michaela, přijaté Ronnou Herman pro měsíc červen 2010. Poselství od archanděla Michaela, přijaté Ronnou Herman pro měsíc červen 2010 VITAMÍN D - BOŽSKÝ VITAMÍN Rona H: Nejdražší přátelé, poselství pro tento měsíc musím začít vysvětlením Během uplynulých tří

Více

Srdečně vás všechny vítám na tomto úžasném projektu, po jehož absolvování nebudete věřit, kým jste byla!

Srdečně vás všechny vítám na tomto úžasném projektu, po jehož absolvování nebudete věřit, kým jste byla! Srdečně vás všechny vítám na tomto úžasném projektu, po jehož absolvování nebudete věřit, kým jste byla! CO JE PRO VÁS DŮLEŽITÉ! UVĚDOMIT SI, PROČ JSTE ZDE A CO CHCETE VE SVÉM ŽIVOTĚ ZMĚNIT A NA TOM BUDEME

Více

malýprůvodce životem

malýprůvodce životem karelspilko malýprůvodce životem Podívej se na to jinak a nechej věci, ať se stanou Žít v souladu s kosmickým proudem je koncem utrpení MALÝ PRŮVODCE ŽIVOTEM Podívej se na to jinak a nechej věci, ať se

Více

MANUÁL INICIACE DO KRISTOVY SÍLY

MANUÁL INICIACE DO KRISTOVY SÍLY MANUÁL INICIACE DO KRISTOVY SÍLY Originál: www.sokaisi.eu Česká verze: http://vzestup.stesticko.cz Zakladatelem tohoto systému je Armand Manuel Ratundu CHRISTIC FORCE Initiation (INICIACE DO KRISTOVY SÍLY

Více

Jejich účelem je uvolnění potenciálu, který v sobě ukrývá spojení racionálního a emocionálního myšlení.

Jejich účelem je uvolnění potenciálu, který v sobě ukrývá spojení racionálního a emocionálního myšlení. Lekce 1: Myšlení Teoretický úvod: Klíčovou a zároveň unikátní schopností lidského mozku, která nás odlišuje od ostatních živých tvorů, je myšlení. Myšlení bychom mohli definovat jako poznávací (kognitivní)

Více

I. JAK SI MYSLÍM, ŽE MOHU BÝT PRO TÝM PROSPĚŠNÝ:

I. JAK SI MYSLÍM, ŽE MOHU BÝT PRO TÝM PROSPĚŠNÝ: Test týmových rolí Pokyny: U každé otázky (I - VII), rozdělte 10 bodů mezi jednotlivé věty podle toho, do jaké míry vystihují vaše chování. V krajním případě můžete rozdělit těchto 10 bodů mezi všechny

Více

Etika v sociální práci

Etika v sociální práci Etika v sociální práci Studijní materiál vytvořený v rámci projektu K naplnění předpokladů pro výkon činnosti v sociálních službách České Budějovice 2010 Etika v sociální práci Obsah 1. Úvod 2. Základy

Více

LITANIE JEŽÍŠ LIDSTVU 1

LITANIE JEŽÍŠ LIDSTVU 1 Z poselství Ježíše ze dne 19. srpna 2012 v 10:56. LITANIE JEŽÍŠ LIDSTVU 1 ZA OCHRANU PŘED FALEŠNÝM PROROKEM Nejdražší Ježíši, zachraň nás před klamem falešného proroka. Ježíši, smiluj se nad námi. Ježíši,

Více

Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš

Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš Afirmace s Empatií Prvek - Dřevo Na každý týden jedna afirmace Pro období prvku Dřevo. www.empatia.cz www.akademiecelostnihozdravi.cz 2014 Věnování a poděkování Tuto

Více

CESTA ZPÁTKY K SOBĚ. Jak najít zpátky sebe a již se v životě neztratit. Cesta zpátky k sobě je seminář, který vám pomůže s úklidem ve vašem životě.

CESTA ZPÁTKY K SOBĚ. Jak najít zpátky sebe a již se v životě neztratit. Cesta zpátky k sobě je seminář, který vám pomůže s úklidem ve vašem životě. CESTA ZPÁTKY K SOBĚ Jak najít zpátky sebe a již se v životě neztratit Cesta zpátky k sobě je seminář, který vám pomůže s úklidem ve vašem životě. 1. krok Vztah k sobě Vztah k sobě je základ pro všechny

Více

Bulletin Trojúhelníků Září 2013 Č. 185 Finální text. Strana 1: Éter

Bulletin Trojúhelníků Září 2013 Č. 185 Finální text. Strana 1: Éter Bulletin Trojúhelníků Září 2013 Č. 185 Finální text Strana 1: Éter Éter je popisovaný jako to, co dělá všechny vztahy možnými (Telepathy and the Etheric Vehicle, (Telepatie a éterické vozítko), str. 114

Více

Student: Jak může člověk poznat svůj vnitřní hlas od hlasu, který se naučil v tomto světě?

Student: Jak může člověk poznat svůj vnitřní hlas od hlasu, který se naučil v tomto světě? Strana 1 ROZPRAVA 06 Techniky intuitivní inteligence Student: Jak může člověk poznat svůj vnitřní hlas od hlasu, který se naučil v tomto světě? Učitel: Hlas tohoto světa může být přirovnán k egocentričnosti,

Více

Význam ochrany přírody

Význam ochrany přírody Význam ochrany přírody 1. Velký, protože příroda představuje podmínky pro náš život a představuje přirozenou krásu pro náš duševní život. 2. Na světě nejsme sami, žijí s námi i jiné živočišné a rostlinné

Více

Uvědomění ve vztazích - Uvědomění v emocích - Uvědomění v mysli- Uvědomění v srdci - Uvědomění v přijetí, Soucit, Přítomnost

Uvědomění ve vztazích - Uvědomění v emocích - Uvědomění v mysli- Uvědomění v srdci - Uvědomění v přijetí, Soucit, Přítomnost Nacházíme se v nejcennější a nejkrásnější fázi našich životů. Velmi dlouhou dobu jsme se připravovali všemi našimi osudy na tento okamžik, pro který jsme nyní tady. Příležitost k duchovnímu osvobození

Více

čtyři duchovní zákony? Už jsi slyšel

čtyři duchovní zákony? Už jsi slyšel čtyři duchovní zákony? Už jsi slyšel Stejně jako existují fyzikální zákony, které určují dění ve vesmíru, jsou i zákony duchovní, které určují náš vztah k Bohu. 1. Bůh tě miluje a má s tvým životem ten

Více

0. čakra - informace, poselství a návod na čištění této čakry ve 13 úrovních.

0. čakra - informace, poselství a návod na čištění této čakry ve 13 úrovních. 0. čakra - informace, poselství a návod na čištění této čakry ve 13 úrovních. Nultá čakra - meditace 15. 19. 9. 2005 Dobronice Poselství bytosti nulté čakry Je známa je n málo lidem na planetě, propojuje

Více

Lateralita (Carter, P., Russell, K.: Testy osobnosti 2. Computer Press, Brno, 2004, ISBN 80-722-6997-6, str. 101-108)

Lateralita (Carter, P., Russell, K.: Testy osobnosti 2. Computer Press, Brno, 2004, ISBN 80-722-6997-6, str. 101-108) TEST: Lateralita (Carter, P., Russell, K.: Testy osobnosti 2. Computer Press, Brno, 2004, ISBN 80-722-6997-6, str. 101-108) Následující test zjišťuje, zda přednostně využíváte pravou či levou mozkovou

Více

1. CESTA: Nemilujte svět (První Janova 2,15-17)

1. CESTA: Nemilujte svět (První Janova 2,15-17) 1. CESTA: Nemilujte svět (První Janova 2,15-17) Nemilujte svět ani to, co je ve světě. Miluje-li kdo svět, láska Otcova v něm není. Neboť všechno, co je ve světě, po čem dychtí člověk a co chtějí jeho

Více

Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy

Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy Po tom co dokončíte Váš Hledač záležitostí srdce, mužete se sem vrátit později a test si zopakovat, abyste viděli jak se změnili některé z Vašich odpovědí. Tohle může být skvělý způsob jak sledovat Váš

Více

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství 5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství Možná jsi překvapena hned z několika věcí z nadpisu Jen 5 pilířů? Přijde ti, že vybudovat partnerský vztah, po kterém toužíš, je složité a náročné? Napadá

Více

Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary.

Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary. Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary. 31. neděle v liturgickém mezidobí cyklu B Evangelium (Mk 12,28b-34) Jeden z učitelů

Více

Když uvažujeme o misiích, nezapomínáme, že každý z nás je povolán k misijnímu dílu, a že naším primárním misijním územím je místo, kde žijeme?

Když uvažujeme o misiích, nezapomínáme, že každý z nás je povolán k misijnímu dílu, a že naším primárním misijním územím je místo, kde žijeme? Úvaha nad otázkou: Když uvažujeme o misiích, nezapomínáme, že každý z nás je povolán k misijnímu dílu, a že naším primárním misijním územím je místo, kde žijeme? předmět: Kultura a křesťanské misie v rozvojových

Více

Vše souvisí se vším, aneb všechno je energie

Vše souvisí se vším, aneb všechno je energie Vše souvisí se vším, aneb všechno je energie Universum Na počátku všeho byl zřejmě jen záblesk prvotního světla vědomí. Jiskřička energie, která měla svou vlastní inteligenci, svou vlastní počáteční tvořivou

Více

Jak to je s tím druhem? Rozdělme si to jednoduše na dva druhy.

Jak to je s tím druhem? Rozdělme si to jednoduše na dva druhy. Odvážné, ale jednoduché Psychopati, sociopati, deprivanti atd. (dále jen predátoři), jsou podle mého nový druh člověka. Slovem nový ve skutečnosti myslím jiný druh, protože predátoři se vyskytuji mezi

Více

GLOBALIZACE. Cíle GRV: Postoje a hodnoty

GLOBALIZACE. Cíle GRV: Postoje a hodnoty GLOBALIZACE Co aktivita ověřuje: Tato aktivita zjišťuje momentální úroveň znalostí, případně představ žáků o procesu globalizace i o jejich schopnosti analyzovat tento proces z hlediska kladných a záporných

Více

Exkurze ve věznici. Prezentace výsledků anketního šetření. Praha dne 22. července 2015

Exkurze ve věznici. Prezentace výsledků anketního šetření. Praha dne 22. července 2015 Exkurze ve věznici Prezentace výsledků anketního šetření Praha dne 22. července 215 Obsah Charakter výzkumu 3 Exkurze ve věznici 4 Co exkurze ve věznicích studentům přinesla 16 Názory na výkon trestu a

Více

Vámi vybrané karty 2 / 6

Vámi vybrané karty 2 / 6 Vážený pane Nováku, Chceme vám tímto prostřednictvím poděkovat za koupi jedinečné věštby, kterou náš "Tarot přání" nabízí, a zároveň si vás dovolíme s ním krátce seznámit. Tarot přání je velmi mocný magický

Více

SVĚT MYŠLENEK MENTÁLNÍ SVĚT. IST INTUIČNĚ-SOUCITNÉ TĚLO (OHNISKO, POJÍTKO) Roviny a Čakry IST

SVĚT MYŠLENEK MENTÁLNÍ SVĚT. IST INTUIČNĚ-SOUCITNÉ TĚLO (OHNISKO, POJÍTKO) Roviny a Čakry IST SVĚT MYŠLENEK MENTÁLNÍ SVĚT IST INTUIČNĚ-SOUCITNÉ TĚLO (OHNISKO, POJÍTKO) Roviny a Čakry IST IST INTUIČNĚ-SOUCITNÉ TĚLO jednotlivé oblasti a co se v nich odehrává Intuitivně Soucitné Tělo patří svou působností

Více

Bulletin Trojúhelníků Červen 2011 Č. 176 Finální text Strana 1: Odhalování Plánu Boha

Bulletin Trojúhelníků Červen 2011 Č. 176 Finální text Strana 1: Odhalování Plánu Boha Bulletin Trojúhelníků Červen 2011 Č. 176 Finální text Strana 1: Odhalování Plánu Boha Vznešené emanace Božstva stále vlévají potence světla a lásky do mysli a srdce lidské rasy. Velká Bytí na vnitřní straně

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

Každá mince má však i druhou stranu. A zde jde o to, že současná kultura je doslova přesycena až brutálním představováním lidské smrti a umírání.

Každá mince má však i druhou stranu. A zde jde o to, že současná kultura je doslova přesycena až brutálním představováním lidské smrti a umírání. Pravda a mýty o smrti a umírání. Je zmrtvýchvstání mýtus? Téma smrti a umírání je nesmírně důležité téma, které v dnešní době u většiny lidí bývá odsouváno někam do oblasti nezájmu a nevědomí. Je to téma

Více

Psychologické základy vzdělávání dospělých

Psychologické základy vzdělávání dospělých Psychologické základy vzdělávání dospělých PhDr. Antonín Indrák Mgr. Marta Kocvrlichová Úvod Tento studijní materiál vznikl jako stručný průvodce po některých základních tématech psychologie. Snažili jsme

Více

1 Úvod. Zdálo by se, že vyložit, jak je to s lidskou myslí, není až tak obtížné:

1 Úvod. Zdálo by se, že vyložit, jak je to s lidskou myslí, není až tak obtížné: 1 Úvod Zdálo by se, že vyložit, jak je to s lidskou myslí, není až tak obtížné: My všichni lidé jsme myslící bytosti, neboli všichni máme mysl. Do své mysli můžeme každý nahlížet, rojí se nám tam různé

Více

5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh

5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh 5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh 2014 Michal Garšic Tato publikace, ani žádná její část nesmí být kopírována, rozmnožována, ani poskytována třetím osobám. Také nesmí být šířena

Více

Proč děláme práci, která nás nebaví?

Proč děláme práci, která nás nebaví? Proč děláme práci, která nás nebaví? Podle průzkumů se věnuje až 70% lidí zaměstnání, které je nenaplňuje a někdy i doslova sere. V poslední době nad touto otázkou hodně přemýšlím. Sám jsem vlastně dlouho

Více

1. Je pravda, že po třicítce je matematik odepsaný?

1. Je pravda, že po třicítce je matematik odepsaný? Kapitola 8 1. Je pravda, že po třicítce je matematik odepsaný? Matematika Tento široce rozšířený mýtus je založen na chybné představě o povaze matematického nadání. Lidé si s oblibou představují matematiky

Více

Dopisy Annamalai svámího dopisy č

Dopisy Annamalai svámího dopisy č Dopisy Annamalai svámího dopisy č. 21 23 zveřejněno na www.rudolfskarnitzl.cz Můj drahý Bruno, Dopis č. 21 Tiruvannamalai, 23. 9. 1986 nechť tě Milost Bhagavána Šrí Ramany ochraňuje a žehná ti. Rád se

Více

Internet a autorský zákon (pracovní list)

Internet a autorský zákon (pracovní list) Zvyšování kvality výuky v přírodních a technických oblastech CZ.1.07/1.128/02.0055 Označení: EU-Inovace-Inf-7-04 Předmět: Informatika Cílová skupina: 7. třída Autor: Jana Čejková Časová dotace: 1 vyučovací

Více

7. NEDĚLE VELIKONOČNÍ CYKLU C

7. NEDĚLE VELIKONOČNÍ CYKLU C Ježíš pozvedl oči k nebi a modlil se: Otče svatý, prosím nejen za své učedníky, ale také za ty, kdo pro jejich slovo uvěří ve mne: ať všichni jsou jedno. Ježíš pozvedl oči k nebi a modlil se: Otče svatý,

Více

MONTESSORI VZDĚLÁVÁNÍ V 21.STOLETÍ

MONTESSORI VZDĚLÁVÁNÍ V 21.STOLETÍ MONTESSORI VZDĚLÁVÁNÍ V 21.STOLETÍ Mgr. Kamila Balcarová PODSTATA A CHARAKTERISTIKA MONTESSORI PEDAGOGIKY 3 pilíře Montessori výchovně vzdělávací systému Připravený (vědomý) dospělý Připravené prostředí

Více

ETIKA. Benedictus de SPINOZA

ETIKA. Benedictus de SPINOZA ETIKA Benedictus de SPINOZA Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Benedictus de Spinoza ETIKA ETIKA Benedictus de SPINOZA ETIKA Translation Karel Hubka, 1977 Czech edition dybbuk, 2004

Více

Spirituální teologie PÍSMO JAKO SPIRITUALITA

Spirituální teologie PÍSMO JAKO SPIRITUALITA Spirituální teologie PÍSMO JAKO SPIRITUALITA Spiritualita Spiritualita je docela módním pojmem. Různí lidé jí různé rozumějí a různě ji prezentují. Spiritualita už není spojována jen s religiozitou. Na

Více

O ZUZANCE pro holčičky, kluky a jejich rodiče

O ZUZANCE pro holčičky, kluky a jejich rodiče O ZUZANCE pro holčičky, kluky a jejich rodiče Maminka: Zuzanko, jsi celý den zavřená v pokojíčku. Co tu pořád děláš? Zuzanka: Mám tady králíčka Mrkvičku. Podívej, mami! Maminka: Aha, tak až si vyhraješ,

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

Start Trh Spotřebitel Nápad Koncept Hodnocení. Rozpoznali jsme spotřebitelskou potřebu, kterou spotřebitel také pociťuje?

Start Trh Spotřebitel Nápad Koncept Hodnocení. Rozpoznali jsme spotřebitelskou potřebu, kterou spotřebitel také pociťuje? Potřeba Rychlá prověření Rozpoznali jsme spotřebitelskou potřebu, kterou spotřebitel také pociťuje? Spotřebitelé si nemyslí, že něco potřebují a čekají, pokud je ostatní spotřebitelé nepřesvědčí. Spotřebitelé

Více

Test Enneagramového typu

Test Enneagramového typu Test Enneagramového typu Pokud možno odpovědi směřuj k realitě, ne k představě o sobě. Tento test není směřován na "vítězství", je směřován na poznání sám sebe. Pokud ve svém životě, pracuješ sám se sebou

Více

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková ÚVOD Při otevření této knihy se možná ptáte, k čemu je potřeba další kniha o zdraví, když už jich byly napsány stovky? Asi máte pravdu, ale můj velký zájem o možnosti sebeléčení s cílem pomoci sama sobě

Více

Most do páté dimenze. Tattatuo. TA je určeno těm, kteří kladou otázky Vesmíru, chtějí rozumět svému životu. a hledají vlastní cestu.

Most do páté dimenze. Tattatuo. TA je určeno těm, kteří kladou otázky Vesmíru, chtějí rozumět svému životu. a hledají vlastní cestu. Motto: TA je určeno těm, kteří kladou otázky Vesmíru, chtějí rozumět svému životu a hledají vlastní cestu. TA1/1.část str. 35 Září 2013 Stránka 1 I. Úvod Milí přátelé, prázdniny nám utekly jako voda, pro

Více

Pravé poznání bytosti člověka jako základ lékařského umění. Rudolf Steiner Ita Wegmanová

Pravé poznání bytosti člověka jako základ lékařského umění. Rudolf Steiner Ita Wegmanová Pravé poznání bytosti člověka jako základ lékařského umění Rudolf Steiner Ita Wegmanová Poznání duchovního člověka V tomto spise poukazujeme na nové možnosti lékařského vědění a působení. To co tu podáváme,

Více

STRATEGIE ČTENÍ. Přemýšlení o tom, jak číst

STRATEGIE ČTENÍ. Přemýšlení o tom, jak číst STRATEGIE ČTENÍ Přemýšlení o tom, jak číst METAKOGNICE Uvažování myšlení Než budeš schopen opravdu zvýšit svoje dovednosti při čtení, potřebuješ rozumět tomu, co se děje v mysli dobrého čtenáře, když čte.

Více

NEVZDĚLANOST V OTÁZKÁCH VZDĚLÁVÁNÍ JE VELKÁ

NEVZDĚLANOST V OTÁZKÁCH VZDĚLÁVÁNÍ JE VELKÁ NEVZDĚLANOST V OTÁZKÁCH VZDĚLÁVÁNÍ JE VELKÁ Jana Nováčková, spoluautorka konceptu Respektovat a být respektován TRADIČNÍ ŠKOLA děti jsou rozdělené do tříd podle věku děti nemají žádný vliv na to, co se

Více

a to uvnitř manželství i mimo něj, neboť právě manželství je opevněnou tvrzí vašich budoucích nadějí. Znovu vám všem zde opakuji, že erós nás chce

a to uvnitř manželství i mimo něj, neboť právě manželství je opevněnou tvrzí vašich budoucích nadějí. Znovu vám všem zde opakuji, že erós nás chce 2. Rodina 17. Vytvářet rodinu Drazí mladí, mějte především velkou úctu ke svátosti manželství. Skutečné štěstí nemůže rodina nalézt, pokud si zároveň manželé nejsou věrní. Manželství je institucí přirozeného

Více

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti,

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti, PRACOVNÍ LISTY Milé děti, pracovní listy, které právě držíte v rukou, vznikly jako doplněk ke knize Lukáš a profesor Neptun autorky Petry Štarkové a ilustrátora Milana Starého. Navazují tedy na příběh

Více

LÉČENÍ VNITŘNÍHO DÍTĚTE V POHODLÍ DOMOVA Monika Nisznanská

LÉČENÍ VNITŘNÍHO DÍTĚTE V POHODLÍ DOMOVA Monika Nisznanská 2 Vy už nemusíte Moje emocionální zranění z dětství mě před mnoha lety žití v nevědomí dohnala do velmi vážné psychické situace, ze které mi pomohla až pomoc zvenčí. Díky jednomu velmi intenzivnímu zážitku,

Více

Ludwig Polzer-Hoditz. Osudové obrazy z doby mého duchovního žákovství

Ludwig Polzer-Hoditz. Osudové obrazy z doby mého duchovního žákovství Ludwig Polzer-Hoditz Osudové obrazy z doby mého duchovního žákovství III. obraz nedatováno V lese, poblíž malého karpatského městečka Modernu, odpočívající Berta a já. Já: Novoroční zvony vyzváněly prelomu

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví

Ukázka knihy z internetového knihkupectví Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Neznámá V mé době Pohled na nebe Na farmě své V přírodě živé V mé době farmářské Hvězdy na obloze nebeské V horách zářivé V přírodě hravé V mé době

Více

Pohled na svět dalekohledem i mikroskopem.

Pohled na svět dalekohledem i mikroskopem. Pohled na svět dalekohledem i mikroskopem.. Toto je výlet velikou rychlostí překonáváním vzdáleností s frakcí 10. 10 0 1 metr Vzdálenost hromádky listí na zahrádce. 10 1 0 metrů Jděme blíže, možná, uvidíme

Více

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků?

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Ovládni svou konkurenci Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Jak získat zákazníky tvé konkurence i když je už zavedená a ty teprve začínáš? 2 Udělej svou konkurenci nezajímavou Když začínáš

Více

O V O C E B O Ž Í H O D U C H A

O V O C E B O Ž Í H O D U C H A O V O C E B O Ž Í H O D U C H A VERŠE K NAUČENÍ: Galatským 5:22-23a Ovoce Božího Ducha však je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. 1. Korintským 13:4

Více

CO ZVYŠUJE ENGAGEMENT ZAMĚSTNANCŮ A PROČ JE TAK DŮLEŽITÝ?

CO ZVYŠUJE ENGAGEMENT ZAMĚSTNANCŮ A PROČ JE TAK DŮLEŽITÝ? CO ZVYŠUJE ENGAGEMENT ZAMĚSTNANCŮ A PROČ JE TAK DŮLEŽITÝ? Dale Carnegie Training Bílá kniha Copyright 2012 Dale Carnegie & Associates, Inc. All rights reserved. driveengagement_101512_wp DŮLEŽITOST LIDÍ

Více

Ludwig WITTGENSTEIN: Tractatus Logico-Philosophicus, 1922 Překlad: Jiří Fiala, Praha: Svoboda, 1993

Ludwig WITTGENSTEIN: Tractatus Logico-Philosophicus, 1922 Překlad: Jiří Fiala, Praha: Svoboda, 1993 Ludwig WITTGENSTEIN: Tractatus Logico-Philosophicus, 1922 Překlad: Jiří Fiala, Praha: Svoboda, 1993 l Svět je všechno, co fakticky je. 1.l Svět je celkem faktů a nikoli věcí. l.2 Svět se rozpadá na fakty.

Více

Guy. ilbert. Partnerství. Jak uspìt ve velkém dobrodružství lásky

Guy. ilbert. Partnerství. Jak uspìt ve velkém dobrodružství lásky ilbert Guy Partnerství Jak uspìt ve velkém dobrodružství lásky Gilbert Guy Partnerství Jak uspět ve velkém dobrodružství lásky Chceš-li mi napsat, můžeš tak učinit prostřednictvím vydavatele. Kdybys jen

Více

EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance)

EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance) EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance) 1. Emoce jsou velmi důležité. - Emoce působí na naše tělo a mohou vyvolat onemocnění. - Emoce působí na naši mysl a mohou způsobit, že

Více

Komunikační dovednosti (s využitím transakční analýzy)

Komunikační dovednosti (s využitím transakční analýzy) Přednáška Soňi Smolkové-Syřinkové Komunikační dovednosti (s využitím transakční analýzy) Komunikační dovednosti jsou nedílnou součástí tzv. soft skills (v českém překladu měkké dovednosti). Individuální

Více

Poradce vs. klient. Biostrukturální prodej a marketing KONFERENCE FINANČNÍCH PORADCŮ 2018: 29. listopad 2018 / PRAHA / 5 sálů s programem

Poradce vs. klient. Biostrukturální prodej a marketing KONFERENCE FINANČNÍCH PORADCŮ 2018: 29. listopad 2018 / PRAHA / 5 sálů s programem KONFERENCE FINANČNÍCH PORADCŮ 2018: Poradce vs. klient 29. listopad 2018 / PRAHA / 5 sálů s programem Biostrukturální prodej a marketing Milan Zajíček, Pražská manažerská akademie, s.r.o. Dotazy řečníkům:

Více

(?) Pokládám svou původní otázku: Co se bude dále dít s touto částicí v 6-tém prostoru?

(?) Pokládám svou původní otázku: Co se bude dále dít s touto částicí v 6-tém prostoru? V tomto sedmé díle se dostáváme k jednomu z nejdůležitějších míst pro celkové pochopení chování energie v chaosu. Zajímavé, že právě tento díl je sedmý a 7 znamená kladnou cestu z něčeho ven. V minulém

Více

Využití DV jako intervenční metody v DD Marie Pavlovská

Využití DV jako intervenční metody v DD Marie Pavlovská Využití DV jako intervenční metody v DD Marie Pavlovská Intervenční dimenze dramatické výchovy Dramatická výchova/ve speciální pedagogice dramika je pedagogickou disciplínou, která - využívá metody dramatického

Více

BOŽÍ DAR Bůh je milující. Bůh je štědrý a dávající.

BOŽÍ DAR Bůh je milující. Bůh je štědrý a dávající. BOŽÍ DAR Jaký je podle vás nejznámější verš z Bible? Většina lidí by jistě odpověděla, že jím je Jan 3:16 a skutečně je to tak! Tento verš by měli znát všichni křesťané. Nikdy se mi neomrzí, protože je

Více

2. Čisté víno (Sem tam)

2. Čisté víno (Sem tam) 1. Čekání na zázrak (Sem tam) H # 1. Už padá půlnoc, zní jen můj těžký krok, oblohou snáší se k zemi mráz, vítr ztichl, zbyl jenom úplněk, () i čas zůstal na chvíli stát. 2. jinak nic, pouze průhledný

Více

Skutečnost světa Práce v informačním poli jako umění

Skutečnost světa Práce v informačním poli jako umění Skutečnost světa Práce v informačním poli jako umění In-formace pojem informace, z lat. dávat tvar KDO pozoruje, kdo je to POZOROVATEL vědomá mysl, duše, (ztotoţnění se s já) DÁVAT TVAR = vytvořit asociaci,

Více

Lord You're Mighty. Youthful Praise. Pane, jsi mocný...

Lord You're Mighty. Youthful Praise. Pane, jsi mocný... Lord You're Mighty Youthful Praise Pane, jsi mocný... Hospodine, jak veliké je Tvé jméno po vší zemi, svou slávou převyšuješ nebesa i zemi- Když přemýšlím o všem, co jsi stvořil: slunce, měsíc a hvězdy,

Více

Pracovní listy. Workshop - Růžena Nekudová Jak se zbavit starých návyků a vytvořit si nové

Pracovní listy. Workshop - Růžena Nekudová Jak se zbavit starých návyků a vytvořit si nové Pracovní listy Workshop - Růžena Nekudová Jak se zbavit starých návyků a vytvořit si nové Zadání: Zapiš si všechna negativní přesvědčení, která máš nebo si myslíš, že máš o sebevědomí, v oblasti dosahování

Více

Je pro tebe lépe, abys vešel do života bez ruky, než abys přišel s oběma rukama do neuhasitelného ohně.

Je pro tebe lépe, abys vešel do života bez ruky, než abys přišel s oběma rukama do neuhasitelného ohně. Je pro tebe lépe, abys vešel do života bez ruky, než abys přišel s oběma rukama do neuhasitelného ohně. 26. neděle v liturgickém mezidobí cyklu B Evangelium (Mk 9,38-43.45.47-48) Jan řekl Ježíšovi: Mistře,

Více

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007 Úvod Zdravím vás všechny a vítám vás. Jsem moc rád, že jste dnes dorazili. Dnes začneme spolu mluvit o penězích. Vím, že je to velice kontroverzní téma. Ne jenom z pohledu lidí mimo církev. Nedávno zveřejnili

Více

Obsah. Co za tím je? 7. Druhá kapitola: Nebyl Ježíš šílenec? 23. Třetí kapitola: Mesiáš. Mohl by to být Ježíš? 31

Obsah. Co za tím je? 7. Druhá kapitola: Nebyl Ježíš šílenec? 23. Třetí kapitola: Mesiáš. Mohl by to být Ježíš? 31 Obsah Úvod Co za tím je? 7 ČÁST PRVNÍ Kdo to ležel v jesličkách? První kapitola: Kdo si ten chlápek myslí, že je? 13 Druhá kapitola: Nebyl Ježíš šílenec? 23 Třetí kapitola: Mesiáš. Mohl by to být Ježíš?

Více

Moje známka v pololetí 2011/2012 (letošní školní rok) na vysvědčení: (napiš číslo 1 až 5)

Moje známka v pololetí 2011/2012 (letošní školní rok) na vysvědčení: (napiš číslo 1 až 5) Přílohy Příloha č.1 - Dotazník Ahoj kluci a holky, prosím o vyplnění následujícího dotazníku. Dotazník má šest stránek. U otázek zaškrtni vždy jen jednu variantu, pokud není uvedeno jinak. Dotazník je

Více

TEORIE ROKU 2012. Miroslav Jílek

TEORIE ROKU 2012. Miroslav Jílek TEORIE ROKU 2012 Miroslav Jílek 3 TEORIE ROKU 2012 Miroslav Jílek 1. vydání, 2011 Fotomaterial.cz 110 00 Praha 1, Jungmannova 28/747 Tel: +420 720 536 530 E-mail: info@fotomaterial.cz www.fotomaterial.cz

Více

Bible pro děti představuje. Ježíš si vybírá dvanáct pomocníků

Bible pro děti představuje. Ježíš si vybírá dvanáct pomocníků Bible pro děti představuje Ježíš si vybírá dvanáct pomocníků Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: Byron Unger; Lazarus Upravili: E. Frischbutter; Sarah S. Přeložila: Majka Alcantar Vydala: Bible for Children

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) 2. stupeň ZŠ základní

Více

Bible pro děti. představuje. Princ z řeky

Bible pro děti. představuje. Princ z řeky Bible pro děti představuje Princ z řeky Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: M. Maillot; Lazarus Upravili: M. Maillot; Sarah S. Přeložila: Majka Alcantar Vydala: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Více

Vzdělávací kurz pro přípravu vůdčích osobností

Vzdělávací kurz pro přípravu vůdčích osobností Vzdělávací kurz pro přípravu vůdčích osobností 20. dubna 2012 Břevnov, 18. března 2012 1 Třídění důležitého z pohledu člověka Co mědrží nad vodou, co mězajímá, posiluje, co bych chtěl/a Po ránu hrnek kávy

Více

Dítky, jen krátký čas jsem s vámi.

Dítky, jen krátký čas jsem s vámi. Dítky, jen krátký čas jsem s vámi. Dítky, jen krátký čas jsem s vámi. 5. NEDĚLE VELIKONOČNÍ CYKLU C Evangelium (Jan 13,31-33a.34-35) Když (Jidáš) odešel, Ježíš řekl: Nyní je oslaven Syn člověka a Bůh je

Více

VÍŠ, CO JE TO BANKA?

VÍŠ, CO JE TO BANKA? VÍŠ, CO JE TO BANKA? Plán vyučovací hodiny (č. 5) TÉMA VYUČOVACÍ HODINY: Víš, co je to banka? VĚK ŽÁKŮ: využití podle úrovně žáků (doporučení 6. až 8. třída) ČASOVÁ DOTACE: 45 minut POTŘEBNÉ MATERIÁLY:

Více

Výstavba mluveného projevu

Výstavba mluveného projevu Výstavba mluveného projevu Typy projevů Pracovní projev představení své práce představení své organizace referát, přednáška úvod k tématu, workshopu, diskusi Společenský projev projev k jubileu konferování

Více

TÉMA. Pochopila jsem ajurvédu takto: Autor : Matusáková Vlasta

TÉMA. Pochopila jsem ajurvédu takto: Autor : Matusáková Vlasta TÉMA Pochopila jsem ajurvédu takto: Autor : Matusáková Vlasta Abych mohla napsat jak jsem pochopila ajurvédu, tak se musím nejdříve zamyslet nad tím co to je - pochopení. Pochopení chápat věci realisticky.

Více

ROK 2018 Z POHLEDU NUMEROLOGIE

ROK 2018 Z POHLEDU NUMEROLOGIE Praktický rádce a průvodce rokem 2018 Miroslava Horáková www.cestouzmeny.cz ROK 2018 Z POHLEDU NUMEROLOGIE Obsah O mně... 3 Úvod... 4 Hlavní témata roku 2018... 5 Rok 2018 a vztahy... 8 Rok 2018 a zdraví...

Více

Bulletin Trojúhelníků Září 2014 Č. 189. Finální text. Strana 1:

Bulletin Trojúhelníků Září 2014 Č. 189. Finální text. Strana 1: Bulletin Trojúhelníků Září 2014 Č. 189 Finální text Strana 1: Síla dobré vůle Pokud je vůbec zvažovaná inteligentními mysliteli a komentátory lidských záležitostí, o dobré vůli je zřídka uvažováno jako

Více